Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwarmen met gas voor een schone toekomst"

Transcriptie

1 Verwarmen met gas

2

3 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele verwarming van uw huis of woning met aardgas. Met een condensatieketel levert u een actieve bijdrage aan de klimaat- en milieubescherming dankzij de efficiëntie en het onovertroffen rendement van 98 procent (H s )* bij de omzetting van aardgas in warmte. In onze condenserende gasketels zit de toekomst reeds ingebouwd. Dankzij de Lambda Pro Control-regeling passen onze condenserende gasketels zich automatisch aan naargelang de gassoort ook bij toevoeging van biogas. Daarmee komen wij tegemoet aan de vraag naar verwarmingstechnieken die over de hele lijn het milieu sparen. Ook het argument dat u geen brandstofvoorraad hoeft aan te leggen, spreekt voor de keuze voor gasverwarming. Vooral wanneer u uw beschikbare ruimte anders wilt benutten. Maak voor uw verwarming ook gebruik van gratis zonne-energie! Alle verwarmingsketels zijn geschikt voor combinatie met de zonnetechniek van Viessmann - de Viessmann systeemtechniek garandeert een optimale samenwerking tussen alle componenten, inclusief een comfortabele regeling die aan al uw wensen tegemoetkomt. (*condensatie H s = met betrekking tot de hoogste verbrandingswaarde)

4 Inhoud

5 4/5 Inhoudstabel De gasketels van Viessmann beantwoorden aan alle eisen op het vlak van efficiënte en zuinige verwarming. In deze brochure vindt u de belangrijkste informatie over de huidige toestellen van Viessmann. Energie besparen en het klimaat beschermen vanaf pagina 6 Lees hier waarom het loont uw verwarming nu te vervangen en op die manier actief bij te dragen aan de klimaatbescherming en de vermindering van het verbruik van fossiele energie. Gascondensatietechniek vanaf pagina 14 De condenserende gasketels Vitodens en Vitocrossal bieden een ongeëvenaarde energiebenutting en toch een zuinig verbruik. Meer kunt u niet besparen! Zonneboilers voor warm water en verwarmingsondersteuning vanaf pagina 46 Zonneboilers zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. Dankzij de gratis beschikbare zonneenergie verdient u uw investering binnen enkele jaren terug door de aanzienlijke besparing op fossiele energie. Vitotronic alles perfect geregeld vanaf pagina 59 Met de digitale Vitotronic-regeling is uw verwarmingsketel van Viessmann bedienen zo eenvoudig als telefoneren. De onderneming vanaf pagina 63 De kracht van innovatie De derde generatie van het familiebedrijf Viessmann biedt u toptechnologie en neemt zijn verantwoordelijkheid.

6 Inleiding

7 6/7 Energie besparen en het klimaat beschermen Viessmann is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame bescherming van het milieu. Daarop stemmen wij onze bedrijfsfilosofie en onze producten af. «Niets is zo goed dat het niet kan worden verbeterd.» Dit grondbeginsel is ook in onze ondernemingsprincipes verankerd. Als leider op kwaliteits- en technologisch vlak hebben wij binnen onze sector de taak en het doel steeds opnieuw de grenzen te verleggen. Dat geldt in het bijzonder voor ons productaanbod, dat er steeds op gericht is het verbruik van fossiele brandstoffen beduidend te verlagen en geleidelijk door hernieuwbare energiebronnen te vervangen. De verwarmingsmarkt heeft met ongeveer 40 procent namelijk het grootste aandeel in het energieverbruik. Transport, Verkeer en Stroom nemen de rest voor hun rekening met telkens 20 procent. Deze waarden zijn bij benadering ook naar andere industrielanden overdraagbaar. Op basis van de alsmaar stijgende energiekosten komt het er dus op aan het verbruik van fossiele energiebronnen zo snel mogelijk te reduceren. Condensatietechniek biedt het hoogste rendement Rekening houdend met de totale investering bij de huidige energieprijzen, is de condensatietechniek de goedkoopste optie. Condenserende gasketels van Viessmann zetten het aardgas voor 98 procent (H s ) om in warmte. Bovendien is de condensatietechniek dankzij de mogelijkheid van toevoeging van biogene brandstoffen, bv. bio-aardgas, reeds klaar voor de toekomst. Investeer daarom nu in moderne condensatietechniek. De besparingen die u daarmee bereikt, zijn aanzienlijk. Bovendien levert u een effectieve bijdrage aan de duurzame bescherming van het klimaat door onnodige CO 2 -uitstoot te vermijden. Viessmann heeft ook voor u de juiste oplossing! Viessmann biedt energiebesparende verwarmingssystemen op stookolie, gas, zonne-energie, biomassa en natuurlijke warmte. De pictogrammen maken het u gemakkelijk zich te oriënteren. Bij Viessmann wordt consequent gewerkt aan nieuwe milieuvriendelijke oplossingen. Het resultaat hiervan zijn kostenbesparende en efficiënte verwarmingssystemen die het milieu ontzien.

