POLAR WEBSYNC VOOR POLARPERSONALTRAINER.COM GEBRUIKERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "POLAR WEBSYNC VOOR POLARPERSONALTRAINER.COM GEBRUIKERS"

Transcriptie

1 POLAR WEBSYNC VOOR POLARPERSONALTRAINER.COM GEBRUIKERS Met Polar WebSync 2.x-software en een Polar DataLink gegevensoverdrachteenheid, een Polar FlowLink gegevensoverdrachteenheid of een USB-kabel kun je gegevens uitwisselen tussen je trainingscomputer en de webservice polarpersonaltrainer.com. Download gratis Polar WebSync 2.x van polarpersonaltrainer.com TOEPASSINGEN / DOWNLOADS. Klik op PC MS Windows (XP/Vista/7) (of later) en de installatiewizard begeleidt u door de installatie. U kunt niet WebSync 1.x.x en WebSync 2.x op dezelfde computer installeren. Voor gegevensoverdracht hebt u ook een Polar DataLink of Polar FlowLink nodig. Gebruik Polar DataLink bij de Polar RCX3 trainingscomputer, de Polar RCX5 trainingscomputer en de Polar CS500 fietscomputer, en gebruik de Polar FlowLink bij de Polar FA20 activity computer en de Polar FT7, FT40, FT60, FT80 en RS300X trainingscomputers. Gebruik een USB-kabel bij de Polar RC3 GPS trainingscomputer. Als de gegevensoverdrachteenheid niet met de productset is meegeleverd, kunt u deze als een accessoire bestellen. GEGEVENSOVERDRACHT MET POLAR WEBSYNC EN DATALINK Gebruik WebSync en de DataLink bij de Polar RCX3 trainingscomputer, de Polar RCX5 trainingscomputer en de CS500 fietscomputer. VOOR HET EERST SYNCHRONISEREN Om storing tijdens de gegevensoverdracht te voorkomen, adviseren wij u de WearLink W.I.N.D. borstband niet te dragen. Zorg ook dat u actieve Bluetooth- en WiFi-verbindingen hebt uitgeschakeld.

2 1. Controleer of het WebSync-pictogram zichtbaar is in de taakbalk van uw computer. Als het pictogram niet zichtbaar is, start WebSync dan viahet pictogram op uw bureaublad. Het WebSync-pictogram is rood als WebSync geen trainingscomputers heeft gedetecteerd. Het pictogram wordt groen als een of meer trainingscomputers zijn gedetecteerd. 2. Dubbelklik op het WebSync-pictogram op de taakbalk. 3. Het venster Welkom verschijnt. Selecteer Synchroniseren als u trainingsgegevens wilt overdragen. Selecteer Trainingscomputer als u verbinding wilt maken met uw trainingscomputer en instellingen wilt wijzigen of trainingsbestanden wilt exporteren. Zie meer informatie in Trainingscomputer. U kunt de synchronisatie ook starten door een rechtsklik op het WebSync-pictogram en Synchroniseren te selecteren. 4. Sluit de gegevensoverdrachteenheid (DataLink) aan op de USB-poort van uw computer.

3 5. RCX3 en RCX5: activeer uw trainingscomputer. Druk op een willekeurige knop als die in energiebesparende modus staat. Selecteer Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten) op uw trainingscomputer. CS500: activeer uw trainingscomputer. Houd een willekeurige knop even ingedrukt als die in energiebesparende modus staat.

4 6. Na enkele seconden verschijnt het venster Selecteer je trainingscomputer met een lijst van gevonden trainingscomputers. In de lijst wordt het model en het id-nummer van de gevonden trainingscomputers weergegeven. Als uw trainingscomputer niet voorkomt in de lijst, zorg dan dat deze geactiveerd is (zie stap 5). Selecteer uw trainingscomputer en klik op Volgende of dubbelklik op uw trainingscomputer in de lijst. Controleer indien nodig het id-nummer van uw CS500 door naar CONNECT (VERBINDEN) te bladeren en twee keer op START (rode knop) te drukken. Het id-nummer van RCX3 en van RCX5 wordt op de trainingscomputer weergegeven wanneer Connect => Start synchronizing (Verbinden => Synchroniseren starten) geselecteerd is en de trainingscomputer verbinding maakt met WebSync.

5 7. Het venster WebSync goedkeuren verschijnt. Het bericht Verbinding "nummer" accepteren op uw trainingscomputer "nummer" verschijnt. Accepteer de verbinding door op OK te drukken of door YES (JA) te selecteren op uw trainingscomputer. De koppeling van WebSync en uw trainingscomputer begint. Als de koppeling mislukt, verschijnt de melding Koppeling WebSync met trainingscomputer "nummer" mislukt. Probeer het opnieuw. Sluit de melding door op OK te klikken. - Start de verbinding vanaf uw trainingscomputer opnieuw op de volgende manier. RCX3 en RCX5: Druk op BACK (TERUG). Selecteer Start synchronizing (Synchroniseren starten). CS500: Druk op Start. - Ga verder vanaf stap 6.

6 U kunt op Terug drukken in het venster WebSync goedkeuren om terug te gaan naar de lijst van gevonden trainingscomputers, als u bijvoorbeeld de verkeerde trainingscomputer hebt gekozen. 8. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor polarpersonaltrainer.com in. Als u Onthoud mij kiest, zal WebSync u niet om de accountgegevens vragen wanneer u opnieuw gaat synchroniseren of verbinding gaat maken met uw trainingscomputer. Synchronisatie start zodra uw trainingscomputer gevonden is en verbinding heeft gemaakt. Deze selectie kan in Gebruikersinstellingen verwijderd worden. Zie meer informatie in Synchronisatie-instellingen Polar WebSync. Door het vakje aan te vinken kunt u zorgen dat polarpersonaltrainer.com automatisch opent na synchronisatie. Als synchronisatie mislukt, wordt polarpersonaltrainer.com niet geopend. Als u zich nog niet hebt geregistreerd bij polarpersonaltrainer.com, klikt u op de link Klik hier om u te registreren. Klik op Volgende.

7 Zorg dat uw RCX3 of uw RCX5 synchroniseert of dat uw CS500 is geactiveerd voordat u op Volgende klikt. 9. Synchronisatie start. 10. De melding Synchronisatie voltooid geeft aan dat de synchronisatie voltooid is.

8 Zie Probleem oplossen voor meer informatie over wat u kunt doen als de synchronisatie mislukt. 11. Klik op Sluiten. Uw trainingscomputer en WebSync zijn bij de eerste synchronisatie gekoppeld, hetgeen betekent dat de id van uw trainingscomputer in het geheugen van WebSync is opgeslagen. SYNCHRONISEREN NADAT UW TRAININGSCOMPUTER EN WEBSYNC GEKOPPELD ZIJN 1. Controleer of het WebSync-pictogram zichtbaar is in de taakbalk van uw computer. Als het pictogram niet zichtbaar is, start WebSync dan vanaf het pictogram op uw bureaublad. 2. Sluit de gegevensoverdrachteenheid (DataLink) aan op de USB-poort van uw computer en activeer uw trainingscomputer. 3. CS500-gebruikers A) Als u nieuwe gegevens hebt op uw trainingscomputer of als u de instellingen hebt gewijzigd, start de synchronisatie automatisch als Onthoud mij is geselecteerd. B) Als u Onthoud mij niet hebt geselecteerd, start u de synchronisatie door een rechtsklik op het WebSync-pictogram op de taakbalk van uw computer en Synchroniseren te selecteren of te

9 dubbelklikken op het WebSync-pictogram en Synchroniseren te selecteren. - Als WebSync alleen uw trainingscomputer vindt, verschijnt het venster Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Ga verder vanaf stap 6 in het hoofdstuk Voor het eerst synchroniseren. - Als WebSync verschillende trainingscomputers vindt, verschijnt de lijst van gevonden trainingscomputers. Dubbelklik in de lijst op uw trainingscomputer. Het venster Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in verschijnt. Ga verder vanaf stap 6 in het hoofdstuk Voor het eerst synchroniseren. C) Als de trainingscomputer in de energiebesparende modus staat, verschijnt het venster Trainingscomputers gevonden. Activeer uw trainingscomputer waarna deze in de lijst wordt opgenomen. Selecteer uw trainingscomputer en klik op Volgende. Als u Onthoud mij hebt geselecteerd, start de synchronisatie. Als u Onthoud mij niet hebt geselecteerd, verschijnt het venster Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Ga verder vanaf stap 6 in het hoofdstuk Voor het eerst synchroniseren. Als de synchronisatie niet automatisch start, kunt u dat handmatig doen door te dubbelklikken op het WebSync-pictogram in de taakbalk of door een rechtsklik op het pictogram en Synchroniseren te selecteren. Selecteer de Connect (Verbinden) op uw trainingscomputer om de synchronisatie sneller te laten starten. RCX3 en RCX5 gebruikers Als uw trainingscomputer nieuwe gegevens of gewijzigde instellingen heeft en A) - AutoSync op uw trainingscomputer is On (Ingeschakeld) - Onthoud mij in WebSync is geselecteerd => start de synchronisatie automatisch. B) - Als AutoSync op uw trainingscomputer is On (Ingeschakeld) - Onthoud mij in WebSync niet is geselecteerd => start synchronisatie dan door een rechtsklik op het WebSync-pictogram op de taakbalk van uw computer en Synchroniseren te selecteren of te dubbelklikken op het WebSync-pictogram en Synchroniseren te selecteren. Selecteer uw trainingscomputer in de lijst en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Synchronisatie start. C) - Als AutoSync op uw trainingscomputer is Off (Uitgeschakeld) - Onthoud mij in WebSync is geselecteerd => start synchronisatie dan door een rechtsklik op het WebSync-pictogram op de taakbalk van uw computer en Synchroniseren te selecteren of te dubbelklikken op het WebSync-pictogram en Synchroniseren te selecteren. Activeer uw trainingscomputer door Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten) te selecteren. Synchronisatie start. D)

10 - Als AutoSync op uw trainingscomputer is Off (Uitgeschakeld) - Onthoud mij in WebSync niet is geselecteerd => start synchronisatie dan door een rechtsklik op het WebSync-pictogram op de taakbalk van uw computer en Synchroniseren te selecteren of te dubbelklikken op het WebSync-pictogram en Synchroniseren te selecteren. Activeer uw trainingscomputer door Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten) te selecteren. Selecteer uw trainingscomputer in de lijst. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Synchronisatie start. Als er geen nieuwe gegevens op uw RCX3, RCX5 of CS500 zijn, verschijnt het volgende venster. U kunt de synchronisatie voortzetten of annuleren. GEGEVENSOVERDRACHT MET POLAR WEBSYNC EN FLOWLINK TE SYNCHRONISEREN GEGEVENS Trainingsresultaten van de FT7, FT40, FT60, FT80 en RS300X trainingscomputers en de resultaten van dagelijkse activiteiten van de FA20 activity computer naar polarpersonaltrainer.com Gebruikersgegevens (gewicht, lengte, geboortedatum en geslacht) van de FT40, FT60, FT80 en RS300X trainingscomputers en van de FA20 activity computer naar polarpersonaltrainer.com Bij de FT7 gebeurt de gegevensoverdracht in beide richtingen. De meest recente gegevens worden overgedragen vanuit de trainingscomputer dan wel vanuit polarpersonaltrainer.com. Testresultaten van de FT40, FT60, FT80 en RS300X trainingscomputers Doelen krachttraining van polarpersonaltrainer.com naar de FT80 trainingscomputer. De volgende drie doelen voor krachttraining worden vanaf het trainingsdagboek polarpersonaltrainer.com overgedragen. De status van het STAR trainingsprogramma wordt automatisch vanaf de FT60 en FT80 trainingscomputers naar polarpersonaltrainer.com bijgewerkt. SYNCHRONISEREN 1. Controleer of het WebSync-pictogram zichtbaar is in de taakbalk van uw computer. Als het pictogram niet zichtbaar is, start WebSync dan vanaf het pictogram op uw bureaublad.

11 Het WebSync-pictogram is rood als WebSync geen trainingscomputers heeft gedetecteerd. Het pictogram wordt groen als een of meer trainingscomputers zijn gedetecteerd. 2. Dubbelklik op het WebSync-pictogram op de taakbalk. 3. Het venster Welkom verschijnt. Selecteer Synchroniseren. Training Computer (Trainingscomputer) is alleen beschikbaar voor RCX3, RCX5 en CS500. U kunt de synchronisatie ook starten door een rechtsklik op het WebSync-pictogram en Synchroniseren te selecteren.

12 4. Sluit de gegevensoverdrachteenheid (FlowLink) aan op de USB-poort van uw computer. 5. Plaats de activity- of trainingscomputer met het display naar beneden op de FlowLink. Het ALIGN symbool op de FlowLink wordt groen als de trainingscomputer goed is neergelegd.

13 6. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor polarpersonaltrainer.com in. Als u Onthoud mij selecteert, start de synchronisatie de volgende keer automatisch zonder uw accountgegevens te vragen. Synchronisatie start zodra uw trainingscomputer gevonden is en verbinding heeft gemaakt. Deze selectie kan in Gebruikersinstellingen verwijderd worden. Zie meer informatie in Synchronisatie-instellingen Polar WebSync. Door het vakje aan te vinken kunt u zorgen dat polarpersonaltrainer.com automatisch opent na synchronisatie. Als synchronisatie mislukt, wordt polarpersonaltrainer.com niet geopend. Als u zich nog niet hebt geregistreerd bij polarpersonaltrainer.com, klikt u op de link Klik hier om u te registreren. Klik op Volgende. 7. Synchronisatie start. Het is belangrijk dat u de trainingscomputer niet verplaatst gedurende de gegevensoverdracht. Zelfs de geringste beweging zal de gegevensoverdracht storen.

14 8. De melding Synchronisatie voltooid geeft aan dat de synchronisatie voltooid is.

15 Zie Probleemoplossing voor meer informatie over wat u kunt doen als de synchronisatie mislukt. 9. Klik op Sluiten. Als u Onthoud mij hebt geselecteerd, start de synchronisatie automatisch bij de volgende gegevensoverdracht. Als de synchronisatie niet automatisch start, kunt u dat handmatig doen door te een dubbelklik op het WebSync-pictogram in de taakbalk of door rechtsklikken op het pictogram en Synchroniseren te selecteren. GEGEVENSOVERDRACHT MET POLAR WEBSYNC EN USB- KABEL Gebruik WebSync en de USB-kabel bij de Polar RC3 GPS trainingscomputer. 1. Controleer of het WebSync-pictogram zichtbaar is in de taakbalk van uw computer. Als het pictogram niet zichtbaar is, start WebSync dan viahet pictogram op uw bureaublad. Het WebSync-pictogram is rood als WebSync geen trainingscomputers heeft gedetecteerd. Het pictogram wordt groen als een of meer trainingscomputers zijn gedetecteerd.

16 2. Dubbelklik op het WebSync-pictogram op de taakbalk. 3. Het venster Welkom verschijnt. Selecteer Synchroniseren als u trainingsgegevens wilt overdragen. Selecteer Trainingscomputer als u verbinding wilt maken met uw trainingscomputer en instellingen wilt wijzigen of trainingsbestanden wilt exporteren. Zie meer informatie in Trainingscomputer. U kunt de synchronisatie ook starten door een rechtsklik op het WebSync-pictogram en Synchroniseren te selecteren. 4. Sluit de trainingscomputer op je computer aan met een USB-kabel. Sluit de micro USB-connector aan op de USB-poort van de trainingscomputer. Sluit de USB-connector aan op een USB-poort van de computer.

17 5. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor polarpersonaltrainer.com in.

18 Als u Onthoud mij kiest, zal WebSync u niet om de accountgegevens vragen wanneer u opnieuw gaat synchroniseren of verbinding gaat maken met uw trainingscomputer. Synchronisatie start zodra uw trainingscomputer gevonden is en verbinding heeft gemaakt. Deze selectie kan in Gebruikersinstellingen verwijderd worden. Zie meer informatie in Synchronisatie-instellingen Polar WebSync. Door het vakje aan te vinken kunt u zorgen dat polarpersonaltrainer.com automatisch opent na synchronisatie. Als synchronisatie mislukt, wordt polarpersonaltrainer.com niet geopend. Als u zich nog niet hebt geregistreerd bij polarpersonaltrainer.com, klikt u op de link Klik hier om u te registreren. Klik op Volgende.

19 6. Synchronisatie start. 7. De melding Synchronisatie voltooid geeft aan dat de synchronisatie voltooid is.

20 Zie Probleem oplossen voor meer informatie over wat u kunt doen als de synchronisatie mislukt. 8. Klik op Sluiten. SYNCHRONISATIE-INSTELLINGEN POLAR WEBSYNC 1. Rechtsklik op het WebSync-pictogram in de taakbalk van uw computer. 2. Selecteer instellingen WebSync. 3. Bewerk de instellingen. 4. Klik op Opslaan en Sluiten. ALGEMENE INSTELLINGEN Als het vak Synchronisatieproces tonen met een melding is aangevinkt, meldt WebSync de start en de voltooiing van het synchronisatieproces met een melding onder in de rechterhoek op uw computerscherm. U kunt op de melding klikken om het proces in een venster te volgen. Klik op Geheugen WebSync wissen om de gekoppelde trainingscomputers en opgeslagen aanmeldgegevens uit het WebSync-geheugen te wissen.

21 GEBRUIKERSINSTELLINGEN Om de gebruikersinstellingen te wijzigen, activeert u uw trainingscomputer en sluit u deze aan via de gegevensoverdrachteenheid of sluit je RC3 GPS op je computer aan met een USB-kabel. Voor RCX3-, RCX5- en CS500-gebruikers: Als u WebSync uw gebruikersnaam en wachtwoord niet hebt laten onthouden (vakje Onthoud mij is niet aangevinkt) of als WebSync verschillende trainingscomputers vindt, verschijnt een lijst van gevonden trainingscomputers. Selecteer uw trainingscomputer en klik op Volgende of dubbelklik op uw trainingscomputer in de lijst. Het bericht Accepteer het verbinding "nummer" op uw trainingscomputer "nummer" verschijnt. Allow PC? (PC toestaan?) en het verbindingsnummer of Accept (ID nummer) for pairing? verschijnt op het display van uw trainingscomputer. Accepteer de verbinding door op OK te drukken of door YES (JA) te selecteren op uw trainingscomputer. Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor polarpersonaltrainer.com invoert en opslaat, start de synchronisatie van WebSync de volgende keer zonder naar uw accountgegevens te vragen. Synchronisatie start zodra uw trainingscomputer gevonden is en verbinding heeft gemaakt. Om uw accountgegevens uit het geheugen van WebSync te verwijderen, wist u uw gebruikersnaam en wachtwoord en klikt u op Opslaan.

22 Door het vakje aan te vinken, kiest u ervoor dat polarpersonaltrainer.com automatisch opent na synchronisatie. Als u zich nog niet hebt geregistreerd bij polarpersonaltrainer.com, klikt u op de link Klik hier om u te registreren. NETWERKINSTELLINGEN Rechtstreekse verbinding met internet Kies deze optie als u geen proxy wilt gebruiken. Netwerkinstellingen automatisch detecteren Deze optie is standaard ingesteld. Polar WebSync gebruikt dezelfde netwerkinstellingen als bijv. uw internetbrowser. Handmatige proxyinstellingen Als Polar WebSync geen proxyserver kan vinden, vraag dan het IP-adres van de HTTPS proxyserver aan uw beheerder en typ deze informatie in de velden in.

23 Je kunt de instellingen van de Polar RC3 GPS trainingscomputer, de Polar RCX3 trainingscomputer, de Polar RCX5 trainingscomputer en de Polar CS500 fietscomputer wijzigen en je trainingsbestanden exporteren met WebSync. De instellingen worden overgebracht naar je RC3 GPS, RCX3, RCX5 of CS500. VERBINDING MAKEN MET JE TRAININGSCOMPUTER 1. Controleer of het WebSync-pictogram zichtbaar is in de taakbalk van je computer. Als het pictogram niet zichtbaar is, start WebSync dan vanaf het pictogram op uw bureaublad. 2. Dubbelklik op het WebSync-pictogram in de taakbalk van je computer. Het welkomstvenster verschijnt. 3. Selecteer Trainingscomputer. Je kunt je trainingscomputer ook verbinden door een rechtsklik op het WebSync-pictogram en Trainingscomputer te selecteren. 4. Sluit de gegevensoverdrachteenheid (DataLink) aan op de USB-poort van je computer of sluit je RC3 GPS op je computer aan met een USB-kabel. Als je een Polar RC3 GPS trainingscomputer gebruikt, ga dan naar stap 8.

24 5. RCX3 en RCX5: activeer je trainingscomputer. Druk op een willekeurige knop als die in energiebesparende modus staat. Als de functie AutoSync (automatisch synchroniseren) van je trainingscomputer is uitgeschakeld, kies je Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten). Zie de gebruiksaanwijzing van je trainingscomputer voor meer informatie over de functie AutoSync. CS500: activeer je trainingscomputer. Houd een willekeurige knop ingedrukt als die in energiebesparende modus staat.

25 6. Na enkele seconden verschijnt het venster Selecteer je trainingscomputer met een lijst van gevonden trainingscomputers. In de lijst wordt het model en het ID-nummer van de gevonden trainingscomputers weergegeven. Als je trainingscomputer niet voorkomt in de lijst, zorg dan dat deze geactiveerd is (zie stap 5). Selecteer je trainingscomputer en klik op Volgende of dubbelklik op je trainingscomputer in de lijst. Controleer indien nodig het ID-nummer van je CS500 door naar CONNECT (VERBINDEN) te bladeren en twee keer op START (rode knop) te drukken. Het ID-nummer van RCX3 en RCX5 wordt op de trainingscomputer weergegeven wanneer Connect => Start synchronizing (Verbinden => Synchroniseren starten) geselecteerd is en de trainingscomputer verbinding maakt met WebSync.

26 7. Als je je trainingscomputer nog niet eerder met WebSync hebt gesynchroniseerd of als je koppelingen uit je trainingscomputer hebt verwijderd, verschijnt het venster WebSync machtigen. Het bericht Accepteer het verbindings"nummer" op je trainingscomputer"nummer" verschijnt. Accepteer de verbinding door op OK te drukken of door YES (JA) te selecteren op je trainingscomputer. De koppeling van WebSync en je trainingscomputer begint.

27 Als de koppeling mislukt, verschijnt de melding Koppeling WebSync met trainingscomputer"nummer" mislukt. Probeer het opnieuw. Sluit de melding door op OK te klikken. - Start de verbinding vanaf je trainingscomputer opnieuw op de volgende manier. RCX3 en RCX5: Druk op BACK (TERUG). Kies Synchroniseren starten. CS500: Druk op Start. - Ga verder vanaf stap Het venster Trainingscomputer verschijnt en WebSync begint de gegevens van je trainingscomputer te synchroniseren naar WebSync. RC3 GPS, RCX3: je kunt je gebruikers- en apparaatinstellingen bewerken en je trainingsgegevens exporteren. RCX5: je kunt je sportprofielen en gebruikers- en apparaatinstellingen bewerken en je trainingsgegevens exporteren. CS500: je kunt je gebruikers- en apparaatinstellingen en apparatuur bewerken en je trainingsgegevens exporteren.

28 Het symbool naast het model van je trainingscomputer is groen wanneer WebSync op je trainingscomputer is aangesloten. Het symbool wordt rood als de verbinding is verbroken. 9. Na bewerking van de instellingen klikt je op Opslaan en de instellingen worden naar je trainingscomputer overgedragen. 10. Tijdens de volgende synchronisatie worden de instellingen van je trainingscomputer naar polarpersonaltrainer.com overgedragen. Zie Gegevensoverdracht met Polar WebSync en DataLink of Gegevens uitwisselen met Polar WebSync en USB-kabel voor meer informatie over synchroniseren.

29 De overdracht van gebruikersinstellingen gebeurt in beide richtingen. De meest recente gegevens worden overgedragen vanuit de trainingscomputer dan wel vanuit polarpersonaltrainer.com. Als de verbinding tussen WebSync en je trainingscomputer verbroken wordt terwijl je bezig bent met het bewerken van de instellingen van de trainingscomputer, kunt je toch doorgaan met bewerken. Als je op Opslaan klikt, verschijnt de volgende melding. Als je de wijzigingen wilt opslaan, selecteert u Connect => Start / Start synchronizing (Verbinden => Start / Synchroniseren starten) op je trainingscomputer en klikt je op Opnieuw om de verbinding te herstellen. RC3 GPS, RCX3 SPORTPROFIELEN De lijst met je sportprofielen wordt weergegeven op je RC3 GPS/RCX3. Er zijn vier sportprofielen op je RCX3 aanwezig: Hardlopen, Fietsen, Fietsen 2 en Andere sport. Er zijn vijf standaard sportprofielen op je RC3 GPS aanwezig: Hardlopen, Fietsen, Fietsen 2, Andere sport 1 en Andere sport 2.

30 Sportprofiel bewerken Klik op een sportprofiel in de sportprofielenlijst.

31 Algemeen De Naam, het Type en het pictogram van de sportprofielen kunnen niet worden bewerkt. Als je het sportprofiel wilt verbergen in de sportprofielenlijst van de pre-trainingsmodus van je RCX3, vink je het vakje Verbergen in pre-trainingsmodus aan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je de sport alleen in een bepaalde periode van het jaar beoefent. Sensoren

32 Schakel de beschikbare sensoren in of uit door het vakje naast de naam van de sensor aan of af te vinken. Alleen de voor die sport beschikbare sensoren staan in de lijst. Als een sensor niet aan je trainingscomputer is gekoppeld, wordt deze grijs weergegeven en kun je die niet in- of uitschakelen. Zie de gebruiksaanwijzing van je trainingscomputer voor meer informatie over het koppelen van sensoren aan je trainingscomputer. Stel de kalibratiefactor in voor de stride sensor. Zie de gebruiksaanwijzing van je trainingscomputer voor meer informatie over de kalibratiefactor. Sensoren

33 Als het sporttype Fietsen is, wordt de apparatuurlijst weergegeven. Kies de te gebruiken Apparatuur (fiets). U kunt de naam van de apparatuur bewerken in het veld Naam. Dit veld kan maximaal 14 tekens bevatten. Schakel de voor de apparatuur beschikbare sensoren in of uit door het vakje naast de naam van de sensor aan of af te vinken. Als een sensor niet aan je trainingscomputer gekoppeld is, wordt deze grijs weergegeven en kun je die niet in- of uitschakelen. Zie de gebruiksaanwijzing van je trainingscomputer voor meer informatie over het koppelen van sensoren. Als een snelheidssensor aan je trainingscomputer is gekoppeld, kun je de Wielmaat van je fiets invoeren en de functie Training automatisch starten in- of uitschakelen door het vakje aan of af te vinken. Instelling van de wielmaat is vereist voor correcte fietsgegevens. De functie Training automatisch starten start en stopt de trainingsregistratie automatisch wanneer je start en stopt met fietsen. Voor deze functie zijn de instelling van de wielmaat en een snelheidssensor vereist. Klik op Opslaan om de instellingen over te dragen naar je trainingscomputer. RCX3: Als de verbinding tussen WebSync en je trainingscomputer verbroken is, kies je Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten) vanaf je trainingscomputer.

34 Trainingsinstellingen Training Stel de Snelheidseenheid in: km/u / mph of min/km / min/mijl. Stel de Trainingsgeluiden in: Uit, Zacht, Luid of Zeer luid.

35 Stel de functie Automatische ronde in door het vakje aan te vinken en de rondeafstand in te voeren. Vink het vakje uit om de functie uit te schakelen. GEBRUIKERSINSTELLINGEN Voer je gebruikersgegevens nauwkeurig in om van je trainingscomputer de juiste feedback te krijgen over je prestaties. Klik op Opslaan om de wijzigingen in WebSync en op je trainingscomputer op te slaan.

36 Zie de gebruiksaanwijzing van je trainingscomputer voor meer informatie over VO 2max en activiteitenniveaus. Klik op Opslaan om de instellingen over te dragen naar je trainingscomputer. RCX3: Als de verbinding tussen WebSync en je trainingscomputer verbroken is, kies je Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten) vanaf je trainingscomputer.

37 APPARAATINSTELLINGEN Algemeen Geluiden: zet de knoppen voor geluiden van de trainingscomputer Aan of Uit. Stel de Knopvergrendeling in. Automatisch: de knopvergrendeling wordt geactiveerd als je gedurende een minuut geen knop hebt ingedrukt. Om de knopvergrendeling te deactiveren houd je in de tijdweergave de knop

38 LICHT ingedrukt. Handmatig: om de knopvergrendeling handmatig te activeren of te deactiveren houd je in de tijdweergave de knop LICHT ingedrukt. Systeemeenheden: kies de eenheden metrisch of imperial voor de trainingscomputer en WebSync. Systeemtaal: kies de taal voor de trainingscomputer. RCX3: Vink het vakje Energiebesparing aan en geef de slaaptijd op voor de trainingscomputer. Gedurende de ingestelde tijd is het display van de RCX3 leeg. Druk op een willekeurige knop om de energiebesparende modus te verlaten. Als je gedurende vijf minuten geen knop hebt ingedrukt, wordt de energiebesparende modus ingeschakeld. Gebruik van de energiebesparende modus verlengt de levensduur van de batterij van je RCX3.

39 Horloge Stel de Tijd notatie in op 24h (24-uurs) of 12h (12-uurs). Als je Computertijd gebruiken kiest, wordt de tijd van je trainingscomputer gesynchroniseerd met die van je computer. Stel het verschil in van Tijd 2 met Tijd. Kies Tijd 2 gebruiken om Tijd 2 te gaan gebruiken op je trainingscomputer. Stel de Datum, de datum Notatie, het datum Scheidingsteken en de Eerste dag van de week in.

40 Schakel het Alarm in of uit door het vakje aan of af te vinken. Stel de tijd en de frequentie van het alarm in. Logo Kies Wijzerplaat: Datum, Logo, Evenement. Om een logo te selecteren blader je naar het logobestand op je computer. Ondersteunde afbeeldingsformaten zijn jpg,.png,.gif en.bmp. Het wordt aanbevolen om een zwart-witafbeelding te gebruiken. De gekozen afbeelding wordt automatisch naar een geschikte afmeting geschaald, te weten 64x30 pixels. Als de

41 afbeelding niet de juiste grootte of het juiste formaat heeft, verschijnt de melding De afbeelding van het logo in het opgegeven bestand wordt automatisch geschaald naar de optimale afmeting en geconverteerd naar zwart-wit. Kies Doorgaan. Het opgegeven logobestand heeft een onjuiste grootte of formaat. De optie Evenement is beschikbaar als je in polarpersonaltrainer.com een evenement voor je trainingscomputer hebt ingesteld. Zie de Help-functie op polarpersonaltrainer.com voor meer informatie over instellen van een evenement. Klik op Opslaan om de instellingen over te dragen naar je trainingscomputer. RCX3: Als de verbinding tussen WebSync en je trainingscomputer verbroken is, kies je Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten) vanaf je trainingscomputer.

42 TRAININGSGEGEVENS Exporteer je trainingsbestanden door deze te selecteren en op Selectie exporteren te klikken. Selecteer een locatie voor de bestanden. De bestanden kunnen naar de software van Polar ProTrainer 5 worden overgedragen. Ga naar voor meer informatie over het importeren van bestanden in Polar ProTrainer 5.

43 RCX5 SPORTPROFIELEN De lijst met je sportprofielen wordt weergegeven op je RCX5. Er zijn vijf standaard sportprofielen op je RCX5 aanwezig: Hardlopen, Fietsen, Fietsen 2, Zwemmen en Andere sport. Nieuw sportprofiel toevoegen Je RCX5 kan maximaal 15 sportprofielen bevatten.

44 1. Klik op Sport toevoegen in de sportprofielenlijst. 2. Geef je sportprofiel een naam (max. 14 tekens). 3. Selecteer een geschikt Sporttype. Het sporttype bepaalt welke sensoren en welke trainingsweergave je in het sportprofiel kunt gebruiken. Zie de gebruiksaanwijzing van je trainingscomputer voor meer informatie over compatibele sensoren en trainingsweergaven. 4. Klik op het witte rechthoekje om een geschikt pictogram voor je sportprofiel te selecteren. Het pictogram verschijnt op je trainingscomputer en in de weergave van trainingsresultaten in het trainingsdagboek van polarpersonaltrainer.com.

45 5. Klik op Opslaan en het sportprofiel wordt in WebSync en op je RCX5 aan de sportprofielenlijst toegevoegd. Als de verbinding tussen WebSync en je trainingscomputer verbroken is, kies je Connect (Verbinden) => Start synchronizing (Synchroniseren starten) vanaf je trainingscomputer. Sportprofiel bewerken Klik op een sportprofiel in de sportprofielenlijst. Algemeen

POLAR WEBSYNC VOOR POLARGOFIT.COM- GEBRUIKERS

POLAR WEBSYNC VOOR POLARGOFIT.COM- GEBRUIKERS POLAR WEBSYNC VOOR POLARGOFIT.COM- GEBRUIKERS Met Polar WebSync-software 2.2 (of later) en de Polar FlowLink kunt u gegevens uitwisselen tussen uw Polar Active activity monitor en de webservice polargofit.com.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING M400

GEBRUIKSAANWIJZING M400 GEBRUIKSAANWIJZING M400 INHOUD Inhoud 2 Inleiding 10 M400 10 H7 hartslagsensor 11 USB-kabel 11 Polar Flow app 11 Polar FlowSync software 11 Polar Flow webservice 11 Aan de slag 12 Batterij opladen 12 Gebruiksduur

Nadere informatie

Polar FT7 Gebruiksaanwijzing NEDERLANDS

Polar FT7 Gebruiksaanwijzing NEDERLANDS Polar FT7 Gebruiksaanwijzing NEDERLANDS INHOUDSOPGAVE 1. VOORDELEN VAN UW POLAR FT7 TRAININGSCOMPUTER... 3 2. AAN DE SLAG... 4 Kennismaking met uw Polar FT7 trainingscomputer... 4 Knoppen en menu van de

Nadere informatie

Polar FT80. Gebruiksaanwijzing

Polar FT80. Gebruiksaanwijzing Polar FT80 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1. AAN DE SLAG... 4 Kennismaking met uw Polar FT80 trainingscomputer... 4 Knoppen en menustructuur van polsunit... 5 Symbolen op het display... 6 Beginnen met

Nadere informatie

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Handleiding voor gebruikers van Microsoft Outlook 2010/2013 10.0 Beperkte Outlook-invoegtoepassing Symantec Enterprise Vault: Handleiding voor gebruikers van Microsoft Outlook

Nadere informatie

Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16

Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16 Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16 Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht...5 Hoofdstuk 2: Vodafone PC Backup installeren...7 De {{product_name}}-client downloaden...7 De Vodafone PC Backup-client installeren...8

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR NOKIA PC SUITE 5.8. Copyright 2002-2004 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 1/22

KORTE HANDLEIDING VOOR NOKIA PC SUITE 5.8. Copyright 2002-2004 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 1/22 KORTE HANDLEIDING VOOR NOKIA PC SUITE 5.8 1/22 Copyright 2002-2004 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. INLEIDING...4 2. SYSTEEMVEREISTEN...6 3. EEN COMPATIBELE TELEFOON EN EEN COMPATIBELE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht van avast! BackUp...5 Hoofdstuk 2: avast! BackUp installeren...7 avast! BackUp downloaden...7 De avast! BackUp-client

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE ONLINE BACKUP http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859645

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE ONLINE BACKUP http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859645 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Nokia Mail for Exchange 3.0

Gebruikershandleiding voor Nokia Mail for Exchange 3.0 Gebruikershandleiding voor Nokia Mail for Exchange 3.0 2009 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia en Nokia Connecting People zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Andere

Nadere informatie

MailCredit. gebruikershandleiding. Frankeertegoed laden via een PC. rm033 Handleiding Mailcredit_NL_Rev03_20120405_MM-OM-UM.doc

MailCredit. gebruikershandleiding. Frankeertegoed laden via een PC. rm033 Handleiding Mailcredit_NL_Rev03_20120405_MM-OM-UM.doc MailCredit Frankeertegoed laden via een PC gebruikershandleiding rm033 Handleiding Mailcredit_NL_Rev03_20120405_MM-OM-UM.doc 2 Mailcredit Gebruikershandleiding Over deze handleiding Doelgroep De gebruikershandleiding

Nadere informatie

Voor een veilig en correct gebruik, dient u de Veiligheidsinformatie in "Lees dit eerst" te lezen voordat u het apparaat gebruikt. Gebruiksaanwijzing

Voor een veilig en correct gebruik, dient u de Veiligheidsinformatie in Lees dit eerst te lezen voordat u het apparaat gebruikt. Gebruiksaanwijzing Voor een veilig en correct gebruik, dient u de Veiligheidsinformatie in "Lees dit eerst" te lezen voordat u het apparaat gebruikt. Gebruiksaanwijzing INHOUDSOPGAVE Inleiding...7 Hoe werkt deze handleiding?...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Polar RS100. Gebruiksaanwijzing

Polar RS100. Gebruiksaanwijzing Polar RS100 Gebruiksaanwijzing SNEL VAN START MET DE RS100 Tijdweergave Standby-stand Registratiestand Gedetailleerde informatie over uw meest recente trainingssessies bekijken Langetermijngegevens over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Welkom Hartelijk dank voor uw aankoop van dit apparaat. Lees deze handleiding aandachtig vooralleer u uw apparaat voor de eerste keer gebruikt. Bewaar deze handleiding op een veilige

Nadere informatie

TomTom Runner & Multi-Sport Gebruikershandleiding 1.8

TomTom Runner & Multi-Sport Gebruikershandleiding 1.8 TomTom Runner & Multi-Sport Gebruikershandleiding 1.8 Inhoud Welkom 4 Ons nieuwe aanbod 5 Nieuw in deze release... 5 Aan de slag 6 Je horloge 8 Informatie over je horloge... 8 Je horloge dragen... 9 Je

Nadere informatie

Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede

Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede Nätverksguide Руководство по работе в сети Regulatory models: W60, W61 010-0756-00 DISPERINDAG No.

Nadere informatie

Seagate Manager. Gebruikershandleiding. voor het FreeAgent TM -station. Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station 1

Seagate Manager. Gebruikershandleiding. voor het FreeAgent TM -station. Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station 1 Seagate Manager Gebruikershandleiding voor het FreeAgent TM -station Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station 1 Seagate Manager-gebruikershandleiding voor het FreeAgent -station

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding BlackBerry Link voor Mac OS Versie: 1.2.1 Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2014-01-21 SWD-20140121091156782 Inhoud Verwante bronnen...5 Aan de slag... 6 Info over BlackBerry Link...6 BlackBerry Link

Nadere informatie

SUUNTO AMBIT3 SPORT 1.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING

SUUNTO AMBIT3 SPORT 1.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING SUUNTO AMBIT3 SPORT 1.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING 2 1 VEILIGHEID... 6 2 Beginnen... 8 2.1 Knoppen en menu's... 8 2.2 Opstarten... 9 2.3 Instellingen aanpassen... 12 3 Kenmerken... 14 3.1 Activiteiten volgen...

Nadere informatie

MyPal A620. Gebruiksaanwijzing

MyPal A620. Gebruiksaanwijzing MyPal A620 Gebruiksaanwijzing Du1250 Eerste editie V1 Mei 2004 Copyright 2004 ASUSTeK COMPUTER INC. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze handleiding, inclusief de beschreven producten en

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN NETWORK SPACE FAMILY

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN NETWORK SPACE FAMILY GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN NETWORK SPACE FAMILY KLIK HIER VOOR TOEGANG TOT EEN UP-TO-DATE ONLINE VERSIE van dit document voor de meest recente inhoud en functies zoals uitbreidbare illustraties, eenvoudigere

Nadere informatie

Hercules eplug 200 INHOUDSOPGAVE. Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven.

Hercules eplug 200 INHOUDSOPGAVE. Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. UW HERCULES eplug 200-ADAPTER... 2 1.1. Aanbevelingen... 2 1.2. Specificaties... 3 1.3. Minimale

Nadere informatie

KPN Smart 400. Gebruikershandleiding

KPN Smart 400. Gebruikershandleiding KPN Smart 400 Gebruikershandleiding 1 Over deze handleiding Hartelijk dank dat u hebt gekozen voor deze mobiele telefoon van ZTE. Lees en bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik om het toestel

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding Web Connect

Handleiding Web Connect Handleiding Web Connect Versie 0 DUT Relevante modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: ADS-600W. Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoud 1. Auteursrechten... 3 2. Connectors gebruiken... 4 2.1 Een Enfocus Connector gebruiken... 4 2.1.1 Een Enfocus Connector instellen... 9 2.1.2 Bestanden verzenden naar een Enfocus

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie