Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes"

Transcriptie

1 Energy Saving Solutions ESS Informatie brochure Heatpipes

2 HeatPipe Een compleet zonneboilersysteem bestaat uit 3 componenten: 1 de collector 2 het opslagvat 3 het besturingssysteem Elk van deze componenten is noodzakelijk voor het goed functioneren van het systeem. Door verschillende modulus aan elkaar te koppelen kan voor iedere situatie het ideale systeem worden samen gesteld. Collector De collector module bestaat uit een aantal vacuümbuizen, manifold en frame. Door een combinatie te maken met panelen is het vermogen af te stemmen op de behoefte. De collector is samengesteld uit duurzame materialen zoals; aluminium, RVS, UV bestendig kunststof en natuurlijk glas. De koperen buis in de manifold is geïsoleerd met steenwol om de hoge temperaturen te weer staan de rest van de holtes zijn gevuld met PUR schuim. In de onderstaande foto is een module met 20 vacuüm buizen weergegeven.

3 Het opslagvat De binnen tank is vervaardigd van hoogwaardig 1,2 mm dik roestvrijstaal (SUS/AISI316,DINX5CrNiMo17122). Het isolatie materiaal bestaat uit 50mm PUR schuim waardoor het water lang warm blijft. Het geheel is afgewerkt met een gecoat staal. In de tanks zijn twee koperen warmtewisselaars gemonteerd. De onderste warmtewisselaar wordt aangesloten op de zonnecollector, de andere warmtewisselaar wordt doorgaans aangesloten op de CV ketel t.b.v. naverwarming in de wintermaanden.

4 Het besturingssysteem Het besturingssysteem is zeer uitgebreid waarbij alle parameters instelbaar zijn naar uw specifieke situatie. Hierdoor kan een optimaal rendement uit het systeem worden gehaald. In te stellen waarden zijn: Collector regeling Ringleiding regeling Aansturing electrisch verwarmingselement Waarschuwing overtemperatuur Sterilisatie cyclus Anti vries cyclus De besturingsunit wordt compleet geleverd met: 4 temperatuur sensoren 2 pomp aanluit mogelijkheden <250W Aansluit mogelijkheid electrische naverwarming <3000W Aansluitmogelijkheid 3wegklep 1 kabel voor pomp Grafisch display Eenvoudige bediening Engelstalige handleiding Deze besturingsunit is voor alle collector combinaties hetzelfde. Pompunit In de pompunit zijn naast de pomp componenten geïntegreerd die essentieel zijn voor een goede werking van het systeem. De belangrijkste componenten zijn: Wilo Pomp ST 15/6 met 3 standen Druk beveiligingsklep Debiet meter Vulklep collectorvloeistof met slang nippels Analoge drukmeter Analoge temperatuurmeter aanvoer collector Analoge temperatuurmeter retour collector

5 Ontgasser Smoor regeling Terugslagklep Afsluiters aan en afvoerleiding Aansluiting expansievat Geïsoleerd huis van robuust schuim (PUR) Werkingsprincipe van een zonneboiler Deze zonneboilers maken gebruik van HeatPipes in vacuümbuizen, hierdoor is deze vele malen efficiënter dan de normale vlakke plaat collectoren. Vacuümbuis De vacuümbuis is een coaxiale glazen buis waartussen een zeer diep vacuüm heerst (<5x10-5 Pa). Het zonlicht schijnt op de selectieve coating die op de binnenbuis is aangebracht, hierdoor zal deze worden verwarmd. Door gebruik te maken van de unieke isolerende eigenschap van vacuüm kan de warmte alleen maar worden afgegeven aan de HeatPipe. De vacuümbuis is vervaardigd van het sterk borosilicaat glas. Belangrijkste eigenschap van dit speciale glas is de grote lichtdoorlatendheid. De diameter van de vacuümbuizen is 58mm, de lengte is circa 1800mm. HeatPipe De warmte wordt door middel van een aluminium vin aan de HeatPipe doorgegeven. De belangrijkste functie van de HeatPipe is het transporteren van de warmte naar het te verwarmen medium. De HeatPipe is gevuld met een vloeistof die bij een relatief lage temperatuur verdampt. De vloeistof verdampt door de door de zon opgewarmde vacuümbuis. Het verdampte gas stijgt naar de relatief koude bovenkant van de HeatPipe waar het gas weer condenseert. De condensatie energie wordt afgegeven in de manifold aan de langs stromende vloeistof. De gecondenseerde vloeistof stroomt weer naar benden waarna de cyclus weer wordt herhaald. De cyclus stopt als de zon de vacuümbuis niet meer verwarmt, hierdoor kan er ook geen energie terug stromen.

6 Manifold De uiteinden van de HeatPipe zijn in de manifold bevestigd. Dit is een koperen buis met dwars daar op buizen waar de kop van de HeatPipe precies inpast. Door de exacte passing en de geleidende pasta is de warmte overdracht maximaal. De uiteinde van de HeatPipes komen dus niet direct in contact met het koel medium waardoor er geen lek kan ontstaan. De pijpen en de manifold vormen samen de collector. Deze collector is door het toonaangevende Fraunhofen instituut getest. Het rendement is 0,850-1,771 x dt/g - 0,0192 x dt2/g. Hierin is dt = collector temperatuur - omgevingstemperatuur, G is de straling loodrecht op het paneel [W/m2]. De onderlinge afstand tussen de buizen is 78 mm. Het voordeel van deze onderlinge afstand is dat de buizen minder snel in elkaars schaduw komen (gedurende 7 uur van de dag) waardoor het geprojecteerd oppervlak over een groot deel van de dag constant blijft en de buizen dus relatief efficiënt worden gebruikt. Regelsysteem Het verwarmde medium wordt met behulp van een pomp naar het opslagvat getransporteerd. De pomp wort aangestuurd door het regelsysteem, zowel in de manifold als in de het water opslagvat zijn temperatuurssensoren geplaatst. Indien de temperatuur in het water opslagvat lager is dan de temperatuur in zal de pomp worden geactiveerd. De pomp stopt als de collector temperatuur gelijk of lager is dan de boiler temperatuur. Opslagvat Het opslagvat is een belangrijk deel van het zonneboilersysteem. Hierin wordt de warmte energie opgeslagen zodat er ook gedoucht kan worden als de zon niet schijnt of kunnen minder zonnige dagen overbrugd worden. Het koude toevoerwater stroomt onder het vat in en zal door de warmte van het zonnepaneel worden verwarmd via een in de tank geplaatste warmte wisselaar, het warme water stijgt naar boven waar het warme water wordt afgenomen. Boven de eerste warmte wisselaar is een tweede warmte wisselaar geplaatst die kan worden gebruikt voor naverwarming of voor andere verwarmingsdoeleinden zoals vloerverwarming. De grote van het opslagvat is mede afhankelijk van de hoeveelheid water die dagelijks wordt gebruikt en de overbruggingsperiode. Schatting van het dagelijks gebruik van warmwater gaat als volgt: 10+(5 x aantal bewoners) =...(keuken) 35 x aantal douches per dag=...(douche) 70 x aantal baden per dag =...(bad) Totaal dagelijks gebruik...liter Boilervat grootte = is dagelijks gebruik x overbruggingsdagen.

7 Rekenwijze Voor het zonnecollector systeem is het van belang hoeveel licht de collectorbuizen bereikt en onder welke hoek. De berekening rekent voor elke 15 minuten uit hoe de stand van zon ten opzicht van het paneel wisselt, gedurende de dag en het jaar. Door te middelen over een maand of over het hele jaar kan de geschatte opbrengst inzichtelijk gemaakt worden. Om het opgenomen vermogen uit te rekenen gaan we uit van de 1367 W/m² die buiten de atmosfeer beschikbaar is. Voor de invloed van de weersgesteldheid gebruiken we gegevens die NASA verzameld heeft gedurende een periode van 10 jaar. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen direct licht en diffuus licht: ook als het bewolkt is en de buizen de zon niet zien draagt diffuus licht bij tot het verwarmen van de buizen. Het is op dit punt dat de grootste onzekerheid het model binnensluipt, want elk jaar is immers anders.

8 Bij de collectorbuizen aangekomen is hun stand ten opzichte van de (wisselende) azimuth en hoogte van de zon van belang voor het vermogen dat het vlak van de zonnecollector bereikt. De energiedichtheid is het hoogst indien het licht loodrecht op het paneel invalt en wordt minder naarmate de hoek van het zonlicht met de normaal op het paneel groter wordt. De efficiëntie van de buizen is afhankelijk van de hoek waaronder het licht binnenvalt. Omdat de collector is opgebouwd uit cilindervormige buizen schijnt de zon gedurende een relatief lange tijd loodrecht op de collector, dit in tegen stelling tot vlakke plaat collectoren. Voorts kunnen de buizen het licht voor een gedeelte reflecteren of in elkaars schaduw komen te staan. Deze effecten worden beschreven door zonnecollector-specifieke Incident Angle Modifier (IAM) functies. In het onderstaande figuur zijn de transversale en longitudinale hoeken afgebeeld, die via de IAM functies de efficiëntie bepalen waarmee de zonnecollectoren warmte verzamelen. Dit alles geeft een schatting van de hoeveelheid energie die de buizen gemiddeld opnemen. Daarmee kan vervolgens eenvoudig uitgerekend worden hoeveel het boilervat verwarmd wordt en tot welke energiebesparing dit leidt. Opbrengst Op deze pagina wordt de temperatuur van het boilervat van dag tot dag bijgehouden. De temperatuur wordt afgelezen op het eind van elke dag. De temperatuursensor is ongeveer in het midden van het boilervat geplaatst, en geeft slechts een indicatie voor de opgewekte energie. Doordat de soortelijke warmte van water varieert met de temperatuur zal het warmste water stijgen tot boven in het vat waar het warme water wordt afgenomen. Het afgenomen water is dus altijd een paar geraden warmer dan de opgegeven vat temperatuur. Gebruik: Ons gezin bestaat 4 personen (2 volwassenen & 2 kleine kinderen). Het verbruik per dag is: - 2x douchen (70 liter) Keuken gebruik (30 liter) Bad 2/week (140/7=20 liter) Wasmachine 5-week (45*10/7=64 liter) Totaal 184 liter per dag.

9 Weer Hiervoor heb ik helaas geen nauwkeurige instrumenten beschikbaar die de zonintensiteit kunnen meten, de weersbepaling wordt met het oog gedaan. Systeem De zonneboiler is Zuid West geplaatst op een schuindak van circa 50 graden. De collector bestaat uit 40 vacuümbuizen welke zijn aangesloten op een 300 liter vat. De opbrengst van januari versus juli: In de onderstaande tabel staan de boilertemperaturen van de maand januari In de onderstaande tabel staan de boilertemperaturen van de maand juli 2008.

10 Energy Saving Solutions Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op: tel

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen.

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen. Segrosol levert hoogwaardige zonneboiler systemen tegen minimale kosten. Onze producten zijn uitgerust met vacuüm buizen en heat pipes. Deze systemen geven een zeer hoog rendement en zijn onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Inhoud 1. Installatievoorschriften 2. Werking van het systeem 3. Installatie van de vacuümbuizen 4. Aansluiting 5. Onderhoud 6. Inregelen systeem 7.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120 Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120 Handleiding HT V4.2 februari 2011 1 Inhoud 1. Installatievoorschriften 2. Werking van het systeem 3. Installatie van de vacuümbuizen

Nadere informatie

Tercal verwarmingssystemen

Tercal verwarmingssystemen Tercal verwarmingssystemen De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend

Nadere informatie

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector:

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector: Allereerst hartelijk dank voor uw getoonde interesse in onze Solesta Zonneboiler. In dit document vindt u informatie over het door ons samengestelde systeem. Het rendement van een zonneboiler Een zonneboiler

Nadere informatie

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL.

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1 Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1. Algemeen. De basis van het systeem is een 100 liter boiler met daarop gemonteerd een pompunit en een regeling. Deze

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen Een Rivusol zonneboiler voor iedereen De makkelijkste manier om over te stappen op zonne-energie Rivusol heeft zich ten doel gesteld om de zonneboiler bereikbaar te maken voor iedereen. Met de Rivusol

Nadere informatie

www.hetzonnecollectief.nl T 020-2066915 info@hetzonnecollectief.nl

www.hetzonnecollectief.nl T 020-2066915 info@hetzonnecollectief.nl www.hetzonnecollectief.nl T 020-2066915 info@hetzonnecollectief.nl De Zonneboiler De zonneboiler Nieuwe vacuümtube met drie elementen De vacuümtubes gebruiken een ontwikkelde methode met 12 lagen borosilicaat

Nadere informatie

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Zonneboiler-systemen Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Maatwerk in zonneboilers De zonneboiler-systemen van TechniQ Energy zijn perfect in balans en van hoge kwaliteit. Naast de standaard systemen,

Nadere informatie

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de aurostepplus zonneboiler. De aurostepplus van Vaillant zorgt

Nadere informatie

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 2 Een thermische zonne-installatie is opgebouwd uit volgende elementen : 1 2 De zonne-collector vangt het invallend zonlicht op en zet die om in warmte. Deze warmte wordt

Nadere informatie

Nieuwe vacuümtube met drie elementen

Nieuwe vacuümtube met drie elementen De Zonneboiler Nieuwe vacuümtube met drie elementen De vacuümtubes gebruiken een ontwikkelde methode met 12 lagen borosilicaat glas, daarin inbegrepen de graduele verandering van ALN/AIN-SS/CU elementen,

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostep plus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort Duurzaam warmwatercomfort 01.04.2011 aurostep plus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de. De aurostep plus van Vaillant zorgt voor een krachtigere straal heerlijk

Nadere informatie

VMBO PIE. Zonneboiler

VMBO PIE. Zonneboiler VMBO PIE Zonneboiler Colofon Uitgave: Ontwerp: Illustraties: Auteurs: Bewerking: De rede Terneuzen XXX XXX XXX XXX Deze uitgave is uitsluitend bestemd voor gebruik door leden van de Vereniging Platform

Nadere informatie

Solenco zonlichtsystemen programma 2011

Solenco zonlichtsystemen programma 2011 zonlichtsystemen programma 2011 voor toepassing in: Woonhuizen in de laagbouw Gestapelde woningen Grootverbruik Zwembad en vloerverwarming 2011 Energie uit zonlicht Zonlicht kunt u passief gebruiken om

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend Solar

Nadere informatie

HEAT - PIPE 160 Easy

HEAT - PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE HEAT - PIPE 160 Easy Goud Installatiesystemen bv Einsteinstraat 14 F 3316 GG Dordrecht Tel. +3178-6452977 Mobiel: +316-10190439 Fax +3178-6452775 Email: info@goud-cv.nl Internet:

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen

Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen Waterwerkbladen Waterwerkblad 3.8 beveiligingen (gevaarlijke) toestellen Waterwerkblad 4.4B warmtapwaterinstallaties beveiligingen Waterwerkblad 4.4C warmtapwaterinstallaties zonne-energie systemen Plaatsing

Nadere informatie

Hoe kiest u een zonneboiler?

Hoe kiest u een zonneboiler? Hoe kiest u een zonneboiler? Frank Lannoit In de zonneboiler wordt het warme water bewaard, de boiler is uiteraard zeer goed geïsoleerd zodat het water dagenlang op temperatuur kan blijven. Normaal gesproken

Nadere informatie

1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN

1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 2 Een thermische zonne installatie is opgebouwd uit volgende elementen : 1 2 De zonne-collector vangt het invallend zonlicht op en zet die om in warmte. Deze warmte wordt

Nadere informatie

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie. Technische gegevens

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie. Technische gegevens VIESMANN VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie Technische gegevens Bestelnummer en prijzen: zie prijslijst VITOSOL 200-TM type SPEA Vacuümbuiscollector

Nadere informatie

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Quantum Solar Technology MODEL HA GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Illustraties in deze handleiding

Nadere informatie

De.25.Positieve.Punten.van.de.Zonneboiler-Solar-nu.nl. T., M., a@b.nl, Bleiswijk, 140718

De.25.Positieve.Punten.van.de.Zonneboiler-Solar-nu.nl. T., M., a@b.nl, Bleiswijk, 140718 De.25.Positieve.Punten.van.de.Zonneboiler-Solar-nu.nl Zernikestraat 7 2665 JJ BLEISWIJK Tel : 010.522 3593 Mob. : 065.333 2559 Fax : 084.710 2357 Web : www.solar-nu.nl E-mail : info@solar-nu.nl Bank :

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH Gebruikershandleiding Silverline Heat Het slimste zonneboilersysteem van Nederland SLST.GBH.20160524 1 1. Inleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw zonneboiler! U heeft gekozen voor een

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSO Upgrade Technische gegevens ZentaSO zonneboilersysteem DST opbrengst 1 collector 3,4 DST opbrengst 2 collectoren 4,4 Maximale bedrijfstemperatuur ºC 80 Opvoerhoogte (bij extra

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN Duurzame systeemoplos Het Nefit SolarLine-systeem is dé verwarmings- en warmwatervoorziening waarmee

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

Energiebesparende Boilers

Energiebesparende Boilers Bespaar to t 90% op uw energien ota Energiebesparende Boilers Variabel instelbare capaciteit Camping ZWEMBAD bungalowpark Sportcomplex Fitness club Healthcentrum Voorwoord Deze brochure legt de exacte

Nadere informatie

Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler?

Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler? Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler? Inleiding Een zonneboiler bestaat uit de drie volgende hoofdbestanddelen: - de zonnecollector(en): het meest zichtbare onderdeel - de boiler of opslagvat

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Jaargang 2 Nummer 1 Editie Feb. 2017 Inleiding: door de voorzitter Beste mensen, Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2017, dat het nog een beter jaar mag worden dan 2016. Vorig

Nadere informatie

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Quantum Solar Technology MODEL H5 GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Illustraties in deze handleiding

Nadere informatie

De zon in het zwembad

De zon in het zwembad De zon in het zwembad Inleiding Het zwembad Aquarius staat in de gemeente Tienhuizen. Toen het zwembad in 1963 gebouwd werd speelde de energiekosten en het milieu nog niet zo n belangrijke rol. Inmiddels

Nadere informatie

1. Inleiding. Het procesmodel ZONNECOLLECTOR is gemaakt voor het gebruik op scholen. Het doel is om de leerling kennis te laten maken met het toepassen van een zonnecollector in een praktijksituatie. Hiervoor

Nadere informatie

Introductiecursus zonnewarmte. Robbert van Diemen

Introductiecursus zonnewarmte. Robbert van Diemen Introductiecursus zonnewarmte Robbert van Diemen 1 Inhoud 1. Waarom zonnewarmte 2. De markt 3. Type zonnewarmtesystemen 4. Type collectoren 5. Basis systemen 6. Toepassingen 7. Dimensionering 8. Subsidie

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

Itho voorverwarmer zonneboilers

Itho voorverwarmer zonneboilers Itho voorverwarmer zonneboilers Toepassing De Itho voorverwarmer zonneboiler wordt toegepast om op een uiterst spaarzame manier tapwater te verwarmer op locaties waar warm water direct en royaal beschikbaar

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

Zonneboilers. Voordelig & duurzaam warm water voor kraanwater en cv ondersteuning ook bij lage buitentemperaturen en vorst. Kwaliteitsproducten

Zonneboilers. Voordelig & duurzaam warm water voor kraanwater en cv ondersteuning ook bij lage buitentemperaturen en vorst. Kwaliteitsproducten ISDE subsidie 1125 tot 2630 Voordelig & duurzaam warm water voor kraanwater en cv ondersteuning ook bij lage buitentemperaturen en vorst Kwaliteitsproducten Vacuümbuizen - Keymark certificatie - TÜV goedkeur

Nadere informatie

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II * Verwarmen * Koelen * Warm Water DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp Versati II Nr.1 Air Conditioner fabrikant van de wereld Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai, opgericht in 1991, is s werelds

Nadere informatie

zonne-energie zonneboiler zonnepanelen

zonne-energie zonneboiler zonnepanelen Zonne-energie Zonneboilers Zonnepanelen GEBRUIKERSHANDLEIDING Silverline Heat en Blackline Heat OOK VOOR ZONNEPANELEN BENT U BIJ SOLESTA AAN HET JUISTE ADRES. KIJK OP WWW.SOLESTA.COM VOOR SLSTa5.GBH.100213

Nadere informatie

SOLAR systeem. Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie. Nieuw

SOLAR systeem. Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie. Nieuw SOLAR systeem Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie Nieuw U kunt de zonnecollectoren in uw dak afzonderlijk of in combinatie met VELUX dakramen installeren. Een collector van 7,2

Nadere informatie

ATAG cv-zonneboiler CBHotTop

ATAG cv-zonneboiler CBHotTop ATAG cv-zonneboiler CBHotTop Omschrijving Een ATAG cv-zonneboiler functioneert in combinatie met een Solo-ketel. Kenmerk van de cv-zonneboiler is de aanwezigheid van 2 boilerspiralen, waarvan de onderste

Nadere informatie

zonnewarmte voelen en beleven

zonnewarmte voelen en beleven zonnewarmte voelen en beleven zonnewarmte voelen en beleven Met een Rivusol-zonneboiler kies je voor duurzaamheid en geluk. Neem een warme douche of bad zonder rekening te houden met het verbruik van fossiele

Nadere informatie

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123 VII. ZentaSOL VII-1 120 VII-2 s 123 VII Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com VII-1 Boilervat Collector 175,5 113,5 1 3 1060 70 1 37 1960

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden.

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Gebruikshandleiding Zonneboilers 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Inhoud Inhoud... 2 1 EcoNorm II en CBSolar II... 3 2 CBHotTop... 4 3 Uitlezing regelunit (onderdeel van het SolarStation)...

Nadere informatie

ZentaSOL 1C ZentaSOL 2C

ZentaSOL 1C ZentaSOL 2C Nederland - elgië NL Dak integratie collectoren voor zonneboilersysteem ZentaSOL 1 ZentaSOL 2 Installatie- en servicehandleiding Geïntegreerd in het dak 1 of 2 zonnecollectoren M002070-300021367-001-E

Nadere informatie

ZONNEBOILERS ZONNEBOILERS PRIJS EXCL. BTW EUR. TYPE ARTIKEL nr OMSCHRIJVING. (prijslijst onder voorbehoud van eventuele wijzigingen of fouten)

ZONNEBOILERS ZONNEBOILERS PRIJS EXCL. BTW EUR. TYPE ARTIKEL nr OMSCHRIJVING. (prijslijst onder voorbehoud van eventuele wijzigingen of fouten) TYPE ARTIKEL nr OMSCHRIJVING Zonneboiler SBS 1 wisselaar voor zonnesysteem W Geïsoleerd met CFC-vrij polyurethaanschuim, 1 warmtewisselaar, eenvoudig toegankelijk inspectieluik, 2 voelerhulzen van 15 mm,

Nadere informatie

Warmtepompboiler AX7.1B

Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler (260 liter) 260 liter 4 à 6 personen pagina 3 Warmtepompboiler (260 liter) 3 Wat is een warmtepompboiler? Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijk alternatief

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Dit goed isolerende vat

Nadere informatie

Technische Kennis Dag 2014. Zonne-energie Henk Meijer

Technische Kennis Dag 2014. Zonne-energie Henk Meijer Technische Kennis Dag 2014 Zonne-energie Henk Meijer Zonne-energie Wat gaan we behandelen? Energie van de zon Indirect gebruik zonne-energie Direct gebruik zonne-energie Zonnepanelen en collectoren Passieve

Nadere informatie

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g monosolar zonneboilersysteem met hoogrendement bouwen op duurzame energie U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g Onze producten worden wereldwijd verkocht vanwege hun ongeëvenaarde technische

Nadere informatie

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat Hierboven is een cv houtkachel aangesloten op een buffervat. Dit buffervat

Nadere informatie

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie opraakt. De bronnen van duurzame energie, zoals de wind en de zon, kunnen niet opraken.

Nadere informatie

EPHP12/EPHP15/EPHP20 VACUÜMBUIS ZONNECOLLECTOR INSTALLATIEHANDLEIDING: 1 Belangrijke informatie: 1.1 Plaatselijke regelgeving: 1.

EPHP12/EPHP15/EPHP20 VACUÜMBUIS ZONNECOLLECTOR INSTALLATIEHANDLEIDING: 1 Belangrijke informatie: 1.1 Plaatselijke regelgeving: 1. EPHP12/EPHP15/EPHP20 VACUÜMBUIS ZONNECOLLECTOR INSTALLATIEHANDLEIDING: 1 Belangrijke informatie: 1.1 Plaatselijke regelgeving: De installatie moet voldoen aan de plaatselijke regelgeving. 1.2 Installateur:

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit h o u d t Nederla nd w a r m SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste

Nadere informatie

FREE ENERGY NEWSLETTER

FREE ENERGY NEWSLETTER FREE ENERGY NEWSLETTER DE ENERGIEBRONNEN VAN DE 21 STE EEUW Nr. 20, 2011 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Het Experiment deel 2... 4 Nieuwe rubriek: Gebruikers Vertellen... 8 Green Ebox MINI... 11 Speciale

Nadere informatie

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux.

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux. ST-Energy Energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In de zoektocht naar nieuwe, milieuvriendelijke energie- bronnen, biedt de zon de grootste mogelijkheden.

Nadere informatie

Concepten EPC 0.4. Bouwkundige uitgangspunten

Concepten EPC 0.4. Bouwkundige uitgangspunten Concepten EPC 0.4 Om een EPC 0.4 te realiseren voor de referentiewoningen zijn er verschillende concepten ontwikkeld die onderling verschillen op de wijze van ventileren en verwarmen. Aan de basis van

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan verneem ik deze graag.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan verneem ik deze graag. Dhr. Robin van den Hooven robinvandenhooven@gmail.com 06-28 61 36 45 Beringe, 25 Januari Onderwerp: Zonneboilersysteem 300-3SLM Geachte heer van den Hooven, beste Robin, Naar aanleiding van uw aanvraag

Nadere informatie

DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING

DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING Bij de ontwikkeling van Landgoed Drenkeling heeft duurzaamheid een hoge prioriteit. Duurzaamheid betekent in dit geval dat de gebouwde omgeving voldoet aan hoge duurzaamheidseisen

Nadere informatie

Verwarming - ecologie

Verwarming - ecologie InterSOLUTION Beste mevrouw, Beste meneer, InterSOLUTION Van Marcke maakt van deze gelegenheid gebruik u via dit persdossier haar selectie producten voor te stellen voor de beurs InterSOLUTION. U vindt

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak Introductie: Het Triple Solar zonthermisch dak (ook wel energiedak genoemd) is speciaal ontwikkeld voor het regenereren, balanceren

Nadere informatie

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar Inhoud Opbouw van de zonneboiler... 2 Onderdelen... 2 Collector... 2 kastje met elektrische bedrading... 2 Boiler... 3 opvang vat...

Nadere informatie

Zet de zon aan! Gratis warm water met duurzame energie. Zonlichtsystemen van Remeha. remeha.nl/zon

Zet de zon aan! Gratis warm water met duurzame energie. Zonlichtsystemen van Remeha. remeha.nl/zon Zet de zon aan! Zonlichtsystemen van Remeha Gratis warm water met duurzame energie remeha.nl/zon Opstelling in dak Bespaar direct met zonne-energie! Opstelling op dak Opstelling plat dak Zonnecollectoren

Nadere informatie

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex!

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! ZON Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! Al 75 jaar staat Bulex er voor in dat u niet in de kou staat.

Nadere informatie

WARMTEPOMP BOILERS. Uw betrouwbare partner in warmwater voorziening

WARMTEPOMP BOILERS. Uw betrouwbare partner in warmwater voorziening WARMTEPOMP BOILERS Laag energieverbruik 5 jaar garantie op de kuip Kan gebruik maken van restwarmte Maximaal warmwater comfort Ook leverbaar in solar-uitvoering Beschikbaar in 200 en 300 liter uitvoeringen

Nadere informatie

SUNDISC BADEN IN DE LUXE VAN NATUURLIJKE WARMTE

SUNDISC BADEN IN DE LUXE VAN NATUURLIJKE WARMTE SUNDISC BADEN IN DE LUXE VAN NATUURLIJKE WARMTE NATUURLIJKE LUXE Een frisse duik na een lange werkdag. Samen baantjes trekken. De kinderen zien opgaan in spetterend plezier. En dat allemaal onder de blote

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN renewables for all renewables for all Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN energizing your future energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

Indirect zonnesysteem

Indirect zonnesysteem Indirect zonnesysteem The Energy To eet Your Needs In het thermische zonne-energie assortiment van A.O. Smith treft u 2 soorten installaties aan. Allereerst de zonnesystemen die gebruik maken van zonne-energie

Nadere informatie

Remeha ZentaSOL. De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

Remeha ZentaSOL. De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Remeha ZentaSOL De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement ZentaSOL Zonneboilersysteem Remeha ZentaSOL S Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die we kennen. We hebben

Nadere informatie

SEC. Bouwen zonder gas! Door Heating Solutions International en Smart Energy Concept 2018

SEC. Bouwen zonder gas! Door Heating Solutions International en Smart Energy Concept 2018 Bouwen zonder gas! Door Heating Solutions International en Smart Energy Concept 2018 Onze focus Creëren van comfort 100% duurzaam Samenwerken in de keten Wat is comfort? Ja / nee? Ja / nee? Ja / nee? Wat

Nadere informatie

Infogids zonneboiler

Infogids zonneboiler Infogids zonneboiler Inhoudstabel Inhoudstabel... 1 Wat is een zonneboiler?... 2 De werking van een zonneboiler... 2 Waarmee moet u rekening houden?... 2 De kostprijs van een zonneboiler... 3 Overzicht

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis.

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Infrarood verwarming Warm, comfortabel en gezond Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Effectieve en efficiente warmtebron De innovatieve infrarood verwarmingssystemen spelen helemaal in

Nadere informatie

De warmte die u waardeert. Zonne-energie voor U. Systeem Water. Zonneboiler systeem voor sanitair warm water

De warmte die u waardeert. Zonne-energie voor U. Systeem Water. Zonneboiler systeem voor sanitair warm water Met RW Solar zonnewarmte kiest u voor het hoogste rendement, Europese kwaliteit en zekerheid van goedkoop en schoon warm water. Onze producten zijn stuk voor stuk gekozen op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMLINE

HANDLEIDING SLIMLINE HANDLEIDING SLIMLINE GEBRUIKSAANWIJZING Product groep: Product type: Versie: Besturing Slimline 13rev.6 SunDisc Solar Systems B.V. e-mail info@sun-disc.nl internet www.sun-disc.nl Dealer : Geachte klant,

Nadere informatie

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie.

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie. Tekst voor zonneboiler: Thermische zonne energie of de Zonneboiler De zonneboiler is hét topproduct uit het gamma van ZEN Renewables. Ontwikkeld vanuit een jarenlange ervaring en directe technische opvolging,

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw ENERGIE

Opleiding Duurzaam Gebouw ENERGIE Opleiding Duurzaam Gebouw ENERGIE Leefmilieu Brussel Productie van thermische zonne-energie in individuele en collectieve woningen (< 10 eenheden) Gregory NEUBOURG APERe Doelstellingen van de presentatie

Nadere informatie

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0 Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding Type 3.0 April 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie 1 2 Bediening binnenunit 2 3 Thermostaat instellen 3 3.1 Instelling controleren 3 3.2 Koelen of verwarmen

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging

Nadere informatie

NIEUW. Thermische zonnesystemen. Geniet op elk moment van de meest milieuvriendelijke energie en spaar heel wat geld uit op uw energiefactuur

NIEUW. Thermische zonnesystemen. Geniet op elk moment van de meest milieuvriendelijke energie en spaar heel wat geld uit op uw energiefactuur Thermische zonnesystemen NIEUW Geniet op elk moment van de meest milieuvriendelijke energie en spaar heel wat geld uit op uw energiefactuur Belsolar gekeurde zonnesystemen SolarPlan en SolarPlus Ecologisch

Nadere informatie

Info gids. Infogids zonneboiler. Info gids. Zonneboiler www.zonneboilersite.be 1

Info gids. Infogids zonneboiler. Info gids. Zonneboiler www.zonneboilersite.be 1 Zonneboiler www.site.be 1 Inhoudstafel Wat is een? 2 De werking van een 3 Waarmee moet u rekening houden? 3 De kostprijs van een 4 Overzicht premies van een 4 Premie van de netbeheerder 5 Terugverdientijd

Nadere informatie

Multifunctionele oplossing voor CO 2 -besparing en EPC-verlaging EPC 0,6? Geen probleem. Sterke schakels

Multifunctionele oplossing voor CO 2 -besparing en EPC-verlaging EPC 0,6? Geen probleem. Sterke schakels Multifunctionele oplossing voor CO 2 -besparing en EPC-verlaging EPC 0,6? Geen probleem Sterke schakels + Intergas Kombi Kompakt HRE VOORDELEN VAN DEZE COMBINATIE Servicevriendelijk Verlaging van de EPC

Nadere informatie

Collector De opbrengst is gerelateerd aan het aanbod van het klimaat volgens EN

Collector De opbrengst is gerelateerd aan het aanbod van het klimaat volgens EN OPBRENGSTEN Triple Solar panelen hebben vier functies en hiermee vier soorten opbrengsten: A B C D Bron voor de warmtepomp De opbrengst is gerelateerd aan de vraag van de warmtepomp Collector De opbrengst

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

1 Warmteleer. 3 Om m kg water T 0 C op te warmen heb je m T 4180 J nodig. 4180 4 Het symbool staat voor verandering.

1 Warmteleer. 3 Om m kg water T 0 C op te warmen heb je m T 4180 J nodig. 4180 4 Het symbool staat voor verandering. 1 Warmteleer. 1 De soortelijke warmte is de warmte die je moet toevoeren om 1 kg van een stof 1 0 C op te warmen. Deze warmte moet je ook weer afvoeren om 1 kg van die stof 1 0 C af te koelen. 2 Om 2 kg

Nadere informatie

In dit document leggen we uit hoe isolatie werkt en hoe INSUL8eco werkt in uw gebouw.

In dit document leggen we uit hoe isolatie werkt en hoe INSUL8eco werkt in uw gebouw. De basis van isolatie en hoe INSULd8eco werkt in uw gebouw In dit document leggen we uit hoe isolatie werkt en hoe INSUL8eco werkt in uw gebouw. Om de werking van onze isolatie oplossing goed te begrijpen,

Nadere informatie

Baden in de luxe van natuurlijke warmte

Baden in de luxe van natuurlijke warmte Baden in de luxe van natuurlijke warmte Natuurlijke Luxe Een frisse duik na een lange werkdag. Samen baantjes trekken. De kinderen zien opgaan in spetterend plezier. En dat allemaal onder de blote hemel.

Nadere informatie