De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen."

Transcriptie

1 Segrosol levert hoogwaardige zonneboiler systemen tegen minimale kosten. Onze producten zijn uitgerust met vacuüm buizen en heat pipes. Deze systemen geven een zeer hoog rendement en zijn onderhoudsvriendelijk. Tevens streven wij er naar om een zo compleet mogelijk product aan te bieden welke aansluit op de gebruikersbehoefte. De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen. Technologie Werkingsprincipe van een Segrosol zonneboiler Alle Segrosol zonneboilers maken gebruik van heat pipes in vacuümbuizen, hierdoor is deze vele malen efficiënter dan de normale vlakkenplaat collectoren. Vacuümbuis De vacuümbuis is een coaxiale glazen buis waartussen een zeer diep vacuüm heerst (<5x10-5 Pa). Het zonlicht schijnt op de selectieve coating die op de binnenbuis is aangebracht, hierdoor zal deze worden verwarmd. Door gebruik te maken van de unieke isolerende eigenschap van vacuüm kan de warmte alleen maar worden afgegeven aan de heat pipe. De vacuümbuis is vervaardigd van het sterk borosilicaat glas. Belangrijkste eigenschap van dit speciale glas is de grote lichtdoorlatendheid. De diameter van de vacuümbuizen is 58mm, de lengte is circa 1800mm.

2 Heat pipe De warmte wordt door middel van een aluminium vin aan de heat pipe doorgegeven. De belangrijkste functie van de heat pipe is het transporteren van de warmte naar het te verwarmen medium. De heat pipe is gevuld met een vloeistof die bij een relatief lage temperatuur verdampt. De vloeistof verdampt door de door de zon opgewarmde vacuümbuis. Het verdampte gas stijgt naar de relatief koude bovenkant van de heat pipe waar het gas weer condenseert. De condensatie energie wordt afgegeven in de manifold aan de langs stromende vloeistof. De gecondenseerde vloeistof stroomt weer naar benden waarna de cyclus weer wordt herhaald. De cyclus stopt als de zon de vacumbuis niet meer verwarmt, hierdoor kan er ook geen energie terug stromen. Manifold De uiteinden van de heat pipes zijn in de manifold bevestigd. Dit is een koperen buis met dwars daar op buizen waar de kop van de heat pipe precies inpast. Door de exacte passing en de geleidende pasta is de warmte overdracht maximaal. De uiteinde van de heat pipes komen dus niet direct in contact met het koel medium waardoor er geen lek kan ontstaan. De pijpen en de manifold vormen samen de collector. Deze collector is door het toonaangevende Fraunhofen instituut getest. Het rendement is 0,850-1,771 x dt/g - 0,0192 x dt2/g. Hierin is dt = collector temperatuur - omgevingstemperatuur, G is de straling loodrecht op het paneel [W/m2]. De onderlinge afstand tussen de buizen is 78 mm. Het voordeel van deze onderlinge afstand is dat de buizen minder snel in elkaars schaduw komen (gedurende 7 uur van de dag) waardoor het geprojecteerd oppervlak over een groot deel van de dag constant blijft en de buizen dus relatief efficiënt worden gebruikt. Regelsysteem Het verwarmde medium wordt met behulp van een pomp naar het opslagvat getransporteerd. De pomp wort aangestuurd door het regelsysteem, zowel in de manifold als in de het water opslagvat zijn temperatuur sensoren geplaatst. Indien de temperatuur in het water opslagvat lager is dan de temperatuur in zal de pomp worden geactiveerd. De pomp stopt als de collector temperatuur gelijk of lager is dan de boiler temperatuur.

3 Opslagvat Het opslagvat is een belangrijk deel van het zonneboiler systeem. Hierin wordt de warmte energie opgeslagen zodat er ook gedoucht kan worden als de zon niet schijnt of kunnen minder zonnige dagen overbrugd worden. Het koude toevoerwater stroomt onder het vat in en zal door de warmte van het zonnepaneel worden verwarmd via een in de tank geplaatste warmte wisselaar, het warme water stijgt naar boven waar het warme water wordt afgenomen. Boven de eerste warmte wisselaar is een tweede warmte wisselaar geplaatst die kan worden gebruikt voor na verwarming of voor andere verwarmingsdoeleinden zoals vloerverwarming. De grote van het opslagvat is mede afhankelijk van de hoeveelheid water die dagelijks wordt gebruikt en de overbruggingsperiode. Schatting van het dagelijks gebruik van warmwater gaat als volgt: 10+(5 x aantal bewoners) =...(keuken) 35 x aantal douches per dag=...(douche) 70 x aantal baden per dag =...(bad) Totaal dagelijks gebruik...liter Boilervat grootte = is dagelijks gebruik x overbruggingsdagen.

4 HP30/200 vacuümbuissysteem Het HP30/200 vacuümbuissysteem is getest door KIWA-Gastech, de test heeft aangetoond dat een besparing van 5,125GJ per jaar realistisch is. De hoge opbrengst wordt met name gerealiseerd door de hoge efficiency van de HP58/1800x30 collector in combinatie met het lage energieverbruik van controller en pomp unit. Het geteste systeem bevat een Aisi 316L RVS buffervat met twee koperen warmte wisselaars. Het gehele systeem is vervaardigd van duurzame materialen waardoor een lange levensduur te verwachten is. Montage van het systeem kan worden uitgevoerd door de professionele vakman of doe-het-zelver. Mocht u er toch niet uitkomen dan staan onze mensen u bij met adviezen Alle materialen die nodig zijn voor het installeren van dit systeem zij bij Segrosol te verkrijgen tegen een gunstige prijs.

5 Specificaties HP30/200 Item Jaar opbrengst EN12976 Aantal Vacuümbuizen Afmetingen collector Tank inhoud Afmetingen tank Opgenomen vermogen Control unit Opgenomen vermogen pomp unit Specificatie 5,125 GJ/jaar 30 x D=58 L=1800 [mm] HxBxD 2025x2510x189 [mm] 200 liter met 2 warmte wisselaars D=520mm H=1480mm 1 [W] 37 [W]

6 Producten Een compleet zonneboilersysteem bestaat uit 3 componenten, de collector, het opslagvat en het besturingssysteem. Elk van deze componenten is noodzakelijk voor het goed functioneren van het systeem. Door verschillende modulus aan elkaar te koppelen kan voor iedere situatie ideale systeem worden samen gesteld. Collector De collector module bestaat uit een aantal vacuüm buizen, manifold en frame. Door een combinatie te maken met panelen is het vermogen af te stemmen op de behoefte. De collector is samengesteld uit duurzame materialen zoals; aluminium, RVS, UV bestendig kunststof en natuurlijk glas. De koperen buis in de manifold is geïsoleerd met steenwol om de hoge temperaturen te weer staan de rest van de holtes zijn gevuld met PUR schuim. In de onderstaande foto is een module met 20 vacuüm buizen weergegeven. Geschatte Collector Vacuüm Afmetingen jaar buizen LxBxH[mm] opbrengst [GJ] HP58/1800x x950x189 2,4 HP58/1800x x1340x189 3,6 HP58/1800x x1730x189 4,8 HP58/1800x x2120x189 6,1 HP58/1800x x2510x189 7,3 D vacuum buis58 mm; l=1800mm

7 Opslagvat De binnen tank is vervaardigd van hoogwaardig 1,2 mm dik "roest vast staal" (SUS/AISI316,DINX5CrNiMo17122). Het isolatie materiaal bestaat uit 50mm PUR schuim waardoor het water lang warm blijft. Het geheel is afgewerkt met een gecoate staal. In de tanks zijn twee koperen warmte wisselaars gemonteerd. De onderste warmte wisselaar wordt aangesloten op de zonne collector, de andere warmte wisselaar wordt doorgaans aangesloten op de CV ketel t.b.v. naverwarming in de winter maanden. Vat Inhoud [l] Afmetingen LxBxH[mm] T200-SS-2HE x520x1480 T250-SS-2HE x520x1900 T300-SS-2HE x520x2170 T400-SS-2HE x700x1650 T500-SS-2HE x700x1980 T500-SS-3HE x700x1980 T200-SS-1HE x520x1480 T250-SS-1HE x520x1900 T300-SS-1HE x520x2170 Alle vaten hebben een voorbereiding voor elektrische na verwarming.

8 Besturingssysteem Het besturingssysteem is zeer uitgebreid waarbij alle parameters instelbaar zijn naar uw specifieke situatie. Hierdoor kan een optimaal rendement uit het systeem worden gehaald. In te stellen waarden zijn: Collector regeling Ringleiding regeling Aansturing elektrisch verwarmingselement Waarschuwing over temperatuur Sterilisatie cyclus Anti vries cyclus De besturings unit wordt compleet geleverd met: 4 temperatuur sensoren 2 pomp aansluit mogelijkheden <250W Aansluit mogelijkheid elektrische na verwarming <3000W Aansluitmogelijkheid 3wegklep 1 kabel voor pomp Grafisch display Eenvoudige bediening Engelstalige handleiding Deze besturings-unit is voor alle collector combinaties hetzelfde.

9 Pomp unit In de pomp unit zijn naast de pomp componenten geïntegreerd die essentieel zijn voor een goede werking van het systeem. De belangrijkste componenten zijn: Wilo Pomp ST 15/6 met 3 standen Druk beveiligingsklep Debiet meter Vulklep collectorvloeistof met slang nippels Analoge drukmeter Analoge temperatuurmeter aanvoer collector Analoge temperatuurmeter retour collector Ontgassen Smoor regeling Terugslagklep Afsluiters aan en afvoerleiding Aansluiting expansievat Geïsoleerd huis van robuust schuim Segrosol Gilze

Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes

Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes Energy Saving Solutions ESS Informatie brochure Heatpipes HeatPipe Een compleet zonneboilersysteem bestaat uit 3 componenten: 1 de collector 2 het opslagvat 3 het besturingssysteem Elk van deze componenten

Nadere informatie

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Inhoud 1. Installatievoorschriften 2. Werking van het systeem 3. Installatie van de vacuümbuizen 4. Aansluiting 5. Onderhoud 6. Inregelen systeem 7.

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120 Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120 Handleiding HT V4.2 februari 2011 1 Inhoud 1. Installatievoorschriften 2. Werking van het systeem 3. Installatie van de vacuümbuizen

Nadere informatie

Tercal verwarmingssystemen

Tercal verwarmingssystemen Tercal verwarmingssystemen De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend

Nadere informatie

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de aurostepplus zonneboiler. De aurostepplus van Vaillant zorgt

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostep plus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort Duurzaam warmwatercomfort 01.04.2011 aurostep plus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de. De aurostep plus van Vaillant zorgt voor een krachtigere straal heerlijk

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend Solar

Nadere informatie

www.hetzonnecollectief.nl T 020-2066915 info@hetzonnecollectief.nl

www.hetzonnecollectief.nl T 020-2066915 info@hetzonnecollectief.nl www.hetzonnecollectief.nl T 020-2066915 info@hetzonnecollectief.nl De Zonneboiler De zonneboiler Nieuwe vacuümtube met drie elementen De vacuümtubes gebruiken een ontwikkelde methode met 12 lagen borosilicaat

Nadere informatie

HEAT - PIPE 160 Easy

HEAT - PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE HEAT - PIPE 160 Easy Goud Installatiesystemen bv Einsteinstraat 14 F 3316 GG Dordrecht Tel. +3178-6452977 Mobiel: +316-10190439 Fax +3178-6452775 Email: info@goud-cv.nl Internet:

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSO Upgrade Technische gegevens ZentaSO zonneboilersysteem DST opbrengst 1 collector 3,4 DST opbrengst 2 collectoren 4,4 Maximale bedrijfstemperatuur ºC 80 Opvoerhoogte (bij extra

Nadere informatie

1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN

1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 2 Een thermische zonne installatie is opgebouwd uit volgende elementen : 1 2 De zonne-collector vangt het invallend zonlicht op en zet die om in warmte. Deze warmte wordt

Nadere informatie

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Zonneboiler-systemen Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Maatwerk in zonneboilers De zonneboiler-systemen van TechniQ Energy zijn perfect in balans en van hoge kwaliteit. Naast de standaard systemen,

Nadere informatie

Solenco zonlichtsystemen programma 2011

Solenco zonlichtsystemen programma 2011 zonlichtsystemen programma 2011 voor toepassing in: Woonhuizen in de laagbouw Gestapelde woningen Grootverbruik Zwembad en vloerverwarming 2011 Energie uit zonlicht Zonlicht kunt u passief gebruiken om

Nadere informatie

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector:

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector: Allereerst hartelijk dank voor uw getoonde interesse in onze Solesta Zonneboiler. In dit document vindt u informatie over het door ons samengestelde systeem. Het rendement van een zonneboiler Een zonneboiler

Nadere informatie

VMBO PIE. Zonneboiler

VMBO PIE. Zonneboiler VMBO PIE Zonneboiler Colofon Uitgave: Ontwerp: Illustraties: Auteurs: Bewerking: De rede Terneuzen XXX XXX XXX XXX Deze uitgave is uitsluitend bestemd voor gebruik door leden van de Vereniging Platform

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Dit goed isolerende vat

Nadere informatie

SOLAR systeem. Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie. Nieuw

SOLAR systeem. Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie. Nieuw SOLAR systeem Combineer dakramen en zonne collectoren en bespaar op energie Nieuw U kunt de zonnecollectoren in uw dak afzonderlijk of in combinatie met VELUX dakramen installeren. Een collector van 7,2

Nadere informatie

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 2 Een thermische zonne-installatie is opgebouwd uit volgende elementen : 1 2 De zonne-collector vangt het invallend zonlicht op en zet die om in warmte. Deze warmte wordt

Nadere informatie

Nieuwe vacuümtube met drie elementen

Nieuwe vacuümtube met drie elementen De Zonneboiler Nieuwe vacuümtube met drie elementen De vacuümtubes gebruiken een ontwikkelde methode met 12 lagen borosilicaat glas, daarin inbegrepen de graduele verandering van ALN/AIN-SS/CU elementen,

Nadere informatie

Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen

Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen Waterwerkbladen Waterwerkblad 3.8 beveiligingen (gevaarlijke) toestellen Waterwerkblad 4.4B warmtapwaterinstallaties beveiligingen Waterwerkblad 4.4C warmtapwaterinstallaties zonne-energie systemen Plaatsing

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

Itho voorverwarmer zonneboilers

Itho voorverwarmer zonneboilers Itho voorverwarmer zonneboilers Toepassing De Itho voorverwarmer zonneboiler wordt toegepast om op een uiterst spaarzame manier tapwater te verwarmer op locaties waar warm water direct en royaal beschikbaar

Nadere informatie

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL.

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1 Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1. Algemeen. De basis van het systeem is een 100 liter boiler met daarop gemonteerd een pompunit en een regeling. Deze

Nadere informatie

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN Duurzame systeemoplos Het Nefit SolarLine-systeem is dé verwarmings- en warmwatervoorziening waarmee

Nadere informatie

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II * Verwarmen * Koelen * Warm Water DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp Versati II Nr.1 Air Conditioner fabrikant van de wereld Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai, opgericht in 1991, is s werelds

Nadere informatie

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning?

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Heat Recovery Pipes 2 Heat Recovery Pipes Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Onze droogtrommels zijn ontworpen met het oog op een maximaal rendement. Algemeen gesproken zijn de droogtrommels

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen Een Rivusol zonneboiler voor iedereen De makkelijkste manier om over te stappen op zonne-energie Rivusol heeft zich ten doel gesteld om de zonneboiler bereikbaar te maken voor iedereen. Met de Rivusol

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan verneem ik deze graag.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan verneem ik deze graag. Dhr. Robin van den Hooven robinvandenhooven@gmail.com 06-28 61 36 45 Beringe, 25 Januari Onderwerp: Zonneboilersysteem 300-3SLM Geachte heer van den Hooven, beste Robin, Naar aanleiding van uw aanvraag

Nadere informatie

De.25.Positieve.Punten.van.de.Zonneboiler-Solar-nu.nl. T., M., a@b.nl, Bleiswijk, 140718

De.25.Positieve.Punten.van.de.Zonneboiler-Solar-nu.nl. T., M., a@b.nl, Bleiswijk, 140718 De.25.Positieve.Punten.van.de.Zonneboiler-Solar-nu.nl Zernikestraat 7 2665 JJ BLEISWIJK Tel : 010.522 3593 Mob. : 065.333 2559 Fax : 084.710 2357 Web : www.solar-nu.nl E-mail : info@solar-nu.nl Bank :

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat Hierboven is een cv houtkachel aangesloten op een buffervat. Dit buffervat

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

Verwarming - ecologie

Verwarming - ecologie InterSOLUTION Beste mevrouw, Beste meneer, InterSOLUTION Van Marcke maakt van deze gelegenheid gebruik u via dit persdossier haar selectie producten voor te stellen voor de beurs InterSOLUTION. U vindt

Nadere informatie

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak

TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak TRIPLE SOLAR ENERGIEDAK 2.0 WKO balanceren met een aluminium zonthermisch dak Introductie: Het Triple Solar zonthermisch dak (ook wel energiedak genoemd) is speciaal ontwikkeld voor het regenereren, balanceren

Nadere informatie

1. Inleiding. Het procesmodel ZONNECOLLECTOR is gemaakt voor het gebruik op scholen. Het doel is om de leerling kennis te laten maken met het toepassen van een zonnecollector in een praktijksituatie. Hiervoor

Nadere informatie

Warmtepompboiler AX7.1B

Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler (260 liter) 260 liter 4 à 6 personen pagina 3 Warmtepompboiler (260 liter) 3 Wat is een warmtepompboiler? Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijk alternatief

Nadere informatie

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Quantum Solar Technology MODEL HA GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Illustraties in deze handleiding

Nadere informatie

Technisch handboek Titano Smart Pro. Ferroli Titano Smart Pro. V5 2019

Technisch handboek Titano Smart Pro. Ferroli Titano Smart Pro. V5 2019 Technisch handboek Titano Smart Pro Technisch handboek Titano Smart Pro (TSP) 1. Algemeen: Afmeting: Gewicht leeg c.a. Voltage Opgenomen vermogen maximaal LxBxH 650x595x1500 (exclusief de stelpoten) 65

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

ZentaSOL 1C ZentaSOL 2C

ZentaSOL 1C ZentaSOL 2C Nederland - elgië NL Dak integratie collectoren voor zonneboilersysteem ZentaSOL 1 ZentaSOL 2 Installatie- en servicehandleiding Geïntegreerd in het dak 1 of 2 zonnecollectoren M002070-300021367-001-E

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

Nederland NL. Montage- en bedieningshandleiding. Hybride Hybride uitbreidingspakket Solar

Nederland NL. Montage- en bedieningshandleiding. Hybride Hybride uitbreidingspakket Solar Nederland NL Montage- en bedieningshandleiding Hybride Hybride uitbreidingspakket Solar Geachte klant, hartelijk dank voor uw keuze voor dit hoogwaardige product. Voordat u het systeem in gebruik neemt,

Nadere informatie

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123 VII. ZentaSOL VII-1 120 VII-2 s 123 VII Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com VII-1 Boilervat Collector 175,5 113,5 1 3 1060 70 1 37 1960

Nadere informatie

ZONNEBOILERS ZONNEBOILERS PRIJS EXCL. BTW EUR. TYPE ARTIKEL nr OMSCHRIJVING. (prijslijst onder voorbehoud van eventuele wijzigingen of fouten)

ZONNEBOILERS ZONNEBOILERS PRIJS EXCL. BTW EUR. TYPE ARTIKEL nr OMSCHRIJVING. (prijslijst onder voorbehoud van eventuele wijzigingen of fouten) TYPE ARTIKEL nr OMSCHRIJVING Zonneboiler SBS 1 wisselaar voor zonnesysteem W Geïsoleerd met CFC-vrij polyurethaanschuim, 1 warmtewisselaar, eenvoudig toegankelijk inspectieluik, 2 voelerhulzen van 15 mm,

Nadere informatie

Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler?

Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler? Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler? Inleiding Een zonneboiler bestaat uit de drie volgende hoofdbestanddelen: - de zonnecollector(en): het meest zichtbare onderdeel - de boiler of opslagvat

Nadere informatie

ATAG cv-zonneboiler CBHotTop

ATAG cv-zonneboiler CBHotTop ATAG cv-zonneboiler CBHotTop Omschrijving Een ATAG cv-zonneboiler functioneert in combinatie met een Solo-ketel. Kenmerk van de cv-zonneboiler is de aanwezigheid van 2 boilerspiralen, waarvan de onderste

Nadere informatie

Remeha ZentaSOL. De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

Remeha ZentaSOL. De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Remeha ZentaSOL De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement ZentaSOL Zonneboilersysteem Remeha ZentaSOL S Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die we kennen. We hebben

Nadere informatie

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie opraakt. De bronnen van duurzame energie, zoals de wind en de zon, kunnen niet opraken.

Nadere informatie

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis.

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Infrarood verwarming Warm, comfortabel en gezond Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Effectieve en efficiente warmtebron De innovatieve infrarood verwarmingssystemen spelen helemaal in

Nadere informatie

De zon in het zwembad

De zon in het zwembad De zon in het zwembad Inleiding Het zwembad Aquarius staat in de gemeente Tienhuizen. Toen het zwembad in 1963 gebouwd werd speelde de energiekosten en het milieu nog niet zo n belangrijke rol. Inmiddels

Nadere informatie

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g monosolar zonneboilersysteem met hoogrendement bouwen op duurzame energie U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g Onze producten worden wereldwijd verkocht vanwege hun ongeëvenaarde technische

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Indirect zonnesysteem

Indirect zonnesysteem Indirect zonnesysteem The Energy To eet Your Needs In het thermische zonne-energie assortiment van A.O. Smith treft u 2 soorten installaties aan. Allereerst de zonnesystemen die gebruik maken van zonne-energie

Nadere informatie

Hoe kiest u een zonneboiler?

Hoe kiest u een zonneboiler? Hoe kiest u een zonneboiler? Frank Lannoit In de zonneboiler wordt het warme water bewaard, de boiler is uiteraard zeer goed geïsoleerd zodat het water dagenlang op temperatuur kan blijven. Normaal gesproken

Nadere informatie

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux.

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux. ST-Energy Energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In de zoektocht naar nieuwe, milieuvriendelijke energie- bronnen, biedt de zon de grootste mogelijkheden.

Nadere informatie

> Samen te gebruiken. > Gebruik de kracht van de zon tweemaal met 2 Power! Therminologie

> Samen te gebruiken. > Gebruik de kracht van de zon tweemaal met 2 Power! Therminologie Therminologie Klassieke fotovoltaïsche modules worden hierna aangeduid als pv-modules. Fotovoltaïsche modules die ook thermische energie leveren in de vorm van warm water worden fotovoltaïsche-thermische-modules

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Jaargang 2 Nummer 1 Editie Feb. 2017 Inleiding: door de voorzitter Beste mensen, Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2017, dat het nog een beter jaar mag worden dan 2016. Vorig

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

Energiebesparende Boilers

Energiebesparende Boilers Bespaar to t 90% op uw energien ota Energiebesparende Boilers Variabel instelbare capaciteit Camping ZWEMBAD bungalowpark Sportcomplex Fitness club Healthcentrum Voorwoord Deze brochure legt de exacte

Nadere informatie

Quick Guide Artel Mono Block schema 2 verwarmen/warmwater

Quick Guide Artel Mono Block schema 2 verwarmen/warmwater Quick Guide Artel Mono Block schema 2 verwarmen/warmwater RR Trading B.V. 1 van 17 Schema 2 Rev. 03 Inhoud opgave 1. Algemene aandachtspunten... 2 2. Opstelling ruimte... 2 3. Aansluiten Mono Block warmtepomp...

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex!

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! ZON Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! Al 75 jaar staat Bulex er voor in dat u niet in de kou staat.

Nadere informatie

Bespaar geld en energie met

Bespaar geld en energie met Bespaar geld en energie met MasterTherm warmtepompen. Neringstraat 10 8263 BG Kampen www.geoholland.nl De voordelen van een MasterTherm warmtepomp MasterTherm doet eigen research, productie en ontwikkeling

Nadere informatie

inhoud Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Katern voor scholing, her- en bijscholing

inhoud Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Katern voor scholing, her- en bijscholing Katern voor scholing, her- en bijscholing 24 inhoud 1 Aansluiten zonneboiler Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Zonne-energie staat steeds meer in de

Nadere informatie

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector

Quantum. Solar Technology. GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Quantum Solar Technology MODEL H5 GEBRUIKERS & INSTALLATIE HANDLEIDING Vacuüm Heat Pipe zonnecollector Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Illustraties in deze handleiding

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit h o u d t Nederla nd w a r m SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste

Nadere informatie

Handleiding. Zonnegascombi V2. Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming. Versie 1.00

Handleiding. Zonnegascombi V2. Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming. Versie 1.00 Handleiding Zonnegascombi V2 Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming Versie 1.00 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1) Omschrijving... 3 2) Algemene werking... 3 3) Regelgeving...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH Gebruikershandleiding Silverline Heat Het slimste zonneboilersysteem van Nederland SLST.GBH.20160524 1 1. Inleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw zonneboiler! U heeft gekozen voor een

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

11. Hybride. remeha.nl 260

11. Hybride. remeha.nl 260 11. Hybride remeha.nl 260 11. Hybride Remeha Tzerra HP 40-5c / Remeha Hybrid Plus 40-5c 262 Remeha Hybrid Plus 390 / 690 266 Remeha TzerraHP 390 / 690 269 Accessoires 272 261 Remeha Tzerra HP 40-5c / Remeha

Nadere informatie

Zonneboilers. Voordelig & duurzaam warm water voor kraanwater en cv ondersteuning ook bij lage buitentemperaturen en vorst. Kwaliteitsproducten

Zonneboilers. Voordelig & duurzaam warm water voor kraanwater en cv ondersteuning ook bij lage buitentemperaturen en vorst. Kwaliteitsproducten ISDE subsidie 1125 tot 2630 Voordelig & duurzaam warm water voor kraanwater en cv ondersteuning ook bij lage buitentemperaturen en vorst Kwaliteitsproducten Vacuümbuizen - Keymark certificatie - TÜV goedkeur

Nadere informatie

Warmwater collectorsystemen

Warmwater collectorsystemen Warmwater collectorsystemen Warmwater collectorsystemen. Warmwater collectorsystemen zijn vloeistof gevulde installaties waar vloeistof door de buizen in de collector stroomt. Om de buizen in de collector,

Nadere informatie

WARMTEPOMP BOILERS. Uw betrouwbare partner in warmwater voorziening

WARMTEPOMP BOILERS. Uw betrouwbare partner in warmwater voorziening WARMTEPOMP BOILERS Laag energieverbruik 5 jaar garantie op de kuip Kan gebruik maken van restwarmte Maximaal warmwater comfort Ook leverbaar in solar-uitvoering Beschikbaar in 200 en 300 liter uitvoeringen

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

KOMFORT 5600 SCHEIDINGSUNITS

KOMFORT 5600 SCHEIDINGSUNITS KOMFORT 5600 SCHEIDINGSUNITS vloerverwarming/vloerkoeling Deze scheidingsunits zijn geschikt voor vloerverwarmings- en vloerkoelsystemen die gebruik maken van water als warmtedragend medium. De unit wordt

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMLINE

HANDLEIDING SLIMLINE HANDLEIDING SLIMLINE GEBRUIKSAANWIJZING Product groep: Product type: Versie: Besturing Slimline 13rev.6 SunDisc Solar Systems B.V. e-mail info@sun-disc.nl internet www.sun-disc.nl Dealer : Geachte klant,

Nadere informatie

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar Inhoud Opbouw van de zonneboiler... 2 Onderdelen... 2 Collector... 2 kastje met elektrische bedrading... 2 Boiler... 3 opvang vat...

Nadere informatie

Remeha Aqua Cella. Indirect gestookte oplaadboiler

Remeha Aqua Cella. Indirect gestookte oplaadboiler Indirect gestookte oplaadboiler Productbeschrijving De Aqua Cella is een prefab oplaadboiler die grote hoeveelheden warmwater kan opslaan. Alle onderdelen die met het drinkwater in aanraking komen zijn

Nadere informatie

Quick Guide Artel Mono Block schema 1

Quick Guide Artel Mono Block schema 1 Quick Guide Artel Mono Block schema 1 RR Trading 1 van 13 Schema 1 Rev. 03 Inhoud opgave 1. Algemene aandachtspunten... 2 2. Opstelling ruimte... 2 3. Schema 1 verwarmen/koelen... 4 4. Aansluiten Mono

Nadere informatie

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Vraagstelling Inventariseren van de WKO-installaties van de complexen Wachter-Valpoort en Contrefort-Chrispijn.

Nadere informatie

Warmwaterboilers VARIANTEN AFMETINGEN

Warmwaterboilers VARIANTEN AFMETINGEN Een boiler is een goed geïsoleerd voorraadvat waarin een bepaalde hoeveelheid drinkwater wordt opgewarmd, opgeslagen en op temperatuur gehouden. De boiler is met leidingen aangesloten op de tapwaterpunten

Nadere informatie

Inbedrijfstelling van de installatie

Inbedrijfstelling van de installatie Inbedrijfstelling van de installatie excellence in hot water INHOUD. Zonnecircuit.............................. 2. Inbedrijfstelling............................. 3 3. Oplossen van eventuele pannes..............

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

concept Model - collectoren Green Hybrid SGH300S SGH300H SGH500S SGH500H Thermische zonne-energie op zijn best!

concept Model - collectoren Green Hybrid SGH300S SGH300H SGH500S SGH500H Thermische zonne-energie op zijn best! & Green hybrid sunstage green hybrid AIRCONDITIONING AIRCOHEATER WATERSTAGE NEW HYDR. SCHEMA +JAARRENDEMENT TECH. SPECS. Model - collectoren Op dak SCS0 Green Hybrid In dak SCSI SGH300S SGH300H SGH500S

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie. Technische gegevens

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie. Technische gegevens VIESMANN VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie Technische gegevens Bestelnummer en prijzen: zie prijslijst VITOSOL 200-TM type SPEA Vacuümbuiscollector

Nadere informatie

Infogids zonneboiler

Infogids zonneboiler Infogids zonneboiler Inhoudstabel Inhoudstabel... 1 Wat is een zonneboiler?... 2 De werking van een zonneboiler... 2 Waarmee moet u rekening houden?... 2 De kostprijs van een zonneboiler... 3 Overzicht

Nadere informatie

Boilers en buffervaten

Boilers en buffervaten Boilers en buffervaten Oplaadboilers zonder spiraal Werkingspricipe: Het tapwater in de boiler circuleert direct over een warmteopwekker, bijvoorbeeld een cv-ketel, waardoor de boiler wordt opgeladen tot

Nadere informatie

Œrtli ŒCOSUN. Gecombineerde zonnesystemen

Œrtli ŒCOSUN. Gecombineerde zonnesystemen Œrtli ŒCOSUN Gecombineerde zonnesystemen Zonneboilers voor de productie van sanitair warm water en de ondersteuning van verwarming ŒCOSUN Gegarand De zon is een onuitputtelijke energiebron die 1,4 kw/m

Nadere informatie

Warmteterugwinningsystemen. Verspil de energie van uw koelunit niet maar maak er gratis warm water van

Warmteterugwinningsystemen. Verspil de energie van uw koelunit niet maar maak er gratis warm water van Warmteterugwinningsystemen Verspil de energie van uw koelunit niet maar maak er gratis warm water van Stop verspilling! Het energieverbruik van boilers vertegenwoordigt een steeds groter deel van de totale

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

P2050 Hybride verdeler

P2050 Hybride verdeler P2050 Hybride verdeler Afbeelding 1: Kunststof verdeler P2050 7 groeps met UMR Vario Algemeen Met het toenemende aantal bivalent/hybride opgestelde combinaties van cv-ketels en duurzame warmteopwekkers

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden.

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Gebruikshandleiding Zonneboilers 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Inhoud Inhoud... 2 1 EcoNorm II en CBSolar II... 3 2 CBHotTop... 4 3 Uitlezing regelunit (onderdeel van het SolarStation)...

Nadere informatie

Hydraulische aansluitset

Hydraulische aansluitset Hydraulische aansluitset GAS 310/610 Eco Pro Eenvoudig en snel. Doordacht ontwerp. Remeha GAS 310 en 610 Eco Pro toestellen zijn krachtige staande cv-ketels, die mede door de transport wielen eenvoudig

Nadere informatie