Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*"

Transcriptie

1 Verwarmen met olie

2

3 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele verwarming van uw huis of woning met stookolie. Met een condensatieketel levert u dankzij de efficiëntie en het onovertroffen rendement van 98* % (H s ) bij de omzetting van stookolie in warmte, een actieve bijdrage aan de klimaaten milieubescherming. In onze condenserende stookolieketels zit de toekomst reeds ingebouwd. Ze zijn nu reeds klaar voor de omschakeling van fossiele olie op stookolie met toevoeging van bio-olie. Daarmee komen wij tegemoet aan de veelvuldige vraag naar verwarmingstechnieken die over de hele lijn het milieu sparen. Maak met uw nieuwe verwarming ook gebruik van gratis zonne-energie! Alle verwarmingsketels zijn geschikt voor combinatie met de zonnesystemen van Viessmann de Viessmann systeemtechniek garandeert een optimale samenwerking tussen alle componenten, inclusief een comfortabele regeling die aan al uw wensen tegemoetkomt. * bovenste stookwaarde (verbrandingswaarde H s)

4 Inhoud

5 4/5 Over deze brochure De stookolieketels van Viessmann beantwoorden aan alle eisen op het vlak van efficiënte en zuinige verwarming. In deze brochure vindt u de belangrijkste informatie over het aanbod olieketels van Viessmann en heel wat nuttige informatie over toebehoren, service, subsidie- en financieringsmogelijkheden. Energie besparen en het klimaat beschermen pagina 6 Lees hier waarom het loont uw verwarming nu te vervangen en op die manier actief bij te dragen aan de klimaatbescherming en de vermindering van het verbruik van fossiele energie. Oliecondensatietechniek Vitoladens en Vitorondens pagina 14 De oliecondensatieketels van de serie Vitoladens bieden een ongeëvenaarde energiebenutting en toch een zeer zuinig verbruik. Vitola zeer-lagetemperatuurketels op stookolie pagina 36 De Vitola 200 is een klassieke stookolieketel tegen een scherpe prijs. Verkrijgbaar in talloze vermogens categorieën voor elke verwarmings- en warmwaterbehoefte. Op elkaar afgestemd: systeemtechniek pagina 44 De systeemtechniek van Viessmann omvat alles wat bijdraagt tot een betrouwbare verwarming: de Vitotronic-regeling, Vitocellwarmwaterboiler voor een hoog warmwatercomfort, hoogwaardige zonnesystemen voor kostenbesparende verwarmingsondersteuning of fotovoltaïsche modules voor stroomopwekking. Vitotronic alles perfect geregeld pagina 48 Met de digitale Vitotronic regeling is uw verwarmingsketel van Viessmann bedienen zo eenvoudig als telefoneren. De onderneming pagina 56 De kracht van innovatie De derde generatie van het familiebedrijf Viessmann biedt u toptechnologie en neemt zijn verantwoordelijkheid.

6 Inleiding

7 6/7 Energie besparen en het klimaat beschermen Viessmann is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame bescherming van het milieu. Op basis daarvan bepalen wij onze bedrijfsfilosofie en onze producten. "Niets is zo goed dat het niet kan worden verbeterd." Dit grondbeginsel is ook in onze ondernemingsprincipes verankerd. Als leider op kwaliteits- en technologisch vlak hebben wij binnen onze sector de taak en het doel steeds opnieuw de grenzen te verleggen. Dat geldt in het bijzonder voor ons productaanbod, dat er steeds op gericht is het verbruik van fossiele brandstoffen beduidend te verlagen en geleidelijk door hernieuwbare energiebronnen te vervangen. De verwarmingsmarkt heeft met ongeveer 40 procent namelijk het grootste aandeel in het energieverbruik. Transport, Verkeer en Stroom nemen de rest voor hun rekening met telkens 20 procent. Deze waarden zijn bij benadering ook naar andere industrie landen overdraagbaar. Op basis van de alsmaar stijgende energiekosten komt het er dus op aan het verbruik van fossiele energiebronnen zo snel mogelijk te reduceren. Condensatietechniek biedt het hoogste rendement Rekening houdend met de totale investering is bij de huidige energieprijzen de condensatietechniek de voordeligste optie. Condenserende stookolieketels van Viessmann zetten de stookolie voor 98 % (H s ) om in warmte. Bovendien is de condensatietechniek dankzij de mogelijkheid van toevoeging van biogene brandstoffen, bv. bio-olie, reeds klaar voor de toekomst. Investeer daarom nu in moderne condensatietechniek. De besparingen die u daarmee bereikt, zijn aanzienlijk. Een betere bijdrage aan de duurzame bescherming van het klimaat door het vermijden van onnodige CO 2 - uitstoot kunt u nauwelijks leveren. Viessmann heeft ook voor u de juiste oplossing! Viessmann biedt energiebesparende verwarmingssystemen op stookolie, gas, zonne-energie, biomassa en natuurlijke warmte. De pictogrammen maken het u gemakkelijk zich te oriënteren. Bij Viessmann wordt consequent gewerkt aan nieuwe milieuvriendelijke oplossingen. Het resultaat hiervan zijn kostenbesparende en efficiënte verwarmingssystemen die het milieu ontzien.

8 Inleiding Wat u moet weten Goede redenen om uw verwarmingsinstallatie te moderniseren en voor een efficiënte condenserende stookolieketel te kiezen. In België alleen al zijn er nog zo n verwarmingsinstallaties in gebruik die ouder zijn dan 25 jaar. De eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verspillen door energie die nutteloos wordt verbrand en als onbenutte warmte door de schoorsteen verdwijnt. Bovendien belasten deze oude installaties het klimaat door hun onnodige CO 2 -uitstoot en dragen ze bij aan de opwarming van de aarde. Door deze installaties meteen te vervangen door een condenserende HR-ketel en te combineren met zonne-energie, zouden de eindverbruikers tot 35 procent energie kunnen besparen. Verwarmingsondersteuning met een zonneboiler De gratis energie van de zon wordt nog altijd te weinig benut voor verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming. Met name bij modernisering van de verwarming of vernieuwing van de ketel, zou u een combinatie met een zonne-installatie in overweging moeten nemen. Deze installaties, die op basis van hun hoge energiebesparing reeds na enkele jaren worden terugverdiend, worden gesubsidieerd door de overheid. Zo bespaart u met een condensatieketel Met een condenserende ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van stookolie, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radial warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem. De efficiënte oliecondensatieketels van Viessmann werken zuinig en sparen daardoor het milieu. Met deze technologie halen condensatieketels een rendement van wel 98 % (H s ) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO 2 -emissies. Lever ook uw persoonlijke bijdrage.

9 8/9 Efficiënter, zuiniger en emissiearmer de moderne oliecondensatietechniek van Viessmann 2 % +8 % 90 % 98 % Zo werkt de condensatietechniek Viessmann condenserende verwarmingsketels halen een rendement tot 98 % (H s ). Door de condensatie van de waterdamp in de rookgassen wordt nog extra warmte onttrokken en teruggeleid naar het verwarmingssysteem. Dit verhoogt de efficiëntie en verlaagt uw verwarmingskosten en de belasting van het milieu.

10 Nuttige weetjes bij renovatie Een investering die rendeert Ideaal warmtevermogen voor elk woonoppervlak. Wanneer u een nieuwbouw of renovatie plant, moet u er tijdig over nadenken welke verwarmings installatie bij uw behoefte past. U kunt veel geld besparen wanneer bij de keuze van de verwarmingsketel vooraf de reële behoefte berekend wordt. In het assortiment kleine ketels vindt men condenserende stookolieketels met een vermogen van 10,3 tot 107,3 kw en zeer-lagetemperatuurketels op stookolie met een vermogen van 18 tot 63 kw. Van kleine flat tot appartementsgebouwen, Viessmann heeft voor elke situatie de passende oplossing. Voordelig verwarmen Met de efficiënte oliecondensatietechniek van Viessmann is verwarmen dankzij het lage verbruik bijzonder voordelig. Bovendien adviseren wij de nieuwe verwarming aan te vullen met een zonneboiler voor verwarmingsondersteuning en warmwatervoorziening. Dankzij de Viessmann systeemtechniek vindt u alles onder één dak.

11 10/11 Renoveer uw verwarming Zo houdt u direct meer geld over. Welke warmtebron u ook kiest u bespaart hoe dan ook veel geld! De volgende voorbeelden laten duidelijk zien welke mogelijkheden u heeft met een condenserende stookolieketel en de installatie van een zonneboiler van Viessmann. Renovatie met een condensatieketel op stookolie Energiebesparing 24 % CO 2 -besparing* 22 t Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming Bijkomende energiebesparing 6 % Bijkomende CO 2 -besparing* 6 t Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning Bijkomende energiebesparing 12 % Bijkomende CO 2 -besparing* 12 t Vergelijkingsbasis: gebouw van 140 m 2, bj (huis + oude ketel, 27 kw). * Berekend op 10 jaar

12 Mijlpalen

13 12/13 Viessmann verlegt de grenzen In zijn meer dan 90-jarige bedrijfsgeschiedenis heeft Viessmann regelmatig nieuwe mijlpalen neergezet in de ontwikkeling van geavanceerde verwarmingstoestellen. Viessmann is van oudsher de voortrekker binnen de verwarmingssector. Door voortdurende innovaties werd het rendement van de omzetting van energie in warmte opgevoerd tot wat technisch haalbaar is. Tegelijk werden het energieverbruik en de CO 2 -uitstoot van onze verwarmingsketels drastisch verlaagd. Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak De uitvinding van het tweeschalige samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak in de jaren 1970 was een reuzensprong inzake energiezuinig verwarmen. Ook vandaag nog staat dit synoniem voor hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur. Net als voorheen is dit verwarmingsoppervlak een belangrijk onderdeel van de succesvolle Viessmann Vitola stookolieketels, dat reeds in bijna 2 miljoen Viessmann-ketels werd ingebouwd. Inox-Radial-warmtewisselaar Alle condenserende stookolieketels van Viessmann worden tegenwoordig uitgerust met een Inox-Radial-warmtewisselaar in roestvast staal. Deze onverwoestbare techniek garandeert het hoge rendement van 98% (H s ) en onderscheidt zich door een lange levensduur en een betrouwbare en efficiënte werking. De oliecondensatieketels zijn reeds klaar voor de toekomstige normen, aangezien ze kunnen worden gestookt met verschillende soorten stookolie en met toe gevoegde bio-olie. In de oliecondensatieketel Vitoladens 300-C werden de voordelen van het samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak gecombineerd met een rechtstreeks aangesloten Inox- Radial-warmtewisselaar in roestvast staal. Zo wordt een hoog rendement gekoppeld aan een hedendaags compact en stijlvol ontwerp. Bekroond design Spitstechnologie en een aantrekkelijk design gaan bij Viessmann hand in hand. Wereldwijd ontving de onderneming de voorbije jaren voor haar producten meer dan 40 belangrijke designprijzen. Reeds een twintigtal keer werden Viessmann verwarmingsketels bekroond met de befaamde red dot design award. Bijzonder efficiënte techniek Made in Germany met bekroond design: de Vitoladens 300-C werd in 2007 bekroond met de red dot design award. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars voor olie-/gascondensatieketels tot 150 kw 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor alle roestvast stalen warmtewisselaars met leverdatum vanaf april Voorwaarden: 1) Een bewijs van wettelijk verplicht onderhoud; 2) Respecteren van de waterkwaliteit en zuivere verbrandingslucht en dit volgens de richtlijnen van Viessmann. Een mijlpaal inzake innovatieve verwarmingstechniek: het gebruik van hooggelegeerd roestvast staal. Hier bij onze Inox-Radial-warmtewisselaar.

14

15 Oliecondensatietechniek 14/15 VITOLADENS VITORONDENS U kunt er lang over nadenken of uw verwarming klaar is voor de toekomst. of ze gewoon instellen op de toekomst. Met de oliecondensatiesystemen van Viessmann is de verwarmingstechniek van morgen vandaag reeds beschikbaar. Met een rendement van 98 % is de oliecondensatietechniek ook in de toekomst een van de zuinigste en schoonste manieren om warmte te produceren. Door de condensatie van de verwarmingsgassen wordt extra warmte gewonnen die bij klassieke ketels verloren gaat. Met Vitoladens of Vitorondens zit u altijd goed Met uw keuze voor een oliecondensatieketel zit u altijd goed. En wel om verschillende redenen: Vitoladens 300-C Condensatieketels op stookolie 10,3 tot 28,9 kw Pagina 16 Vitoladens 300-T Condensatieketels op stookolie 35,4 tot 53,7 kw Pagina 20 Hoge betrouwbaarheid Lange levensduur Comfortabele verwarming en warmwaterbereiding Kostenbesparing door zuinig energieverbruik Perfect op elkaar afgestemde combinatie met een zonnesysteem Duurzaamheid door evenredig gebruik van bio-olie Vitorondens 200-T Oliecondensatieketels 20,2 tot 107,3 kw Vitorondens 222-F Compacte oliecondensatieketel met warmwaterboiler 20,2 tot 28,9 kw Pagina 24 Vitoladens 300-W Oliecondensatieketel voor wandmontage 10,3 tot 23,5 kw Vitoladens 333-F Compacte oliecondensatieketel met warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter 10,3 tot 23,5 kw Pagina 28 Vitosolar 300-F Compact toestel voor solaire sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning 10,3 tot 23,5 kw Pagina 32

16 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-C

17 16/17 VITOLADENS 300-C Ons topmodel biedt de beste prijs-prestatieverhouding van zijn klasse. Zijn compacte afmetingen en zijn bekroonde design zullen u overtuigen! U verdient uw investering in de Vitoladens 300-C al na enkele jaren terug: gewoon door de jaarlijkse besparing op dure stookolie, doordat onze condensatieketel door zijn hoge efficiëntie in vergelijking met een ouder keteltype minder verbruikt. Onze Vitoladens 300-C is een technologisch hoogstandje. Dankzij de compacte modules is deze oliecondensatieketel bijzonder plaatsbesparend en kan hij nagenoeg overal worden opgesteld. Daardoor is hij ideaal voor de vervanging van een verwarmingsinstallatie. Bij nieuwbouw kan de bespaarde ruimte voor andere doelen worden ingepland. De condensatieketel die klaar is voor de toekomst De bijzonder efficiënte condensatietechnologie is geschikt voor gebruik met alle verkrijgbare soorten stookolie. Bij een moderne verwarmingsinstallatie horen ook innovatieve zonnesystemen om gebruik te maken van gratis zonne-energie! Bij Viessmann bieden wij u daarvoor een systeem dat optimaal op de Vitoladens 300-C is afgestemd. Krachtig en efficiënt Met drie beschikbare vermogens tot 28,9 kw kiest u de juiste oliecondensatieketel voor uw woonruimte in een één- of tweegezinswoning. De compacte tweetraps blauwevlambrander past het brandervermogen aan naargelang de warmtebehoefte en garandeert de hoogste energie-efficiëntie. Het rendement van de Vitoladens 300-C bedraagt 98 % (H s ) en is technisch nauwelijks nog te overtreffen. Het design van de Vitoladens 300-C werd door het Design Centrum Nordrhein-Westfalen bekroond met de gegeerde red dot design award.

18 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-C 10,3 tot 28,9 kw Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal 5 Flexibele toepassingen De Vitoladens 300-C is een bijzonder efficiënte oliecondensatieketel met flexibele toepassingsmogelijkheden. Met zijn compacte vormgeving is hij geschikt voor nieuwbouw maar ook ter vervanging van een verouderde ketel. Zeer efficiënte warmtewisselaar De corrosiebestendige Inox-Radial-warm tewisselaar in roestvast staal vormt het hart van de condensatieketel. Door de rechtstreekse verbinding met het samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak wordt de energie nagenoeg zonder verliezen en efficiënt omgezet in warmte. Het bijzonder zuinige verbruik van dure stookolie resulteert ook in een lagere CO 2 -emissie. Zo levert u met de Vitoladens 300-C meteen uw persoonlijke bijdrage aan een actieve klimaatbescherming. De constructie en aard van de warmtewisselaar in roestvast staal bevordert de condensatie van de verwarmingsgassen. Het condensaat dat hierbij ontstaat, spoelt het verwarmingsoppervlak en zorgt zo voor 1 2 een zelfreinigend effect, dat een permanent hoog rendement van 98 procent (H s ) garandeert. Zuinige brander Langere onderhoudsintervallen en dus lagere servicekosten sparen uw portemonnee. De bijzonder stille, compacte tweetraps blauwevlambrander, in combinatie met de geïntegreerde geluidsisolatie, past het brander vermogen aan naargelang de warmtebehoefte en is zuinig en efficiënt. De brander werkt gesloten of open, zodat de oliecondensatieketel op elke gewenste plek kan worden geïnstalleerd. Bekroond design De Vitoladens 300-C werd reeds bekroond met de red dot design award. De condensatieketel kan vlak tegen een wand worden geplaatst, doordat alle aansluitingen zich aan de bovenkant bevinden. De condensatieketel is in de fabriek voorgemonteerd en kan ter plaatse snel worden geïnstalleerd. Ideaal is de combinatie met de warmwaterboiler Vitocell 300-H, die een eenheid vormt met de Vitoladens 300-C. Mocht op de standplaats van de condensatieketel de inbouw van een neutraliseringsinstallatie voorgeschreven zijn, is daarvoor voldoende plaats in het onderstel van de ketel Vitoladens 300-C 1 Rookgas- en luchttoevoerleiding naar boven 6 2 Vitotronic-regeling 3 Geïntegreerde Inox-Radialwarmtewisselaar uit roestvast staal 4 Compacte tweetraps of modulerende blauwevlambrander 5 Veiligheidsgroep meegeleverd 6 Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak 7 Geïntegreerde geluidsdemper

19 18/19 Dankzij de compacte afmetingen kan de Vitoladens 300-C bijzonder plaatsbesparend worden opgesteld. In combinatie met de warmwaterboiler Vitocell 300-H vormt hij een mooi geheel. De voordelen op een rij Vitotronic-regeling met overzichtelijke menu s Bijzonder efficiënte en compacte staande oliecondensatie-unit Rendement tot 98 % (H s ) Beste energiebenutting gekoppeld aan minimale afmetingen Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak met direct aangesloten Inox-Radial-warmtewisselaar in roestvast staal Compacte tweetraps of modulerende blauwevlambrander met open of gesloten werking Stille werking door geïntegreerde geluidsdemper Eenvoudig te bedienen Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display Geschikt voor alle gangbare soorten extra lichte stookolie. Ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: lichte stookolie type extra (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Snelle plaatsing en opstelling, kant-en-klaar gemonteerd - voor plaatsing in krappe ruimten kunnen de zijgedeelten en de brander gedemonteerd worden Eenvoudige plaatsing dankzij aangepaste en uitgebreide transporttoebehoren Plaatsbesparende inbouw van de neutraliseringsinstallatie mogelijk in het ketelonderstel, alternatief kan de ketel ook aan de muur bevestigd worden met behulp van wandhouders Veiligheidsgroep meegeleverd Technische gegevens zie pagina 40/41

20 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-T

21 20/21 VITOLADENS 300-T Wereldwijd de meest verkochte HR oliecondensatieketel. Profiteer van de beproefde Viessmann-techniek! Met de Vitoladens 300-T zit u altijd goed. Zowel voor renovatie als nieuwbouw deze staande oliecondensatieketel valt op door zijn hoge bedrijfszekerheid en zijn aantrekkelijke prijs. In het vermogenssegment van 35,4 tot 53,7 kw biedt de Vitoladens 300-T een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden van één- en tweegezinswoningen tot kleinere bedrijven. De wereldkampioen Met de Vitoladens 300-T beschikt u over een oliecondensatieketel die ongeëvenaard is. De verwarmingsketel onderscheidt zich door een buitengewone bedrijfszekerheid en lange levensduur. Behalve het zuinige stookolieverbruik, blijven ook de onderhoudskosten aan de zeer lage kant. Goed in vorm Met zijn zilveren hightechlook komt de condensatieketel in elke omgeving goed voor de dag. In principe hoeft hij niet in een klassieke stookruimte te worden opgesteld. Een hoekje in de hobby- of wasruimte volstaat. Het design van de Vitoladens 300-T werd meermaals bekroond met gerenommeerde designprijzen.

22 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-T 35,4 tot 53,7 kw Onze verkooptopper De Vitoladens 300-T is wereldwijd de meest verkochte oliecondensatieketel, en dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs. In het vermogenssegment van 35,4 tot 53,7 kw is de Vitoladens 300-T vooral bij renovatie de ideale oplossing voor een condensatieketel op stookolie. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en beproefde onderdelen is de Vitoladens 300-T even zuinig als betrouwbaar. Schone verbranding De Vitoflame 300 unit blauwevlambrander staat voor een bijzonder schone, efficiënte en milieuvriendelijke verbranding. Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal De tweetraps warmtewinning van de Vitoladens 300-T bestaat uit het beproefde, samengestelde biferrale verwarmingsoppervlak en de nageschakelde corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal. Deze constructie zorgt ervoor dat de verbranding en de condensatie van elkaar gescheiden plaatsvinden, zodat de verbrandingsgassen aanslagvrij condenseren. In de praktijk zorgt dit voor buitengewoon lange onderhoudsintervallen voor de reiniging van de verbrandingskamer en beduidend lagere onderhoudskosten. Stille werking Dankzij de in de verbrandingskamer geïntegreerde geluidsisolatie werkt de Vitoladens 300-T bijzonder stil Vitoladens 300-T Vitotronic-regeling 2 Brede waterwanden en grote waterinhoud 3 Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak van gietijzer en staal 4 Oliebrander-unit Vitoflame Bijzonder efficiënte isolatie 6 Inox-Radial-warmtewisselaar 7 Geïntegreerde geluidsisolatie

23 22/23 De warmwaterboiler Vitocell 300-H kan onder de Vitoladens 300-T worden geplaatst en vraagt geen extra ruimte. De voordelen op een rij De meest verkochte oliecondensatieketel ter wereld Duurzaam en miljoenen malen beproefd samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak Corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal Rendement tot 97 % (H s ) Warmtewisselaar makkelijk toegankelijk voor reiniging van de oppervlakken Flexibele plaatsing door gesloten of open werking Geschikt voor alle gangbare soorten extra lichte stookolie. Ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: lichte stookolie type extra (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Stille werking door geïntegreerde geluidsisolatie Technische gegevens zie pagina 40/41 De Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal garandeert een maximale efficiëntie en lange gebruiksduur.

24 Oliecondensatietechniek Vitorondens 200-T Vitorondens 222-F

25 24/25 VITORONDENS 200-T VITORONDENS 222-F Compacte, aantrekkelijk geprijsde oliecondensatieketel voor renovaties ook verkrijgbaar met geïntegreerde warmwaterboiler De Vitorondens 200-T en de Vitorondens 222-F zijn staande oliecondensatieketels met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Beide ketels overtuigen door hun compacte afmetingen en zijn bijzonder geschikt voor renovaties. De Vitorondens 222-F is uitgerust met een geïntegreerde warmwaterboiler voor een hoog warmwatercomfort. Afhankelijk van het vermogen heeft de boiler een inhoud van 130 liter (20,2 en 24,6 kw) of 160 liter (28,9 kw). Voor de Vitorondens 200-T zijn ook Vitocellwarmwaterboilers als toebehoren verkrijgbaar.

26 Oliecondensatietechniek Vitorondens 200-T 20,2 tot 107,3 kw Vitorondens 222-F 20,2 tot 28,9 kw Compacte, aantrekkelijk geprijsde oliecondensatieketel voor renovaties ook verkrijgbaar met geïntegreerde warmwaterboiler Inox-Radial-warmtewisselaar duurzaam en efficiënt De Vitorondens oliecondensatieketels zijn gebaseerd op de beproefde gietijzeren verwarmingsketels Vitorond 100. Dankzij de combinatie van de duurzame Eutectoplex-verwarmingsoppervlakken en de nageschakelde Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal zijn verbranding en condensatie volledig van elkaar gescheiden. Het voordeel: de verbrandingsresidu's blijven in de verbrandingskamer, terwijl de verbrandingsgassen in de warmtewisselaar aanslagvrij kunnen condenseren. Eenvoudige en praktische regeling De Vitotronic 200-regeling met duidelijke tekstweergave en grafische ondersteuning zorgt voor een eenvoudige, voor de hand liggende en menugestuurde bediening. Via de Vitotronic kunnen verwarmingssystemen met een ongemengde en tot twee gemengde verwarmingskringen heel eenvoudig geregeld worden. Het Eutectoplex-verwarmingsoppervlak garandeert een grote bedrijfszekerheid en een lange levensduur. De blauwevlambrander Vitoflame 300 is geschikt voor alle gangbare soorten extra lichte stookolie en zorgt voor een bijzonder emissie-arme, milieuvriendelijke en efficiënte verbranding. Het is mogelijk om tot tien procent bio-olie toe te voegen Vitorondens 222-F 1 Vitotronic-regeling 2 Rookgasafvoer naar boven 3 Inox-Radial-warmtewisselaar 4 Eutectoplex-verwarmingsoppervlak 5 Vitoflame 300 blauwevlambrander op stookolie 6 Zeer efficiënte warmte-isolatie 7 Geïntegreerde, intern verwarmde, geëmailleerde warmwaterboiler

27 26/27 Vitorondens 200-T met naastgeplaatste warmwaterboiler Vitocell 300-V De voordelen op een rij Vitorondens 200-T met een vermogen van 67,6 tot 107,3 kw Aantrekkelijk geprijsde oliecondensatieketel voor renovaties Rendement: tot 97 % (H s ) Hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur dankzij de beproefde onderdelen (Eutectoplex-verwarmingsoppervlak) Nageschakelde, zelfreinigende Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal Lage emissie van schadelijke stoffen dankzij de blauwevlambrander Vitoflame 300 Jetflow-systeem voor optimale warmwaterverdeling Flexibele plaatsing door gesloten en open werking Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display Geschikt voor alle gangbare soorten extra lichte stookolie met tot 10 % bio-olie Stille werking door externe geluiddemper Tijdbesparing bij montage door voorgemonteerde warmte-isolatie en regeling bij de Vitorondens 200-T Technische gegevens zie pagina 40/41

28 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-W Vitoladens 333-F

29 28/29 VITOLADENS 300-W VITOLADENS 333-F Bijzonder compact en plaatsbesparend: oliecondensatieketels voor wand- of vloermontage met geïntegreerde warmwaterboiler De oliecondensatieketels Vitoladens 300-W en Vitoladens 333-F zijn technisch identiek. Beide ketels zijn verkrijgbaar in twee vermogensniveaus tot 23,5 kw. De Vitoladens 333-F biedt bovendien een geïntegreerde geëmailleerde warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter voor een hoog warmwatercomfort in compacte afmetingen. Vitoladens 300-W: ideaal voor wandmontage De Vitoladens 300-W is de compacte oliecondensatieketel voor wandmontage. Dankzij de ingebouwde geluidsisolatie is ook een stille werking in de woning, bv. in de bijkeuken, zonder problemen mogelijk. De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar in roestvast staal, een Viessmann product, is optimaal aangepast aan de eigenschappen van de compacte tweetraps of modulerende blauwevlambrander. Vitoladens 333-F: hoog warmwatercomfort inbegrepen Bij de Vitoladens 333-F is de warmwaterboiler voor een comfortabele warmwatervoorziening meteen ingebouwd. Met zijn inhoud van 130 liter vraagt deze oliecondensatieketel nauwelijks meer plaats dan een diepvrieskast. Hij is de ideale oplossing wanneer de ruimte beperkt is bij nieuwbouw of renovatie. Oude installaties bestaan vaak uit een aparte verwarmingsketel en warmwaterboiler. Deze kunnen volledig worden vervangen door de Vitoladens 333-F. Hoogefficiënte oliecondensatietechniek verder verbeterd Onze servicevriendelijke stookolieketels worden gekenmerkt door een efficiënte en betrouwbare condensatiebenutting. Daarvoor zorgt de Inox-Radial-RVS-warmtewisselaar die van oudsher garant staat voor de hoge energie-efficiëntie. Om de beproefde voordelen van de Viessmann oliecondensatieketels nog te verbeteren, werden de volgende producten verder ontwikkeld: Vitoladens 300-W (type VP3C en type Typ J3HA), Vitoladens 300-W voor Vitosolar 300-F (type J3HA) en Vitoladens 333-F (type VP3U en type J3SA). Daarbij werden de doorlaten van de Inox- Radial-warmtewisselaar aan de kant van de branderdeur over 1,5 wikkeling van een doorlopende, zeer hittebestendige afdichting voorzien. Dit resulteert in een geringere verwarming van de branderdeur en een snellere afkoeling in geval van onderhoud. Het design van de Vitoladens 333-F werd bekroond met de gerenommeerde if-design-prijs.

30 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-W Vitoladens 333-F 10,3 tot 23,5 kw De Vitoladens 300-W is compact en kan ook in een nis worden gemonteerd. Aan de zijkanten hoeft geen ruimte te worden gelaten, aangezien alle componenten via de voorzijde bereikbaar zijn. Vitoladens 300-W: spaart ruimte U wenst uw oude verwarmingsketel te vervangen door een moderne oliecondensatieketel die bovendien ook plaats bespaart? Dan is de Vitoladens 300-W de juiste keuze! Deze condensatieketel is zo compact dat hij met zijn breedte van 48 centimeter ook moeiteloos in een nis kan worden gemonteerd. Alle componenten zijn via de voorzijde bereikbaar, er is geen zijdelingse speling vereist. Vitoladens 333-F: met warmwaterboiler van 130 liter U verlangt een optimaal verwarmingsen warmwatercomfort in één toestel? Geen probleem met de Vitoladens 333-F! Deze zuinige oliecondensatieketel heeft een geïntegreerde warmwaterboiler van 130 liter voor een comfortabele warmwatervoorziening. Zuinige brander De compacte tweetraps of modulerende blauwevlambrander van deze condensatieketel past het brandervermogen aan naargelang de warmtebehoefte en is zuinig en efficiënt. Energieverspilling is uitgesloten. De brander werkt gesloten of open, zodat de oliecondensatieketel op elke gewenste plek kan worden geïnstalleerd. De brander is geschikt voor alle gangbare zwavelarme stookoliesoorten. Efficiënt tot in de details Bij de Vitoladens 300-W en Vitoladens 333-F, die een normrendement halen van 98 % (H s ), zorgt een geïntegreerde zeer efficiënte gelijkstroompomp nu voor nog meer energiebesparing. Deze nieuwe CV-pomp verbruikt in vergelijking met klassieke pompen tot 70 % minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energielabel A. Comfortabele Vitrotronic-regeling De Vitotronic-regeling laat zich intuïtief bedienen. Het goed leesbare en verlichte zwartwitdisplay is 70 % groter dan bij vergelijkbare toestellen. Bovendien is het een grafisch scherm, zodat er ook stooklijnen kunnen worden afgebeeld. Bij twijfel volstaat een druk op de hulptoets om meer uitleg te krijgen Vitoladens 333-F 3 1 Inox-Radial-warmtewisselaar 2 Compacte tweetraps of modulerende blauwevlambrander 3 Geëmailleerde warmwaterboiler, 130 liter inhoud 4 Expansievat 5 Vitotronic-regeling 6 Zeer efficiënte gelijkstroompomp 7 Geïntegreerde geluidsisolatie

31 30/31 De compacte oliecondensatieketel Vitoladens 333-F kan ook plaatsbesparend in een nis worden gemonteerd. De voordelen op een rij Vitotronic-regeling makkelijke bediening dankzij eenvoudige navigatie en groot, goed afleesbaar display, bv. voor het instellen van de schakeltijden. Rendement tot 98 % (H s ) Efficiënte en betrouwbare condensatiebenutting met stookolie door Inox-Radialwarmtewisselaar Warmteproductie op maat door tweetraps of modulerende compacte blauwevlambrander Open en gesloten werking Geschikt voor alle gangbare zwavelarme stookoliesoorten ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: lichte stookolie type extra (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemonteerd Stroombesparende zeer efficiënte gelijkstroompomp Ideaal voor nisinbouw zonder zijdelingse speling Voordeel van de Vitoladens 300-W Bijzonder compacte oliecondensatieketel voor wandmontage Stille werking door volledig afzonderlijke behuizing van het ketellichaam Voordeel van de Vitoladens 333-F Geïntegreerde, geëmailleerde warmwaterboiler van 130 liter voor hoog sanitair watercomfort Hoog aandeel aan identieke onderdelen bij alle compacte toestellen Technische gegevens zie pagina 40/41

32 Oliecondensatietechniek Vitosolar 300-F

33 32/33 VITOSOLAR 300-F Krachtige en compacte verwarmingscentrale incl. zonnesysteem - met oliecondensatieketel De verwarmingscentrale Vitosolar 300-F neemt slechts 1,5 m² plaats in. Dit betekent dat de volledige bivalente installatie de plaats kan innemen van een vroegere olieketel met ondergeplaatste boiler. Dankzij de hoogwaardige warmte-isolatie en de aantrekkelijke behuizing kan de verwarmingscentrale Vitosolar 300-F ook in een bijkeuken geplaatst worden als er bv. bij nieuwbouw geen kelder voorzien is. Deze krachtige centrale voor solaire verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming Vitosolar 300-F bestaat uit een combiboiler met een inhoud van 750 liter en een oliecondensatieketel voor wandmontage Vitoladens 300-W.

34 Oliecondensatietechniek Vitosolar 300-F 10,3 tot 23,5 kw Inox-Radial-warmtewisselaar Bijzonder spaarzaam In vergelijking met traditionele pompen, halen de toerentalgeregelde zeer efficiënte circulatiepompen (energielabel A) voor de cv- en zonnekring een stroombesparing tot 70 procent. Installatievriendelijk en volledig Voor een gemakkelijke en tijdbesparende montage is de Vitosolar 300-F volledig voorgemonteerd. De montageconsole is uitgerust met cv-kringverdeling, onderdelen voor het zonnesysteem, warmtegeïsoleerde buisleidingen en afsluitkleppen. Ook de integratie van een circulatieleiding is voorzien. Ook aansluiting van een tweede cv-kringverdeling of integratie van een tweede warmtebron, zoals bv. een houtsketel, is mogelijk. Afhankelijk van de voorziene ruimte kunnen alle aansluitingen rechts of links voorzien worden Vitosolar 300-F 8 1 Multivalent buffervat 2 Oliecondensatieketel voor wandmontage 3 Roestvaststalen geribde buizen voor sanitair waterverwarming 4 Vitotronic 200-regeling 5 Zonnewarmtewisselaar 6 Divicon-verwarmingskringverdeling 7 Componenten solaire kring 8 Aansluitingen aan systeemzijde

35 34/35 Compacte oliecondensatieketel Vitosolar 300-F voor solaire sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning De voordelen op een rij Display van de Vitotronic 200-regeling Combiboiler met een inhoud van 750 liter voor solaire verwarmingsondersteuning met oliecondensatieketel voor wandmontage Vitoladens 300-W Praktische Vitotronic 200-regeling voor de volledige energiecentrale, incl. zonnesysteem Stroombesparende circulatiepompen voor solaire kring en cv-kring (energieklasse A) Compact - ideaal bij nieuwbouw en renovatie Uniform en hoogwaardig design Aansluitmogelijkheden voor andere warmtebronnen (bv. houtsketel) Technische gegevens zie pagina 40/41

36

37 Zeer-lagetemperatuurketels op stookolie 36/37 VITOLA 200 Voor renovatie is de beproefde stookolieketel Vitola 200 een voordelige en efficiënte oplossing. De klassieke zeer-lagetemperatuurketels hebben ten opzichte van oude installaties het voordeel van een weersafhankelijke werking. Terwijl verouderde verwarmingsketels altijd met een constant hoge ketelwatertemperatuur van soms 90 C moeten worden gestookt, wordt de temperatuur van het ketelwater op basis van de buitentemperatuur geregeld. De zeer-lagetemperatuurketel Vitola 200 schakelt zelfs helemaal uit wanneer er geen warmte gevraagd wordt. Hierdoor dalen het energieverbruik en de kosten: in een rechtstreekse vergelijking met technisch verouderde installaties kunt u tot 30 % stookolie besparen. Vitola 200 Zeer-lagetemperatuurolieketel met een nominaal vermogen van 18 tot 63 kw Pagina 38 Renoveren zonder moeite De zeer-lagetemperatuurketel Vitola 200 is reeds vele jaren een beproefde verwarmingsketel in het Viessmann assortiment. Wie vandaag voordelig wil renoveren of om andere redenen een defecte verwarming moet vervangen, maakt met de Vitola een goede keuze. Het design van de Vitola 200 werd meermaals bekroond met gerenommeerde designprijzen.

38 Zeer-lagetemperatuurketels op stookolie Vitola tot 63 kw Beproefde techniek in een innovatief jasje Het biferraal samengestelde verwarmingsoppervlak van gietijzer en staal zorgt voor een veilige en zuinige werking van de Vitola verwarmingsketels. Dit verwarmingsoppervlak geldt als maatstaf voor hoge kwaliteit en heeft tot op heden reeds 1,7 miljoen keer zijn deugdelijkheid bewezen. Samen met de brede waterwanden en de grote waterinhoud garandeert het een zuinige warmteoverdracht. Om warmteverliezen zo klein mogelijk te houden, zijn verwarmingsketel en warmwaterboiler voorzien van een efficiënte isolatie. Wie vandaag vooral voordelig wil renoveren of om andere redenen een defecte verwarming moet vervangen, maakt met de Vitola een goede keuze. Schone verbranding De beproefde oliebrander Vitoflame 200 zorgt voor een bijzonder schone verbranding van de stookolie. Daarmee blijft hij ruimschoots onder de grenswaarden van het Belgisch Koninklijk Besluit inzake NOx- en CO-uitstoot. Praktische regeling, ook via app De Vitotronic 200-regeling met duidelijke tekstweergave en grafische ondersteuning biedt een eenvoudige, voor de hand liggende en menugestuurde bediening. Daarnaast kan de installatie ook via smartphone met behulp van de app Vitotrol bediend worden: eenvoudig, intuïtief en praktisch, altijd en overal. Vitola 200: de voordelige standaardketel Betrouwbaar, voordelig en zuinig - dat zijn de voordelen van de Vitola 200. Deze olieketel is al sinds vele jaren de standaard voor zorgeloos verwarmen en eenvoudige warmwatervoorziening. Deze verwarmingsketel is ideaal voor een voordelige renovatie van de verwarmingsinstallatie. Verschillende appartementen in een blok kunnen probleemloos van warmte worden voorzien Vitola Vitotronic-regeling 2 Roestvast stalen verbrandingskamer, verwijderbaar 3 Bijzonder efficiënte warmte-isolatie 4 Biferraal samengesteld verwarmingsoppervlak van gietijzer en staal 5 Oliebrander-unit Vitoflame 200 gesloten werking mogelijk

39 38/39 In de moderne Viessmann look komt de Vitola 200 in elke omgeving goed voor de dag. Hier met de naast geplaatste warmwaterboiler Vitocell 300-V. De voordelen op een rij Het beproefde samengestelde biferrale verwarmingsoppervlak garandeert een hoog rendement en lange levensduur. lagetemperatuurketel op stookolie met een nominaal vermogen van 63 kw, ook geschikt voor meergezinswoningen Voordelig geprijsd en betrouwbaar Rendement 90 %(Hs)/96 %(Hi) Met stookoliebrander Vitoflame 200 Biferraal samengesteld verwarmingsoppervlak voor een hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur Zuinige werking door automatische uitschakeling als er geen warmte gevraagd wordt Schone verbranding Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display Geschikt voor alle gangbare soorten extra lichte stookolie. Ook geschikt voor stookolie DIN EL A Bio 10: extra lichte, zwavelarme stookolie met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Bijzonder geschikt als vervanging van een oude ketel Technische gegevens zie pagina 40/41

40 Technische gegevens Oliecondensatieketel Vitoladens 300-C Nominaal warmtevermogen (tweetraps) kw 12,9/19,3 16,1/23,5 19,3/28,9 Nominaal verwarmingsvermogen (modulerend) kw 10,3-19,3 10,3-23,5 12,9-28,9 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Inhoud ketelwater Liter 42,5 42,5 55 Oliecondensatieketel Vitoladens 300-T Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 35,4 42,8 53,7 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw 33,0 40,0 50,0 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Inhoud ketelwater Liter Oliecondensatieketel Vitorondens 200-T Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 20,2 24,6 28,9 35,4 42,8 53,7 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw 18,8 22,9 27,0 33,0 40,0 50,0 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Inhoud ketelwater Liter Oliecondensatieketel Vitorondens 200-T Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 67,6 85,8 107,3 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw 63,0 80,0 100,0 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Inhoud ketelwater litres Compacte oliecondensatieketel Vitorondens 222-F Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 20,2 24,6 28,9 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw 18,8 22,9 27,0 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Boilerinhoud liter N L-aantal 1,1 1,1 1,6

41 40/41 Compacte oliecondensatieketel Vitosolar 300-F Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 10,3 19,3 10,3 23,5 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw 9,6 18,0 9,6 22,0 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm * * Gewicht kg Inhoud combiboiler liter * afmetingen zonder rookgasaansluiting Oliecondensatieketel voor wandmontage Vitoladens 300-W Nominaal warmtevermogen (type VP3C), tweetraps 50/30 C 80/60 C kw kw 12,9/19,3 12,0/18,0 16,1/23,5 15,0/22,0 Nominaal warmtevermogen (type VP3C), tweetraps 50/30 C 80/60 C kw kw 12,9/19,3 12,0/18,0 16,1/23,5 15,0/22,0 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Inhoud ketelwater Liter Compacte oliecondensatieketel Vitoladens 333-F Nominaal warmtevermogen (type VP3U), tweetraps 50/30 C 80/60 C kw kw 12,9/19,3 12,0/18,0 16,1/23,5 15,0/22,0 Nominaal warmtevermogen (type J3SA), modulerend 50/30 C 80/60 C kw kw 10,3 19,3 9,6 18,0 10,3 23,5 9,6 22,0 Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Inhoud ketelwater Liter Boilerinhoud Liter N L-aantal 1,6 1,6 Stalen zeer-lagetemperatuurketel op olie Vitola 200 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw Afmetingen lengte breedte hoogte mm mm mm Gewicht kg Inhoud ketelwater Liter

42

43 Systeemtechniek 42/43 Op elkaar afgestemd: systeemtechniek De praktische regelingen en de perfect compatibele systeemtechniek van Viessmann bieden maximale betrouwbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie. "Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Want enkel een perfect amenspel tussen alle geïntegreerde componenten biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie. De systeemtechniek van Viessmann omvat alles voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem: van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell-warmwaterboiler met hoog vermogen voor een hoog warmwatercomfort tot een hoogwaardig zonnesysteem voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning. Zonnewarmte en fotovoltaïsche systemen Maak gebruik van de gratis energie van de zon: ontdek alles over onze zonnesystemen voor sanitair waterverwarming, verwarmingsondersteuning en stroomopwekking. Pagina 44 Regeling Overzichtelijk, praktisch, intelligent: De Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van uw verwarmingssysteem. Pagina 48 Datacommunicatie Al gehoord van Vitocom? De ideale oplossing voor controle en eenvoudige en praktische gegevensoverdracht op afstand. Pagina 50

44 Systeemtechniek Zonnewarmte en fotovoltaïsche systemen Vacuümbuiscollectoren kunnen om het even waar gemonteerd worden en zijn bij nieuwbouw ook geschikt als architecturaal element. Zonnewarmte - gratis zonne-energie Breid uw nieuwe stookolieketel uit met een zonnesysteem, dan spaart u twee keer zoveel op uw verwarmingsfactuur. Een nieuwe verwarmingscentrale en een zonnesysteem zijn vandaag onafscheidelijk. Een dat heeft zo zijn redenen: in de zomer produceert u nagenoeg alle nodige energie voor de sanitair waterverwarming zelf via uw zonneboilers. In het tussenseizoen is dit systeem een ideale ondersteuning van uw verwarmingsinstallatie. Bij nieuwbouw levert dit een besparing op van 35 procent op de totale energiefactuur. Jaarlijks kan alleen al voor de sanitair waterverwarming 60 procent energie bespaard worden. Zonne-energie is gratis en ook als de zon niet rechtstreeks op het dak schijnt, zetten de collectoren daglicht om in warmte. Het principe is heel eenvoudig Zonnestralen opvangen en dan efficiënt gebruiken klinkt moeilijker dan het is. Uiteraard zijn hiervoor een innovatieve techniek en heel wat ervaring vereist. Zonnesystemen "verzamelen" de zonne-energie in de vlakke collectoren of buiscollectoren. De zonnestralen warmen een vloeibare warmtedrager op en leiden die naar een warmwaterboiler. Daar wordt de warmte via een warmtewisselaar afgegeven aan het sanitair water of de verwarmingskring die opgewarmd moet worden. De afgekoelde vloeistof wordt opnieuw naar de collector geleid en de kringloop begint opnieuw. Zijn de zonnestralen niet voldoende, bv. in de winter, dan wordt er extra verwarmd via de verwarmingsketel.

45 44/45 Het Vitosol-assortiment omvat zonneboilers voor elke vereist en elk budget. De montage op het dak of tegen een gevel biedt heel wat mogelijkheden. Vlakke collectoren en buiscollectoren De vlakke collector Vitosol 200-F overtuigt door zijn hoge kwaliteit, duurzame bedrijfszekerheid en hoog rendement. De vlakke collector Vitosol 300-F met hoog vermogen maakt bijzonder efficiënt gebruik van de intensieve zonnestraling door een buitengewoon lichtdoorlatende en niet-reflecterende glasplaat en een koperen absorber met hoogwaardige coating. De vlakke collector Vitosol 200-F is uitgerust met een vorsten hagelbestendig veiligheidsglas en corrosiebestendige onderdelen uit roestvast staal en aluminium. Op aanvraag zijn de frames ook in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Met de vacuümbuiscollector Vitosol 200-T, die werkt volgens het heatpipe-principe, verhoogt Viessmann de bedrijfszekerheid van zonneboilers voor een plaatsonafhankelijke montage. De Vitosol 200-T kan verticaal en horizontaal in elke gewenste hoek tussen 0 en 90 graden gemonteerd worden en is zowel geschikt voor privé- als voor bedrijfsinstallaties. De Vitosol 300-T beantwoordt aan de hoogste vereisten. Deze collector met hoog vermogen is er een van topkwaliteit en werkt op basis van het Heatpipe-principe.. De vacuümbuiscollectoren Vitosol 300-T en Vitosol 200-T onderscheiden zich door hun hoge graad van betrouwbaarheid en hun lange levensduur. Wek met de Vitovolt uw eigen elektriciteit op De fotovoltaïsche modules Vitovolt 300 wekken in de zonnecellen elektrische energie op die via een gelijkstroomvormer rechtstreeks op het openbare net gezet wordt De Vitovolt fotovoltaïsche modules van Viessmann dragen wezenlijk bij tot de stroomopwekking, ook als de collectoren gedeeltelijk in de schaduw zitten.

46 Systeemtechniek Energie opwekken met zonne-energie 1 Oliecondensatieketel voor wandmontage Vitoladens 300-W 2 Multivalente combiboiler voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning Vitocell 360-M met externe Solar-Divicon 3 Vlakke collectoren Vitosol 200-F

47 46/47 Sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning met zonne-energie Zonneboilers zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. Dankzij de gratis beschikbare zonne-energie verdient u uw investering door de forse besparing op fossiele energie binnen enkele jaren terug. In principe is het mogelijk zonne-energie te gebruiken voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. De besparing op stookolie of gas is in elk geval aanzienlijk: u verbruikt tot 60 procent procent minder energie per jaar, die anders nodig zou zijn voor de warmwaterbereiding voor dagelijks gebruik. Wanneer u de verwarming van sanitair- en verwarmingswater combineert, kan de jaarlijkse besparing tot 35 procent van de in totaal benodigde energie bedragen. Zonnesysteem met bivalente warmwaterboiler Het hart van deze oplossing is de bivalente warmwaterboiler. Bij voldoende invallend zonlicht verwarmt het solaire medium in het zonnesysteem via de onderste warmtewisselaar het water in de warmwaterboiler. Zonnesysteem voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning Het in de zonnecollectoren verhitte solaire medium kan niet alleen voor sanitair waterverwarming maar ook voor extra verwarming van het verwarmingswater worden gebruikt. De cv-kring gebruikt daarvoor, via een warmtewisselaar, het continu door de zonnecollectoren verwarmde water in de zonneboiler. De regeling controleert of de gewenste kamertemperatuur kan worden bereikt. Wanneer de temperatuur beneden de instelwaarde ligt, schakelt ook de verwarmingsketel in. Wanneer de temperatuur daalt door de waterafname, bijvoorbeeld tijdens het baden of douchen, schakelt zo nodig de verwarmingsketel aan voor extra verwarming via de tweede kring. Solaire sanitair waterverwarming Bij Viessmann is de volledige verwarmings- en zonnetechniek van één merk. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd. Solaire sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning

48 Systeemtechniek Regeling De Vitotronic-regeling werd al bekroond met een designprijs. Vitotronic alles perfect geregeld Met de digitale Vitotronic-regeling is uw verwarmingsketel van Viessmann bedienen zo eenvoudig als telefoneren. Vitotronic Techniek die meedenkt Vitotronic-regelingen bieden u alle mogelijkheden voor een hoog warmtecomfort, geregeld volgens uw wensen. Zodra uw installatie naar wens is ingesteld, vervult de Vitotronic veel functies automatisch en spaart heel wat energie. Indien u individuele instellingen wilt ingeven, maakt het overzichtelijke Vitotronic bedieningspaneel het u gemakkelijk: met verlichte toetsen en duidelijke tekstweergave op een groot display. Opties voor de toekomst De Vitotronic-regeling is voorzien op toekomstige veranderingen. Om het even of u binnen afzienbare tijd wil bijbouwen of uw verwarmingssysteem wil uitbreiden met een zonneboiler. Op de Vitotronic-regeling kunt u rekenen. Energie sparen gemakkelijk gemaakt De Vitotronic-regeling zorgt voor een automatische omschakeling van winter- naar zomeruur en reageert als weersafhankelijke regeling op schommelingen van de buiten temperatuur. Alle comfortfuncties, zoals bv. de partytoets om de energiebesparings functies voor s nachts uit te schakelen en het spaar- en vakantieprogramma, kunt u heel snel en eenvoudig oproepen met een druk op de toets, hetzij rechtstreeks op de verwarmingsketel, hetzij vanuit de woonkamer via een optionele afstandsbediening met een identiek bedieningspaneel.

Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw Technisch blad Best.nr. en prijzen: zie prijslijst VITOLADENS 300-C Type BC3 Condenserende olieketel, met tweetraps-compactblauwbrander

Nadere informatie

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Verwarmen met gas - voor een schone toekomst

Verwarmen met gas - voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas - voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION... gaswandketels, kwaliteit waarop je kunt vertrouwen Alles voor een zorgeloze toekomst. De THISION van ELCO overtuigt door zijn innovatieve

Nadere informatie

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 %

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 % Condenserende gasketel Vermogen 1,2 kw -,5 kw THISION S Veel oudere verwarmingen genereren hoge aanvoertemperaturen die in geen enkele verhouding staan tot de effectieve warmtebehoefte. De stookfactuur

Nadere informatie

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B met modulerende roestvast stalen cilinderbrander en Inox-Radial warmtewisselaar open of gesloten werking Nominaal vermogensbereik 9 tot 35 kw Efficiënt,

Nadere informatie

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Vervang uw verwarmingsinstallatie nú en u wint twee maal: Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Ik zou mijn verwarmingskosten

Nadere informatie

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Huishoudelijke verwarmingsketels op gas Huishoudelijke verwarmingsketels op olie Warmtepompen Zonne-energiesystemen Vastebrandstofketels Woningventilatie met warmterecuperatie

Nadere informatie

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design zonnesystemen HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Modulens O CONDENSERENDE STAANDE STOOKOLIEKETEL ADVANCE Hoogwaardige stookolietechnologie >> >> >> Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact

Nadere informatie

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,-

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Energie-efficientie voor alle energiedragers Het complete programma met perfect op elkaar afgestemde

Nadere informatie

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond.

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. RAPIDO Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. Slimme warmte voor een gunstige prijs. Rapido ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve verwarmingsapparatuur. Onze volledige

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel Gewoonweg dichterbij EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel BRÖTJE Nabijheid is onze troef 02 Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent. Omdat we voor

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen

Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen [ Lucht ] [ Water ] Condensatieketel voor stookolie Vermogensbereik : 19-27 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Logano plus SB105 Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen Met het oog op de steeds stijgende

Nadere informatie

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT DTG 130 DTG 1300 / B 150 DTG 1300 / H 150 uitgerust met: circulatiepomp DTG 1300 /V 130 DTG 1300-35 BA 150 ddhgmb8111000 d50202_n.indd 1 D E 5 I N NOVATI EVE P U NTE N VA N D E E LI D E N S Combineerbaar

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Profiteer maximaal van de zon

Profiteer maximaal van de zon Logamax plus GB172T condenserende gasketel Profiteer maximaal van de zon Buderus stelt drie collectortypes voor die de zonne-energie efficiënt kunnen omzetten dankzij de absorber die is voorzien van een

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort!

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort! Remeha Avanta Platinum Plus Het hoogste cijfer voor comfort! Comfortabele warmte en royale hoeveelheden warm water Remeha Avanta Plat De Remeha Avanta Platinum Plus is de nieuwste condenserende gaswandketel

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Superzuinig dankzij hoogste rendement Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE De uitstekend voor renovatie geschikte verwarmingsketels bieden u het 0/L 0/V stookolie met de Eco-NOx, die speciaal ontwikkeld is om bij tot de bescherming van het milieu. 0/L 0/V De verwarmingsketels,

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Voor u de juiste keuze Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm bad. Met een ATAG

Nadere informatie

STIEBEL ELTRON zit vol energie.

STIEBEL ELTRON zit vol energie. STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën ontstaan bij ons innovaties die de markt in beweging brengen. Als technisch gedreven onderneming gaan wij oplossingsgericht te werk en ontwikkelen we uitstekende,

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN renewables for all renewables for all Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN energizing your future energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Lucht ] [ Water ] [ Aarde ] Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Buderus ] De perfecte conventionele ketel We zijn niet allemaal op zoek naar de allernieuwste

Nadere informatie

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig.

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX condenserende gaswandketel Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX Condenserende gaswandketel "Ons verwarmingssysteem hoor je haast niet. Het is fluisterstil, eenvoudig te gebruiken, het

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

TopTechniek. Solaire verwarmingsondersteuning

TopTechniek. Solaire verwarmingsondersteuning TopTechniek Solaire verwarmingsondersteuning Zonne-installaties zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. Dankzij de gratis beschikbare zonne-energie bespaart u fors op fossiele

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Warmwatercomfort voor ieders behoefte 2/3 De behoefte aan warm en heet water is in elk huishouden zeer verschillend. Enerzijds door het aantal bewoners en anderzijds door de bad-

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Naneo CONDENSERENDE GASWANDKETEL EASYLIFE De essentie van condensatie >> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

VITOCROSSAL 300. Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw

VITOCROSSAL 300. Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw VITOCROSSAL 300 Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw 2 Condenserende HRgasketel Vitocrossal 300 met een vermogen tot 142 kw Vitocrossal 300 condensatietechnologie van

Nadere informatie

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens 2/3 Toekomstgerichte en efficiënte verwarmingstechniek voor alle toepassingen In de westerse industrielanden heeft warmteproductie voor woon-

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit h o u d t Nederla nd w a r m. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit h o u d t Nederla nd w a r m SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste

Nadere informatie

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort

aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus zonneboiler Duurzaam warmwatercomfort aurostepplus Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam douchen en baden dat kan met de aurostepplus zonneboiler. De aurostepplus van Vaillant zorgt

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Remeha Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

<< www.dedietrich.be >> Premys

<< www.dedietrich.be >> Premys ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Premys VERWARMING EN sanitaire WARMWATER EASYLIFE Comfort is de essentie, daar kan u op vertrouwen >> Gegarandeerde kwaliteit >> Onbeperkt warmwater

Nadere informatie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie A C o m p a n y Meer warmte met minder stookolie Condensatietechniek op stookolie door BRÖTJE Voor vermogens van 18 tot 40 kw. NovoCondens SOB Uw gevoel

Nadere informatie

nergiebespaar Concept

nergiebespaar Concept nergiebespaar Concept Totaalpakket - Warmtepomp Zonneboiler CV-ketel Iets meer investeren, veel meer besparen: Zeer hoge energiebesparing! Zeer hoge subsidie! Zeer veel comfort! Waarom duurzaam? Drie redenen

Nadere informatie

Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm

Nadere informatie

VITOGAS. Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw

VITOGAS. Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw VITOGAS Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw 2 Vitogas 100 gasketel met een verwarmend oppervlak van speciaal grijs gietijzer Gas geven met toptechniek: de nieuwe generatie gasketels

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

Gewoonweg dichterbij. NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel

Gewoonweg dichterbij. NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel Gewoonweg dichterbij NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel NovoCondens SOB Uw gevoel van warmte is ons vak 2 In onze moderne samenleving is wooncomfort uiterst belangrijk. Om dit gevoel van comfort

Nadere informatie

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers With the future in mind De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten Condenserende ketels Boilers Projecten Our excellence ACV, sinds 1922 Belgisch fabrikant van oplossingen voor verwarming

Nadere informatie

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit SmartLine Basic HR-ketels Nefit houdt Nederland warm SmartLine Basic HR-ketels De absolute zekerheid van De meeste ervaring, de hoogste kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter

Nadere informatie

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Gewoonweg dichterbij TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Condenserende gasketels BRÖTJE Nabijheid is onze troef Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent.

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS Gas Zonne-energie PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS PERSMAP Januari 2014 PHAROS: DE ALLES-IN-ééN -ZUILEN Om de kwaliteit van haar oplossingen te verbeteren en tegelijk te beantwoorden aan

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen en oplossingen maken van Viessmann de technologische

Nadere informatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u esthetiek op prijs stelt. En intelligentie verlangt. U leeft graag gezond en comfortabel en u wenst

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.04.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels Gas Zonne-energie PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels > Energiebesparingen > Optimaal comfort bij verwarming en productie van sanitair warm water > Beperkt gebruik vloeroppervlak > Ideaal bij intensief

Nadere informatie

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo.

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. De nieuwe ROTEX HPU hybrid hybride gaswarmtepomp selecteert altijd automatisch de meest voordelige verwarmingsmodus. "Lange tijd waren we ervan overtuigd dat

Nadere informatie

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312.

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312. Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik Aluminium HR-ketels ogano plus GB312 ogano plus GB402 ogano plus aluminium hoogrendement-ketels De nieuwe norm in aluminium HR-ketels:

Nadere informatie

Hoog Rendement voor Hoogbouw

Hoog Rendement voor Hoogbouw HR oplossingen voor hoogbouw N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m Hoog Rendement voor Hoogbouw Vervanging? HR is de norm Een particulier die energie wil besparen en zijn warmte- en warmwatercomfort

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Warmtepompen Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Het goede gevoel de juiste keuze te maken. Duurzaam genieten van extra comfort. Elke tijdperk kent zijn

Nadere informatie

VIESMANN VITODENS 200-W

VIESMANN VITODENS 200-W VIESMNN VITODENS 2-W Technische gegevens estelnummer en prijzen: zie prijslijst VITODENS 2-W type 2H HR-wandtoestel op gas, 17, tot 15, kw als installatie voor meerdere ketels tot 9, kw voor aardgas en

Nadere informatie

HR-oplossingen voor hoogbouw. Hoog Rendement Voor Hoogbouw

HR-oplossingen voor hoogbouw. Hoog Rendement Voor Hoogbouw HR-oplossingen voor hoogbouw Hoog Rendement Voor Hoogbouw Individuele Nefit HR-ketel Veilige investering met Hoog Rendement In veel appartementsgebouwen en andere hoogbouw wordt nog niet energiezuinig

Nadere informatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u op zoek bent naar een universele verwarmingsoplossing. Elk bouwproject is uniek. Daarom waardeert

Nadere informatie

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE een huis vol rendabele warmte De ideale combiketel bestaat De ideale combiketel biedt behaaglijke warmte en weldadig

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 3 Ecodan Next Generation Ecodan 100% ontworpen door

Nadere informatie

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie.

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie. Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie Leven vol energie Lucht/water warmtepomp ThermoAura Energie-efficiëntie en

Nadere informatie

Verwarming - ecologie

Verwarming - ecologie InterSOLUTION Beste mevrouw, Beste meneer, InterSOLUTION Van Marcke maakt van deze gelegenheid gebruik u via dit persdossier haar selectie producten voor te stellen voor de beurs InterSOLUTION. U vindt

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

Zelf Duurzaam Stroom opwekken

Zelf Duurzaam Stroom opwekken Zelf Duurzaam Stroom opwekken De meest efficiënte thuiscentrale ter wereld Gas wordt stroom Innovatieve Brandstofcel-technologie De BlueGEN wordt op uw gasaansluiting aangesloten en wekt vervolgens stroom

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Viessmann verwarmingsgids

Viessmann verwarmingsgids Viessmann verwarmingsgids Voorwoord 2/3 Een betrouwbaar perspectief met toekomstgerichte verwarmingssystemen Olie Aardgas zonnesystemen Biomassa Warmte uit de lucht en de aarde Het milieu beschermen en

Nadere informatie

Omdat we de aarde lenen van onze kinderen...

Omdat we de aarde lenen van onze kinderen... [ Lucht ] [ Water ] Zonnesystemen Productinformatie [ Aarde ] [ Buderus ] Omdat we de aarde lenen van onze kinderen... Warmte is ons element Laat de zon binnen Zonne-energie is gratis en kan op verschillende

Nadere informatie

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt Itho Daalderop Condenserende cv-ketels comfortabel & efficiënt Cube One - Royaal warm water tot 16 liter per minuut volcontinu - Hoogste tapwaterrendement - Intelligente comfortregeling - Geschikt voor

Nadere informatie

De natuurlijke combinatie

De natuurlijke combinatie Intergas Kombi Kompakt HRE EPC verlaging met 0.35 Informatie installateurs: Daikin Airconditioning Netherlands BV Fascinatio Boulevard 562 Postbus 8585 3009 AN Rotterdam t (088) 324 54 55 f (088) 324 54

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.09.2013 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl 884.347-06 Intergas Kombi Kompakt HRE Nieuw!

Nadere informatie