Verpleegafdeling pediatrie Medisch specialisme kindergeneeskunde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verpleegafdeling pediatrie Medisch specialisme kindergeneeskunde"

Transcriptie

1 Verpleegafdeling pediatrie Medisch specialisme kindergeneeskunde 1. Opdracht Het opvangen, begeleiden, bewaken en behandelen van kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen en van zijn of haar ouders. Dit op een professionele wijze door een multidisciplinair team. Leeftijdsgroepen: Baby s van 0 tot 1 jaar Peuters van 1 tot 3 jaar Kleuters van 3 tot 6 jaar Lagere school kinderen van 6 tot 12 jaar Pubers en adolescenten van 12 tot 16 jaar Kindvriendelijk ziekenhuis: Het kind en de ouders worden geïnformeerd op een wijze die aangepast is aan de ontwikkeling van het kind. Het kind kan steeds vergezeld worden door één van de ouders. Ook in het Operatiekwartier kan mama of papa bij het kind blijven tot hij of zij in slaap is en van zodra het kind in de recovery is. Dit wel op voorwaarde dat de geldende richtlijnen worden opgevolgd en het niet om een urgente situatie gaat of in wachtdiensten. De wachttijden voor het kind worden maximaal beperkt. Kinderen krijgen voorrang bij onderzoeken (ten opzichte van niet dringende onderzoeken bij de volwassenen). De infrastructuur van de spoedgevallendienst, de dienst radiologie, de pediatrie, de consultatie pediatrie, de dagkliniek en het Operatiekwartier wordt aangepast aan de leefwereld van het kind. Dit draagt bij tot het creëren van een vertrouwde omgeving wat de angst voor het onbekende moet laten afnemen.

2 2. Medische equipe De behandeling van de totale persoon van het kind maakt van de kindergeneeskunde een breed vakgebied. Naast de algemene pediatrie specialiseert de kinderarts of pediater zich in enkele specifieke aandachtsgebieden, zoals bijvoorbeeld het opsporen van het risico op wiegendood. De kinderartsen zijn: Dr. Degomme P. Dr. Sauer K. Dr. Verschelde A. Dr. D Hooghe A. Dr. Depoorter S. Dr. Claeys T. Er worden ook kinderen gehospitaliseerd voor andere specialisaties zoals ORL, urologie, orthopedie en chirurgie. Voorlopig zijn er 2 kamers gereserveerd voor dagziekenhuis kinderen. 3. Verzorgende equipe Het team bestaat uit: Hoofdverpleegkundige : An Marinus Pediatrische verpleegkundigen een kinderverzorgster 2 spelbegeleidsters Hun deskundigheid bestaat erin om hun zorgen en activiteiten af te stemmen op de ontwikkeling en de psychische ingesteldheid van het kind. De mentoren: Saïda Duynslaeger Delfine Devriendt Ornella Sabot Maureen De Wolf ( consultatie ) Elke week zit de mentor samen met de student om te overlopen hoe uw week verlopen is, welke doelstellingen nog wil bereiken, wat uw verwachtingen zijn. Tijdens de stageperiode wordt de student toegewezen aan een mentor. Dit houdt in dat de student vaak samenwerkt met de mentor en dat deze mentor de eindevaluatie opmaakt. De eerste dag van de stage is er een mentor aanwezig om met de student de dienst en andere praktische zaken te overlopen. Ook de doelstellingen van de student worden bekeken. Onze doelstelling is om de student een aangename en leerrijke stage aan te bieden. Het uurrooster van de student wordt de eerste dag opgemaakt door een van de mentoren.

3 De consultatieverpleegkundigen zijn: Maureen De Wolf Sofie Vanden Berghe Sofie Grymonprez Kaat Maes Kimberly Vanbossel Van maandag tot en met vrijdag is er een verpleegkundige werkzaam op de consultatie pediatrie, telkens van 9u tot 17u Paramedische equipe Er is een samenwerking met kinesisten en diëtisten. Ook wordt er tijdens de opname rekening gehouden met het psychosociale aspect. Wekelijks wordt er een multidisciplinair overleg gehouden waarbij elk patiëntje besproken wordt. Dit met aanwezigheid van: de sociale assistente: Anna Tallon de kinderpsycholoog: Maarten Verherstraeten de pediater en assistent de hoofdverpleegkundige of verantwoordelijke 5. Voorstelling van de afdeling De afdeling is specifiek ontworpen voor zijn pediatrische functie en volg route 204. De verpleegafdeling pediatrie omvat 16 bedden, ondergebracht in 9 boxen en 7 kamers: de boxen staan voor een gemeenschappelijke kamer en de kamers voor kamers waarbij een supplement moet worden bijbetaald tenzij de hospitalisatieverzekering dit dekt. Er kan telkens een ouder bij het kind overnachten, mits een toelage. Ontbijt is dan inbegrepen. Op de afdeling bevindt er zich een klasje waar de patiënten die geen besmettelijke aandoening, t of ernstige pathologie hebben, naar toe kunnen gaan waar een spelbegeleidster hen allerlei spelmomenten aanbiedt. Op de afdeling bevindt er zich naast de gewone keuken ook de melkkeuken waar er in steriele omstandigheden kunstvoeding wordt bereid. Er bevindt zich tevens nog een bureau, dienstkamer, spoelruimte, linnenkamer en badkamer met toilet, douche en bad. Er is een apart rooming-in hoekje op het einde van de gang, met microgolfovens, frigo, bestek, enz. Hier wordt om 14 uur koffie en thee klaar gezet. De ouder die bij het kind blijft, kan hier zelf het peuterpapje en de fles opwarmen. Bezoekuren: Ouders mogen constant bij hun kind blijven. Voor familie en vrienden zijn de bezoekuren van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur.

4 6. Ziektebeelden De meeste aandoeningen waarvoor kinderen moeten gehospitaliseerd worden zijn van internistische aard: respiratoire aandoeningen, gastro-intestinale problemen, Daarnaast bestaan er een breed aanbod van chirurgische, neurologische, metabole en congenitale aandoeningen. Een ander belangrijk terrein is de psychosociale problematiek: het kind is in zijn ontplooiing en welzijn sterk afhankelijk van zijn milieu en verzorgers! 7. Standaard dagindeling We werken met patiëntentoewijzing! Uren voeding: 8u: ontbijt 10u30 à 11u30: soep 11u30: middagmaal 14u: koek + drinken, koffie of thee voor de ouders die maaltijden nemen, ( staat klaar in rooming-in hoekje ) 15u: fruitpap (baby s en peuters) 17u: avondmaal Uren flesvoeding: 2 Fl -> 7u-19u 3 Fl -> 7u-19u-22u30 4 Fl -> 7u-11u-15u-19u 5 Fl -> 6u-10u-14u-18u-22u 6 Fl -> 5u-8u30-12u-15u30-19u-22u30 7 Fl -> 5u-8u30-12u-15u30-19u-22u30-02u Uren medicatietoediening: Uren IV-medicatie: 8u-14u-20u-2u Dit kan afwijken afhankelijk van het start-uur Uren medicatie per os: 8u-12u-18u Uren aerosol: 2x/d -> 7u-19u, 3x/d -> 7u-14u-19u, 4x/d -> 7u-11u-15u-19u, 6x/d -> 7u-11u-15u-19u-23u-3u

5 Dagverloop: s Morgens worden alle kinderen getemperatuurd, gewassen en gewogen. De baby's steeds naakt wegen, de oudere kinderen in hun onderbroekje. De kinderen waar er geen ouder bij blijft slapen, worden eerst verzorgd. Deze zorg omvat een volledige totaalzorg + orde van de kamer. Daarna worden de bedden opgemaakt bij de kinderen waar er een ouder bij blijft slapen of die zichzelf al kunnen wassen. In de grote kamers worden de vuilnisbakzakjes niet systematisch door de verpleegkundigen vernieuwd, in de boxen wel. De zetelbedden waar een ouder in slaapt, worden niet opgemaakt door de verpleegkundigen. De melkvoeding wordt in de ochtend bereid door de kinderverzorgster en de melkkeuken wordt terug in orde gezet voor de volgende dag. Na het middageten is er een rustmoment, de lichten gaan dan uit en de gordijnen dicht tot 14 uur. De kindjes blijven op hun kamer om te rusten en op de gang is het stil. De oudere kinderen worden niet verplicht om een middagdutje te doen, maar moeten zich wel in stilte bezighouden. In de kamers waar er een ouder blijft overnachten, laten we het aan de ouders over om de gordijnen dicht te doen en hun kind eventueel te slapen te leggen. Om 14 uur gaan de lichten terug aan en de gordijnen open bij de kinderen die al wakker zijn en geen ouder bij is. Deze kinderen worden dan al ververst en verzorgd. Rond 16u à 16u30 wordt er naar de apotheek gegaan om medicatie voor de patiënten en de stock van de pediatrie. De medicatie wordt nooit weggestoken door de student! 16u30: etenskar halen in de centrale keuken. Om 19 uur gaan de lichten van de dienst uit en de gordijnen dicht, ook de rolgordijnen op het einde van de gang. De kleine kinderen worden dan te slapen gelegd voor de nacht en de oudere mogen nog wat in stilte TV kijken op hun kamer. Algemene informatie: De bezoekuren voor de ouders zijn onbeperkt. Voor familie en vrienden zijn er wel bezoekuren namelijk van 10u-12u en van 14u-19u. Wanneer een kind opgenomen wordt, wordt er speelgoed gegeven door de verpleegkundigen of de spelbegeleidsters. Dit speelgoed kan af en toe omgeruild worden bij de spelbegeleidsters. Het speelgoed dat uit een kamer komt, moet altijd eerst ontsmet worden vooraleer het terug mag gebruikt worden. Dit om besmettingen te voorkomen. Het ontsmetten gebeurt door de spelbegeleidsters of door een verpleegkundige wanneer er geen spelbegeleidster aanwezig is in de utility. In het klasje wordt er per week met een thema gewerkt en dit thema is terug te vinden op een bord aan de bureau. Als u op stage komt, brengt u een schaar, een thermometer voor rectaal en axillair gebruik, en een balpen mee.

6 8. Studenten op de afdeling pediatrie Wat zijn de doelstellingen van de stage? Het leren verzorgen en verplegen van zieke kinderen, hierbij rekening houdend met hun beperkingen, angsten, verdrietjes, nood aan specifieke aandacht en verzorging. Het invullen van het verpleegdossier en het bijwonen van de overdracht. Immers, jouw observaties zijn zeer belangrijk in de zorgplanning van het kind! Inzicht spel en spelbegeleiding bij het zieke kind. Consultatie pediatrie: minstens 1 dag bijwonen. Ev. een totaalzorg van een kind. Leerdoelen na 1, 2, 3 en vierde stageweek: We hebben enkele leerdoelen voor u opgesteld met de bedoeling dat u zoveel mogelijk bijleert op stage binnen een bepaalde tijd. Wanneer er ondervonden wordt dat u de basisdoelstellingen nog niet onder de knie hebt, is het belangrijk om deze verder te oefenen en wordt er pas later over gegaan naar de andere doelstellingen. Er wordt ook wekelijks gevraagd welke doelstellingen u nog wil bereiken en de nodige aandachtspunten worden vermeld. De doelstellingen die u nog wil bereiken en de eventuele aandachtspunten worden meegenomen naar de volgende week en dan opnieuw geëvalueerd. 1e week: Vaardigheden: Verzorging: Een bedbad en een kinderbadje goed kunnen uitvoeren rekening houdend met de temperatuur van de baby, de omgeving en alle basisprincipes van hygiëne en steriliteit. Juist kunnen wegen, met een niet digitale weegschaal. Aandacht voor de nazorg: oortjes, oogjes, mondje en netheid van de box of kamer. Comfortverpleging: verzorging aanpassen aan elk kind. geluid beperken. gebruik maken van comfortmateriaal. goede positionering van de baby. zachte en vriendelijke benadering. Veiligheid! Altijd bed dichtdoen en kind vastmaken in de relax of maxi-cosi, ook als die in een gesloten bed staat. Fysioslotje en infuus kunnen verwijderen. Maag-darmstelsel: Een correcte observatie en interpretatie van de stoelgang. Een stoelgangstaal op een correcte manier kunnen opnemen.

7 Urinestelsel: Correcte observatie van de kleur en de hoeveelheid urine. Op een hygiënische en goede manier een urinezakje kunnen kleven. Een urinestaal op een correcte manier kunnen opnemen. Voeding: Flesvoeding goed leren toedienen. Het eten voor het kind kunnen voorbereiden en geven of het kunnen begeleiden bij de maaltijd. Toedienen van medicatie p/o op een correcte manier. Correcte observatie van het eet- en drinkgedrag. Ademhaling: Een aerosol op een juiste manier kunnen klaarmaken. Op een correcte manier een aerosol kunnen toedienen en puffs kunnen toedienen. Observaties: De verschillende alarmen leren kennen en weten wat ze betekenen. Leren observeren en interpreteren van de parameters zoals ademhaling, hartritme, temperatuur en saturatie, afhankelijk van de leeftijd. De infusen leren observeren. Rapportage: Het verpleegdossier kennen en kunnen correct rapporteren. Mondelinge rapportage van de essentiële zaken. Algemeen: Inzicht hebben in de routine en organisatie van de dienst. Het leren hanteren van een saturatiemeter en een MRIO. De melk kunnen maken op een hygiënische en correcte manier. Proberen aanwezig te zijn bij onderzoeken bv DMSA-scan, echo cardio, arteriële en veneuze bloedafname, echo abdomen, Rugsparend werken. Isolatiemaatregelen correct toepassen.

8 2e week Vaardigheden Verzorging: De verzorging van een kind met een infuus of een fysioslotje. De verzorging van een kind met zuurstoftoediening via de koepel, een masker of een neusbril. De verzorging van een kind gecombineerd met een wondzorg bv. een appendectomie met of zonder drain. Aandacht voor comfort. Maag-darmstelsel: Leren plaatsen van een maagsonde. Een suppo kunnen toedienen, zoals een glycerine suppo. Een lavement kunnen toedienen en een correcte interpretatie van het resultaat. Interpretatie van de buik, zoals een soepele buik of een opgezette buik. Het kunnen toedienen van sondevoeding. Urinestelsel: Verder de vaardigheden van de eerste week oefenen. Bloedvatenstelsel: Kijken hoe een perifere bloedafname gebeurt. De voorbereiding en nazorg van een bloedafname kunnen. Het plaatsen van een perifere katheter: kijken hoe het gebeurt, de voorbereiding en de nazorg kunnen. De administratie bij een bloedafname leren kennen. IV-medicatie kunnen berekenen en op een correcte manier kunnen oplossen en optrekken. Ademhaling: Het kunnen toedienen van zuurstof onder de koepel, met een masker of een neusbril. Een goede interpretatie van de verschillende parameters. Een RSV-staal kunnen afnemen op een juiste manier. Ouders kunnen begeleiden bij het toedienen van een aerosol. Een keelwisser kunnen afnemen. Observatie: Een goede observatie van temperatuur, hartritme, saturatie, ademhaling, gedrag en kleur. Rapportage: Het verpleegdossier goed kunnen gebruiken. Aan goede schriftelijke en mondelinge rapportage doen. Algemeen: Een perfusiepomp, een voedingspomp en een cardiorespiratoire monitor leren hanteren.

9 3e week Vaardigheden: Verzorging: Een kind kunnen verzorgen met minimal touch. Een kind kunnen verzorgen in tractie. Een kind kunnen verzorgen met een psychologische problematiek. De ouders kunnen begeleiden bij de verzorging van hun kind met zuurstof, een infuus of een fysioslotje. Bloedvatenstelsel: Een perifere bloedafname zelf uitvoeren. ( alleen voor 3ejaars pediatrie Brugge ) Een perifeer infuus prikken. ( idem ) Medicatie kunnen perfect berekenen. Kennis hebben van de verschillende medicaties die het meest op de dienst worden gebruikt. Kennis hebben van de normale bloedwaarden. Ademhaling: Vaardigheden van de vorige weken blijven oefenen. Observatie: Een goede interpretatie van de verschillende parameters en de alarmen en goed weten wat te doen bij een alarm. Algemeen: Een borstvoeding kunnen observeren. 4e week Vaardigheden Verzorging: De vaardigheden van de vorige weken blijven oefenen. De ouders kunnen begeleiden bij de verzorging van hun kind in tractie of met minimal touch. Bloedvatenstelsel: De bloedwaarden correct kunnen interpreteren. De vaardigheden van de vorige weken blijven oefenen. Algemeen: Een borstvoeding kunnen begeleiden. Een zekere bekwaamheid hebben verworven in deze vier weken. Attitude: U wordt beoordeeld op uw vaardigheden, maar ook op uw attitude. In de verpleegkunde is een goede attitude belangrijk. Motivatie, leergierigheid, inzet, beleefdheid, houding, hulpvaardigheid, betrouwbaarheid, collegialiteit en verantwoordelijkheid zijn belangrijke eigenschappen, die we graag bij u terugvinden. Er wordt van u ook verwacht dat u stipt bent, het beroepsgeheim respecteert en bij ziekte of verlet de dienst direct op de hoogte brengt (tel: 059/555248). Tijdens de stage bent u ook medeverantwoordelijk voor uw eigen leerproces. U dient initiatief te nemen. U bent aanwezig bij de overdracht en hoort welke onderzoeken er gepland zijn. U mag altijd aan de verantwoordelijke verpleegkundige vragen om een onderzoek bij te wonen.

10 U moet er samen met de verpleegkundigen een zinvolle en leerrijke stage van maken. Vergeet niet om uw begeleidingsfiche te laten invullen door de verpleegkundige waarmee u werkt! De begeleidingsfiche ZELF aanbieden. Er wordt van u in het algemeen een zekere verantwoordelijkheid verwacht. Afwijkende parameters of andere problemen dien je tijdig mondeling te rapporteren. U wordt gekoppeld aan een verpleegkundige en u zal samen met deze persoon instaan voor de verzorging van enkele patiënten. Na de verzorging wordt er opgeruimd en aangevuld. Wanneer er tijd over is, mag u met de kindjes in de kamer spelen, maar laat verpleegkundigen wel weten waar u bent. Veiligheid is zeer belangrijk. Laat een kind nooit onbewaakt op het verzorgingskussen, in een open bed enz achter. Maak het kind altijd vast in een relax, maxi-cosi ( zelfs wanneer deze in een gesloten bed staat ) en zorg dat het bed hoog genoeg gesloten is. Zet ook nooit een kind in een maxi-cosi, relax op een tafel of zetel! Wanneer er toch iets voorvalt met een kind, meldt dit direct aan de verantwoordelijke! Wanneer u problemen hebt met iets of iemand kan u steeds terecht bij de mentoren, de hoofdverpleegkundige of de Begeleidingsverpleegkundige. Procedures kunnen altijd op het intranet of in de proceduremap van de dienst teruggevonden worden en zijn vrij te raadplegen. Het pediatrisch team wenst jullie een aangename en vooral leerrijke stage toe.

11

Verpleegafdeling pediatrie Medisch specialisme kindergeneeskunde

Verpleegafdeling pediatrie Medisch specialisme kindergeneeskunde Verpleegafdeling pediatrie Medisch specialisme kindergeneeskunde 1. Opdracht Het opvangen, begeleiden, bewaken en behandelen van kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen en van zijn of haar ouders.

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 1. Welkom! Welkom op onze afdeling pediatrie van het AZ Jan Portaels. Met deze beknopte brochure willen we je wat meer informatie geven over de afdeling. Natuurlijk

Nadere informatie

Pediatrie. Algemene informatie

Pediatrie. Algemene informatie Algemene informatie Welkom Beste ouder Wij wensen u en uw kind van harte welkom op de kinderafdeling van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV Campus Henri Serruys. U kunt rekenen op ons paramedisch team

Nadere informatie

Infobundel stage Pediatrie B4

Infobundel stage Pediatrie B4 Pagina 1 Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst pediatrie van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte en leerrijke manier

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis 0K12D Voorstelling van de dienst 1) Inleiding In het kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten. Kraamafdeling / verloskamer. Pastoor Paquaylaan Heusden-Zolder - Tel Fax

Introductiebrochure studenten. Kraamafdeling / verloskamer. Pastoor Paquaylaan Heusden-Zolder - Tel Fax Introductiebrochure studenten Kraamafdeling / verloskamer Pastoor Paquaylaan 129-3550 Heusden-Zolder - Tel. 011 57 91 11 - Fax 011 57 94 00 VOORWOORD Welkom op onze Kraamafdeling en de verloskamer. Met

Nadere informatie

Voorstelling. VE101 Mid-Care

Voorstelling. VE101 Mid-Care Voorstelling VE101 Mid-Care Versiedatum: 09/08/2011 1 VERWELKOMING 2/6 Beste student De hoofdverpleegkundige, de praktijklector en de ganse equipe heet je welkom op VE 101. Van onze kant garanderen we

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

Kinderafdeling. Informatie voor de ouders

Kinderafdeling. Informatie voor de ouders Kinderafdeling Informatie voor de ouders Algemeen Ziekenhuis Diest Statiestraat 65 3290 Diest t 013 35 40 11 f 013 31 34 53 post@azdiest.be www.azdiest.be Kinderafdeling AZ Diest Onthaalbrochure voor Ouders

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten pediatrie Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Inwendige 1. Infobrochure studenten

Inwendige 1. Infobrochure studenten Inwendige 1 Infobrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleegactiviteiten 4 3.1 Algemeen en specifiek voor de afdeling 4 4 Multidisciplinaire

Nadere informatie

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit 1. Opdracht De dagkliniek heelkunde heeft als opdracht niet-dringende heelkundige ingrepen uit te voeren dat op één dag kunnen plaats vinden. De dagkliniek

Nadere informatie

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure Intensieve Zorgen Pediatrie Studentenbrochure 01. Inleiding Beste student, Met deze brochure willen we je goed informeren over onze afdeling, medewerkers en patiënten ter voorbereiding van je stage. Uiteraard

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie A-dienst Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miguel Clustermanager: Nathalie Milliau Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren: Kimberly,

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 2 Inhoud 1. WELKOM 4 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING 5 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid 5 2.1.1. Voorstelling personeel 5 2.1.2. Bezoekuren 5 2.1.3. Patiëntenprofiel

Nadere informatie

Pediatrie. Rooming-in

Pediatrie. Rooming-in Rooming-in Rooming-in Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis, kunt u als vader of moeder bij uw kind in de kamer verblijven en er overnachten. Deze formule noemt men rooming-in. Hoe kan u mee

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: van de Vijver Lut Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren:

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure Palliatieve zorgen Studentenbrochure 01. Inleiding Binnenkort loop je stage op de palliatieve eenheid en het palliatief support team (PST). Deze brochure is een voorbereiding op jouw stage. De bedoeling

Nadere informatie

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure Welkom op Pediatrie Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN U ONS BEREIKEN?... 4 3 DAG MAMA EN PAPA: BEZOEKUREN... 5 4 DAGINDELING... 6 5 AFSCHEID NEMEN: ENKELE NUTTIGE

Nadere informatie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Hier komt titel van persbericht Versie 2012-2013 Pagina 1 OLV Ziekenhuis Afdeling ve Materniteit Asse Bloklaan 5 1730 Asse Tel. 02 300 62 99 Verwelkoming

Nadere informatie

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Kinder- & jeugdgeneeskunde Voorstelling van de afdeling Onze afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde bestaat uit 15 bedden en staat open voor baby s van 0 jaar tot en met 15

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 10-07-2017 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

Pediatrie. Informatiebrochure

Pediatrie. Informatiebrochure Pediatrie Informatiebrochure AZ Alma campus eeklo Afdeling pediatrie Moeie 18 9900 Eeklo Welkom op de kinderafdeling 2 Informatiebrochure Pediatrie Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN

Nadere informatie

Verpleegafdeling Pneumologie

Verpleegafdeling Pneumologie Verpleegafdeling Pneumologie Beste studenten Het verpleegkundig/verzorgende team heet u van harte welkom op de afdeling pneumologie. Deze brochure biedt je een kennismaking met onze afdeling. Uiteraard

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde

Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde Inhoud 1. VOORWOORD 2. VOORSTELLING VAN DE AFDELING KINDER- EN JEUGDGENEESKUNDE 2.1 Locatie 2.2 Het multidisciplinair team Kinderartsen Verpleegkundig

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering& organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6)

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Studenteninformatie Versie 1.0 Beste student Binnenkort vat je je stage aan in ons ziekenhuis. Deze brochure bevat alle praktische en nuttige info over de afdeling

Nadere informatie

Zorgprogramma Pediatrie

Zorgprogramma Pediatrie Zorgprogramma Pediatrie Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo vzw Campus Sint-Jozef Diestersteenweg 100 Campus Sint-Anna Stenaertberg 3 PROTOCOL KINDVRIENDELIJK ZIEKENHUIS 3800 Sint-Truiden Protocol Het Charter

Nadere informatie

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis Studentenbrochure 01. Inleiding In het Kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000 patiënten per jaar verzorgd

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten.

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Welkom op pediatrie Het is voor jullie als ouder en voor het gezin niet leuk om te horen dat jullie kind in het ziekenhuis

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie Heelkunde 2B5 Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Kindergeneeskunde D6 Moorselbaan 164 053/72 43 80. Pagina 1/8

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Kindergeneeskunde D6 Moorselbaan 164 053/72 43 80. Pagina 1/8 Studentenbrochure OLV Ziekenhuis Kindergeneeskunde D6 Moorselbaan 164 053/72 43 80 Hier komt titel van persbericht Pagina 1/8 Voorstelling van onze afdeling Verwelkoming. Met deze brochure willen we je

Nadere informatie

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure Welkom op Pediatrie Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN U ONS BEREIKEN?... 4 3 DAG MAMA EN PAPA: BEZOEKUREN... 6 4 DAGINDELING... 6 5 AFSCHEID NEMEN: ENKELE NUTTIGE

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst : Neonatologie Verantwoordelijke : Marijke Michielsen Telefoon 03 650 50 67 Beste student Deze informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve eenheid

Welkom op de palliatieve eenheid Welkom op de palliatieve eenheid bezoek 24u op 24u onbeperkt 057 35 64 91 MS4@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel - kamers 901-906 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1. Artsen-specialisten:

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 2 Beste student, Welkom op de afdeling geriatrie, in deze infobrochure willen wij je informeren over de dienst. In het ziekenhuis heb je verschillende afdelingen

Nadere informatie

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in is het zoveel mogelijk zelf verzorgen van uw kind. Kinderen hebben het recht hun ouders 24 uur per dag bij zich te hebben. U kunt zoveel als voor u mogelijk

Nadere informatie

Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg

Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg Informatiebrochure voor studenten Auteur Peggy Van Leemputten Publicatiedatum 1/06/2015 Trefwoorden Studenten VPE L2 1 / 9 Inhoudsopgave Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg... 1 Informatiebrochure

Nadere informatie

DRBR1426. Afdelingsbrochure GJ20

DRBR1426. Afdelingsbrochure GJ20 DRBR1426 Afdelingsbrochure GJ20 2 Inhoud Inleiding... 4 1. Rooming-in... 5 2. Verzorging van uw kind... 6 3. Onderzoeken en/of operatie... 6 4. Bezoekuren... 7 5. Afspraken... 7 6. Veiligheid... 9 Persoonlijke

Nadere informatie

Chirurgische dagkliniek kinderen

Chirurgische dagkliniek kinderen Chirurgische dagkliniek kinderen Voorstelling De chirurgische dagkliniek voor kinderen bevindt zich op de 1 e verdieping van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, campus Henri Serruys. De dienst is open

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Onthaalbrochure.

Onthaalbrochure. Onthaalbrochure www.werken-glorieux.be Welkom in het ziekenhuis az Glorieux! Beste ouders, Wat als uw kind gehospitaliseerd moet worden? We zijn er ons van bewust dat dit zowel voor u, als voor uw kind,

Nadere informatie

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie -

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie - PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE - Patiëntinformatie - Geachte ouders, Binnenkort wordt uw kind opgenomen op de afdeling daghospitalisatie van de kinderafdeling van Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde. Deze afdeling

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Stagementoren:

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 012 39 63 60 daghospitaal@azvesalius.be Versie april 2017 VOORWOORD Welkom op de eenheid E2, dagziekenhuis Tongeren.

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst pediatrie

Onthaalbrochure Dienst pediatrie Onthaalbrochure Dienst pediatrie Beste ouders Uw kind werd door een van onze kinderartsen opgenomen op de kinderafdeling. Deze opname zal voor u en uw kind wellicht een ingrijpende gebeurtenis zijn. Daarom

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Chronische revalidatie dienst Sp IIInhoudsopgave Inleiding 4 Wat is chronische revalidatie 5 De opname 6 Multidisiplinair team 7 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

Onthaalbrochure Pediatrie

Onthaalbrochure Pediatrie 12739437 - SA - juli 2018 Onthaalbrochure Pediatrie campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Beste ouders Wij zijn er ons van bewust dat een opname

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: Inwendige 5 Verantwoordelijke: Katelijn Francken Telefoon: 03 650 50 68 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING PEDIATRIE ROUTE 150 AZ MONICA DEURNE

ONTHAALBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING PEDIATRIE ROUTE 150 AZ MONICA DEURNE ONTHAALBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING PEDIATRIE ROUTE 150 AZ MONICA DEURNE 1 INHOUDSOPGAVE Voorstelling afdeling... 3 Het team... 3 Mentoren... 3 Artsen... 3 Speelklas... 4 Meest voorkomende pathologieën

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

inhoud Kinder- Afdeling AZ Sint-Jan AV

inhoud Kinder- Afdeling AZ Sint-Jan AV inhoud Welkom... 2 Opname... 3 Wat brengt u mee naar het ziekenhuis?... 3 Medische informatie... 4 Veiligheid... 6 Bezoek... 7 Met de wagen:... 8 Met het openbaar vervoer:... 8 Onderwijs- en spelbegeleiding...

Nadere informatie

Inleiding. Ons team. Welkom beste ouders,

Inleiding. Ons team. Welkom beste ouders, Pediatrie Inleiding Welkom beste ouders, Uw kindje is of zal misschien binnenkort worden opgenomen op onze kinderafdeling. Samen met ons team zullen we proberen om jullie verblijf wat aangenamer te maken.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten

Onthaalbrochure studenten Onthaalbrochure studenten Materniteit / Verloskamer Neonatologie Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoudstafel 1. Voorwoord 2. Voorstelling van de afdeling 2.1 Multidisciplinair team 2.2 Architectuur

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP-LOCO1 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Debuysscher Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Anneleen Vantomme

Nadere informatie

Verpleegafdeling materniteit. Medisch specialisme verloskunde Moeder- en babyvriendelijk ziekenhuis. 1. Opdracht. 2.

Verpleegafdeling materniteit. Medisch specialisme verloskunde Moeder- en babyvriendelijk ziekenhuis. 1. Opdracht. 2. Verpleegafdeling materniteit Medisch specialisme verloskunde Moeder- en babyvriendelijk ziekenhuis 1. Opdracht Het verlenen van medische en verpleegkundige zorg aan moeder en kind, alsook aan de directe

Nadere informatie

Linker coloscopie & rectoscopie bij kinderen Pediatrie. Patiënteninformatie & toestemmingsformulier

Linker coloscopie & rectoscopie bij kinderen Pediatrie. Patiënteninformatie & toestemmingsformulier Linker coloscopie & rectoscopie bij kinderen Pediatrie Patiënteninformatie & toestemmingsformulier Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure linker coloscopie & rectoscopie bij kinderen 2 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure diëtisten

Dienstgebonden informatiebrochure diëtisten Dienstgebonden informatiebrochure diëtisten 1 Voorwoord Beste nieuwe medewerker, Beste student, Welkom bij de diëtisten. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Neonatologie. Informatiebrochure studenten

Neonatologie. Informatiebrochure studenten Neonatologie Informatiebrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 2.1 Medium care 4 3 Dagindeling 4 4 Meest voorkomende verpleeg-activiteiten 5 5 Ouderparticipatie

Nadere informatie

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het niet-chirurgisch dagziekenhuis 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen en ouderparticipatie...4

Nadere informatie

PROTOCOL KINDVRIENDELIJK ZIEKENHUIS

PROTOCOL KINDVRIENDELIJK ZIEKENHUIS PROTOCOL KINDVRIENDELIJK ZIEKENHUIS Het Charter van het gehospitaliseerde kind van de European Association for Children in Hospital vormt in het A.Z. Sint-Elisabeth het uitgangspunt voor de organisatie

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDIGE HANDELINGEN OP

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

KINDERAFDELING. Onthaalbrochure

KINDERAFDELING. Onthaalbrochure A Z S t. R e m b e r t S i n t - R e m b e r t l a a n 2 1 8 8 2 0 T O R H O U T T e l : 0 5 0 / 2 3. 2 1. 1 1 i n f o @ a z s t r e m b e r t. b e KINDERAFDELING Onthaalbrochure Indien u vragen hebt over

Nadere informatie

De afdeling Materniteit

De afdeling Materniteit De afdeling Materniteit De afdeling Materniteit als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Materniteit 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 36 2 Verloop

Nadere informatie

Sedatie bij onderzoek kind opgenomen op E2 kinderafdeling

Sedatie bij onderzoek kind opgenomen op E2 kinderafdeling KINDERGENEESKUNDE Sedatie bij onderzoek kind opgenomen op E2 kinderafdeling Bij diverse onderzoeken is het noodzakelijk dat uw kind absoluut stil ligt. Voor kleine kinderen of onrustige kinderen geldt

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN DAGHOSPITAAL E2 1

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken Informatiebrochure voor studenten Auteur Lutgart Vandergheynst Publicatiedatum [Publicatiedatum] Trefwoorden [Trefwoorden] 1 / 8 Inhoudsopgave G3 ZNA Hoge Beuken... 1 Informatiebrochure voor studenten...

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Chirurgisch daghospitaal Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud Voorwoord. 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 2

De afdeling Heelkunde 2 De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatieafdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst)

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) 1 1. Inleiding De hoofdverpleegkundige en zijn team heten u van harte welkom op de PAAZ-dienst van het Sint- Andriesziekenhuis Tielt. PAAZ staat voor

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B3. Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling B3. Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: CODA Verantwoordelijke: Ann Schrauwen Telefoon 03 633 20 10 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan zijn

Nadere informatie

Onthaalbrochure Spoed CA

Onthaalbrochure Spoed CA Onthaalbrochure Spoed CA Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling.... 7 Vroege dienst: 07u00-12u00,

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat Ninove Tel. 054 /

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat Ninove Tel. 054 / Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis Biezenstraat 2 9400 Ninove Tel. 054 / 31 21 05 Versie 2014-2015 Pagina 1 Verwelkoming Met deze brochure willen we je graag

Nadere informatie

AZ - VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 62 56

AZ - VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 62 56 AZ - VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 tel afdeling: 012/39 62 56 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN NEONATALOGIE A2

Nadere informatie