GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT"

Transcriptie

1 GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 13 SEPTEMBER 2007 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts, G. De Vroe Schepenen V. Peeters, P. Van Roy, W. Merckx, E. Tytgat, S. Vranckx, E. Torbeyns, J. Vos, M. Fannes, E. Grauwels, R. Van Ingelgom, D.Adriansens, P. Woekier, M. Habils Raadsleden D.Coucke Gemeentesecretaris Verontschuldigd: Raadsleden W. Van Roost, J. Aerts De gemeenteraadszitting wordt door de Voorzitter om 19u30 open verklaard. Raadslid R. Van Ingelgom (N-VA) vraagt om agendapunt 23 Benoeming voorzitter en vaste secretaris en aanwijzing van de ondervoorzitter voor de Gecoro te behandelen in gesloten zitting. Burgemeester J. Meeus deelt mee dat het College van Burgemeester en Schepenen het agendapunt 23 Benoeming voorzitter en vaste secretaris en aanwijzing van de ondervoorzitter voor de Gecoro op basis van artikel 28 1,1 van het Gemeentedecreet wenst te behandelen in gesloten zitting. Het College verzoekt de Gemeenteraad om voormeld agendapunt te bespreken in besloten vergadering. De Voorzitter gaat over tot stemming. Beslist: met algemene stemmen om agendapunt 23 als laatste punt te behandelen in de besloten vergadering. 1. Goedkeuring P.V. vorige zitting ( ) De Gemeenteraad, De Voorzitter vraagt naar eventuele opmerkingen over het P.V. van vorige zitting. Raadslid M. Fannes (Vlaams Belang) vraagt waarom hun tussenkomsten niet werden opgenomen in het verslag. Hoe kunnen ze anders nagaan of er gevolg is aan gegeven. Hadden bij de vorige zitting gevraagd om een vergelijking te maken tussen huren en kopen van een kopieermachine. Vraagt om dit ook op te nemen in het verslag, zodat de raadsleden kunnen opzoeken wat het wordt. Raadslid E. Torbeyns (Groen!+) keurt de notulen van de vorige zitting niet goed omdat de tussenkomsten van Groen!+ in verband met de Gecoro niet duidelijk is opgesteld of in verband met het beleidsplan niet weergegeven werden. Raadslid R. Van Ingelgom (N-VA) sluit zich aan bij de reeds geformuleerde opmerkingen van Vlaams Belang en Groen!+ daar zijn

2 opmerkingen op agendapunt 12 niet werden opgenomen en er bij agendapunt 16 niet vermeld is dat hij tegen heeft gestemd. Vervolgens wordt het P.V. van vorige zitting dd goedgekeurd met 12 stemmen akkoord,6 stemmen niet akkoord (Vlaams Belang, Sp.a, N-VA, Groen!+) 1 onthouding (W. Merckx, afwezig vorige zitting) 2. VOORSTEL GOEDKEURING JAARREKENING OCMW DIENSTJAAR JAARVERSLAG. De OCMW-ontvanger, de heer J. Van Steen, geeft een bondig overzicht van het jaarverslag van het OCMW over de werkingen van het gevoerde beleid in Zal als deel van de verantwoording gevoegd worden bij de rekening dienstjaar De OCMW-ontvanger, de heer J. Van Steen, geeft de nodige toelichtingen en overloopt de rekening van het OCMW dienstjaar Raadslid E. Torbeyns (Groen!+) feliciteert het OCMW met het positief werk dat is geleverd. Is van mening dat de gemeente hier iets kan van leren. Het jaarverslag meldt dat de gebouwen van t Grobbeltje niet in orde zijn. Stelt zich de vraag wat het beleid in de toekomst gaat doen met de gebouwen. Mevrouw D. Van Meldert (OCMW-Voorzitter) deelt mee dat het OCMW de gebouwen wil renoveren, doch hiermee moet wachten totdat de onteigeningsprocedure is afgelopen. Raadslid E. Torbeyns (Groen!+) vraagt hoe de financiële stromen van de Gemeente naar het OCMW worden berekend. De heer J. Van Steen (OCMW-Ontvanger): De mindering is het overschot van het vorig rekenjaar die in dit rekenjaar worden afgetrokken. Raadslid E. Torbeyns (Groen!+) interpelleert het schepencollege of het de intentie is om jaarlijks een te groot krediet te voorzien in de begroting. Burgemeester J. Meeus deelt mee dat de dotatie 3-jaarlijks worden vastgelegd. Bij de vastlegging zullen de kredieten meer beantwoorden aan de realiteit. Raadslid E. Torbeyns (Groen!+) stelt vast dat het OCMW met een dure kinderkribbe zit, en dat de bijdrage van de klant miniem is. Stelt zich de vraag waarom het veel duurder is dan de bijdrage. Levert het OCMW meer luxe of iets extra aan. Wordt er iets gedaan om de totale kost. Mevrouw D. Van Meldert (OCMW-Voorzitter): de hogere kosten komt door hogere personeelskosten (zwangerschap diensthoofd) en door een lagere bezettingsgraad. Werken momenteel aan senario s om de kosten structureel te verminderen. Burgemeester J. Meeus stelt dat de hoge kostprijs niet langer kan. Er moet een oplossing komen of er moeten onpopulaire maatregelen getroffen worden. Beslist: met 18 stemmen akkoord en 1 onthouding (R. Van Ingelgom, N-VA) Enig artikel: Het jaarverslag bij de rekeningen dienstjaar 2006 van het OCMW wordt goedgekeurd. De OCMW-rekening dienstjaar 2006 wordt goedgekeurd. 3. VOORSTEL GOEDKEURING POLITIEVERORDENINGEN.

3 Grote Jumping Kampenhout d.d. 22 en 23 september Nationale Dressuurwedstrijd d.d. 29 en 30 september 2007 Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 112, 114, 119 en 135 2; Gelet op de wetten betreffende de politie op het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, inzonderheid op artikel 2; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 27 april 1976, 8 december 1977, 23 juni 1978, 8 juni 1979, 14 december 1979, 15 april 1980, 25 november 1980, 11 mei 1982, 8 april 1983, 21 december 1983, 1 juni 1984, 18 oktober 1984, 25 maart 1987, 28 juli 1987, 17 september 1988, 22 mei 1989, 20 juli 1990, 28 januari 1991, 1 februari 1991, 18 maart 1991, 18 september 1991, 14 maart 1996, 29 mei 1996, 11 maart 1997 en 16 juli 1997; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op de omzendbrief van 14 november 1977 van de minister van Verkeerswezen en de minister van Openbare Werken betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het algemeen politiereglement op de gemeentewegen van Kampenhout; Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens deze activiteit. Beslist: met algemene stemmen Artikel 1: Ter gelegenheid van de Grote Jumping Kampenhout op 22 en 23 september 2007 en de Nationale Dressuurwedstrijd op 29 en 30 september 2007, georganiseerd door Stoeterij van t Molenveld, volgende politiemaatregelen te treffen met betrekking tot de verkeersveiligheid: A: Verkeersvrije straat uitgezonderd plaatselijk verkeer: Van Beethovenlaan Deze maatregel ter kennis brengen door verkeersborden Deze politieverordening is op 22, 23, 29 en 30 september 2007 van kracht Artikel 2: De borden C3 met onderbord uitgezonderd plaatselijk verkeer van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer zullen worden geplaatst aan de aldus gereglementeerde openbare wegen of gedeelte van de gereglementeerde openbare wegen en zullen worden herhaald aan de eventuele aansluitingen of kruisingen met een of andere wegen waaruit voertuigen kunnen aankomen, overeenkomstig de bepalingen van voormeld algemeen reglement Artikel 3: De inbreuken op deze politieverordening te bestraffen met politiestraffen voor zover een wet, een decreet, een algemene, gewestelijke of provinciale verordening in dit vlak geen andere straffen bepalen. Artikel 4:

