Een verkeersactieve kleuterschool. Millo en 10op10 in KS Virgo Maria

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een verkeersactieve kleuterschool. Millo en 10op10 in KS Virgo Maria"

Transcriptie

1 Een verkeersactieve kleuterschool Millo en 10op10 in KS Virgo Maria

2 Waarom zijn we begonnen met het verkeersproject? We vinden de veiligheid van onze kleuters in en rond de school erg belangrijk. Zeker omdat onze school in de stad ligt en er veel en druk verkeer rondom de school is. We hadden vrij weinig materiaal aanwezig in de school om rond verkeersveiligheid te werken en met de subsidies die we via het project krijgen hebben we al veel materiaal kunnen aankopen. Hierover later meer.

3 Hoe zijn we concreet gestart? We werkten elk schooljaar een verkeersveertiendaagse uit; telkens de 2 weken na de paasvakantie. Dan werkten we op onze school in alle klassen intensief rond verkeersveiligheid. Toen we de 10op10-mascotte Millo leerden kennen, hebben we hem geïntegreerd in deze 2 weken. Er komen vrij veel kleuters met de fiets naar school. Daarom hebben we het eerste jaar onze focus op het oefenen van het fietsen gelegd en het dragen van fluo in het verkeer.

4 Ons eerste jaar met Millo We startten onze campagne met een toneeltje rond en met Millo: De fiets van Millo is stuk en hij vraagt de kleuters om hulp. Daarom logeerde Millo 2 weken in zijn tent op onze school.

5 Ons eerste jaar met Millo Ook in de klassen en tijdens de turnlessen werkten de kleuters rond de fiets en fietsvaardigheden: In elke klas werd er een verkeerslicht of verkeersboom gehangen. s Morgens duidden de kleuters met rood, oranje en groen aan of ze te voet, met de fiets, met de auto of met bus of tram naar school kwamen.

6 Ons eerste jaar met Millo

7 Ons eerste jaar met Millo Bij elk thema dat we rond Millo uitwerkten, hebben we ook een dansje aangeleerd aan de kleuters. Dit werd geregeld herhaald in de klassen en gezamenlijk met de hele school. Bij ons eerste thema was dit het AYA lied De Aya-dans!

8 Ons eerste jaar met Millo Om het project af te sluiten kwam Millo mee met onze kleuters dansen en nam zo afscheid van onze school.

9 Op naar ons tweede jaar met Millo Nadat we ons dossier van dit eerste schooljaar hadden ingediend kregen we heel wat feedback en tips van het 10op10-team. Eén van de tips was dat we nog meer rond gordeldracht konden werken. Dus legden we onze focus voor het project rond Millo tijdens ons volgende schooljaar op de gordel.

10 Ons tweede jaar met Millo Naar goede gewoonte startten we onze campagne op met een toneeltje rond en met Millo: Millo komt gewond aan op school, hij heeft een auto ongeluk gehad en raakte gewond omdat hij zijn gordel niet om had.

11 Ons tweede jaar met Millo Opnieuw werkten de kleuters ook in de klassen en tijdens de turnlessen rond de gordel en verkeer.

12 Ons tweede jaar met Millo Millo stond aan onze schoolpoort met een gordelmeter om al onze kleuters te meten.

13 Ons tweede jaar met Millo En natuurlijk hadden we ook bij dit thema een lied met bijhorend dansje! Hét gordellied :

14 Ons tweede jaar met Millo Ook nu namen we afscheid van Millo met een leuk toneeltje waarbij we samen het gordellied zongen en dansten. Millo en de kleuters kregen als beloning een gordeldier om eraan te denken hun gordel te dragen.

15 Op naar ons derde jaar met Millo Ook na het tweede schooljaar kregen we nuttige feedback en tips. Hieruit konden we een duidelijk thema kiezen voor onze focus voor het project tijdens het volgende schooljaar, namelijk de rol van de stapper in het verkeer.

16 Ons derde jaar met Millo Ondertussen is het een traditie om op te starten met een Millotoneeltje. De juffen speelden op de straat met hun bal en springtouw terwijl er auto s en fietsers reden. Dit zorgde voor heel wat gevaar. Toen Millo dit zag, kon hij de juffen wel leren hoe ze dit beter konden doen.

17 Ons derde jaar met Millo En ook nu werd er in de klassen en tijdens de LO lesjes hard gewerkt rond het verkeer en rond stappen!

18 Ons derde jaar met Millo Oefeningen met de mooie wandelslang die enkele enthousiaste (groot)ouders voor ons maakten:

19 Ons derde jaar met Millo We maakten een filmpje rond veilig stappen in het verkeer.

20 Ons derde jaar met Millo Het liedje en dansje dat het beste bij dit thema past: Het stapperslied

21 Ons derde jaar met Millo Bij het afscheid van Millo dansten we ons stapperslied en lieten de juffen en kleuters zien dat ze geleerd hebben hoe ze veilig in het verkeer moeten stappen.

22 Verkeerseducatie doorheen het schooljaar 10op10 adviseerde om doorheen het hele schooljaar rond verkeer te werken, ook buiten de verkeersveertiendaagse. Hoe doen we dit? Elke trimester voorzien we een verkeerles binnen een willekeurig thema. Dit kunnen lessen zijn uit de 10op10-lesfiches maar we gebruiken ook andere verkeersmethodes zoals Leer in het verkeer (Dick Bruna) voor onze peuters. Het AYA-spel spelen we met kleine groepjes kleuters van 2K en 3K. Sinterklaas en de pieten kwamen in een fluo-kostuum op bezoek. Zo werden onze kleuters ook tijdens dit thema gemotiveerd om fluo te dragen. Tijdens de turnles wordt er vaak rond verkeer gewerkt. Zo zijn er minstens 3 fietslessen per schooljaar, zowel met de eigen fiets als met de loopfietsen van de school.

23 Verkeerseducatie doorheen het schooljaar

24 Ouderbetrokkenheid Verkeersouders: Ook ouderbetrokkenheid vinden we belangrijk! We maken onze ouders elk jaar warm om mee rond de verkeersveiligheid in en rond de school te werken en vragen aan de ouders om hen op te geven als verkeersouder. Dit is een initiatief van de Stichting Vlaamse Verkeerskunde om ouders mee in te schakelen in de verkeerswerking op school. De ouders kunnen zich gratis inschrijven via en krijgen dan een pakketje thuis gestuurd met extra info en een fluo hesje. Jaarlijks is er ook een dag van de verkeersouders.

25 Ouderbetrokkenheid We schakelen vaak ouders in voor allerlei activiteiten die te maken hebben met verkeersveiligheid op en rond onze school: We hebben nu een hele mooie wandelslang dankzij enkele enthousiaste ouders en grootouders die goed konden stikken. Dit idee kwam tot stand naar aanleiding van het thema: Stappen in het verkeer. Ook tijdens onze actie met de gordelmeter aan de schoolpoort kregen we hulp van enkele enthousiaste ouders. Een papa die politieagent is kwam op bezoek. Zo konden onze kleuters leren over gordeldracht, wat de politie allemaal doet, hoe oversteken en stappen op de straat, En als kers op de taart mochten alle kleuters in de politiecombi zitten. Jaarlijks helpen ouders bij de fietsenlessen in het park voor onze kleuters van 3K en de leerlingen van 1L.

26 Ouderbetrokkenheid

27 Ouderbetrokkenheid De fluo actie: Bij de start van ons 10op10 project, organiseerden we onze eerste fluoactie op school. Deze herhalen we nu elke schooljaar. In de donkere periode, (herfstvakantie krokusvakantie) moedigen we de kleuters aan om een fluo hesje te dragen en goed zichtbaar naar school te komen. Op de startdag doen we alles samen: fluo ochtendgymnastiek, zingen en ons verkeersdansje. We trekken van elke klas een fluo-klasfoto die verschijnt op onzeverkeersblog. Op willekeurige dagen controleren de ouders aan de schoolpoort, zij geven een stempel aan de kleuters als ze een fluo hesje dragen. Op het einde van deze actie worden alle kinderen ook nog eens beloond voor hun inzet met een klein cadeautje: een sleutelhanger, een fluo armbandje

28 Ouderbetrokkenheid

29 Ouderbetrokkenheid Ook de ouders die niet altijd aanwezig kunnen zijn bij de activiteiten betrekken we bij onze verkeerswerking: Sinds vorig schooljaar hebben we een verkeersblog waarop de ouders kunnen volgen wat er allemaal op school gebeurd. Via de schoolwebsite kunnen de ouders onze blog terug vinden. De kleuters krijgen bij het begin van het schooljaar een verkeerskrantje mee, waarin staat waar we rond werken en hoe we dit doen op school. Via onze maandelijkse kleuterkrant worden belangrijke verkeeractiviteiten nog eens extra in de kijker gezet. Zo kunnen ook de ouders die niet aanwezig kunnen zijn op school onze verkeerwerking volgen!

