Langdurige onverklaarbare klachten? Geen verbetering ondanks goede behandeling?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Langdurige onverklaarbare klachten? Geen verbetering ondanks goede behandeling?"

Transcriptie

1 Langdurige onverklaarbare klachten? Geen verbetering ondanks goede behandeling? Overweeg dan een doorverwijzing naar Ciran. Stichting Centra voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering Nederland (CIRAN)

2 Geluk of verdriet, mooi of lelijk, rijk of arm, veel of weinig, meer of minder. Jouw beleving, jouw gezondheid.

3 Bent u ziek of gezond? Meestal is het antwoord op deze vraag wel duidelijk. U heeft griep, een ontsteking, een gebroken been. U gaat naar de huisarts, u krijgt een behandeling en medicijnen en u bent er vaak zo weer bovenop. Soms echter is dat antwoord minder duidelijk. U blijft maar last houden van uw rug, u voelt zich niet goed, heeft onverklaarbare klachten, slaapt slecht, heeft nergens zin in, uw werk valt u zwaar. Kortom u functioneert niet meer zoals u het gewend was. Bespreek met uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist een doorverwijzing naar Ciran.

4 Weet wie je bent. Weet wat je kunt. Weet wat je wilt. Weet wat je denkt. Weet wat er was. Weet wat er komt. Weet je gezond.

5 Ciran De stichting Ciran is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende instelling voor medisch specialistische zorg, behorend tot de revalidatiegeneeskunde. Met als consequentie dat alle zorg die Ciran verleent vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Voor wie is Ciran? De dienstverlening van Ciran is bedoeld voor mensen met langdurige pijn of onbegrepen klachten. Voor patiënten die geen verbetering in gezondheid hebben ondervonden ondanks optimale zorg van huisarts, fysiotherapeut of psycholoog. De zorg van Ciran is erop gericht om u van deze klachten af te helpen, met een intensieve 16 weken durende behandeling door een gespecialiseerd behandelteam. Ciran zorgt er in elk geval voor dat u weer gewoon de dingen kunt en wilt doen die u altijd al deed. Ciran geeft u waar u recht op heeft: thuis en op het werk weer functioneren. Daarbij zorgt Ciran er ook voor dat u zelf weet hoe u gezondheidsproblemen kunt voorkomen. En dat geeft u een rustig en goed gevoel.

6 Verzekerde Zorg De kosten van de behandeling van Ciran worden door uw verzekeraar vergoed. Nagenoeg alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten volledig. Op vindt u welke dit zijn. In alle gevallen mogelijk met een aanspraak op uw eigen risico. Hoe dat kan? Ciran gaat ervan uit dat sommige gezondheidsklachten meer oorzaken kunnen hebben dan de direct zichtbare of voelbare. Ciran behandelt u met respect voor uw individuele persoonlijkheid en levenshouding. Er is veel aandacht voor sociaal-maatschappelijke omstandigheden (bijv. gezinssituatie, inkomen), omgevingsfactoren (bijv. woon- en werksituatie) en de invloed daarvan op uw klachten of gezondheid. Daarnaast biedt Ciran u gespecialiseerde en toegewijde artsen, fysiotherapeuten, psychologen en andere zorgverleners. En als dat nodig of wenselijk is kan ook uw eigen fysiotherapeut of psycholoog, mits door Ciran gecertificeerd, toegevoegd worden aan het behandelteam. Ciran helpt u weer écht gezond te worden, zin te hebben in het leven en grip te houden op de zaken rond uw gezondheid.

7 Als het teveel is. Als het mislukt. Als je verstart en verontwaardigt. Als je verdriet en bijna verdort, wees dan toch zeker van leven en lachen en gezond steeds weer op.

8 Kan ik het aan, Kan ik wel verder? Het doet me pijn, wil ik er zijn? Maar laat ik het lopen, Laat ik me gaan? Kan ik het leven, daarvoor alles geven? Ik leg de woorden in mijn mond, ik blijf gezond!