8 Inleiding Wat u moet weten Goede redenen om uw verwarmingsinstallatie te moderniseren en voor een efficiënte gascondensatieketel te kiezen. In België alleen al zijn er nog zo n verwarmingsinstallaties in gebruik die ouder zijn dan 25 jaar. De eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verspillen door energie die nutteloos wordt verbrand en als onbenutte warmte door de schoorsteen verdwijnt. Bovendien belasten deze oude installaties het klimaat door hun onnodige CO 2 -uitstoot en dragen ze bij aan de opwarming van de aarde. Verwarmingsondersteuning met zonneenergie De gratis energie van de zon wordt nog altijd te weinig benut voor verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming. Met name bij modernisering van de verwarming of vernieuwing van de ketel, zou u een combinatie met een zonneboiler in overweging moeten nemen. Door deze installaties meteen te vervangen door een condenserende HR-ketel en te combineren met zonne-energie, zou men tot 35 procent energie kunnen besparen. Zo bespaart u met een condensatieketel Met een condenserende ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radial warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem. Met deze technologie halen condensatieketels een rendement van wel 98 procent (H s ) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO 2 -emissies. Gascondensatieketels van Viessmann zijn voorzien op het gebruik van biogas..

9 8/9 Efficiënter, zuiniger en emissiearmer moderne gascondensatietechniek van Viessmann 2 % +8% 90 % 98 % Zo werkt de condensatietechniek Viessmann condenserende verwarmingsketels halen een rendement tot 98 procent (H s ). Door de condensatie van de waterdamp in de rookgassen wordt nog extra warmte onttrokken en teruggeleid naar het verwarmingssysteem. Dit verhoogt de efficiëntie en verlaagt uw verwarmingskosten en de belasting van het milieu.

10 Nuttige weetjes bij renovatie Een investering die rendeert Ideaal warmtevermogen voor elke woonoppervlakte. Wanneer u een nieuwbouw of renovatie plant, moet u er tijdig over nadenken welke verwarmingsinstallatie bij uw behoefte past. U kunt veel geld besparen wanneer bij de keuze van de verwarmingsketel vooraf de reële behoefte berekend wordt. In het assortiment kleine ketels vindt men condenserende gasketels met een vermogen van 3,8 tot 142 kw. Van kleine flat tot appartementsgebouw, Viessmann heeft voor elke situatie de passende oplossing. Voordelig verwarmen Met de efficiënte gascondensatietechniek van Viessmann is verwarmen dankzij en het lage verbruik bijzonder voordelig. Bovendien adviseren wij de nieuwe verwarming aan te vullen met een zonneboiler voor verwarmingsondersteuning en warmwatervoorziening. Dankzij de Viessmann systeemtechniek vindt u alles onder één dak.

11 10/11 Renoveer uw verwarming Zo houdt u direct meer geld over. Welke warmtebron u ook kiest - u bespaart hoe dan ook veel geld! De volgende voorbeelden laten duidelijk zien welke mogelijkheden u hebt met een gascondensatieketel en de installatie van een zonneboiler van Viessmann: Renovatie met een condensatieketel op gas Energiebesparing 26 % CO 2 -besparing* 27 t Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming Bijkomende energiebesparing 6 % Bijkomende CO 2 -besparing* 7,5 t Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning Bijkomende energiebesparing 13 % Bijkomende CO 2 -besparing* 17 t Vergelijkingsbasis: gebouw van 140 m 2, bj (huis + oude ketel, 27 kw). * Berekend op 15 jaar.

12 Mijlpalen

13 12/13 Viessmann verlegt de grenzen In zijn meer dan 90-jarige bedrijfsgeschiedenis heeft Viessmann regelmatig nieuwe mijlpalen neergezet in de ontwikkeling van de meest geavanceerde verwarmingstoestellen. Viessmann is van oudsher een voortrekker binnen de verwarmingssector. Door voortdurende innovaties werd het rendement van de omzetting van energie in warmte opgevoerd tot wat technisch haalbaar is. Tegelijk werden het energieverbruik en de CO 2 -uitstoot van onze verwarmingsketels drastisch verlaagd. Verwarmingsoppervlakken uit roestvast staal Alle condenserende gasketels van Viessmann worden tegenwoordig uitgerust met een Inox- Radial warmtewisselaar uit roestvast staal. Deze onverwoestbare techniek garandeert het hoge rendement van 98 procent (H s ) en onderscheidt zich door een lange levensduur en een betrouwbare en efficiënte werking. Mijlpaal MatriX-brander Het Inox-Radial warmtewisselaar uit roestvast staal in combinatie met de MatriX-gasbrander garandeert een hoog rendement en een langdurig hoog warmtecomfort. Bovendien bespaart deze techniek verwarmingskosten en beperkt hij consequent de uitstoot van schadelijke stoffen. Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zijn de condenserende gasketels van Viessmann reeds klaar voor de normen van de toekomst, doordat zij met verschillende gassoorten en met toevoeging van biogas kunnen worden gestookt. Condenserende gaswandketels van Viessmann onderscheiden zich door hun functionele vorm. Bekroond design Spitstechnologie en een tijdloos design gaan bij Viessmann hand in hand. Wereldwijd ontving de onderneming de voorbije jaren voor haar producten meer dan 40 belangrijke designprijzen. Reeds zesmaal werden Viessmann verwarmingsketels bekroond met de befaamde red dot design award. Een mijlpaal inzake verwarmingstechniek: de buitengewoon milieuvriendelijke MatriX-gasbrander.

14

15 Gascondensatietechniek 14/15 VITOCROSSAL VITODENS U kunt er lang over nadenken of uw verwarming klaar is voor de toekomst. Of ze gewoon instellen op de toekomst. Vitocrossal 300 Condensatiegasketel voor grotere vermogens Vermogen: 26 tot 60 kw. Pagina 16 Met de gascondensatietechniek van Viessmann is de verwarmingstechniek van morgen vandaag reeds beschikbaar. Dit is een van de zuinigste en schoonste technieken voor warmteproductie. Door de condensatie van de verwarmingsgassen wordt extra warmte gewonnen die bij klassieke ketels verloren gaat. Altijd de juiste keuze Met uw keuze voor een Vitodens of Vitocrossal gascondensatieketel zit u altijd goed. En wel om verschillende redenen: Vitodens 343-F Compacte condensatiegasketel met geïntegreerde zonneboiler van roestvast staal Vermogen: 3,8 tot 19 kw. Pagina 20 Vitodens 333-F Compacte ketel, naar keuze met geïntegreerde roestvast stalen laadboiler of geïntegreerde spiraal warmwaterboiler - Vermogen: 3,8 tot 26 kw. Pagina 24 hoge betrouwbaarheid lange levensduur comfortabele warmte en warmwaterbereiding kostenbesparing door zuinig energieverbruik perfect op elkaar afgestemde combinatie met zonnetechniek Vitodens 300-W Condenserende gaswandketel. Vermogen: 3,8 tot 35 kw. Pagina 28 Vitodens 222-F Compacte gascondensatieketel met geïntegreede laadboiler Vermogen: 4,8 tot 35 kw. Pagina 32 Vitodens 242-F Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde zonneboiler. Vermogen: 4,8 tot 26 kw. Pagina 36 Vitodens 222-W Condenserende gaswandketel met geïntegreerde en roestvast stalen laadboiler. Vermogen: 4,8 tot 35 kw. Pagina 40 Een mijlpaal inzake innovatieve verwarmingstechniek: het gebruik van hooggelegeerd roestvast staal. Hierbij onze Inox-Radial-warmtewisselaar. Vitodens 200-W Condenserende gaswandketel. Verwarmingsketel: 4,8 tot 105 kw in cascade tot 420 kw. Combiketel: 6,5 tot 35 kw. Pagina 40

16 Gascondensatietechniek Vitocrossal 300

17 16/17 VITOCROSSAL 300 Spitstechnologie voor topkwaliteit deze staande gascondensatieketel voldoet aan al uw wensen. Viessmann spitstechnologie zorgt over de hele lijn voor ongeëvenaard comfort en kwaliteit. Van de emissiearme MatriX-gasbrander tot het corrosiebestendige Inox-Crossalwarmtewisselaar uit roestvast staal. Deze kwaliteit vindt u dankzij de complete Viessmann systeemtechniek terug tot in het kleinste detail van de verwarmingsinstallatie. Condensatietechniek voor nieuwbouw en renovatie De keuze voor een condensatieketel is bij nieuwbouw tegenwoordig al bijna vanzelfsprekend, aangezien verwarmingsketel en installatie dan vanaf het begin optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd: het grootste voordeel biedt een condensatieketel bij inbouw in verwarmingsinstallaties met lage verwarmingstemperaturen.

18 Gascondensatietechniek Vitocrossal tot 60 kw Toptechniek deze gascondensatieketel voldoet aan al uw wensen Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal De Vitocrossal 300 is een topper onder de staande gascondensatieketels. De combinatie van het Inox-Crossal-warmtewisselaar en de MatriX-gasbrander is een mijlpaal in de verwarmings techniek van Viessmann. Dit buitengewoon efficiënte toestel garandeert besparingen op het energieverbruik en minimale emissies van schadelijke stoffen. De Vitocrossal 300 gascondensatieketel is de perfecte oplossing voor elke toepassing ook voor het verwarmen van appartementsgebouwen, openbare gebouwen en industriële complexen. Geperfectioneerde condenssatietechniek De inox-crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal zorgt voor een maximale condensatiebenutting. Het gladde roestvast stalen verwarmingsoppervlak zorgt ervoor dat het condensatiewater dat tijdens de verwarming ontstaat gewoon naar beneden wegvloeit. In combinatie met het gladde roestvast stalen oppervlak zorgt dit voor een permanent zelfreinigend effect. De garantie voor een hoge condensatiebenutting, een lange levensduur en weinig onderhoud. logisch en begrijpelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen. Bij twijfel geeft de helpfunctie meer informatie. De grafische gebruikersomgeving geeft ook de stooklijnen en het zonnerendement weer. Slimme verbrandingsregeling De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij wisselende gaskwaliteiten en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (H s ), zowel voor aardgas als voor vloeibaar gas. Gesloten werking tot 60 kw Gesloten werking is mogelijk tot een vermogen van 60 kw, wat een flexibele plaatsing van de condensatieketel mogelijk maakt. De Vitocrossal 300 is voor grotere verwarmingsvereisten ook verkrijgbaar met een vermogensbereik tot 142 kw. Intensief gebruik van de rookgassen Dankzij de verticaal geplaatste verwarmingsoppervlakken maakt de Vitocrossal 300 optimaal gebruik van de condensatiewarmte van zijn eigen rookgassen. Dit resulteert in een rendement tot 98% (H s ). Praktische Vitotronic-regeling Zowel de installateur als de gebruiker profiteert van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling. Het besturingsmenu is Een mijlpaal inzake verwarmingstechniek: de MatriX-gasbrander voor een bijzonder emissiearme verbranding

19 1 18/ Vitocrossal Digitale Vitotronic-regeling 2 Watergekoelde verbrandingskamer uit roestvast staal 3 Modulerende MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling 4 Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal 5 Hoogefficiënte warmte-isolatie 6 Rookgascollector met afvoer voor condensatiewater 7 Luchttoevoerleiding voor gesloten werking De voordelen op een rij Vitotronic-regeling met overzichtelijke menu s Compacte gascondensatieketel, 26 tot 60 kw Rendement tot 98 % (H s ) Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal voor een efficiënte condensatiebenutting Zelfreinigend effect door gladde roestvast stalen oppervlakken Modulerende MatriX-gasbrander met groot modulatiebereik tot 20 % voor een bijzonder stille, economische en milieuvriendelijke werking Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Goede regeling en veilige uitwisseling van de warmte door de brede waterwanden en de grote waterinhoud Eenvoudig te bedienen Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display Gesloten en open werking Hoge opvoerdruk in de rookgasaansluiting maakt grote luchttoevoer- en rookgasleidingen mogelijk Technische gegevens zie pagina 44/45.

20 Gascondensatietechniek Vitodens 343-F

21 20/21 VITODENS 343-F Aansluitklare compacte ketel met geïntegreerde warmwaterboiler op zonne-energie. De Vitodens 343-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvriendelijk en toekomstgericht verwarmingssysteem voor een moderne verwarming met condensatie- en zonnetechniek in eengezinswoningen. De compacte Vitodens 343-F ketel biedt: energiebesparende condensatietechniek, krachtige sanitair waterverwarming door een boilerlaadsysteem en gebruiksklare aansluitingen voor een zonnesysteem in één behuizing. Met een grondoppervlak van nauwelijks 0,4 m 2 neemt deze all-in-one oplossing maar zeer weinig plaats in en past ze in elke nis. Bovendien zijn alle componenten voor de installatie en het onderhoud aan de voorzijde bereikbaar. Tot slot werkt de gascondensatieketel Vitodens 343-F uiterst stil en vooral buitengewoon efficiënt. Toekomstgericht door zonne-integratie De Vitodens 343-F is reeds aansluitklaar voorbereid voor onmiddellijke of latere combinatie met de zonnecollector Vitosol. De regelmodule voor de aansturing van de zonne-installatie is reeds geïntegreerd, de zonneopbrengst wordt grafisch weergegeven op het display. Alle functies zijn op elkaar afgestemd en in de fabriek getest.

22 Gascondensatietechniek Vitodens 343-F 3,8 tot 19 kw Inox-Radial-warmtewisselaar Hoog verwarmings- en sanitair watercomfort plus zonne-integratie De compacte gascondensatieketel Vitodens 343-F is ontwikkeld voor nieuwbouw en renovatie in eengezinswoningen. Reeds bij levering is de Vitodens 343-F klaar voor directe aansluiting aan een zonne-installatie. Deze gaswandketel biedt een hoog sanitair watercomfort: de bivalente warmwaterboiler van roestvast staal heeft een volume van 220 liter. Het compacte toestel is deelbaar om het makkelijker naar binnen te brengen. Nieuwe regeling De Vitotronic-regeling is uitgerust met een zeer voor de hand liggend keuzemenu. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets voor meer informatie over wat u moet doen. Op het grafische scherm worden ook stooklijnen en het zonnerendement weergegeven. De regelmodule voor de aansturing van de zonneinstallatie is reeds geïntegreerd. Voor de aansluiting van de temperatuursensor van de zonnecollector is een makkelijk toegankelijke interface voorzien. De uitneembare bedieningseenheid van de Vitotronic-regeling kan dankzij een vijf meter lange aansluitkabel op een comfortabel bereikbare plaats tegen een wand worden gemonteerd. deelbaar Slimme verbrandingsregeling De Vitodens 343-F is in alle vermogencategorieën uitgerust met de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden. 5 3 Pompen met wel 70 procent minder stroomverbruik Ook nieuw zijn de zeer efficiënte gelijkstroompompen voor de verwarmings- en zonnekring. De toerentalgeregelde hoogefficiënte gelijkstroompompen verbruiken tot 70 procent minder stroom dan klassieke pompen. De CV- en solaire pomp van de Vitodens 343-F voldoen hiermee aan de eisen van energielabel A. 6 7 Vitodens 343-F 1 Inox-Radialwarmtewisselaar 2 MatriX-gasbrander 3 Vitotronic-regeling 4 Expansievat 5 Zeer efficiënte gelijkstroompompen 6 Roestvast stalen warmwaterboiler 7 Vularmatuur zonnecircuit

23 22/23 De Vitodens 343-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvriendelijk en toekomstgericht verwarmingssysteem voor een moderne verwarming met condensatie- en zonnetechniek in eengezinswoningen. De voordelen op een rij Vitotronic-regeling makkelijk te bedienen dankzij eenvoudige navigatie en grafisch display, bv. voor de weergave van de zonneopbrengst. Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde sanitaire waterverwarming op zonne-energie, 3,8 tot 19 kw Rendement: 98 % (H s ) Lange levensduur en efficiënt door Inox-Radial-warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel bestand tegen hoge temperatuurbelasting Hoog warmwatercomfort door roestvast stalen warmwaterboiler van 220 liter en zonnewarmtewisselaar Stroombesparende hoogefficiënte gelijkstroompompen voor verwarmings- en zonnekring (energielabel A) in combinatie met een zonne-installatie Eenvoudig te bedienen regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemonteerd Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Universele aansluitsets voor montage tegen een wand Deelbaar en daardoor makkelijk naar binnen te brengen Zonnedekking hoger dan 60 % Technische gegevens zie pagina 44/45.

24 Gascondensatietechniek Vitodens 333-F

25 24/25 VITODENS 333-F Combineer de voordelen van de Vitodens 300-W met het hoge warmwatercomfort van een geïntegreerde warmwaterboiler in een compact staand toestel. Met de Vitodens 333-F zit u altijd goed. Hij is zowel geschikt voor renovatie als voor nieuwbouw. Deze staande gascondensatieketel valt op door zijn betrouwbare werking en zijn geïntegreerde, intern verwarmde warmwaterboiler van 130 liter of zijn laadboiler van 100 liter. Sanitair watercomfort inbegrepen De Vitodens 333-F is de ideale combinatie van efficiënte gascondensatietechniek en betrouwbare warmwatervoorziening. Het compacte toestel onderscheidt zich door een buitengewone bedrijfszekerheid en lange levensduur. Behalve het zuinige aardgasverbruik, blijven ook de onderhoudskosten aan de zeer lage kant. Compact gebouwd, compleet gemonteerd De standplaats die de Vitodens 333-F inneemt, is niet groter dan die van een koelvriescombinatie voor een gezin. De condensatieketel wordt compleet gemonteerd geleverd, zodat de montagetijd aanzienlijk wordt verkort. Dit wordt bijzonder op prijs gesteld wanneer tijdens een renovatie de onderbreking van verwarming en warmwatervoorziening tot een minimum kan worden beperkt. In het vermogenssegment tot 26 kw biedt de Vitodens 333-F een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden van flat tot één- en tweegezinswoningen.

26 Gascondensatietechniek Vitodens 333-F 3,8 tot 26 kw MatriX-gasbrander Compact en efficiënt De Vitodens 333-F is een compacte hoogrendementgascondensatieketel. De roestvast stalen laadboiler van 100 liter zorgt voor een hoog sanitair watercomfort. Voor gebieden met hard water is ook een uitvoering met een geëmailleerde spiraal warmwaterboiler van 130 liter verkrijgbaar. De roestvast stalen uitvoering voldoet aan de strengste hygiënische eisen. Het homogene roestvast stalen oppervlak blijft immers ook na vele jaren van gebruik nog steeds onberispelijk hygiënisch en zuurbestendig. De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (H s ). Nieuwe regeling De Vitotronic-regeling laat zich intuïtief bedienen. Het goed leesbare en verlichte zwart-witdisplay is 70 procent groter dan bij vergelijkbare toestellen. Bovendien is het een grafisch scherm, zodat er ook stooklijnen kunnen worden afgebeeld. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets om meer uitleg te krijgen. Stroombesparende, hoogefficiënte gelijkstroompomp De toerentalgeregelde en zeer efficiënte gelijkstroompomp verbruikt in vergelijking met klassieke pompen tot 70 procent minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energielabel A Vitodens 333-F 1 Inox-Radial-warmtewisselaar 2 MatriX-gasbrander 3 Vitotronic-regeling 4 Expansievat 5 Zeer efficiënte gelijkstroompomp 6 Roestvast stalen laadboiler 7 Spiraal warmwaterboiler Vitodens 333-F met roestvast stalen laadboiler

27 26/27 Warm water inbegrepen de Vitodens 333-F De voordelen op een rij Vitotronic-regeling - duidelijke aanduiding van de schakeltijden Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde roestvast stalen laadboiler of geëmailleerde spiraal warmwaterboiler, 3,8 tot 26 kw Rendement: 98 % (H s ) Lange levensduur en efficiënt door Inox-Radial-warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel bestand tegen hoge temperatuurbelasting Roestvast stalen laadboiler met een inhoud van 100 liter (geëmailleerde spiraal warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter) Stroombesparende hoogefficiënte gelijkstroompomp (voldoet aan energielabel A) Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemonteerd Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Universele aansluitsets voor individuele wandmontage Expansievat voor sanitair water en circulatiepomp kunnen in het toestel worden geïntegreerd Opbouwkit in toestelafmetingen en -design voor de aansturing van gemengde verwarmingskringen Technische gegevens zie pagina 44/45.

28 Gascondensatietechniek Vitodens 300-W

29 28/29 VITODENS 300-W De topper onder de condenserende gaswandketels van Viessmann. Zijn efficiënte werking en compacte afmetingen zullen u overtuigen! Uw investering in de Vitodens 300-W verdient u al na enkele jaren terug: gewoon door de jaarlijkse besparing op aardgas, doordat onze verwarmingsketel door zijn hoge efficiëntie in vergelijking met een ouder keteltype minder verbruikt. De Vitodens 300-W is een technologisch hoogstandje. Dankzij de compacte modules is deze gascondensatieketel bijzonder plaatsbesparend en kan hij ook in kleine nissen worden gemonteerd. Zijdelingse serviceafstanden zijn niet nodig, alle aansluitingen zijn goed bereikbaar aan de voorzijde. Daardoor is hij ideaal voor de vernieuwing van een verwarming. Bij nieuwbouw kan de bespaarde ruimte voor andere doelen worden ingepland. De condensatieketel die klaar is voor de toekomst De Vitodens 300-W kan nagenoeg overal worden gemonteerd. Hij werkt bijzonder stil, zodat hij ook geschikt is voor werking in de hal of in de keuken. Bij een moderne verwarmingsinstallatie hoort ook innovatieve zonnetechniek om gebruik te maken van gratis zonne-energie! Viessmann biedt daarvoor een systeem dat optimaal op de Vitodens 300-W is afgestemd. Krachtig en efficiënt Met beschikbare vermogens van 3,8 tot 35 kw kiest u de juiste gascondensatieketel voor uw woonruimte in een één- of tweegezinswoning. De modulerende MatriX-gasbrander zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid en lage uitstoot van schadelijke stoffen. Zuinig stroomverbruik Naast het buitengewoon zuinige gasverbruik, springt de condenserende gaswandketel Vitodens 300-W ook zeer spaarzaam om met stroom: zijn toerentalgeregelde en zeer efficiënte gelijkstroompomp reduceert het stroomverbruik in vergelijking met een klassieke pomp met 70 procent. De bijzonder efficiënte condensatietechnologie is geschikt voor gebruik met alle soorten aardgas. De Vitodens 300-W is klaar voor de toekomst: Zijn slimme Lambda Pro Controlverbrandingsregeling past de verbranding automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit of veranderende bedrijfsomstandigheden.

30 Gascondensatietechniek Vitodens 300-W 3,8 tot 35 kw MatriX-gasbrander voor bijzonder schone verbranding Hoogefficiënt verwarmingsoppervlak De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal vormt het hart van de Vitodens 300-W gascondensatieketel. Hij zet de toegevoerde energie vrijwel zonder verliezen en efficiënt om in warmte. Het rendement bedraagt een nauwelijks nog te overtreffen 98 procent (H s ). Dit bijzonder zuinige verbruik van kostbaar aardgas resulteert ook in een lagere CO 2 -emissie. Zo levert u met de Vitodens 300-W meteen uw persoonlijke bijdrage aan een actieve klimaatbescherming. Door de constructie van de verwarmingsoppervlakken en de condensatie ontstaat een zelfreinigend effect dat aanslag voorkomt en bijdraagt tot een lange levensduur van de verwarmingsketel. Langere onderhoudsintervallen en dus lagere servicekosten sparen uw portemonnee. Grote waterinhoud De Vitodens 300-W heeft een grote waterinhoud en is daardoor zeer geschikt voor de meest uiteenlopende verwarmingssystemen. Grote schommelingen in de vraag kunnen hem niet deren. Slimme verbrandingsregeling De Vitodens 300-W is in alle vermogenscategorieën uitgerust met de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Zuinig, stil en emissiearm De toerentalgeregelde en zeer efficiënte gelijkstroompomp in de Vitodens 300-W reduceert het stroomverbruik met meer dan 70 procent in vergelijking met een klassieke pomp, het lage ventilatortoerental zorgt voor een zacht verbrandingsgeluid, en de constant lage emissiewaarden leveren een actieve bijdrage aan een duurzame klimaatbescherming. 1 2 Geïntegreerd diagnosesysteem De Vitodens 300-W is uitgerust met het SMART diagnosesysteem (Self Monitoring And Reporting Technology), dat afwijkingen van de toelaatbare bedrijfstoestand registreert en vroegtijdig in tekstvorm meldt: hierdoor zijn onderhoud en service planbaar en worden storingen en onnodige reparatiekosten vermeden. 3 Vitodens 300-W 4 1 Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal 2 MatriX-gasbrander 3 Zeer efficiënte gelijkstroompomp 4 Vitotronic-regeling

Energie van de zon - gratis aan huis geleverd

Energie van de zon - gratis aan huis geleverd Energie van de zon 2/3 Energie van de zon - gratis aan huis geleverd Wie vandaag in een nieuwe verwarmingsinstallatie investeert, plant best meteen een aanvulling met een zonne-systeem in. Daardoor profiteert

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Bespaar tot 60% op uw warmwaterproductie 100% op uw elektriciteitsfactuur. Investeer in een zonnesysteem en laat uw geld renderen

Bespaar tot 60% op uw warmwaterproductie 100% op uw elektriciteitsfactuur. Investeer in een zonnesysteem en laat uw geld renderen Zonne-energiegids 2015 Investeer in een zonnesysteem en laat uw geld renderen Bespaar tot 60% op uw warmwaterproductie 100% op uw elektriciteitsfactuur Juni 2015 Energie van de zon gratis aan huis geleverd

Nadere informatie

Gratis zonne-energie voor het opwekken van stroom via een fotovoltaïsche installatie

Gratis zonne-energie voor het opwekken van stroom via een fotovoltaïsche installatie Stroom van de zon 2/3 Gratis zonne-energie voor het opwekken van stroom via een fotovoltaïsche installatie Samen met het groeiende aantal hernieuwbare energiesystemen groeit ook de wens van de verbruiker

Nadere informatie

Water en warmte in een groene wereld. VentilatiE. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Water en warmte in een groene wereld. VentilatiE. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water duur zame Ener gie VERWARMING Water en warmte in een groene wereld WARMTEPOMPEN VentilatiE ZONNESYSTEMEN Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel 1/2012 INHoud» Kwaliteit is geen kwestie van

Nadere informatie

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD.

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD. WARM WATER DUURZAME ENERGIE AIRCONDITIONING RUIMTEVERWARMING WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD. STAND 04 2009» WARMTEPOMPEN» VENTILATIE» ZONNESYSTEMEN INHOUD Kwaliteit is geen kwestie van ongeveer 03

Nadere informatie

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water DuurzamE Energie Verwarming Energie winnen voor dagelijks gebruik. Warmtepompen Ventilatie Zonnesysteem Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel 01 2012 Duurzame energie. Energievoorziening

Nadere informatie

Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur

Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur... Energievol leven Natuur is belangrijk voor ons... vandaar dat wij kiezen voor een milieuvriendelijke energieproductie Hernieuwbare

Nadere informatie

Condensatietechnologie

Condensatietechnologie Vakreeks Condensatietechnologie Condensatietechnologie voor energiebesparing en een schoon milieu 1 2 3 Gas of stookolie, vloerketel of hangende ketel Viessmann biedt een zeer compleet gamma condensatieketels

Nadere informatie

Warmtepompen tot 1 500 kw. Group

Warmtepompen tot 1 500 kw. Group Warmtepompen tot 1 500 kw Group 2/3 Verwarmen met hernieuwbare energie uit de natuur - ook in het hogere vermogenssegment Natuurlijke warmte is een modern en kostenbesparend alternatief voor fossiele

Nadere informatie

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Vervang uw verwarmingsinstallatie nú en u wint twee maal: Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Ik zou mijn verwarmingskosten

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen. met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie

Natuurlijk en slim verwarmen. met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 1 Inleiding Inhoud Verwarm met hernieuwbare energie

Nadere informatie

Vaillant hrsolide De HR-ketel die zijn naam waar maakt

Vaillant hrsolide De HR-ketel die zijn naam waar maakt Vaillant hrsolide De HR-ketel die zijn naam waar maakt De meest solide HR-ketel allertijden Solide keuze Een nieuwe cv-ketel kopen. Dat klinkt aanzienlijk eenvoudiger dan het is. Want zodra u zich begint

Nadere informatie

NATUURLIJK VERWARMEN LEVERT EEN ECHTE BESPARING OP ECODAN, LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN MET EEN HOOG RENDEMENT

NATUURLIJK VERWARMEN LEVERT EEN ECHTE BESPARING OP ECODAN, LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN MET EEN HOOG RENDEMENT Heat pumps and air conditioning NATUURLIJK VERWARMEN LEVERT EEN ECHTE BESPARING OP ECODAN, LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN MET EEN HOOG RENDEMENT ZONNE-ENERGIE AAN NULTARIEF EEN GESCHENK VAN MOEDER NATUUR Energiezuinig

Nadere informatie

Dimplex is de intelligente oplossing. Voor een toekomst zonder olie en gas: Dimplex maakt duurzame energie beschikbaar. gebruikt

Dimplex is de intelligente oplossing. Voor een toekomst zonder olie en gas: Dimplex maakt duurzame energie beschikbaar. gebruikt Dimplex is de intelligente oplossing Meer dan 30 jaar know-how Als grootste fabrikant van elektrisch gestuurde verwarmingssystemen ter wereld ontwikkelt en produceert de Glen Dimplex-groep sinds meer dan

Nadere informatie

Zonne-energie doet uw kosten smelten

Zonne-energie doet uw kosten smelten Zonne-energie doet uw kosten smelten DE ZON DE ONUITPUTTELIJKE BRON VAN HET LEVEN De zon is de meest ideale energiebron, daar zij gratis en onuitputtelijk is. Het komt er op aan van deze energie optimaal

Nadere informatie

Nefit TopLine AquaPower II HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm. TopLine AquaPower II HR-ketels

Nefit TopLine AquaPower II HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm. TopLine AquaPower II HR-ketels Nefit TopLine AquaPower II HR-ketels Nefit houdt Nederland warm TopLine AquaPower II HR-ketels Nefit TopLine AquaPower II Het ultieme warmwatercomfort Ontdek de kracht van AquaPower! Als het gaat om comfort

Nadere informatie

Warmtepomp Hybride systeem. Logatherm WPLSH. Hybride : dubbel zo interessant! Warmte is ons element. F_Logatherm WPLSH_2013.indd 1 12/03/2013 14:33:39

Warmtepomp Hybride systeem. Logatherm WPLSH. Hybride : dubbel zo interessant! Warmte is ons element. F_Logatherm WPLSH_2013.indd 1 12/03/2013 14:33:39 Warmtepomp Hybride systeem Logatherm WPLSH Hybride : dubbel zo interessant! Warmte is ons element F_Logatherm WPLSH_2013.indd 1 12/03/2013 14:33:39 Een stap in de goede richting Wie op zoek is naar nieuwe,

Nadere informatie

Schep een aangename sfeer... met hernieuwbare energie

Schep een aangename sfeer... met hernieuwbare energie Het volledige assortiment ROTEX-warmtepompen Schep een aangename sfeer... met hernieuwbare energie ROTEX lucht/water- en bodemwarmtepompen voor nieuwbouw en renovaties. Een onuitputtelijke warmtebron vlak

Nadere informatie

product De warmte uit onze natuurlijke bronnen Weishaupt-warmtepompen voor verwarming, koeling en de bereiding van sanitair warm water Warmtepompen

product De warmte uit onze natuurlijke bronnen Weishaupt-warmtepompen voor verwarming, koeling en de bereiding van sanitair warm water Warmtepompen product Warmtepompen De warmte uit onze natuurlijke bronnen Weishaupt-warmtepompen voor verwarming, koeling en de bereiding van sanitair warm water Energie natuurlijk uit de natuur Weishaupt-warmtepompen

Nadere informatie

Het geniale warmtepomp-principe

Het geniale warmtepomp-principe 100 % onafhankelijk van olie en gas 50 % minder verwarmingskosten verwarmen met warmtepompen Het geniale warmtepomp-principe WARMTE POMPEN veilig bouwen en renoveren voor de toekomst Laat u niet langer

Nadere informatie

Praktische gids voor de zelfbouwer VERWARMING VENTILATIE SANITAIR ELEKTRICITEIT

Praktische gids voor de zelfbouwer VERWARMING VENTILATIE SANITAIR ELEKTRICITEIT Praktische gids voor de zelfbouwer VERWARMING VENTILATIE SANITAIR ELEKTRICITEIT Een huis bouwen of verbouwen is altijd een beetje avontuur. Hoe je dat avontuur beleeft, hangt sterk af van de partners waarmee

Nadere informatie

Met het allstor systeem

Met het allstor systeem Met het allstor systeem Altijd de gewenste temperatuur Modulair buffersysteem allstor Het comfort van altijd de gewenste De allstor is een eenvoudig te installeren modulair buffersysteem geschikt voor

Nadere informatie

HIGH-TECH WARMTEPOMPEN. Verwarmen en koelen met energie uit de omgeving

HIGH-TECH WARMTEPOMPEN. Verwarmen en koelen met energie uit de omgeving HIGH-TECH WARMTEPOMPEN Verwarmen en koelen met energie uit de omgeving DE ONDERNEMING Bekommerd om de vooruitgang OCHSNER Wärmepumpen GmbH, opgericht in 1978, heeft zich altijd ingezet voor energiebesparing,

Nadere informatie

BQLS, Brink Quality of Life System. De nieuwe filosofie voor verwarmen, ventileren, koelen en warm tapwater

BQLS, Brink Quality of Life System. De nieuwe filosofie voor verwarmen, ventileren, koelen en warm tapwater BQLS, Brink Quality of Life System De nieuwe filosofie voor verwarmen, ventileren, koelen en warm tapwater Alle comfortwensen zijn mogelijk. Het inno een per en e warm De cijfers verwijzen naar de schematische

Nadere informatie

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën VOORWOORD Al jaren behoort Mitsubishi Electric Living Environment Systems tot de marktleidende aanbieders op het gebied van klimatisatietechnologie. De

Nadere informatie

Warmtepompen Verwarmings- en koelsystemen voor bij u thuis

Warmtepompen Verwarmings- en koelsystemen voor bij u thuis Warmtepompen Verwarmings- en koelsystemen voor bij u thuis Warmtepompen Bent u aan het bouwen of verbouwen? Wilt u uw woning graag uitrusten met een verwarmingssysteem dat minder onderhoud vraagt en minder

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen Danfoss Warmtepompen De investering van de toekomst voor maximaal comfort 20+ jaren energiebesparingen Met een levensverwachting van meer dan 20 jaar, zal investeren in een Danfoss warmtepomp u comfort

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie