ONZE DIENSTREIS van JUNI 2016 STOND IN HET TEKEN VAN DE COMPUTERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONZE DIENSTREIS van JUNI 2016 STOND IN HET TEKEN VAN DE COMPUTERS"

Transcriptie

1 ONZE DIENSTREIS van JUNI 2016 STOND IN HET TEKEN VAN DE COMPUTERS =Wij (Julien De Peusseleir, Yves Danneels en Bert De Wolf) landen op 1 juni s avonds in Kinshasa. De vier kisten met computers die door Yves zijn klaargemaakt en in februari naar Wereld Missiehulp in Boechout zijn gebracht voor transport per boot naar Matadi en Kinshasa, zijn spijtig genoeg nog steeds niet aangekomen. =Op 2 juni om 14u zullen we reeds vertrekken naar Kimpese (en Luozi), maar in de voormiddag gaan we poolshoogte nemen in de Procure van Scheut in KINSHASA. Net als we daar om 11u aankomen, worden de kisten uit de container gehaald en naar het magazijn gebracht. We kunnen onze ogen niet geloven. Onze vreugde is intens. We weten nu zeker dat we in Kidima en Lukula de pc s zullen hebben. Voor Luozi en Nzanza is het echter té laat. We kunnen zo n grote kist immers onmogelijk mee nemen. =We rijden naar Kimpese (220 km) om daar de nacht door te brengen in het centrum van Père Charles Kusika, zodat we op 3 juni vroeg in de morgen naar LUOZI kunnen vertrekken. Père Charles hoort dat we naar Luozi gaan zonder de computers. Prompt beslist hij dat zijn medewerker (Ambroise) naar Kinshasa moet gaan om daar de kist voor Luozi en Nzanza op te halen en meteen naar Kimpese te brengen. Op 3 juni s avonds zijn ze terug in Kimpese met de vracht. Op zaterdagmorgen vetrekken ze vroeg naar Luozi, waar ze na de middag aankomen, net als wij op het punt staan om de veerboot terug te nemen. Dit geeft ons de kans om de 7 computers nog vlug te installeren in een veilige ruimte van het klooster. Alles werkt. Ondertussen hebben we met Zr.Marcelline goede afspraken gemaakt over de beveiliging van het klaslokaal dat vanaf september de computers zal herbergen. LUOZI =Op zondag 5 juni laden we in Kimpese de computers voor Matadi-Nzanza in het busje van Ambroise die ons ter plaatse brengt in Matadi. We mogen deze man bijzonder dankbaar zijn. Hij heeft meer dan 900 km gereden om onze computers alsnog in de twee eerste scholen te brengen. Père Charles vroeg slechts 200 dollar voor deze enorme dienst. Ook in Matadi Nzanza is het enthousiasme groot. Eerlijkheidshalve zeggen we erbij dat de schok-dempende opvulling in de kist nl. rode T-shirts en voetballen en ook de geluidsversterking met micro zeker mee aanleiding gaven voor de grote vreugde. MATADI NZANZA

2 =Op dinsdag 7 juni zijn we in KIDIMA als daar tegen de middag de grote camion toekomt met daarin o.m. de drie overige kisten plus de zonnepanelen, batterijen, invertor en charge-controller. Deze materialen moeten immers in Kidima zijn voor de ingenieursstudenten daar zullen aankomen begin juli. Het is krachttoer geworden om toch een transporteur te vinden in Kinshasa. Met onze partners van Nsioni zelf bleek het niet mogelijk. De externe transporteur vroeg extra geld om bij de overheden in Kinshasa de nodige boorddocumenten te verkrijgen. Die moesten verhinderen dat onze kisten onderweg zouden geopend moeten worden aan de politieposten. Naderhand bleek dat toch één kist geopend was door de douane in Kinshasa en dat er een pakket schoolboeken en wat T-shirts waren ontvreemd. Gelukkig slaagden de dieven er niet in om er één of meer computers uit te nemen! KIDIMA =In Kidima gaan we onmiddellijk aan de slag om de 17 computers te installeren. We worden daarbij goed geholpen door de leerkrachten. Ook hier blijkt alles feilloos te werken. =Bij de zending waren ook 3 ijzeren kisten vol didactisch materiaal voor de nieuwe afdeling elektriciteit. Hugo had dit gekregen van het VTI in Dendermonde. De leerkrachten Elektriciteit waren natuurlijk in de wolken. s Anderendaags hadden wij met hen een vergadering over de mogelijke inrichting van een electro-atelier in een lokaal verderop. Samen plannen maken voor een heus atelier voor de afdeling elektriciteit KIDIMA =Nog steeds 7 juni: De zonnepanelen en batterijen kunnen niet uitgeladen worden in Kidima want ze zijn door de transporteur, om veiligheidsredenen helemaal achterin de camion geplaatst. We beslissen om ze dan maar naar Lukula te laten meevoeren en ze daar samen met de kist voor Lukula te laten uitladen. We zullen later wel een oplossing vinden om ze opnieuw naar Kidima te brengen.

3 =Twee dagen later zijn we in LUKULA. We bewonderen het nieuwe computerlokaal. Echt een pareltje. Ook hier wordt de derde kist geopend en alles wordt vrij vlug geïnstalleerd met medewerking van de leerkrachten. s Anderendaags demonstreren we het gebruik van de beamer: een hele openbaring. LUKULA beamer =De laatste kist is ondertussen afgeleverd in Nsioni (17 km voorbij Lukula en onze uitvalsbasis om naar Vaku en Kuimba te gaan.) We mogen logeren in het huis van Dr.Courtejoie die zelf drie maand in België is en we krijgen een Toyotajeep met chauffeur ter beschikking. Hiermee wordt het volgende probleem opgelost: hoe krijg je de computers in Vaku en Kuimba als die enkel bereikbaar zijn per moto? Met een goede jeep, een excellente chauffeur en een gerepareerde weg, gaat, als bij wonder, alles toch in orde komen. Met dank aan het droge seizoen! Het is immers een enorm verschil wanneer je niet moet rekenen met hevige onweders en stortbuien die je hele programma door elkaar kunnen gooien en de wegen onberijdbaar maken. In de kisten zitten naast computers, schermen en klavieren ook verdeelstekkers, T-shirts en voetballen =De weg naar VAKU heeft een ware metamorfose ondergaan. Honderden werklieden zijn bezig over de hele lijn. Drie vierde van het traject is reeds OK. Het laatste stuk is nog smal, geaccidenteerd en overgroeid, maar toch te doen. De computers zitten nu niet meer in schokvrije kisten, maar los in de jeep. Dit vormt een serieus risico. Toch blijken alle computers bij aankomst te werken. Enkel één toetsenbord doet het niet.

4 =Sr Hedwige, prefect secundair, gaat akkoord om de zeven pc s op te stellen in een zaaltje van het klooster. In de school zelf is er immers geen enkel veilig lokaal. Dit lijkt evident, maar dat is het niet. Kloosters zijn meestal gesloten terrein voor de leerkrachten. Hier krijgen we een belangrijk positief precedent. Het klooster mag dan al oud en wat bouwvallig zijn, het ontbreekt er niet aan grote interessante zaaltjes. We maken duidelijke afspraken over het plaatsen van antivol-roosters en metalen deuren in dit zaaltje. Dit is nu een prioriteit, want in Vaku wordt vaak gestolen (tijdens de vakantie). In Vaku zelf is niemand te vinden die deze klus kan klaren. We zullen dus afspraken moeten maken met de smid die de beveiliging van het computerlokaal in Lukula heeft vervaardigd. Yves meet alles op. VAKU =We organiseren hier in Vaku gedurende drie uur een heuse sessie voor alle leerkrachten die geïnteresseerd zijn. Het enthousiasme is groot. Ook bij ons zelf. De beginsituatie van de meeste deelnemers: niveau nul. Gelukkig zijn ook hier een paar uitzonderingen. Vooral Sr.Bérénice, die net een hogere opleiding Catechetiek heeft gevolgd in Kinshasa, maar ook één van de leerkrachten. Beiden staan een stuk verder en kunnen dus volop helpen bij de introductie. Dat er Ubuntu op de pc s staat en niet Windows is eventjes lastig voor deze mensen. Toch lukt het wonderwel. Deze sessie neemt veel twijfels weg: het was een juiste beslissing om ook naar deze uithoek computers te brengen. Zolang er geen computers zijn is er ook geen enkele stimulans om ook maar iets te vorderen. Nu ligt de weg toch (een beetje) open. Zr.Bérénice kent voldoende om de collega s met de computer te leren VAKU =Het volgend probleem dat zich aandient is de elektriciteitsvoorziening. Nu konden we telkens werken met stroom van de generator. Maar de brandstof is duur en zonnepanelen zijn een betere oplossing voor overdag. We zoeken meteen een goed dak om ze te plaatsen. =Na twee dagen keren we terug naar Nsioni van waaruit we s anderendaags naar Kuimba rijden. Met dezelfde jeep en een andere zeer goede chauffeur. We stoppen onderweg in het dorp Khienge om in opdracht van de familie Goffin uit Nijvel de plannen voor een nieuw te bouwen school af te geven. Links een deel van de oude school. Midden: het eerste nieuw gebouw: directielokaal, leraarszaaltje, bibliotheek. Van juli tot oktober 2016 zijn hier ondertussen 4 nieuwe klassen gebouwd in dezelfde stijl. meer info: We houden ook halt in Tsanga Nord (7 km voor Kuimba) om in opdracht van PVDD uit Lille de werking van de elektrische installatie het medisch centrum van de zusters te bekijken. De laatste 7 km zijn een verschrikking. We doen er bijna een uur over en de computers worden al te erg door elkaar geschud. Dit hadden we niet voorzien. Het gevolg is wel dat drie pc s van de zeven niet goed werken.

5 =In KUIMBA staat de overste van de communauteit, een andere Sr.Marcelline, ook toe dat we een zaaltje van het klooster inpalmen om de computers voorlopig te installeren en om enkele sessies te organiseren. Ook hier in Kuimba is het enthousiasme zeer groot. Ook hier blijken enkele mensen voldoende te kennen om de anderen een stuk op weg te helpen. Toch is hier het grootste probleem : VORMING. Oplossing: de leerkracht informatica en de secretaris (Gabriel) zullen tijdens deze vakantie een speciale opleiding volgen in het INPP van Tshela. Dit zijn we bij onze terugkeer nog gaan regelen in Tshela. Tot daar ons reisverslag vanuit het oogpunt: computers. Het was echt een wonder dat alles zo positief verlopen is. Redenen te over om tevreden terug te blikken op deze memorabele, erg nuttige reis. Wat brengt de toekomst? KALASI wil werk maken van elektriciteitsvoorziening via zonnepanelen en dit in alle scholen. Eerst komt KIDIMA aan de beurt. Dit is ondertussen gerealiseerd (zie rubriek GEREALISEERDE projecten). In de loop van 2017 zullen LUKULA en VAKU aan de beurt zijn. Als alles goed gaat zullen we ook zonnepanelen installeren op het nieuwe elektriciteitsatelier van KIDIMA. (verslag Bert De Wolf november 2016)

Vzw KALASI REALISATIES 2014

Vzw KALASI REALISATIES 2014 Vzw KALASI REALISATIES 2014 ALGEMEEN 2014 was het derde jaar van het Driejarenplan. Aangezien we reeds vooruit waren op het schema en enkele projecten reeds in 2013 waren aangevat en voleindigd, werd 2014

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Verslag van de reis in oktober 2015

Verslag van de reis in oktober 2015 Verslag van de reis in oktober 2015 Op 7 oktober 2015 vertrokken we, d.w.z. Dirk Trachet en Hugo Van Cauwenberg, voor een 'dienstreis' van drie weken naar Congo. Dit jaar zouden we niet alle (12) scholen

Nadere informatie

VIJF JAAR KALASI * KALASI. helpt scholen in CONGO. *KALASI betekent School, klas, onderwijs

VIJF JAAR KALASI * KALASI. helpt scholen in CONGO. *KALASI betekent School, klas, onderwijs VIJF JAAR KALASI * KALASI helpt scholen in CONGO *KALASI betekent School, klas, onderwijs Met CONFIANCE en PATIENCE in CONGO Confiance en Patience. Het zouden namen kunnen zijn van Congolese meisjes. Verrassend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Clemensactie April 2014

Nieuwsbrief Clemensactie April 2014 Nieuwsbrief Clemensactie April 2014 P. Jean- Robert uit Miyamba te gast bij de Clemensactie In de maand februari is P. Jean- Robert op verlof geweest en tegelijk op werkbezoek in België. Zo heeft hij deelgenomen

Nadere informatie

Karin en Carl Mollee. De zevende nieuwsbrief; De eerste weken in Oostenrijk zijn wij..

Karin en Carl Mollee. De zevende nieuwsbrief; De eerste weken in Oostenrijk zijn wij.. Nieuwsbrief 7 2e Jaargang 17-07-2003 Karin en Carl Mollee De zevende nieuwsbrief; De eerste weken in Oostenrijk zijn wij.. Na een voorspoedige reis zijn wij de 28 e juni met onze veestapel in ons nieuwe

Nadere informatie

Reisverslag Denemarken Duitsland Polen in 2013

Reisverslag Denemarken Duitsland Polen in 2013 Reisverslag Denemarken Duitsland Polen in 2013 Op maandagmiddag 15 juli 2013 vertrekken Peter en ik naar Noord Duitsland met een schoongewassen en gedesinfecteerde kuikenoplegger. Het eerste moment waar

Nadere informatie

Reisverslag Hulptransport Bosnië 2011. Danny Oosterveer. Vrijwilliger voor Stichting 4WD Supporting Bosnia

Reisverslag Hulptransport Bosnië 2011. Danny Oosterveer. Vrijwilliger voor Stichting 4WD Supporting Bosnia Reisverslag Hulptransport Bosnië 2011 Danny Oosterveer Vrijwilliger voor Stichting 4WD Supporting Bosnia Sponsoren Zonder de financiële bijdrage van de sponsors was deze reis voor mij niet mogelijk geweest.

Nadere informatie

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken.

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. 2 5 Ik hoef niet aangespoord te worden om mijn taken te maken. Niemand hoeft mij te zeggen

Nadere informatie

Onderzoekscompetentie

Onderzoekscompetentie Onderzoekscompetentie Pool wetenschappen (fysica) Sluimerverbruik op KA De Toverfluit Julien Kestemont & Dalil Chinek Begeleider: Kenny Kerckx Schooljaar 2010-2011 Inleiding: Bij het maken van opdrachten

Nadere informatie

Wanneer je teveel over iets nadenkt, loop je de kans dat je fouten gaat maken.

Wanneer je teveel over iets nadenkt, loop je de kans dat je fouten gaat maken. Wij gaan er gemakshalve vanuit dat leren bij iedereen hetzelfde gaat. Dat is niet waar. Scholen bieden over het algemeen de informatie auditief-linguïstisch aan (op het gehoor en talig). Informatie wordt

Nadere informatie

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Computerhulp door studenten Lekker bijverdienen. Flexibiliteit! Mijn eigen afspraken in plannen. Ruimte voor doorgroeien en persoonlijke ontwikkeling Ben

Nadere informatie

KEEP CALM AND JOIN THE SBT

KEEP CALM AND JOIN THE SBT KEEP CALM AND JOIN THE SBT Hoi, Voor de kampen zoekt BIZON veel mensen die een handje willen toesteken op logistiek vlak. Een grote taak is het materiaal helpen ter plaatse brengen op de kampplaats. Daarvoor

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

PROJECT HUISZWALUWEN IN HET ST-AMANDUS INSTITUUT IN BEERNEM.

PROJECT HUISZWALUWEN IN HET ST-AMANDUS INSTITUUT IN BEERNEM. PROJECT HUISZWALUWEN IN HET ST-AMANDUS INSTITUUT IN BEERNEM. Toen ik de resultaten van de huiszwaluwentelling van vorig jaar aan de watertoren van het St-Amandus Instituut hoorde was ik zo ontgoocheld

Nadere informatie

Windows 7 installeren

Windows 7 installeren Windows 7 installeren Systeemvereisten http://windows.microsoft.com/nl-be/windows7/products/system-requirements Via de windows 7 upgrade advisor kan je controleren of je computer geschikt is voor windows

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Een asielzoeker is iemand die bescherming vraagt in een ander land omdat hij zich niet veilig voelt in zijn

Nadere informatie

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen)

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000tal leerlingen. 1. Kennis van het woord vluchteling:

Nadere informatie

The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom

The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom Overzicht Welkom bij de Nike+ SportWatch GPS ontworpen in samenwerking met TomTom. Het horloge werkt met GPS en een Nike+ Sensor om afstand, snelheid, verstreken

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Don zit naast Jamiro. Ze zit omgekeerd in haar stoel en kijkt door de achterruit.

Don zit naast Jamiro. Ze zit omgekeerd in haar stoel en kijkt door de achterruit. Botsing Jamiro kijkt door de ruit van de auto. Hij zit achter het stuur, maar hij let niet goed op de weg. Jamiro heeft geen rijbewijs. Hij heeft de auto gestolen. Samen met Don. Don zit naast Jamiro.

Nadere informatie

China. - Zending in China -

China. - Zending in China - Colofon James Fraser Les voor groep 3/4 Duur les: 60 min. Aardrijkskunde Beeldende Vorming Godsdienst China - Zending in China - Pagina 1 Leerkracht - handreiking Aan het begin van de les wordt het verhaal

Nadere informatie

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar.

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. 5... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Digitale fotografie, foto s delen met familie en

Nadere informatie

Stroom van de zon. Wek zelf energie op en bespaar kosten

Stroom van de zon. Wek zelf energie op en bespaar kosten Stroom van de zon Wek zelf energie op en bespaar kosten Blij met energie van de zon! Een mooie kans om kosten te besparen en zuinig om te gaan met het milieu is het plaatsen van zonnepanelen. Daarmee

Nadere informatie

SPREEKBEURT. Het logistieke proces

SPREEKBEURT. Het logistieke proces SPREEKBEURT Het logistieke proces Het logistieke proces Wat is logistiek? Antwoord: Alles wat je nodig hebt om een product van de ene plek naar de andere plek te krijgen. Hiervoor zijn verschillende mensen

Nadere informatie

Dagboek september 2016

Dagboek september 2016 Dagboek 20 21-22 september 2016 De komende dagen gaan we met de vrijwilligers de trainingen oefenen, die we de afgelopen dagen hebben gemaakt. We bezoeken elk district apart. Alle vrijwilligers uit dit

Nadere informatie

Smartschool Vita et Pax-College: handleiding voor ouders

Smartschool Vita et Pax-College: handleiding voor ouders 1 Smartschool Vita et Pax-College: handleiding voor ouders Te volgen procedure bij de eerste aanmelding op Smartschool. Ga naar: https://vitaetpax.smartschool.be Bij eerste aanmelding: Druk op Wachtwoord

Nadere informatie

Installatie Loon 2015

Installatie Loon 2015 Installatie Loon 2015 Inhoud Loon 2015 downloaden van MijnLoon.nl...1 Nooit eerder met Loon gewerkt?...1 Onbekende uitgever...2 Windows 8: Onbekende app...2 Installatieschermen...3 Windows Start, Alle

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Den Dido en Jorisha de Samber op

Den Dido en Jorisha de Samber op Den Dido en Jorisha de Samber op Het weekend 8-9 augustus diende er links en rechts nog wat geklust te worden (o.a. WC-pot gebruiksklaar maken op de Undine) vooraleer we onze zomervakantie konden aanvatten.

Nadere informatie

PROGRAM VAN EISEN offerteaanvraag Distributie openbare bibliotheken Flevoland. Versie:

PROGRAM VAN EISEN offerteaanvraag Distributie openbare bibliotheken Flevoland. Versie: PROGRAM VAN EISEN offerteaanvraag Distributie openbare bibliotheken Flevoland Versie: 091012 Inleiding In Flevoland wordt het openbare bibliotheekwerk verzorgd door twee bibliotheken: Bibliotheek Almere

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 29

t Informantje schooljaar week 29 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 29 Agenda

Nadere informatie

Resultaten & conclusies onderzoek:

Resultaten & conclusies onderzoek: Resultaten & conclusies onderzoek: Kinderen over armoede en vluchtelingen door Kinderen Goedgekeurd! Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000-tal leerlingen. 1.

Nadere informatie

Artikel 8. Artikel 8 lid 1 Instructies van de afzender aan de vervoerder

Artikel 8. Artikel 8 lid 1 Instructies van de afzender aan de vervoerder Lid 1 Lid 2 Lid 3 Lid 4 Instructies van de afzender Instructies van de afzender aan de vervoerder Ook na inontvangstneming door de vervoerder mogen nog instructies worden gegeven Vergoeding van schade

Nadere informatie

Downloaden en installeren van de gratis AutoCAD studenten versie

Downloaden en installeren van de gratis AutoCAD studenten versie Scholengemeenschap Sint-Paulus Downloaden en installeren van de gratis AutoCAD studenten versie Versie 31-03-2015 Beste leerling, beste leerkracht, De scholengemeenschap Sint-Paulus heeft de keuze gemaakt

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen?

Nadere informatie

CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES

CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES 1 Inleiding 2 Wat heb je nodig? 2.1 De minimale configuratie 2.2 De tussenoplossing (aangeraden) 2.3 De maximale configuratie 3 Een dossier voorbereiden 3.1 Parameters 3.2

Nadere informatie

Eindverslag computerondersteuning in de Fred Murrayschool te Moengo

Eindverslag computerondersteuning in de Fred Murrayschool te Moengo Eindverslag computerondersteuning in de Fred Murrayschool te Moengo In het zweet des aanschijns. Verslag computerondersteuning in Moengo van 23 okt t/m 4 nov. Dinsdag 23 oktober en woensdag 24 oktober.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De opbrengst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Jaargang 17 woensdag

Nieuwsbrief 7. Jaargang 17 woensdag Nieuwsbrief 7 Jaargang 17 woensdag 29-11-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! 123zing Dit schooljaar zijn wij gestart met het uitproberen van een aantal muziekmethodes. Wij hebben besloten met

Nadere informatie

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Introductie De RS DigiVU Plus maakt het mogelijk om uw digitale tachograaf en chauffeurskaarten uit te lezen zonder gebruik te hoeven maken

Nadere informatie

«Le portail du transport fluvial»

«Le portail du transport fluvial» HTTP://BATELLERIE.BE «Le portail du transport fluvial» Wie zijn wij? Dit artikel is bestemd in prioriteit voor onze collega s, schippers die soms onze site bezoeken en dit zonder verplichtingen. Ik zal

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8. Welp kun je installeren vanaf de NJBB

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Duits Waddeneiland 1. We bereiken Borkum zonder problemen, zonder zeeziekte en met goeie zin. We meren af aan. We gaan verder -deel 2-

Duits Waddeneiland 1. We bereiken Borkum zonder problemen, zonder zeeziekte en met goeie zin. We meren af aan. We gaan verder -deel 2- We verlaten Texel aan het eind van de middag. Zon staat nog hoog aan de hemel. We moeten een stukje opkruisen naar het Molengat, de strook zee aan de westkant van Texel. Op de marifoon horen we de Visarend

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk)

Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk) Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk) Onze reis werd gepland van 1 juli tot 31 juli. Voor aanvang van onze reis hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk treinen te reserveren. Gedurende onze

Nadere informatie

Kom maandag maar, zei Jezus.

Kom maandag maar, zei Jezus. Dienstnummer: 1287 zondag: 2 e zondag van de herfst datum: 30-06-2018 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Matteus 25: 31-46 (BGT) liederen: GotZ 15; DV 198:1,3,4;

Nadere informatie

Experience the FedEx Difference. Fast track your career with FedEx, we give you the opportunities

Experience the FedEx Difference. Fast track your career with FedEx, we give you the opportunities Experience the FedEx Difference Fast track your career with FedEx, we give you the opportunities KOERIER / CHAUFFEUR Oude Meer/ Schiphol Oost Ridderkerk Amersfoort Eindhoven Als gezicht van FedEx naar

Nadere informatie

STI B AT. onderbouw 2008/2009. Docentenkaart 1 (1 van 2)

STI B AT. onderbouw 2008/2009. Docentenkaart 1 (1 van 2) STI B AT Docentenkaart 1 (1 van 2) Voorbereiding Print werkblad 1A en 1B dubbelzijdig, dat wil zeggen: op de ene kant van één vel A4 staat werkblad 1A, op de ommezijde werkblad 1B. Kunt u niet dubbelzijdig

Nadere informatie

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl. Powered by

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl. Powered by ISA, Veilig Online downloaden & installeren Powered by Windows 7-8-10 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD Windows 7 pag. 4 Windows 8 pag. 9 Windows 10 pag. 14 3 Downloaden en installeren van ISA, Veilig Online

Nadere informatie

Bekijk de fotovoorbeelden van lesruimtes ter inspiratie bij het bepalen van het aantal beschikbare plaatsen

Bekijk de fotovoorbeelden van lesruimtes ter inspiratie bij het bepalen van het aantal beschikbare plaatsen Capaciteitsmonitor 2018 Bekijk de fotovoorbeelden van lesruimtes ter inspiratie bij het bepalen van het aantal beschikbare plaatsen Ter ondersteuning bij het in kaart brengen van het aantal beschikbare

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Kleine Pien op reis. INFORMATIEBRIEF Eropuit - Sprookjes. Aan de ouders van groep 1 en 2,

Kleine Pien op reis. INFORMATIEBRIEF Eropuit - Sprookjes. Aan de ouders van groep 1 en 2, Aan de ouders van groep 1 en 2, INFORMATIEBRIEF Eropuit - Sprookjes De meivakantie zit er weer op. We hopen dat iedereen een leuke vakantie heeft gehad! Het zonnetje en de temperatuur lieten ons wel een

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure 1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van De Regenboogschattenjacht Een magische zomer vol geluk Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Reisverslag Wijnreis 2011

Reisverslag Wijnreis 2011 Woensdag 2 November: Een uitgestelde start in verband met een ISO audit.. Omniva le Ridderkerk om 16.45 uur. Tot onze verbazing geen files in ons land en België. Spreuk van de dag 1: Morgen zien we meer:

Nadere informatie

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Ons project staat! Eind mei is er door de projectmanager van Stichting de Elfde Vestiging van Oogziekenhuis Zonnestraal een bezoek gebracht aan het noorden

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 24 april 2014 Jaargang 8, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte

Nadere informatie

Team 3: Het Zonnepaneel Onderzoek naar de werking van een zonnepaneel en de zonneboiler

Team 3: Het Zonnepaneel Onderzoek naar de werking van een zonnepaneel en de zonneboiler Zonnepanelen op school Team 3: Het Zonnepaneel Onderzoek naar de werking van een zonnepaneel en de zonneboiler Jullie gaan onderzoeken hoe een zonnepaneel en de zonneboiler werken 1. SAMENWERKEN IN EEN

Nadere informatie

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap.

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap. Schooljaar 2007 2008 Juni 2008 Voorwoord directie In dit nummer: Voorwoord 1 Praktische info 2 Communicanten 4 Ikke 9 Kleuters 12 1ste leerjaar 16 2de leerjaar 20 3de leerjaar 23 4de leerjaar 25 5de leerjaar

Nadere informatie

Postkantoor in outlook!

Postkantoor in outlook! Postkantoor in outlook! Koppel het postkantoor in outlook en hoef niet telkens in te loggen om briefjes te bekijken. Wanneer je Microsoft Outlook op je pc hebt (vanaf versie 2013 kan dit), kan je ons postkantoor

Nadere informatie

Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen

Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen 1. Open de Zwijsen Software Manager via het Startmenu: selecteer onder Programma s de optie Zwijsen Startmenu en vervolgens Zwijsen Software

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Zonder Export versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers

BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Zonder Export versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Zonder Export versie 2.18.x naar 2.19.0 2012 Sdu uitgevers BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Zonder Export Inhoudsopgave BTW Conversie Legal Eagle Integratie

Nadere informatie

Table of contents 2 / 14

Table of contents 2 / 14 Report+ 1 / 14 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Report+... 9 Werken met Report+... 9 Standaard rapporten... 11 2 / 14 Introductie Introductie

Nadere informatie

Installatiehandleiding DataLogger v2.2

Installatiehandleiding DataLogger v2.2 1 HARDWARE 1. Data Logger Processor Unit (black box) 1.1. Kanalen (Voorkant black box) De volgende aansluitingen zijn voorzien (compatibel met vorig type black box): 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Woensdag 28 mei Vandaag gaan we op vakantie naar Zeeland. Pap, Ruud en ik gaan om 11.00 uur op weg naar België om Wouter van school te halen. Om 15.00 uur komen we aan

Nadere informatie

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie!

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie! 24 mei 2017 Agenda 29 juni Tweede rapport mee 30 juni Podium Party 4 juli Afscheid Groep 8 7 juli Laatste schooldag en De Kinderen s middags vrij Overstap (11:30) 10 juli t/m 18 aug Zomervakantie Kinderen

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 30 november 2018 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! 5 december 2018 Sinterklaas op school! 14 december 2018 Inloopmiddag nieuwe

Nadere informatie

Dit projectje is ipad vriendelijk, wat wil dit nu zeggen?

Dit projectje is ipad vriendelijk, wat wil dit nu zeggen? Dit projectje is ipad vriendelijk, wat wil dit nu zeggen? 1. Als je in dit projectboekje een QR code ontdekt kan je deze inscannen met QR scan app (application = toepassing) Probeer maar eens Nu verschijnen

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

Drivers van het internet op je computer installeren

Drivers van het internet op je computer installeren Drivers van het internet op je computer installeren 1 Drivers van het internet op je computer installeren Op de websites van de verschillende fabrikanten kan je drivers terug vinden van al hun producten.

Nadere informatie

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren. Alle stappen voor de installatie

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap boeken lenen en lezen op je Sony e-reader

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 3ième trimestre 2015 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : 001-3489506-07 Tél : 02/ 245.37.50

Nadere informatie

Procedure Avis bij Verbrugge Terminals B.V. www.verbruggeinternational.com

Procedure Avis bij Verbrugge Terminals B.V. www.verbruggeinternational.com Pagina: 1/8 Procedure Avis bij Verbrugge Terminals B.V. www.verbruggeinternational.com Pagina: 2/3 1. AVIS In de afgelopen jaren heeft onze organisatie, mede door uw steun en vertrouwen, zich verder kunnen

Nadere informatie

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 02 In deze Nieuwsflits: Informatieavond Studiedag Staking Overblijvers gevraagd! Overblijfreis Vervoer gevraagd! Kinderboekenweek vervoer Hoofdluis Meer Moerdijk Korte berichten

Nadere informatie

HANDLEIDING. Handleiding verbinding maken met AlexAndre Exact Globe via internet. VERSIE 1.3

HANDLEIDING. Handleiding verbinding maken met AlexAndre Exact Globe via internet. VERSIE 1.3 1. Let op! HANDLEIDING Handleiding verbinding maken met AlexAndre Exact Globe via internet. VERSIE 1.3 Wij adviseren u er altijd zorg voor te dragen dat uw PC up-to-date is. Verder kunnen wij een goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk.

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Een nieuwe ontdekking, ieder seizoen opnieuw. Dat is een wens van de 3D-Cup om jaarlijks in ieder geval 1 nieuw circuit te

Nadere informatie

Installatie Windows XP Professional Edition

Installatie Windows XP Professional Edition Installatie Windwos XP Professional Edition 1 Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren.

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Raspberry pi snel start handleiding

Raspberry pi snel start handleiding Raspberry pi snel start handleiding G.L.J. Quellhorst V _NL_2.0 Maart 2 0 15 Raspberry pi, snel start handleiding Deze informatie is onder ander verkrijgbaar via: http://www.raspberrypi.org http://www.zoekutuit.nl

Nadere informatie

A p p l i e d M i c r o E l e c t r o n i c s A M E B. V. O p e n d o o r d a y

A p p l i e d M i c r o E l e c t r o n i c s A M E B. V. O p e n d o o r d a y Dit is Eddy - een interactieve robot die iedereen kan maken! Eddy kan lopen, dansen, lichtjes maken en is bestuurbaar met je telefoon! Eddy is volledig open source en Arduino compatible zodat je zelf ook

Nadere informatie

Openbaar eindrapport Developing a sustainable quick charger powered by the sun Referentienummer: TESG113014

Openbaar eindrapport Developing a sustainable quick charger powered by the sun Referentienummer: TESG113014 Openbaar eindrapport Developing a sustainable quick charger powered by the sun Referentienummer: TESG113014 Opgesteld door: MisterGreen Datum: Oktober 2016 1 1. Samenvatting 2. Het plan 3. Bijdrage aan

Nadere informatie