Erkende medisch specialistische zorg door innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Erkende medisch specialistische zorg door innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB)"

Transcriptie

1 Erkende medisch specialistische zorg door innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) resultaatgericht, voorspelbaar, duurzaam, verantwoordelijk, transparant Stichting Centra voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering Nederland (CIRAN)

2 Geluk of verdriet, mooi of lelijk, rijk of arm, 2 veel of weinig, meer of minder. Jouw beleving, jouw gezondheid.

3 De Stichting Ciran staat voor Stichting Centra voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering Nederland. Ciran heeft medio 2009 een toelating gekregen op grond van de WTZi als instelling voor medisch specialistische zorg. Met als consequentie dat alle zorg die de Stichting Ciran verleent verzekerd is ingevolge de Zorgverzekeringswet. 3 Goed nieuws Dit is niet alleen goed nieuws voor patiënten maar ook voor huisartsen, bedrijfsartsen en werkgevers. Immers: de werkwijze van Ciran kan een oplossing betekenen voor patiënten met stagnatie in het herstel van het functioneren door onderliggende, vaak meervoudige problematiek. Ciran is erop gericht deze patiënten binnen een termijn van 8 weken weer maatschappelijk te laten functioneren. Hiervoor werkt Ciran samen met partijen in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg, zowel in binnen- als buitenland. In de ontwikkelingsfase was Top-Care de partner waar de innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling van patiënten evidence based is ontwikkeld en uitgevoerd. In bijna alle gevallen ging het daarbij om patiënten die, na langere behandeling door huisarts, fysiotherapeut of psycholoog, nog steeds niet goed functioneerden. Ciran heeft dit innovatieve en bewezen concept van Top-Care inmiddels volledig in haar dienstverlening verankerd.

4 Weet wie je bent. Weet wat je kunt. Weet wat je wilt. Weet wat je denkt. Weet wat er was. Weet wat er komt. Weet je gezond. 4 De intensieve totaalaanpak, met een gemiddelde begeleidingstijd van 120 uur, uitgevoerd door een multi disciplinair team van ervaren artsen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, psychologen, rehabilitation assistants en specialisten op levensbeschouwelijk vlak, realiseert in bijna alle gevallen dat de patiënt binnen 8 weken thuis en op het werk weer normaal kan functioneren!

5 Integrale benadering van de zorg Ciran gaat er bij haar behandelingsaanpak van uit dat een mens pas echt gezond kan zijn als er sprake is van zowel geestelijk als lichamelijk welzijn en wel zodanig dat de patiënt geen hinder ondervindt bij het dagelijks functioneren thuis en op het werk. Met andere woorden: Gezondheid is de individuele kunst van het steeds opnieuw bereiken van het persoonlijke lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke evenwicht door het kunnen reageren en anticiperen op gebeurtenissen en wisselwerkingen in de eigen omgeving. Ciran vertaalt dit concept in een integrale benadering van de zorg en arbeid. Arbeid is daarin een belangrijk onderdeel van succesvolle zorg waarin aandacht is voor mentale belastbaarheid, fysieke belastbaarheid, persoonlijkheid, coping en transformatieve dynamiek. Met name de aandacht voor een efficiënte vorm van coping van de patiënt in werk-, woon- en gezinssituatie en de transformatieve dynamiek (zingeving en aspecten van levensbeschouwelijke aard) geven de zorg van Ciran een extra dimensie. Het zijn juist vaak deze twee factoren die van invloed kunnen zijn op het duurzaam herstel van patiënten die eerder niet adequaat geholpen konden worden. Arbeid belangrijke factor voor gezondheidsbevordering Ciran beseft dat arbeid en de betekenisgeving daarvan voor het gezond zijn belangrijk is. Zij gaat ervan uit dat het verrichten van arbeid (in welke vorm dan ook) in grote mate kan bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van mensen. Een bijkomend effect van de behandelaanpak van Ciran voor de werkgever is de positieve bijdrage aan de terugdringing van het ziekteverzuim en de daarmee gepaard gaande kosten en ongemakken. 5

6 Resultaatgericht, voorspelbaar, duurzaam 6 Ciran werkt uiterst resultaatgericht. Na doorverwijzing door huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist kan men in alle gevallen snel terecht voor een afspraak bij één van de revalidatiecentra van Ciran. De patiënt wordt onderworpen aan een multifactoriëel onderzoek. Dit resulteert in een verslaglegging met vermelding van de doelstellingen en het behandelvoorstel. Er is overleg met de patiënt over de termijn waarbinnen het verwachte resultaat gerealiseerd dient te worden. Het definitieve therapievoorstel wordt vastgelegd in een behandelovereenkomst die door de patiënt en het behandelteam wordt ondertekend. Daarna wordt gestart met het behandelprogramma. De huisarts van de patiënt wordt geïnformeerd over de bevindingen.

7 Als het teveel is. Als het mislukt. Het totale behandelprogramma onder supervisie van een revalidatiearts duurt maximaal 16 weken en leidt in bijna alle gevallen binnen 8 weken tot het normaal maatschappelijk kunnen functioneren van de patiënt. Dat maakt de dienstverlening van Ciran uniek in zijn soort en een partner voor de eerstelijns zorg. Ciran biedt daadwerkelijk voorspelbare en duurzame oplossingen als het gaat om patiënten met stagnatie in het herstel van het functioneren. Retrospectief onderzoek toont slechts een zeer gering percentage terugval in functioneren 1 jaar na afsluiting van de behandeling. Als je verstart 7 en verontwaardigt. Als je verdriet en bijna verdort, wees dan toch zeker van leven en lachen en gezond steeds weer op.

8 Kan ik het aan, Kan ik wel verder? Het doet me pijn, wil ik er zijn? Maar laat ik het lopen, Laat ik me gaan? Kan ik het leven, daarvoor alles geven? 8 Ik leg de woorden in mijn mond, ik blijf gezond!

9 Verantwoordelijk, transparant Ciran voelt zich in alle gevallen verantwoordelijk voor de door haar uitgevoerde behandelingen en geleverde zorg. De patiënt en zijn gezondheid staan centraal in alles wat Ciran doet. Ciran richt zich op het herstel van het functioneren van de patiënt en daarvan afgeleid op werkhervatting en werkbehoud. Ciran interpreteert daarbij de door de patiënt gepresenteerde klacht vanuit een gecombineerde medisch technische én medisch filosofische invalshoek. Daarbij is Ciran volledig transparant. Huisarts, bedrijfsarts en zonodig andere zorgverleners worden uitgebreid geïnformeerd, tenzij de patiënt heeft aangegeven hiertegen bezwaar te hebben. In voorkomende gevallen worden zij opgenomen in het behandelteam van de patiënt. Zelf managen Ciran is verantwoordelijk voor het resultaat: aan het einde van elk behandeltraject kan de patiënt ervan uitgaan dat hij weer functioneert zoals hij gewend was. Daarbij speelt het zelf kunnen managen van eventuele beperkingen, alsmede inzicht in het ontstaan van de klacht en klachtgedrag een belangrijke rol. Immers als de patiënt zijn beperkingen zelf kan plaatsen en de baas kan, staat niets een normaal maatschappelijk functioneren in de weg. Oplossingen voor werkgevers Voor werkgevers betekent de inzet van Ciran dat de kosten van deze gezondheidsherstellende behandeling op basis van verwijzing door huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist en indicatiestelling door de revalidatiearts, verzekerd zijn, met inachtneming van de polisvoorwaarden en eigen risico. Additioneel en voor rekening van de werkgever, kan gelijktijdig een Poortwachter proof begeleiding worden uitgevoerd. 9

10 Succesvol Mooi en maakbaar, 10 Het door Ciran geïntegreerde Top-Care concept wordt al meer dan 10 jaar vanuit zes vestigingen in Nederland: Venlo, Tegelen, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Nijmegen uitgevoerd. Inmiddels beschikt Ciran over een landelijk dekkend netwerk van expertisecentra voor deze vorm van poliklinische revalidatie. Innovatief en baanbrekend zorgconcept Op basis van dit innovatieve concept zijn een groot aantal patiënten succesvol behandeld. Daarbij is de kwaliteit geborgd door onderzoek en verwetenschappelijking van dit concept. Dit blijkt onder andere uit de samenwerking met universiteiten en wetenschappelijke onderzoeksinstituten. Verdere validering, onderzoek, innovatie en ontwikkeling van vernieuwende zorgconcepten blijft speerpunt in de samenwerking tussen Ciran en haar gecertificeerde en gecontracteerde zorgverleners. wreed en laakbaar. Onuitwisbaar, elke dag. Veel te veel, onvermoeibaar. Onderhuids voor mij bedwingbaar. Ik ben gezond!

11 11 Deze succesvolle aanpak bouwt Ciran graag, samen met haar partners, verder uit, nu zij zich verzekerd weet van de erkenning als instelling voor medisch specialistische zorg. Ciran, de kunst van gezond zijn

12 Ciran Expertisecentra: Top-Care CIR Impuls DBC Symphony R-elan Preventie Centrum MC Groenewoud Ciran vestigingen: Almere Amersfoort Amsterdam Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Enschede Eindhoven Groningen Heerenveen Maastricht Nijmegen Roermond Rotterdam Utrecht Venlo Zwolle Ciran heeft een landelijk dekkend netwerk van expertisecentra voor deze vorm van poliklinische revalidatie. De medisch specialistische zorg van Ciran wordt vergoed door: Achmea Zorg Agis Zorgverzekeringen N.V. Amersfoortse Zorgverzekering Anderzorg ASR Nederland Avéro Achmea Azivo Zorgverzekeraar AZVZ Confior CZ Actief in Gezondheid De Friesland Zorgverzekeraar Delta Lloyd Zorgverzekering N.V. DSW FBTO Groene Land Achmea Interpolis Zorgverzekeringen IZA Zorgverzekeraar IZZ Zorgverzekeraar Menzis zorg en inkomen OHRA N.V. ONVZ Zorgverzekeraar OOM Verzekeringen OZ Zorgverzekeringen OZF Zorgverzekeringen PNO Ziektekosten Salland verzekeringen Stad Holland Zorgverzekeraar Trias Zorgverzekeraar Univé Zorgverzekeraar UVIT VGZ Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeraar Cares Gouda Zorgverzekeraar UMC Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid Volmachten Aevitae B.V. IAK Verzekeringen B.V. VPZ Assuradeuren B.V. Nedasco Assuradeuren B.V. Turien & Co Assuradeuren B.V. Hoofdkantoor Bezoekadres Noorderpoort PJ Venlo Bedrijventerrein Venlo 1517 T: F: E: I: Postbus BD Venlo CIRAN

Informatiefolder. Wie zijn wij

Informatiefolder. Wie zijn wij Informatiefolder Wij hechten veel waarde aan goede informatievoorziening voor onze patiënten. Daarom besteden wij op allerlei manieren aandacht aan de communicatie met u. U kunt informatie ontvangen middels

Nadere informatie

www.psychologenpraktijkwageningen.nl

www.psychologenpraktijkwageningen.nl PRAKTIJKINFORMATIE Praktijkgegevens Adres: Koenenlaan 6 6703 GH Wageningen Telefoon: 0317-416095 E-mail: Website: pmrooke@psychologenpraktijkwageningen.nl www.psychologenpraktijkwageningen.nl U kunt bij

Nadere informatie

Succesvol herstel van langdurige klachten

Succesvol herstel van langdurige klachten Cliënten Succesvol herstel van langdurige klachten Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid De sleutel tot succesvol herstel Als u door lichamelijke

Nadere informatie

Zorgverzekering 2015: overstappen?

Zorgverzekering 2015: overstappen? Zorgverzekering 2015: overstappen? Samenvatting Aandachtspunten bij kiezen zorgverzekering 1. Uw zorgverzekeringspolis kan ieder jaar veranderen. Kijk elk jaar uw zorgverzekering goed na en vraag u af

Nadere informatie

Winnock brengt uw medewerkers in beweging!

Winnock brengt uw medewerkers in beweging! Winnock brengt uw medewerkers in beweging! Informatie voor de werkgever Heeft u medewerkers die: Verminderd functioneren door langdurige gezondheidsklachten of overgewicht? Frequent (kort) verzuimen? Langdurig

Nadere informatie

Rapportage Meldmaand Dialysetaxi. Op weg naar goed vervoer!

Rapportage Meldmaand Dialysetaxi. Op weg naar goed vervoer! Rapportage Meldmaand Dialysetaxi Op weg naar goed vervoer! April 2014 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Aantal klachten... 4 Gelukkig gaat ook veel goed!... 4 3. Dialyselocaties... 5 4. Zorgverzekeringsconcerns...

Nadere informatie

Verantwoording. Volledigheid Zorgvergelijker Geld.nl

Verantwoording. Volledigheid Zorgvergelijker Geld.nl Verantwoording Met de Zorgvergelijker 2015 van Geld.nl kun je op basis van je specifieke zorgwensen bepalen welke zorgverzekering de beste dekking voor de laagste premie biedt. Alle data aangaande de voorwaarden

Nadere informatie

Langdurige gezondheidsklachten?

Langdurige gezondheidsklachten? Langdurige gezondheidsklachten? En wordt u daardoor belemmerd in uw dagelijkse leven? Werk met Winnock Zorg aan duurzaam herstel van functioneren en wees uw klachten de baas Printversie Winnock Zorg 2015

Nadere informatie

Bijlage 1 bij B 2006 0098. Gedragscode van de zorgverzekeraar

Bijlage 1 bij B 2006 0098. Gedragscode van de zorgverzekeraar Bijlage 1 bij B 2006 0098 Gedragscode van de zorgverzekeraar Zeist, 2006 Opmerkingen bij de vierde druk Deze vierde druk van de Gedragscode is, met al haar bijlagen, een integrale uitgave van documenten

Nadere informatie

De rol van de Zorgverzekeraar. Vragenlijst voorgelegd aan het cliëntenpanel van het Huis voor de Zorg

De rol van de Zorgverzekeraar. Vragenlijst voorgelegd aan het cliëntenpanel van het Huis voor de Zorg De rol van de Zorgverzekeraar Vragenlijst voorgelegd aan het cliëntenpanel van het Huis voor de Zorg Floris de Bok Huis voor de Zorg Februari 2010 1 2 Inhoud Voorwoord 4 Onderzoek 5 Opzet 5 Respons 5 Resultaten

Nadere informatie

Succesvolle aanpak van klachten na letselschade

Succesvolle aanpak van klachten na letselschade Letselschade Succesvolle aanpak van klachten na letselschade Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid Van langdurige lichamelijke klachten naar

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Pluspraktijk Bezuinigingen fysiotherapie Tijd voor gezondheid Shockwavetherapie

Pluspraktijk Bezuinigingen fysiotherapie Tijd voor gezondheid Shockwavetherapie Pluspraktijk Bezuinigingen fysiotherapie Tijd voor gezondheid Shockwavetherapie Zorgverzekeraar Menzis heeft Fysiotherapie Groustra het TopZorg predicaat toegekend. Menzis kent het predicaat Top- Zorg

Nadere informatie

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR

Werken grotendeels alleen met collectieve verzekeringen met volmachten van VGZ, Avéro en ASR VERGOEDINGENOVERZICHT PER 1 JANUARI 2015. Onderstaande zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen in de genoemde aanvullende verzekeringen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren

Nadere informatie

Marktscan en beleidsbrief Zorgverzekeringsmarkt

Marktscan en beleidsbrief Zorgverzekeringsmarkt Marktscan en beleidsbrief Zorgverzekeringsmarkt Weergave van de markt 2009-2013 september 2013 Inhoud Vooraf 5 Managementsamenvatting 7 1. Inleiding 11 1.1 Aanleiding 11 1.2 Totstandkoming marktscans

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de zorgverzekeringsmarkt

Ontwikkelingen in de zorgverzekeringsmarkt Ontwikkelingen in de zorgverzekeringsmarkt Versie van 12 oktober 2011 Aon Hewitt Consulting Corporate Wellness Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 De zorgverzekeringsmarkt per 1 januari

Nadere informatie

Ervaringen van verzekerden met de zorg en de zorgverzekeraars Meting 2006 voor www.kiesbeter.nl

Ervaringen van verzekerden met de zorg en de zorgverzekeraars Meting 2006 voor www.kiesbeter.nl Ervaringen van verzekerden met de zorg en de zorgverzekeraars Meting 2006 voor www.kiesbeter.nl O.C. Damman M. Hendriks D.M.J. Delnoij P. Spreeuwenberg ISBN-10: 90-6905-823-5 ISBN-13: 978-90-6905-823-8

Nadere informatie

Met Psycholoog in Praktijk bent u snel weer klachtenvrij 4. Met welke psychische klachten kunt u bij ons terecht? 4. Uitgebreide dienstverlening 8

Met Psycholoog in Praktijk bent u snel weer klachtenvrij 4. Met welke psychische klachten kunt u bij ons terecht? 4. Uitgebreide dienstverlening 8 Cliënten 2 Inhoudsopgave Met Psycholoog in Praktijk bent u snel weer klachtenvrij 4 Met welke psychische klachten kunt u bij ons terecht? 4 Uitgebreide dienstverlening 8 Onze werkwijze 10 Onderzoek en

Nadere informatie

Zorgthermometer. Jaargang 16, april 2011

Zorgthermometer. Jaargang 16, april 2011 Zorgthermometer Jaargang 16, april 2011 Verzekerden in beweging 2011 2 Over Vektis gesproken Vektis, hét informatiecentrum voor de zorg. Vektis verzamelt en analyseert gegevens over de kosten en de kwaliteit

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijn van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s. Er is meer

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s.

Nadere informatie

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist ERVARINGSPROFESSIONALS IN EETSTOORNISSEN Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist Kennismaken met Human Concern 1 Als je een muur opricht, denk dan aan wat er

Nadere informatie

Proeftuinen van vernieuwend zorgaanbod

Proeftuinen van vernieuwend zorgaanbod Proeftuinen van vernieuwend zorgaanbod Een tabloid over de overheveling van de geriatrische revalidatiezorg naar de Zorgverzekeringswet. W.J. Ritman Vlnr Constance Beeker, Henriëtte Neuteboom, Aad Koster

Nadere informatie

N i e u w s F y s i o t h e r a p i e, m e d i s c h e t r a i n i n g e n e n fi t n e s s Nieuwsbrief januari 2014

N i e u w s F y s i o t h e r a p i e, m e d i s c h e t r a i n i n g e n e n fi t n e s s Nieuwsbrief januari 2014 N i e u w s Fysiotherapie, medische trainingen en fitness Nieuwsbrief januari 2014 Fitaal voor de mens die leeft, werkt en sport! Een nieuwe start en toch ook weer niet. Onze kwaliteit en dienstverlening

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen verzekeringsmaatschappijen in 2015

Overzicht vergoedingen verzekeringsmaatschappijen in 2015 pagina 1 / van 9 Attentie: de verzekerde kan bij twijfel over vergoeding contact met de verzekeringsmaatschappij opnemen Verzekerings- Pakketvorm Vergoeding per Vergoeding per Speciale opmerkingen Hieronder

Nadere informatie

Zorg enquête 2015. Deelrapportage risico vs. zekerheid

Zorg enquête 2015. Deelrapportage risico vs. zekerheid Zorg enquête 2015 Deelrapportage risico vs. zekerheid november 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Andere enquête resultaten 3 Contact 3 Zorg enquête 2015: deelrapportage 4 Samenvatting 4 Eigen risico 4 Aanvullende

Nadere informatie

Vermoeidheid na kanker

Vermoeidheid na kanker Vermoeidheid na kanker Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Geen gewone vermoeidheid 5 Herkent u dit ook? 7 Gevolgen 9 Erkenning 12 Factoren die vermoeidheid beïnvloeden 14 Wat kunt u zelf doen? 18 Onderzoek

Nadere informatie

arbeidsrevalidatie Uitzieken of aan het werk? De Comeback van Thema revalidatie Arbeidsdeskunde in revalidatiecentra: > Inclusiviteit: uitzenders

arbeidsrevalidatie Uitzieken of aan het werk? De Comeback van Thema revalidatie Arbeidsdeskunde in revalidatiecentra: > Inclusiviteit: uitzenders Vakblad over mens, werk en inkomen 37 e JAARGANG april 2015 NUMMER 2 De Comeback van arbeids revalidatie Arbeidsdeskunde in revalidatiecentra: Thema arbeidsrevalidatie Uitzieken of aan het werk? > Evaluatie

Nadere informatie

Arbo- dienstverlening

Arbo- dienstverlening Arbodienstverlening Arbodienstverlening Is een werknemer ziek? Dan bent u verplicht om u deskundig te laten ondersteunen bij de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor een

Nadere informatie