4 Deze verordening wordt van kracht de dag waarop het overeenkomstig artikelen 112 en 114 van de Gemeentewet bekendgemaakt is. Artikel 5: Afschrift van deze verordening zal overgemaakt worden aan de Griffier van de Politierechtbank van het kanton en aan deze van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het Arrondissement Gezinsfietstocht Kampenhout.d.d. : zondag 30/09/2007 Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 112, 114, 119 en 135 2; Gelet op het koninklijk besluit van 21 augustus 1967 tot reglementering van de wielerwedstrijden en van veldritten, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 14 maart 1968, 6 februari 1970, 14 februari 1974 en 12 december 1983; Gelet op de omzendbrief van 8 januari 1971 van de minister van verkeerswezen betreffende het koninklijk besluit van 21 augustus 1967 tot reglementering van de wielerwedstrijden en van de veldritten, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 6 februari 1970; Gelet op het verzoek van Mevrouw Ina Menten, om de gezinsfietstocht te organiseren op zondag 30 september 2007 ; Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens deze activiteit. Beslist: met algemene stemmen Artikel 1: Ter gelegenheid van de gezinsfietstocht op zondag 30 september 2007, georganiseerd door p.a. mevrouw Ina Menten, volgende politiemaatregelen te treffen met betrekking tot de verkeersveiligheid : A : Verboden te parkeren : - Gemeentehuisstraat Deze maatregel ter kennis brengen door verkeersborden E1. B : Verkeersvrije straat: Op volgende wegen is het verboden voor iedere bestuurder in beide richtingen. - Gemeentehuisstraat Deze maatregel ter kennis brengen door verkeersbord C3. C : Eénrichtingsverkeer : Op volgende wegen is het voor iedere bestuurder verboden in de richting te rijden zoals hierna aangeduid: - Sint-Servaesstraat, in de richting van de Kampenhoutsebaan - Laarstraat, vanaf de Neerstraat, in de richting van de Grootveldstraat Deze maatregel ter kennis brengen door verkeersborden C1, F19 C31. D : omleidingen - Gemeentehuisstraat: via Frederik Wouterslaan - Sint-Servaesstraat via Perksesteenweg, Tritsstraat, Kampelaarstraat, Kampenhoutsebaan - Laarstraat, vianeerstraat, Bergstraat, Haachtsesteenweg Deze maatregel ter kennis brengen door verkeersborden F41. Artikel 2: Deze politieverordening is op zondag 30 september 2007 van 12:00 uur tot uur van kracht.

5 Artikel 3: De inbreuken op deze politieverordening te bestraffen met politiestraffen voor zover een wet, een decreet, een algemene, gewestelijke of provinciale verordening indien dit vlak geen andere straffen bepalen. Artikel 4: Deze verordening wordt van kracht de dag waarop het overeenkomstig artikelen 112 en 114 van de Gemeentewet bekendgemaakt is. Artikel 5: Afschrift van deze verordening zal overgemaakt worden aan de Griffier van de Politierechtbank van het kanton en aan deze van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het Arrondissement Chiro Kampenhout Strandfuif dd. 21/09/2007 Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 112, 114, 119 en 135 2; Gelet op de wetten betreffende de politie op het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, inzonderheid op artikel 2; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 27 april 1976, 8 december 1977, 23 juni 1978, 8 juni 1979, 14 december 1979, 15 april 1980, 25 november 1980, 11 mei 1982, 8 april 1983, 21 december 1983, 1 juni 1984, 18 oktober 1984, 25 maart 1987, 28 juli 1987, 17 september 1988, 22 mei 1989, 20 juli 1990, 28 januari 1991, 1 februari 1991, 18 maart 1991, 18 september 1991, 14 maart 1996, 29 mei 1996, 11 maart 1997 en 16 juli 1997; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op de omzendbrief van 14 november 1977 van de minister van Verkeerswezen en de minister van Openbare Werken betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het algemeen politiereglement op de gemeentewegen van Kampenhout; Gelet op het verzoek van Dhr Niels Tobback namens de Chiro van Kampenhout om een Strandfuif te organiseren; Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens deze activiteit. Beslist : met algemene stemmen Art. 1 : Op 21 september 2007, van uur tot het einde van de festiviteit zal op de volgende openbare wegen Hutstraat voor het gedeelte begrepen tussen Haachtsesteenweg en de Aarschotsebaan - Eénrichtingstraat gelden, verplichte richting van Haachtsesteenweg richting Aarschotsebaan - Parkeerverbod ter hoogte van parking Chirolokalen Het verkeer verboden zijn voor alle voertuigen in beide richtingen, op de betonnen veldbaan tussen Schildhovenstraat en de Hutteweg en Hutstraat. Het verkeer verboden zijn voor alle voertuigen in beide richtingen uitgezonderd plaatselijk verkeer op Schildhovenstraat.

6 Art. 2 : De borden E1, C3, E9b en E3 en onderbord uitgezonderd plaatselijk verkeer van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer zullen worden geplaatst aan de aldus gereglementeerde openbare wegen of gedeelte van de gereglementeerde openbare wegen en zullen worden herhaald aan de eventuele aansluitingen of kruisingen met een of andere wegen waaruit voertuigen kunnen aankomen, overeenkomstig de bepalingen van voormeld algemeen reglement Art. 3. De inbreuken op deze politieverordening te bestraffen met politiestraffen voor zover een wet, een decreet, een algemene, gewestelijke of provinciale verordening in dit vlak geen andere straffen bepalen. Art. 4. Deze verordening wordt van kracht de dag waarop het overeenkomstig artikelen 112 en 114 van de Gemeentewet bekendgemaakt is. Art. 5 Afschrift van deze verordening zal overgemaakt worden aan de Griffier van de Politierechtbank van het kanton en aan deze van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het Arrondissement Oktoberfeesten - Ons Tehuis BRABANT d.d. : 06 en 07 oktober 2007 Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 112, 114, 119 en 135 2; Gelet op de wetten betreffende de politie op het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, inzonderheid op artikel 2; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 27 april 1976, 8 december 1977, 23 juni 1978, 8 juni 1979, 14 december 1979, 15 april 1980, 25 november 1980, 11 mei 1982, 8 april 1983, 21 december 1983, 1 juni 1984, 18 oktober 1984, 25 maart 1987, 28 juli 1987, 17 september 1988, 22 mei 1989, 20 juli 1990, 28 januari 1991, 1 februari 1991, 18 maart 1991, 18 september 1991, 14 maart 1996, 29 mei 1996, 11 maart 1997 en 16 juli 1997; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het verzoek van de heer Dever A., voorzitter Solidariteitsfonds OTB, Perksesteenweg 126 te 1910 Kampenhout om tijdens het levern van materiaal op 06 en 07 oktober 2007 verkeersmaatregelen te treffen; Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens deze activiteit. Beslist: met algemene stemmen Art. 1. Op 06 oktober 2007 vanaf 10:00 uur tot einde activiteit zal het verkeer van alle fietsers verboden zijn op het fietspad langsheen de Perksesteenweg vanaf OTB richting Kampenhoutcentrum tot aan het kruispunt Sint Servaesstraat. Een parkeerverplichting voor de autovoertuigen is van kracht op het fietspad. De snelheid zal beperkt worden tot 30 km/u. Deze maatregelen ter kennis brengen door verkeersbord C43 (30km/u), D1 en E9e. Art. 2. Deze politieverordening is op 06 oktober 2007 vanaf 10:00 uur tot einde activiteit van kracht.

7 Art. 3. De inbreuken op deze politieverordening te bestraffen met politiestraffen voor zover een wet, een decreet, een algemene, gewestelijke of provinciale verordening in dit vlak geen andere straffen bepalen. Art. 4. Deze verordening wordt van kracht de dag waarop het overeenkomstig artikelen 112 en 114 van de Gemeentewet bekendgemaakt is. Art. 5 Afschrift van deze verordening zal overgemaakt worden aan de Griffier van de Politierechtbank van het kanton en aan deze van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het Arrondissement 4. BEKRACHTIGING POLITIEVERORDENINGEN. Filmopnamen Witse.dd Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 112, 114, 119 en 135 2; Gelet op de wetten betreffende de politie op het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, inzonderheid op artikel 2; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 27 april 1976, 8 december 1977, 23 juni 1978, 8 juni 1979, 14 december 1979, 15 april 1980, 25 november 1980, 11 mei 1982, 8 april 1983, 21 december 1983, 1 juni 1984, 18 oktober 1984, 25 maart 1987, 28 juli 1987, 17 september 1988, 22 mei 1989, 20 juli 1990, 28 januari 1991, 1 februari 1991, 18 maart 1991, 18 september 1991, 14 maart 1996, 29 mei 1996, 11 maart 1997 en 16 juli 1997; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op de omzendbrief van 14 november 1977 van de minister van Verkeerswezen en de minister van Openbare Werken betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het algemeen politiereglement op de gemeentewegen van Kampenhout; Gelet op het verzoek van Mevr Van Damme Miriam, Opnameleider Witse om een opname te organiseren Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens deze activiteit. Beslist : met algemen stemmen Art. 1 : A Verkeervrije straat : Op woensdag 05 september 2007 van hr tot hr zal de Heideweg verboden zijn voor alle bestuurders tussen het kruispunt met de Beemdstraat en het kruispunt met de Molekensstraat. Art. 2 : De borden C3 van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer zullen worden geplaatst aan de aldus gereglementeerde openbare wegen of gedeelte van de gereglementeerde openbare wegen en zullen worden herhaald aan de eventuele aansluitingen of kruisingen met een of andere wegen waaruit voertuigen kunnen aankomen, overeenkomstig de bepalingen van voormeld algemeen reglement Art. 3. De inbreuken op deze politieverordening te bestraffen met politiestraffen voor zover een wet, een decreet, een

8 algemene, gewestelijke of provinciale verordening in dit vlak geen andere straffen bepalen. Art. 4. Deze verordening wordt van kracht de dag waarop het overeenkomstig artikelen 112 en 114 van de Gemeentewet bekendgemaakt is. Art. 5 Afschrift van deze verordening zal overgemaakt worden aan de Griffier van de Politierechtbank van het kanton en aan deze van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het Arrondissement Wijziging parcours wielerwedstrijd Curitas-Classic-Diegem (Sint Anna Vooruit). Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2007 haar goedkeuring gaf aan de politieverordening betreffende de wielerwedstrijd Sint Anna Vooruit Diegem op ; Gelet op het bericht dd van de verkeersdienst van de politiezone KASTZE houdende wijziging parcours: Gelet op het nieuwe voorstel politieverordening; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 112, 114, 119 en 135 2; Gelet op de wetten betreffende de politie op het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, inzonderheid op artikel 2; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 27 april 1976, 8 december 1977, 23 juni 1978, 8 juni 1979, 14 december 1979, 15 april 1980, 25 november 1980, 11 mei 1982, 8 april 1983, 21 december 1983, 1 juni 1984, 18 oktober 1984, 25 maart 1987, 28 juli 1987, 17 september 1988, 22 mei 1989, 20 juli 1990, 28 januari 1991, 1 februari 1991, 18 maart 1991, 18 september 1991, 14 maart 1996, 29 mei 1996, 11 maart 1997 en 16 juli 1997; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het verzoek van de heer Vandenbroeck Georgius, Jacobsstraat 8, 1831 Diegem om een doortocht van een wielerwedstrijd te organiseren op zaterdag 08 september 2007 ; Gelet op de omzendbrief van 14 november 1977 van de minister van Verkeerswezen en de minister van Openbare Werken betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het algemeen politiereglement op de gemeentewegen van Kampenhout; Gelet op de wijziging van het voorziene parcours Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens deze activiteit. Beslist:met algemene stemmen Artikel 1 : PARKEERVERBOD - Op 08/09/2007 zal van uur tot uur parkeeren stationeerverbod gelden op - Bergstraat - Neerstraat - Laarstraat tussen kruispunt Neerstraat en O. L. Vrouwstraat - O. L. Vrouwstraat - Biststraat

9 - Kwerpseweg Artikel 2 : De borden E3 van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer zullen worden geplaatst aan de aldus gereglementeerde openbare wegen of gedeelte van de gereglementeerde openbare wegen en zullen worden herhaald aan de eventuele aansluitingen of kruisingen met een of andere wegen waaruit voertuigen kunnen aankomen, overeenkomstig de bepalingen van voormeld algemeen reglement Artikel 3.: De inbreuken op deze politieverordening te bestraffen met politiestraffen voor zover een wet, een decreet, een algemene, gewestelijke of provinciale verordening in dit vlak geen andere straffen bepalen. Artikel. 4.: Deze verordening wordt van kracht de dag waarop het overeenkomstig artikelen 112 en 114 van de Gemeentewet bekendgemaakt is. Artikel 5 : Afschrift van deze verordening zal overgemaakt worden aan de Griffier van de Politierechtbank van het kanton en aan deze van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het Arrondissement Artikel 6: Akkoord te gaan met bovenvermelde politieverordening. De goedgekeurde politieverordening dd. 21 juni 2007 wordt ingetrokken. Openluchtfuif scouts Nederokkerzeel Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 112, 114, 119 en 135 2; Gelet op de wetten betreffende de politie op het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, inzonderheid op artikel 2; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 27 april 1976, 8 december 1977, 23 juni 1978, 8 juni 1979, 14 december 1979, 15 april 1980, 25 november 1980, 11 mei 1982, 8 april 1983, 21 december 1983, 1 juni 1984, 18 oktober 1984, 25 maart 1987, 28 juli 1987, 17 september 1988, 22 mei 1989, 20 juli 1990, 28 januari 1991, 1 februari 1991, 18 maart 1991, 18 september 1991, 14 maart 1996, 29 mei 1996, 11 maart 1997 en 16 juli 1997; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op de omzendbrief van 14 november 1977 van de minister van Verkeerswezen en de minister van Openbare Werken betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het algemeen politiereglement op de gemeentewegen van Kampenhout; Gelet op het verzoek van Dhr Tom Verstraeten namens de scouts van Nederokkerzeel om een openluchtfuif te organiseren; Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens deze activiteit. Beslist: met algemene stemmen Art. 1 : Stilstaan- en parkeerverbod : Op zaterdag 08 september 2007 vanaf tot einde festiviteit :

10 - Scoutslokalen van Nederokkerzeel Art. 2 : De borden C1 en E3 van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer zullen worden geplaatst aan de aldus gereglementeerde openbare wegen of gedeelte van de gereglementeerde openbare wegen en zullen worden herhaald aan de eventuele aansluitingen of kruisingen met een of andere wegen waaruit voertuigen kunnen aankomen, overeenkomstig de bepalingen van voormeld algemeen reglement Art. 3. De inbreuken op deze politieverordening te bestraffen met politiestraffen voor zover een wet, een decreet, een algemene, gewestelijke of provinciale verordening in dit vlak geen andere straffen bepalen. Art. 4. Deze verordening wordt van kracht de dag waarop het overeenkomstig artikelen 112 en 114 van de Gemeentewet bekendgemaakt is. Art. 5 Afschrift van deze verordening zal overgemaakt worden aan de Griffier van de Politierechtbank van het kanton en aan deze van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het Arrondissement 5. ADVIES REKENING KERKFABRIEK SINT SERVAES BERG DIENSTJAAR Beslist: met 16 stemmen akkoord en 3 onthoudingen S.pa, Groen!+, N-VA) de rekening kerkfabriek Sint Servaes Berg, dienstjaar 2006, gunstig te adviseren met in - Ontvangsten : ,62 euro - Uitgaven : ,94 euro - saldo : 1.130,68 euro 6. VOORSTEL GOEDKEURING REKENING O.-L.-VROUW VAN GEDURIGE BIJSTAND HAACHT-STATION DIENSTJAAR Raadslid D. Adriansens (Vlaams Belang) vraagt waarom de verdeling van 1/3 geschiedt? Aantal parochianen? Schepen S. Peremans deelt mee dat de desbetreffende parochie historisch gegroeid is over het grondgebied van 3 gemeenten. Elke gemeente draagt daarom 1/3 bij. Beslist: met 16 stemmen akkoord en 3 onthoudingen (S.pa, Groen!+, N-VA) de rekening van de kerkfabriek O.-L.-Vrouw van gedurige Bijstand Haacht-Station, dienstjaar 2006, gunstig te adviseren met in: Ontvangsten: ,24 Uitgaven: ,05 Batig saldo: ,19 7. VOORSTEL GOEDKERING CORRECTIE BEGROTING 2007 KERKFABRIEK O.-L.-VROUW VAN GEDURIGE BIJSTAND HAACHT- STATION DIENSTJAAR 2007.

11 Beslist: met 16 stemmen akkoord en 3 onthoudingen (S.pa, Groen!+, N-VA) de correctie begroting 2007 O.-L.-Vrouw van Gedurige Bijstand Haacht-Station dienstjaar 2007 goed te keuren met in: Ontvangsten en uitgaven: ,03 Batig saldo: 0,00 Gewone toelage van de gemeente: ,00 3 Buitengewone toelage van de gemeente: , BEKRACHTIGING SCB DD. 10 JULI 2007 AANDUIDING EFFECTIEF- EN PLAATSVERVANGEND AFGEVAARDIGDE OVERLEGORGAAN TER VOORBEREIDING VAN DE OPRICHTING VAN EEN OPDRACHTHOUDENDE INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR AFVALBEHEER. Raadslid E. Torbeyns (Groen!+) vraagt in hoeverre dit overlegorgaan te maken heeft met de eventuele afbouw van Interza. Stelt de vraag of het niet beter is dat de 5 Interzagemeenten samenwerken om een betere deal te behalen. Burgemeester J. Meeus: Dit overlegovergaan heeft niets te zien met het al of niet verder bestaan van Interza. De afvalverwerkende activiteiten zijn zo divers en uitgebreid. Het overlegorgaan gaat onderzoeken of het economischer is om deze taken af te scheiden van Haviland. Raadslid R. Van Ingelgom (N-VA) vraagt of het schepencollege niet eerst het oordeel moest vragen van de gemeenteraad alvorens te deelnemen en iemand af te vaardigen. Burgemeester J. Meeus: Deelname aan het overlegorgaan verbindt de gemeente niet. Gelet op het schrijven dd. 03/07/2007 van de gemeente Beersel houdende uitnodiging tot deelname aan het overlegorgaan ter voorbereiding van de oprichting van een opdrachtgevende intergemeentelijke vereniging voor het afvalbeheer; Gelet op de artikels 25,26 en 27 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Overwegende dat zal overgegaan worden tot de oprichting van een opdrachthoudende intergemeentelijke vereniging voor het afvalbeheer; Gelet op de schepencollegebeslissing dd. 10 juni 2007 waarin schepen Gwenny De Vroe wordt voorgedragen als afgevaardigde en schepen Stefan Imbrechts wordt voorgedragen als vervanger om te zetelen in het overlegorgaan; Beslist: met 18 stemmen akkoord en 1 onthouding (K. Leaerts, deontologische redenen/betrokkenheid bij Haviland). De beslissing van het schepencollege dd. 10 juli 2007 waarin schepen Gwenny De Vroe wordt voorgedragen als afgevaardigde en schepen Stefan Imbrechts wordt voorgedragen als vervanger om te zetelen in het overlegorgaan te bekrachtigen. 9. VOORSTEL GOEDKEURING VOORLOPIGE AANVAARDING ROOILIJN EN ONTEIGENINGSPLAN BULSOMSTRAAT (BUURTWEG NR. 5) TE BERG

