Een overzicht van alle eisen en wensen is onderaan dit document te vinden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "------------------------------ Een overzicht van alle eisen en wensen is onderaan dit document te vinden ------------------------------"

Transcriptie

1 Notulen VPRO briefing :: _ 13.30u 15.00u :: MultiVilla Aanwezig: Namens de HKU: Joost Burger, Joost Blatter, Merijn Vogelsang, Nick van Loo, Martijn Reintjes, Dudu Puetes, Paul Keurentjes Namens de VPRO: Karin Vermeulen, Inge Willems, Andreas Lemmens Een overzicht van alle eisen en wensen is onderaan dit document te vinden Korte kennismaking, voorstelrondje Na een korte kennismaking en een voorstelrondje zijn we begonnen met de briefing van het project MultiVilla. Een korte omschrijving van dit voorstelrondje: Joost Blatter: is de afgelopen drie jaar student geweest aan de HKU faculteit Theater te Utrecht en heeft daar de studie Design for Virtual Theatre en Games gedaan. Deze studie houdt zich voornamelijk bezig met combineren van theater en narratieve projecten met computers, games en andere vormen van digitale media en/of installaties. Hij heeft het afgelopen jaar stage gelopen bij Coconino animatie, een bedrijf dat al een langere tijd producties maakt voor de VPRO (Villa). Nick van Loo: is de afgelopen drie jaar student Interaction Design geweest. Hij heeft stage gelopen bij een animatie/compositing bedrijf. Naast zijn studie houd hij zich voornamelijk bezig met 3D en een combinatie hiervan met film. Martijn Reintjes: is afkomstig van de opleiding Digital Media Design. Hij is voornamelijk bezig met interactieve en narratieve communicatie en heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het maken van dynamische narratieven op DVD. Dat heeft hij toegepast tijdens zijn stage in Costa Rica. Daarmee geeft hij aan dat er veel meer met een dvd kan dan iedereen denkt, zolang je je maar niet aan de basis standaard regels houdt die iedereen bij DVD volgt. Merijn Vogelsang: is de afgelopen drie jaar (net als Joost Blatter) student aan de HKU Faculteit Theater in Design for Virtual Theatre and Games. Hij heeft ook stage gelopen bij Coconino animatie en uiteindelijk werkt hij al ruim een jaar samen met Joost Blatter. Paul Keurentjes: is student van de richting sounddesign. De studenten van deze richting gaan het project sound technisch ondersteunen. D.w.z. dat zij zich gaan bezighouden met alles binnen het project wat ook maar iets met het geluid of met de muziek te maken heeft. Ofdat Dudu en Paul dit uiteindelijk gaan doen is nog niet bekend, aangezien ze eigenlijk met een team van 7 sounddesigners zijn, en er uiteindelijk 2 worden gekozen voor dit project. Dudu Puetes: is van origine basgitaar speler. Hij speelde eerst een ruime tijd bas in Spanje en de afgelopen aantal jaar heeft hij gestudeerd aan het Conservatorium te Amsterdam. Hij is momenteel student aan de EMMA binnen de richting sound-design. Samen met Paul neemt hij deze briefing waar voor het hele team van 7 leden. Karin Vermeulen: is producente van de VPRO voor de Villa website. Inge Willems: is programmamaker voor de Villa website Andreas Lemmens : is webredacteur voor de Villa website.

2 2. Doelgroep Als eerste werd door de mensen van de VPRO uitgelegd wat voor de Villa website op dit moment de geaimde doelgroep is. In eerste instantie was deze doelgroep van 4 t/m 12 jaar. Later is deze opgeschroefd naar 6 t/m 12 jaar. Na het omschrijven van een paar doelgroep-onderzoek resultaten door de studenten werd al gauw duidelijk dat voor dit project een doelgroep vanaf 6 jaar niet reeel is. De doelgroep is bepaald op kinderen van ongeveer 9 t/m 12 jaar. 3. Cross-media De studenten van de HKU vroegen naar de mogelijkheden om andere media aan de internet-community te koppelen. Zoals bijvoorbeeld de VPRO-gids. Daar zouden dan bijvoorbeeld codes of vragen in kunnen verschijnen die meer mogelijkheden geven in de community. -Antwoord: Karin gaf aan dat die mogelijkheid lastig was omdat die verschillende delen van de VPRO erg gescheiden zijn. Voor de verschillende media zijn er verschillende teams. Als er een goed idee komt is er uiteindelijk misschien wel een mogelijkheid toe. 4. Community De voorkeur geniet om een online community te creeren. We zouden kinderen een virtuele wereld kunnen geven waarbinnen ze een eigen ruimte hebben die ze op hun eigen manier kunnen inrichten. -Voorbeelden: PartyPeeps en CU2. In deze twee voorbeelden kunnen kinderen ieder hun eigen website maken waarmee ze zichzelf in principe presenteren en waarmee ze ook kunnen communiceren met andere gebruikers van de community. Het uploaden van o.a. plaatjes. -Mogelijkheid: Er is bepaald dat dat uiteindelijk niet mogelijk kan/mag zijn vanwege het feit dat het niet goed controleerbaar is, zowel qua content als qua stijl, het wordt al gauw een rommeltje. Het minimaliseren van de uitwisseling van persoonlijke informatie. -Realisatie: Door de kinderen een nieuwe virtuele identiteit te geven binnen de community. Ze worden dan vertegenwoordigd op internet door hun avatar. Ze zouden een avatar kunnen kiezen uit een aantal standaard avatars of zelf een avatar creeeren door verschillende eigenschappen aan te passen, bijvoorbeeld het gezicht, haar en de kleding.

3 5. Nieuwe VPRO site Al vrij snel kwam ter sprake dat de VPRO een restyling aan het ondergaan is, die ook van toepassing is op de website. Deze nieuwe website komt waarschijnlijk in het volgende voorjaar online en zal zich vooral richten op de programma's. Elk programma krijgt een duidelijke plek binnen de site en alles dat met het programma te maken heeft is daar te vinden. Alle games kunnen dus gekoppeld zijn aan een bepaald programma. Aan basis hiervan ligt de database met alle programma's van villa-achterwerk, die online te bekijken zijn. Oude programma's maar ook nieuwe programma s komen hier te staan nadat ze zijn uitgezonden. De mogelijkheid om deze programma-database te gebruiken met de community. Kinderen zouden bijvoorbeeld een virtueel televisietoestel kunnen hebben in de community en daarop de programma's bekijken. Misschien zouden deze programma's verdiend kunnen worden tijdens acties die binnen de community kunnen plaatsvinden. Dat zou alleen kunnen als die database goed toegankelijk kan zijn vanuit de game. De manier waarop deze database werkt wordt uitgezocht door Karin. Bij het ontwerpen van de community moet er rekening mee gehouden worden dat er in het voorjaar een nieuwe villa site komt, met een nieuwe visuele stijl. Omdat deze stijl nog niet bekend is tijdens de productie van de community zal hiervoor dus zelf een stijl bedacht moeten worden. 6. Basering op bestaande programma s Aangezien de website en alle games gebasseerd zijn op de villa-achterwerk programma's kwam het idee om de community ook op deze programma's te baseren. Zo zou er een purno de purno theater in de virtuele wereld kunnen staan helemaal in die stijl. Karakters in de wereld zouden de karakters uit de programma's kunnen zijn. De mogelijkheden om materiaal uit de programma's te gebruiken op internet. Karin zei daarop dat ze de programma's wel op internet mochten streamen maar dat ze niet zeker wist hoe het zat met de rechten om ander materiaal uit de programma's te gebruiken. Dat zou ze uitzoeken. Het gaat hierbij alleen om programma's van de VPRO zelf. Aangekochte programma's worden buiten beschouwing gelaten. 7. Onderhoud De VPRO wil geen onderhoud aan de community hoeven plegen. Het afgeleverde product moet dus helemaal zelfstandig zijn. -Realisatie: Aangezien we een community maken zal er wel enige vorm van moderating nodig zijn. Dit proberen we minimaal te houden. 8. Opgeslagen persoonlijke informatie Opgeslagen persoonlijke informatie van de gebuikers wordt alleen gebruikt om slechte gebruikers te weren en voor de site-statistics.

4 9. Competitie Winnen en verzamelen zijn zeer belangrijke zaken binnen een community die kinderen aanspreken. Ze zorgen ervoor dat gebruikers regelmatig terugkomen en geven een competitie-gevoel. Als voorbeeld van beloningen werden wallpapers en ringtones genoemd. Vanuit daar kwam het idee om meer met geluid te doen. De sound-designers zouden speciale ringtones kunnen maken en misschien zouden de kinderen zelf hun eigen ringtones kunnen maken. Naast ringtones zouden kinderen ook andere muziek kunnen maken. Er zouden soort van radiootjes kunnen voorkomen in de virtuele wereld. De mensen van de VPRO waren er uiteindelijk unaniem over eens dat audio een hele belangrijke factor is binnen een media-product. 10. Rating Vervolgens komt er een rating-systeem ter sprake. Kinderen zouden hun mening kunnen geven aan bijvoorbeeld ringtones die anderen gemaakt hebben. Hierdoor ontstaat er nog meer een competitie en waarderings systeem. Hieruit zou uiteindelijk een ranglijst of iets dergelijks voort kunnen komen. 11. Techniek De huidige Villa website draait op mmbase. De nieuwe site gaat draaien op jsp. De wens van de VPRO is dat het product op de eigen server kan draaien. De studenten kunnen waarschijnlijk niet binnen dat platform werken waardoor het op een externe server moet gaan draaien (villa beest). Joost Burger stelde voor een kleinere interne server te maken. Dit is waarschijnlijk niet mogelijk vanwege problemen die er dan zouden kunnen ontstaan over onderhoud e.d. hiervan. De studenten vroegen naar de statistics van de site. Karin melde dat het aantal page-views gemiddeld op per week zit en het aantal unieke gebruikers op ongeveer per maand zit. De specefieke statestieken worden door Karin nog doorgegeven per . Er wordt van de villa-achterwerk website gebruikers verwacht dat ze minimaal een dslverbinding hebben. En het lijkt o.a. Joost Burger het handigst dat het deel van het product dat gedownloald moet worden maximaal 2,5 MB is. 12. Volgende afspraak De volgende afspraak is op donderdag 14 Oktober om 10.15u bij de HKU (Fac. KMT). Dan gaan de studenten 3 concepten presenteren waaruit de VPRO er een moet kiezen. Dat concept wordt dan verder geproduceerd.

5 13. Overzicht eisen en wensen Vanuit de VPRO: - De voorkeur geniet om een online community te creeren. We zouden kinderen een virtuele wereld kunnen geven waarbinnen ze een eigen ruimte hebben die ze op hun eigen manier kunnen inrichten. - Het minimaliseren van de uitwisseling van persoonlijke informatie. - Bij het ontwerpen van de community moet er rekening mee gehouden worden dat er in het voorjaar een nieuwe villa site komt, met een nieuwe visuele stijl. - De VPRO wil geen onderhoud aan de community hoeven plegen. Het afgeleverde product moet dus helemaal zelfstandig zijn. - Audio is een hele belangrijke factor binnen een media-product. - Dat het product op de eigen (interne) server kan gaan draaien. Vanuit de HKU: - De mogelijkheden om andere media aan de internet-community te koppelen. Zoals bijvoorbeeld de VPRO-gids. - De mogelijkheid om de programma-database te gebruiken met de community. - De mogelijkheden om materiaal uit de programma's te gebruiken op internet. Globaal: - Winnen en verzamelen zijn zeer belangrijke zaken binnen een community die kinderen aanspreken. Ze zorgen ervoor dat gebruikers regelmatig terugkomen en geven een competitie-gevoel. - De doelgroep is kinderen van ongeveer 9 t/m 12 jaar. - Er wordt van de villa-achterwerk website gebruikers/bezoekers verwacht dat ze minimaal een dsl-verbinding hebben. En het lijkt het handigst dat het deel van het product dat gedownloald moet worden maximaal 2,5 MB is.

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green Battle of Concepts Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green 1 Index: Voorwoord: Brainstorm Keuzes Business Model Media Markt Pas Conceptbeschrijving blz.3 blz.4 blz.5 blz.6 blz.7

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Portfolio. Naam: Sten Duindam studentnummer: Intake procedure. Onderwijsinstelling. Soort opleiding. Inschrijvingsvorm

Portfolio. Naam: Sten Duindam studentnummer: Intake procedure. Onderwijsinstelling. Soort opleiding. Inschrijvingsvorm Portfolio Naam: Sten Duindam studentnummer: 3019434 Intake procedure Opleidingsnaam (instelling) Opleidingsnaam (landelijk) Onderwijsinstelling Plaats Soort opleiding Inschrijvingsvorm Opleidingsvorm HKU

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

De video's zijn eenvoudig naar andere talen te vertalen omdat er geen presentator in beeld komt.

De video's zijn eenvoudig naar andere talen te vertalen omdat er geen presentator in beeld komt. 1 Concept het interactieve koken, la cuisine interactive, the interactive kitchen, la cucina interattiva, la cocina interactive, die wechselwirkende Küche, η διαλογική κουζίνα, взаимодействующая кухня

Nadere informatie

voor audiovisueel erfgoed

voor audiovisueel erfgoed Projectplan Beeld en Geluid: Mobiel platform voor audiovisueel erfgoed Uitgave: 2-10-2012, versie 1.1 Door JBLT ; Jonathan Marchal, Bas van Agten, Laurens Carbo, Thijs Blaas Inhoudsopgave Gegevens... 3

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

Docentenbijlage An Eye-Opener Eureka!Cup 2010: Movin On! Beste docent(e),

Docentenbijlage An Eye-Opener Eureka!Cup 2010: Movin On! Beste docent(e), Docentenbijlage An Eye-Opener Eureka!Cup 2010: Movin On! Beste docent(e), Voor u ligt de specifieke docentenbijlage behorende bij de opdracht An Eye- Opener van de Eureka!Cup 2010: Movin On! Voordat u

Nadere informatie

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1 Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759 24 september 2013 Versie 1 Aanleiding en probleemomschrijving: Het project wordt uitgevoerd omdat

Nadere informatie

Social Media. Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder

Social Media. Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder Social Media Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder DOEL VAN VANAVOND: Een kennismaking met sociale/nieuwe media welke sociale media gebruiken leerlingen veel en

Nadere informatie

Elmar Janse Branding, design en film

Elmar Janse Branding, design en film www.encrite.nl Elmar Janse Branding, design en film WAAROM VIDEO? Na persoonlijk contact is video een van de krachtigste communicatie methodes. De mens is visueel ingesteld en onthoud video dus langer

Nadere informatie

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders 1594657 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik

Nadere informatie

Social Media, de andere opvoeder

Social Media, de andere opvoeder Social Media, de andere opvoeder Even voorstellen Diana Langerak Echtgenote en mama van twee jongens Communicatiemedewerker De Hoop ggz Aantal jaren eindredactie verschillende bladen, waaronder: Chris

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 1. Van opdracht tot concept MM

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 1. Van opdracht tot concept MM OPDRACHTKAART MM-02-04-01 Van opdracht tot concept Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 3 afgerond. Intro: Het maken van een multimediaproductie is een complexe zaak. Verschillende elementen,

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur in Utrecht Sectoranalyses per deelsector o Integrale afwegingen faciliteren o

Nadere informatie

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT Opdracht 03: een formulier ontwerpen Versie voor studenten v5.0 2010.04.28 James M. Boekbinder Skype: jboekbinder3641 E-mail: james.boekbinder@gmail.com Blog: http://www.razormind.info/infoconstructor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bladzijde 4/5 Bladzijde 4 Bladzijde 4 Bladzijde 5

Inhoudsopgave. Bladzijde 4/5 Bladzijde 4 Bladzijde 4 Bladzijde 5 Mediavormgeving Inhoudsopgave Wat doet een mediavormgever? - Waar werkt een mediavormgever - Welke taken verricht een mediavormgever? - Welke eigenschappen heeft een mediavormgever Typering beroepengroep

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Informatie voor de leerkracht... 4 Hogeschool

Nadere informatie

Concept Deze week hebben wij ervoor gekozen om de tiled display, die rechts van de ESC balie staat, te verbeteren door een interactieve applicatie eraan te verbinden. Op dit moment is het display, alhoewel

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 21, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman Curriculum Vitae Jan Willem Huisman Jan Willem Huisman haalde zijn master in interaction design aan de Royal College of Arts in Londen. Met twee mede-studenten richtte hij in 1997 IJsfontein op, gespecialiseerd

Nadere informatie

Richtlijnen Portfolio. Hedwig Klamer 30 september 2015 Project Portfolio Corné van Delft

Richtlijnen Portfolio. Hedwig Klamer 30 september 2015 Project Portfolio Corné van Delft Richtlijnen Portfolio Hedwig Klamer 30 september 2015 Project Portfolio Corné van Delft 1 Requirements Om er achter te komen wat de handigste structuur is voor mijn website moet ik eerst kijken naar wie

Nadere informatie

OPDRACHT 2 - DELIVERABLE 3 RAPPORTAGE WORKSHOP

OPDRACHT 2 - DELIVERABLE 3 RAPPORTAGE WORKSHOP paperfish 09/19/13 OPDRACHT 2 - DELIVERABLE 3 RAPPORTAGE WORKSHOP 1/10 Inhoudsopgave Inleiding 3 NOS 3 Team paperfish 3 Verwachtingen 4 Doelen 4 Take away 1 6 Take away 2 6 Take away 3 6 De doelen van

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten FLOWR - IPTV Flowr gaat verder dan alle andere entertainment oplossingen: het transformeert elk scherm

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Game Design Documenten. Welkom!

Game Design Documenten. Welkom! Game Design Documenten Welkom! Game Design Documenten Vandaag, 8 mei Game design documenten: waarom, voor wie en inhoud Pitch, Executive summary, Goal en Core gameplay 15 mei Taalgebruik, stijl en opmaak

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook API leren door

Nadere informatie

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Content Vlog Film en Edit Inspiratie Eigen keuze Pakket Het gezicht van je bedrijf in beeld Leg m wat et een je b v edr ideo u en de k waar ijf doe it me lan t e t ka n h

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie

LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie DE LEVEL UP LESGAME Wie krijgen het rijkste gamebedrijf? Luisteren Kijken Spelen Winnen DEEL 1: KIJKEN EN LUISTEREN Wat doet een game artist? game developer/programmeur?

Nadere informatie

Location Based Media

Location Based Media Location Based Media Introductie met 7scenes Minor Create Your Future Nieuwe Media 2028 Studiejaar 2011-2012 Inhoud 1 Inleiding en uitleg opdracht... 3 1.1 Wat gaan we doen?... 3 1.2 Over 7scenes... 3

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Tijdlijn verzameling..4 week 1 & 2..4 week 3 & 4..5 week 5 & 6..6 week 7...7 De verwerkingskeuze....7

Nadere informatie

Crossmediaformat. Situatie

Crossmediaformat. Situatie Crossmediaformat Situatie Crossmedia is bijna een toverwoord geworden voor spannende en innovatieve communicatie. Wanneer je ook de vakliteratuur leest dan merk je dat bureaus en klanten continu op zoek

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Projectspecificatie. Portfoliowebsite Kyril Herkelman Deeltijd 1A

Projectspecificatie. Portfoliowebsite Kyril Herkelman Deeltijd 1A Projectspecificatie Portfoliowebsite Kyril Herkelman Deeltijd 1A inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Introductie...3 Visie...3 Doelstellingen...3 Succescriteria...4 Site map...4 Functionele specificaties...5

Nadere informatie

Briefing V1. interactieve content

Briefing V1. interactieve content Briefing V1 interactieve content Marianne Meijers m.b.meijer-meijers@hva.nl Wat is interactieve Content?. Definitie Interactieve content is de inhoudelijke bijdrage van een medium die bestaat uit tekst,

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

MarianSpier. Manager Content & Communicatie International coördinator SBC Afstudeerbegeleider

MarianSpier. Manager Content & Communicatie International coördinator SBC Afstudeerbegeleider MarianSpier Manager Content & Communicatie International coördinator SBC Afstudeerbegeleider Studie Communicatie en designmanagement Didactiek, pedagogiek Organisatiepsychologie Werk Communicatie adviseur

Nadere informatie

Bijlage: Handouts. Deze bijlage bevat de volgende handouts:

Bijlage: Handouts. Deze bijlage bevat de volgende handouts: Bijlage: Handouts Deze bijlage bevat de volgende handouts: Sessie # Handout 2 Over mij 4 Dansfeestje 5 Handige blokken voor kunstzinnige projecten Vierkant, cirkel Maak-n-band Automatisch tekenen 8 Handige

Nadere informatie

Thema: Multimedia. Multimedia

Thema: Multimedia. Multimedia Multimedia OPDRACHTKAART MM-02-01-01 Communicatie Voorkennis: Je moet met een computer om kunnen gaan. Je moet kunnen zoeken op het internet. Intro: Multimedia is een vrij nieuw begrip. In de bladen en

Nadere informatie

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D RESEARCH CONTENT Loïs Vehof GAR1D INHOUD Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ blz. 2 Methode -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media Opgeleid als grafisch vormgever en illustrator ontwikkelde ik me tot een veelzijdig en eigenzinnig creatief op het snijvlak van professionele communicatie en multimediaal ontwerp. SpOp is een samenwerking

Nadere informatie

MEDIA EN IDENTITEIT LESSENSERIE ALTER-IMAGO. LEERLINGMATERIAAL, doelgroep MBO leerjaar 1. Inleiding. Opdrachten. Voorbeelden. Producten.

MEDIA EN IDENTITEIT LESSENSERIE ALTER-IMAGO. LEERLINGMATERIAAL, doelgroep MBO leerjaar 1. Inleiding. Opdrachten. Voorbeelden. Producten. en nu MBO! MEDIA EN IDENTITEIT LESSENSERIE ALTER-IMAGO, doelgroep MBO leerjaar 1 Inleiding Je zou graag wel eens iemand anders willen zijn, of een paar kleine veranderingen willen aanbrengen aan je eigen

Nadere informatie

Animatie. Middenbouw

Animatie. Middenbouw Animatie Middenbouw Schrijver: Meia Wippoo Doelgroep: middenbouw basisonderwijs Datum: 2 maart 2012 1 Les Stopmotion animaties maken: rekensommen Inhoudelijke omschrijving Het wordt steeds eenvoudiger

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

Portals en Leernetwerken

Portals en Leernetwerken Portals en Leernetwerken Marcel Wigman, Henry Hermans 7 juni 2009 Inleiding In het kader van het 3-lensus project rond Leren voor Duurzame Regionale Ontwikkeling is aan CELSTEC gevraagd een korte notitie

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 VERSLAG BICS INSTRUCTIIEFIILMPJES VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 Inhoudsopgave Gebruik BICS..blz. 3 Onderzoek naar korte instructiefilms...blz. 3 Onderzoek naar screenrecorders.blz.

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

Mannen, zorg ervoor!

Mannen, zorg ervoor! Mannen, zorg ervoor! Samenvatting De doelgroep waar ik voor heb gekozen zijn jongens die op dit moment nog op een VMBO, HAVO of VWO opleiding zitten. Voor deze jongeren is het vaak heel moeilijk zich voor

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

R5.1. Quick guide. Clixmaster Studio & Social Media / Communities. Quick guide. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R5.1. Quick guide. Clixmaster Studio & Social Media / Communities. Quick guide. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie Quick guide R5.1 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide 1/16 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Version management Based on Clixmaster

Nadere informatie

Blok-enquete. kijk op het intranet op de pagina van propedeuse bij Eindejaarsgesprek. klik op de link: blokevaluatie

Blok-enquete. kijk op het intranet op de pagina van propedeuse bij Eindejaarsgesprek. klik op de link: blokevaluatie Blok-enquete kijk op het intranet op de pagina van propedeuse bij Eindejaarsgesprek klik op de link: blokevaluatie evaluatie introductie opdracht stavaza Evaluatie B3 Overzicht B4 en SBC4 Portfolio oefening

Nadere informatie

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Kijk eens naar aller eerste games: Pong en één van de allernieuwste games: Fifa 2013. Eigenlijk

Nadere informatie

Relatie met het onderzoek van het Crossmedialab Dit onderzoek is onderdeel van het CELL- project 'Designing Spaces for Experience'.

Relatie met het onderzoek van het Crossmedialab Dit onderzoek is onderdeel van het CELL- project 'Designing Spaces for Experience'. Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Audiodesign - immersive interactive experiences Probleemomgeving Muziek kan hevige emoties (en herinneringen) oproepen. Bij een popconcert of dancefeest kunnen we

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Plan van Aanpak Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook

Nadere informatie

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215

PIM 2013 VU. One day in Amsterdam. Martijn van der Burg MBG215 PIM 2013 VU One day in Amsterdam Martijn van der Burg 2527162 MBG215 Achtergrond Dit essay is geschreven in opdracht voor het vak Interactieve Multimedia voor de studie IMM aan de Vrije universiteit. Het

Nadere informatie

Handleiding upc artbox

Handleiding upc artbox Handleiding upc artbox Doel artbox Artbox is een hulpmiddel voor het beheren van origineel artwork. Dit kunnen teksten, opgemaakte documenten, video, audio, banners, etc. zijn. Hoe werkt het Het begint

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Plan van Aanpak video productie

Plan van Aanpak video productie Fall 16 Plan van Aanpak video productie [Type the company address] Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen

Nadere informatie

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project 1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project Beschrijving van de organisatie Volgens de website van de NOSop3 (nos.nl 2011) doet NOSop3 24 uur per dag, 7 dagen per week, as it happens verslag van het laatste

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

C-two: brengt uw boodschap in beeld

C-two: brengt uw boodschap in beeld C-two: brengt uw boodschap in beeld Any Screen is Your Stage C-two - al meer dan 10 jaar dé audiovisuele communicatie-expert - ontwikkelt pakkende, professionele PowerPoint & Prezi-presentaties, Powermovies,

Nadere informatie

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Project Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Erwin Spil (51680) Gerd Melgers (527740) Nadine Buizert (520808) Saskia Hoogerhuis (51537) Stefano Dostmohammed (528700) Inhoudsopgave Onderwerp: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries Naam: Cursus: Coördinator: Docent: Patrick Venendaal 1553805 Entrepreneurship Creative Industries Aljan de boer Mark Nutzel Inhoudsopgave Het idee... 3 De doelgroep... 3 Introductie... 3 Wat wordt er getest...

Nadere informatie

Water 4U! Docentenbijlage. Inleiding. Beste docent,

Water 4U! Docentenbijlage. Inleiding. Beste docent, Water 4U! Docentenbijlage Inleiding Beste docent, In dit document vindt u extra informatie met betrekking tot het Eureka!cup-project waar uw leerlingen aan werken. Het betreft informatie over benodigdheden,

Nadere informatie

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS:

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: THEMA 1 MIJN GAMEPROFIEL VS. DE GROEP OPDRACHT 2 NEEM DE VRAGENLIJST MIJN OUDERS EN MIJN GAMEGEDRAG AF BIJ JE OUDER(S) OF OPVOEDER(S). (PAGINA 4) 1 DENK NA OVER JOUW GAMEGEDRAG.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Deze keer een korte Nieuwsbrief en deze heeft vooral betrekking op de laatste cursussen en workshops die dit voorjaar worden gegeven in de leercentra. Zowel

Nadere informatie

Concept: Opgewekt! Visualisatie van het concept Op de volgende pagina s zijn enkele schetsen te zien die het concept visualiseren.

Concept: Opgewekt! Visualisatie van het concept Op de volgende pagina s zijn enkele schetsen te zien die het concept visualiseren. Omgevingsanalyse Doelgroep: starters en zzp ers Zoals aangegeven in de briefing van Enexis zijn starters een groep waar nog (bijna) geen tools zich specifiek op richten. Dit gat wil ik opvullen met mijn

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Blended Learning & Crossmedia

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Blended Learning & Crossmedia Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Blended Learning & Crossmedia Probleemomgeving De Faculteit Communicatie & Journalistiek (FCJ) van de Hogeschool Utrecht (HU) profileert zich als een instituut waar

Nadere informatie

Hoi! @sophietjes About Het plan 1. De toekomst van het internet. 2. Hoe jongeren bereiken online? Wat spreekt ze aan? Trends enzo. 3. Samengevat Maar eerst een vraagje Bron De toekomst van het internet

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

Find The Word. Design Document versie 0.1

Find The Word. Design Document versie 0.1 Find The Word Design Document versie 0.1 Author: Paul Meelen Bobby Goossens Vrije Ruimte, 2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...1 1 Document Geschiedenis...2 2 Introductie...3 2.1 Eigenschappen...3 3 Spel

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Stage bij. Mediavormgever

Stage bij. Mediavormgever Stage bij Mediavormgever Inhoudsopgave De opleiding 1 Opbouw van de opleiding 2 De vakgebieden 3 Stage bij het College voor Techniek en Design 6 Accredatie door S-BB 7 Eerste stage + Kwalificerende stage

Nadere informatie

Stage bij. Mediavormgever

Stage bij. Mediavormgever Stage bij Mediavormgever Inhoudsopgave De opleiding 1 Opbouw van de opleiding 2 De vakgebieden 3 Stage bij het College voor Techniek en Design 6 Accredatie door S-BB 7 Eerste stage + Kwalificerende stage

Nadere informatie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie THINKING OF ART Saskia Freeke Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS HKU Games & Interactie INLEIDING STIJLKEUZE VERANTWOORDING We hebben specifiek voor deze stijl gekozen omdat we de oranje kleur

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

KLIK OM TE NAVIGEREN PRODUCTIE 4 GRAFISCHE ELEMENTEN 4 RIGGING 4 ANIMEREN 4 RENDEREN 5 BACKUP 5

KLIK OM TE NAVIGEREN PRODUCTIE 4 GRAFISCHE ELEMENTEN 4 RIGGING 4 ANIMEREN 4 RENDEREN 5 BACKUP 5 PRODUCTIE PROCES Wij vinden het bij Infilmer Studios belangrijk dat de klant een goed inzicht heeft in het proces. Daarom zullen we je bij elk onderdeel van de productie een overzicht geven van de processen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Multimedia 2. Interactiviteit MM-02-02-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Multimedia 2. Interactiviteit MM-02-02-01 OPDRACHTKAART MM-02-02-01 Interactiviteit Voorkennis: Je moet met een computer om kunnen gaan. Je moet kunnen zoeken op het internet. Intro: Bij multimedia is het erg belangrijk dat de gebruiker de productie

Nadere informatie

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving CEL Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving FACTSHEET CEL VERSIE 1.0 DECEMBER 2001 CEL - Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Wat is CEL? 1 Uitgangspunten 1 De eindgebruiker

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl Presentatie 2014 Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl g De Telegraaf mobiel De Telegraaf tablet De Telegraaf tablet De Telegraaf glossy s De Telegraaf specials De Telegraaf specials Het platform

Nadere informatie

Opdrachten productie:

Opdrachten productie: Opdrachten productie: Productie: welke andere mediamerken denken jullie dat er nog meer in de top 25 staan? 1. Nos 2. radio 3fm 3. rtl 4 4. rtl 7 5. radio 538 6. sbs6 7. mtv 8. sky radio 9. radio 1 10.

Nadere informatie

Tot zover Format Doelgroep Locaties Grounding the narrat Interactie Motivatie

Tot zover Format Doelgroep Locaties Grounding the narrat Interactie Motivatie Tot zover 1. Format: (serieus)game, play, tour, commercieel enz. 2. Doelgroep / personages / persona s / sociale relatie met een ander 3. Locaties: (non)lineair, history, branching. Herhaalbare patronen

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl 1 1. Inhoudsopgave Wat? Bladzijde 1. Introductie 3 2. Methodologie 4 3. Resultaten 3.1 Oriëntatie

Nadere informatie

Handleiding voor. Contentbeheerder. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform

Handleiding voor. Contentbeheerder. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Handleiding voor Contentbeheerder Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Introductie TARA is een web-gebaseerd programma en biedt een complete online omgeving voor mensen met een

Nadere informatie

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw In de whitepaper waarom u eigen documenten niet langer nodig heeft schreven we dat het rondmailen van documenten geen

Nadere informatie