Microsoft bevestigt veranderingen Windows 8.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Microsoft bevestigt veranderingen Windows 8.1"

Transcriptie

1 Microsoft bevestigt veranderingen Windows 8.1 Microsoft heeft een aantal details van de eerste grote update van Windows 8 bevestigd. Na maanden van speculatie zijn er nu concrete details... Windows Microsoft heeft een aantal details van de eerste grote update van Windows 8 bevestigd. Na maanden van speculatie zijn er nu concrete details over het controversiële besturingssysteem. Gister meldden we de mogelijke terugkeer van de startknop in Windows. Niet lang daarna bevestigde Microsoft een groot aantal wijzigingen die in versie 8.1 doorgevoerd worden. Het is nu mogelijk het vergrendelde scherm te personaliseren met achtergronden uit je fotogalerij of van SkyDrive. De zoekfunctie is verbeterd en bevat nu resultaten van het internet, apps, bestanden, SkyDrive en andere mogelijke acties die verbonden zijn met je zoektocht. De foto-applicatie is geüpdatet met bewerkingsopties en het muziekprogramma heeft een volledige make-over gekregen. De App Store is ook veranderd en bevat nu meer informatie over de apps die je downloadt. Je kan je bestanden nu direct op SkyDrive opslaan. Je hebt altijd beschikking tot je bestanden, zelfs als je offline bent. Zoals verwacht zijn de computerinstellingen uitgebreid zodat je terug kan keren naar het oude bureaublad. Daarnaast is het Configuratiescherm zo aangepast dat het weer op de vertrouwde wijze opent. Windows 8.1 verschijnt met Internet Explorer 11 als standaardbrowser. Dit programma zal ongetwijfeld in dezelfde trend doorgaan als voorganger IE10. Het vertrouwde bureaublad is terug te toveren en maakt gebruik van de Startknop uit voorgaande Windows-versies. De bedoeling is echter dat deze "oudere" functies je naar de vernieuwde interface leiden. Het is mooi dat Microsoft de feedback van veel gebruikers heeft gehoord en met een update komt die de transitie naar Windows versoepelt. De startknop keert niet volledig terug zoals velen hoopte, maar is een hulpmiddel geworden om eenvoudiger door de nieuwe interface te navigeren. Versie 8.1 lijkt een mildere en uitgebreidere variant van Windows 8. Microsoft heeft geluisterd naar de behoeftes van gebruikers en heeft gewerkt aan een gulden middenweg. Wanneer Windows 8.1 te koop is, is nog niet bekend. Mogelijk wordt hier meer over bekend gemaakt tijdens Build, de Windows-conferentie die 26 juni in San Francisco plaatsvindt.

2 Enkele details vrijgegeven door Microsoft over Windows 8.1 Microsoft heeft in een uitgebreide aankondiging meer details vrijgegeven over de aankomende update voor Windows 8. Het bedrijf zal eind volgende maand tijdens de eigen Build conferentie in San Francisco een preview gaan uitbrengen van Windows 8.1. Diverse nieuwe features waren bekend dankzij verschillende uitgelekte versies van de update in de afgelopen maanden. Zo is er de bevestiging van een mogelijkheid om het vergrendelscherm te voorzien van een slideshow. Er kunnen foto's worden getoond die op het apparaat zijn opgeslagen en er kunnen foto's worden gebruikt die online zijn opgeslagen in SkyDrive. Tevens is er een optie toegevoegd aan het vergrendelscherm om met een ingebouwde camera foto's te maken zonder dat inloggen vereist is. Wat betreft het startscherm kan er dankzij de update een foto worden ingesteld als achtergrond. De tegels op het startscherm kunnen zowel kleiner als groter gemaakt worden zodat je het startscherm nog beter naar eigen wens kan inrichten. Een tegel kan dan twee keer zo groot worden dan nu het geval is in Windows 8. Er kunnen meerdere applicaties tegelijk worden geselecteerd om ze vervolgens allemaal te resizen, te verwijderen of te verplaatsen. Op een tablet kan een overzicht met alle applicaties naar voren gehaald worden door te swipen, er kan gefilterd worden op basis van onder andere naam en nieuwe applicaties worden niet langer automatisch toegevoegd aan het startscherm. Er zijn nieuwe manieren toegevoegd om meerdere applicaties tegelijkertijd op het scherm te tonen of op eventueel meerdere schermen. De zoekfunctie is in Windows 8.1aangepast en zoekmachine Bing is geïntegreerd. Alle applicaties die standaard worden meegeleverd door Microsoft zijn bijgewerkt en er zijn zoals eerder al bleek nieuwe applicaties toegevoegd aan de Metro-interface in de vorm van een rekenmachine en een alarm. Applicaties hoeven niet langer handmatig te worden bijgewerkt maar updates worden automatisch geïnstalleerd zodra deze beschikbaar zijn. Binnen de Metro-interface zijn alle instellingen van Windows toegevoegd zodat het niet langer nodig is om naar de desktopweergave te gaan om het configuratiescherm te openen. Denk aan het wijzigen van de schermresolutie, energiebeheer, informatie opvragen over het apparaat, etc. In Windows 8.1 zal Internet Explorer 11 standaard aanwezig zijn. Vergeleken met Internet Explorer 10 in Windows 8 zal de nieuwe versie enkele nieuwe features meebrengen en pagina's sneller laden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen dat de adresbalk altijd in beeld blijft staan. Tabbladen kunnen worden gesychroniseerd zodat deze weer op andere apparaten waar Windows 8.1 op aanwezig is geopend kunnen worden.

3 Als laatste is er zoals al inmiddels duidelijk was een startknop toegevoegd aan de desktopweergave. Deze opent echter niet het vertrouwde Menu Start maar het Startscherm van Windows wordt geopend na het klikken op de knop. In Windows 8 is het zo dat er op een lege ruimte geklikt moet worden om het startscherm te openen. Een nieuwe optie om rechtstreeks naar de desktopweergave op te starten zal ook worden toegevoegd. In de komende weken zal Microsoft nog meer details vrijgeven over de aankomende update. Windows 8 werd bij de launch door veel computergebruikers enthousiast onthaald, maar toch waren er ook nog enkele puntjes van kritiek. Zo vonden veel mensen het vervelend dat ze bij het opstarten van hun computer eerst de Metro-interface te zien kregen en vervolgens handmatig moesten doorklikken naar het bureaublad. Ook het ontbreken van de startknop veroorzaakte onder consumenten veel verwarring. Microsoft heeft geluisterd naar alle kritiek en aan de hand daarvan Windows 8.1 ontworpen. Deze brengt enkele welkome vernieuwingen met zich mee. Zo is de startknop terug van weggeweest, maar niet helemaal zoals we gewend zijn: de knop opent geen menu met alle programma's, maar verwijst je rechtstreeks door naar de Metro-interface. Daarnaast zal het mogelijk zijn om het Metro-scherm uitgebreid te tweaken (bijvoorbeeld met nieuwe kleuren, persoonlijke achtergronden en verschillende tegelgroottes), maar mensen die een hekel hebben aan dit scherm, krijgen de optie om bij het opstarten meteen doorverwezen te worden naar het traditionele bureaublad. Microsoft-topman Antoine Leblond is enthousiast over Windows 8.1: The response to Windows 8 has been substantial - from new devices to strong app growth to key enhancements to the OS and apps. We've learned from customers on how they are using the product and have received a lot of feedback. We've delivered hundreds of updates to the product and to apps. Our commitment to that vision - and to always improving - remains the same as we stay the course of the evolution of Windows with Windows 8.1. Bezoek de Windows Blog voor meer informatie. Een preview-versie van Windows 8.1 is vanaf 26 juni gratis te downloaden voor alle Windows 8-gebruikers.

4 In de screenshots zijn enkele features te zien die in de Windows 8.1 Preview eind juni zullen verschijnen. Deze build bevat al de Start-knop zoals we die ook straks gaan zien. Deze knop blijft echter nog niet altijd in beeld. Andere wijzigingen zien we in de Deze computer, waar nu niet alleen de harde schijven maar ook persoonlijke mappen worden weergegeven (zie screenshot). De build draagt nummer , wat betekent dat de build op 25 mei 2013 is gecompileerd. Andere functies in de build, zoals het kunnen kiezen van meer kleuren voor het Startscherm, komen overeen wat we eerder zagen, wat dus lijkt te betekenen dat de screenshots legitiem zijn. Microsoft gaf twee dagen geleden de eerste, officiële informatie vrij over Windows 8.1. Toen bleek onder meer dat de zoekfunctie verbeterd wordt met Bing-integratie, de standaardapps meer functies krijgen en er direct naar het bureaublad zal kunnen worden geboot. Windows 8.1 onthuld: dit is er veranderd Samenvatting:De startknop is officieel terug in Windows 8.1. Maar dat is maar één van de vele wijzigingen die Microsoft heeft doorgevoerd in de eerste grote update van Windows 8. Na maanden speculatie en kleine bekentenissen maakt Microsoft donderdag via een blogpost officieel het bestaan van Windows 8.1 bekend. Onze collega s van ZDNet.com kregen een vroege blik op het bijgewerkte besturingssysteem, al mochten zij geen testkopie meer naar huis nemen. Aan het begin van zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie BUILD, die eind juni plaatsvindt, zal het Amerikaanse bedrijf een publieke previewversie vrijgeven van zowel Windows 8 (en Windows RT). De definitieve versie van Windows 8.1 moet aan het einde van het jaar klaar zijn en zal gratis ter beschikking worden gesteld aan alle eigenaren van een geldige licentie.

5 We zullen dus tot volgende maand moeten wachten om uit te proberen wat Microsoft heeft aangepast. Maar, voordat het zover is, kunnen we je alvast wel vertellen wat er nieuws is in Windows 8.1. Ondanks dat dit een gratis update is, moet je er niet van uitgaan dat dit een kleine correctie is van Windows 8 in zijn huidige vorm. Blue, zoals de update ook bekend staat, is een aanzienlijke koerswijziging die verder gaat dan het oplossen van de grootste problemen die de gemiddelde consument met Windows 8 heeft. Naast de terugkeer van de eerder genoemde startknop, zal Windows 8.1 de volgende veranderingen bevatten: Het vergrendelingsscherm, dat je op dit moment kunt uitrusten met een enkele afbeelding, zal veranderen in het beste door de cloud aangedreven fotolijstje ter wereld. Het startscherm wordt een stuk flexibeler. Microsoft introduceert twee nieuwe tegelformaten, nieuwe manieren om het Alle apps -scherm te gebruiken en je kunt de indeling van het startscherm nu aan je Microsoft-account koppelen, zodat je op al je toestellen dezelfde startconfiguratie krijgt. De instellingen in het Metrogedeelte van je pc is dramatisch uitgebreid, zodat vrijwel elke optie die je kon vinden in het Configuratiescherm nu ook te vinden is in het touchvriendelijke gedeelte van Windows 8. De Windows Store heeft een compleet nieuw ontwerp gekregen. Als je op de zoekoptie klikt in de Charms-balk in het startscherm ben je niet langer verplicht om uit een lange lijst met zoekopties te kiezen. Je krijgt nu een universeel zoekveld en de resultaten zullen een combinatie zijn van apps, bestanden, instellingen, online content en resultaten uit geïnstalleerde apps. Het virtueel klavier heeft verbeterde autosuggestie gekregen en ondersteunt tevens nieuwe aanraakgebaren, waardoor het makkelijker wordt om nummers en symbolen toe te voegen zonder te moeten schakelen tussen letters en cijfers/symbolen. Updates aan apps uit de Windows Store worden voortaan automatisch toegepast, als onderdeel van het reguliere onderhoudsproces in Windows 8.1. Dat is een groot verschil met Windows 8, waar je nog werd geacht om apps met de hand te updateten.

6 Die nieuwe flexibiliteit heeft veel te maken met een nieuwe reeks kleine tablets die Microsoft tegen de zomer op de markt verwacht. De standaardinstallatie van Windows 8.1 bevat een handvol nieuwe apps en aanzienlijke revisies van de huidige standaardexemplaren, waaronder dramatische wijzigingen voor de slecht ontvangen Xbox Music-applicatie. Synchronisatie tussen SkyDrive en Windows 8.1 is voortaan geregeld binnenin het besturingssysteem, waardoor je kunt kiezen welke bestanden en mappen in de cloud je kunt syncen met een lokaal toestel. Dat is een groot verschil met Windows 8, waar je gedwongen werd om een apart programma te installeren en configuren om dit voor elkaar te krijgen. (De verbeterde synchronisatie houdt ook in dat Windows RT eindelijk bestanden via SkyDrive kunnen binnenhalen naar hun tablet/laptop). Ja, je kunt het startscherm nu overslaan en direct naar het bureuablad opstarten. Je kunt nu ook de achtergrond van je bureaublad en het startscherm gelijktrekken, waardoor de overgang tussen de twee omgeving als minder schokkend wordt ervaren. Een van de meest belangrijke onderdelen van de desktopomgeving, de bestandsverkenner, krijgt bovendien een flinke opknapbeurt. Een fikse lijst, niet? Laten we sommige belangrijke punten in wat meer detail bekijken.

7 Parade van persoonlijke foto s De eerste verandering van Windows 8.1 merk je voordat je ook maar iets hebt gedaan. Het oude vergrendelingsscherm van Windows 8 liet je toe om tot maximaal vijf afbeeldingen in te stellen, die dan op toerbeurt in beeld verschenen, vergezeld van een datum en tijdsindicatie. In Windows 8.1 zal je de achtergrond van het vergrendelingsscherm kunnen uitrusten met een verzameling foto s in een lokale map of een exemplaar op SkyDrive. Die foto s komen voorbij in een slideshow, waarvan sommige worden omgevormd tot een fotocollage. Het algoritme achter die slideshow heeft enkele slimme trucs. Het toont de huidge datum, dus zal het de getoonde foto s aanpassen aan het seizoen waarin je ze hebt genomen, of dat nu afbeeldingen van dit jaar of vorig jaar zijn. Startscherm: bekend, maar toch anders Als je eenmaal voorbij het vergrendelingsscherm bent, kom je bij het vertrouwde startscherm uit, met zijn inmiddels bekende kleurige tegels. Het meest opvallende verschil is hier het formaat van die tegels, want met twee nieuwe formaten kun je de indeling een stuk flexibeler maken. In dit voorbeeld zie je dat de Weather-app het nieuwe dubbeldikke formaat krijgt, zodat het in staat is om naast temperatuur ook andere informatie weer te geven. Je kunt ook bovenaan in het midden de nieuwe minitegels zien, zodat je voortaan vier apps kwijt kan op de plek van één. Als je je muis over het vernieuwde startscherm beweegt, verschijnt een pijl onder de apps. Klik je die aan, kom je onmiddellijk uit bij het Alle apps -scherm. Je kunt hier nu ook aan het sorteren slaan op datum van installatie of categorie, terwijl je daarvoor te maken kreeg met een lange alfabetische lijst. En als je de tegelwand van Windows 8 niet kunt uitstaan, kun je Alle apps nu ook instellen als standaard startscherm.

8 Interieur inrichten wordt makkelijker Het verslepen van tegels in Windows 8.1, wat voorheen een vervelend klusje was, is aanzienlijk eenvoudiger gemaakt. Je kunt elke tegel met de muis ingedrukt houden (of met rechts klikken) om in de bewerkmodus te schieten. Nu kun je meerdere tegels tegelijk selecteren en verslepen, ontpinnen, of van de harde schijf verwijderen. Het is voortaan ook mogelijk om groepen te hernoemen zonder te hoeven inzoomen en een verborgen commando in te voeren. Overal hetzelfde startscherm Een van de grootste ergernissen van Windows 8 was het feit dat je startscherm was gebonden aan een enkel toestel. Als je een tweede toestel koppelde aan je Microsoft-account, moest je apps opnieuw installeren en de indeling van je tegels en groepen weer helemaal overnieuw doen. In Windows 8.1 kun je je favoriete indeling automatisch overbrengen naar nieuwe toestellen (al is er nog steeds de mogelijkheid om met een frisse start te beginnen op een ander apparaat). Uniform behang Een van de klachten die we het meeste hoorden over Windows 8 was het grote contrast tussen je bureaubladomgeving en het startscherm. Vanuit de vertrouwde desktop kwam je terecht in een hoekige, buitenaards aandoende omgeving en daar komt met Windows 8.1 een einde aan. Via een nieuwe optie kun je dezelfde achtergrond kiezen voor zowel desktop als startscherm, en dat ziet er als volgt uit. Nieuwe manier van multitasken Bij de oorspronkelijke versie van Windows 8 waren apps gemaakt voor tablets, maar zagen er vaak misplaatst uit op een desktopmonitor. Om die kritiek te verhelpen, heeft Microsoft het gedrag van deze Metro-apps aanzienlijk veranderd. Je kunt in Windows 8.1 twee of meer apps naast elkaar weergeven, waarbij je zelf kunt bepalen hoe breed ze in beeld komen. Zelfs op een 8,1-tablet leidt dat tot een bruikbare indeling, terwijl je op groot scherm een stuk meer uit je apps kunt halen.

9 Dankzij verbeterde multimonitorondersteuning wordt het zo mogelijk om je desktopomgeving en verschillende Metro-apps tegelijk in beeld te houden en helemaal zelf bepalen welke indeling je daarbij gebruikt. Ook erg belangrijk: je kunt vanaf nu verschillende exemplaren van dezelfde Windows-app tegelijk draaien. Beter syncen met SkyDrive Wanneer je de Windows 8.1-update zult installeren, verwijdert Microsoft automatisch de oude syncsoftware van SkyDrive voor Windows en vervangt die door ingebouwde synchronisatie diep binnenin het besturingssysteem. Standaard zullen bestanden in je SkyDrive niet automatisch worden gekopieerd naar je toestel, waardoor je voorkomt dat een gigantische cloudcollectie in een klap de opslagruimte van een tablet of pc opslorpt. Je kunt vervolgens zelf kiezen welke bestanden en mappen afdalen naar je harde schijf, waarna de automatische synchronisatie wordt gestart. Instellingen op de schop gegooid We hebben slechts een paar minuten doorgebracht in het eerder genoemde instellingenmenu aan de Metrozijde van Windows 8.1. Maar het was al meteen duidelijk dat het aantal veranderingen enorm is. Volgens Microsoft waren instellingen in Windows 8 nog maar voor 10 procent voltooid, maar is de functionaliteit nu wel compleet. We kregen te horen (al kunnen we dit niet bevestigen), dat dit de eerste keer is in de geschiedenis van Windows dat alle opties in het Configuratiescherm van een ontwerp zijn voorzien. Al met al is dit een verrassend grote update. Of al dit werk voldoende zal zijn om Windows 8 nu wel het voordeel van de twijfel te geven, valt nog te bezien. We zullen tot de herfst moeten wachten, wanneer een nieuwe vloot toestellen in allerlei formaten in de winkel arriveert.

Windows 7 / 8.1 Basis

Windows 7 / 8.1 Basis Windows 7 / 8.1 Basis Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Functionaliteiten Windows 7 en 8.1... 4 1.1 Inloggen in Windows 7 en Windows 8.x... 4 1.2 Programma s en bestanden in de taakbalk... 8 1.3 Aero

Nadere informatie

WINDOWS 8 TIPS, TRUCS & INFORMATIE

WINDOWS 8 TIPS, TRUCS & INFORMATIE WINDOWS 8 Windows 8 zit vol met mooie nieuwe features, zoals de kleurrijke Metrointerface, een vernieuwde Explorer, aantrekkelijke desktop tiles, handige systeemherstel opties en nog veel meer. In deze

Nadere informatie

Windows 8. Introductieboekje

Windows 8. Introductieboekje Windows 8 Introductieboekje Oog voor Omgeving E-mail: bertvos@oogvooromgeving.nl Tolbert, 14 december 2012 (vernieuwd: 15 januari 2013) Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Het begin... 3 Hoe deel ik het Startscherm

Nadere informatie

Wat moet u weten voor u ios 7 installeert op iphone of ipad?

Wat moet u weten voor u ios 7 installeert op iphone of ipad? Wat moet u weten voor u ios 7 installeert op iphone of ipad? Woensdag begint de wereldwijde uitrol van ios 7, het nieuwe besturingssysteem voor iphone en ipad. Dit is wat je moet weten over de update.

Nadere informatie

Inhoud in één oogopslag

Inhoud in één oogopslag Inhoud in één oogopslag Deel I Introductie en dagelijks gebruik Kennismaken met Windows 8 3 Nieuwe basishandelingen 21 Het startscherm aanpassen 37 Het bureaublad aanpassen 57 Windows verder instellen

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Small

Handleiding Office 365 Small Handleiding Office 365 Small DISCLAIMER De resultaten van de in deze gids beschreven oplossingen zijn afhankelijk van diverse aspecten, die per organisatie sterk kunnen verschillen. De uiterste zorg is

Nadere informatie

Windows Technical Preview. Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview

Windows Technical Preview. Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview Windows Technical Preview Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview Waar is Windows 9? Meteen na de aankondiging van Windows 10 ging de meeste discussie niet over het besturingssysteem

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

Windows 8.1 zoals het bedoeld is

Windows 8.1 zoals het bedoeld is Windows 8.1 zoals het bedoeld is Windows 8.1 toont bij de eerste opstart een interface die gekenmerkt wordt door tegeltjes, heel veel tegeltjes. Tegeltjes die informatie tonen. Tegeltjes die, wanneer je

Nadere informatie

Deze pagina werd bewust blanco gelaten

Deze pagina werd bewust blanco gelaten Deze pagina werd bewust blanco gelaten 2 1 Voorwoord Gedurende de afgelopen 2 jaar heb ik binnen het Ubuntu-be LocalTeam al heel wat mensen geholpen om hun eerste stappen te zetten in Ubuntu. Doorheen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 VAN START MET WINDOWS 10... 9

HOOFDSTUK 1 VAN START MET WINDOWS 10... 9 Inhoudsopgave Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 VAN START MET WINDOWS 10... 9 1.1 Met Windows 10 wordt het roer drastisch omgegooid... 10 1.2 De gratis upgrade naar Windows 10... 12 1.3 De gebruikersinterface...

Nadere informatie

Office 365 for education de juiste keuze!

Office 365 for education de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 Disclaimer De resultaten van de in deze

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Redactie: B. Kruize Homepage CPC: Under Construction E-mail: cpc@hccnet.nl. Bestuursleden CPC: H. de Priester

Redactie: B. Kruize Homepage CPC: Under Construction E-mail: cpc@hccnet.nl. Bestuursleden CPC: H. de Priester Computer Club Nieuwsbrief Chemiepark Chemiepark Computerclub januari Mei 2002 2012 Jaargang 8 18 Nummer Nummer 1 05 Bestuursleden CPC: H. de Priester H.F. de Jonge C. Tromp A. Tillema B. Kruize h.depriester@xs4all.nl

Nadere informatie

Snelstarthandleiding voor gebruikers

Snelstarthandleiding voor gebruikers Snelstarthandleiding voor gebruikers Inhoud Inleiding tot Web Creator Pro 6... 4 Snelstarthandleiding... 6 Een sjabloon openen... 6 Een afbeelding aanpassen... 9 Een element aan de pagina toevoegen...

Nadere informatie

Overstappen van Windows naar Mac met OS X Mountain Lion

Overstappen van Windows naar Mac met OS X Mountain Lion Overstappen van Windows naar Mac met OS X Mountain Lion Jorg Kennis www.kennisonline.com Versie 2.1 1 Inhoudsopgave Overstappen van Windows naar Mac Over dit e-book 1. Inleiding 2. Het Dock en Launchpad

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Alfresco

Handleidingen 1.0 Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco In dit document vind je de handleidingen voor Alfresco zoals aangeboden door ECM2. I. Alfresco Document Management 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook.

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook. 2 Joomla ebook Bouw zelf een professionele website Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook

Nadere informatie

Maak een website met Weebly

Maak een website met Weebly Maak een website met Weebly Meer dan 10 miljoen mensen en bedrijven gebruiken Weebly Omdat het de eenvoudigste en krachtigste manier is om op een betaalbare manier een website te maken. Deze beginnershandleiding

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

Apple ios 5. De iphone laat de PC los

Apple ios 5. De iphone laat de PC los Apple ios 5 Apple's ios kreeg zijn laatste grote update al meer dan een jaar geleden, toen de iphone 4 werd geïntroduceerd. In de tussentijd heeft de wereld der smartphones echter niet stilgestaan. Microsoft

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

Presentatie Windows 7

Presentatie Windows 7 Presentatie Windows 7 Theun Bollema Januari 2011 Al doende leert men * We gaan in vogelvlucht het os windows 7 behandelen. * Het is omwille van de tijd onmogelijk om diep op de materie in te gaan aangezien

Nadere informatie

Handleiding Windows 8 installeren en optimaliseren...7 Windows 8: Menno s tips voor optimaal gebruik...7 Menno s eerste bevindingen...

Handleiding Windows 8 installeren en optimaliseren...7 Windows 8: Menno s tips voor optimaal gebruik...7 Menno s eerste bevindingen... WINDOWS 8 Handleiding installeren en optimaliseren...7 : Menno s tips voor optimaal gebruik...7 Menno s eerste bevindingen...7 Wat houdt die nieuwe interface Modern UI in?...7 Via het bureaublad functioneert

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

Het SchoonePC boek. Computerbijbel voor Windows 8.1. 19 e druk. Menno Schoone www.schoonepc.nl

Het SchoonePC boek. Computerbijbel voor Windows 8.1. 19 e druk. Menno Schoone www.schoonepc.nl Het SchoonePC boek Computerbijbel voor Windows 8.1 19 e druk Menno Schoone www.schoonepc.nl Het SchoonePC Boek - Windows 8.1 Voor meer informatie en bestellingen: website: www.schoonepc.nl e-mail: boek@schoonepc.nl

Nadere informatie

Gebruikersaccountbeheer (UAC)

Gebruikersaccountbeheer (UAC) Gebruikersaccountbeheer (UAC) Ook in Windows 7 is Gebruikersaccountbeheer (UAC) aanwezig. In Windows Vista is alleen de mogelijkheid om deze 'toestemmingen vensters' uit te schakelen. In Windows 7 is dit

Nadere informatie

Inhoud tips en trucs 2011 ha

Inhoud tips en trucs 2011 ha Inhoud tips en trucs 2011 ha 1 Inhoud 2 Vervolg inhoud 3 Email - Coderen e mail adres 4 E-mail - Mail aan verschillende personen sturen 5 Gebruikersaccountbeheer deel 1 6 Gebruikersaccountbeheer deel 2

Nadere informatie

Rubriek: Ingezonden door leden. Redactie: B. Kruize Homepage CPC: Under Construction E-mail: cpcdelfzijl@gmail.com. Bestuursleden CPC: H.

Rubriek: Ingezonden door leden. Redactie: B. Kruize Homepage CPC: Under Construction E-mail: cpcdelfzijl@gmail.com. Bestuursleden CPC: H. Computer Club Nieuwsbrief Chemiepark Chemiepark Computerclub januari Februari 20022013 Jaargang 819 Nummer Nummer 1 02 Bestuursleden CPC: H. de Priester H.F. de Jonge C. Tromp A. Tillema B. Kruize h.depriester@xs4all.nl

Nadere informatie

Storec Viewer. Storec Viewer

Storec Viewer. Storec Viewer Storec Viewer Storec Viewer Inhoudsopgave 1. Welkom bij Storec Viewer's help 1 2. Algemeen 2 2.1. Contactinformatie 2 2.2. Abonnement 2 2.3. Recente wijzigingen 3. Installatie 5-7 3.2. Accountgegevens

Nadere informatie