Waarom ging het fout bij het veroveren van het stadje Ai?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom ging het fout bij het veroveren van het stadje Ai?"

Transcriptie

1 De profetische aspecten uit het boek Jozua, deel 3. Waarom ging het fout bij het veroveren van het stadje Ai? Jozua 7:1, eerste deel; Zie Jozua 1:4-5 1 Maar de Israëlieten pleegden trouwbreuk met wat door de ban gewijd was, Na de overwinning op Jericho is Ai de volgende stad die ingenomen moet worden. Maar Israël leidt daar een onverwachte nederlaag en moet vluchten. Er is iemand uit het volk die tegen het uitdrukkelijke bevel van God stiekem goud en zilver heeft meegenomen uit Jericho en het in zijn tent heeft verborgen. Herstel is alleen mogelijk als er radicaal wordt afgerekend met deze zonde. Daarna wordt duidelijk dat Achan de zonde begaan heeft, waarop hij wordt gedood. Er kan geen overwinning is ons leven zijn als we niet afrekenen met heimelijke zonden.

2 Wie probeerden Israël te misleiden en Zie Jozua 9 welke les is hieruit te trekken? Na de overwinning op Jericho en Ai proberen de inwoners van Gibeon (dat samen met Bethel na Ai de volgende te overwinnen stad zou zijn), een list. Jozua maakt de fout om af te gaan op zijn eigen beoordeling, de Bijbel zegt uitdrukkelijk dat het volk Israël niet om een uitspraak van hun God vroeg. Daardoor doorzien ze de list niet en maken ze de fout om een vredesverbond met de vijand te sluiten. Dit had voorkomen kunnen worden door steeds Gods wil te zoeken en niet af te gaan op wat we zelf denken. Bij uitstek is het herkennen van de vijand iets waarvoor We de Heilige Geest nodig hebben.

3 Wie zal bij gehoorzaamheid voor Zijn kinderen de strijd aan gaan en op welke wijze help God als Israël zijn bondgenoot Gibeon te hulp schiet? Zie Jozua 10 Nu Israël Jericho en Ai heeft ingenomen, en de stad Gibeon een verdrag met Israël heeft gesloten, besluiten de koningen van vijf andere steden om een aanval te doen op Gibeon. De inwoners daarvan roepen Israël te hulp, waarop Jozua van God te horen krijgt dat Hij de vijf koningen zal verslaan. Op die dag strijdt God voor Israël op een bijzondere manier. Er is te lezen dat God de vijanden van Israël in verwarring brengt.

4 Welke wonderen zijn te zien als Israël zijn bondgenoot Gibeon te hulp schiet? Zie Jozua 10 Daarnaast doet God twee andere wonderen. Allereerst laat Hij grote hagelstenen op de vijand vallen, waardoor velen worden gedood. Maar dan ziet Jozua dat de dag ten einde gaat lopen, en dat er weinig tijd is om de hele vijand te verslaan. Ze kunnen immers in het donker ontsnappen voor Jozua. Maar Jozua wil zich niet neerleggen bij een halve overwinning, hij vraagt God om het wonder om de zon en maan te laten stilstaan en zo de dag te verlengen. En God verhoort het gebed van Jozua.

5 elke profetie kreeg Jozua te horen van God bij de strijd tegen de koningen van het noorden, zuiden en oosten wanneer kwam de profetie uit? Zie Jozua 11:6, eerste deel 6 En de HEERE zei tegen Jozua: Wees niet bevreesd voor hen, want morgen om deze tijd zal Ik hen allen als gesneuvelden overgeven voor de ogen van Israël.

6 Welke steden zijn niet vernietigd en wat vertegenwoordigen zij? Jozua 11:22 22 Er bleef niemand van de Enakieten over in het land van de Israëlieten. Alleen in Gaza, Gath en Asdod zijn er overgebleven. De reus uit Gaza staat voor immoraliteit die leidt tot gebondenheid. In Richteren 6 zien we hoe Simson hierdoor wordt geveld en uiteindelijk gebonden eindigt. De reus uit Gath staat voor intimidatie die leidt tot angst. Goliath was afkomstig uit Gath. Zie 1 Samuel 17 De reus uit Asdod staat voor afgoderij die er voor zorgt dat andere dingen in je leven de plaats van God innemen. Asdod was de plaats van de afgod Dagon van de Filistijnen, zie 1 Samuel 5.

7 Hoeveel koningen werden in de periode van Jozua dankzij Gods hulp toen overwonnen? Jozua 12:24, laatste deel In totaal eenendertig koningen.

8 Wat zei God tegen Jozua tegen het einde van zijn leven en welke les is daaruit te trekken? Jozua 13:1 1 Jozua nu was oud en op dagen gekomen, en de HEERE zei tegen hem: U bent zelf oud geworden en op dagen gekomen, en er is nog zeer veel land overgebleven om dat in bezit te nemen. Er is er nog veel van het land dat God aan Israël beloofd heeft te veroveren. God spoort Jozua daarop aan om meer land in bezit te nemen! Hier zien we weer een geestelijk principe. Wat God voor ons heeft weggelegd in dit leven is zo groot en zo veel dat er altijd land overblijft om nog in bezit te nemen. Zelfs als Jozua sterft is er nog land in bezit te nemen. Uiteindelijk wordt vierhonderd jaar later onder koning David nog steeds land veroverd. Het gaat ons hele leven door.

9 Welke opmerkelijke uitspraak doet Kaleb en wat blijkt overduidelijk hoe Kaleb het leven ziet? Jozua 14:12 12 Nu dan, geef mij dit bergland, waarover de HEERE op die dag gesproken heeft. U hebt zelf immers op die dag gehoord dat daar de Enakieten waren, en grote versterkte steden. Misschien zal de HEERE met mij zijn, zodat ik hen verdrijf, zoals de HEERE gesproken heeft. Door het ongeloof van het volk moesten Jozua en Kaleb veertig jaar wachten om het beloofde land in te mogen trekken. Maar na die veertig jaar zijn het geloof en de kracht van Kaleb nog ongebroken. Hij herinnert zich de reuzen die ze veertig jaar geleden in het beloofde land hadden gezien, en vraagt Jozua juist om het gedeelte van het beloofde landwaar die reuzen wonen. Het is de taal van het geloof: geef mij land, in het vertrouwen dat God de vijanden daarin zal overwinnen. Kaleb kijkt met Gods ogen naar de situatie.

10 Wat toont Kaleb als 85-jarige? Jozua 14:11 11 Ik ben vandaag nog even sterk als ik was op de dag toen Mozes mij uitstuurde. Zoals mijn kracht toen was, zo is mijn kracht nu, om te strijden en om uit te gaan en om in te gaan. Opmerkelijk is dat Kaleb getuigt over zijn fysieke kracht. Deze is ondanks zijn 85-jarige leeftijd nog dezelfde als toen hij 40 jaar was. Dit is een wonder waarin tegelijkertijd ook een geestelijke les ligt. Onze kracht in de Here is niet afhankelijk van onze leeftijd en slijt niet.

11 Hoeveel mag een kind van God aan zijn Schepper vragen en wat vroeg Kalebs dochter? Zie Jozua 15:16-19 Als Achsa gaat trouwen vraagt ze haar vader Kaleb om land. Opnieuw klinkt het geef mij land, maar nu uit de mond van Kalebs dochter. Kaleb geeft Achsa daarop land, maar Achsa komt terug bij Kaleb om meer te vragen. Het land dat ze gekregen heeft is droog, en ze vraagt nu ook om waterbronnen. En ook die geeft Kaleb haar. Hier zien we opnieuw een geestelijk principe. God heeft alles al voor ons klaargelegd, maar Hij wil dat we Hem er om vragen en ons er bewust naar uitstrekken. God wil dat we net als Achsa bij Hem terugkomen en zeggen: geef mij ook de waterbronnen. Het is een vraag die God nog nooit onbeantwoord heeft gelaten.

12 Wat leert ons het verhaal over de houding van de zeven trage stammen en de gevolgen daarvan? Zie Jozua 18 en 19 De rest van hoofdstuk 18 en het hele hoofdstuk 19 gaan over zeven stammen die op dat moment nog geen erfdeel in het beloofde land hebben. Blijkbaar ligt dat aan henzelf omdat Jozua hen namens de Here God oproept om eindelijk in actie te komen. Het is een houding die precies tegenovergesteld is aan die van Kaleb uit hoofdstuk 15. Voor ons is de geestelijke les: willen we zijn zoals Kaleb ( geef mij dat bergland ) of zijn we zoals de zeven trage stammen?

13 Wat is het belang om alle dingen te onderzoeken? Zie Jozua 22 De stammen van Ruben, Gad en Manasse mogen terugkeren naar hun eigen gebied in het over Jordaanse. Onderweg bouwen zij bij de Jordaan een groot altaar. Dit zorgt voor opschudding en verwarring bij de andere stammen. Ze denken Ruben, Gad en Manasse daarmee in opstand tegen de HEERE komen omdat alleen op het altaar in de tabernakel in Silo de offers gebracht mochten worden. Ruben, Gad en Manasse leggen echter rustig uit wat hun bedoeling is. Ze willen op dat altaar geen offers brengen, maar omdat zij aan de andere kant van de Jordaan wonen zijn ze bang dat hun kinderen van de dienst aan de Here zullen afdwalen. Dit altaar, dat een kopie is van het altaar in de tabernakel in Silo, moet hen er aan herinneren dat ze bij de Here horen. Wanneer de andere stammen dat horen, komen ze tot bedaren en keer de rust weer. Het is goed dat hier onderzocht wordt wat de intentie van dit altaar is. De les voor ons zou hieruit kunnen zijn dat wij bij voor ons onbekende dingen niet te snel reageren, maar weloverwogen uitzoeken wat het is en of het naar Gods woord is.

14 Jozua had in zijn leven zoveel profetische uitspraken van God vernomen. Wat was voor Jozua in zijn leven centraal komen te staan? Jozua 24:15 15 Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont. Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!

Is de verdeling van Kanaän onder Gods volk volgens Gods woord uitgekomen?

Is de verdeling van Kanaän onder Gods volk volgens Gods woord uitgekomen? Vreemde berichten. Is de verdeling van Kanaän onder Gods volk volgens Gods woord uitgekomen? Jozua 23:43-45 43 Zo gaf de HEERE aan Israël heel het land dat Hij gezworen had hun vaderen te geven. Zij namen

Nadere informatie

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af?

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? Welke immens wonderlijke gebeurtenissen had Gods volk ervaren op het moment

Nadere informatie

Jozua. Bijbelse Fundamenten

Jozua. Bijbelse Fundamenten Jozua Bijbelse Fundamenten -4.000-2.000-1.800-1.400-1.000-900 -598-598 -400 0 Adam Christus De profetische betekenis van het boek Jozua 2 Feiten en achtergronden Het boek Jozua beschrijft de verovering

Nadere informatie

duisternis moet wijken voor het licht: God is groter dan uw nood of probleem

duisternis moet wijken voor het licht: God is groter dan uw nood of probleem - 1 - God is groter dan uw nood of probleem God is groter dan uw nood of wat voor probleem dan ook. We zien al direct vanaf het begin der schepping dat God groter en sterker is dan de duisternis. Gen.

Nadere informatie

Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God?

Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God? De list van de Gibeonieten. Hoe reageerden de inwoners van Gibeon op de overwinning van Israël dankzij de Hulp van God? Jozua 9:3-6 3 Toen de inwoners van Gibeon hoorden wat Jozua met Jericho en Ai gedaan

Nadere informatie

Laatste voorbereidingen 1. Besnijdenis, niet op basis van eigen kracht 2. Pascha, verbond wordt hersteld 3. Begin van een nieuw tijdperk

Laatste voorbereidingen 1. Besnijdenis, niet op basis van eigen kracht 2. Pascha, verbond wordt hersteld 3. Begin van een nieuw tijdperk Gideon Rechters 6 1 De Jordaan oversteken 1. Focus op Gods woord 2. Zorg dat je de Heer ieder moment kunt ontmoeten 3. Volg Jezus, wees een Jozua generatie 4. Kom in beweging Stenen oprichten 1. Gods grote

Nadere informatie

Welke opdracht gaf Jozua en wat was de conclusie?

Welke opdracht gaf Jozua en wat was de conclusie? Nederlaag bij Ai en de verborgen zonde. Welke opdracht gaf Jozua en wat was de conclusie? Jozua 7:2-3 2 Toen Jozua mannen stuurde van Jericho naar Ai, dat bij Beth-Aven ligt, ten oosten van Bethel, zei

Nadere informatie

Hoe groot was het leger van Saul in de tijd van vrede en hoe was de organisatie?

Hoe groot was het leger van Saul in de tijd van vrede en hoe was de organisatie? Inval van de Filistijnen en Saul brengt een offer. Hoe groot was het leger van Saul in de tijd van vrede en hoe was de organisatie? 1 Samuel 13:2 2 Toen koos Saul drieduizend man uit Israël voor zich uit.

Nadere informatie

Leidingdeel Jozua - Schets 5 Het land veroverd Jozua 8 en 10

Leidingdeel Jozua - Schets 5 Het land veroverd Jozua 8 en 10 Leidingdeel Jozua - Schets 5 Het land veroverd Jozua 8 en 10 A) Doel 1. Betekenis benoemen God laat Zijn verbondstrouw zien door de voorspoedige inname van het land Kanaän. Bij Ai werd duidelijk dat Hij

Nadere informatie

Maand 10 week 1: Mozes sterft.

Maand 10 week 1: Mozes sterft. Maand 10 week 1: Mozes sterft. Lees eerst het Bijbelverhaal in Deuteronomium 32:45-52 en 34:1-12 - Sterven van Mozes - Jozua de nieuwe leider Zet in de goede volgorde: Esau Mozes Levi Welke naam hoort

Nadere informatie

werden aangewezen als verspieders. Kaleb en zijn dochter Aksa

werden aangewezen als verspieders. Kaleb en zijn dochter Aksa - 1 - Kaleb en zijn dochter Aksa We gaan het hebben over Kaleb en zijn dochter Aksa. Beide hebben zij geschiedenis gemaakt. Over het geloof van Kaleb niet het geloof in zijn eigen kracht maar zijn geloof

Nadere informatie

Welke voorbereidingen trof Jozua; wat valt daarbij op en is het goed om alles grondig uit te zoeken?

Welke voorbereidingen trof Jozua; wat valt daarbij op en is het goed om alles grondig uit te zoeken? De profetische aspecten uit het boek Jozua deel 2 Welke voorbereidingen trof Jozua; wat valt daarbij op en is het goed om alles grondig uit te zoeken? Zie Jozua 2:1, zie Jozua 2:10-11, 24 Voordat Jozua

Nadere informatie

Leidingdeel Jozua - Schets 4 De weg geblokkeerd Jozua 7

Leidingdeel Jozua - Schets 4 De weg geblokkeerd Jozua 7 Leidingdeel Jozua - Schets 4 De weg geblokkeerd Jozua 7 A) Doel 1. Betekenis benoemen Ai betekent letterlijk steenhoop. Deze geschiedenis wil duidelijk maken dat het met de hulp van God mogelijk is een

Nadere informatie

Verenigd en verdeeld Israël

Verenigd en verdeeld Israël Verenigd en verdeeld Israël We hebben het fundament van het verbond vanaf Abraham, Izak en Jakob tot aan hun fysieke nakomelingen, d.i. Israël, bevestigd. De onvoorwaardelijke verbondsbeloften waren namens

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 2 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN RICHTEREN 2 D O M I N E E O N L I N E. O R G RICHTEREN 2 Richteren 2 geeft eigenlijk een korte samenvatting van de inhoud van het boek. Het

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Double DJ Music Koster: D. Bruggeman Beamer: Coen Robbertsen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Double DJ Music Koster: D. Bruggeman Beamer: Coen Robbertsen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Double DJ Music Koster: D. Bruggeman Beamer: Coen Robbertsen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het

Nadere informatie

Na welk voorval en van wie kreeg Jozua bevel om de Jordaan over te steken?

Na welk voorval en van wie kreeg Jozua bevel om de Jordaan over te steken? De tocht door de Jordaan. Na welk voorval en van wie kreeg Jozua bevel om de Jordaan over te steken? Jozua 1:2 2 Mijn dienaar Mozes is gestorven. Nu dan, sta op, steek deze Jordaan over, u en heel dit

Nadere informatie

Wie gaf het bevel om Kanaän te verkennen en hoeveel mensen moesten dat gaan doen en wat viel bij de samenstelling op?

Wie gaf het bevel om Kanaän te verkennen en hoeveel mensen moesten dat gaan doen en wat viel bij de samenstelling op? Bevel om Kanaän te verkennen. Wie gaf het bevel om Kanaän te verkennen en hoeveel mensen moesten dat gaan doen en wat viel bij de samenstelling op? 1 De HEERE sprak tot Mozes: 2 Stuur mannen voor u uit

Nadere informatie

De strijd is van de Heer

De strijd is van de Heer De strijd is van de Heer 18 En aan wie heeft Hij gezworen dat zij Zijn rust niet zouden binnengaan, dan aan hen die ongehoorzaam geweest waren? 19 Zo zien wij dat zij niet konden ingaan vanwege hun ongeloof.

Nadere informatie

Waarom kwamen de stammen naar Sichem?

Waarom kwamen de stammen naar Sichem? Verbondsvernieuwing in Sichem. Waarom kwamen de stammen naar Sichem? Jozua 24:1 1 Daarna verzamelde Jozua alle stammen van Israël in Sichem, en hij riep de oudsten van Israël, zijn stamhoofden, zijn rechters

Nadere informatie

Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor?

Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor? De slag bij Gibeon. Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor? Jozua:10:4-5 4 Kom naar mij toe en help mij, en laten wij Gibeon verslaan, omdat het vrede gesloten heeft

Nadere informatie

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Wees sterk en moedig...als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Jozua nu, de zoon van Nun, was vol van de Geest van wijsheid; want Mozes had zijn handen op hem gelegd. Deut 34:9 Deut 30:20

Nadere informatie

Woordverkondiging Jozua 22 : 24 We hebben het alleen maar uit voorzorg gedaan

Woordverkondiging Jozua 22 : 24 We hebben het alleen maar uit voorzorg gedaan 31 maart 2019 17.00 uur P Poortinga orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Alida Larooy Votum en groet GK ps105: 5 God zal zijn waarheid nimmer krenken. Lezen: Jozua 22 : 1 6, 10 16, 21 28. NPB 78 : 1 en

Nadere informatie

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit?

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Het volk van God gestraft. Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Numeri 14:1-3 1 Toen begon heel de gemeenschap luid te weeklagen en bleef het volk in die nacht

Nadere informatie

De richters na Jozua.

De richters na Jozua. De richters na Jozua. Wat overkwam Israël na de dood van Jozua en wat was de oorzaak? Door hun zonden werden de Israëlieten van God gescheiden; God ontnam hen Zijn kracht, en niet langer konden ze hun

Nadere informatie

Welke plaats bekleedde Gideon in Israël?

Welke plaats bekleedde Gideon in Israël? Welke les is te trekken uit de overwinning op Midian? Welke plaats bekleedde Gideon in Israël? Richteren 6:15 15 Maar hij zei tegen Hem: Och, mijn heer! Waarmee zal ik Israël verlossen? Zie, mijn geslacht

Nadere informatie

Jozua en het beloofde land

Jozua en het beloofde land Materiaal bij preek 4 Jozua en het beloofde land 1) Voor de bespreking van de preek van 14 januari a. suggestie voor een werkvorm We gaan aan het werk in groepjes van 3. Elk groepje krijgt een stapeltje

Nadere informatie

DAG 1: Veranderingen Lees Deuteronomium 1:1-8 Soms zijn er veranderingen in je leven. Grote veranderingen: als er iemand sterft. Of als je verhuist. Of als je naar een andere school gaat en afscheid neemt

Nadere informatie

DAG 1: Een nieuw begin Lees Jozua 1:1-6 De vakantie is (bijna) voorbij. Het is weer tijd voor school. Je staat aan het begin van een nieuw schooljaar. Misschien zijn er veel dingen nieuw voor je: een nieuwe

Nadere informatie

Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes?

Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes? Waar was Mozes mee bezig, welke berg naderde hij en tot welk inzicht kwam Mozes? Exodus 3:1 1 En Mozes hoedde het kleinvee van zijn schoonvader Jethro, de priester van Midian. Hij dreef het kleinvee tot

Nadere informatie

Trok Moab ten oosten of ten westen van Moab en wat mocht Israël beslist niet veroorzaken?

Trok Moab ten oosten of ten westen van Moab en wat mocht Israël beslist niet veroorzaken? Israël verslaat Sihon en Og. Trok Moab ten oosten of ten westen van Moab en wat mocht Israël beslist niet veroorzaken? Nadat de Israëlieten ten zuiden om Edom heen waren getrokken, keerden ze naar het

Nadere informatie

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7 Eén eeuwig verbond blok F - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, herhaling 19.20 Discussie over de positie van Israël 19.30 Twee manieren van bijbellezen 19.35

Nadere informatie

BIJBELROOSTER GROEP 5

BIJBELROOSTER GROEP 5 HOOFDSTUK 1 HET BEGIN Dag 1 De schepping Genesis 1 2 : 7 Dag 2 Het paradijs Genesis 2 : 8 25 Dag 3 De eerste zonde Genesis 3 Dag 4 Het begin Lesboek p. 6 & 7, Werkboek p. 2 & 3 HOOFDSTUK 2 HOOP! Dag 1

Nadere informatie

Welke opdracht kreeg Mozes van God?

Welke opdracht kreeg Mozes van God? Opnieuw heeft God de tien geboden geschreven. Welke opdracht kreeg Mozes van God? Exodus 34:1 1 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Houw twee stenen tafelen voor u uit, zoals de eerste, dan zal Ik op die tafelen

Nadere informatie

Psalm- en Bijbelrooster groep 2 Rooster cursusjaar

Psalm- en Bijbelrooster groep 2 Rooster cursusjaar Psalm- en Bijbelrooster groep 2 Rooster cursusjaar 2014-2015 Wk 37 Simson is een sterke held :1 De tabernakel 1 Exodus 25-27 Simsons huwelijk Richteren 14 Simsons overwinningen Richteren 15 Wk 38 Simson

Nadere informatie

Leidingdeel Jozua - Schets 7 Het afscheid Jozua 23 en 24

Leidingdeel Jozua - Schets 7 Het afscheid Jozua 23 en 24 Leidingdeel Jozua - Schets 7 Het afscheid Jozua 23 en 24 A) Doel 1. Betekenis benoemen Jozua neemt afscheid van het volk. Dat doet hij ten eerste door te vertellen over de weldaden die de Heere aan het

Nadere informatie

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST Overstap van Geeske Vader Iris van Noord Joëlle van den Doel Meerle van Groningen Zondag 17 juni 2018 Exoduskerk Voorganger: ds. Rob van der Plicht Organist:

Nadere informatie

Voorganger: Ds. Nelleke Beimers Organist: Gerrit Blekkenhorst Pianist: Marc van der Meulen

Voorganger: Ds. Nelleke Beimers Organist: Gerrit Blekkenhorst Pianist: Marc van der Meulen Voorganger: Ds. Nelleke Beimers Organist: Gerrit Blekkenhorst Pianist: Marc van der Meulen 2 HET BEGIN. WELKOM EN MEDEDELINGEN. KLOKGELUI EN VERSTILLING. Lied 18: BIJEEN GEROEPEN UIT ONZE HUIZEN melodie

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 2)

KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 2)

KONING DAVID (DEEL 2) Online Bijbel voor kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2)

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

1) Knip de titel uit. Plak die in je boekrol. 2) Schrijf de datum van vandaag erbij. Of knip uit en plak op.

1) Knip de titel uit. Plak die in je boekrol. 2) Schrijf de datum van vandaag erbij. Of knip uit en plak op. XI Israël De volken in het Beloofde Land 1) Knip de titel uit. Plak die in je boekrol. 2) Schrijf de datum van vandaag erbij. Of knip uit en plak op. י ב ב ש ב ט תשע ח 28 januari 2018 = 12 Sh'vat 5778

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD

Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Welke stad lag dichtbij de legerplaats van Israël?

Welke stad lag dichtbij de legerplaats van Israël? Rachab en de verkenners. Welke stad lag dichtbij de legerplaats van Israël? Enkele kilometers over de rivier, juist tegenover de legerplaats van Israël, lag de sterke stad Jericho. Wie gaf opdracht om

Nadere informatie

Hoe oud was Hizkia toen hij koning van Juda werd?

Hoe oud was Hizkia toen hij koning van Juda werd? Koning Hizkia en de Assyriërs. Hoe oud was Hizkia toen hij koning van Juda werd? 2 Koningen 18:1-2, eerste deel 1 Het gebeurde nu in het derde jaar van Hosea, de zoon van Ela, de koning van Israël, dat

Nadere informatie

Welk verzoek kreeg David, terwijl hij op de vlucht was en wie raadpleegde David eerst?

Welk verzoek kreeg David, terwijl hij op de vlucht was en wie raadpleegde David eerst? David op de vlucht. Welk verzoek kreeg David, terwijl hij op de vlucht was en wie raadpleegde David eerst? 1 Samuel 23:1-2 1 Men vertelde David: Zie, de Filistijnen strijden tegen Kehila en zij plunderen

Nadere informatie

JOZUA WORDT DE NIEUWE LEIDER

JOZUA WORDT DE NIEUWE LEIDER Bijbel voor Kinderen presenteert JOZUA WORDT DE NIEUWE LEIDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Wie waren de ouders van Jefta en hoe gingen zijn halfbroers met Jefta om?

Wie waren de ouders van Jefta en hoe gingen zijn halfbroers met Jefta om? Het leven van Jefta. Wie waren de ouders van Jefta en hoe gingen zijn halfbroers met Jefta om? Richteren 11:1-2 1 De Gileadiet Jefta nu was een strijdbare held, maar hij was het kind van een hoer. Gilead

Nadere informatie

Door welke gebeurtenis waren de vijanden van Israël bang geworden voor Gods volk?

Door welke gebeurtenis waren de vijanden van Israël bang geworden voor Gods volk? Besnijdenis en Pascha in Gilgal. Door welke gebeurtenis waren de vijanden van Israël bang geworden voor Gods volk? Jozua 5:1 1 Toen al de koningen van de Amorieten aan deze zijde van de Jordaan, namelijk

Nadere informatie

David als voorloper van de Messias. 1. De komst van het Lam, de Koning-Knecht 2. De komst van de Leeuw uit de stam van Juda

David als voorloper van de Messias. 1. De komst van het Lam, de Koning-Knecht 2. De komst van de Leeuw uit de stam van Juda David als voorloper van de Messias 1. De komst van het Lam, de Koning-Knecht 2. De komst van de Leeuw uit de stam van Juda De leeuw uit de stam van Juda Openbaringen 5:1-5 En ik zag op de rechterhand van

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG

Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

3 Drie generaties gelovigen

3 Drie generaties gelovigen Uit Stevige kost 1 -Werkboek voor Bijbelstudie- 3 Drie generaties gelovigen In deze meditatie wil ik drie opeenvolgende generaties neerzetten die elk op hun eigen manier hun geloof hebben ingevuld. Het

Nadere informatie

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4 HOOFDSTUK 1 HET BEGIN HOOFDSTUK 2 HOOP! HOOFDSTUK 3 ABRAM De schepping Genesis 1 2 : 7 Het paradijs Genesis 2 : 8 25 De eerste zonde Genesis 3 Het begin Lesboek p. 6 & 7 Werkboek p. 2 & 3 Kain en Abel

Nadere informatie

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David,

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David, WAT WIL GOD? Terug naar de schepping en de Schepper! God zag dat het goed was! Gods (oorspronkelijke) bedoeling! Intieme omgang met Zijn gelijke! De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia,

Nadere informatie

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod?

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Zondag 35 Zondag 35 gaat over het tweede gebod. Lees de tekst van Zondag 35. Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Antw : Dat wij God in generlei wijze afbeelden en op geen andere wijze vereren,

Nadere informatie

Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen?

Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen? Saul probeert David te doden. Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen? 1 Samuel 18:6 6 Toen David en zijn mannen terugkwamen na het verslaan van de Filistijnen, gebeurde het

Nadere informatie

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar Antwoorden 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo a. Eigen antwoord b. Dat we het aan de Heere vragen. Hij voelt zich (te) jong om leiding te geven aan dit grote volk. Hij erkent en belijdt dat hij de hulp

Nadere informatie

Een les uit de geschiedenis 10 Broeders en zusters, in dit verband wil ik u herinneren aan wat onze voorouders hebben meegemaakt. Zij werden allemaal

Een les uit de geschiedenis 10 Broeders en zusters, in dit verband wil ik u herinneren aan wat onze voorouders hebben meegemaakt. Zij werden allemaal Een les uit de geschiedenis 10 Broeders en zusters, in dit verband wil ik u herinneren aan wat onze voorouders hebben meegemaakt. Zij werden allemaal door de wolk van God geleid en liepen dwars door de

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 3 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN RICHTEREN 3 D O M I N E E O N L I N E. O R G RICHTEREN 3: 5-11 In verschillende stapjes of fasen heeft Israël het land Kanaän veroverd. Dat

Nadere informatie

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart.

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 108 1 Een lied van David. God geeft mij moed 2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 3 Ik wil mijn harp laten klinken, ik wil de zon wakker maken met mijn lied. 4 Heer,

Nadere informatie

GELOOF GROOT BEGIN KLEIN! GRAAF EEN GREPPEL!

GELOOF GROOT BEGIN KLEIN! GRAAF EEN GREPPEL! GELOOF GROOT BEGIN KLEIN! GRAAF EEN GREPPEL! 2 Koningen 3: 4-24 4. Koning Mesa van Moab was schapenfokker. Hij betaalde aan de koning van Israël belasting. Die belasting bestond uit 100.000 lammetjes en

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Wie trok Juda binnen en welke stad werd bedreigd door de inval van vijandelijke troepen?

Wie trok Juda binnen en welke stad werd bedreigd door de inval van vijandelijke troepen? Sanherib belegert Jeruzalem. Wie trok Juda binnen en welke stad werd bedreigd door de inval van vijandelijke troepen? 2 Kronieken 32:1-2, eerste deel 1 Na deze gebeurtenissen en deze blijk van trouw kwam

Nadere informatie

Hoe oud was David toen hij koning werd en hoe lang heeft David leiding mogen geven?

Hoe oud was David toen hij koning werd en hoe lang heeft David leiding mogen geven? David koning in Jeruzalem. Hoe oud was David toen hij koning werd en hoe lang heeft David leiding mogen geven? 2 Samuel 5:4-5 4 Dertig jaar oud was David toen hij koning werd; veertig jaar heeft hij geregeerd.

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Online Bijbel voor kinderen. presenteert VEERTIG JAREN LANG

Online Bijbel voor kinderen. presenteert VEERTIG JAREN LANG Online Bijbel voor kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit Het

Nadere informatie

Wie hielp Bileam om Gods volk als het even kan te beschadigen?

Wie hielp Bileam om Gods volk als het even kan te beschadigen? Afgoderij bij Israël. Wie hielp Bileam om Gods volk als het even kan te beschadigen? Numeri 31:16 16 Zie, zíj waren door de raad van Bileam voor de Israëlieten de aanleiding tot trouwbreuk tegen de HEERE,

Nadere informatie

Numeri 13:1-3 1 De HEER zei tegen Mozes: 2 Stuur er een aantal mannen op uit om Kanaän, het land dat ik de Israëlieten geven zal, te verkennen.

Numeri 13:1-3 1 De HEER zei tegen Mozes: 2 Stuur er een aantal mannen op uit om Kanaän, het land dat ik de Israëlieten geven zal, te verkennen. Numeri 13:1-3 1 De HEER zei tegen Mozes: 2 Stuur er een aantal mannen op uit om Kanaän, het land dat ik de Israëlieten geven zal, te verkennen. Kies daartoe uit elke stam één man, een familiehoofd. 3 Mozes

Nadere informatie

Welke opdracht ontving Mozes van God?

Welke opdracht ontving Mozes van God? Door de Schelfzee. Welke opdracht ontving Mozes van God? Exodus 14:1-2 1 Toen sprak de HEERE tot Mozes: 2 Spreek tot de Israëlieten en zeg dat zij terugkeren en hun kamp opslaan voor Pi-Hachiroth, tussen

Nadere informatie

Wat zei God tegen Jozua?

Wat zei God tegen Jozua? De val van Jericho en de belofte aan Rachab. Wat zei God tegen Jozua? Jozua 6:2-5 2 Toen zei de HEERE tegen Jozua: Zie, Ik heb Jericho met zijn koning en zijn strijdbare helden in uw hand gegeven. 3 U,

Nadere informatie

Welke opdracht gaf God aan Jozua?

Welke opdracht gaf God aan Jozua? De ondergang van Ai. Welke opdracht gaf God aan Jozua? Jozua 8:1-2 1 Daarna zei de HEERE tegen Jozua: Wees niet bevreesd en wees niet ontsteld. Neem al het krijgsvolk met u mee en sta op, trek op naar

Nadere informatie

Welke in Gods ogen juiste handeling had Saul na de dood van Samuel laten uitvoeren?

Welke in Gods ogen juiste handeling had Saul na de dood van Samuel laten uitvoeren? De verkeerde keuzes van Saul. Welke in Gods ogen juiste handeling had Saul na de dood van Samuel laten uitvoeren? 1 Samuel 28:3 3 Samuel nu was gestorven en heel Israël had rouw over hem bedreven. Zij

Nadere informatie

Bij wie waren David en zijn mannen toen de oorlog tussen de Filistijnen en Israël begon?

Bij wie waren David en zijn mannen toen de oorlog tussen de Filistijnen en Israël begon? David door koning Achis weggestuurd en God geeft David een tik op de vingers. Bij wie waren David en zijn mannen toen de oorlog tussen de Filistijnen en Israël begon? 1 Samuel 29:2 2 De stadsvorsten van

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. A. Krijgsheld

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. A. Krijgsheld Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. A. Krijgsheld Lezen : 1 Samuël 15: 17-23 Mattheüs 6: 5-15 Tekst : Prediker 4: 17-5: 6 Psalm 122 : 1 en 2 Psalm 50 : 6 en 7 Psalm 139 : 2 Psalm 19 : 5 en 6 Gezang

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019

ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019 ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019 Voorganger: Ds. Ruben van Zwieten Cantor-organist: Anneke Jansen [ Opgang Orgelspel Aanvangslied: Lied 280 : 1, 2 en 3 Gemeente gaat staan Bemoediging V: Onze hulp

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst

Orde voor de Baalderdienst Orde voor de Baalderdienst Als er reuzen, apen en beren op je weg komen Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis De nu-je-onderweg-band In deze dienst dopen we Luuk Brink. Zoon van Klaas-Henk

Nadere informatie

Rooster Godsdienstonderwijs

Rooster Godsdienstonderwijs Rooster Godsdienstonderwijs Groep 6/7 2018-2019 34 35 36 37 38 39 Rijk of arm Maandag Catechismus Psalm 3:3 Mozes keuze Exodus 2: -25 De rijke man en de arme Lukas 16: 19-31 Lazarus Het leven van Job Job

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

Land voor de Arabieren

Land voor de Arabieren Land voor de Arabieren 1. Gods verbond met Abraham In Genesis 15:18-21 lezen we dat God een verbond sloot met Abraham en zei: 'Aan uw nageslacht heb Ik dit land gegeven, van de rivier van Egypte af tot

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens?

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? De profetie in de Bijbel. Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? Spreuken 14:31 31 Als je zwakke mensen onderdrukt, beledig

Nadere informatie

Eitje Numeri 13:1-2 Numeri 13:25-31

Eitje Numeri 13:1-2 Numeri 13:25-31 Dit document is een script van onderwijs dat is bedoeld om via video te worden getoond. In de video worden relevante tekst, dia s, media en afbeeldingen getoond om de presentatie te vergemakkelijken. Daarom

Nadere informatie

CURSUS BIJBEL BASICS AVOND 3: OUDE TESTAMENT DEEL 1 EVANGELISCHE GEMEENTE DE DRIEHOEK 20 MAART 2019 ARIAN ELAND

CURSUS BIJBEL BASICS AVOND 3: OUDE TESTAMENT DEEL 1 EVANGELISCHE GEMEENTE DE DRIEHOEK 20 MAART 2019 ARIAN ELAND CURSUS BIJBEL BASICS AVOND 3: OUDE TESTAMENT DEEL 1 EVANGELISCHE GEMEENTE DE DRIEHOEK 20 MAART 2019 ARIAN ELAND AJRELAND@GMAIL.COM BIJBEL BASICS WAT GAAN WE DOEN? WELKOM, TERUGBLIK, INTRO OT BOEKEN VAN

Nadere informatie

Simson is een nazireeër. Wat houdt dat in?

