Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nr. 8 oktober/november/december 2014 Eindredactie: Tineke Breider, secretaris bestuur Reacties kunt u mailen naar: info@hospicestadskanaal.nl Algemeen: Het is alweer een tijdje geleden dat u een nieuwsbrief van St. Hospice Stadskanaal e.o ontving. Dat heeft een aantal oorzaken. Er is door het bestuur wel stug doorgewerkt maar het resultaat heeft nog niet veel nieuws opgeleverd. Aangezien wij wel voortdurend de vraag kregen naar de stand van zaken en of het nog wel doorging is toch besloten weer een nieuwsbrief uit te brengen om u te informeren over de stand van zaken. Ja, we zijn nog steeds bezig en ja we denken nog steeds dat realisatie mogelijk is. We hebben met verschillende instanties gesproken, actie gevoerd om geld te vergaren, veel vergaderd maar helaas heeft dit alles nog niet geleid tot het kunnen opstarten van het hospice. Wij zijn op dit moment in een fase beland waarin onze werkzaamheden gericht zijn op het verkrijgen van financiële middelen, fondsen werven, aansluiting vinden bij officiële instanties. Om een hospice te kunnen starten is er kapitaal nodig om een pand aan te passen en in te richten en ook om de te verwachten aanloopverliezen over de eerste jaren te kunnen afdekken. Dat geld is er simpelweg nog niet. In deze nieuwsbrief proberen wij u in het kort bij te praten. Stand van zaken Ons bedrijfsplan is klaar. De huisvestingsplannen zijn in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Het enige wat ons nog tegenhoudt zijn de financiën. Zonder voldoende middelen kunnen we niet beginnen. We hebben minmaal nodig om te kunnen starten. Er zijn donaties ontvangen van diverse serviceclubs, collectes, fondsen en uit andere acties. Ook hebben enkele bedrijven toezeggingen gedaan. Deze gelden kunnen in de regel niet gebruikt worden voor de exploitatie. Ze zijn eenmalig en te gebruiken voor huisvestingkosten. Structurele kosten kunnen hieruit niet worden gedekt. We zijn hier erg blij mee maar het blijft nog steeds te weinig om te kunnen starten.

2 Aanvragen voor financiële ondersteuning bij gemeenten en provincie lopen steeds vast op het feit dat we nog geen accreditatie ( lees erkenning) van het Netwerk Palliatieve zorg zuidoost Groningen hebben Er is een verschil van visie over nut en noodzaak van een hospice in de regio zuid Groningen en Drentse Monden. Het Netwerk heeft als standpunt dat er voldoende palliatieve bedden aanwezig zijn en dat er dus geen draagvlak is voor een op te richten hospice. In onze visie worden daarvoor onvoldoende steekhoudende argumenten aangeleverd. Jammer is wel dat de overheden zich bij de bepaling van hun standpunt inzake het ondersteunen van ons initiatief, tot nu toe overwegend laten leiden door de visie van het Netwerk. De door het Netwerk over de periode aangeleverde cijfers over palliatieve terminale zorg in de provincie Groningen hebben wij aanvullend geanalyseerd. Er is onderscheid te maken tussen High Care palliatieve zorg (o.m. Palliatieve Units in verpleeghuizen) en Low Care palliatieve zorg (o.m. Bijna Thuis Huizen i.c. Hospices). Voor de duidelijkheid: wij richten ons op de laatste vorm van zorg. Zorg waarbij met behulp van vrijwilligers en professionele zorg een situatie wordt gecreëerd die zoveel mogelijk op de thuissituatie lijkt. Wij onderschrijven het standpunt van de landelijke organisatie voor Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) dat de gast de keuzevrijheid moet hebben tussen High Care en Low Care zorg en dat deze zorg zo dicht mogelijk in de regio aangeboden moet worden. Cijfers palliatieve zorg provincie Groningen Als het gaat om de opnamecapaciteit van beide sectoren is deze over de periode sterk gestegen. De High Care (o.m. Palliatieve Units) nemen 75% van deze capaciteit voor haar rekening. Het werkelijke gebruik van deze capaciteit binnen de High Care laat in 2013 een sterke daling zien en was in 2013 nog geen 40%. Het werkelijke gebruik van de capaciteit van Bijna Thuis Huizen stijgt sinds 2013 en ligt op 60%. Het aantal gasten dat gebruik maakt van de Bijna Thuis Huizen stijgt ook geleidelijk terwijl in de High Care een dalende tendens is vast te stellen. Ook de gemiddelde ligduur in de High Care laat in 2013 een sterke dalende lijn zien terwijl de ligduur in de Bijna Thuis Huizen een constante is. Deze feiten verklaren dat de bezeding per beschikbare kamer binnen de High Care aanmerkelijke lager is dan binnen de Bijna Thuis Huizen. De bezeding is tevens een belangrijke factor voor het bedrijfsmatig rendement. Wat dat betreft hebben de Bijna Thuis Huizen een sterkere exploitatiebasis dan de Palliatieve Units. Voor een positieve exploitatie spelen echter meerdere factoren een rol. Het valt dan ook te begrijpen dat de

3 Zorggroep Groningen om bedrijfseconomische redenen in 2013 besloten heeft om de Palliatieve Unit in Innersdijk met zes gastenkamers te sluiten. Onderzoek, uitgevoerd in het kader van een afstudeerproject door een studente sociologie van de RUG, toont aan dat er behoefte is aan een hospice in deze regio. We hebben steunbetuigingen ontvangen van de regionale huisartsengroepen en de anesthesistenmaatschap van het Refaja ziekenhuis. Ook de directie van het Refaja ziekenhuis staat positief t.o.v. de realisatie van een hospice in onze regio. In het concept meerjarenbeleidsplan Palliatieve zorg wordt gesproken over de wenselijkheid van een hospice voor de regio zuid Groningen en Drentse Monden. Binnen het werkgebied van de drie gefuseerde ziekenhuizen zijn voor de regio s Emmen en Hoogeveen al Bijna Thuis Huizen beschikbaar. Er is naar ons gebleken is uit steunbeteugingen bij zowel de 1 e lijns ( huisarts) als de 2 e lijns zorg (specialistische zorg) sterk draagvlak voor de realisatie van een hospice. Nu nog de financiën om van start te kunnen gaan.! Het hospice heeft sinds december de naam Hospice Veen en Wolden. We hebben hiervoor gekozen omdat we een breed gebied vertegenwoordigen dat zowel het veen als bos (wold, woud, afgeleid van Middelnederlands wout, wat uitgestrekt ongeëxploiteerde bos betekent) vertegenwoordigt. Het Logo: Je ziet in het logo een huis, een beschermde omgeving. Daaromheen handen. Handen die liefdevolle bescherming bieden, handen die je behandelen en die je verzorgen en handen die troosten. Kortom handen die goed doen. Dan is er nog een derde hand zichtbaar en dat is de hand die je zelf mag invullen. Voor gelovigen kan dat bijvoorbeeld de hand van God zijn maar ook die van je partner, je kind of je beste vriend. Kortom, de extra hand die je persoonlijk voelt en waardeert. Bedrijfsplan Voor belangstellenden is het herziene bedrijfsplan ter inzage beschikbaar.

4 Website Er is een nieuwe website in ontwikkeling. De huidige website voldeed niet helemaal en was niet zo gebruiksvriendelijk en daardoor moeilijk te beheren. Michel Heuving heeft belangeloos een nieuwe voor ons gebouwd, waardoor de problemen met de vorige website tot het verleden zijn gaan behoren. We zijn hier erg blij mee en zijn Michel daarvoor erg erkentelijk. De website gaat ca. 1 januari 2015 de lucht in. P.R. Er is een tweetal nieuwe folders gedrukt. Een algemene folder en een folder die bij allerlei instanties wordt neergelegd en waarin financiële ondersteuning wordt gevraagd. Ook zijn er de afgelopen periode berichten in de pers verschenen. Huisvesting Het afgelopen jaar zijn er gesprekken gevoerd met derden over de mogelijke vestiging van een hospice in de plaats Stadskanaal. Deze gesprekken hebben tot op heden, mede vanwege het gebrek aan financiële middelen, nog niet tot uitvoering geleid. Fondswerving Het afgelopen jaar is een inventarisatie gemaakt van fondsen welke mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van onze plannen. Er zijn verschillende fondsen welke middelen beschikbaar willen stellen voor de aanpassing en inrichting van een pand. Om reden dat we nog geen concrete huisvestingsplannen hebben, hebben we bij deze fondsen nog geen aanvrage ingediend. Het bij elkaar brengen van voldoende startkapitaal om de eerste exploitatieverliezen te kunnen afdekken is een ander verhaal. Veel fondsen dragen hier niet in bij. We richten ons nu op lokale en provinciale overheden, particulieren, bedrijven, serviceclubs, kerkelijke en maatschappelijke organisaties voor een eenmalige startbijdrage. Deze acties hebben tot op heden nog niet de benodigde = bij elkaar gebracht. VPTZ ( Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg) 25 september heeft een delegatie van het bestuur een gesprek gehad met een vertegenwoordiging van de VPTZ in Bunnik. Doel van het gesprek was om kennis te maken en om onze plannen uiteen te zeden. Onze doelstelling is lid te worden van de VPTZ en ondersteuning te kunnen krijgen bij de realisatie van onze plannen.

5 Nadat we hebben uitgelegd wat we de afgelopen jaren hebben gedaan en waar we tegenaan zijn gelopen worden alle High- care voorzieningen en bijna thuishuizen in de regio benoemd. De vertegenwoordiger van de VPTZ komt samen met ons tot de conclusie dat er, in tegenstelling tot wat het Netwerk Palliatieve zorg beweert, er wel degelijk een wide vlek in deze regio is voor wat betreft een hospice. N.a.v. de vraag hoe het contact met de andere hospices is kunnen we melden dat we met alle hospices op bestuurlijk niveau hebben gesproken en dat de contacten prima zijn. Er is geen gevoel van concurrentie omdat ze weinig cliënten vanuit deze omgeving krijgen. De afstand van Stadskanaal tot de andere hospices in de omgeving is zodanig dat het lastig is voor familie/vrienden om deze met het openbaar vervoer te bezoeken. Stadskanaal neemt in de regio een centrale plaats in. Ook het z.g. Mondengebied in Drenthe is sterk georiënteerd op Stadskanaal. Samen met de VPTZ zijn we het er over eens dat het erg belangrijk is dat de patiënt keuzevrijheid heeft t.a.v. zijn laatste levensfase. Zodra de plannen een definitieve vorm krijgen gaan we weer om tafel met de VPTZ. Bijeenkomst Comité van Aanbeveling In september heeft het bestuur weer samen met het Comité van Aanbeveling om de tafel gezeten. Het doel van dit samenzijn was bijpraten over de stand van zaken en toelichten wat we de afgelopen periode hebben gedaan. Wij hebben het Comité van Aanbeveling hard nodig voor ondersteuning en advisering, vooral in de startfase waar we alle zeilen moeten bijzeden om ons doel te realiseren. Ook op deze plaats willen wij hen graag bedanken voor hun belangeloze inzet. Vrijwilligers We krijgen, ondanks dat er nog geen concrete plannen zijn, regelmatig aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers. Op dit moment staat de teller op 50. We zijn hier erg blij mee. Een teken dat het ook onder de bevolking leeft. Het bestuur van wenst u heel fijne feestdagen en een gezond en goed 2015.

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Jaarverslag 2017

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Jaarverslag 2017 Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave: Voorwoord 1. Bestuur 2. Coördinatoren 3. Vrijwilligers 4. Huisvesting 5. Donaties 6. Balans Voorwoord: Na ruim zes jaren van voorbereidingen,

Nadere informatie

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2016

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: Voorwoord 1. Bestuur 2. Huisvesting 3. Vrijwilligers 4. Financiën en fondsenwerving Voorwoord: Een hospice is een bijna thuis-huis

Nadere informatie

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten.

Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Jaarverslag hospice Sint Maartenhuis Winschoten 2017 Bezoekadres: PC Hoofdlaan 74/a 9673 GZ te Winschoten. Inleiding In het verslagjaar 2017 heeft het hospice wederom haar bestaansrecht bewezen. Veel mensen

Nadere informatie

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Bedrijfsplan

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Bedrijfsplan Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Bedrijfsplan! Stichting Hospice Stadskanaal en omstreken Voorwoord Voor u ligt het bedrijfsplan van de Stichting Hospice Stadskanaal en omstreken. In dit bedrijfsplan

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Inhoud: 1. Inleiding:

Inhoud: 1. Inleiding: Beleidsplan Hospice en VPTZ de Waterlelie 2013-2017 Inhoud: 1. Inleiding 2. Visie en Missie 3. Inhoudelijke doelen 2013-2017 4. Financiën 4.1 Financiële stromen 4.2 Financiële doelen voor de toekomst 4.3

Nadere informatie

29-03-16. Pallia>eve zorg Noord- Limburg. Netwerken Palliatieve Zorg. Wat doet ketenzorg Hulp bij Demen>e & Wat doet het Netwerk Pallia>eve Zorg &

29-03-16. Pallia>eve zorg Noord- Limburg. Netwerken Palliatieve Zorg. Wat doet ketenzorg Hulp bij Demen>e & Wat doet het Netwerk Pallia>eve Zorg & Pallia>eve zorg Noord- Limburg Wat doet ketenzorg Hulp bij Demen>e & Wat doet het Netwerk Pallia>eve Zorg & Een sterk vangnet ook voor mensen met demen0e en diens naasten! Marian Kessels & Lise-e Dickhoff-

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2018 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi Jaarverslag 2014 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. 2014 was het eerste volle jaar van onze jonge stichting. Er is veel werk verzet in de verschillende

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er geslaagd

Nadere informatie

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 Jaarverslag Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... - 2-1. Algemeen... - 3-1.1 Missie en doelen...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2015

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2015 Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2015 1. Inleiding. Het initiatief om te komen tot de oprichting van een hospice in de gemeente Oudewater stamt uit 2009. Deze wens, om in Oudewater te komen tot

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 1 JAARVERSLAG 2015 Activiteiten in 2015 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Per 29 december 2014 hebben de secretaris en penningmeester van het oude bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater

Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater Beleidsplan Stichting Hospice Oudewater 2018 2019 1. Inleiding. Het initiatief om te komen tot de oprichting van een hospice in de gemeente Oudewater stamt uit 2009. Deze wens bestond al langer. Na een

Nadere informatie

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2015

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2015 Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave: Voorwoord Inleiding 1. Bestuur 2. Activiteiten 3. PR en website 4. Huisvesting 5. Vrijwilligers 6. Financiën en fondsenwerving

Nadere informatie

1.4.7 Garantstellingen, leningen en verhuur en instandhouding van welzijnsaccommodaties

1.4.7 Garantstellingen, leningen en verhuur en instandhouding van welzijnsaccommodaties Bijlage 1: Passages uit Subsidiebeleid Samenlevingszaken 2009-2012 1.4.7 Garantstellingen, leningen en verhuur en instandhouding van welzijnsaccommodaties De gemeente kan aan een activiteit die gekoppeld

Nadere informatie

6 January 2014 VRIENDEN VAN VISIE- MISSIE HOSPICE MARKIES. Voorlopig beleidsplan

6 January 2014 VRIENDEN VAN VISIE- MISSIE HOSPICE MARKIES. Voorlopig beleidsplan 6 January 2014 VRIENDEN VAN HOSPICE DE MARKIES VISIE- MISSIE Voorlopig beleidsplan Inhoud Algemeen, doel... 3 1. Inleiding... 3 MISSIE... 4 VISIE... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Financiële Doelstelling

Nadere informatie

: Verzoek renteloze lening Hospice de Ommejas BV

: Verzoek renteloze lening Hospice de Ommejas BV Nummer : 11-13.2011 Onderwerp : Verzoek renteloze lening Hospice de Ommejas BV Korte inhoud : De gemeenteraad van de gemeente Eemsmond wordt voorgesteld in te stemmen met het verzoek tot een renteloze

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarrekening 2014

Jaarverslag Jaarrekening 2014 Jaarverslag Jaarrekening 2014 RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 1. Algemeen De stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen

Nadere informatie

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam

RSIN Nummer KvK Contactadres Jan Salwaplein LN Veendam RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 Jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... - 2-1. Algemeen... - 3-1.1 Missie en doelen...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht

Beleidsplan. Stichting Hospice Barendrecht Beleidsplan Stichting Hospice Barendrecht 2014 1. Inleiding 2. Missie en visie 3. Doelstelling 4. Organisatie 5. Zorg en vrijwilligersbeleid 6. Beleidsplan en activiteiten 2 1. Inleiding Deze nota beschrijft

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting VPTZ Land van Cuijk 2014-2016

Beleidsplan Stichting VPTZ Land van Cuijk 2014-2016 Beleidsplan Stichting VPTZ Land van Cuijk 2014-2016 1: Inleiding Het beleid van de overheid ten aanzien van de zorg voor ouderen en de terminale zorg in de laatste levensfase is gericht op een steeds grotere

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word...

Wat als ik niet meer beter word... Wat als ik niet meer beter word... 1 Deze folder is bedoeld voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hen die betrokken zijn bij een ziek familielid of een andere zieke naaste waarvan het levenseinde

Nadere informatie

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft Hospice Marianahof Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst 1 Welkom in marianahof Gastvrij thuis 4 Eigen regie 5 Aandacht 6 Multidisciplinair

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarrekening 2015

Jaarverslag Jaarrekening 2015 Jaarverslag Jaarrekening 2015 RSIN 8152 75 481 Nummer KvK 02091182 Contactadres Jan Salwaplein 3 9641 LN Veendam 0598 698 139 1. Algemeen De stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen

Nadere informatie

Een huis waar mensen in alle rust en waardigheid. hun laatste levensfase kunnen afsluiten,

Een huis waar mensen in alle rust en waardigheid. hun laatste levensfase kunnen afsluiten, Een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten, in een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert. Sinds ongeveer 20 jaar worden er in Nederland regelmatig

Nadere informatie

Hospice Sint Maartenhuis Winschoten, een bijna-thuis-huis

Hospice Sint Maartenhuis Winschoten, een bijna-thuis-huis Jaarverslag 2018 Hospice Sint Maartenhuis Winschoten Het afgelopen verslagjaar kenmerkte zich aan de ene kant door een consolidatie van de werkzaamheden, maar aan de andere kant is het bestuur samen met

Nadere informatie

Bedrijfsplan 7 december 2015

Bedrijfsplan 7 december 2015 Bedrijfsplan 7 december 2015 Bedrijfsplan Hospice Noordoost Veluwe Inhoudsopgave 1. Inleiding - Algemene Informatie 2 2. Visie en beleidsuitgangspunten 3 2.1. Doel en Doelgroep 3 2.3. Uitgangspunten 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Droom van Schalkwijk/najaar 2018, versie 5

Nieuwsbrief van de Droom van Schalkwijk/najaar 2018, versie 5 Nieuwsbrief van de Droom van Schalkwijk/najaar 2018, versie 5 Met deze nieuwsbrief wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en willen wij u graag weer bijpraten over het verloop van de ontwikkelingen met

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis Nazorg na ontslag uit het Refaja ziekenhuis NAZORG NA ONTSLAG UIT HET REFAJA ZIEKENHUIS INLEIDING U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft.

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Fondsen werving.... 3 Public Relations... 4 Bestuurssamenstelling... 5 Financiën... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein Beleid 2012-2013 Inleiding Dit beleidsstuk is geschreven om in beeld te brengen wat onze organisatie doet, waar we voor staan en waar we goed in zijn, hoe we

Nadere informatie

Activiteitenplan 2010-2013. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant

Activiteitenplan 2010-2013. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Activiteitenplan - 2013 Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Werkplan - 2013 Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan

Nadere informatie

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Heeft u na uw verblijf in het ziekenhuis nog zorg nodig? Dan wordt afdeling nazorg ingeschakeld om dit samen met u voor u te regelen. De afdeling nazorg De afdeling

Nadere informatie

Hospice en VPTZ de Waterlelie

Hospice en VPTZ de Waterlelie Hospice en VPTZ de Waterlelie Groene Kruisstraat 2a/b 3201 CA Spijkenisse 0181-698889 Email : info@hospicedewaterlelie.nl Website : www.hospicedewaterlelie.nl Welkom De Waterlelie Ik heb de witte waterlelie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9

INHOUDSOPGAVE. Inhoud. Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Van het bestuur 2 Van de coo rdinatoren 4 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 7 De Meander 8 Contactinformatie 9 INLEIDING Inleiding Sinds 1 januari 2008 is

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis. Wat kunnen wij voor u betekenen Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor u betekenen U ontvangt deze folder omdat u na opname in het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. In deze folder staat beschreven wat

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2017 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Jaarverslag 2017, Stichting VPTZ Berkenstein Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag

Nadere informatie

+ Hospice Smelnehaven

+ Hospice Smelnehaven Nieuwsbrief VPTZ Zuidoost Friesland 1e uitgave 2014 + Hospice Smelnehaven is uitgebreid met 2 extra gastenverblijven In dit nummer Voorwoord Uitbreiding Hospice Nieuwe website Word donateur Hernieuwde

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten

Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Jaarverslag 2016 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Algemeen : 1-3 Financieel verslag : 4 Dank en waardering: 5 Jaarrekening 2016 : bijlage 1 Algemeen In 2016 werden 29 gasten met hun naasten

Nadere informatie

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP. Inleiding

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP. Inleiding STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG PIJNACKER - NOOTDORP Secretariaat: Röntgenlaan 6 2641 ZH Pijnacker Telefoon: 015 369 55 47 Inleiding Het jaar 2013 verliep voor ons werk rustig. In punt 2 van dit

Nadere informatie

Als genezing niet meer mogelijk is

Als genezing niet meer mogelijk is Algemeen Als genezing niet meer mogelijk is www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG043 / Als genezing niet meer mogelijk is / 06-10-2015 2 Als

Nadere informatie

Beleidsplan Vrienden Hospice Zutphen 2013-2016

Beleidsplan Vrienden Hospice Zutphen 2013-2016 Beleidsplan Vrienden Hospice Zutphen 2013-2016 1. Wie zijn we en waartoe zijn we er? Statutaire taak De Stichting heeft ten doel: het verlenen van materiële hulp en ondersteuning aan de te Zutphen gevestigde

Nadere informatie

Stichting Voorzieningenfonds palliatieve zorg Dirksland BELEIDSPLAN vastgestelde versie 2.3 d.d

Stichting Voorzieningenfonds palliatieve zorg Dirksland BELEIDSPLAN vastgestelde versie 2.3 d.d Stichting Voorzieningenfonds palliatieve zorg Dirksland BELEIDSPLAN 2016-2018 vastgestelde versie 2.3 d.d. 2016-01-15 1 1. Inleiding De Stichting Voorzieningenfonds palliatieve zorg Dirksland is een stichting

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014. Inleiding... 3. Terugblik op 2014... 3

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014. Inleiding... 3. Terugblik op 2014... 3 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo e.o. Jaarverslag 2014 Inhoud Inleiding... 3 Terugblik op 2014.... 3 Activiteiten VPTZ Venlo e.o.... 4 Financiën... 7 3 Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Zorg in beeld. Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond

Zorg in beeld. Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond Zorg in beeld Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond Voor u ligt een fotoboek uitgegeven door stichting Sint Annaklooster. Met dit boek beoogt de stichting u als belangstellende of als mogelijk

Nadere informatie

Beleidsplan Careyn Zorgfonds

Beleidsplan Careyn Zorgfonds Beleidsplan Careyn Zorgfonds Priscilla Loor Fondsenwerver Careyn Zorgfonds Utrecht, november 2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Careyn Zorgfonds... 3 3. Activiteiten... 4 3.1 Fondsenwerving... 4

Nadere informatie

VPTZ-NWN, ALTIJD DICHTBIJ

VPTZ-NWN, ALTIJD DICHTBIJ Jaar Jaarverslag 2016 2016 Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, VPTZ-NWN in het jaar 2016 VPTZ-NWN, ALTIJD DICHTBIJ VPTZ-NWN in beeld in 2016 De essentie: samenwerking met verbinding als gewenst resultaat.

Nadere informatie

Bedrijfsplan Hospice Duurstede in Wijk bij Duurstede. Stichting Hospice Duurstede

Bedrijfsplan Hospice Duurstede in Wijk bij Duurstede. Stichting Hospice Duurstede Bedrijfsplan Hospice Duurstede in Wijk bij Duurstede Stichting Hospice Duurstede ANBI_website 24112013 Bedrijfsplan In 2008 heeft een initiatiefgroep onderzocht of het wenselijk is in de gemeente Wijk

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere Jaarverslag Stichting Hospice Almere 2007 Voorwoord Het jaar 2007 heeft in het licht gestaan van het zoeken van een locatie. Vele gesprekken met financiers en projectontwikkelaars hebben echter niet tot

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN HET RIEMKEHUIS. Jaarverslag 2012

STICHTING VRIENDEN VAN HET RIEMKEHUIS. Jaarverslag 2012 STICHTING VRIENDEN VAN HET RIEMKEHUIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1) Voorwoord 2) Het bestuur 3) Financieel jaarverslag 2012 4) Verslag van de coördinatoren 10) Overzicht bestuur en coördinatoren TTH

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

project herinrichting Hospice Bethlehem HUISKAMER

project herinrichting Hospice Bethlehem HUISKAMER project herinrichting Hospice Bethlehem 2016-2017 HUISKAMER 1 project herinrichting Hospice Bethlehem 2016-2017 HUISKAMER 2 VOORWOORD Hospice Bethlehem in Nijmegen verzorgt in een huiselijke sfeer mensen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Hospice Oudewater

JAARVERSLAG Stichting Hospice Oudewater JAARVERSLAG 2017 van 1 Het eerste volledige jaar voor Hospice Oudewater. In april 2016 is Hospice Oudewater geopend en een mooi aantal gasten mochten wij verwelkomen in dit nieuwe Bijna Thuis Huis in Oudewater.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten. Bestuursverslag: 2-4. Financieel verslag: 5

Jaarverslag 2014. Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten. Bestuursverslag: 2-4. Financieel verslag: 5 Stichting Hospice Dronten Copernicuslaan 1 8251 AB Dronten www.hospice-dronten.nl info@hospice-dronten.nl Telefoon 0321-767085 Jaarverslag 2014 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Bestuursverslag:

Nadere informatie

De werkwijzen en attitudes van verpleegkundigen in relatie tot passende hospicezorg: een mixed-methods studie. woensdag 11 oktober 2017

De werkwijzen en attitudes van verpleegkundigen in relatie tot passende hospicezorg: een mixed-methods studie. woensdag 11 oktober 2017 De werkwijzen en attitudes van verpleegkundigen in relatie tot passende hospicezorg: een mixed-methods studie. woensdag 11 oktober 2017 ACHTERGROND Waarom onderzoek? Groot aantal (zelfstandige) hospices

Nadere informatie

Na de opname Intensive Care/High Care voor Kinderen

Na de opname Intensive Care/High Care voor Kinderen Na de opname Intensive Care/High Care voor Kinderen Beste ouders en/of verzorgers, Inmiddels ligt de opname van uw kind op de Intensive Care achter u en bent u weer thuis, op de verpleegafdeling of in

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2018 Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Auteur(s) Jan Rutten Ambtelijk secretaris Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Vaststellingsdatum 17 oktober 2014 Inhoud 1. Doelstelling

Nadere informatie

Algemeen : 1-3 Financieel verslag : 4 Dank en waardering: 5 Jaarrekening 2015 : bijlage

Algemeen : 1-3 Financieel verslag : 4 Dank en waardering: 5 Jaarrekening 2015 : bijlage Stichting Hospice Dronten Copernicuslaan 1, 8251 AB Dronten Telefoon 0321-767085 www.hospice-dronten.nl info@hospice-dronten.nl Jaarverslag 2015 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Algemeen : 1-3

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Motie hospice Voorne

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Motie hospice Voorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 203924 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Motie hospice Voorne Besluit: 1. In te stemmen met de wijze van afhandeling van

Nadere informatie

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. JAARVERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Organisatie 3 Van het bestuur Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Van de coördinatoren 6 VPTZ thuis Zeeuwsch-Vlaanderen 9 De Meander 10

Nadere informatie

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Drilscholtenstraat 32 7556 NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Vastgesteld Raad van Bestuur dd. 3 april 2018 Goedgekeurd door de Raad van Toezicht 24 april 2018 Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave: 1. Verslag

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden)

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) De criteria die door waaraan uw aanvraag moet voldoen

Nadere informatie

Beleidsplan Hospice Huizen

Beleidsplan Hospice Huizen Beleidsplan Hospice Huizen 1 Inleiding 1.1 Hospice Huizen : algemene uitgangspunten De Stichting Hospice Huizen wil een hospice, een bijna thuis huis realiseren, als uitbreiding van en differentiatie op

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting VPTZ Culemborg

Jaarverslag Stichting VPTZ Culemborg Bezoekadres Gershwinhof 10 4102 DK Culemborg T 0345-514461 E info@vptzculemborg.nl I www.vptzculemborg.nl Jaarverslag 2017 Stichting VPTZ Culemborg Vastgesteld in juli 2018 secretariaat Stichting VPTZ

Nadere informatie

Beleidsplan Hospice Schagen e.o.

Beleidsplan Hospice Schagen e.o. Beleidsplan Hospice Schagen e.o. Beleidsplan Hospice Schagen Versie 2017-02 Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Analyse 3. Missie en visie 4. Beleidsplan en activiteiten 5. Beloning 6. Financiële verantwoording

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014

Activiteitenplan 2014 Activiteitenplan 2014 Voorwoord Voor u ligt het activiteitenplan van de stichting Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden- Holland. Het plan is een afgeleide van het beleidsplan en de activiteiten

Nadere informatie

LAAT NIEMAND IN EENZAAMHEID STERVEN

LAAT NIEMAND IN EENZAAMHEID STERVEN Stichting Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg Noordoost Groningen "De Schutse" JAARREKENING 2018 INHOUD blz. balans en resultatenrekening 2 toelichting 3-4 exploitatieoverzicht 5 meerjarenoverzicht

Nadere informatie

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan 2016-2017. Dit plan geeft een korte terugblik over het laatste deel van 2015 en beschrijft de doelstelling, de werkwijze en de voorgenomen plannen

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

LAAT NIEMAND IN EENZAAMHEID STERVEN

LAAT NIEMAND IN EENZAAMHEID STERVEN Stichting Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg Noordoost Groningen "De Schutse" JAARREKENING 2017 INHOUD blz. balans en resultatenrekening 2 toelichting 3-4 exploitatieoverzicht 5 meerjarenoverzicht

Nadere informatie

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Resultaten 2013... 4 1.1 Fondsenwerving... 4 1.2 Cliënten... 4 1.3 Doorverwijzers... 5 1.4 Public Relations en communicatie... 6 2. Organisatie... 7 2.1

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 2. Inleiding. 3. Grondslag, missie en visie. 4. Doelstelling. 5. Uitwerking van de doelstelling. 6. Doelgroep. 7.

INHOUDSOPGAVE. 2. Inleiding. 3. Grondslag, missie en visie. 4. Doelstelling. 5. Uitwerking van de doelstelling. 6. Doelgroep. 7. Beleidsplan Hospice Nijkerk e.o. 2013 t/m 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Historie 2. Inleiding 3. Grondslag, missie en visie 4. Doelstelling 5. Uitwerking van de doelstelling 6. Doelgroep 7. Organisatie 8. Beleidsvoornemens

Nadere informatie

Sterven hoort bij het leven, maar

Sterven hoort bij het leven, maar Sterven hoort bij het leven, maar Sterven hoort bij het leven, maar... Ervaar je persoonlijk de ruimte om na te denken over je levenseinde en neem je die ook?... Is er ruimte voor een eigen invulling van

Nadere informatie

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Beschrijving werkwijze 1 Gebaseerd op de eindevaluatie Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Hospice Oudewater

JAARVERSLAG Stichting Hospice Oudewater JAARVERSLAG 2018 van 1 Het tweede volledige jaar voor Hospice Oudewater. In april 2016 is Hospice Oudewater geopend en een mooi aantal gasten mochten wij zowel in 2016 als in 2017 verwelkomen in dit Bijna

Nadere informatie

St. Hospice Zwolle, jaarrekening 2014

St. Hospice Zwolle, jaarrekening 2014 St. Hospice Zwolle, jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014, na verwerking voordeling saldo 2014 2014 2013 2014 2013 Aktiva Passiva Banksaldi 127.155 76.368 Algemene reserve 3.654 3.600 Nog te ontvangen

Nadere informatie

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016 Beleidsplan 2013 2016 Er zijn. Zorg in de laatste levensfase Pagina 1 Inleiding Al meer dan 20 jaar wordt door vrijwilligers in onze gemeenschap aanvullende zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Vrienden van de Jessehof (opgericht 13 maart 2013) Delft, Oorspronkelijke draft versie: Mei 2013 Bijgestelde versie: Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Begrippen...

Nadere informatie

2. Doelstellingen en werkwijze Stichting Hospicezorg Zuidoost-Drenthe. 3. Doelstellingen en werkwijze Stichting Vrienden Hospice Zuidoost-Drenthe

2. Doelstellingen en werkwijze Stichting Hospicezorg Zuidoost-Drenthe. 3. Doelstellingen en werkwijze Stichting Vrienden Hospice Zuidoost-Drenthe 1. Inleiding 2. Doelstellingen en werkwijze Stichting Hospicezorg Zuidoost-Drenthe 3. Doelstellingen en werkwijze Stichting Vrienden Hospice Zuidoost-Drenthe 4. Rol van VTZD en vrijwilligers 5. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG

HET FINANCIEEL VERSLAG HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 KVK nr. 41029966 1 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 2018 3 - Terugblik 2018 4 - Vooruitblik 2019

Nadere informatie

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen)

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) 1a Wat is de volledige naam en het adres van uw organisatie? Bezoekadres: PC/Woonplaats Postbusnummer: PC/Woonplaats postbusnummer

Nadere informatie

Meerjaren beleidplan

Meerjaren beleidplan 1 Als sterven dichtbij komt Meerjaren beleidplan 2016-2020 Benthuizen Boskoop Hazerswoude Koudekerk a/d Rijn Waddinxveen Inleiding Voor u ligt jet meerjaren beleidsplan 2016 tot 2020 van Aurelia. De opzet

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Hospice De Margriet

Jaarverslag 2013 Hospice De Margriet Jaarverslag 2013 Hospice De Margriet Jaarverslag 2013 hospice De Margriet. Alstublieft; het eerste jaarverslag van hospice De Margriet en wel het jaarverslag van 2013. Het jaar waarin hospice de Margriet

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere Jaarverslag Stichting Hospice Almere 2006 INHOUD Preambule pag. 3 Interne Communicatie pag. 4 Externe communicatie pag. 4 Huisvesting pag. 4 Organisatie pag. 5 Werkgroep Financiën pag. 6 Werkgroep PR pag.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg thuis Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg is er voor mensen bij wie genezing van ziekte niet meer mogelijk is. Kwaliteit

Nadere informatie

Jaarverslag De Vlinder

Jaarverslag De Vlinder Jaarverslag 2016 Stichting Bijna Thuis Huis Best e.o De Vlinder www.bijnathuishuisbest.nl 1 - Inleiding In ons jaarverslag geven we een beknopt overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in 2016. Met

Nadere informatie