Welk verzoek kreeg David, terwijl hij op de vlucht was en wie raadpleegde David eerst?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welk verzoek kreeg David, terwijl hij op de vlucht was en wie raadpleegde David eerst?"

Transcriptie

1 David op de vlucht. Welk verzoek kreeg David, terwijl hij op de vlucht was en wie raadpleegde David eerst? 1 Samuel 23:1-2 1 Men vertelde David: Zie, de Filistijnen strijden tegen Kehila en zij plunderen de dorsvloeren. 2 En David raadpleegde de HEERE en vroeg: Zal ik op weg gaan en deze Filistijnen verslaan? De HEERE zei tegen David: Ga, u zult de Filistijnen verslaan en Kehila verlossen.

2 Tegen wie streed David en welke stad werd door David en zijn mannen bevrijd? 1 Samuel 23:5 5 Zo gingen David en zijn mannen naar Kehila. Hij streed tegen de Filistijnen, dreef hun vee weg en bracht hun een grote slag toe. Zo verloste David de inwoners van Kehila.

3 Kreeg Saul te horen waar David was en welke voorbereidingen werden er getroffen? 1 Samuel 23:7-8 7 dat Saul verteld werd dat David naar Kehila gekomen was. En Saul zei: God heeft hem in mijn hand overgegeven, want hij heeft zich ingesloten door een stad met poorten en grendels binnen te gaan. 8 Toen liet Saul al het volk ten strijde roepen om naar Kehila te trekken en David en zijn mannen te belegeren.

4 Toen David vernam van de plannen van Saul, wat vroeg hij aan God en wat was het antwoord? 1 Samuel 23: En David zei: HEERE, God van Israël, Uw dienaar heeft duidelijk gehoord dat Saul van plan is naar Kehila te komen, om de stad omwille van mij te gronde te richten. 11 Zullen de burgers van Kehila mij in zijn hand uitleveren? Zal Saul komen, zoals Uw dienaar gehoord heeft? O HEERE, God van Israël, vertel het Uw dienaar toch. De HEERE zei: Hij zal komen.

5 Ook wilde David weten of de inwoners van Kehila hem aan Saul zouden overleveren. Wat was het antwoord van God? 1 Samuel 23:12 12 Daarna zei David: Zullen de burgers van Kehila mij en mijn mannen overleveren in de hand van Saul? En de HEERE zei: Zij zullen u overleveren.

6 Hoe groot was het gevolg van David? 1 Samuel 23:13, eerste deel 13 Toen stonden David en zijn mannen op, ongeveer zeshonderd man, en zij vertrokken uit Kehila. Zij gingen waar zij maar konden gaan. David werd nog steeds nagejaagd door de koning, en vond geen plaats waar hij rust of veiligheid had. Te Keïla had zijn dappere bende de stad gered uit handen van de Filistijnen, maar zelfs te midden van het volk dat ze hadden gered, waren ze niet zeker. Ze verlieten Keïla en trokken zich terug in de woestijn van Zif.

7 Wie zorgde er voor dat koning Saul ondanks al zijn ijver David niet te pakken kreeg? 1 Samuel 23:14 14 David verbleef in de woestijn in de bergvestingen; hij verbleef in het bergland in de woestijn Zif. Saul zocht hem alle dagen, maar God gaf hem niet over in zijn hand.

8 Waar mag een mens die de wil van God in zijn leven vorm geeft altijd op vertrouwen? Jeremia 17:7-8 Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg. Spreuken 3:5-6 Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.

9 Wat heeft David in één van zijn liederen later overduidelijk verwoord? Psalm 56:4-5 4 In mijn bangste uur vertrouw ik op u 5 In God prijs ik Zijn woord, op God vertrouw ik, ik vrees niet; Psalm 56: Ú hebt mijn omzwervingen geteld; doe mijn tranen in Uw kruik. Staan zij niet in Uw register? 10 Dan zullen mijn vijanden terugdeinzen, op de dag dat ik roep. Dit weet ik: dat God met mij is. 11 In God prijs ik het woord, in de HEERE prijs ik het woord. 12 Ik vertrouw op God, ik vrees niet; wat zou de mens mij kunnen doen?

10 Wie kreeg David niet te pakken, maar welke persoon wist wel David te ontmoeten? 1 Samuel 23: Toen David zag dat Saul eropuit getrokken was om hem naar het leven te staan, was David in de woestijn Zif, in Choresa. 16 Toen stond Jonathan, de zoon van Saul, op en ging naar David in Choresa; en hij bemoedigde hem in God.

11 Hoe zag Jonathan de toekomst in voor David en voor hem zelf? 1 Samuel 23:17 17 Hij zei tegen hem: Wees niet bevreesd, want de hand van mijn vader Saul zal je niet vinden, maar jij zult koning worden over Israël en ik zal de tweede na jou zijn. Ook mijn vader Saul weet dit wel.

12 Wat wilden David en Jonathan voor het aangezicht van God bevestigen? 1 Samuel 22:18 18 En zij sloten een verbond met elkaar voor het aangezicht van de HEERE; en David bleef in Choresa, maar Jonathan ging naar zijn huis. In deze dagen, toen er zo weinig lichtpunten waren in Davids leven, werd hij verblijd door de komst van Jonathan, die gehoord had waar hij zich bevond. De weinige ogenblikken die deze beide vrienden samen doorbrachten, hadden voor hen veel betekenis. Terwijl ze het samen hadden over Gods wonderlijke handelwijze met David, werd de opgejaagde vluchteling ten zeerste bemoedigd. "Hierop sloten die beiden een verbond voor het aangezicht des Heren. En David bleef in Choresa, maar Jonathan ging naar zijn huis."

13 Na Jonathans bezoek bemoedigde David zichzelf door lofzangen, terwijl hij zich met de harp begeleidde. Wat zong David eens? Psalm 11:1-5 "Bij de Here schuil ik. Hoe durft gij dan tot mij zeggen: Vliedt naar uw gebergte als vogels? Want zie, de goddelozen spannen de boog, zij leggen hun pijl op de pees, om oprechten van hart in het duister te treffen. Wanneer de grondslagen zijn vernield, wat kan dan de rechtvaardige doen? De Here woont in Zijn heilig paleis, de Here heeft in de hemel Zijn troon; Zijn ogen slaan gade, Zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen. De Here toets de rechtvaardige en de goddeloze; en wie geweld bemint, die haat Hij."

14 Welk volk wilde David verraden en waar trok David toen heen? De Zifieten, in wier woeste omgeving David zich uit Keïla had teruggetrokken, hadden aan Saul bericht gezonden te Gibea, dat ze wisten waar David zich verborgen had en dat ze bereid waren hem de weg te wijzen naar zijn schuilplaats. Maar David, die van hun bedoelingen op de hoogte was gebracht, trok weg en verborg zich in het gebergte tussen Maon en de Dode Zee.

1 Preek 377, I Samuel 23 Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

1 Preek 377, I Samuel 23 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, 1 Preek 377, I Samuel 23 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding In die hele geschiedenis van David en Saul waaruit we ook vanmorgen weer gelezen hebben, worden we voortdurend uitgedaagd om deze

Nadere informatie

Welk volk vertelde Saul waar David zich bevond?

Welk volk vertelde Saul waar David zich bevond? David spaart opnieuw het leven van Saul. Welk volk vertelde Saul waar David zich bevond? 1 Samuel 26:1 1 De Zifieten kwamen bij Saul in Gibea en zeiden: Houdt David zich niet verborgen op de heuvel Hachila,

Nadere informatie

Wie kreeg van God de ingeving om de Filistijnen een lesje te leren?

Wie kreeg van God de ingeving om de Filistijnen een lesje te leren? Jonathan verslaat met de hulp van God de Filistijnen. Wie kreeg van God de ingeving om de Filistijnen een lesje te leren? 1 Samuel 14:1, eerste deel 1 Op een dag gebeurde het dat Jonathan, de zoon van

Nadere informatie

Hoe groot was het leger van Saul in de tijd van vrede en hoe was de organisatie?

Hoe groot was het leger van Saul in de tijd van vrede en hoe was de organisatie? Inval van de Filistijnen en Saul brengt een offer. Hoe groot was het leger van Saul in de tijd van vrede en hoe was de organisatie? 1 Samuel 13:2 2 Toen koos Saul drieduizend man uit Israël voor zich uit.

Nadere informatie

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart.

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 108 1 Een lied van David. God geeft mij moed 2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 3 Ik wil mijn harp laten klinken, ik wil de zon wakker maken met mijn lied. 4 Heer,

Nadere informatie

Naar welk gebied trok David heen?

Naar welk gebied trok David heen? David spaart Saul. Naar welk gebied trok David heen? 1 Samuel 24:1 1 David trok daarvandaan en bleef in de bergvestingen van Engedi. Hoe kwam Saul te weten waar David was? 1 Samuel 24:2 2 En het gebeurde,

Nadere informatie

EEN BIJBEL DIE GODS NAAM EERT

EEN BIJBEL DIE GODS NAAM EERT 8-14 FEBRUARI We gaan bekijken hoe de Nieuwe- Wereldvertaling een krachtig instrument is om Gods naam te heiligen en zijn wil bekend te maken. We gaan het ook hebben over de herziene uitgave van 2013.

Nadere informatie

duisternis moet wijken voor het licht: God is groter dan uw nood of probleem

duisternis moet wijken voor het licht: God is groter dan uw nood of probleem - 1 - God is groter dan uw nood of probleem God is groter dan uw nood of wat voor probleem dan ook. We zien al direct vanaf het begin der schepping dat God groter en sterker is dan de duisternis. Gen.

Nadere informatie

Welke in Gods ogen juiste handeling had Saul na de dood van Samuel laten uitvoeren?

Welke in Gods ogen juiste handeling had Saul na de dood van Samuel laten uitvoeren? De verkeerde keuzes van Saul. Welke in Gods ogen juiste handeling had Saul na de dood van Samuel laten uitvoeren? 1 Samuel 28:3 3 Samuel nu was gestorven en heel Israël had rouw over hem bedreven. Zij

Nadere informatie

Waar dacht David opeens aan, vanwege welk feit in het verleden kwam die vraag op en welke vraag stelde David vervolgens?

Waar dacht David opeens aan, vanwege welk feit in het verleden kwam die vraag op en welke vraag stelde David vervolgens? Edelmoedigheid van David tegenover Mefiboseth. Waar dacht David opeens aan, vanwege welk feit in het verleden kwam die vraag op en welke vraag stelde David vervolgens? 2 Samuel 9:1 1 David zei: Is er nog

Nadere informatie

Warffum seizoen Uw koninkrijk kome

Warffum seizoen Uw koninkrijk kome Warffum seizoen 2017-2018 Vragen, opmerkingen? Mail naar wim@debijbelopen.nl Uw koninkrijk kome 23 september David tot koning gezalfd 28 oktober Nog geen koning, de vijand verslagen 25 november David,

Nadere informatie

Hoe beschrijft de Bijbel de kampvechter van de Filistijnen en hoe heette hij?

Hoe beschrijft de Bijbel de kampvechter van de Filistijnen en hoe heette hij? David en Goliath. Hoe beschrijft de Bijbel de kampvechter van de Filistijnen en hoe heette hij? 1 Samuel 17:4-7 4 Toen kwam er een kampvechter tevoorschijn uit het leger van de Filistijnen. Zijn naam was

Nadere informatie

Aan wie wilde David zijn goedheid tonen?

Aan wie wilde David zijn goedheid tonen? De strijd van David tegen meerdere landen. Aan wie wilde David zijn goedheid tonen? 2 Samuel 10:1-2 1 Het gebeurde daarna dat de koning van de Ammonieten stierf, en zijn zoon Hanun werd koning in zijn

Nadere informatie

Welke angst bestond nog altijd bij David en naar welke plaats ging hij en zijn gevolg heen?

Welke angst bestond nog altijd bij David en naar welke plaats ging hij en zijn gevolg heen? avid in Ziklag, wat een verkeerde keuze blijkt te zijn. Welke angst bestond nog altijd bij David en naar welke plaats ging hij en zijn gevolg heen? 1 Samuel 27:1-2 1 Maar David zei in zijn hart: Ik zal

Nadere informatie

Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor?

Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor? De slag bij Gibeon. Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor? Jozua:10:4-5 4 Kom naar mij toe en help mij, en laten wij Gibeon verslaan, omdat het vrede gesloten heeft

Nadere informatie

Door welke oorzaak voelde Saul zich alleen en onbeschermd? En wat had hij vernomen?

Door welke oorzaak voelde Saul zich alleen en onbeschermd? En wat had hij vernomen? Dood van Saul en zijn zonen. Door welke oorzaak voelde Saul zich alleen en onbeschermd? En wat had hij vernomen? Zie 1 Samuel 30 en 31 Saul echter voelde zich alleen en onbeschermd, omdat God hem verlaten

Nadere informatie

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen?

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven vandaag deze week maand jaar Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op welke stappen wil jij gaan zetten deze week maand jaar Verhaal van de kip en

Nadere informatie

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment?

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Het erfelijk koningschap aan David toegezegd. Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Zie 2 Samuel 7 Veel van de omringende volken, die de voorspoed van Israël zagen,

Nadere informatie

Wie belegerde de stad Jabes en wat stelden de inwoners van Jabes aan de aanvallers voor?

Wie belegerde de stad Jabes en wat stelden de inwoners van Jabes aan de aanvallers voor? Saul verslaat de Ammonieten en bevrijdt de stad Jabes. Wie belegerde de stad Jabes en wat stelden de inwoners van Jabes aan de aanvallers voor? 1 Samuel 11:1 1 Toen trok Nahas, de Ammoniet, ten strijde

Nadere informatie

Assen seizoen Uw koninkrijk kome

Assen seizoen Uw koninkrijk kome Assen seizoen 2017-2018 Vragen, opmerkingen? Mail naar wim@debijbelopen.nl Uw koninkrijk kome 16 september David tot koning gezalfd 21 oktober Nog geen koning, de vijand verslagen 18 november David, een

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 1)

KONING DAVID (DEEL 1) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 1) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Pijlen van vriendschap Sabbat

Pijlen van vriendschap Sabbat LES Pijlen van vriendschap Sabbat Doe Lees 1 Samuël 20. Heb je ooit een geheime manier van communiceren geleerd? Of gebarentaal? Heb je een geheime manier om te praten met je beste vriend(in)? Twee vrienden

Nadere informatie

Tegen wie trok Israël ten strijde en waar sloegen zij hun kamp op?

Tegen wie trok Israël ten strijde en waar sloegen zij hun kamp op? Israël door de Filistijnen verslagen. De ark weggenomen. Tegen wie trok Israël ten strijde en waar sloegen zij hun kamp op? 1 Het woord van Samuel kwam tot heel Israël. En Israël trok ten strijde, de Filistijnen

Nadere informatie

Assen seizoen Uw koninkrijk kome

Assen seizoen Uw koninkrijk kome Assen seizoen 2017-2018 Vragen, opmerkingen? Mail naar wim@debijbelopen.nl Uw koninkrijk kome 16 september David tot koning gezalfd 21 oktober Nog geen koning, de vijand verslagen 18 november 9 december

Nadere informatie

3 April. David maakt verwijten aan het adres van de boosdoener. 1 Sam. 22:6-19 Nob. 1 Sam. 22: Psa. 52

3 April. David maakt verwijten aan het adres van de boosdoener. 1 Sam. 22:6-19 Nob. 1 Sam. 22: Psa. 52 3 April 22:6-19 Nob 22:20-23 DOEG DOODT PRIESTERS VAN NOB. Saul hoorde al gauw waar David en zijn mannen zich hadden verscholen. Hij was op dat moment in Gibea en zat onder een eik met zijn speer in de

Nadere informatie

Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen?

Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen? Saul probeert David te doden. Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen? 1 Samuel 18:6 6 Toen David en zijn mannen terugkwamen na het verslaan van de Filistijnen, gebeurde het

Nadere informatie

gevaarlijke geest bezeten waren. 1

gevaarlijke geest bezeten waren. 1 - 1-1. Psalm 34 Psalm 34 is wat men zo noemt een naamdicht of lettervers dicht en dat betekent dat in de verzen steeds een volgende letter van het Hebreeuwse alfabet verweven zit. 1 Een psalm van David;

Nadere informatie

5Want Hij doet mij schuilen in Zijn hut in dagen van onheil. Hij verbergt mij in het verborgene van Zijn tent, Hij plaatst mij hoog op een rots.

5Want Hij doet mij schuilen in Zijn hut in dagen van onheil. Hij verbergt mij in het verborgene van Zijn tent, Hij plaatst mij hoog op een rots. PSALM 27:4 (HSV) 4 Eén ding heb ik van de HEERE verlangd, dát zal ik zoeken: dat ik wonen mag in het huis van de HEERE, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen en te

Nadere informatie

Soms is het nuttig, zoals David dit zegt in Psalm 131, om enige tijd helemaal ontspannend stil zijn: Stilheid en vertrouwen

Soms is het nuttig, zoals David dit zegt in Psalm 131, om enige tijd helemaal ontspannend stil zijn: Stilheid en vertrouwen - 1 - Stilheid en vertrouwen We lezen in Jesaja 30:15 de volgende woorden: verlost worden, in stilheid en vertrouwen zal uw sterkte zijn. De plaats van deze tekst (Jesaja 30:15) is gemakkelijk te onthouden;

Nadere informatie

Wie vroeg aan Joab om koning David te mogen berichten van de dood van Absalom?

Wie vroeg aan Joab om koning David te mogen berichten van de dood van Absalom? David rouwt om Absalom. Wie vroeg aan Joab om koning David te mogen berichten van de dood van Absalom? 2 Samuel 18:19 19 Toen zei Ahimaäz, de zoon van Zadok: Laat mij toch rennen en de koning de boodschap

Nadere informatie

Wat kan ik nu voor mijn zoon doen?

Wat kan ik nu voor mijn zoon doen? De voorspelling wat Saul onderweg zou overkomen. Welke voorspelling deed Samuel aan Saul en waar zou de gebeurtenis plaatsvinden? 1 Samuel 10:2 2 Als u deze dag bij mij weggegaan bent, zult u twee mannen

Nadere informatie

Wat is in Gods ogen van geen waarde en waardoor verzwakte het karakter van David?

Wat is in Gods ogen van geen waarde en waardoor verzwakte het karakter van David? aarom is een volkstelling tegen Gods wil. Wat is in Gods ogen van geen waarde en waardoor verzwakte het karakter van David? Zie 2 Samuel 24 en 1 Kronieken 21 De geschiedenis van David levert één van de

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 1)

KONING DAVID (DEEL 1) Online Bijbel voor kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 1) Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit

Nadere informatie

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20 - 1 - Psalm 20 Boven deze psalm staat: Gebed voor de koning. De Levieten in de tempel smeken voor de koning de overwinning af, terwijl de zekerheid in hun woorden al wordt uitgesproken, dat die hem geschonken

Nadere informatie

De reactie van een koning. zondag 8 november 2015 1

De reactie van een koning. zondag 8 november 2015 1 De reactie van een koning zondag 8 november 2015 1 Filmpje Aan het begin van het Koningschap van David Zo meteen nauwkeuriger 6 1 Daarna verzamelde David opnieuw de beste van alle mannenin Israël, dertigduizend.

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Verhalen die de Here Jezus als kind hoorde: David, Saul en Jonatan Nadat hij Goliat had verslagen en de Filistijnen

Nadere informatie

Bij wie waren David en zijn mannen toen de oorlog tussen de Filistijnen en Israël begon?

Bij wie waren David en zijn mannen toen de oorlog tussen de Filistijnen en Israël begon? David door koning Achis weggestuurd en God geeft David een tik op de vingers. Bij wie waren David en zijn mannen toen de oorlog tussen de Filistijnen en Israël begon? 1 Samuel 29:2 2 De stadsvorsten van

Nadere informatie

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20 - 1 - Psalm 20 Boven deze psalm staat: Bede om overwinning voor de koning. De Levieten in de tempel smeken voor de koning de overwinning af, terwijl de zekerheid in hun woorden al wordt uitgesproken, dat

Nadere informatie

Had het werk van de profeten Elia en Elisa velen tot inkeer gebracht?

Had het werk van de profeten Elia en Elisa velen tot inkeer gebracht? De laatste jaren van de profeet Elisa. Had het werk van de profeten Elia en Elisa velen tot inkeer gebracht? Maar de hervorming, door Elia begonnen en voortgezet door Elisa, had velen ertoe gebracht God

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018

Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018 Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80 Gert Hijkoop 22 juli 2018 2 Koningen 6:8-23 (HSV) 8 De koning van Syrië voerde oorlog tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp

Nadere informatie

Nieuwjaarsdienst. Dr. J.C. Borst uit Sleen

Nieuwjaarsdienst. Dr. J.C. Borst uit Sleen Nieuwjaarsdienst Dr. J.C. Borst uit Sleen Woord van welkom Lied 150a: 1 Lied 150a: 2 Votum en Groet Lied 150a: 3 Lied 150a: 4 Gebed Lied 25: 2 Here, maak mij uwe wegen door uw Woord en Geest bekend; leer

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 122 : 1 en 2 (NB) 1.Hoe sprong mijn hart hoog op in mij, toen men mij zeide: "Gord u aan om naar des Heren huis

Nadere informatie

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn PSALM 3 Heer, denk aan David en zijn eed. Eens riep hij de geduchte naam van Jakobs sterke helper aan, gedenk aan David en het leed dat hij voor U heeft uitgestaan. 4 Zo zal ik naar Gods woning gaan en

Nadere informatie

Orgelspel Gemeente gaat staan

Orgelspel Gemeente gaat staan DUINZICHTKERK, zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. van Zwieten Ouderling van dienst: Ruerd Ruben Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma Opgang

Nadere informatie

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein 25 februari 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK psalm 40: 1 = LB 40:1 Kinderen: Vis. LB 935 = Opwekking

Nadere informatie

Hoe oud was David toen hij koning werd en hoe lang heeft David leiding mogen geven?

Hoe oud was David toen hij koning werd en hoe lang heeft David leiding mogen geven? David koning in Jeruzalem. Hoe oud was David toen hij koning werd en hoe lang heeft David leiding mogen geven? 2 Samuel 5:4-5 4 Dertig jaar oud was David toen hij koning werd; veertig jaar heeft hij geregeerd.

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Lezen : Jeremia 2-3 : 5 Tekst : Jeremia 3 : 1-5. Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 27 : 3 en 4 Psalm 106 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 31 : 13 en 14 Gezang 156

Lezen : Jeremia 2-3 : 5 Tekst : Jeremia 3 : 1-5. Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 27 : 3 en 4 Psalm 106 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 31 : 13 en 14 Gezang 156 Lezen : Jeremia 2-3 : 5 Tekst : Jeremia 3 : 1-5 Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 27 : 3 en 4 Psalm 106 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 31 : 13 en 14 Gezang 156 Lied 293 : 1 en 2 Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt

Nadere informatie

Processielied:Wij zoeken hier uw aangezicht (voor de cantorij nr. 281B) Na vers 6 staat de gemeente op om mee te zingen. Cantorij

Processielied:Wij zoeken hier uw aangezicht (voor de cantorij nr. 281B) Na vers 6 staat de gemeente op om mee te zingen. Cantorij Festival of Lessons and Carols in de Lichtkring 11 december 2016 Voorganger Organist Lector Licht : Mario Boelen : Mark Dijkstra : Marijke Drewes M.m.v. de cantorij o.l.v. Marianne Voskamp Wij komen in

Nadere informatie

David wil de kist van het verbond ophalen 1 Toen verzamelde David opnieuw alle jongemannen van Israël, mannen. 2 Met dat leger trok hij naar

David wil de kist van het verbond ophalen 1 Toen verzamelde David opnieuw alle jongemannen van Israël, mannen. 2 Met dat leger trok hij naar David wil de kist van het verbond ophalen 1 Toen verzamelde David opnieuw alle jongemannen van Israël, 30.000 mannen. 2 Met dat leger trok hij naar Baäl-Juda om de kist van het verbond van God op te halen,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Exodus 15 vers 1 t/m 21 Lied 368 vers 1, 2, 5 en 6 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 111 vers 5 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden?

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Als je de volgende lessen maakt, neem dan de tijd om elk bijbelvers

Nadere informatie

[Uitzending 367: 1 Samuël 22:1 t/m 23:28]

[Uitzending 367: 1 Samuël 22:1 t/m 23:28] [Uitzending 367: 1 Samuël 22:1 t/m 23:28] In de vorige uitzending hebben we gelezen (in 1 Sam.21) dat David door een list is ontkomen aan de Filistijnen van Gat. In 1 Sam.22 arriveert hij bij de spelonk

Nadere informatie

Welke opdracht gaf God aan Jozua?

Welke opdracht gaf God aan Jozua? De ondergang van Ai. Welke opdracht gaf God aan Jozua? Jozua 8:1-2 1 Daarna zei de HEERE tegen Jozua: Wees niet bevreesd en wees niet ontsteld. Neem al het krijgsvolk met u mee en sta op, trek op naar

Nadere informatie

Welke opdracht ontving Mozes van God?

Welke opdracht ontving Mozes van God? Door de Schelfzee. Welke opdracht ontving Mozes van God? Exodus 14:1-2 1 Toen sprak de HEERE tot Mozes: 2 Spreek tot de Israëlieten en zeg dat zij terugkeren en hun kamp opslaan voor Pi-Hachiroth, tussen

Nadere informatie

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit?

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Het volk van God gestraft. Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Numeri 14:1-3 1 Toen begon heel de gemeenschap luid te weeklagen en bleef het volk in die nacht

Nadere informatie

Lukas 1. 1:1 Nadat reeds velen hebben getracht het verhaal op orde te brengen

Lukas 1. 1:1 Nadat reeds velen hebben getracht het verhaal op orde te brengen Lukas 1 1:1 Nadat reeds velen hebben getracht het verhaal op orde te brengen over De Gebeurtenissen die zich hebben voltrokken in ons midden 2 en ons zijn overgeleverd door ooggetuigen vanaf het begin

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

Wat schrijft de Bijbel over de levenshouding en het gedrag van de zonen van de hogepriester Eli?

Wat schrijft de Bijbel over de levenshouding en het gedrag van de zonen van de hogepriester Eli? De zonen van Eli en Samuel geroepen. Wat schrijft de Bijbel over de levenshouding en het gedrag van de zonen van de hogepriester Eli? 1 Samuel 2:12 12 De zonen van Eli echter waren verdorven mannen; zij

Nadere informatie

De richters na Jozua.

De richters na Jozua. De richters na Jozua. Wat overkwam Israël na de dood van Jozua en wat was de oorzaak? Door hun zonden werden de Israëlieten van God gescheiden; God ontnam hen Zijn kracht, en niet langer konden ze hun

Nadere informatie

Gezongen vespers 10 februari 2019 Thema: Ik ben voor.gerechtigheid

Gezongen vespers 10 februari 2019 Thema: Ik ben voor.gerechtigheid Gezongen vespers 10 februari 2019 Thema: Ik ben voor.gerechtigheid Met medewerking van: De Stefanuscantorij o.l.v. Heleen Steenbergen Jan Braakman (orgel) Rob Roordink (blokfluit) Onder muziek willen we

Nadere informatie

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen dag 1 dag 2 de schepping wereldbol God, Die de wereld maakte Genesis 1: 1 2: 3 In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Genesis 1: 1) hebt gemaakt. zonde en verdriet appel met slang Adam en Eva,

Nadere informatie

Waar woonde Nabal, was hij rijk en wat vertelt de Bijbel over zijn echtgenote?

Waar woonde Nabal, was hij rijk en wat vertelt de Bijbel over zijn echtgenote? De actie van Abigaïl en de les voor David. Waar woonde Nabal, was hij rijk en wat vertelt de Bijbel over zijn echtgenote? 1 Samuel 25:2 2 Nu was er in Maon een man die in Karmel zijn bedrijf had. Die man

Nadere informatie

Welke plaats bekleedde Gideon in Israël?

Welke plaats bekleedde Gideon in Israël? Welke les is te trekken uit de overwinning op Midian? Welke plaats bekleedde Gideon in Israël? Richteren 6:15 15 Maar hij zei tegen Hem: Och, mijn heer! Waarmee zal ik Israël verlossen? Zie, mijn geslacht

Nadere informatie

Kinderdienst: Helden Over David en Goliath.

Kinderdienst: Helden Over David en Goliath. Kinderdienst: Helden Over David en Goliath. Voor de dienst: *Wat is dat, dat is Goliath *Trek je wapenrusting aan *Ik volg de Heer *Groot en machtig zijt Gij 387 *Van A tot Z 241 opwekking voor kids Welkom

Nadere informatie

Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen?

Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen? De wonderlijke ervaringen van koning Hizkia. Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen? 2 Koningen 20:1 1 In die dagen werd Hizkia ziek, tot stervens toe. Toen kwam de

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

De Tien Woorden. In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector.

De Tien Woorden. In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector. De Tien Woorden In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector. 1. DE TIEN WOORDEN ALS SMEKING (Ex. 20:2-17) U roepen wij

Nadere informatie

Wat betekent volgens jou het woord kerk?

Wat betekent volgens jou het woord kerk? Wat betekent volgens jou het woord kerk? Ekklesia eruit geroepen - Gebruikstaal- en begrip: Vergadering van vrije burgers in Griekse stad-staten om de problemen te bespreken en op te lossen (Hand. 19:32,

Nadere informatie

gevaarlijke geest bezeten waren. 1 Psalm 34

gevaarlijke geest bezeten waren. 1 Psalm 34 - 1 - Psalm 34 Psalm 34 is wat men zo noemt een lettervers dicht en dat betekent dat in de verzen steeds een volgende letter van het Hebreeuwse alfabet verweven zit. 1 Van David, toen hij zich bij Abimelek

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Liturgie avonddienst op 31 juli uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie avonddienst op 31 juli uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie avonddienst op 31 juli 2016 18.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liedboek 466: 1 en 3 1. Als God, mijn God, maar voor mij is, wie is er dan mij tegen? Dan werken

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Lezen : Psalm 124 Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 176a : 1 en 2 Gezang 176a : 12 en 13 Psalm 65 : 1 en 3 Psalm 124 Gezang 145 Welkom in de Hoeksteen

Nadere informatie

Wat zag de profeet Zacharia daarna?

Wat zag de profeet Zacharia daarna? e profeet Zacharia, de derde droom. Wat zag de profeet Zacharia daarna? Zacharia 2:1 1 Weer hief ik mijn ogen op, en ik zag; en ziet, er was een man, en in zijn hand was een meetsnoer. Welke vraag stelde

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) > Wat zou ik zonder U geweest zijn, hoe zou ik zonder U bestaan? Ik zou ten prooi aan angst en vrees zijn en eenzaam door de wereld

Nadere informatie

Jonatan en David (H)echte vriendschap. Christengemeente Bethel 3 februari 2019

Jonatan en David (H)echte vriendschap. Christengemeente Bethel 3 februari 2019 Jonatan en David (H)echte vriendschap Christengemeente Bethel 3 februari 2019 Jonatan,, voelde zich meteen sterk tot David aangetrokken en vatte een innige vriendschap voor hem op. 1 Samuël 18: 1 NBV 1

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

In welke plaats riep Samuel het volk bij elkaar?

In welke plaats riep Samuel het volk bij elkaar? Saul tot koning gekozen. In welke plaats riep Samuel het volk bij elkaar? 1 Samuel 10:17 17 Maar Samuel riep het volk samen bij de HEERE, in Mizpa. De zalving van Saul tot koning was niet aan het volk

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 2)

KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Na welk voorval en van wie kreeg Jozua bevel om de Jordaan over te steken?

Na welk voorval en van wie kreeg Jozua bevel om de Jordaan over te steken? De tocht door de Jordaan. Na welk voorval en van wie kreeg Jozua bevel om de Jordaan over te steken? Jozua 1:2 2 Mijn dienaar Mozes is gestorven. Nu dan, sta op, steek deze Jordaan over, u en heel dit

Nadere informatie

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2)

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

Waarom ging het fout bij het veroveren van het stadje Ai?

Waarom ging het fout bij het veroveren van het stadje Ai? De profetische aspecten uit het boek Jozua, deel 3. Waarom ging het fout bij het veroveren van het stadje Ai? Jozua 7:1, eerste deel; Zie Jozua 1:4-5 1 Maar de Israëlieten pleegden trouwbreuk met wat door

Nadere informatie

WAARVOOR KOMT DE MESSIAS? 2 e adventszondag.

WAARVOOR KOMT DE MESSIAS? 2 e adventszondag. WAARVOOR KOMT DE MESSIAS? 2 e adventszondag. Psalm 8:5-7 Wat is dan de sterveling, dat U aan hem denkt, en het mensenkind, dat U naar hem omziet? Toch hebt U hem weinig minder gemaakt dan de engelen en

Nadere informatie

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan?

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi en Gods tempel. Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi 3:1 die voor Mij de weg bereiden zal. 1 Zie, Ik zend Mijn engel, Plotseling zal naar Zijn tempel komen die Heere, Die u aan het

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gerard Derks Pastoraal Ouderling, sectie 5

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gerard Derks Pastoraal Ouderling, sectie 5 Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard Derks Pastoraal Ouderling, sectie 5 Antifoon (Cantorij) Lied 91a vers 1 (Cantorij) Lied 91a vers 1 (Cantorij) Lied 91a vers 2 (Allen) Lied 91a vers 2 (Allen)

Nadere informatie

dat iemand Gods knecht is. Een dienaar die Hem toebehoort en Hem dient. Dat mogen ook wij zijn; we behoren Hem toe en willen Hem dienen.

dat iemand Gods knecht is. Een dienaar die Hem toebehoort en Hem dient. Dat mogen ook wij zijn; we behoren Hem toe en willen Hem dienen. - 1 - Psalm 18 We gaan niet heel Psalm 18 doornemen maar enkele gedeelten ervan: Psalm 18 is kennelijk een door de Heere geliefde psalm, want hij staat twee keer in de bijbel. De hele psalm staat namelijk

Nadere informatie

Thema: "Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?!"

Thema: Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?! Thema: "Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?!" Jeremia 18:11-12 1 Het woord, dat van de HERE tot Jeremia kwam: 2 Maak u op, daal af naar het huis van de pogenbakker, en daar zal Ik u mijn

Nadere informatie

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 Geloof omwille van de ander Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 UITVERKOREN OM TOT ZEGEN TE ZIJN VOOR AL WAT LEEFT Adam & Eva God: Laat Ons mensen maken, opdat zij heersen (Genesis 1:26) En God zeide:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht) Schriftlezing: Lukas 12 vers 13 t/m 34 Jakobus 4 vers 13 t/m 17 Psalm 97 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 31 vers 12, 17 en 19 Lied 336 vers

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

Wie was de laatste aardse koning van Juda en wie had deze koning op de troon gezet?

Wie was de laatste aardse koning van Juda en wie had deze koning op de troon gezet? Jeremia en koning Zedekia Wie was de laatste aardse koning van Juda en wie had deze koning op de troon gezet? Jeremia 37:1 1 Koning Zedekia, de zoon van Josia, werd koning in plaats van Chonia, de zoon

Nadere informatie

Wie trok Juda binnen en welke stad werd bedreigd door de inval van vijandelijke troepen?

Wie trok Juda binnen en welke stad werd bedreigd door de inval van vijandelijke troepen? Sanherib belegert Jeruzalem. Wie trok Juda binnen en welke stad werd bedreigd door de inval van vijandelijke troepen? 2 Kronieken 32:1-2, eerste deel 1 Na deze gebeurtenissen en deze blijk van trouw kwam

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

zondag 25 oktober

zondag 25 oktober zondag 25 oktober 2015 1 Introductie / terugblik Lezen 1 Samuel 16 David en Jezus Christus Vier lessen voor bedieningen zondag 25 oktober 2015 2 Davids plaats in de geschiedenis zondag 25 oktober 2015

Nadere informatie

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur.

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur. Psalmen Psalm 78 1 Een lied van Asaf. De lessen van het verleden Luister allemaal naar mijn woorden. Luister goed, want ik wil jullie iets leren. 2 Wijze woorden wil ik spreken, wijze woorden over het

Nadere informatie