Microsoft bevestigt veranderingen Windows 8.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Microsoft bevestigt veranderingen Windows 8.1"

Transcriptie

1 Microsoft bevestigt veranderingen Windows 8.1 Microsoft heeft een aantal details van de eerste grote update van Windows 8 bevestigd. Na maanden van speculatie zijn er nu concrete details... Windows Microsoft heeft een aantal details van de eerste grote update van Windows 8 bevestigd. Na maanden van speculatie zijn er nu concrete details over het controversiële besturingssysteem. Gister meldden we de mogelijke terugkeer van de startknop in Windows. Niet lang daarna bevestigde Microsoft een groot aantal wijzigingen die in versie 8.1 doorgevoerd worden. Het is nu mogelijk het vergrendelde scherm te personaliseren met achtergronden uit je fotogalerij of van SkyDrive. De zoekfunctie is verbeterd en bevat nu resultaten van het internet, apps, bestanden, SkyDrive en andere mogelijke acties die verbonden zijn met je zoektocht. De foto-applicatie is geüpdatet met bewerkingsopties en het muziekprogramma heeft een volledige make-over gekregen. De App Store is ook veranderd en bevat nu meer informatie over de apps die je downloadt. Je kan je bestanden nu direct op SkyDrive opslaan. Je hebt altijd beschikking tot je bestanden, zelfs als je offline bent. Zoals verwacht zijn de computerinstellingen uitgebreid zodat je terug kan keren naar het oude bureaublad. Daarnaast is het Configuratiescherm zo aangepast dat het weer op de vertrouwde wijze opent. Windows 8.1 verschijnt met Internet Explorer 11 als standaardbrowser. Dit programma zal ongetwijfeld in dezelfde trend doorgaan als voorganger IE10. Het vertrouwde bureaublad is terug te toveren en maakt gebruik van de Startknop uit voorgaande Windows-versies. De bedoeling is echter dat deze "oudere" functies je naar de vernieuwde interface leiden. Het is mooi dat Microsoft de feedback van veel gebruikers heeft gehoord en met een update komt die de transitie naar Windows versoepelt. De startknop keert niet volledig terug zoals velen hoopte, maar is een hulpmiddel geworden om eenvoudiger door de nieuwe interface te navigeren. Versie 8.1 lijkt een mildere en uitgebreidere variant van Windows 8. Microsoft heeft geluisterd naar de behoeftes van gebruikers en heeft gewerkt aan een gulden middenweg. Wanneer Windows 8.1 te koop is, is nog niet bekend. Mogelijk wordt hier meer over bekend gemaakt tijdens Build, de Windows-conferentie die 26 juni in San Francisco plaatsvindt.

2 Enkele details vrijgegeven door Microsoft over Windows 8.1 Microsoft heeft in een uitgebreide aankondiging meer details vrijgegeven over de aankomende update voor Windows 8. Het bedrijf zal eind volgende maand tijdens de eigen Build conferentie in San Francisco een preview gaan uitbrengen van Windows 8.1. Diverse nieuwe features waren bekend dankzij verschillende uitgelekte versies van de update in de afgelopen maanden. Zo is er de bevestiging van een mogelijkheid om het vergrendelscherm te voorzien van een slideshow. Er kunnen foto's worden getoond die op het apparaat zijn opgeslagen en er kunnen foto's worden gebruikt die online zijn opgeslagen in SkyDrive. Tevens is er een optie toegevoegd aan het vergrendelscherm om met een ingebouwde camera foto's te maken zonder dat inloggen vereist is. Wat betreft het startscherm kan er dankzij de update een foto worden ingesteld als achtergrond. De tegels op het startscherm kunnen zowel kleiner als groter gemaakt worden zodat je het startscherm nog beter naar eigen wens kan inrichten. Een tegel kan dan twee keer zo groot worden dan nu het geval is in Windows 8. Er kunnen meerdere applicaties tegelijk worden geselecteerd om ze vervolgens allemaal te resizen, te verwijderen of te verplaatsen. Op een tablet kan een overzicht met alle applicaties naar voren gehaald worden door te swipen, er kan gefilterd worden op basis van onder andere naam en nieuwe applicaties worden niet langer automatisch toegevoegd aan het startscherm. Er zijn nieuwe manieren toegevoegd om meerdere applicaties tegelijkertijd op het scherm te tonen of op eventueel meerdere schermen. De zoekfunctie is in Windows 8.1aangepast en zoekmachine Bing is geïntegreerd. Alle applicaties die standaard worden meegeleverd door Microsoft zijn bijgewerkt en er zijn zoals eerder al bleek nieuwe applicaties toegevoegd aan de Metro-interface in de vorm van een rekenmachine en een alarm. Applicaties hoeven niet langer handmatig te worden bijgewerkt maar updates worden automatisch geïnstalleerd zodra deze beschikbaar zijn. Binnen de Metro-interface zijn alle instellingen van Windows toegevoegd zodat het niet langer nodig is om naar de desktopweergave te gaan om het configuratiescherm te openen. Denk aan het wijzigen van de schermresolutie, energiebeheer, informatie opvragen over het apparaat, etc. In Windows 8.1 zal Internet Explorer 11 standaard aanwezig zijn. Vergeleken met Internet Explorer 10 in Windows 8 zal de nieuwe versie enkele nieuwe features meebrengen en pagina's sneller laden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen dat de adresbalk altijd in beeld blijft staan. Tabbladen kunnen worden gesychroniseerd zodat deze weer op andere apparaten waar Windows 8.1 op aanwezig is geopend kunnen worden.

3 Als laatste is er zoals al inmiddels duidelijk was een startknop toegevoegd aan de desktopweergave. Deze opent echter niet het vertrouwde Menu Start maar het Startscherm van Windows wordt geopend na het klikken op de knop. In Windows 8 is het zo dat er op een lege ruimte geklikt moet worden om het startscherm te openen. Een nieuwe optie om rechtstreeks naar de desktopweergave op te starten zal ook worden toegevoegd. In de komende weken zal Microsoft nog meer details vrijgeven over de aankomende update. Windows 8 werd bij de launch door veel computergebruikers enthousiast onthaald, maar toch waren er ook nog enkele puntjes van kritiek. Zo vonden veel mensen het vervelend dat ze bij het opstarten van hun computer eerst de Metro-interface te zien kregen en vervolgens handmatig moesten doorklikken naar het bureaublad. Ook het ontbreken van de startknop veroorzaakte onder consumenten veel verwarring. Microsoft heeft geluisterd naar alle kritiek en aan de hand daarvan Windows 8.1 ontworpen. Deze brengt enkele welkome vernieuwingen met zich mee. Zo is de startknop terug van weggeweest, maar niet helemaal zoals we gewend zijn: de knop opent geen menu met alle programma's, maar verwijst je rechtstreeks door naar de Metro-interface. Daarnaast zal het mogelijk zijn om het Metro-scherm uitgebreid te tweaken (bijvoorbeeld met nieuwe kleuren, persoonlijke achtergronden en verschillende tegelgroottes), maar mensen die een hekel hebben aan dit scherm, krijgen de optie om bij het opstarten meteen doorverwezen te worden naar het traditionele bureaublad. Microsoft-topman Antoine Leblond is enthousiast over Windows 8.1: The response to Windows 8 has been substantial - from new devices to strong app growth to key enhancements to the OS and apps. We've learned from customers on how they are using the product and have received a lot of feedback. We've delivered hundreds of updates to the product and to apps. Our commitment to that vision - and to always improving - remains the same as we stay the course of the evolution of Windows with Windows 8.1. Bezoek de Windows Blog voor meer informatie. Een preview-versie van Windows 8.1 is vanaf 26 juni gratis te downloaden voor alle Windows 8-gebruikers.

4 In de screenshots zijn enkele features te zien die in de Windows 8.1 Preview eind juni zullen verschijnen. Deze build bevat al de Start-knop zoals we die ook straks gaan zien. Deze knop blijft echter nog niet altijd in beeld. Andere wijzigingen zien we in de Deze computer, waar nu niet alleen de harde schijven maar ook persoonlijke mappen worden weergegeven (zie screenshot). De build draagt nummer , wat betekent dat de build op 25 mei 2013 is gecompileerd. Andere functies in de build, zoals het kunnen kiezen van meer kleuren voor het Startscherm, komen overeen wat we eerder zagen, wat dus lijkt te betekenen dat de screenshots legitiem zijn. Microsoft gaf twee dagen geleden de eerste, officiële informatie vrij over Windows 8.1. Toen bleek onder meer dat de zoekfunctie verbeterd wordt met Bing-integratie, de standaardapps meer functies krijgen en er direct naar het bureaublad zal kunnen worden geboot. Windows 8.1 onthuld: dit is er veranderd Samenvatting:De startknop is officieel terug in Windows 8.1. Maar dat is maar één van de vele wijzigingen die Microsoft heeft doorgevoerd in de eerste grote update van Windows 8. Na maanden speculatie en kleine bekentenissen maakt Microsoft donderdag via een blogpost officieel het bestaan van Windows 8.1 bekend. Onze collega s van ZDNet.com kregen een vroege blik op het bijgewerkte besturingssysteem, al mochten zij geen testkopie meer naar huis nemen. Aan het begin van zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie BUILD, die eind juni plaatsvindt, zal het Amerikaanse bedrijf een publieke previewversie vrijgeven van zowel Windows 8 (en Windows RT). De definitieve versie van Windows 8.1 moet aan het einde van het jaar klaar zijn en zal gratis ter beschikking worden gesteld aan alle eigenaren van een geldige licentie.

5 We zullen dus tot volgende maand moeten wachten om uit te proberen wat Microsoft heeft aangepast. Maar, voordat het zover is, kunnen we je alvast wel vertellen wat er nieuws is in Windows 8.1. Ondanks dat dit een gratis update is, moet je er niet van uitgaan dat dit een kleine correctie is van Windows 8 in zijn huidige vorm. Blue, zoals de update ook bekend staat, is een aanzienlijke koerswijziging die verder gaat dan het oplossen van de grootste problemen die de gemiddelde consument met Windows 8 heeft. Naast de terugkeer van de eerder genoemde startknop, zal Windows 8.1 de volgende veranderingen bevatten: Het vergrendelingsscherm, dat je op dit moment kunt uitrusten met een enkele afbeelding, zal veranderen in het beste door de cloud aangedreven fotolijstje ter wereld. Het startscherm wordt een stuk flexibeler. Microsoft introduceert twee nieuwe tegelformaten, nieuwe manieren om het Alle apps -scherm te gebruiken en je kunt de indeling van het startscherm nu aan je Microsoft-account koppelen, zodat je op al je toestellen dezelfde startconfiguratie krijgt. De instellingen in het Metrogedeelte van je pc is dramatisch uitgebreid, zodat vrijwel elke optie die je kon vinden in het Configuratiescherm nu ook te vinden is in het touchvriendelijke gedeelte van Windows 8. De Windows Store heeft een compleet nieuw ontwerp gekregen. Als je op de zoekoptie klikt in de Charms-balk in het startscherm ben je niet langer verplicht om uit een lange lijst met zoekopties te kiezen. Je krijgt nu een universeel zoekveld en de resultaten zullen een combinatie zijn van apps, bestanden, instellingen, online content en resultaten uit geïnstalleerde apps. Het virtueel klavier heeft verbeterde autosuggestie gekregen en ondersteunt tevens nieuwe aanraakgebaren, waardoor het makkelijker wordt om nummers en symbolen toe te voegen zonder te moeten schakelen tussen letters en cijfers/symbolen. Updates aan apps uit de Windows Store worden voortaan automatisch toegepast, als onderdeel van het reguliere onderhoudsproces in Windows 8.1. Dat is een groot verschil met Windows 8, waar je nog werd geacht om apps met de hand te updateten.

6 Die nieuwe flexibiliteit heeft veel te maken met een nieuwe reeks kleine tablets die Microsoft tegen de zomer op de markt verwacht. De standaardinstallatie van Windows 8.1 bevat een handvol nieuwe apps en aanzienlijke revisies van de huidige standaardexemplaren, waaronder dramatische wijzigingen voor de slecht ontvangen Xbox Music-applicatie. Synchronisatie tussen SkyDrive en Windows 8.1 is voortaan geregeld binnenin het besturingssysteem, waardoor je kunt kiezen welke bestanden en mappen in de cloud je kunt syncen met een lokaal toestel. Dat is een groot verschil met Windows 8, waar je gedwongen werd om een apart programma te installeren en configuren om dit voor elkaar te krijgen. (De verbeterde synchronisatie houdt ook in dat Windows RT eindelijk bestanden via SkyDrive kunnen binnenhalen naar hun tablet/laptop). Ja, je kunt het startscherm nu overslaan en direct naar het bureuablad opstarten. Je kunt nu ook de achtergrond van je bureaublad en het startscherm gelijktrekken, waardoor de overgang tussen de twee omgeving als minder schokkend wordt ervaren. Een van de meest belangrijke onderdelen van de desktopomgeving, de bestandsverkenner, krijgt bovendien een flinke opknapbeurt. Een fikse lijst, niet? Laten we sommige belangrijke punten in wat meer detail bekijken.

7 Parade van persoonlijke foto s De eerste verandering van Windows 8.1 merk je voordat je ook maar iets hebt gedaan. Het oude vergrendelingsscherm van Windows 8 liet je toe om tot maximaal vijf afbeeldingen in te stellen, die dan op toerbeurt in beeld verschenen, vergezeld van een datum en tijdsindicatie. In Windows 8.1 zal je de achtergrond van het vergrendelingsscherm kunnen uitrusten met een verzameling foto s in een lokale map of een exemplaar op SkyDrive. Die foto s komen voorbij in een slideshow, waarvan sommige worden omgevormd tot een fotocollage. Het algoritme achter die slideshow heeft enkele slimme trucs. Het toont de huidge datum, dus zal het de getoonde foto s aanpassen aan het seizoen waarin je ze hebt genomen, of dat nu afbeeldingen van dit jaar of vorig jaar zijn. Startscherm: bekend, maar toch anders Als je eenmaal voorbij het vergrendelingsscherm bent, kom je bij het vertrouwde startscherm uit, met zijn inmiddels bekende kleurige tegels. Het meest opvallende verschil is hier het formaat van die tegels, want met twee nieuwe formaten kun je de indeling een stuk flexibeler maken. In dit voorbeeld zie je dat de Weather-app het nieuwe dubbeldikke formaat krijgt, zodat het in staat is om naast temperatuur ook andere informatie weer te geven. Je kunt ook bovenaan in het midden de nieuwe minitegels zien, zodat je voortaan vier apps kwijt kan op de plek van één. Als je je muis over het vernieuwde startscherm beweegt, verschijnt een pijl onder de apps. Klik je die aan, kom je onmiddellijk uit bij het Alle apps -scherm. Je kunt hier nu ook aan het sorteren slaan op datum van installatie of categorie, terwijl je daarvoor te maken kreeg met een lange alfabetische lijst. En als je de tegelwand van Windows 8 niet kunt uitstaan, kun je Alle apps nu ook instellen als standaard startscherm.

8 Interieur inrichten wordt makkelijker Het verslepen van tegels in Windows 8.1, wat voorheen een vervelend klusje was, is aanzienlijk eenvoudiger gemaakt. Je kunt elke tegel met de muis ingedrukt houden (of met rechts klikken) om in de bewerkmodus te schieten. Nu kun je meerdere tegels tegelijk selecteren en verslepen, ontpinnen, of van de harde schijf verwijderen. Het is voortaan ook mogelijk om groepen te hernoemen zonder te hoeven inzoomen en een verborgen commando in te voeren. Overal hetzelfde startscherm Een van de grootste ergernissen van Windows 8 was het feit dat je startscherm was gebonden aan een enkel toestel. Als je een tweede toestel koppelde aan je Microsoft-account, moest je apps opnieuw installeren en de indeling van je tegels en groepen weer helemaal overnieuw doen. In Windows 8.1 kun je je favoriete indeling automatisch overbrengen naar nieuwe toestellen (al is er nog steeds de mogelijkheid om met een frisse start te beginnen op een ander apparaat). Uniform behang Een van de klachten die we het meeste hoorden over Windows 8 was het grote contrast tussen je bureaubladomgeving en het startscherm. Vanuit de vertrouwde desktop kwam je terecht in een hoekige, buitenaards aandoende omgeving en daar komt met Windows 8.1 een einde aan. Via een nieuwe optie kun je dezelfde achtergrond kiezen voor zowel desktop als startscherm, en dat ziet er als volgt uit. Nieuwe manier van multitasken Bij de oorspronkelijke versie van Windows 8 waren apps gemaakt voor tablets, maar zagen er vaak misplaatst uit op een desktopmonitor. Om die kritiek te verhelpen, heeft Microsoft het gedrag van deze Metro-apps aanzienlijk veranderd. Je kunt in Windows 8.1 twee of meer apps naast elkaar weergeven, waarbij je zelf kunt bepalen hoe breed ze in beeld komen. Zelfs op een 8,1-tablet leidt dat tot een bruikbare indeling, terwijl je op groot scherm een stuk meer uit je apps kunt halen.

9 Dankzij verbeterde multimonitorondersteuning wordt het zo mogelijk om je desktopomgeving en verschillende Metro-apps tegelijk in beeld te houden en helemaal zelf bepalen welke indeling je daarbij gebruikt. Ook erg belangrijk: je kunt vanaf nu verschillende exemplaren van dezelfde Windows-app tegelijk draaien. Beter syncen met SkyDrive Wanneer je de Windows 8.1-update zult installeren, verwijdert Microsoft automatisch de oude syncsoftware van SkyDrive voor Windows en vervangt die door ingebouwde synchronisatie diep binnenin het besturingssysteem. Standaard zullen bestanden in je SkyDrive niet automatisch worden gekopieerd naar je toestel, waardoor je voorkomt dat een gigantische cloudcollectie in een klap de opslagruimte van een tablet of pc opslorpt. Je kunt vervolgens zelf kiezen welke bestanden en mappen afdalen naar je harde schijf, waarna de automatische synchronisatie wordt gestart. Instellingen op de schop gegooid We hebben slechts een paar minuten doorgebracht in het eerder genoemde instellingenmenu aan de Metrozijde van Windows 8.1. Maar het was al meteen duidelijk dat het aantal veranderingen enorm is. Volgens Microsoft waren instellingen in Windows 8 nog maar voor 10 procent voltooid, maar is de functionaliteit nu wel compleet. We kregen te horen (al kunnen we dit niet bevestigen), dat dit de eerste keer is in de geschiedenis van Windows dat alle opties in het Configuratiescherm van een ontwerp zijn voorzien. Al met al is dit een verrassend grote update. Of al dit werk voldoende zal zijn om Windows 8 nu wel het voordeel van de twijfel te geven, valt nog te bezien. We zullen tot de herfst moeten wachten, wanneer een nieuwe vloot toestellen in allerlei formaten in de winkel arriveert.

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

Dit hoofdstuk gaat over de belangrijkste nieuwe opties in het Instellingen-venster.

Dit hoofdstuk gaat over de belangrijkste nieuwe opties in het Instellingen-venster. 33 2. Instellingen Het venster Instellingen is de plek waar de meeste instellingen voor Windows 10 te vinden zijn. Bij oudere Windows-versies was dat nog het Configuratiescherm. In de loop der tijd zijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator Laat je kennis maken met Augustus 2015 - Presentator 1 De visie van Microsoft is dat Windows op zoveel mogelijk apparaten moet kunnen draaien en dat ook touch-besturing steeds belangrijker wordt. Daarom

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator Laat je kennis maken met Augustus 2015 - Presentator 1 De visie van Microsoft is dat Windows op zoveel mogelijk apparaten moet kunnen draaien en dat ook touch-besturing steeds belangrijker wordt. Daarom

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31 Les 1 Kennismaking met Windows 8 Pagina 28-29 1 Onder de afbeelding: als u de app Agenda de eerste keer start ziet u niet de agenda van deze maand maar van vandaag. Pagina 30-31 1 De tegel van het bureaublad

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Voorwoord... 2 Allway Sync... 2 FreeFileSync... 2 Uitleg Allway Sync.... 3 Wat heb je nodig?... 3 De extra harde

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

1. Starten met Windows 10

1. Starten met Windows 10 17 1. Starten met Windows 10 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 10 is de nieuwste versie. In alle versies van Windows voor Windows 8

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn:

Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn: SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Overzicht van schijven Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn: Weergave wijzigen Elke schijf

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Windows 8.1 Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Het is ondoenlijk om alle verschillen en/of vernieuwingen in Windows 8.1

Nadere informatie

1. Kijk, hier is Windows 8

1. Kijk, hier is Windows 8 Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Kijk, hier is Windows 8 Windows 8 en Windows 8 Hard of zacht toetsenbord Snel met sneltoetsen Klaar voor Windows 8 2. Startscherm Windows

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7.

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7. 1 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd. Dit nieuwe besturingssysteem heeft de naam ios 7.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 FF004 Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 Het is mogelijk om Mozilla Firefox als standaard browser in te stellen in Windows 10, maar dit betekent dat nadien alleen koppelingen

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Eerste stappen met Windows 10

Eerste stappen met Windows 10 Eerste stappen met Windows 10 Je hebt de upgrade naar Windows 10 met succes afgesloten. Nu kun je volledig profiteren van je nieuwe besturingssysteem. Als hulp bij je oriëntatie op jouw eerste stappen

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden.

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. Documentnummer: 1.0 Datum: 4-1-2016 Auteur: SANDER MAES Rompertdreef 1b 5233 ED s-hertogenbosch Postbus 86

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 www.personalcomputercare.nl Menig computergebruiker werkt al jaren met Windows en gebruikt de pc misschien iedere dag wel even. Maar zelfs dat is veelal niet

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8 1 Erratum Windows 8.1 voor senioren deel 1 Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende PDF-bestand krijgt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Besturingssystemen Windows Verkenner

Besturingssystemen Windows Verkenner Deze opdracht is gemaakt voor het besturingssysteem Windows 7. Vul de tekst aan waar nodig en voer de doe-opdrachten uit. Voor deze opdracht moet je weet hebben van volgende knop en toets: Start -knop

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 INHOUD Over dit document... 3 Wat is OneDrive?... 3 Aanmelden in OneDrive... 4 Via de browser... 4 Via de app... 5 Werken met bestanden...

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Inleiding... 2 2 Het nieuwe Windows Startscherm... 3 2.1 Bureaublad is er nog steeds... 4 2.2 Het startscherm is

Nadere informatie

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren 1 Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het?

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het? Windows 8 bijwerken naar Windows 8.1 Hierna vind je een kopie van de website van Microsoft. Daarna geef ik enkele opmerkingen en vermeld ik hoe je uw gebruiker terug kan ontkoppelen van uw Microsoft account.

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Starten met de ipad Aanvullend bestand over ios 7

Starten met de ipad Aanvullend bestand over ios 7 Starten met de ipad Aanvullend bestand over ios 7 3 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd.

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Appendix Computerklussen

Appendix Computerklussen Appendix Computerklussen Deze appendix behandelt enkele werkjes die nodig zijn om een bepaald voorbeeld uit dit boek na te kunnen spelen. In de betreffende hoofdstukken wordt er wel naar verwezen. Weergave

Nadere informatie

Handleiding - Mogelijke oplossingen voor problemen met het starten van Uw Online Werkplek

Handleiding - Mogelijke oplossingen voor problemen met het starten van Uw Online Werkplek Zelfinstructie Deze zelfinstructie is er voor u! Wij krijgen steeds vaker het verzoek van gebruikers om informatie toe te sturen waarmee zij zelf gebruikersvragen kunnen oplossen. Uiteraard zijn wij er

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Windows Technical Preview. Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview

Windows Technical Preview. Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview Windows Technical Preview Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview Waar is Windows 9? Meteen na de aankondiging van Windows 10 ging de meeste discussie niet over het besturingssysteem

Nadere informatie

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Algemeen Windows 8: een kleine revolutie? 7 Windows opstarten 8 Een nieuwe sessie openen of activeren 11 Met een touchscreen werken 12 De Windows 8 interface gebruiken met een muis en met een touchscreen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Taakbeheer gebruiken - Het nieuwe Taakbeheer van Windows 8 en Windows 10

Taakbeheer gebruiken - Het nieuwe Taakbeheer van Windows 8 en Windows 10 Taakbeheer gebruiken - Het nieuwe Taakbeheer van Windows 8 en Windows 10 Taakbeheer heeft onder Windows 8 en 10 een nieuw uiterlijk gekregen. Het ziet er mooier uit, maar wat belangrijker is, het is makkelijker

Nadere informatie

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Introductie Windows RT en Windows 8 Het nieuwe startscherm Toegang tot het bureaublad Een woordje over Help 2. De gebruikersomgeving

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

26-3-2015 PAS OP! Wat doe je ermee? De wereld verandert. Windows 10. Wat is de cloud? (Letterlijk: wolk )

26-3-2015 PAS OP! Wat doe je ermee? De wereld verandert. Windows 10. Wat is de cloud? (Letterlijk: wolk ) PAS OP! Eerste impressies Dit is een eerste blik op een nieuw product dat nog niet is vrijgegeven Alle informatie is gebaseerd op de Technical Preview 9926 Mathieu Geelen maart 2015 - Helmond Veranderingen

Nadere informatie

Instellingen. Instellingen

Instellingen. Instellingen Instellingen Instellingen In het Instellingen menu kunnen de volgende items worden aangepast. Klik op de drie puntjes (Meer acties) rechtsboven in de adresbalk van Edge. Kies Instellingen. Nu opent het

Nadere informatie

Hoe werkt u met een Bordboek Plus?

Hoe werkt u met een Bordboek Plus? Hoe werkt u met een Bordboek Plus? DOWNLOAD UW BORDBOEK PLUS VOOR OFFLINE GEBRUIK Open na de activatie van uw licentie eerst uw Bordboek Plus op Knooppunt. Voortaan kunt u twee versies raadplegen: online

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie