Verwarmen met gas - voor een schone toekomst

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwarmen met gas - voor een schone toekomst"

Transcriptie

1 Verwarmen met gas

2

3 2/3 Verwarmen met gas - voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele verwarming van uw huis of woning met aardgas. Met een condensatieketel levert u dankzij de efficiëntie en het onovertroffen rendement van 98% op de bovenwaarde (Hs) of 109% op de onderwaarde (Hi) bij de omzetting van aardgas in warmte, een actieve bijdrage aan de klimaat- en milieubescherming. In onze condenserende gasketels zit de toekomst reeds ingebouwd. Dankzij de Lambda Pro Control-regeling passen onze condenserende gasketels zich automatisch aan naargelang de gassoort - ook bij toevoeging van biogas. De Viessmann gasketels zijn dus al klaar om biogas te gebruiken en zo het milieu te sparen. Ook het argument dat u geen brandstofvoorraad hoeft aan te leggen, spreekt voor de keuze voor gasverwarming. Vooral wanneer u uw beschikbare ruimte anders wilt benutten. Maak voor uw verwarming ook gebruik van gratis zonne-energie! Alle Viessmann verwarmingsketels zijn geschikt voor de combinatie met zonnetechniek. De systeemtechniek van Viessmann garandeert een optimale samenwerking tussen alle onderdelen, inclusief een comfortabele regeling die aan al uw wensen tegemoetkomt.

4 Inhoud

5 4/5 Een overzicht van de brochure De gasketels van Viessmann beantwoorden aan alle eisen op het vlak van efficiënte en zuinige verwarming. In deze brochure vindt u informatie over de Viessmann gasketels en nog veel meer. Energie besparen en het klimaat beschermen vanaf pagina 6 Lees hier waarom het loont uw verwarming nu te vervangen en op die manier actief bij te dragen aan de klimaatbescherming en de vermindering van het verbruik van fossiele brandstof. Gascondensatietechniek vanaf pagina 14 De condenserende gasketels Vitodens en Vitocrossal bieden een ongeëvenaarde energiebenutting bij een zuinig verbruik. Meer kunt u niet besparen!

6

7 6/7 Energie besparen en het klimaat beschermen Viessmann is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame bescherming van het milieu. Op basis daarvan bepalen wij onze bedrijfsfilosofie en onze producten. Niets is zo goed dat het niet kan worden verbeterd. Dit grondbeginsel is ook in onze ondernemingsprincipes verankerd. Als leider op kwaliteits- en technologisch vlak hebben wij binnen onze sector de taak en het doel steeds opnieuw de grenzen te verleggen. Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor ons productaanbod, dat er steeds op gericht is het verbruik van fossiele brandstoffen beduidend te verlagen en geleidelijk door hernieuwbare energiebronnen te vervangen. De 'verwarmingsmarkt' heeft met ongeveer 40 procent namelijk het grootste aandeel in het energieverbruik. 'Transport', 'verkeer' en 'stroom' nemen de rest voor hun rekening met telkens 20 procent. Deze waarden zijn bij benadering ook naar andere industrielanden overdraagbaar. Op basis van de almaar stijgende energiekosten komt het er dus op aan het verbruik aan fossiele energiebronnen zo snel mogelijk te reduceren. Condensatietechniek biedt het hoogste rendement Door het hoge rendement is een investering in een condensatieketel het snelst terugverdiend. Condenserende gasketels van Viessmann zetten het aardgas voor 98% op de bovenwaarde (Hs) of 109% op de onderwaarde (Hi) om in warmte. Bovendien is de condensatietechniek dankzij de mogelijkheid van toevoeging van bio brandstoffen, bv. bio-aardgas, reeds klaar voor de toekomst. Investeer daarom nu in moderne condensatietechniek. De besparingen die u daarmee bereikt, zijn aanzienlijk. Bovendien levert u een effectieve bijdrage aan de duurzame bescherming van het klimaat door CO 2 -uitstoot te vermijden. Viessmann heeft ook voor u de juiste oplossing! Viessmann biedt energiebesparende verwarmingssystemen op stookolie, gas, zonne-energie, hout en natuurlijke warmte. De pictograen maken het u gemakkelijker zich te oriënteren. Bij Viessmann wordt consequent gewerkt aan nieuwe milieuvriendelijke oplossingen. Het resultaat hiervan zijn kostenbesparende en efficiënte verwarmingssystemen die het milieu ontzien.

8 Inleiding Wat u moet weten Goede redenen om uw verwarmingsinstallatie te vervangen en voor een efficiënte condenserende gasketel te kiezen. In België alleen al zijn er nog zo n verwarmingsinstallaties in gebruik die ouder zijn dan 25 jaar. De eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verspillen door energie die nutteloos wordt verbrand en als onbenutte warmte door de schoorsteen verdwijnt. Bovendien belasten deze oude installaties het klimaat door hun onnodige CO 2 -uitstoot en dragen ze bij aan de opwarming van de aarde. Door deze installaties meteen te vervangen door een condenserende HR-ketel en te combineren met zonne-energie, zouden de eindverbruikers tot 35 procent energie besparen. Verwarmingsondersteuning met zonneenergie De gratis energie van de zon wordt nog altijd te weinig benut voor verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming. Met name bij modernisering van de verwarming of vernieuwing van de ketel, zou u een combinatie met een zonne-installatie in overweging moeten nemen. Deze installaties, die op basis van hun hoge energiebesparing reeds na enkele jaren worden terugverdiend, worden gesubsidieerd door de overheid. Zo bespaart u met een condenserende ketel Met een condenserende ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met een Inox- Radiaal warmtewisselaar in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem. Condenserende gasketels van Viessmann zijn voorzien op het gebruik van bio-aardgas. Met deze technologie halen condensatieketels een rendement van wel 98 procent en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO 2 -emissies.

9 8/9 Efficiënter, zuiniger en emissiearmer - moderne gascondensatietechniek van Viessmann 2 % +8 % 90 % 98 % Zo werkt de condensatietechniek De Viessmann condenserende verwarmingsketels halen een rendement tot 98 procent (bij H s ). Door de condensatie van de waterdamp in de rookgassen wordt nog extra warmte onttrokken en teruggeleid naar het verwarmingssysteem. Dit verhoogt de efficiëntie en verlaagt uw verwarmingskosten en de belasting van het milieu.

10 Nuttige weetjes bij renovatie Een investering die rendeert Ideaal warmtevermogen voor elke woonoppervlakte. Wanneer u een nieuwbouw of renovatie plant, moet u er tijdig over nadenken welke verwarmingsinstallatie bij uw behoefte past. U kunt veel geld besparen wanneer bij de keuze van de verwarmingsketel vooraf de precieze, reële behoefte berekend wordt. In het assortiment kleine ketels vindt men condenserende gasketels met een vermogen van 3,8 tot 142 kw en lagetemperatuurketels op gas met een vermogen van 10,5 tot 144 kw. Van kleine flats tot appartementsgebouwen, Viessmann heeft voor elke situatie de passende oplossing. Voordelig verwarmen Met de efficiënte gascondensatietechniek van Viessmann is verwarmen dankzij het lage verbruik bijzonder voordelig. Bovendien adviseren wij de nieuwe verwarming aan te vullen met een zonne-installatie voor verwarmingsondersteuning en warmwatervoorziening. Dankzij de systeemtechniek van Viessmann vindt u alles onder één dak.

