Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwarmen met gas voor een schone toekomst"

Transcriptie

1 Verwarmen met gas

2

3 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele verwarming van uw huis of woning met aardgas. Met een condensatieketel levert u een actieve bijdrage aan de klimaat- en milieubescherming dankzij de efficiëntie en het onovertroffen rendement van 98 procent (H s )* bij de omzetting van aardgas in warmte. In onze condenserende gasketels zit de toekomst reeds ingebouwd. Dankzij de Lambda Pro Control-regeling passen onze condenserende gasketels zich automatisch aan naargelang de gassoort ook bij toevoeging van biogas. Daarmee komen wij tegemoet aan de vraag naar verwarmingstechnieken die over de hele lijn het milieu sparen. Ook het argument dat u geen brandstofvoorraad hoeft aan te leggen, spreekt voor de keuze voor gasverwarming. Vooral wanneer u uw beschikbare ruimte anders wilt benutten. Maak voor uw verwarming ook gebruik van gratis zonne-energie! Alle verwarmingsketels zijn geschikt voor combinatie met de zonnetechniek van Viessmann - de Viessmann systeemtechniek garandeert een optimale samenwerking tussen alle componenten, inclusief een comfortabele regeling die aan al uw wensen tegemoetkomt. (*condensatie H s = met betrekking tot de hoogste verbrandingswaarde)

4 Inhoud

5 4/5 Inhoudstabel De gasketels van Viessmann beantwoorden aan alle eisen op het vlak van efficiënte en zuinige verwarming. In deze brochure vindt u de belangrijkste informatie over de huidige toestellen van Viessmann. Energie besparen en het klimaat beschermen vanaf pagina 6 Lees hier waarom het loont uw verwarming nu te vervangen en op die manier actief bij te dragen aan de klimaatbescherming en de vermindering van het verbruik van fossiele energie. Gascondensatietechniek vanaf pagina 14 De condenserende gasketels Vitodens en Vitocrossal bieden een ongeëvenaarde energiebenutting en toch een zuinig verbruik. Meer kunt u niet besparen! Zonneboilers voor warm water en verwarmingsondersteuning vanaf pagina 46 Zonneboilers zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. Dankzij de gratis beschikbare zonneenergie verdient u uw investering binnen enkele jaren terug door de aanzienlijke besparing op fossiele energie. Vitotronic alles perfect geregeld vanaf pagina 59 Met de digitale Vitotronic-regeling is uw verwarmingsketel van Viessmann bedienen zo eenvoudig als telefoneren. De onderneming vanaf pagina 63 De kracht van innovatie De derde generatie van het familiebedrijf Viessmann biedt u toptechnologie en neemt zijn verantwoordelijkheid.

6 Inleiding

7 6/7 Energie besparen en het klimaat beschermen Viessmann is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame bescherming van het milieu. Daarop stemmen wij onze bedrijfsfilosofie en onze producten af. «Niets is zo goed dat het niet kan worden verbeterd.» Dit grondbeginsel is ook in onze ondernemingsprincipes verankerd. Als leider op kwaliteits- en technologisch vlak hebben wij binnen onze sector de taak en het doel steeds opnieuw de grenzen te verleggen. Dat geldt in het bijzonder voor ons productaanbod, dat er steeds op gericht is het verbruik van fossiele brandstoffen beduidend te verlagen en geleidelijk door hernieuwbare energiebronnen te vervangen. De verwarmingsmarkt heeft met ongeveer 40 procent namelijk het grootste aandeel in het energieverbruik. Transport, Verkeer en Stroom nemen de rest voor hun rekening met telkens 20 procent. Deze waarden zijn bij benadering ook naar andere industrielanden overdraagbaar. Op basis van de alsmaar stijgende energiekosten komt het er dus op aan het verbruik van fossiele energiebronnen zo snel mogelijk te reduceren. Condensatietechniek biedt het hoogste rendement Rekening houdend met de totale investering bij de huidige energieprijzen, is de condensatietechniek de goedkoopste optie. Condenserende gasketels van Viessmann zetten het aardgas voor 98 procent (H s ) om in warmte. Bovendien is de condensatietechniek dankzij de mogelijkheid van toevoeging van biogene brandstoffen, bv. bio-aardgas, reeds klaar voor de toekomst. Investeer daarom nu in moderne condensatietechniek. De besparingen die u daarmee bereikt, zijn aanzienlijk. Bovendien levert u een effectieve bijdrage aan de duurzame bescherming van het klimaat door onnodige CO 2 -uitstoot te vermijden. Viessmann heeft ook voor u de juiste oplossing! Viessmann biedt energiebesparende verwarmingssystemen op stookolie, gas, zonne-energie, biomassa en natuurlijke warmte. De pictogrammen maken het u gemakkelijk zich te oriënteren. Bij Viessmann wordt consequent gewerkt aan nieuwe milieuvriendelijke oplossingen. Het resultaat hiervan zijn kostenbesparende en efficiënte verwarmingssystemen die het milieu ontzien.

8 Inleiding Wat u moet weten Goede redenen om uw verwarmingsinstallatie te moderniseren en voor een efficiënte gascondensatieketel te kiezen. In België alleen al zijn er nog zo n verwarmingsinstallaties in gebruik die ouder zijn dan 25 jaar. De eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verspillen door energie die nutteloos wordt verbrand en als onbenutte warmte door de schoorsteen verdwijnt. Bovendien belasten deze oude installaties het klimaat door hun onnodige CO 2 -uitstoot en dragen ze bij aan de opwarming van de aarde. Verwarmingsondersteuning met zonneenergie De gratis energie van de zon wordt nog altijd te weinig benut voor verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming. Met name bij modernisering van de verwarming of vernieuwing van de ketel, zou u een combinatie met een zonneboiler in overweging moeten nemen. Door deze installaties meteen te vervangen door een condenserende HR-ketel en te combineren met zonne-energie, zou men tot 35 procent energie kunnen besparen. Zo bespaart u met een condensatieketel Met een condenserende ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radial warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem. Met deze technologie halen condensatieketels een rendement van wel 98 procent (H s ) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO 2 -emissies. Gascondensatieketels van Viessmann zijn voorzien op het gebruik van biogas..

9 8/9 Efficiënter, zuiniger en emissiearmer moderne gascondensatietechniek van Viessmann 2 % +8% 90 % 98 % Zo werkt de condensatietechniek Viessmann condenserende verwarmingsketels halen een rendement tot 98 procent (H s ). Door de condensatie van de waterdamp in de rookgassen wordt nog extra warmte onttrokken en teruggeleid naar het verwarmingssysteem. Dit verhoogt de efficiëntie en verlaagt uw verwarmingskosten en de belasting van het milieu.

10 Nuttige weetjes bij renovatie Een investering die rendeert Ideaal warmtevermogen voor elke woonoppervlakte. Wanneer u een nieuwbouw of renovatie plant, moet u er tijdig over nadenken welke verwarmingsinstallatie bij uw behoefte past. U kunt veel geld besparen wanneer bij de keuze van de verwarmingsketel vooraf de reële behoefte berekend wordt. In het assortiment kleine ketels vindt men condenserende gasketels met een vermogen van 3,8 tot 142 kw. Van kleine flat tot appartementsgebouw, Viessmann heeft voor elke situatie de passende oplossing. Voordelig verwarmen Met de efficiënte gascondensatietechniek van Viessmann is verwarmen dankzij en het lage verbruik bijzonder voordelig. Bovendien adviseren wij de nieuwe verwarming aan te vullen met een zonneboiler voor verwarmingsondersteuning en warmwatervoorziening. Dankzij de Viessmann systeemtechniek vindt u alles onder één dak.

11 10/11 Renoveer uw verwarming Zo houdt u direct meer geld over. Welke warmtebron u ook kiest - u bespaart hoe dan ook veel geld! De volgende voorbeelden laten duidelijk zien welke mogelijkheden u hebt met een gascondensatieketel en de installatie van een zonneboiler van Viessmann: Renovatie met een condensatieketel op gas Energiebesparing 26 % CO 2 -besparing* 27 t Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming Bijkomende energiebesparing 6 % Bijkomende CO 2 -besparing* 7,5 t Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning Bijkomende energiebesparing 13 % Bijkomende CO 2 -besparing* 17 t Vergelijkingsbasis: gebouw van 140 m 2, bj (huis + oude ketel, 27 kw). * Berekend op 15 jaar.

12 Mijlpalen

13 12/13 Viessmann verlegt de grenzen In zijn meer dan 90-jarige bedrijfsgeschiedenis heeft Viessmann regelmatig nieuwe mijlpalen neergezet in de ontwikkeling van de meest geavanceerde verwarmingstoestellen. Viessmann is van oudsher een voortrekker binnen de verwarmingssector. Door voortdurende innovaties werd het rendement van de omzetting van energie in warmte opgevoerd tot wat technisch haalbaar is. Tegelijk werden het energieverbruik en de CO 2 -uitstoot van onze verwarmingsketels drastisch verlaagd. Verwarmingsoppervlakken uit roestvast staal Alle condenserende gasketels van Viessmann worden tegenwoordig uitgerust met een Inox- Radial warmtewisselaar uit roestvast staal. Deze onverwoestbare techniek garandeert het hoge rendement van 98 procent (H s ) en onderscheidt zich door een lange levensduur en een betrouwbare en efficiënte werking. Mijlpaal MatriX-brander Het Inox-Radial warmtewisselaar uit roestvast staal in combinatie met de MatriX-gasbrander garandeert een hoog rendement en een langdurig hoog warmtecomfort. Bovendien bespaart deze techniek verwarmingskosten en beperkt hij consequent de uitstoot van schadelijke stoffen. Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zijn de condenserende gasketels van Viessmann reeds klaar voor de normen van de toekomst, doordat zij met verschillende gassoorten en met toevoeging van biogas kunnen worden gestookt. Condenserende gaswandketels van Viessmann onderscheiden zich door hun functionele vorm. Bekroond design Spitstechnologie en een tijdloos design gaan bij Viessmann hand in hand. Wereldwijd ontving de onderneming de voorbije jaren voor haar producten meer dan 40 belangrijke designprijzen. Reeds zesmaal werden Viessmann verwarmingsketels bekroond met de befaamde red dot design award. Een mijlpaal inzake verwarmingstechniek: de buitengewoon milieuvriendelijke MatriX-gasbrander.

14

15 Gascondensatietechniek 14/15 VITOCROSSAL VITODENS U kunt er lang over nadenken of uw verwarming klaar is voor de toekomst. Of ze gewoon instellen op de toekomst. Vitocrossal 300 Condensatiegasketel voor grotere vermogens Vermogen: 26 tot 60 kw. Pagina 16 Met de gascondensatietechniek van Viessmann is de verwarmingstechniek van morgen vandaag reeds beschikbaar. Dit is een van de zuinigste en schoonste technieken voor warmteproductie. Door de condensatie van de verwarmingsgassen wordt extra warmte gewonnen die bij klassieke ketels verloren gaat. Altijd de juiste keuze Met uw keuze voor een Vitodens of Vitocrossal gascondensatieketel zit u altijd goed. En wel om verschillende redenen: Vitodens 343-F Compacte condensatiegasketel met geïntegreerde zonneboiler van roestvast staal Vermogen: 3,8 tot 19 kw. Pagina 20 Vitodens 333-F Compacte ketel, naar keuze met geïntegreerde roestvast stalen laadboiler of geïntegreerde spiraal warmwaterboiler - Vermogen: 3,8 tot 26 kw. Pagina 24 hoge betrouwbaarheid lange levensduur comfortabele warmte en warmwaterbereiding kostenbesparing door zuinig energieverbruik perfect op elkaar afgestemde combinatie met zonnetechniek Vitodens 300-W Condenserende gaswandketel. Vermogen: 3,8 tot 35 kw. Pagina 28 Vitodens 222-F Compacte gascondensatieketel met geïntegreede laadboiler Vermogen: 4,8 tot 35 kw. Pagina 32 Vitodens 242-F Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde zonneboiler. Vermogen: 4,8 tot 26 kw. Pagina 36 Vitodens 222-W Condenserende gaswandketel met geïntegreerde en roestvast stalen laadboiler. Vermogen: 4,8 tot 35 kw. Pagina 40 Een mijlpaal inzake innovatieve verwarmingstechniek: het gebruik van hooggelegeerd roestvast staal. Hierbij onze Inox-Radial-warmtewisselaar. Vitodens 200-W Condenserende gaswandketel. Verwarmingsketel: 4,8 tot 105 kw in cascade tot 420 kw. Combiketel: 6,5 tot 35 kw. Pagina 40

16 Gascondensatietechniek Vitocrossal 300

17 16/17 VITOCROSSAL 300 Spitstechnologie voor topkwaliteit deze staande gascondensatieketel voldoet aan al uw wensen. Viessmann spitstechnologie zorgt over de hele lijn voor ongeëvenaard comfort en kwaliteit. Van de emissiearme MatriX-gasbrander tot het corrosiebestendige Inox-Crossalwarmtewisselaar uit roestvast staal. Deze kwaliteit vindt u dankzij de complete Viessmann systeemtechniek terug tot in het kleinste detail van de verwarmingsinstallatie. Condensatietechniek voor nieuwbouw en renovatie De keuze voor een condensatieketel is bij nieuwbouw tegenwoordig al bijna vanzelfsprekend, aangezien verwarmingsketel en installatie dan vanaf het begin optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd: het grootste voordeel biedt een condensatieketel bij inbouw in verwarmingsinstallaties met lage verwarmingstemperaturen.

18 Gascondensatietechniek Vitocrossal tot 60 kw Toptechniek deze gascondensatieketel voldoet aan al uw wensen Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal De Vitocrossal 300 is een topper onder de staande gascondensatieketels. De combinatie van het Inox-Crossal-warmtewisselaar en de MatriX-gasbrander is een mijlpaal in de verwarmings techniek van Viessmann. Dit buitengewoon efficiënte toestel garandeert besparingen op het energieverbruik en minimale emissies van schadelijke stoffen. De Vitocrossal 300 gascondensatieketel is de perfecte oplossing voor elke toepassing ook voor het verwarmen van appartementsgebouwen, openbare gebouwen en industriële complexen. Geperfectioneerde condenssatietechniek De inox-crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal zorgt voor een maximale condensatiebenutting. Het gladde roestvast stalen verwarmingsoppervlak zorgt ervoor dat het condensatiewater dat tijdens de verwarming ontstaat gewoon naar beneden wegvloeit. In combinatie met het gladde roestvast stalen oppervlak zorgt dit voor een permanent zelfreinigend effect. De garantie voor een hoge condensatiebenutting, een lange levensduur en weinig onderhoud. logisch en begrijpelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen. Bij twijfel geeft de helpfunctie meer informatie. De grafische gebruikersomgeving geeft ook de stooklijnen en het zonnerendement weer. Slimme verbrandingsregeling De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij wisselende gaskwaliteiten en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (H s ), zowel voor aardgas als voor vloeibaar gas. Gesloten werking tot 60 kw Gesloten werking is mogelijk tot een vermogen van 60 kw, wat een flexibele plaatsing van de condensatieketel mogelijk maakt. De Vitocrossal 300 is voor grotere verwarmingsvereisten ook verkrijgbaar met een vermogensbereik tot 142 kw. Intensief gebruik van de rookgassen Dankzij de verticaal geplaatste verwarmingsoppervlakken maakt de Vitocrossal 300 optimaal gebruik van de condensatiewarmte van zijn eigen rookgassen. Dit resulteert in een rendement tot 98% (H s ). Praktische Vitotronic-regeling Zowel de installateur als de gebruiker profiteert van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling. Het besturingsmenu is Een mijlpaal inzake verwarmingstechniek: de MatriX-gasbrander voor een bijzonder emissiearme verbranding

19 1 18/ Vitocrossal Digitale Vitotronic-regeling 2 Watergekoelde verbrandingskamer uit roestvast staal 3 Modulerende MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling 4 Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal 5 Hoogefficiënte warmte-isolatie 6 Rookgascollector met afvoer voor condensatiewater 7 Luchttoevoerleiding voor gesloten werking De voordelen op een rij Vitotronic-regeling met overzichtelijke menu s Compacte gascondensatieketel, 26 tot 60 kw Rendement tot 98 % (H s ) Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal voor een efficiënte condensatiebenutting Zelfreinigend effect door gladde roestvast stalen oppervlakken Modulerende MatriX-gasbrander met groot modulatiebereik tot 20 % voor een bijzonder stille, economische en milieuvriendelijke werking Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Goede regeling en veilige uitwisseling van de warmte door de brede waterwanden en de grote waterinhoud Eenvoudig te bedienen Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display Gesloten en open werking Hoge opvoerdruk in de rookgasaansluiting maakt grote luchttoevoer- en rookgasleidingen mogelijk Technische gegevens zie pagina 44/45.

20 Gascondensatietechniek Vitodens 343-F

21 20/21 VITODENS 343-F Aansluitklare compacte ketel met geïntegreerde warmwaterboiler op zonne-energie. De Vitodens 343-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvriendelijk en toekomstgericht verwarmingssysteem voor een moderne verwarming met condensatie- en zonnetechniek in eengezinswoningen. De compacte Vitodens 343-F ketel biedt: energiebesparende condensatietechniek, krachtige sanitair waterverwarming door een boilerlaadsysteem en gebruiksklare aansluitingen voor een zonnesysteem in één behuizing. Met een grondoppervlak van nauwelijks 0,4 m 2 neemt deze all-in-one oplossing maar zeer weinig plaats in en past ze in elke nis. Bovendien zijn alle componenten voor de installatie en het onderhoud aan de voorzijde bereikbaar. Tot slot werkt de gascondensatieketel Vitodens 343-F uiterst stil en vooral buitengewoon efficiënt. Toekomstgericht door zonne-integratie De Vitodens 343-F is reeds aansluitklaar voorbereid voor onmiddellijke of latere combinatie met de zonnecollector Vitosol. De regelmodule voor de aansturing van de zonne-installatie is reeds geïntegreerd, de zonneopbrengst wordt grafisch weergegeven op het display. Alle functies zijn op elkaar afgestemd en in de fabriek getest.

22 Gascondensatietechniek Vitodens 343-F 3,8 tot 19 kw Inox-Radial-warmtewisselaar Hoog verwarmings- en sanitair watercomfort plus zonne-integratie De compacte gascondensatieketel Vitodens 343-F is ontwikkeld voor nieuwbouw en renovatie in eengezinswoningen. Reeds bij levering is de Vitodens 343-F klaar voor directe aansluiting aan een zonne-installatie. Deze gaswandketel biedt een hoog sanitair watercomfort: de bivalente warmwaterboiler van roestvast staal heeft een volume van 220 liter. Het compacte toestel is deelbaar om het makkelijker naar binnen te brengen. Nieuwe regeling De Vitotronic-regeling is uitgerust met een zeer voor de hand liggend keuzemenu. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets voor meer informatie over wat u moet doen. Op het grafische scherm worden ook stooklijnen en het zonnerendement weergegeven. De regelmodule voor de aansturing van de zonneinstallatie is reeds geïntegreerd. Voor de aansluiting van de temperatuursensor van de zonnecollector is een makkelijk toegankelijke interface voorzien. De uitneembare bedieningseenheid van de Vitotronic-regeling kan dankzij een vijf meter lange aansluitkabel op een comfortabel bereikbare plaats tegen een wand worden gemonteerd. deelbaar Slimme verbrandingsregeling De Vitodens 343-F is in alle vermogencategorieën uitgerust met de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden. 5 3 Pompen met wel 70 procent minder stroomverbruik Ook nieuw zijn de zeer efficiënte gelijkstroompompen voor de verwarmings- en zonnekring. De toerentalgeregelde hoogefficiënte gelijkstroompompen verbruiken tot 70 procent minder stroom dan klassieke pompen. De CV- en solaire pomp van de Vitodens 343-F voldoen hiermee aan de eisen van energielabel A. 6 7 Vitodens 343-F 1 Inox-Radialwarmtewisselaar 2 MatriX-gasbrander 3 Vitotronic-regeling 4 Expansievat 5 Zeer efficiënte gelijkstroompompen 6 Roestvast stalen warmwaterboiler 7 Vularmatuur zonnecircuit

23 22/23 De Vitodens 343-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvriendelijk en toekomstgericht verwarmingssysteem voor een moderne verwarming met condensatie- en zonnetechniek in eengezinswoningen. De voordelen op een rij Vitotronic-regeling makkelijk te bedienen dankzij eenvoudige navigatie en grafisch display, bv. voor de weergave van de zonneopbrengst. Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde sanitaire waterverwarming op zonne-energie, 3,8 tot 19 kw Rendement: 98 % (H s ) Lange levensduur en efficiënt door Inox-Radial-warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel bestand tegen hoge temperatuurbelasting Hoog warmwatercomfort door roestvast stalen warmwaterboiler van 220 liter en zonnewarmtewisselaar Stroombesparende hoogefficiënte gelijkstroompompen voor verwarmings- en zonnekring (energielabel A) in combinatie met een zonne-installatie Eenvoudig te bedienen regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemonteerd Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Universele aansluitsets voor montage tegen een wand Deelbaar en daardoor makkelijk naar binnen te brengen Zonnedekking hoger dan 60 % Technische gegevens zie pagina 44/45.

24 Gascondensatietechniek Vitodens 333-F

25 24/25 VITODENS 333-F Combineer de voordelen van de Vitodens 300-W met het hoge warmwatercomfort van een geïntegreerde warmwaterboiler in een compact staand toestel. Met de Vitodens 333-F zit u altijd goed. Hij is zowel geschikt voor renovatie als voor nieuwbouw. Deze staande gascondensatieketel valt op door zijn betrouwbare werking en zijn geïntegreerde, intern verwarmde warmwaterboiler van 130 liter of zijn laadboiler van 100 liter. Sanitair watercomfort inbegrepen De Vitodens 333-F is de ideale combinatie van efficiënte gascondensatietechniek en betrouwbare warmwatervoorziening. Het compacte toestel onderscheidt zich door een buitengewone bedrijfszekerheid en lange levensduur. Behalve het zuinige aardgasverbruik, blijven ook de onderhoudskosten aan de zeer lage kant. Compact gebouwd, compleet gemonteerd De standplaats die de Vitodens 333-F inneemt, is niet groter dan die van een koelvriescombinatie voor een gezin. De condensatieketel wordt compleet gemonteerd geleverd, zodat de montagetijd aanzienlijk wordt verkort. Dit wordt bijzonder op prijs gesteld wanneer tijdens een renovatie de onderbreking van verwarming en warmwatervoorziening tot een minimum kan worden beperkt. In het vermogenssegment tot 26 kw biedt de Vitodens 333-F een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden van flat tot één- en tweegezinswoningen.

26 Gascondensatietechniek Vitodens 333-F 3,8 tot 26 kw MatriX-gasbrander Compact en efficiënt De Vitodens 333-F is een compacte hoogrendementgascondensatieketel. De roestvast stalen laadboiler van 100 liter zorgt voor een hoog sanitair watercomfort. Voor gebieden met hard water is ook een uitvoering met een geëmailleerde spiraal warmwaterboiler van 130 liter verkrijgbaar. De roestvast stalen uitvoering voldoet aan de strengste hygiënische eisen. Het homogene roestvast stalen oppervlak blijft immers ook na vele jaren van gebruik nog steeds onberispelijk hygiënisch en zuurbestendig. De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (H s ). Nieuwe regeling De Vitotronic-regeling laat zich intuïtief bedienen. Het goed leesbare en verlichte zwart-witdisplay is 70 procent groter dan bij vergelijkbare toestellen. Bovendien is het een grafisch scherm, zodat er ook stooklijnen kunnen worden afgebeeld. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets om meer uitleg te krijgen. Stroombesparende, hoogefficiënte gelijkstroompomp De toerentalgeregelde en zeer efficiënte gelijkstroompomp verbruikt in vergelijking met klassieke pompen tot 70 procent minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energielabel A Vitodens 333-F 1 Inox-Radial-warmtewisselaar 2 MatriX-gasbrander 3 Vitotronic-regeling 4 Expansievat 5 Zeer efficiënte gelijkstroompomp 6 Roestvast stalen laadboiler 7 Spiraal warmwaterboiler Vitodens 333-F met roestvast stalen laadboiler

27 26/27 Warm water inbegrepen de Vitodens 333-F De voordelen op een rij Vitotronic-regeling - duidelijke aanduiding van de schakeltijden Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde roestvast stalen laadboiler of geëmailleerde spiraal warmwaterboiler, 3,8 tot 26 kw Rendement: 98 % (H s ) Lange levensduur en efficiënt door Inox-Radial-warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel bestand tegen hoge temperatuurbelasting Roestvast stalen laadboiler met een inhoud van 100 liter (geëmailleerde spiraal warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter) Stroombesparende hoogefficiënte gelijkstroompomp (voldoet aan energielabel A) Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemonteerd Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Universele aansluitsets voor individuele wandmontage Expansievat voor sanitair water en circulatiepomp kunnen in het toestel worden geïntegreerd Opbouwkit in toestelafmetingen en -design voor de aansturing van gemengde verwarmingskringen Technische gegevens zie pagina 44/45.

28 Gascondensatietechniek Vitodens 300-W

29 28/29 VITODENS 300-W De topper onder de condenserende gaswandketels van Viessmann. Zijn efficiënte werking en compacte afmetingen zullen u overtuigen! Uw investering in de Vitodens 300-W verdient u al na enkele jaren terug: gewoon door de jaarlijkse besparing op aardgas, doordat onze verwarmingsketel door zijn hoge efficiëntie in vergelijking met een ouder keteltype minder verbruikt. De Vitodens 300-W is een technologisch hoogstandje. Dankzij de compacte modules is deze gascondensatieketel bijzonder plaatsbesparend en kan hij ook in kleine nissen worden gemonteerd. Zijdelingse serviceafstanden zijn niet nodig, alle aansluitingen zijn goed bereikbaar aan de voorzijde. Daardoor is hij ideaal voor de vernieuwing van een verwarming. Bij nieuwbouw kan de bespaarde ruimte voor andere doelen worden ingepland. De condensatieketel die klaar is voor de toekomst De Vitodens 300-W kan nagenoeg overal worden gemonteerd. Hij werkt bijzonder stil, zodat hij ook geschikt is voor werking in de hal of in de keuken. Bij een moderne verwarmingsinstallatie hoort ook innovatieve zonnetechniek om gebruik te maken van gratis zonne-energie! Viessmann biedt daarvoor een systeem dat optimaal op de Vitodens 300-W is afgestemd. Krachtig en efficiënt Met beschikbare vermogens van 3,8 tot 35 kw kiest u de juiste gascondensatieketel voor uw woonruimte in een één- of tweegezinswoning. De modulerende MatriX-gasbrander zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid en lage uitstoot van schadelijke stoffen. Zuinig stroomverbruik Naast het buitengewoon zuinige gasverbruik, springt de condenserende gaswandketel Vitodens 300-W ook zeer spaarzaam om met stroom: zijn toerentalgeregelde en zeer efficiënte gelijkstroompomp reduceert het stroomverbruik in vergelijking met een klassieke pomp met 70 procent. De bijzonder efficiënte condensatietechnologie is geschikt voor gebruik met alle soorten aardgas. De Vitodens 300-W is klaar voor de toekomst: Zijn slimme Lambda Pro Controlverbrandingsregeling past de verbranding automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit of veranderende bedrijfsomstandigheden.

30 Gascondensatietechniek Vitodens 300-W 3,8 tot 35 kw MatriX-gasbrander voor bijzonder schone verbranding Hoogefficiënt verwarmingsoppervlak De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal vormt het hart van de Vitodens 300-W gascondensatieketel. Hij zet de toegevoerde energie vrijwel zonder verliezen en efficiënt om in warmte. Het rendement bedraagt een nauwelijks nog te overtreffen 98 procent (H s ). Dit bijzonder zuinige verbruik van kostbaar aardgas resulteert ook in een lagere CO 2 -emissie. Zo levert u met de Vitodens 300-W meteen uw persoonlijke bijdrage aan een actieve klimaatbescherming. Door de constructie van de verwarmingsoppervlakken en de condensatie ontstaat een zelfreinigend effect dat aanslag voorkomt en bijdraagt tot een lange levensduur van de verwarmingsketel. Langere onderhoudsintervallen en dus lagere servicekosten sparen uw portemonnee. Grote waterinhoud De Vitodens 300-W heeft een grote waterinhoud en is daardoor zeer geschikt voor de meest uiteenlopende verwarmingssystemen. Grote schommelingen in de vraag kunnen hem niet deren. Slimme verbrandingsregeling De Vitodens 300-W is in alle vermogenscategorieën uitgerust met de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Zuinig, stil en emissiearm De toerentalgeregelde en zeer efficiënte gelijkstroompomp in de Vitodens 300-W reduceert het stroomverbruik met meer dan 70 procent in vergelijking met een klassieke pomp, het lage ventilatortoerental zorgt voor een zacht verbrandingsgeluid, en de constant lage emissiewaarden leveren een actieve bijdrage aan een duurzame klimaatbescherming. 1 2 Geïntegreerd diagnosesysteem De Vitodens 300-W is uitgerust met het SMART diagnosesysteem (Self Monitoring And Reporting Technology), dat afwijkingen van de toelaatbare bedrijfstoestand registreert en vroegtijdig in tekstvorm meldt: hierdoor zijn onderhoud en service planbaar en worden storingen en onnodige reparatiekosten vermeden. 3 Vitodens 300-W 4 1 Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal 2 MatriX-gasbrander 3 Zeer efficiënte gelijkstroompomp 4 Vitotronic-regeling

Verwarmen met gas - voor een schone toekomst

Verwarmen met gas - voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas - voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,-

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Energie-efficientie voor alle energiedragers Het complete programma met perfect op elkaar afgestemde

Nadere informatie

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION... gaswandketels, kwaliteit waarop je kunt vertrouwen Alles voor een zorgeloze toekomst. De THISION van ELCO overtuigt door zijn innovatieve

Nadere informatie

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 %

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 % Condenserende gasketel Vermogen 1,2 kw -,5 kw THISION S Veel oudere verwarmingen genereren hoge aanvoertemperaturen die in geen enkele verhouding staan tot de effectieve warmtebehoefte. De stookfactuur

Nadere informatie

VIESMANN VITODENS 200-W

VIESMANN VITODENS 200-W VIESMNN VITODENS 2-W Technische gegevens estelnummer en prijzen: zie prijslijst VITODENS 2-W type 2H HR-wandtoestel op gas, 17, tot 15, kw als installatie voor meerdere ketels tot 9, kw voor aardgas en

Nadere informatie

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Vervang uw verwarmingsinstallatie nú en u wint twee maal: Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Ik zou mijn verwarmingskosten

Nadere informatie

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Naneo CONDENSERENDE GASWANDKETEL EASYLIFE De essentie van condensatie >> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw Technisch blad Best.nr. en prijzen: zie prijslijst VITOLADENS 300-C Type BC3 Condenserende olieketel, met tweetraps-compactblauwbrander

Nadere informatie

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design zonnesystemen HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Modulens O CONDENSERENDE STAANDE STOOKOLIEKETEL ADVANCE Hoogwaardige stookolietechnologie >> >> >> Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact

Nadere informatie

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B met modulerende roestvast stalen cilinderbrander en Inox-Radial warmtewisselaar open of gesloten werking Nominaal vermogensbereik 9 tot 35 kw Efficiënt,

Nadere informatie

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Voordeelgids 2017 Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars voor olie-/gascondensatieketels tot

Nadere informatie

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels Gas Zonne-energie PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels > Energiebesparingen > Optimaal comfort bij verwarming en productie van sanitair warm water > Beperkt gebruik vloeroppervlak > Ideaal bij intensief

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water Omdat je van warmte houdt! All-in-one topcomfor t De is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm water. Uniek aan de Aquanta is de snelheid waarmee hij continu een eindeloze hoeveelheid

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Superzuinig dankzij hoogste rendement Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Voor u de juiste keuze Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm bad. Met een ATAG

Nadere informatie

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel Gewoonweg dichterbij EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel BRÖTJE Nabijheid is onze troef 02 Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent. Omdat we voor

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig.

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX condenserende gaswandketel Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX Condenserende gaswandketel "Ons verwarmingssysteem hoor je haast niet. Het is fluisterstil, eenvoudig te gebruiken, het

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT DTG 130 DTG 1300 / B 150 DTG 1300 / H 150 uitgerust met: circulatiepomp DTG 1300 /V 130 DTG 1300-35 BA 150 ddhgmb8111000 d50202_n.indd 1 D E 5 I N NOVATI EVE P U NTE N VA N D E E LI D E N S Combineerbaar

Nadere informatie

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Huishoudelijke verwarmingsketels op gas Huishoudelijke verwarmingsketels op olie Warmtepompen Zonne-energiesystemen Vastebrandstofketels Woningventilatie met warmterecuperatie

Nadere informatie

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort!

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort! Remeha Avanta Platinum Plus Het hoogste cijfer voor comfort! Comfortabele warmte en royale hoeveelheden warm water Remeha Avanta Plat De Remeha Avanta Platinum Plus is de nieuwste condenserende gaswandketel

Nadere informatie

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond.

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. RAPIDO Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. Slimme warmte voor een gunstige prijs. Rapido ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve verwarmingsapparatuur. Onze volledige

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

<< www.dedietrich.be >> Premys

<< www.dedietrich.be >> Premys ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Premys VERWARMING EN sanitaire WARMWATER EASYLIFE Comfort is de essentie, daar kan u op vertrouwen >> Gegarandeerde kwaliteit >> Onbeperkt warmwater

Nadere informatie

Profiteer maximaal van de zon

Profiteer maximaal van de zon Logamax plus GB172T condenserende gasketel Profiteer maximaal van de zon Buderus stelt drie collectortypes voor die de zonne-energie efficiënt kunnen omzetten dankzij de absorber die is voorzien van een

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE een huis vol rendabele warmte De ideale combiketel bestaat De ideale combiketel biedt behaaglijke warmte en weldadig

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Lucht ] [ Water ] [ Aarde ] Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Buderus ] De perfecte conventionele ketel We zijn niet allemaal op zoek naar de allernieuwste

Nadere informatie

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Gewoonweg dichterbij TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Condenserende gasketels BRÖTJE Nabijheid is onze troef Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent.

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE De uitstekend voor renovatie geschikte verwarmingsketels bieden u het 0/L 0/V stookolie met de Eco-NOx, die speciaal ontwikkeld is om bij tot de bescherming van het milieu. 0/L 0/V De verwarmingsketels,

Nadere informatie

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS Gas Zonne-energie PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS PERSMAP Januari 2014 PHAROS: DE ALLES-IN-ééN -ZUILEN Om de kwaliteit van haar oplossingen te verbeteren en tegelijk te beantwoorden aan

Nadere informatie

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers With the future in mind De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten Condenserende ketels Boilers Projecten Our excellence ACV, sinds 1922 Belgisch fabrikant van oplossingen voor verwarming

Nadere informatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Wingo CONDENSERENDE STOOKOLIEKETELS EASYLIFE Condensatie stookolie aan de beste prijs! >> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Remeha Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

TopTechniek. Solaire verwarmingsondersteuning

TopTechniek. Solaire verwarmingsondersteuning TopTechniek Solaire verwarmingsondersteuning Zonne-installaties zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. Dankzij de gratis beschikbare zonne-energie bespaart u fors op fossiele

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

STIEBEL ELTRON zit vol energie.

STIEBEL ELTRON zit vol energie. STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën ontstaan bij ons innovaties die de markt in beweging brengen. Als technisch gedreven onderneming gaan wij oplossingsgericht te werk en ontwikkelen we uitstekende,

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN renewables for all renewables for all Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN energizing your future energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17

gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17 gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17 Aquatunes Spatwaterdichte hi-fi luidspreker Universele douchestang houder & docking Bluetooth

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen en oplossingen maken van Viessmann de technologische

Nadere informatie

Vitodens 100-W. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars

Vitodens 100-W. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars Vitodens 100-W Gascondensatieketel voor wandmontage, type WB1C, met modulerende MatriX-gasbrander en Inox- Radial-warmtewisselaar voor open en gesloten werking. Nominaal vermogensbereik: 6,5 tot 35 kw

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt Itho Daalderop Condenserende cv-ketels comfortabel & efficiënt Cube One - Royaal warm water tot 16 liter per minuut volcontinu - Hoogste tapwaterrendement - Intelligente comfortregeling - Geschikt voor

Nadere informatie

Logamax plus GB172i: Het begin van een nieuw tijdperk voor verwarming.

Logamax plus GB172i: Het begin van een nieuw tijdperk voor verwarming. Buderus Condenserende gaswandketel Vermogens : 5 42 kw Logamax plus GB172i: Het begin van een nieuw tijdperk voor verwarming. Condenserende gaswandketel Logamax plus GB172i Klaar voor de toekomst. De nieuwe

Nadere informatie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie A C o m p a n y Meer warmte met minder stookolie Condensatietechniek op stookolie door BRÖTJE Voor vermogens van 18 tot 40 kw. NovoCondens SOB Uw gevoel

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl 884.347-06 Intergas Kombi Kompakt HRE Nieuw!

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit Economy VR-ketels Nefit houdt Nederland warm Meer plezier van warmte en warm water Nefit ModuLine-thermostaten De Nefit Economy kan alleen moduleren op ruimtetemperatuur in combinatie met een ModuLinekamerthermostaat.

Nadere informatie

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning.

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning. WARM WATER BOILERS BADVERWARMERS WARM WATER Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel of badverwarmer, da s Bulex! Al 75

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie opraakt. De bronnen van duurzame energie, zoals de wind en de zon, kunnen niet opraken.

Nadere informatie

>>Intergas Kombi Kompakt HRE. >>Betrouwbaar in warmte. Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden

>>Intergas Kombi Kompakt HRE. >>Betrouwbaar in warmte. Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden >>Intergas Kombi Kompakt HRE Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl >>Betrouwbaar in

Nadere informatie

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus AA Coevorden

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus AA Coevorden Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl 884.347-08 Intergas Kombi Kompakt HRE A Betrouwbaar

Nadere informatie

Warm Water. Badverwarmers Boilers

Warm Water. Badverwarmers Boilers Warm Water Badverwarmers Boilers Bulex voor al uw warm water en verwarmingsbehoeften Meer dan 75 jaar ervaring en toewijding aan de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en buitengewone duurzaamheid hebben

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Warmwatercomfort voor ieders behoefte 2/3 De behoefte aan warm en heet water is in elk huishouden zeer verschillend. Enerzijds door het aantal bewoners en anderzijds door de bad-

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

dietrisol EEN RENDERENDE INVESTERING VOOR EEN DUURZAAM COMFORT 100% Gratis energie 100% Hernieuwbare energie 100% Gegarandeerd comfort

dietrisol EEN RENDERENDE INVESTERING VOOR EEN DUURZAAM COMFORT 100% Gratis energie 100% Hernieuwbare energie 100% Gegarandeerd comfort dietrisol Z o n n e s y s t e m e n 100% Gratis energie 100% Hernieuwbare energie 100% Gegarandeerd comfort EEN RENDERENDE INESTERING OOR EEN DUURZAAM COMFORT Duurzaam mfort Zonneenergie GRATIS, ONUITPUTTELIJK,

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.04.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312.

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312. Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik Aluminium HR-ketels ogano plus GB312 ogano plus GB402 ogano plus aluminium hoogrendement-ketels De nieuwe norm in aluminium HR-ketels:

Nadere informatie

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens 2/3 Toekomstgerichte en efficiënte verwarmingstechniek voor alle toepassingen In de westerse industrielanden heeft warmteproductie voor woon-

Nadere informatie

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de aurostepplus zonneboiler. De aurostepplus van Vaillant zorgt

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit h o u d t Nederla nd w a r m SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste

Nadere informatie

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules!

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Remeha Tzerra Van binnen buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Even simpel als revolutionair De Remeha Tzerra is een splinternieuwe compacte, betaalbare, energiezuinige condensatieketel, leverbaar

Nadere informatie

Het cascadesysteem. in één compact toestel

Het cascadesysteem. in één compact toestel Het cascadesysteem in één compact toestel De ThermoSystem HRM is met recht uniek te noemen. En wel omdat het een ruimtebesparend alternatief is voor de gebruikelijke cascade-opstelling. Het blijft verbazingwekkend

Nadere informatie

Initia Plus HTE Condenserende gaswandketel

Initia Plus HTE Condenserende gaswandketel Initia Plus HTE Condenserende gaswandketel Eenvoud en prestaties : Zowel voor nieuwbouw als voor vervanging Het nieuwe gamma condenserende gasketels, Initia Plus, is speciaal ontworpen voor nieuwbouw en

Nadere informatie

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo.

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. De nieuwe ROTEX HPU hybrid hybride gaswarmtepomp selecteert altijd automatisch de meest voordelige verwarmingsmodus. "Lange tijd waren we ervan overtuigd dat

Nadere informatie

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312.

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312. Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik Aluminium HR-ketels Logano plus GB312 Logano plus GB402 De nieuwe norm in aluminium HR-ketels: Logano plus GB312 en Logano plus

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Remeha Calora Tower Gas

Remeha Calora Tower Gas Remeha Calora Tower Gas Het ultieme modulaire verwarmingssysteem voor het hoogste comfort in warmte en warm water Condenserende gas vloerketel Calora Tower Gas De overtreffende trap in verwarming en warmwatercomfort

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler De winst van aurostep Weet u dat 8 minuten zon volstaan om alle mensen op de wereld één jaar van energie te voorzien? De zon levert

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Verwarmingssystemen Industriële systemen Koelsystemen 2/3 Warmwatercomfort op maat: voor alle types en groottes van gebouwen Vitocell warmwaterboilers zijn de perfecte aanvulling

Nadere informatie

Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm

Nadere informatie