ENERGIEOPLOSSINGEN. De bekendste organisaties van de wereld rekenen op ons om hun energiebeloften te realiseren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENERGIEOPLOSSINGEN. De bekendste organisaties van de wereld rekenen op ons om hun energiebeloften te realiseren"

Transcriptie

1 ENERGIEOPLOSSINGEN De bekendste organisaties van de wereld rekenen op ons om hun energiebeloften te realiseren

2 Vandaag de dag kunnen we onze verplichtingen inzake energie-efficiëntie niet meer naast ons neer leggen. Het is nu van essentieel belang dat wij sterk en openbaar beloven de koolstofuitstoot te reduceren en energieverbruik - en uitgaven te beperken. Investeerders en aandeelhouders kijken bovendien steeds meer naar energie-efficiëntie als indicator van kostenbeheer in een organisatie. Overal ontwikkelt de wetgeving zich in een richting waarbij degenen die energie-efficiëntie niet omarmen, worden beboet en degenen die met succes de koolstofuitstoot en de kosten van hun organisaties beperken, worden beloond. Intussen wordt energieproductie steeds lastiger en steeds belastender voor ons milieu en blijven prijzen sterk schommelen. We moeten nu in actie komen. Bij Johnson Controls begrijpen wij het dwingende belang van energie-efficiëntie voor onze economie, ons milieu en onze reputatie. Duurzaamheid telt op ieder niveau van ons bedrijf en in onze diensten, onze activiteiten en onze betrokkenheid bij de gemeenschap. Wij promoten een efficiënt gebruik van energiebronnen ten gunste van de wereld waarin wij leven. Al 125 jaar stimuleren wij de bouw van veilige, comfortabele en energie-efficiënte gebouwen. Tegenwoordig hebben organisaties wereldwijd de kans om te profiteren van de voordelen die een intelligentere benadering van energie met zich meebrengt. Wij kijken ernaar uit het offensief voor een wereld met zuinigere, groenere en intelligentere gebouwen te ondersteunen. Doet u met ons mee? Iain Campbell Algemeen Vice president Johnson Controls is lid van BELESCO (Belgian Energy Service Company), een naamloze vennootschap van publiek recht die energiebesparingen binnen de Belgische economie moet bevorderen en realiseren. Wij zijn lid van de European Alliance of Companies for Energy Efficiency in Buildings (EuroACE) en werken daarin samen met de Europese instellingen om Europa te helpen tot een duurzamer patroon van energieverbruik in gebouwen te komen. Daarmee leveren wij een bijdrage aan het streven van de EU om de koolstofuitstoot te beperken, banen te scheppen en energie veiliger te maken. We zijn ook medeoprichter van de European Association of Energy Services Companies, die ernaar streeft de acceptatie te versnellen van Energieprestatiecontracten als een manier om de Europese lidstaten te helpen hun energie-efficiëntiedoelen te halen. Het Euro-Mediterranean Energy Efficiency Forum is het eerste gemeenschappelijke initiatief van een samenwerkingsverband dat de Stichting Albert II van Monaco en Johnson Controls in juli 2009 hebben gesloten. Dit forum op hoog niveau dat jaarlijks plaatsvindt en waaraan alleen genodigden mogen deelnemen, streeft ernaar energie-efficiëntieprojecten sneller te implementeren. Het forum maakt zich op om het belangrijkste evenement in Europa te worden dat een ethiek op het gebied van energie-efficiëntie promoot om zo activiteiten in de regio te stimuleren.

