Infobulletin nr. 241, december 2013 Alkmaarse Oratorium Vereniging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infobulletin nr. 241, december 2013 Alkmaarse Oratorium Vereniging"

Transcriptie

1 Alkmaarse Oratorium Vereniging Infobulletin nr. 241, december 2013 Alkmaarse Oratorium Vereniging Het bulletin is bestemd voor leden van de A.O.V. Het wordt in principe per verspreid. Een beperkt aantal geprinte exemplaren is beschikbaar voor leden zonder adres. Kopij kunt u mailen naar info@aovkoor.nl of inleveren bij één der bestuursleden. Website: Inloggegevens voor de leden: gebruikersnaam: aovkoor; wachtwoord: sinds1925 BESTE KOORLEDEN, Communicatie is van alle tijden, maar is door de eeuwen heen uiteraard wel veranderd. Van kleitabletten via papier naar Ipads en in tijdsduur van weken per postkoets naar een dag via PostNL en nu zelfs binnen een paar seconden per e- mail. Maar in welk tijdsbestek of via welk medium dan ook, communicatie is essentieel. Het schept ook een band tussen mensen. Als je niets van elkaar weet of geen idee hebt wat er allemaal in jouw vereniging speelt, dan kun je niet met elkaar en het wel en wee in de vereniging meeleven. Dat laatste bracht mij op het idee om het infobulletin wat vaker te laten uitgaan. Als je wilt reageren op onderwerpen uit dit infobulletin, kun je dit doen via info@aovkoor.nl of mij persoonlijk tijdens een van de repetities aanspreken. VAN DE VOORZITTER We hebben een bijzonder jaar achter de rug, dat zal iedereen met me eens zijn. Eerst een geweldig concert met The Dream of Gerontius (vorige week sprak ik Martijn Sanders bij een liederenmiddag en hij kwam nog weer met complimenten aan ons koor, omdat hij vond, dat we geweldig gezongen hadden en dat dat niet vaak genoeg gezegd kon worden) en daarna het daverende jubileumfeest voor Johan. Een jaar om in te lijsten. Met de stemtesten hebben wij een begin gemaakt met alles wat er mogelijk is om de (stem)kwaliteiten van ons koor op peil te houden en waar nodig te verbeteren. U hoort daar de komende tijd meer over via het bulletin of mondeling.

2 Voorts zijn we begonnen met een aantal verschillende muziekstukken. Net als vorige jaar zullen de meningen daarover verdeeld zijn, maar uiteindelijk zal toch iedereen er weer volledig voor gaan, zoals dat dan heet, om er weer iets moois van te maken. Want koormuziek is toch datgene wat ons bindt. Namens het bestuur wens ik ons alleen een goed en muzikaal jaar toe, maar vooral ook gezondheid, want we hebben de afgelopen tijd door ziekte heel wat leden een tijd moeten missen, en dat is voor iedereen een slechte zaak. JUBILEUM JOHAN The Dream of Gerontius Een heel mooi concert waarbij iedereen Johan met name op z n best heeft gepresteerd. De publieke belangstelling was, gezien de relatieve onbekendheid van The Dream, ook goed. Van verschillende kanten (zie ook het stukje van Hilde Wouwenaar) hebben wij heel fijne reacties op het concert ontvangen. De sopranen van Sine bijvoorbeeld waren wild enthousiast over onze Low born clods. Hebben we toch eer van al dat studeerwerk. Een noviteit was de concertinleiding door Jaap Hoogendoorn. Hij heeft een omvangrijk repertoire van inleidingen, maar daarop kwam The Dream niet voor. Hij heeft zich er dan ook grondig in verdiept en een mooi verhaal gehouden. Ik betrapte mij erop dat ik even volschoot bij het orkestgedeelte waar toegewerkt wordt naar het moment met de knallende slag waarop Gerontius in dat ondeelbare moment zijn God ziet. s Avonds gebeurde dat gelukkig niet (het volschieten bedoel ik), maar dat maakte het geheel niet minder indrukwekkend. Dat Jaap Hoogendoorn erg genoten heeft van ons concert blijkt wel uit zijn Ik ben onder de indruk van de avond. Vol gloed en passie. Mooie solisten.de dirigent heb ik ook nog even gesproken en mijn complimenten gemaakt. Veel mensen hebben me aangesproken vooraf, in de pauze en daarna. Heel leuk allemaal. Nu nog even een klein cognacje en dan ga ik naar bed. Het zal wel de Dream of Jacob worden. Maar ik wil wel wakker worden. Graag tot ziens. Hartelijke groet, Jaap Hoogendoorn Feest Johan De feestavond op 13 november vormde het sluitstuk van het jubileumjaar. Ook dit was een avond met veel hoogtepunten. De feestcommissie (Gerrit Snijders, Dolly de Horn, Hennie Kappers en Hannie de Wit) heeft fantastisch werk geleverd en ook de koorleden hebben soms zeer verrassende bijdragen geleverd. Johans warme woorden aan het einde van de avond geven de verhoudingen binnen de AOV goed weer. Dat blijkt ook uit de tekst van een die ik naar aanleiding de feestavond van een koorlid ontving: Wat een geweldige feestavond bij de A.O.V. Heerlijk om hier te mogen zingen. Hulde voor iedereen. Er is door Han Brons en Jan Linde die avond gefotografeerd en een impressie daarvan kunnen jullie terugvinden op de ledenpagina van de website. Voor de inloggegevens verwijs ik naar de kop van het bulletin.

3 LEDEN Nieuwe leden We zijn blij dat we een nieuw lid mogen verwelkomen. Gemma Bontes twijfelde of zij sopraan of alt was, maar na het afleggen van de stemtest is gebleken dat zij toch alt is. We hopen dat zij een heel leuke tijd bij de AOV zal hebben. Weer terug na (langere) afwezigheid Ernestine Vos, Annemarie Prins, Ineke Aufenacker, Griet Kramer en Threes Popma. Bedankt Er zijn ook enkele leden die om uiteenlopende reden de AOV hebben verlaten. Het gaat om Hanneke Breebaart, Anny Kamp, Wessel en Carolien Sloetjes en Quintus en Adri van Mastrigt. ADRESSEN Voor het sturen van een bevestiging voor de stemtest hebben we alle leden gevraagd om hun adres. Daarom beschikken we nu weer over een up-to-date bestand. Om dat zo te houden, vragen we jullie om indien je een ander e- mailadres gaat gebruiken dit ook aan de ledenadministratie door te geven. Zoiets vergeet je snel, maar in het kader van de communicatie is het wel belangrijk. KWALITEITSVERBETERING Stemtesten Allereerst wil ik alle leden bedanken voor de manier waarop zij hebben meegewerkt aan de stemtesten. De inschrijving verliep heel soepel, zodat iedereen zo veel mogelijk de test heeft kunnen afleggen op de datum en het tijdstip van zijn/haar voorkeur. Dat communicatie essentieel is, blijkt wel uit het feit dat de brief waarin de stemtest werd aangekondigd in eerste instantie niet bij iedereen is aangekomen. Dat is jammer en we zullen nagaan wat de reden daarvoor is geweest en proberen hierin verbetering aan te brengen. Dat heeft zeker onze aandacht! Een aantal leden heeft door ziekte of om een andere reden de stemtest nog niet afgelegd. Dat zal zo spoedig mogelijk na de feestdagen alsnog gebeuren.

4 Peter Olsthoorn heeft de faciliteiten in en rond het Odeongebouw perfect voor ons geregeld. Ook Johan heeft in het stemtestenproces veel tijd gestoken. Ondanks dat we van veel leden hebben gehoord dat het goed was om een stemtest te houden, kwam bijna iedereen zuchtend binnen, duidelijk nerveus en wensend dat het maar achter de rug was. Dat Johan hier goed op heeft ingespeeld, blijkt wel uit de reactie van een koorlid dat de test net achter de rug had: Wat is het toch een lieve man. Bijna iedereen was zeer op tijd aanwezig en het was dan ook erg gezellig in de wachtkamer van dokter Akerboom. Sommige leden bleven zelfs na het afleggen van hun test nog even hangen. Ook hier was communicatie weer het sleutelwoord. Het was goed om iedereen weer eens even te zien en te spreken.. en je hoort nog eens wat. Marij en ik hebben met veel plezier de organisatie en begeleiding van het proces voor ons rekening genomen. Het is niet de bedoeling dat er weer 10 jaar tussen het afnemen van deze en de volgende stemtest zal zitten. Wij horen dan ook graag of dingen bij een volgende stemtest anders c.q. beter zouden kunnen. Schroom niet om het ons te melden!! Zoals uit het stukje van Hilda ook al is gebleken, is het bestuur in samenspraak met Johan en Ada bezig om vervolgstappen te zetten in het proces van de kwaliteitsverbetering. We willen daar wel enige haast mee maken, omdat we hebben gemerkt dat veel leden daar ook mee bezig zijn. Sommigen hebben al zangles, anderen overwegen dat te gaan doen of zijn zich nog aan het oriënteren. We hopen jullie daarover zeer binnenkort nader te kunnen informeren. MATTHÄUS PASSION 2014 Het concert vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 april 2014 om uur in de Grote Sint Laurens Kerk. De Generale Repetitie is op woensdag 9 april 2014 om uur, eveneens in de Grote Kerk. Als solisten hebben wij dit jaar gecontracteerd: Jan van Elsacker, Evangelist Lisette Emmink, sopraan Leon van Liere, tenor Henk Verhoef, orgel Julian Hartman, Christus Martine Straesser, alt Martijn Sanders, bas Philharmonia Amsterdam De repetities voor de MP beginnen op woensdag 12 februari Uiteraard zullen ook de gastzangers daarvoor weer door Marijke Nijland worden uitgenodigd.

5 NAJAARSCONCERT 2014 Dit concert zal plaatsvinden op zondag 5 oktober 2014 om uur in de Grote Sint Laurens Kerk. De Generale Repetitie is op woensdag 1 oktober Over solisten etc. wordt nog nader bericht. Het repertoire voor dat concert bestaat uit de navolgende werken: Andriessen : Te Deum en Due Madrigali Dyson : Songs for sailors Mendelssohn : Wer nur den lieben Gott lässt walten Vaughn Williams : O be joyful in the Lord (Ps. 100) Vivaldi : Laudate Dominum en In exitu Israel Om je een beeld te kunnen vormen van hoe een en ander zou kunnen klinken, heb ik alvast een paar tips voor een Youtube-filmpje. Voor diegenen die nog nooit op de site hebben gekeken, de navolgende zeer beknopte handleiding: Tik in: Wer nur den lieben Gott lässt walten + Mendelssohn Je krijgt dan een hele lijst met uitvoeringen en kunt bijvoorbeeld kiezen voor de uitvoering van Vox Humana Enekkar. Hetzelfde geldt voor In exitu Israel + Vivaldi Je kunt kiezen voor Il Coro La Rocchetta (gemengd koor). Een hele aparte uitvoering van dit stuk is die door Vivaldi s Women. Hierbij worden alle partijen door dames gezonden. Als je van andere te zingen stukken ook leuke filmpjes hebt gevonden, laat dat maar even weten. CONCERTAGENDA Een aantal koorleden is behalve lid van de AOV ook nog actief in andere koren. Dat kunnen koren zijn die gelijksoortig repertoire hebben, maar ook koren die een totaal ander muzikaal pad bewandelen. Het is niet alleen leuk om o.a. aan medekoorleden te kunnen laten zien wat je nog meer in huis hebt, maar het is ook leerzaam om eens andere koren te beluisteren. In dat kader wil ik graag als terugkerend item in de infobulletins een concertagenda publiceren. Graag ontvang ik dat ook informatie over concerten van andere koren waar jullie als AOV-lid actief zijn, zodat ik dit onder de aandacht kan brengen. Je kunt dit doen via de info@aovkoor.nl of mijn eigen (luijk58@planet.nl). Je kunt mij ook een aanplakbiljet in mijn handen drukken tijdens een koorrepetitie. December 2013 Wie : Toonkunst Alkmaar Wat : Weihnachtsoratorium van J.S. Bach Waar : Grote Sint Laurens Kerk te Alkmaar Wanneer : donderdag 12 december 2013 om uur Prijzen : 27,50 / 25,--

6 Wie : Castricumse Oratorium Vereniging Wat : Weihnachtsoratorium van J.S. Bach Waar : Sint Pancratiuskerk te Castricum Wanneer : vrijdag 13 december 2013 om uur Prijs : 25,-- Wie : Amsterdams Gemengd Koor Wat : Weihnachtsoratorium van J.S. Bach Waar : Concertgebouw te Amsterdam Wanneer : zondag 22 december 2013 om uur Prijzen : 36,50 / 34,50 Maart 2014 Wie : Langedijker Oratorium Vereniging Wat : Gloria Vivaldi; Magnificat Rutter; Ps. 150 Franck; Waar : Gereformeerde Kerk te Broek op Langedijk Wanneer : vrijdag 14 maart 2014 om uur Prijzen : nog onbekend April 2014 Wie : Koorvereniging Bergen Wat : Stabat Mater van A. Dvorak Waar : Petrus en Pauluskerk te Bergen Wanneer : vrijdag 11 april 2014 Prijzen : nog onbekend Ledenvergadering 2014 Deze ledenvergadering zal plaatsvinden op dinsdag 20 mei 2014 in de aula van Murmellius Gymnasius. Het tijdstip van de vergadering wordt nog nader bekend gemaakt. Jullie zullen t.z.t. de stukken voor deze vergadering via de ontvangen. Voor diegenen die geen hebben, zullen deze stukken op papier worden verstrekt. AOV 90 JAAR!! We rijgen het ene jubileum aan het andere. In 2015 bestaat de AOV 90 jaar. Grote gebeurtenissen hebben de neiging om hun schaduw vooruit te werpen. Hoewel we nog maar net begonnen zijn met het repertoire voor het najaarsconcert 2014, vragen we jullie hierbij om suggesties voor het jubileumconcert in het najaar van Het mogelijk om tot 1 september 2014 deze suggesties aan mij of één van de andere bestuursleden door te geven. HISTORIE Een oude dame van bijna 90 jaar heeft vaak een rijk verleden, dat geldt zeker voor de AOV. Op onze website staat een lijst die teruggaat tot 1954 en waarop de werken staan die wij vanaf dat jaar hebben uitgevoerd. Aangezien ik dol ben op lijstjes maken, ben ik bezig om een overzicht te maken van alle (vocale en instrumentale) solisten, orkesten, kinder/jongenskoren die aan die concerten hebben meegewerkt.

7 Van Griet Kramer heb ik onlangs een map mogen lenen, waarin heel veel van deze info voorhanden was. Dat heeft mij erg geholpen, maar er ontbreekt nog veel. Ik doe hierbij dan ook een oproep aan alle leden om mij informatie voor mijn overzicht te geven. Dat kan middels aanplakbiljetten, programmaboekjes en/of recensies, die jullie wellicht hebben bewaard. Je hoeft geen afstand van deze stukken te doen, maar ik zou ze graag een poosje willen lenen. Je kunt een en ander liefst in een envelop met je naam daarop aan mij geven en zodra ik het heb verwerkt KRIJG JE DIT TERUG. Het zou mooi zijn om zover mogelijk terug in de tijd te kunnen gaan. Misschien zat een van jullie ouders ooit op de AOV en hebben jullie de informatie geërfd. Ik kijk zeer uit naar jullie bijdragen. TENSLOTTE De laatste repetitie voor de kerstvakantie is op 18 december 2013 en de eerste repetitie in het nieuwe jaar is op 8 januari Je kunt elkaar natuurlijk op de laatste repetitie fijne feestdagen toewensen, maar sommige leden zullen anderen een kerstkaart (willen) sturen. Voor de adressen van de koorleden verwijs ik jullie naar de ledenpagina van onze website. Dit alles in het kader van de communicatie. Mochten jullie de kerstkaarten nog moeten schrijven, dan is het wellicht een goed idee om een kaart te sturen aan twee heren die nog wel lid zijn van de AOV, maar voor wie het meezingen niet meer mogelijk is. Het gaat in dit geval om Niek Kamperman De Hoge Gest EK DEN OEVER en Siem de Vries Brouwerstraat HZ ALKMAAR Rest mij om iedereen namens het bestuur fijne feestdagen en een goed, gelukkig en hopelijk gezond 2014 toe te wensen. Janine Luijk

Infobulletin nr. 242, februari 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging

Infobulletin nr. 242, februari 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging Alkmaarse Oratorium Vereniging Infobulletin nr. 242, februari 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging Het bulletin is bestemd voor leden van de A.O.V. Het wordt in principe per e-mail verspreid. Een beperkt

Nadere informatie

Infobulletin nr. 243, maart 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging

Infobulletin nr. 243, maart 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging Alkmaarse Oratorium Vereniging Infobulletin nr. 243, maart 2014 Alkmaarse Oratorium Vereniging Het bulletin is bestemd voor leden van de A.O.V. Het wordt in principe per e-mail verspreid. Een beperkt aantal

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI Donderdag 13 juni 2013 week 24 AGENDA - Vrijdag 21 juni laatste rapport mee - Dinsdag 25 juni Rapportgesprekken - Donderdag 27 juni Algemene Ledenvergadering - Maandag 1 juli wenmiddag nieuwe kleuters

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

New Voices, een koor waar woorden gaan leven!

New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices is in 2004 opgericht. Beginnen in een regio waar al veel koren reeds langere tijd hun bestaan hebben, is een uitdaging. Als koor moet je dan wel

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland

Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland Schooljaar 2015-2016 nummer 4, oktober 2015 Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen

Nadere informatie

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus van elke viering een belangrijke betekenis en functie. De afstand die in het dagelijkse leven tussen God en mens is

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar.

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar. Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 42 Nieuwsbrief 2 juli 2015 Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school!

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school! WAT EEN AFSCHEID! Er kan in de jaarplanning dan wel staan, dat er afscheid van meester Verduin wordt genomen, op de 2 e en 3 e juli, maar dan er ook nog voor zorgen dat dit perfect geregeld is, is andere

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij Extra KEA evenementen... Wijnproeverij van de Wijnkelder Brouwersgracht.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Bilthoven

Protestantse Gemeente Bilthoven Protestantse Gemeente Bilthoven WIJKGEMEENTE OOST / WEST zondag 9 augustus 2015 Noorderkerk, 10.30 uur Voorganger Ouderling Diakenen Lector Organist Koster Collecte ds. Benedikte L. Bos Ria Foeken en Tjitske

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Aalsmeers Mannenkoor `CON AMORE` Voor de leden van Con Amore en OLCA-leden. Voor het optreden eerst inzingen. Aalsmeer, december 2014

Nieuwsbrief. Aalsmeers Mannenkoor `CON AMORE` Voor de leden van Con Amore en OLCA-leden. Voor het optreden eerst inzingen. Aalsmeer, december 2014 Nieuwsbrief Aalsmeers Mannenkoor `CON AMORE` Voor de leden van Con Amore en OLCA-leden. Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u met enige regelmaat een aanvulling geven op het verenigingsnieuws dat

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten ROOSTER Donderdag 22 februari Vrijdag 23 februari Zaterdag 24 februari 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor We repeteren o.a. voor de Mis van Palestrina (4-3) [einde 20.45 uur] 21.00 uur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. schooljaar 2015-2016, nummer 3 vrijdag 18 september 2015

NIEUWSBRIEF. schooljaar 2015-2016, nummer 3 vrijdag 18 september 2015 NIEUWSBRIEF schooljaar 2015-2016, nummer 3 vrijdag 18 september 2015 Meester Alle Afgelopen maandag is meester Alle Timmer van start gegaan in groep 7/8. Hij gaat de komende maanden de lesgevende taken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen tot 1000, en ook breuken leren.

Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen tot 1000, en ook breuken leren. Nieuwsbrief Vrije School Kleverpark Schooljaar 2015-2016 nummer 4, oktober 2015 Herfst, appels plukken, wandelingen in het bos, paddenstoelen zoeken en bomen tekenen. Zingen, verhalen horen, rekenen tot

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015)

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) Onze Leon maakt onze meisjes in de klas alvast heel gelukkig. Met deze 2 schminkpoppen kunnen we de schminkhoek zeker uitbreiden! Dank je wel

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!!

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! 11 december 2015 / NUMMER 524 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: op 18-12 Mike van Bakel uit groep 4 op 20-12 Kim de Groot uit groep 7 op 21-12 Djuna Gersen uit groep 4 op 25-12 Senna de Waal

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door.

Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door. KSMertje Nieuws van het grote orkest: Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door. DIAN van der Deure Hoi allemaal, ik ben

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel CC-tje WEEK 37-2013 Vorige week donderdag is onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega s, ouders en kinderen onze meester Ed gecremeerd. De nabestaanden hebben laten weten enorm veel steun

Nadere informatie

Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. Korte mededeling:

Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. Korte mededeling: Juni 2016 Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. Korte mededeling: Kinderen van het koor zijn 10 minuten voor aanvang van de repetitie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 April 2013 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@gmail.com Secretaris: Nely Huisken

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Infoblaadje. Agenda Interview met Judith Timmer

Infoblaadje. Agenda Interview met Judith Timmer Infoblaadje April 2001 In deze editie: Agenda Interview met Judith Timmer Colofon. Je kunt de redatie als volgt bereiken: Mark: Borchgraven 1, Varsseveld, 241421; Jantine: Valkenhof 43, Varsseveld, 248916;

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Bezoek aan het Baafje Ouderportaal

Bezoek aan het Baafje Ouderportaal Juli en augustus 2015 Bezoek aan het Baafje Ouderportaal School app voor smartphones Gebruik van foto s Bericht van juf Mireille Naschoolse wetenschap- en tecniekcursus Afscheid groep 8 Villa Lilla Nieuwe

Nadere informatie

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison 40 HOOFDSTUK 4 Zeven ingrediënten voor effectieve koude acquisitie 41 Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison Koude acquisitie hoort helaas tot een van de minst geliefde

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012

28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012 28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012 Afgelopen zaterdag was er op NU.nl een discussie gaande over de ipad op de basisschool. Ik werd daarover getipt en heb daarop gereageerd. Het kwam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk uur - Repetitie Kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk uur - Repetitie Kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 13 april Witte Donderdag 19.00 uur - Dames en heren Bartholomeuskoor zingen tijdens de viering vanwege Witte Donderdag in onze kerk. 20.00 uur - Repetitie Fine Tuning in de kerk 20.30

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Janine Pas Zangpedagoog

Janine Pas Zangpedagoog Janine Pas Zangpedagoog Nieuw in Haarlem! Zangschool InCanto. Drievoudig gediplomeerd zangpedagoog Janine Pas opent haar nieuwe zangpraktijk in Haarlem. Zangschool InCanto verzorgt uw: Privé- duo- en groepslessen

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach (1685 1750) Uitvoerenden Diane Verdoodt sopraan Liesbeth van der Loop alt Bart de Kegel tenor (aria s) Hans de Vries bas (aria s) Jeroen de Vaal tenor (Evangelist)

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie