Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*"

Transcriptie

1 Verwarmen met olie

2

3 2/3 Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele verwarming van uw woning met stookolie. Met een condensatieketel levert u dankzij de efficiëntie en het onovertroffen rendement van 98 % (H s ) / 104 % (H i ) bij de omzetting van stookolie in warmte, een actieve bijdrage aan de klimaat- en milieubescherming. In onze condenserende olieketels zit de toekomst reeds ingebouwd. Ze zijn nu reeds klaar voor de omschakeling van fossiele olie op bio-olie. Daarmee komen wij tegemoet aan de veelvuldige vraag naar verwarmingstechnieken die over de hele lijn het milieu sparen. Maak met uw nieuwe verwarming ook gebruik van gratis zonne-energie! Alle verwarmingsketels zijn geschikt voor combinatie met de zonnetechniek van Viessmann de Viessmann systeemtechniek garandeert een optimale samenwerking tussen alle componenten, inclusief een comfortabele regeling die aan al uw wensen tegemoetkomt. * 98 % (H s ) / 104 % (H i )

4 Inhoud

5 4/5 Over deze brochure De olieketels van Viessmann beantwoorden aan alle eisen op het vlak van efficiënte en zuinige verwarming. In deze brochure vindt u de belangrijkste informatie over de olieketels van Viessmann. Energie besparen en klimaat beschermen vanaf pagina 6 Lees hier waarom het loont uw verwarming nu te vervangen en op die manier actief bij te dragen aan de klimaatbescherming en de vermindering van het verbruik van fossiele energie. Oliecondensatietechniek vanaf pagina 14 De Vitoladens oliecondensatieketels bieden de hoogste energiebenutting bij een uiterst zuinig verbruik. Olietechniek met lage en zeer lage temperatuur vanaf pagina 28 Vitola en Vitorond zijn de aantrekkelijk geprijsde klassiekers onder de olieketels. Ze zijn verkrijgbaar in talloze vermogenscategorieën voor elke verwarmings- en warmwaterbehoefte.

6 Inleiding

7 6/7 Energie besparen en klimaat beschermen Viessmann is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame bescherming van het milieu. Op basis daarvan bepalen wij onze bedrijfsfilosofie en onze producten. "Niets is zo goed dat het niet kan worden verbeterd." Dit grondbeginsel is ook in onze ondernemingsprincipes verankerd. Als leider op kwaliteits- en technologisch vlak hebben wij binnen onze sector de taak en het doel steeds opnieuw de grenzen te verleggen. Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor ons productaanbod, dat er steeds op gericht is het verbruik van fossiele brandstoffen beduidend te verlagen en geleidelijk door hernieuwbare energiebronnen te vervangen. De 'verwarmingsmarkt' heeft met ongeveer 40 procent namelijk het grootste aandeel in het energieverbruik. 'Transport', 'Verkeer' en 'Stroom' nemen de rest voor hun rekening met telkens 20 procent. Deze waarden zijn bij benadering ook naar andere industrielanden overdraagbaar. Op basis van de almaar stijgende energiekosten komt het er dus op aan het verbruik aan fossiele energiebronnen zo snel mogelijk te reduceren. Condensatietechniek biedt hoogste rendement Rekening houdend met de totale investering bij de huidige energieprijzen, is de condensatietechniek de goedkoopste optie. Condenserende olieketels van Viessmann zetten de stookolie voor 98 %(H s )/ 104 %(H i ) om in warmte. Bovendien is de condensatietechniek dankzij de mogelijkheid van toevoeging van biogene brandstoffen, bv. bio-aardgas, reeds klaar voor de toekomst. Investeer daarom nu in moderne condensatietechniek. De besparingen die u daarmee bereikt, zijn aanzienlijk. Bovendien levert u een effectieve bijdrage aan de duurzame bescherming van het klimaat door onnodige CO 2 -uitstoot te vermijden. Viessmann heeft ook voor u de juiste oplossing! Viessmann biedt energiebesparende verwarmingssystemen op stookolie, gas, zonne-energie, hout en natuurlijke warmte. De pictograen maken het u gemakkelijk zich te oriënteren. Bij Viessmann wordt consequent gewerkt aan nieuwe milieuvriendelijke oplossingen. Het resultaat hiervan zijn kostenbesparende en efficiënte verwarmingssystemen die het milieu ontzien.

8 Inleiding Wat u moet weten Goede redenen om uw verwarmingsinstallatie te vervangen en voor een efficiënte condenserende olieketel te kiezen. In België alleen al zijn er nog zo'n verwarmingsinstallaties in gebruik die ouder zijn dan 25 jaar. De eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verspillen door energie die nutteloos wordt verbrand en als onbenutte warmte door de schoorsteen verdwijnt. Bovendien belasten deze oude installaties het klimaat door hun onnodige CO 2 -uitstoot en dragen ze bij aan de opwarming van de aarde. Door deze installaties meteen te vervangen door een condenserende HR-ketel en te combineren met zonne-energie, zouden de eindverbruikers tot 35 procent energie besparen. Verwarmingsondersteuning met zonne-energie De gratis energie van de zon wordt nog altijd te weinig benut voor verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming. Met name bij modernisering van de verwarming of vernieuwing van de ketel, zou u een combinatie met een zonne-installatie in overweging moeten nemen. Deze installaties, die op basis van hun hoge energiebesparing reeds na enkele jaren worden terugverdiend, worden gesubsidieerd door de overheid. Zo bespaart u met een condenserende ketel Met een condenserende ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van stookolie, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met een Inox-radiaal warmtewisselaar in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem. De efficiënte oliecondensatieketels van Viessmann werken zuinig en sparen daardoor het milieu. Lever ook uw persoonlijke bijdrage. Met deze technologie halen condensatieketels een rendement van wel 98 procent en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO 2 -emissies.

9 8/9 Efficiënter, zuiniger en emissiearmer - moderne oliecondensatietechniek van Viessmann 2 % +8 % 90 % 98 % Zo werkt de condensatietechniek Viessmann condenserende verwarmingsketels halen een rendement tot 98 %(H s )/ 104 %(H i ). Door de condensatie van de waterdamp in de rookgassen wordt nog extra warmte onttrokken en teruggeleid naar het verwarmingssysteem. Dit verhoogt de efficiëntie en verlaagt uw verwarmingskosten en de belasting van het milieu.

10 Nuttige weetjes bij renovatie Een investering die rendeert Ideaal warmtevermogen voor elke woonoppervlakte. Wanneer u een nieuwbouw of renovatie plant, moet u er tijdig over nadenken welke verwarmingsinstallatie bij uw behoefte past. U kunt veel geld besparen wanneer bij de keuze van de verwarmingsketel vooraf de reële behoefte berekend wordt. In het assortiment kleine ketels vindt men condenserende olieketels met een vermogen van 12,9 tot 53,7 kw en lagetemperatuurketels op olie met een vermogen van 18 tot 100 kw. Van kleine flats tot appartementsgebouwen, Viessmann heeft voor elke situatie de passende oplossing. Voordelig verwarmen Met de efficiënte oliecondensatietechniek van Viessmann is verwarmen dankzij de geringe investeringskosten en het lage verbruik bijzonder voordelig. Bovendien adviseren wij de nieuwe verwarming aan te vullen met een zonne-installatie voor verwarmingsondersteuning en warmwatervoorziening. Dankzij de Viessmann systeemtechniek vindt u alles onder één dak.

11 10/11 Renoveer uw verwarming U spaart onmiddellijk contant geld uit. Welke warmtebron u ook kiest u bespaart hoe dan ook veel geld! De volgende voorbeelden laten duidelijk zien welke mogelijkheden u hebt met de olieverwarmingsketels van Viessmann: Renovatie met een condensatieketel op olie Energiebesparing 24 % CO 2 -besparing* 32 t Renovatie met een lagetemperatuurketel op olie Energiebesparing 17 % CO 2 -besparing* 23 t Naast de condenserende olieketel: modernisering met een zonne-installatie Bijkomende energiebesparing 7 % Bijkomende CO 2 -besparing* 9 t Besparing op de sanitair waterverwarming Vergelijkingsbasis: Gebouw van 140 m 2, bj (huis + oude ketel, 27 kw). * Berekend op 15 jaar.

12 Mijlpalen

13 12/13 Viessmann verlegt de grenzen In zijn meer dan 90-jarige bedrijfsgeschiedenis heeft Viessmann regelmatig nieuwe mijlpalen neergezet in de ontwikkeling van geavanceerde verwarmingstoestellen. Viessmann is van oudsher de voortrekker binnen de verwarmingssector. Door voortdurende innovaties werd het rendement van de omzetting van energie in warmte opgevoerd tot wat technisch haalbaar is. Tegelijk werden het energieverbruik en de CO 2 -uitstoot van onze verwarmingsketels drastisch verlaagd. Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak De uitvinding van het tweeschalige samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak in de jaren 1970 was een reuzensprong inzake energiezuinig verwarmen. Ook vandaag nog staat dit synoniem voor hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur. Net als voorheen is dit verwarmingsoppervlak een belangrijk onderdeel van de succesvolle Viessmann Vitola olieketels, dat reeds in 1,7 miljoen Viessmann-ketels werd ingebouwd. Inox-radiaal-verwarmingsoppervlak Alle condenserende olieketels van Viessmann worden tegenwoordig uitgerust met een Inox-radiaal-verwarmingsvlak uit roestvast staal. Deze onverwoestbare techniek garandeert het hoge rendement van 98 %(H s )/ 104 %(H i ) en onderscheidt zich door een lange levensduur en een betrouwbare en efficiënte werking. De oliecondensatieketels zijn reeds klaar voor de toekomstige normen, aangezien ze kunnen worden gestookt met verschillende soorten stookolie en met toegevoegde bio-olie. Bekroond design Spitstechnologie en een aantrekkelijk design gaan bij Viessmann hand in hand. Wereldwijd ontving de onderneming de voorbije jaren voor haar producten meer dan 40 belangrijke designprijzen. Reeds zesmaal werden Viessmann verwarmingsketels bekroond met de befaamde red dot design award. Bijzonder efficiënte techniek 'Made in Germany' met bekroond design: De Vitoladens 300-C werd in 2007 bekroond met de red dot design award. In de oliecondensatieketel Vitoladens 300-C werden de voordelen van het samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak gecombineerd met een rechtstreeks aangesloten Inox-radiaal-warmtewisselaar in roestvast staal. Een mijlpaal inzake innovatieve verwarmingstechniek: het gebruik van hooggelegeerd roestvast staal. Hier bij onze Inox-radiaal-warmtewisselaar

14

15 Oliecondensatietechniek 14/15 VITOLADENS U kunt er lang over nadenken of uw verwarming klaar is voor de toekomst. Of ze gewoon instellen op de toekomst. Met de oliecondensatietechniek van Viessmann is de verwarmingstechniek van morgen vandaag reeds beschikbaar. Met een rendement van 98 %(H s )/ 104 %(H i ) is de oliecondensatietechniek ook in de toekomst een van de zuinigste en schoonste manieren om warmte te produceren. Door de condensatie van de verwarmingsgassen wordt extra warmte gewonnen die bij klassieke ketels verloren gaat. Vitoladens 300-C De hoogste energiebenutting gekoppeld aan minimale afmetingen. Vermogen: 12,9 tot 28,9 kw. Pagina 16 Met Vitoladens zit u altijd goed Met uw keuze voor een Vitoladens oliecondensatieketel zit u altijd goed. En wel om verschillende redenen: Hoge betrouwbaarheid Lange levensduur Comfortabele warmte en warmwaterbereiding Kostenbesparing door zuinig energieverbruik Perfect op elkaar afgestemde combinatie met zonnetechniek Aantrekkelijke subsidies Vitoladens 300-T De meest verkochte condensatieketel op stookolie ter wereld. Vermogen: 20,2 bis 53,7 kw. Pagina 20 Vitoladens 333-F Condensatieketel op stookolie met geïntegreerde warmwaterboiler. Vermogen: 12,9 bis 23,5 kw. Pagina 24 Vitoladens 300-W Doeltreffend en betrouwbaar in de compactste vorm: Condensatiewandtoestel op stookolie. Vermogen: 12,9 bis 23,5 kw. Pagina 24

16 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-C

17 16/17 VITOLADENS 300-C Ons topmodel biedt de beste prijs-prestatieverhouding van zijn klasse. Zijn compacte afmetingen en zijn bekroonde design zullen u overtuigen! U verdient uw investering in de Vitoladens 300-C al na enkele jaren terug: gewoon door de jaarlijkse besparing op dure stookolie, doordat onze condensatieketel door zijn hoge efficiëntie in vergelijking met een ouder keteltype minder verbruikt. Onze Vitoladens 300-C is een technologisch hoogstandje. Dankzij zijn compactheid is deze oliecondensatieketel bijzonder plaatsbesparend en kan hij nagenoeg overal worden opgesteld. Daardoor is hij ideaal voor de vernieuwing van een verwarming. Bij nieuwbouw kan de bespaarde ruimte voor andere doelen worden ingepland. De condensatieketel die klaar is voor de toekomst De bijzonder efficiënte condensatietechnologie is geschikt voor gebruik met alle verkrijgbare soorten stookolie. Bij een moderne verwarmingsinstallatie hoort ook innovatieve zonnetechniek om gebruik te maken van gratis zonne-energie! Bij Viessmann bieden wij u daarvoor een systeem dat optimaal op de Vitoladens 300-C is afgestemd. Krachtig en efficiënt Met drie beschikbare vermogens tot 28,9 kw kiest u de juiste oliecondensatieketel voor uw woonruimte in een één- of tweegezinswoning. De compacte tweetraps blauwevlambrander past het brandervermogen aan naargelang de warmtebehoefte en garandeert de hoogste energie-efficiëntie. Het rendement van de Vitoladens 300-C bedraagt 98 % (H s ) / 104 % (H i ) en is technisch nauwelijks nog te overtreffen. Het design van de Vitoladens 300-C werd door het Design Centrum Nordrhein-Westfalen bekroond met de gegeerde red dot design award. Meer over zijn techniek leest u op de volgende pagina. Winnaar GOED (1,6) VITOLADENS 300-C Getest : 10 olieketels 2 winnaars Uitgave 03/2009 Uitstekende kwaliteit waar u op kunt vertrouwen: In het meinuer 2008 van de Stiftung Warentest kreeg de Vitoladens 300-C het predicaat "goed". Meer informatie vindt u op:

18 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-C 12,9 tot 28,9 kw Flexibele toepassingen De Vitoladens 300-C is een bijzonder efficiënte oliecondensatieketel met flexibele toepassingsmogelijkheden. Met zijn compacte vormgeving is hij geschikt voor nieuwbouw maar ook ter vervanging van een verouderde ketel. Zeer efficiënte warmtewisselaar De corrosiebestendige Inox-radiaalwarmtewisselaar in roestvast staal vormt het hart van de condensatieketel. Door de rechtstreekse verbinding met het samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak wordt de energie nagenoeg zonder verliezen en efficiënt omgezet in warmte. Het bijzonder zuinige verbruik van dure stookolie resulteert ook in een lagere CO 2 -emissie. Zo levert u met de Vitoladens 300-C meteen uw persoonlijke bijdrage aan een actieve klimaatbescherming. Zuinige brander Langere onderhoudsintervallen en dus lagere servicekosten sparen uw portemonnee. De bijzonder stille, compacte tweetraps blauwevlambrander van de Vitoladens 300-C past het brandervermogen aan naargelang de warmtebehoefte en is zuinig en efficiënt. De brander werkt gesloten of open, zodat de oliecondensatieketel op elke gewenste plek kan worden geïnstalleerd. Bekroond design De Vitoladens 300-C werd reeds bekroond met de red dot design award. De condensatieketel kan vlak tegen een wand worden geplaatst, doordat alle aansluitingen zich aan de bovenkant bevinden. De condensatieketel is in de fabriek voorgemonteerd en kan ter plaatse snel worden geïnstalleerd. De constructie en aard van de warmtewisselaar in roestvast staal bevordert de condensatie van de verwarmingsgassen. Het condensaat dat hierbij ontstaat, spoelt het verwarmingsoppervlak en zorgt zo voor een zelfreinigend effect, dat een permanent hoog rendement van 98 %(H s )/ 104 %(H i ) garandeert. Ideaal is de combinatie met de warmwaterboiler Vitocell 300-H, die een eenheid vormt met de Vitoladens 300-C. Mocht op de standplaats van de condensatieketel de inbouw van een neutraliseringsinstallatie voorgeschreven zijn, is daarvoor voldoende plaats in het onderstel van de ketel Vitoladens 300-C 1 Rookgas- en luchttoevoerleiding naar boven 2 Vitotronic-regeling 3 Geïntegreerde Inox-radiaal-warmtewisselaar uit roestvast staal 4 Compacte tweetraps blauwevlambrander 5 Veiligheidsgroep meegeleverd 6 Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak 7 Geïntegreerde geluiddemper

19 18/19 Dankzij de compacte afmetingen kan de Vitoladens 300-C zeer plaatsbesparend worden opgesteld. In combinatie met de warmwaterboiler Vitocell 300-H vormt hij een mooi geheel. De voordelen op een rij De Inox-Radiaal-warmtewisselaar uit roestvast staal vormt het hart van onze gascondensatieketels. Hij garandeert de hoogste efficiëntie en een lange levensduur. Bijzonder efficiënte en compacte vloerstaande oliecondensatie-unit Rendement tot 98 %(H s )/ 104 %(H i ) Hoogste energiebenutting gekoppeld aan minimale afmetingen Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak met direct aangesloten Inox-radiaal-warmtewisselaar uit roestvast staal Tweetrapse compacte blauwevlambrander met open of gesloten werking Stille werking door een geïntegreerde geluidsdemping Alle gangbare soorten extra lichte stookolie zijn bruikbaar. Ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: stookolie EL zwavelarm met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Snelle plaatsing en opstelling, kant-en-klaar gemonteerd Plaatsbesparende inbouw van de neutraliseringsinstallatie mogelijk in het ketelonderstel Veiligheidsgroep meegeleverd Winnaar van de stichting Warentest 05/2008 (Duitsland) Technische gegevens zie pagina 38/39.

20 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-T

21 20/21 VITOLADENS 300-T De meest verkochte hoog renderende condensatieketel ter wereld. Profiteer van de beproefde Viessmann-techniek! Met de Vitoladens 300-T zit u altijd goed. Zowel voor renovatie of nieuwbouw - deze vloerstaande oliecondensatieketel valt op door zijn hoge bedrijfszekerheid en zijn aantrekkelijke prijs. In het vermogenssegment van 20,2 tot 53,7 kw biedt de Vitoladens 300-T een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden van één- en tweegezinswoningen tot kleinere bedrijven. De wereldkampioen Met de Vitoladens 300-T beschikt u over een oliecondensatieketel die ongeëvenaard is. De verwarmingsketel onderscheidt zich door een buitengewone bedrijfszekerheid en lange levensduur. Behalve het zuinige stookolieverbruik, blijven ook de onderhoudskosten aan de zeer lage kant. Goed in vorm Met zijn zilveren hightech-look komt de condensatieketel in elke omgeving goed voor de dag. In principe hoeft hij niet in een klassieke stookruimte te worden opgesteld. Een hoekje in de hobby- of wasruimte volstaat. Het design van de Vitoladens 300-T werd meermaals bekroond met gerenoeerde designprijzen. Meer over zijn techniek leest u op de volgende pagina.

22 Oliecondensatie techniek Vitoladens 300-T 20,3 tot 53,7 kw Onze verkooptopper De Vitoladens 300-T is wereldwijd de meest verkochte oliecondensatieketel en dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs. In het vermogenssegment van 20,2 tot 53,7 kw is de Vitoladens 300-T vooral bij renovatie de ideale oplossing voor een condensatieketel op stookolie. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en beproefde onderdelen is de Vitoladens 300-T even zuinig als betrouwbaar. Schone verbranding De Vitoflame 300 unit blauwevlambrander garandeert een zeer emissiearme, milieuvriendelijke en efficiënte verbranding. Inox-radiaal-warmtewisselaar uit roestvast staal De tweetrapse warmtewinning van de Vitoladens 300-T bestaat uit het beproefde, samengestelde biferrale verwarmingsoppervlak en de nageschakelde corrosiebestendige Inox- Radiaal-warmtewisselaar van roestvast staal. Deze constructie zorgt ervoor dat de verbranding en de condensatie van elkaar gescheiden plaatsvinden, zodat de verbrandingsgassen aanslagvrij condenseren. In de praktijk zorgt dit voor lange service-intervallen voor de reiniging van de verbrandingskamer, met beduidend lagere onderhoudskosten. Stille werking Dankzij de in de verbrandingskamer geïntegreerde geluidsdemping werkt de Vitoladens 300-T bijzonder stil Vitoladens 300-T Vitotronic-regeling 2 Brede waterwanden en grote waterinhoud 3 Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak uit gietijzer en staal 4 Oliebrander-unit Vitoflame Bijzonder efficiënte isolatie 6 Inox-radiaal-warmtewisselaar

23 22/23 De warmwaterboiler Vitocell 300-H kan onder de Vitoladens 300-T worden geplaatst en vraagt geen extra ruimte. De voordelen op een rij De meest verkochte oliecondensatieketel ter wereld Duurzaam en miljoenen malen beproefd samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak Corrosiebestendige Inox-radiaal-warmtewisselaar uit roestvast staal Rendement tot 97% (H s )/ 103 %(H i ) Warmtewisselaar eenvoudig schoon te maken door makkelijke toegang tot de oppervlakken Flexibele plaatsing door gesloten of open werking Alle gangbare soorten extra lichte stookolie zijn bruikbaar. Ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: stookolie EL zwavelarm met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Stille werking door geïntegreerde geluidsdemping De Vitoflame 300 unit blauwevlambrander in de Vitoladens 300-T blijft ver onder de emissiewaarden van het Duitse milieulabel "Blauer Engel", de Zwitserse schoneluchtrichtlijn en het Hamburgse steunprograa Technische gegevens zie pagina 38/39.

24 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-W Vitoladens 333-F

25 24/25 VITOLADENS 300-W VITOLADENS 333-F Bijzonder compact en plaatsbesparend: oliecondensatieketels voor wand- of vloermontage met geïntegreerde warmwaterboiler. De twee oliecondensatieketels Vitoladens 300-W en Vitoladens 333-F zijn technisch identiek. Beide zijn verkrijgbaar in twee vermogenscategorieën tot 23,5 kw. Deze Vitoladens 333-F biedt bovendien een geïntegreerde geëmailleerde warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter voor een hoog warmwatercomfort. Vitoladens 300-W: Ideaal voor wandmontage De Vitoladens 300-W is de compacte oliecondensatieketel voor wandmontage. Dankzij de ingebouwde geluiddemper is ook een stille werking in de woning, bv. in de bijkeuken, zonder problemen mogelijk. De corrosiebestendige Inox-radiaalwarmtewisselaar uit roestvast staal, een eigen Viessmann product, is optimaal aangepast aan de eigenschappen van de compacte blauwevlambrander. Vitoladens 333-F: Hoog warmwatercomfort inbegrepen Bij de Vitoladens 333-F is de warmwaterboiler voor een comfortabele warmwatervoorziening meteen ingebouwd. Met zijn inhoud van 130 liter vraagt deze oliecondensatieketel nauwelijks meer plaats dan een diepvrieskast. Hij is de ideale oplossing wanneer de ruimte beperkt is bij nieuwbouw of renovatie. Vaak bestaan oude installaties uit een aparte verwarmingsketel en warmwaterboiler. Deze kunnen volledig worden vervangen door de Vitoladens 333-F. Het design van de Vitoladens 300-W werd door het Design Centrum Nordrhein-Westfalen bekroond met de gegeerde red dot design award. Het design van de Vitoladens 333-F werd bekroond met de gerenoeerde if-design-prijs.

26 Oliecondensatietechniek Vitoladens 300-W Vitoladens 333-F 12,9 tot 23,5 kw De Vitoladens 300-W is compact en kan ook in een nis worden gemonteerd. Aan de zijkanten hoeft geen speling te worden gelaten, aangezien alle componenten via de voorzijde bereikbaar zijn. Vitoladens 300-W: spaart ruimte U wenst uw oude verwarmingsketel te vervangen door een moderne oliecondensatieketel die bovendien ook plaats bespaart? Dan is de Vitoladens 300-W de juiste keuze! De condensatieketel is zo compact dat hij met zijn breedte van 480 ook moeiteloos in een nis kan worden gemonteerd. Alle componenten zijn via de voorzijde bereikbaar, er is geen zijdelingse speling vereist. Vitoladens 333-F: Met een warmwaterboiler van 130 liter U verlangt een optimaal verwarmings- en warmwatercomfort in één toestel? Geen probleem met de Vitoladens 333-F! Deze zuinige oliecondensatieketel heeft een geïntegreerde warmwaterboiler van 130 liter voor een comfortabele warmwatervoorziening. Zuinige brander De bijzonder stille, compacte tweetraps blauwevlambrander van deze condensatieketel past het brandervermogen aan naargelang de warmtebehoefte en is zuinig en efficiënt. Energieverspilling is uitgesloten. De brander werkt gesloten of open, zodat de oliecondensatieketel op elke gewenste plek kan worden geïnstalleerd. De brander is geschikt voor alle gangbare zwavelarme stookoliesoorten. Efficiënt tot in de details Bij de Vitoladens 300-W en Vitoladens 333-F, die een rendement halen van 98 %(H s )/ 104 %(H i ), zorgt een geïntegreerde hoogefficiënte gelijkstroompomp nu voor nog meer energiebesparing. Deze nieuwe CVpomp verbruikt in vergelijking met klassieke pompen tot 70 procent minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energielabel A Vitoladens 333-F 3 1 Inox-radiaal-warmtewisselaar 2 Compacte tweetraps blauwevlambrander 3 Geëmailleerde warmwaterboiler, 130 liter inhoud 4 Expansievat 5 Vitotronic-regeling 6 Hoogefficiënte gelijkstroompomp 7 Geïntegreerde geluidsdemping

27 26/27 De compacte oliecondensatieketel Vitoladens 333-F kan ook plaatsbesparend in een nis worden gemonteerd. De voordelen op een rij Nieuwe Vitotronic-regeling van de Vitoladens 333-F makkelijke bediening dankzij eenvoudige navigatie en een groot, goed afleesbaar display, bv. voor het instellen van de schakeltijden. Efficiënte en betrouwbare condensatiebenutting met stookolie door de Inox-radiaal warmtewisselaar Rendement tot 98 %(H s )/ 104 %(H i ) Warmteproductie op maat door compacte tweetraps blauwevlambrander Open en gesloten werking Geschikt voor alle gangbare zwavelarme stookoliesoorten ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: stookolie EL zwavelarm met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Laag stroomverbruik door uiterst efficiënte gelijkstroompomp Ideaal voor nisinbouw zonder zijdelingse speling Voordeel van de Vitoladens 300-W Bijzonder compacte oliecondensatieketel voor wandmontage Voordeel van de Vitoladens 333-F Geïntegreerde, geëmailleerde warmwaterboiler van 130 liter voor hoog sanitair warmwatercomfort Eenvoudig te bedienen nieuwe regeling met tekst- en grafisch display Technische gegevens zie pagina 38/39.

28

29 Lagetemperatuurketels op olie 28/29 VITOLA VITOROND Voor renovatie zijn de beproefde stookolieketels Vitola en Vitorond voordelige en efficiënte oplossingen. De klassieke zeer-lage- en lagetemperatuurketels hebben ten opzichte van oude installaties het voordeel van een weersafhankelijke werking. Terwijl verouderde verwarmingsketels altijd met een constant hoge ketelwatertemperatuur van soms 90 C moeten worden gestookt, wordt bij Viessmann verwarmingen op stookolie de temperatuur van het ketelwater afhankelijk van de buitentemperatuur geregeld. De zeer-lagetemperatuurketel Vitola schakelt zelfs helemaal uit wanneer er geen warmte gevraagd wordt. Hierdoor dalen het energieverbruik en de kosten gevoelig: In een rechtstreekse vergelijking met technisch verouderde installaties kunt u tot 30 procent stookolie besparen. Vitola 222 Zeer-lagetemperatuurketel op olie Vitola 200 met een geïntegreerde warmwaterboiler van 150 liter. Nominaal vermogen: van 18 tot 27 kw. Pagina 30 Vitola 200 Zeer-lagetemperatuurketel op olie met een nominaal vermogen: van 18 tot 63 kw. Pagina 30 Vitorond 111 Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie, nominaal vermogen: 18 tot 33 kw, met geïntegreerde warmwaterboiler van 130/160 liter. Pagina 34 Vitorond 100 Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie. Nominaal vermogen: van 18 tot 100 kw. Pagina 34

30 Zeer-lagetemperatuurketels op olie Stalen verwarmingsketels Vitola 222 Vitola 200

31 30/31 VITOLA 222 VITOLA 200 De klassiekers van Viessmann - duurzaam, efficiënt en zuinig. Het samengestelde biferrale verwarmingsoppervlak van de Vitola verwarmingsketels geldt als maatstaf voor hoge kwaliteit en heeft tot op heden reeds 1,7 miljoen keer zijn deugdelijkheid bewezen. Zijn betrouwbare techniek en buitengewoon lange levensduur zijn befaamd. Renoveren zonder moeite De twee zeer-lagetemperatuurketels Vitola 200 en Vitola 222 zijn reeds jarenlang beproefde verwarmingsketels in het Viessmann assortiment. De Vitola 222 beschikt bovendien over een geïntegreerde warmwaterboiler van 150 liter inhoud. Wie vandaag vooral voordelig wil renoveren of om andere redenen gewoon een defecte verwarming moet vervangen, maakt met de Vitola een goede keuze. Het design van de Vitola 200 werd meermaals bekroond met gerenoeerde designprijzen. Meer over zijn techniek leest u op de volgende pagina.

32 Zeer-lagetemperatuurketels op olie Stalen verwarmingsketels Vitola tot 27 kw Vitola tot 63 kw Vitola 222: de beproefde norm met een warmwaterboiler Bij de Vitola 222 levert de geëmailleerde, bovengeplaatste warmwaterboiler van 150 liter snel voldoende warm water voor een weldadig bad. Bovendien biedt hij voldoende reserve bij gelijktijdige afname van warm en heet water op verschillende plaatsen in het huis of in de woning. Met zijn vloeroppervlakte van nauwelijks 0,84 m² maakt de Vitola 222 zich heel klein en vindt hij overal een plekje. Vitola 200: een beproefde techniek Betrouwbaar, voordelig, zuinig de voordelen van de Vitola 200 zijn niet te stoppen. Deze olieverwarmingsketel is al jarenlang de norm voor probleemloos verwarmen en eenvoudige warmwatervoorziening. 1 Met een nominaal vermogen van 18 tot 63 kw is de Vitola 200 ideaal voor een renovatie van de verwarming met een minimum aan kosten. Verschillende appartementen kunnen probleemloos van warmte worden voorzien. Kies het juiste model voor uw noden en verspil geen geld meer door een meestal overgedimensioneerde oude verwarmingsketel. Schone verbranding De beproefde oliebranders Vitoflame 200 en Vitoflame 300 zorgen voor een bijzonder schone verbranding van de stookolie. Daarmee blijven ze ruimschoots onder de grenswaarden van het Duitse milieulabel "Blauer Engel" en de Zwitserse schoneluchtrichtlijn. Helpt besparen Het samengestelde biferrale verwarmingsoppervlak in staal en gietijzer maakt het mogelijk de ketelwatertemperatuur continu aan te passen aan de buitentemperatuur. En wanneer er geen warmte nodig is, schakelt de Vitotronicregeling de verwarmingsketel helemaal uit, zodat dure stookolie wordt uitgespaard en de verwarmingskosten dalen. 2 3 Vitola Vitotronic-regeling Geïntegreerde warmwaterboiler van 150 liter 3 Brede waterwanden en grote waterinhoud 4 Bijzonder efficiënte isolatie 5 Samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak uit gietijzer en staal 6 Oliebrander-unit Vitoflame 200 gesloten werking mogelijk

33 32/33 In de moderne Viessmann-look komt de Vitola 200 in elke omgeving goed voor de dag. Hier met de naastgeplaatste warmwaterboiler Vitocell 300-V, die verkrijgbaar is in vijf verschillende maten. De voordelen op een rij Voordelig geprijsd en betrouwbaar Lange levensduur door samengesteld biferraal verwarmingsoppervlak Rendement tot 90 %(H s )/ 96 %(H i ) Schakelt volledig uit wanneer er geen warmte gevraagd wordt Schone verbranding Ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: stookolie EL zwavelarm met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Ideaal voor probleemloos vervangen van defecte oude ketel Het beproefde samengestelde biferrale verwarmingsoppervlak garandeert een hoog rendement en lange levensduur. Voordeel van de Vitola 222 Geïntegreerde warmwaterboiler van 150 liter voor comfortabele warmwatervoorziening Geringe vloeroppervlakte van slechts 0,84 m² Voordeel van de Vitola 200 Zeer-lagetemperatuurketel op olie met een nominaal vermogen tot 63 kw, ook geschikt voor appartementsgebouwen Technische gegevens zie pagina 38/39.

34 Lagetemperatuurketels op olie Gietijzeren verwarmingsketels Vitorond 111 Vitorond 100

35 34/35 VITOROND 111 VITOROND 100 Onze Vitorond 100 en Vitorond 111 zijn aantrekkelijk geprijsde gietijzeren lagetemperatuurketels die vele voordelen bieden. De Vitorond 111 is bovendien uitgerust met een geïntegreerde warmwaterboiler. Wanneer u bij de vervanging van een defecte of sterk verouderde verwarming over weinig plaats beschikt, is de Vitorond 100 de eerste keuze. Deze gietijzeren verwarmingsketel is bijzonder plaatsbesparend. Een voordelige prijs maakt hem buitengewoon aantrekkelijk. Voor de warmwatervoorziening kan de Vitorond 111 beschikken over een geïntegreerd boilervolume van 130 of 160 liter.

36 Lagetemperatuurketels op olie Gietijzeren verwarmingsketels Vitorond tot 33 kw Vitorond tot 100 kw Vitorond 111: Een voordeel met warmwaterboiler De Vitorond 111 is de compacte, volledig van buiswerk voorziene combinatie van de Vitorond 100 en een warmwaterboiler. Afhankelijk van het gekozen ketelvermogen wordt de Vitorond 111 geleverd met een geïntegreerde warmwaterboiler van 130 liter (18 kw) of 160 liter (22, 27 en 33 kw). Door de levering in losse delen gaat de Vitorond 111 door elke deur. Vitorond 100: voor als het krap wordt Vooral bij oude gebouwen en appartementsbouwen is de beschikbare plaats voor het inbouwen van een nieuwe verwarming vaak zeer beperkt. Smalle keldertrappen maken dat een krachtige verwarming moeilijk op zijn plaats kan worden gebracht. De Vitorond 100 biedt hier de perfecte oplossing voor een renovatie, doordat hij met zijn compacte afmetingen ook in kleine ruimten snel en makkelijk kan worden opgesteld. Degelijke Viessmann kwaliteit De gietijzeren Vitorond-ketels bieden drie belangrijke voordelen voor uw verwarming. Namelijk: lage uitstoot van schadelijke stoffen, efficiënt brandstofgebruik en dus lage verwarmingskosten. De Vitorond 111 valt op door zijn bekroond design. Het Eutectoplex-verwarmingsoppervlak garandeert een hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur. De lagetemperatuurtechniek van de Vitorond verwarmingsketels sluit spanningsscheuren vrijwel uit, aangezien het zogenaamde JetFlow-systeem voor een gelijkmatige temperatuurverdeling van het verwarmingsretourwater zorgt. 1 2 Gesloten werking Met de Vitoflame 200 oliebrander kunnen de Vitorond 111 verwarmingsketels ook gesloten werken Vitorond Rookgasafvoer naar boven Vitotronic-regeling 3 Eutectoplex-verwarmingsoppervlak 4 Oliebrander-unit Vitoflame 5 Bijzonder efficiënte isolatie 6 Geïntegreerde, geëmailleerde warmwaterboiler

37 36/37 Voor de Vitorond 100 zijn er warmwaterboilers met een volume van 130 tot 500 liter verkrijgbaar. De voordelen op een rij Hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur dankzij het Eutectoplex-verwarmingsoppervlak Rendement tot 89 %(H s )/ 94,5 %(H i ) Zuinig en milieuvriendelijk Ook voor stookolie DIN EL A Bio 10: stookolie EL zwavelarm met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME) Compact en kant-en-klaar gemonteerd (tot 33 kw) Ideaal voor renovatie van de verwarming met een klein budget JetFlow-systeem verhindert spanningsscheuren Eenvoudig en voordelig onderhoud Eutectoplex-verwarmingsoppervlak Voordeel van de Vitorond 111 Geïntegreerde warmwaterboiler van 130 liter (18 kw), 160 liter bij 22, 27 en 33 kw Voordeel van de Vitorond 100 Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie met een nominaal vermogen van 18 tot 100 kw Technische gegevens zie pagina 38/39.

38 Technische gegevens Oliecondensatietechniek Oliecondensatieketel Vitoladens 300-C Pagina 16 Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 12,9/19,3 16,1/23,5 19,3/28,9 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) 12/18 15/22 18/27 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht (met warmte-isolatie, brander en ketelkringregeling) kg Inhoud ketelwater liter 42,5 42,5 55 Oliecondensatieketel Vitoladens 300-T Pagina 20 Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 20,2 24,6 28,9 35,4 42,8 53,7 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) 18,8 22,9 27,0 33,0 40,0 50,0 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht (met warmte-isolatie, brander en ketelkringregeling) kg Inhoud ketelwater liter Oliecondensatieketel Vitoladens 333-F Pagina 24 Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 12,9/19,3 16,1/23,5 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) 12,0/18,0 15,0/22,0 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Totaal gewicht kg Inhoud ketelwater liter Inhoud warmwaterboiler liter Oliecondensatieketel Vitoladens 300-W Pagina 24 Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kw 12,9/19,3 16,1/23,5 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) 12,0/18,0 15,0/22,0 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Totaal gewicht kg Inhoud ketelwater liter 12 12

39 Lagetemperatuur-/Zeer-lagetemperatuurketels op olie 38/39 Stalen zeer-lagetemperatuurketel op olie Vitola 222 Pagina 30 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Totaal gewicht kg Inhoud ketelwater liter Boilerinhoud liter Stalen zeer-lagetemperatuurketel op olie Vitola 200 Pagina 30 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht (met warmte-isolatie, brander en ketelkringregeling) kg Inhoud ketelwater liter Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie Vitorond 111 Pagina 34 Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kw Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Totaal gewicht kg Inhoud ketelwater liter Inhoud boiler liter Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie Vitorond 100 Pagina 34 Nominaal vermogen kw Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht (met warmte-isolatie, brander en ketelkringregeling) kg Inhoud ketelwater liter

40

41 40/41 Viessmann: het bedrijf Comfortabel, zuinig en milieuvriendelijk warmte produceren en deze op maat van de behoefte ter beschikking stellen: dat is het doel waarvoor het familiebedrijf Viessmann zich al drie generaties lang engageert. Met een groot aantal zelf ontwikkelde producten en oplossingen realiseerde Viessmann de ene mijlpaal na de andere. Deze maakten het bedrijf tot de technologische voortrekker en trendsetter van de hele branche. Met 16 fabrieken in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Canada, Polen, Hongarije en China, met verkooporganisaties in Duitsland en 35 andere landen en met 120 verkoopkantoren wereldwijd, is Viessmann sterk internationaal georiënteerd. Energiecentrale van de toekomst In het kader van een omvattend klimaatbeschermingsconcept heeft Viessmann een energiecentrale gebouwd die volledig is afgestemd op klimaatvriendelijke technologieën. Deze omvatten een milieuvriendelijke energieproductie en verbruik in de fabriek in Allendorf. Het resultaat hiervan is dat 40 procent van de vroeger in de fabriek verbruikte fossiele energie bespaard wordt en de CO 2 - uitstoot met een derde wordt verminderd. Dochterondernemingen Viessmann is een familiebedrijf dat tot dusver bijna uitsluitend op eigen kracht is gegroeid. Inmiddels hebben ook overnames bijgedragen aan onze groei. Momenteel behoren ook de houtverwarmingsspecialisten KÖB en Mawera, de warmtepompenfabrikant KWT, de firma ESS als producent van warmtekrachtkoppelingscentrales alsook BioFerm als marktleider inzake biogasinstallaties tot de Viessmann-groep. Competentie overdragen Opleiding en bijscholing worden almaar belangrijker. Begin de jaren 1960 reeds stelden wij onszelf tot doel onze competente gespecialiseerde partners een bijscholingsprograa op maat aan te bieden. Verantwoordelijkheid Viessmann neemt zijn maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid op. De medewerkers van Viessmann vormen samen een mondiaal team dat wordt gekenmerkt door loyaliteit, betrouwbaarheid en verantwoord handelen van elk individu. Wij zien toe op het milieuvriendelijke karakter van al onze processen en stimuleren het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Daarnaast zetten wij ons ook in voor wetenschap, kunst en cultuur en doen wij reeds vele jaren internationaal, met succes, aan sportsponsoring. Vandaag beschikt Viessmann over een modern opleidingscentrum in het hoofdkantoor in Allendorf (Eder), dat uniek is in zijn soort: In de Viessmann-academie volgen jaarlijks meer dan vakmensen een opleiding om hun kennis bij te spijkeren. Viessmann Group

42 Viessmann België bvba Hermesstraat Zaventem (Nossegem) Tel.: 0800/ Viessmann Nederland B.V. Lisbaan LN Capelle a/d Ijssel Postbus AH Capelle a/d Ijssel Tel.: Fax: Uw verwarmingsinstallateur: B/FL 07/2009 Wijzigingen voorbehouden.

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw Technisch blad Best.nr. en prijzen: zie prijslijst VITOLADENS 300-C Type BC3 Condenserende olieketel, met tweetraps-compactblauwbrander

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Warmwatercomfort voor ieders behoefte 2/3 De behoefte aan warm en heet water is in elk huishouden zeer verschillend. Enerzijds door het aantal bewoners en anderzijds door de bad-

Nadere informatie

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

Verwarmen met gas - voor een schone toekomst

Verwarmen met gas - voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas - voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B met modulerende roestvast stalen cilinderbrander en Inox-Radial warmtewisselaar open of gesloten werking Nominaal vermogensbereik 9 tot 35 kw Efficiënt,

Nadere informatie

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 %

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 % Condenserende gasketel Vermogen 1,2 kw -,5 kw THISION S Veel oudere verwarmingen genereren hoge aanvoertemperaturen die in geen enkele verhouding staan tot de effectieve warmtebehoefte. De stookfactuur

Nadere informatie

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION... gaswandketels, kwaliteit waarop je kunt vertrouwen Alles voor een zorgeloze toekomst. De THISION van ELCO overtuigt door zijn innovatieve

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

VITOCELL. Warmwaterboiler met Ceraprotect laag of van roestvaststaal, boilerinhoud: 80 tot 1000 liter

VITOCELL. Warmwaterboiler met Ceraprotect laag of van roestvaststaal, boilerinhoud: 80 tot 1000 liter VITOCELL Warmwaterboiler met Ceraprotectemaillaag of van roestvaststaal, boilerinhoud: 80 tot 1000 liter 2 Een passende warmwaterboiler voor al uw wensen: Vitocell Vitocell 100 Het meest overtuigende systeem

Nadere informatie

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Vervang uw verwarmingsinstallatie nú en u wint twee maal: Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Ik zou mijn verwarmingskosten

Nadere informatie

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,-

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Energie-efficientie voor alle energiedragers Het complete programma met perfect op elkaar afgestemde

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppelingsmodules tot 401 kw el. en 549 kw th

Warmtekrachtkoppelingsmodules tot 401 kw el. en 549 kw th Warmtekrachtkoppelingsmodules tot 401 kw el en 549 kw th 2/3 Warmtekrachtkoppelingsmodules voor verwarming en elektriciteit Energieconcepten op maat voor toepassingen in het middelste vermogenssegment

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Wingo CONDENSERENDE STOOKOLIEKETELS EASYLIFE Condensatie stookolie aan de beste prijs! >> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond.

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. RAPIDO Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. Slimme warmte voor een gunstige prijs. Rapido ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve verwarmingsapparatuur. Onze volledige

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Voordeelgids 2017 Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars voor olie-/gascondensatieketels tot

Nadere informatie

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE De uitstekend voor renovatie geschikte verwarmingsketels bieden u het 0/L 0/V stookolie met de Eco-NOx, die speciaal ontwikkeld is om bij tot de bescherming van het milieu. 0/L 0/V De verwarmingsketels,

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

Verwarmen met hout de natuurlijkste brandstof ter wereld

Verwarmen met hout de natuurlijkste brandstof ter wereld Verwarmen met hout 2/3 Verwarmen met hout de natuurlijkste brandstof ter wereld Stijgende kosten voor fossiele energie en een groeiend milieubewustzijn leiden tot een steeds toenemende vraag naar hernieuwbare

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design zonnesystemen HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Modulens O CONDENSERENDE STAANDE STOOKOLIEKETEL ADVANCE Hoogwaardige stookolietechnologie >> >> >> Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact

Nadere informatie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie A C o m p a n y Meer warmte met minder stookolie Condensatietechniek op stookolie door BRÖTJE Voor vermogens van 18 tot 40 kw. NovoCondens SOB Uw gevoel

Nadere informatie

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water Omdat je van warmte houdt! All-in-one topcomfor t De is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm water. Uniek aan de Aquanta is de snelheid waarmee hij continu een eindeloze hoeveelheid

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Voor u de juiste keuze Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm bad. Met een ATAG

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Superzuinig dankzij hoogste rendement Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm

Nadere informatie

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Naneo CONDENSERENDE GASWANDKETEL EASYLIFE De essentie van condensatie >> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Lucht ] [ Water ] [ Aarde ] Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Buderus ] De perfecte conventionele ketel We zijn niet allemaal op zoek naar de allernieuwste

Nadere informatie

Vitodens 100-W. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars

Vitodens 100-W. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars Vitodens 100-W Gascondensatieketel voor wandmontage, type WB1C, met modulerende MatriX-gasbrander en Inox- Radial-warmtewisselaar voor open en gesloten werking. Nominaal vermogensbereik: 6,5 tot 35 kw

Nadere informatie

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Remeha Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming

Nadere informatie

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens 2/3 Toekomstgerichte en efficiënte verwarmingstechniek voor alle toepassingen In de westerse industrielanden heeft warmteproductie voor woon-

Nadere informatie

VITOCROSSAL 300. Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw

VITOCROSSAL 300. Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw VITOCROSSAL 300 Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw 2 Condenserende HRgasketel Vitocrossal 300 met een vermogen tot 142 kw Vitocrossal 300 condensatietechnologie van

Nadere informatie

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT DTG 130 DTG 1300 / B 150 DTG 1300 / H 150 uitgerust met: circulatiepomp DTG 1300 /V 130 DTG 1300-35 BA 150 ddhgmb8111000 d50202_n.indd 1 D E 5 I N NOVATI EVE P U NTE N VA N D E E LI D E N S Combineerbaar

Nadere informatie

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig.

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX condenserende gaswandketel Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX Condenserende gaswandketel "Ons verwarmingssysteem hoor je haast niet. Het is fluisterstil, eenvoudig te gebruiken, het

Nadere informatie

VITOGAS. Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw

VITOGAS. Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw VITOGAS Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw 2 Vitogas 100 gasketel met een verwarmend oppervlak van speciaal grijs gietijzer Gas geven met toptechniek: de nieuwe generatie gasketels

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.04.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel Gewoonweg dichterbij EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel BRÖTJE Nabijheid is onze troef 02 Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent. Omdat we voor

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Verwarmingssystemen Industriële systemen Koelsystemen 2/3 Warmwatercomfort op maat: voor alle types en groottes van gebouwen Vitocell warmwaterboilers zijn de perfecte aanvulling

Nadere informatie

Hoog Rendement voor Hoogbouw

Hoog Rendement voor Hoogbouw HR oplossingen voor hoogbouw N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m Hoog Rendement voor Hoogbouw Vervanging? HR is de norm Een particulier die energie wil besparen en zijn warmte- en warmwatercomfort

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers With the future in mind De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten Condenserende ketels Boilers Projecten Our excellence ACV, sinds 1922 Belgisch fabrikant van oplossingen voor verwarming

Nadere informatie

gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17

gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17 gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17 Aquatunes Spatwaterdichte hi-fi luidspreker Universele douchestang houder & docking Bluetooth

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

<< www.dedietrich.be >> Premys

<< www.dedietrich.be >> Premys ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Premys VERWARMING EN sanitaire WARMWATER EASYLIFE Comfort is de essentie, daar kan u op vertrouwen >> Gegarandeerde kwaliteit >> Onbeperkt warmwater

Nadere informatie

STIEBEL ELTRON zit vol energie.

STIEBEL ELTRON zit vol energie. STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën ontstaan bij ons innovaties die de markt in beweging brengen. Als technisch gedreven onderneming gaan wij oplossingsgericht te werk en ontwikkelen we uitstekende,

Nadere informatie

Gewoonweg dichterbij. NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel

Gewoonweg dichterbij. NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel Gewoonweg dichterbij NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel NovoCondens SOB Uw gevoel van warmte is ons vak 2 In onze moderne samenleving is wooncomfort uiterst belangrijk. Om dit gevoel van comfort

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

TopTechniek. Solaire verwarmingsondersteuning

TopTechniek. Solaire verwarmingsondersteuning TopTechniek Solaire verwarmingsondersteuning Zonne-installaties zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. Dankzij de gratis beschikbare zonne-energie bespaart u fors op fossiele

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL 2/3 Warmwatercomfort voor elk gebruik De nood aan warm en heet water is verschillend voor elk huishouden. Het is afhankelijk van het aantal inwoners en ook van de bad- en douchegewoonten.

Nadere informatie

HR-oplossingen voor hoogbouw. Hoog Rendement Voor Hoogbouw

HR-oplossingen voor hoogbouw. Hoog Rendement Voor Hoogbouw HR-oplossingen voor hoogbouw Hoog Rendement Voor Hoogbouw Individuele Nefit HR-ketel Veilige investering met Hoog Rendement In veel appartementsgebouwen en andere hoogbouw wordt nog niet energiezuinig

Nadere informatie

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS Gas Zonne-energie PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS PERSMAP Januari 2014 PHAROS: DE ALLES-IN-ééN -ZUILEN Om de kwaliteit van haar oplossingen te verbeteren en tegelijk te beantwoorden aan

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Verwarmingssystemen Industriële systemen Koelsystemen 2/3 Warmwatercomfort op maat: voor alle types en groottes van gebouwen Vitocell warmwaterboilers zijn de perfecte aanvulling

Nadere informatie

Betaalbare, Duitse kwaliteit

Betaalbare, Duitse kwaliteit Condensatiewandketels op gas ecotec pure Betaalbare, Duitse kwaliteit ecotec pure Het goede gevoel de juiste keuze te maken. Waarom een hr-ketel van Vaillant? Omdat u zeer veel kunt besparen op uw energieverbruik.

Nadere informatie

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels Gas Zonne-energie PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels > Energiebesparingen > Optimaal comfort bij verwarming en productie van sanitair warm water > Beperkt gebruik vloeroppervlak > Ideaal bij intensief

Nadere informatie

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Huishoudelijke verwarmingsketels op gas Huishoudelijke verwarmingsketels op olie Warmtepompen Zonne-energiesystemen Vastebrandstofketels Woningventilatie met warmterecuperatie

Nadere informatie

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE een huis vol rendabele warmte De ideale combiketel bestaat De ideale combiketel biedt behaaglijke warmte en weldadig

Nadere informatie

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo.

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. De nieuwe ROTEX HPU hybrid hybride gaswarmtepomp selecteert altijd automatisch de meest voordelige verwarmingsmodus. "Lange tijd waren we ervan overtuigd dat

Nadere informatie

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE revolutionair design Een aanwinst voor elk interieur In uw interieur telt elk detail. Inspelend op de toenemende hang naar kwaliteit

Nadere informatie

Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen

Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen [ Lucht ] [ Water ] Condensatieketel voor stookolie Vermogensbereik : 19-27 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Logano plus SB105 Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen Met het oog op de steeds stijgende

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen en oplossingen maken van Viessmann de technologische

Nadere informatie

Condenserende Ketels. Energiezuinig : niet enkel tegen de sterk gestegen energieprijzen... Laurent Vercruysse Viessmann Belgium

Condenserende Ketels. Energiezuinig : niet enkel tegen de sterk gestegen energieprijzen... Laurent Vercruysse Viessmann Belgium Condenserende Ketels Laurent Vercruysse Viessmann Belgium Vorlage 1 05/2008 Viessmann Werke Energiezuinig : niet enkel tegen de sterk gestegen energieprijzen... Maar ook : Reserve van fossiele brandstoffen

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Vaillant Geysers. Betrouwbaarder bestaat niet. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-05 - 2015

Vaillant Geysers. Betrouwbaarder bestaat niet. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-05 - 2015 Vaillant Geysers Betrouwbaarder bestaat niet 01-05 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Efficiënt comfort Warm water waar u wilt Bent u op zoek naar een Geyser waarop u altijd kunt rekenen? Een

Nadere informatie

VIESMANN VITODENS 200-W

VIESMANN VITODENS 200-W VIESMNN VITODENS 2-W Technische gegevens estelnummer en prijzen: zie prijslijst VITODENS 2-W type 2H HR-wandtoestel op gas, 17, tot 15, kw als installatie voor meerdere ketels tot 9, kw voor aardgas en

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.09.2013 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

De natuurlijke combinatie

De natuurlijke combinatie Intergas Kombi Kompakt HRE EPC verlaging met 0.35 Informatie installateurs: Daikin Airconditioning Netherlands BV Fascinatio Boulevard 562 Postbus 8585 3009 AN Rotterdam t (088) 324 54 55 f (088) 324 54

Nadere informatie

Vaillant Geysers. Betrouwbaarder bestaat niet

Vaillant Geysers. Betrouwbaarder bestaat niet Vaillant Geysers Betrouwbaarder bestaat niet 01.01.2012 efficiënt comfort Warm water waar u wilt Bent u op zoek naar een geiser waarop u altijd kunt rekenen? Een degelijk toestel dat u warm water geeft

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.09.2013 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

VITOROND 200. Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie of gas Nominaal vermogen: 125 tot 1080 kw

VITOROND 200. Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie of gas Nominaal vermogen: 125 tot 1080 kw VITOROND 200 Gietijzeren lagetemperatuurketel op olie of gas Nominaal vermogen: 125 tot 1080 kw 2 Drietreksketel Vitorond 200 tot 1080 kw Een echte drietreksketel samengesteld uit gietijzeren segmenten

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit Economy VR-ketels Nefit houdt Nederland warm Meer plezier van warmte en warm water Nefit ModuLine-thermostaten De Nefit Economy kan alleen moduleren op ruimtetemperatuur in combinatie met een ModuLinekamerthermostaat.

Nadere informatie

wat dient u te weten voor 26/09/2015?

wat dient u te weten voor 26/09/2015? ErP Verordening - Ecodesign en energielabels ErP Verordening, Ecodesign en energielabels: wat dient u te weten voor 26/09/2015? Bereid u perfect voor op de ErP verordening inzake Ecodesign en energielabels,

Nadere informatie

Bosch VR-ketels Betrouwbaarheid voor iedereen

Bosch VR-ketels Betrouwbaarheid voor iedereen Bosch VR-ketels Betrouwbaarheid voor iedereen 2 Bosch VR-ketels Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

Om de aansluitleidingen netjes weg te werken is een speciale afdekmantel beschikbaar (optie). De Remeha Avanta: Afmetingen Montagegewicht 50/30 C

Om de aansluitleidingen netjes weg te werken is een speciale afdekmantel beschikbaar (optie). De Remeha Avanta: Afmetingen Montagegewicht 50/30 C Om de aansluitleidingen netjes weg te werken is een speciale afdekmantel beschikbaar (optie). Comfort Master no-nonsense besturing De -serie is voorzien van een geavanceerde toestelbesturing. Deze besturing

Nadere informatie

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit SmartLine Basic HR-ketels Nefit houdt Nederland warm SmartLine Basic HR-ketels De absolute zekerheid van De meeste ervaring, de hoogste kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter

Nadere informatie

Zelf Duurzaam Stroom opwekken

Zelf Duurzaam Stroom opwekken Zelf Duurzaam Stroom opwekken De meest efficiënte thuiscentrale ter wereld Gas wordt stroom Innovatieve Brandstofcel-technologie De BlueGEN wordt op uw gasaansluiting aangesloten en wekt vervolgens stroom

Nadere informatie

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Gewoonweg dichterbij TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Condenserende gasketels BRÖTJE Nabijheid is onze troef Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent.

Nadere informatie

geotherm 3 kw warmtepomp

geotherm 3 kw warmtepomp geotherm 3 kw warmtepomp Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met de geotherm 3 kw warmtepomp

Nadere informatie