3 Uw energiebeloften nakomen Plannen voor kostenverlagingen? Beloften voor koolstofreductie? Duurzaamheidsdoelen? Tegenwoordig is energiebeheer een uitdaging voor zowel bedrijven als openbare instanties. Organisaties in het bedrijfsleven, de industrie en ook overheidsinstanties hebben zich publiekelijk geëngageerd om de koolstofuitstoot te reduceren en de inzet is hoog. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van onze koolstofuitstoot: het is onze plicht om de plaatsen waar wij wonen, werken en reizen intelligenter en groener te maken. Ook de financiële kant is dwingend. Organisaties hebben de kans om te investeren in energie-efficiëntietechnologieën die gegarandeerd besparingen op verbruik en uitgaven opleveren. En wat betreft geld, reputatie en naleving is het nu het beste moment om energiebeloften na te komen. Nu zowel bedrijven en industrieën als regeringen geconfronteerd worden met de problemen van schommelende prijzen en energieveiligheid wordt de manier waarop wij energie produceren, verhandelen en gebruiken, steeds kritischer bekeken. Johnson Controls werkt samen met enkele van de bekendste organisaties ter wereld om hen te helpen hun energiebeloften na te komen. Onze strategieën, middelen en processen zorgen voor een voortdurende verlaging van de kosten voor verwarming, koeling, verlichting en ventilatie van de gebouwde omgeving. Wij creëren en maken bestaande gebouwen energie-efficiënt. Dankzij ons werk kunnen organisaties hun beloften inzake koolstofreductie, op tijd en binnen hun budget, gegarandeerd nakomen. Voor elke organisatie, elk bureau of elke instelling is er een eerste keer om de stap naar energie-efficiëntie te zetten. Johnson Controls loopt al over goed gebaande paden. Onze mensen komen wereldwijd hun energiebeloften na. We hebben meer dan prestatiecontracten geïmplementeerd met actieve garanties met een totale waarde van meer dan 3,5 miljard euro. Deze projecten hebben geleid tot een verminderde koolstofdioxide-uitstoot van bijna 11 miljoen ton. Sluit u zich bij ons en een groot aantal van uw gelijken aan, op de weg naar een efficiëntere toekomst?

4 Klimaatverandering is een gedeeld wereldwijd probleem: wij zijn ervan overtuigd dat de oplossing ligt in gedeelde lessen en assertieve actie. Johnson Controls Building Efficiency is uitermate geschikt om de inzichten van onze mensen in 150 landen bij elkaar te brengen. Onze strategieën bevorderen de drie belangrijkste pijlers waarop duurzaamheid rust: financiële prestaties, milieurentmeesterschap en sociale verantwoordelijkheid. Daarom rekenen enkele van de bekendste organisaties en instellingen ter wereld erop dat wij hen helpen hun energiebeloften na te komen. Onze expertise en toonaangevende technologie maakt dat organisaties inzicht krijgen in hun energievraagpatronen en dat zij programma s kunnen implementeren om hun vraag naar energie te beperken en de aanvoer ervan te optimaliseren. We werken met hernieuwbare en lokaal gegenereerde energie om op een creatieve en economisch haalbare manier, kosten te verlagen en doelstellingen inzake koolstofreductie te behalen.

5 Energie zonder compromissen Wij ontwikkelen vandaag energiestrategieën om de energieproblemen van morgen te beheren: Adviesdiensten Gegevens en analyse Energiebeheer Op prestaties gebaseerde vernieuwingen Hernieuwbare en gedistribueerde energie Energie, reikwijdte: Energie, in beeld gebracht: Energie, gecontroleerd: Energie, oplossingen: Energie, duurzaamheid: samenwerken om nieuwe intelligente technologie, energie-efficiëntie energie-efficiëntie schone energieoplossingen kansen te realiseren middelen en processen om optimaliseren inbouwen in oud vastgoed, leveren om de een duidelijk wereldwijd om kosten- en zodat gebouwen van koolstofproblemen van beeld van vraag en aanbod koolstofbesparingen gisteren zijn opgewassen de wereld aan te pakken te schetsen te realiseren tegen de energieproblemen van morgen Financieringsoplossingen Efficiëntie, financiering: resultaten gegarandeerd door Johnson Controls, een wereldwijd Fortune 100-bedrijf met een lange geschiedenis. Johnson Controls Energy Solutions werkt in de hele energiecyclus. Met onze end-to-end-aanpak krijgen organisaties inzicht in het effect van efficiëntiemaatregelen en hernieuwbare energie en kunnen zij een concreet plan maken om doelstellingen inzake koolstofuitstoot en kostenbeperking te behalen. Ons team geeft aan welke organisatorische en wetgevende krachten nodig zijn voor een overtuigend pleidooi voor verandering. Tegelijk zorgen onze geavanceerde technologieën voor het in real time vastleggen van gegevens zodat het energieverbruik nauwkeurig in kaart kan worden gebracht. Al meer dan vijftien jaar staan onze energieprestatiecontracten garant voor energiebesparingen en nemen die investeringsrisico s weg. Meer dan 500 projecten met hernieuwbare en lokaal gegenereerde energietechnologieën helpen onze klanten hun koolstofemissies en hun blootstelling aan sterk schommelende prijzen te beperken. Ons werk levert concrete voordelen op voor klanten. In Groot-Brittannië hebben we een grote organisatie voor financiële dienstverlening in staat gesteld ambitieuze doelen voor kosten- en koolstofreductie te realiseren en dit voor een uitdagend portfolio bestaande uit detailhandel, bedrijfsonroerend goed en datacenterlocaties. In Duitsland helpen we een belangrijke militaire basis van het Duitse leger jaarlijks 69% op de energiekosten te besparen en 76% op de koolstofuitstoot. Verder van huis heeft ons werk ervoor gezorgd dat een van s werelds meest als icoon beschouwde gebouwen ook één van de energie-efficiëntste is: een aanpassing van het prestatiecontract van het Empire State Building heeft geleid tot een besparing van meer dan 38% op de energiekosten. Kortom, onze belofte van vandaag is uw energiebesparing van morgen.

6 België Johnson Controls Inc Energy Solutions Pegasus Business Park, De Kleetlaan 3, B-1831 Diegem Tel: +32 (0) Fax: +32 (0) Nederland Johnson Controls Systems & Service BV Energy Solutions Avelingen West MS Gorichem Tel: +31 (0) Fax: +31 (0) Johnson Controls, Inc. PUBL-6604DU Deze brochure is oorspronkelijk gedrukt op 100% gerecycled papier. Door exemplaren van deze brochure op gerecycled papier af te drukken, heeft Johnson Controls 67 kg CO 2 en 714 kwh energie bespaard. Bron: Arjowigginsgraphic.

Energie. Duurzame, veilige en betaalbare energie voor alle Europeanen DE EUROPESE UNIE IN HET KORT

Energie. Duurzame, veilige en betaalbare energie voor alle Europeanen DE EUROPESE UNIE IN HET KORT DE EUROPESE UNIE IN HET KORT Energie Duurzame, veilige en betaalbare energie voor alle Europeanen Betrouwbare en betaalbare energie is tegenwoordig een van de grootste uitdagingen voor de EU: als we dat

Nadere informatie

ROTTERDAMSE SCHOUWBURG SER RISICO- MANAGEMENT. MVO Jaarverslag 2014

ROTTERDAMSE SCHOUWBURG SER RISICO- MANAGEMENT. MVO Jaarverslag 2014 ROTTERDAMSE SCHOUWBURG 2013 2014 SER RISICO- MANAGEMENT MVO Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave E.ON Benelux Maatschappelijk verantwoord ondernemen Verslag over 2014 2 Voorwoord 3 Korte samenvatting 5 E.ON

Nadere informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen Maatschappelijk verantwoord ondernemen VERSLAG OVER 2013 Colofon & contactgegevens Dit is het MVO-verslag 2013 van E.ON Benelux. Informatie die ontbreekt in dit verslag is terug te vinden in het E.ON Sustainability

Nadere informatie

Duurzaam documentbeheer Het belang van groen ondernemen

Duurzaam documentbeheer Het belang van groen ondernemen Duurzaam documentbeheer Het belang van groen ondernemen Deel twee van de serie white papers bij de Ricoh Documentbeheerindex November 2009 Deze white paper is samengesteld op basis van een onderzoek dat

Nadere informatie

(2006/C 115/20) heeft tijdens zijn 62e zitting op 16 en 17 november 2005 (vergadering van 17 november) het volgende advies uitgebracht:

(2006/C 115/20) heeft tijdens zijn 62e zitting op 16 en 17 november 2005 (vergadering van 17 november) het volgende advies uitgebracht: C 115/88 Advies van het Comité van de Regio's over De bijdrage van lokale en regionale overheden aan de bestrijding van klimaatveranderingen (2006/C 115/20) HET COMITÉ VAN DE REGIO'S, GEZIEN het verzoek

Nadere informatie

DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR MEDIAPLANET EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN TRENDS ENERGY MANAGEMENT

DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR MEDIAPLANET EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN TRENDS ENERGY MANAGEMENT DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR MEDIAPLANET EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN TRENDS Moderne domotica Groenestroomcertificaten Mobiel en voor Nieuwe regelgeving iedereen

Nadere informatie

2011, jaargang 11. People Planet Profit

2011, jaargang 11. People Planet Profit Performance oktober 2011, jaargang 11 People Planet Profit Performance & Duurzaamheid 06 08 12 16 28 Inhoud Colofon 06 Bert Lavrijsen, directeur/eigenaar van Laco 08 Clinton Climate Initiative 12 Rob Moelker,

Nadere informatie

HOE BETER U ONS LEERT KENNEN, HOE AANTREKKELIJKER U ONS VINDT. OVER 43 PAGINA S HEEFT U DE IDEALE ENERGIEPARTNER GEVONDEN.

HOE BETER U ONS LEERT KENNEN, HOE AANTREKKELIJKER U ONS VINDT. OVER 43 PAGINA S HEEFT U DE IDEALE ENERGIEPARTNER GEVONDEN. HOE BETER U ONS LEERT KENNEN, HOE AANTREKKELIJKER U ONS VINDT. OVER 43 PAGINA S HEEFT U DE IDEALE ENERGIEPARTNER GEVONDEN. RWE EEN GOEDE PARTNER VOOR NEDERLAND? INHOUD 7 INHOUD Waarom RWE een goede partner

Nadere informatie

Strategisch Plan April 2014 <

Strategisch Plan April 2014 < Strategisch Plan April 214 Inhoud Onze ambitie Onze ambitie Enexis is sinds 29 een zelfstandig bedrijf. Enexis beheert het energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. In de eerste strategische periode

Nadere informatie

Efficiëntie door Samenwerking

Efficiëntie door Samenwerking SERVICE & SOLUTIONS Efficiëntie door Samenwerking (Een persoonlijke stijl) Wat we aanraken Wij zijn Johnson Controls. We zijn opgericht in 1885 in Wisconsin, toen Profession Warren Johnson de eerste elektrische

Nadere informatie

Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010.

Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010. Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010. 2 Steeds meer mensen hebben oprechte belangstelling voor duurzaamheid. Gelukkig maar, want door duurzaam met de

Nadere informatie

Strategisch Plan April 2014

Strategisch Plan April 2014 Strategisch Plan April 2014 Inhoud Onze ambitie 3 Trendanalyse 4 Strategie 6 Doelstellingen 9 Betrouwbaar 10 Blijvend betrouwbare en veilige netten 11 Veilig werken 14 Vakmanschap en leiderschap 15 Betaalbaar

Nadere informatie

global workplace solutions Ontmoet ons, doe met ons mee, groei met ons

global workplace solutions Ontmoet ons, doe met ons mee, groei met ons global workplace solutions Ontmoet ons, doe met ons mee, groei met ons Contents Welkomstgroet van Guy Holden 1 Werken bij Johnson Controls! 2 Wat betekent dit voor mij en voor mijn carrière? 4 Succesverhalen

Nadere informatie

Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen?

Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen? Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen? Frank Menger en Pepijn Wolterinck Young European Specialists 2012 1 Inhoudsopgave Het

Nadere informatie

VERGROENING VAN VASTGOED ALS VOORWAARDE VOOR DUURZAAM SUCCES

VERGROENING VAN VASTGOED ALS VOORWAARDE VOOR DUURZAAM SUCCES medianieuwsbrief NIEUWSbrief nummer 3 December 2010 VERGROENING VAN VASTGOED ALS VOORWAARDE VOOR DUURZAAM SUCCES Voordat de oprichting van Cofely Energy Solutions een feit was - op de kop af nu één jaar

Nadere informatie

Groene ICT volgens KPN

Groene ICT volgens KPN Groene ICT volgens KPN Groene ICT volgens KPN Voorwoord Door groene ICT te integreren in het eigen programma voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), heeft KPN talrijke opvallende en meetbare

Nadere informatie

cr report 2010 Ambitie verantwoord

cr report 2010 Ambitie verantwoord cr report 2010 Ambitie verantwoord cr report 2010 Ambitie verantwoord 30 Duurzaamheid en leveringszekerheid gaan hand in hand 6 In dialoog met de samenleving 45 Een centrale die Europa efficiënter maakt

Nadere informatie

Duurzame ontwikkeling: een kans voor de chemie

Duurzame ontwikkeling: een kans voor de chemie Duurzame ontwikkeling: een kans voor de chemie Solvay Way is het initiatief voor maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid en speelt een centrale rol in de visie van de Groep om een model voor

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 maart 2006 (13.03) (OR. en) 7070/06 ENER 79 ENV 157 DEVGEN 63 RELEX 131 TRANS 59 ELARG 19 RECH 59 POLGEN 28

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 maart 2006 (13.03) (OR. en) 7070/06 ENER 79 ENV 157 DEVGEN 63 RELEX 131 TRANS 59 ELARG 19 RECH 59 POLGEN 28 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 13 maart 2006 (13.03) (OR. en) 7070/06 ENER 79 ENV 157 DEVGEN 63 RELEX 131 TRANS 59 ELARG 19 RECH 59 POLGEN 28 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur,

Nadere informatie

Energie-efficiëntie in de gebouwde omgeving binnen de Benelux en in Noordrijn-Westfalen URBISCOOP

Energie-efficiëntie in de gebouwde omgeving binnen de Benelux en in Noordrijn-Westfalen URBISCOOP Energie-efficiëntie in de gebouwde omgeving binnen de Benelux en in Noordrijn-Westfalen URBISCOOP Dit rapport is tot stand gekomen dankzij de inzet en ondersteuning van: Secretariaat-Generaal Benelux European

Nadere informatie

ESCo voor wederzijds voordeel en gratis energiebesparing

ESCo voor wederzijds voordeel en gratis energiebesparing ESCo voor wederzijds voordeel en gratis energiebesparing Inclusief vijf cases en experttips Case 4: Renovatie Alliander te Duiven Voorwoord Gratis energiebesparing; het lijkt te mooi om waar te zijn.

Nadere informatie

Good practice manieren om uit de energieschuld te komen

Good practice manieren om uit de energieschuld te komen Toepassing van energie-efficiënte beleidsmaatregelen in de EU lidstaten Ondersteund door* Impressum Deze brochure wordt u aangeboden door het Energy- Efficiency-Watch project in samenwerking met EUFORES

Nadere informatie

Energieakkoord. Energieakk. Visie. Informatie voor belanghebbenden

Energieakkoord. Energieakk. Visie. Informatie voor belanghebbenden Energieakkoord Informatie voor belanghebbenden Deze PDF is aanklikbaar, klik op het betreffende onderdeel om door de PDF te navigeren: Visie Energieakk Overzicht Energieakkoord Energieakkoord Visie Op

Nadere informatie

Energie voor een duurzame samenleving

Energie voor een duurzame samenleving Energie voor een duurzame samenleving Jaarverslag Welkom bij Alliander 2 Welkom bij Alliander Alliander is het grootste energienetwerkbedrijf in Nederland. Via onze energieinfrastructuur brengen we dagelijks

Nadere informatie

Leden van de Staten-Generaal, Ons land heeft veel dat hoop geeft en vertrouwen. De economische vooruitzichten zijn gunstig.

Leden van de Staten-Generaal, Ons land heeft veel dat hoop geeft en vertrouwen. De economische vooruitzichten zijn gunstig. Leden van de Staten-Generaal, Ons land heeft veel dat hoop geeft en vertrouwen. De economische vooruitzichten zijn gunstig. Ondernemers en consumenten zijn optimistisch. Jongeren vinden snel een baan.

Nadere informatie

Onze initiatieven voor 2014. Jaarplan

Onze initiatieven voor 2014. Jaarplan Onze initiatieven voor 2014 Jaarplan 2 Alliander Jaarplan 2014 Voorwoord inhoudsopgave > De energievoorziening van morgen Als netwerkbedrijf hebben wij een belangrijke maatschappelijke taak. Wij zorgen

Nadere informatie

Energie. Duurzame, veilige en betaalbare energie voor Europa DE EUROPESE UNIE IN HET KORT

Energie. Duurzame, veilige en betaalbare energie voor Europa DE EUROPESE UNIE IN HET KORT DE EUROPESE UNIE IN HET KORT Energie Duurzame, veilige en betaalbare energie voor Europa Europa moet energie anders gaan produceren, transporteren en verbruiken. INHOUD Waarom een Europees energiebeleid?

Nadere informatie

Uw veiligheid, onze prioriteit

Uw veiligheid, onze prioriteit Uw veiligheid, onze prioriteit De weg naar veiligheid Veiligheid staat voorop bij alles wat we doen Zelfs voordat we een machine aanschaffen, denken we na over uw veiligheid. Deze brochure beschrijft op

Nadere informatie

Eneco Jaarverslag 2007

Eneco Jaarverslag 2007 Eneco Jaarverslag 2007 Inhoudsopgave 3 Kengetallen 4 Voorwoord 7 Nieuwe positionering 10 Kernactiviteiten 13 Verslag van de Raad van Bestuur 14 Ontwikkelingen in de energiemarkt 15 Politieke ontwikkelingen

Nadere informatie

Energie-efficiëntie in het datacenter. De verschillende initiatieven op een rij 06~

Energie-efficiëntie in het datacenter. De verschillende initiatieven op een rij 06~ Energie-efficiëntie in het datacenter De verschillende initiatieven op een rij 06~ 2010 Energie-efficiëntie in het datacenter: de verschillende initiatieven op een rij Er zijn maar weinig zaken waar zo

Nadere informatie