Nummer 19 6 februari Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 19 6 februari 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),"

Transcriptie

1 obs De Merwedonk Merwe Donk XB Gorinchem Tel: Fax: info@obs-de-merwedonk.nl Nummer 19 6 februari 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), CITO normering en Ouderportaal U bent al eerder op de hoogte gebracht van het feit dat CITO de normeringen heeft aangepast. Deze zijn landelijk verzwaard waardoor de scores van uw kind lager kunnen uitvallen dan u wellicht zou verwachten. Nu is het zo dat deze scores ook direct na het invullen door de leerkracht van de toets zichtbaar zijn in het Ouderportaal. Dat is aan de ene kant een mooie service, maar daar ligt ook het gevaar om de hoek dat u als ouder er wellicht direct conclusies aan gaat verbinden. Dat is heel begrijpelijk maar we willen u vragen de leerkracht(en) van uw kind even de tijd te geven om de toets te analyseren en een eventuele vervolgaanpak met betrekking tot leerstof in het groepsplan op te nemen. Mocht de score van uw kind voor de leerkracht aanleiding geven om contact met u op te nemen, omdat er wellicht extra oefenstof nodig is die verwerkt wordt in het groepsplan, dan zal dat zeker gedaan worden. In andere gevallen zal de score met u tijdens de komende rapportbespreking onder de loep genomen worden. Leeropbrengsten op individueel niveau De nieuwe landelijke normen zijn een opmaat naar de derde generatie toetsen die er aan komen. Tot die tijd worden de tweede generatie toetsen nog gebruikt. De resultaten ervan zullen worden afgezet tegen de nieuwe landelijke normen. Wat er dan gebeurt, illustreren we aan de hand van de casus van een groep 5 leerling (niet van onze school). Stap 1 De leerling Kirsten, nogmaals dit is een fictief persoon, haalt eind groep 4 in het schooljaar op de Cito-toets Rekenen & Wiskunde een vaardigheidsscore van 60. Kirsten valt hiermee, volgens de oude landelijke normen, binnen het B-niveau. Stap 2 Stel: bij de volgende toets medio groep 5 behaalt Kirsten een vaardigheidsscore van 75. Ook hiermee zou ze binnen het B-niveau scoren als de oude landelijke normen nog geldig zouden zijn. Ze is qua vaardigheidsscore gegroeid van 60 naar 75. Haar rekenvaardigheid gaat dus vooruit. Stap 3 Cito heeft echter met ingang van het schooljaar de landelijke normen verzwaard, omdat leerlingen in Nederland gemiddeld beter zijn gaan presteren. Hierdoor past bij de vaardigheidsscore

2 75 op de medio-toets geen B-niveau meer, maar een C-niveau. Alhoewel de rekenvaardigheid van haar niet is gedaald, valt ze wel binnen een lager Cito-niveau. Ze lijkt dus nu gezakt. In werkelijkheid zijn echter de normen aangepast. Hierdoor is de plaats van de leerling binnen de landelijke rangorde nu reëel. Ten opzichte van de oude normen gaf de prestatie van Kirsten een vertekend beeld van haar rekenvaardigheid. Wellicht werd ze hierdoor te hoog ingeschat. Haar Eindtoets Basisonderwijs zou dan lager kunnen uitvallen dan vooraf werd verwacht. Met de nieuwe landelijke normen voor de tussentoetsen zal een leraar het eindniveau van een leerling beter kunnen voorspellen. Hieronder ziet u schematisch de gevolgen van de nieuwe normering bij CITO. De derde generatie LOVS-toetsen Naast de aangepaste normering is Cito vanaf schooljaar begonnen met het invoeren van de derde generatie LOVS-toetsen. Er is in groep 3 gestart met de toets Rekenen & Wiskunde. Een jaar later komen de toetsen Spelling en Begrijpend Lezen voor groep 3 en 4 op de markt. Daarna worden er jaarlijks nieuwe toetsen ingevoerd. Het duurt dus nog even voordat alle groepen van nieuwe toetsen zijn voorzien. Naast de papieren versie zullen de meeste toetsen ook digitaal af te nemen zijn. De belangrijkste wijzigingen voor de derde generatie LOVS-toetsen zijn: het inbouwen van de referentieniveaus Nederlandse taal en rekenen in de toetsen; integratie van de toetsen voor speciale leerlingen; kennismakingsboekjes per groep waarin álle vakken van het volgsysteem zijn opgenomen; andere opzet van de leerkrachtmap, gebaseerd op de wensen van de gebruikers, inclusief diagnostische tools om de cyclus signaleren analyseren handelen compleet te maken.