30 Ouderbetrokkenheid

31 Samenwerking met andere scholen en het district We trachten samen te werken met de verschillende scholen in onze buurt. Samen bespraken we de fluo actie besproken en laten deze in dezelfde periode op alle scholen doorgaan. Op de lichtpanelen in het district vragen we aandacht voor onze fluo-actie. Op deze manier proberen we onze werking zo breed mogelijk te maken.

32 10op10-subsidies Tot slot zijn we vooral erg blij en dankbaar met de subsidies die we krijgen via 10op10. Hierdoor hebben we al ontzettend veel en leuk materiaal kunnen aankopen, wat onze verkeerswerking ten goede komt. Enkele voorbeelden: Het 1 e schooljaar kochten we 30 loopfietsen en een verkeerslicht aan. Het 2 e schooljaar investeerden we in grote kleuterfietsen en verf voor ons verkeersstraatje op de speelplaats. Het 3 e schooljaar schaften we extra grote kleuterfietsen, pijlen, verkeerslichten, een magnetische verkeerskist, een zebrapad aan.

33 10op10-subsidies

34 Bedankt!!

Word een verkeersactieve school.

Word een verkeersactieve school. VEILIG NAAR SCHOOL Vlaamse Stichting VERKEERSKUNDE op weg Kind eren in aan tocht Kind eren in aan tocht VEILIGE STRAAT Word een verkeersactieve school. Met verkeersouders! www. verkeersouders. be fiets

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Onze visie. Wij willen bewust inspanningen leveren om de ontwikkelingsdoelen en eindtermen met betrekking tot het verkeer en mobiliteit na te streven.

Onze visie. Wij willen bewust inspanningen leveren om de ontwikkelingsdoelen en eindtermen met betrekking tot het verkeer en mobiliteit na te streven. Onze visie Onze school investeert veel in veilig verkeer. Wij willen ons als school doelgericht en systematisch inzetten om onze leerlingen te laten groeien tot zelfstandige weggebruikers die hun verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Bewegings- en sportbeleid (GBS de weide wereld)

Bewegings- en sportbeleid (GBS de weide wereld) Bewegings- en sportbeleid (GBS de weide wereld) Actieve verplaatsing Fietspool Kinderen kunnen veilig in groep met de fiets naar school komen. Fietspoolbegeleiders staan hier voor in tijdens de periode:

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Iedereen verkeersouder!

Iedereen verkeersouder! VEILIG NAAR SCHOOL Vlaamse Stichtg VERKEERSKUNDE op weg Kd aan Kd aan IK PAS OP VEILIGE STRAAT Iedereen verkeersouder! Oma, opa, mama, papa,... wie nog? www. verkeersouders. be TRAAG fiets bewijs SCHOOL

Nadere informatie

Vergadering werkgroep verkeer 22/11/2016 : brainstorm

Vergadering werkgroep verkeer 22/11/2016 : brainstorm Vergadering werkgroep verkeer 22/11/2016 : brainstorm Aanwezigen: Björn, Sophie, Michel, Tessie Doel: Belang van goed gezien worden, zowel naar kinderen als naar ouders toe brengen Mappen rond verkeer

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

Stimuleer het gebruik van fluomateriaal met ludieke acties

Stimuleer het gebruik van fluomateriaal met ludieke acties VELOCITIE INSPIRATIEBOX categorie 2: Sensibilisatiecampagne ACTIEFICHE Stimuleer het gebruik van fluomateriaal met ludieke acties Hoe organiseer ik dit in mijn school? Met dank aan: www.xiu-jtvoi.org Stimuleer

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Politiecongres. 5 november 2013

Politiecongres. 5 november 2013 Politiecongres 5 november 2013 Vlaamse Stichting Verkeerskunde 1990, decreet Vlaams Parlement: vorming organiseren wetenschappelijk onderzoek stimuleren Vlaams Parlement en Vlaamse regering adviseren Opleidingscentrum

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Lentebrief 2013. Inhoudstabel. De winnaar is Ziekenzorg award Verkeerstip. De bezige bijtjes Nieuw speeltuig Stop het pesten

Lentebrief 2013. Inhoudstabel. De winnaar is Ziekenzorg award Verkeerstip. De bezige bijtjes Nieuw speeltuig Stop het pesten Lentebrief 2013 Inhoudstabel De winnaar is Ziekenzorg award Verkeerstip De bezige bijtjes Nieuw speeltuig Stop het pesten Wist je dat Sportdag kleuters Toneel kleuters Winterpret Carnaval Paarse klas Buitenspeelgoed

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIJKE SCHOOLJAAR

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIJKE SCHOOLJAAR HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIJKE SCHOOLJAAR 2017-2018 INHOUD WAT IS WOENSDAG SAMDAG? 2 WAAROM WOENSDAG SAMDAG? 3 Beter milieu 3 Versterken van fysieke en mentale gezondheid 3 Veilige schoolomgeving

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID ROND DE SCHOLEN

VERKEERSVEILIGHEID ROND DE SCHOLEN VERKEERSVEILIGHEID ROND DE SCHOLEN Een veel voorkomend probleem in schoolomgevingen is het verkeerd parkeren. Helaas zijn het vaak de ouders zelf die de andere kinderen in gevaar brengen door het incorrecte

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

Activiteit 3: Lou gaat naar school

Activiteit 3: Lou gaat naar school Activiteit 3: Lou gaat naar school Ontwikkelingsdoelen Nederlands: 3.1 Mens en maatschappij: 3.2, 4.9, 4.11, 4.12 Materiaal grondplan met huisjes personages uit het boek (bijlage 1.1) boek en/of vertelplatenset

Nadere informatie

Brief LES. tegelijk GR EN. Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8

Brief LES. tegelijk GR EN. Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8 Brief LES Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8 ALLE FIETSERS TEGELIJK GROEN INLEIDING/AANLEIDING Vanuit de basisscholen kwam het signaal dat leerlingen verwarring ervaren op alle fietsers groen

Nadere informatie

Nieuwsbrief p.s.z. t Woelige Hoekje Juli 2014

Nieuwsbrief p.s.z. t Woelige Hoekje Juli 2014 Nieuwsbrief p.s.z. t Woelige Hoekje Juli 2014 Beste ouders / verzorgers, Zoals u hebt kunnen zien zijn wij volop bezig met een heel leuk en leerzaam thema: Jongleren in het verkeer, over verkeersop- voeding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Wensen voor het nieuwe jaar!

Wensen voor het nieuwe jaar! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Wensen voor het nieuwe jaar! Beste ouders, Bij het begin van het nieuwe

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

Verslag activiteiten werkgroep verkeer en ouderbevraging

Verslag activiteiten werkgroep verkeer en ouderbevraging Verslag activiteiten werkgroep verkeer en ouderbevraging Werkgroep verkeer 2015-2016 Leden van de werkgroep verkeer zijn: Ann Lavrysen, Elisabeth Cleiren, Eva Vanherp, Katleen Samuël, Lieve Moeyersons,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER 2017 ZING VECHT HUIL BID LACH WERK EN BEWONDER niet zonder ons NIEUWSBRIEF: NOVEMBER 2017 De herfstvakantie komt eraan. We wensen alle kinderen, leerkrachten en ouders een deugddoend verlof! FAIRTRADE Onze

Nadere informatie

Film Leer meer en Bekijk onze film over beperkingen van kinderen in het verkeer.

Film Leer meer en Bekijk onze film over beperkingen van kinderen in het verkeer. De afgelopen weken hebben de kinderen op speelse wijze verkeerslessen gevolgd. U heeft vast wel de werkjes op de groep gezien of de verhalen van de kinderen gehoord. We zijn enthousiast over de themakist

Nadere informatie

Curieuzeneuze krantje

Curieuzeneuze krantje SCHOOLKRANT basisschool Sint-Lucia Jaargang 1, nr. 1 oktober 2017 Curieuzeneuze krantje Dag beste lezer(es), Wij stellen U vandaag zeer trots de eerste editie van onze schoolkrant Het Curieuzeneuze krantje

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2018

Maandbrief oktober 2018 Maandbrief oktober 2018 schooljaar 2018-2019 U vindt de maandbrieven ook terug op www.sjr.be Beste ouders Bij het begin van de maand sturen we jullie via mail onze maandelijkse maandbrief. U kan hem ook

Nadere informatie

Tinkelbel. Tijdens de vakantie allemaal de batterijen weer opladen en dan op naar ons grote evenement : het schoolfeest!!

Tinkelbel. Tijdens de vakantie allemaal de batterijen weer opladen en dan op naar ons grote evenement : het schoolfeest!! Tinkelbel Voorwoord Beste ouders, grootouders,... Zo begint,de stilaan vertrouwde uitgave van Tinkelbel, telkens weer! U kan weer gaan genieten van al de leuke dingen die de revue gepasseerd zijn dit trimester.

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Dossier Verkeersenquête 2012-2013

Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Motivatie dossier Zoals scholen in andere gemeenten in ons land, heeft ook onze school te maken met een sterk groeiend aantal leerlingen. Dit heeft als gevolg dat wij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

Leer in het Verkeer. Positieve beïnvloeding van gedrag in het verkeer

Leer in het Verkeer. Positieve beïnvloeding van gedrag in het verkeer Leer in het Verkeer Positieve beïnvloeding van gedrag in het verkeer Combineert theoretische en praktische verkeerseducatie op school, thuis en op straat Vergroot de ouderbetrokkenheid bij de verkeerseducatie

Nadere informatie

We blikken nog even terug!

We blikken nog even terug! Maandbrief : december 2016 De laatste maand van het jaar staat alweer voor de deur maar is ook een ontzettend drukke periode! Denk maar aan de Sint die komt, kerstmarkt organiseren, nieuwjaarsbrieven aanleren,

Nadere informatie

Speelplaats-Schoolfax!

Speelplaats-Schoolfax! Speciale editie!! Speelplaats-Schoolfax! Geniet nog snel van de huidige aanblik want : Maandag 06/2/2017, wordt er eindelijk gestart met FASE 2: - heraanleg van het voetbalveld - het bouwen van een openluchtklas

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Agenda december 2017 Vrijdag 1 december Dinsdag 5 december Donderdag 7 december

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

Protocol. Verkeersveilige afspraken. Franciscusschool Bladel (versie maart 2017)

Protocol. Verkeersveilige afspraken. Franciscusschool Bladel (versie maart 2017) Protocol Verkeersveilige afspraken Franciscusschool Bladel (versie maart 2017) Inleiding Veiligheid is een belangrijk aspect op school. Een school moet kinderen die veiligheid kunnen bieden op verschillende

Nadere informatie

Verslag open verkeersvergadering, donderdag, 26 januari 2017

Verslag open verkeersvergadering, donderdag, 26 januari 2017 Verslag open verkeersvergadering, donderdag, 26 januari 2017 Aanwezig: Peter Witters(Coördinator,verkeersouder), Anke De Taey(directrice lagere school), Koen Michiels,( leerkracht L.S.,schepen), Karin

Nadere informatie

Nieuwsbrief p.s.z. t Woelige Hoekje Juli 2014

Nieuwsbrief p.s.z. t Woelige Hoekje Juli 2014 Nieuwsbrief p.s.z. t Woelige Hoekje Juli 2014 Beste ouders / verzorgers, Zoals u hebt kunnen zien zijn wij volop bezig met een heel leuk en leerzaam thema: Jongleren in het verkeer, over verkeersop- voeding

Nadere informatie

Spelletjesboekje. voor groot en klein SUPERHELD- Het hele jaar superveilig naar school

Spelletjesboekje. voor groot en klein SUPERHELD- Het hele jaar superveilig naar school Spelletjesboekje voor groot en klein SUPERHELD- Het hele jaar superveilig naar school Inhoud Spelletjes 6-7 jaar Kleur en ontdek de Superhelden-op-de-weg Maak de puzzel af Wie is er Superveilig op weg?

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Son over Verkeersveiligheid 12 november Paul Gondrie Voorzitter VVN Noord-Brabant

Informatiebijeenkomst Son over Verkeersveiligheid 12 november Paul Gondrie Voorzitter VVN Noord-Brabant Informatiebijeenkomst Son over Verkeersveiligheid 12 november 2015 Paul Gondrie Voorzitter VVN Noord-Brabant Inhoud presentatie - Wat is VVN - Activiteiten voor de doelgroepen - Cijfers verkeersveiligheid

Nadere informatie

t GraGo tje januari 2018

t GraGo tje januari 2018 t GraGo tje januari 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 directie@wongrago.be Nieuws uit Grammene PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

november 2017

november 2017 1. Nieuwe instappers Na de herfstvakantie verwelkomen we graag 3 nieuwe zonnekindjes in K0! Amélie, Kate Lynn en Nand worden met veel enthousiasme verwacht in het klasje van Juf Daphne! Hopelijk voelen

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Herhaling afspraken. Beste ouders,

Herhaling afspraken. Beste ouders, SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be Herhaling afspraken Beste ouders,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september

NIEUWSBRIEF september NIEUWSBRIEF september 2/ 2018-19 Editie : Verkeersweek Daar verkeersveiligheid voor iedereen een TOP - prioriteit is en moet zijn, nemen wij jaarlijks deel aan de verkeersweek, die loopt van 17 tot en

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN KALENDERJAAR VOOR BVL-BASISSCHOOL (GGA) Ondertekend exemplaar voor 1 juli versturen/mailen contactpersoon gemeente

ACTIVITEITENPLAN KALENDERJAAR VOOR BVL-BASISSCHOOL (GGA) Ondertekend exemplaar voor 1 juli versturen/mailen contactpersoon gemeente ACTIVITEITENPLAN KALENDERJAAR VOOR BVL-BASISSCHOOL (GGA) Ondertekend exemplaar 1 juli versturen/mailen contactpersoon gemeente Naam school: De Nieuwe Link Gemeente: Oss Voor kalenderjaar: 2014 Aantal leerlingen:

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 13 september 2013 De eerste babbelbox! Hij is er weer onze eerste babbelbox van het nieuwe schooljaar. Via deze tweewekelijkse nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte

Nadere informatie

Handleiding. De scholen zijn weer begonnen

Handleiding. De scholen zijn weer begonnen Handleiding De scholen zijn weer begonnen De campagne In deze handleiding vindt u informatie over de noodzaak voor - en opzet van - de campagne. Verder vindt u informatie over mogelijke manieren waarop

Nadere informatie

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken Nieuwsbrief t BLIK 19 juni 2017 29 juni, Studiemiddag Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Alle kinderen zijn dus donderdagmiddag 29 juni vrij. Wie helpt

Nadere informatie

O.B.S. de Lindelaar. Verkeer 2014

O.B.S. de Lindelaar. Verkeer 2014 O.B.S. de Lindelaar Verkeer 2014 Verkeersbrigade Eind schooljaar 2013-2014 stopten er een aantal moeders (na 9 jaar trouwe dienst) en hadden wij enkele gaten in het rooster van de verkeersbrigade die met

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Maandbrief december 2018

Maandbrief december 2018 Maandbrief december 2018 schooljaar 2018-2019 Beste ouders Toch vooraf een woord van dank aan onze ouderraad voor het organiseren van een succesvolle werkdag met heel wat helpende handen! Ook de voorleesweek

Nadere informatie

Inhoudstafel Leermeermoment Centrum-West Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding...

Inhoudstafel Leermeermoment Centrum-West Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... Inhoudstafel Leermeermoment Centrum-West Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Materiaal... 2 Veel voorkomende vragen... 2 Valkuilen

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Protocol vervoer leerlingen. Veilig fietsstoeltje. Fietsonderdelen te koop! De actie Op voeten en fietsen naar school. Vincent van Goghschool

Protocol vervoer leerlingen. Veilig fietsstoeltje. Fietsonderdelen te koop! De actie Op voeten en fietsen naar school. Vincent van Goghschool Protocol vervoer leerlingen De protocollen. Er zijn diverse protocollen op het gebied van verkeer: De school heeft een protocol vervoer leerlingen. Dit protocol is bedoeld voor het vervoer van leerlingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS.

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS. BASISSCHOOL MAATJES Beste lezer, Vanaf maandag 9 november: Veilig met helm en in fluo de winter door! Helm Op, Fluo Top is een project voor basisscholen in de provincie Antwerpen. De campagne loopt tussen

Nadere informatie

Zone 30 BASISONDERWIJS. Doelgroep. Eindtermen. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie

Zone 30 BASISONDERWIJS. Doelgroep. Eindtermen. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Zone 30 Doelgroep Derde of vierde leerjaar Eindtermen Lager onderwijs: Mens en maatschappij - mens: De leerlingen - 1.1 drukken in een niet-conflictgeladen

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Schooljaar NOVEMBER & DECEMBER

Schooljaar NOVEMBER & DECEMBER Schooljaar 2014-2015 NOVEMBER & DECEMBER Beste ouders, November en december zijn naar traditie drukke maanden op school. We leefden toe naar de komst van Sint en zijn Pieten. We moeten natuurlijk leuke

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

Verkeersbulletin. Inleiding De herfstvakantie is al weer voorbij. De tijd vliegt Ook op het gebied van verkeer hebben we niet stilgezeten.

Verkeersbulletin. Inleiding De herfstvakantie is al weer voorbij. De tijd vliegt Ook op het gebied van verkeer hebben we niet stilgezeten. 3e jaargang, nr. 1 Verkeersbulletin Inleiding De herfstvakantie is al weer voorbij. De tijd vliegt Ook op het gebied van verkeer hebben we niet stilgezeten. De samenstelling van de werkgroep Verkeer is

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

VERKEER OP SCHOOL VERKEERS- EN MOBILITEITSEDUCATIE

VERKEER OP SCHOOL VERKEERS- EN MOBILITEITSEDUCATIE VERKEER OP SCHOOL VERKEERS- EN MOBILITEITSEDUCATIE WANNEER klaar voor het verkeer? VERKEER OP KINDERMAAT De psychomotorische ontwikkeling van jonger kinderen in relatie tot verkeer. Baby -> primitieve

Nadere informatie

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool Schooljaar 2018-2019, 2019, n 51 KERSTEDITIE Beste ouders, Het eerste trimester zit er bijna op en de Kerstvakantie staat voor de deur. Hoog tijd dus voor de eerste

Nadere informatie

Leer in het Verkeer. Positieve beïnvloeding van gedrag in het verkeer

Leer in het Verkeer. Positieve beïnvloeding van gedrag in het verkeer Leer in het Verkeer Positieve beïnvloeding van gedrag in het verkeer Combineert theoretische en praktische verkeerseducatie op school, thuis en op straat Vergroot de ouderbetrokkenheid bij de verkeerseducatie

Nadere informatie

Goed gevoel - nieuws

Goed gevoel - nieuws Nieuwsint-Jozef Schooljaar 2016-2017 september 2016 Beste ouders en kinderen, Goed gevoel - nieuws De start van het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het vijfde leerjaar mag het nieuwe schooljaar aanvangen

Nadere informatie

Jaarplanning (onder voorbehoud van wijzigingen)

Jaarplanning (onder voorbehoud van wijzigingen) Jaarplanning 2015-2016 (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste trimester Augustus/ September Week van 21 september Dinsdag 22 september Donderdag 24 september Maandag 28 september Dinsdag 29 september

Nadere informatie

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder,

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder, Samen over de drempel Beste ouder, Vorige schooljaar lieten we jullie, ouders van de de kleuterklas en ste leerjaar, een vragenlijst invullen over verwachtingen, opvattingen en ervaringen over de overgang

Nadere informatie

De Sint op bezoek! De voorbereiding...

De Sint op bezoek! De voorbereiding... De voorbereiding... De Sint op bezoek! Twee weken voor het 6 december was, hebben we een lied geleerd van meester Hans en juf Ann. Dat lied ging over Sinterklaas. Er kwam in dat hij geen cadeautjes krijgt

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

Protocol leerlingenvervoer en veiligheid. Samen lopen in een groep

Protocol leerlingenvervoer en veiligheid. Samen lopen in een groep Veel kinderen gaan in Nederland lopend of fietsend naar school. Toch is er een aanzienlijk aantal ouders dat hun kinderen met de auto naar school brengt. Hierdoor ontstaan onveilige situaties, parkeerproblemen

Nadere informatie

Pre-borden. Voorbereidende verkeersborden voor de kleuterschool en het eerste leerjaar DE EENHOORN

Pre-borden. Voorbereidende verkeersborden voor de kleuterschool en het eerste leerjaar DE EENHOORN Pre-borden Voorbereidende verkeersborden voor de kleuterschool en het eerste leerjaar DE EENHOORN Belangrijke uitgangspunten bij verkeerseducatie Vertrekken van de verkeerswereld van de kleuter Concrete

Nadere informatie

ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT!

ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT! ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT! DRAAIBOEK VOOR SCHOLEN INHOUD 1 Sam de Verkeersslang 2 2 Sam rinkelt! 2 3 Wat is Sam rinkelt! 2 4 Het doel van Sam rinkelt! 3 5 Organisatie 3 5.1 Wanneer en waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Beste ouder(s), We kijken vol verwachting uit naar een sfeervolle feestmaand. De kinderen zullen eerst de Sint verwelkomen op onze school. Daarna kunnen onze kerstspullen ook

Nadere informatie

actie boekentas Veilig naar school! 5 verhaaltjes en nog wat leuke spelletjes erbovenop!

actie boekentas Veilig naar school! 5 verhaaltjes en nog wat leuke spelletjes erbovenop! actie boekentas Veilig naar school! 5 verhaaltjes en nog wat leuke spelletjes erbovenop! Te voet naar school Eén, twee één, twee De ene voet na de andere en je bent al op school. Gemakkelijk als je op

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

2 DE BASIS VOOR WERELD RIËNTATIE

2 DE BASIS VOOR WERELD RIËNTATIE 2 DE BASIS VOOR WERELD RIËNTATIE Veilig naar school Je weet hoe een voetganger zich veilig gedraagt 1 Praatjes bij in plaatjes het verkeer. Dit kun je al Dit kun je straks Je weet waar het veilig is voor

Nadere informatie

nieuwsbrief 2 - oktober 2017

nieuwsbrief 2 - oktober 2017 Stedelijke Basisschool Fruithof Flor Alpaertsstraat 45 2600 Berchem tel. 03 440 44 78 fax. 03 448 26 41 fruithof@so.antwerpen.be www.fruithof.be nieuwsbrief 2 - oktober 2017 Op onze school staat alles

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen:

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen: KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN 1. INTRO Door het drukke verkeer en de inrichting van de weg is het voor fietsers vaak moeilijk om aan kruispunten veilig over te steken of af te slaan. Verkeerslichten

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u 1. Maandplanning FEBRUARI 2018 Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag 13.15u Vervangprogramma sport muziek op de sport begin week tegen pesten 1246 voor de lagere

Nadere informatie

Campagne Verkeersveiligheid. Maat op Straat scholenactie

Campagne Verkeersveiligheid. Maat op Straat scholenactie Campagne Verkeersveiligheid Maat op Straat scholenactie 2019-2020 Evaluatie 2018-2019 28,8% van het stedelijk onderzoekpanel had minstens 1 van de actie-elementen gezien. De fluohandschoenen scoren met

Nadere informatie

Schoolvisie Vrije basisschool Scheppers Mechelen

Schoolvisie Vrije basisschool Scheppers Mechelen Schoolvisie Vrije basisschool Scheppers Mechelen 1. Vanuit onze christelijke inspiratie een hoopvol mensbeeld hanteren. De christelijke waarden lopen als een rode draad doorheen het dagdagelijkse schoolleven.

Nadere informatie

Het verslag van de vorige vergadering wordt unaniem goedgekeurd.

Het verslag van de vorige vergadering wordt unaniem goedgekeurd. Ouderraad Werkgroep verkeer Verslag vergadering Datum 26/01/2013 Aanwezig Liesbeth, Wendy, Lily, Anouk, David Verontschuldigd Peter 1. Verslag vorige vergadering Beslissing Het verslag van de vorige vergadering

Nadere informatie

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen.

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen. Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2016-2017 30 09 2016 Onze binnenhuisarchitecten in spe? Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging Velle[tje] Vrije Basissschool Sint-Jozef Temse-Velle Info@basisschool-velle www.basisschool-velle.be 03/711.08.03 Nieuwsbrief 18.12.2015 Jaarthema: ART@Velle Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord,

Nadere informatie