NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK"

Transcriptie

1 NUSBF SOCL DSLDN- K 1 nleiding 2-3 n het kort 4-6 ie vraagt die weet 7 ven voorstellen 8 aar - wanneer Colofon Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. n deze nieuwsbrief geven wij u uitleg over pensioenen Daarover zijn vaak veel vragen en hier vindt u de antwoorden. n de rubriek n het kort ziet u kleine stukjes met een verwijzing naar de volgende onderwerpen; OZ-waarde huurwoning en bezwaar maken Financiële veranderingen huiseigenaren 2017 Schuldenaar krijgt adempauze O kaart voor minderjarige MBO ers 'Per ongeluk' een schuld na erfenis ij wensen u veel leesplezier en ook hele fijne feestdagen en een feestelijke jaarwisseling. n verband met de feestdagen is het Sociaal aadsliedenwerk in elke gemeente gesloten tussen kerst en nieuwjaar!

2 OZ-waarde huurwoning en bezwaar maken N H K O Sinds 2016 moeten huurders, net als huiseigenaren, bezwaar kunnen maken als ze het niet eens zijn met de OZ-waarde van hun woning. De gemeente waarin een huurwoning staat, bepaalt de OZ-waarde van de woning. Hierover ontvangt de huurder een aanslag gemeentelijke belastingen waarop de OZ-waarde staat. egen deze waarde kan de huurder bezwaar maken bij de gemeente. Huurders hebben belang bij een zo laag mogelijke OZ-waarde want een lagere OZ-waarde betekent een lagere maximale huurprijs volgens het puntenstelsel. ls de OZ-waarde te hoog is vastgesteld, moet de huurder bezwaar maken. Niet alle gemeenten hebben echter de bezwaarmogelijkheden voor huurders op orde en niet alle huurders kregen een OZ-beschikking. Zo blijkt uit navraag van de oonbond. Overigens moeten per 1 oktober de OZ-waarde voor woningen openbaar zijn, via het online OZ-waardeloket. Financiële veranderingen huiseigenaren 2017 ereniging igen Huis heeft een actueel overzicht van de financiële veranderingen die de (aspirant) woningeigenaar kan verwachten in 2017, met onder meer schenkingsvrijstelling, hypotheekrenteaftrek, NHG-grens, maximale hypotheek, starterslening, vermogensrendementsheffing, fonds voor funderingsherstel, verplichte vulling reservefonds v, vervallen aftrek onderhoudskosten rijkmonumenten. Meer informatie hierover vindt u hier. Schuldenaar krijgt adempauze ie diep in de schulden zit en hier met een gewoon schuldhulptraject niet uit komt, moet de mogelijkheid krijgen om maximaal een half jaar een adempauze te krijgen. n die periode mogen deurwaarders, incassobureaus en de overheid geen beslag leggen op goederen, inkomen of uitkering. Zo heeft de schuldenaar met hulp van de schuldhulpverlening de kans om alle zaken op een rij te zetten en tot een stabiele financiële situatie te komen. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en erkgelegenheid. r wordt naar gestreefd om het voorstel op in te laten gaan.

3 O kaart voor minderjarige MBO ersrs, snel aanvragen N H K O Per 1 januari 2017 kunnen alle minderjarige mbo-studenten met een beroepsopleidende leerweg gratis reizen met een ov-kaart. Het gaat om zo n studenten die daar recht op hebben. De studenten moeten een paar stappen doorlopen voor de aanvraag: een digid aanvragen, een persoonlijke ov-chipkaart met foto kopen, het studentenreisproduct via Mijn Duo aanvragen en tenslotte het studentenreisproduct koppelen aan de persoonlijke ov-chipkaart. n totaal krijgen 200 studenten door heel Nederland namens alle vervoerders in Nederland per 1 december al het gratis reisproduct om daarmee andere studenten aan te sporen de kaart ook op tijd aan te vragen. De teller staat sinds vandaag op studenten die de kaart hebben aangevraagd. k roep ook de andere studenten op dit zo snel mogelijk te doen. Dit scheelt ouders zo n 600 tot 700 euro per jaar, een mooie tegemoetkoming in de studiekosten, aldus de minister van OC. 'Per ongeluk' een schuld na erfenis nu makkelijker te vermijden Onverwachts opgezadeld worden met een schuld uit een erfenis is vanaf 1 september makkelijker te vermijden. r is een nieuwe wet ingegaan die mensen moet beschermen voor schulden. n de oude situatie kon het meenemen van een pen uit het huis van een overleden familielid al genoeg zijn om een erfenis onbewust te aanvaarden. ls de overledene dan schulden bleek te hebben, moest de erfgenaam daarvoor opdraaien. Het komt in de praktijk heel veel voor. Zeker bij een huurhuis moet het huis snel leeg, het liefst dezelfde maand nog. Door de inboedel weg te halen, kon je al een aanvaarding van de erfenis doen. Ook door het betalen van een openstaande factuur van de overledene kon een erfenis al worden aanvaard. nboedel verkopen n de nieuwe wet zijn er meer handelingen nodig om een erfenis te aanvaarden. Het is niet meer zo dat als je het huis leegruimt je de nalatenschap aanvaardt. Het verkopen en verhuren van de inboedel leidt nog wel tot zuivere aanvaarding. Ook kunnen erfgenamen achteraf toch nog afzien van een erfenis als er onverwachte schulden in blijken te zitten.