3 Cito heeft aangekondigd jaarlijks de normering van de tussentoetsen te gaan meten, zodat grote verschillen in de toekomst vermeden worden. Bij de Eindtoets was dit al het geval. Het advies is om de derde generatie toetsen stapsgewijs in te voeren, startend vanaf groep 3. Mocht deze uitleg nog vragen bij u geven, schroom dan niet even naar de leerkracht of intern begeleider te gaan. Parkeren bij slecht weer Op het moment dat het slecht weer is, worden veel kinderen met de auto naar school gebracht. We willen echter wel aan u vragen daar de Zoen en Zoef strook voor te gebruiken of de parkeerplaats. Door de opgebroken parkeerplaats is er weliswaar momenteel minder plek, maar vaak wordt er ook langs de kant van de straat naar de Merwe Donk geparkeerd. Dit is geen wenselijke situatie. Het levert namelijk gevaarlijke en onhandige situaties op. Dus graag uw medewerking om de straat vrij te houden. Mailverkeer Het gebruik van mail is erg makkelijk en ideaal natuurlijk. Ook op school maken we met u als ouders er veelvuldig gebruik van. Vooral makkelijk als u een afspraak zou willen maken met een van de collega s. We zien echter soms (en we doen het zelf als team ook weleens ) dat we discussie gaan voeren per mail. In dit soort gevallen is het echter raadzaam om gewoon een gesprek aan te gaan, omdat zaken in een mail toch wel eens anders geïnterpreteerd kunnen worden dan ze werkelijk bedoeld zijn. Laten we hier met elkaar rekening mee houden. OTP Zoals u weet staat de Oudertevredenheidspeiling klaar in het Ouderportaal. Mocht u deze nog niet ingevuld hebben, wilt u dat dan alsnog doen? De peiling 'staat open' t/m 13 februari. Alvast bedankt! Cyberpesten De afgelopen week stond het cyberpesten veelvuldig centraal in de media. Een niet te onderschatten probleem, waar we op De Merwedonk helaas soms ook mee te maken hebben. Een moeilijk grijpbaar fenomeen, maar als school willen we in ieder geval dit zoveel mogelijk inperken. Dit gaat echter niet zonder uw hulp. Als ouder heeft u vaak ook zicht (maar vaak ook niet) op wat uw kind uitspookt op Whatsapp, Twitter, Facebook, etc. Er zijn veel sites die hier aandacht aan besteden en u tips en trucs geven hoe u dit in de hand kunt houden Peter van der Waal Nieuws van de oudervereniging Namens de penningmeester, Door een technische storing zal de automatische incasso van de vrijwillige ouderbijdrage van eind januari 2015 pas rond 11 februari a.s. worden uitgevoerd. Excuses voor het ongemak.

4 Nieuws TSO Aan en afmelden voor kinderen die overblijven in de groepen 1 t/m 3 Als uw kind, op een bij ons aangemelde dag, een keertje niet overblijft, wilt u dit dan bij ons melden. Als een kind niet aanwezig is tijdens de TSO, maar wel bij ons staat aangemeld, dan gaan wij op zoek en nemen we contact op met thuis/ouders. Als wij van te voren weten dat uw kind een keertje niet overblijft, dan noteren wij dat op onze overblijflijsten en is dat voor iedereen duidelijk. In de groepen 4 t/m 8 wordt dit verwerkt door de leerkracht en ingevuld op de overblijflijst. vanuit Parnassys Sinds kort versturen wij ook onze s naar u vanuit ons leerlingadminiatratiesysteem. Door een storing bij Parnassys kan het voorkomen dat u de meerdere keren ontvangt. Wij hebben hierover contact gehad met de helpdesk van Parnassys. Helaas is het probleem nog niet verholpen. Het kan daarom voorkomen dat u op uw adres meerdere keren dezelfde mail ontvangt. Parnassys is er mee bezig dit probleem te verhelpen. Onze excuses voor het ongemak. Groep 1/2C (juf Monique en juf Nathalie) Afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan het thema: Kikker in de kou met aansluitend winter. Jullie hebben vast wat mooie werkjes thuis mogen bewonderen! Komende weken gaan we werken over het thema Eten. Er komt een echte pizzeria in de klas. De kinderen mogen spullen over "eten" meenemen naar school. Amber, Ruben en Dylano zijn alle 3 jarig geweest. Amber is 6 jaar geworden en Ruben en Dylano alweer 5. Nogmaals van harte gefeliciteerd van de juffen. Sophie de Jong is vorige week 4 jaar geworden en mag nu iedere dag naar school. Welkom bij ons in de klas. Volgende week is Lieke jarig, ze is al een poosje bezig met aftellen! Volgende week vrijdag, 13 februari, mogen de kinderen genieten van een culturele voorstelling. De voorstelling is gewoon op school in het speellokaal. Woensdag 18 februari zijn de kinderen vrij vanwege een studiedag. Iedere laatste schooldag voor een vakantie is het, zoals veel ouders al weten, speelgoedochtend. Dit betekent dat de kinderen een spelletje of speelgoed mee mogen nemen waarmee ze op school (samen) spelen. Bij voorkeur zijn dit geen computers zoals een DS of tablet. De speelgoedochtend is op vrijdag 20 februari. 23 t/m 27 februari is het voorjaarsvakantie. Groep 3B (juf Winke en juf Vivianne) Ons nieuwe thema gaat over piraten. De kinderen mogen spullen meebrengen die bij dit thema horen. We hebben ook een plattegrond van de wijk bekeken. Nu weten we waar Mick, Fleur, Damian, Rowan en de juf wonen. Wat wisten de kinderen er veel van! Ook hebben we een oefenschrift in ons laatje, op het digibord staat elke ochtend een opdracht. Gisteren was dat: schrijf 10 woorden op met AU best moeilijk. Maar er werd hard gewerkt.. er stond zelfs kaugom tussen.

5 Nog een paar weken en dan komt de voorjaarsvakantie eraan, daarna zijn ook al snel de rapportgesprekken. We zullen dan ook de Cito en wintersignalering (lezen) met u bespreken. Mocht het resultaat opvallend zijn, geven we dit uiteraard al eerder aan. Wilt u het rapport nog inleveren? We hebben een pauw in de klas. Daar staat op De juf is zo trots als een pauw.op jou!. Als er iemand goed op zijn stoel zit, heel hard werkt of keurig zijn vinger opsteekt komt hij soms zo maar op je tafel zitten.en dan voel je je wel heel trots! En volgende week kunnen we echte munten uit de piratenschatkist verdienen. Ook starten we dan met techniek. Gelukkig hebben zich nog genoeg ouders aangemeld. Wij hebben er zin in! In een volgende nieuwsbrief leest u hier vast over! Een fijn weekend! Groep 5B (meester Sibo en juf Marianne) Hallo allemaal, Groep 5B is afgelopen vrijdag naar een voorstelling (Joris en de draak) in theater Peeriscoop geweest. De kinderen vonden het leuk en grappig. Alle ouders die ons vervoerd hebben: hartelijk dank. Geheel iets anders: de Cito-toetsen zijn achter de rug. Iedereen heeft goed zijn best gedaan. De resultaten zullen we tijdens het tweede rapportgesprek bespreken. Mochten er grote verschillen zijn met de resultaten van eind groep 4, dan nemen we uiteraard eerder contact met jullie op. Het rekenboek deel A is uit, volgende week starten we met deel B. Met lezen oefenen we uit het nieuwe deel: Waar is Mees?. In de hele school hangen de nieuwe gedragsregels, ook bij onze deur kunnen jullie ze lezen. Volgende week begint onze nieuwe stagiaire. We hopen dat haar stage net zo n succes wordt als die van Robin. Het aantal zieken in onze groep is de afgelopen weken gelukkig meegevallen. We hebben zelfs een filmster in onze groep. Jade deed mee aan een filmpje over lijm. Leuk om te zien! Groep 7B (juf Daniëlle en juf Monique) Zo, dat waren weer een paar drukke weken vol met toetsen, toetsen, toetsen en toetsen. Gelukkig zijn nu alle Cito-toetsen gemaakt. Een aantal kinderen moeten nog een paar toetsen inhalen, omdat ze ziek waren. De resultaten kunt u vinden in het ouderportaal. Tijdens de rapportgesprekken krijgt u meer uitleg over alle uitslagen. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan. Ik ben trots op jullie. Woensdag 4 februari heb ik mijn verjaardag gevierd. In de klas heb ik eerst de cadeautjes uitgepakt. Alle ouders en kinderen nogmaals bedankt. Daarna hebben we op het bord Pictonary gespeeld. Dat was soms best moeilijk en vooral als je dan snel moet tekenen. Daarna met scrabbleletters, in kleine groepjes, zoveel mogelijk woorden maken. Het groepje met de meest gebruikte letters had gewonnen. Daarna nog een aantal kringspelletjes gedaan: wie ben ik, doen/durven of de waarheid en zoek de dirigent. Als afsluiting nog een stukje film gekeken met chips, popcorn en zoutjes. Bedankt voor de leuk ochtend! Deze week hebben we ook een nieuw gezicht in de klas. We krijgen een nieuwe juf die bij ons stage komt lopen. Hieronder stelt zij zich voor

6 Hallo, ik ben Lotte Hoeksema en kom uit Heukelum. Ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding (de ALPO) en kom het komende halfjaar stage lopen in deze klas. Ik houd ervan om muziek te maken en gezellige dingen te doen met vriendinnen. Ik hoop een boel te leren (dat gaat vast lukken) en vooral er een hele gezellige tijd van te maken! Groep 8B (meester Alex en meester Jan) Een spannende tijd breekt aan. Volgende week zijn de definitieve verwijsgesprekken met ouders en kinderen en hebben diverse gesprekken plaatsgevonden met het middelbaar onderwijs. De kinderen gaan langzamerhand beseffen wat dit jaar eigenlijk betekend. Laten we er van uitgaan dat een ieder op de juiste plaats terecht zal komen. Ook is door mij een opzet gegeven van de eventuele musical aan het eind van het schooljaar. Opnieuw een musical in samenwerking met War Child. Na de voorjaarsvakantie willen we de definitieve rollen gaan verdelen en gaan we aan de slag om er iets moois van te maken. We zijn klaar met de inhaalslag van rekenen en volop bezig met boek 8a/8b. Ook met Engels zijn we bijna zover, dat we na de voorjaarsvakantie weer verder kunnen gaan met het boek van groep 8. Er zijn gelukkig een flink aantal leerlingen die eigen initiatieven hebben m.b.t. extra oefenen van Engels. Vanaf 5 februari gaan we ook huiswerk geven op rekengebied. Dit zal voornamelijk op het gebied van het metriek stelsel zijn. Dit kwam duidelijk naar voren als een van de zwakkere onderdelen van de toetsen van de afgelopen periode. Voor nu een fijn weekend. Verjaardagen tot en met 14 februari datum groep datum groep 7 feb. Olaf Putters 3B 11 feb. Fajah Putters 1/2D Tessa Muller 8A Bram Veerman 8A 10 feb. Lieke Sprangemeijer 1/2C 14 feb. Fleur Morang 5A Schoolvakanties en vrije dagen Studiedag woensdag 18 februari 2015 (alle groepen) Voorjaarsvakantie maandag 23 februari 2015 t/m vrijdag 27 februari 2015 Goede vrijdag en Pasen vrijdag 3 april 2015 t/m maandag 6 april 2015 Meivakantie maandag 27 april 2015 t/m vrijdag 8 mei 2015 Hemelvaart donderdag 14 mei 2015 en vrijdag 15 mei 2015 Pinksteren maandag 25 mei 2015 Studiedag dinsdag 26 mei 2015 Studiedag donderdag 25 juni 2015 Extra vrije middag vrijdagmiddag 10 juli 2015 Zomervakantie maandag 13 juli 2015 t/m vrijdag 21 augustus 2015

Omgaan met de nieuwe Cito-normen

Omgaan met de nieuwe Cito-normen Omgaan met de nieuwe Cito-normen Door: Menno van Hasselt Januari 2014 In een aantal artikelen doen Menno van Hasselt en Wijnand Gijzen uit de doeken hoe zij het concept van opbrengstgericht passend onderwijs

Nadere informatie

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe!

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe! www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-08 Inhoud Algemeen...1 Gelukkig nieuwjaar!... 1 Maandagmiddag 26 januari vrij... 1 Normering Cito aangepast... 1 Agenda... 1 Groep 3...2 Groep 7...2 De complimentenbox...

Nadere informatie

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden.

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden. Nummer 17 15 januari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Bruna-actie Rondom de Kinderboekenweek was weer de jaarlijkse actie dat de Bruna-bonnetjes konden worden ingeleverd en wij dan boeken voor de school

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Februari 2013 Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Margedagen 14-03-2013 middag 28-03-2013 na 14.00u 12-04-2013 alleen gr 1-4 04-06-2013 middag 04-07-2013 na 14.00u 05-07-2013 Wist u dat u uw kind bij ziekte

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014 Nummer 17 2013-2014 2014 Kringgesprek Zoals u wellicht al wel gemerkt heeft zijn wij helaas telefonisch even niet bereikbaar. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Nadere informatie

De grootste activiteit die FFK dit jaar centraal zet, is het benefietconcert op 17 september in Streefkerk. De aankondiging is hieronder bijgevoegd.

De grootste activiteit die FFK dit jaar centraal zet, is het benefietconcert op 17 september in Streefkerk. De aankondiging is hieronder bijgevoegd. Nummer 20 5 februari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Lustrumviering In 2016 bestaat De Merwedonk alweer 10 jaar! De lustrumcommissie is al druk bezig met de eerste voorbereidingen en op vrijdag 22

Nadere informatie

Nummer januari Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste ouders en verzorgers,

Nummer januari Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste ouders en verzorgers, Nummer 18 13 januari 2017 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste ouders en verzorgers, Wij wensen u een prachtig en gezond 2017 voor u en uw kind (eren). Laten we samen streven naar een plezierige en vruchtbare

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Ichthusschool Jaargang 13, nummer 5, februari 2011

Ichthusschool Jaargang 13, nummer 5, februari 2011 Maandnieuws Februari 2011 FEBRUARI EEN WINTERMAAND IN 2011 Inmiddels zijn we al weer halverwege het schooljaar 2010-2011. Het eerste deel van dit schooljaar is weer snel voorbij gegaan. Er wordt dagelijks

Nadere informatie

Kringgesprek. paar leerlingen bijgekomen en warm ontvangen in de groepen.

Kringgesprek. paar leerlingen bijgekomen en warm ontvangen in de groepen. Kringgesprek Geachte ouders, Na een lange meivakantie is de school op woensdag 22 mei weer gestart. In die week konden de kinderen weer even wennen aan het schoolse leven en de dagelijkse bezigheden. Ook

Nadere informatie

Nr. 12 18 februari 2015

Nr. 12 18 februari 2015 Nr. 12 18 februari 2015 De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Voor velen een tijd om even gas terug te nemen en wat rustiger aan te doen, voor anderen misschien een tijd om actief te zijn of met vakantie

Nadere informatie

Nummer januari Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nummer januari Geachte ouder(s)/verzorger(s), obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 30 januari 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Terwijl de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. obs Ter Stege. Inloop voor groep 4 t/m 8. Sponsorloop. Studiedag Kanjertraining 27 oktober. samen leren goed presteren. O.b.s.

Nieuwsbrief. obs Ter Stege. Inloop voor groep 4 t/m 8. Sponsorloop. Studiedag Kanjertraining 27 oktober. samen leren goed presteren. O.b.s. obs Ter Stege samen leren goed presteren Nieuwsbrief Inloop voor groep 4 t/m 8 Sponsorloop Wij realiseren ons dat de inloop erg plotseling is afgeschaft. Sinds de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Obs De Hasselbraam De Knip 1B 9351 XZ Leek/Postbus 144 9350 AC Leek 0594-514808

Obs De Hasselbraam De Knip 1B 9351 XZ Leek/Postbus 144 9350 AC Leek 0594-514808 Obs De Hasselbraam De Knip 1B 9351 XZ Leek/Postbus 144 9350 AC Leek 0594-514808 Nieuwsbrief 0594-514808 Donderdag 22 januari 2015 Inhoud: Beste ouders, verzorgers, Welkom Opslagruimte gezocht! (OV) Voorleesontbijt

Nadere informatie

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar.

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar. Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 42 Nieuwsbrief 2 juli 2015 Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nummer 31 5 juni 2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nummer 31 5 juni 2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Nummer 31 5 juni 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Formatie komend schooljaar De formatie voor komend schooljaar is bijna rond! We zijn nog druk bezig de laatste zaken passend te krijgen en dan hopen we

Nadere informatie

t Klim Op Periodiekje

t Klim Op Periodiekje t Klim Op Periodiekje Maandelijkse nieuwsbrief van de Klim Op voor ouder(s) en/of verzorger(s) en kinderen Patrimoniumstraat 102, info@klimopleerdam.nl 4142 VL Leerdam www.klimopleerdam.nl T. 0345-613731

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 Jubileum Dinsdag 5 januari was ik 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb dit samen met mijn collega s en echtgenoot

Nadere informatie

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart.

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart. 18 Pagina 1 Inleiding Nieuwe leerlingen Website Pagina 2 Nieuwe groepsverdeling Wel en wee Vanuit VVT Pagina 3 Open ochtend Avondvierdaagse Pagina 4 Laatste schooldag Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R

W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R 1323 ET Almere 036-5360465 E-mail : directie@duizendpoot.asg-almere.nl Ravelplantsoen 5 www.duizendpoot.asg-almere.nl Jaargang 2015 Nummer 14 19 maart 2015 Vrij 20

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Nummer 3 19 september Geachte ouder(s)/verzorger(s), Genieten

Nummer 3 19 september Geachte ouder(s)/verzorger(s), Genieten obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 3 19 september 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Genieten Het

Nadere informatie

Februari 2014 NIEUWSBRIEF

Februari 2014 NIEUWSBRIEF Februari 2014 NIEUWSBRIEF Citotoetsen In de komende weken worden in de groepen 1 t/m 7 weer de Citotoetsen afgenomen. In groep 1 en 2 zijn dat de reken- en taaltoets. In groep 3 t/m 7 worden de toetsen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 11 feb. Schoolrapporten gaan mee 16 feb. Margedag. Alle leerlingen zijn vrij! 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie Datum: 4 februari

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl Februari 2016 Agenda FEBRUARI 1. 8:45-10:30 Open Inloop 2. Oudergesprekken groepen 3 t/m 7 3. Oudergesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Nummer 7 17 oktober 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nummer 7 17 oktober 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 7 17 oktober 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), De tijd vliegt!

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Kringgesprek. SBO de Kring gaat verhuizen naar de Nieuwe Ommoordseweg 30, 3068 BT Rotterdam.

Kringgesprek. SBO de Kring gaat verhuizen naar de Nieuwe Ommoordseweg 30, 3068 BT Rotterdam. Kringgesprek Beste ouders, SBO de Kring gaat verhuizen naar de Nieuwe Ommoordseweg 30, 3068 BT Rotterdam. Nummer 9 2013-2014 2014 De verhuizing vindt plaats in de voorjaarsvakantie (14 t/m 24 februari

Nadere informatie

Nummer 21 20 februari 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nummer 21 20 februari 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s), obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 21 20 februari 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), De vakantie

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWS UIT HET TEAM Na een goede kerstvakantie zijn we in januari bijna allemaal weer met veel plezier begonnen. Helaas is juf Rina in januari ziek geweest. Op het moment van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2014

Nieuwsbrief Januari 2014 Obs J.H. Isings Emperweg 70 7399 AG Empe 0575-502078 Nieuwsbrief Januari 2014 Algemeen Nieuwe rekenmethode. Na de zomervakantie zijn we in de groepen 3 tot en met 8 gestart met een nieuwe rekenmethode.

Nadere informatie

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 11

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 29 Donderdag 9 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Bijlagen: Een overzicht i.v.m. het schoolvoetbal en het huiswerkbeleid op onze school.

Bijlagen: Een overzicht i.v.m. het schoolvoetbal en het huiswerkbeleid op onze school. Wekelijkse Vinkenbaan editie jaargang 19 Nieuwsbrief digitaal? www.vinkenbaan.nl/nieuwsbrief 03-02- 2012 Bijlagen: Een overzicht i.v.m. het schoolvoetbal en het huiswerkbeleid op onze school. 12 Schoolvoetbal

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

29 januari 2015, 20ste jaargang

29 januari 2015, 20ste jaargang 7 29 januari 2015, 20ste jaargang Maandag en woensdag fruitdag! Do. 29 jan. 20.00 OR vergadering Woe. 4 feb. Afsluiting Poëzieweek Do. 5 feb. Studiedag groep 1-2, leerlingen lesvrij 20.00 MR vergadering

Nadere informatie

Contact: April 2019

Contact: April 2019 Contact: info@cbs-de-rank.nl www.cbs-de-rank.nl 0341-416748 April 2019 De laatste week voor de meivakantie is aangebroken. Donderdag zijn de kinderen om 14.00 uur vrij. Aansluitend begint de vakantie (vrijdag

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 9 maart Deze keer in de nieuwsbrief Verandering onder en bovenbouw Rapport/ portfolio

Nadere informatie

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1 Nieuwsbrief Februari Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 3 februari:

Nadere informatie

Toetsen.. doen we niet alleen in groep 8!

Toetsen.. doen we niet alleen in groep 8! Toetsen.. doen we niet alleen in groep 8! St. Vitusstraat 2 1404 HS Bussum telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 10, 1 februari 2013 Nieuws van de directie Inschrijving

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21-01-2014

Nieuwsbrief 21-01-2014 Nieuwsbrief 21-01-2014 Beste ouders, De Inspirerende leeromgeving In de brief van 16 januari heeft u kunnen lezen over de Inspirerende Leeromgeving en de plannen die er liggen om verbetering in ons schoolgebouw

Nadere informatie

Maandag 19 t/m woensdag 21 september Kamp groep 8 Donderdag 22 september Nieuwsbrief 2 Groep 8 vrij

Maandag 19 t/m woensdag 21 september Kamp groep 8 Donderdag 22 september Nieuwsbrief 2 Groep 8 vrij 08-09-2011, nummer 1 Agenda Donderdag 15 september Hulpouderlijst mee Maandag 19 t/m woensdag 21 september Kamp groep 8 Donderdag 22 september Nieuwsbrief 2 Groep 8 vrij Beste ouder(s) / verzorger(s) van

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 1 week De volgende Infos verschijnt 3 september

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 1 week De volgende Infos verschijnt 3 september INFOS Facebook: Nicolaasschool.Schoonebeek Schooljaar 2015-2016, Infos nummer 1 week 34 2015 De volgende Infos verschijnt 3 september Twitter: Nicolaasschool_ Berichten van de schoolleiding -Alweer de

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF. 17 september 2014

Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF. 17 september 2014 Adres Jacob Catsstraat 1, 8023 AE Zwolle Telefoon 038-4533767 NIEUWSBRIEF 17 september 2014 Agenda September 22 t/m 26 Feestweek Emma in beweging! Emmaschool 85 jaar! 22-09 Aftrap van de feestweek Lerarentoneel

Nadere informatie

Start school 2015-2016

Start school 2015-2016 24-06- 15 n ummer 20 Inhoud - - Start school 2015-2016 Begin van het nieuwe schooljaar starten we met de nadruk op de groepsdynamiek. Daarom zullen we o.a. in de eerste week nog niet starten met IPC, maar

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie