En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in."

Transcriptie

1 al-djamaa ah at-tabliegh behoren zij tot Ahl oes-soennah of niet? Een verduidelijking van de foutieve methodologie van Fawaaz Djneid en Team al-yaqeen bij het vellen van hun oordeel!

2 Inleiding. Allaah de Meest Verheven zegt in Zijn Edele Boek: En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in. (Al-Baqarah, vers 42) En Abdoellaah ibn Mas oed verhaalt dat de Profeet sallallaahoe alayhie wa sallam zei: "Waarlijk, oprechtheid leidt naar goedheid. En waarlijk, goedheid leidt naar het Paradijs. Een man volhardt in het vertellen van de waarheid, totdat hij bij Allaah opgeschreven is als een waarachtige. En waarlijk, leugenachtigheid leidt tot zonde en zonde leidt tot het Vuur en een man gaat door met het vertellen van leugens, totdat hij bij Allaah opgeschreven is als een leugenaar" (al-boekhaarie en Moeslim) Een aantal jaar geleden ontaarde er een discussie tussen een groep selefiebroeders van de toenmalige website SelefiePublikaties en Team al-yaqeen omtrent een fatwaa van Fawaaz Djneid waarin hij de bewijzen, de visie van de Kibaar al- Ulamaa en zijn eigen standaarden tegengaat. Het is namelijk zo dat hij de sekte Djamaa at at-tabligh algemeen als van Ahloes-Soennah beschouwd. In dit punt gaat hij voor de zoveelste keer de Rabbaanie Ulamaa tegen. Nadat de broeders van SelefiePublikaties dit aankaartten in een artikel met talloze bewijzen en fataawaa van de Ulamaa: Kwam Team al-yaqeen met een tegenreactie die bestond uit: Het niet inhoudelijk reageren op het artikel Het valselijk schuilen achter Ulamaa En de tactiek van het pakken van wat je uitkomt Het is werkelijk onvoorstelbaar dit te lezen en dan te spreken van een rectificatie, aangezien de broeders van Team al-yaqeen met zulke grote fouten komen. Insha Allaah zullen wij laten zien dat het antwoord niet eerlijk en niet verantwoord was en dat zij daarin in vele fouten vervallen. Moge Allaah een ieder de waarheid laten zien.

3 De fatwaa van Fawaaz Djneid over Djamaa at at-tabligh: Wat is het oordeel over Djamaa c atut-tabliegh? Vraag: Ik hoor van mensen dat Djamaa c at ut-tabliegh moebtadi c ah (religieuze innoveerders) zijn, is dit waar? Antwoord: Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Boodschapper. Vraag ontvangen op 27 december 2004 In het algemeen behoort deze groepering tot Ahl us-soennah. Weliswaar maken zij zich schuldig aan een aantal religieuze innovaties. Dit is echter afhankelijk van het land waarin zij zich bevinden. Toch verdienen zij dank voor hun inspanning om de mensen terug te brengen naar het geloof. En met succes, want heel veel mensen zijn uiteindelijk dankzij Allah en vervolgens dankzij deze inspanningen teruggekomen naar de moskee en zijn weer gaan vasthouden aan hun gebeden. Gezien het belang van deze gevaarlijke misvatting quoten wij nogmaals al-imaam al- Albaanie rahiemahoellaah ter verduidelijking hiervan. As-Shaych al-iemaam Mohammed Naasiroed-Dien al-albaanie heeft gezegd: Een vraagsteller zou kunnen vragen: Voorwaar deze groep heeft zijn fouten gecorrigeerd (en zijn terug gekomen naar Allaah) als resultaat van de inspanningen van de vele individuen en het is best mogelijk dat vele niet-moslims de Islaam hebben geaccepteerd door hun toedoen. Is dit niet voldoende (bewijs) voor de toelaatbaarheid van het samen met hen mee te gaan en deelname aan hetgeen waar zij naar uitnodigen? Daarop zouden wij zeggen: Voorwaar, wij kennen deze woorden en wij horen hen vaak en wij weten dat zij voortkomen van de Soefiyyah! Bijvoorbeeld, er is een Shaych wiens aqiedah incorrect is en die niets weet over de Soennah. Neen, daarentegen eet hij zelfs bedrieglijk het bezit van de mensen... En toch is het zo dat er vele openlijke zondaars hun berouw bij hem verkondigen! Dus elke groep die naar goeds uitnodigt heeft altijd volgelingen, maar wij kijken naar de grondlegging, waar nodigen zij (anderen) naar uit? Nodigen zij uit naar het vasthouden aan het Boek van Allaah en de Soennah van de Boodschapper (salallaahoe alayhie wasellem) en de aqiedah van de Selefoes-Saalih, en het verlaten van het blind volgen van de madhhabs, tot op de hoogte dat zij zich vast houden aan de Soennah waar en van wie het dan ook komt!? Daarom, Djamaa at at-tabliegh heeft geen op wetenschap gebaseerde manhadj. Beter gezegd, hun manhadj is gebonden aan de plek waar zij zich bevinden, en zij veranderen hun kleuren naargelang van hetgeen dat zij begeren. Deze kritiek op Djamaa at at-tabligh hebben wij altijd al geaccepteerd en verspreid.

4 Fawaaz gaat verder: Wat hen wel te wijten valt, is het feit dat zij geen aandacht besteden aan het vergaren van kennis, voornamelijk op het gebied van de c aqiedah (Islamitische geloofsleer). Zij schijnen het belang hiervan niet in te zien. Ons advies aan jullie is dan ook als volgt: als er in jullie omgeving personen zijn die meer kennis hebben dan hen en bekender staan om het feit dat zij zich vasthouden aan de Soennah, dan is het verplicht voor jullie om deze mensen te vergezellen. Als het daarentegen zo is dat zij de enigen in jullie omgeving zijn, helpt hen dan in het verrichten van het goede. Wanneer echter blijkt dat zij iets doen wat incorrect is, dan is het voor jullie niet toegestaan om hen hierin blindelings te volgen. En Allah weet het beter. Sheich Fawaz Jneid Zoals eerder gezegd hebben de broeders van Selefiepublikaties zeer inhoudelijk gereageerd op deze fatwaa van Fawaaz en met onweerlegbare bewijzen aangetoond dat Fawaaz in grote tegenspraak verviel[1]. Het antwoord wat volgde van Al-Yaqeen zullen wij quoten en vervolgens zullen wij hier insha Allaah stap voor stap op reageren. U zult dan als lezer insha Allaah zien dat het geen wetenschappelijk antwoord is maar puur een verdediging voor Fawaaz en een aanval op de broeders op basis van valsheid. Men adresseert namelijk niet de aangehaalde punten van het openlijke advies van Selefiepublikaties aan Al-Yaqeen, maar men plaatst algemeenheden, schuilt achter fataawaa en ontloopt de inhoud van de kritiek, wat uitermate oneerlijk en zwak is. Het antwoord van Team al-yaqeen op Selefiepublikaties: Een rectificatie van een Selefiepublikatie Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met de Boodschapper van Allah. Zeer spijtig wordt de da c wah heden ten dage beproefd door jongeren die worden toegerekend tot Ahl us-soennah, temeer zij zich zo voordoen. Maar in feite houden zij zich niet aan de richtlijnen van Ahl us-soennah, noch passen zij deze toe in hun dagelijks leven. Zij hebben het categoriseren en valselijk bestempelen van de moslims tot hun hoofdtaak gemaakt en smijten naar hen met allerlei benamingen die zij zelf hebben uitgevonden, zoals Soeroerisme, Qoetbisme en Hizbisme Dit is een algemene beschuldiging zonder bewijs. Dit is het verschil tussen de Selefiyyien en personen als Fawaaz Djneid en sommigen van zijn koppige volgelingen. Wij kunnen uiteraard niet iedere persoon die bij Masjid Soennah komt over één kam scheren aangezien personen in drie categorieën te verdelen zijn: 1 SN:

5 Personen die van de Soennah houden maar misleid zijn; Mensen die zich niet écht bezighouden met het opdoen van kennis; Hizbiyyien die zaken verdedigen, koste wat het kost, zelfs al betekent dit het onrecht aandoen van de waarheid en de mensen van de waarheid. Wij weten niet wie dit artikel geschreven heeft, daarom plaatsen wij niemand in een hokje. Het enige wat wij willen is objectief reageren op wat Team al-yaqeen claimt en waar zij de waarheid onrecht aandoen. In shaa Allaah zullen zij dit dan accepteren en vervolgens openlijk rectificeren. De beschuldiging dat mensen het categoriseren van anderen als hoofdzaak voor zichzelf gemaakt hebben kan in een individueel geval kloppen, maar het is oneerlijk hoe dit door de broeders in het artikel gesteld wordt. Een selefie doet kennis op en handelt daar in shaa Allaah naar zijn vermogen naar. Eén van de punten waarmee Ahloes-Soennah zich te allen tijden onderscheiden is dat zij de waarheid verduidelijken en de valsheid afwijzen. Fawaaz Djneid heeft in een aantal zeer gevaarlijke audio-opnames van hem meerdere Ulamaa aangevallen en heeft daarnaast ook broeder Aboe Abdillaah Bouchta waffaqahoellaah en de Selefiyyien in Nederland gelasterd. Het grote verschil t.o.v. de kritieken van de Selefiyyien is dat zijn kritiek niet wetenschappelijk van aard is. In alle gevallen is het uitgangspunt van de Selefiyyien het bewijs en de visie van de Kibaar al Ulamaa. Bij Team al-yaqeen krijgt men echter een visie voorgeschoteld van Fawaaz; vervolgens wordt deze bekritiseerd en dan gaat men achteraf woorden van de Ulamaa erbij zoeken om Fawaaz te verdedigen en om te proberen van zijn valsheid waarheid te maken. Dit is natuurlijk niet zuiver en oneerlijk. De Ulamaa zijn een middel en geen doel op zich. En dit is te zien in de vraagstukken waarover wij van mening verschillen met de broeders. Zij zoeken de bewijzen steeds bij hun manhadj, wat duidelijk zal worden in sha Allaah. De benamingen Soeroerisme, Qoetbisme en Hizbisme hebben de broeders van Selefiepublikaties niet zelf uitgevonden. Dit hebben zij van de Ulamaa. Er is bijvoorbeeld een boek geschreven dat Al Qoetbiyyah heet. Dit boek is aangeprezen door: Shaykh Rabi hafidhahoellaah; Shaykh al Fawzaan hafidhahoellaah; Shaykh an Nadjmie rahiemahoellaah. Daarnaast is er kortgeleden een boek uitgebracht getiteld: Al Hoedoed al Faasilah bayn Oesoel Manhadj as-selef as-saalih wa Oesoel al-qoetbiyyah as-soeroeriyyah. Dit boek is geschreven door Shaykh Aboe Abd al A laa Khaalid al Masrie hafidhahoellaah. Het boek is geprezen door:

6 Shaykh Obayd al Djaabirie hafidhahoellaah; Shaykh Ahmed Bazmoel hafidhahoellaah; Shaykh Falaah Isma iel hafidhahoellaah; Shaykh Abderahmaan bin Saalih Moehie ad Dien hafidhahoellaah; Shaykh Hassan al Banaa hafidhahoellaah. In dat boek worden de fundamenten van de Qoetbie/Soeroerie-da wah gemeten en vergeleken[2] met de da wah van de Selef en wordt aangetoond dat deze geïnnoveerde da wah de Profetische da wah op talloze punten tegengaat zoals: Foutieve takfier; Verkeerde omgang met de moslimleiders; Het aanprijzen van innoveerders; Het versmelten met deze personen, ook al verschilt men in Aqiedah; dit om een bepaald doel te bereiken zoals het verkrijgen van de macht in een land; Het aanvallen van de Ulamaa met laster en onwetenschappelijke kritieken; De da wah naar Tawhied al-haakimiyaah als aparte 4 e geinnoveerde categorie; Het ophitsen van de mensen in preken en lessen met hedendaagse gebeurtenissen; Het oproepen naar de da wah van verhalenvertellers i.p.v. de Ulamaa; Het bezighouden van de mensen met politiek i.p.v. de verplichte en noodzakelijke wetenschappen van de Shari ah; De da wah niet primair naar Tawhied al-oeloehiyyah maken; m.a.w. het niet afwijzen van shirk bij graven, e.d.; Het niet onderwijzen van de boeken van de Ulamaa van de Selef zoals Sharh as-soennah van Al-Berbeharie, Oesoel as Soennaah van Al-Imaam Ahmed, Aqiedatoe as-selef wa Ashaaboel Haadieth van as-saaboenie, enzovoorts. Shaych Ibn Othaimin rahiemahoellaah noemde de Qoetbie manhadj ook in zijn aantekeningen als aanvulling op Shaykh Isaam as-sinanie zijn boek waarin hij de fataawaa van de Ulamaa over Sayyid Qoetb verzamelde[3]. De term Soeroerisme is gebruikt door: Shaykh al Albanie rahiemahoellaah[4]. Shaykh Moqbil rahiemahoellaah; 2 SN: En specfiek Aboe Ishaaq al Hoewaynie hadaahoellaah zijn grove fouten worden in dit boek uitgelicht! Dit is één van de personen naar wie Fawaaz en Al-Yaqeen uitnodigen en naar linken! Dit terwijl hij tot innoveerder verklaard is door Shaykh Moqbil, Shaykh An Nadjmie, Shaykh Mohammed bin Hadie, Shaykh Mohammed Bazmoel en vele anderen met enorm veel bewijzen uit Hoewaynie zijn lezingen en boeken. 3 SN: 4 SN: Zijn bekende opname, hier met commentaar van Shaych Rabi : As-Soeroeriyyah Khaaridjiyyah Asriyyah:

7 Shaykh Mohammed Amaan al Djamie rahiemahoellaah; Shaykh al-wasaabie hafidhahoellaah; Shaykh al-fawzaan hafidhahoellaah; Shaykh Rabi hafidhahoellaah; Shaykh an-nadjmie rahimahoellaah; Shaykh Al-Djaabirie hafidhahoellaah en anderen. Óf de broeders van Al-Yaqeen hebben van hun Shaykh Fawaaz geleerd dat deze namen niet gebruikt mogen worden en dat deze verzonnen zijn, óf hij heeft nooit geleerd dat de Ulamaa deze terminologie gebruiken; beide mogelijkheden zijn uiterst bitter. Selefiyyien weten dat deze benaming gegeven worden om de ideologieën te beschrijven waar sommige dwalende personen naar uitnodigen en die hun oorsprong vonden bij Sayyid Qoetb en Mohammed Soeroer Zayn al- Aabidien. Dit omdat de broeders van Al-Yaqeen in deze tijdsperiode ook een artikel publiceerden onder de titel van: De hetze rondom Sayyid Qoetb. In dit zeer slechte artikel wat men in elkaar flanste, viel men Shaych Rabi aan op basis van de visie van Ar oor en verdedigde men Qoetb en Ar oor tégen de bewijzen in. Daarnaast is Fawaaz opvallend mild over Qoetb en verdedigt hij hem ook in zijn video-opname genaamd Fitnah at-tabdie. Laat staan dat hij meerdere Doe aat ophemelt die beïnvloed zijn door Qoetb, zoals Al-Hoewaynie, Aroor, Abdel-Khaaliq, Safar en Salmaan, Mohammed Hassaan en Aa id al-qarni en ditzelfde is helaas ook bij Al- Yaqeen te zien. De Rabbaanie Ulamaa valt hij echter steeds aan. Moge Allaah ons beschermen tegen deze verkeerde methodologie. Al-Yaqeen gaat verder: Hierdoor zijn de gelederen van de moslimgemeenschap ontwricht, uiteengevallen en zijn de jongeren dankzij dit soort mensen zich slechts bezig gaan houden met roddel en achterklap. In plaats hiervan zouden zij zich beter bezig moeten houden met het vergaren van nuttige kennis en het verrichten van goede daden. Degenen die de gelederen ontwrichten zijn uitnodigers als Fawaaz die zijn studenten van foute kennis heeft voorzien over vele verschillende zaken, waaronder: Het oordeel van djihaad in deze tijd en de voorwaarden; Hoe om te gaan met de regeringsleiders; Wie de Ulamaa zijn van deze tijd om naar terug te keren; Zijn valse kritiek op verschillende Ulamaa. Hierdoor kwam er een afstand tussen sommige van de erfgenamen van de Profeten (i.e. de geleerden) en de jongeren; Personen die hij verdedigde die al lang en breed weerlegd waren om fouten in takfier, da wah en andere zaken; Het feit dat hij studenten naar hem liet terugkeren i.p.v. de Ulamaa; Stelregels welke Ahloes-Soennah tegengingen werden gemeengoed;

8 Takfier gerelateerde uitspraken m.b.t. de Leiders en degenen die participeren in de verkiezingen; De gewone mensen zonder verstand ophitsen en meeslepen in politieke aangelegenheden; Zaken als opstanden en laster openbaar over de Leiders niet veroordelen en er zelf in vervallen, etcetera. Iedereen kan de Fawaaz van 2001 vergelijken met de Fawaaz van Hij is verkleurd zoals zulk soort uitnodigers dat keer op keer doen. Zij willen aantallen achter zich verzamelen en gebruiken hiervoor steeds nieuwe tactieken[5]. Moge Allaah ons en hem leiden. Een ieder kan de Selefiyyien aanspreken op hun manhadj en aqiedah, aangezien deze vastliggend en onveranderbaar is. Deze wordt direct genomen uit de Qor aan en de Soennah volgens het begrip van de Selef as-saalih. Daarom zul je zien dat onze Rabbaanie Ulamaa in tijden van fitnah, beproevingen en onduidelijkheid erg stevig gegrondvest staan. Al-Yaqeen zegt vervolgens: In een slappe poging van stemmingmakerij en ophitsing van jongeren tegen een aantal doe c aat in Nederland die bekend staan om hun geleverde inspanning voor de Islam, [ ] Als dit werkelijk het geval zou zijn, dan zou dit inderdaad erg zijn. De Selefiyyien hebben echter duidelijke bewijzen dat Fawaaz Djneid de Ulamaa lasterde en lastert, en dit vanuit meerdere bronnen. Waarom nemen jullie daar geen afstand van? Of is Fawaaz in enige mate te vergelijken met Ulamaa? Hij beschimpte Ulamaa op een zeer kwalijke wijze en was daarin oneerlijk, net als zijn compagnon Ahmed Salaam dit deed. De kritiek op Fawaaz en Ahmed Salaam is altijd wetenschappelijk van aard geweest. Als zij berouw zouden tonen dan zouden wij daar heel blij om zijn. Het probleem is echter dat zij dit niet doen. Fawaaz komt zo nu en dan met een scherpe aanval welke gebouwd is op haat en valsheid. Nergens heeft hij bewijzen, daarom kunnen zelfs gewone mensen die durven te vergelijken tussen wat Fawaaz zegt en wat de geleerden zeggen, die hij zelf aanhaalt, zien dat hij zaken verbergt en niet eerlijk overlevert. Vervolgens zegt Al-Yaqeen: [ ] hebben de mensen achter selefiepublikaties een drieëntwintig pagina s tellende weerlegging geschreven met de titel Fawaaz ibn Jneid en zijn verdediging van Djamaa at at-tabliegh, waarin zij de aanval openen op sheich Fawaz Jneid vanwege het vermeend in bescherming nemen van deze groepering en het verzaken van de plicht om tegen hen te waarschuwen. 5 SN: Kijk hier en

9 Fawaaz is gequote dat hij zegt dat zij van Ahloes-Soennaah zijn. De broeders hebben een zeer grote inzet getoond in het quoten van bewijzen van de Rabbaanie Ulamaa die hun stelling ondersteunen. Dit is iets heel anders dan de duidelijke laster en leugens van Fawaaz. Team al-yaqeen reageert helaas alweer nergens inhoudelijk op, en dit omdat zij zelf ook wel gelezen hebben dat de bewijzen vernietigend zijn; de fundamenten van Tabligh zijn al fout dus dan vervalt de rest van de argumenten. Maar in plaats van dankbaar te zijn gaat men draaien en bewijzen zoeken om de valsheid te verdedigen! Het vreemde is dan ook dat Fawaaz uitnodigers en groeperingen met zulke duidelijke afdwalingen in bescherming neemt en mild is jegens hen. Daarentegen valt hij de geleerden van Ahloes-Soennah keihard aan, terwijl deze Ulamaa: De Profetische manhadj en aqiedah hebben; Iedere vorm van shirk en innovatie afwijzen; Qua Asmaa was-sifaat de aqiedah van de Selef hebben; Geprezen zijn door de (andere) levende Ulamaa; Niet in bid ah gevallen zijn; Het niveau van Ijtihaad bereikt hebben; Hun werken getuigen voor hun niveau; Zij de Soennah en de aqiedah ervan onderwijzen aan de mensen! Fawaz lastert deze geleerden, maar over Djamaa at at-tabligh zegt hij: Toch verdienen zij dank voor hun inspanning om de mensen terug te brengen naar het geloof. En met succes, want heel veel mensen zijn uiteindelijk dankzij Allah en vervolgens dankzij deze inspanningen teruggekomen naar de moskee en zijn weer gaan vasthouden aan hun gebeden. Waar is dan de dank voor Ulamaa die studenten hebben opgeleid die zelf op het niveau van Ulamaa zijn gekomen? Die meer dan 60 jaar oproepen naar at-tawhied en as-soennah? Verdienen zij geen dank in plaats van laster? Het is slechts omdat deze Ulamaa bepaalde personen op basis van bewijs afwijzen reageert Fawaaz met laster op hen! Geef ons anders een bewijs dat deze Ulamaa verkeerde kennis leren aan hun studenten of in bid ah vallen?! Wanneer deze eerlijke Ulamaa personen als Qoetb, Ar oor, Abdel-Khaaliq, Ahmed Salaam en anderen weerleggen dan wordt het fitnah genoemd en wordt er gezegd dat zij hard zijn, etcetera, terwijl degenen die dit roepen deze bewijzen niet kunnen weerleggen. Wanneer Fawaaz echter zonder bewijzen deze Ulamaa lastert, blijft het stil erover of wordt het zelfs geprezen en verspreid! Dit terwijl deze voorgenoemde, weerlegde personen boeken en casettes hebben die veel slechtheid bevatten. Moeten wij dan de zuivere kennis van Rabbaanie Ulamaa laten op basis van onderbuikgevoelens? Soebhaan Allaah! Dit is onrecht waarover Allaah jullie zal vragen als jullie daarover stil blijven!

10 Al-Yaqeen: Alhoewel wij van Team al-yaqeen ons niet willen mengen in een moddergevecht, zien wij ons genoodzaakt om de gedane aantijgingen te rectificeren en de valsheid van deze beschuldigingen te onthullen, [ ] Als jullie dit hadden gedaan met bewijzen dan bleef er niets over voor ons dan terug te keren naar de waarheid, maar dit doen jullie helaas nergens. Sterker nog, men laat zien niets opgestoken te hebben van het advies van de broeders van Selefiepublikaties en men gaat gewoon door met de praktijk van het zoeken van bewijzen en uitspraken die passen bij de visie van hun Shaykh. Dit is Hizbiyyah en niet toegestaan, aangezien geen persoon boven de waarheid staat! Als jullie dan waarlijk genoodzaakt zijn om beschuldigen te onthullen: Waarom onthulden jullie niet wat Fawaaz zei over meerdere mashaayikh? Was dit niet noodzakelijk? Al-Yaqeen zegt: [ ] temeer wanneer men de uitspraken van sheich Fawaz afweegt aan die van de grote geleerden men alleen tot de conclusie kan komen dat juist de weerlegging van selefiepublikaties strijdig is met de uitspraken van de geleerden, en niet de woorden van sheich Fawaz Jneid. Zoals eerder gezegd is een uitspraak van een geleerde geen bewijs op zich. Bij Al- Yaqeen plaats men wel vaker een gedeelte van het totaal aan fataawaa van een Shaykh over een bepaald vraagstuk, of plaatst men een mening die de betreffende Shaykh heeft aangepast nadat extra kennis tot hem kwam. Denk aan bijvoorbeeld de visie van Al-Imaam al-albanie rahiemahoellaah met betrekking tot Qoetb. Nadat Shaych Rabi hafidhahoellaah verduidelijkte welke innovaties hij had, stelde Al-Imaam al-albanie zijn visie bij. Wat quote Al-Yaqeen in het artikel de hetze rondom Sayyid Qoetb? Juist ja, een oude mening die bijgesteld was! Zo ook met de prijzing van Ibn Baaz rahiemahoellaah voor Abder-Rahmaan Abdel Khaaliq en de prijzing van Shaykh Ibn Othaimin rahiemahoellaah met Safaar en Salmaan, en zo zijn er vele voorbeelden. Zij hebben hun meningen bijgesteld nadat de bewijzen tot hen kwamen. Het is dus belangrijk om te onderzoeken wat het juiste standpunt is en als een geleerde van de Ulamaa van Ahloes-Soennah met bewijzen komt, dan dienen wij niet te gaan wijzen naar meningsverschillen maar dan dienen wij de bewijzen bestuderen. Daarnaast gaan de bewijzen in een specifiek vraagstuk vóór de uitspraak van degene die geen bewijzen heeft. Dit is een stelregel die de Ulamaa standaard accepteren[6]. 6 SN: Ziet u hier:

11 In het artikel van Selefiepublikaties heeft men laten zien dat de fundamenten van Tabligh corrupt zijn. Neemt men dit mee bij Al-Yaqeen? Zoals we zullen zien niet, want dan is het plaatsen van welke fatwaa dan ook overbodig! Al-Yaqeen: Hieronder vindt u een aantal fataawa van grote geleerden omtrent deze kwestie. Aan u het oordeel. In sha Allaah zullen wij alle uitspraken plaatsen van deze door jullie geciteerde geleerden en aan de hand daarvan laten zien dat men bij Al-Yaqeen klaarblijkelijk onderzoek deed om bewijzen te vinden ter ondersteuning van hun vooraf gevormde visie in plaats van het vormen van een visie na het eerlijk onderzoeken van de bewijzen. In het oorspronkelijke artikel van Selefiepublikties noemde men de fouten van deze Djamaa ah in detail en dit vanuit de visie van meerdere Ulamaa. Geen enkele letter neemt men bij Team al-yaqeen hiervan mee en dit is oneerlijk, daar dat zou al genoeg bewijzen! Vraag: Al-Yaqeen gebruikt de fatwaa van Ibn Othaymien: Weledele sheich, ik ben pas begonnen met het praktiseren van de Islam en verkeer in een toestand van verwarring omtrent Djamaa c at ut-tabliegh, die er drie dagen op uittrekken. Er is namelijk een aantal broeders in de stad c Afief die zeggen: Ga niet met deze groep mee en volg hen niet. En tegelijkertijd is er een geleerde in Medina, ik noem z n naam niet, die mij adviseerde om wel met hen op te trekken. Wat is uw mening hierover? Deze vraagsteller lijkt eerlijk in zijn vraagstelling. Hij geeft duidelijk aan dat er verschillende visies zijn over Djamaa at at-tabligh. Wat dienen wij dan te doen? Een fatwaa uitkiezen en vanuit deze fatwaa meegaan met Djamaa at at-tabligh terwijl er inhoudelijke boeken geschreven zijn en meer dan vijftien Ulamaa met bewijzen deze Djamaa ah weerleggen en ervoor waarschuwen? Als dit de methodologie van de Profeten is of van de Rabbaanie Ulamaa dan weten wij het ook niet meer! Shaykh al- Albaanie rahiemahoellaah bestreed taqlied op alle mogelijke wijzen, en dan komt Team al-yaqeen met deze zaken wanneer zij terechte en inhoudelijke kritiek krijgen met bewijzen. Al-Yaqeen haalt vervolgens een fatwaa van Ibn Othaymien aan: Antwoord: Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Boodschapper. Wat betreft alle zaken zijn de mensen meestal opgedeeld in twee extremen en daarnaast heb je hen die de middenweg bewandelen. Zo zijn er mensen die Djamaa c at ut-tabliegh de hemel in prijzen en

12 anderen adviseren om samen met hen erop uit te trekken (ghoeroedj). Weer anderen bejegenen hen smadelijk en waarschuwen voor hen alsof het hier een leeuw betreft.[1] Maar ook zijn er mensen die hierin de middenweg weten te bewandelen. De middenweg is het volgen van de bewijzen. Wij zullen in sha Allaah laten zien aan het einde van deze fatwaa dat al- Allamaah Ibn Othaymien deze middenweg ook bewandelde rahiemahoellaah rahmatan waasi ah! En daarnaast behoort het tot extremisme dat men de bewijzen weg gooit van meerdere Ulamaa die extra kennis bevatten, puur en alleen op basis van algemene woorden om jouw imaam Fawaaz te verdedigen tegen terechte kritiek. Wat mij betreft: zij hebben goeds in zich, zij nodigen uit naar de Islam en weten duidelijk indruk te maken op de mensen, zoals niemand anders onder de doe c aat (uitnodigers tot de Islam). Hoeveel ongelovigen hebben dankzij hun inspanningen de Islam niet omarmd en hoeveel verdorven personen heeft Allah middels hen niet tot inkeer laten komen? Verder sieren zij zichzelf met bescheidenheid en goed gedrag, wat bij velen helaas ontbreekt. Dit spreekt vele mensen aan. Er zijn onder de mensen die zeggen dat zij geen kennis hebben van de overleveringen e.d. (Ik zeg:) Zij zijn zonder twijfel mensen van het goede.[3] Wat ik echter niet goed vind is dat de mensen van Tabliegh die zich in het koninkrijk (van Saoedie Arabië) bevinden naar landen als Pakistan enzovoort gaan. Dit omdat wij niet weten wat hun geloofsovertuiging en methodologie is. Wat de methodologie van onze vrienden (van Djamaa c at ut-tabliegh) hier in het koninkrijk betreft, hier is niets op aan te merken en er is niets mee aan de hand.[4] Shaykh Ibn Othaymin rahiemahoellaah gaat hier uit van dat wat voor hem duidelijk is en spreekt van hun goede punten welke duidelijk zijn. Dit deed Ibn Baaz voor hem en ook andere Ulamaa. Zij zijn hier allemaal op teruggekomen toen de bewijzen tegen deze Djamaa ah tot hen kwamen, wat niet nieuw is. Dit is niet vreemd, aangezien Tabligiyyien verkleuren zoals Imaam al-albanie zei. Hij en andere Ulamaa hebben hun da wah vanuit de basis weerlegd en alles wat niet gebouwd is op het juiste fundament is vals! De Khaaridjie Abderahmaan bin Moeldjim was geprezen door de 2 e Khalief Omar bin al-khattaab radiyallaahoe anh en later heeft hij de 4 e Khalief Imaam Ali ibn Abie Taalib radiyallaahoe anh vermoord. Was Omar fout? Nee, want hij ging uit van wat duidelijk was voor hem. En dit is wat men bij Al-Yaqeen vergeet. Een tazkiyyah is geen bewijs op zich, vooral niet als de realiteit anders is! Een fatwaa van een Shaykh is geen openbaring en als er extra informatie komt over een groepering of persoon en deze bewijzen kloppen dan volgen wij de bewijzen en niet een mening die gebaseerd is op wat weliswaar van buitenaf zichtbaar is, maar wat slechts een gedeelte van de werkelijkheid dekt! Wat betreft het aanwijzen van een periode van drie of vier dagen, ofwel twee, vier of zes maanden, ofwel twee jaar voor da c wah, hiervoor is geen bewijs.[5] Zij menen dit echter te doen vanuit organisatorische beweegreden. Wanneer een persoon namelijk drie dagen erop uittrekt en weet dat hij slechts drie dagen wegblijft, dan zal het makkelijker voor hem zijn om zich af te sluiten van wereldse zaken. Dit is dus een organisatorische kwestie en niet één van aanbidding of geloof.[6]

13 Het is echter mijn mening, moge Allah je zegenen, dat als je aanleg hebt om Islamitische kennis op te doen, dit beter voor jou is, omdat hier veel goeds in zit. De mensen in deze tijd hebben immers veel behoefte aan geleerden van Ahl us-soennah, die stevig gegrondvest in kennis staan. Ben jij echter niet in staat om Islamitische kennis op te doen en jij dan besluit samen met hen erop te trekken, om daarmee jezelf te zuiveren, dan is hier niets op tegen. Allah heeft immers veel mensen aan de hand van hen geleid.[7] En Allah weet het beter. De weledele geleerde sheich Mohammed ibnoe Saalih al- c Oethaymien Liqaa at ul-baab il-maftoeh, boekdeel 1, blz. 304, vraag 442 Dit zijn niet de enige woorden van Ibn Othaymien over deze kwestie. Shaykh Ibn Othaymien rahiemahoellaah heeft nog meer gezegd over deze Djamaa ah. Dit in zijn lezingen en wat zijn studenten en mede-geleerden van hem rahiemahoellaah overleveren. Wij zullen deze extra bewijzen overleveren voor de lezers: De gedetailleerde visie van Ibn Othaymien: 1) De getuigenis van al- Allamaah Obayd al-djabirie hafidhahoellaah hierover: Op zondag 18 Rajaab 1424 corresponderend met leverde aan mij, Abderahmaan al Haafdh over, de edele Shaych, Al Allamaah Obayd al Djabirie, hij zei: Al Ostaadh Abd al Aziez al Khaliefa ar Ras zei, hij getuigt en Ibrahiem Al Ghoefaylie en Saalih as Saygaan over Shaych Mohammed bin Saalih al Othaimin rahiemahoellaah dat hij Djamaa at al-ikhwaan al-moeslimien en Djamaa at at-tabligh tot innoveerders verklaarde[7]. En hier spreekt Shaych Ubayd hafidhahoellaah erover: 2) De getuigenis van Dr. Abdollaah Ibn Zayd al Moesallaam hafidahoellaah. Deze Shaykh, een van de bekende studenten van Ibn Othaymien, vertelde in zijn uitleg van Fadl al-islaam van Mohammed bin Abdel Wahaab rahiemahoellaah dat hij persoonlijk Imaam Ibn Othaymien rahiemahoellaah vroeg of hij Djamaa ah at-tabligh 7 SN: In de tekst staat 1324 en dat is fout; bron:

14 beschouwde als zijnde van Ahloes-Soennah of Ahloel Bid a en hij (Ibn Othaymien) vertelde hem dat hij hen beschouwde als zijnde van Ahloel-Bid ah[8]. 3) Shaykh Ibn Othaymien werd gevraagd over Djamaa at at- Tabligh en hij antwoordde: Zo ook heeft het mij bereikt betreffende de leiders van die Djama ah in de Islamitische landen buiten ons land dat zij op dwaling zijn in aqiedah, dus als dit waar is dan is wat verplicht is, is waarschuwen voor hen en hun da waah te beperken in ons land op de voorgeschreven manier[9]. Ik denk dat een ieder eerlijk zal antwoorden in sha Allaah: de leiders en stichter van deze Djamaa ah zijn zeker op dwaling! Shaykh Ahmed an-nadjmie over de oprichter van Djamaa at at-tabliegh: [ ] Mohammad Ilyaas werd geboren in het jaar 1302 na Hidjrah. Hij memoriseerde de Qor aan en bestudeerde de zes boeken van Hadieth volgens de Deobandi Hanafi manhadj (qua fiqh), en de Ash arie en Maatoeriedie madhab (qua Aqiedah), en volgens de methodiek van het Soefisme. De verschillende Soefistische methodieken die zij (Djama ah at-tabliegh) samenbundelen zijn vier: Naqshabandieyyah, Sahrawardieyaah, Qaadiriyyah, Jishtieyyah. De stichter, Shaykh Mohammad Ilyas legde een eed af van het Soefisme op handen van Shaykh Rashid al-kankoehie en vervolgens werd deze eed weer hernieuwd na Shaykh Rashid al- Kankoehie op handen van Shaykh Ahmed as-sahaaranghoerie, die degene was die het hem toestond om de eed van loyaliteit aan te kunnen nemen (van anderen) voor deze welbekende Soefie manhadj. Mohammad Ilyaas had de gewoonte om in afzondering te zitten bij het graf van Shaykh Noer Mohammad al-badaayoenie. Hij had ook de gewoonte om de Jashtieyiesha waker te zijn van het graf van Abdoel-Qoeddoes al-kankoehie die volledig overladen was met de gedachte van Wahdah al-woedjoed (dat Allaah overal is en één is met Zijn schepping). Hij was grootgebracht en had gestudeerd in Delhi en stierf daar in het jaar 1363 na Hidjrah [ ] (al-fataawaa al-jaliyyah 'an al-manaahij ad-da'wiyyah). 4) Shaykh Saalih al-fawzaan over de verplichting om te waarschuwen tegen Djamaa at at-tabliegh: En deze Djamaa'ah is verdwaald in hun 'Aqiedah (geloofsbelijdenis), Manhadj (methodologie) en hun fundament, zoals het duidelijk is gemaakt door degenen die hen goed kennen, een feit dat wijdverspreid is geworden betreffende hen, hetgeen dat geen ruimte voor iemand overlaat om de misleiding van deze groep te betwijfelen, en de ongeoorloofdheid van (het geven van) steun, het samenwerken en het meegaan met Khoeroej met hen. Dus het is een verplichting voor de moslims om waakzaam te zijn over deze groep en voor hen te waarschuwen. Ik adviseer degenen die verantwoordelijk zijn voor deze Djamaa'ah om 8 SN: 9 SN: Djama aat at Tabligh pagina

15 berouw te tonen jegens Allaah en terug te keren naar de methodologie van Ahloes-Soennah wal Djamaa'ah in het uitnodigen naar Allaah en dat zij beginnen met hun eigen land India en Pakistan door hen uit te nodigen naar Allaah. Tevens zei de Shaykh: Zij zouden zich op het corrigeren van de 'Aqiedah moeten concentreren aangezien het, het fundament (van de religie) is, en omdat de Boodschapper (salallaahoe 'alayhie was sallem) en andere Profeten met dit begonnen. En elke Da'wah die niet gegrondvest is op dit fundament, is een doelloze uitnodiging. (Kashf as-sitaar amma tahmiluhu ba'd ad- Da'waat min al-akthar). Al-Moehaddith Mohammed Naasiroed-Dien al-albaanie over Djamaa at at- Tabliegh: De da wah van de Djamaa at at-tabliegh is een Soefistische eigentijdse da'wah, zij nodigen uit naar goede manieren, maar wat het corrigeren betreft van de aqiedah van de gemeenschap, dan doen zij daar absoluut geen moeite voor. Dit omdat zij geloven dat dit geschillen zal veroorzaken (en opsplitsing). Er is een broeder, genaamd Sa d al-hoesayn, die gecorrespondeerd heeft met de leider van de Djamaa at at-tabliegh in India of Pakistan, en het werd daaruit duidelijk dat zij (het geloof in) bemiddeling en hulp zoeken (bij anderen dan Allaah) erkennen, en vele van dit soort dingen. En zij verlangen van hun mensen (leden) dat zij bay ah (eed van trouw) zweren gebaseerd op vier (Soefistische) wegen: waaronder ook de Naqshabandiyyah methodologie. (Zie al-fataawa al-imaaraatiyyah van al-albaanie vraag: 73 blz. 38.) Shaykh Moqbil ibn Haadie over de leider van Djamaa at at-tabliegh: Hun leider zegt op strenge/onbuigzame wijze: Een innovatie die de mensen bij elkaar verzamelt is beter dan een Soennah die de mensen verdeelt. (Tadjoemah Abie 'Abdoer- Rahmaan Moeqbil ibn Haadie el-waadi'ie Pag ). We kunnen concluderen dat: Imaam Ibn Othaymien uitging van wat van buitenaf duidelijk voor hem was aangezien At-Tabligh verkleuren; De Shaykh kritiek op hun had; Zijn punten van kritiek bevestigd zijn; Dat betrouwbaren tabdie overleveren op deze sekte van de Shaykh. Het is belangrijk te weten dat het waarschuwen voor de bid ah niet verplicht is voor ieder persoon op zich maar een gemeenschappelijke verplichting. Als enkelen het doen is de rest vrijgesteld hiervan. Kijk dan bij Tabligh hoeveel Ulamaa voor hen waarschuwden! Als laatste ondersteunde punt willen wij u de volgende audio niet onthouden:

16 Shaykh Ibn Othaymien en Shaykh Rabi samen over at-tabligh[10]: Er werd in deze gezegende bijeenkomst een vraag gesteld over de Selefiyyien, Djamaa at at-tabliegh en Ikhwaan al-moeslimien. Nadat Shaych Ibn Othaimin een algemeen advies gaf, nam Shaych Rabi de microfoon en legde hij uit dat Djamaa at at-tabligh bekritiseerd zijn uit hun boeken en noemde hij hun fouten, dat hun Oesoel anders zijn en waarom ze bekritiseerd zijn! Uiteindelijk accepteerde Shaykh Ibn Othaymien het advies van Shaykh Rabi! Dus waarom probeert men al deze zaken niet mee te nemen in het overleveren van het juiste standpunt betreffende Tabligh? Sterker nog Fawaaz valt Shaykh Rabi aan terwijl Shaykh Rabi Ibn Othaymien aanvulde in diens aanwezigheid en deze edele Imaam dit accepteerde! Waar zijn Fawaaz en Al-Yaqeen ten opzichte van Ibn Othaymien rahiemahoellaah en zijn methodiek wat dit betreft? Vraag: Al-Yaqeen gebruikt de fatwaa van Ibn Baaz: Wij zijn inwoners van een klein dorpje en een aantal van ons verblijft in dit dorpje en anderen leiden een nomadisch bestaan. Zo nu en dan worden wij bezocht door mensen van Djamaa c at ut-tabliegh. Een aantal van hen kennen wij persoonlijk en wij kunnen dan ook zeggen dat het hier gaat om personen met goede intenties. Het feit is wel dat het geen geleerden zijn, enkelen uitgezonderd. Zij nodigen ons uit om samen met hen erop uit te trekken om in de regio da c wah te verrichten. Hiervoor wijzen zij een aantal dagen, weken en maanden aan. Hierbij wil ik zeggen dat ik niets verdachts aan hun bijeenkomsten opgemerkt heb. Is het toegestaan om naar hen te luisteren, of met hen erop uit te trekken naar nabijgelegen plaatsen, of buiten het koninkrijk (van Saoedie Arabië)? Ik hoop dat u mij een schriftelijke verduidelijking kunt geven over deze kwestie. De mensen om mij heen nemen namelijk slechts genoegen met een brief waarop uw naam staat vermeld. Moge Allah u namens ons belonen met het goede. Allereerst amien op de Du aa. Zoals je ziet wordt al- Allamaah Ibn Baaz rahiemahoellaah gevraagd over personen waar niets verdachts bij te zien is. Fawaaz Djneid zei echter in zijn fatwa: Weliswaar maken zij zich schuldig aan een aantal religieuze innovaties. Dit is echter afhankelijk van het land waarin zij zich bevinden. Dit heeft men niet meegenomen in de vraag aan al- Allamaah Ibn Baaz. Dit zou een eerlijker beeld geven! Laten we naar het antwoord kijken van de Shaykh. 10 SN: Als u de audio in realplayer laat afspelen is het te beluisteren vanaf minuut 21:28. Shaykh Rabi geeft zijn advies als aanvulling vanaf minuut 27. Hier is een stukje uitgeschreven:

17 Antwoord: Als deze mensen, die door jou worden genoemd, bekend staan om hun goede c Aqiedah, kennis, goedertierenheid en nobele gedragscode, dan is er niets op tegen dat je met hen samenwerkt op het gebied van da c wah, onderwijs en het geven van adviezen. Dit op basis van de volgende Woorden van Allah (interpretatie van de betekenis): En helpt elkander in het (verrichten van) goede en godsvrucht en helpt elkander niet in het (begaan van) van de zonde en agressie. (Soerat al-maa idah: 2) Ook zei de Profeet (vrede zij met hem): Wie de weg wijst naar het goede, hem komt dezelfde beloning toe als de verrichter ervan. Moge Allah iedereen succesvol maken. De weledele geleerde sheich Abdul- c Aziez ibn Abdullah ibn Baaz Fatwa is uitgevaardigd op H Madjmoe c Fataawa wa Maqaalaat, boekdeel 9 Shaykh Ibn Baaz rahiemahoellaah geeft duidelijk aan dat de mensen bekend moeten staan om hun goede aqiedah! Wat zegt Fawaaz Djneid: Weliswaar maken zij zich schuldig aan een aantal religieuze innovaties. Dit is echter afhankelijk van het land waarin zij zich bevinden. En: Wat hen wel te wijten valt, is het feit dat zij geen aandacht besteden aan het vergaren van kennis, voornamelijk op het gebied van de c aqiedah (Islamitische geloofsleer). Zij schijnen het belang hiervan niet in te zien. Als we objectief hiernaar kijken dan zien we dat Shaykh Bin Baaz voorwaarden geeft waaraan Djamaa at at-tabligh niet voldoet. Daarom is het niet vreemd dat Ibn Baaz rahiemahoellaah na deze fatwaa een ander fatwaa met daarin een vernietigend oordeel gegeven heeft die wij nu zullen quoten insha Allaah[11]: De laatste fatwaa van Shaykh Abdoel- Aziez bin Baaz ter waarschuwing tegen Djama'at at-tabliegh. In de Naam van Allaah, de Genadevolste, en Meest Barmhartige. 11 SN: Lees ook hier: Shaykh Rabi hafidhahoellaah zijn opmerkingen zullen we bijvoegen als algemeen profijt en zullen dit aangeven met Shaykh Rabi.

18 Zijne excellentie, Shaych Abdoel- Aziez bin Baaz Djama'at at-tabliegh gevraagd: (rahiemahoellaah) werd over Uwe excellentie, wij hebben over Djama'at at-tabliegh gehoord en hetgeen wat hun Dawah inhoudt. Dus adviseert u mij om tot deze Djamaa at (groep) toe te treden. Ik wacht uw advies af, en moge Allaah u rijkelijk belonen. Dus de Shaykh antwoordde door te zeggen: Degenen die uitnodigt naar (het pad van) Allaah, dan is hij een Moeballigh (iemand die de boodschap van Islaam overbrengt, zoals in de hadieth vermeld staat): Lever van mij over al is het een (enkele) Aayah. Hoe dan ook, de Djama'at at-tabliegh (oorspronkelijk) uit India hebben vele bijgeloven. Zij hebben een aantal aspecten van Bid ah en Shirk,12 dus het is niet toegestaan om met hen mee te gaan, behalve een persoon 'die kennis heeft' en met hen mee gaat om hetgeen waar zij op zijn af te keuren en hen (de waarheid) te leren. Maar, als hij met hen mee gaat om hen te volgen en bij hen te blijven, dan nee[13]. Dat is omdat zij bijgeloven, fouten en een gebrek aan kennis hebben. Desondanks, als er een andere groep buiten hen (het geloof) verkondigen, van de mensen van kennis, dan (is het toegestaan) om met hen mee te gaan met als doel Da wah te maken. Als er een persoon van kennis met hen mee zou gaan om hen in te lichten en hen leiding te geven, samen met hen te onderwijzen op een manier dat zij de valsheid verlaten en de weg van Ahloes-Soennah wal-djamaa ah omarmen, (dan is dat goed). [[Shaych Rabie' zegt:] Dus, laat Djamaa'at at-tabliegh en degenen die met hen sympathiseren, voordeel halen uit deze fatwaa die de realiteit van hun aqiedah, manhadj en de teksten van hun geleerden die zij blindelings volgen laat zien[14]. Dit is genomen van de cassette: Fatwa Samaahatish-Shaych Abdoel- Aziez Ibn Baaz betreffende Djamaa'at at-tabliegh hetgeen in Ta ief is gepubliceerd, zo n twee jaar voor de dood van de Shaych. De cassette weerlegt de dekmantel van de Djamaa'at at- 12 SN: Wat Fawaaz bevestigde in deze woorden van hem: Weliswaar maken zij zich schuldig aan een aantal religieuze innovaties. Dit is echter afhankelijk van het land waarin zij zich bevinden Zie het verschil met Shaych Bin Baaz! Deze wijst hen af op hun realiteit! 13 SN: Zou Al-Yaqeen durven beweren dat Tabliegh accepteren dat jij hun Khoeroedj afwijst van hen en jij toch in hun midden kan blijven? Of dat jij hun Aqiedah qua Eigenschappen van Allaah wilt leren als zij Ashaa rie zijn? Hun Oesoel, van Tabligh, laten dit niet toe! Dus hoe kunnen jullie Fawaaz met Ibn Baaz vergelijken? Sterker nog accepteren zij het niet als hun valse vorm van Khoeroedj wordt afgewezen!! 14 SN: Zoals Shaykh at Toewidjrie in zijn boek al Qawl al Baaligh fie tahdheer mien Djama aat at Tabligh en Shaykh Taqi oed Dien al Hilalie in As Sieraadj al moenier fie tanbieh Djama aat at Tabligh ala Khata iehiem. Beide Shaykhs quoten de kopstukken van Tabligh en hun uitspraken!

19 Tabliegh en de oude uitspraak van de Shaykh die men (ijverig) publiceerde, voordat hun realiteit en manhadj hem duidelijk werd gemaakt[15]. Djamaa'at at-tabliegh en de Ikhwaan (al-moeslimien) zijn van de 72 sekten: Zijne excellentie, Shaykh Abdoel- Aziez Ibn Baaz (rahiemehoellaah) werd gevraagd: Vraag: Moge Allaah u het beste (van Zijn Gunsten) geven. In de Hadieth van de Profeet (salallaahoe alayhie wasellem), betreffende het opsplitsen van de Oemmah, hij zegt: (( en mijn Oemmah zal zich opsplitsen in 73 groeperingen behalve één )) Dus, is de Djama'at at- Tabliegh, met al hetgeen dat zij hebben met betrekking op shirk en innovaties[16], en zo ook de Djama'at al-ihwaan al-moeslimien, met betrekking op hetgeen zij hebben aan partijgeest en het in opstand komen / rebelleren tegen de leiders en hun gebrek aan gehoorzaamheid, (zijn zij) van de 72 sekten? Vervolgens, gaf hij (de Shaykh) antwoord, moge Allaah hem vergeven en hem Genadig zijn: Zij zijn van de 72 (sekten). Iedereen die de aqiedah van Ahloel-Soennah tegenstrijdig is treedt toe tot de 72 (sekten)[17]. De betekenis van de uitspraak van de Profeet (salallaahoe alayhie wasellem): ((Mijn Oemmah)) is de Oemmah van al-idjaabah, daarmee wordt bedoelt de Oemmah van Antwoord: i.e. geeft gehoor aan zijn verkondiging en duidelijk makend dat zij zijn volgelingen zijn. En de betekenis van de 73 sekten: de zegevierende zuivere groep zijn diegene die hem opvolgden en rechtschapen in hun religie waren, en (wat betreft) de 72 sekten: hieronder bevinden zich koeffaar (ongelovigen), zondaren en verscheidene innoveerders. Daarop vroeg de vraagsteller: Zijn deze twee groepen (Djama'at at-tabliegh en Djama'at Ihwaan al-moeslimien) dus van de 72 sekten? Hij antwoordde: Ja, zij vallen onder de 72 sekten, samen met de Moerdji ah en anderen zoals hen; de Moedrjie ah en de Chawaaridj, sommige van de mensen van kennis beschouwen de Chawaaridj als koefaar, buiten de Islaam maar (zij vallen) onder de algemeenheid van de SN: Shaych Ibn Baaz stierf in De fatwaa die al-yaqeen plaatste was uit 1416, dus deze fatwaa is van twee jaar later dan die van Al-Yaqeen! 16 SN: Fawaaz bevestigde de innovaties van at-tabliegh! 17 SN: En zoals Fawaaz aangaf hebben ze innovaties en ze gaan de Aqiedah van Ahloe Soennaah op talloze punten tegen met wat zou volgen!

20 sekten. - Genomen van een opname van de lessen van de Shaych over Sharh al- Moentaqaa in at-ta ief, ongeveer 2 jaar of iets minder voor zijn overlijden[18]. De regelgeving betreffende het meegaan met Djamaa'at at-tabliegh: Zijne excellentie, Shaykh Abdoel- Aziez Ibn Baaz (rahiemehoellaah) werd gevraagd: Vraag: Ik ging samen met Djama'at at-tabliegh mee naar India en Pakistan. We kwamen altijd bijeen en deden ons gebed in moskeeën waar zich graven bevonden en ik hoorde dat het gebed in moskeeën waar zich graven in bevinden ongeldig is. Wat is uw mening betreffende mijn gebeden en moet ik hen opnieuw doen? En wat is de regelgeving betreffende het samen met hen (Djama'at at-tabliegh) meegaan naar dit soort plekken? Antwoord: Bismillaah wal-hamdoellillaah, en hierna: Voorwaar, Djama'at at-tabliegh hebben geen kennis betreffende de aangelegenheden van al- Aqiedah, dus het is niet toegestaan om met hem mee te gaan behalve 'iemand die ware kennis bezit van de correcte aqiedah' van Ahloes-Soennah wal-djama ah. Zodoende kan hij hen voorlichten, hen adviseren en met hen samenwerken op het goede, want ze zijn zeer actief in hun aangelegenheden. Hoe dan ook, ze hebben grote behoefte aan meer kennis van degenen die hun verduidelijking kunnen geven van onder de geleerden van Tauwhied en Soennah. Moge Allaah iedereen zegenen met begrip van de religie en standvastigheid hierop. Wat het gebed in moskeeën waarin zich graven bevinden betreft, dan is dit incorrect en het is verplicht voor jou om alle gebeden die je (in die moskeeën) hebt verricht opnieuw te doen, vanwege hetgeen dat de Profeet (salallaahoe alayhie wasellem) heeft gezegd: Allaah heeft de Joden en de Christenen vervloekt omdat zij de graven van hun Profeten als plaatsen van aanbidding namen. (Er is een overeenstemming in de authenticiteit van deze hadieth). Tevens ook zijn (salallaahoe alayhie wasellem) uitspraak: Voorwaar degenen voor jullie namen de graven van hun Profeten en vrome mensen als plaatsen van aanbidding, dus maak van de graven geen plaatsen van aanbidding, want voorzeker ik verbied jullie dat te doen. (Overgeleverd door Moslim in zijn Sahieh) En de ahadieth over dit onderwerp zijn talloos, en bij Allaah ligt alle succes en Moge Allaah gebeden sturen voor de Profeet Mohammed, zijn familie en zijn metgezellen. (Fatwa gedateerd op 2/11/1414 N.H.) 18 SN: M.a.w. deze fatwaa is ook van twee jaar na de fatwaa die Team al-yaqeen geplaatst heeft! Dus wat willen zij bewijzen? De bewijzen tegen at-tabliegh waren al aangetoond in het eerste antwoord van Selefiepublikaties en dit ook nog ondersteund door talloze fataawaa. Waarom dan dit alles verwerpen en zoeken naar een fatwaa die op zichzelf geen bewijs is. Laat staan dat wij met 2 extra fataawaa komen welke overeenkomstig met de bewijzen zijn! Net zoals in het artikel de hetze rondom Sayyid Qoetb komt men met onwetenschappelijke uitvluchten en gebrekkig onderzoek!

21 Over de uitspraak van Shaykh Abdoel- Aziez Ibn Baaz (rahiemahoellaah): Dus het is niet toegestaan om met hem mee te gaan behalve iemand die 'ware kennis bezit van de correcte aqiedah' van Ahloes-Soennah wal-djamaa ah. Zodoende kan hij hen voorlichten, hen adviseren en met hen samenwerken op het goede. Shaykh Rabie zegt hierover: Daarop zeg ik: Moge Allaah de Shaykh genadig zijn, want als zij het advies en leiding van de mensen van kennis hadden geaccepteerd, dan was het niet schadelijk geweest om samen met hen mee te gaan. Desondanks, de realiteit is dat zij geen advies accepteren, noch verlaten zij hun valsheid en dat vanwege hun geweldige fanatisme, en hun volgen van hun begeertes. Als zij het advies van de geleerden hadden geaccepteerd, dan hadden zij hun valse manhadj verlaten en waren zij het pad van Ahloet-Tawhied en Soennah gaan bewandelen. Dus omdat deze zaak zo is, is het niet toegestaan om met hen mee (choeroedj) te gaan, want de manhadj van de Selefoes-Saalih is gebouwd op het Boek en de Soennah, het waarschuwen tegen de mensen van innovatie en tegen het omgaan en zitten met hen. Dit is vanwege (het feit) dat men hen hierdoor (door met hen mee te gaan) in aantal personen vermeerdert en hen ondersteunt, en hen aansterkt in het propageren van hun valsheid. En hiermee licht je de Islaam en tevens de Moslims op en (uiteindelijk) misleidt je ook hen (Djamaa at at-tabliegh) want men zou hen dan assisteren in zonde en het doen van slechte daden. Zie het verschil tussen de geleerden en Fawaaz. Fawaaz beschimpt deze edele geleerde Shaykh Rabie, terwijl deze steeds de onderscheidende standpunten weergeeft betreffende: Djamaa at at-tabliegh, Adnaan Aroor, Abderahmaan Abdel Khaaliq; Qoetb, Safaar al Hawalie; Salmaan al Awdaa; de manhadj van het oproepen naar Tawheed al Oeloehiyaah, het omgaan met Ahl al-bid ah, het nemen van kennis van de Kibaar, het omgaan met de Hukkaam, Het gevaar van het laten bezighouden van mensen met politiek zonder kennis; Het oordeel over opstanden; De juiste manier van tabdie en takfier; Zijn specifieke standpunten tijdens de golf-oorlog, etcetera. Hoe kan het dat Fawaaz deze edele Geleerde aanvalt, maar dat deze Geleerde zuiver en strak op de Soennah is en Fawaaz in al deze tegenstrijdigheden vervalt?

www.selefienederland.nl Imaam Bin Baaz over Sayyid Qoetb Baraa ah Ulamaa iel-oemmah min Tazkiyyah Ahl iel-bid ah wal- Moedhammah

www.selefienederland.nl Imaam Bin Baaz over Sayyid Qoetb Baraa ah Ulamaa iel-oemmah min Tazkiyyah Ahl iel-bid ah wal- Moedhammah Imaam Bin Baaz over Sayyid Qoetb s lasteringen van de Profeet Mozes en zijn Ta wiel van de Istiwaa volgens de Weg van de Djahmiyyah Moe tazielah 1 Baraa ah Ulamaa iel-oemmah min Tazkiyyah Ahl iel-bid ah

Nadere informatie

Selefie Publikaties De Islaamitische Regelgeving Betreffende het houden van Demonstraties, Opstanden, Protesten, Petities, e.d.

Selefie Publikaties De Islaamitische Regelgeving Betreffende het houden van Demonstraties, Opstanden, Protesten, Petities, e.d. De Islaamitische Regelgeving Betreffende Het houden van Demonstraties, Gebaseerd op belangrijke fataawa van de Geleerden van Ahloes-Soennah 1 Bron: Deze Fatawa zijn genomen uit een samenstelling van Shaych

Nadere informatie

De overwinnende groep zijn

De overwinnende groep zijn De overwinnende groep zijn [لونلدية - dutch [nederlands - Sheich `Abdoel-`Aziez bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: fataawa noer `ala darb, volume 1/15, publicatie: www.ahloelhadieth.com 2014-1435

Nadere informatie

Begeleiding van de mensheid naar de Fundamenten en noodzakelijkheden van de islaam Voorwoord en aanbeveling vertaling: Zijne Eminentie, sheikh: Abdul- Aziez ibn Abdillaah ibn Mohammad Aal Ash-Sheikh Grootmoeftie

Nadere informatie

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei:

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Deel 1 -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Laat een ieder van jullie geen persoon blind volgen! Als hij gelooft dan geloof jij, en als hij ongelovig wordt ben je ongelovig. Als jullie genoodzaakt

Nadere informatie

Het belang van het volgen van de Soennah

Het belang van het volgen van de Soennah Het belang van het volgen van de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Mohammed Saalih al-moenadjjid revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.al-yaqeen.com http://islamqa.info/ar/604 2014-1435 ة

Nadere informatie

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN.

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. DOOR DE NOBELE SHAYKH MOHAMMED BIN OMAR BAAZMOEL ( H A F I D A H O E L L A A H ) Vraagsteller uit Nederland: De laatste tijd vindt er een oproep plaats

Nadere informatie

Uitspraken van de Geleerden van de Soennah over Djama'at at-tabliegh

Uitspraken van de Geleerden van de Soennah over Djama'at at-tabliegh Uitspraken van de Geleerden van de Soennah over Djama'at at-tabliegh Auteur: Shaych al-'allaamah Rabie Ibn Haadie 'Oemayr al-madchalie Bron Engels artikel: www.spubs.com, artikelnummer: GRV020003 Vertaald

Nadere informatie

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is.

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Vragen en Antwoorden over diegene die zeggen: Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Shaych Moeqbil bin Haadie

Nadere informatie

-Hafidahoe Allaah- Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah

-Hafidahoe Allaah- Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah -Hafidahoe Allaah- Bron (boek): lam addar almanthoor min al-qawl alma-e-thoor fie al-i tiqaad was-soennah Een selectie van overleveringen over

Nadere informatie

Hoe om te gaan met meningsverschillen

Hoe om te gaan met meningsverschillen Hoe om te gaan met meningsverschillen - en het bekritiseren van anderen- [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1436 Islam voor iedereen كيفية

Nadere informatie

Imaam Naasir oed-dien al-albaanie

Imaam Naasir oed-dien al-albaanie De fundamenten voor de opleving van de islaam Imaam Naasir oed-dien al-albaanie رحمه الله Vertaling : Aboe Maryam Moehammed al Maghribie Bron : Al-Asaalah Magazine: Issue nummer. 11, 2e jaar, Dhoel-Hijjah

Nadere informatie

Uitspraken van de Grote Geleerden van Ahloes-Soennah over Adnaan Ar oer al-maghroer en zijn Valse Stelregels

Uitspraken van de Grote Geleerden van Ahloes-Soennah over Adnaan Ar oer al-maghroer en zijn Valse Stelregels Uitspraken van de Grote Geleerden van Ahloes-Soennah over Adnaan Ar oer al-maghroer en zijn Valse Stelregels Shaych ibn al-`othaymien Shaych Saalih al-fauwzaan Shaych `Abdoel-Mohsin al-`abbaad Shaych Ahmed

Nadere informatie

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Een evenwichtig antwoord inzake de meningsverschillen omtrent at-taraawieh Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Bron: http://bakkah.net/audio/aamb037.ra Vertaling : Aboe Roemaysae Ridouan al Holandi Is het

Nadere informatie

Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan

Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan van de edele geleerden: ash-shaykh al- Allaamah Ahmad ibn Yahya an-nadjmie Shaykh oel-islaam al-imaam Abd oel-

Nadere informatie

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve Shaych al- Allaamah al-iemaam Abdoel- Aziez ibn Baaz -rahiemehoellaah- Bron: www.binbaz.org.sa Vertaald door: Mohammed

Nadere informatie

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah Ahmadiyyah en haar leugens over Allah ] ونلدي - 1Tdutch1T [ nederlands - Revisie: Abo abdellah 2011-1433 ب( اذيب الا محدية يف حق االله الة اهلونلدية) مراجعة: أبو عبد االله 2011-1433 Ahmadiyyah en haar

Nadere informatie

Fragmenten van de Vragensessies met de Grote Geleerden betreffende de Manhadj problemen in Nederland

Fragmenten van de Vragensessies met de Grote Geleerden betreffende de Manhadj problemen in Nederland Fragmenten van de Vragensessies met de Grote Geleerden betreffende de Manhadj Vragen beantwoord door: As-Shaych al-allaamah Rabie ibn Haadie al-madchalie in Mekka en As-Shaych al-allaamah 'Oebayd al-djaaberie

Nadere informatie

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 In de naam van Allah de meest Barmhartige de meest Genadevolle. Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren Assalaamoe

Nadere informatie

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel -Hafidaho Allah- Bron: Dit gesprek werd gehouden op woensdag 25-11-1433 (10-10-2012) om 11:00 (Libië) / 12:00 (Mekka). http://www.m-noor.com/showthread.php?p=31239#post31239 Alle Lof zij aan Allah, de

Nadere informatie

Advies voor de nieuwe moslim

Advies voor de nieuwe moslim Advies voor de nieuwe moslim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: al-yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حة إىل املسلم اجلدد» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله

Nadere informatie

De Manhadj van Ahloel-Soennah betreffende het omgaan met Boeken en Cassette-bandjes van Ahloel-Bid ah

De Manhadj van Ahloel-Soennah betreffende het omgaan met Boeken en Cassette-bandjes van Ahloel-Bid ah De Manhadj van Ahloel-Soennah betreffende het omgaan met Boeken en Cassette-bandjes van Ahloel-Bid ah Gebaseerd op uitspraken en regelgeving van verschillende bekende geleerden van Ahloes-Soennah wal-djama'ah

Nadere informatie

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 Een beknopte weergave van de voorgeschreven en verboden tawassoel as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 In Algemeenheid zeg ik: Dat men weet dat at-tawassoel het zoeken van een middelpunt in het

Nadere informatie

De positie van de moslima in het leven

De positie van de moslima in het leven De positie van de moslima in het leven [اهلونلدية - dutch [nederlands - auteur: shaykh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-yaqeen.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in. Al-Baqarah 42.

En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in. Al-Baqarah 42. Selefienederland en co fitnazaaiers of volgen zij de geleerden? Een methodologisch antwoord op de youtube video: Sincerehearts/Selefinederland en co. - Volgen zij de geleerden of zijn het fitna zaaiers?

Nadere informatie

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA VERDUIDELIJKING AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE PALESTINA DOOR HET PERMANENTE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA Alle lof is aan Allaah en moge de Vrede en Zegeningen van Allaah met de meest edele

Nadere informatie

Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme

Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme Downloaded from: justpaste.it/j8m8 Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme De Islam, de religie van genade, staat terrorisme niet toe. Eén van de betekenissen van het stamwoord van Islam

Nadere informatie

Wees geen schaap De Leugens van Team al-yaqeen deel 2 ~ Een antwoord op het artikel wees geen vlieg ~ Inclusief een reactie van Shaykh Saalih al-loehaydaan over het misbruik van zijn woorden en een reactie

Nadere informatie

Taqlied op de vier wetscholen verplicht of toegestaan uit noodzaak? Ash-Shaykh al-moehaddith al- Allaamah Abd al-muhsin al- Abbaad

Taqlied op de vier wetscholen verplicht of toegestaan uit noodzaak? Ash-Shaykh al-moehaddith al- Allaamah Abd al-muhsin al- Abbaad Taqlied op de vier wetscholen verplicht of toegestaan uit noodzaak? Ash-Shaykh al-moehaddith al- Allaamah Abd al-muhsin al- Abbaad Introductie Het onderwerp van at-taqlid (blindvolgen) is een steeds weer

Nadere informatie

De Weerlegging van Mohammed al-mas`arie, Sa`d al-faqieh en Osaamah ibn Laden

De Weerlegging van Mohammed al-mas`arie, Sa`d al-faqieh en Osaamah ibn Laden De Weerlegging van Mohammed al-mas`arie, Sa`d al-faqieh en Osaamah ibn Laden Door as-shaych al- Allaamah Abdoel- Aziez ibn Baaz Engelse Bron: Het boekje Islamic Condemnation of Terrorists, Hijackers &

Nadere informatie

Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah.

Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah. Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah. Genomen van SLF010004@Salafipublications.com (een antwoord op de twijfels van de Qoetbiejah op het toeschrijven aan de Soennah

Nadere informatie

Inleiding tot de Soennah

Inleiding tot de Soennah Inleiding tot de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2014-1435 دخل إىل السنة «للغة اهلونلدية» مراجعة: ياس أبو عبد االله 2014-1435 In naam van Allah, de Barmhartige, de

Nadere informatie

Djamatoet-Takfier wal-hiedjrah 1, de Erfgenamen van de Chawaaridj in deze Eeuw

Djamatoet-Takfier wal-hiedjrah 1, de Erfgenamen van de Chawaaridj in deze Eeuw Djamatoet-Takfier wal-hiedjrah 1, de Erfgenamen van Door: Een student van de kennis 2 Oorspronkelijke bron: Kayf Noe aalidj Waaqi oenaa al-aliem blz. 194-198. Vertaald en een aantal veranderingen toegevoegd

Nadere informatie

V&A Ramadan - Shawwaal

V&A Ramadan - Shawwaal - Kan je de tekenen van Lailatoel-Qadr (de Nacht van de Voorbeschikking) opnoemen? Moet ik zakaat al-fitr betalen voor mijn kinderen die in een ander land wonen? - Is het verplicht voor een persoon die

Nadere informatie

De doelen van het islamitische geloof

De doelen van het islamitische geloof De doelen van het islamitische geloof [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: sheikh Moh ammed Saalih ibn al-oethaymien vertaling: Oem Mohammad revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Wanneer word kritiek op een individu geaccepteerd

Wanneer word kritiek op een individu geaccepteerd Wanneer wordt kritiek op een individu geaccepteerd en de prijzing verworpen? Selefienederland, Juli 2009 Samenstelling en vertaling : Aboe Roemaysah Ridouan al-hollandi Voorwoord Voorwaar, alle lof is

Nadere informatie

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10)

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10) Testvragen Het verstand en de kennis in de Koran 1 Koran Vraag 1 2 Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya,

Nadere informatie

De leugens over Mohammed Ibn Abd ul-wahhaab

De leugens over Mohammed Ibn Abd ul-wahhaab De leugens over Mohammed Ibn Abd ul-wahhaab [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: alyaqeen.com, islamqa.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen

Nadere informatie

Over de belangrijkheid van tawh ied. vertaler: Aboe Yoesoef. revisie: Yassien Abo Abdillah. bron: uwkeuze.net. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Over de belangrijkheid van tawh ied. vertaler: Aboe Yoesoef. revisie: Yassien Abo Abdillah. bron: uwkeuze.net. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Over de belangrijkheid van tawh ied [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: Jamaal ud-deen az-zarabozo vertaler: Aboe Yoesoef revisie: Yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

NIET VOLGENS UW BEGEERT

NIET VOLGENS UW BEGEERT BOYCOT NIET VOLGENS UW BEGEERT ERTE EN NODIG UIT! DOOR SHAYKH AAYED ASH SH-SHAMMAR HAMMARIE ( H A F I D H A H O E A L L A A H ) Daarom is het verplicht dat wij de Profeet - sallallaaho alayhie wa sallam

Nadere informatie

Het volgen van de soenna

Het volgen van de soenna Het volgen van de soenna ] لونلدية - dutch [ nederlands - dr. Moestafa as-siba'i vertaling: Ahmed M.Hashim revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 وجوب إتباع السنة» بالة اهلونلدية «د. طىف السبايع رمجة:

Nadere informatie

Tarjih: Het Juiste Standpunt Uitkiezen الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح

Tarjih: Het Juiste Standpunt Uitkiezen الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح 1436 Tarjih: Het Juiste Standpunt الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح [اهلونلدية- dutch [nederlands - Soelayman Aboe Abdoerrahmaan Ashaafi`ie سليمان أبو عبد الرمحان الشافيع Reviser's name: Yassien Abo Abdillah

Nadere informatie

Het verbod op onderlinge verdeling

Het verbod op onderlinge verdeling Het verbod op onderlinge verdeling ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh al-islaam Ibn Taymiyyah bron: Madjmoo'oe l-fataawaa (28/50-57), enigszins verkort Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) revisie: Yassien

Nadere informatie

Shaykh Ahmad ibn Djazaa ar-radaymaan

Shaykh Ahmad ibn Djazaa ar-radaymaan al oedhr biel-djahl (het excuus door onwetendheid) en de methodologie van Imaam Mohammed ibn Abdoel Wahhaab betreffende deze kwestie Shaykh Ahmad ibn Djazaa ar-radaymaan Vertaald door: Aboe Roemaysae Ridouan

Nadere informatie

Waarom zijn de moslims verdeeld in sektes/ verschillende richtingen

Waarom zijn de moslims verdeeld in sektes/ verschillende richtingen Waarom zijn de moslims verdeeld in sektes/ verschillende richtingen [لونلدية - dutch [nederlands - auteur: Zakir Naik revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.overislam.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Dit is Soeroerisme, dus pas hiervoor op!

Dit is Soeroerisme, dus pas hiervoor op! Dit is Soeroerisme, dus pas hiervoor op! Auteur: Shaych Moeqbil ibn Haadie el-waadi'ie rahiemhoelaah Oorspronkelijke titel: This is Suroorsim so beware of it! Oorspronkelijke bron: Toehfatoel-Moedjieb

Nadere informatie

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah Kennis is genezing ] لونلدية - dutch [ nederlands - auteur: Ali ibn Hassan revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.eltawheed.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1435 Islam voor iedereen لعلم شفاء

Nadere informatie

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab االله In de Naam van Allaah de Barmhartigste de Genadevolste Ik vraag Allaah, de Vrijgevigste, de Heer van de geweldige Troon,

Nadere informatie

De ziekte van het hart en de genezing daarvan

De ziekte van het hart en de genezing daarvan De ziekte van het hart en de genezing daarvan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh Sa ied ibn Alie ibn Wahf al-qahtaanie revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 مرض القلب و علاجه» بالة اهلونلدية «خ

Nadere informatie

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah العقيدة و أصوهلا Door: Mohamed Akhenakh, Noureddine Mansouri. Revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie مراجعة : أبوعبد االله اكلجييك Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Nadere informatie

Handige Zakaat al-fitr Gids Hoe geef ik Zakaat al-fitr volgens de soennah Samenstelling : Ridouan Aboe Roemaissae - hafidhahoellaah Voor wie moet zakaat al-fitr gegeven worden,voor wie is het verplicht?

Nadere informatie

De voortreffelijke positie van buren in de Islam

De voortreffelijke positie van buren in de Islam De voortreffelijke positie van buren in de Islam [اهلونلدية- dutch [nederlands - vertaling: Abdoelkareem revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2015-1436 Islam voor iedereen أهمية

Nadere informatie

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Preek offerfeest 12/09/2016 Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal ب س م هللا الر ح من الر ح يم الحمد هلل رب العالمين والصالة والسالم

Nadere informatie

Wees goed tegenover je ouders

Wees goed tegenover je ouders Wees goed tegenover je ouders ] لونلدية - Deutsch [ nederlands - Vertaling: Mohammed aboe `Oebaydillaah revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen الوادلين ب»

Nadere informatie

De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie Bron: Qiyaam Ramadaan Vertaald door:

De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie Bron: Qiyaam Ramadaan Vertaald door: De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie ~ rahiemahoellaah ~ Bron: spubs.com en nagekeken vanuit de originele Arabische bron Qiyaam Ramadaan van Moehammed Naasir oed-dien

Nadere informatie

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar Tawhied Voor kinderen Dr. Saleh As -Saleh Niveau 2 8-12 jaar In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Ik getuig dat er geen God het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allaah. En ik getuig

Nadere informatie

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten)

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Door Iemaam 'Abdoer-Rahmaan bin Naasir as-s'adie (rahiemehoellaah) Bron: de vertaling van Manhadj as-saaliekien, Kitaab as-siyaam Vertaling: Mohammed Aboe 'Oebaydillaah

Nadere informatie

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen De maand Sha'baan شهر شعبان revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie البلجيكي االله عبد مراجعة:ابو Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009 Islam voor iedereen In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Nadere informatie

Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld en in het Hiernamaals!!!

Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld en in het Hiernamaals!!! Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld!!! Door: Iemaam Ibn Qayyim al-djawziyyah (rahiemehoellaah) (d. 691-751 N.H.) Vanuit: Ad-Daa` wad-dawaa` blz. 153-157, 1e

Nadere informatie

Fatwa's over de Ramadan

Fatwa's over de Ramadan Fatwa's over de Ramadan فتا مضانية [nederlands - ] Sheikh Saleh bin Fawzaan Alfawzaan 1431-2010 فتا مضانية (( باللغة هلوجگدية )) فضيلة لشيخ صالح بن فو لفو 1431-2010 2 Fatwa's over de Ramadan: Wordt degene

Nadere informatie

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips Tawheed betekent letterlijk iets één maken of iets één noemen. In het Nederlands wordt het één maken van

Nadere informatie

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah ] الهولندية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تلحليل وتلحر م حق االله» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو

Nadere informatie

Het verbod op innovaties (bid'ah)

Het verbod op innovaties (bid'ah) Het verbod op innovaties (bid'ah) ] لونلدية - dutch [ nederlands - vertaler: Aboe Djinaan revisie: Yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1435 Islam voor iedereen

Nadere informatie

Al Wahn. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434

Al Wahn. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Al Wahn ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen الوهن» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof

Nadere informatie

1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e

1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e 1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e Gepubliceerd door: ik hou van islam. Website: www.ikhouvanislam.be Youtube: www.youtube.com/ikhouvanislam Twitter: @ikhouvanislambe Mail: info@ikhouvanislam.be Copyright

Nadere informatie

Mohammed de echte profeet

Mohammed de echte profeet Mohammed de echte profeet ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 مد سول احلق» بالة اهلونلدية «مراجعة: أ عبد االله ابللجييك 2012-1433 Alle lof

Nadere informatie

Korte biografie van Shaykh al Allaamah Dr. Mohammed Amaan al-djaamie rahiemehoellaah

Korte biografie van Shaykh al Allaamah Dr. Mohammed Amaan al-djaamie rahiemehoellaah Korte biografie van Shaykh al Allaamah Dr. Mohammed Amaan al-djaamie rahiemehoellaah Zijn Naam en Afkomst Zijn naam is Shaych Dr. Mohammed Amaan Ibn Alie al-djaamie, geboren in 1349 N.H. oftewel 1927 N.C.

Nadere informatie

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43 Dit is het verhaal van Profeet Saalih عليه سلام en zijn volk dat bekend stond als Thamoed. Ze woonden in het noordwestelijke deel van Arabie en ze stonden bekend om het hebben van veel vee en landbouw.

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over de Djihaad volgens de geloofsbelijdenis van Ahloes-Soennah wal-djama ah

Antwoorden op vragen over de Djihaad volgens de geloofsbelijdenis van Ahloes-Soennah wal-djama ah Antwoorden op vragen over de Djihaad volgens de geloofsbelijdenis van Ahloes-Soennah wal-djama ah Dit artikel bevat een weerlegging van degenen die beweren dat de Selefies de Djihaad hebben verlaten, maar

Nadere informatie

Het weerleggen van listige vragen van atheïsten

Het weerleggen van listige vragen van atheïsten Het weerleggen van listige vragen van atheïsten ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen حض شبهات امللحدين» باللغةهلونلدية

Nadere informatie

en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen

en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen de kwestie van Istihlaal en Djoehoed en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen Vertaling : Oem AbdoerRahmaan Bron : Aqidah.Com Introductie De Aqiedah van de Salaf met betrekking tot Iemaan is

Nadere informatie

Het begin van de Isnaad

Het begin van de Isnaad Het begin van de Isnaad ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - Saoed Khadje revisie: Abo Abdillah bron: Dar-al-'Ilm 2013-1434 بداية الا سناد» بالة اهلونلدية «سعود خديج مراجعة: أبو عبد االله 2013-1434 Het begin

Nadere informatie

De juiste manier om de Koran te overpeinzen

De juiste manier om de Koran te overpeinzen De juiste manier om de Koran te overpeinzen ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تدبر القرآن» باللغة لونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof behoort aan

Nadere informatie

De Aqiedah van de wetschool van imam Maalik

De Aqiedah van de wetschool van imam Maalik De Aqiedah van de wetschool van imam Maalik [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Faried al-ansaarie revisie: Yassien Abo Abdillah publicatie: al-yaqeen.com 2014-1435 عقيدة الا مام مالك» بالل اهلونلدية

Nadere informatie

Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal

Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal ] لونلدية - Dutch [ nederlands - Sheikh Al utheimine Revisie: Abo Abdillah Bron: Sharh Riyadh us-saliheen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 شح حديث معاذ بن جبل»

Nadere informatie

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102)

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102) In de naam van Allah, de meest Barmhartige en de meest Genadevolle. Alle eer is voor Hem, de Opsteller van de Rekening, de Opwekker van de doden. Wij prijzen Allah en vragen Hem ons te helpen en ons te

Nadere informatie

De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah)

De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah) De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah) Door Shaych Aboe `Abdoer-Rahmaan Fawzie al-atharie Oorspronkelijke bron: Hoekmoel-Ghinaa `indal-a`immatil-arba`ah Bron: www.troid.org

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Het servies en kleding van de ongelovigen Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabisch door Musa

Nadere informatie

Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz

Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz Een verduidelijking omtrent het interview genaamd De Fitnah van Tabdee3 Door : Selefienederland.blogspot.com

Nadere informatie

TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM

TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM OPDRACHT DE 5 ZUILEN BART SATIJN INTRODUCTIE Wat is een zuil? Waarom is dit belangrijk? Waarom zou de Islam het woord zuil gebruiken BART SATIJN OPDRACHT ZUILEN Welke 5 zuilen zijn

Nadere informatie

Het beledigen van een van de metgezellen

Het beledigen van een van de metgezellen Het beledigen van een van de metgezellen ] ونلدي - 2TDutch2T [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah Al-belgikie bron: uit het boek Al-Kaba ir, van Imam adh-dhahabi Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2011-1432

Nadere informatie

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem.

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onszelf en

Nadere informatie

De voornaamste verschillen tussen de Soennieten en Shi ieten, betreffende zaken in Geloofsovertuiging en Geloofsleer

De voornaamste verschillen tussen de Soennieten en Shi ieten, betreffende zaken in Geloofsovertuiging en Geloofsleer Selefie Publikaties De voornaamste verschillen tussen de en Shi`ieten, betreffende zaken De voornaamste verschillen tussen de en, betreffende zaken in Geloofsovertuiging en Geloofsleer Gebaseerd op het

Nadere informatie

Imaam Moslim Ibn al-hadjaadj al-qoeshairie

Imaam Moslim Ibn al-hadjaadj al-qoeshairie Imaam Moslim Ibn al-hadjaadj al-qoeshairie Zijn geboorte en afkomst De beroemde Imaam, Moslim bin al-hadjaadj bin Moslim al-qoeshairie. Hij was één van de grote Iemaams, en hoog in status. Zijn Koenja

Nadere informatie

Geluk. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Geluk. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Geluk ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen السعادة» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof

Nadere informatie

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad Door Rev. Dr. Jos M. Strengholt www.strengholt.info Surah Al Fatiha: 1. In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle 2. Lof zij

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5 De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 1 Artikel 1 t/m 5 Werkboek 1 De Dordtse Leerregels Geschiedenis Het gaat in dit werkboek over de Dordtse Leerregels, of de vijf artikelen tegen de remonstranten. In het

Nadere informatie

Een verduidelijking van de fasen van de fietnah van Aboel-Hassan Al-M`aribee 1

Een verduidelijking van de fasen van de fietnah van Aboel-Hassan Al-M`aribee 1 Een verduidelijking van de fasen van de fietnah van Aboel-Hassan Al-M`aribee 1 Geschreven door حفظه االله Rabee' ibn Hadee Al-Madchalie Vertaald door: Aboe Ibraahiem Moestafa Aakouk 2 Nagekeken door Mohammed

Nadere informatie

Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte. -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325

Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte. -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325 -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325 Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte Alle lof is aan Allaah en de prijzingen en de vrede over de boodschapper van Allaah, zijn

Nadere informatie

Zaken die de Islaam van een Moslim tenietdoen

Zaken die de Islaam van een Moslim tenietdoen Zaken die de Islaam van een Moslim tenietdoen Ash-Shaych al-allaamah Abdoel- Aziez Ibn Baaz Bron: Zijn Fatawa verzameling deel 1 blz.: 130-132. Vertaald door: Youssef ibn Hoessein en Mohammed Aboe Oebaydillaah

Nadere informatie

الجامع. Shaykh Saalih al-fawzaan. Deel 3

الجامع. Shaykh Saalih al-fawzaan. Deel 3 الجامع لعبادة الله وحده De omvattende definitie van het aanbidden van Allaah alleen Shaykh Saalih al-fawzaan Deel 3 Vertaald door : Aboe AbdirRahmaan Abdullah Lbethioui al-maghribie Bron : Silsilatoe sharh

Nadere informatie

De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid

De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid Wat is de Koran? Het Woord van God De Koran is het letterlijke woord van God, de Almachtige (Allah in het Arabisch), geopenbaard aan de Profeet Mohammed

Nadere informatie

De `Aqiedah van Tauwhied

De `Aqiedah van Tauwhied De `Aqiedah van Tauwhied En een verduidelijking van wat ertegenover staat en het schaadt of tenietdoet van grote en kleine Shirk, Ta tiel en Bid ah Door de weledele Shaych, Dr. Saalih bin Fauwzaan bin

Nadere informatie

Dromen en hun interpretatie in de Islam

Dromen en hun interpretatie in de Islam Dromen en hun interpretatie in de Islam ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: http://arrayaan.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen ضوابط تفس

Nadere informatie

Shaych Hammaad ibn Mohammed al-ansaarie

Shaych Hammaad ibn Mohammed al-ansaarie Shaych Hammaad ibn Mohammed al-ansaarie Zijn Naam en Afkomst: Hij is Abdoel-Latief Hammaad ibn Mohammed ibn Hinnah ibn Moekhtaar ibn Mohammed al- Bashier, nakomeling van Qays ibn Sa'd ibn Oebaadah al-khazrajie

Nadere informatie

Berouw. Sheikh Mohammed Saalih Al Moenaddjied. vertaling: Aboe Dardaa-e. revisie: Yassien Abo Abdillah

Berouw. Sheikh Mohammed Saalih Al Moenaddjied. vertaling: Aboe Dardaa-e. revisie: Yassien Abo Abdillah Berouw ] لونلدية - dutch [ nederlands - Sheikh Mohammed Saalih Al Moenaddjied vertaling: Aboe Dardaa-e revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 ب«تلو ة الة اهلونلدية» يخ مد صالح املنجد رمجة: بو ادلرداء

Nadere informatie

TAWHEED. voor kinderen

TAWHEED. voor kinderen TAWHEED voor kinderen ب س م هللا الر ح من الر ح يم In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Assalamu alaikoum (islamitische vredesgroet, vrede zij met jullie allen) mijn broeder of zuster.

Nadere informatie

Wijze uitspraken van Ibn Alqayyim

Wijze uitspraken van Ibn Alqayyim Wijze uitspraken van Ibn Alqayyim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - Ibn Alqayyim revisie: Abo Abdillah Bron: Madarij Assalikine Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 عض احل م من مدارج السالك» بالل

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

1 w w w. u w k e u z e. n e t. De ideologische aanval

1 w w w. u w k e u z e. n e t. De ideologische aanval 1 w w w. u w k e u z e. n e t De ideologische aanval in de Naam van Allah de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle www.uwkeuze.net 1436-2015 Copyrights, all rights reserved. Dit gratis e-book mag uitsluitend

Nadere informatie