Zo blijf je de concurrentie voor met nieuwe technologie. 7 tips van technologieprofessor Maarten Steinbuch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zo blijf je de concurrentie voor met nieuwe technologie. 7 tips van technologieprofessor Maarten Steinbuch"

Transcriptie

1 Zo blijf je de concurrentie voor met nieuwe technologie 7 tips van technologieprofessor Maarten Steinbuch

2 Innovatie-experts zijn het erover eens: iedere ondernemer kan profiteren van technologische ontwikkelingen. Maar hoe dan? Technologieprofessor Maarten Steinbuch geeft concrete tips. Voor alle ondernemers is het goed om slimme innovaties te omarmen. Eneco vroeg daarom technologieprofessor Maarten Steinbuch (TU Eindhoven) wat ondernemers kunnen doen om de concurrentie te slim af te zijn. Steinbuch is niet voor niets een veelgevraagde spreker en gast in De Wereld Draait Door. Hij weet als geen ander de nieuwe ontwikkelingen tastbaar te maken. Steinbuch: Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Zo snel dat je echt op het puntje van je stoel moet blijven zitten. Alles wordt connected, digitaal, waardoor veel meer intelligentie aan producten en diensten wordt toegevoegd. Het bouwbedrijf van de toekomst verkoopt geen gebouw, maar verkoopt een service, een gebouw met alles eromheen. Zie op de volgende pagina de 7 tips van Maarten Steinbuch

3 1 Out-of-the-box-denken 2 Maak gebruik van kennis van buiten 3 Flexibel werken Welk product gaat ervoor zorgen dat uw bedrijf te gronde wordt gericht? Wat wordt de Uber van uw sector? Organiseer wekelijks een brainstorm waarbij jonge en ervaren mensen uit het bedrijf worden betrokken om een antwoord te zoeken op deze vragen. Bespreek in een losse atmosfeer - welke processen, diensten of producten kunnen worden toegevoegd met behulp van technologie. Welk product gaat mijn business te gronde richten? En dat gaan maken Bedrijven doen er verstandig aan contact te zoeken met concurrenten, studenten en kennisinstellingen waar kennis over technologie ruim aanwezig is. Die staan daar zeker voor open. Een organisatie als TNO heeft zelfs een soort datingsite waar specifieke technologieën en ondernemers worden samengebracht. Het is meestal niet zo dat er een op-maat-oplossing klaarligt, zegt Steinbuch. Iedere ondernemer weet dat het realiseren van nieuwe ideeën in de praktijk zwoegen is. Het wordt makkelijker met kennis van buitenaf. Een open mindset en een flexibele houding zorgen dat nieuwe creativiteit wordt aangesproken waar nieuwe business proposities uit voort kunnen komen. Juist omdat ontwikkelingen snel gaan en de dagelijkse business van bedrijven altijd doorgaat, kan het lastig zijn om steeds op veranderingen te reageren. Steinbuch raadt aan om kleine stappen te nemen en voortdurend te testen wat werkt. In deze tijd gaat het meer om proberen en leren. Kleine iteraties, kleine stapjes. Dat is wat ze in het Amerikaans met een mooi woord agile noemen. Organisaties die zo werken, en flexibel en vloeibaar worden, kunnen zich steeds aanpassen aan veranderingen.

4 4 Investeer laagdrempelig 5 Maak gebruik van de intelligentie van computers Nieuwe technologieën hoeven niet kostbaar te zijn. Innovatie is geen synoniem voor hoge investeringen. Neem robots. Een bedrijf dat veel inpakt of produceert kan kiezen tussen robots en mensen. Het is tegenwoordig mogelijk om robots te huren, waardoor ze heel snel een plek in het productieproces kunnen krijgen. Dat is een nieuwe manier van kijken en daar liggen de kansen. Computers worden slimmer dan mensen, zegt Steinbuch. Als voorbeeld noemt hij IBM Watson, de slimme computer van IBM die deels het denkwerk van artsen overneemt en ook koks in de keuken bijstaat bij het bedenken van recepten. Machine learning biedt grote kansen. Alle ondernemers verzamelen informatie, data. Computertechnologie zorgt ervoor dat deze data wordt samengevoegd en er lessen uit kunnen worden getrokken. Zo is er in New York een banketbakker die informatie over het weer, schoolvakanties en feestdagen analyseert om te kunnen voorspellen hoeveel croissants hij moet bakken. Zijn doel is: precies genoeg croissants bakken. Dit lukt dankzij data-analyse.

5 6 Werk samen met andere sectoren Door innovatie centraal te zetten, ontstaan gemakkelijker cross-overs tussen sectoren die ogenschijnlijk niet direct iets met elkaar te maken hebben. Op het grensvlak van sectoren kan nieuwe business ontstaan. Als goed voorbeeld noemt Steinbuch elektrisch vervoer, waarbij mobiliteit en energie samenkomen. Eneco zag elektrisch vervoer direct als een grote kans, omdat het goed in de duurzame strategie past. Vorig jaar werd daarom de start-up Jedlix overgenomen, waarin de dienstverlening en producten op het gebied van slim opladen van elektrische auto s is ondergebracht. 7 Onderneem! Wie stil blijft zitten, krijgt moeite de concurrentie voor te blijven. Daar zijn wij van overtuigd. Gelukkig ligt het in de natuur van ondernemers om voortdurend na te denken over de toekomst van het bedrijf. Wat gebeurt er morgen met mijn business en wat betekent het op langere termijn? Steinbuch: Mijn belangrijkste boodschap is dat technologie kansen biedt. Als mensen uit verschillende disciplines bij elkaar komen en goed naar elkaar luisteren, kunnen er hele mooie nieuwe producten en diensten ontstaan. Welkom in de nieuwe wereld! Wie is Maarten Steinbuch? Maarten Steinbuch (1960) is professor in Systems- en Control aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij studeerde en promoveerde aan de TU Delft en werkte ruim 10 jaar bij Philips Research. Steinbuch is een begenadigd spreker en werd op de TU/e vier keer uitgeroepen tot beste docent. Zijn onderzoeksdomeinen zijn: design en control of motion systems, robotics, automotive powertrains en plasmafusies. In 2016 kreeg hij de Simon Stevin Meester Award, de hoogste prijs voor wetenschappelijk technologisch onderzoek.

6 Zo past Eneco innovaties toe in de energiemarkt Eneco ziet innovatie als een keiharde voorwaarde om onze missie te realiseren: duurzame energie voor iedereen. We hebben er zelfs een apart bedrijfsonderdeel voor opgericht: Eneco Innovation & Ventures. We delen volop ervaringen en informatie met andere bedrijven, nemen deel in start-ups en scale-ups en ontwikkelen nieuwe toepassingen voor onze slimme thermostaat Toon en nieuwe producten zoals de Eneco WarmteWinner. Duurzame innovaties die voor ondernemers het verschil maken. Tesla Powerwall Met de Tesla Powerwall kun je zonne-energie opslaan en s avonds verbruiken. Het is volledig geautomatiseerd, wordt voor je geïnstalleerd en vraagt geen onderhoud. Zo maakt Tesla Powerwall de weg vrij voor de wereld die we voor ogen hebben. Nu leverbaar via Eneco. eradiator Computerservers genereren veel warmte. Door deze servers bij mensen thuis te installeren, in plaats van grote datacentra, kan voordelig warmte worden gegenereerd. De start-up Nerdalize kwam tot dit inzicht en samen met Eneco werd dit verder ontwikkeld tot een concreet product: eradiator. Na een test wordt het product verder uitgerold. Toon Toon, de slimme thermostaat van Eneco, maakt het leven van een ondernemer een stuk makkelijker. Zo biedt Toon direct inzicht in het stroom- en gasverbruik. En met de Toon app kunnen apparaten, verwarming en verlichting op afstand bediend worden. Simpelweg minder omkijken naar energie op de zaak.

7 Maarten Steinbuch is namens Eneco spreker bij de Week Van De Ondernemer. De WVDO is dé plek om andere ondernemers te ontmoeten en inspiratie op te doen. Wilt u zich aanmelden voor de regio-edities, meer informatie over de innovatieve producten van Eneco of over technologische innovaties in het algemeen. Kijk dan op eneco.nl/mkb/wvdo Aansprakelijkheid Deze whitepaper is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven worden met betrekking tot de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie in deze whitepaper. Eneco kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze informatie of voor de gevolgen van het gebruik daarvan. Aan de gegevens, zoals die in deze whitepaper worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de in de whitepaper vermelde gegevens van Eneco afwijken van de gedrukte versie, prevaleert de laatstgenoemde. Copyright Niets van deze whitepaper mag zonder schriftelijke en voorafgaande toestemming van Eneco worden gereproduceerd of gebruikt, anders dan het downloaden, en het bekijken daarvan op een enkele computer en/of het printen van een enkele hardcopy ten behoeve van persoonlijk, niet bedrijfsmatig gebruik.

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Slimme oplossingen beginnen altijd met een probleem.

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2018 v1.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

LED & de integratie in slimme netwerken met diverse sensoren, bieden nieuwe kansen voor openbare verlichting,

LED & de integratie in slimme netwerken met diverse sensoren, bieden nieuwe kansen voor openbare verlichting, / solution partner of the at TU/e De vraag Samenhangende vraagstellingen mbt openbare verlichting: Mogelijke vervanging van 21.000 lichtmasten in de stad Strategie die breder kijkt dan energiebesparing

Nadere informatie

4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht

4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht 4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht 4 OKTOBER 2018 JAARBEURS, UTRECHT MAKE GEOSPATIAL MATTER Make Geospatial Matter is een jaarlijks terugkerend evenement van IMAGEM. Een dag vol inspirerende lezingen, succesverhalen

Nadere informatie

IN VIER STAPPEN NAAR EEN ENERGIEZUINIG BEDRIJFSPAND

IN VIER STAPPEN NAAR EEN ENERGIEZUINIG BEDRIJFSPAND IN VIER STAPPEN NAAR EEN ENERGIEZUINIG BEDRIJFSPAND Faris Nizamic, CEO Sustainable Buildings BV Whitepaper Sustainable Buildings 1 Ons huidige energieverbruik en de wijze van consumeren staan onder druk.

Nadere informatie

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler De winst van aurostep Weet u dat 8 minuten zon volstaan om alle mensen op de wereld één jaar van energie te voorzien? De zon levert

Nadere informatie

New Business Development Programma s

New Business Development Programma s New Business Development Programma s Leer de business van morgen te creëren Incompany Portfolio 2017 Ons Verhaal. Incompany Portfolio 2017 TimeLabz We leven in bijzondere tijden. De snelle opkomst en adoptie

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Uitzendbureau van de toekomst

Uitzendbureau van de toekomst Uitzendbureau van de toekomst Digitale trends en disrupties voor de flexmarkt 2 HET FLEXKANTOOR VAN DE TOEKOMST Het is niemand ontgaan, we zitten middenin een digitale (r)evolutie. Het maakt niet uit in

Nadere informatie

DE DAG VAN HET LAAGHANGEND FRUIT

DE DAG VAN HET LAAGHANGEND FRUIT VRIJDAG 25 NOVEMBER 2016 GOOILAND THEATER TE HILVERSUM DE DAG VAN HET LAAGHANGEND FRUIT Slimme kansen voor méér klanten en méér rendement. Meteen! FONKELNIEUW SEMINAR! WWW.DENKPRODUCTIES.NL/LAAGHANGENDFRUIT

Nadere informatie

MOTIVEER UW MEDEWERKERS, INNOVEER UW ORGANISATIE! Eenvoudig kennismaken met de nieuwe generatie slimme robots.

MOTIVEER UW MEDEWERKERS, INNOVEER UW ORGANISATIE! Eenvoudig kennismaken met de nieuwe generatie slimme robots. MOTIVEER UW MEDEWERKERS, INNOVEER UW ORGANISATIE! Eenvoudig kennismaken met de nieuwe generatie slimme robots www.robot-academie.nl UW ORGANISATIE IN TRANSITIE De wereld om ons heen verandert snel: kunstmatige

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT SNEL EN WENDBAAR WERKEN AAN CONTINUE VERBETERING IN ORGANISATIES LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 3 Masterclass Agile Management

Nadere informatie

MARITIEME HACKATHON 9&10 NOV 18 DÉ HACKATHON VOOR VERNIEUWERS IN DE ZEESCHEEPVAART EN SCHEEPSBOUW

MARITIEME HACKATHON 9&10 NOV 18 DÉ HACKATHON VOOR VERNIEUWERS IN DE ZEESCHEEPVAART EN SCHEEPSBOUW MARITIEME HACKATHON 9&10 NOV 18 DÉ HACKATHON VOOR VERNIEUWERS IN DE ZEESCHEEPVAART EN SCHEEPSBOUW INITIATIEF VAN: Expert team: ACHTERGROND Bedrijven die doelbewust bezig zijn met het onderzoeken en implementeren

Nadere informatie

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO 1 Crossover Energie - Datagedreven Diensten 2 Crossover Energie - Datagedreven Diensten NIEUWE MANIEREN OM WAARDE TE CREËREN Advanced R&D: nieuwe

Nadere informatie

Philips Innovations labs helpt u met het verbeteren van uw producten, prototypen en processen. - Eindhoven

Philips Innovations labs helpt u met het verbeteren van uw producten, prototypen en processen. - Eindhoven Philips Innovations labs helpt u met het verbeteren van uw producten, prototypen en processen. - Eindhoven Contactpersoon Ben Broers 0402748883 b.m.f.broers@philips.com Adresgegevens High Tech Campus 7

Nadere informatie

Wij maken online ondernemen gemakkelijker!

Wij maken online ondernemen gemakkelijker! Bedrijfsstrategie Unique Design Door: Ryan van Brunschot & Tom Lemans Januari 2017 Voorwoord Er is tegenwoordig geen ontkomen meer aan, steeds meer bedrijven worden afhankelijk van hun online platform.

Nadere informatie

MOTIVEER UW MEDEWERKERS, INNOVEER UW ORGANISATIE! Eenvoudig kennismaken met de nieuwe generatie slimme robots.

MOTIVEER UW MEDEWERKERS, INNOVEER UW ORGANISATIE! Eenvoudig kennismaken met de nieuwe generatie slimme robots. MOTIVEER UW MEDEWERKERS, INNOVEER UW ORGANISATIE! Eenvoudig kennismaken met de nieuwe generatie slimme robots www.robot-academie.nl UW ORGANISATIE IN TRANSITIE De wereld om ons heen verandert snel: kunstmatige

Nadere informatie

Het digitale werken. George Evers 7 juni

Het digitale werken. George Evers 7 juni Het digitale werken George Evers 7 juni 2016 george.evers@fnv.nl Inhoud presentatie Digitalisering: niet meer weg te denken De effecten Digitalisering bij gemeenten Rol kaderleden 2 Waarom digitaliseren?

Nadere informatie

The Next Generation Innovatie in een familiebedrijf. Paul Zekhuis, CEO AutoBinck Group 19 mei 2016

The Next Generation Innovatie in een familiebedrijf. Paul Zekhuis, CEO AutoBinck Group 19 mei 2016 The Next Generation Innovatie in een familiebedrijf 1 Paul Zekhuis, CEO AutoBinck Group 19 mei 2016 Introductie AutoBinck Group Drie evenwichtige divisies Actief in 8 landen 2.500 medewerkers EUR 1 miljard

Nadere informatie

Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf?

Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf? Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf? Digital Transformation een van de buzzwoorden van deze tijd. Begrijpelijk want nieuwe mogelijkheden, ontstaan door technologische vooruitgang,

Nadere informatie

Ready Business. Vodafone Power to you

Ready Business. Vodafone Power to you Ready Business Vodafone Power to you 1 Klaar voor verandering De wereld verandert in een steeds hoger tempo. Dat biedt kansen, maar ook uitdagingen. Alle bedrijven - groot en klein - moeten hierop voorbereid

Nadere informatie

Gelijkstroomnetten: wanneer wel en wanneer niet? Experts

Gelijkstroomnetten: wanneer wel en wanneer niet? Experts Gelijkstroomnetten: wanneer wel en wanneer niet? Presentatrice: Minke Goes, TU/e Experts Voorstander: Tegenstander: Henry Lootens Peter Coppes Wie ben ik? Master: Sustainable Energy Technology, TU/e Specialization:

Nadere informatie

Werk slimmer: Innoveer! www.dbr.nl

Werk slimmer: Innoveer! www.dbr.nl Werk slimmer: Innoveer! www.dbr.nl Van klantgericht naar innovatief Inmiddels is het niet genoeg om als organisatie klantgericht te zijn in je processen en producten. De huidige omstandigheden zoals snellere

Nadere informatie

Factsheet LABS Mirabeau

Factsheet LABS Mirabeau Factsheet LABS Mirabeau LABS We helpen u met nieuwe innovaties om relevant te blijven in de digitale wereld De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten sluiten nieuwe technologie tegenwoordig

Nadere informatie

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Case VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS FlowFabric geeft startsein voor innovatie bij VolkerWessels Telecom VolkerWessels Telecom, specialist in telecominfrastructuur, weet als geen

Nadere informatie

VLAKBAND. De Tesla van de installatiebranche FLEXIBEL, KWALITATIEF EN SNEL UW HULP BIJ GROTE (VER)BOUWPROJECTEN

VLAKBAND. De Tesla van de installatiebranche FLEXIBEL, KWALITATIEF EN SNEL UW HULP BIJ GROTE (VER)BOUWPROJECTEN De Tesla van de installatiebranche UW HULP BIJ GROTE (VER)BOUWPROJECTEN VLAKBAND Whitepaper De Tesla van de installatiebranche 1 FLEXIBEL, KWALITATIEF EN SNEL De Tesla van de installatiebranche Ongeveer

Nadere informatie

Home Connect. Slim verbonden huishoudtoestellen voor een gemakkelijker leven. Technologie voor het leven

Home Connect. Slim verbonden huishoudtoestellen voor een gemakkelijker leven. Technologie voor het leven Home Connect. Slim verbonden huishoudtoestellen voor een gemakkelijker leven. Technologie voor het leven 2 Home Connect 3 Het comfort van uw woning. De intelligentie van Silicon Valley. Vanaf nu bieden

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

Recycle je warmte. De Eneco WarmteWinner

Recycle je warmte. De Eneco WarmteWinner Recycle je warmte De Eneco WarmteWinner Inhoudsopgave Een kleine warmtepomp naast je cv-ketel, een grote stap richting onafhankelijkheid. Geschikt voor plaatsing bij iedere cv-ketel, eenvoudig geïnstalleerd.

Nadere informatie

Zoek geen beren, zoek de weg

Zoek geen beren, zoek de weg KIEN Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland Wanda Kruijt wandakruijt@stichtingkien.nl Zoek geen beren, zoek de weg Programma 9:00 9:30 Ontvangst met koffie of thee 9:30 9:40 Welkom (Adrie van Duijne)

Nadere informatie

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN 3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN WAT IS HET? De 3M Science Challenge is een wedstrijd voor leerlingen van middelbare scholen scholen die draait om creativiteit, vindingrijkheid en innovatie. OPDRACHT

Nadere informatie

Onder het motto "Licht Aan" schijnt het SVR-team een nieuw licht op de zorg. Lees verder hoe wij dit vorm hebben gegeven.

Onder het motto Licht Aan schijnt het SVR-team een nieuw licht op de zorg. Lees verder hoe wij dit vorm hebben gegeven. INNOVATIEMARKT 2019 Silicon Venturing Rotterdam Onder het motto "Licht Aan" schijnt het SVR-team een nieuw licht op de zorg. Lees verder hoe wij dit vorm hebben gegeven. Silicon Venturing Silicon Venturing

Nadere informatie

De opkomst van all-electric woningen

De opkomst van all-electric woningen De opkomst van all-electric woningen Institute for Business Research Jan Peters Directeur Asset Management Enexis Inhoud Beeld van de toekomst Veranderend energieverbruik bij huishoudens Impact op toekomstige

Nadere informatie

A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK 4 OKTOBER 2018 PLUC.NL

A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK 4 OKTOBER 2018 PLUC.NL A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK 4 OKTOBER 2018 PLUC.NL A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK Tijden veranderen en snel

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan dit unieke programma, tot stand gekomen door samenwerking van Dutch Digital Agencies (DDA) en het landelijke opleidingenoverleg

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy CREATIVE THINKING & INNOVATION Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Koning & Hartman maakt het verschil

Koning & Hartman maakt het verschil Koning & Hartman maakt het verschil KH Smart Manufacturing KH Smart Manufacturing Smart Made Simple Smart Made Simple Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en leiden tot nieuwe concepten,

Nadere informatie

enjoy & share positive energy

enjoy & share positive energy Zorgeloos elektrisch rijden in uw leaseauto Slim laden thuis én maak onderweg gebruik van het grootste laadnetwerk van Europa enjoy & share positive energy Zorgeloos elektrisch rijden Een slim laadpunt

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT TOPSECTOREN

ONDERZOEKSRAPPORT TOPSECTOREN ONDERZOEKSRAPPORT TOPSECTOREN Sociale innovatie doorslaggevend voor succes topsectoren: Topsectorenbeleid te eenzijdig gericht op technologische innovatie De markt dwingt bedrijven steeds sneller te innoveren

Nadere informatie

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter.

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. building better// De filosofie die bepalend is voor het denken en doen van dutch. Met een prikkelende kijk op

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

Economie 4.0 De bouw klaar voor de toekomst?

Economie 4.0 De bouw klaar voor de toekomst? Robin de Haan KvK Economie 4.0 De bouw klaar voor de toekomst? Duurzaamgebouwd 15 februari 2018 De industrie vormt de ruggengraat van onze economie Economische betekenis van de maakindustrie: Directe impact:

Nadere informatie

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Case VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS FlowFabric geeft startsein voor innovatie bij VolkerWessels Telecom VolkerWessels Telecom, specialist in telecominfrastructuur, weet als geen

Nadere informatie

Staan de beste stuurlui aan wal?

Staan de beste stuurlui aan wal? Staan de beste stuurlui aan wal? ir. Harry Droog, voorzitter van het Energietransitie Platform Duurzame Elektriciteitsvoorziening / Jaap t Hooft, adviseur EOS Welkom, opening, doelen De heer Droog gaat

Nadere informatie

Checklist voor een flexibele leeromgeving. Flexibele stroomvoorziening. collegezaal universiteit.

Checklist voor een flexibele leeromgeving. Flexibele stroomvoorziening. collegezaal universiteit. Checklist voor een flexibele leeromgeving Flexibele stroomvoorziening. collegezaal universiteit. Flexibel leren vraagt om een flexibele leeromgeving Het ontwerpen van werk- en leeromgevingen die meegroeien

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

Drie domeinen als basis voor onze toekomstige veiligheid De genoemde trends en game changers raken onze veiligheid. Enerzijds zijn het bedreigingen, anderzijds maken zij een veiliger Nederland mogelijk.

Nadere informatie

Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis

Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2009 Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis Rotterdam, 6 oktober 2009 INSCOPE: Research for Innovation heeft in opdracht

Nadere informatie

Fieldlabs regio Rotterdam in ontwikkeling Anton Duisterwinkel, InnovationQuarter

Fieldlabs regio Rotterdam in ontwikkeling Anton Duisterwinkel, InnovationQuarter Fieldlabs regio Rotterdam in ontwikkeling Anton Duisterwinkel, InnovationQuarter 1 Fieldlab Fieldlab is: een praktijkomgeving waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen

Nadere informatie

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Ontdek het plezier van telefoneren

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Ontdek het plezier van telefoneren Comfort Digisystem Microphone DM90 - Ontdek het plezier van telefoneren Welkom bij de mobiele revolutie Een mobiele telefoon is tegenwoordig een groot deel van ons leven, we gebruiken hem op het werk,

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

Duurzaamheid! Opgave en onkosten: Belangstellenden kunnen zich tot 3 dagen tevoren opgeven via o.v.v. de volgende gegevens:

Duurzaamheid! Opgave en onkosten: Belangstellenden kunnen zich tot 3 dagen tevoren opgeven via o.v.v. de volgende gegevens: Duurzaamheid! Themamaand Rotary Club Drechterland, maart 2017 We leven in een samenleving, waarbij we naarstig op zoek zijn naar duurzame oplossingen van zowel bedrijven als wetenschap. Tijdens onze jaarlijks

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide Retail Banken. Vodafone Power to you BANK SALDO Overschrijven. Status. Accounts

Ready Finance Tech Guide Retail Banken. Vodafone Power to you BANK SALDO Overschrijven. Status. Accounts Ready Finance Tech Guide Retail Banken Vodafone Power to you BANK SALDO 2.315 Overschrijven Status Accounts 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen samengevat Hoofdstuk 2 De kansen samengevat Hoofdstuk 3 De kansen

Nadere informatie

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Snuffelstage Exact Kjell Ouwendijk Klas 2D Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Begeleiding school: Mevrouw Lindenbergh 22 oktober 2018 Inleiding Vanuit school

Nadere informatie

Proeftuin Rijswijk experimenteren en innoveren in Rijswijk

Proeftuin Rijswijk experimenteren en innoveren in Rijswijk Proeftuin experimenteren en innoveren in Door Mark Storm, D66 is een doorsnee gemeente. Heel gewoon. Dat klinkt misschien onaardig, maar wat ik bedoel is dat we eigenlijk alles hebben. Klein en dorps maar

Nadere informatie

drs. André van der Leest projectleider teqnow EXPLORING THE WORLD OF NEW TECHNOLOGY

drs. André van der Leest projectleider teqnow EXPLORING THE WORLD OF NEW TECHNOLOGY drs. André van der Leest projectleider teqnow EXPLORING THE WORLD OF NEW TECHNOLOGY Vroeger was de wereld een stuk overzichtelijker Nu 3D printen (AM) 3D printen stand van zaken 3D printen stand van

Nadere informatie

Manifest Circulair Onderwijs

Manifest Circulair Onderwijs Manifest Circulair Onderwijs de rol van onderwijs in verantwoord innoveren 2 Waarom urgentie De jeugd heeft de toekomst. Wij maken de toekomst. Wij brengen kinderen en jong volwassenen het gedachtengoed

Nadere informatie

H. Jaap van den Herik. Leiden Centre of Data Science (LCDS) Digital Technology for Law and Society (elaw) Leiden University

H. Jaap van den Herik. Leiden Centre of Data Science (LCDS) Digital Technology for Law and Society (elaw) Leiden University Op Weg naar Innovaties H. Jaap van den Herik Leiden Centre of Data Science (LCDS) Digital Technology for Law and Society (elaw) Leiden University Van Publieke Data tot Innovatie Congres Van Publieke Data

Nadere informatie

PRIVACY ALS INNOVATIEKANS. Workshop 1: het identificeren van kansen Marc van Lieshout en Sophie Emmert

PRIVACY ALS INNOVATIEKANS. Workshop 1: het identificeren van kansen Marc van Lieshout en Sophie Emmert PRIVACY ALS INNOVATIEKANS Workshop 1: het identificeren van kansen Marc van Lieshout en Sophie Emmert WELKOM In drie workshops meer inzicht in het verzilveren van privacykansen Verkennen van Privacy innovatiekansen

Nadere informatie

Bescherming van innovatie: oud vs. nieuw. mr. J.G.C. Scheurink

Bescherming van innovatie: oud vs. nieuw. mr. J.G.C. Scheurink Bescherming van innovatie: oud vs. nieuw mr. J.G.C. Scheurink Innovatie Wat is innovatie nu precies? Innovatie (vernieuwing) ziet hoofdzakelijk op nieuwe ideeën, goederen, diensten en processen. In iedere

Nadere informatie

CONCEPT. Venster 1 - Klanten

CONCEPT. Venster 1 - Klanten Venster 1 - Klanten In de nieuwe economie hoeft de klant niet alles zelf te hebben, als hij/zij het maar kan gebruiken en er verder geen omkijken naar heeft. In de nieuwe economie hoeven mensen niet alles

Nadere informatie

Technologie is essentieel voor de verdere groei van ons land.

Technologie is essentieel voor de verdere groei van ons land. Interview door Sandra Heuts en Cees Jorissen Technologie is essentieel voor de verdere groei van ons land. Egbert ten Cate is op het moment van dit gesprek zowel directeur van Bank Ten Cate & Cie als commissaris

Nadere informatie

in verhuur van IT en multimedia.

in verhuur van IT en multimedia. in verhuur van IT en multimedia. slim veilig voordelig bezoekers hebben de boodschap ontvangen Livingston levert jaarlijks voor meer dan 200 beurzen, evenementen en congressen IT-oplossingen op maat. Dit

Nadere informatie

Apparaten schakelen op afstand

Apparaten schakelen op afstand Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller!

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller! 5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN Design Sprint Maak betere producten, sneller! Maak het verschil Hey! In dit e-boek zul je gaan ontdekken wat in mijn optiek de meest effectieve design werkwijze is van

Nadere informatie

Jaron Weishut. Delft, 7 maart Foto: Alwin Wink

Jaron Weishut. Delft, 7 maart Foto: Alwin Wink Jaron Weishut Delft, 7 maart 2018 Foto: Alwin Wink In de stad van de toekomst raakt alles steeds meer geïntegreerd 2 wonen werken publieke ruimte mobiliteit energie water circular iteit Homie - wasmachine

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen De maatschappij van morgen is fundamenteel anders dan die van gisteren. De wereld wordt kleiner door

Nadere informatie

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De digitale revolutie vindt nu ook zijn weg in huis Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De laatste paar jaar volgen de technologische ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Wat

Nadere informatie

14/09/2017. Uitdagingen en kansen van het Internet of Things. Hans Delabie, COO en Co-founder Smappee. Smart Home is niet langer toekomstmuziek

14/09/2017. Uitdagingen en kansen van het Internet of Things. Hans Delabie, COO en Co-founder Smappee. Smart Home is niet langer toekomstmuziek Uitdagingen en kansen van het Internet of Things Hans Delabie, COO en Co-founder Smappee Smart Home is niet langer toekomstmuziek Videotelefonie Smart Watch Automatische stofzuiger Smart TV Eten uit een

Nadere informatie

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA Eén enkele App voor het eenvoudig koppelen van apparaten en voor het bedienen van alle functies in het domoticasysteem MyHOME_Up. GEEN CONFIGURATIE GEEN SOFTWARE.

Nadere informatie

APPLAB SAMENWERKEN AAN LUCHTKWALITEIT

APPLAB SAMENWERKEN AAN LUCHTKWALITEIT APPLAB SAMENWERKEN AAN LUCHTKWALITEIT TIM FLEUMER HOGESCHOOL ROTTERDAM Docent-onderzoeker voor AppLab bij Kenniscentrum Creating010 Docent Communication and Multimedia Design t.fleumer@hr.nl Wat is AppLab

Nadere informatie

Join the Innovation Makers!

Join the Innovation Makers! Join the Innovation Makers! Personal development in hard and soft skills Many career opportunities Embedded & Technical software Connected Devices 4 locations in the Netherlands and Belgium Social after-work

Nadere informatie

De kracht van samenwerken

De kracht van samenwerken De kracht van samenwerken Mijn naam is Jeroen Heesterbeek. Ik werk bij Eneco Zakelijk als New Business Manager. Ik geloof in samenwerken. Dat je samen sterker staat dan alleen. Samen met Jeroen Postma,

Nadere informatie

Inschrijving RBB- AWARD 2018

Inschrijving RBB- AWARD 2018 Inschrijving RBB- AWARD 2018 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Menno Zwart E- mail adres: menno.zwart@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 1135 8182 Akkoord lid

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR LERAREN

INFORMATIE VOOR LERAREN INFORMATIE VOOR LERAREN met een AV1 in hun lokaal T: +31 616 997 359 M: klantenservice@noisolation.com Hoi leraar! Deze brief ontvang je omdat één van de leerlingen in je klas de lessen zal volgen met

Nadere informatie

Creativiteit in zakelijkheid. Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013

Creativiteit in zakelijkheid. Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013 Creativiteit in zakelijkheid Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013 Welkom! Vandaag deel ik met jullie een reisverslag Langs 4 centra uit de eerste generatie 4 Met deze centra hadden wij een workshop over nieuwe

Nadere informatie

Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig

Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig Prof.dr. Jack AA van der Veen evofenedex Leerstoel Supply Chain Management Nyenrode Business Universiteit Platform WCM Zuid Brightlands Campus,

Nadere informatie

WELKOM BIJ GROHE SMART!

WELKOM BIJ GROHE SMART! GROHE SMART WELKOM BIJ GROHE SMART! Wees smart en neem deel aan het grootste loyaliteits- en cadeauprogramma binnen de sanitairbranche. GROHE SMART is specifiek aangepast aan uw behoeften op het gebied

Nadere informatie

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers Contact: Geesje Philippi 06 2292 3459 g.philippi@pioneering.nl Claasje Reijers 06 1645 2080 c.reijers@pioneering.nl TV 1 De kans om de bouw te vernieuwen De vele kansen in de bouwsector om te innoveren

Nadere informatie

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering?

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering? Welkom bij Oxxio! Uw overstap naar Oxxio: een slimme keuze Welkom bij Oxxio. Net als u hebben al vele particuliere en zakelijke klanten inmiddels ontdekt dat overstappen naar Oxxio een slimme keuze is.

Nadere informatie

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 Symposium (Notarieel) Ondernemingsrecht (WONO) Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 datum: 25 januari 2019 om 15.00 uur plaats: Van Eeghenstraat 222 Amsterdam (Stichting tot Bevordering der Notariële

Nadere informatie

Panelonderzoek Smart Indusrty

Panelonderzoek Smart Indusrty Panelonderzoek Smart Indusrty Geacht panellid, In juli/ augustus 2014 heeft u via het online KvK Ondernemerspanel deelgenomen aan een onderzoek over Smart Industry. Nogmaals hartelijk dank voor uw deelname!

Nadere informatie

2020 Strategisch Plan

2020 Strategisch Plan 2020 Strategisch Plan TU/e 2020. Strategisch Plan Het jaar 2020 lonkt Christel de Bakker, bachelor student Bouwkunde Loop in 2020 over het TU/e Science Park: maak een wandeling door deze groene stad die

Nadere informatie

Manifest Circulair Onderwijs

Manifest Circulair Onderwijs Manifest Circulair Onderwijs de rol van onderwijs in verantwoord innoveren 2 Waarom urgentie De jeugd heeft de toekomst. Wij maken de toekomst. Wij brengen kinderen en jong volwassenen het gedachtengoed

Nadere informatie

Super Toegankelijk hackathon 24, 25 en 26 januari 2018

Super Toegankelijk hackathon 24, 25 en 26 januari 2018 Super Toegankelijk hackathon 24, 25 en 26 januari 2018 Slechtziende en blinde mensen kunnen, met behulp van technologie bedoeld voor alle klanten, zelfstandig boodschappen doen in de supermarkt Boodschappen

Nadere informatie

Chris van Vleuten. Media-ondernemer trendspecialist spreker videomarketeer - ontwikkelaar van digitale concepten en formats

Chris van Vleuten. Media-ondernemer trendspecialist spreker videomarketeer - ontwikkelaar van digitale concepten en formats WELKOM Chris van Vleuten Media-ondernemer trendspecialist spreker videomarketeer - ontwikkelaar van digitale concepten en formats Ondernemer sinds 1995 TREND IMPACT Holland by Drone DIGITAL

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING 2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING positionering meest kansrijke, relevante, effectieve, ware en onderscheidende verhaal voor de spoorzone DE AMBITIE gebiedsontwikkeling Delft wil een nieuw stuk stad

Nadere informatie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie Get started instructie XiBE users Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat terwijl

Nadere informatie

Slim gemaakt in Zuid-Holland

Slim gemaakt in Zuid-Holland Smart Industry biedt kansen voor een renaissance van de Nederlandse (maak) industrie. Door ICT en internet slim te gebruiken, blijven ondernemers hun internationale concurrenten voor en breiden hun markt

Nadere informatie

"Wij willen de Randstad van uitzendrobots worden"

Wij willen de Randstad van uitzendrobots worden Over Mark Menting Mark Menting heeft meer dan tien jaar ervaring in commercile managementfuncties in de regio Eindhoven. Hij heeft een achtergrond bij uitzender USG People waar hij ruime ervaring heeft

Nadere informatie

De gemeente in de toekomst V R I J D A G 2 9 J U N I

De gemeente in de toekomst V R I J D A G 2 9 J U N I De gemeente in de toekomst V R I J D A G 2 9 J U N I 2 0 1 8 1 Inhoudsopgave Trends & ontwikkelingen in het algemeen Het ontstaan van de visie de gemeente in de toekomst De digitale gemeente De verbonden

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 09. ibeacons

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 09. ibeacons WHITEPAPER IN 5 MINUTEN A P R I L 2 0 1 4 09. ibeacons ibeacons vormen een nieuwe manier waarop apparaten met elkaar kunnen communiceren; met verrassende toepassingen. Bij Oberon zijn we altijd op zoek

Nadere informatie

Case Atos. Atos imponeert met wepresent

Case Atos. Atos imponeert met wepresent Case Atos imponeert met wepresent wepresent Atos is een wereldwijd toonaangevende leverancier van digitale diensten met 100.000 werknemers in 72 landen. Met een diepgaande technologische expertise en kennis

Nadere informatie

Peter den Biesen Energie Transitie Groep

Peter den Biesen Energie Transitie Groep Peter den Biesen Energie Transitie Groep Het kan anders: persoonlijker, duurzamer en met partners! Energie is niet voorbehouden aan grote bedrijven! Groot geen garantie voor goed en goedkoop Kansen voor

Nadere informatie