Hoeveel dingen worden niet beschouwd als onmogelijk totdat zij daadwerkelijk zijn bereikt. Kerstgedachte In dit nummer: Beste ouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoeveel dingen worden niet beschouwd als onmogelijk totdat zij daadwerkelijk zijn bereikt. Kerstgedachte 2011. In dit nummer: Beste ouders,"

Transcriptie

1 Nummer: November 2011 Wij zorgen voor elkaar Interessante informatie: 23 DECEMBER ALLE LEERLINGEN VRIJ OM 1200u 31 december juf Ellen jarig 06 januari meester Léon jarig 16 januari algemene ouderavond 20.00u Beste ouders, Ik wil u namens ons allen hele fijne feestdagen toewensen. Feestdagen die warm, gezellig en sfeervol zijn. Verder wensen wij u natuurlijk een heel goed, gezond en gelukkig 2012 toe. 17 januari juf Trees jarig 18 januari Voorleesontbijt groep 3 t/m 8 In het belang van de ontwikkeling van uw kind is het goed dat we op een goede manier met elkaar samenwerken, dat we vertrouwen hebben in elkaars intenties en dat we van elkaar weten dat het welzijn en het leren van het kind voor ons allemaal op de eerste plaats komt. Voor het komende jaar wens ik ons allen toe we elkaar helpen, adviseren en kunnen inspireren om dat mooie doel ook daadwerkelijk te realiseren. In dit nummer: kerstwens 1 Tot slot wil ik u allen bedanken voor de goede samenwerking en het vertrouwen in het afgelopen jaar. Team obs de Carrousel kerstgedachte 1 Voorleesontbijt groep 3 t/m 8 2 Juf Alice 2 Schoolgruiten 3 Kerstgedachte 2011 Inspirerende spreuk van Plinius de Oudere,, romeins schrijver Ouderavond 16 januari Verkiezingen oudergeleding MR 3 4 Hoeveel dingen worden niet beschouwd als onmogelijk totdat zij daadwerkelijk zijn bereikt. Ik spreek de hoop uit dat we het komende jaar de wijsheid en de moed hebben om te gaan voor de dingen die voor elk van ons afzonderlijk de moeite waard zijn.

2 Pagina 2 Woensdag 18 januari hebben we weer ons jaarlijkse voorleesontbijt voor groep 3 t/m 8 op school In elke groep komt een gast die de kinderen voorleest. De kinderen eten op dat moment een gezond ontbijt. Op deze manier willen we het lezen van boeken stimuleren. Alle kinderen dienen zelf een bord, beker en brood mee te nemen. De school vult het ontbijt aan met een mandarijntje en een plakje peperkoek Er is voor alle kinderen ook iets te drinken. De meesters en juffen zorgen voor een speciale inrichting van de klas. Een gezellige omgeving is de basis voor sfeer en saamhorigheid. We proberen die sfeer te koppelen aan lezen in de hoop dat kinderen hier profijt van hebben en thuis ook op zoek gaan naar momenten om lekker te lezen. De kleuters gaan zoals elk jaar in die periode naar de bibliotheek. Ze worden daar voorgelezen door gastlezers. De leerkrachten brengen de ouders van de kleuters op de hoogte van het precieze tijdstip. Lezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van woordenschat en het begrijpen van teksten. Als ouders kunt u hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Stimuleer door vooral veel voor te lezen, het goede voorbeeld te geven. Als u erin slaagt voorlezen te koppelen aan sfeer en gezelligheid zorgt voor een extra impuls. Lezen is goed, lezen moet Juf Alice gaat bijna met zwangerschapsverlof. In februari gaat ze bevallen van haar tweede kindje. Na de meivakantie is de juf hopelijk weer fit genoeg om te komen werken. we wensen haar en Ruben en Tess een heel gezellige periode toe. ANWB lidmaatschapskaarten Voor iedere 100 ingeleverde lidmaatschapskaarten schenkt de ANWB een Victor Veilig aan Veilig Verkeer Nederland. Deze felgroene pop met vlag waarschuwt weggebruikers voor spelende kinderen. Lever uw kaart in en help spelende kinderen. Wellicht krijgen wij een Viktor veilig voor onze school.

3 Nummer: 365 Pagina 3 SCHOOLGRUITEN In de periode van week 3 tot en met week 13 in het nieuwe jaar doet onze school mee met het EU-Schoolfruitprogramma, een Europees programma dat het eten van voldoende groenten en fruit stimuleert. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig! Kinderen hebben veel te winnen bij gezonde eetgewoonten. Kinderen die genoeg groenten en fruit eten en elke dag actief bewegen, zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, zijn minder snel verkouden, voelen zich fitter, beleven meer plezier aan sport en spel en leren makkelijker. Kern van het EU-Schoolfruitprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas: het zgn. gruiten. De kinderen krijgen 2 á 3 dagen in de week (de gruitdagen ) gedurende 10 schoolweken een portie groenten of fruit uitgereikt om gezamenlijk in de klas op te eten. Er zijn voor ouders géén kosten verbonden aan deze groente- en fruitverstrekkingen. De school ziet in het EU-Schoolfruitprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Kom naar onze ouderavond 23 december zijn alle leerlingen om 1200u vrij. Thema ouderavond 16 januari aanvang om 20.00u Elk schooljaar organiseren wij in januari een thema ouderavond. Dit jaar vindt die avond plaats op maandag 16 januari. De avond begint om 20.00u. Het thema van dit jaar is het beoordelen van de prestaties van de leerlingen. We hopen dat het thema uw aandacht trekt en we met velen zijn. Het doel van de avond is om u in eerste instantie te informeren over de manier waarop wij leerlingen beoordelen. Welke beoordelingsinstrumenten hebben we? Wat is het verschil tussen de CITO resultaten en de resultaten die bij de methode horen? Op dit moment zijn we volop bezig met het samenstellen van een nieuw verslag We zouden van u willen weten welke tips u kunt aanreiken als het gaat om de presentatie van de ideeën achter het beoordelen. Wat zou u als ouder graag in een rapport opgenomen willen zien? Wij nodigen u van harte uit.

4 Tussen jdse verkiezingen oudergeleding MR 16 januari 2012 In onze Medezeggenschapsraad (MR) zitten 4 ouders en 4 teamleden. In de oudergeleding ontstaat met ingang van volgend schooljaar een vacature. Daarom houden we een tussentijdse verkiezing. Er zijn twee ouders die zich kandidaat hebben gesteld. Hieronder stellen zij zich zelf voor. De verkiezing wordt gehouden tijdens de algemene ouderavond van 16 januari Elke ouder die dan aanwezig is kan een stem uitbrengen. De stembiljetten worden ter plekke uitgereikt. Graag stel ik mij aan u voor als kandidaat MR-lid voor de OBS De Carrousel. Ik ben Mandy Veltstra, moeder van zoon Lucas uit groep 3 en dochter Marit uit groep 1. Ik ben getrouwd, woon in Landgraaf en werk parttime als secretaresse. Vanwaar mijn interesse in de MR: Aangezien ik met enthousiasme betrokken ben bij de ontwikkelingen van mijn kinderen en een waardevolle bijdrage wil leveren binnen het onderwijs dat zij genieten, en aangezien ik een pedagogische opleiding heb genoten en graag overleg en communiceer met de school waar mijn kinderen naar toe gaan. Mede gezien de roerige tijd die we de laatste maanden van het afgelopen schooljaar hebben meegemaakt, ben ik van mening dat er op dit moment behoefte is aan rust en continuïteit. Als lid van de medezeggenschapsraad wil ik dan ook graag meedenken over het beleid van de school en namens de ouders een stem uitbrengen bij belangrijke beslissingen, om zo te streven naar een zo goed mogelijke kwaliteit van onderwijs binnen een prettige omgeving. Lidmaatschap van de MR betekent voor mij: Dat ik mij voor jullie zal inzetten en een aanspreekpunt wil zijn om de levende vraagstukken van jullie kenbaar te maken, om zo de Carrousel de plaats te laten zijn waar jullie, jullie kind en de leerkrachten met een fijn gevoel naar toe gaan.

5 Langs deze weg wil ik me voorstellen en verkiesbaar stellen voor de medezeggenschapsraad van de Carrousel. Mijn naam is Imre Vanthoor, getrouwd met Raymond en moeder van Jesse van groep 1/2. Ik ben reeds 13 jaar werkzaam als (senior) accountspecialist bij een grote uitzendorganisatie en mijn vrije tijd besteed ik het liefst met mijn gezin, naaste familie en vrienden. Daarnaast heb ik als hobbies: jazzdance en concerten bezoeken. Vanuit mijn werkervaring heb ik interesse in een orgaan als de MR, waarbij je nauw betrokken bent bij allerlei schoolontwikkelingen en deze ondersteunt in het belang van alle betrokkenen. Naast mijn reguliere werkzaamheden van het bemiddelen en begeleiden van medewerkers bij opdrachtgevers heb ik de afgelopen jaren ook deelgenomen aan een klankbordgroep en heb ik me gespecialiseerd in kwaliteit, dit heeft weer raakvlakken met het werk van een MR. Persoonlijk heb ik daarnaast ook een 'band' met het onderwijs, ik ben opgegroeid in een gezin met vader als leerkracht middelbare school en moeder als leerkracht speciaal onderwijs, de appel valt niet ver van de boom! Bij OBS de Carrousel probeer ik zoveel mogelijk betrokken te zijn bij de activiteiten die plaatsvinden, met name in de klas van mijn zoontje. Oók met carnaval vind ik het erg leuk om mee te helpen met de voorbereidingen en om mee te lopen in de tocht. Dit is in het kort wie ik ben, hopelijk mag ik jullie beter leren kennen als oudervertegenwoordiger van de medezeggenschapsraad!

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Goed worden en goed blijven Communicatie met ouders Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Over het informeren van ouders over de kwaliteit van de school en het betrekken

Nadere informatie

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015 Belangrijke data 16 april Theoretisch verkeersexamen gr.7 21 t/m 23 april Cito toets gr.8 24 april Koningsspelen, continurooster tot 14.00 uur Volgende nieuwsbrief 27 april Vrij i.v.m. Koningsdag 28 april

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden.

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden. PCBS Willem-Alexander Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen www.tabijn-willemalexander.nl 072-5813142 Nr. 10, 15-1-2015 072-5818270 Maandregel van de Willem-Alexanderschool wa-school@tabijn.nl Deze maand staat

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Inhoud Nieuws uit groep 3 Toneelstuk Nieuwe gevelborden NL doet! Volg ons op Facebook Verplaatsen fietsenstalling Aanmelden broertjes en zusjes De juiste telefoonnummers

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

De basis voor dit Pedagogisch kader gastouderopvang

De basis voor dit Pedagogisch kader gastouderopvang HOOFDSTUK 1 De basis voor dit Pedagogisch kader gastouderopvang Josette Hoex Herman en Meike hebben een zwangerschapstest gedaan en zijn dolgeluk - kig: vóór kerst krijgen zij hun eerste kindje! Eén van

Nadere informatie

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen De meester is net zo trots als wij Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen Inhoudsopgave 1. Leerkrachten, kinderen en ouders samen 4 Inleiding 2. Over echte ouders en clichéouders 5 Oordelen en

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Kinderparticipatie. Hoofdstuk 14

Kinderparticipatie. Hoofdstuk 14 176 In samenwerking met Marja van Dijk, JSO expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding. 177 Het is woensdagmiddag. Een aantal jongens en meisjes in de groep wil voetballen. Helaas is de bal

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Eerst. lukken. dacht ik dat gaat niet. Humanitas MentorMaatjes onder de loep

Eerst. lukken. dacht ik dat gaat niet. Humanitas MentorMaatjes onder de loep Eerst dacht ik dat gaat niet lukken Humanitas MentorMaatjes onder de loep Mentormaatjes zijn jonge en gemotiveerde vrijwilligers in de leeftijd van 18 en 35 jaar die leerlingen ondersteunen bij wie het

Nadere informatie

Ik in de mr?! Ouders in de medezeggenschapsraad krijgen wat voor elkaar

Ik in de mr?! Ouders in de medezeggenschapsraad krijgen wat voor elkaar Ik in de mr?! Ouders in de medezeggenschapsraad krijgen wat voor elkaar advies van de mr naast zich neerleggen, maar moet dat wel motiveren. De meeste formele invloed heeft de mr bij besluiten waarbij

Nadere informatie

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink COLOFON directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495 intern begeleider mevr. Lotje Saalmink coördinator onderbouw mevr. Willeke van Groningen De schoolgids is goedgekeurd door de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

We zijn ouders van Dana en we werken allebei in onze eigen onderneming. Onze ervaring als werkende ouders willen we graag aan u doorgeven.

We zijn ouders van Dana en we werken allebei in onze eigen onderneming. Onze ervaring als werkende ouders willen we graag aan u doorgeven. : Het pedagogisch beleid Algemeen Wat is het pedagogische beleid? Het pedagogisch beleid is de basis van een kinderopvangorganisatie. Het geeft aan wat de kwaliteit is voor Welkom-Kind als onderneming

Nadere informatie

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18 234 Samenwerken met de omgeving De moeder van Astrid (6) is bloemist. In de kersttijd komt zij een woensdagmiddag naar de buitenschoolse opvang om samen met de kinderen kerststukjes te maken. Ze heeft

Nadere informatie

Ik in de mr?! Vaders en moeders in de medezeggenschapsraad krijgen wat voor elkaar

Ik in de mr?! Vaders en moeders in de medezeggenschapsraad krijgen wat voor elkaar Ik in de mr?! Vaders en moeders in de medezeggenschapsraad krijgen wat voor elkaar advies van de mr naast zich neerleggen, maar moet dat wel motiveren. De meeste formele invloed heeft de mr bij besluiten

Nadere informatie

Tijd voor nieuwe schooltijden? Leerkrachten over de. nieuwe schooldag

Tijd voor nieuwe schooltijden? Leerkrachten over de. nieuwe schooldag Andere Tijden Tijd voor nieuwe schooltijden? Leerkrachten over de nieuwe schooldag 2 Inhoud Initatiefgroep Andere Tijden Iedereen heeft baat bij rustiger schooldag...3 Drie modellen De karakteristieken

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10 124 De pedagogisch medewerker Samira, Mina en Elsje (allemaal 9 jaar) zijn buiten met het springtouw bezig. Twee draaien aan het koord en één springt. Pedagogisch medewerker Anne ziet dat Elsje bijna nooit

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 13 Dinsdag 24 maart 2015

Nieuwsbrief week 13 Dinsdag 24 maart 2015 Nieuwsbrief week 13 Dinsdag 24 maart 2015 Formatie Zoals ieder jaar zijn we in deze periode druk met de formatie voor volgend schooljaar. Dit houdt in dat we eerst bespreken hoe we de groepen voor volgend

Nadere informatie