Focus uw aandacht Bosch Intelligent Video Analysis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Focus uw aandacht Bosch Intelligent Video Analysis"

Transcriptie

1 Focus uw aandacht Bosch Intelligent Video Analysis

2 2 En onderneem actie met Bosch Intelligent Video Analysis Ongeacht het aantal camera's dat uw systeem gebruikt, blijft het een uitdaging om werkelijk alles waar te kunnen nemen. Zelfs het observeren van slechts één scherm gedurende lange perioden vergt uiterste concentratie. Al na slechts twintig minuten bestaat de kans dat een operator minder dan negentig procent van de activiteiten in een scène over het hoofd ziet. Bosch Intelligent Video Analysis (IVA) helpt operators de aandacht vast te houden door videobewaking op geavanceerde wijze te automatiseren. Door decentrale, real-time verwerking worden situaties herkend die speciale aandacht vereisen, zodat uw bewakingsteam de informatie ontvangt die nodig is om snel te reageren en actie te ondernemen. Nieuwe definitie van videobewaking Bosch IVA technologie vormt een belangrijk onderdeel van het gehele bewakingssysteem en ondersteunt uw beveiligingspersoneel met uitgebreide en efficiënte detectie van gebeurtenissen. Dit is een uiterst geavanceerd systeem voor verwerking van digitale beelden en een aanzienlijke verbetering van beveiliging en veiligheid en verliest iedere scène geen moment uit het oog.

3 3 Bosch IVA werkt onafhankelijk op elke camera en zonder centrale server voor beeldanalyse. U hebt keuze uit een diversiteit aan geavanceerde detectiefuncties, van detectie van stilstaande objecten tot bewegingstrajecten. Live-beelden worden zonder vertraging geanalyseerd en de datastream die hierbij wordt gegenereerd, wordt toegevoegd aan de videostream. Gebeurtenissen worden onmiddellijk weergegeven, terwijl de data tevens kan worden opgeslagen om later te controleren. Deze complete systeemoplossing legt ieder detail van opgenomen scènes vast, waardoor u elke gebeurtenis kunt terugvinden, zelfs wanneer deze niet is ingesteld voor alarmering. Bosch Intelligent Video Analysis Focus uw aandacht en onderneem actie.

4 4 Intelligentie aan de rand van het netwerk Met Bosch Intelligent Video Analysis vindt de beeldverwerking in de camera of video-encoder plaats, wat een unieke benadering van analyse van beeldinhoud is. Het systeem herkent automatisch belangrijke gebeurtenissen in een scène en waarschuwt de operator. Op deze manier zorgt het voor intelligentie aan de rand van het netwerk. MPEG4-videostream MPEG4-video Metadata IVA analyseert ieder beeld, genereert daarbij metadata en activeert automatisch alarmen op basis van regels die zijn opgeslagen in de camera. Hiervoor is geen extra hardware nodig. Metadata-stream Bosch IVA helpt uw beveiligingsteam snel te laten reageren op verdachte activiteiten of potentiële bedreigingen. Alle bewakingscamera's in het systeem veranderen automatisch in actieve leden van uw beveiligingsteam: u Herkenning van gebeurtenissen tijdens continue real-time beeldanalyse u Waarschuwt de operator door een alarm te verzenden wanneer het een kritieke gebeurtenis detecteert uw camera's veranderen in een virtueel beveiligingsteam Bovendien is het toevoegen van Bosch IVA functionaliteit eenvoudig en kostenefficiënt, of uw systeem nu analoge camera's of IP-camera's van Bosch gebruikt. Intelligent Video Analysis: een extra paar ogen Het accurate, efficiënte en gebruiksvriendelijke Bosch IVA zorgt voor beeldanalyse van pixels, structuur en beweging in de camera zelf. Intelligent Video Analysis registreert het traject (snelheid en richting) van alle objecten en kan zowel bepaald gedrag, zoals het zich verdacht ophouden van personen, als stilstaande of verwijderde objecten detecteren.

5 5 Bosch IVA maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor optimaal bewakingstoezicht. Door voortdurende ontwikkeling kunnen blijvend nieuwe technologieën worden toegepast; via software-upgrades kunnen de intelligentie en functionaliteit verder worden verbeterd. Ondanks de uiterst geavanceerde technologie, is de installatie, configuratie en het gebruik van Bosch IVA zeer eenvoudig. Door gevoelige gebieden, detectievelden, objectvormen en bewegingen in te stellen, kunt u het systeem snel en nauwkeurig voorbereiden op de manier die u wenst. Traditionele oplossingen gebruiken een centrale server voor de analyse van beeldinhoud. Dit brengt hardware- en onderhoudskosten met zicht mee, stelt het systeem bloot aan computervirussen en vereist volledige datastreams van elke aangesloten camera. Het feit dat het systeem afhankelijk is van één server, maakt het bovendien erg kwetsbaar; bij een serverstoring mislukt de analyse voor elke camera. Door het principe van gedistribueerde intelligentie zorgt Bosch IVA voor een veel betrouwbaarder systeem; het heeft geen centrale server en is daardoor niet gevoelig voor serverstoringen die invloed hebben op het hele systeem. Intelligent Video Analysis werkt onafhankelijk in elk component. Zelfs bij een storing van één camera of encoder blijft de rest van het systeem op normale wijze functioneren. Andere voordelen zijn: u Kostenbesparing en verbeterde betrouwbaarheid: analyseservers of besturingssystemen zijn niet nodig. u Werkt met meerdere camera's zonder centrale hardware. u Minder databelasting en minder opslagruimte nodig; de videoanalyse vindt volledig decentraal in de camera plaats. u Minimale bedrijfskosten: één licentietarief voor alle detectiefuncties in de camera. Bosch IVA biedt aanzienlijke voordelen wat betreft doeltreffendheid en betrouwbaarheid van het systeem. Analoge camera's Dinion IP-camera's Analyseserver Storing van centrale server = storing van het hele systeem LAN NIET gevoelig voor centrale serverstoringen Gedistribueerde intelligentie LAN Databasewebserver Client-werkstation Client-werkstation Video-analyse op de pc Intelligentie aan de rand van het netwerk

6 6 Een betrouwbaar en veelzijdig systeem Camera's met Bosch Intelligent Video Analysis maken op zichzelf al de videobewaking effectiever. Als onderdeel van een compleet systeem bieden ze echter nog veel meer voordelen. IVA waarschuwt operators wanneer kritieke gebeurtenissen plaatsvinden, waardoor ze hun aandacht kunnen focussen op momenten waarop dat werkelijk nodig is. Met Forensic Search vinden operators bepaalde gebeurtenissen binnen enkele seconden. Vastlegging van details in metadata IVA legt gegevens vast over elke gebeurtenis die plaatsvindt binnen de actieve gebieden van elke bewaakte scène. De informatie van de beeldanalyse wordt als metadata gegenereerd en samen met de videobeelden opgeslagen. De metadata bevatten details van alle objecten die zich in de bewaakte gebieden bevinden of deze gebieden binnenkomen of verlaten. En de analyse houdt niet op bij livebeelden; Bosch IVA kan tevens gebeurtenissen herkennen tijdens het afspelen van opgenomen videobeelden. De opgenomen metadata bestaan uit eenvoudige tekststrings die specifieke beelddetails beschrijven en zijn veel kleiner en gemakkelijker te doorzoeken dan de opgenomen videobeelden. Door met slimme zoekmethoden, zoals die van een zoekmachine op internet, te zoeken in de metadata, leidt IVA u snel naar het relevante materiaal, zonder dat de volledige opname moet worden doorzocht.

7 7 IP-netwerk Camera met VCA Encoder met VCA Controlestation Via netwerk aangesloten iscsi Live-metadata Opgeslagen metadata Managementstation Forensic Search Wat gebeurt er nu als er iets plaatsvindt in een scène waarvoor geen detectie in uw systeem is ingesteld? Bosch IVA Forensic Search is een unieke oplossing voor deze situatie. Met Forensic Search kunt u het video-archief controleren met behulp van nieuwe detectiecriteria. Met Intelligent Video Analysis Forensic Search kunt u zoeken naar gebeurtenissen die niet zijn gedetecteerd tijdens de live-weergave. Zo kunt u het systeem bijvoorbeeld zo programmeren dat het een verdwenen object detecteert wanneer u zoekt in opgeslagen videobeelden, zelfs wanneer het systeem aanvankelijk niet is geconfigureerd voor de detectie van deze gebeurtenis.

8 8 Installatie- en gebruiksvriendelijk Met Bosch Intelligent Video Analysis, analyseert het systeem videobeelden op basis van criteria die u hebt ingevoerd. Dit doet u via de regel-wizard die u stap voor stap bij de instelling begeleidt. Voor elke camera kunt u vele parameters configureren, zoals gebieden in scènes die speciaal bewaakt moeten worden, grootte en vorm van objecten en bewegingsrichting. Het intuïtieve menu maakt de instelling eenvoudig; u hoeft slechts aan te geven welke gebeurtenis of combinatie van gebeurtenissen een alarm moet activeren. Wizards begeleiden de gebruiker stap voor stap bij de configuratie. Alle gebeurtenissen die door het systeem worden gedetecteerd en voldoen aan de vooraf ingestelde criteria, worden duidelijk weergegeven op het scherm. Objectomlijningen geven aan waar deze gebeurtenissen plaatsvinden. De kleur van deze omlijningen geeft de alarmstatus aan. Er wordt automatisch rekening gehouden met factoren als hoogte-breedte-verhouding en perspectief. Extra betrouwbaarheid Functies als camerakalibratie en perspectiefcorrectie dragen eraan bij dat alarmen alleen worden geactiveerd wanneer ook werkelijk een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt en vergroten de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van Intelligent Video Analysis aanzienlijk. Daarnaast zorgen ook speciale filters voor grootte, snelheid, richting en hoogte-breedte-verhouding ervoor dat ongewenste alarmen tot een minimum worden beperkt. Statistische analyse van vastgelegde beelden maakt het systeem ongevoelig voor weersomstandigheden. Het kan regen en zelfs sneeuw uitfilteren. Beeldstabilisatie zorgt ervoor dat alleen beweging wordt gedetecteerd in de geobserveerde gebieden en geen camerabeweging die wordt veroorzaakt door wind. Intelligent Video Analysis is tevens voorzien van beveiliging tegen sabotage, waardoor plotselinge veranderingen van het ingangssignaal in vergelijking tot een referentiekader worden gemeld.

9 9 Productkenmerk Omschrijving Overschrijding van een lijn Denkbeeldige lijnen hebben een werkelijk effect. Iemand betreedt een verboden gebied. Bosch IVA activeert een alarm. Verdacht ophouden Bosch IVA waarschuwt de operator dat iemand te lang rondhangt op dit parkeerterrein. Stilstaand object Of het nu een foutgeparkeerde auto of een achtergelaten voorwerp betreft, Bosch IVA waarschuwt de operator onmiddellijk. Verwijderd object Niets ontgaat Bosch IVA als een object de gebruikelijke positie verlaat, wordt automatisch een waarschuwing gegeven. Wijziging van omstandigheden De hoogte-breedte-verhouding van deze persoon is veranderd (van staand in kruipend), waardoor een waarschuwing is gegenereerd. Registratie van traject Met Bosch IVA Forensic Search kan eenvoudig worden gecontroleerd of voertuigen een bepaalde route volgen. Filters U kunt detectiekenmerken voor een object definiëren, zoals hoogte-breedte-verhouding, snelheid, grootte, richting en objectkleur. Beeldstabilisatie Deze camera zorgt voor exacte analyse, ondanks dat hij niet op een geheel stabiele steun is gemonteerd. Thermische cameraondersteuning Bosch IVA ondersteunt zelfs thermische camerabronnen (infrarood met groot bereik).

10 10 Uw virtuele beveiligingsteam van Bosch Intelligent Video Analysis werkt als een geïntegreerd onderdeel van uw bewakingssysteem en vergroot uw mogelijkheden voor bewaking. Het zorgt ervoor dat de aandacht van de operators niet verslapt door vermoeidheid, afleiding of te veel activiteiten die tegelijk geobserveerd moeten worden. Kant-en-klaar In veel van onze IP-camera's is Bosch IVA al ingebouwd. Ook integratie in bestaande systemen is eenvoudig. U hoeft slechts één of meer encoders toe te voegen en een licentie aan te schaffen voor alleen die camera's die IVA gebruiken. Bovendien hoeft u Bosch IVA alleen te activeren voor camera's die kritieke gebieden bewaken, waardoor de beveiligingspersoon speciaal let op de belangrijkste scènes en u tegelijkertijd kosten bespaart. Een lange traditie op het gebied van beeldanalyse Een van de mijlpalen van Bosch Security Systems op het gebied van technologie voor de analyse van videobeelden is het eerste digitale opnamesysteem met bewegingsdetectie in de branche, dat in 1999 werd geïntroduceerd. Sindsdien zijn we intensief aandacht blijven besteden aan research, waarbij de bewegingsdetectie verder is verbeterd en geavanceerde objectregistratie en algoritmen voor detectie van gebeurtenissen zijn ontwikkeld. We hebben daarbij tevens kunnen profiteren van de ervaring van Bosch bij onderzoek naar en ontwikkeling van zichtgebaseerde systemen in de automobielindustrie. Ons uitgebreide onderzoek op dit gebied brengt toekomstige bewakingstoepassingen zoals verkeersbordherkenning en voetgangersdetectie binnen bereik. Sommige van onze oplossingen worden ook vandaag de dag al toegepast in auto's.

11 11 IP-camera's Veel van onze IP-camera's zijn al uitgerust met Intelligent Video Analysis, waaronder onze Dinion IP-camera's, FlexiDome IP-camera's en vaste AutoDome camera's. Encoders met Bosch Intelligent Video Analysis Met onze VIP X1600 en VideoJet X10/X20/X40 serie videorecorders kunnen bestaande analoge videobewakingssystemen eenvoudig worden uitgebreid met IVA-functionaliteit. iscsi-opslag Bosch is markleider op het gebied van video-opslag met de nieuwste iscsi-oplossingen voor het opslaan van zowel videobeelden als gerelateerde IVA-metadata. Licentie voor Bosch IVA Forensic Search Met Bosch IVA Forensic Search kunt u zelfs in de grootste video-archieven zoeken naar specifieke metadata, aan de hand van vrij definieerbare zoekcriteria. Bosch Video Management System Bosch VMS is een compleet systeem voor bewaking, videomanagement en alarmfuncties. Voor een snelle detectie worden alarmen van Intelligent Video Analysis gecombineerd met algemene bewegingsalarmen. Met Bosch VMS kunt u specifieke alarmvoorwaarden combineren en rangschikken op prioriteit om complexe regels voor het uitvoeren van alarmscenario's samen te stellen.

12 Een traditie van kwaliteit en innovatie Al meer dan 100 jaar staat de naam Bosch voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bosch Security Systems is er trots op u een breed pakket van systemen en componenten te kunnen bieden op het gebied van Brand- en Inbraakdetectie, CCTV, Public Address, Congres, Paging en Sociale Alarmering, dat u helpt een oplossing te vinden voor elke gewenste toepassing. We zijn een wereldwijd actieve voorkeursleverancier van innovatieve technologie die wordt ondersteund door het hoogste niveau van service en support. Als u oplossingen nodig hebt waar u op kunt vertrouwen, kies dan voor Bosch. Nederland: Bosch Security Systems BV Postbus JB Eindhoven Nederland Tel: Fax: België: Bosch Security Systems nv/sa Torkonjestraat 21F 8510 Marke België Tel: Fax: Bosch Security Systems, 2008 Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden VS-EH-nl-01_F01U520037_01

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden 2 Bosch Recording Solutions Hoogwaardige oplossingen voor iedereen Kies uit onze uitgebreide reeks opnamesystemen de beste oplossing

Nadere informatie

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Professional 2 Efficiency door aanpassing Ideale oplossingen voor uw succes Om onmiddellijke reacties op noodoproepen, snelle service en naadloze communicatie

Nadere informatie

Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV. Bosch IP netwerk video productoverzicht

Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV. Bosch IP netwerk video productoverzicht Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV Bosch IP netwerk video productoverzicht 2 3 Veranderingen in de CCTV-technologie worden gestimuleerd door drie vereisten. De eerste is de noodzaak

Nadere informatie

Netwerkcamera s van Axis Een uitgebreid assortiment producten voor professionele videobewaking.

Netwerkcamera s van Axis Een uitgebreid assortiment producten voor professionele videobewaking. Netwerkcamera s van Axis Een uitgebreid assortiment producten voor professionele videobewaking. Het meest uitgebreide aanbod van netwerkcamera s op de markt De markt voor videobewaking groeit en bloeit

Nadere informatie

Personenalarmtoestel 62 IP, analoog of GSM het voldoet aan al uw wensen

Personenalarmtoestel 62 IP, analoog of GSM het voldoet aan al uw wensen Personenalarmtoestel 62 IP, analoog of GSM het voldoet aan al uw wensen 2 Uitgebreide veiligheid voor zelfstandig wonen Ons personenalarmeringssysteem is ontworpen voor mensen die zelfstandig willen blijven

Nadere informatie

DCN multimedia-vergadersysteem Informeren. Indruk maken. Inspireren.

DCN multimedia-vergadersysteem Informeren. Indruk maken. Inspireren. DCN multimedia-vergadersysteem Informeren. Indruk maken. Inspireren. 2 DCN multimedia-vergadersysteem van Bosch Informeren. Indruk maken. Inspireren. En mensen aanzetten tot actie Mensen aanzetten tot

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

Netwerkcamera s van Axis Een uitgebreid assortiment producten voor professionele videobewaking.

Netwerkcamera s van Axis Een uitgebreid assortiment producten voor professionele videobewaking. Netwerkcamera s van Axis Een uitgebreid assortiment producten voor professionele videobewaking. Het meest uitgebreide aanbod van netwerkcamera s op de markt De markt voor videobewaking groeit en bloeit

Nadere informatie

Divar. Toepassingshandleiding. Divar application guide

Divar. Toepassingshandleiding. Divar application guide Divar Toepassingshandleiding Divar application de veelzijdige guide digitale recorder van Bosch Divar de veelzijdige digitale recorder van Bosch Divar is de veelzijdige digitale recorder die digitale CCTV

Nadere informatie

Technische gids over netwerkvideo. Technieken en factoren om te overwegen voor een geslaagde inzet van op IP gebaseerd beveiligingstoezicht en

Technische gids over netwerkvideo. Technieken en factoren om te overwegen voor een geslaagde inzet van op IP gebaseerd beveiligingstoezicht en Technische gids over netwerkvideo. Technieken en factoren om te overwegen voor een geslaagde inzet van op IP gebaseerd beveiligingstoezicht en toepassingen voor controle op afstand. 2 Technische gids over

Nadere informatie

Technische gids over netwerkvideo. Technologieën en factoren om te overwegen voor een geslaagde inzet van op IP gebaseerd beveiligingstoezicht en

Technische gids over netwerkvideo. Technologieën en factoren om te overwegen voor een geslaagde inzet van op IP gebaseerd beveiligingstoezicht en Technische gids over netwerkvideo. Technologieën en factoren om te overwegen voor een geslaagde inzet van op IP gebaseerd beveiligingstoezicht en toepassingen voor controle op afstand. 2 Welkom bij de

Nadere informatie

MiVoice Office 400. Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie. Telefonie en nog meer

MiVoice Office 400. Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie. Telefonie en nog meer MiVoice Office 400 Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie Telefonie en nog meer Tientallen jaren ervaring op het gebied van bedrijfscommunicatie en een goed ontwikkeld gevoel voor trends hebben

Nadere informatie

Technische gids over netwerkvideo

Technische gids over netwerkvideo Technische gids over netwerkvideo Technieken en factoren die in overweging moeten worden genomen voor een effectieve inzet van applicaties voor beveiligingstoezicht en monitoren op afstand via IP Welkom

Nadere informatie

QVR. professioneel videomanagementsysteem. www.qnapsecurity.com. QVR professioneel videomanagementsysteem

QVR. professioneel videomanagementsysteem. www.qnapsecurity.com. QVR professioneel videomanagementsysteem QVR professioneel videomanagementsysteem www.qnapsecurity.com 1 Wat is QVR? QNAP Security, met het hoofdkantoor in Taiwan, is 's werelds eerste Linux-ingebedde NVR-ontwikkelaar die zijn bekroonde opslag-

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Geïntegreerde onderdelen: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware ESET Persoonlijke firewall ESET Antispam Nieuwe generatie NOD32-technologie Gebruikershandleiding wij beschermen uw digitale werelden

Nadere informatie

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen 2 Easy Series inbraakcentrale Betrouwbare beveiliging vereenvoudigd Toegevoegde waarde voor uw innovatieve

Nadere informatie

Bosch Digitale Beveilingsproducten. Overzichtsbrochure. Beveiliging waar u op kunt vertrouwen.

Bosch Digitale Beveilingsproducten. Overzichtsbrochure. Beveiliging waar u op kunt vertrouwen. Bosch Digitale Beveilingsproducten Overzichtsbrochure Beveiliging waar u op kunt vertrouwen. 03 Inhoud Beveiliging wordt digitaal 4 Keuzetabel digitale producten 6 Digitale videorecorder 8 Eazeo algemene

Nadere informatie

AXIS Camera Station Uitgebreide software voor videobeheer voor bewaking, opname, weergave en gebeurtenisbeheer

AXIS Camera Station Uitgebreide software voor videobeheer voor bewaking, opname, weergave en gebeurtenisbeheer Station Uitgebreide software voor videobeheer voor bewaking, opname, weergave en gebeurtenisbeheer Een volledig beeld Oneindig veel mogelijkheden voor video-beheer, waar u zich ook bevindt Station is een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding (bedoeld voor productversie 4.2 en hoger) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Inhoudsopgave 1. ESET Smart Security 4...4 1.1 Nieuwe functies... 4 1.2 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Bosch Video Management System. nl Bedieningshandleiding

Bosch Video Management System. nl Bedieningshandleiding Bosch Video Management System nl Bedieningshandleiding Bosch Video Management System Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Gebruik van het Help-systeem 7 1.1 Informatie zoeken 7 1.2 Help-onderwerpen afdrukken

Nadere informatie

Acht essentiële firewallregels

Acht essentiële firewallregels De komst van Web 2.0 heeft een stortvloed van nieuwe dreigingen op gang gebracht. De kans is daarom groot dat uw huidige firewall uw bedrijf niet meer voldoende bescherming biedt. Deze checklist is bedoeld

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

SiteCam Webcam Hosting Services. Mogelijkheden en Specificaties

SiteCam Webcam Hosting Services. Mogelijkheden en Specificaties SiteCam Webcam Hosting Services Mogelijkheden en Specificaties Introductie: SiteCam Hosting Services is ontwikkeld door WebcamCenter om onze klanten de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze camerabeelden

Nadere informatie

SSA 2011 editie. Hacousto. Protec. Protec Brandbeveiliging B.V. Communicatie - Video - Security Solutions

SSA 2011 editie. Hacousto. Protec. Protec Brandbeveiliging B.V. Communicatie - Video - Security Solutions SSA 2011 editie Hacousto Communicatie - Video - Security Solutions Hacousto Communicatie - Video - Security Solutions Protec Protec Brandbeveiliging B.V. Protec Protec Brandbeveiliging B.V. VIDEOTECHNIEK

Nadere informatie

PLENA-matrix digitaal audiosysteem Verrassend flexibel. Krachtige besturing.

PLENA-matrix digitaal audiosysteem Verrassend flexibel. Krachtige besturing. PLENA-matrix digitaal audiosysteem Verrassend flexibel. Krachtige besturing. 2 PLENA-matrix digitaal audiosysteem Uw veelzijdige keuze voor uitstekende audioprestaties Draadloze besturing binnen meerdere

Nadere informatie

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS CommScope biedt IBIS (Intelligent Building Infrastructure Solutions - infrastructuuroplossingen voor intelligente gebouwen) om een robuuste algemene

Nadere informatie

INEX 500. Zekerheid in zorgcommunicatie. Spil, poortwachter en management tool. Zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg bij u thuis

INEX 500. Zekerheid in zorgcommunicatie. Spil, poortwachter en management tool. Zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg bij u thuis Van Breda Zekerheid in zorgcommunicatie www.vanbreda.nl INEX 500 Spil, poortwachter en management tool AlBireo thuis Zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg bij u thuis VAN BREDA Service en persoonlijk

Nadere informatie

Access Professional Edition Selectiehandleiding

Access Professional Edition Selectiehandleiding Access Professional Edition Selectiehandleiding 2 Inhoud Inhoud 3 Systeemoverzicht 3 Wiegand hardware 4 RS485-buslezer 5 Selectiehandleiding De zeven stappen naar uw toegangscontrolesysteem 6 Stap 1: Kies

Nadere informatie

CityTouch & Starsense RF Rotterdam, Nederland. Nederland. Intelligente Openbare Verlichting. Ontdek wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

CityTouch & Starsense RF Rotterdam, Nederland. Nederland. Intelligente Openbare Verlichting. Ontdek wat de voordelen zijn van slimmere verlichting CityTouch & Starsense RF Rotterdam, Nederland Nederland Intelligente Openbare Verlichting Ontdek wat de voordelen zijn van slimmere verlichting Starsense RF, St-Truiden, België Intelligente Openbare Verlichting

Nadere informatie

Net2 Gebruikershandleiding

Net2 Gebruikershandleiding Net2 Gebruikershandleiding Versie 3 inhoud 0 tinhoud Hoofdstuk 1 Inleiding... 5 Deze handleiding... 5 Opbouw van deze handleiding... 5 Trefwoorden van Net2 programma... 5 Overzicht systeem... 6 Overzicht

Nadere informatie