12 De Gemeenteraad, Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 42 en 43; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 17 november 2005 waarbij beslist werd om een rooilijn- en onteigeningsplan te laten opmaken voor de Bulsomstraat; Gelet op het rooilijn- en onteigeningsplan, opgemaakt door C.V. Haviland, Brusselsesteenweg 617, 1731 Asse-Zellik; Gelet op de tabel van grondinnemingen; Gelet op het schattingsverslag, opgemaakt door de Ontvanger der Registratie en Domeinen, dd. 4 maart 2007; Gelet op de onderrichtingen in de wet van 1912, art en verder de omzendbrief van 5 november 1945 en de wet van 9 augustus 1948 en alle wijzigingen; Op voorstel van het college van Burgemeester en Schepenen dd. 14 november 2006; Beslist :met 15 stemmen akkoord en 4 onthoudingen (Vlaams Belang, K. Leaerts deontologische redenen, betrokkenheid bij Haviland). Artikel 1 : Het rooilijn- en onteigeningsplan met tabel van grondinnemingen voor de Bulsomstraat wordt voorlopig aanvaard. Artikel 2 : Dit ontwerp zal onderworpen worden aan een onderzoek de commodo et incommodo met het oog op de definitief te nemen beslissing. Artikel 3 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 10. VOORSTEL GOEDKEURING EINDAFREKENING RIOLERINGSWERKEN IN DE AARSCHOTSEBAAN, STOK- EN SCHRANSSTRAAT De Gemeenteraad, Raadslid E. Torbeyns (Groen!+) stelt vast dat er een groot verschil is tussen het geraamde bedrag en de uiteindelijke afrekening. Wat is de reden van dit grote verschil. Schepen K. Leaerts: Aquafin en V.M.W. hebben dit project en dat van de Bosstraat laten combineren zodat 1 aannemer de werken aan een voordeliger prijs kon leveren. Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid de artikelen 42 en 43; Gelet op de schepencollegebeslissing van 25 juni 2002 waarbij het voorontwerp voor het uitvoeren van rioleringswerken in de Aarschotsebaan, Stok- en Schransstraat werd goedgekeurd, met een geraamd bedrag van ,84 (excl. 21 % B.T.W.); Gelet op het ministerieel besluit van 8 juli 2004 waarbij de maximale gewestbijdrage werd vastgesteld op ,37 (excl. 21 % B.T.W.) en die definitief wordt afgerekend na indienen van de eindafrekening; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 14 oktober 2004 waarbij het ontwerp voor het uitvoeren van rioleringswerken in de Aarschotsebaan, Stok- en Schransstraat werd goedgekeurd, met een bedrag van ,20 (excl. 21 % B.T.W.);

13 Gelet op de schepencollegebeslissing dd. 19 april 2005 waarbij de rioleringswerken in de Aarschotsebaan, Stok- en Schransstraat werden gegund aan N.V. Kumpen, Paalsteenstraat 36, 3500 Hasselt, voor de som van ,15 (excl. herziening en 21 % B.T.W.); Gelet op het proces-verbaal van voorlopige oplevering van 11 mei 2007; Gelet op de eindafrekening, opgemaakt door de ontwerper, C.V. Haviland, Brusselsesteenweg 617, 1731 Zellik, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken ,48 (excl. herziening en 21 % B.T.W.) bedraagt; Gelet op het voorstel van het schepencollege dd. 28 augustus 2007; Beslist :met 18 stemmen akkoord en 1 onthouding ( K. Leaerts deontologische redenen, betrokkenheid bij Haviland). Artikel 1 : De eindafrekening voor de rioleringswerken in de Aarschotsebaan, Stok-en Schransstraat met een bedrag van ,48 (excl. herziening en 21 % B.T.W.) wordt goedgekeurd. Artikel 2 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 11. VOORSTEL GOEDKEURING EINDAFREKENING RIOLERINGSWERKEN IN DE BOSSTRAAT De Gemeenteraad, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid de artikelen 42 en 43; Gelet op de schepencollegebeslissing van 25 juni 2002 waarbij het voorontwerp voor het uitvoeren van rioleringswerken in de Bosstraat werd goedgekeurd, met een geraamd bedrag van ,17 (excl. 21 % B.T.W.); Gelet op het ministerieel besluit van 18 mei 2004 waarbij de maximale gewestbijdrage werd vastgesteld op ,33 (excl. 21 % B.T.W.) en die definitief wordt afgerekend na indienen van de eindafrekening; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 14 oktober 2004 waarbij het ontwerp voor het uitvoeren van rioleringswerken in de Bosstraat werd goedgekeurd, met een bedrag van ,30 (excl. 21 % B.T.W.); Gelet op de schepencollegebeslissing dd. 19 april 2005 waarbij de rioleringswerken in de Bosstraat werden gegund aan N.V. Kumpen, Paalsteenstraat 36, 3500 Hasselt, voor de som van ,51 (excl. herziening en 21 % B.T.W.); Gelet op het proces-verbaal van voorlopige oplevering van 11 mei 2007; Gelet op de eindafrekening, opgemaakt door de ontwerper, C.V. Haviland, Brusselsesteenweg 617, 1731 Zellik, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken ,52 (excl. herziening en 21 % B.T.W.) bedraagt; Gelet op het voorstel van het schepencollege dd. 28 augustus 2007; Beslist : met 18 stemmen akkoord en 1 onthouding ( K. Leaerts deontologische redenen, betrokkenheid bij Haviland). Artikel 1 : De eindafrekening voor de rioleringswerken in de Bosstraat met een bedrag van ,52 (excl. herziening en 21 % B.T.W.) wordt goedgekeurd. Artikel 2 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt.

14 12. VOORSTEL GOEDKEURING EINDAFREKENING BUITENGEWONE ONDERHOUDS-WERKEN 2006 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid de artikelen 42 en 43; Gelet op de schepencollegebeslissing van 22 mei 2007 waarbij het uitvoeren van buitengewone onderhoudswerken 2006, werd gegund aan N.V. VBG, Welvaartstraat 14-1 bus 8, 2200 Herentals voor de som van ,44 (excl. herziening en 21 % B.T.W.); Gelet op het proces-verbaal van voorlopige oplevering van de werken van 24 augustus 2007; Gelet op de eindafrekening, opgemaakt door de ontwerper, N.V. Arcacis Gedas, Clara Snellingsstraat 27, 2100 Deurne, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken ,66 (excl. herziening en 21 % B.T.W.) bedraagt; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen van 21 augustus 2007; Beslist : met algemene stemmen Artikel 1 : De eindafrekening voor het uitvoeren van buitengewone onderhoudswerken 2006, met een bedrag van ,66 (excl. herziening en 21 % B.T.W.) wordt goedgekeurd. Artikel 2 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 13. VOORSTEL INTREKKING BESLISSING WIJZE VAN GUNNEN AANLEG RWA IN DE NOTELARENDREEF De Gemeenteraad, Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid artikel 42; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de daarbij horende koninklijke besluiten; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 24 juni 2004 waarbij : - onder artikel 1 beslist werd om principieel akkoord te gaan met de aanleg van RWA in de Notelarendreef en afkoppelen gracht in de Dijkstraat - onder artikel 2 het schepencollege opdracht werd gegeven om een ontwerper en veiligheidscoördinator aan te stellen; Gelet op de schepencollegebeslissing van 12 oktober 2004 waarbij C.V. Haviland, Brusselsesteenweg 617, 1731 Asse, aangesteld werd als ontwerper en veiligheidscoördinator; Gelet op de brief van 18 mei 2006 van de V.M.M., A. Van de Maelestraat 96, 9320 Erembodegem waarmee gemeld wordt dat het dossier Aanleg RWA in de Notelarendreef en afkoppelen gracht in de Dijkstraat door de ambtelijke commissie, gelet op de complexiteit van het dossier, werd geschrapt op het G.I.P. (Gemeentelijk Investeringsprogramma) en werd opgenomen op het bovengemeentelijk investeringsprogramma 2007 zodat het dossier kan opgedragen worden aan de N.V. Aquafin; Gelet op de schepencollegebeslissing van 30 mei 2006 waarbij beslist werd om de overeenkomst met C.V. Haviland stop te zetten en de geleverde prestaties af te rekenen;

15 Overwegende dat de gemeenteraadsbeslissing van 24 juni 2004 hierdoor vervalt; Beslist :met algemene stemmen Artikel 1 : De gemeenteraadsbeslissing van 24 juni 2004, goedkeuring wijze van gunnen aanleg RWA in de Notelarendreef wordt ingetrokken. Artikel 2 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 14. VOORSTEL GOEDKEURING PRINCIEPSBESLISSING EN WIJZE VAN GUNNEN VAN HET GEMEENTELIJK AANDEEL BIJ HET AFKOPPELEN VAN DE GRACHT IN DE DIJKSTRAAT EN BRONNEN IN DE ROZEN- EN ACACIALAAN De Gemeenteraad, Raadslid J. Vos (S.pa) vraagt wie er voor de kosten zal opdraaien bij overstromingen. Stelt vast dat Aquafin dit de gemeente op legt, en dus zij zouden moeten opdraaien als er nog overstromingen zijn. Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid artikel 43 2, 11 ; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de daarbij horende koninklijke besluiten; Gelet op de brief van 18 mei 2006 van de V.M.M., A. Van de Maelestraat 96, 9320 Erembodegem waarmee gemeld wordt dat het dossier Afkoppelen gracht in de Dijkstraat en bronnen in de Rozen- en Acacialaan werd opgenomen op het bovengemeentelijk investeringsprogramma 2007; Overwegende dat aan de gemeente de mogelijkheid wordt geboden om een gemeentelijk aandeel toe te voegen aan het geplande project; Overwegende dat het gemeentelijk aandeel kan inhouden dat het resterend gedeelte van de Acacialaan mee wordt uitgevoerd; Overwegende dat de kostprijs van het gemeentelijk aandeel geraamd wordt op (incl. 21 % B.T.W.); Overwegende dat voor het gemeentelijk aandeel subsidies kunnen worden aangevraagd en het bedrag van de subsidie geraamd wordt op ,50 (incl. 21 % B.T.W.); Gelet op de schepencollegebeslissing van 8 mei 2007; Overwegende dat de gepaste kredieten zullen ingeschreven worden op de begroting van 2008; Beslist : met algemene stemmen Artikel 1 : Principieel akkoord te gaan met het uitvoeren van een gemeentelijk aandeel, samen met de geplande werken Afkoppelen van de gracht in de Dijkstraat en bronnen in de Rozen- en Acacialaan. Artikel 2 : De prijs van het gemeentelijk aandeel voorlopig en indicatief te ramen op (incl. 21 % B.T.W.). Artikel 3 : De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gegund worden bij openbare aanbesteding. Artikel 4 : De algemene administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht zijn deze vervat in de wet van 24 december 1993 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, dit voor zover er niet van wordt afgeweken door de bijzondere administratieve contractuele bepalingen.

16 Artikel 5 : De nodige kredieten te voorzien op de begroting van Artikel 6 : Voor de opdracht waarvan sprake in artikel 1 zullen de maximale gewestbijdragen worden aangevraagd. Artikel 7 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 15. VOORSTEL GOEDKEURING SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE GEMEENTE KAMPENHOUT EN N.V. AQUAFIN BIJ HET AFKOPPELEN VAN DE GRACHT IN DE DIJKSTRAAT EN BRONNEN IN DE ROZEN- EN ACACIALAAN De Gemeenteraad, Raadslid J. Vos (S.pa) vraagt wie er voor de kosten zal opdraaien bij overstromingen. Stelt vast dat Aquafin dit de gemeente op legt, en dus zij zouden moeten opdraaien als er nog overstromingen zijn. Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid artikel 42; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de daarbij horende koninklijke besluiten; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 13 september 2007 waarbij het princiep en de wijze van gunnen van het gemeentelijk aandeel bij het afkoppelen gracht in de Dijkstraat en bronnen in de Rozen- en Acacialaan, werd goedgekeurd; Gelet op de vraag van N.V. Aquafin, Dijkstraat 8, 2630 Aartselaar, om de in bijlage gevoegde samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen; Overwegende dat de samenwerkingsovereenkomst, voor beide partijen, de garantie inhoudt dat de werken ook effectief samen worden uitgevoerd; Overwegende dat in de voorgelegde samenwerkingsovereenkomst de veiligheidscoördinatie en het opstellen van een technisch verslag door een erkend bodemsaneringsdeskundige werd opgenomen; Gelet op artikel 19 van de wet van 24 december 1993; Beslist : met algemene stemmen Artikel 1 : De voorwaarden vervat in de samenwerkingsovereenkomst tussen de N.V. Aquafin en de gemeente Kampenhout worden goedgekeurd. Artikel 2 : In de overeenkomst waarvan sprake in artikel 1 is begrepen : de veiligheidscoördinatie en het opstellen van een technisch verslag door een erkend bodemsaneringsdeskundige. Artikel 3 : De heren Jean Meeus, Burgemeester, bijgestaan door Dominique Coucke, gemeentesecretaris worden gemachtigd om de in artikel 1 vermelde samenwerkingsovereenkomst namens de gemeente Kampenhout te ondertekenen. Artikel 4 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 16. VOORSTEL GOEDKEURING VERNIEUWEN VERLICHTINGSPAAL IN DE AARSCHOTSEBAAN TE 1910 KAMPENHOUT - TER HOOGTE VAN DE PARKSCHOOL. De Gemeenteraad,

17 Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 en 234; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 43 en 57. Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de daarbij horende koninklijke besluiten; Gelet op de voorgelegde beschrijving met bestek, opgemaakt door P.B.E. CVBA, Diestsesteenweg 126, 3210 Lubbeek, waarbij de kosten voor het vernieuwen van een bestaande verlichtingspaal met bijhorende armaturen ter hoogte van de Parkschool in de Aarschotsebaan te Kampenhout, geraamd worden op 1.795,00 (excl. 21 % B.T.W.); Gelet op de schepencollegebeslissing dd. 24 juli 2007 waarbij principieel akkoord werd gegaan met de uitvoering van het vernieuwen van de verlichtingspaal ter hoogte van de Parkschool in de Aarschotsebaan te Kampenhout; Overwegende dat de onkosten zullen betaald worden via het renovatiefonds; Beslist : met algemene stemmen Artikel 1 : Akkoord te gaan met het vernieuwen van de verlichtingspaal ter hoogte van de Parkschoo Aarschotsebaan te Kampenhout. Artikel 2 : De voorgelegde beschrijving en kostenraming ten bedrage van 1.795,00 (excl. 21 % B.T.W.) worden goedgekeurd. Artikel 3 : De werken worden onderhands gegund. Artikel 4 : De onkosten hieraan verbonden zullen betaald worden via het renovatiefonds. Artikel 5 : Het schepencollege wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing. Artikel 6 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 17. VOORSTEL GOEDKEURING AANSLUITING ELEKTRICITEITSNET OUD- GEMEENTEHUIS KAMPENHOUT De Gemeenteraad, Raadslid P. Woekier (Vlaams Belang) vraagt wat het renovatiefonds inhoudt. Schepen S. Peremans: Het renovatiefonds is een solidariteitsfonds ter beschikking door de intercommunale P.B.E. om te investeren in het elektriciteitsnetwerk van de gemeente. Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 en 234; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 43 en 57. Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de daarbij horende koninklijke besluiten; Gelet op de voorgelegde beschrijving met bestek, opgemaakt door P.B.E. CVBA, Diestsesteenweg 126, 3210 Lubbeek, waarbij de kosten voor het aansluiten van het oud-gemeentehuis te Kampenhout op het elektriciteitsnet geraamd worden op : - het leveren van de meterkast van het type 25S60 : 48,00 (incl. 21 % B.T.W.) - het leveren en plaatsen van een automaat : 139,26 (incl. 21 % B.T.W.)

18 - het aansluiten van de meetopstelling : 211,67 (incl. 21 % B.T.W.) - de kosten voor een vermogen groter dan 15 kva : 1.209,52 (incl. 21 % B.T.W.); Gelet op de schepencollegebeslissing dd. 14 augustus 2007 waarbij principieel akkoord werd gegaan met de aansluiting van het oud-gemeentehuis van Kampenhout op het elektriciteitsnet; Overwegende dat de onkosten zullen betaald worden via het renovatiefonds; Beslist :met algemene stemmen Artikel 1 : Akkoord te gaan met het aansluiten van het oudgemeentehuis van Kampenhout op het elektriciteitsnet. Artikel 2 : De voorgelegde beschrijving en kostenraming ten bedrage van 1.608,45 (incl. 21 % B.T.W.) worden goedgekeurd. Artikel 3 : De werken worden onderhands gegund. Artikel 4 : De onkosten hieraan verbonden zullen betaald worden via het renovatiefonds. Artikel 5 : Het schepencollege wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing. Artikel 6 : Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 18. VOORSTEL GOEDKEURING VAN VERKOOPBELOFTE VAN INNEMING IN VOLLE EIGENDOM EN OVEREENKOMST TOT VESTIGING VAN ERFDIENSTBAARHEDEN N.V. AQUAFIN COLLECTOR WEESBEEK FASE 2 (PROJECTNR ) De Gemeenteraad, Overwegende dat vanaf 1 januari 1991 de N.V. Aquafin belast is met o.a. het uitvoeren of laten uitvoeren van het door de Vlaamse Executieve vastgestelde investeringsprogramma aangaande nieuwe rioolwaterzuiveringsinfrastructuur; Overwegende dat in dit kader de N.V. Aquafin het hiernavolgend project dient te realiseren, zijnde : Aanleggen van de Collector Weesbeek, fase 2 Projectnummer ; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2007 waarbij het ontwerpdossier voor de aanleg van de Collector Weesbeek fase 2 gemeentelijk aandeel werd goedgekeurd; Overwegende dat via dit project het afvalwater van een belangrijk gedeelte van het centrum van de gemeente Kampenhout zal gecentraliseerd en afgevoerd worden naar de RWZI in de Zeypestraat; Overwegende dat de aanleg van deze collector met bijhorende dienstriolen, regenwaterleidingen en gemeentelijke rioleringen, ingevolge het opheffen van tal van lozingspunten van afvalwater, voor een zeer belangrijke sanering van de Weesbeek zal zorgen; dat dit een verbetering van de waterkwaliteit van de Weesbeek en de stroomafwaarts gelegen waterlopen zal betekenen; Gelet op de stedenbouwkundige vergunning dd. 13 oktober 2006, afgeleverd aan N.V. Aquafin, Dijkstraat 8, 2630 Aartselaar met betrekking tot het aanleggen van de Collector Weesbeek fase 2 Projectnummer ; Gelet dat het dossier voor uitvoering van bedoelde werken meermaals werd besproken met de Vlaamse Milieumaatschappij, de N.V. Aquafin, het studiebureau N.V. Arcadis Gedas en de gemeentelijke technische dienst;

19 Overwegende dat de werken van openbaar nut zijn; Gelet op het subsidiëringsprogramma , tweede kwartaalprogramma 2007; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Minister van Leefmilieu, Landbouw en Ontwikkelingssamenwerking van 8 december 2006 houdende vaststelling subsidie ten bedrage van ,75 voor het project Collector Weesbeek fase 2 Projectnummer ; Gezien de uittreksels uit het kadastraal plan en de kadastrale legger; Gezien de uittreksels uit de grondinnemingsplannen, opgemaakt door N.V. ARCADIS Gedas, Clara Snellingsstraat 27, 2100 Deurne; Overwegende dat, teneinde deze werken te kunnen uitvoeren, er door de N.V. Aquafin een aantal grondverwervingen noodzakelijk zijn, waarbij het hier gaat om grondverwervingen in volle eigendom en het vestigen van erfdienstbaarheden; Gelet op de verkoopbelofte van een inneming in volle eigendom, waarbij de gemeente Kampenhout (eigenaar) er zich toe verbindt te verkopen aan de N.V. Aquafin : Een inneming in volle eigendom met een oppervlakte van ongeveer 2164 m² te nemen in de percelen gelegen te Kampenhout en kadastraal bekend onder 1 ste afdeling, sectie D nrs. 554 K, 554 L en 554 M, mits een prijs van ,38; Gezien de overeenkomst tot vestiging van erfdienstbaarheden opgemaakt tussen de gemeente Kampenhout als eigenaar van de kadastrale percelen gelegen te Kampenhout, 1 ste afdeling, sectie C nr. 408 E en sectie D nrs. 658 M, 554 K en 554 L en anderzijds de N.V. AQUAFIN, waarin voorzien wordt dat N.V. AQUAFIN rioolwaterzuiveringsinfrastructuur aanlegt in de ondergrond van voornoemde percelen volgens het project Collector Weesbeek fase 2 Projectnummer , waarbij als tegenprestatie voor de in deze overeenkomst aangegane verbintenissen N.V. AQUAFIN aan de eigenaar (gemeente Kampenhout) een totale forfaitaire vergoeding zal betalen van 1.583; Overwegende dat in hoger vermelde overeenkomsten van de N.V. AQUAFIN voorzien is dat de notariële akten zullen opgemaakt worden door Notaris Katrien DEVIJVER, Fr. Wouterslaan 21 te 1910 Kampenhout; Overwegende dat kosten, ereloon en rechten verbonden aan deze akten gedragen worden door N.V. AQUAFIN; Overwegende dat de percelen kadastraal bekend onder 1 ste afdeling Kampenhout, sectie D nrs. 554 K, 554 L, 554 M gelegen zijn in agrarisch gebied en het perceel kadastraal bekend onder 1 ste afdeling, sectie C nr. 408 E gelegen is in recreatiegebied en het perceel kadastraal bekend onder 1 ste afdeling Kampenhout, sectie D nr. 658 M gelegen is in woonpark, volgens het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse, K.B. 7 maart 1977; Gelet op het voorstel van het schepencollege in zitting van 19 juni 2007; Gelet op het gemeentedecreet, inzonderheid artikel 42 1 en artikel 43 2, 12 ; Beslist : met algemene stemmen Artikel 1 : Akkoord te gaan om over te gaan tot de noodzakelijke grondverwervingen door de N.V. AQUAFIN ter realisatie van het aanleggen van de Collector Weesbeek fase 2 Projectnummer , meerbepaald : - de verkoopbelofte van een inneming in volle eigendom met een oppervlakte van ongeveer 2164 m² te nemen in de percelen gelegen te Kampenhout en kadastraal bekend onder 1 ste afdeling, sectie D nr. 554 K, 554 L en 554 M, mits een prijs van ,38

20 - de overeenkomst tot vestiging van erfdienstbaarheden opgemaakt tussen de gemeente Kampenhout als eigenaar van de kadastrale percelen gelegen te Kampenhout, 1 ste afdeling, sectie C nr. 408 E en sectie D nrs. 658 M, 554 K en 554 L en anderzijds de N.V. AQUAFIN, waarin voorzien wordt dat N.V. AQUAFIN rioolwaterzuiveringsinfrastructuur aanlegt in de ondergrond van voornoemde percelen volgens het project Collector Weesbeek fase 2 Projectnummer , waarbij als tegenprestatie voor de in deze overeenkomst aangegane verbintenissen N.V. AQUAFIN aan de eigenaar (gemeente Kampenhout) een totale forfaitaire vergoeding zal betalen van Artikel 2 : De heer Jean Meeus, Burgemeester en de heer Dominique Coucke, gemeentesecretaris, te machtigen om namens de gemeente Kampenhout de verkoopbelofte van grondinneming, alsook de overeenkomst tot vestiging van erfdienstbaarheden te ondertekenen, alsook ten gepaste tijd de notariële akten te ondertekenen. Artikel 3 : Een voor eensluidend verklaard afschrift van onderhavige beslissing te sturen aan de N.V. AQUAFIN dienst Grondverwervingen, Dijkstraat 8 te 2630 Aartselaar, alsook een exemplaar toe te zenden aan Notaris Katrien DEVIJVER, Fr. Wouterslaan 21, 1910 Kampenhout, die zal instaan voor het opmaken van de notariële akten en waarbij de kosten, ereloon en de rechten verbonden aan deze akten gedragen worden door de N.V. AQUAFIN. Artikel 4: Deze beslissing te vermelden op de overzichtslijst die aan het Provinciebestuur wordt overgemaakt. 19. VOORSTEL GOEDKEURING AANVAARDING ROOILIJN - ONTEIGENINGSPLAN BEEMDSTRAAT De Gemeenteraad, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid de artikelen 42 en 43; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 14 april 2005 waarbij de wijze van gunnen werd goedgekeurd voor het opmaak van een ontwerp voor de aanleg van de Collector Weesbeek fase 2 gemeentelijk aandeel; Gelet op de schepencollegebeslissing van 4 oktober 2005 waarbij de ontwerper en veiligheidscoördinator werd aangesteld; Gelet op de ereloonovereenkomst met de ontwerper waarbij onder deel II - artikel 3 en artikel 6 de voorwaarden tot het opstellen van rooilijn- en onteigeningsplannen worden vastgesteld; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 13 april 2006 waarbij de samenwerkingsovereenkomst met N.V. Aquafin werd goedgekeurd; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 14 september 2006 waarbij het dienstverleningscontract met N.V. Aquafin werd goedgkeurd; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2007 waarbij het ontwerpdossier voor de aanleg van de Collector Weesbeek fase 2 gemeentelijk aandeel werd goedgekeurd; Gelet op het rooilijn- en onteigeningsplan, opgemaakt door N.V. Arcadis Gedas, Clara Snellingsstraat 27, 2100 Deurne; Gelet op de tabel van grondinnemingen;

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 14 MEI 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,...

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 8 JANUARI 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Aanwezig Verontschuldigd Afwezig --- Proces-Verbaal Vergadering van 18 december 2012 J. Meeus, Burgemeester-Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems,

Nadere informatie

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Notulen. Gemeenteraad

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Notulen. Gemeenteraad Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Aanwezig Verontschuldigd Notulen Vergadering van 12 maart 2015 J. Meeus, Voorzitter K. Leaerts, Burgemeester S. Imbrechts, R. Van Ingelgom, S. Peremans, M.

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 MEI 2007 Tegenwoordig : J. Meeus.. Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 21 JUNI 2007 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S.

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 15 NOVEMBER 2007 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S.

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 27 MAART 2007 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

1. GOEDKEURING PV VORIGE ZITTING

1. GOEDKEURING PV VORIGE ZITTING Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Aanwezig Verontschuldigd --- Afwezig --- Proces-Verbaal Vergadering van 8 september 2011 J. Meeus Burgemeester-Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter; Nachtegaele

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Aanwezig: Van den Dorpe Isabelle, Schepen-Voorzitter;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02749 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014 Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 24/04/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13258 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06301 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07408 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01243 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_12488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04753 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01509 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_10759 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14175 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07423 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04477 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11025 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_15257 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09112 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04227 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05975 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14421 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11492 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01263 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14058 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00577 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_03268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02370 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gewone zitting van het college van burgemeester en schepenen op 16/07/2019

Gewone zitting van het college van burgemeester en schepenen op 16/07/2019 Gewone zitting van het college van burgemeester en schepenen op 16/07/2019 Aanwezig: J.M. Dedecker, burgemeester; T. Dedecker, H. Dierendonck, E. Van Muysewinkel, schepenen; Verontschuldigd: P. Van Looy,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06514 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07677 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08640 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13530 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13539 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11581 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05793 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00589 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 6 mei 2019 Afdeling onthaal en dienstverlening - Dienstverlening Getekend door 50 Tijdelijk verkeersreglement - Levensloop Neteland - Stichting

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03650 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07455 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08366 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07314 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_06267 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN PROVINCIE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VLAAMS-BRABANT ZITTING van 13 MEI 2015 Aanwezig : MM. Albert Beerens, burgemeester-voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 APRIL 2005

ZITTING VAN 28 APRIL 2005 ZITTING VAN 28 APRIL 2005 Tegenwoordig MM. Servranckx, burgemeester-voorzitter; Dewinter, Van Damme, Cauwenberghs, Luypaert en Trostmann, schepenen; Verschoore, Vandervorst, Verhaeghe, Schoetens, Mombaerts

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03255 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08375 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13898 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05953 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

WESTERLO Parel van de Kempen

WESTERLO Parel van de Kempen WESTERLO Parel van de Kempen Politieverordening bii hoogdringendheid: veiligheidsmaatregelen BMX-wedstriid op Sporta Geneinde. op zaterdag 2 en zondag 22 oktober 20 7 De burgemeester De secretaris Gelet

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00886 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08373 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11484 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 SEPTEMBER 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S.

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks, N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie