LIEFDE. liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LIEFDE. liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen."

Transcriptie

1 Maart 2017

2 2 LIEFDE liefde is... alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. liefde is... alle ruzietjes weer snel bijleggen. liefde is... naar elkaar luisteren en elkaar vertrouwen, maar het allerbelangrijkste van liefde is om van elkaar te houden! (Toon Hermans)

3 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 31e jaargang nr. 3 Maart 2017 Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Bij name genoemd Parochieagenda Kinderpagina Contactgegevens De Schalmei wordt 3x per jaar bij U thuisbezorgd: het kerst-, het paas- en het septembernummer. De andere maanden ligt de Schalmei tijdig achterin de kerk. Contact administratie o.a. voor misintenties: rkkerk.tzand@hetnet.nl Redaktie-adres Schalmei: Kanaalkade AD 't Zand tel schalmeiolv@gmail.com Inleveren kopie voor het maart nummer: uiterlijk vrijdag 10 maart

4 4 VAN DE DIAKEN Beste parochianen, zondag 5 februari was de tienerdag van ons bisdom. Met ongeveer veertien jongeren vertrokken we vanuit t Zand naar Aalsmeer. Hier was de Heilige Mis, waarin de hulpbisschop, Mgr. Hendriks, voorging. In de preek vertelde de hulpbisschop over zijn eigen ervaringen, die zijn geloof hebben versterkt. Na wat gegeten en gedronken te hebben gingen we naar een springhal in Hoofddorp. De kinderen konden zich met de vele indoor-trampolines prima vermaken. Twee uur lang waren ze lekker actief bezig. Het leek lang, twee uur, maar na afloop was toch vaak te horen dat het best langer had mogen duren. De dag daarvoor stelde de eerste Communicantjes zich voor in Breezand. De voorbereidingen voor de Eerste Communie waren al begonnen en in een van de lessen mochten de kinderen een bord en een mok beschilderen. In de kerk was een tafel neergezet met hun beschilderde borden en mokken. Het thema van die avond was dan ook: aan Tafel. Met viel plezier vertelden de eerste Communicantjes aan de mensen in de kerk wat ze allemaal geschilderd hadden. Het blijft elk jaar weer een pracht om de kinderen te zien, die zich aan het voorbereiden zijn op hun eerste Communie. Kortom, een weekend voor mij, waarin de kinderen centraal stonden. Het was goed om te zien dat er nog steeds een klik is van jongeren met de kerk. Ook dat is te merken met Experience in Anna Paulowna, waar het dus om de jongeren draait. In de komende bijeenkomst zal Pasen en het vasten aan bod komen. Vasten; altijd weer een mooie periode voor bezinning. Niet alleen minder eten en snoepen, maar ook door bijvoorbeeld door vragen te stellen als: Waar sta ik nu? of: Waar wil naar toe? Ik wens u een mooie en inspirerende vastentijd toe. Henk Schrader, diaken.

5 5 NIEUWS UIT DE PAROCHIEZAAL Keinsmerweg 3, 1756 AE 't Zand De parochiezaaladministratie is geopend: 1 e, 3 e en evt 5 e dinsdag uur 2 e en 4 e dinsdag van de maand uur telefoon: rkkerk.tzand@hetnet.nl website: en voor uw misintenties: rkkerk.tzand@hetnet.nl (Buiten de openingstijden -alleen voor spoed-: dhr. J.P. Schipper mevr. A.M.W. Dekker-van Hees mevr. G. Dignum-Mooy) **************************************************** Informatie Wilt U een zieke laten aflezen tijdens de vieringen in de kerk? Meldt dit even aan de administratie van de Parochiezaal. Wilt U de communie thuis ontvangen op de eerste vrijdag van de maand? Meldt U dan even aan bij de Parochiezaal. Voor communie thuis in Callantsoog: tel Financiën Opbrengst collectes van de afgelopen weken: datum totaal alle collectes Collecte januari 495,05 Collecte Zandstee januari 34,70 Dank u voor uw bijdrage.

6 6 REDACTIONELE STUKKEN Amsterdam wordt ook wel eens Mirakelstad genoemd. Deze kwalificatie ontleent Amsterdam aan het feit dat het een oude bedevaartsplaats is, waar als sinds de middeleeuwen een wonder of mirakel wordt geëerd. Deze verering leeft nog steeds en heeft sinds het einde van de 19e eeuw vooral gestalte gekregen via de jaarlijkse Stille Omgang. Deze religieuze omgang door het historisch centrum en passerend aan het nachtelijk uitgaansleven van Amsterdam wordt elk jaar gedurende één nacht in de maand maart door het Gezelschap van de Stille Omgang georganiseerd. Duizenden gelovigen uit het hele land nemen hieraan deel. De parochie van de Mariakerk de Blije Mare uit Alkmaar zijn weer begonnen met de organisatie van de Stille Omgang van Wij kunnen ons aansluiten bij deze parochie en met hen meereizen (bus), eucharistie vieren, meelopen en meebidden. Wilt u de Stille Omgang meelopen? Dan kunt u zich opgeven bij mevrouw Cano (mailadres rcano0108@live.nl) of telefonisch nadere informatie vragen cq opgeven bij via nummer

7 7 EILANDEN VAN HOOP IN SAN SALVADOR - VASTENACTIE 2017 In 2017 staat de hoofdstad van El Salvador centraal in de Vastenactiecampagne en dan speciaal de wijken Apopa en Mejicanos. San Salvador in het algemeen en deze wijken in het bijzonder gaan gebukt onder extreem veel geweld door criminele bendes, de mara s. De mara s hebben ieder een eigen territorium en beheersen het leven in hun wijken volledig. Mensen worden bedreigd, afgeperst en beroofd. Wie praat met de politie, wordt ernstig verminkt of vermoord. Het betekent ook dat mensen niet van de ene wijk naar de andere kunnen: dan worden ze beschouwd als indringers op vreemd terrein. De bendes werven actief leden onder kinderen en jongeren. Lidmaatschap zorgt voor respect, voor geld en mooie spullen en vrouwen. Het is moeilijk de verleiding te weerstaan als jonge puber, zonder vader en zonder geld. Ons campagneproject de samenwerking van een aantal katholieke organisaties wil helpen voorkomen dat kinderen en jongeren lid worden van de bendes. De jeugdcentra die we steunen, willen de kinderen een ander perspectief bieden en leren dat ze ook buiten de bendestructuren een goed bestaan kunnen opbouwen. Met onze bijdrage aan het campagneproject steunen we verschillende initiatieven, alle Eilanden van hoop in een gewelddadige samenleving. Het Jeugdcentrum in Apopa van de zusters Angel Guarda. De oprichting van een jeugdcentrum in Mejicanos. Het sociale werk van de paters Passionisten in Het werk van de vrijwilligers van CBC op CBC traint vrijwilligers en steunt hen bij de van hun werk. de la Mejicanos. basisscholen. uitvoering Wat kunnen wij met uw bijdrage? Voor 15 euro krijgt een jongere een eendaagse training, waarin hij leert kinderen en jongeren te begeleiden. Voor 50 euro kan een jongere op weg worden geholpen om een eigen bedrijfje te starten, bijvoorbeeld een koeriersdienst of bakkerij. Voor 100 euro krijgen ouders en voogden een maand lang training op het gebied van ethiek en opvoeding. Voor 150 euro krijgen 75 kinderen een maand lang les op het gebied van vreedzaam samenleven. Mgr. Oscar Romero El Salvador is ook het land van Mgr. Romero, die op 24 maart 1980 tijdens de eucharistieviering werd neergeschoten door een sluipmoordenaar van de dictatuur. Mgr. Romero stond bekend als de bisschop, die zeer sociaal bewogen en vredelievend was. Hij klaagde keer op keer het onrecht, de armoede en de uitbuiting aan. Hij noemde telkens weer de namen van de slachtoffers en hij liet niet na de schuldigen aan te wijzen. Deze houding moest hij met de dood bekopen. Mij kunnen ze doden, zei hij, maar niet de stem van de gerechtigheid. Als christen moet ik u zeggen dat ik niet geloof in de dood zonder opstanding. Als ze mij doden, zal ik opstaan in het Salvadoraanse volk. Op het feest van de zalige Mgr. Oscar Romero op 24 maart 2016 las Mgr. José Luis Escobar Alas, Aartsbisschop van San Salvador, het volgende gebed:

8 8 Gebed voor vrede Heilige Redder van de wereld, Wijs ons met uw wijsheid de weg zodat wij vredesstichters worden in ons land. Heer Jezus, kijk met erbarmen naar uw mensen, vervul ons met uw licht, hul ons in uw genade. Heer, zorg dat onze daden zijn geworteld in geloof, in waarheid, rechtvaardigheid en liefde, zodat broederschap en liefde overvloedig kunnen groeien. Geef ons de vaardigheden om een nieuwe, rechtvaardige maatschappij van verzoening te bouwen; een maatschappij die vrij is van geweld, waarin de waardigheid en rechten van allen worden gerespecteerd; een maatschappij van vrede, waarin we oprecht broeders en zusters zijn van elkaar. O God, dat Uw aanwezigheid ons vergezelt, vandaag en alle dagen van ons leven. Dit alles vragen wij U op voorspraak van onze moeder de Heilige Maagd Maria, en van onze gezegende aartsbisschop Mgr. Romero. Amen U kunt Vastenactie steunen door geld te offeren in de Vastenactiebus achter in de kerk of door geld over te maken naar bankrekening NL21 INGB t.n.v. Vastenactie, Den Haag. Hartelijk dank voor uw bijdrage! De regionale MOV-groep (Missie-Ontwikkeling-Vrede) Narcissenactie 2017 Ook dit jaar word door onze Stichting Onderhoud Orgel en Kerkgebouw de jaarlijkse narcissenactie gehouden. Dit jaar worden een gedeelte van de voegen van de rechter zijkant van de kerk vervangen. De tettenactie maakt het mede mogelijk om het noodzakelijke onderhoud aan de kerk uit te voeren. Hiervoor komen de kinderen weer bij u langs de deur op vrijdagmiddag 3 maart en zaterdagochtend 4 maart om de tetjes aan de man of vrouw te brengen.

9 9 Als u onze tetjes alvast wilt bestellen, dan kan dat bij Tineke Sneekes of Fons Dekker Zorg dat u thuis bent want; Het voorjaar begint het meest nadat de kerk bij u langs is geweest! Tienerdag Jong Bisdom Haarlem! 5 februari 2017 Op zondag 5 februari kwamen 42 tieners bij elkaar om een supergave dag te beleven. Vanuit onze parochies gingen mee: Don van der Reep, Ard Bakkum, Wies Bakkum, Levy Klaver, Nick Tiel, Jarno Spil, Nick Deutekom, Jelle de Wit, Thijmen Berbee, Desi Broersen, Julia Koeleman en Maud Bakker. Aan het eind van de ochtend vierden we de Heilige Mis met Mgr. Hendriks, pastoor Mario en diaken Henk in de kerk van Aalsmeer. Desi was gevraagd om de mis te dienen en dat deed ze! Superbedankt. Na de viering kregen we allemaal wat te drinken en broodjes. Daarna op naar de jumphal in Hoofddorp JUMPSKILLS. Wat een gave hal vol trampolines en spellen! Twee uur lang hebben de kinderen zich hier uitgeleefd. Een hele gezellige dag met tieners uit ons Bisdom. Zo goed om elkaar te ontmoeten en te zien dat we niet alleen staan in ons geloof. De hele groep is meteen door de organisatie van Jong Bisdom Haarlem uitgenodigd om te komen naar het tienerkamp in Heiloo met als motto LET s MOVE! Dit tienerkamp wordt gehouden van 3 t/m 7 augustus in het Julianaklooster in Heiloo.

10 10 Hartelijk dank aan de kinderen die mee waren! Was je niet mee? Volgende keer kan je wellicht wel! Hartelijk dank aan diaken Henk en Piet Bakker die de hele zondag met ons op pad waren. Groet, Anita Bakker

11 11 -Passion in de Polder Zoals u al een paar keer heeft kunnen lezen zal er ook dit jaar een uitvoering van de Passion in de Polder worden georganiseerd. Het doet ons deugd dat we dit weer met de kerkgemeenschap van Schagerbrug samen kunnen doen. Het gaat immers om het zelfde verhaal. Het Ritmisch Koor vanuit 't Zand speelt dit jaar een belangrijke rol in de productie en krijgt daarbij medewerking van enthousiaste zangers en zangeressen uit oa Schagerbrug. Men is al heel druk aan het oefenen, waarbij ook meer aandacht wordt besteed aan de invulling aan (toneel)rollen. Het beloofd een groots en indrukwekkend schouwspel te worden. DUS noteer dus in uw agenda: Uitvoering Passion in de Polder op: Zaterdag 1 april 2017, om 19:00 uur in de kerk te Schagerbrug of Zondag 2 april 2017, om 15:00 uur in de kerk van t Zand.

12 12 BIJ NAME GENOEMD Onze dopeling: Fenne Dekker

13 13 PAROCHIE-AGENDA Week van 25 februari t/m 3 maart 2017 WEEKEINDE: 7 E ZONDAG DOOR HET JAAR zaterdag 25 februari 2017 't Zand woord en communieviering voorganger: Jos Beers koor: Cantica Nova lector: Bea Konijn koster: Trudy Deutekom misdienaars: Julia en Twan woensdag 1 maart 2017 Aswoensdag viering t Zand Woord en Communieviering voorganger: Diaken H. Schrader koor: Cantica Nova koster: Trudy Deutekom misdienaars: Sofie en Dorien donderdag 2 maart 2017 Zandstee Eucharistieviering voorganger: pastoor I. Garcia Ferman of kapelaan S. Olgrzymek t Zand Parochiezaal zaalcorvee groep 7 GEBEDSINTENTIES zaterdag 25 februari 2017 t Zand: Antoon Sinnige en overleden familie, Kor van Drongelen.

14 14 PAROCHIE-AGENDA Week van 4 t/m 10 maart 2017 WEEKEINDE: 1 E ZONDAG VAN DE 40 DAGENTIJD zondag 5 maart 2017 't Zand Woord en Communieviering voorganger: VOP koor: Ritmisch Koor lector: Bea Konijn koster: Ton Heemskerk misdienaars: Desi en Romy Na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken achterin de kerk. Koffie verzorging: Bea Konijn en eucharistieviering in de Poolse taal voorganger: pastoor D.K. Obiedzinski donderdag 9 februari 2017 Zandstee woord en gebedsdienst voorganger: Jos Beers t Zand kerkcorvee groep 4 Parochiezaal zaalcorvee groep 1 GEBEDSINTENTIES zondag 5 februari 2017 't Zand: Overleden ouders Apeldoorn-Keijzer, Ben de Wit, Antoon Sinnige en overleden familie, Overleden familie Sneekes-Volkers, Arie en Riet Deutekom-Huijberts, Cees Pancras, Overleden ouders Sneekes- Mosch, Piet Dekker, Nel Tuin-Rens van wie wij gedenken dat zij één jaar geleden is overleden.

15 15 PAROCHIE-AGENDA Week van 11 t/m 17 maart 2017 WEEKEINDE:2 E ZONDAG VAN DE 40 DAGENTIJD zaterdag 11 maart 2017 't Zand Eucharistieviering voorganger: Pastoor I. Garcia Ferman koor: Kinderkoor lector: Loes de Wit koster: Gre Beers misdienaars: Randy en Dorien Kinderen van de Eerste Heilige Communie stellen zich voor donderdag 16 maart 2017 Zandstee woord en communieviering voorganger: Diaken H. Schrader t Zand Parochiezaal zaalcorvee groep 2 GEBEDSINTENTIES zaterdag 11 maart 2017 't Zand: Gebroeders Droogh, Jaap Stam, Guurt Stam-Schouten en Ria en Elly, Antoon Sinnige en overleden familie, Gerard Buren van wie wij gedenken dat hij één jaar geleden is overleden, Overleden familie van Diepen-Poland.

16 16 PAROCHIE-AGENDA Week van 18 t/m 24 maart 2017 WEEKEINDE:3 E ZONDAG VAN DE 40 DAGENTIJD zondag 19 maart 2017 't Zand Woord en Communieviering voorganger: Diaken H. Schrader Zang: Joke van Geebergen piano: Annelies Komen lector: Roos v.d. Klaauw koster: John Vink misdienaars: Sofie en Nancy eucharistieviering in de Poolse taal voorganger: pastoor D.K. Obiedzinski donderdag 23 maart 2017 Zandstee Woord en Gebedsviering voorganger: Mary de Wit t Zand Parochiezaal zaalcorvee groep 3 GEBEDSINTENTIES zondag 19 maart 2017 't Zand: Brigitta Maria de Wit, Antoon Sinnige en overleden familie, Ronny Sneekes.

17 17 PAROCHIE-AGENDA Week van 25 t/m 31 maart 2017 WEEKEINDE:4 E ZONDAG VAN DE 40 DAGENTIJD zaterdag 25 maart 2017 't Zand Eucharistieviering voorganger: Pastoor I. Garcia Ferman koor: Gemengd Koor lector: Gert Jan Slijkerman koster: Trudy Deutekom misdienaars: Julia en Twan dinsdag 28 maart 2017 t Zand Kleuterviering donderdag 30 maart 2017 Zandstee Woord en Gebedsviering voorganger: Breggit Smit t Zand kerkcorvee groep 5 Parochiezaal zaalcorvee groep 4 GEBEDSINTENTIES zaterdag 25 februari 2017 t Zand: Ben Tiebie en zegen over zijn gezin, Jan Deutekom, Hans Schaap, Antoon Sinnige en overleden familie, Overleden ouders Simon Broesen en Petronella Broersen-Doedens.

18 18 VIERINGEN IN DE REGIO 1 maart 2017 ASWOENSDAG Eucharistieviering uur, Ten Anker, pastoor I. Garcia Eucharistieviering uur, Petrus en Paulus, priester Eucharistieviering uur, Anna Paulowna, kapelaan S. Olgrzymek 4 5 maart e zondag van de 40 dagentijd Eucharistieviering uur, Ten Anker, pastor J. van Diepen Eucharistieviering uur, Willibrord, pastor J. van Diepen Woord en Communieviering uur, Breezand, diaken H. Schrader Eucharistieviering uur, Petrus en Paulus, pastor J. van Diepen Eucharistieviering uur, Anna Paulowna, pastoor I. Garcia maart e zondag van de 40 dagentijd Eucharistieviering uur, Ten Anker, kapelaan S. Olgrzymek Eucharistieviering uur, Anna Paulowna, kapelaan S. Olgrzymek Eucharistieviering uur, Petrus en Paulus, kapelaan S. Olgrzymek Woord en Communieviering uur, Willibrord, diaken H. Schrader Viering rond woord en tafel uur, Breezand, mevr. A. Captein maart e zondag van de 40 dagentijd Woord en Communieviering uur, Ten Anker, diaken H. Schrader Viering rond woord en tafel uur, Willibrord, parochianen Woord en communieviering uur, Breezand, diaken H. Schrader Zaterdag 18 maart de Stille Omgang Eucharistieviering, uur, Petrus en Paulus, pastoor I. Garcia Viering rond woord en tafel uur, Anna Paulowna, parochianen maart e zondag van de 40 dagentijd Eucharistieviering, uur, Ten Anker, pastoor I. Garcia Eucharistieviering uur, Anna Paulowna, kapelaan S. Olgrzymek Eucharistieviering uur, Petrus en Paulus, kapelaan S. Olgrzymek Eucharistieviering uur, Willibrord, pastoor I. Garcia Viering rond woord en tafel uur, Breezand, parochianen

19 19 25 MAART - HOOGFEEST VAN MARIA BOODSCHAP Deze dag is een groot feest (hoogfeest), want de engel Gabriël kwam Maria vertellen dat de langverwachte redder geboren zou worden. Tenminste, als Maria het goed vond om de moeder van Gods Zoon te worden. Gelukkig zei Maria ja, ook al begreep ze niet hoe God in haar mens kon worden. Ook wij kunnen niet begrijpen hoe dit precies ging. God is almachtig en kan dingen die wij mensen niet kunnen. Dit soort dingen noemen we geloofsgeheimen, het is iets om te geloven. Bij het bidden van de rozenkrans zijn er 20 Geheimen. Het eerste Geheim gaat over vandaag:

20 20 De engel Gabriël brengt de blijde boodschap naar Maria. In Kinderen van God bidden met Maria lezen we hierover: Wees gegroet, Maria, zei de engel. God heeft jou gekozen om de moeder van zijn Zoon te worden. Noem het kind Jezus (God redt). Laat gebeuren wat God wil, antwoordde Maria. Het goede nieuws van de engel aan Maria was dat de Heer (dat wil zeggen God) geboren zou worden. Daarom is een andere naam voor dit feest: aankondiging van de Heer. Goed nieuws, want Gods Zoon Jezus is inderdaad de Redder van de mensen. Dankzij Hem is dood niet dood, maar kunnen we voor eeuwig verder leven in de hemel. Bidden we daarom: Heilige Maria, dank u dat u de moeder van Jezus wilde worden. Leer mij hoe ook ik ja kan zeggen op wat God voor mij wil.

21 21

22 22 WIJZIGINGEN IN UW GEZINSSITUATIE? De parochieadministratie is voor het bijhouden van de juiste gegevens in haar administratie veelal afhankelijk van het aanleveren van die gegevens door de parochianen zelf. Mogen wij uw medewerking vragen bij het verstrekken van gegevens betreffende: >> geboorte >> samenwonen >> huwelijk >> verhuizing van één of meer gezinsleden >> overlijden LAAT EVEN VAN U HOREN! Stuur even een berichtje (met naam, voornamen, geboortedatum, adres en bijzonderheid) naar onze administratie: brievenbus Parochiezaal, Keinsmerweg 3 of via de rkkerk.tzand@hetnet.nl. HARTELIJK DANK

23 23 Voorzitter Pastoor Ivan Garcia Ferman Telefoon: Parochiebestuur TRINITAS Lid Hans Pater Tel.: Vicevoorzitter Hans van Tongerlo Tel.: Secretaris Gerard Schouten Tel.: Lid Frank van Lierop Tel.: Lid Jos Beers Tel.: Penningmeester Henk Beelen Tel.: Voorzitter Gerard Schouten Zie hierboven Parochieraad t Zand Secretaris Jos Beers Zie hierboven Penningmeester Margret van Muijen-van der Salm Tel.: margretvanmuijen@hotmail.com Lid Fons Dekker Tel.: fons@pndekker.nl Lid Atie Vink john.atie@hotmail.com Lid Alie Tol Tel.: jpc.tol@quicknet.nl Lid Sandra de Groot-Hoebe Tel.: f2heriksand@hetnet.nl SOOK Stichting Onderhoud Orgel en Kerkgebouw Voorzitter: Fons Dekker Tel.: fons@pndekker.nl

24 24 Pastorale Team Pastoor Ivan Garcia Ferman Tel.: Kapelaan Szymon Olgrzymek Tel.: Diaken Henk Schrader Tel.: / henk.schrader@quicknet.nl Uitvaartverzorging Breggit Smit en Sandra Burger tel VOOR MELDING OVERLIJDEN 24 UUR BEREIKBAAR b.g.g info@breggitsmituitvaart.nl info@sandraburgeruitvaart.nl Uitvaartvereniging Zijpe VOOR MELDING OVERLIJDEN 24 UUR BEREIKBAAR secretaris@uitvaartverenigingzijpe.nl Beheerder begraafplaats René Bakker Tel.: c.a.bakker@quicknet.nl OLV Visitatie Administratie tel.: rkkerktzand@hetnet.nl Website: Diverse gegevens Betalingsgegevens RK Parochiebestuur NL05 RABO SOOK NL22 RABO PCI NL25 RABO Koster Trudy Deutekom Tel.: Parochiële Caritas Instelling (voor ondersteuning bij financiële en maatschappelijke problemen) Theo Volkers tel / theovolkers@quicknet.nl Bloemschikgroep Anneke Tuin Tel.: Redactie Parochieblad Schalmei Anita Bakker-Sneekes Tel.: schalmeiolv@gmail.com

25 25

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de kapelaan Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de kapelaan Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens Maart 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 3 maart 2019 Van de kapelaan Nieuws

Nadere informatie

(Uit: Dichter voor mensen én dichter bij Hem van Paul Vlaar)

(Uit: Dichter voor mensen én dichter bij Hem van Paul Vlaar) Oktober 2018 2 Handen Handen van mensen, van nemen en geven. Met elkaar verbonden, op weg door t leven. Maar er komt een dag, dat je iemand moet laten gaan, waardoor je ineens met lege handen komt te staan.

Nadere informatie

Toon Hermans. inleveren kopie voor het Mei nummer: uiterlijk vrijdag 6 april 2018

Toon Hermans. inleveren kopie voor het Mei nummer: uiterlijk vrijdag 6 april 2018 April 2018 2 Als je echt van iemand houdt, Iemand alles toevertrouwt, Een die echt weet wie je bent, Ook je zwakke plekken kent, Die je bijstaat en vergeeft, En die naast en in je leeft, Dan voel je pas

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Kinderpagina Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Kinderpagina Contactgegevens Februari 2016 2 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 30e jaargang nr. 2 februari 2016 Van de diaken

Nadere informatie

Wie ben jij. en wie ben ik. we zijn gelukkig. als jij je naar mij. en ik me naar jou. schik.

Wie ben jij. en wie ben ik. we zijn gelukkig. als jij je naar mij. en ik me naar jou. schik. Februari 2017 2 Wie ben jij en wie ben ik we zijn gelukkig als jij je naar mij en ik me naar jou schik. 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap

Nadere informatie

WAT JE S MORGENS HEBT VERLATEN. Toon Hermans DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN KAN ER S AVONDS NIET MEER ZIJN

WAT JE S MORGENS HEBT VERLATEN. Toon Hermans DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN KAN ER S AVONDS NIET MEER ZIJN Februari 2018 2 GA NOOIT HEEN ZONDER TE GROETEN GA NOOIT HEEN ZONDER EEN ZOEN WIE HET NOODLOT ZAL ONTMOETEN KAN HET MORGEN NIET MEER DOEN GA NOOIT HEEN ZONDER TE PRATEN DAT DOET SOMS EEN HART ZO N PIJN

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Van de diaken Nieuws uit de parochiezaal Redactionele stukken Parochieagenda Regiovieringen Contactgegevens Februari 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 2 februari 2019 Van de diaken

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Mei 2017 2 Ze had het vaak gelezen, haar leven lang gehoord, dat Jezus was gekruisigd Zijn handen diep doorboord en dat Hij na drie dagen uit t graf verrezen was. Maar t wist haar niet te raken als zij

Nadere informatie

Oktober, Rozenkransmaand!

Oktober, Rozenkransmaand! Rozenkransmaand oktober 2017 Oktober, Rozenkransmaand! Naast de maand mei is de maand oktober bijzonder toegewijd aan Maria en dit door wijze van het bidden van de "heilige rozenkrans. Tijdens de middeleeuwen

Nadere informatie

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde 3 4

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde 3 4 September 2018 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 33e jaargang nr. 8 september 2018 Van de diaken

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: November/December 2018 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 32 e jaargang nr. 10 november 2018 Van

Nadere informatie

oktober 2015 - Rozenkransmaand

oktober 2015 - Rozenkransmaand oktober 2015 - Rozenkransmaand 2 Oktober Rozenkransmaand De maand oktober wordt van oudsher ook wel de Rozenkransmaand genoemd. In deze maand is er bijzondere devotie tot de H. Maagd Maria, de moeder van

Nadere informatie

God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien.

God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien. Juli Augustus 2017 2 God geeft voor degenen die wíllen - genoeg licht om te kunnen zien, en voor hen die niet wíllen zien voldoende duisternis om niet te hoéven zien. De hemel respecteert de vrijheid van

Nadere informatie

juli - augustus

juli - augustus 201 juli - augustus 2015 2 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid In de Naam van de Vader... (Kruisteken) Begin: Credo, Onze Vader Wees gegroet Op de grote kralen: Eeuwige Vader, ik offer U op het

Nadere informatie

Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij?

Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij? April 2016 2 Van wie moet ik eigenlijk zo veel, wie bepaalt hoe ik mijn dag indeel? Is dat ín... of moet het ván de maatschappij, hoor ik er anders niet bij? Heb ik nog tijd en aandacht voor mensen, en

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Kerst 2018 t/m januari 2019 2 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 34 e jaargang nr. 1 Kerstmis 2018/

Nadere informatie

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde

de Schalmei 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: bladzijde Juli Augustus 2018 2 Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. 33e jaargang nr. 7 juli-aug 2018 Van de pastoor

Nadere informatie

Vakantie. Inleveren kopie voor het maart nummer: uiterlijk vrijdag 8 september 2017

Vakantie. Inleveren kopie voor het maart nummer: uiterlijk vrijdag 8 september 2017 September 2017 2 Vakantie Vrij zijn van mijn werk en allerlei verplichtingen. Heerlijk om er even uit te kunnen stappen. Geen vergaderingen, geen post, geen telefoon. Genieten van zoveel mooie dingen.

Nadere informatie

Een Vader die altijd bij ons is.

Een Vader die altijd bij ons is. Kerstmis 2016 januari 2017 2 Een Vader die altijd bij ons is. Jezus zal niet altijd blij zijn met de keuzes die we maken, net zo min als een vader dat is met alle keuzes van zijn kinderen. Maar net als

Nadere informatie

Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things

Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things November- December 2015 2 Enjoy the little things in life... for one day you ll look back and realize they were the big things 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap

Nadere informatie

Hij houdt zoveel van u, dat Hij er alles aan zal doen om u te helpen de persoon te worden zoals u bedoeld bent

Hij houdt zoveel van u, dat Hij er alles aan zal doen om u te helpen de persoon te worden zoals u bedoeld bent Pasen/april 2017 2 Schalmei Hij houdt zoveel van u, dat Hij er alles aan zal doen om u te helpen de persoon te worden zoals u bedoeld bent een vriendelijke, meelevende en liefhebbende mens die een licht

Nadere informatie

Maak van mij een instrument van vrede

Maak van mij een instrument van vrede Kerstmis 2017 januari 2018 2 Maak van mij een instrument van vrede Maak van mij een instrument van vrede Waar haat is, laat mij liefde brengen. Waar wonden zijn, vergeving. En waar twijfel is, breng ik

Nadere informatie

Adem in mij, Heilige Geest. Adem in mij, Heilige Geest, opdat ik denk wat heilig is. Stuw mij, Heilige Geest, opdat ik doe wat heilig is.

Adem in mij, Heilige Geest. Adem in mij, Heilige Geest, opdat ik denk wat heilig is. Stuw mij, Heilige Geest, opdat ik doe wat heilig is. JUNI - PINKSTEREN 2 Adem in mij, Heilige Geest Adem in mij, Heilige Geest, opdat ik denk wat heilig is. Stuw mij, Heilige Geest, opdat ik doe wat heilig is. Verlok mij, Heilige Geest, opdat ik bemin wat

Nadere informatie

LEVENSLANG FIT Voor eeuwig jong en geestelijk gezond

LEVENSLANG FIT Voor eeuwig jong en geestelijk gezond Rozenkransmaand oktober 2016 LEVENSLANG FIT Voor eeuwig jong en geestelijk gezond Niet vullen maar voeden Wie in Gods sportschool aan de slag gaat, moet natuurlijk goed en gezond eten. Dus volg het Ezechiel-dieet

Nadere informatie

Mariamaand - mei 2015

Mariamaand - mei 2015 201 Mariamaand - mei 2015 2 Een gebed tot Maria dat Heilige Franciscus van Assisi zelf heeft gemaakt, de begroeting van de heilige Maagd Maria: Wees gegroet, heilige Vrouwe, hoogheilige koningin, Moeder

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H.

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. september 2015 2 3 DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: de Schalmei Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. bladzijde Van de Diaken 4 Nieuws uit de parochiezaal

Nadere informatie

Deze wens telt voor iedereen, voor elk jaar.

Deze wens telt voor iedereen, voor elk jaar. februari 2015 2 Weer opnieuw beginnen Wat geweest is, is geweest Wat gedaan is, is gedaan Wat gezegd is, is gezegd. Kom op, met z n allen in de wereld Weer opnieuw beginnen Helemaal van vooraf aan. Wat

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI:

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Kerstmis 2015 januari 2016 2 Kerst Gedachte Kerstmis vroeger bij ons thuis, mijn hart vol weemoed en verlangen, Met z n allen kort bij t fornuis, de kerstboom helemaal vol gehangen. Liedjes klonken als

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum..

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum.. Kinderen bidden voor Kinderen Mariakapel. Datum.. Bidden met Maria 2 We bidden voor:................ 3 God kent jou God kent jou vanaf het begin helemaal van buiten en van binnenin Hij kent al je vreugde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 600 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 december 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 4 e Zondag van Advent Zondag Rorate Kleur: Paars Kleur van (be)rouw, inkeer, bezinning Voorganger: ds. Wim Schaap Orgel: Bert Wisgerhof De

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v.

voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v. Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v. Maud Broeksteeg Voorganger: Ada Rebel Gastheer:

Nadere informatie

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP Regio breed? Omarm het! Ziekenzalving Een keer per jaar houden wij een eucharistieviering in de Keyzershof te Anna Paulowna waarin de mensen het H. Oliesel kunnen ontvangen.

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 568 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 248, verzen 1, 2 en 3 INLEIDING Genade

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Pasen/april 2015 Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H.

de Schalmei DEZE MAAND IN DE SCHALMEI: Pasen/april 2015 Uitgave van en voor de r.k. parochiegemeenschap Onze Lieve Vrouw Visitatie te 't Zand N.H. Pasen/april 2015 2 Schalmei Wonder In de stilte van het voorjaar heb ik het wonder wel eens ontmoet Als het witte bloesems sneeuwde in het gras En ik heb het laten sneeuwen Laten sneeuwen op mijn hoed

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING maart 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING maart 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 282 10 maart 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Woensdag verkiezing Tweede Kamer Komende

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

In de Naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest

In de Naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest 2 Orgelspel Verstilling VOORBEREIDING Welkom door de ouderling van dienst De tafelkaarsen worden aangestoken Wij zingen hierbij Als alles duister is (Taizé, 3x) (We gaan staan) Vg. Allen Vg. Allen In de

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In deze viering zullen parochianen Do en Kees de Haart een zegen ontvangen ter gelegenheid

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

Donderdag 22 februari, om uur: Maandag 5 maart, om uur:

Donderdag 22 februari, om uur: Maandag 5 maart, om uur: Het Manteltje No 3, 2018, 44 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda Theo Groenhuijsenzaal, wo. 14 feb. t/m

Nadere informatie

Jaargang 3, nr. 5 mei 2019

Jaargang 3, nr. 5 mei 2019 Jaargang 3, nr. 5 mei 2019 Het onmogelijke waar maken. De uitdrukking als Pasen en Pinksteren op één dag vallen betekent dat iets niet zal gebeuren. Maastrichtse parochies in negen clusters laten samenwerken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Het Passieverhaal door de Maastrichtse schilder Henri Jonas, ook de glazenier van veel ramen in de Koepelkerk.

Het Passieverhaal door de Maastrichtse schilder Henri Jonas, ook de glazenier van veel ramen in de Koepelkerk. Het Passieverhaal door de Maastrichtse schilder Henri Jonas, ook de glazenier van veel ramen in de Koepelkerk. 1 Jaargang 3, nr. 4 april 2019 Op naar Pasen Maart was een bijzondere maand, omdat de Vasten-

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap 4 september 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 795 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 juni 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 1 e zondag na Trinitatis Kleur: Groen Deze kleur staat voor trouw, hoop, groei en toekomst. Voorganger: ds. Tineke Wielstra Orgel: Adrie M. Okker

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Han Brinkhof en Jos Plum

Han Brinkhof en Jos Plum Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 30 Juni 2018 tot 31 Aug 2018 1 juli 2018 13e Zondag door het jaar Koor: Woord- en Communieviering Pastor J. van Os Gemengd koor Han Brinkhof en Jos Plum Misintenties:

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016 Eucharistieviering Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid 22 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 829 INLEIDING Genade

Nadere informatie