Schrijf een woord dat begint met de letter...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schrijf een woord dat begint met de letter..."

Transcriptie

1 Schrijf een woord dat begint met de letter... b z k l p m

2 Hoor je de letter b of de letter p? beer peer bal lepel broek plaats

3 Welk woord rijmt op... neus? huis of reus muur? vuur of deur hooi? mooi of maai mier? dier of deur hoed? zout of zoet boom? raam of room

4 Lees luidop. auto saus rauw touw koud stout muis huis vuil deur kleur neus haai maai zaai muur duur zuur

5 Vul het woord aan zodat je de naam van een vrucht krijgt. eer ers anaan ppel iwi ruif

6 Zet de letters in de juiste volgorde. aa s k ui s m s e f l h k s e v g a l k l e v

7 Welke 3 woorden kan je lezen? broekbrilbruin schilpechschool treintraptrek bladblauwbloot spelsportspat kleinklopkleur

8 Welke letter(s) moeten er op de strepen? Op de gr nd ligt een br f. De bl m is m. De fl s is l g. Dit is de kl s van mijn j f. De b t vaart op de z. Ik k p een b k.

9 Welk woord hoort niet in het rijtje? mooi kraai hooi muur deur zuur poort brood bruin graan kruip grap plek blauw pluim foei koe roei

10 Luister goed naar deze woorden. Herhaal ze in de juiste volgorde. stippen groen veer fietsen straat pet varken bloem helm paard haas berg slak prins blauw slapen uurwerk auto

11 Vul het woord aan met de letter m of n. ens ieuw aandag ergens ooit uizen

12 Vul het juiste woord in. Ik slaap een bed. Ik ga school. Ik neem een snoepje de pot. Ik geef een brief de juf. Kies uit: naar voor van in uit aan Welk getal komt tien. Hou jij muziek?

13 Vul aan. Niet dun maar Niet groot maar Niet stil maar Niet zacht maar Kies uit: luid stout dik klein hard wild Niet kalm maar Niet flink maar

14 Zet de deeltjes in de juiste volgorde. Begin met het vetgedrukte deel. hard / de wind / waait zing / heel graag / ik zitten / in het hok / de kippen kapot/ mijn fiets / is traag / de slak / kruipt een mooie hoed / papa / draagt

15 Hoor je eu of ui? spuit steun pruim zeuren duim kleuren

16 Schrijf het woord op zoals dit voorbeeld: Keer mier om, dan krijg je riem. Keer raap om, dan krijg je Keer daar om, dan krijg je Keer dool om, dan krijg je Keer fel om, dan krijg je Keer rook om, dan krijg je Keer kool om, dan krijg je

17 Vul in. Mama de muur. Mijn broer zijn balpen. De vogel naar de boom. Hij in een mooi huis. Kies uit: zwemt verft bakt zoekt woont vliegt Mijn oom een lekkere taart. Veerle in zee.

18 Schrijf een woord dat begint met... st- pr- bl- sch- sp- br-

19 Maak het woord klein. bv. pet petje geit pot boot tak kei prik

20 Vul aan. z n kr pen z lboot Kies uit: oe ui ei gr n l steren pr

21 Zet de deeltjes in de juiste volgorde. Begin met het vetgedrukte deel. in het bos / de wolf / woont op bezoek / komt / opa een vies drankje / geeft / de dokter Jakke / zeer snel / loopt in het web / de spin / zit buiten / graag / ik / speel

22 Luister goed naar deze woorden. Herhaal ze in de juiste volgorde. roos - gans druiven boei specht vast glijbaan wip schommel zandbak band roeiboot zwembroek hond straf klei beeld boterham

23 Vul in. Mijn zusje elke dag tv. Je te stil! Ik graag appelmoes. Mijn vriend altijd met een vulpen. Kies uit: eet leest spreekt luistert kijkt schrijft Mama elke dag de krant. Het hondje niet naar zijn baasje.

24 Schrijf het woord over zonder fouten. touw buik mooi zoen neus ruit

25 Schrijf het woord over zonder fouten. geit kraai kooi meeuw boei nieuw

26 Schrijf het woord over zonder fouten. geeuw foei kieuw beurt stoel twee

27 Schrijf de zin over zonder fouten. ik pluk een bloem voor haar. de man vliegt naar de maan. mijn arm doet pijn! jij gaat naar het feest. de sleutel past op de deur. de ruit is stuk.

28 Schrijf de zin over zonder fouten. de mus zit in de boom. hij heeft geen geld. oma koopt een mooie hoed. de fiets is duur. het paard loopt in de wei. de kraai vliegt in de lucht.

29 Schrijf een woord dat eindigt op... -n -r -s -l -k -f

30 Zet de letters in de juiste volgorde. oe d h l ee v s r a g l ee d b m oo b d n a s

31 Teken ballen... 4 appels... 8 knikkers... 7 potloden... 3 peren... 5 vierkanten

32 Wat zie je op de tekening? Hoeveel gele bollen staan er? Hoeveel groene bollen staan er? Hoeveel paarse bollen staan er? Hoeveel rode bollen staan er? Hoeveel blauwe bollen staan er? Hoeveel oranje bollen staan er?

33 Vul aan. 5 = = = = 7 8 = = 4 +

34 Schrijf de oefening over en vul aan met >, <, =

35 Los op = = = = = =

36 Los op. 5 3 = 4 2 = 3 2 = 1 1 = 5 1 = 4 0 =

37 Los op. Hoeveel paddenstoelen staan er getekend? Hoeveel stippen staan er op paddenstoel F? Op welke paddenstoel staan de meeste stippen? Op welke paddenstoel staan de minste stippen? Hoeveel stippen staan er op paddenstoel B? Hoeveel stippen staan er op paddenstoel E? A D C E B F

38 Los op. Welk getal staat tussen 7 en 9? Welk getal komt net na 5? Welk getal staat net voor 10? Welk getal staat tussen 4 en 2? Welk getal komt net na 3? Welk getal staat net voor 6?

39 Los op = 20 3 = 20 5 = 20 7 = 20 2 = 20 4 =

40 Los op = = = = = =

41 Los op. 9 6 = 6 3 = 10 1 = 8 4 = 7 2 = 8 0 =

42 Hoeveel euro krijg ik terug? Ik moet 8 euro betalen. Ik betaal met een biljet van 10 euro. Ik moet 4 euro betalen. Ik betaal met een biljet van 5 euro. Ik moet 7 euro betalen. Ik betaal met een biljet van 10 euro. Ik moet 14 euro betalen. Ik betaal met een biljet van 20 euro. Ik moet 8 euro betalen. Ik betaal met een biljet van 20 euro. Ik moet 9 euro betalen. Ik betaal met een biljet van 10 euro.

43 Los op. De helft van 8 = De helft van 4 = De helft van 10 = De helft van 20 = De helft van 6 = De helft van 2 =

44 Los op. Het dubbele van 3 = Het dubbele van 5 = Het dubbele van 1 = Het dubbele van 2 = Het dubbele van 4 = Het dubbele van 6 =

45 Los op = = = = = =

46 Vul het rijtje aan

47 Hoe laat is het op klok A? A op klok B? B C op klok C? op klok D? D E F op klok E? op klok F?

48 Over welk lichaamsdeel gaat het? Je ruikt met je. Bijten doe je met je. Je hebt vijf vingers aan je. Je luistert met je. Je kijkt met je. Een hard deeltje op het einde van je vingers en tenen.

49 Hoe heet het jong dier van... een koe? een hond? een varken? een kip? Kies uit: een puppy een kalf een veulen een lam een big een kuiken een paard? een schaap?

50 Vul aan met het juiste woord. Mijn tanden poets ik met een tandenborstel/schuurborstel. Ik was me met een wasmandje/washandje. Mijn haar was ik met shampoo/badschuim. Ik was mijn handen voor ik naar het toilet ga/als ik van het toilet kom. Ik moet mijn tanden 2 keer per week/per dag poetsen. Om goed te kunnen opletten in de klas, moet ik op tijd/laat gaan slapen.

51 Is dit waar of niet waar? Sommige dieren kunnen blaffen. Alle dieren hebben 4 poten. Een konijn loopt sneller dan een schildpad. Sommige slakken hebben geen huisje. Een ander woord voor dierentuin is zoo. Sommige vogels vliegen in de winter naar warmere gebieden.

52 Welke vrucht is dit? A A B C B C D D E F E F

53 Welke groente is dit? A A B C B C D D E F E F

54 Is dit een boom of niet? een tulp een eik gras een beuk een berk een lelie

55 Is dit gezond of niet? Elke dag meer dan 3 u televisie kijken. Per nacht maar 6 uur slapen. Chips eten bij het ontbijt. Elke dag veel water drinken. Nooit brood eten. Veel buiten spelen.

56 Welk weer stelt dit teken voor? A A B B C C D D E F E F

57 Welk seizoen ontbreekt? zomer herfst winter winter lente zomer lente zomer herfst herfst winter lente winter zomer lente lente herfst zomer

58 Bij welk seizoen hoort deze zin? Je ziet eindelijk wat bloemetjes. Joepie, ik ga met de slee spelen! De blaadjes vallen van de bomen. Ik ga buiten zwemmen. Ik ga schaatsen in het park. Mijn mama geniet de hele dag van het zonnetje op het strand.

59 Wanneer gebeurt het? Ik ontbijt. Ik slaap. Ik eet mijn boterhammen op in de eetzaal. Ik ga slapen. Kies uit: ochtend voormiddag middag namiddag avond nacht De schoolbel gaat om vier uur. Ik sta op.

60 Vul aan. Het is vandaag woensdag. Morgen is het. Het is vandaag maandag. Morgen is het. Het is vandaag zondag. Morgen is het. Het is vandaag donderdag. Morgen is het. Het is vandaag dinsdag. Morgen is het. Het is vandaag zaterdag. Morgen is het.

61 Wie is er ouder? papa of oma mijn tante of ik mama of opa oma of ik mijn oom of mijn opa opa of ik

62 Vul aan. Het is vandaag woensdag. Gisteren was het. Het is vandaag maandag. Gisteren was het. Het is vandaag zondag. Gisteren was het. Het is vandaag donderdag. Gisteren was het. Het is vandaag dinsdag. Gisteren was het. Het is vandaag zaterdag. Gisteren was het.

63 Vul de ontbrekende dag in. maandag woensdag donderdag zaterdag zondag dinsdag vrijdag zondag maandag woensdag donderdag zaterdag donderdag vrijdag zaterdag maandag dinsdag woensdag

64 Vul aan. Bv. Maandag is de eerste dag van de week. Woensdag is de dag van de week. Vrijdag is de dag van de week. Zondag is de dag van de week. Dinsdag is de dag van de week. Zaterdag is de dag van de week. Donderdag is de dag van de week.

65 Wat hoort niet in het rijtje? groentewinkel schoenwinkel kaaswinkel brandweer politie voetbalploeg garage auto voetganger juwelier boekhandel ziekenhuis stadhuis burgemeester hond bakker slager muziekwinkel

66 Welk woord wordt omschreven? Hier worden zieke mensen verzorgd. Hier kan je verschillende sporten beoefenen. Hier kan je boeken ontlenen. Hier kan ik leuk spelen. Kies uit: bibliotheek ziekenhuis sporthal speeltuin containerpark zwembad Hier kan je zwemmen. Hier kan je je afval sorteren.

67 Is dit waar of niet waar? Als papa ziek is, moet hij niet gaan werken. Mannen en vrouwen kunnen dokter worden. Mama kan soms heel moe zijn na het werk. Sommige kinderen wonen soms bij hun papa en soms bij hun mama. Sommige oude mensen wonen samen in een tehuis. Iemand die een andere taal spreekt, is dom.

68 Kan je dit in een winkel kopen? schoenen slaap eten braaf zijn een voetbal vrienden

69 Waar koop je dit? een fiets worst een jeansbroek bloemen hoestsiroop een pop

70 Is het van hout gemaakt of van karton? een trap een doos een kist een tuinhuis de kaft van je leesboek dit spel

71 Welk woord hoort erbij? Hoe laat is het? Ik weeg 25 kg. Pff, het is hier warm! Kies uit: weegschaal thermometer maatbeker uurwerk Hoeveel melk zit er nog in de fles? Hoeveel suiker moet er bij het deeg? Brrrr, het is hier koud!

72 Smaakt dit zoet, zuur, bitter of zout? een koek een citroen een appel water uit de zee een pompelmoes witloof

73 Welk vervoermiddel is het? A A B B C C D D E F E F

74 Dit bord betekent Is dit juist? Verboden voor fietsers. Verboden voor auto s Verboden voor voetgangers. Voetgangers moeten hier stappen. Je mag hier niet stappen maar wel lopen. Je mag hier niet stilstaan.

75 Duid het onderdeel aan op de tekening. rem A wiel F C stuur zadel voorlicht achterlicht E B D

76 Dit bord betekent... Is dit juist? Verboden voor fietsers. Verboden voor auto s. Verboden voor voetgangers. Fietsers moeten hier fietsen. Verboden voor alle verkeer. Je mag hier niet stilstaan met je fiets.

77 Welk bord betekent... verboden voor auto s? verboden voor iedere bestuurder? verboden in deze richting te rijden? je moet stoppen? fietsers moeten hier rijden? parkeerplaats? A C E B D F

78 Hoort dit onderdeel bij een auto, bij een fiets of bij allebei? de rem het stuur de spaken de trappers de zetel de voorruit

79 Welke kleur krijg je als je deze kleuren mengt? geel + rood blauw + rood geel + blauw rood + wit zwart + wit rood + blauw + geel

80 Voer de opdracht uit. Sta 5 tellen op 1 been. Spring 6 keer na elkaar. Zing een sinterklaasliedje. Teken een boom. Hou je adem in gedurende 7 tellen. Sta 10 tellen stokstijf.

81 Vind je dit op school of thuis of bij allebei? een speelplaats een tv een garage een sportzaal een computer een badkamer

82 Hoort dit bij de zee of bij de boerderij? schelpjes een tractor een parasol een schopje een stal een weide

83 Welk gebouw is het? De burgemeester werkt hier. Hier kan je les volgen. Hier hangen mooie schilderijen. Hier kan je met de trein vertrekken. Kies uit: museum stadhuis brandweerkazerne school bioscoop station Je kan hier naar de film kijken. Hier staan de brandweerwagens.

84 Welk woord hoort niet in het rijtje? zee geit stal varken straat stad laan weg dreef straat dorp weg station trein spoor straat kerkstraat schoolstraat gemeentehuis stationsstraat strand bergen zee parasol

85 Welk woord wordt omschreven? In dit lokaal kan je op het internet werken. In dit lokaal heb ik het mooiste schilderij gemaakt. Hier eet ik elke middag mijn boterhammen op. Hier mag ik lopen en spelletjes spelen. Hier zet ik s morgens mijn fiets. Kies uit: refter speelplaats klaslokaal computerklas knutsellokaal fietsenstalling Hier krijg ik reken- en taalles.

86 VRAGeNSET eerste LeERJAAr Deze vragenset bevat 85 kaartjes met meer dan 500 vragen én antwoorden. De vraag wordt telkens voorgelezen door de speler links van je. Je beantwoordt de vraag met het symbool van de wereld waarop je je bevindt. Staat er r dan mag je de vraag of opdracht zelf zien. Het juiste antwoord vind je op de achterzijde, evenals de aanduiding van het leerdomein. Na het beantwoorden van de vraag, worden de gebruikte kaartjes op een aparte stapel gelegd. Je vindt de volledige spelregels in de basisdoos.

TAAL. eerste leerjaar. De medespelers beoordelen of het juist is.

TAAL. eerste leerjaar. De medespelers beoordelen of het juist is. TAAL De medespelers beoordelen of het juist is. b TAAL p b p b p reus TAAL vuur mooi dier zoet room TAAL De medespelers beoordelen of het juist is. peer TAAL kers banaan appel kiwi druif kaas TAAL muis

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

NAAM: Instructies in de klas Voer de opdrachten uit. 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin.

NAAM: Instructies in de klas Voer de opdrachten uit. 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin. Werkbundel Instructies in de klas 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin. 3. Kleur de boeken op de onderste plank rood. 4. Zet een kring rond het meisje. 5. Doorstreep het

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Ik schrijf op wat ik hoor.

Ik schrijf op wat ik hoor. Categorie 1a Woorden met a Groep 3 Ik schrijf op wat ik hoor. kam Categorie 1a Woorden met a Groep 3 tak kar hal gas Categorie 1b Woorden met aa Groep 3 Ik schrijf op wat ik hoor. raam Categorie 1b Woorden

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3 Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Het wiel doet raar! 1 Naar wie gaat Daan? a Naar school b Naar Loes c Naar Rik 2

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 1 verhaal 1 groep 3. Thema 1 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 1 verhaal 1 groep 3. Thema 1 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 1 verhaal 1 groep 3 Thema 1 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Waar is Rik? 1 Met wie gaat Rik op de foto? a Met groep 3 b Met Leen c Met groep

Nadere informatie

Jonge dieren. Dieren hebben jongen. Hoe noem je ze? Kies uit: big, lam, kuiken, kalf, puppy, veulen, kuiken

Jonge dieren. Dieren hebben jongen. Hoe noem je ze? Kies uit: big, lam, kuiken, kalf, puppy, veulen, kuiken Groep 4 Naam:. Jonge dieren Dieren hebben jongen. Hoe noem je ze? Kies uit: big, lam, kuiken, kalf, puppy, veulen, kuiken Het jong van een paard is een Het jong van een koe is een Het jong van een hond

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje naam: Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje 1 Ukkies Ben Bus rijdt door Leesstad. 'Wat hoor ik toch?' zegt Ben. Hoe heet elk ukkie? Trek een lijn. 'Zit er een vogel op het dak?' Ben zet de bus stil en stapt

Nadere informatie

De Weier Vissedijk 35c 7602 CP Almelo

De Weier Vissedijk 35c 7602 CP Almelo obs De Weier Vissedijk 35c 7602 CP Almelo tel. 0546-491218 fax. 0546-491245 Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: Klieder Klodder Klaar! 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen nazeggen.

Nadere informatie

Leesboekje de seizoenen

Leesboekje de seizoenen Leesboekje de seizoenen Leesboekje De Seizoenen Pagina 1 Dit is de winter. Dit is de sneeuw. Dit is de hagel. Dit is de ijzel. Dit is het ijs. Dit is het donker. Dit is het licht. Dit is de kat. Dit is

Nadere informatie

THEMA LENTE Auditieve oefeningen

THEMA LENTE Auditieve oefeningen THEMA LENTE Auditieve oefeningen Auditieve synthese Lettergrepen samenvoegen tot een woord Tulp Gras Wei Letters samenvoegen tot een woord Kalfje Krokus Lente Narcis Zaaien Veulen Groeien Paashaas je Poesje

Nadere informatie

Thema dieren. Deze werkbundel is van:

Thema dieren. Deze werkbundel is van: Deze werkbunl is van: DIEREN TELLEN Tel hoeveel je er ziet van elk dier. Noteer het aantal achter juiste benaming. hond: kat: het paard: hamster: slak: DIEREN TELLEN Oplossing Tel hoeveel je er ziet van

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN Vul de benamingen van onderstaande dieren in rooster 1 in. 10 3 6 18 16 12 8 23 21 22 19 5 9 17 4 15 14 20 27 1 7 2 13 26 24 25 11 KRUISWOORDRAADSEL

Nadere informatie

Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen nazeggen. B: Drie of meer lettergrepen nazeggen.

Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen nazeggen. B: Drie of meer lettergrepen nazeggen. Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: Rupsje Nooitgenoeg 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen nazeggen. B: Drie of meer lettergrepen nazeggen. 2. Auditieve Synthese: A: Lettergrepen

Nadere informatie

2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord.

2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord. Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: Max en de toverstenen. 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen. B: Drie of meer lettergrepen. 2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: Barbapapa

Auditieve oefeningen bij het thema: Barbapapa Auditieve oefeningen bij het thema: Barbapapa Boek van de week: 1. Barbapapa boeken allerlei 2. Met Barbapapa de wereld rond Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1 Mondeling Nederlands Cursus 2 Module 4 Dag 1 het gras het pad het park de boom de poep de vlieg rondkijken wegjagen wrijven dichtbij ver weg moe moe veel weinig iets - niets vallen wij/zij vallen hij/zij

Nadere informatie

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel Melkweg Lezen Alfa A Hier is de bon Naar de winkel Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hier is de bon, 205 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

WOORDPAKKET 1. Ik schrijf woorden met een medeklinker aan het begin en einde van een woord: woorden net als man.

WOORDPAKKET 1. Ik schrijf woorden met een medeklinker aan het begin en einde van een woord: woorden net als man. WOORDPAKKET 1 Ik schrijf de ee aan het einde van een woord juist: woorden net als zee. Ik schrijf een doffe klinker: woorden net als me of een. Ik schrijf woorden met één klinker en één medeklinker: woorden

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

Een tijdje terug viel er iets uit de lucht. Het waren brokstukken van een satelliet. (Af / De / Os) brokstukken vielen op de aarde.

Een tijdje terug viel er iets uit de lucht. Het waren brokstukken van een satelliet. (Af / De / Os) brokstukken vielen op de aarde. Voorbeeldtekst: Afval uit de ruimte Een tijdje terug viel er iets uit de lucht. Het waren brokstukken van een satelliet. (Af / De / Os) brokstukken vielen op de aarde. In (de / van / zeg) ruimte zweven

Nadere informatie

2. Auditieve Synthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord.

2. Auditieve Synthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord. Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: KIKI 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen. B: Drie of meer lettergrepen. 2. Auditieve Synthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters

Nadere informatie

Zoek de 10 woorden die beginnen met de letter: b

Zoek de 10 woorden die beginnen met de letter: b Zoek de 10 woorden die beginnen met de letter: b ballon, boek, baby, brood, bloem, bus, berg, bril, boom, bal, hobbelpaard, druppel, tafel, krant, korst Zoek de 10 woorden die beginnen met de letter: d

Nadere informatie

Auditieve oefeningen thema het bos

Auditieve oefeningen thema het bos Auditieve oefeningen thema het bos Boek van de week: 1; In het bos 2; 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je dat?

Nadere informatie

Lezer Game. Gemaakt door Drika Pepping-Poot

Lezer Game. Gemaakt door Drika Pepping-Poot Lezer Game Gemaakt door Drika Pepping-Poot Lezer Game Lezer Game is een spel waarbij de spelers allerlei leesopdrachtjes uitvoeren. Met behulp van dit spel wordt er en geoefend en gespeeld. Materiaal:

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Boek van de week: 1; Kinderboerderij; Betty Sluyzer 2; Kinderboerderij/kijkdoosserie 3; Het grote voorleesboek van de Kinderboerderij 4; Boeken over

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Opdracht 1 bij 2.1 ** Cursist A: vertel wat je eet of drinkt. Vraag wat cursist B eet of drinkt. Cursist B: geef antwoord. Voorbeeld Cursist A: Ik eet een tomaat.

Nadere informatie

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje naam: Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje 1 Ukkies Ben Bus rijdt door Leesstad. 'Ik hoor iets raars,' zegt Ben. Hoe heet elk ukkie? Trek een lijn. 'Er tikt iets op het dak.' Ben zet de bus stil en stapt uit.

Nadere informatie

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module 2 docere delectare movere je O kan ROC p e me n van S wat Amsterdam c h o o l - A nt2taalmenu.nl educatie m s t e r - d ROC a m van module Z Amsterdam u i d - O 2 o s t tekeningen

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Vragenkaartjes voor onderweg!

Vragenkaartjes voor onderweg! Vragenkaartjes voor onderweg! 1 Print de kaartjes uit 2 Knip de kaartjes uit langs het kniprandje 3 Bind een elastieke om het pakketje kaartjes 4 Klaar om op vakantie te gaan met leuke vragenkaartjes!

Nadere informatie

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi Malawi Auditieve analyse: 1.2 Eén en twee lettergrepen 1.3 Drie of meer lettergrepen Auditieve synthese 4.1 Lettergrepen samenvoegen tot een woord 4.2 Letters samenvoegen tot een woord Zon varken Malawi

Nadere informatie

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module 2 docere delectare movere je O kan ROC p e me n van S wat Amsterdam c h o o l - A nt2taalmenu.nl educatie m s t e r - d ROC a m van module Z Amsterdam u i d - O 2 o s t tekeningen

Nadere informatie

Ons eerste boek. plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert. W.F. Oostveen

Ons eerste boek. plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert. W.F. Oostveen Ons eerste boek plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert W.F. Oostveen bron. A.W. Sijthoff, Leiden 1880-1890 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/oost080onse01_01/colofon.php

Nadere informatie

Grammatica Zinsontleding. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6

Grammatica Zinsontleding. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Grammatica Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Inhoudsopgave Zinnen knippen 4 Het onderwerp 7 De persoonsvorm 11 Het gezegde 17 Het werkwoordelijk gezegde 21 Het naamwoordelijk gezegde 24 Het lijdend

Nadere informatie

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter Melkweg Lezen Alfa A Hoe gaat het? De dokter Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hoe gaat het?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

Tussendoortjes boerderijklas

Tussendoortjes boerderijklas Tussendoortjes boerderijklas Beginsituatie 65 leerlingen: mogelijkheid tot verdelen in 2 e (34 lln) en 3 e leerjaar (31 lln) Grasveld/pleintje ter beschikking 1) Muziek: zoek het dierengeluid (10min) Elke

Nadere informatie

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Inhoudsopgave Inleiding 2 Toetsing 3 Aanbieden 4 Gebaren Algemeen 5 Familie 16 Eten en drinken 20 Binnen en buiten spelen 33 Verzorging en kleding 44 Het weer

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend lezen thema 9 verhaal 1 groep 3. Thema 9 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend lezen thema 9 verhaal 1 groep 3. Thema 9 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend lezen thema 9 verhaal 1 groep 3 Thema 9 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Zoek maar, Guus! 1 Waarom pakt mama de schoen niet? a Zij is moe b Haar buik is te dik c Ze

Nadere informatie

z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens en Pauline Oud Zwijsen

z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens en Pauline Oud Zwijsen z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens en Pauline Oud Zwijsen z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens Pauline Oud Zwijsen kijk, daar is juf jet. ze is jarig. lot heeft koek

Nadere informatie

Zie zo Spelling Kopieermap Evaluatie en remediëring leerjaar 2

Zie zo Spelling Kopieermap Evaluatie en remediëring leerjaar 2 Kopieermap Evaluatie en remediëring leerjaar 2 Je vindt in deze kopieermap het materiaal voor de dictees, de registratie, het remediëren, oefenen en verrijken. Het materiaal is verzameld per blok. De vierde

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 1 bij 1.2 * Doe de opdracht met de groep. Uitleg voor de docent: De cursisten lopen door elkaar door het lokaal. Laat de cursisten elkaar in tweetallen begroeten,

Nadere informatie

begrijpend lezen werkboek

begrijpend lezen werkboek begrijpend lezen werkboek naam: groep: rik viert feest. hij is nu zes jaar. de bel gaat. rik rent naar de deur. wie is daar? roept rik. ik ben het, zegt een stem. rik hoort het al. het is opa. dag opa,

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

1. Los de rebussen op!

1. Los de rebussen op! oo k Enkel of dubbel korte klinker één edeklinker 1. Los de rebussen op! dubbele edeklinker s + nen + nen b = o = i 2. Welk speelgoed hebben Sofi e en Bart? Schrijf de juiste naa bij de tekening. 3. Schrijf

Nadere informatie

w e r k b o e k a n t w o o r d e n blok Teken de versiering op de taart.

w e r k b o e k a n t w o o r d e n blok Teken de versiering op de taart. j aargroep 6 a n t w o o r d e n Zwijsen reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs De helft met aardbeien. Een vierde deel met appels. Een achtste deel met kersen. De rest met bessen. blok w e r k

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Melkweg. Wat eet u vandaag? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezond eten

Melkweg. Wat eet u vandaag? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezond eten Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat eet u vandaag? Gezond eten Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat eet u vandaag?, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit

Nadere informatie

Melkweg. Iedereen fit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Sporten en bewegen

Melkweg. Iedereen fit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Sporten en bewegen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Iedereen fit! Gezondheid: Sporten en bewegen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Iedereen fit, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

Naam:...

Naam:... Naam:... Wil je meer over paddestoelen weten? Vul de woorden in op de goede plaats. Kies uit: hoed herfst eetbaar steel giftig grotten In de... vind je in het bos veel paddestoelen. Ze groeien op dode

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN Opdracht 1 de groente pinnen de suiker de supermarkt Opdracht 7 Hoi Ramon! Ik eet graag rijst met kip. En ik drink altijd water bij het eten. Maar ik vind

Nadere informatie

bruin bruin de kuil de ui de uil de muis het huis de tuin de fluit het fruit de huid a/aa, e/ee, o/oo, u/uu, i/ ie, ij/ei, oe, ui, eu, au/ou

bruin bruin de kuil de ui de uil de muis het huis de tuin de fluit het fruit de huid a/aa, e/ee, o/oo, u/uu, i/ ie, ij/ei, oe, ui, eu, au/ou Pen! nr. 11 - de bruine trui 1 11.1 Lees en schrijf de ui de uil de muis het huis de ui de uil de muis het huis de tuin de fluit het fruit de huid de tuin de fluit het fruit de huid de kuil bruin bruin

Nadere informatie

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin.

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. Groep 4 Beoordelingstoets begrijpend lezen Toets 1 (na thema 2) 1. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. A. Want in het nest wachten drie hongerige mereltjes B. Hij

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Ik weet wat een wintervoorraad is en waarom dieren dit verzamelen. (weinig verse voeding in de winter)

Ik weet wat een wintervoorraad is en waarom dieren dit verzamelen. (weinig verse voeding in de winter) Ik weet wat een wintervoorraad is en waarom dieren dit verzamelen. (weinig verse voeding in de winter) Ik kan de sporen en poten van bepaalde dieren herkennen. (zie themaboekje pag. 2) Ik ken de 12 maanden

Nadere informatie

Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1

Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1 Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1 Oefenexamen Ad Appel Spreekvaardigheid A1 10 vragen serie A 1. Hoe vaak doet u boodschappen? 2. Wanneer bent u geboren? 3. Wat drinkt u het liefst? 4. Wat vindt u van

Nadere informatie

- je kan me wat - module 3. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 3. tekeningen -

- je kan me wat - module 3. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 3. tekeningen - - je kan me wat - module 3 docere delectare movere tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat ROCvA nt2taalmenu.nl - educatie - ROCvA module 3 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl Noach moest een ark gaan bouwen 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl 1 2 De ark van Noach Vouw een ( bruin) vel karton dubbel. Vouw de beide zijkanten 3 cm om. Plak deze plakstroken (A) tegen de

Nadere informatie

je schrijft het woord zoals je het hoort je schrijft het woord zoals je het hoort je schrijft het woord zoals je het hoort

je schrijft het woord zoals je het hoort je schrijft het woord zoals je het hoort je schrijft het woord zoals je het hoort Groep 4 Spelling Thema 1 Een nieuw huis aan het begin (klas) aan het eind (tent) met st aan het eind (kist) met ts aan het eind (muts) aan het begin en aan het eind (krant) Thema 2 Wat word jij later?

Nadere informatie

Melkweg. Lijn 5. Lezen Alfa A. Reizen

Melkweg. Lijn 5. Lezen Alfa A. Reizen Melkweg Lezen Alfa A Lijn 5 Reizen Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Lijn 5, 05 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg +. Stichting Melkweg

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

Antwoorden: zie laatste bladzijde. Woordenschat 1

Antwoorden: zie laatste bladzijde. Woordenschat 1 itotrainer Nederland Geplaatst op www.oefenblaadjes.nl met toestemming van de maker (itotrainer Nederland) ntwoorden: zie laatste bladzijde. Woordenschat 1 ij de opgaven 1 t/m 10 is de vraag: Wat is een

Nadere informatie

groep4 Thema 4 week 1 werkboek spelling

groep4 Thema 4 week 1 werkboek spelling Thema 4 week 1 Taal groep4 actief werkboek spelling Dit is de versie van Taal actief voor de christelijke school In tekst en beeld zijn er aanpassingen gedaan Groen Educatief/Royal Jongbloed Het concept,

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen 1 Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren groot en klein. Help je mee, heb jij een idee wat al die namen zijn? Spelidee: Zing de raadsels. De kinderen noemen de namen van de

Nadere informatie

z w aai t n ooi t extra oefenen les 2 thema 4 1 Vul het woord in. 2 Schrijf het goede woord op. Een woord met aai of ooi.

z w aai t n ooi t extra oefenen les 2 thema 4 1 Vul het woord in. 2 Schrijf het goede woord op. Een woord met aai of ooi. les 2 spelling 7a, b 1 Vul het woord in. Kies uit: maait nooit mooi zwaait zaait kraai 1 Het is m5 weer. m oo i 2 Boer Siep m5 het gras. m aai t 3 Zijn buur z5 het graan. z aai t 4 Een k5 pikt het graan.

Nadere informatie

Ik hoop dat U veel plezier beleeft in het samen praten met uw kind.

Ik hoop dat U veel plezier beleeft in het samen praten met uw kind. Beste Ouders In dit boekje staan allerlei foto's over dagelijkse dingen: opstaan, zich wassen,... Ik geef u hierbij enkele tips rond hoe u met uw kind kan praten tijdens bijvoorbeeld "het wakker worden".

Nadere informatie

Dit werkboek is van :

Dit werkboek is van : Dit werkboek is van : Maak de sommen Tafel van 1 Breng de carnavalvierder naar het feest door de goede weg te vinden. Sommen onder de 20 Vul het missende getal in op de stip Een verhaal Lees het verhaal

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126 Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL 8 1 Ziek 8 2 Plus en min 14 3 Wat moet en wat is goed? 20 4 De bel 26 Woorden 32 LES 2: VRIJE TIJD 38 1 Naar de film 38 2 Rada wil fit zijn 44 3 Vrije tijd 50 4 Ik ben

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

Werkblad Naut Thema 2: Planten en dieren

Werkblad Naut Thema 2: Planten en dieren Werkblad Naut Thema 2: Planten en dieren 2.1 Eten en gegeten worden Schrijf op wat het dier eet in deze voedselketen De ijsbeer eet De zeehond eet De vis eet De krill eet Dit zijn algen, algen zijn heel

Nadere informatie

ISK Leerlijn. Alfabetisering. zitten. een twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien

ISK Leerlijn. Alfabetisering. zitten. een twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien 1. Ik ga naar school agenda begrijpen (ik begrijp het niet) boek bord computer dicht (doe dicht) dit docent doe (doen) duidelijk en even fout ga (gaan) geven goed (dat is goed) groep gum klaar klas kom

Nadere informatie

Woordpakket 11 Groep 4. Woordpakket 12 Groep 4

Woordpakket 11 Groep 4. Woordpakket 12 Groep 4 Woordpakket 11 Groep 4 aai ooi oei 2. Hoor je /aaj/, /ooj/ of /oej/? Schrijf dan aai, ooi of oei. Onthoud woorden ei ij draai foei gooi mooi nooit ooit roeit saai blijf fijn de gein het plein de pijn vijf

Nadere informatie

VOORZETSEL. A) Vul in met een voorzetsel aan in met naast onder op uit. B) De klas : vul het juiste voorzetsel in. 1. Het boek ligt de tafel.