9 Ciran gaat voor resultaat Ciran zorgt ervoor dat aan het einde van het behandeltraject de dagelijks door u ervaren beperkingen een normaal maatschappelijk functioneren niet langer in de weg staan. U leert ook zelf om te gaan met zaken die uw gezondheid kunnen beïnvloeden. Het resultaat staat centraal en ook dat geeft zekerheid en rust. Bespreek een doorverwijzing naar Ciran met uw arts wanneer u van mening bent dat verwacht herstel uitblijft of als er onvoldoende verbetering is geboekt. U weet immers dat de behandeling door Ciran volledig vergoed wordt door uw zorgverzekeraar en dat u bij Ciran in goede handen bent. Daarbij komt een behandeling bij Ciran duurt 16 weken. U bent dus snel weer de oude! Gezondheid en werk Ciran onderschrijft dat arbeid (betaald / onbetaald) onlosmakelijk is verbonden aan gezondheid: aan de ene kant zijn gezondheid en welbevinden van invloed op de arbeidsprestatie, aan de andere kant is arbeid een belangrijke factor voor gezondheid en welzijn. Het kan dus zijn dat wij u vragen of uw werkgever door ons betrokken mag worden in het behandelproces (indien sprake is van betaalde arbeid). Dat zullen we natuurlijk alleen in overleg en na uw toestemming doen. Uw werkgever wordt dan alleen op de hoogte gebracht van die zaken waar hij zelf een rol in speelt. Hij ontvangt nooit medische informatie. Uw medische informatie is en blijft strikt vertrouwelijk!

10 Mooi en maakbaar, wreed en laakbaar. Onuitwisbaar, elke dag. Veel te veel, onvermoeibaar. Onderhuids voor mij bedwingbaar. Ik ben gezond!

11 Diagnostiek en behandeling Gemiddeld vraagt een behandeling bij Ciran een tijdsinvestering van 5 tot 10 uur per week. U weet dan echter wel zeker dat u na op zijn hoogst 16 weken weer gezond in het leven staat. Ciran tekent daarvoor! De behandeling begint altijd met een aantal testen en onderzoeken: de Revalidatie en Arbeid Analyse (RAA). De RAA van Ciran kent een aantal fasen: 1) Invullen van een uitgebreide vragenlijst (benodigde tijd: 3 uur, thuis via internet of bij Ciran) 2) Startgesprek met de Rehabilitation Assistant (RHA) (benodigde tijd: 90 min.) 3) Fysieke belastingstest (benodigde tijd: 2 uur) 4) Fysiotherapeutisch onderzoek (benodigde tijd: 1 uur) 5) Psychologisch onderzoek (benodigde tijd: 1 uur) 6) Beoordeling van de test- en onderzoekgegevens door de revalidatiearts en de voor uw behandeling verantwoordelijke medicus (zonder patiënt), gevolgd door een consult indien geïndiceerd. 7) Eindgesprek met RHA(benodigde tijd: 1 uur) Indien nodig wordt het onderzoek uitgebreid met aanvullend medisch specialistisch onderzoek. Denk eraan om bij de RAA uw paspoort of identiteitskaart en de verwijskaart van uw arts mee te nemen. Verder heeft u sportkleding, sportschoenen en een handdoek nodig.

12 Behandelplan Aan de hand van de uitslagen van alle testen en onderzoeken wordt een rapportage opgesteld, met daarin ook uw doelstellingen en het daaraan gekoppelde behandelplan. Deze rapportage wordt uitgebreid met u besproken en ook aan de verwijzend arts toegezonden. Indien u met het behandelplan akkoord gaat, leggen u en Ciran de gemaakte afspraken vast door de ondertekening van een behandelovereenkomst en kan gestart worden met het behandelprogramma. Zoals gezegd is dit een intensief programma en dient u zich te realiseren dat er voldoende ruimte in uw agenda gereserveerd zal moeten worden. Om de behandeling succesvol af te sluiten is het beslist noodzakelijk dat de stappen binnen een bepaalde tijd worden uitgevoerd. Het behandeltraject wordt regelmatig met u geëvalueerd. Uw huisarts of bedrijfsarts wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang en van de resultaten. Privacy Uiteraard is uw privacy volledig gewaarborgd. Zo wordt vertrouwelijke informatie alleen tussen de behandelende professionals uitgewisseld. Zij hebben daarbij een geheimhoudingsplicht. Huisarts en/of bedrijfsarts krijgen alleen gedetailleerde informatie als u dat wilt. Uiteraard ontvangt uw werkgever nóóit medische gegevens. Gedurende uw behandeling heeft u vanzelfsprekend altijd het recht uw vertrouwelijk dossier in te zien. Hoe wij precies omgaan met privacy staat beschreven in ons privacyreglement. Klachtenregeling Onze medewerkers stellen alles in het werk om tevreden cliënten te houden. Ondanks alles kan het toch gebeuren dat u ontevreden bent of een klacht heeft. Het beste is deze te bespreken met de direct betrokkene. Lukt dit niet, dan kunt u terecht bij onze klachtencommissie. Vanzelfsprekend wordt ook uw klacht vertrouwelijk behandeld, zoals beschreven in ons klachtenreglement.

13

14

15 Ervaar de dagen. Wreed en gewond. Weet toch te leven. Weet je gezond.

16 Gecertificeerd Expertisecentrum: Ciran, de kunst van gezond zijn CIRAN Hoofdkantoor Bezoekadres Noorderpoort PJ Venlo Bedrijventerrein Venlo 1517 T: F: E: mail@ciran.nl I: Postbus BD Venlo

Langdurige onverklaarbare pijnklachten? Geen verbetering ondanks goede behandeling?

Langdurige onverklaarbare pijnklachten? Geen verbetering ondanks goede behandeling? Langdurige onverklaarbare pijnklachten? Geen verbetering ondanks goede behandeling? Via uw huisarts bent u verwezen naar het pijncentrum van het Radboudumc. Na het doorlopen van de diagnostiek door het

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie

Poliklinische Revalidatie Poliklinische Revalidatie Informatie voor patiënten met chronische pijn, vermoeidheid en onzekerheid. Geassocieerd m e t de kunst van gezond zijn Geluk of verdriet, mooi of lelijk, rijk of arm, veel of

Nadere informatie

Ciran-revalidatie. de kunst van gezond zijn

Ciran-revalidatie. de kunst van gezond zijn Ciran-revalidatie Informatie voor patiënten met chronische pijn, vermoeidheid en disfunctioneren als gevolg van aandoeningen op het gebied van hormonen en hormoonproducerende organen. de kunst van gezond

Nadere informatie

Fysio- en Psychopol 2013 Bijlage 13

Fysio- en Psychopol 2013 Bijlage 13 Fysio- en Psychopol 2013 Bijlage 13 Naam bedrijf: Top-Care Health Services B.V. 1. Kort voorstellen: Wie zijn wij? Top-Care Health Services BV (hierna: Top-Care) is een organisatie die zich enerzijds profileert

Nadere informatie

Erkende medisch specialistische zorg door innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB)

Erkende medisch specialistische zorg door innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) Erkende medisch specialistische zorg door innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) resultaatgericht, voorspelbaar, duurzaam, verantwoordelijk, transparant Stichting Centra voor Integrale

Nadere informatie

Zorg & Revalidatie. Werken aan optimaal herstel

Zorg & Revalidatie. Werken aan optimaal herstel Werken aan optimaal herstel Over BeLife Wij geloven in de kracht van mensen. Je hoeft tenslotte niet ziek te zijn om beter te worden. BeLife biedt medisch-specialistische revalidatiezorg aan mensen die

Nadere informatie

Ciran Voorwaarden Zorgverlening

Ciran Voorwaarden Zorgverlening Inleiding Deze zorgverleningvoorwaarden zijn van toepassing op alle zorg die stichting Ciran uit voert in haar Expertisecentra-locaties verspreid over het land. De voorwaarden informeren u over het volgende:

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Bedrijven

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Bedrijven Werken aan effectief en doelgericht herstel Bedrijven BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg Gezonde en vitale medewerkers zijn productiever, verzuimen minder en zijn beter

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel

Werken aan effectief en doelgericht. herstel Werken aan effectief en doelgericht herstel BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg Goed functioneren is vaak afhankelijk van de gezondheid. Alles kunnen doen wat u wilt doen

Nadere informatie

Succesvol herstel van langdurige klachten

Succesvol herstel van langdurige klachten Cliënten Succesvol herstel van langdurige klachten Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid De sleutel tot succesvol herstel Als u door lichamelijke

Nadere informatie

De specialist in rug- & nekpijn.

De specialist in rug- & nekpijn. Patiënten informatie De specialist in rug- & nekpijn. www.nordichealth.nl info@nordichealth.nl Heeft u regelmatig terugkerende rug- en/of nekpijn? Wellicht bent u al door verschillende specialisten behandeld

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie Folder voor cliënten

Arbeidsrevalidatie Folder voor cliënten Arbeidsrevalidatie Folder voor cliënten Arbeidsrevalidatie Revant, jouw partner op weg naar een gezond leven. Hebt u al langere tijd fysieke en/of psychische klachten waardoor u werk of andere activiteiten

Nadere informatie

MEDINELLO POLIKLINISCHE REVALIDATIE ZORG

MEDINELLO POLIKLINISCHE REVALIDATIE ZORG MEDINELLO POLIKLINISCHE REVALIDATIE ZORG Medinello is een nieuw ZBC, een zelfstandig behandelcentrum, voor poliklinische revalidatie in Amersfoort. Een multidisciplinair team behandelt hier cliënten met

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel

Werken aan effectief en doelgericht. herstel Werken aan effectief en doelgericht herstel BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg Goed functioneren is vaak afhankelijk van de gezondheid. Alles kunnen doen wat u wilt doen

Nadere informatie

Oncologische Revalidatie

Oncologische Revalidatie Libra R&A Revalidatie Oncologische Revalidatie Herstellen na kanker Uw primaire behandelingen in het ziekenhuis zijn achter de rug en u probeert de draad van uw leven weer op te pakken. Dat blijkt niet

Nadere informatie

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Verwijzers

Werken aan effectief en doelgericht. herstel. Verwijzers Werken aan effectief en doelgericht herstel Verwijzers BeLife centrum voor bewegen Medische specialistische revalidatiezorg BeLife biedt medische specialistische revalidatiezorg en reïntegratieprogramma

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best.

Wat het beste bij je past, werkt het best. Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die je wilt doen.

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie Pijnrevalidatie Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die

Nadere informatie

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt!

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Verwijzers informatie Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Ernstige chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Heeft uw patiënt ernstige chronische rug-,

Nadere informatie

Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER

Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER ONCOLOGISCHE REVALIDATIE De ziekte kanker kan grote gevolgen hebben. Tijdens en na de behandeling kunt u last krijgen van allerlei klachten. Uw conditie

Nadere informatie

Uw persoonlijke Behandelplan

Uw persoonlijke Behandelplan Patiëntenbrochure Welkom bij Revacare Welkom bij Revacare. Revacare is een zelfstandig behandelcentrum dat poliklinische geneeskundige revalidatie aanbiedt. Door de krachten te bundelen tussen artsen,

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s.

Nadere informatie

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling FYSIOTHERAPIE Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling BEHANDELING Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling Als u te maken krijgt met kanker is dit zeer ingrijpend. Tijdens en na

Nadere informatie

Behandelingen. 1 Multidisciplinaire screening Zorg op Maat. Doel van de screening. De screeningsdag

Behandelingen. 1 Multidisciplinaire screening Zorg op Maat. Doel van de screening. De screeningsdag 19/01/2019 Behandelingen 1 Multidisciplinaire screening Zorg op Maat Uw revalidatiearts kan u aanmelden voor de multidisciplinaire screening Zorg op Maat. Hierbij gaan we met meerdere behandelaren uw problemen

Nadere informatie

Last van uw rug, nek of armen? Zijn uw klachten niet goed te verklaren? Voelt u zich vaak lusteloos of vermoeid?

Last van uw rug, nek of armen? Zijn uw klachten niet goed te verklaren? Voelt u zich vaak lusteloos of vermoeid? Last van uw rug, nek of armen? Zijn uw klachten niet goed te verklaren? Voelt u zich vaak lusteloos of vermoeid? Verzuimt u regelmatig? Werken is gezond De Gezonde Zaak De Gezonde Zaak is al 25 jaar actief

Nadere informatie

Oncologische Revalidatie. Zuyderland Revalidatie

Oncologische Revalidatie. Zuyderland Revalidatie Oncologische Revalidatie Zuyderland Revalidatie Inleiding Kanker is een veel voorkomende, ingrijpende ziekte. Het aantal mensen dat leeft met kanker of met de psychische, fysieke en sociale gevolgen daarvan,

Nadere informatie

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt!

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Cliënten informatie Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Ernstige chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Heeft u ernstige chronische rug-, bekken- en/of

Nadere informatie

Overeenkomst & Algemene voorwaarden

Overeenkomst & Algemene voorwaarden Overeenkomst Beste heer/mevrouw, U gaat de intake fase bij Ortius doorlopen. Mogelijk gaat u ook starten met een traject bij Ortius. Ongeacht of u gaat starten met een traject bij Ortius, vragen wij uw

Nadere informatie

Chronische pijn. Informatie en behandeling

Chronische pijn. Informatie en behandeling Chronische pijn Informatie en behandeling Chronische pijn Bij chronische pijn is meer aan de hand dan alleen lichamelijk letsel. We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer blijven bestaan dan

Nadere informatie

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt Uw eerste afspraak op de polikliniek Als het leven een nieuwe balans vraagt In deze folder informeren wij u graag over alles wat te maken heeft met de eerste afspraak ofwel het intakegesprek. Omwille van

Nadere informatie

Revalidatie bij spierziekten Uw behandelprogramma bij Adelante

Revalidatie bij spierziekten Uw behandelprogramma bij Adelante Revalidatie bij spierziekten Uw behandelprogramma bij Adelante Er bestaan ruim 600 verschillende soorten spierziekten ook wel neuromusculaire aandoeningen (NMA) genoemd. Regelmatig gaat het om zeldzame

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie behandeling

Poliklinische revalidatie behandeling Poliklinische revalidatie behandeling voor volwassenen U heeft samen met uw revalidatiearts besloten dat u gaat deelnemen aan de poliklinische revalidatiebehandeling (PRB). U komt dan één of enkele keren

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijn van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s. Er is meer

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Welkom bij De Jutters De Jutters denkt met je mee De Jutters centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie 1 Hoofdlocatie Postadres De Jutters Dr. van Welylaan 2 2566 ER Den Haag Een volledig overzicht van

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Praktische informatie Waar kan ik meer informatie vinden? Wil je meer weten over, ben je benieuwd naar ons team of wil je informatie over jouw problemen? Je leest en ziet er meer over op onze website:

Nadere informatie

Uw behandeling bij. Opname en behandeling voor patiënten met gevorderde longziekte die meer zorg nodig hebben

Uw behandeling bij. Opname en behandeling voor patiënten met gevorderde longziekte die meer zorg nodig hebben Uw behandeling bij Ciro Care Opname en behandeling voor patiënten met gevorderde longziekte die meer zorg nodig hebben Ciro Care Heeft u een gevorderde chronische (long-)ziekte, zoals COPD? En heeft u

Nadere informatie

Oncologische revalidatie uw behandelprogramma bij Adelante

Oncologische revalidatie uw behandelprogramma bij Adelante Oncologische revalidatie uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Oncologische revalidatie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel

Nadere informatie

MEDISCH SPECIALISTISCHE REVALIDATIEZORG

MEDISCH SPECIALISTISCHE REVALIDATIEZORG STAC Mens en arbeid HOOFDVESTIGING Antoniusplein 2 4664 BK Lepelstraat T 0164 630 145 F 0164 687 766 E info@stac.nl I www.stac.nl OOK GEVESTIGD IN Tilburg Oudenbosch Goes Breda MEDISCH SPECIALISTISCHE

Nadere informatie

Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) Informatie voor jongeren (10-18 jaar)

Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) Informatie voor jongeren (10-18 jaar) Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) Informatie voor jongeren (10-18 jaar) Inleiding Jongeren kunnen last hebben van lichamelijke klachten zonder dat er voor deze klachten een

Nadere informatie

Wij behandelen mensen poliklinisch, dat betekent dat je naar ons toe komt voor de hulp. Een enkele keer kan het zijn dat wij op huisbezoek komen.

Wij behandelen mensen poliklinisch, dat betekent dat je naar ons toe komt voor de hulp. Een enkele keer kan het zijn dat wij op huisbezoek komen. Wie zijn wij? Het team van AltraCura Behandeling biedt hulp aan mensen met leermoeilijkheden en psychische problemen. Wij willen graag een goede behandeling bieden, daarom onderzoeken wij samen met jou

Nadere informatie

Oncologische revalirrevalidatiebehandeling

Oncologische revalirrevalidatiebehandeling Informatie voor de patiënt Oncologische revalirrevalidatiebehandeling Laat zien wat je kunt Revalideren bij kanker: oncologische revalidatie Kanker is een ingrijpende ziekte die de balans in het leven

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van de intake gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst aan. Uw psycholoog is

Nadere informatie

REVALIDATIE. Chronische pijn

REVALIDATIE. Chronische pijn REVALIDATIE Chronische pijn Chronische pijn Pijn is een waarschuwingssignaal dat ons beschermt. Pijn zorgt er bijvoorbeeld voor dat u niet blijft doorlopen met een gebroken been. Bij chronische pijnklachten

Nadere informatie

Revalidatie bij pijnklachten in de onderarm en hand Revalidatiecentrum Breda

Revalidatie bij pijnklachten in de onderarm en hand Revalidatiecentrum Breda Revalidatie bij pijnklachten in de onderarm en hand Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Het behandelprogramma van Revant Revalidatiecentrum Breda is bestemd voor mensen met beperkingen in het dagelijkse

Nadere informatie

Generalistische basis ggz

Generalistische basis ggz Generalistische basis ggz Informatie voor patiënten Generalistische basis ggz U bent door uw huisarts verwezen voor behandeling naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) van Mondriaan. Mondriaan Generalistische

Nadere informatie

Revalidatie tijdens en na kanker

Revalidatie tijdens en na kanker Revalidatie tijdens en na kanker Informatie en behandeling Revalidatie tijdens en na kanker Een medische behandeling voor kanker is zwaar, ook nadat de behandeling is afgerond. Het heeft veel impact. Lichamelijk,

Nadere informatie

Chronische pijn. Locatie Arnhem

Chronische pijn. Locatie Arnhem Chronische pijn Locatie Arnhem Chronische pijn We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer dan zes maanden blijven bestaan. De pijn kan in verschillende delen van het lichaam voorkomen. Soms

Nadere informatie

ZORGPROGRAMMA MER MULTIDISCIPLINAIRE EERSTELIJNS REVALIDATIE

ZORGPROGRAMMA MER MULTIDISCIPLINAIRE EERSTELIJNS REVALIDATIE STAC Mens en arbeid HOOFDVESTIGING Antoniusplein 2 4664 BK Lepelstraat T 0164 630 145 F 0164 687 766 E info@stac.nl I www.stac.nl OOK GEVESTIGD IN Tilburg Oudenbosch Goes Breda ZORGPROGRAMMA MER MULTIDISCIPLINAIRE

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van het maken van een afspraak voor een intakegesprek gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst

Nadere informatie

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

FYSIO. PATIËNTENINFORMATIE VOORWAARDEN april 2018

FYSIO. PATIËNTENINFORMATIE VOORWAARDEN april 2018 PATIËNTENINFORMATIE VOORWAARDEN april 2018 HKZ GECERTIFICEERD HCA+ GECERTIFICEERD KNGF+ CERTIFICAAT KHB Vergoeding fysiotherapie Met de meeste zorgverzekeraars hebben we contracten afgesloten. Om te weten

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie Pijn beïnvloedt uw dagelijks leven minder UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Als u vanwege uw pijnklachten naar de revalidatiearts

Nadere informatie

Succesvol herstel en duurzame inzetbaarheid

Succesvol herstel en duurzame inzetbaarheid Ketenpartners Succesvol herstel en duurzame inzetbaarheid Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid Effectieve behandelprogramma bij langdurige

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorgpakket Basis

VGZ Bedrijfszorgpakket Basis VGZ Bedrijfszorgpakket Basis U kunt nu gebruikmaken van VGZ Bedrijfszorg, om gezond en plezierig te blijven werken! Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg van Zorgverzekeraar VGZ. VGZ Bedrijfszorg

Nadere informatie

Revalidatie en therapie. Pijnrevalidatieprogramma

Revalidatie en therapie. Pijnrevalidatieprogramma Revalidatie en therapie Pijnrevalidatieprogramma Inhoudsopgave Inleiding...4 Wat is chronische pijn?...4 Doel pijnrevalidatieprogramma...6 Verloop revalidatieproces...6 Screeningsfase...6 Opzet pijnrevalidatieprogramma...7

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW Behandeling Leven zoals jij dat wilt Rian leerde voor zichzelf opkomen Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Therapie pagina 9 Onderzoek en behandelplan

Nadere informatie

Langdurige gezondheidsklachten?

Langdurige gezondheidsklachten? Langdurige gezondheidsklachten? En wordt u daardoor belemmerd in uw dagelijkse leven? Werk met Winnock Zorg aan duurzaam herstel van functioneren en wees uw klachten de baas Printversie Winnock Zorg 2015

Nadere informatie

KLINISCHE LONGREVALIDATIE. In deze folder leest u meer over het verloop van het klinische longrevalidatieprogramma.

KLINISCHE LONGREVALIDATIE. In deze folder leest u meer over het verloop van het klinische longrevalidatieprogramma. KLINISCHE LONGREVALIDATIE In deze folder leest u meer over het verloop van het klinische longrevalidatieprogramma. Waarom klinische longrevalidatie? Longrevalidatie richt zich op het verbeteren van het

Nadere informatie

Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie Oncologische revalidatie Inleiding Kanker verandert uw leven van de één op de andere dag. De afdeling Revalidatie van Zuyderland Medisch Centrum Heerlen heeft een gespecialiseerd behandelteam voor mensen

Nadere informatie

Topsportbehandeling voor ondernemers Nieuw: ONVZ Zó-fit

Topsportbehandeling voor ondernemers Nieuw: ONVZ Zó-fit Topsportbehandeling voor ondernemers Nieuw: ONVZ Zó-fit U hoeft geen topsporter te zijn om snel weer op de been te zijn na een blessure of operatie. Met Zó-fit zorgen wij voor een snelle bemiddeling naar

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2014

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2014 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2014 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van de intake gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst aan. Uw psycholoog is

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt suikerziekte en maakt gebruik

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling...

Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 9 Overige informatie (tegels)...

Nadere informatie

Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten Informatie voor patiënten Inhoud Welkom bij MoleMann Mental Health 3 Informatie voor patiënten 3 Werkwijze 3 KENNISMAKING EN START BEHANDELING 3 Behandelplan 3 Uw omgeving is welkom! 3 Behandelen = samenwerken

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

Libra R&A Revalidatie. Chronische pijnklachten van spieren en/of gewrichten. bij kinderen en jongeren

Libra R&A Revalidatie. Chronische pijnklachten van spieren en/of gewrichten. bij kinderen en jongeren Libra R&A Revalidatie Chronische pijnklachten van spieren en/of gewrichten bij kinderen en jongeren Deze folder is bedoeld voor kinderen en jongeren (of ouders/verzorgers), die in behandeling zijn bij

Nadere informatie

Polikliniek Psychiatrie

Polikliniek Psychiatrie Psychiatrie Polikliniek Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl PSY016 / Polikliniek Psychiatrie / 07-11-2016 2 Polikliniek Psychiatrie

Nadere informatie

Generalistische basis ggz

Generalistische basis ggz Generalistische basis ggz Informatie voor patiënten Generalistische basis ggz U bent door uw huisarts verwezen voor behandeling naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) van Mondriaan. Mondriaan Generalistische

Nadere informatie

3. Zowel jij als de behandelaar zijn verplicht gemaakte afspraken na te komen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal een ieder dit tijdig aangeven.

3. Zowel jij als de behandelaar zijn verplicht gemaakte afspraken na te komen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal een ieder dit tijdig aangeven. Huisreglement Helder 1. Dit reglement wordt aan iedere patiënt(e) ter inzage aangeboden bij aanvang van de behandeling. Wij gaan ervan uit dat je je conformeert aan onderstaand reglement. Het is van toepassing

Nadere informatie

Welkom bij Corpus Activum. Wij danken u voor het vertrouwen in ons!

Welkom bij Corpus Activum. Wij danken u voor het vertrouwen in ons! Welkom bij Corpus Activum Wij danken u voor het vertrouwen in ons! Wij zijn een enthousiast, ervaren en bevlogen team van fysiotherapeuten, waarvan een groot deel al meer dan 10 jaar met elkaar samenwerkt.

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Poliklinische revalidatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Poliklinische revalidatie Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA Poliklinische revalidatie Door mijn hersenletsel staat mijn leven op zijn kop. Mijn arm doet het niet meer, ik ben zo moe en ik ben mijn eigen ik kwijt door veranderingen

Nadere informatie

Artikel 2 - Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden

Artikel 2 - Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1 - Definities 1. Oefentherapeut: degene die de hulp op het gebied van de individuele gezondheidszorg biedt aan de cliënt op grond van een behandelovereenkomst. 2. Cliënt:

Nadere informatie

JE BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het

JE BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het JE BEHANDELING BIJ INDIGO Zo werkt het MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ WELKOM BIJ INDIGO! Binnenkort start je behandeling bij Indigo. In deze folder krijg je informatie over hoe wij bij Indigo

Nadere informatie

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten Informatie voor cliënten Privacy en klachten Het is goed om te weten dat Rijnstad strikte regels heeft hoe om te gaan met uw privégegevens. Deze liggen vast in een privacyreglement. Als u ontevreden bent

Nadere informatie

In behandeling bij het NPI

In behandeling bij het NPI In behandeling bij het NPI Optimale begeleiding In behandeling bij NPI U ontvangt deze folder omdat u in behandeling gaat bij het NPI. Hierin leest u hoe we te werk gaan bij het NPI en wat u van ons kunt

Nadere informatie

Multidisciplinair Aspecifiek Rugpijn Spreekuur (MARS) Orbis Revalidatie

Multidisciplinair Aspecifiek Rugpijn Spreekuur (MARS) Orbis Revalidatie Multidisciplinair Aspecifiek Rugpijn Spreekuur (MARS) Orbis Revalidatie Inleiding U bent doorverwezen naar het Multidisciplinair aspecifiek rugpijnteam (MARS) bij Orbis Revalidatie. Binnen dit team wordt

Nadere informatie

UW BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het

UW BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het UW BEHANDELING BIJ INDIGO Zo werkt het MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ WELKOM BIJ INDIGO! Binnenkort start uw behandeling bij Indigo (of Noagg). In deze folder krijgt u informatie over hoe wij

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan. ALGEMENE VOORWAARDEN FERKET & BECHOLTZ PSYCHOLOGEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan.

Nadere informatie

Zo werken onze fysiotherapeuten

Zo werken onze fysiotherapeuten Zo werken onze fysiotherapeuten In de particuliere praktijk Mensen met aandacht Zo werken onze fysiotherapeuten Locaties De fysiotherapeuten van Meander zijn op de drie locaties in de wijk werkzaam namelijk:

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ berkel-b

Generalistische Basis GGZ berkel-b Generalistische Basis GGZ berkel-b Generalistische Basis GGZ Aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, opletten in de klas, omgaan met emoties en opkomen voor jezelf; zomaar een aantal vaardigheden die

Nadere informatie

Het chronischepijnprogramma. Beter omgaan met chronische pijn

Het chronischepijnprogramma. Beter omgaan met chronische pijn Het chronischepijnprogramma Beter omgaan met chronische pijn De revalidatiearts heeft u geadviseerd het revalidatieprogramma voor chronische pijn te volgen. In deze brochure stellen we het programma aan

Nadere informatie

Revalidatie en therapie. Poliklinische revalidatie na CVA

Revalidatie en therapie. Poliklinische revalidatie na CVA Revalidatie en therapie Poliklinische revalidatie na CVA Inhoudsopgave Inleiding...4 Wat is een CVA?...4 Wat kunt u verwachten?...5 Het behandelproces...5 Observatiefase...5 Behandelfase...6 Nazorgfase...6

Nadere informatie

Hoe wordt mijn behandeling betaald? Informatie voor cliënten

Hoe wordt mijn behandeling betaald? Informatie voor cliënten Hoe wordt mijn behandeling betaald? Informatie voor cliënten Hoe wordt mijn behandeling betaald? U gaat wellicht gebruikmaken van de zorg van GGz Breburg. Uw behandeling moet natuurlijk ook betaald worden.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Medisch maatschappelijk werk. Medisch maatschappelijk werk

Patiënteninformatie. Medisch maatschappelijk werk. Medisch maatschappelijk werk Patiënteninformatie Medisch maatschappelijk werk Medisch maatschappelijk werk 1 Medisch maatschappelijk werk Medisch maatschappelijk werk, route 2.7 Tel. (050) 524 5245 Ziek zijn, een behandeling ondergaan

Nadere informatie

WHS WHS. Het vangnet in de zorg voor werknemers WORKERS HEALTH SOLUTIONS. d e k unst v a n g e z o n d z ijn

WHS WHS. Het vangnet in de zorg voor werknemers WORKERS HEALTH SOLUTIONS. d e k unst v a n g e z o n d z ijn WHS WHS WORKERS HEALTH SOLUTIONS Het vangnet in de zorg voor werknemers d e k unst v a n g e z o n d z ijn Marleen de Vliet Directeur MKB Voor ons als bedrijf betekent het dat we onze medewerkers sneller

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling

Poliklinische revalidatiebehandeling Poliklinische revalidatiebehandeling bij pijn Revalidatieprogramma voor mensen met complexe pijnproblematiek Naast revalidatieprogramma s voor mensen met problemen op het gebied van houding en beweging

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren 1 De revalidatiearts heeft uw kind een poliklinische revalidatiebehandeling voorgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen op u afkomen.

Nadere informatie

Revalidatieprogramma

Revalidatieprogramma Revalidatiegeneeskunde Revalidatieprogramma Chronische pijn Deze folder geeft u algemene informatie over revalidatie bij chronische pijn. Uiteraard komt de folder niet in plaats van een gesprek met uw

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan?

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschikt, en dan? 2 Arbeidsongeschikt, en dan? Voor wie is deze folder bedoeld? U heeft een Univé zzp flexibele inkomensverzekering bij ziekte en ongevallen en

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER Oktober 2017

INFORMATIEFOLDER Oktober 2017 INFORMATIEFOLDER Oktober 2017 LABAN DEURLOOSTRAAT 19C 4694BP SCHERPENISSE TEL 0166-763 887 FYSIO-CENTRUM-STEENBERGEN@HETNET.NL Informatiefolder Fysio Centrum Scherpenisse Algemeen De praktijk voor fysiotherapie

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal

VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal VGZ Bedrijfszorgpakket Optimaal U kunt nu gebruikmaken van VGZ Bedrijfszorg, om gezond en plezierig te blijven werken! Uw werkgever maakt gebruik van VGZ Bedrijfszorg van Zorgverzekeraar VGZ. VGZ Bedrijfszorg

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie bij hartfalen Revalidatiecentrum Breda

Poliklinische revalidatie bij hartfalen Revalidatiecentrum Breda 1. Poliklinische revalidatie bij hartfalen Revalidatiecentrum Breda Poliklinische hartrevalidatie Doelgroep Poliklinische hartrevalidatie is bedoeld voor mensen die een hartinfarct, hartoperatie of dotterbehandeling

Nadere informatie