PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: Agenda nr. 9/2 Budget Verdeelkrediet - rekeningcombinatie 2014/ /21/0909 Ramingsnummer Subsidies voor sociale projecten (R/V) - Aanwending krediet: verschillende innovatieve projecten: thematische projectoproep "centra voor dag verzorging (inclusief CADO)". Goedkeuring. Situering Op het provinciaal budget 2014 is krediet voorzien voor de subsidiëring van sociale projecten, op rekeningcombinatie 2014/ /21/0909 Ramingsnummer Van dit krediet wordt een deel voorbehouden om subsidies toe te kennen op basis van het reglement impulssubsidie innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector, door de raad goedgekeurd in vergadering van 24 oktober De deputatie kan impulssubsidies tot maximum EUR toekennen aan innovatieve projecten in de welzijns- of gezondheidssector. Impulssubsidies innovatieve projecten vanaf EUR zijn het voorwerp van voorstellen aan de provincieraad. Op 3 maart 2014 nam de deputatie kennis van de thematische projectoproep: centra voor dag verzorging (inclusief CADO), inclusief de voorwaarden (algemene en financiële) verbonden aan de thematische oproep, die kadert binnen het reglement Impulssubsidie voor innovatieve projecten in de welzijns- en de gezondheidssector. Met de impulssubsidie wil de provincie de initiatiefnemers die dagverzorgingscentra organiseren, bereiken die nog geen erkenning voor de uitbating van een DVC in hun bezit hebben en dit voor 31 december 2015 willen realiseren. Afhankelijk van het aantal dagverzorgingscentra die al actief zijn in een zorgregio kan een voorziening een opstartsubsidie van respectievelijk euro (huidige realisatiegraad zorgregio 0%), euro (huidige realisatiegraad zorgregio tussen 1 en 49%) of euro (huidige realisatiegraad zorgregio tussen 50 en 99%) verkrijgen. De subsidiëring van de thematische projectoproep centra voor dag verzorging (inclusief CADO) was initieel voorzien onder het subsidiekrediet, subsidies met betrekking tot ouderen onder de actie A Ouderen: Vernieuwing van het subsidiekader voor het beleid ouderen door evaluatie, bijsturing en heroriëntering in Via een aanpassing van de raming werd er EUR verschoven naar subsidies voor sociale projecten om deze subsidies via het reglement voor innovatieve projecten in de welzijns- of gezondheidssector toe te wijzen.

2 Voorgesteld wordt EUR ter beschikking te stellen om een aantal innovatieve projecten die beantwoorden aan de voorwaarden gesteld in de thematische projectoproep centra voor dag verzorging (inclusief CADO) een provinciale impulssubsidie te verlenen van EUR of meer. Voorstel Aan uw raad worden volgende innovatieve projecten: thematische projectoproep centra voor dag verzorging (inclusief CADO) voorgesteld met de bedoeling een provinciale impulssubsidie van EUR of meer te verlenen. De projecten voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld in de thematische oproep. OCMW Sint-Katelijne-Waver - Dagopvangcentrum Huis Offendonk, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver project OCMW- Dagopvangcentrum Huis Offendonk Het OCMW van Sint-Katelijne-Waver richt zijn beleid op twee speerpunten: armoedebestrijding en ouderenzorg. Op het vlak van ouderenzorg stelt het OCMW zich tot doel om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Daartoe organiseert zij een ruim netwerk van ondersteunende diensten. Het OCMW start op 1 januari 2015 met dagopvangcentrum 'Huis Offendonk' voor ouderen en zorgbehoevenden. In het centrum kunnen vier tot acht mensen terecht voor opvang gedurende de dag of slechts enkele uren Een collectieve autonome dagopvang is een kleinschalige dagopvang in een huis in de buurt. CADO biedt opvang aan zorgbehoevende personen of personen met een handicap die thuis wonen en die: behoefte hebben aan sociaal contact en ondersteuning. nood hebben aan begeleiding bij dagelijkse activiteiten Gebruikers van een CADO doen volgens hun mogelijkheden en interesses dagelijkse dingen met andere gasten (4 à 8 personen) zoals: samen koken, de krant lezen, kaarten, handwerken, knutselen, koffiekletsen,... Verzorgenden staan in voor de begeleiding en helpen bij een ontspannend bad, haarverzorging of een hand- en voetmassage. Het OCMW start op 1 januari 2015 met dagopvangcentrum 'Huis Offendonk' voor ouderen en zorgbehoevenden. In het centrum kunnen vier tot acht mensen terecht voor opvang gedurende de dag of slechts enkele uren. De totale kosten worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR ter beschikking te Emmaüs vzw - Dagverzorgingscentrum De Peerle, Edgard Tinnellaan 1c, 2800 Mechelen project DVC De Peerle Dagverzorgingscentra De Peerle kadert binnen de thuiszorg. Dag verzorgingscentrum De Peerle heeft als opdracht de gebruiker dag verzorging, alsmede geheel of gedeeltelijk, de gebruikelijke gezin - en huishoudelijke verzorging te bieden.

3 DVC De Peerle richt zicht tot zorgbehoevende ouderen die nog thuis wonen. Deze ouderen kunnen tijdens weekdagen overdag gedurende een zestal uren opgevangen worden. DVC De Peerle voorziet in een eigen vervoersdienst met aangepaste auto s en chauffeurs, dit via het systeem van dienstencheques. Dit vervoer wordt grotendeels terugbetaald via de mutualiteiten indien de gebruiker zorgbehoevend is. Dag verzorgingscentrum De Peerle heeft als opdracht de gebruiker dag verzorging, alsmede geheel of gedeeltelijk, en de gebruikelijke gezins- en huishoudelijke verzorging aan te bieden. Het centrum treedt op als partner in de thuiszorg binnen de zorgregio Duffel en aangrenzende gemeenten. Beoogde doelstelling is om zo lang mogelijk ouderen thuis te laten wonen door thuiszorgondersteuning van dag verzorging in combinatie met kortverblijf, de diensten, gemeente en het OCMW. In het dag verzorgingscentrum De Peerle zijn zowel forfaitgerechtigde als nietforfaitgerechtigde bezoekers welkom die geen intense medische controle nodig hebben, maar die wel behoefte hebben aan re-activatie, verzorging of toezicht. Het doel van DVC De Peerle is ouderen zo lang mogelijk thuis laten wonen door thuiszorgondersteuning van dag verzorging in combinatie met kortverblijf, de diensten van thuiszorg, gemeente en OCMW. De totale kosten worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR ter beschikking te Sint-Lucia vzw, Herentalsstraat 64, 2300 Turnhout project Dagverzorgingscentrum "Gasthuis" Sint-Lucia vzw werd, door de gasthuiszusters van Turnhout, in 1955 opgericht. De zusters doopten het rusthuis Sint-Lucia omdat er een beeld van de Heilige Lucia in een nis stond in de voorgevel van de brouwerij. In 1956 werd gestart met het optrekken van het hoofdgebouw met drie verdiepingen. In 1959 verhuisden de residenten naar de nieuwbouw die plaats biedt aan 80 bewoners. De vraag naar bejaardenzorg bleef echter toenemen en Sint- Lucia bleef, ondanks uitbreidingen, te klein. Er werd toen besloten om uit te breiden tot 104 bewoners, de huidige capaciteit. In 1998 kregen zij de erkenning als rust- en verzorgingstehuis (RVT). In 2013 werd er gestart met een nieuwbouw op de Hei-zijde (Clarissendreef). Eind 2014 zullen alle bewoners verhuizen naar de nieuwe site. De vzw Sint-Lucia, ontstaan uit een initiatief van de Gasthuiszusters van Turnhout, wil verblijf, ondersteuning en verzorging bieden aan zorgbehoevende ouderen. De vzw wil dit doen vanuit een christelijke inspiratie met openheid en respect voor mensen van eender welke levensbeschouwing. Sint Lucia vzw wenst een dagverzorgingscentra voor zorgbehoevende ouderen (zgn. niet-conform art. 51 ) op te richten. In een DVC niet-conform artikel 51 kan men een halve dag of een volledige dag verblijven en betaalt men hiervoor een dagprijs. (In een DVC conform artikel 51 betaalt men een prijs per uur).

4 Het centrum zal worden erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en zal deel uitmaken van woonzorgcentrum Sint-Lucia. Een DVC biedt opvang en verzorging overdag aan ouderen. Het centrum neemt dus tijdelijk de opvang en zorg over van de mensen die normaal thuis voor de zorgbehoevende zorgen (mantelzorgers of thuisverplegers). Het doel van Sint Lucia vzw met het dagverzorgingscentra is thuiszorg voor oudere mensen (eventueel met dementie) langer mogelijk te maken door het aanbieden van tijdelijke opvang en zorg. Zinvolle dagbesteding aanbieden aan oudere mensen (eventueel met dementie). De totale kosten worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR ter beschikking te Familiehulp vzw, Koningstraat 294, 1210 Brussel project NOAH Essen, Loenhout, Aartselaar, Herenthout, Puurs, Vorselaar Familiehulp vzw is al meer dan 60 jaar actief in de thuiszorg in Vlaanderen en Brussel. De vereniging is ontstaan in 1949 als dienst gezinszorg. Omdat steeds meer ouderen hulp nodig hadden, werd in 1958 een dienst voor bejaardenhulp opgericht. In 1978 werd Familiehulp uitgebreid met een poetsdienst. De vzw telt ondertussen meer dan medewerkers. Familiehulp vzw verleent thuiszorg op het vlak van persoonsverzorging, huishouding en psychosociale bijstand in situaties waar een zorg nood is. Ondersteuning in het thuismilieu, het familiaal en het sociaal netwerk zijn hierbij van primordiaal belang. De kernopdrachten van Familiehulp worden in de eerste plaats gerealiseerd via de gezinszorg (gezins- en bejaardenhulp) en de aanvullende thuiszorg. Familiehulp vzw is een autonome dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. In de gemeentes Essen, Loenhout, Aartselaar Herenthout, Puurs en Vorselaar is er nog ruimte binnen de programmatie van de dagverzorgingscentra. De gemeenten willen met de oprichting van NOAH inspelen op dit hiaat in het zorgaanbod. NOAH staat voor Nabijheid, Opvang, Aandacht en Huiselijkheid en is de naam die Familiehulp vzw geeft aan haar dagverzorgingscentra conform artikel 51. Dagverzorgingscentra conform art. 51 zijn centra voor collectieve autonome dagopvang van ouderen en betreffen Vlaams gesubsidieerde dagverzorgingscentra, waarbij de combinatie wordt gemaakt van dag verzorging en gezinszorg. Het gaat hierbij om kleinschalige initiatieven waar erkende diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg instaan voor de uitbating. In plaats van één verzorgende bij één gebruiker in te schakelen kan in het dag verzorgingscentrum één verzorgende voor vier of meer gebruikers zorg dragen. Hierdoor wordt het aantal uren gezinszorg in een individuele relatie beperkt. 1. Project NOAH Essen De totale kosten van dit project worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR

5 1. Project NOAH Loenhout (Wuustwezel) De totale kosten dit project worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR ter beschikking te 2. Project NOAH Aartselaar De totale kosten van dit project worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR 3. Project NOAH Herenthout De totale kosten van dit project worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR 4. Project NOAH Puurs De totale kosten van dit project worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR 5. Project NOAH Vorselaar De totale kosten van dit project worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR Welzijnszorg Kempen (Vereniging Ocmw's (decreet 19/12/2008)) - IVA Thuiszorg Kempen, A. Van Dijckstraat 20, 2300 Turnhout project CADO Lille, CADO Ravels Thuiszorg Kempen is een samenwerkingsverband van openbare diensten voor gezinszorg binnen het arrondissement Turnhout. De dienst biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en zorgbehoevenden. Thuiszorg Kempen richt zich in de eerste plaats tot de meest kwetsbaren. Eind 2013 zijn er 155 voltijds equivalenten tewerkgesteld als verzorgenden, waarvan 69 VTE bij Welzijnszorg Kempen en 86 VTE als gedetacheerden via de OCMW's. De IVA (intern verzelfstandigd agentschap) Thuiszorg Kempen is gestart in 2014 na een reorganisatietraject dat werd opgestart in Thuiszorg Kempen biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en zorgbehoevenden. Afhankelijk van de hulpvraag en hulpbehoevendheid (fysisch, psychisch, en/of sociaal) kan de hulp tijdelijk of voor een lange periode worden aangeboden. De dienst stelt als doel de cliënt zo optimaal en zo comfortabel mogelijk te ondersteunen. CADO staat voor 'Collectieve Autonome Dagopvang van ouderen'. Het gaat om een kleinschalig project waar erkende diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg (in casu Thuiszorg Kempen) instaan voor de uitbating. In plaats van 1 op 1 relatie (de traditionele diensten voor gezinszorg) kan in het dagverzorgingscentra