11 10/11 Renoveer uw verwarming U spaart onmiddellijk contant geld uit. Welke warmtebron u ook kiest - u bespaart hoe dan ook veel geld! De volgende voorbeelden laten duidelijk zien welke mogelijkheden u hebt met de gascondensatieketels van Viessmann: Renovatie met een condensatieketel op gas Energiebesparing 26 % CO 2 -besparing* 27 t Renovatie met een lagetemperatuurketel op gas Energiebesparing 17 % CO 2 -besparing* 18 t Naast de condenserende gasketel: modernisering met een zonne-installatie Bijkomende energiebesparing 6 % Bijkomende CO 2 -besparing* 7,5 t Besparing op de sanitairwaterverwarming Vergelijkingsbasis: Gebouw van 140 m 2, bj (huis + oude ketel, 27 kw). * Berekend op 15 jaar.

12

13 12/13 Viessmann verlegt de grenzen Viessmann is van oudsher een voortrekker binnen de verwarmingssector. Door voortdurende innovaties werd het rendement van de omzetting van energie in warmte opgevoerd tot wat technisch haalbaar is. Tegelijk werden het energieverbruik en de CO 2 -uitstoot van onze verwarmingsketels drastisch verlaagd. Verwarmingsoppervlakken uit roestvast staal Alle condenserende gasketels van Viessmann worden tegenwoordig uitgerust met een Inox- Radiaal warmtewisselaar uit roestvast staal. Deze onverwoestbare techniek garandeert het hoge rendement van 98 procent en onderscheidt zich door een lange levensduur en een betrouwbare en efficiënte werking. Mijlpaal MatriX-brander De Inox-radiaal warmtewisselaar uit roestvast staal in combinatie met de MatriX-gasbrander garandeert een hoog rendement en een langdurig hoog warmtecomfort. Bovendien bespaart deze techniek verwarmingskosten en beperkt hij consequent de uitstoot van schadelijke stoffen. Dankzij de Lambda Pro Control verbrandingsregeling zijn de condenserende gasketels van Viessmann reeds klaar voor de normen van de toekomst, doordat zij met verschillende gassoorten en met toevoeging van biogas kunnen worden gestookt. Condenserende gaswandketels van Viessmann onderscheiden zich door hun functionele vorm. Bijzonder efficiënte techniek 'Made in Germany' met bekroond design Bekroond design Spitstechnologie en een tijdloos design gaan bij Viessmann hand in hand. Wereldwijd ontving Viessmann de voorbije jaren voor haar producten meer dan 40 belangrijke designprijzen. Reeds zesmaal werden de verwarmingsketels bekroond met de befaamde red dot design award. Een mijlpaal inzake verwarmingstechniek: De buitengewoon milieuvriendelijke MatriX-gasbrander.

14

15 Gascondensatietechniek 14/15 VITOCROSSAL VITODENS U kunt er lang over nadenken of uw verwarming klaar is voor de toekomst. Of ze gewoon instellen op de toekomst. Met de gascondensatietechniek van Viessmann is de verwarmingstechniek van morgen vandaag reeds beschikbaar. Dit is één van de zuinigste en schoonste technieken voor warmteproductie. Door de condensatie van de verwarmingsgassen wordt extra warmte gewonnen die bij klassieke ketels verloren gaat. Altijd de juiste keuze Met uw keuze voor een Vitodens of Vitocrossal gascondensatieketel zit u altijd goed. En wel om verschillende redenen: Vitocrossal 300 Condenserende gasketel voor grotere vermogens Vermogen: 27 tot 978 kw. Pagina 16 Vitodens 333-F Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde warmwaterboiler. Vermogen: 3,8 tot 26 kw. Pagina 20 Hoge betrouwbaarheid Lange levensduur Comfortabele warmte en warmwaterbereiding Kostenbesparing door zuinig energieverbruik Perfect op elkaar afgestemde combinatie met zonnetechniek Aantrekkelijke subsidies Vitodens 300-W Condenserende gaswandketel Vermogen: 3,8 tot 35 kw. Pagina 24 Vitodens 222-F Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde warmwaterboiler. Vermogen: 4,8 tot 35 kw. Pagina 28 Vitodens 222-W Condenserende gaswandketel met roestvast stalen laadboiler Vermogen: 4,8 tot 35 kw. Pagina 32 Vitodens 200-W Condenserende gaswandketel Verwarmingstoestel: 4,8 tot 105 kw. in cascade tot 420 kw Combitoestel: 6,5 tot 35 kw. Pagina 32

16 Gascondensatietechniek Vitocrossal 300

17 16/17 VITOCROSSAL 300 Toptechnologie voor topkwaliteit - deze staande gascondensatieketel voldoet aan al uw wensen. Viessmann spitstechnologie zorgt over de hele lijn voor ongeëvenaard comfort en kwaliteit. Van de emissiearme MatriX-gasbrander tot de corrosiebestendige Inox-Crossal warmtewisselaar uit roestvast staal. Deze kwaliteit vindt u dankzij de complete Viessmann systeemtechniek terug tot in het kleinste detail van de verwarmingsinstallatie. Condensatietechniek - voor nieuwbouw en renovatie De keuze voor een condensatieketel is bij nieuwbouw tegenwoordig al bijna vanzelfsprekend, aangezien verwarmingsketel en installatie dan vanaf het begin optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Het grootste voordeel biedt een condensatieketel bij inbouw in verwarmingsinstallaties met lagere verwarmingstemperaturen.

18 Gascondensatietechniek Vitocrossal tot 978 kw Inox-Crossal-warmtewisselaar Inox-Crossal warmtewisselaar en MatriX-brander De Vitocrossal 300 is een topproduct onder de staande gascondensatieketels. De combinatie van het Inox-Crossal warmtewisselaaroppervlak met de MatriX-gasbrander is een mijlpaal in de Viessmann verwarmingstechniek: besparing op verwarmingskosten en de sterk verlaagde emissie van schadelijke stoffen. Bijzonder geschikt voor appartementsgebouwen, grote woningen en professioneel gebruik Met de Vitocrossal 300 condensatieketels van 27 tot 978 kw biedt dit assortiment voor elke behoefte de juiste oplossing. Intensief gebruik van de rookgassen Door zijn constructie met verticaal geplaatste verwarmingsoppervlakken, benut de Vitocrossal 300 de condensatiewarmte van zijn rookgassen buitengewoon intensief. Daardoor haalt hij een rendement tot 109 procent (98% Hs). Tot een vermogen van 66 kw is gesloten werking mogelijk en kan de condensatieketel op elke gewenste plaats in het gebouw worden opgesteld. Bovendien is de Vitocrossal 300 voor grotere verwarmingsbehoeften ook verkrijgbaar met een vermogen tot 978 kw Vitocrossal Digitale verbrandingsregelaar MatriX-gasbrander Inox-Crossal warmtewisselaar uit roestvast staal Bijzonder efficiënte isolatie

19 18/19 De Vitocrossal 300 in combinatie met de warmwaterboiler Vitocell 300-V. De voordelen op een rij Compacte gascondensatieketel met grote waterinhoud, 27 tot 978 kw Rendement tot 98 % (H s ) / 109 % (H i ) Inox-Crossal warmtewisselaar in roestvast staal voor efficiënte condensatiebenutting Modulerende MatriX-gasbrander voor bijzonder stille en milieuvriendelijke werking Gesloten werking tot 66 kw Geschikt voor werking in meerketelinstallaties Hoge opvoerdruk in de rookgasaansluiting maakt lange rookgaskanalen mogelijk Coaxiaal rookgassysteem Een mijlpaal inzake verwarmingstechniek: de MatriX-gasbrander voor een buitengewoon emissiearme verbranding Technische gegevens zie pagina 36/37.

20 Gascondensatietechniek Vitodens 333-F

21 20/21 VITODENS 333-F Combineer de voordelen van de Vitodens 300-W met een hoog warmwatercomfort in een compact toestel met een innovatieve bedieningseenheid Met de Vitodens 333-F zit u altijd goed. Hij is zowel geschikt voor renovatie als voor nieuwbouw. Deze staande gascondensatieketel valt op door zijn betrouwbare werking en zijn geïntegreerde, spiraal warmwaterboiler van 130 liter of zijn laadboiler van 100 liter. Sanitair watercomfort inbegrepen De Vitodens 333-F is de ideale combinatie van efficiënte gascondensatietechniek en betrouwbare warmwatervoorziening. Het compacte toestel onderscheidt zich door een buitengewone bedrijfszekerheid en lange levensduur. Behalve het zuinige aardgasverbruik, blijven ook de onderhoudskosten aan de zeer lage kant. Compact gebouwd, compleet gemonteerd De plaats die de Vitodens 333-F inneemt, is niet groter dan die van een koel-vriescombinatie voor een gezin. De condensatieketel wordt compleet gemonteerd geleverd, zodat de montagetijd aanzienlijk wordt verkort. Dit wordt bijzonder op prijs gesteld wanneer tijdens een renovatie de onderbreking van verwarming en warmwatervoorziening tot een minimum kan worden beperkt. In het vermogenssegment tot 26 kw bestrijkt de Vitodens 333-F een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden van flat over ééntot tweegezinswoningen.

22 Gascondensatietechniek Vitodens 333-F 3,8 tot 26 kw MatriX-gasbrander Compact en efficiënt De Vitodens 333-F is een compacte hoogrendement-gascondensatieketel. De roestvast stalen laadboiler van 100 liter zorgt voor een hoog warmwatercomfort. Voor gebieden met hard water is ook een uitvoering met een geëmailleerde buisspiraal-warmwaterboiler van 130 liter verkrijgbaar. De Viessmann MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit en garandeert een constant hoog rendement van 109 procent (98% Hs). Nieuwe regeling De nieuwe Vitotronic regeling laat zich intuïtief bedienen. Het goed leesbare en verlichte zwart-witdisplay is 70 procent groter dan bij vergelijkbare toestellen. Bovendien is het een grafisch scherm, zodat er ook stooklijnen kunnen worden afgebeeld. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets om meer uitleg te krijgen. Stroombesparende, hoogefficiënte gelijkstroompomp De nieuwe toerentalgeregelde en hoogefficiënte gelijkstroompomp verbruikt in vergelijking met klassieke pompen tot 70 procent minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energielabel A. Vitodens 333-F Inox-radiaal warmtewisselaar MatriX-gasbrander Vitotronic regeling Expansievat Zeer efficiënte gelijkstroompomp Roestvast stalen laadboiler Spiraal warmwaterboiler Vitodens 333-F met geëmailleerde spiraal-warmwaterboiler voor gebieden met hard water Vitodens 333-F met roestvast stalen laadboiler

23 22/23 Warm water inbegrepen de Vitodens 333-F De voordelen op een rij Nieuwe Vitotronic regeling: heldere aanduiding van het werkingsprograa. Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde roestvast stalen laadboiler of geëmailleerde spiraal-warmwaterboiler, 3,8 tot 26 kw Rendement: 98 % (H s ) / 109 % (H i ) Lange levensduur en efficiënt door Inox-radiaal warmtewisselaar MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control verbrandingsregeling voor constant hoog rendement en lage emissiewaarden Roestvast stalen laadboiler met een inhoud van 100 liter of geëmailleerde spiraal-warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter Stroombesparende hoogefficiënte gelijkstroompomp (voldoet aan energielabel A) Eenvoudig te bedienen nieuwe regeling met tekst- en grafisch display (kan apart gemonteerd worden op de muur) Aansluitsets voor montage tegen een wand Geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud Optie: expansievat voor sanitair warm water en circulatiepomp voor sanitair warm water kunnen extra in het toestel worden geïntegreerd Aansluitkit voor verschillende verwarmingskringen, aangepast aan de afmetingen en het design van het toestel Technische gegevens zie pagina 36/37.

24 Gascondensatietechniek Vitodens 300-W

25 24/25 VITODENS 300-W Het topproduct onder de condenserende gaswandketels van Viessmann. Zijn efficiënte werking en compacte afmetingen zullen u overtuigen! Uw investering in de Vitodens 300-W verdient u al na enkele jaren terug: gewoon doordat onze verwarmingsketel door zijn hoge efficiëntie in vergelijking met een ouder keteltype minder verbruikt. De Vitodens 300-W is een technologisch hoogstandje. Dankzij de compacte modules is deze gascondensatieketel bijzonder plaatsbesparend en kan hij ook in kleine nissen worden gemonteerd. Zijdelingse toegang is niet nodig, alle aansluitingen zijn goed bereikbaar aan de voorzijde. Daardoor is hij ideaal voor de vernieuwing van een verwarming. Bij nieuwbouw kan de bespaarde ruimte voor andere doelen worden gebruikt. De condensatieketel die klaar is voor de toekomst De Vitodens 300-W kan nagenoeg overal worden gemonteerd. Hij werkt bijzonder stil, zodat hij ook geschikt is voor plaatsing in de hall of in de keuken. De bijzonder efficiënte condensatietechnologie is geschikt voor gebruik met alle soorten aardgas. De Vitodens 300-W is klaar voor de toekomst: zijn slie Lambda Pro Control verbrandingsregeling past de verbranding automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit of veranderende bedrijfsomstandigheden. Bij een moderne verwarmingsinstallatie hoort ook innovatieve zonnetechniek om gebruik te maken van gratis zonne-energie! Viessmann biedt daarvoor een systeem aan dat optimaal is afgestemd op de Vitodens 300-W. Krachtig en efficiënt Met beschikbare vermogens van 3,8 tot 35 kw kiest u de juiste gascondensatieketel voor uw woonruimte in een één- of tweegezinswoning. De modulerende MatriX-gasbrander zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid en lage uitstoot van schadelijke stoffen. Zuinig stroomverbruik Naast het buitengewoon zuinige gasverbruik, springt de condenserende gaswandketel Vitodens 300-W ook zeer spaarzaam om met stroom. Zijn toerentalgeregelde hoogefficiënte gelijkstroompomp reduceert het stroomverbruik in vergelijking met een klassieke pomp met 70 procent.

26 Gascondensatietechniek Vitodens 300-W 3,8 tot 35 kw Hoogefficiënt verwarmingsoppervlak De corrosiebestendige Inox-radiaal warmtewisselaar uit roestvast staal vormt het hart van de Vitodens 300-W gascondensatieketel. Hij zet de toegevoerde energie vrijwel zonder verliezen en efficiënt om in warmte. Het rendement bedraagt een nauwelijks nog te overtreffen 109 procent (98% Hs). Deze bijzonder zuinige omgang met kostbaar aardgas resulteert ook in een lagere CO 2 -emissie. Zo levert u met de Vitodens 300-W meteen uw persoonlijke bijdrage aan een actieve klimaatbescherming. Door de constructie van de verwarmingsoppervlakken en de condensatie ontstaat een zelfreinigend effect dat aanslag voorkomt en bijdraagt tot een lange levensduur van de verwarmingsketel. Langere onderhoudsintervallen en dus lagere servicekosten sparen uw portemonnee. Slie verbrandingsregeling De Vitodens 300-W is in alle vermogencategorieën uitgerust met de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schoeling van de gassamenstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Zuinig, stil en emissiearm De toerentalgeregelde hoogefficiënte gelijkstroompomp in de Vitodens 300-W reduceert het stroomverbruik met meer dan 70 procent in vergelijking met een klassieke pomp, het lage ventilatortoerental zorgt voor een zacht verbrandingsgeluid, en de constant lage emissiewaarden leveren een actieve bijdrage aan een duurzame klimaatbescherming. Geïntegreerd diagnosesysteem De Vitodens 300-W is uitgerust met het SMART-diagnosesysteem (Self Monitoring And Reporting Technology), dat afwijkingen van de toegelaten bedrijfstoestand registreert en dit vroegtijdig in tekstvorm meldt: hierdoor zijn onderhoud en service planbaar en worden storingen en onnodige reparatiekosten vermeden Vitodens 300-W Inox-radiaal warmtewisselaar uit roestvast staal MatriX-gasbrander Zeer efficiënte gelijkstroompomp Vitotronic regeling

27 26/27 De compacte gascondensatieketel Vitodens 300-W hoeft zich niet te verbergen en komt overal goed voor de dag. De voordelen op een rij Gascondensatieketel, 3,8 tot 35 kw Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding Hoogste energiebenutting bij uiterst zuinig verbruik Rendement: 98 % (H s ) / 109 % (H i ) door de Inox-radiaal warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriXweefsel bestand tegen hoge temperatuurbelasting Lambda Pro Control verbrandingsregeling voor alle gassoorten Geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud. Flexibele plaatsing door gesloten werking Stille werking door laag ventilatortoerental Inox-radiaal warmtewisselaar uit roestvast staal Technische gegevens zie pagina 36/37.

28 Gascondensatietechniek Vitodens 222-F

29 28/29 VITODENS 222-F De staande compacte condensatieketel met geëmailleerde laadboiler overtuigt door zijn uitstekende warmwatercomfort. Wie zegt dat uw nieuwe verwarmingscentrale niet in de keuken kan staan? Met de compacte staande condensatieketel Vitodens 222-F is dat hoegenaamd geen probleem. Hij sluit perfect aan bij de maten van uw keukenmeubel, valt daar nauwelijks op en werkt met een tweetrapspomp. De Matrix-cilinderbrander en Inox-Radiaal warmtewisselaar uit roestvast staal zijn eigen fabrikaten. Eenvoudige montage Met de aansluitsets en de wandgemonteerde uitvoering kan deze compacte ketel eenvoudig geïnstalleerd worden. Het toestel is grotendeels voorgemonteerd en kan snel worden geïnstalleerd. En door de vele identieke onderdelen uit andere compacte condensatieketels van Viessmann, kan uw verwarmingsspecialist eventuele onderhoudsen servicewerkzaamheden snel en voordelig uitvoeren. Laag gasverbruik De Vitodens 222-F wordt gekenmerkt door een continu laag gasverbruik en biedt met de Lambda Pro Control verbrandingsregeling een hoge bedrijfszekerheid.

30 Gascondensatietechniek Vitodens 222-F 4,8 tot 35 kw Aantrekkelijk geprijsd en compact De nieuwe compacte gascondensatieketel Vitodens 222-F werd ontwikkeld voor de renovatie van een bestaande verwarmingsketel en dus voor het vervangen van oude gasketels met ondergeplaatste boiler. Met een vermogen tot 35 kw is deze verwarmingsketel geschikt voor een hoog warmwatercomfort. Comfortabele Vitotronic regeling Zowel uw installateur als uzelf profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic regeling: het bedieningsmenu is logisch en gebruiksvriendelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en makkelijk af te lezen. Een helpfunctie geeft bij twijfel meer informatie over wat u moet doen. MatriX-cilinderbrander Net als alle nieuwe compacte Viessmann ketels neemt de gascondensatieketel Vitodens 222-F slechts weinig plaats in: Breedte en diepte steen overeen met de gestandaardiseerde keukenmaten. De MatriXcilinderbrander met Lambda Pro Control verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit en garandeert een constant hoog rendement van 109 procent (98% Hs). Op het grafische bedieningspaneel worden ook stooklijnen weergegeven. Zo nodig kan de bedieningseenheid met een kabel maximaal vijf meter van de verwarmingsketel worden gemonteerd Vitodens 222-F Inox-radiaal warmtewisselaar MatriX-cilinderbrander Expansievat Vitotronic regeling Tweetrapspomp Geëmailleerde laadboiler

31 30/31 De voordelen op een rij Nieuwe Vitotronic regeling: eenvoudige bediening dankzij menugestuurde instructies en grafische display, bv. weergave van de stooklijnen Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde, geëmailleerde laadboiler, 4,8 tot 35 kw, Rendement: 98 % (H s ) / 109 % (H i ) Geëmailleerde laadboiler met een inhoud van 100 liter of 130 liter bij 35 kw Lange levensduur en efficiënt door Inox-radiaal warmtewisselaar MatriX-cilinderbrander met Lambda Pro Control verbrandingsregeling voor constant hoog rendement en lage emissiewaarden Eenvoudig te bedienen nieuwe regeling met tekst- en grafische display Aansluitsets voor montage tegen een wand Geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud Optie: expansievat voor sanitair warm water en circulatiepomp voor sanitair warm water kunnen extra in het toestel worden geïntegreerd Technische gegevens zie pagina 36/37.

32 Gascondensatietechniek Vitodens 222-W Vitodens 200-W

33 32/33 VITODENS 222-W VITODENS 200-W Onze gascondensatieketels Vitodens 222-W en 200-W zijn efficiënte en voordelige oplossingen voor kleine en grote warmtebehoeftes. Vitodens 222-W: Compact en comfortabel De gascondensatieketel Vitodens 222-W is ideaal voor een eengezinswoning. Hij kan probleemloos in een nis in de badkamer of zelfs in de huiskamer tegen een wand worden gemonteerd. Met name het warmwatercomfort van de Vitodens 222-W moet worden benadrukt. De gascondensatieketel beschikt daarvoor over een ingebouwde roestvast stalen laadboiler met een inhoud van 46 liter. Dit volume is tijdens het afnemen van warm water te vergelijken met een aparte warmwaterboiler van 150 liter. Vitodens 200-W: duurzaam efficiënt Wanneer het op zuinigheid en duurzaamheid aankomt, komt als materiaal alleen roestvast staal in aanmerking. Daarom is de Vitodens 200-W uitgerust met een Inox-radiaal warmtewisselaar uit roestvast staal, dat de nodige bedrijfszekerheid biedt en continu een hoge condensatiebenutting garandeert. Verkrijgbaar als verwarmings- en combinatietoestel De condenserende gaswandketel Vitodens 200-W is naar keuze verkrijgbaar als verwarmingstoestel met aparte warmwatervoorziening, en tot een vermogen van 35 kw ook als combitoestel met een geïntegreerde doorstroomverwarmer. Daardoor zijn verwarming en warmwaterbereiding beschikbaar op de kleinst mogelijke ruimte. Uitermate onderhouds- en servicevriendelijk Ook bij onderhoud en service zijn beide gascondensatieketels uitermate tijdbesparend. Alle onderdelen zijn via de voorkant toegankelijk, er is geen zijdelingse toegang vereist. Ten slotte zijn alle installatiecomponenten zoals laadboiler, expansievat voor de productie van sanitair warmwater, pompen en veiligheidsarmaturen in de fabriek voorgemonteerd.

34 Gascondensatietechniek Vitodens 222-W 4,8 tot 35 kw Vitodens 200-W 4,8 tot 105 kw Vitodens 222-W: Compacte condensatieketel met geïntegreerde roestvast stalen laadboiler Met de Vitodens 222-W biedt Viessmann een bijzonder plaatsbesparende, compacte condenserende gaswandketel voor hoge eisen inzake warmwatercomfort. De warmtecel bestaat uit de beproefde Inox-radiaal warmtewisselaar in roestvast staal, de modulerende MatriX-cilinderbrander en de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Dit toestel is vooral aan te bevelen voor installatie in nieuwbouw en vindt ook makkelijk een plaats in krappe omstandigheden. Werkingsprincipe van de laadboiler In vergelijking met een klassieke warmwaterboiler heeft een laadboiler beduidend minder waterinhoud nodig om dezelfde hoeveelheid warm water te leveren. Bij de laadboiler wordt het water in de warmtewisselaar op de gewenste temperatuur gebracht en continu bijgevuld, zodat het bij verdere afname onmiddellijk ter beschikking staat. Temperatuursensoren zorgen ervoor dat de vooraf ingestelde temperatuur wordt bereikt. Zo nodig schakelt bij de Vitodens 222-W automatisch de MatriX-cilinderbrander in, die dan voor de gewenste watertemperatuur zorgt. Met name bij het vullen van een bad of bij een lange douchebeurt bewijst dit principe zijn nut. De ketel blijft verder condenseren bij het aanmaken van sanitair warm water. Vitodens 200-W: Efficiënt en aantrekkelijk - ook wat zijn prijs betreft Met de Vitodens 200-W biedt Viessmann een condenserende gaswandketel met een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding, hoog verwarmings- en sanitair watercomfort, compacte afmetingen en een tijdloos, elegant design. Rendement tot 98% (Hs) of 109% (Hi) De condenserende gaswandketel Vitodens 200-W verbruikt minder energie omdat hij ook de warmte uit de rookgassen benut. Resultaat: een rendement tot 109 procent (98% Hs). Het spreekt vanzelf dat u hiermee uw verwarmingskosten verlaagt en bovendien het milieu spaart. 1 2 Robuuste brander met lange levensduur De door ons ontwikkelde en vervaardigde MatriX-cilinderbrander onderscheidt zich op basis van zijn roestvast stalen MatriX-cilinderbrander door een lange levensduur. De geïntegreerde Lambda Pro Control verbrandingsregeling past de verbranding automatisch aan bij een wisselende gassoort. Dit garandeert een continu hoog rendement en biedt zekerheid voor de toekomst in de geliberaliseerde gasmarkten en bij toevoeging van biogas. 4 5 Vitodens 200-W Inox-radiaal warmtewisselaar van roestvast staal MatriX-cilinderbrander Vitotronic regeling Expansievat Platenwarmtewisselaar uit roestvast staal (combitoestel)

35 34/35 De Vitodens 200-W is compact en kan ook in een nis worden gemonteerd. Aan de zijkanten hoeft geen ruimte te worden gelaten, aangezien alle componenten via de voorzijde bereikbaar zijn. De voordelen op een rij Bijzonder plaatsbesparend compact gascondensatietoestel met geïntegreerde laadboiler van roestvast staal (Vitodens 222-W) Rendement tot 98 % (H s ) / 109 % (H i ) door roestvast stalen Inox-radiaal warmtewisselaar Inox-radiaal warmtewisselaar van roestvast staal met zelfreinigend effect van de gladde roestvast stalen oppervlakken door de gelijkgerichte stroming van de rookgassen en het condensaat Roestvast stalen MatriX-cilinderbrander met lange levensduur bestand tegen hoge temperatuurbelasting Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling voor alle gassoorten Stille werking door laag ventilatortoerental Voordeel van de Vitodens 222-W Hoog warmwatercomfort en onmiddellijke beschikbaarheid Hoog continuvermogen aan warm water door boilerlading Voordeel van de Vitodens 200-W Voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding Compacte afmetingen, slechts 450 breed (4,8 tot 35 kw) Naar keuze verkrijgbaar als combi- of circulatietoestel Het voordeel van een combitoestel Hoog warmwatercomfort door warmhoudfunctie Het voordeel van een toestel enkele verwarming Voordelige en plaatsbesparende oplossing voor grote warmtebehoefte (maximaal 105 kw) Cascadeschakeling van maximaal vier verwarmingsketels mogelijk bij een vermogen van 45 kw tot 420 kw Technische gegevens zie pagina 36/37.

36 Technische gegevens Gascondensatietechniek Gas-condensatieketel Vitocrossal 300 * Pagina 16 Nominaal vermogen (50/30 C) kw Nominaal vermogen (80/60 C) kw Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht kg Inhoud ketelwater liter * beschikbaar tot 142 kw, technische gegevens op Gas-condensatieketel Vitodens 333-F Pagina 20 Type FS3A FS3A FS3A FR3A FR3A Nominaal vermogen (50/30 C) kw 3,8-13 3,8-19 5,2-26 3,8-19 5,2-26 Nominaal vermogen (80/60 C) kw 3,5-11,8* 3,5-17,2 4,7-23,7 3,5-17,2 4,7-23,7 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht kg Roestvast stalen laadboiler liter Inhoud warmtewisselaar liter 3,8 4,0 5,0 4,0 5,0 Spiraal-warmwaterboiler liter * 16 kw bij boosterfunctie voor de productie van sanitair warmwater Gas-condensatieketel Vitodens 300-W Pagina 24 Nominaal vermogen (50/30 C) kw 3,8-13 3,8-19 5,2-26 7,0-35 Nominaal vermogen (80/60 C) kw 3,5-11,8* 3,5-17,2 4,7-23,7 6,4-32 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht kg Inhoud warmtewisselaar liter 3,7 3,8 5,0 5,6 * 16 kw bij boosterfunctie voor de productie van sanitair warmwater

37 Gascondensatietechniek 36/37 Gas-condensatieketel Vitodens 222-F Pagina 28 Nominaal vermogen (50/30 C) kw 4,8-19 6,5-26 8,8-35 Nominaal vermogen (80/60 C) kw 4,3-17,2 5,9-23,7* ,7* 2 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht kg Inhoud warmtewisselaar liter 1,8 2,4 2,8 Sanitair water-laadboiler liter * 1 29,3 kw bij boosterfunctie voor de productie van sanitair warmwater * 2 35 kw bij boosterfunctie voor de productie van sanitair warmwater Gas-condensatieketel Vitodens 222-W Pagina 32 Nominaal vermogen (50/30 C) kw 4,8-19 6,5-26 8,8-35 Nominaal vermogen (80/60 C) kw 4,3-17,2 5,9-23,7* ,7* 2 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht kg Inhoud warmtewisselaar liter 1,8 2,4 2,8 Sanitair water-laadboiler liter * 1 29,3 kw bij boosterfunctie voor de productie van sanitair warmwater * 2 35 kw bij boosterfunctie voor de productie van sanitair warmwater Gas-condensatieketel Vitodens 200-W Pagina 32 Type Nominaal vermogen (50/30 C) kw 6,5-26 8,8-35 Nominaal vermogen (80/60 C) kw 5,9-23,7 8-31,7 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Combitoestel op gas Gewicht kg Inhoud warmtewisselaar liter 2,4 2, Type Nominaal vermogen (50/30 C) kw 4,8-19 6,5-26 8, Nominaal vermogen (80/60 C) kw 4,3-17,2 5,9-23,7 8-31,7 15,4-40,7 15,4-54, , ,6 Afmetingen (totaal) Lengte Breedte Hoogte Gewicht kg Inhoud warmtewisselaar liter 1,8 2,4 2,8 7,0 7,0 12,8 12, Gasverwarmingstoestel

38

39 38/39 Viessmann: het bedrijf Comfortabel, zuinig en milieuvriendelijk warmte produceren en deze op maat van de behoefte ter beschikking stellen: dat is het doel waarvoor het familiebedrijf Viessmann zich al drie generaties lang engageert. Met een groot aantal zelf ontwikkelde producten en oplossingen realiseerde Viessmann de ene mijlpaal na de andere. Deze maakten het bedrijf tot de technologische voortrekker en trendsetter van de hele branche. in Allendorf (Eder), dat uniek is in zijn soort: In de Viessmann-academie volgen jaarlijks meer dan vakmensen een opleiding om hun kennis bij te spijkeren. Met 16 fabrieken in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Canada, Polen, Hongarije en China, met verkooporganisaties in Duitsland en 35 andere landen en met 120 verkoopkantoren wereldwijd, is Viessmann sterk internationaal georiënteerd Dochterondernemingen Viessmann is een familiebedrijf dat tot dusver bijna uitsluitend op eigen kracht is gegroeid. Inmiddels hebben ook overnames bijgedragen aan onze groei. Momenteel behoren ook de houtverwarmingsspecialisten KÖB en Mawera, de warmtepompenfabrikant KWT, de firma ESS als producent van warmtekarchtkoppelingcentrales alsook BioFerm als marktleider inzake biogasinstallaties tot de Viessmann-groep. Competentie overdragen Opleiding en bijscholing worden almaar belangrijker. Begin de jaren 1960 reeds stelden wij onszelf tot doel onze competente gespecialiseerde partners een bijscholingsprograa op maat aan te bieden. Vandaag beschikt Viessmann over een modern opleidingscentrum in het hoofdkantoor Energiecentrale van de toekomst In het kader van een omvattend klimaatbeschermingsconcept heeft Viessmann een energiecentrale gebouwd die volledig is afgestemd op klimaatvriendelijke technologieën. Deze omvatten een milieuvriendelijke energieproductie en verbruik in de fabriek in Allendorf. Het resultaat hiervan is dat 40 procent van de vroeger in de fabriek verbruikte fossiele energie bespaard wordt en de CO 2 - uitstoot met een derde wordt verminderd. Verantwoordelijkheid Viessmann neemt zijn maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid op. De medewerkers van Viessmann vormen samen een mondiaal team dat wordt gekenmerkt door loyaliteit, betrouwbaarheid en verantwoord handelen van elk individu. Wij zien toe op het milieuvriendelijke karakter van al onze processen en stimuleren het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Daarnaast zetten wij ons ook in voor wetenschap, kunst en cultuur en doen wij reeds vele jaren internationaal, met succes, aan sportsponsoring. Viessmann Group

40 Viessmann België bvba Hermesstraat Zaventem (Nossegem) Tel.: 0800/ Viessmann Nederland B.V. Lisbaan LN Capelle a/d Ijssel Postbus AH Capelle a/d Ijssel Tel.: Fax: Uw verwarmingsinstallateur: B/FL 06/2009 Wijzigingen voorbehouden.

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieverwarming op stookolie efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B

VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B VITODENS 100-W Condensatiewandtoestel op gas type WB1B met modulerende roestvast stalen cilinderbrander en Inox-Radial warmtewisselaar open of gesloten werking Nominaal vermogensbereik 9 tot 35 kw Efficiënt,

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Warmwatercomfort voor ieders behoefte 2/3 De behoefte aan warm en heet water is in elk huishouden zeer verschillend. Enerzijds door het aantal bewoners en anderzijds door de bad-

Nadere informatie

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw Technisch blad Best.nr. en prijzen: zie prijslijst VITOLADENS 300-C Type BC3 Condenserende olieketel, met tweetraps-compactblauwbrander

Nadere informatie

VIESMANN VITODENS 200-W

VIESMANN VITODENS 200-W VIESMNN VITODENS 2-W Technische gegevens estelnummer en prijzen: zie prijslijst VITODENS 2-W type 2H HR-wandtoestel op gas, 17, tot 15, kw als installatie voor meerdere ketels tot 9, kw voor aardgas en

Nadere informatie

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 %

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 % Condenserende gasketel Vermogen 1,2 kw -,5 kw THISION S Veel oudere verwarmingen genereren hoge aanvoertemperaturen die in geen enkele verhouding staan tot de effectieve warmtebehoefte. De stookfactuur

Nadere informatie

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION... gaswandketels, kwaliteit waarop je kunt vertrouwen Alles voor een zorgeloze toekomst. De THISION van ELCO overtuigt door zijn innovatieve

Nadere informatie

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,-

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Energie-efficientie voor alle energiedragers Het complete programma met perfect op elkaar afgestemde

Nadere informatie

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen

Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Vervang uw verwarmingsinstallatie nú en u wint twee maal: Bespaar tot 35 % op uw verwarmingsfactuur Geniet van de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende maatregelen Ik zou mijn verwarmingskosten

Nadere informatie

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback

10 jaar garantie. Voordeelgids Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Voordeelgids 2017 Profiteer nu van 100 tot 650 cashback Viessmann. U koopt hem eigenlijk voor de kinderen. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars voor olie-/gascondensatieketels tot

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppelingsmodules tot 401 kw el. en 549 kw th

Warmtekrachtkoppelingsmodules tot 401 kw el. en 549 kw th Warmtekrachtkoppelingsmodules tot 401 kw el en 549 kw th 2/3 Warmtekrachtkoppelingsmodules voor verwarming en elektriciteit Energieconcepten op maat voor toepassingen in het middelste vermogenssegment

Nadere informatie

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Naneo CONDENSERENDE GASWANDKETEL EASYLIFE De essentie van condensatie >> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design

Modulens O >> >> >> << www.dedietrich.be >> Hoogwaardige stookolietechnologie. Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact design zonnesystemen HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Modulens O CONDENSERENDE STAANDE STOOKOLIEKETEL ADVANCE Hoogwaardige stookolietechnologie >> >> >> Krachtige en modulerende stookoliebrander Ultracompact

Nadere informatie

Vitodens 100-W. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars

Vitodens 100-W. 10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars Vitodens 100-W Gascondensatieketel voor wandmontage, type WB1C, met modulerende MatriX-gasbrander en Inox- Radial-warmtewisselaar voor open en gesloten werking. Nominaal vermogensbereik: 6,5 tot 35 kw

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Voor u de juiste keuze Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm bad. Met een ATAG

Nadere informatie

VITOCELL. Warmwaterboiler met Ceraprotect laag of van roestvaststaal, boilerinhoud: 80 tot 1000 liter

VITOCELL. Warmwaterboiler met Ceraprotect laag of van roestvaststaal, boilerinhoud: 80 tot 1000 liter VITOCELL Warmwaterboiler met Ceraprotectemaillaag of van roestvaststaal, boilerinhoud: 80 tot 1000 liter 2 Een passende warmwaterboiler voor al uw wensen: Vitocell Vitocell 100 Het meest overtuigende systeem

Nadere informatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Wingo CONDENSERENDE STOOKOLIEKETELS EASYLIFE Condensatie stookolie aan de beste prijs! >> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal

Nadere informatie

<< www.dedietrich.be >> Premys

<< www.dedietrich.be >> Premys ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Premys VERWARMING EN sanitaire WARMWATER EASYLIFE Comfort is de essentie, daar kan u op vertrouwen >> Gegarandeerde kwaliteit >> Onbeperkt warmwater

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Superzuinig dankzij hoogste rendement Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm

Nadere informatie

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT

elidens elidens elidens HIGH TECH CONDENSATIE Ecologie: De verbruikte energie: Comfort: UITSTEKENDE PRESTATIES HET ASSORTIMENT DTG 130 DTG 1300 / B 150 DTG 1300 / H 150 uitgerust met: circulatiepomp DTG 1300 /V 130 DTG 1300-35 BA 150 ddhgmb8111000 d50202_n.indd 1 D E 5 I N NOVATI EVE P U NTE N VA N D E E LI D E N S Combineerbaar

Nadere informatie

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels Gas Zonne-energie PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels > Energiebesparingen > Optimaal comfort bij verwarming en productie van sanitair warm water > Beperkt gebruik vloeroppervlak > Ideaal bij intensief

Nadere informatie

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water Omdat je van warmte houdt! All-in-one topcomfor t De is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm water. Uniek aan de Aquanta is de snelheid waarmee hij continu een eindeloze hoeveelheid

Nadere informatie

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig.

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX condenserende gaswandketel Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX Condenserende gaswandketel "Ons verwarmingssysteem hoor je haast niet. Het is fluisterstil, eenvoudig te gebruiken, het

Nadere informatie

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel

Gewoonweg dichterbij. EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel Gewoonweg dichterbij EcoTherm Plus WGB Condenserende gaswandketel BRÖTJE Nabijheid is onze troef 02 Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent. Omdat we voor

Nadere informatie

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE een huis vol rendabele warmte De ideale combiketel bestaat De ideale combiketel biedt behaaglijke warmte en weldadig

Nadere informatie

VITOCROSSAL 300. Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw

VITOCROSSAL 300. Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw VITOCROSSAL 300 Condenserende HR-gasketel op gas Nominaal vermogensbereik: 27 tot 142 kw 2 Condenserende HRgasketel Vitocrossal 300 met een vermogen tot 142 kw Vitocrossal 300 condensatietechnologie van

Nadere informatie

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers With the future in mind De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten Condenserende ketels Boilers Projecten Our excellence ACV, sinds 1922 Belgisch fabrikant van oplossingen voor verwarming

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

>>Intergas Kombi Kompakt HRE. >>Betrouwbaar in warmte. Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden

>>Intergas Kombi Kompakt HRE. >>Betrouwbaar in warmte. Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden >>Intergas Kombi Kompakt HRE Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl >>Betrouwbaar in

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015

Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Compact-prijslijst BE Batibouw 2015 Huishoudelijke verwarmingsketels op gas Huishoudelijke verwarmingsketels op olie Warmtepompen Zonne-energiesystemen Vastebrandstofketels Woningventilatie met warmterecuperatie

Nadere informatie

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl 884.347-06 Intergas Kombi Kompakt HRE Nieuw!

Nadere informatie

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond.

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. RAPIDO Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. Slimme warmte voor een gunstige prijs. Rapido ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve verwarmingsapparatuur. Onze volledige

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

Verwarmen met hout de natuurlijkste brandstof ter wereld

Verwarmen met hout de natuurlijkste brandstof ter wereld Verwarmen met hout 2/3 Verwarmen met hout de natuurlijkste brandstof ter wereld Stijgende kosten voor fossiele energie en een groeiend milieubewustzijn leiden tot een steeds toenemende vraag naar hernieuwbare

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie

NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie NovoCondens SOB Condensatietechniek op stookolie A C o m p a n y Meer warmte met minder stookolie Condensatietechniek op stookolie door BRÖTJE Voor vermogens van 18 tot 40 kw. NovoCondens SOB Uw gevoel

Nadere informatie

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS

PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS Gas Zonne-energie PHAROS, NIEUW GAMMA COMBI-VLOERVERWARMINGSKETELS PERSMAP Januari 2014 PHAROS: DE ALLES-IN-ééN -ZUILEN Om de kwaliteit van haar oplossingen te verbeteren en tegelijk te beantwoorden aan

Nadere informatie

gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17

gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17 gratis wireless douche speaker * bij elk systeem brötje bgb en bob actie voor de professional 1/10/17-22/12/17 Aquatunes Spatwaterdichte hi-fi luidspreker Universele douchestang houder & docking Bluetooth

Nadere informatie

STIEBEL ELTRON zit vol energie.

STIEBEL ELTRON zit vol energie. STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën ontstaan bij ons innovaties die de markt in beweging brengen. Als technisch gedreven onderneming gaan wij oplossingsgericht te werk en ontwikkelen we uitstekende,

Nadere informatie

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent*

Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Verwarmen met olie 2/3 Condensatieketel op stookolie een efficiënte, toekomstgerichte technologie met een rendement van 98 procent* Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE De uitstekend voor renovatie geschikte verwarmingsketels bieden u het 0/L 0/V stookolie met de Eco-NOx, die speciaal ontwikkeld is om bij tot de bescherming van het milieu. 0/L 0/V De verwarmingsketels,

Nadere informatie

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort!

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort! Remeha Avanta Platinum Plus Het hoogste cijfer voor comfort! Comfortabele warmte en royale hoeveelheden warm water Remeha Avanta Plat De Remeha Avanta Platinum Plus is de nieuwste condenserende gaswandketel

Nadere informatie

Profiteer maximaal van de zon

Profiteer maximaal van de zon Logamax plus GB172T condenserende gasketel Profiteer maximaal van de zon Buderus stelt drie collectortypes voor die de zonne-energie efficiënt kunnen omzetten dankzij de absorber die is voorzien van een

Nadere informatie

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning.

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning. WARM WATER BOILERS BADVERWARMERS WARM WATER Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel of badverwarmer, da s Bulex! Al 75

Nadere informatie

Warm Water. Badverwarmers Boilers

Warm Water. Badverwarmers Boilers Warm Water Badverwarmers Boilers Bulex voor al uw warm water en verwarmingsbehoeften Meer dan 75 jaar ervaring en toewijding aan de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en buitengewone duurzaamheid hebben

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis

Remeha Aquanta. De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Remeha Aquanta De luxe van een 5-sterren hotel bij u thuis Altijd en overal snel een royale hoeveelheid warm water Remeha Aquanta De Remeha Aquanta is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming

Nadere informatie

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus AA Coevorden

Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus AA Coevorden Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl 884.347-08 Intergas Kombi Kompakt HRE A Betrouwbaar

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK

TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Gewoonweg dichterbij TrioCondens BGB Ecocondens BBS EcoSolar BSK Condenserende gasketels BRÖTJE Nabijheid is onze troef Waarom? Omdat nabijheid voor ons ondersteuning, vooruitgang en individualiteit betekent.

Nadere informatie

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens

Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens Olie-/gasverwarmingsketels voor middelhoge en hoge vermogens 2/3 Toekomstgerichte en efficiënte verwarmingstechniek voor alle toepassingen In de westerse industrielanden heeft warmteproductie voor woon-

Nadere informatie

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE revolutionair design Een aanwinst voor elk interieur In uw interieur telt elk detail. Inspelend op de toenemende hang naar kwaliteit

Nadere informatie

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Lucht ] [ Water ] [ Aarde ] Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Buderus ] De perfecte conventionele ketel We zijn niet allemaal op zoek naar de allernieuwste

Nadere informatie

Initia Plus HTE Condenserende gaswandketel

Initia Plus HTE Condenserende gaswandketel Initia Plus HTE Condenserende gaswandketel Eenvoud en prestaties : Zowel voor nieuwbouw als voor vervanging Het nieuwe gamma condenserende gasketels, Initia Plus, is speciaal ontworpen voor nieuwbouw en

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

Logamax plus GB172i: Het begin van een nieuw tijdperk voor verwarming.

Logamax plus GB172i: Het begin van een nieuw tijdperk voor verwarming. Buderus Condenserende gaswandketel Vermogens : 5 42 kw Logamax plus GB172i: Het begin van een nieuw tijdperk voor verwarming. Condenserende gaswandketel Logamax plus GB172i Klaar voor de toekomst. De nieuwe

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

Atmosferische gaswandketels. Vaillant biedt het beste comfort. in elke situatie

Atmosferische gaswandketels. Vaillant biedt het beste comfort. in elke situatie Atmosferische gaswandketels Vaillant biedt het beste comfort in elke situatie atmotec plus atmotec pro Waarom een atmosfe Omdat 140 jaar 140 jaar van efficiëntie en duurzaamheid Sinds meer dan 140 jaar

Nadere informatie

>>Intergas Kombi Kompakt HRE. >>Betrouwbaar in warmte. Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden

>>Intergas Kombi Kompakt HRE. >>Betrouwbaar in warmte. Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden >>Intergas Kombi Kompakt HRE Intergas Verwarming BV De Holwert 1 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl >>Betrouwbaar in

Nadere informatie

Maximaal warmwater comfort op hoog niveau

Maximaal warmwater comfort op hoog niveau Product-Data-Blad Remeha CWH Condenserende HR-boiler Maximaal warmwater comfort op hoog niveau Leverbaar in van 30 tot 120 kw Bedankt. Tot 41,5% van de investering aftrekbaar door EIA! Remeha CWH Condenserende

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

VITOGAS. Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw

VITOGAS. Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw VITOGAS Lagetemperatuurketel op gas Nominaal vermogen: 18 tot 144 kw 2 Vitogas 100 gasketel met een verwarmend oppervlak van speciaal grijs gietijzer Gas geven met toptechniek: de nieuwe generatie gasketels

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen en oplossingen maken van Viessmann de technologische

Nadere informatie

Zelf Duurzaam Stroom opwekken

Zelf Duurzaam Stroom opwekken Zelf Duurzaam Stroom opwekken De meest efficiënte thuiscentrale ter wereld Gas wordt stroom Innovatieve Brandstofcel-technologie De BlueGEN wordt op uw gasaansluiting aangesloten en wekt vervolgens stroom

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL Verwarmingssystemen Industriële systemen Koelsystemen 2/3 Warmwatercomfort op maat: voor alle types en groottes van gebouwen Vitocell warmwaterboilers zijn de perfecte aanvulling

Nadere informatie

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit Economy VR-ketels Nefit houdt Nederland warm Meer plezier van warmte en warm water Nefit ModuLine-thermostaten De Nefit Economy kan alleen moduleren op ruimtetemperatuur in combinatie met een ModuLinekamerthermostaat.

Nadere informatie

Voorstelling van de ELCO SMARTRON condenserende gaswandketel

Voorstelling van de ELCO SMARTRON condenserende gaswandketel PERSMEDELING September 2009 Voorstelling van de ELCO SMARTRON condenserende gaswandketel Eenvoud op alle vlakken, rendement en gebruiksgemak voor de vakman SMARTRON, de nieuwe condenserende gaswandketel

Nadere informatie

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules!

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Remeha Tzerra Van binnen buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Even simpel als revolutionair De Remeha Tzerra is een splinternieuwe compacte, betaalbare, energiezuinige condensatieketel, leverbaar

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Om de aansluitleidingen netjes weg te werken is een speciale afdekmantel beschikbaar (optie). De Remeha Avanta: Afmetingen Montagegewicht 50/30 C

Om de aansluitleidingen netjes weg te werken is een speciale afdekmantel beschikbaar (optie). De Remeha Avanta: Afmetingen Montagegewicht 50/30 C Om de aansluitleidingen netjes weg te werken is een speciale afdekmantel beschikbaar (optie). Comfort Master no-nonsense besturing De -serie is voorzien van een geavanceerde toestelbesturing. Deze besturing

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Warmtepompen Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Het goede gevoel de juiste keuze te maken. Duurzaam genieten van extra comfort. Elke tijdperk kent zijn

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Gewoonweg dichterbij. NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel

Gewoonweg dichterbij. NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel Gewoonweg dichterbij NovoCondens SOB Condenserende stookolieketel NovoCondens SOB Uw gevoel van warmte is ons vak 2 In onze moderne samenleving is wooncomfort uiterst belangrijk. Om dit gevoel van comfort

Nadere informatie

Kombi Kompakt HReco. Betrouwbaar in warmte 884.347-03. Intergas Verwarming BV. t (0524) 512 345 Europark Allee 2. f (0524) 516 868

Kombi Kompakt HReco. Betrouwbaar in warmte 884.347-03. Intergas Verwarming BV. t (0524) 512 345 Europark Allee 2. f (0524) 516 868 Kombi Kompakt HReco 884.347-03 Intergas Verwarming BV t (0524) 512 345 Europark Allee 2 f (0524) 516 868 Betrouwbaar in warmte Postbus 6 7740 AA Coevorden e info@intergasverwarming.nl i www.intergasverwarming.nl

Nadere informatie

Hoog Rendement voor Hoogbouw

Hoog Rendement voor Hoogbouw HR oplossingen voor hoogbouw N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m Hoog Rendement voor Hoogbouw Vervanging? HR is de norm Een particulier die energie wil besparen en zijn warmte- en warmwatercomfort

Nadere informatie

P E R S D O S S I E R

P E R S D O S S I E R Persdossier Viessmann Batibouw 2015: Hal 12 Stand 117 Viessmann wijst op Batibouw 2015 de weg naar een duurzame toekomst Klimaatspecialist zet oplossingen die haalbaar én hernieuwbaar zijn in de kijker

Nadere informatie

Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen

Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen [ Lucht ] [ Water ] Condensatieketel voor stookolie Vermogensbereik : 19-27 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Logano plus SB105 Uw troef in de strijd tegen de stookolieprijzen Met het oog op de steeds stijgende

Nadere informatie

De kwaliteitsnorm in de middenklasse

De kwaliteitsnorm in de middenklasse E n i g m a Q De kwaliteitsnorm in de middenklasse Topkwaliteit Blijvend hoog rendement (INOX) Compact design 15 Jaar garantie op de warmtewisselaar Vol-kunststof spatwaterdichte mantel Hoog warmwater

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie

Kombi Kompakt HReco. Betrouwbaar in warmte

Kombi Kompakt HReco. Betrouwbaar in warmte Kombi Kompakt HReco V E R W A R M I N G Betrouwbaar in warmte Intergas Verwarming behoort tot de pioniers op het gebied van hoog rendement cv-techniek. Al meer dan 20 jaar richt Intergas zich op het perfectioneren

Nadere informatie

3, 4 en 5. Avanta 24c CW3 Gemiddelde hoeveelheid warm water. Avanta 28c CW4 Bovengemiddelde hoeveelheid warm water

3, 4 en 5.  Avanta 24c CW3 Gemiddelde hoeveelheid warm water. Avanta 28c CW4 Bovengemiddelde hoeveelheid warm water 3, 4 en 5 Avanta 24c CW3 Gemiddelde hoeveelheid warm water Het CW3 model (Gaskeur CW3) heeft een maximaal cv-vermogen van 21,6 kw en levert 10 liter warm water van 40 C per minuut. Avanta 28c CW4 Bovengemiddelde

Nadere informatie

Warmwaterboiler VITOCELL

Warmwaterboiler VITOCELL Warmwaterboiler VITOCELL 2/3 Warmwatercomfort voor elk gebruik De nood aan warm en heet water is verschillend voor elk huishouden. Het is afhankelijk van het aantal inwoners en ook van de bad- en douchegewoonten.

Nadere informatie

A-Serie. Simpelweg de zuinigste CV-ketel

A-Serie. Simpelweg de zuinigste CV-ketel A-Serie Simpelweg de zuinigste CV-ketel De A-Serie staat voor optimaal comfort en betrouwbaarheid. ATAG Verwarming legt zich al jaren toe op de ontwikkeling en productie van geavanceerde en kwalitatief

Nadere informatie