Simson is een nazireeër. Wat houdt dat in? De gelofte als nazireeër. Simson is een nazireeër. Wat houdt dat in? Genesis 49:26 26 De zegeningen van je vader gaan de zegeningen van mijn vaderen te boven, tot aan de begerenswaardigheid van de eeuwige

Nadere informatie

Parallellen tussen Joh. 17 en Ez. 37 Joh. 17 & Ez. 37:15-28

Parallellen tussen Joh. 17 en Ez. 37 Joh. 17 & Ez. 37:15-28 Parallellen tussen Joh. 17 en Ez. 37 Het hogepriesterlijke gebed (Joh. 17) tegen de achtergrond van de profetie in Ez. 37:15-28. Jezus maakt waar Ezechiël 37 over profeteerde. Acht vergelijkingen van Ez.

Nadere informatie

Informatie. PowerPoint behorende bij de lezing. Drie generaties gelovigen. Alblasserdam, IVO 28 januari 2015

Informatie. PowerPoint behorende bij de lezing. Drie generaties gelovigen. Alblasserdam, IVO 28 januari 2015 Informatie PowerPoint behorende bij de lezing Drie generaties gelovigen Alblasserdam, IVO 28 januari 2015 www.enoordermeer.nl E. Noordermeer Persoonlijke verlangen Sola Scriptura Bijbel actualiseren Agenda

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Waar was Gideon en wie sprak tot hem?

Waar was Gideon en wie sprak tot hem? Gideon tot richter geroepen. Waar was Gideon en wie sprak tot hem? Richteren 6:11-12 11 Toen kwam een Engel van de HEERE. Hij nam plaats onder de eik die bij Ofra is, die aan de Abiëzriet Joas toebehoorde.

Nadere informatie

stelt dat geloof en daden niet te scheiden zijn. Dood geloof We gaan naar Jacobus 2 vanaf vers 14.

stelt dat geloof en daden niet te scheiden zijn. Dood geloof We gaan naar Jacobus 2 vanaf vers 14. - 1 - Dood geloof We gaan naar Jacobus 2 vanaf vers 14. In dat gedeelte schrijft Jacobus dat geloof zonder werken louter theorie is. Het gaat daarbij echter niet om "werken der wet" waarover Paulus in

Nadere informatie

Wie belegerde de stad Jabes en wat stelden de inwoners van Jabes aan de aanvallers voor?

Wie belegerde de stad Jabes en wat stelden de inwoners van Jabes aan de aanvallers voor? Saul verslaat de Ammonieten en bevrijdt de stad Jabes. Wie belegerde de stad Jabes en wat stelden de inwoners van Jabes aan de aanvallers voor? 1 Samuel 11:1 1 Toen trok Nahas, de Ammoniet, ten strijde

Nadere informatie

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Online Bijbel voor kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit

Nadere informatie

Jozua 1. Jozua wordt de nieuwe leider

Jozua 1. Jozua wordt de nieuwe leider Jozua 1 Jozua wordt de nieuwe leider De Heer helpt Jozua 1 Mozes, de dienaar van de Heer, was gestorven. Jozua, de zoon van Nun, had Mozes altijd bij zijn werk geholpen. Nu zei de Heer tegen Jozua: 2 Mijn

Nadere informatie

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen!

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Op weg naar Pasen Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Eerste lezing:

Nadere informatie

IN GESPREK MET Oude Testament

IN GESPREK MET Oude Testament IN GESPREK MET Oude Testament Ontdekkingsreis 1: God maakt de wereld Gods belofte aan Noach Caroline heeft samen met haar vriend Harry dit bijbelverhaal gelezen. Caroline is 11 jaar en woont in Duitsland.

Nadere informatie

Preek over Jozua 1,1-9 (CNS-themadienst): Nooit alleen!

Preek over Jozua 1,1-9 (CNS-themadienst): Nooit alleen! Preek over Jozua 1,1-9 (CNS-themadienst): Nooit alleen! Voorzang: Psalm 121, 1 en 4 Votum en groet Zingen: OvK 79 (Ik hoor bij Jezus) Heer, U kent mij als geen ander Leefregels Zingen: Opwekking 518 Heer,

Nadere informatie

Voorbereiding 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo. Schriftgedeelte Kerntekst 1 Koningen 3 1 Koningen 3:12a

Voorbereiding 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo. Schriftgedeelte Kerntekst 1 Koningen 3 1 Koningen 3:12a Voorbereiding 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo Schriftgedeelte Kerntekst 1 Koningen 3 1 Koningen 3:12a Thema Salomo s wijsheid (droom, gebed en de twee vrouwen) Exegese 1 Koningen 3 Vers 1-16 Gebed

Nadere informatie