Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL."

Transcriptie

1 1 Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1. Algemeen. De basis van het systeem is een 100 liter boiler met daarop gemonteerd een pompunit en een regeling. Deze boiler kan worden verwarmd met een C22 collector of met een C2.7 zonnecollector. Verder wordt de boiler aangesloten op bijvoorbeeld een combiketel die er voor zorgt dat de temperatuur van het warme tapwater minimaal 60 o C. wordt. Een te hoge tapwatertemperatuur van bijvoorbeeld 80 o C bij de kraan of de douche, kan worden voorkomen door het toepassen van een mengventiel. 2. Werking. Het systeem VW (zie figuur1) bestaat uit twee units, de collector en de boiler (met pompunit en regeling). Er wordt water gepompt door de leidingen die de units met elkaar verbinden. In de collector wordt het water verwarmd door het zonlicht. Vervolgens wordt hiermee, via een warmtewisselaar, het water in de boiler verwarmd. Figuur 1 In de collector bevindt zich de absorber waarmee het water door middel van zonne-energie wordt verwarmd. De absorber bestaat uit een dunne koperen plaat waarop aan de achterzijde een koperen buis is bevestigd. Op de plaat is een zogenaamde spectraal selectieve laag aangebracht. Door deze laag wordt het zonlicht goed geabsorbeerd en geeft de absorber weinig warmte af. Het water dat door de koperen buis stroomt wordt door de zon verwarmd.

2 2 Het zonne-energie systeem is een zogenaamd low-flow systeem. Bij dit systeem is het pompdebiet klein. Dit heeft tot gevolg dat, als de zon schijnt, de temperatuur van het water in de collector met ongeveer 30 o C. stijgt, terwijl de stijging bij full-flow slechts enkele graden bedraagt. Hierdoor is vrijwel direct warm water beschikbaar. In de pompunit die op de boiler gemonteerd is bevindt zich een pomp waarmee water door de collector en vervolgens door de warmtewisselaar (spiraal in de boiler) wordt gepompt. Dit is een apart, gesloten circuit, dat (gedeeltelijk) gevuld met een paar liter water in de spiraal. Als de temperatuur van de absorber in de collector een bepaald aantal graden hoger is dan de temperatuur van het leidingwater in de boiler stelt de regeling de pomp in werking. Omgekeerd, als de verschiltemperatuur lager wordt dan een bepaalde waarde zal de pomp stoppen. Het water uit de collector loopt dan terug in de spiraal in de boiler. Dit is een zogenaamd terugloopsysteem waarmee de collector wordt beschermd tegen bevriezing. De pomp wordt ook uitgeschakeld als het water in de boiler een temperatuur van 80 o C heeft bereikt. Hierdoor worden te hoge temperaturen van het water voorkomen. De regeling wordt via een adapter in het stopcontact met 20 V gelijkspanning gevoed. Op deze manier is er nergens op de boiler een spanning van 230 Volt. Dit verhoogt de veiligheid. 3. Installatie Collector en temperatuurvoeler. Zie hiervoor het aparte montagevoorschrift. Dit wordt bij de collector, het platdak frame en/of het bovendaks frame meegeleverd. Let op dat er in de collector een PT1000 temperatuurvoeler aangebracht moet worden. Dit moet gebeuren bij het plaatsen van de collector Boiler met pompunit en terugloopvat. Het materiaal van het vat van de boiler en van de spiralen is roestvrijstaal. De boiler staat op drie stelschroeven met de mogelijkheid om ongelijkmatigheden van de vloer binnen een marge van 10 mm te compenseren. Op de kunststof kap aan de bovenzijde van de boiler is de regeling voor het in - en uitschakelen van de pomp gemonteerd. Onder de kunststof kap bevinden zich de elektrische aansluitingen van de 24 VDC voeding en de temperatuursensor van de collector. maat BO100RV-1 A 980 B 603 C 733 D 523 E 163 F 1020 G 104 Eigenschap eenheid BO100RV-1 Volume liter 120/190 Gewicht kg 80/100 Opp. warmtewisselaar zon m 2 0,63 Inhoud warmtewisselaar liter 3,2 zon Vulling warmtewisselaar liter 2,4 zon Maximum druk boiler MPa 1,0 Maximum druk in spiraal MPa 1,0 Maximum temperatuur 0 C 90

3 3 De boiler wordt op de vloer geplaatst en moet bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de naverwarmer geplaatst worden. In figuur 2 zijn de afmetingen van de boiler te zien. De waterleiding wordt via een inlaatcombinatie op de boiler (blauwe aansluiting, ¾ uitwendige draad) aangesloten. De rode aansluiting wordt met een leiding verbonden met de naverwarmer. Isoleer deze leiding. Het mengventiel dient voor de naverwarmer gemonteerd te worden en dient ingesteld te worden op een iets hogere temperatuur dan de temperatuur van de naverwarmer. Het is ook aan te bevelen ongeveer 30 cm van de koud water leiding te isoleren. De pompunit bestaat uit een 24 Volt membraanpomp die het water uit de spiraal via een terugslagklep naar de collector pompt. Verder is er een demper gemonteerd voor het dempen van hydraulische pulsen in het collectorcircuit, die uit de membraanpomp komen. Een andere belangrijke component in de pompunit is de terugloopklep. Als de pomp stopt opent deze klep, waardoor het water uit de collector via de by-pass van de pomp terug kan stromen in de spiraal van de boiler. Verder is er een stuk transparante buis gemonteerd, waarmee te controleren is of er voldoende water in het collectorcircuit aanwezig is. Het hoogteverschil tussen de bovenkant van de collector en de voer waarop de boiler staat mag maximaal 7 meter zijn. Hiermee wordt lokaal koken van de water bovenin de collector voorkomen. Het maximale hoogteverschil kan worden vergroot tot 10 meter als er een restrictie (stromingsweerstand) in de leiding van het zonne-energiecircuit wordt geplaatst bij toevoeraansluiting van de boiler 3.3. Leidingen van het collectorcircuit. Het zonne-energiesysteem is een zogenaamd terugloop systeem, dat wil zeggen dat de collectoren leeg lopen zodra de pomp stopt. Het water uit de collectoren loopt dan terug in het terugloopvat. In dit systeem is de warmtewisselaar (spiraal) in de boiler het terugloopvat. De collector en de spiraal in de boiler worden met elkaar verbonden door, bij voorkeur koperen buizen. Er wordt geadviseerd buizen met diameters van 10 of 12 mm uitwendig te gebruiken. De benodigde fittingen voor collector en boiler worden meegeleverd met de boiler. Voor het goed leeglopen zijn er een paar eisen aan de leidingloop: - De onderkant van de collector moet hoger zijn dan bovenkant van de boiler. - De leidingen moeten op afschot gemonteerd worden. - De helling van de collector mag niet kleiner zijn dan 20 o voor de nieuwe collector C22 en voor de gewijzigde C2.6/7 met parallel absorber. Bij de C2.6/7 collector met serpentine absorber is deze hoek 30 o - Bij een platdakopstelling mogen de leidingen niet meer dan 5 meter worden versleept over het dak. - In de onderstaande figuur staan voorbeelden hoe leidingen niet mogen lopen. Indien hier niet aan wordt voldaan moet er glycol aan het water worden toegevoegd. Het is echter nooit toegestaan dat de onderkant van de collector lager is dan 60 cm boven de vloer waarop de boiler staat.

4 4 De leidingen moeten worden geïsoleerd met hittebestendige isolatie. Er moet rekening worden gehouden met een af en toe kortstondige (30 seconden) buistemperatuur van 150 o C en langdurig 100 o C. De collector en de boiler zijn van aansluitingen voorzien die geschikt zijn voor koperen buis van 10 of 12 mm uitwendig Het vullen van het collectorcircuit. Omdat het water in het collectorcircuit moet teruglopen in de spiraal in de boiler moet deze spiraal slechts voor ongeveer 70 % worden gevuld. Het collectorcircuit kan worden gevuld met behulp van een trechter. Verwijder de vuldop van de vulopening en plaats hierin een trechter. Verwijder de kap van de pompunit. Deze zit vast met een lichte klikverbinding. Verwijder de rode plug uit de insteekkoppeling bovenin de transparante buis. Vul de spiraal met water tot dat het water uit de opening komt waarin de rode plug zat. Het systeem is dan met de juiste hoeveelheid water gevuld. Dit is 2,4 liter water. De leiding in de pompunit is transparant uitgevoerd om te kunnen controleren of er voldoende water in het systeem zit. Achterkant boiler, pompset gemonteerd op boiler 3.5. De regeling. De regeling kan aan de boven op de boiler gemonteerd worden of op bijvoorbeeld de muur. De PT1000 sensor die bovenin de voelerbuis van de boiler zit dient voor het aflezen van de boilertemperatuur op de display van de regeling. De andere sensor die meer onderin de voelerbuis zit, dient voor het in en uitschakelen van de pomp. Ook is de pomp reeds aangesloten op de regeling. Als de schroefjes van de kap waarop de regeling is bevestigd worden losgemaakt kan de kap gedeeltelijk worden opgetild en wordt een klemmenstrook zichtbaar waar de PT1000 temperatuurvoeler van de collector en de voeding (netadapter) worden aangesloten. Hierbij hoeft geen rekening met polariteit worden gehouden. Het maakt dus niet uit waar de plus en de min worden aangesloten.

5 Starten en testen van het systeem Als er voldoende zon is zal de pomp onmiddellijk gaan werken. Dit kan echter ook enkele minuten duren als er inde regeling een tijdvertraging is ingesteld. Als er niet voldoende zon is kan de pomp in werking worden gesteld als de regeling op handmatig te zetten. Er dienen vervolgens een aantal zaken te worden gecontroleerd. o Controleer of de het water goed wordt rondgepompt. Dit is eenvoudig te controleren door te voelen of de leiding die retour komt van de collector warm wordt. Verder zal het waterniveau in de transparante buis iets zakken. o o Controleer of er ergens een lekkage is. Stop de pomp en controleer of het waterniveau weer terug komt op nagenoeg het oude niveau.

6 6 Het aanbrengen van een buis in een steekkoppeling Buis O-ring Roestvrijstalen tanden Kunststof gripring Het aanbren gen van een buis in een steekkoppeling De buis haaks en braamvrij afsnijden. Zorg er voor da t de buis geen scherpe randen o f kerven in de lengterichting of andere beschadigingen heeft. De koppeling klemt al voordat die afdicht. De buis tot aan de aan slag invoeren. De gripring is voorzien van roestvrijstalen tanden en houdt de buis vast in de koppeling. Door de O-ring ontstaat een volledig dichte verbinding. Controleer of de buis goed is aangebracht, voor een 8 mm buis is dit ongeveer 15 mm. Dit is eenvoudig mogelij k door in tegen gestelde richting te trekken. De buis kan worden uitgenomen door het borgingselem ent, de kunststof gripring, in te d rukken.

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

inhoud Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Katern voor scholing, her- en bijscholing

inhoud Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Katern voor scholing, her- en bijscholing Katern voor scholing, her- en bijscholing 24 inhoud 1 Aansluiten zonneboiler Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Zonne-energie staat steeds meer in de

Nadere informatie

Itho voorverwarmer zonneboilers

Itho voorverwarmer zonneboilers Itho voorverwarmer zonneboilers Toepassing De Itho voorverwarmer zonneboiler wordt toegepast om op een uiterst spaarzame manier tapwater te verwarmer op locaties waar warm water direct en royaal beschikbaar

Nadere informatie

VMBO PIE. Zonneboiler

VMBO PIE. Zonneboiler VMBO PIE Zonneboiler Colofon Uitgave: Ontwerp: Illustraties: Auteurs: Bewerking: De rede Terneuzen XXX XXX XXX XXX Deze uitgave is uitsluitend bestemd voor gebruik door leden van de Vereniging Platform

Nadere informatie

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector:

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector: Allereerst hartelijk dank voor uw getoonde interesse in onze Solesta Zonneboiler. In dit document vindt u informatie over het door ons samengestelde systeem. Het rendement van een zonneboiler Een zonneboiler

Nadere informatie

1. Inleiding. Het procesmodel ZONNECOLLECTOR is gemaakt voor het gebruik op scholen. Het doel is om de leerling kennis te laten maken met het toepassen van een zonnecollector in een praktijksituatie. Hiervoor

Nadere informatie

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN Duurzame systeemoplos Het Nefit SolarLine-systeem is dé verwarmings- en warmwatervoorziening waarmee

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie.

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie. Installatie instructie Recoh-drain RD1-835CW Wij feliciteren u met de aanschaf van de Recoh-drain (Douchegoot-wtw). De Recoh-drain is één van de economisch meest interessante vormen van energiebesparing.

Nadere informatie

Solenco zonlichtsystemen programma 2011

Solenco zonlichtsystemen programma 2011 zonlichtsystemen programma 2011 voor toepassing in: Woonhuizen in de laagbouw Gestapelde woningen Grootverbruik Zwembad en vloerverwarming 2011 Energie uit zonlicht Zonlicht kunt u passief gebruiken om

Nadere informatie

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Inhoud 1. Installatievoorschriften 2. Werking van het systeem 3. Installatie van de vacuümbuizen 4. Aansluiting 5. Onderhoud 6. Inregelen systeem 7.

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie.

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie. Tekst voor zonneboiler: Thermische zonne energie of de Zonneboiler De zonneboiler is hét topproduct uit het gamma van ZEN Renewables. Ontwikkeld vanuit een jarenlange ervaring en directe technische opvolging,

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTLINE

HANDLEIDING SMARTLINE HANDLEIDING SMARTLINE GEBRUIKSAANWIJZING Product groep: Product type: Versie: Besturing Smartline 14rev3 SunDisc Solar Systems B.V. e-mail info@sun-disc.nl internet www.sun-disc.nl Dealer : Geachte klant,

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G E-mail: info@dutchsolarsystems.com Website: www.dutchsolarsystems.com

H A N D L E I D I N G E-mail: info@dutchsolarsystems.com Website: www.dutchsolarsystems.com G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G E-mail: info@dutchsolarsystems.com Website: www.dutchsolarsystems.com Inhoud Gebruikershandleiding DSS Zonneboilersystemen 1 Werking 1 2 Status Regel Unit 3 3

Nadere informatie

Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes

Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes Energy Saving Solutions ESS Informatie brochure Heatpipes HeatPipe Een compleet zonneboilersysteem bestaat uit 3 componenten: 1 de collector 2 het opslagvat 3 het besturingssysteem Elk van deze componenten

Nadere informatie

zonne-energie zonneboiler zonnepanelen

zonne-energie zonneboiler zonnepanelen Zonne-energie Zonneboilers Zonnepanelen GEBRUIKERSHANDLEIDING Silverline Heat en Blackline Heat OOK VOOR ZONNEPANELEN BENT U BIJ SOLESTA AAN HET JUISTE ADRES. KIJK OP WWW.SOLESTA.COM VOOR SLSTa5.GBH.100213

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH Gebruikershandleiding Silverline Heat Het slimste zonneboilersysteem van Nederland SLST.GBH.20160524 1 1. Inleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw zonneboiler! U heeft gekozen voor een

Nadere informatie

LET OP MONTAGE VOORSCHRIFT. StarMaster HR. Verpakking is tevens boormal. COLLECTOR met STRALINGSSENSOR AAN DE INSTALLATEUR

LET OP MONTAGE VOORSCHRIFT. StarMaster HR. Verpakking is tevens boormal. COLLECTOR met STRALINGSSENSOR AAN DE INSTALLATEUR LET OP Verpakking is tevens boormal MONTAGE VOORSCHRIFT StarMaster HR COLLECTOR met STRALINGSSENSOR AAN DE INSTALLATEUR BEWAAR DIT DIT MONTAGEVOORSCHRIFT INSTALLATIEVOORSCHRIFT GOED DE GOED BUURT IN DE

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSO Upgrade Technische gegevens ZentaSO zonneboilersysteem DST opbrengst 1 collector 3,4 DST opbrengst 2 collectoren 4,4 Maximale bedrijfstemperatuur ºC 80 Opvoerhoogte (bij extra

Nadere informatie

CEEPEE 15 K / G / M. Montagevoorschrift condenswaterpomp

CEEPEE 15 K / G / M. Montagevoorschrift condenswaterpomp Montagevoorschrift condenswaterpomp CEEPEE 15 K / G / M Zelfaanzuigend tot 1,5 m Opvoerhoogte 9 m / 18 m. Universeel toepasbaar Zeer laag geluidsniveau 1 Het beoogde gebruik De condenswaterpomp is bedoeld

Nadere informatie

Bosch solar Pakket. Montage- en Gebruikershandleiding 6 720 616 018 (2008/03)

Bosch solar Pakket. Montage- en Gebruikershandleiding 6 720 616 018 (2008/03) osch solar Pakket nl Montage- en Gebruikershandleiding 2 NL Voorwoord In deze installatie-instructie wordt de installatie, ingebruikstelling en het onderhoud van het hele systeem beschreven. De installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMLINE

HANDLEIDING SLIMLINE HANDLEIDING SLIMLINE GEBRUIKSAANWIJZING Product groep: Product type: Versie: Besturing Slimline 13rev.6 SunDisc Solar Systems B.V. e-mail info@sun-disc.nl internet www.sun-disc.nl Dealer : Geachte klant,

Nadere informatie

Inbedrijfstelling van de installatie

Inbedrijfstelling van de installatie Inbedrijfstelling van de installatie excellence in hot water INHOUD. Zonnecircuit.............................. 2. Inbedrijfstelling............................. 3 3. Oplossen van eventuele pannes..............

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING Betrouwbaarheid Innovatie 8A.52.03.03/01.03 Wijzigingen voorbehouden. Inhoud Werking... 3 Indicatielampjes regeleenheid... 3 Display-unit... 4 Onderhoud... 5 Controle van het waterniveau

Nadere informatie

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g monosolar zonneboilersysteem met hoogrendement bouwen op duurzame energie U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g Onze producten worden wereldwijd verkocht vanwege hun ongeëvenaarde technische

Nadere informatie

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen.

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen. Segrosol levert hoogwaardige zonneboiler systemen tegen minimale kosten. Onze producten zijn uitgerust met vacuüm buizen en heat pipes. Deze systemen geven een zeer hoog rendement en zijn onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

MANUAL VEEBORSTEL HANGEND

MANUAL VEEBORSTEL HANGEND MANUAL VEEBORSTEL HANGEND Voorwoord De Vink roterende veeborstel bestaat uit een frame waarin een borstelwals, aangedreven door een trommelmotor, is gemonteerd. Het geheel wordt met 3 kettingen verend

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G Website:

H A N D L E I D I N G   Website: G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G E-mail: info@dutchsolarsystems.com Website: www.dutchsolarsystems.com Inhoud Gebruikershandleiding DSS Zonneboilersystemen 1 Werking 1 2 Status Regel Unit 3 3

Nadere informatie

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar Inhoud Opbouw van de zonneboiler... 2 Onderdelen... 2 Collector... 2 kastje met elektrische bedrading... 2 Boiler... 3 opvang vat...

Nadere informatie

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux.

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux. ST-Energy Energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In de zoektocht naar nieuwe, milieuvriendelijke energie- bronnen, biedt de zon de grootste mogelijkheden.

Nadere informatie

Installatiehandleiding plaatsen van twee zonnecollectoren op een schuindak

Installatiehandleiding plaatsen van twee zonnecollectoren op een schuindak Installatiehandleiding plaatsen van twee zonnecollectoren op een schuindak 1) Neem de arbo-voorschriften in acht, plaats bij voorkeur een in hoogte verstelbare steiger met valbeveiliging op de werkruimte.

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden.

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Gebruikshandleiding Zonneboilers 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Inhoud Inhoud... 2 1 EcoNorm II en CBSolar II... 3 2 CBHotTop... 4 3 Uitlezing regelunit (onderdeel van het SolarStation)...

Nadere informatie

Buispomp pomp T250 Handleiding

Buispomp pomp T250 Handleiding Buispomp pomp T250 Handleiding Versie November 2013 Bom Aqua B.V. Tel. 078-6150402 Oosteind 47 Email: info@bom-aqua.nl 3356 AB website: www.bom-aqua.nl Papendrecht Capaciteiten Pomp Opvoerhoogte van 0-150

Nadere informatie

Tercal verwarmingssystemen

Tercal verwarmingssystemen Tercal verwarmingssystemen De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN renewables for all renewables for all Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN energizing your future energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Dit goed isolerende vat

Nadere informatie

KICKSPACE 500 DUO GECOMBINEERDE CONVECTOR VOOR WARM WATER C-V MET ELEKTRISCHE VENTILATOR

KICKSPACE 500 DUO GECOMBINEERDE CONVECTOR VOOR WARM WATER C-V MET ELEKTRISCHE VENTILATOR 1371034-01 TM KICKSPACE 500 DUO GECOMBINEERDE CONVECTOR VOOR WARM WATER C-V MET ELEKTRISCHE VENTILATOR INSTALLATIE-, ONDERHOUD EN GEBRUIKSINSTRUCTIES EN TECHNISCHE GEGEVENS LEES DEZE INSTRUCTIES A.U.B.

Nadere informatie

SERVICE HANDBOEK DUURZAME ENERGIE. Installatievoorschrift collectoren en terugloopvat

SERVICE HANDBOEK DUURZAME ENERGIE. Installatievoorschrift collectoren en terugloopvat SERVICE HANDBOEK DUURZAME ENERGIE Installatievoorschrift collectoren en terugloopvat Inhoudsopgave 1. INBOUW ZONNECOLLECTOR IN PANNENDAK PAG. 4 1.1 TYPEN INBOUW ZONNECOLLECTOREN MET GOTENSETS 4 1.2 POSITIE

Nadere informatie

Handleiding regenwatersysteem De Molenvliet

Handleiding regenwatersysteem De Molenvliet Handleiding regenwatersysteem De Molenvliet 1.Regenwateropvang 2.Opslagtanks 3.Pompinstallatie 4.Drukreservoir 5.Leidingwaterinvoer 6.Toiletdistributie 7.Windmolen 8.Elektriciteitopslag 9.Schakelkast

Nadere informatie

Technisch handboek Titano Smart Pro. Ferroli Titano Smart Pro. V5 2019

Technisch handboek Titano Smart Pro. Ferroli Titano Smart Pro. V5 2019 Technisch handboek Titano Smart Pro Technisch handboek Titano Smart Pro (TSP) 1. Algemeen: Afmeting: Gewicht leeg c.a. Voltage Opgenomen vermogen maximaal LxBxH 650x595x1500 (exclusief de stelpoten) 65

Nadere informatie

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Zonneboiler-systemen Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Maatwerk in zonneboilers De zonneboiler-systemen van TechniQ Energy zijn perfect in balans en van hoge kwaliteit. Naast de standaard systemen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

Handleiding. Zonnegascombi V2. Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming. Versie 1.00

Handleiding. Zonnegascombi V2. Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming. Versie 1.00 Handleiding Zonnegascombi V2 Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming Versie 1.00 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1) Omschrijving... 3 2) Algemene werking... 3 3) Regelgeving...

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend Solar

Nadere informatie

info@dutchsolarsystems.com www.dutchsolarsystems.com

info@dutchsolarsystems.com www.dutchsolarsystems.com I N S TA L L AT I E H A N D L E I D I N G E-mail: Website: info@dutchsolarsystems.com www.dutchsolarsystems.com Inhoud 1 Installatievoorschrift D.S.S. Zonnewarmte Systemen 1 2 DSS Zonnewarmte Systemen

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit h o u d t Nederla nd w a r m SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste

Nadere informatie

MVB-500, MVB-1000 Installatie- en montagehandleiding

MVB-500, MVB-1000 Installatie- en montagehandleiding vanderbeyl MVB-500, MVB-1000 Installatie- en montagehandleiding Itho bv Adm. de Ruyterstraat 2 3115 HB Schiedam Postbus 21 3100 AA Schiedam T (010) 427 89 10 F (010) 427 88 88 E info@itho.nl I www.itho.nl

Nadere informatie

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS MODELLEN: ES3 ES4 ES5 ES65 Installatie- en bedieningsvoorschriften Onderhoudsinstructies Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden. 4.1.4 INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Montage instructies voor de automatische driewegkraan aan de Digisol solarregler

Montage instructies voor de automatische driewegkraan aan de Digisol solarregler Montage instructies voor de automatische driewegkraan aan de Digisol solarregler Lees deze instructies voor het installeren van de automatische driewegkraan. SCHADE VEROORZAAKT DOOR NIET DEZE INSTALLATIEINSTRUCTIES

Nadere informatie

SLST.Ha5.000961. Installatiehandleiding SILVERLINE HEAT

SLST.Ha5.000961. Installatiehandleiding SILVERLINE HEAT SLST.Ha5.000961 Installatiehandleiding SILVERLINE HEAT Inhoudsopgave 1 Levering en benodigdheden... 3 1.1 Levering... 3 Tabel 1... 3 Tabel 2... 4 1.2 Benodigheden... 5 2 Installatie hellend dak... 6 2.1

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. 8X /05.12 Wijzigingen voorbehouden.

Gebruikshandleiding. 8X /05.12 Wijzigingen voorbehouden. Gebruikshandleiding 8X.52.71.01/05.12 Wijzigingen voorbehouden. Inhoud 1 EcoNorm II en CBSolar II... 3 2 CBHotTop... 4 3 Zonneboilercombi... 5 4 Uitlezing regelunit... 6 5 Vraag & antwoord... 6 Versie

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Hoe kiest u een zonneboiler?

Hoe kiest u een zonneboiler? Hoe kiest u een zonneboiler? Frank Lannoit In de zonneboiler wordt het warme water bewaard, de boiler is uiteraard zeer goed geïsoleerd zodat het water dagenlang op temperatuur kan blijven. Normaal gesproken

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

1. Over Fluvoo. 2. Installatie van Fluvoo. 3. In een notendop. Figurenlijst

1. Over Fluvoo. 2. Installatie van Fluvoo. 3. In een notendop. Figurenlijst Wij feliciteren u met de aankoop van een Fluvoo douchewarmtewisselaar. Fluvoo is één van de economisch meest interessante vormen van energiebesparing. De terugverdientijd is erg kort. Met de toepassing

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

Handleiding Installatieaanwijzingen TX 3100A

Handleiding Installatieaanwijzingen TX 3100A Handleiding Installatieaanwijzingen TX 3100A 1.0.0 INHOUDSOPGAVE 1.0.0 INHOUDSOPGAVE 2 3.0.0 ALGEMENE INFORMATIE 3 3.1.0 VOORWOORD 3 3.2.0 TOEPASSINGSGEBIED 3 3.3.0 LIJST MET COMPONENTEN 3 3.4.0 WERKING

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

Installatie instructie voor. Q-Blue Multivert. met pompunit. De Q-Blue Multivert pagina 2. De Pompunit pagina 5

Installatie instructie voor. Q-Blue Multivert. met pompunit. De Q-Blue Multivert pagina 2. De Pompunit pagina 5 Installatie instructie voor Q-Blue Multivert met pompunit De Q-Blue Multivert pagina 2 De Pompunit pagina 5 versie maart 2017 Reoch-multivert Reoch-multivert Wij feliciteren u met de aanschaf van de Q-Blue

Nadere informatie

AquaSol 4 Zonlichtsysteem

AquaSol 4 Zonlichtsysteem energiek in duurzame klimaatconcepten AquaSol 4 Zonlichtsysteem van Ferroli Nederland 5,4 GJ > > > Z O N L I C H T ONEINDIGE BRON VAN ENERGIE < < < Kies duurzaam, kies zonlichtenergie Voordelen AquaSol

Nadere informatie

Zie achterzijde voor bijkomende informatie HET GEBRUIK VAN EEN PORTABLE

Zie achterzijde voor bijkomende informatie HET GEBRUIK VAN EEN PORTABLE HET GEBRUIK VAN EEN PORTABLE Vul de portable kort voordat u weg gaat. Vloeibare zuurstof verdampt. Als u de gevulde portable niet gebruikt, zal deze toch in ongeveer 24 uur leeglopen. 1. Zorg er altijd

Nadere informatie

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing EcoAir 60 Gebruiksaanwijzing Technische specificaties. Algemeen Netspanning: 230V/50Hz Ampère: 16 Wattage: 3000 Afmeting: 515x975x40mm (BxHxD) Gewicht leeg: 42 kg Pompen Aantal: 2x (douche- en afvalwater)

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding

vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding Inhoud 1 vanderbeyl boilers, type IGB 4 1.1 Beschrijving 4 1.2 Levering 4 1.3 Technische informatie 4 1.4 Toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

DAALDEROP, VEELZIJDIG IN WARMTE

DAALDEROP, VEELZIJDIG IN WARMTE DAALDEROP, VEELZIJDIG IN WARMTE Daalderop, opgericht in 1880 in Tiel, is marktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige warmwaterapparatuur en toonaangevend leverancier

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING info@dutchsolarsystems.com www.dutchsolarsystems.com

INSTALLATIE HANDLEIDING info@dutchsolarsystems.com www.dutchsolarsystems.com INSTALLATIE HANDLEIDING E-mail: Website: info@dutchsolarsystems.com www.dutchsolarsystems.com Inhoud INSTALLATIE HANDLEIDING versie1.2 1 Installatievoorschrift D.S.S. Zonnewarmte Systemen 1 2 DSS Zonnewarmte

Nadere informatie

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding Showersave QB1-21C Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtpunten bij

Nadere informatie

vanderbeyl IGB-100S, IGB-110H, IGB-150S Installatie- en montagehandleiding

vanderbeyl IGB-100S, IGB-110H, IGB-150S Installatie- en montagehandleiding vanderbeyl IGB-100S, IGB-110H, IGB-150S Installatie- en montagehandleiding Inhoud 1 Boilers, type IGB 2 1.1 Beschrijving 2 1.2 Levering 2 1.3 Technische informatie 2 1.4 Toepassingsmogelijkheden 3 1.5

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat Hierboven is een cv houtkachel aangesloten op een buffervat. Dit buffervat

Nadere informatie

STAP 1. Legschema STAP 2

STAP 1. Legschema STAP 2 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemene beschrijving en hydraulisch schakelschema Algemene beschrijving De hydraulisch aangedreven vetpomp BEKA HAMAX Systeem 2 wordt voornamelijk gebruikt voor het smeren van hydraulische hamers en alle

Nadere informatie

ST. Bosch solar Pakket. Montage- en Gebruikershandleiding (2010/05)

ST. Bosch solar Pakket. Montage- en Gebruikershandleiding (2010/05) osch solar Pakket nl Montage- en Gebruikershandleiding 6 720 616 018 (2010/05) 6720616018.00-1.ST 2 NL Voorwoord In deze installatie-instructie wordt de installatie, ingebruikstelling en het onderhoud

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123 VII. ZentaSOL VII-1 120 VII-2 s 123 VII Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com VII-1 Boilervat Collector 175,5 113,5 1 3 1060 70 1 37 1960

Nadere informatie

Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen

Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen Waterwerkbladen Waterwerkblad 3.8 beveiligingen (gevaarlijke) toestellen Waterwerkblad 4.4B warmtapwaterinstallaties beveiligingen Waterwerkblad 4.4C warmtapwaterinstallaties zonne-energie systemen Plaatsing

Nadere informatie

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding Showersave QB1-21 Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES -200, -300 en -500, DDS en ES dubbele scheiding en enkele scheiding uitvoering De vanderbeyl roestvrijstalen oplaadboilers maken het mogelijk om met een beperkt ketel vermogen een groot tapwatercomfort

Nadere informatie

Nefit Economy cv-boilers

Nefit Economy cv-boilers Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Nefit Economy cv-boilers INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 1-1 2. INSTALLEREN 2-1 2.1 Voorschriften 2-1 2.1.1 Algemene voorschriften 2-1 2.1.2 Voorschriften fabrikant

Nadere informatie

Remeha ZentaSOL. De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

Remeha ZentaSOL. De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Remeha ZentaSOL De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement ZentaSOL Zonneboilersysteem Remeha ZentaSOL S Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die we kennen. We hebben

Nadere informatie

Augustus 2013 Pagina 1

Augustus 2013 Pagina 1 Aanvullende Installatiehandleiding t.b.v. Tzerra & Calenta koppeling met de WTW unit met ingebouwde terugslagklep en voedingsspanning aansluiting voor de ketel Inleiding Met gebalanceerde ventilatie met

Nadere informatie

Elektronische kamerthermostaat

Elektronische kamerthermostaat Elektronische kamerthermostaat Gefeliciteerd! U bent in het bezit van de EasyStat, een nieuwe, door Honeywell ontwikkelde kamerthermostaat. Eenvoud en duidelijkheid staan voorop bij deze kamerthermostaat.

Nadere informatie

In de complete zonneboilersets zitten 30 cm flexibele doorkoppel slangen voorzien van HT isolatie

In de complete zonneboilersets zitten 30 cm flexibele doorkoppel slangen voorzien van HT isolatie Zonzijdig Hoeveel collectoren mogen er in serie? Er mogen maximaal 4 collectoren in serie. Zitten er door koppel slangetjes voor de collectoren in de set? In de complete zonneboilersets zitten 30 cm flexibele

Nadere informatie

Hooiland pomp, Handleiding

Hooiland pomp, Handleiding Hooiland pomp, Handleiding Versie Maart 2012 Bom Aqua B.V. tel 078 6150402/ 06 120 945 36 Oosteind 47 Email info@bom-aqua.nl 3356 AB website: www.bom-aqua.nl Papendrecht Capaciteiten Opvoerhoogte van 20-75

Nadere informatie

Leidingreparatie en -onderhoud

Leidingreparatie en -onderhoud Leidingreparatie en -onderhoud Uitgebreide keuze bij één leverancier. Uniek duurzaam ontwerp. Betrouwbare prestaties en snel. Type Aantal modellen Pagina Druktestpompen 2 9.2 Pijpbevriezers 2 9.3 Ontkalkingspompen

Nadere informatie

Pompgroepen IC GPD IC GPM Gebuiksaanwijzingen

Pompgroepen IC GPD IC GPM Gebuiksaanwijzingen Pompgroepen IC GPD IC GPM Gebuiksaanwijzingen IC GPM met mengkraan gemotoriseerde via SM90.120.2CA 230VAC IC GPD zonder mengkraan Mengkraan met instelbare manuele bypass Servomotor 3-punts sturing Grundfos

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Warmwater circulatie-unit O DVU 3 kw 230 V INHOUDSOPGAVE Voorwoord pag. 4 Inleiding pag. 5 Technische specificaties pag. 5 Veiligheidsvoorzieningen en instructies pag. 6 Werking van

Nadere informatie

HR-combiketel. Onderhoud / storingen

HR-combiketel. Onderhoud / storingen HR-combiketel Onderhoud / storingen Belangrijk: Controleer 1x per half jaar de waterdruk in de cv-installatie en vul zonodig bij. Schakel uw installateur in als u meer dan 4x per jaar water moet bijvullen.

Nadere informatie

1. Onderhoud en garantie

1. Onderhoud en garantie 1. Onderhoud en garantie Voor een goede werking van het zonneboilersysteem is inspectie door een erkende installateur benodigd. De druk van het collectorsysteem en expansievat en de beschermingsgraad van

Nadere informatie

AANSLUITSCHEMA 1 - VOOR CV HOUTKACHELS Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een bestaand cv systeem

AANSLUITSCHEMA 1 - VOOR CV HOUTKACHELS Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een bestaand cv systeem Hierboven is een CV houtkachel aangesloten op een bestaand cv systeem, daar waar een cv ketel reeds aanwezig is. Bij de CV ketel wordt een open verdeler aangebracht waardoor beide systemen onafhankelijk

Nadere informatie

1.3. Vloerverwarming wordt gevoed vanuit het buffervat, vloerkoeling rechtstreeks vanuit hydrobox en optioneel ventilator-convectoren aangesloten.

1.3. Vloerverwarming wordt gevoed vanuit het buffervat, vloerkoeling rechtstreeks vanuit hydrobox en optioneel ventilator-convectoren aangesloten. Bestekstekst Green Package 2 1. Omschrijving installatie 1.1. De woning wordt voorzien van een Green Package installatie voor verwarming, koeling en warm tapwaterbereiding. Het leveren en monteren binnen

Nadere informatie

Verwarming van zwembaden www.psa-zodiac.com

Verwarming van zwembaden www.psa-zodiac.com Verwarmers, warmtewisselaars Verwarming van zwembaden www.psa-zodiac.com Elektrische verwarmers Toepassing : Verwarming van openlucht- of overdekte zwembaden of spa s. Werkingsprincipe : Een elektrische

Nadere informatie