Phonopath is een puzzel game die geheel is gebaseerd op audio.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Phonopath is een puzzel game die geheel is gebaseerd op audio."

Transcriptie

1

2 Phonopath is een puzzel game die geheel is gebaseerd op audio. Elke stage van de game omvat een sound clip en een wachtwoord request. Het wachtwoord is verborgen in de audio file en kan alleen worden ontrafeld door critisch te luisteren naar de audio clip en deze goed te analyseren en te manipuleren. Het doel van deze game is om de grenzen op te zoeken en te verkennen van het gebruiken van een audio file als medium voor een puzzel. De game wordt gespeeld door een audio file te downloaden en vervolgens te manipuleren. Als de speler er niet direct uitkomt kan een hint worden gevraagd. Een voorbeeld van een puzzel in Phonopath is de audio file go faster. De speler luistert naar de audio clip en zoekt vervolgens naar aanwijzingen om achter het wachtwoord te komen. Deze file heet go faster en de hint is speed it up. Als de speler de audio clip versneld wordt een woord uitgesproken dat in de oorspronkelijke file niet hoorbaar was, namelijk landmark. Dit is het wachtwoord en hiermee kan de speler naar de volgende stage. De gameplay van Phonopath vraagt wel om enige kennis van audio manipulatie. Digitaal geluid bestaat uit een digitale voorstelling van geluid, oftewel de digitale opslag van geluid. Analoog geluid wordt omgezet in digitaal geluid door gebruik te maken van het binaire getallenstelsten, zodat deze geschikt wordt voor opslag in het geheugen van een computer, CD, DVD of MP3 speler. Dit gebeurd in een A/D-converter (Analoog/Digitaal-omzetten) en wordt ook wel digitaliseren of bemonsteren (sampling) genoemd. Belangrijke factoren die een rol spelen bij het digitaliseren van analoog geluid zijn frequente en resolutie. De frequentie geeft het ritme weer waarin de monsters worden genomen, dit zijn trillingen per seconde die worden aangegeven als (k)hz. De resolutie geeft de variaties in de sterkte van het signaal weer in amplitudenwaarden, oftewel db (decibel). Om analoog geluid te kunnen digitaliseren moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De computer moet beschikken over een geluidskaart waarbij een lijn ingnag en microfoon ingang mogelijk zijn, zodat een verbinding gelegd kan worden tussen de computer en de randapperatuur, zoals een cassetterecorden, een microfoon, een cd speler, een externe mengtafel, een dvd speler, etc. Daarnaast moet er software aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld Audacity, Timer recording, Streaming audio, Converters, etc.

3 Het IEZA framework wordt gebruikt om de audio omgeving binnen video games te omschrijven, analyseren en designen. Dit framework is ontworpen door Sander Huiberts en RIchard van Tol. Het IEZA framework is een twee dimensionaal framework. Deze twee dimensies vormen vier domijnen, namelijk: interface, effect, zone en affect. De eerste dimensie binnen het IEZA framework maakt onderscheid tussen geluid dat voortkomt uit de game world (effect) en geluid dat voortkomt buiten de game world (interface). Dit kan ook wel omschreven worden als diegetic en non-diegetic sound. De tweede dimendie binnen het IEZA framework maakt onderscheid tussen geluid dat in verband staat met de activiteiten in game (zone) en geluid dat in verband staat met de setting van de game (affect). Er zijn verschillende manieren om naar informatie te luisteren, namelijk: causaal luisteren, semantisch luisteren en gereduceerd luisteren. Causaal luisteren Causaal luisteren is het luisteren naar de bron van het geluid. Vormen van clausaal luisteren zijn bijvoorbeeld spatial signature function en affordances. Bij spatial signature function worden aanwijzingen gegeven van de oorsprong van een geluidsbron, Dit is afhankelijk van de perceptie van de luisteraar. Deze aanwijzingen kunnen bijvoorbeeld de afstand, de richting en de afwijking van het geluid omvatten. Bij afforcances worden aanwijzingen gegeven van de manieren waarop design gebruikt en/of misbruikt kunnen worden en met welk doel. Affordances stimuleren de verwachtingen en prikkelen de verbeeldingen van de luisteraar. Semantisch luisteren Semantisch luisteren is het luisteren naar de boodschap van het geluid. Er bestaan in games verschillende verwijzingen naar boodschappen van geluid, deze boodschappen kunnen worden gezien als een signaal, een teken of een symbool. Een signaal is een directe verwijzing naar één ding. Een teken is een indirecte verwijzing naar één ding. Een iconic sign is gemodelleerd naar hetgeen waarnaar het verwijst en een non-iconis sign kent geen relatie tussen het uiterlijk van het teken en hetgeen waarnaar het verwijst. Een symbool heeft een meerduidige verwijzing en vormt het geheel van verschillende betekenissen (betekenisveld). Gereduceerd luisteren Gereduceerd luisteren is het luisteren naar de specifieke kwaliteiten van het geluid. Het gaat erom hoe het geluid klinkt.

4 Adaptive Music Systems is een onderzoekslijn van adaptieve muzieksystemen van het Lectoraat Muziekontwerp. Zij voert een explorerend en innoverend onderzoek en ontwerp op het gebied van de rol van muziek en geluid in adaptieve systemen en de raakvlakken met andere relevate kennisdomeinen die zich op adaptieve systemen richten. [bron: In het project Composite variables is onderzoek gedaan naar snel prototypen van non-linear geluid voor games. Het creeert de mogelijkheid voor researchers en designers om samengestelde variabelen in kaart te brengen en het geluid en muziek design hierop aan te passen in real-time tijdens de actieve gameplay. Gebruikelijke strategieen voor non-lineare muziek systemen in games zijn vertical re-orchestration en horizontal re-sequencing. Er zijn ook nog andere projecten gedaan door Adaptive Music System. Waaronder project Farcry, Sound conceptions en Adeptive. Project Farcry richtte zich op horizontale re-sequencing met als variabelen level of threat tegenover location. Hieruit is gebleken dat de optimale levensduur van een muziekale cel 5 tot 6 seconden duurt. Sound Conceptions richtte zich op belangrijke variabelen en sound content, met als variabelen health en level of succes. Gebleken is dat health en muziek goed samenwerken en dat het level van succes en gunshot sounds niet goed werken. Adeptive richtte zich op het onderzoek naar het muziekale cellennetwerk en maakte gebruik van de AMS toolkit. Hieruit is gebleken dat respresentatie de overview verbeterd. Verticale reorkestratie is een techniek die gebruikt wordt om stems (of tracks) te gebruiken die gemixed zijn aan de hand van een specifieke game variabele. Voorbeelden hiervan zijn Amplitude en Zuma. Horizontale resequencing is een methode die het mogelijk maakt om een sequentie van vooraf gecomposeerde muziekfragmenten te reorganiseren.

5 Een audio game is een video game waarbij hoorbare en voelbare feedback wordt gegeven in plaats van visuele feedback. Audio games zijn begonnen als games die toegankelijk waren voor blinden en werden voornamelijk gemaakt door amateurs en blind programmers. Maar er ontstond al snel interesse bij andere mensen voor audio games, van sound artists tot de main stream video gamers. De meeste audio games zijn gemaakt voor de computer, maar enkelen zijn ook gemaakt voor handhelds en consoles. De genres zijn net zo varierend als bij andere video games. De allereerste audio game werd in 1974 door Atari op de markt gebracht. Deze game, genaamd Touch Me, bevatte een serie van lichtend die gingen knipperen bij de bijbehorende toon. The speler kon een reeks nadoen door de bijbehorende reeks knoppen in te drukken. Wanneer het juist was werd en een extra licht en geluid toegevoegd aan het eind om de reeks langer te maken, hierdoor werd het eidetische geheugen van de speler getest. Omdat dit spel zowel visuele als hoorbare feedback gaf, was het spel zowel voor slechtzienden als slechthorenden geschikt. Tijdens de tweede wave, waren de operating systems op de computer tekst-based, waardoor computers voor slechtzienden minder toegankelijk. Daarom is TTS (text-to-speech) software ontwikkeld. Wat gebruikt wordt voor TTS based games. De eerste TTS based game voor slechtzienden was Colossal Cave Adventure in Er werd in deze tweede wave steeds meer mogelijk op grafisch gebied, waardoor de focus lag op het maken van games voor mensen die wel goed kunnen zien en de ontwikkeling in games voor blinden en slechtzienden achterliep, dit zorgde voor een kloof tussen beide. Dit is momenteel alweer voor een groot deel ingehaald, sinds (amateuristische) game designers games voor slechtzienden gingen maken door gebruik te maken van sound. Hierdoor ontstonden audio-only games, zoals bijvoorbeeld BBBeat. Tegenwoordig zijn de meeste audio games door kleine bedrijven gemaakt. De commerciele interesse in audio games groeit ook gestaag, waardoor artists en studenten zich nu ook gaan verdiepen in het maken van PC audio games en mobile audio games. Op het gebied van console games zijn nog weinig audio games te vinden.

Opbouw Module Sound Engineering 01 Versie 0.7

Opbouw Module Sound Engineering 01 Versie 0.7 Opbouw Module Sound Engineering 01 Versie 0.7 Versiebeheer lesopbouw: Omschrijving wijziging versienr. Datum Concept lesopbouw 0.5 11-04- 2006 Versie nummer Beschrijving wijziging Datum 0.2 -in 5 blokken

Nadere informatie

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface)

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface) Opdracht voor les 2 (is elders te lezen) Kort levensverhaal vertellen aan de hand van foto s Op de achtergrond moet je ondersteunen met muziek Daarvoor heb je een audioprogramma nodig omdat je met meerdere

Nadere informatie

Vleermuisgeluiden opnemen met een vleermuisdetector Vleermuisdetectors

Vleermuisgeluiden opnemen met een vleermuisdetector Vleermuisdetectors Vleermuisgeluiden opnemen met een vleermuisdetector Vleermuisdetectors Met een vleermuisdetector kun je de ultrasone vleermuisgeluiden opnemen en later terugluisteren en (bij sommige) modellen analyseren

Nadere informatie

Voorbeeld casus mondeling college-examen

Voorbeeld casus mondeling college-examen Voorbeeld casus mondeling college-examen Examenvak en niveau informatica vwo Naam kandidaat Examennummer Examencommissie Datum Voorbereidingstijd Titel voorbereidingsopdracht 20 minuten van analoog naar

Nadere informatie

Een simpel lichtorgel met Lightning.

Een simpel lichtorgel met Lightning. Een simpel lichtorgel met Lightning. Lightning is een freeware programma en is te downloaden op/van: http://www.sools.com/?menu=lightning&page=lightning Lightning kan de interface van het project Digitale

Nadere informatie

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier TESTPLAN Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier Test monitor: Bertram Data-logger: Finn Tech Operator: Finn Recruiter: Finn & Bertram 1 Inhoudsopgave Introductie pagina 3

Nadere informatie

Geluid-gevoel pads voor dove mensen

Geluid-gevoel pads voor dove mensen 1 Geluid-gevoel pads voor dove mensen 1 20 2 30 De uitvinding voor dove mensen heeft betrekking op geluidswaarnemingen waarbij geluiden trillen in pads en voelbaar worden door aanraking met de huid. Door

Nadere informatie

UrbanSoundSculpture Luchtdruk

UrbanSoundSculpture Luchtdruk Statement over media keuze en project Dave Djoparto Crosslabminor-2010 UrbanSoundSculpture Luchtdruk Hoe maken we de mensen met hulp van locative media bewust van het geluid dat zich op het Schouwburgplein

Nadere informatie

1 De basis. Documenten om te bewaren. Extra leesvoer: Start Here Handleiding Gamemaker. 2 Geschiedenis van Games en Gamegenres

1 De basis. Documenten om te bewaren. Extra leesvoer: Start Here Handleiding Gamemaker. 2 Geschiedenis van Games en Gamegenres Hieronder staat de inhoudsopgave van de cursus gamedesign op www.gameskool.nl. (wijzigingen in het cursusprogramma onder voorbehoud). De lessen bestaan uit (instructie- )video s, video s met voorbeelden,

Nadere informatie

Studentenhandleiding: Technische specificaties voor en de inlevering van mediabestanden voor visie en archivering

Studentenhandleiding: Technische specificaties voor en de inlevering van mediabestanden voor visie en archivering Studentenhandleiding: Technische specificaties voor en de inlevering van mediabestanden voor visie en archivering Document Versie Datum Bijdrage Beschrijving 0.2 16/01/2014 Mustafa Karakus Informatie over

Nadere informatie

Game Design Documenten. Welkom!

Game Design Documenten. Welkom! Game Design Documenten Welkom! Game Design Documenten Vandaag, 8 mei Game design documenten: waarom, voor wie en inhoud Pitch, Executive summary, Goal en Core gameplay 15 mei Taalgebruik, stijl en opmaak

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

De Design-serie van Denon.

De Design-serie van Denon. De Design-serie van Denon. DRA-100 De netwerkreceiver. DCD-50 De CD-speler. PMA-50 De versterker. Al meer dan een eeuw nemen wij het creëren van de perfecte geluidskwaliteit uiterst serieus - daarom noemden

Nadere informatie

Van analog naar digital, een beknopt overzicht.

Van analog naar digital, een beknopt overzicht. KASK 2BA - technologie Van analoog naar digitaal 1 of 6 Van analog naar digital, een beknopt overzicht. Een van de eerste digitale dingen waar de modale burger op grote schaal bewust geconfronteerd werd

Nadere informatie

Geluidsbewerking met AUDACITY

Geluidsbewerking met AUDACITY Geluidsbewerking met AUDACITY Dit is de eenvoudige handleiding voor het project Be-Mobile. Niet alles wordt uitgelegd want het is een uitgebreid (en soms ingewikkeld) programma. AUDACITY is een gratis

Nadere informatie

34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution

34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution 34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution 1. Gebruik muziek als timer Classtools.net heeft gebruiksklare voorbeelden. Je kan er zelfs je eigen muziek uploaden.

Nadere informatie

Multisessie-cd s en rewritables

Multisessie-cd s en rewritables Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 De verschillende uitvoeringen van Nero 6...16 Uw voorkennis...18 Hoe werkt u met dit boek?...19 Volgorde van werken...20

Nadere informatie

Find The Word. Design Document versie 0.1

Find The Word. Design Document versie 0.1 Find The Word Design Document versie 0.1 Author: Paul Meelen Bobby Goossens Vrije Ruimte, 2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...1 1 Document Geschiedenis...2 2 Introductie...3 2.1 Eigenschappen...3 3 Spel

Nadere informatie

Handleiding gebruik Uitzending op internet van vieringen van de Werkhofgemeenschap

Handleiding gebruik Uitzending op internet van vieringen van de Werkhofgemeenschap Handleiding gebruik Uitzending op internet van vieringen van de Werkhofgemeenschap De vieringen van de Werkhofgemeenschap worden op zondag live uitgezonden. In het nu volgende gedeelte worden een aantal

Nadere informatie

Aan de slag met de Easi-Speak

Aan de slag met de Easi-Speak Aan de slag met de Easi-Speak Zing de sterren van de hemel of neem interessante interviews af! Door het microfoonontwerp is het product erg aantrekkelijk voor kinderen om te gebruiken. Laat uw leerlingen

Nadere informatie

LES 6 T/M 10 GAMEMAKER4YOU

LES 6 T/M 10 GAMEMAKER4YOU Maart 2009 LES 6 T/M 10 GAMEMAKER4YOU Les 6 t/m10 GameMaker m.b.v. het boek GameMaker4You Ze leren het botsautospel maken (hoofdstuk5) en de andere 4 lessen maken ze hun eigen game Les 6 Docent Doel Doel

Nadere informatie

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB MP300011/MP300021 Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB Voordelen FM Radio FM opname Flash Geheugen Spraakopname - Luister naar uw favoriete radiostation. - Neem tijdens het luisteren uw favoriete song op in

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player Inleiding Stel de Sweex Black Onyx MP4 Player niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van

Nadere informatie

PM66 Writer een gemakkelijke manier om PM66-chips te programmeren

PM66 Writer een gemakkelijke manier om PM66-chips te programmeren AVT PM66 WRITER GEBRUIKSHANDLEIDING PM66 Writer een gemakkelijke manier om PM66-chips te programmeren F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F3 F9 F10 F14 F15 F16 F17 F11 F12 F18 De PM66 Writer is een hulpprogramma (app)

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

Praktijk voorbeeld 1: het begin

Praktijk voorbeeld 1: het begin Dit voorbeeld gaat over hoe je: - een project opent en afspeelt - het project automatisch herhalend kan laten afspelen. - markers gebruikt - het tempo aanpast - tracks kan uitzetten of solo laten spelen.

Nadere informatie

Geluid opnemen. Om te beginnen

Geluid opnemen. Om te beginnen Geluid opnemen Het opnemen van geluid met Audacity is erg gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een computer waarvan de geluidskaart een microfoon (mic) of line input heeft. Om te beginnen Voordat

Nadere informatie

0 of laag niveau V verboden zone 1 of hoog niveau. Voorbeeld van een digitaal signaal als functie van de tijd

0 of laag niveau V verboden zone 1 of hoog niveau. Voorbeeld van een digitaal signaal als functie van de tijd 5. Herhalingsvragen 1. Leg met eigen woorden en figuren uit: Wat is het verschil tussen analoog en digitaal? Analoog is continue, er zijn oneindig veel mogelijkheden tussen minimum en maximum. Digitaal

Nadere informatie

Film in de pc laden.

Film in de pc laden. Film in de pc laden. Wat is er nodig: De hardeschijf moet voldoende ruimte hebben om het ruwe beeldmateriaal te kunnen bewerken en te bewaren. 1 uur digitale video= 3600 sec. X 3,6 MB/sec.= 12.960 MB =

Nadere informatie

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen.

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2 5 6 4 8 7 1 Vermogen AAN/UIT

Nadere informatie

Thinking of art. GDD jaar 2 - sonja van vuure

Thinking of art. GDD jaar 2 - sonja van vuure Thinking of art GDD jaar 2 - sonja van vuure Thinking of art les 1 - Over creativiteit en ideeën les 2 - over spelers leiden in je game les 3 - one page design docs les 4 - toepassen opdracht vorige les

Nadere informatie

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries Naam: Cursus: Coördinator: Docent: Patrick Venendaal 1553805 Entrepreneurship Creative Industries Aljan de boer Mark Nutzel Inhoudsopgave Het idee... 3 De doelgroep... 3 Introductie... 3 Wat wordt er getest...

Nadere informatie

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Page 1 of 10 2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Belangrijkste kenmerken Blu-Ray speler (high definition) Wi-Fi Multiroom

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

Basic Producer. De Home Studio

Basic Producer. De Home Studio Basic Producer De Home Studio Beste lezer, In dit boek ga ik jou alles leren over wat je nodig hebt om te beginnen met produceren. Alle ingrediënten die jij moet hebben om een goede start te maken als

Nadere informatie

Game Design in het Onderwijs

Game Design in het Onderwijs Game Design in het Onderwijs Mark Overmars Universiteit Utrecht Inhoud Games Basis elementen Games in het onderwijs Game ontwerp 2 Games Grote bedrijfstak wereldwijd 20 miljard euro De productie van een

Nadere informatie

De horizontale lijnen geven de normale luchtdruk weer. Boven de horizontale lijn verhoogt de luchtdruk, onder de lijn vermindert de luchtdruk.

De horizontale lijnen geven de normale luchtdruk weer. Boven de horizontale lijn verhoogt de luchtdruk, onder de lijn vermindert de luchtdruk. Audio Introductie Geluid is een trilling van deeltjes, die zich voortplant in lucht of in een ander medium, zoals water. Een andere definitie: geluid is een voortschrijdende verandering van luchtdruk.

Nadere informatie

Game Developers Conference 2006 Verslag door Richard van Tol en Sander Huiberts

Game Developers Conference 2006 Verslag door Richard van Tol en Sander Huiberts Game Developers Conference 2006 Verslag door Richard van Tol en Sander Huiberts Inleiding Dit document omvat een verslag van diverse ontwikkelingen op het gebied van game audio design, naar aanleiding

Nadere informatie

Praktijk voorbeeld 3: audio opnemen

Praktijk voorbeeld 3: audio opnemen Om digitale audio op te nemen is een apparaat of instrument nodig dat op de lijningang of microfooningang van de geluidskaart is aangesloten; bijvoorbeeld een elektrische gitaar, een voorversterker of

Nadere informatie

>SOUND DESIGN WITH AUDITION GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM WWW.GLR.NL 2014 AUTHOR: MATTHIJS CLASENER MSB13

>SOUND DESIGN WITH AUDITION GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM WWW.GLR.NL 2014 AUTHOR: MATTHIJS CLASENER MSB13 >SOUND DESIGN WITH AUDITION GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM WWW.GLR.NL 2014 AUTHOR: MATTHIJS CLASENER MSB13 A SOUND DESIGNER IN ACTION! Op het GLR heb je ook te maken met de opleiding Sound Design. In deze opdracht

Nadere informatie

Kennis creëren en delen door gameplay en gamification!

Kennis creëren en delen door gameplay en gamification! Kennis creëren en delen door gameplay en gamification! Ronald Kox, hoofd Cultuureducatie Nijkerk, 16 juni 2017 ronaldkox@lkca.nl Programma Cultuureducatie met Kwaliteit - Stimulering inbedding en kwaliteitsverbetering

Nadere informatie

Linda Niewold 1C. Art Media & Me. 16 September 15

Linda Niewold 1C. Art Media & Me. 16 September 15 Linda Niewold 1C Art Media & Me 16 September 15 Sub- opdracht 3 Inpiratie in ontwerp. Games zijn vaak niet alleen door films of boeken, maar ook door elkaar geïnspireerd. In dit verslag ga ik daar dieper

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...16 De volgorde van lezen...17 De cd-rom bij dit boek...17 De schermafbeeldingen...17 Hoe verder

Nadere informatie

Prototype 2: Door artiestenlijst scrollen/stoffen interface

Prototype 2: Door artiestenlijst scrollen/stoffen interface Prototype 2: Door artiestenlijst scrollen/stoffen interface Concept: Bij de meeste muziek interfaces kan men naar het vorige of volgende liedje gaan. Maar als men een bepaalde artiest wil selecteren moet

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Naam Klas: Repetitie trillingen en geluid HAVO ( 1 t/m 6)

Naam Klas: Repetitie trillingen en geluid HAVO ( 1 t/m 6) Naam Klas: Repetitie trillingen en geluid HAVO ( 1 t/m 6) Vraag 1 Een luidspreker en een microfoon zijn in principe op dezelfde manier opgebouwd. Alleen werken ze in omgekeerde richting. Wat bij een luidspreker

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia/IT. Audio 3. Het verkrijgen van geluidsfragmenten MM-02-09-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia/IT. Audio 3. Het verkrijgen van geluidsfragmenten MM-02-09-01 OPDRACHTKAART MM-02-09-01 Het verkrijgen van geluidsfragmenten Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 3 en audio-opdracht 1 en 2 (MM-02-03 t/m MM-02-08) afgerond. Intro: In deze opdracht

Nadere informatie

INA BOUDIER-BAKKERLAAN 26 NOVEMBER UUR

INA BOUDIER-BAKKERLAAN 26 NOVEMBER UUR AUDIO DESIGN COMPOSITION ELECTRONIC MUSIC COMPOSITION FOR THE MEDIA COMPOSITION AND MUSIC PRODUCTION MUSIC DESIGN FOR GAMES AND INTERACTION SOUND DESIGN MASTER OF MUSIC, PATHWAY MUSIC DESIGN BASISOPLEIDING

Nadere informatie

Gegevens. Doelstellingen Elektronica. verwerven. opslaan. bewerken doorsturen. weergeven. Analoog signaal : snelheidsmeting. KHLim - dep.

Gegevens. Doelstellingen Elektronica. verwerven. opslaan. bewerken doorsturen. weergeven. Analoog signaal : snelheidsmeting. KHLim - dep. Gegevens verwerven Doelstellingen Elektronica opslaan» elektrische vorm» magnetische vorm» mechanische vorm bewerken doorsturen» elektrisch (temperatuur, druk, geluid, beeld, )» optisch» elektromagnetische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cassette Converter

Gebruikershandleiding Cassette Converter Gebruikershandleiding Cassette Converter INHOUD NL INTRODUCTIE 3 PRODUCTEIGENSCHAPPEN 5 DE CASSETTE CONVERTER UITPAKKEN 6 PLAATSEN/VERVANGEN VAN DE BATTERIJEN 7 DE SOFTWARE INSTALLEREN 7 BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

DIGITALE MODE MET POWER SDR

DIGITALE MODE MET POWER SDR DIGITALE MODE MET POWER SDR Als u een SDR tranceiver of ontvanger in gebruik heeft, is het misschien ook leuk om de digitale modi zoals BPSK31, RTTY enz. enz. te kunnen ontvangen en zenden. We beperken

Nadere informatie

DIGITAL STORY TELLING. Breng een verhaal tot leven. Maak aan de hand van foto s en informatie een dynamisch filmpje.

DIGITAL STORY TELLING. Breng een verhaal tot leven. Maak aan de hand van foto s en informatie een dynamisch filmpje. DIGITAL STORY TELLING Breng een verhaal tot leven. Maak aan de hand van foto s en informatie een dynamisch filmpje. WAT? Digital Storytelling is een procesmatige methode waarbij gebruik gemaakt wordt van

Nadere informatie

LES 3 Analoog naar digitaal conversie

LES 3 Analoog naar digitaal conversie LES 3 Analoog naar digitaal conversie Misschien is het goed om eerst te definiëren wat analoog en digitaal is en wat de de voor en nadelen hiervan zijn. Analoog naar digitaal conversie wordt voor veel

Nadere informatie

1/5 NVR 36 IP-INGANGEN 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D

1/5 NVR 36 IP-INGANGEN 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) voor 36 ingangen IP 4K / 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p/720p), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 4K Analyse video beheer van lokale (max.

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Veiligheid. 3 Installatie TRUST TELEVIEWER 1600

1 Inleiding. 2 Veiligheid. 3 Installatie TRUST TELEVIEWER 1600 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Televiewer 1600. Hiermee kunt u op eenvoudige wijze het monitorbeeld van uw computer omzetten naar TV-beeld. De Televiewer werkt volledig

Nadere informatie

Onderzoek concurrentie UCDTV / Dailymedia

Onderzoek concurrentie UCDTV / Dailymedia Onderzoek concurrentie UCDTV / Dailymedia Xbox Media Center (XBMC) is een vrije en open source software media player en entertainment hub gedistribueerd onder de GNU General Public License. Oorspronkelijk

Nadere informatie

Test-plan Project Portfolio

Test-plan Project Portfolio Test-plan Project Portfolio Naam Groep: 1UP Klas: GAR2A + B Test Monitor Data-loggers Tech Operator Recruiter Annelieke Henzen Nicole Abramczuk en Ismay Verbeek Ismay Verbeek Iedereen Inhoudsopgave Introductie

Nadere informatie

Voorbeeld casus mondeling college-examen

Voorbeeld casus mondeling college-examen Voorbeeld casus mondeling college-examen Examenvak en niveau informatica havo Naam kandidaat Examennummer Examencommissie Datum Voorbereidingstijd Titel voorbereidingsopdracht 20 minuten van analoog naar

Nadere informatie

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt.

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt. WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 300K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing. Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD)

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing.   Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD) Educaplay Doel Begrippen herkennen Korte beschrijving Tool waarmee verschillende soorten educatieve puzzels gemaakt kunnen worden. De studenten kunnen een omschrijving geven van de belangrijkste begrippen

Nadere informatie

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT) Product information A: Analoge ingangen en uitgangen B: Digitale S/PDIF-ingang en -uitgang C: Interne analoge ingangen C A B Installatie Wat aan de installatie voorafgaat: Als u een ingebouwde geluidskaart

Nadere informatie

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning:

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) (AAN / UIT, Afspelen/ Pauzeren, Select / Enter) (3)

Nadere informatie

Geluid - oscilloscoop

Geluid - oscilloscoop banner Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres P.J. Dreef 11 may 2017 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/99348 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie

GAMES. Bezoek aan een games conferentie. Max. 1 persoon

GAMES. Bezoek aan een games conferentie. Max. 1 persoon GAMES Bezoek aan een games conferentie Max. 1 persoon Naam : Klas Let op de extra informatie ; Artikelen / flyers / foto s / recensie / informatie over de conferentie/ bijeenkomst Bewaar het kaartje van

Nadere informatie

Naam Foto Omschrijving Uitgever Prijs. SoundTouch Tik op het plaatje en er verschijnt een foto met geluid. SoundTouch 4,99

Naam Foto Omschrijving Uitgever Prijs. SoundTouch Tik op het plaatje en er verschijnt een foto met geluid. SoundTouch 4,99 Een kort overzicht van een aantal populaire actie/reactie apps. Broom broom Beweeg over het scherm met je vinger. Er verschijnt een weg Atech inc. Gratis met auto's erop. SoundTouch Tik op het plaatje

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor

Gebruiksaanwijzing voor Gebruiksaanwijzing voor Een werkstukje gebaseerd op een Arduino Nano en een RGB Led strip voor de vierde klassen PIE Basis, Kader en Gemengde Leerweg. Inhoud Zelfstandige animaties.... 2 AdaFruitLeds API....

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

Easi-Speak gebruiksaanwijzing

Easi-Speak gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Speak bevat een ingebouwde oplaadbare batterij die niet kan worden vervangen. Probeer de batterij niet te verwijderen. Vermijd dat de Easi-Speak

Nadere informatie

Toshiba en Intel: mobiel digitaal

Toshiba en Intel: mobiel digitaal TECh brief Toshiba en Intel Toshiba en Intel: mobiel digitaal entertainment: opwindend en op maat Powered by Intel Centrino Duo Mobile technologie. Toshiba heeft nieuwe notebooks ontwikkeld die in staat

Nadere informatie

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig:

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig: How to: Live stream In dit document vind je een uitleg over live streaming video via het internet, tevens bevat het een stap voor stap beschrijving om zelf aan de slag te gaan. Het is bedoeld voor zaaleigenaren

Nadere informatie

1/5 NVR 36 IP-KANALEN, 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D

1/5 NVR 36 IP-KANALEN, 4K, HDD 2TB OVERVIEW IPNVR136D 1/5 OVERVIEW Stand-alone netwerk-videorecorder (NVR) voor 36 ingangen IP 4K / 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p/720p), compatibel met ONVIF 2.2. Resolutie van 4K Analyse video beheer van lokale (max.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

concept and design Abel Korsmit

concept and design Abel Korsmit concept and design Abel Korsmit TABLE OF CONTENTS Introduction Research Research & Visualization Game Concept & visualization conlcusion blibliography 5 7... 11 13... 18 19... 27 29 31 INTRODUCTION Het

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en audiochatten

Nadere informatie

------------------------------ Een overzicht van alle eisen en wensen is onderaan dit document te vinden ------------------------------

------------------------------ Een overzicht van alle eisen en wensen is onderaan dit document te vinden ------------------------------ Notulen VPRO briefing :: 23-09-2004 _ 13.30u 15.00u :: MultiVilla Aanwezig: Namens de HKU: Joost Burger, Joost Blatter, Merijn Vogelsang, Nick van Loo, Martijn Reintjes, Dudu Puetes, Paul Keurentjes Namens

Nadere informatie

Android apps met App Inventor 2 antwoorden

Android apps met App Inventor 2 antwoorden 2014 Android apps met App Inventor 2 antwoorden F. Vonk versie 1 11-11-2014 inhoudsopgave Mollen Meppen... - 2 - Schrandere Scholier... - 15 - Meteoor... - 21 - Dit werk is gelicenseerd onder een Creative

Nadere informatie

Voorbeeld: Vallende Sommen. Games

Voorbeeld: Vallende Sommen. Games Games voor het Rekenonderwijs Mark Overmars Universiteit Utrecht The Game Maker Company Voorbeeld: Vallende Sommen Doel: Bepaal of som kleiner of groter dan 100 is (naar links of naar rechts) Problemen

Nadere informatie

Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met de leverancier.

Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met de leverancier. SC001 Sweex 4.1 PCI Sound Card Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex 4.1 PCI Sound Card. De Sweex geluidskaart voorziet in surround geluid voor de computer. Voor een juiste

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia/IT. Audio 4. Digitaliseren MM-02-10-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia/IT. Audio 4. Digitaliseren MM-02-10-01 OPDRACHTKAART MM-02-10-01 Digitaliseren Voorkennis: Je hebt Multimedia-opdrachten 1 tot en met 3 en audio-opdracht 1 t/m 3 (MM-02-03 t/m MM-02-09) afgerond. Intro: Geluid dat wij horen is een analoog signaal.

Nadere informatie

Muziek voor dove mensen

Muziek voor dove mensen 1 Muziek voor dove mensen 1 2 De nieuwe uitvinding is gebaseerd op de eerder door mij gepubliceerde vinding geluid-gevoel pads voor dove mensen onder nummer 26311 welke als doel heeft geluidswaarnemingen

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERCUBE 100. Draagbare BT speaker met draadloze microfoon

HANDLEIDING POWERCUBE 100. Draagbare BT speaker met draadloze microfoon HANDLEIDING POWERCUBE 100 Draagbare BT speaker met draadloze microfoon PROBLEMEN OPLOSSEN Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Geen geluid 1. Geen ingang geluidsbron 1. Gebruik een beter muzieksignaal

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5: Digitale audio

HOOFDSTUK 5: Digitale audio HOOFDSTUK 5: Digitale audio 1. Geluid geluidsgolf wat drukwisselingen in bepaald medium (geen luchtledige) longitudinaal (in richting van energie) eigenschappen golflengte (en dus frequentie) bepaald toonhoogte

Nadere informatie

Geheugenkaartjes. 19 december 2014

Geheugenkaartjes. 19 december 2014 Geheugenkaartjes 19 december 2014 Inhoud Inleiding Geheugenkaartjes bij opname Geheugenkaartjes bij montage Geheugenkaartjes voor opslag en transport 2 Inleiding Video-opslag is technologie die nog steeds

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

les 4 lineair - nonlineair

les 4 lineair - nonlineair systemen ams blok 1 les 4 lineair - nonlineair lijn of netwerk progressie of cirkel lineair of nonlineair westerse beschaving: oude grieken het denken werd bepaald door de theorie van wereldcycli, de doctrine

Nadere informatie

21 oktober 2015. Geheugenkaartjes

21 oktober 2015. Geheugenkaartjes 21 oktober 2015 Geheugenkaartjes Inhoud Inleiding Geheugenkaartjes bij opname Geheugenkaartjes bij montage Geheugenkaartjes voor opslag en transport 2 Inleiding Video-opslag is technologie die nog steeds

Nadere informatie

Mazda 16-pins Bluetooth streaming interface incl. Carkit functie & AUX optie

Mazda 16-pins Bluetooth streaming interface incl. Carkit functie & AUX optie Mazda 16-pins Bluetooth streaming interface incl. Carkit functie & AUX optie Art. Nr: BT-MAZ-16P Algemeen: Met de NavInc Bluetooth interface is het mogelijk om audio te streamen via elke smartphone of

Nadere informatie

NES-PC informatie (kopen? Bel of mail)

NES-PC informatie (kopen? Bel of mail) NES-PC informatie (kopen? Bel of mail) 071-3020202 06-31319780 mark@randstadpc.nl Het eind resultaat van de voorkant, als alles in elkaar zit. Wat is een NES-PC? Een NES-PC is een 8-bit NES (Nintendo Entertainment

Nadere informatie

Presentatie van een nieuw project

Presentatie van een nieuw project Presentatie van een nieuw project door J.J.SMITS 1.10.2011 2011 Doel: het digitaliseren van signaalbronnen zoals platen en cassettes aan de hand van software en eigen materiaal van de cursist, ondersteund

Nadere informatie

Helft van de muziekspelers voldoet aan EU-norm

Helft van de muziekspelers voldoet aan EU-norm Helft van de muziekspelers voldoet aan EU-norm 6 november 2014 Op verzoek van de Nationale Hoorstichting maakte de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gister bekend welke muziekspelers voldoen

Nadere informatie

Bronnenboek Digispel

Bronnenboek Digispel COLOFON Uitgeverij: Auteur(s): Inhoudelijke redactie: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Ruben Rump Edu Actief b.v. Titel: ISBN: 978 90 3725 502 7 Eerste druk/eerste oplage

Nadere informatie

Handleiding. Sinner bluetooth scooterhelm

Handleiding. Sinner bluetooth scooterhelm Handleiding Sinner bluetooth helm Sinner bluetooth skihelm Sinner bluetooth scooterhelm Inhoudsopgave 1 Introductie bluetooth 1.1 Bluetooth helm controle knop 1.2 Ondersteunende profielen en functies 1.3

Nadere informatie

Interactieve oefeningen maken met Congres Frans 22 en 23 maart 2019

Interactieve oefeningen maken met Congres Frans 22 en 23 maart 2019 Interactieve oefeningen maken met Congres Frans 22 en 23 maart 2019 2019-03-05 - Antoine van Dinter Inhoudsopgave Onderdeel Pagina - H5P: een account aanmaken 4 - H5P: Fill in the blanks: gatenvuloefening

Nadere informatie

PHILIPS UHD OLED 65OLED ,00. Kenmerken. Artikelcode : PQ65OLED97312

PHILIPS UHD OLED 65OLED ,00. Kenmerken. Artikelcode : PQ65OLED97312 PHILIPS UHD OLED 65OLED97312 Artikelcode : PQ65OLED97312 Philips Superslanke 4K UHD OLED Android TV 65OLED973/12. Beeldschermdiagonaal: 165,1 cm (65"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra

Nadere informatie

1/5 4K, NVR 36 IP-INGANGEN, 16 POE, HDD 2TB NVR CAMERABEWAKING OVERVIEW IPNVR116DPOE

1/5 4K, NVR 36 IP-INGANGEN, 16 POE, HDD 2TB NVR CAMERABEWAKING OVERVIEW IPNVR116DPOE 1/5 OVERVIEW IP116DPOE 4K, 36 IP-INGANGEN, 16 POE, HDD 2TB Stand-alone netwerk-videorecorder () met 36 IP-ingangen 4K / 5MP / 3MP / FULL-HD (1080p) / HD (960p/720p) (16 PoE), compatibel met ONVIF 2.2.

Nadere informatie

TM Gebruiksaanwijzing MP3 muziekspeler met helder geluid

TM Gebruiksaanwijzing MP3 muziekspeler met helder geluid TM Gebruiksaanwijzing MP3 MP3 muziekspeler muziekspeler met met helder helder geluid geluid INLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van uw eigen Snurkey. Voordat u het product gaat gebruiken is het belangrijk

Nadere informatie

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing Digitale converter voor audiocassettes Gebruiksaanwijzing 1.0 Veiligheidsinstructies Plaats het apparaat altijd op een stabiele en vlakke ondergrond. Het apparaat kan door vallen beschadigd raken. Stel

Nadere informatie