Yeshivath Sharashim. Hand- Users

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Yeshivath Sharashim. http://yeshivathsharashim.org. Hand- Users"

Transcriptie

1 Yeshivath Sharashim Hand- Users leiding Guide

2 Welkom bij We hopen dat deze handleiding u zal helpen kennis te maken met Yeshivath Sharashim s Web-gebaseerd educatie systeem. In het bijzonder hopen we dat deze handleiding u zal helpen zo volledig mogelijk te kunnen deelnemen aan rabbijn Chaim Eisen s live en interactieve video sessies. Wees alstublieft niet te bescheiden om contact met ons op te nemen als u toch nog vragen heeft of problemen tegenkomt. We zijn erg dankbaar dat we een groot deel van deze handleiding mogen gebruiken van Student s Guide of WebYeshiva.org. WebYeshiva en Yeshivath Sharashim gebruiken het zelfde platform voor de Cisco s WebEx Meeting Center. Hou er rekening mee dat kleine details misschien niet relevant zijn voor Yeshivath Sharashim.

3 Basis benodigdheden voor het systeem. Om mee te doen met de live en interactieve video sessies heb je het volgende nodig: Een computer met speakers of een koptelefoon. Een redelijk goede internet verbinding (DSL, ADSL, Kabel, Glasvezel). De minimale upload snelheid moet zijn mb/s (ook wel geschreven als 250 kb/s). De snelheid kunt u terug vinden bij uw provider, of doe een snelheid check via deze weblink Aanbevolen web browsers zijn: Chrome, Explorer of Firefox voor Windows, Safari voor Mac. Opmerking: Voor dat je inlogt in een sessie sluit alle programa s af die je niet nodig hebt, ook chat programma s of . In het bijzonder video chat programma s (bijvoorbeeld Skype) omdat deze gebruik maken van je webcam en speakers of koptelefoon. Soms geeft dit namelijk problemen bij het deelnemen aan een video sessie.

4 Stap 1: Ga naar de website Stap 2: Klik op de knop links boven in Login / Attend a Session, Inloggen / Sessie Bijwonen

5 Stap 3:! Vul in dit scherm u adres in.! Let op dit moet het adres zijn! dat u bij het registreren hebt opgegeven.! Je is je gebruikersnaam.!! Stap 4:! Vul hier u wachtwoord in.! Let op dit moet het wachtwoord zijn! dat u bij het registreren hebt opgegeven.!!! Klik daarna op de knop Login!!

6 U bent nu ingelogd, hier zijn drie tabs te vinden met:! - 1, Home als er een sessie is vindt u hier de knop om de live sessie bij te wonen.! - 2, Agenda hier vindt u de geplande sessies.! - 3, Configuratie hier staan de gegevens zoals die bij ons bekent zijn, ook kunt u hier u wachtwoord wijzigen.!

7 Welkom bij de Webex Web Conferentie (virtuele) klas - opstarten Om de klas binnen te gaan klik op Sessie Bijwonen! Deelnemers kunnen 15 minuten voor het starten van de sessie de klas binnengaan.! Als u voor die 15 minuten de klas wil binnengaan krijgt u een error probeer het nogmaals binnen die 15 minuten

8 Audio instellingen & microfoon opties Deze stappen hoeft u alleen te doorlopen als u de eerste keer deelneemt aan een sessie. Behalve als u op een andere computer werkt, hardware verandert of instellingen wijzigt. Als u de eerste keer mee doet zorgt dan dat u op tijd bent zodat u tijd genoeg heeft om alles rustig te bekijken en uit te voeren. Op de volgende pagina s vind u een instructie hoe u de Voip (audio) en webcam (video) gebruikt.

9 WebCam & Video opties Het is niet verplicht om een webcam te gebruiken om de sessie te zien en te volgen. De leraar en anderen kunnen u dan niet zien maar u kunt verder wel volledig deelnemen. Het zelfde geld voor de microfoon (maar speakers of een koptelefoon is noodzakelijk om te horen wat er gezegd wordt). Zonder microfoon kun je dus nog steeds volledig deelnemen aan de sessies, alleen kun je geen vragen stellen of opmerkingen maken via VoiP, wel kunt u de chatbox gebruiken voor vragen en opmerkingen. U zult merken dat met een webcam en microfoon de ervaring in de sessies verbeterd zowel voor uzelf als voor de andere deelnemers.

10 VoIP - hoe te beginnen Bij binnenkomst van het virtuele klaslokaal, worden de studenten gevraagd om aan de VoIP-sessie deel te nemen. Dit stelt de deelnemers in staat de leraar te horen en zelf te praten. Als u deelneemt aan de sessie maar nog niets kan horen of kan spreken dan maakt u nog geen onderdeel uit van de audio sessie. Het kan ook zo zijn dat de leraar u nog niet heeft uitgenodigd. Als de leraar de audio sessie is begonnen maar u kunt nog steeds niets horen klik dan op Audio in de bovenste balk van het venster, kies dan integrated VoIP en dan join conference. Dit moet het deelnemen aan de audio sessie mogelijk maken. Als dit niet helpt neem dan contact met ons op zodat we u technische ondersteuning kunnen bieden. Opmerking: Het systeem laat maar 7 microfoons tegelijkertijd toe, dus als u iets wilt zeggen en u heeft geen microfoon vraag daar dan om via de chatbox of steek u hand op. Deze functies worden verderop uitgelegd. Deze twee icoontjes naast uw naam in de lijst met deelnemers geeft aan of u het geluid kunt horen en of u kunt spreken.

11 In de virtuele klas - VoIP Als u de voor de eerste keer Webex gebruikt wordt u automatisch gevraagd om de Audio setup wizard te configureren nadat u op yes hebt geklikt zoals te zien is op de vorige bladzijde. Dit stelt u in staat om u speakers en microfoon te kunnen gebruiken in Webex.

12 U komt verschillende schermen tegen door steeds op next te klikken, totdat u alles doorlopen hebt. Hier kiest u uw microfoon en speakers die u wilt gebruiken. - opmerking, het kan zijn dat u verschillende dingen kunt kiezen, zorg dat u de juiste kiest. Als u klaar bent klik op next om u keuze te controleren. Als u het geluid hier afspeelt moet u dat horen klik anders op back om een ander apparaat te kiezen. Doe hetzelfde met de microfoon.

13 Dit gedeelte is misschien wat ingewikkeld dus let goed op. Hier wordt de optie geboden om te kiezen tussen speakers of koptelefoon. Als je een koptelefoon gebruikt is het erg simpel kies dan de optie headphones Als je speakers gebruikt is het iets ingewikkelder. Het geluid uit de speaker kan namelijk terug in de microfoon gaan en er ontstaat dan een echo echo echo echo Wat kunnen we daar aan doen? optie 1. Klik op speakers, je microfoon is uit wanneer de speaker aan is. Om je microfoon te gebruiken moet je de CTRL knop ingedrukt houden. Dit zal je microfoon aanzetten. Veel mensen vinden dit onhandig. Optie 2. Kies headset (ook al gebruik je dus eigenlijk speakers) op deze manier is je microfoon altijd open en hoef je dus niet de CTRL knop in te drukken. Om de echo tegen te gaan moet je jezelf muten (dit wordt verderop uitgelegd) Als je wilt deelnemen met je microfoon moet je jezelf unmuten De meeste mensen vinden dit een handigere oplossing.

14 Het is mogelijk om opnieuw deel te nemen aan de audio sessie door in de bovenste balk op Audio>Integrated Voice>Join Conference Opmerking, als u tijdens de sessie problemen met de audio hebt en u wilt de instellingen wijzigen, moet u 2 stappen doorlopen. U kunt niet tegelijkertijd deelnemen aan de sessie en de instellingen wijzigen, dus de optie setup voor audio kunt u niet kiezen tijdens de sessie. Daarom moet u eerst op Audio>Integrated Voice>Leave Conference klikken. Dus alleen als u de audio hebt verlaten kunt u de instellingen wijzigen door op Audio>Setup For Audio te kiezen. Als u daarmee klaar bent kunt u weer deelnemen door Audio>Integrated Voice>Join Conference te kiezen.

15 en Het is erg belangrijk om u microfoon te muten (uit te zetten) zodat hij geen bijgeluiden of echo s geeft tijdens de sessie. Om microfoon aan en uit te zetten klikt u op dit icoontje. Als uzelf u microfoon uitzet dan kan u hem ook weer aanzetten. Als de leraar hem uitzet dan kan hij hem alleen weer aanzetten. De voorkeur gaat ernaar uit dat u het zelf doet. Als u dus niet zelf u microfoon kan aan zetten steek dan u hand op of chat met de leraar om het te vragen. Als dit niet werkt is er een probleem met de instellingen en loop dan nogmaals de boven genoemde stappen door. Lukt het dan nog steeds niet neem dan contact met ons op.

16 Web conferentie Setup U kunt het hoofdscherm laten verschijnen of verdwijnen door op dit kleine pijltje te klikken. Om u webcam in of uit te schakelen klik op dit camera icoontje. U kunt de andere deelnemers ook zien in plaats van alleen de rij met namen. Dit doet u door op deze knop te drukken en thumbnails te kiezen. Op de volgende bladzijde ziet u hoe dat eruit ziet.

17 en U kunt terug gaan naar de lijst door hier te klikken en list te kiezen.

18 Binnenin de webex virtuele klaslokaal - Chat U kunt ook comminuceren door de chatbox te gebruiken. Typ hier u bericht en klik op Send U kunt een bericht sturen naar alle deelnemers door bij Send to Everyone (iedereen) te kiezen. Ook kunt u naar iemand individueel een bericht sturen. Kies dan met het pijltje een persoon aan wie u iets wilt sturen. Let dus goed op wat er geselecteerd is voor u op send klikt!!

19 Binnenin de webex virtuele klaslokaal - de sessie Deelnemers kunnen hun virtuele hand op steken om een vraag te stellen of een opmerking te maken. (ook kun je gebruik maken van de chatbox om iets te zeggen of te vragen) Om te spreken kun je jezelf unmuten (aanzetten). (als je de settings op speakers hebt staan moet je de CTRL toets ingedrukt houden terwijl u spreekt.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Telefoneren via internet met Skype

Telefoneren via internet met Skype Telefoneren via internet met Skype Eén van de mogelijkheden om te telefoneren via internet is Skype. Je kan het gemakkelijk zelf installeren en gebruiken. Wat is Skype? Skype is een klein stukje software

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-002 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-002 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-002 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-002 WiFi-repeater kunt instellen. Deze instellingen

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

Instructieboekje. Versie: 20090921

Instructieboekje. Versie: 20090921 Instructieboekje Versie: 20090921 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 3 Hulp nodig?... 4 Het programma opstarten... 5 Inloggen... 6 Het hoofdscherm (Home)... 7 Wie mag wat?... 8 Wie laat je meekijken?...

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Basiscursus Computergebruik. Windows 7

Basiscursus Computergebruik. Windows 7 Basiscursus Computergebruik Windows 7 1 Inhoud Voor u begint 4 Les 1: De basis 5 1.1 Soorten computers 5 1.2 Onderdelen van de computer 6 1.3 De computer aanzetten en aanmelden 7 1.4 De computermuis 8

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

https://seminarium.teacherschannel.nl Handleiding voor studenten en docenten Master SEN

https://seminarium.teacherschannel.nl Handleiding voor studenten en docenten Master SEN https://seminarium.teacherschannel.nl Handleiding voor studenten en docenten Master SEN Inhoudsopgave 1. Inloggen bij Teachers Channel via Sharepoint... 3 2. Hoe werkt https://seminarium.teacherschannel.nl?...

Nadere informatie

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding Versie NL-V1.0-JAN 12 Leerlingenhandleiding 1 Copyright 2011 - Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

Maak een website met Weebly

Maak een website met Weebly Maak een website met Weebly Meer dan 10 miljoen mensen en bedrijven gebruiken Weebly Omdat het de eenvoudigste en krachtigste manier is om op een betaalbare manier een website te maken. Deze beginnershandleiding

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Handleiding WordPress

Handleiding WordPress Handleiding WordPress Paul Brink MrWebsite Inleiding Klanten van MrWebsite kunnen snel en gemakkelijk hun website bijhouden met een Content Management Systeem. Op het internet wordt een grote diversiteit

Nadere informatie

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0 MKB Werkplek Basis Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Sint-Maarten Middenschool. Gebruikershandleiding Smartschool

Sint-Maarten Middenschool. Gebruikershandleiding Smartschool Sint-Maarten Middenschool Gebruikershandleiding Smartschool Inhoud Als je vragen hebt over het gebruik van Smartschool kan je in onderstaande vragenlijst jouw vraag misschien wel terug vinden. Website

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) werken met webmail - OWA 2007 pag. 1 Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Deze handleiding beschrijft de meest voorkomende handelingen bij het gebruik van OWA 2007. Het is ook tegelijkertijd cursusmateriaal

Nadere informatie