Infobulletin nr. 243, maart 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infobulletin nr. 243, maart 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging"

Transcriptie

1 Alkmaarse Oratorium Vereniging Infobulletin nr. 243, maart 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging Het bulletin is bestemd voor leden van de A.O.V. Het wordt in principe per verspreid. Een beperkt aantal geprinte exemplaren is beschikbaar voor leden zonder adres. Kopij kunt u mailen naar info@aovkoor.nl of inleveren bij één der bestuursleden. Website: Inloggegevens voor de leden: gebruikersnaam: aovkoor; wachtwoord: sinds1925 BESTE KOORLEDEN, Ook op het vorige bulletin heb ik weer veel reacties ontvangen en is er het een en ander aan input gekomen. Blijven jullie dat alsjeblieft vooral doen. ZO, DIE HANGT WEER Deze onsterfelijke woorden sprak Aafje Heynis na een zoveelste uitvoering van de Matthäus Passion. Dat lijkt een beetje vloeken in de kerk, maar het geeft ook aan dat de MP niet voor iedereen een religieuze ervaring is, maar soms alleen maar een fabelachtig mooi muziekstuk dat ze voor geen goud zouden willen missen. Zo hebben wij als koorleden waarschijnlijk ook allemaal een eigen gevoel bij de MP en dat moeten wij koesteren. Voor het programmaboekje heb ik alle solisten, Johan en Ada gevraagd om iets te schrijven over hun aandeel in en gevoelens bij de Matthäus. Bijna allemaal zeggen ze dat ze niet goed weten wat ze daarover moeten zeggen en dat het allemaal niet veel voorstelt wat ze schrijven. Maar het viel mij op dat er zo veel ontroerende persoonlijke gedachten werden verwoord. Het doet dus kennelijk met hen ook meer dan ze misschien zelf denken. Nieuwsgierig geworden? Even wachten tot 12 april a.s. VAN DE VOORZITTER Het is weer Mattheüs-tijd, heerlijk. Zo voelt het al vele jaren, en bij mij begint de aanloop naar Pasen eigenlijk al als wij weer beginnen met de repetities. De laatste jaren echter voelt het niet meer helemaal heerlijk en dit jaar bemerkte ik bij mezelf zelfs een zekere Mattheüs-moeheid. Dat ligt niet aan de muziek, want die is en blijft prachtig en ik kijk al uit naar 12 april als we weer mogen. Dat ligt ook niet aan Johan, met zijn bevlogenheid en muzikaliteit, die er steeds maar weer voor gaat en ieder jaar weer nieuwe manieren vindt om dingen te zeggen en te vragen. Dat ligt niet aan Ada, die zich de vingers blauw speelt, soms eenzelfde riedeltje wel 10x achter elkaar, en die blijmoedig steeds maar weer met nieuwe verhalen komt om ons te instrueren en te inspireren. Dat ligt zeker niet aan een grote groep koorleden en gastzangers, die er iedere week weer alles aan doen om er iets moois van te maken. Misschien ligt het wel helemaal aan mezelf.

2 Maar er is helaas een groep zangers (m/v) onder ons die al jaren de automatische piloot mee naar de repetities neemt en die ook gebruikt. Daardoor gaan dingen fout of minimaal anders dan Johan zich voorstelt. Dan wordt er afgetikt en we kunnen weer opnieuw beginnen. Zonde van de tijd en de energie. Zonde van de ergernis die het geeft bij leden, die wèl opletten en aantekeningen maken. En storend voor leden, die dit mooie werk pas een paar keer hebben gezongen of voor wie het helemaal nieuw is. Lieve mensen, laat die automatische piloot alsjeblieft thuis en zing vol overgave volgens de aanwijzingen van Johan, want hij legt elk jaar andere accenten en dat kan die automaat echt niet aan. Maak gebruik van alles wat Ingrid Stijsiger ons aangereikt heeft. Pas toe wat je leert, als je zangles hebt of op een andere manier met stemvorming bezig bent. Want waar we mee bezig zijn en we op 12 april weer vol voor gaan, is levende muziek. Misschien wel met wat foutjes, maar daarvoor is het levende muziek, dat kan, mag en is niet te vermijden. Maar als we laten zien, dat we er allemaal van genieten als we daar weer op het podium staan, dat we ons voor de volle 100 % inzetten en ervoor zorgen, dat ons publiek met een goed gevoel de kerk verlaat, dan is mijn Mattheüs-moeheid meteen helemaal over. LEDEN Zieken Ali Rooker, Roelie Stoel en Gemma Bontes zijn nog uit de running. Volledigheidshalve nog even hun adressen voor diegenen die een kaartje willen sturen. Roelie: Zorghotel De Palatijn, Dillenburgstraat 1, 1814 JV Alkmaar (in ieder geval tot 29 maart a.s.). Huisadres: Kennemerstraatweg 102, 1815 LC Alkmaar. Ali: Jan Wilshof 58, 1815 LW Alkmaar. Gemma: Straalsteen 20, 1703 ET Heerhugowaard. Betty Ackerman en Griet Kramer hebben gelukkig weer snel de ziekenboeg verlaten en draaien weer volop mee. Het is het bestuur helaas niet altijd bekend dat iemand (langdurig) ziek is dan wel om andere reden een periode niet op de repetities aanwezig zal zijn. Het zou fijn zijn als wij dit wel zouden weten, zodat we daar ook aandacht aan kunnen besteden. Laat het dus alsjeblieft even weten als je zelf of een medekoorlid ziek is. KWALITEITSVERBETERING De tips van Ingrid Stijsiger liggen ons hopelijk nog een beetje in het geheugen. Hoewel het in het vuur van het repeteren wel eens moeilijk is om hieraan te denken, moeten we dat toch proberen. Het makkelijkste is waarschijnlijk het actief zitten. Dat komt ons ook van pas tijdens de komende uitvoering van de MP, waarin we veel moeten staan en zitten. Het helpt ook bij het geruisloos opstaan. Moeilijker wordt het al bij het zingen van de klinkers. Je moet maar eens even een stukje niet meezingen en kritisch luisteren (niet allemaal tegelijk), dan hoor je goed wat Johan, Ada en Ingrid bedoelen met het kleuren van de noten. Vooral de A en E zijn opvallend. Maar we blijven het proberen. Wie weet wordt het ooit onze tweede natuur.

3 Zangdocenten Zoals beloofd staan hieronder wat meer gegevens over de zanglessen die jullie eventueel kunnen volgen bij Sabine Kirsten en Karel Kok. Sabine Kirsten Zij heeft een leuke aanbieding, nl. een strippenkaart voor 5 lessen. In de maanden maart en april kost deze kaart 125,-- (voor duo s 150,--) en is geldig tot 4 juli Voor meer informatie en/of aanmelding kunnen jullie contact met haar opnemen via of info@sabinekirsten.nl Leuk is misschien nog om te weten dat Sabine bij ons najaarsconcert soliste zal zijn. Karel Kok Hij is directeur van de particuliere muziekschool Muziekpraktijk 6a in Schagen. Hij heeft een aantal vormen van zangles in zijn portefeuille. Privéles: individuele afspraak over lengte en frequentie van de les, kosten 20,-- per half uur. Les met twee personen tegelijk: 1 uur, 20,-- p.p. groepslessen: tot max. 10 personen. Cursus Stemvorming: 8 lessen van 1,5 uur, kosten 125,-- incl. lesboek. Workshops Stemvorming: een dag intensief werken aan de stemtechniek en daarbij ook fijn zingen. Aantal deelnemers open. Koristenopleiding: lessen van 1,5 uur, in principe 25 per seizoen maar dit aantal is bespreekbaar. Kosten afhankelijk van aantal lessen. M: E:info@muziekpraktijk6a.nl Via dit adres kunnen jullie je ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief, waarin alle informatie staat over lessen en projecten. Ten overvloede ook nog maar even de gegevens van Ingrid Stijsiger en Marian Smit Ingrid Stijsiger Stationweg CE ALKMAAR T: M: E: info@ingridstijsiger.nl Lesprijs per uur: 45,-- Ook groepsles mogelijk met maximaal 4 deelnemers. Marjan Smit Ferdinand Bolstraat CV ALKMAAR T: E: marjanhjsmit@gmail.com Lesprijs per uur: op aanvraag Ook groepsles mogelijk met maximaal 4 deelnemers.

4 MATTHÄUS PASSION 2014 BELANGRIJK Na de altaria erbarme dich (nr. 47) zingen wij ZITTEND het koraal Bin ich gleich von dir gewichen. NA dit koraal gaan wij pas staan. Wij blijven dan staan t/m nr 56, dus ook BLIJVEN STAAN tijdens de basaria Gebt mir meinem Jesus wieder (nr. 51). Willen jullie dit s.v.p. allemaal goed in de partituur aantekenen. Het komt zo amateuristisch over als er toch weer een paar mensen gaan staan of zitten. Staan/zittenschema Deel 1 nr 1 t/m 7 : staan nr 8 t/m 12 : zitten nr 13 t/m 16 : staan nr 17 t/m 19 : zitten nr 20 t/m 23 : staan (daarna gaan de dames van koor 1 zitten) nr 24 t/m 26 : staan nr 27 t/m 29 : zitten nr 30 t/m 35 : staan. Deel 2 Nr 36 : staan (op teken van Johan gaan de dames van koor 1 zitten) Nr 37 en 38 : staan Nr 39 t/m 41 : zitten Nr 42 t/m 46 : staan Nr 47 en 48 : zitten Nr 49 t/m 56 : staan Nr 57 en 58 : zitten Nr 59 : staan Nr 60 en 61 : zitten Nr 62 en 63 : staan Nr 64 t/m 66 : zitten Nr 67 en 68 : staan (daarna gaan de dames van koor 1 zitten) Nr 69 t/m 73 : staan Nr 74 en 75 : zitten Nr 76 t/m 78 : staan Voor de goede orde herhaal ik nog even hetgeen ik ook al in het vorige bulletin heb gezegd over het toezien op het toelaten van familieleden/vrienden via de ingang aan de achterzijde van de kerk. Het gebeurt helaas nog te vaak dat koor- en/of orkestleden mensen meenemen via die ingang, die of geen toegangsbewijs hebben of wel in het bezit van een kaartje al plaatsnemen in de kerk voordat de deuren voor het publiek open gaan. Mocht de situatie zich voordoen dat het nodig of wenselijk is dat iemand zich al eerder in de kerk bevindt, dan dienen jullie hiervoor zo vroeg mogelijk contact op te nemen met Gerrit Snijders. Mocht het echt nodig zijn hiervoor een voorziening te treffen, dan zal HIJ dat beoordelen en dit regelen. Indien een en ander niet vooraf is gemeld, dan wordt de onbevoegde persoon de toegang aan de achteringang geweigerd en zal hij/zij via de publieksingang binnen moeten komen. Maak het uzelf en de leden die de toegangscontrole aan de achterzijde doen niet onnodig moeilijk. Het is echt niet leuk om iemand op die manier de toegang te moeten weigeren.

5 Generale repetitie De generale repetitie vindt plaats in de Grote Sint Laurenskerk. Een dringend verzoek: graag allemaal om uur klaarzitten op de tribune, zodat we op tijd kunnen beginnen. Alleen in de pauze, dus niet voor aanvang, is er koffie en thee verkrijgbaar. Voor de orkestleden en solisten is dit gratis. Voor de koorleden kost dit 1,00 per consumptie. Concert Garderobe Onze garderobe is achter de koortribune. Partituur Het is verplicht een zwart gekafte partituur te gebruiken. Een ieder dient hiervoor zelf zorg te dragen. Kleding etc. Dames: Lang zwart, zwarte panty, zwarte schoenen. Géén opvallend decolleté en/of sieraden. Géén grote handtas mee op de tribune. Heren: Zwart kostuum, zwarte sokken, zwarte schoenen, wit overhemd, grijze stropdas (géén vlinderdas). Allen: Graag heel terughoudend zijn met parfum en aftershave! Geen flesjes water mee op de tribune. Mobiele telefoon natuurlijk uit! Inzingen De kerk is voor het publiek open om uur. Het koor kan door de achteringang naar binnen. Het inzingen is om uur achter het koorhek. Opkomst koor en plaatsing koorleden We komen van twee kanten op vanaf het koorhek: koor 1 aan de kant van de hoofdingang, koor 2 aan de andere kant. Het is de bedoeling dat we tijdens de generale al zoveel mogelijk in de concertopstelling zitten. Toch kan het voorkomen dat er op het concert nog wat gewijzigd moet worden. Johan beslist hierover. Koffievoorziening De koffie wordt verzorgd door de catering van de Grote Sint Laurenskerk. Het koor drinkt koffie achter het koorhek. Brandalarm We hopen natuurlijk dat het brandalarm dit jaar niet zal afgaan, maar we weten nu in ieder geval dat zoiets kan gebeuren. Als we de kerk moeten verlaten, gaan alle koorleden, orkestleden, solisten en dirigent zo spoedig mogelijk naar de hal van De Vest. Ga alsjeblieft niet rondom de kerk lopen, je familie zoeken (die redden zich wel) of naar huis. Als we in De Vest iedereen bij elkaar hebben, weet iedereen ook wat er gaat gebeuren. Ten slotte Verstop je hoofd niet achter de partituur, maar zing over je boek heen. Kijk naar Johan en zing naar het publiek toe, jullie kennen de noten en de tekst echt wel.

6 CONCERTAGENDA April 2014 Wie : Oratoriumkoor Heiloo Wat : Matthäus Passion van J.S. Bach Waar : Ter Coulsterkerk te Heiloo Wanneer : vrijdag 4 april 2014 om uur Prijzen : 25,-- Wie : Koorvereniging Bergen Wat : Stabat Mater van A. Dvorak Waar : Petrus en Pauluskerk te Bergen Wanneer : vrijdag 11 april 2014 om uur Prijzen : 27,50 Wie : Appassionata Wat : The Cruxifixion van J. Stainer Waar : Prot. Kerk te Schagen Wanneer : zondag 13 april 2014 om uur Waar : R.K. Kerk te Obdam Wanneer : vrijdag 18 april 2014 om uuur Prijzen : 10,-- Mei 2014 Wie : Amsterdams Gemengd Koor Wat : operakoren van Bizet, Offenbach, Delibes e.a. Waar : Muziekgebouw aan t IJ te Amsterdam (RECTIFICATIE) Wanneer : zondag 18 mei 2014 om uur Prijzen : 33,-- / 31,-- Wie : Sine Nomine Wat : Maria Vespers van C. Monteverdi Waar : Grote Kerk te De Rijp Wanneer : zondag 11 mei 2014 om uur Waar : Oosterkerk te Hoorn Wanneer : zondag 25 mei 2014 om uur Prijzen : 20,-- / 18,50 Wie : Toonkunst Alkmaar Wat : Le roi David Honegger; Requiem - Bruckner Waar : Grote Sint Laurens Kerk te Alkmaar Wanneer : vrijdag 23 mei 2014 om uur Prijzen : 27,50 / 25,-- PROJECT Op maandag 24 maart 2014 gaat een Mozart-project bij de Langedijk Oratoriumvereniging van start. Het betreft de uitvoering van het Requiem en de Krönungsmesse. De uitvoering is op vrijdag 24 oktober 2014 in Broek op Langedijk. De kosten voor deelname zijn 75,-- exclusief partituren. U kunt zich opgeven via

7 SCRATCHCONCERTEN Naar aanleiding van het stukje in het vorige bulletin over scratchconcerten kreeg ik nog een tip van Ernestine Vos. Op vind je een overzicht van allerlei scratch- c.q. meezingconcerten door het hele land. Zo te zien voor ieder wat wils. Leuke site om eens op te kijken. AOV in 2015 Uit mijn vorige bestuursperiode kan ik mij herinneren dat een vraag aan de koorleden welke werken zij wilden zingen tot lange lijsten met mogelijk repertoire leidde. Het valt mij daarom een beetje tegen dat pas 1 (!) lid een suggestie heeft gedaan. In verband met de planning kan iedereen zijn suggesties voor het jubileumconcert in het najaar van 2015 nog tot 1 mei 2014 doen bij mij of één van de andere bestuursleden. LEDENVERGADERING 2014 Wat heeft John F. Kennedy te maken met de ledenvergadering van de AOV? Lees verder en je weet het. De ledenvergadering zal plaatsvinden op dinsdag 20 mei 2014 om uur in de aula van Murmellius Gymnasius. Aan de vergaderstukken wordt nog gewerkt, maar ik kan jullie wel al berichten dat Marijke Dekker en Gerrit Snijders aftredend en niet herkiesbaar zijn als bestuurslid. Het is goed om alvast eens bij jezelf te rade te gaan of jij tot het bestuur zou willen toetreden. Dat is niet alleen een last, maar ook vaak heel leuk. Als variant op de beroemde uitspraak van Kennedy zou ik willen zeggen: Vraag je niet af wat de AOV voor jou kan doen, maar wat jij voor de AOV kunt doen. Als afsluiting van de ledenvergadering is er onder het genot van een hapje en drankje nog gelegenheid om na te praten of het over heel iets anders te hebben. Enquête In verband met het beleid met betrekking tot de toekomst van de AOV zal er onder de leden een enquête worden gehouden. Op 9 april 2014 (generale repetitie) wordt aan alle koorleden een envelop met deze enquête uitgereikt. U kunt de ingevulde enquête op de repetitieavonden van 16 en 23 april 2014 in een daarvoor bestemde doos deponeren. De uitkomst wordt nog vóór de ledenvergadering ter beschikking gesteld, zodat een en ander ook tijdens die vergadering aan de orde kan komen. Het bestuur vraagt jullie dan ook om deze enquête in te vullen, zodat zij een goed beeld van de mening van de leden krijgt en hierop het beleid kan afstemmen. HISTORIE Bij mijn naspeuringen naar de concertgegevens kwam ik in een oud plakboek van Gerard Vreeker nog een krantenartikeltje tegen over de ledenvergadering van de AOV in 1963 (toen schreef men daar nog over in de krant), waarin gewag werd gemaakt van het ledenaantal. De AOV telde toen 210 (!!) leden. Dat waren nog eens tijden.

8 Gek genoeg mis ik de concertgegevens van het najaarsconcert We voerden toen The Creation van Haydn uit. Heeft iemand nog een affiche of een programmaboekje van dat concert dat ik even mag lenen? Bij voorbaat dank. KOORDAG Deze info is niet nieuw, maar wel belangrijk. Op de zaterdagen 24 mei en 23 augustus 2014 vinden koordagen plaats. Hoewel er nog heel veel werk verzet moet worden qua instuderen van het repertoire, heeft het bestuur besloten de duur van de koordagen te bekorten en er meer een koorochtend van de maken. Dat legt dan minder een claim op de leden. De koorochtend zal tot uur duren. Er is dus ook geen sprake meer van een lunch. De repetitieochtenden zijn echter daarom niet minder belangrijk. Komt dus allen!!! MIJN ACHTERBAND IS WEL WAT ZACHT.. maar dat is geen excuus om niet deel te nemen aan de fietssponsortocht van de Rabobank op zaterdag 14 juni a.s. Zoals voorgaande jaren ontvangt de AOV een bedrag van 300,-- als wij met minimaal 10 mensen deelnemen. Vorig jaar is er door de koorleden een actie opgezet om de fietsende leden te sponsoren als men zelf niet kon of wilde deelnemen. Dat heeft een mooi extra bedrag opgeleverd. Het lijkt mij dan ook goed om naast de fietsactie dit jaar ook weer onze eigen sponsoractie voort te zetten. Na de Matthäus Passion zal ik zorgen voor een intekenlijst voor fietsers èn sponsors. NAJAARSCONCERT 2014 Ook dit onderdeel is niet nieuw, maar op deze manier blijft het wel in het hoofd en de agenda zitten. Dit concert zal plaatsvinden op zondag 5 oktober 2014 om uur in de Grote Sint Laurens Kerk. De Generale Repetitie is op woensdag 1 oktober Aan dit concert wordt o.a. meegewerkt door Sabine Kirsten, sopraan, en Pieter van Dijk, orgel. Het repertoire voor dat concert bestaat uit de navolgende werken: Andriessen : Te Deum en Due Madrigali Dyson : Songs for sailors Mendelssohn : Wer nur den lieben Gott lässt walten Vaughn Williams : O be joyful in the Lord (Ps. 100) Vivaldi : Laudate Dominum en In exitu Israel

9 In het volgende bulletin hoop ik wat meer info te hebben over het repertoire van Sabine Kirsten en Pieter van Dijk tijdens dit concert. TENSLOTTE Ben ik vanaf 1 april a.s. even een weekje op vakantie om wat Paaszon te tanken op Fuerteventura. Ik ben voor de generale repetitie weer terug om jullie commentaar, suggesties en andere reacties in ontvangst te nemen en hopelijk alvast de programmaboekjes te kunnen uitreiken. Janine Luijk

Infobulletin nr. 242, februari 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging

Infobulletin nr. 242, februari 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging Alkmaarse Oratorium Vereniging Infobulletin nr. 242, februari 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging Het bulletin is bestemd voor leden van de A.O.V. Het wordt in principe per e-mail verspreid. Een beperkt

Nadere informatie

Infobulletin nr. 241, december 2013 Alkmaarse Oratorium Vereniging

Infobulletin nr. 241, december 2013 Alkmaarse Oratorium Vereniging Alkmaarse Oratorium Vereniging Infobulletin nr. 241, december 2013 Alkmaarse Oratorium Vereniging Het bulletin is bestemd voor leden van de A.O.V. Het wordt in principe per e-mail verspreid. Een beperkt

Nadere informatie

GGK-Bulletin Nr

GGK-Bulletin Nr GGK-Bulletin Nr. 5-2018 9 oktober 2018 De zomervakantie is achter de rug en we zijn weer volop aan het werk. Het Kerstconcert is (weer) moeilijker dan we dachten. Veel thuis oefenen is absoluut noodzakelijk.

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief Nieuwsbrief de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief 7 e nieuwsbrief Let op uitnodiging voor vrienden dag: in deze nieuwsbrief. Bekijk ook even de laatste pagina Verslag van een repetitiedag, en een nieuwsflits

Nadere informatie

Alle bovengenoemde punten komen hieronder aan de orde.

Alle bovengenoemde punten komen hieronder aan de orde. Koorvereniging Bergen- Beleidsnota 2017 Muzikale Ontwikkeling en bestuurlijke stabiliteit De speerpunten van de vorige beleidsnota s: kwaliteits ontwikkeling en sociaal beleid staan nog steeds recht overeind.

Nadere informatie

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Toestemming ouders foto s/film. Tennisles groep 3/4. Pionnen klaarzetten op vrijdag om uur

Nieuwsbrief. Agenda. Toestemming ouders foto s/film. Tennisles groep 3/4. Pionnen klaarzetten op vrijdag om uur Nieuwsbrief Nr 12 16-02-2018 Toestemming ouders foto s/film In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat we iets te voorbarig waren met een toestemmingsformulier voor ouders. Aangepast aan deze tijd is

Nadere informatie

Annemiek Vanaf 12 uur is de kerk voor ons open. Maarten Generale repetitie volledige programma

Annemiek Vanaf 12 uur is de kerk voor ons open. Maarten Generale repetitie volledige programma Datum: Generale repetitie 18 en doorloop + uitvoering 19 november 2017 Locatie: Kerk St. Jan te Waalwijk Dirigent Annemiek van der Niet Musici Maarten van den Hoven, piano Ymke Hollemans, fluit Solisten

Nadere informatie

New Voices, een koor waar woorden gaan leven!

New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices is in 2004 opgericht. Beginnen in een regio waar al veel koren reeds langere tijd hun bestaan hebben, is een uitdaging. Als koor moet je dan wel

Nadere informatie

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd!

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd! Kindcentrum de Grasspriet van de Venstraat 9 5555KK VALKENSWAARD Tel. 040-2012908 e-mail: infodegrasspriet@skozok.nl website: www.degrasspriet.nl 2015-2016 Nummer 16 20 april 2016 In dit nummer: Belangrijke

Nadere informatie

Wat leuk dat je ons hebt gevonden

Wat leuk dat je ons hebt gevonden Wat leuk dat je ons hebt gevonden In dit informatieboekje vertellen we je alles wat je moet weten over De Musical4daagse. Bij De Musical4daagse gaan we zeker voor een te gek eindresultaat: de voorstelling,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van

Nieuwsbrief van Nieuwsbrief van 30-08-2019 SEPTEMBER Weer begonnen! De kop is eraf. Wij hebben een hartstikke leuke eerste week gehad en dit zagen wij ook bij de kinderen. Fijn om iedereen weer in goede gezondheid terug

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten ROOSTER Donderdag 22 februari Vrijdag 23 februari Zaterdag 24 februari 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor We repeteren o.a. voor de Mis van Palestrina (4-3) [einde 20.45 uur] 21.00 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

Reactie op de brief van het bestuur van de Baolderse Hofzengers d.d

Reactie op de brief van het bestuur van de Baolderse Hofzengers d.d Reactie op de brief van het bestuur van de Baolderse Hofzengers d.d. 17-10-2014 Baarlo 26-10-2014 Aan Bestuur en leden Baolderse Hofzengers Met stijgende verbazing heb ik op 17-10-2014 de reactie van het

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 April 2013 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@gmail.com Secretaris: Nely Huisken

Nadere informatie

Zing mee met het Requiem van Mozart o.l.v. Martin

Zing mee met het Requiem van Mozart o.l.v. Martin MuziekgebouwEindhoven.nl Zing mee met het Requiem van Mozart o.l.v. Martin van der Brugge Z0 10 SEP 2017 zing mee! Traditiegetrouw organiseren Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en de Eindhovense Koren

Nadere informatie

INFO-BOEKJE Seizoen

INFO-BOEKJE Seizoen INFO-BOEKJE Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelstelling 4 Geschiedenis 4 Repetities 4 Organisatie 5 KNZV 5 Concerten 6 Lidmaatschap 7 Afmelding 8 Kleding 8 Ledenvergadering 9 Website 9 Huisregels

Nadere informatie

Vacature vrijwilliger: overblijven met toegevoegde waarde

Vacature vrijwilliger: overblijven met toegevoegde waarde Jaargang 14 / nr 10 26 januari 2018 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 9 februari 2018. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 6 februari 2018 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

Janine Pas Zangpedagoog

Janine Pas Zangpedagoog Janine Pas Zangpedagoog Nieuw in Haarlem! Zangschool InCanto. Drievoudig gediplomeerd zangpedagoog Janine Pas opent haar nieuwe zangpraktijk in Haarlem. Zangschool InCanto verzorgt uw: Privé- duo- en groepslessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Mei 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Lieve allemaal, Nog een laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Misschien maak je plannen voor je vakantie of heb je die al gemaakt. Sommige van jullie

Nadere informatie

Gaasperdams Gemengd Koor

Gaasperdams Gemengd Koor Gaasperdams Gemengd Koor 1993-2018 Amsterdam, 10 januari 2018. Beste leden van het Gaasperdams Gemengd Koor, beste Frank en beste Rolf, In januari 2018 word ik 71 jaar; geen getal om bij stil te staan.

Nadere informatie

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen TC Volharding Meerssen 5 mrt 2017 editie 15 www.tcvolharding.nl Nieuwsflitsen Nog even en de winter is voorbij. Neemt niet weg dat er de afgelopen maanden volop is gespeeld op de kunstgrasbanen. De liefhebbers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 augustus 2016

Nieuwsbrief 25 augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuwsbrief 25 augustus 2016 De zomervakantie zit er weer bijna op. We hopen, dat de kinderen de afgelopen zes weken hebben genoten en dat ze ook weer een beetje zin hebben

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 juni 2017

Nieuwsbrief 23 juni 2017 Nieuwsbrief 23 juni 2017 Dinsdag 27 juni: actiedag primair onderwijs Suikerfeest Schooljaar 2017-2018 Woensdag 28 juni 14.30-15.00: Eindpresentatie Aslan Musical groep 2: dinsdag 11 juli Bouw Kronstadtbrug

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORSTELLING 2015

NIEUWSBRIEF VOORSTELLING 2015 NIEUWSBRIEF VOORSTELLING 2015 Beste Dansers, ouders en/of verzorgers, Zoals de meeste wel hebben gezien is de kaartverkoop van de voorstelling afgelopen week van start gegaan! De studio bruist weer van

Nadere informatie

Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging

Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging M. Schaap Algemene kenmerken Toegangsnummer: 30861 Periode: 1905-2010 Archiefvormer Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Inleiding

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober

ROOSTER. Donderdag 12 oktober uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale. Vrijdag 13 oktober ROOSTER Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Maandag 16 oktober Dinsdag 17 oktober In de kerk. Generale Repetitie voor de Themaviering (einde 22.00). 19.00 uur

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter,

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter, NIEUWSBRIEF juli 2018 50+ dameskoor BINAEH ZUUVER Secr. Isaak Beeckmanstraat 12 4336 DD Middelburg 0118 629050 Van de voorzitter, Lastig hoor, een stukje schrijven als je de laatste tijd meer af- dan aanwezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief 2, 15 september 2017 Data om te onthouden: Week van 18 september: oudergesprekken Gouden weken Woensdag 27 september: sportdag Woensdag 27 september: start kinderpostzegels Maandag 2 oktober:

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 30 november Vrijdag 1 december Zaterdag 2 december 20.00 uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor (einden 20.45 uur). We repeteren

Nadere informatie

Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen tot 1000, en ook breuken leren.

Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen tot 1000, en ook breuken leren. Nieuwsbrief Vrije School Kleverpark Schooljaar 2015-2016 nummer 4, oktober 2015 Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen tot

Nadere informatie

D.Schaap, D.Ruiter ; 2016; versie mei 2018

D.Schaap, D.Ruiter ; 2016; versie mei 2018 289 Christelijke Oratorium Vereniging Euphonia te Rhenen 1933-2007 D.Schaap, D.Ruiter 2006-2009; 2016; versie mei 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inventaris...4 Archiefbescheiden...4 Organisatie... 4

Nadere informatie

vrijetijdsactiviteiten voor mensen

vrijetijdsactiviteiten voor mensen stichting Nieuwsbrief Augustus 2016 KomOp De Pothof 42, 6971 HG, Brummen 06-8322 1137 email info@komop.nl website:www.komop.nl IBAN: NL42 INGB 000 2852 616 is een vrijwilligersorganisatie en organiseert

Nadere informatie

Bach Ensemble Arnhem

Bach Ensemble Arnhem Nieuwsbrief 1/2018 1 maart 2018 Beste medewerkers aan het, Op zondag 4 februari hebben we voor het eerst een cantatedienst gehouden in de Oude Kerk te Oosterbeek. Ook hier een afgeladen volle kerk en een

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

schoolreis groepen 5, 6, 7: Deze kinderen zijn om uur op school 22, 23 en 24 mei schoolkamp groepen 8

schoolreis groepen 5, 6, 7: Deze kinderen zijn om uur op school 22, 23 en 24 mei schoolkamp groepen 8 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 15 vrijdag 12 mei 2017 Beste ouders, Het bericht over mijn vertrek roept de vraag op over mijn opvolging. Daar wordt al aan gewerkt.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

A C C O F I E T J E S. Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando

A C C O F I E T J E S. Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando A C C O F I E T J E S Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando Jaargang 28, nummer 2 Juli 2011 CLUBBLAD VAN ACCORDEONVERENIGING ACCORDANDO Opgericht op 18 oktober 1951 Adres: Dorpshuis

Nadere informatie

Introductie voor de nieuwe leden van

Introductie voor de nieuwe leden van Introductie voor de nieuwe leden van versie: mei 15 Voorwoord. Bij dit koor doen wij, leden en bestuur, veel zaken zoals we dat gewend zijn te doen. Wij kunnen ons voorstellen dat die manier voor nieuwe

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), De laatste weken zijn alweer aangebroken. wat vliegt de tijd toch! Maandagavond hebben we een hele fijne en zinvolle ouderavond gehad. Deze avond werd verzorgd door Henk de

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland

Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland Schooljaar 2015-2016 nummer 4, oktober 2015 Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

Infobulletin, december 2014

Infobulletin, december 2014 Voorwoord van de Voorzitter Nu het einde van 2014 in zicht is, kunnen we zeggen dat het een jaar is geweest met hoogtepunten maar ook met dieptepunten. Tijdens onze vakantie zijn wij opgeschrikt door de

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

Kalender oktober en november

Kalender oktober en november obs De Phoenix Week 40-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), De afgelopen weken zijn er verschillende activiteiten geweest waarvan u in deze nieuwsbrief een verslag kunt lezen. Volgende week woensdag begint

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

Woordje vanuit directie Agenda Terugblik voorstelling muziekimpuls Flessen actie Vierkeerwijzer Typecursus Bijlage(n)

Woordje vanuit directie Agenda Terugblik voorstelling muziekimpuls Flessen actie Vierkeerwijzer Typecursus Bijlage(n) Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u informatie over onze school. Inhoud schoolbel nr 17: Woordje vanuit directie Agenda Terugblik voorstelling muziekimpuls Flessen actie Vierkeerwijzer Typecursus

Nadere informatie

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders,

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders, Schooljaar 2016-2017, nieuwsbrief 7 december 2016 Beste ouders, Sinterklaas en zijn Pieten zijn maandagochtend hartelijk ontvangen door de kinderen en hun ouders. Vele handen zijn geschud, tekeningen en

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Oktober 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Februari 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015 NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015 Het zwemseizoen loopt al bijna weer op zijn einde. Met het maken van deze nieuwsbrief staan er nog enkele wedstrijden voor de deur, maar gelukkig ook nog tal van activiteiten!

Nadere informatie

KBO Activiteitenprogramma

KBO Activiteitenprogramma KBO Activiteitenprogramma voor kalenderjaar 2019 Katholieke Bond voor Ouderen afd. Nieuwegein/Vianen 2 De KBO ontspanningsmiddagen in De Rank KBO activiteitenprogramma voor het gehele kalenderjaar 2019

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 In dit nummer 1 Kijk lessen 2016 2017 2 Lesmethode 3 Vakantie lessen Tolbrug 4 Vakantie lessen Heeswijk 5 Versneld traject 6 Vakantie turbo 7 Evenementen & vrije dagen seizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

DE HOOGTE AGENDA. Gebruik van het plein en aanbellen na schooltijd

DE HOOGTE AGENDA. Gebruik van het plein en aanbellen na schooltijd DE HOOGTE NUMMER: 43 DATUM: 9-6-2016 Inhoud: Aanbellen na schooltijd / Hesjes Aanmelden overblijf / update Voortzetting overblijf / Kennedy- Verslagen / feest Pokémon kaarten / Fietsen AGENDA JUNI 14-06

Nadere informatie

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Dankzij het optreden van Firma Weijland en het heerlijke buffet Jeu de boules Er was afgesproken, om tot aan

Nadere informatie

In deze nieuwskriek vindt U ook nog een brief van Wouter Leerink. Zijn verzoek was om op deze manier afscheid te nemen.

In deze nieuwskriek vindt U ook nog een brief van Wouter Leerink. Zijn verzoek was om op deze manier afscheid te nemen. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 november Luizenkammen Vergadering MR 2 november Studiedag groepen 1-8 vrij. 7 november Start intekenen oudergesprekken

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER APRIL 2011

ACTIVITEITENKALENDER APRIL 2011 ACTIVITEITENKALENDER APRIL 2011 Uitgelicht Vrijdag 1 april 16.00-17.00 uur Receptie 25-jarig bestaan Schoorwijckkoor Donderdag 7 april 10.00-12.00 uur Seniyour truien Donderdag 7 april 19.30-21.30 uur

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

OP ZOEK NAAR HET LICHT

OP ZOEK NAAR HET LICHT In het hartje van Maastricht ligt ook het klooster van de Beyart waar jaarlijks meerdere iconen schildercursussen worden gegeven. De cursussen worden begeleid door Broeder Toon Verkoijen FIC en de leiding

Nadere informatie

Hoekschewaards Operakoor Euphonia

Hoekschewaards Operakoor Euphonia 1.4. Vanaf het ogenblik waarop het onderzoek met gunstig gevolg heeft 1 Hoekschewaards Operakoor Euphonia De vereniging is op 13 januari 1954 opgericht met de naam Arbeiderszangvereniging Morgenrood gevestigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk uur - Repetitie Kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk uur - Repetitie Kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 13 april Witte Donderdag 19.00 uur - Dames en heren Bartholomeuskoor zingen tijdens de viering vanwege Witte Donderdag in onze kerk. 20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk 20.30

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Agenda Nationale Burendag (iedereen) Organisatie: Wijkraad Gennep-Zuid Waar: Norbertplein Overige informatie nog onbekend

Agenda Nationale Burendag (iedereen) Organisatie: Wijkraad Gennep-Zuid Waar: Norbertplein Overige informatie nog onbekend Agenda 30-09-2019 Workshop macramé (volwassenen) Organisatie: Wijkraad Gennep-Zuid o.l.v. Wanda Daman Zaal open: 19.15 uur Start: 19.30 uur Einde: 21.00 uur Kosten: 7,50 p.p. inclusief éen consumptie Opgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief 108 uitgave 28 april 2010 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de volgende onderwerpen:

Nieuwsbrief 108 uitgave 28 april 2010 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de volgende onderwerpen: BASISSCHOOL DE BLOKKENBERG KERKRADE Postbus 2001, 6460 CA Kerkrade, telefoon 045-5453704 Directeur: Dhr. R. Könings Hoofdlocatie: Akkerheide 19, 6463 DC Kerkrade Dislocatie: Vincent van Goghplein 1 6464

Nadere informatie

Ik wens u alvast een goed weekend. Michel de Zwart Directeur Andreasschool. Goede Vrijdag. maandag 6 april. Tweede Paasdag.

Ik wens u alvast een goed weekend. Michel de Zwart Directeur Andreasschool. Goede Vrijdag. maandag 6 april. Tweede Paasdag. Nieuwsbrief nr. 204 maart 2015 vrijdag 3 april maandag 6 april Goede Vrijdag Tweede Paasdag - vrije dagen dinsdag 24 maart donderdag 26 maart rapportavonden vanaf 7 april Start gymlessen op sportveld (behalve

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Maart 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is, zijn

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2015. Ledenvergadering, februari 2015

NIEUWSBRIEF mei 2015. Ledenvergadering, februari 2015 NIEUWSBRIEF mei 2015 Beste Huismuziekleden, Vlak voor de zomerpauze sturen we jullie deze nieuwsbrief om jullie op de hoogte te kunnen brengen van de nieuwe plannen die voor en na de zomer op stapel staan.

Nadere informatie