4 O O S L L N Geld en echt Oud Gastel Ook in Oud Gastel zijn vrijwilligers vanuit het Sociaal aadsliedenwerk actief die spreekuren draaien. ij willen hen graag aan u voorstellen. Carina; ik ben woonachtig in Oud Gastel en draai sinds de start van Geld en echt op vrijdagmorgen het spreekuur. oorheen was ik werkzaam in de verslavingszorg maar nadat dit werk voor mij stopte miste ik toch vooral de sociale contacten met mensen tijdens het werken en het helpen van mensen. k wil mensen graat helpen met alle zaken op het gebied van Geld en echt zoals uitkeringen, belastingen maar ook met zaken als huur en zorgtoeslag kan ik helpen. De spreekuren voor Geld en echt draait Carina samen met Coert. Coert; ik ben sinds 2 jaar vrijwilliger voor de afdeling Hulp bij financiële zorgen (voorheen: schuldhulpverlening) en dat bevalt me heel goed. k werd echter niet zo vaak ingezet en had dus nog tijd "over". Die overige tijd wilde ik wel graag inzetten voor iets wat aanverwant was aan schuldhulpverlening. oen ik de advertentie voor vrijwilliger Sociaal aadsliedenwerk zag heb ik gelijk contact opgenomen en ben aan de slag gegaan. Het vrijwilligerswerk bij zowel Schuldhulpverlening als bij S (Geld en echt) sluit aan op mijn dagelijkse bezigheden. k ben zelfstandig gevestigd belasting- en juridisch adviseur. erder ben ik bezig mij te vestigen als bewindvoerder. De werkzaamheden lopen heel erg uiteen, maar dat maakt het ook interessant. Gezien de drukte elke week tijdens de spreekuren in Oudenbosch voorzien wij in een behoefte. n Oud Gastel werken we nu aan naamsbekendheid in de verwachting dat het ook in die plaatsen drukker zal worden tijdens de spreekuren.

5 Hoe zit het met mijn pensioen G D k zit in de. Kan ik mijn pensioen vervroegd laten ingaan en wat betekent dat dan? Ja dat kan maar dat heeft wel gevolgen voor de -uitkering die u ontvangt. nkomsten zoals vroegpensioen of deeltijdpensioen worden verrekend met de. Daarnaast is het zo dat wanneer u uw pensioen eerder laat ingaan, u minder geld krijgt op pensioengerechtigde leeftijd. lk jaar dat een pensioen eerder ingaat, kost ongeveer 7 tot 8% van de uiteindelijke pensioenuitkering. Overigens is het zo dat de stopt op het moment dat iemand O krijgt. k woon sinds 2002 in het buitenland. Krijg ik nu nog wel O? ie in Nederland woont, is verzekerd voor de O en de lgemene nabestaandenwet (nw). Dit zijn zogenoemde volksverzekeringen waarvoor ingezetenen van Nederland automatisch zijn verzekerd. n de 50 jaar voor de O-gerechtigde leeftijd bouwt iedereen automatisch 2% O op. U krijgt een volledig O-uitkering als u in de 50 jaar voor uw O-leeftijd altijd in Nederland hebt gewoond en/of gewerkt. ls u buiten Nederland woont of werkt, en u werkt niet voor een Nederlandse werkgever, bouwt u geen O op en bent u niet verzekerd voor de nw. U krijgt daardoor later een lagere O-uitkering en uw partner krijgt in principe geen nabestaandenuitkering als u overlijdt. Hier zijn wel uitzonderingen op van toepassing. Deze vindt u op ls u een onvolledige O heeft dan heeft u mogelijk recht op O - anvullende nkomstenvoorziening Ouderen. anneer krijg ik O? Dat hangt af van uw leeftijd. De O-leeftijd zal steeds verder stijgen, eerst met drie maanden tot 66 jaar in Daarna in stappen van vier maanden naar 67 jaar in ervolgens stijgt de leeftijd mee met de levensverwachting. oor iedereen die geboren is na 1 januari 1955 ligt de O-leeftijd waarschijnlijk hoger dan 67. ie er op heeft gerekend dat hij of zij O zou krijgen op zijn 65e, dient de periode naar de nieuwe O-datum te overbruggen. Langer doorwerken is in dit geval vaak de beste optie. as u vóór 1 juli al met prepensioen of vut, dan kunt u misschien een overbruggingsuitkering krijgen, tussen de 65e verjaardag en de O -datum, of voor een deel van deze tijd. Dat is alleen mogelijk als u niet te veel prepensioen en/of vermogen hebt. Ook gaat ander inkomen van een overbruggingsuitkering af. oor mensen die niet langer werken en geen recht hebben op een overbruggingsuitkering, is het wellicht mogelijk om van de pensioenuitvoerder tijdelijk een hoger werknemerspensioen te ontvangen. Dit gaat wel ten koste van latere uitkeringen van dat werknemerspensioen.

6 Hoe zit het met mijn pensioen G D k ben in 1986 gescheiden. Kan ik nog aanspraak maken op partnerpensioen? Mijn ex heeft nog lange tijd na en tijdens ons huwelijk gewerkt en heeft waarschijnlijk meer pensioen. n principe heeft u recht op een bijzonder partnerpensioen bij het overlijden van uw ex-partner. Het pensioenfonds zal bij het overlijden van uw ex-partner vanzelf contact met u opnemen. Het bijzonder partnerpensioen bedraagt ongeveer 70% van het door uw ex-partner opgebouwde ouderdomspensioen tot de echtscheidingsdatum. Hoe hoog dit pensioen precies is, kunnen we u helaas niet vertellen. Maar door contact op te nemen met het pensioenfonds van uw ex-partner kunnen ze vertellen wat uw pensioenaanspraken zijn in het geval uw ex-partner eerder overlijdt. Het pensioenfonds stuurt u, als het goed is, iedere vijf jaar een pensioenoverzicht. Mijn pensioen komt tot uitkering. k heb een voorstel gekregen van mijn verzekeraar. Moet ik hier op ingaan of mag ik ook kijken of een andere aanbieder een betere offerte heeft? Ja. oor zowel uw pensioen als uw lijfrente ben je niet verplicht om een uitkering aan te kopen bij uw huidige aanbieder. U doet er verstandig aan te gaan shoppen' met uw vrijkomende kapitaal. De kans is groot dat u een betere aanbieder vindt. ergelijkingssites kunnen hierbij op weg helpen. Kan ik eerder stoppen met werken en dus met pensioen? Dat kan. en aantal factoren is hierbij wel van belang: kijk bijvoorbeeld bij uw huidige pensioenfonds hoeveel eerder u mag stoppen en hoeveel geld u dan krijgt. De O gaat natuurlijk niet eerder in: deze gaat pas in op de wettelijke bepaalde Oleeftijd. Zolang u nog niet O-gerechtigd bent betaalt u nog O-premie. ot slot: het kost ongeveer 7 tot 8% per jaar van uw pensioenuitkering. Dit betekent dat, wanneer u twee jaar eerder met pensioen gaat, het uiteindelijke pensioen tussen de 14 en 16% lager ligt. Om te weten wat u krijgt, kunt u ook inloggen met uw DigiD bij Daar kunt u zien hoeveel geld u netto en bruto krijgt. oor mensen die niet langer werken en geen recht hebben op een overbruggingsuitkering, is het wellicht mogelijk om van de pensioenuitvoerder tijdelijk een hoger werknemerspensioen te ontvangen. Dit gaat wel ten koste van latere uitkeringen van dat werknemerspensioen.

7 G D Hoe zit het met mijn pensioen s de O-leeftijd eigenlijk gelijk aan de leeftijd dat mijn pensioenfonds uitkeert? Bij de meeste pensioenfondsen kan zelf worden bepaald op welke leeftijd de uitkeringen start. Hoe eerder dit pensioen ingaat, hoe lager de maandelijkse uitkering. Ook vallen uitkeringen vóór de O-datum in een hoger belastingtarief. Bij de scheiding is gekozen is voor de standaard pensioenverdeling: iedere partner heeft recht op 50 van het tijdens huwelijk opgebouwde ouderdomspensioen. anneer krijg ik dan mijn deel van het pensioen? Dat is afhankelijk van de pensioendatum van de ex-partner: ls hij/zij besluit om zijn/haar pensioen in te laten gaan, dan gaat ook uw deel in. Dat kan heel vervelend zijn, bv. als u het geld dringend nodig hebt en uw ex-partner besluit tot uitstel. Of kiest voor een lagere uitkering in het begin. Het is dus voor iedereen belangrijk om tijdens de scheiding dit onderwerp goed te bespreken met een deskundige: er zijn namelijk meer opties mogelijk dan alleen de wettelijke regeling k wil graag weten of de bedragen die worden getoond op een bruto of een netto inkomen vertegenwoordigen. U kunt op de site zowel de bruto-bedragen op jaarbasis als ook de netto-bedragen per maand zien. oor meer informatie adviseren wij u contact op te nemen met de servicedesk van mijnpensioenoverzicht op of via info@mijnpensioenoverzicht.nl Bron; DF il je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen Klik hier om u af te melden. anmelden kan via sociaalraadslieden.pr@surpluswelzijn.nl

8 aar vind ik het Sociaal aadsliedenwerk COLOFON edactie ilma van de Kar nny Loose erschijnt 4x per jaar Pastoor van Kessellaan, Zevenbergen nwoners tten Leur Gezondheidscentrum de Kerkwerve Kerkwerve 46 tten-leur ; Maandag t/m donderdag van uur nwoners gemeente Zundert Gezondheidscentrum De elborg De elborg 9 Zundert ; Dinsdag van uur Donderdag van uu nwoners gemeente Halderberge De Halderberg 4- Hoeven ; Maandag Kade 3 Oudenbosch ; Dinsdag van uur oensdag van uur Donderdag van uur eerkensweg 13-Oud Gastel ; rijdag van tot uur nwoners gemeente Drimmelen Gezondheidscentrum Het ierendeel ierendeel 8 Made ; nloopspreekuur; Dinsdag van uur aadhuisstraat 2c erheijden : nloopspreekuur; Donderdag van uur nwoners gemeente Moerdijk Pastoor van Kessellaan BH Zevenbergen ; Maandag van uur oensdag van uur oonzorgcentrum Fendertshof Kerkring 21-Fijnaart ; Donderdag van uur n verband met de feestdagen is het Sociaal aadsliedenwerk in elke gemeente gesloten tussen kerst en nieuwjaar!

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NUSBF SOCL SLN- K 1 nleiding 2-5 - ie vraagt die weet 6 -aar - wanneer Colofon eze keer de volgende onderwerpen in de nieuwsbrief e nieuwe huurwet. elke wijzigingen zijn er en wat zijn de gevolgen. Overbruggingsuitkering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NUSBF SOCL SLN- K 1 nleiding 2 t/m 6 ie vraagt die weet Prinsjesdag is net achter de rug en er zijn nogal wat regelingen en voorzieningen die wijzigen. 7 aar - wanneer Colofon Zo wordt de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NUWSBRF SOCL RDSLDN- WRK 1 nleiding Deze keer de volgende onderwerpen in de nieuwsbrief 2 n het kort 3 / 6 Wie vraagt die weet - De reis app van de Rijksoverheid 7 Wijziging spreekuren 8 Waar - wanneer

Nadere informatie

Mijn Pensioen. Makkelijk uw pensioen plannen in Mijn PME

Mijn Pensioen. Makkelijk uw pensioen plannen in Mijn PME Mijn Pensioen Misschien kijkt u ernaar uit: stoppen met werken. Tijd voor uzelf en genieten van uw oude dag. Of wilt u juist langer blijven werken? In deze brochure leest u alles over de keuzes die u kunt

Nadere informatie

Met pensioen gaan. Makkelijk uw pensioen plannen in Mijn PME

Met pensioen gaan. Makkelijk uw pensioen plannen in Mijn PME Met pensioen gaan Misschien kijkt u ernaar uit: stoppen met werken. Tijd voor uzelf en genieten van uw oude dag. Of wilt u juist langer blijven werken? In deze brochure leest u meer over de keuzes die

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NUSBF SOCL SLN- K 1 ctueel 2-6 ie vraagt die weet 7 e prijsvraag 8 aar - wanneer Colofon eze keer in de nieuwsbrief zeer veel actuele onderwerpen. n het begin van een nieuw jaar zijn er vaak een hoop veranderingen

Nadere informatie

Defined Contribution (DC) pensioenregeling

Defined Contribution (DC) pensioenregeling Pensioen 1-2-3 Stichting Pensioenfonds AT&T Nederland In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen.

Nadere informatie

Hoe is uw pensioen geregeld?

Hoe is uw pensioen geregeld? Hoe is uw pensioen geregeld? Welkom bij Delta Lloyd. U bouwt via pensioen bij ons op zolang u in dienst bent bij deze werkgever. Dit geldt wanneer u 21 jaar of ouder bent. In dit Pensioen

Nadere informatie

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten?

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? Uw pensioen En de keuzes die u heeft Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Stel uw ideale pensioen samen 2 Keuze 1 Eerder of later met pensioen 3 Keuze 2 Gedeeltelijk met pensioen 4 Keuze 3 Partnerpensioen

Nadere informatie

Wat krijg je in onze pensioenregeling?

Wat krijg je in onze pensioenregeling? Pensioen 1-2-3 Hoe is je pensioen geregeld? Beschikbare premieregeling In dit Pensioen 1-2-3 lees je wat je wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie

Nadere informatie

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? www.bakkerspensioen.nl

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Uw pensioen En de keuzes die u heeft Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Stel uw ideale pensioen samen 2 Keuze 1 Eerder met pensioen 3 Keuze 2 Gedeeltelijk met pensioen 4 Keuze 3 Partnerpensioen omzetten

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. Gedeeltelijk met pensioen. De variabele pensioenuitkering. En de keuzes die u heeft

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. Gedeeltelijk met pensioen. De variabele pensioenuitkering. En de keuzes die u heeft Uw pensioen En de keuzes die u heeft Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Stel uw ideale pensioen samen 2 Keuze 1 Keuze 2 Eerder of later met pensioen Gedeeltelijk met pensioen 3 Keuze 3 4 Keuze 4 Partnerpensioen

Nadere informatie

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? www.bakkerspensioen.nl

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Uw pensioen En de keuzes die u heeft Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Stel uw ideale pensioen samen 2 Keuze 1 Eerder of later met pensioen 3 Keuze 2 Gedeeltelijk met pensioen 4 Keuze 3 Partnerpensioen

Nadere informatie

Wat krijg je in onze pensioenregeling?

Wat krijg je in onze pensioenregeling? Pensioen 1-2-3 Hoe is je pensioen geregeld? Excedentregeling In dit Pensioen 1-2-3 lees je wat je wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over jouw

Nadere informatie

Hoe is uw pensioen geregeld?

Hoe is uw pensioen geregeld? Hoe is uw pensioen geregeld? Mevr. J. Jansen Voorbeeldstraat 51 2056 LG Voorbeeldplaats Geachte mevrouw Jansen, Welkom bij . U bouwt vanaf pensioen bij ons op. Dit doet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NUSBRF SOCL RDSLDN- RK 1 nleiding 2 t/m 4 ie vraagt die weet 5 Boekentip en prijsvraag 6. aar - wanneer Colofon De nieuwsbrief van oktober heeft als thema: Je baan verliezen. n de rubriek ie vraagt die

Nadere informatie

Wat krijgt u in deze pensioenregeling?

Wat krijgt u in deze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Welkom bij Conservatrix. U bouwt vanaf 1 juni 2008 pensioen bij ons op. Dit doet u via uw werkgever . In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt

Nadere informatie

Partner- en Wezenpensioen. Versie 26-02-2016

Partner- en Wezenpensioen. Versie 26-02-2016 Partner- en Wezenpensioen Versie 26-02-2016 Versie 26-02-2016 Partner en wezenpensioen Als je nog in dienst bent en je overlijdt, of als je al gepensioneerd bent en je overlijdt, dan is er partnerpensioen

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw Pluspensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

De Pensioenplanner. Hoe ziet de Pensioenplanner eruit?

De Pensioenplanner. Hoe ziet de Pensioenplanner eruit? De Pensioenplanner BPF Koopvaardij heeft de Pensioenplanner ontwikkeld voor iedereen die nu pensioen opbouwt of in het verleden pensioen heeft opgebouwd en die wil weten hoe zijn pensioen ervoor staat.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NUSBRF SOCL RDSLDN- RK 1 nleiding 2 t/m 5 ie vraagt die weet 6 Prijsvraag / kleurplaat 7 aar - wanneer Colofon De vakantieperiode breekt weer aan en veel mensen gaan dan naar het buitenland. Om niet in

Nadere informatie

Dit is de nieuwe nieuwsbrief van het Sociaal Raadsliedenwerk. We hebben gekozen voor een nieuwe lay-out die past bij de kleuren van Surplus

Dit is de nieuwe nieuwsbrief van het Sociaal Raadsliedenwerk. We hebben gekozen voor een nieuwe lay-out die past bij de kleuren van Surplus NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDENWERK surplus welzijn Dit is de nieuwe nieuwsbrief van het Sociaal Raadsliedenwerk. We hebben gekozen voor een nieuwe lay-out die past bij de kleuren van Surplus De inhoud

Nadere informatie

Hoe is uw Pensioen geregeld?

Hoe is uw Pensioen geregeld? Hoe is uw Pensioen geregeld? Welkom bij de Onderlinge s-gravenhage. U bouwt vanaf 01-06-2016 pensioen bij ons op. Dit doet u via uw werkgever . Elke werkgever heeft zijn eigen pensioenregeling.

Nadere informatie

CAPGEMINI PENSIOENFONDS. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld?

CAPGEMINI PENSIOENFONDS. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Stichting PENSIOENFONDS CAPGEMINI Nederland Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie

Nadere informatie

Hoe is uw pensioen geregeld?

Hoe is uw pensioen geregeld? Hoe is uw pensioen geregeld? Mevr. J. Jansen Voorbeeldstraat 51 2056 LG Voorbeeldplaats Geachte mevrouw Jansen, Welkom bij . U bouwt vanaf pensioen bij ons op. Dit doet

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Partner- en Wezenpensioen

Partner- en Wezenpensioen Partner- en Wezenpensioen Uitgave april 2015 Disclaimer De in deze brochure verstrekte informatie van Stichting Pensioenfonds SABIC, gevestigd te Sittard (het pensioenfonds ) is van algemene aard, uitsluitend

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Pensioenfonds Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt

Nadere informatie

Je bouwt partnerpensioen op met de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel. Voor je kinderen is er wezenpensioen.

Je bouwt partnerpensioen op met de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel. Voor je kinderen is er wezenpensioen. Hoe is jouw pensioen geregeld? Wat krijg je in onze pensioenregeling? Ouderdomspensioen Je bouwt ouderdomspensioen op met de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel. Je krijgt dit ouderdomspensioen

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

LATER = NU. Kies uw eigen pensioen. informatie over uw pensioen

LATER = NU. Kies uw eigen pensioen. informatie over uw pensioen LATER = NU Kies uw eigen pensioen informatie over uw pensioen Eigen verantwoordelijkheid en keuzes maken is helemaal van deze tijd. Dat geldt ook voor mijn pensioen. Ik wil me er wel eerst goed in verdiepen.

Nadere informatie

Laag 2 netto pensioenregeling. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Netto ouderdomspensioen. Netto nabestaanden- en wezenpensioen

Laag 2 netto pensioenregeling. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Netto ouderdomspensioen. Netto nabestaanden- en wezenpensioen Laag 2 netto pensioenregeling Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Netto ouderdomspensioen Via uw werkgever KLM neemt u deel in de netto pensioenregeling van Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM en bouwt

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Partner- en Wezenpensioen. Versie

Partner- en Wezenpensioen. Versie Partner- en Wezenpensioen Versie 03-11-2016 Versie 03-11-2016 Partner en wezenpensioen Als je bij SABIC werkt en je overlijdt, of als je al gepensioneerd bent en je overlijdt, dan is er partnerpensioen

Nadere informatie

Hoe is uw pensioen geregeld?

Hoe is uw pensioen geregeld? Hoe is uw pensioen geregeld? Welkom bij Delta Lloyd. U bouwt via pensioen bij ons op, zolang u in dienst bent bij deze werkgever. Dit geldt wanneer u 21 jaar of ouder bent. In dit Pensioen

Nadere informatie

CHECKLIST VOOR WERKGEVERS

CHECKLIST VOOR WERKGEVERS Er verandert iets in de werksituatie van uw werknemer Wat betekent dat voor u en uw werknemer? Situatie Nieuw in dienst Actie U meldt uw werknemer aan via de mutatiebestanden. Hij krijgt van ons binnen

Nadere informatie

Partner- en Wezenpensioen. Versie

Partner- en Wezenpensioen. Versie Partner- en Wezenpensioen Versie 25-04-2017 Versie 25-04-2017 Partner en wezenpensioen Als je nog in dienst bent en je overlijdt, of als je al gepensioneerd bent en je overlijdt, dan is er partnerpensioen

Nadere informatie

Pensioenbijeenkomst medewerkers Rockwool

Pensioenbijeenkomst medewerkers Rockwool Pensioenbijeenkomst medewerkers Rockwool Nicolle Gerritsen en Frank Reuling april 2016 Inhoud Actualiteiten pensioenfonds Pensioenreglement 2015 AOW UPO toelichting Andere pensioenen Praktische pensioenzaken

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Je bouwt partnerpensioen op met de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel. Voor je kinderen is er wezenpensioen.

Je bouwt partnerpensioen op met de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel. Voor je kinderen is er wezenpensioen. Hoe is jouw pensioen geregeld? Wat krijg je in onze pensioenregeling? Ouderdomspensioen Je bouwt ouderdomspensioen op met de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel. Je krijgt dit ouderdomspensioen

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Beleggingspakket In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NUSBRF SOCL RDSLDN- RK 1 Voorwoord 2 3 ie vraagt die weet 4 n gesprek met 5 ie vraagt die weet 6 aar - wanneer Colofon Dit is de tweede nieuwsbrief in 2013 die u digitaal ontvangt. Vorige keer heeft u

Nadere informatie

Hoe bouwt u pensioen op? Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Wat krijgt u in onze pensioenregeling niet?

Hoe bouwt u pensioen op? Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Wat krijgt u in onze pensioenregeling niet? U kunt vanaf 1 januari 2015 nettopensioen bij ons opbouwen. In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in deze nettopensioenregeling. Dat is belangrijk om te weten, bijvoorbeeld als u van baan

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Pensioenreglement A In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die

Nadere informatie

1. Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

1. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hartelijk welkom bij Pensioenfonds PGB! U bouwt pensioen bij ons op omdat u bij RELX werkt. In dit Pensioen 1-2-3 leest u hoe het zit met uw pensioen Lees in 3 stappen over uw pensioen Pensioen 1-2-3 bestaat

Nadere informatie

CHECKLIST VOOR WERKGEVERS

CHECKLIST VOOR WERKGEVERS Er verandert iets in de werksituatie van je werknemer Wat betekent dat voor je en jouw werknemer? Situatie Actie Nieuw in dienst Je meldt jouw werknemer aan via de mutatiebestanden. Hij krijgt van ons

Nadere informatie

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht Toelichting Uniform Pensioenoverzicht Wat heeft u aan het Uniform Pensioenoverzicht? Het Uniform Pensioenoverzicht geeft u duidelijkheid over wat u krijgt bij

Nadere informatie

Brochure. Partner- en Wezenpensioen

Brochure. Partner- en Wezenpensioen 0 Brochure Partner- en Wezenpensioen Partner- en wezenpensioen Als je bij SABIC werkt en je overlijdt, of als je al gepensioneerd bent en je overlijdt, dan is er partnerpensioen voor je partner en wezenpensioen

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

De hoogte van het totale partnerpensioen staat vermeld op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op

De hoogte van het totale partnerpensioen staat vermeld op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op Welkom bij Ahold Delhaize Pensioen! Met ingang van je 21ste verjaardag of latere datum in dienst bouw je pensioen bij ons op. Dit doe je via Ahold Delhaize. Elk pensioenfonds heeft zijn eigen pensioenregeling.

Nadere informatie

Pensioen Meer informatie over uw pensioenregeling. Pensioenfonds Avebe

Pensioen Meer informatie over uw pensioenregeling. Pensioenfonds Avebe Pensioenfonds Avebe Pensioen 1-2-3 Meer informatie over uw pensioenregeling Welkom bij Pensioenfonds Avebe. In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Dat is belangrijk

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op uw jaarlijkse

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Beleggingspakket In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Partner- en. Brochure. Wezenpensioen

Partner- en. Brochure. Wezenpensioen Partner- en Brochure Wezenpensioen Partner- en Wezenpensioen Als je nog in dienst bent en je overlijdt, of als je al gepensioneerd bent en je overlijdt, dan is er partnerpensioen voor je partner en wezenpensioen

Nadere informatie

Kiest u een stabiel of een variabel pensioen?

Kiest u een stabiel of een variabel pensioen? Kiest u een stabiel of een variabel pensioen? U bouwt pensioen op bij ons fonds in de excedentregeling en u bent 55 jaar of ouder. Wij vragen u om een keuze te maken voor een stabiel of een variabel pensioen.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Hoe is uw pensioen geregeld?

Hoe is uw pensioen geregeld? Hoe is uw pensioen geregeld? De Ahold Pensioenregeling 2015 Geachte heer, mevrouw, Welkom bij Ahold Pensioenfonds! Als u 21 jaar of ouder bent, bouwt u vanaf uw datum in dienst pensioen bij ons op. Dit

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Partner- en. Brochure. Wezenpensioen

Partner- en. Brochure. Wezenpensioen 0 Partner- en Brochure Wezenpensioen Partner- en wezenpensioen Als je bij SABIC werkt en je overlijdt, of als je al gepensioneerd bent en je overlijdt, dan is er (mogelijk) partnerpensioen voor je partner

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

StichtingPensioenfondsNIBC

StichtingPensioenfondsNIBC StichtingPensioenfondsNIBC Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen.

Nadere informatie

Wat krijg je in onze pensioenregeling?

Wat krijg je in onze pensioenregeling? Pensioen 1-2-3 Hoe is je pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 lees je wat je wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over je pensioen. Die vind

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

1. Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

1. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hartelijk welkom bij Pensioenfonds PGB! U bouwt pensioen bij ons op. Dit doet u via uw werkgever in de grafimedia. In dit Pensioen 1-2-3 leest u hoe het zit met uw pensioen. Lees in 3 stappen over uw pensioen

Nadere informatie

Laag 2 LAAG 2. Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Laag 2 LAAG 2. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Laag 2 LAAG 2 Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen. Dit is laag 2. In de eerste laag leest u in het kort de belangrijkste informatie over uw pensioenregeling. In laag 2 vindt u meer informatie over alle

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Als u overlijdt. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Als u overlijdt. Wat betekent dit voor uw pensioen? Als u overlijdt Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud 1. Als u overlijdt 3 2. Wat betekent uw overlijden voor uw ouderdomspensioen? 3 2.1 Uw ouderdomspensioen stopt 3 2.2 Eenmalige uitkering als u

Nadere informatie

Direct Ingaand Pensioen

Direct Ingaand Pensioen Direct Ingaand Pensioen Direct Ingaand Pensioen U hebt in een pensioenregeling een pensioenkapitaal opgebouwd. Met dit pensioenkapitaal moet u een pensioen aankopen. Dit is meestal een levenslang ouderdomspensioen,

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Nadere informatie

StichtingPensioenfondsNIBC

StichtingPensioenfondsNIBC StichtingPensioenfondsNIBC Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen.

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op uw jaarlijkse

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

Hoe is uw pensioen geregeld?

Hoe is uw pensioen geregeld? Hoe is uw pensioen geregeld? Welkom bij pensioenfonds Croda! U bouwt via uw werkgever bij ons pensioen op. Elke pensioenuitvoerder heeft zijn eigen regeling. In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Welkom bij de Nationale APF. U bouwt via uw werkgever Stichting Autoriteit Financiële Markten pensioen bij ons op. In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

De hoogte van het totale partnerpensioen staat vermeld op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op

De hoogte van het totale partnerpensioen staat vermeld op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op De Ahold Pensioenregeling 2015 Welkom bij Ahold Pensioenfonds! Met ingang van uw 21ste verjaardag of latere datum in dienst bouwt u pensioen bij ons op. Dit doet u via Ahold Delhaize. Elk pensioenfonds

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze netto pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze netto pensioenregeling? Hoe is je pensioen geregeld? Wat krijgt u in onze netto pensioenregeling? Netto ouderdomspensioen Via uw werkgever neemt u deel aan de netto pensioenregeling van ABN AMRO Pensioenfonds. Met deze regeling

Nadere informatie

Úw pensioen. Wat gaat ú ermee doen? Laat uw pensioen aansluiten op uw persoonlijke wensen. Premie- en kapitaalovereenkomst

Úw pensioen. Wat gaat ú ermee doen? Laat uw pensioen aansluiten op uw persoonlijke wensen. Premie- en kapitaalovereenkomst Úw pensioen. Wat gaat ú ermee doen? Laat uw pensioen aansluiten op uw persoonlijke wensen Premie- en kapitaalovereenkomst Hoe is uw pensioen opgebouwd? Pensioen: uw keuze telt Het pensioen bestaat in Nederland

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie

PSL. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld?

PSL. Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? PSL Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Schoen-, Leder- en Lederwarenindustrie Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Basisregeling In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Basisregeling In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? Welkom bij de Nationale APF. U bouwt via uw werkgever AZL N.V. pensioen bij ons op. In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in uw pensioenregeling. Pensioen

Nadere informatie

Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Hoe is uw pensioen geregeld? In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bevat geen persoonlijke informatie over uw pensioen. Die vindt u wel op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nadere informatie