6 één verzorgende voor vier of meerdere gebruikers zorg dragen waardoor het aantal uren gezinszorg kan worden beperkt. De gebruikers van een CADO zijn personen die geen intensief medisch toezicht en/of behandeling nodig hebben. Zij hebben nood aan verzorging, oppas en begeleiding op maat. Gebruikers van een CADO brengen een gezellige dag door samen met de andere gasten in een huiselijk sfeer. Dagdagelijkse huiselijke bezigheden zoals soep maken, lunchen, naar de bakker gaan,... worden samen en onder begeleiding van een verzorgende gedaan. 1. Project CADO Lille De totale kosten worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR ter beschikking te 2. Project CADO Ravels De totale kosten worden geraamd op EUR. Voorgesteld wordt vanuit de provincie Antwerpen dienst Welzijn en Gezondheid EUR ter beschikking te Dit verslag werd door de deputatie goedgekeurd op 6 november De provincieraad van Antwerpen, Gelet op het provinciedecreet van 30 november Op voorstel van de deputatie, Enig artikel: BESLUIT: De provincieraad keurt de voorgebrachte aanwending van het krediet op het budget 2014, ingeschreven op het verdeelkrediet - rekeningcombinatie 2014/ /21/0909 Ramingsnummer Subsidies voor sociale projecten (R/V), Verschillende innovatieve projecten: thematische projectoproep centra voor dag verzorging (inclusief CADO). voor een bedrag van EUR, aan verschillende belanghebbenden goed.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: Agenda nr. 9/2 Aanwending krediet sociale projecten en wonen 2015 voor

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Aanwending krediet sociale projecten en wonen

Nadere informatie

Adressen dagverzorgingscentra conform artikel 51. Provincie Antwerpen

Adressen dagverzorgingscentra conform artikel 51. Provincie Antwerpen Adressen dagverzorgingscentra conform artikel 51 Provincie Antwerpen ARENDONK Dossiernr.: 110.502.2 Erkenningsnr.: PE2931 Dagopvang CADO Arendonk Vrijheid 100 2370 Arendonk VZW Thuishulp tel. : 02-515

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vaststelling van de procedure en de voorwaarden volgens welke het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap bijzondere subsidies kan verlenen DE VLAAMSE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

OUDERENZORG WAASLAND. Partner in ouderenzorg. OUDERENZORG WAASLAND vzw

OUDERENZORG WAASLAND. Partner in ouderenzorg. OUDERENZORG WAASLAND vzw OUDERENZORG WAASLAND Partner in ouderenzorg OUDERENZORG WAASLAND vzw OUDERENZORG WAASLAND PARTNERS : OUDERENZORG PHILIPPUS NERI vzw SAMEN OUDER vzw DOELSTELLING : - bundelen van krachten - aanspreekpunt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Voorstel tot opheffing van 14 subsidiereglementen.

Nadere informatie

Adressen dagverzorgingscentra conform artikel 51. Provincie Antwerpen

Adressen dagverzorgingscentra conform artikel 51. Provincie Antwerpen Adressen dagverzorgingscentra conform artikel 51 Provincie Antwerpen ARENDONK Dossiernr.: 110.502.2 Erkenningsnr.: PE2931 Dagopvang CADO Arendonk Vrijheid 100 2370 Arendonk VZW Thuishulp tel. : 02 515

Nadere informatie

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Herent-Winksele-Veltem-Beisem Het is ieders droom om zo lang mogelijk op een zelfstandige manier thuis te blijven wonen. In elk leven komt er echter een moment waarop

Nadere informatie

VR DOC.0134/1BIS

VR DOC.0134/1BIS VR 2019 0802 DOC.0134/1BIS VR 2019 0802 DOC.0134/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Het voorontwerpbesluit van de Vlaamse

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/2 Aanwending krediet sociale projecten en wonen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 november 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/2 Aanwending krediet sociale projecten 2015

Nadere informatie

Ook de mantelzorger heeft recht op vakantie. sp.a Waas vraagt flankerende maatregelen voor de mantelzorger

Ook de mantelzorger heeft recht op vakantie. sp.a Waas vraagt flankerende maatregelen voor de mantelzorger Ook de mantelzorger heeft recht op vakantie sp.a Waas vraagt flankerende maatregelen voor de mantelzorger sp-a regio Waas steunt de Vlaamse beleidslijn om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen,

Nadere informatie

JONGDEMENTIE. Wat nu?

JONGDEMENTIE. Wat nu? JONGDEMENTIE Wat nu? SITUERING o Dementie Kans op = 1/5 Officiële cijfers: 165.000 pers. in België Schatting 3-5 x hoger o Jongdementie Officiële cijfers niet voorhanden Schatting 2.800 pers. in België

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1; Besluit van de Vlaamse Regering van 13 januari 2006 betreffende de boekhouding en het financieel verslag voor de voorzieningen in bepaalde sectoren van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/5 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Aanwending krediet sociale projecten 2017

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Zaken doen in zorg: CASE Solidariteit voor het Gezin

Zaken doen in zorg: CASE Solidariteit voor het Gezin 3 december 2014 - Leuven Zaken doen in zorg: CASE Solidariteit voor het Gezin Kim Van Asch, Innovatiemanager Voorstelling SVHG Belangrijke thuiszorgspeler in Vlaanderen en Brussel Sinds 1976, vandaag +5400

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 oktober 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/3 Budget 2013. Machtigingskrediet 831/640. Subsidie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Vierde reeks wijzigingen van 2014 - diverse

Nadere informatie

Dagverzorgingscentra (DVC)

Dagverzorgingscentra (DVC) Dagverzorgingscentra (DVC) 1.1 Situering De dagverzorgingscentra bevinden zich op het snijpunt tussen thuiszorg en residentiële zorg. Ze hebben als opdracht om gebruikers ouder dan 65 jaar in hun lokalen

Nadere informatie

Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel?

Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel? Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel? Vzw Huize St-Monika Jan Vandekerckhove - 2017 Huize St-Monika vzw Rust- en verzorgingstehuis Centrum voor Dagverzorging Het Rust- en verzorgingstehuis

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 juni 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/3 Provinciale initiatieven. Reglement ter subsidiëring

Nadere informatie

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN PROVINCIE ANTWERPEN Dienst Welzijn Boomgaardstraat 22 - bus 101 2600 Berchem-Antwerpen Tel : 03-240 61 61 Fax : 03-240 61 62 Provinciale Directie INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN INDIVIDUELE TOELAGE

Nadere informatie

5e symposium rond dementie

5e symposium rond dementie Overlegplatform dementie Noord - West - Vlaanderen nodigt u uit op haar 5e symposium rond dementie Samen voor een dementievriendelijk aanbod Dit jaar vieren we het vijfjarig bestaan van het overlegplatform

Nadere informatie

Subsidies inclusieve opvang

Subsidies inclusieve opvang Subsidies inclusieve opvang Om de ouders binnen een redelijke afstand een opvangplaats aan te bieden, voorziet de Vlaamse overheid 3 soorten subsidies. INHOUD SUBSIDIE VOOR INDIVIDUELE INCLUSIEVE OPVANG

Nadere informatie

Haalbaarheid realisatie dagverzorgingscentrum. Londerzeel 18/11/2015

Haalbaarheid realisatie dagverzorgingscentrum. Londerzeel 18/11/2015 Haalbaarheid realisatie dagverzorgingscentrum Londerzeel 18/11/2015 Inhoud workshop Inleiding Omgevingsanalyse Overzicht invulling woonzorg Wetgeving Financiële analyse 2 Inleiding Aanleiding meerjarenplan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/21 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 januari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 53 Agenda nr. 5/1 Intern Verzelfstandigd Agentschap Provinciaal

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

Ontslagbeleid in ZMK

Ontslagbeleid in ZMK Ontslagbeleid in ZMK Wij zorgen voor de nodige begeleiding ook als ontslag naar huis moeilijk wordt. ziekenhuis maas en kempen Dienst Patiëntenbegeleiding Inleiding Gedurende uw verblijf in ons ziekenhuis,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de regels voor het verlenen van een erkennings- of omzettingskalender en tot wijziging van de regels voor de voorafgaande vergunning DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 maart 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 maart 2019; Besluit van de Vlaamse Regering over de ondersteuning van meerderjarige personen met een dubbeldiagnose en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 mei 2017 houdende de methodiek voor

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

Biologische factoren Psychologische factoren Sociale factoren. Medecliënten geraken hierdoor geërgerd.

Biologische factoren Psychologische factoren Sociale factoren. Medecliënten geraken hierdoor geërgerd. Bijlage 1 Persoon x Biologische factoren Psychologische factoren Sociale factoren Alzheimer dementie Gevorderd stadium Hartfalen Lieve persoonlijkheid Vaak heel onrustig en angstig ten gevolge van alzheimer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404176 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nachtzorg - 50 000

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Johan Everaerts, Jerry Janssens, Jozef Lemmens, Xavier Lesenne, Omer Mievis, Marlene Swinnen, Patrick Vansweevelt:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Eerste reeks wijzigingen van 2015 Technische

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie. Do 2 oktober 2014 Ma 13 oktober 2014 Ma 20 oktober 2014

Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie. Do 2 oktober 2014 Ma 13 oktober 2014 Ma 20 oktober 2014 missie az groeninge verstrekt kwaliteitsvolle, veilige, toegankelijke, deskundige en integrale zorg aan elke patiënt met respect voor de eigenheid van iedereen Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 juli 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 juli 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de bepaling van voorwaarden voor een bijzondere oproep om voor bepaalde woongelegenheden een erkenningskalender in te dienen en tot wijziging van het besluit van

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

SOCIALE ECONOMIE. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 393 SOCIALE ECONOMIE Provincieraadsbesluit van 25 juni 2015 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het "Reglement ter subsidiëring van projecten in de sociale economie" en in verband met de

Nadere informatie

Ouderen Informatie Punt

Ouderen Informatie Punt OCMW LICHTERVELDE Sociaal Huis Ouderen Informatie Punt Tegemoetkomingen Wat, wanneer, waar en hoe aanvragen DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN VOOR WIE? De tegemoetkoming kan worden aangevraagd

Nadere informatie

Inzetten op welzijn in Halle- Vilvoorde

Inzetten op welzijn in Halle- Vilvoorde Inzetten op welzijn in Halle- Vilvoorde 16 september 217 Margot Cloet Inhoudstafel Stand van zaken Achterstand op vlak van welzijn Gekende cijfers Hoe komen tot een verbeterde situatie? Beleidskader Stand

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum

Dagverzorgingscentrum De Schans Dagverzorgingscentrum De Schans is het dagverzorgingscentrum van vzw Christelijke Woon- en Zorgcentra, door de Vlaamse Overheid erkend onder nummer PE 2842, BE 2842 Het biedt aan thuiswonende

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/032 ADVIES NR. 08/03 VAN 4 MAART 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GEAGGREGEERDE ANONIEME GEGEVENS

Nadere informatie

Residentie De Anjers

Residentie De Anjers Residentie De Anjers - een groep van erkende assistentiewoningen - Igor Balen nv Inhoud Voorstelling Senioren Campus OCMW Balen / toekomstplannen / voorstellen initiatiefnemers / wat is een groep erkende

Nadere informatie

THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND

THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND www.woonzorgnet-dijleland.be Zorgaanbod De opdracht van onze thuisondersteunende diensten is mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen met extra aandacht

Nadere informatie

Bij wie kan je terecht? laatste wijziging: september 2014

Bij wie kan je terecht? laatste wijziging: september 2014 Bij wie kan je terecht? laatste wijziging: september 2014 Het woord vermoeden van dementie is gevallen. Het eigen-aardig gedrag en de vergeetproblemen krijgen nu een naam. Als mantelzorger van een persoon

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/14 Tweede reeks wijzigingen van 2014. Technische

Nadere informatie

Missie, visie en waarden en strategie

Missie, visie en waarden en strategie Missie, visie en waarden en strategie Voor allen die betrokken zijn in de zorg voor de ouderen is het belangrijk om te weten wat de missie, visie en waarden en strategie zijn die het woonzorgcentrum Maria

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op dd mm yyyy;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op dd mm yyyy; Informatief 2009/043 - bijlage Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de wijze van subsidiëring door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap van de opvang van personen met een handicap

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector:Thuiszorg Spreker: Katelijne Vanderkerken ( t Punt OCMW Sint-Niklaas) Thuiszorg maatschappelijk gestuurd Welvaartsstaat garandeert het recht op zorg De overheid kiest zo lang

Nadere informatie

VR DOC.1120/2BIS

VR DOC.1120/2BIS VR 2018 0510 DOC.1120/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2016 houdende erkenning en subsidiëring van multifunctionele centra

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden

Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden VR 2016 2312 DOC.1482/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7

Nadere informatie

Familiehulp vzw. thuiszorg zoals je t zelf zou doen

Familiehulp vzw. thuiszorg zoals je t zelf zou doen Familiehulp vzw thuiszorg zoals je t zelf zou doen Inhoud 1. Maak kennis met Familiehulp 2. Onze visie 3. Ons aanbod 4. Wie doet wat? Enkele voorbeelden 5. Onze (arbeids)ongevallen. Enkele vaststellingen

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511562 betreft - verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05002)

Nadere informatie

studiedag 50 jaar cao wet

studiedag 50 jaar cao wet studiedag 50 jaar cao wet Brussel, 13 november 2018 Ann Demeulemeester voorzitter Zorggezind algemeen directeur Familiehulp De sector in vogelvlucht Gezinszorg en aanvullende thuiszorg: een breed gamma

Nadere informatie

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING,

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING, Vlaamse Regering Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 18 juli 2008 betreffende de zorg- en bijstandsverlening in de thuiszorg DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 juni 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/1 Intern Verzelfstandigde Agentschappen opheffing

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1302712 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Welzijn op maat Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Een menswaardig bestaan bieden aan elke Leuvenaar. Daar maakt OCMW Leuven elke dag werk van. Jaarlijks helpen we duizenden behoeftige mensen.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland ZORGBEDRIJF Sint-Truiden OCMW-vereniging van publiek recht Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke

Nadere informatie

VR DOC.0356/1BIS

VR DOC.0356/1BIS VR 2017 2104 DOC.0356/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE

JAARVERSLAG 2014 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE JAARVERSLAG 2014 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE Na het afsluiten van het werkingsjaar 2014 wordt voor elk centrum voor kortverblijf een jaarverslag opgemaakt en ingediend bij het

Nadere informatie

5 voucher: de voucher, vermeld in artikel 2, 11 van het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende financiering voor personen met een hand

5 voucher: de voucher, vermeld in artikel 2, 11 van het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende financiering voor personen met een hand Besluit van de Vlaamse Regering houdende het vergunnen van aanbieders van niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van bijlage XIV bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor

Nadere informatie

Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging, Besluit:

Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging, Besluit: 31 JANUARI 2014. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 maart 1997 tot uitvoering van het decreet van 24 juli 1996 houdende

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 16 december 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 16 december 2016; Besluit van de Vlaamse Regering over de erkenning van voorzieningen die ondersteuning bieden aan personen met een handicap in de gevangenis, en van units voor geïnterneerden DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van bijlage I bij het besluit van de

Nadere informatie

Deze vorm van begeleiding is beperkt in tijd (3 jaar), maar niet in het aantal begeleidingen.

Deze vorm van begeleiding is beperkt in tijd (3 jaar), maar niet in het aantal begeleidingen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 187 van VERA JANS datum: 12 december 2014 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Thuisbegeleiding personen met autismespectrumstoornis - Capaciteit

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van bijlage X bij het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Gecoördineerde versie van het reglement voor de subsidiëring van buitenschoolse kinderopvang.

Gecoördineerde versie van het reglement voor de subsidiëring van buitenschoolse kinderopvang. Gecoördineerde versie van het reglement voor de subsidiëring van buitenschoolse kinderopvang. De aangeduide wijzigingen zijn in werking sinds 14 juli 2016. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Dit

Nadere informatie

even op adem komen www.west-vlaanderen.be kortverblijf voor personen met een handicap

even op adem komen www.west-vlaanderen.be kortverblijf voor personen met een handicap even op adem komen kortverblijf voor personen met een handicap Voor meer info kan je terecht bij: Provinciehuis Boeverbos - Dienst Welzijn Koning Leopold III-laan 41-8200 Sint-Andries T 050 40 32 93 -

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Zorgbedrijf Sint-Truiden Welzijnsvereniging Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke dag opnieuw!

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

VR DOC.0309/2BIS

VR DOC.0309/2BIS VR 2016 2503 DOC.0309/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende het vergunnen van aanbieders van niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Het Woonzorgdecreet als basis voor een toekomstgericht ouderenbeleid

Het Woonzorgdecreet als basis voor een toekomstgericht ouderenbeleid Het Woonzorgdecreet als basis voor een toekomstgericht ouderenbeleid Karine Moykens Kabinetschef van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk blijven

Nadere informatie