VOORZETSEL. A) Vul in met een voorzetsel aan in met naast onder op uit. B) De klas : vul het juiste voorzetsel in. 1. Het boek ligt de tafel. A) Vul in met een voorzetsel aan in met naast onder op uit 1. Het boek ligt de tafel. 2. Het kopje staat de kast. 3. Ik neem mijn schrift mijn boekentas. 4. De studenten hangen hun jas de kapstok. 5. Mijn

Nadere informatie

p: deze letter is een plofletter, zonder stem. l: Kijk in de spiegel en wijs met je vinger naar het

p: deze letter is een plofletter, zonder stem. l: Kijk in de spiegel en wijs met je vinger naar het Print de letterkaarten uit en plak de hokjes met bijbehorende tekst op de achterkant. Denk erom dat je een handeling in spiegelbeeld uitvoert als je voor de klas staat! p: deze letter is een plofletter,

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Boek van de week: 1; Nijntje in de dierentuin 2; De dierentuin 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

De kinderen zochten zelf informatie op over de dieren die ze dagelijks verzorgen.

De kinderen zochten zelf informatie op over de dieren die ze dagelijks verzorgen. Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! De kinderen zochten zelf informatie op over de dieren die ze dagelijks verzorgen. 1 zochten info over Ik heb honger. Weten

Nadere informatie

Beer in de winkel stom is dat geen vrienden weg wil ik eindelijk een nieuw huis zalig nieuwe vrienden (Michelle)

Beer in de winkel stom is dat geen vrienden weg wil ik eindelijk een nieuw huis zalig nieuwe vrienden (Michelle) KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Jaargang 10, nummer 19 29 januari 2017 Dinsdag gaf Evy een les over gedichten, n.a.v. de gedichtenweek. We gingen daar verder mee aan de slag. Iedereen koos een voorwerp. Dat voorwerp

Nadere informatie

Woordpakket 11 Groep 4. Woorden: Ook zo-woorden. draai foei gooi mooi nooit ooit roeit saai blijf fijn de gein het plein de pijn vijf zei

Woordpakket 11 Groep 4. Woorden: Ook zo-woorden. draai foei gooi mooi nooit ooit roeit saai blijf fijn de gein het plein de pijn vijf zei Woordpakket 11 Groep 4 Categorie: Woorden met aai, -ooi en oei - Hoor je oej, ooj of aaj, schrijf dan oei, -ooi of aai. draai foei gooi mooi nooit ooit roeit saai blijf fijn de gein het plein de pijn vijf

Nadere informatie

De man uit Australië heeft dikke pech. Hij vertelt het zelf aan jou.

De man uit Australië heeft dikke pech. Hij vertelt het zelf aan jou. Les 1 Dikke pech De man uit Australië heeft dikke pech. Hij vertelt het zelf aan jou. wat is er aan de hand? dan gebeurt er zomaar iets. ik heb een lekke band ik hoor een heel erg harde klap. * ik zit

Nadere informatie

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B De deur op slot Wonen: Veilig wonen Colofon Melkweg: De deur op slot, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van

Nadere informatie

Dit is het lenteboekje van:

Dit is het lenteboekje van: Dit is het lenteboekje van: Goed en snel! 15 + 9 =... 12 + 21 =... 18 + 20 =... 10 + 14 =... 15 + 30 =... 14 + 5 =... 18 + 29 =... 13 + 5 =... 10 + 28 =... 12 + 15 =... 15 + 30 =... 17 + 14 =... 10 +

Nadere informatie

ij / ei/ sch 9 De geit is grijs Kijk en schrijf de... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X IJ Z

ij / ei/ sch 9 De geit is grijs Kijk en schrijf de... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X IJ Z Pen! nr. 9 - De geit is grijs versie 1 november 2017 1 9 De geit is grijs de geit het schaap Kijk en schrijf de... ij / ei/ sch Pen! nr. 9 - De geit is grijs versie 1 november 2017 2 9.1 Lees, luister

Nadere informatie

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele De bekende kinderliedjescomponist en zanger Dirk Scheele heeft speciaal voor Peuterplein 8 themaliedjes geschreven. De liedjes staan op de Peuterplein liedjes-cd.

Nadere informatie

Melkweg. Waar woon je? Lezen Alfa A. Het huis

Melkweg. Waar woon je? Lezen Alfa A. Het huis Melkweg Lezen Alfa A Waar woon je? Het huis Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Waar woon je?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

16. En nu vakantie! Vakantie. Waar ga jij het liefst naar toe op vakantie? Schrijf dat op. Wat doe jij het liefste in de vakantie? Schrijf dat ook op.

16. En nu vakantie! Vakantie. Waar ga jij het liefst naar toe op vakantie? Schrijf dat op. Wat doe jij het liefste in de vakantie? Schrijf dat ook op. Les 1 16. En nu vakantie! 1 Waar ga jij het liefst naar toe op vakantie? Schrijf dat op. Wat doe jij het liefste in de vakantie? Schrijf dat ook op. Les 2 Les 2. 1. Leuk! We gaan kamperen Vul in de zinnen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie