Windows Technical Preview. Bron :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows Technical Preview. Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview"

Transcriptie

1 Windows Technical Preview Bron :

2 Waar is Windows 9? Meteen na de aankondiging van Windows 10 ging de meeste discussie niet over het besturingssysteem zelf, maar over de versie-hinkstapsprong. Waarom geen Windows 9? De onderbouwing dat de release zo groot is dat een versie overgeslagen moet worden naar een rond getal klinkt als lege marketingbabbel. Hardnekkige geruchten doen de ronde dat het getal '9' conflicten zou opleveren voor software die ook nog werkt op de oude Windows-versies 95 en 98. Sommige software kijkt bij het vaststellen van de versie vaak niet naar het volledige getal 95 of 98, maar enkel naar het getal 9 om te concluderen dat het om Windows 95 of 98 gaat. Begin hier Het menu Start is terug: persoonlijker, georganiseerder en leuker. Het volledige Startscherm is er ook en je kunt makkelijk heen en weer schakelen. Jouw keuze. Wat biedt het menu? Klik voor het Startmenu op de Startknop (of druk op de Starttoets op je toetsenbord). Deel het menu naar eigen wens in. Maak mappen, contacten en apps vast. Verplaats of wijzig het formaat van de tegels of wijzig het formaat van je hele Startmenu. Tevreden? Maak dan alles vast. Maak apps vast aan Start en bekijk live updates, zoals voor nieuwe , afspraken of de weersvoorspelling. Klik op de Start-knop, klik op Alle apps, klik met de rechtermuisknop op de app die je wilt vastmaken (of houd deze ingedrukt) en klik op Aan Start vastmaken. Als je een map wilt vastmaken, klik je erop met de rechtermuisknop (of houd je de map ingedrukt) en klik je vervolgens op Aan Start vastmaken. Overal en alles zoeken Doorzoek tegelijkertijd je pc en het web. Open het Startmenu en typ je zoekopdracht, Windows Search doet de rest.je kunt ook een zoekopdracht vanaf de taakbalk starten. Klik op de knop Zoeken en begin met typen.

3 Jij bepaalt het De Aan/uit-knop is terug, bovenaan het Startmenu. Schakelen naar het Startscherm Ga voor meer overzicht naar het touch-vriendelijke Startscherm in plaats van naar het Startmenu. Schakelen tussen Startmenu en Startscherm Sla eerst al je werk op. Meld je af van Windows om deze wijziging te maken. 1. Klik op de Start-knop, typ navigatie-eigenschappen en klik op Navigatie-eigenschappen. 2. Klik op het tabblad Startmenu, klik op Het Startmenu in plaats van het Startscherm gebruiken en klik op OK.

4 Download apps Windows Technical Preview wordt geleverd met ingebouwde apps voor foto's, muziek, films en . In de Windows Store vind je er nog duizenden meer, van marquee games tot apps waarmee je contact kunt onderhouden en productiever kunt zijn. Ontdek de Windows Store Klik op Store in Start of op je taakbalk (hiervoor is een internetverbinding en een Microsoft-account vereist). Zoek je favoriete apps of bekijk de populaire apps, categorieën en verzamelingen en ontdek onze nieuwste aanbevolen apps en games. Als je jouw app hebt gekozen, klik dan voor een betaalde app op Kopen of Proberen of op Installeren voor een gratis app. Maak je favorieten vast Maak je apps aan Start vast, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt en bekijk live-updates voor je , herinneringen en weersvoorspellingen. Je kunt je apps ook aan de taakbalk van je bureaublad vastmaken. 1. Klik in het Startmenu op Alle apps. (Klik als je het Startscherm gebruikt op de pijl in de linkerbenedenhoek of veeg naar boven vanuit het midden.) 2. Klik met de rechtermuisknop op een app (of houd deze ingedrukt) en klik op Aan Startscherm vastmaken of Aan taakbalk vastmaken.

5 Apps gebruiken Klik op de optieknop van de app opties verschillen per app. als je wilt zoeken, afdrukken of instellingen wijzigen. De beschikbare Neem je apps met je mee Je kunt jouw apps gratis op elke andere pc met Windows Technical Preview of Windows 8.1 installeren. Meld je aan bij de Store met je Microsoft-account, klik op Account en vervolgens op Mijn apps. Veeg naar beneden of klik met de rechtermuisknop op de app die je wilt installeren en tik of klik op Installeren. Doe meer met apps Werk slimmer, gebruik de nieuwe knop Task view behouden. (Taakoverzicht) op de taakbalk om het overzicht te Schakelen tussen apps Klik op de knop Task view (Taakoverzicht) om snel tussen geopende apps te schakelen. Als je verschillende apps tegelijkertijd wilt zien, sleep ze dan naar de zijkant of een hoek van het scherm. Je ziet waar de app wordt vastgemaakt, samen met andere apps die automatisch ernaast worden vastgemaakt.

6 Je apps groeperen Maak aangepaste groep-apps op je bureaublad voor productie, entertainment of wat je wilt. Klik op de knop Task view (Taakoverzicht) en vervolgens op Add a desktop (Een bureaublad toevoegen). Open de apps die je op dat bureaublad wilt gebruiken. Klik nogmaals op de knop Task view (Taakoverzicht) om tussen bureaubladen te schakelen. Bestanden zoeken Verkenner Home is de nieuwe locatie voor al je favorieten, recente documenten en bestanden en mappen die je het meest gebruikt. Je komt er door op de knop Verkenner op de taakbalk te klikken. Ga voor je map Documenten naar de Verkenner en open Deze pc.

7 Open je bestanden vanaf elke locatie Sla je bestanden op in OneDrive, de cloudopslag die je gebruikt met een Microsoft-account, en open ze vanaf elke pc, tablet of smartphone. Sleep je bestanden eenvoudig naar de OneDrive-map in de Verkenner. Als je in Word, Excel of een andere app een bestand wilt opslaan, kies dan OneDrive als locatie. Als je van OneDrive de standaardlocatie voor al je documenten, foto s en video s wilt maken, ga dan naar OneDrive in Pc-instellingen. Meer manieren om te delen Verstuur bestanden op het tabblad Delen. Deel via , via een netwerk of met andere pc s, of deel ze met een andere app met de knop Delen. Instellingen personaliseren en wijzigen Pas de instellingen voor je pc en apps aan je eigen voorkeur aan. Pc-instellingen Klik voor de meest gebruikte instellingen op de knop Start Zoek de instelling die je wilt wijzigen., typ Pc-instellingen en klik op Pc-instellingen.

8 Gebruik voor de meer geavanceerde instellingen het Configuratiescherm. Klik op de knop Start, typ configuratiescherm en klik op Configuratiescherm. App-instellingen Klik voor de app-instellingen op de optieknop linksboven in de app en klik op Instellingen. Kies je eigen stijl Geef je pc iets eigens, personaliseer je accountafbeelding en je vergrendelingsscherm. Een accountafbeelding toevoegen 1. Klik op de knop Start, typ afbeelding en klik op Uw accountafbeelding wijzigen. 2. Klik op Bladeren, klik op de gewenste afbeelding en klik vervolgens op Afbeelding kiezen. Je accountafbeelding verschijnt in het Startmenu en op andere plaatsen op je pc. De afbeelding op je vergrendelingsscherm wijzigen 1. Klik op de knop Start, typ afbeelding en klik op De afbeelding op het vergrendelingsscherm wijzigen. 2. Klik op een afbeelding of klik op Bladeren als je een andere afbeelding wilt.

9 Tien nieuwe functie (met screenshots) Bron : Vertaling : Google Translate (https://translate.google.nl/)

10 Het Menu Start Zo welkom als de terugkeer van de Start-knop in Windows 8.1, Windows 10 terug brengt in het menu Start met een mooie Modern UI make-over. Het is echt het oude startmenu in een nieuwe huid met tegels om apps, en een zoekbalk. Het menu neemt aanzienlijke ruimte op het scherm als u de submenu's uit te breiden. De tegels werken in real-time, dus als je gemist dat over het startscherm hoef je niet meer zonder kunnen. Start Screen Of Desktop Mode Als u een upgrade naar Windows 8 voor het opstartscherm, of onthielden zich van te doen als gevolg van de Start-scherm, Windows 10 biedt u de keuze tussen de twee. U kunt een of de ander. Standaard, voor zover de Technical Preview betreft, het menu Start is ingeschakeld. Als u wilt naar het startscherm te gebruiken in plaats, opent de eigenschappen van de taakbalk en selecteer het tabblad Menu Start.Verwijder het vinkje bij 'Gebruik het menu Start in plaats van het scherm Start' optie en de toepassing van de verandering. U wordt afgemeld bij Windows voor de wijziging door te voeren.

11 Moderne Apps Run Op Uw Bureaublad Omdat je kunt kiezen tussen het scherm Start en het bureaublad met de Start-menu, kan je je afvragen hoe die zeer Modern UI-achtige apps te zien in het menu Start wordt uitgevoerd wanneer het Start-scherm is uitgeschakeld. Het antwoord is dat Modern apps nu kan draaien op de desktop in hun eigen vensters.deze apps kunnen worden geklikt en betegeld, kunnen ze worden geminimaliseerd, en ze kunnen je notificaties sturen. Virtual Desktops Eindelijk. Microsoft speelt catch-up met de introductie van virtuele desktops omdat zowel OS X en Linux hen hebben gesteund sinds de tijd van de dinosaurussen (of de Flintstones op zijn minst). Apps die u op een desktop te openen zijn beperkt tot alleen die desktop. Overschakelen naar de app zal je naar dat bureaublad. Op dit moment lijkt het niet alsof je kan een app openen op meer dan een desktop. Een bureaublad toe te voegen, klik de nieuwe multi-tasking knop naast de zoek-knop en klik op Toevoegen Desktop in het scherm overlay.

12 Multi-Tasking De oude Windows + Tab-toets doet hetzelfde in Windows 10 die het deed in de vorige versie, maar met een nieuwe lay-out. In plaats van panning door openstaande ramen een voor een, dan kunt u zien dat ze elkaar aangelegd kant en kiezen welke u wilt overschakelen. De speciale multi-tasking-knop is bedoeld om het gemakkelijker maken voor tablet-gebruikers om over te schakelen tussen apps. Snap Assist Snap was een enorm populaire functie toen het werd ingevoerd waardoor ramen heel gemakkelijk te beheren. Dat was het succes dat veel Mac-gebruikers gezocht naar manieren om het te repliceren en veel ontwikkelaars verplicht hen met een oplossing. In Windows 10, hebben we Snap Assist te maken snapping en stapelen ramen makkelijker. Windows kan worden geklikt helft de schermgrootte of enkel een kwart gedeelte van het scherm. Wanneer u een venster snap, andere open vensters verschijnen als zwevende miniaturen, zodat u gemakkelijk kunt overschakelen naar hen. Snap was een leuke functie en Windows 10 is het beter heel goed, terwijl nog steeds het maken van zeker dat het functioneel is.

13 Vernieuwde Taakbalk Dit is een functie die tablet-gebruikers ten goede komt meestal; de pictogrammen zijn groter en twee nieuwe voor het openen van het multi-tasking scherm en zoeken zijn toegevoegd. Het pictogram van Windows Verkenner is eveneens opnieuw ontworpen. Zoeken Windows 10 heeft een nieuwe speciale zoekfunctie naast de zoekbalk in het startmenu en de Charms bar.als u in het menu Start staat, je in principe drie verschillende manieren om te zoeken naar bestanden etc. Uiteraard Microsoft wil maken het super makkelijk voor u om de dingen niet uit wat te vinden. Deze functie is misschien wel het enige vraagteken in mijn hoofd. Tablet-gebruikers kunnen gebruik maken van de Charms bar gemakkelijk, en desktop-gebruikers kunnen in het menu Start of de Start-scherm, dus waarom deze nieuwe toevoeging te gebruiken? Het laat je niet alleen zoeken, maar houdt ook een geschiedenis van recente zoekopdrachten en toont u online trends.

14 Command Prompt Windows 10 brengt de opdrachtprompt naar de 21e eeuw met ondersteuning voor tal van sneltoetsen. Het is niet standaard ingeschakeld, zodat het venster Eigenschappen te openen en schakel deze in door de optie 'Enable experimentele console functies' onder de tab Experimental. Windows Verkenner Tot slot is er de Windows Verkenner en het tabblad Start op het lint toegevoegd. Aandelenopties zijn ook toegevoegd aan het lint om het delen van bestanden eenvoudiger te maken over . Nogmaals, het is een inhaalslag naar een andere desktop OS.

15 Conclusie Windows 10 zeker lijkt de poging van Microsoft, een schijnbaar succesvolle tot nu toe, bij de vaststelling van alles mis is met Windows 8 De naam zou kunnen zijn niet in orde, maar je kunt niet om het veel als je je realiseert het menu Start is terug. Het is ook vermeldenswaard dat wat Microsoft verpest in zijn haast om een uniforme desktop en tablet OS te brengen, het is aanzienlijk met Windows 10 Een verandering die we niet krijgen nog te zien in de technische voorvertoning al was aangekondigd op het evenement vast, is de nieuwe charmes bar. Het enige wat we weten is dat het anders zal uitzien. Heeft u Windows 10 een poging gegeven? Hoe vond je het?

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk.

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Starten met Windows Windows is het besturingssysteem van de computer, het stuurt andere programma s aan. Na het opstarten zie je het vergrendelingsscherm. Daar moet je op inloggen

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren 1 Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende

Nadere informatie

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator Laat je kennis maken met Augustus 2015 - Presentator 1 De visie van Microsoft is dat Windows op zoveel mogelijk apparaten moet kunnen draaien en dat ook touch-besturing steeds belangrijker wordt. Daarom

Nadere informatie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie Windows 8 - Dunamare Expertacademie Inhoudsopgave 1. Een gekoppeld Microsoftaccount... 2 2. Een startscherm en dan?... 3 3. De Charmbalk... 4 Zoeken... 4 Start... 5 Apparaten... 5 Instellingen... 5 4.

Nadere informatie

Windows 8.1 Handleiding

Windows 8.1 Handleiding Windows 8.1 Handleiding In deze handleiding wordt Windows 8.1 op een simpele manier uitgelegd aan de hand van afbeeldingen, screenshots en duidelijke stap per stap uitleg. Ruben H. 9-6-2014 INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Inleiding... 2 2 Het nieuwe Windows Startscherm... 3 2.1 Bureaublad is er nog steeds... 4 2.2 Het startscherm is

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

26-3-2015 PAS OP! Wat doe je ermee? De wereld verandert. Windows 10. Wat is de cloud? (Letterlijk: wolk )

26-3-2015 PAS OP! Wat doe je ermee? De wereld verandert. Windows 10. Wat is de cloud? (Letterlijk: wolk ) PAS OP! Eerste impressies Dit is een eerste blik op een nieuw product dat nog niet is vrijgegeven Alle informatie is gebaseerd op de Technical Preview 9926 Mathieu Geelen maart 2015 - Helmond Veranderingen

Nadere informatie

1. Kijk, hier is Windows 8

1. Kijk, hier is Windows 8 Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Kijk, hier is Windows 8 Windows 8 en Windows 8 Hard of zacht toetsenbord Snel met sneltoetsen Klaar voor Windows 8 2. Startscherm Windows

Nadere informatie

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Windows 8.1 Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Het is ondoenlijk om alle verschillen en/of vernieuwingen in Windows 8.1

Nadere informatie

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator

Laat je kennis maken met. Augustus 2015 - Presentator Laat je kennis maken met Augustus 2015 - Presentator 1 De visie van Microsoft is dat Windows op zoveel mogelijk apparaten moet kunnen draaien en dat ook touch-besturing steeds belangrijker wordt. Daarom

Nadere informatie

ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8

ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8 ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8 2 3 Om erbij te houden Om vlot van start te gaan, houd je de volgende gegevens bij de hand: Het wachtwoord van je draadloze netwerk Het wachtwoord van

Nadere informatie

Eerste stappen met Windows 10

Eerste stappen met Windows 10 Eerste stappen met Windows 10 Je hebt de upgrade naar Windows 10 met succes afgesloten. Nu kun je volledig profiteren van je nieuwe besturingssysteem. Als hulp bij je oriëntatie op jouw eerste stappen

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Wegwijs in Windows 8.1 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze antwoorden horen bij de vragen in Wegwijs in Windows 8.1 van Hannie van Osnabrugge.

Nadere informatie

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31 Les 1 Kennismaking met Windows 8 Pagina 28-29 1 Onder de afbeelding: als u de app Agenda de eerste keer start ziet u niet de agenda van deze maand maar van vandaag. Pagina 30-31 1 De tegel van het bureaublad

Nadere informatie

Kennisgeving over het product

Kennisgeving over het product Begin hier Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie kan zonder

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 41 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 10 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Windows 10 bevat veel handigheidjes die het werken met de computer kunnen

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

Cursusdocument Windows 8.1

Cursusdocument Windows 8.1 Cursusdocument Windows 8.1 W8-werkgroep, aug 2014 Versie: 2.1 2013-2014, SeniorWeb-Leek 1. Basishandelingen met een computer 1 1.1 Oefenen van basishandelingen muis en toetsenbord 1 1.2 Starten van Windows8:

Nadere informatie

OneNote 2013 Snelstartgids

OneNote 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Uw notities in de cloud houden Als u

Nadere informatie

1. Starten met Windows 10

1. Starten met Windows 10 17 1. Starten met Windows 10 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 10 is de nieuwste versie. In alle versies van Windows voor Windows 8

Nadere informatie

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen.

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen. Afspraken In de volgende hoofdstukken leren we aan de hand van concrete voorbeelden Windows kennen. We veronderstellen dat je de voorbeelden op de computer uitvoert. Op de bijgevoegde cd-rom vind je in

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token Handleiding Portaal Altrecht Voor medewerkers met een SMS token Wat is het Altrecht het nieuwe Portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Vernieuwde inlogpagina voor het nieuwe Portaal 4 Hoe kan

Nadere informatie

Handleiding Telewerken Gemeentenet

Handleiding Telewerken Gemeentenet Gemeentenet Versie Datum Aangepast door V1 16-04-2013 Mirjam Braat Copyright Gemeente Oosterhout 2013 Gebruikershandleiding Telewerken via Citrix Receiver Inhoudsopgave 1 Systeemeisen.. 2 Mogelijk verwijderen

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token Handleiding Portaal Altrecht Voor medewerkers met een SMS token 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Vernieuwde inlogpagina voor het nieuwe portaal 4 FAQ, Tips

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

PRESENTATIE VAN WINDOWS 10

PRESENTATIE VAN WINDOWS 10 PRESENTATIE VAN WINDOWS 10 1 Wij heten u van harte welkom op de presentatie van WINDOWS 10 2 3 Geld alleen voor officiële versies. 4 5 6 7 Opstartscherm Hallo Windows Een nieuwe functie van Windows 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Fred Beumer. TekstFontein. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk

Fred Beumer. TekstFontein. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk Titel PC-vaardig - Windows 8.1 Eerste druk Mei 2014 Auteur Redactie Zetwerk Druk Fred Beumer TekstFontein Digitaal Leerplein Hollandridderkerk, Ridderkerk Digitaal Leerplein Postbus 50, 6990 AB Rheden

Nadere informatie

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Introductie Windows RT en Windows 8 Het nieuwe startscherm Toegang tot het bureaublad Een woordje over Help 2. De gebruikersomgeving

Nadere informatie

Antwoordenboek Tekstverwerken

Antwoordenboek Tekstverwerken Antwoordenboek Tekstverwerken Tekstverwerken 1 Antwoordenboek Opdracht 3 De charms verschijnen. Beweeg je de cursor naar boven, dan gaat de balk met de charms er zo uitzien: Tekstverwerken 2 Antwoordenboek

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Windows 8.1.(1) bekeken

Windows 8.1.(1) bekeken Windows 8.1.(1) bekeken Rhino s 8.1 Rein de Jong 2014 Verbeteringen Verbeterde zoekfunctie Voornamelijk in Apps omgeving Meer tegelformaten met meer kleuren Meer - en verbeterde apps Betere integratie

Nadere informatie

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4)

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) 1 Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van wijzigingen tussen de Samsung Galaxy Tab 4 en het boek Starten met de Samsung Galaxy

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Handleiding Telewerken Altrecht. Voor medewerkers zonder een SMS token

Handleiding Telewerken Altrecht. Voor medewerkers zonder een SMS token Handleiding Telewerken Altrecht Voor medewerkers zonder een SMS token 1 Wat is Altrecht Telewerken? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Hoe log ik nu in op Telewerken zonder Token? 4 FAQ, Tips en Trucs:

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Wegwijs in Windows 8 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze antwoorden horen bij de vragen in Wegwijs in Windows 8 van Hannie van Osnabrugge.

Nadere informatie

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen 33 2.6 Weergave pictogrammen instellen De weergave van de pictogrammen is standaard ingesteld op normaal. U kunt de weergave als volgt vergroten: De pictogrammen zijn vergroot. 2.7 Bureaubladpictogrammen

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met het bureaublad in Windows 10

Studio Visual Steps. Werken met het bureaublad in Windows 10 Studio Visual Steps Werken met het bureaublad in Windows 10 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Extra les Muis en toetsenbord

Extra les Muis en toetsenbord Wegwijs in Windows 8.1 Extra les Muis en toetsenbord Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze extra les over het werken met de muis en het toetsenbord hoort bij Wegwijs

Nadere informatie

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u:

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: Les 4 Bestanden beheren met Windows Verkenner Pagina 110-111 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: 2 De Verkenner ziet er in Windows 8.1 anders uit. Aan de linkerkant

Nadere informatie

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen.

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen. Inleiding Microsoft Windows 8.1 is een besturingssysteem. Het is eigenlijk een bijgewerkte versie van Windows 8. Een besturingssysteem zorgt ervoor dat de verschillende apparaten die in de computer zitten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Sneltoetsen. 1. Inleiding

Sneltoetsen. 1. Inleiding Sneltoetsen Inhoud 1. Inleiding 2. Sneltoetsen in Windows 3. Sneltoetsen die in de meeste programma s kunnen worden gebruikt 4. Sneltoetsen bij het typen van tekst 5. Sneltoetsen Internet Explorer 6. Sneltoetsen

Nadere informatie

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Werk je met Windows Vista als besturingssysteem dan wordt Internet Explorer 7 meegeleverd. De meest in het oog springende nieuwigheid is het

Nadere informatie

Sneltoetsen. Inhoud. Inleiding

Sneltoetsen. Inhoud. Inleiding Sneltoetsen Inhoud 1. Inleiding 2. Sneltoetsen in Windows 3. Sneltoetsen die in de meeste programma s kunnen worden gebruikt 4. Sneltoetsen bij het typen van tekst 5. Sneltoetsen Internet Explorer 6. Sneltoetsen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Workshop Samsung Galaxy Tab 3

Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 1 van 9 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Deze tekst is een samenvatting van en een aanvulling op de Samsung Galaxy Tab 3 10.1 Nederlandstalige handleiding die je vindt

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

Hoe kun je je vakantiefoto s vlug en correct ordenen en een fotoboek maken? Aan welke voorwaarden/eisen moet je oplossing voldoen? Zet een vinkje!

Hoe kun je je vakantiefoto s vlug en correct ordenen en een fotoboek maken? Aan welke voorwaarden/eisen moet je oplossing voldoen? Zet een vinkje! Voor wie kopiëren wil: U vindt deze cursus goed en wenst er kopieën van te maken. Bedenk dan ook eens: dat de auteurs met de opbrengst ervan hun kosten moeten dekken; dat kopiëren zonder toestemming niet

Nadere informatie

Cloud storage. Cloud storage 1/17

Cloud storage. Cloud storage 1/17 Cloud storage 1/17 Cloud storage Het internet wordt weleens voorgesteld als een wolk (Engels: cloud). En in die wolk kan je jouw gegevens bewaren. Maar waar worden die gegevens nu eigenlijk opgeslagen?

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen.

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen. Inleiding Microsoft Windows 8 is een besturingssysteem. Een besturingssysteem zorgt ervoor dat de verschillende apparaten die in de computer zitten en die aan de computer zijn aangesloten (toetsenbord,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Een eerste kennismaking

Een eerste kennismaking 27-2-2006 1 W erkstukken m a ken m et Po w erpo int Een eerste kennismaking PowerPoint is het presentatieprogramma van Microsoft waarmee we informatie, d.m.v. dia s, op een duidelijke manier kunnen presenteren.

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren...

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... Kobo Desktop Handleiding Inhoudsopgave Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6 Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... 7 ebooks kopen

Nadere informatie

Inhoud... 1. Voorwoord... 2. 1 introductie... 3. 1 Een korte geschiedenis... 3. 2 Huidige computermodellen... 3. 3 Besturingssysteem...

Inhoud... 1. Voorwoord... 2. 1 introductie... 3. 1 Een korte geschiedenis... 3. 2 Huidige computermodellen... 3. 3 Besturingssysteem... 17 INHOUD Inhoud... 1 Voorwoord... 2 1 introductie... 3 1 Een korte geschiedenis... 3 2 Huidige computermodellen... 3 3 Besturingssysteem... 4 4 Hoe werkt een Mac... 4 4.1 Bits en bytes... 4 4.2 Processor...

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie