JAARVERSLAG leden leden leden leden leden leden leden leden leden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG leden leden leden leden leden leden leden leden leden"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2013 Leden Op 31 december 2013 telde onze afdeling 92 leden leden leden leden leden leden leden leden leden leden Bestuur De samenstelling van het bestuur op 31 december 2013 is: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Public Relations: Monique Wyfker Marianne Blanken Erik de Boer Mariëtte de Kreij-Wouterlood Redactie Koekoeksei: Website: Gerard Dingemanse en Anneke Nijholt Martien Blanken, Liesbeth Waltman en Marcel t Mannetje Jubilarissen Yvonne Röntgen 25 jaar lid sinds 26 februari 1988 Julius Röntgen 25 jaar lid sinds 26 februari 1988 Agnes Kuipers 25 jaar lid sinds 12 december 1988

2 I.V.N. Excursies Iedere eerste zaterdag van de maand werden zoals al jaren gebruikelijk excursies georganiseerd: Zaterdag 5 januari: Nieuwjaarswandeling Vanaf de parkeerplaats bij restaurant Aan Zee, langs het vliegveld over het Groene Strand en langs het Oostvoornse Meer terug naar Aan Zee waar we bij de open haard hebben na gepraat met koffie en gebak. Zaterdag 2 februari: Brouwersdam en omgeving Vanaf de pool parkeerplaats aan de Zwartedijk, richting Brouwersdam zeehonden en zeevogels bekijken. Via de Plompe toren naar het Oosterschelde strandje aan de voet van de dam, schelpdieren zoals oesters, zeesterren en traditiegetrouw de lunch in de Heerenkeet met mooi uitzicht over de Oosterschelde.

3 Zaterdag 2 maart: Jaarvergadering Zaterdag 6 april: Kwade Hoek Evenals de Brouwersdam is dit een gebied waar we graag jaarlijks terugkomen. Een mooi dynamisch duingebied. Zaterdag 4 mei: Natuurontbijt en duinexcursie. Dit jaar namen we deel aan de landelijke IVN-campagne. De focus van de campagne ligt op de naamsbekendheid van IVN en onze activiteiten. Dat betekent dat iedereen een plek aan de ontbijttafel kan boeken, zonder eerst lid te worden. Zo kunnen veel mensen die nog geen lid zijn van IVN op een laagdrempelige manier kennis maken met IVN. Het verenigingsthema kind en natuur staat centraal. De activiteit die gekoppeld is aan het ontbijt, is leuk voor jong én oud. Na het ontbijt aan de Tenellaplas maakten we een mooie wandeling door de Duinen van Voorne. Zaterdag 1 juni: Kanoën in de Biesbosch Weer een mooie en enerverende tocht door dit unieke oude zoetwater getijde gebied, dit jaar zijn we weer beloond door een ontmoeting met een bever.

4 Zaterdag 6 juli: Arboretum Trompenburg Vanaf het bezoekerscentrum met een enthousiast gezelschap in de bus naar het arboretum Trompenburg in Rotterdam. Een prima gids vertelde mooie verhalen en wetenswaardigheden van de bijzondere bomen in deze schitterende tuin. Zaterdag 3 augustus: Vlinder en libellenexcursie In samenwerking met KNNV wordt door Wim Prins en Jan Blasman deze excursie verzorgd. Wandelend over de Heveringen geven de mannen uitleg er de kleinste kenmerken van de vele soorten vlinders en libellen.

5 Zaterdag 7 september: Schouwen Onze collega s Bert Kleijn, Ferdinand van Helden en Wil Struijs ontvingen ons in de excursieschuur van Staatsbosbeheer in Westerschouwen. Vanuit die schuur maakten we onder hun begeleiding een wandeling door het prachtige duingebied van Schouwen.

6 Zaterdag 5 oktober: Paddenstoelen Met Anneke Hoekstra genieten van de paddenstoelen in het Mildenburgbos Zaterdag 2 november: Hartelpark In deze natuur ingesloten tussen verkeer, industrie en stad, vooral paddenstoelen bekijken met Ad Vliegenthart. Zaterdag 7 december: Snertwandeling Brede Water Ook traditioneel de prachtige wandeling rond het Brede Water, elk denkbaar weer weten we tijdens deze wandeling te trotseren, dit jaar werden we verrast door het doorbreken van de zon terwijl we pauzeerden op het uitkijkpunt tussen de schapenwei en het Brede Water. En natuurlijk erwtensoep in de Meidoorn als beloning. Met deze wandeling sluiten we de excursies op de zaterdagen in 2013 af en kijken we terug op een jaar met veel deelnemers aan de excursies en enthousiaste gidsen die ons weer hebben laten genieten van de mooie natuur in onze omgeving, bedankt!

7 Andere activiteiten Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering werd dit jaar afgesloten met een presentatie de natuur in Tanzania door Gerard Dingemanse. Thema avonden Thema: Duurzaamheid. Met lezingen van Arie de Winter en Rachelle Eerhart. De thema avonden hebben hun succes mede te danken aan de gezamenlijke maaltijd voorafgaand aan de avond, de maaltijd wordt bereid door ons eigen culinaire team onder leiding van Annet, Simone, Monique en Marianne. Passie voor de natuur. Eén van de passies van Albert is insecten en vooral eetbare, de lezing werd gecombineerd met vele voorbeelden van eetbare insecten, meelwormen, sprinkhanen enz. Gelukkig hebben we ook nog normaal gegeten, Na de pauze een vogelquiz in het bezoekerscentrum. Excursies ZuidHollands Landschap Voor het leiden van excursies worden regelmatig natuurgidsen van het IVN ingezet. In 2013 zijn in de vakantiemaanden juli en augustus vaste excursies op woensdag en zondag georganiseerd IVN ledendag Op 20 april hadden we IVN-ers uit de regio Zuid-Holland en Zeeland te gast. De lezingen, workshops en rondleidingen werden met belangstelling gevolgd. De lunch was heerlijk. Het was interessant om met IVN-ers van verschillende afdelingen van gedachten te wisselen en het was leerzaam te horen wat zij organiseren en wat hun succesnummers zijn. Na afloop kreeg het bestuur veel complimenten over de organisatie en de invulling van de dag. Dit compliment speel ik graag door, want we doen het uiteindelijk samen. Dank aan degenen die deze dag onze gasten hebben ontvangen, de rondleidingen hebben gedaan, de borrel hebben verzorgd, de boel hebben klaargezet en ook weer opgeruimd!

8 Postentochten In samenwerking met het ZuidHollands Landschap werden in mei en september educatieve postentochten georganiseerd. De posten worden door vrijwilligers van het IVN bemand deze postentochten worden door Simone Jongepier en Jan Alewijn Dijkhuizen georganiseerd. Eén van de publiekstrekkers was een hoogwerker op de Sipkeslag van waaruit men een mooi uitzicht had over De Duinen van Voorne. Cursussen IVN en KNNV hebben samen 2 vogelcursussen voor de beginnende vogelaar verzorgd. Ook werd een paddenstoelen cursus in het bezoekerscentrum gegeven met 2 excursies in de duinen. De voorbereiding voor een vervolgcursus vogels en een plantencursus in 2014 zijn gestart.

9 IVN en KNNV De samenwerking tussen onze afdeling en de KNNV heeft vorm gekregen door het gezamenlijk organiseren van bovengenoemde cursussen ook worden lezingen georganiseerd, op 8 oktober is de lezing Vogels in de tuin door Luci van Engelen, tuinvogelconsulente van de vogelbescherming gebracht. Jeugdactiviteiten. Dit jaar zijn er verschillende kindermiddagen georganiseerd door het IVN en het Zuid Hollands Landschap. De woensdagmiddagen zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De middagen worden kort na de aankondiging in de regionale pers gepubliceerd. Simone Adriaanse heeft de kindermiddagen, bijgestaan door een team van vrijwillige IVNers gecoördineerd. Hierbij willen we alle medewerkers van de kindermiddagen bedanken voor hun inzet Koekoeksei Het Koekoeksei is afgelopen jaar 4 keer verschenen en de redactie was in 2013 in goede handen van Gerard Dingemans en Anneke Nijholt.

10 Website De nieuwe omgeving voor de IVN is ook door onze afdeling in gebruik genomen. Alle digitale exemplaren van het Koekoeksei zijn op de website geplaatst. Ook kunnen er weer foto s op de website geplaatst worden. De gegevens van onze afdeling en bijvoorbeeld jaarverslagen, financiële verslagen, de agenda van de activiteiten ed. worden op de website gepubliceerd. De redactie van de website is uitgebreid met Liesbeth Waltman en Marcel t Mannetje zij zijn ook druk doende om onze gidsengids verhalen op de website teplaatsen. Financiën Zie het financieel verslag van Huishoudelijk reglement Dit ligt ter inzage bij het bestuur. Public Relations Wanneer daar gelegenheid voor is, treden we als IVN Voorne Putten Rozenburg, zoveel mogelijk naar buiten door middel van krantenberichten, lokale radio en kabelkrant. Dit gebeurt voornamelijk voor de aankondigingen van de kindermiddagen en excursies. De publicaties zorgen voor een hogere opkomst bij de excursies. Folders van het IVN zijn verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas.

11 Plannen voor 2014 IVN excursies, elke eerste zaterdag van de maand. Kinder activiteiten: het organiseren van kindermiddagen in samenwerking met het ZuidHollands Landschap. De thema s van de kindermiddagen kunnen zijn: Vogels in de winter + vogelsnacks maken Braakbalpluizen Strand Waterdiertjes Paddenstoelen Braakbalpluizen De kindermiddagen worden in 2014 georganiseerd op zaterdag middag door Annet, Simone, Helma en Marianne. Weekend in mei naar de Meinweg, contactpersoon Simone. In samenwerking met de verschillende KNNV afdelingen cursussen organiseren. Nieuwe cursus vogels voor deelnemers van de cusus vogels voor beginners en een plantencursus voor beginners. 2 educatieve thema avonden voor en door leden IVN met gastronomisch hoogtepunt. Geplande avond in maart met als thema Water. In samenwerking met het Zuid Hollands Landschap 2 postentochten. Op aanvraag excursies verzorgen. De website van de afdeling zal opnieuw activiteiten, foto s en artikelen publiceren. Er is nog geen nieuwe redactie voor het Koekoeksei, er wordt nog gewerkt aan een digitale nieuwsbrief.

Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid

Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid 29 e jaargang nr. 1 voorjaar 2013 HET BESTUUR Voorzitter: Monique Wyfker Duinen 8 3233 EA Oostvoorne Tel: 0181-482117 E-mail: monique.wyfker@planet.nl Secretaris:

Nadere informatie

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 -

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 - Jaarverslag 217 IVN-Apeldoorn Jaarverslag 217 samenvatting - Pagina 1 - IVN Apeldoorn - Jaarverslag 217 - Samenvatting IVN-afdeling Apeldoorn wil bijdragen aan een duurzame samenleving door uitvoering

Nadere informatie

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF December 2018 GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF Van de Redactie Inmiddels zijn er twee nieuwsbrieven uitgekomen en had nr. 3 al een tijdje geleden bij de vrijwilligers in de elektronische postbus moeten belanden.

Nadere informatie

Werkgroep Stadsvogels Werkgroep Vogels Werkgroep Weidevogelbescherming Werkgroep Boeiende Bermen

Werkgroep Stadsvogels Werkgroep Vogels Werkgroep Weidevogelbescherming Werkgroep Boeiende Bermen Werkgroep Stadsvogels De werkgroep houdt zich zeer actief bezig met het creëren van nestgelegenheid voor stadsvogels. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente en Salland Wonen. Zowel bij renovatie

Nadere informatie

Lentewandeling met excursie Biberbunker in de duinen van Oostvoorne op 9 april 2017.

Lentewandeling met excursie Biberbunker in de duinen van Oostvoorne op 9 april 2017. Lentewandeling met excursie Biberbunker in de duinen van Oostvoorne op 9 april 2017. Voor de wandeling van vandaag is gekozen voor de duinen van Oostvoorne met daarin gelegen 96 bunkers uit de 2 e Wereldoorlog

Nadere informatie

ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK

ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK December 2015 ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK Deze enquête is gericht aan alle leden en donateurs van de natuurvereniging IVN Nijkerk. Het doel van de enquête is IVN Nijkerk inzicht te geven in welke richting

Nadere informatie

IVN - Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

IVN - Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid IVN - Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid Afdeling Alphen aan den Rijn en omstreken 5-10-2013 ivn alphen aan den rijn 1 Over IVN Landelijke Organisatie Doelstelling Organisatie IVN Alphen aan

Nadere informatie

Werkgroepen vragen nieuwe natuurgidsen Praat mee over Nationaal Park Hollandse Duinen 10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Werkgroepen vragen nieuwe natuurgidsen Praat mee over Nationaal Park Hollandse Duinen 10 oktober: Dag van de Duurzaamheid Werkgroepen vragen nieuwe natuurgidsen Als IVN afdeling regio Leiden werken wij in twaalf gemeenten en beschikken we over twaalf werkgroepen, die zich richten op het publiek. Daarnaast zijn er nog een

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

KNNV Zoogdierenwerkgroep Voorne

KNNV Zoogdierenwerkgroep Voorne KNNV Zoogdierenwerkgroep Voorne Noordse woelmuis foto Kees Rosmolen verslag 43 Muizenonderzoek Groene Strand - Oostvoorne juli 2010 Jan Alewijn Dijkhuizen inleiding De zoogdierwerkgroep van de KNNV afdeling

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2013 Nieuwsbrief 2013-1

Nadere informatie

Sinds 1 januari 2014 zijn ANBI s verplicht om op hun eigen internetsite bepaalde gegevens te publiceren.

Sinds 1 januari 2014 zijn ANBI s verplicht om op hun eigen internetsite bepaalde gegevens te publiceren. Sinds 1 januari 2014 zijn ANBI s verplicht om op hun eigen internetsite bepaalde gegevens te publiceren. In dit document staan de vereiste gegevens volgens onderstaande inhoudsopgave. Inhoudsopgave Naam

Nadere informatie

Rommelmarkt Oudelandse Hof

Rommelmarkt Oudelandse Hof NIEUWS OVER DIVOO ZORG- EN AAIPROJECTEN HERFST 2018- NUMMER 20 VOORZITTER VRIJWILLIGERS Marianne Beukers marianne.beukers@divoo.nl 06-13747770 VICE-VOORZITTER SECRETARIS Liesbeth Volmuller l.volmuller@gmail.com

Nadere informatie

Regio Zuid- Holland - april 2017

Regio Zuid- Holland - april 2017 Voorwoord Bent u ook nieuwsgierig naar de activiteiten en ontwikkelingen binnen de regio Zuid-Holland? In deze nieuwsbrief leest u er meer over. Het bestuur wil mensen en activiteiten verbinden en behartigt

Nadere informatie

Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid

Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid 28 e jaargang nr. 4 winter 2012 HET BESTUUR Voorzitter: Monique Wyfker Duinen 8 3233 EA Oostvoorne Tel: 0181-482117 E-mail: monique.wyfker@planet.nl Secretaris:

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Het voorwoord Voor je ligt het inhoudelijke en financiële jaarverslag 2015/2016 van de Ouderraad van OBS de Tarthorst. Met behulp van vele ouders en teamleden,

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

Dinsdag 24 maart is de jaarvergadering van PB Rheeze & Diffelen. En deze vind plaats bij camping de Zandstuve om 20:00 uur

Dinsdag 24 maart is de jaarvergadering van PB Rheeze & Diffelen. En deze vind plaats bij camping de Zandstuve om 20:00 uur Dinsdag 24 maart is de jaarvergadering van PB Rheeze & Diffelen. En deze vind plaats bij camping de Zandstuve om 20:00 uur Staat uw tuintrekker nog in de schuur? Zoals iedereen weet zijn er vorig jaar

Nadere informatie

IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE

IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE Beleidsplan IVN Deventer 2013-2014 Het bestuur van IVN-Deventer wil met dit beleidsplan haar visie en missie uiteen zetten en van daaruit haar plannen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Onze nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. We gaan onze vrienden op een andere manier informeren over zaken die in het Princenhaags museum spelen. Vrienden

Nadere informatie

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag 2015-2016-2017 BSN/RSIN 8545.13.309 Postadres: Rietdijk 20, 3233 KE Oostvoorne. 1 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018 H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Vrijdag 26 oktober 1/2A en 7A Maandafsluiting Maandag 29 oktober Rondleiding Dinsdag 30 oktober Vergadering Schoolraad, aanvang 19.30 uur Woensdag 31 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de laatste nieuwsbrief van het 8 ste jaargang. Waarin U kunt zien wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

IVN NIEUWSBRIEF. e.o.

IVN NIEUWSBRIEF. e.o. 1/5 IVN DELFT e.o. NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2013 Van de Groene Tafel Maandag 4 februari heeft het bestuur vergaderd. Besloten is om per direct over te gaan op de nieuwe website en voor e-mails de account ivndelft@gmail.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Monitoring met vrijwilligers

Monitoring met vrijwilligers Monitoring met vrijwilligers Samen voor meer biodiversiteit Michel Brands Bert Lemmens Aanleiding Bestuurlijk de behoefte om effecten van natuur- en landschapsbeleid meetbaar te maken. Middelen hiervoor

Nadere informatie

Oproep: Doe mee aan de natuurwerkdag op 3 november. Pagina 3 5 Met Annet Weijkamp en IVN op de Floriade.

Oproep: Doe mee aan de natuurwerkdag op 3 november. Pagina 3 5 Met Annet Weijkamp en IVN op de Floriade. Nieuwsbrief oktober 2012 IVN Maasduinen Korte berichten en inhoud Pagina 2 Oproep: Doe mee aan de natuurwerkdag op 3 november. Pagina 3 5 Met Annet Weijkamp en IVN op de Floriade. Pagina 6 Pagina 7 Het

Nadere informatie

ANBI-gegevens IVN afdeling Schinnen

ANBI-gegevens IVN afdeling Schinnen Sinds 1 januari 2016 moeten ANBI'S op een eigen website bepaalde gegevens publiceren. In dit document staan de vereiste gegevens volgens onderstaande inhoudsopgave: Inhoud Naam van de vereniging... 2 RSIN-nummer...

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

9.3 KAMPEERWEEKEND. Geldig tot januari 2016. Functie naam ` Paraaf: Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging

9.3 KAMPEERWEEKEND. Geldig tot januari 2016. Functie naam ` Paraaf: Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afdeling Delfland Postbus 133 2600 AC DELFT afdelingdelfland@knnv.nl www.knnv.nl/afdelingdelfland http://twitter.com/#!/knnvafddelfland Geldig

Nadere informatie

3.2 Rondleidingen 2015 up date Zijn rondgestuurd. Laatste versie wordt steeds up-to-date gehouden.

3.2 Rondleidingen 2015 up date Zijn rondgestuurd. Laatste versie wordt steeds up-to-date gehouden. Naam overleg : Gidsenvergadering 2015 Datum : 14 maart 2015 Tijd : 13.30 uur 16.30 uur Plaats : Bunker Aanwezig : Bestuur en Gidsen Afwezig : Jos Gouman(mkg), Julius Rontgen. Leen Verzijl (zie verslag)

Nadere informatie

#14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief

#14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief #14-29 juni 2018 Inhoud nieuwsbrief Inhoud nieuwsbrief 1 AFSCHEID VAN COLLEGA S 1 NIEUWE COLLEGA S 2 JAARROOSTER 2 PAUZETIJDEN 2 BSO-KINDEREN 2 ALV 3 VOORSTEL OUDERBIJDRAGE 3 BIJDRAGE SCHOOLREIS EN SCHOOLKAMP

Nadere informatie

juni 2017 Weer een leuke en druk bezochte slootjesdag

juni 2017 Weer een leuke en druk bezochte slootjesdag juni 2017 Weer een leuke en druk bezochte slootjesdag Zaterdag 10 juni deden we voor de derde keer mee met de landelijke IVN slootjesdag. Wat was het leuk om ook nu weer ontzettend veel enthousiaste kinderen

Nadere informatie

Jaargang 7 Nummer 7 17 april 2009

Jaargang 7 Nummer 7 17 april 2009 Jaargang 7 Nummer 7 17 april 2009 Deze nieuwsbrief gaat uitsluitend over: Wandelen met Boudewijn Büch in de omgeving van Ootmarsum ALV Büchmania Organisatorische zaken, zoals aanmelden, route, lunch en

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

Jaarverslag Open monumentendag

Jaarverslag Open monumentendag Jaarverslag 2013 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Op 15 maart was onze jaarvergadering. Tijdens deze vergadering zijn met goedkeuring van de leden

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

KNNV afd. Oost Groningen vereniging voor veldbiologie

KNNV afd. Oost Groningen vereniging voor veldbiologie 2 2017-1 KNNV afd. Oost Groningen vereniging voor veldbiologie BESTUUR Voorzitter Kees Nieuwerth Hoofdstraat 26 k.nieuwerth@wxs.nl 9514 BE Gasselternijveen 0599-512901 Penningmeester/ ledenadministratie

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Struintochten op de landtong Rozenburg. Verslag 2009

Struintochten op de landtong Rozenburg. Verslag 2009 Struintochten op de landtong Rozenburg Verslag 2009 Paul Grootenboer ARK Natuurontwikkeling november 2009 in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam Inleiding Naast het geven van veldlessen aan basisscholen

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2011 Nieuwsbrief 2011-1

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij!

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Yoga Retreat at Sea 16-18 november 2018 Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Voel je vitaal bij ROOTZ! Vitale groet,

Nadere informatie

Jaargang 7 Nummer 8 27 april 2009

Jaargang 7 Nummer 8 27 april 2009 Jaargang 7 Nummer 8 27 april 2009 Deze nieuwsbrief gaat over: Meld je aan voor de ALV en de wandeling in Ootmarsum Lessen van de dodo Activiteit zondag 3 mei a.s. Wandelen met Boudewijn Büch in de omgeving

Nadere informatie

Met de Dissel het jaar uit

Met de Dissel het jaar uit Met de Dissel het jaar uit Wij hebben zeer innovatieve bestuursleden, in het bijzonder Ina Henken en Lia Schuijt. Vooral aan hen is het te danken dat onze vereniging dit jaar het jaar afsloot met een combinatie

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Programma Natuur Avonturen

Programma Natuur Avonturen Programma Natuur Avonturen voor basisscholen Landgoed De Hoevens Alphen/Goirle i.s.m. Scholenwerkgroep IVN Tilburg Algemene informatie Landgoed De Hoevens Coördinator natuureducatie: Fran Husstege Bezoekadres:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING 1. Leden 1.01 Ieder lid heeft recht op: a. een uitnodiging voor toegang tot Algemene Vergaderingen en andere voor de leden georganiseerde

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Wieringermeer

Beleidsplan Nutsdepartement Wieringermeer RSIN: 819310992 Beleidsplan Nutsdepartement Wieringermeer 1.Doelstelling Het departement Wieringermeer is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 12 mei 2005. Het departement stelt zich ten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun Nieuwsbrief 2018 nummer 1 Bericht van de voorzitter Beste Leden, Hierbij ontvangt u de nieuwste nieuwsbrief van. We zijn alweer een paar maanden in het nieuwe jaar en hebben ondertussen al een paar mooie

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016 IVN Afdeling Sittard-Geleen

Jaarprogramma 2016 IVN Afdeling Sittard-Geleen Jaarprogramma 2016 IVN Afdeling Sittard-Geleen Dit jaar is het thema voor de meeste activiteiten Leven in en om het water. www.ivn.nl/afdeling/sittard-geleen ivn.sittard.geleen@gmail.com Binnen de Gemeente

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019 2 Inhoud 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3 4 3 Voorlopige planning 9 4 Financiën 10 1 Inleiding 3 Westvoorne is samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere uitgeroepen tot beste duurzame

Nadere informatie

Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid

Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid Instituut voor natuur educatie & duurzaamheid 29 e jaargang nr. 3 najaar 2013 HET BESTUUR Voorzitter: Monique Wyfker Duinen 8 3233 EA Oostvoorne Tel: 0181-482117 E-mail: monique.wyfker@planet.nl Secretaris:

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2 NATUUR EN MILIEU LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip in

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2014/2015 Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2014/2015 Het voorwoord Voor je ligt het inhoudelijke en financiële jaarverslag 2014-2015 van de Ouderraad van OBS de Tarthorst. Met behulp van vele ouders en teamleden,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

1. CULTUURHISTORISCH HUYGENS HET WEEKEND VAN DE GROENE METROPOOL. wandelen, landgoederen, hightea, etc. vlietland

1. CULTUURHISTORISCH HUYGENS HET WEEKEND VAN DE GROENE METROPOOL. wandelen, landgoederen, hightea, etc. vlietland HET WEEKEND VAN DE GROENE METROPOOL (werktitel) Een slinger van 12 arrangementen 1. CULTUURHISTORISCH HUYGENS ALTIJD GOED wandelen, landgoederen, hightea, etc. vlietland Wandelen in de natuur Bijzondere

Nadere informatie

bijlage 1 1- Opening door de voorzitter Piet van Gemert heet de aanwezigen hartelijk welkom Aanwezig zijn 16 leden en 3 partners. 2- Mededelingen.

bijlage 1 1- Opening door de voorzitter Piet van Gemert heet de aanwezigen hartelijk welkom Aanwezig zijn 16 leden en 3 partners. 2- Mededelingen. bijlage 1 Verslag van de algemene ledenvergadering gehouden op dinsdag 6 februari 2007 in kasteel Groeneveld te Baarn Relevante documenten: (Reeds in uw bezit of uitgereikt tijdens de vergadering.) Agenda.

Nadere informatie

jaargang 8 September 2017

jaargang 8 September 2017 Nieuwsblad KBO Meijel jaargang 8 September 2017 Agenda 3 okt. Thema-middag over Voltooid leven. 4 okt. Herfstwandeling 12 okt. Inschrijven voor bezoek aan L1 studio s en Maastricht-Aachen Airport 18 okt.

Nadere informatie

JAARVERSLAG ABVAKABO FNV Afdeling Midden Hollland (Gouda) Jaarverslag

JAARVERSLAG ABVAKABO FNV Afdeling Midden Hollland (Gouda) Jaarverslag JAARVERSLAG ABVAKABO FNV Afdeling Midden Hollland (Gouda) Jaarverslag 2015-2016 1 INHOUDSOPGAVE 2 Voorwoord van de voorzitter, Joke van Eijk 3 Samenstelling van het bestuur 4 Verslag van de secretaris,

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

Beleidsplan IVN West-Friesland Natuurbeleving in een duurzame wereld Inhoud

Beleidsplan IVN West-Friesland Natuurbeleving in een duurzame wereld Inhoud Beleidsplan IVN West-Friesland 2017 2020 Natuurbeleving in een duurzame wereld Inhoud 1. Inleiding IVN West-Friesland is een financieel gezonde vereniging met bijna 300 leden gericht op Natuureducatie

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

4 maart Beste Lotgenoten,

4 maart Beste Lotgenoten, 4 maart 2016 Beste Lotgenoten, Dit is alweer de derde nieuwsbrief. In de afgelopen 3 maanden is er weer van alles gebeurd. Dit zullen wij hieronder nader uitleggen. We beginnen met het onderwerp Stichting.

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Pareltjes van de afdelingen. Noord-Holland en Utrecht

Pareltjes van de afdelingen. Noord-Holland en Utrecht Pareltjes van de afdelingen Noord-Holland en Utrecht Provinciale Ledendag 28 november 2015 IVN Eemnes Weidevogelles Sinds 2014 met groep 5 en 6 op pad Inleiding in de klas en met verrekijker het veld in

Nadere informatie

Aan tafel bij Crimpert Salm

Aan tafel bij Crimpert Salm Stichting H.E.L.D. Verzorgt dag uit voor vrijwilligers Familiehuis Daniel Den Hoed Rotterdam Deze dag is mogelijk gemaakt door schenkingen van duivenliefhebbers uit Nederland en België De bus klaar voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief jrg.9 nr.2 EFFA-Afdeling Nederland juni 2017

Nieuwsbrief jrg.9 nr.2 EFFA-Afdeling Nederland juni 2017 Nieuwsbrief jrg.9 nr.2 EFFA-Afdeling Nederland juni 2017 Beste leden, Graag jullie aandacht voor volgende zaken In deze brief: Agenda Interne taakverdeling Ledenvergadering Examen mogelijkheid 2017 Terugblik

Nadere informatie

Jaargang 02 nummer 02 2013. Informatieblad. Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo.

Jaargang 02 nummer 02 2013. Informatieblad. Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo. Jaargang 02 nummer 02 2013 Informatieblad Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo.nl Agenda: 20 maart: Jaarvergadering. Aanvang 13.30 uur in Ellenhof.

Nadere informatie

Informatie bijeenkomsten Wonen met Gemak in Hoge Vucht en Doornbos-Linie

Informatie bijeenkomsten Wonen met Gemak in Hoge Vucht en Doornbos-Linie Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatie bijeenkomsten Wonen met Gemak in Hoge Vucht en Doornbos-Linie De gemeente wil zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Daarom willen wij met

Nadere informatie

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!!

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! PASSEN DEZE ACTIVITEITEN BIJ DIE VAN UW REGIO? GEEF ZE OP VOOR WWW.LANDSCHAPS VEILING.NL ONTVANG STEUN, WORD ZICHTBAAR & BEREIKBAAR! Landschapsveiling.nl

Nadere informatie

JAARPLAN 2018 KNNV AFD. VOORNE NATUURSTUDIE/NATUURBELEVING/NATUURBESCHERMING

JAARPLAN 2018 KNNV AFD. VOORNE NATUURSTUDIE/NATUURBELEVING/NATUURBESCHERMING JAARPLAN 2018 KNNV AFD. VOORNE NATUURSTUDIE/NATUURBELEVING/NATUURBESCHERMING Groene Specht Foto: Hans op den Dries Tekst: Theo Briggeman Begroting: Marianne op den Dries 1 Werkplan: Voor u ligt het Jaarplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. maart 2017 jaargang 10 nr. 3

Nieuwsbrief. maart 2017 jaargang 10 nr. 3 Nieuwsbrief maart 2017 jaargang 10 nr. 3 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Wiedenweetjes. De Wieden WAARNEMINGEN. [Trek de aandacht van uw lezer

Wiedenweetjes. De Wieden WAARNEMINGEN. [Trek de aandacht van uw lezer [Trek de aandacht van uw lezer Wiedenweetjes met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. De Wieden november 2015 Samenstelling door Regina

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

PROGRAMMA 2015 INSTITUUT VOOR NATUUREDUCATIE EN DUURZAAMHEID AFDELING BEST

PROGRAMMA 2015 INSTITUUT VOOR NATUUREDUCATIE EN DUURZAAMHEID AFDELING BEST PROGRAMMA 2015 INSTITUUT VOOR NATUUREDUCATIE EN DUURZAAMHEID AFDELING BEST KIJK OP ONZE WEBSITE VOOR MEER INFORMATIE OVER DE GENOEMDE ACTIVITEITEN EN OM U AAN TE MELDEN, INDIEN NODIG JANUARI 2015 vrijdag

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016.

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Deelnemers: José Boenders, Niek Kroep, Laura Kuipers, Christel Monnink en Ans Pol. Na een vroege treinreis op zaterdag 8 oktober jl. kwamen we in de

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019 Beste lezer, Hoewel ons voorjaarsprogramma nog niet is afgelopen, zijn we al druk bezig met de organisatie en voorbereiding van het programma voor het

Nadere informatie