PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR."

Transcriptie

1 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 26 december 2014 VANWEGE HET GEHELE GEMEENTEBESTUUR: Burgemeester, schepenen, raadsleden en gemeente en ocmwpersoneel PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR.

2 Vol vreugde, geluk, gezondheid, gerechtigheid, vriendschap en samenhorigheid. Dank voor de sfeervolle foto s aan Eddy de Smet Wachtebeke in de kijker met nieuwe jonge BW!

3 Op de foto: burgemeester Van Cronenburg, Kiara Heirman, papa Johnny Heirman, voorzitster milieuraad Lia Bastiaens, en broer Luca Heirman. Een BW is een Bekende Wachtebekenaar, wereldbekend in Wachtebeke en omstreken. Kiara Heirman heet ze. Ze woont in Wachtebeke en is 12 jaar. Ze nam deel aan de Kids Climate Conference (KCC) in Stelling 11, die ze samen met haar groep (team Orka) tijdens de KCC formuleerde, trok de aandacht en is opgenomen in de besluitvorming van de conferentie! Op bezoek bij de burgemeester Terecht werd ze op 17 december ontvangen door burgemeester Rudy Van Cronenburg op het gemeentehuis. Zij overhandigde de burgemeester een Klimaatbundel. Prompt nodigden de burgemeester en de voorzitter van de Milieuadviesraad haar uit om de voorstellen van de Kids Climate Conference toe te lichten op de eerstvolgende vergadering van de milieuadviesraad in Een uitnodiging die Kiara met een volmondig en enthousiast ja beantwoordde. Meer info over deze Kids Climate doelstellingen op de website van de gemeente. Oproep vrijwilligers sneeuwruimen Er wordt sneeuw voorspeld de komende dagen, de winter zou er toch aan komen. Voor minder valide mensen is dat een extra ramp, want ze kunnen hun stoep niet meer zelf reinigen. Wie wil helpen? Je kan dit uiterarad spontaan doen bij je buurvrouw, -man, in je straat, in je wijk? Dank voor je solidariteit. Maar je kan je ook melden als vrijwilliger voor dit soort hartverwarmende werk. Meld je aan bij aan Z via Drieke Henau, d.henau@aanz.eu Tel 09/ of info@wachtebeke.be

4 Energiebesparende voorstellen van Eandis Zie bijlage voor groter formaat. INLEVERBUS BOEKEN IN BIBLIOTHEEK BESCHIKBAAR Nieuwe dienstverlening van de bib: INLEVERBUS! Je kan 24u/24u je materialen inleveren in de bib via de inleverbus. Deze bevindt zich aan de zijkant van de bib (achter de overdekte fietsstalling Voortaan kan u steeds terecht met uw uitgelezen boeken in de inleverbus aan de bibliotheek. ( aan fietsenstalling)

5 Het Nieuwsblad Andre Mulders Moervaartheem start met dagverzorgingscentrum "De Brug" Moervaartheem op start met de uitbating van dagverzorgingscentrum de brug. Dit initiatief is niet enkel nieuw voor Moervaartheem, maar ook voor de gemeente Wachtebeke en de omliggende gemeenten. Enkel Zeveneken beschikt over dagverzorging, maar dan uitsluitend voor mensen met dementie. In het dagverzorgingscentrum van Moervaartheem kunnen bejaarden terecht, al dan niet zorgbehoevend van s morgens 8u00 tot 16u30. Voor deze gasten wordt de nodige verzorging voorzien, verpleging, animatie en dagelijks een warm middagmaal. Voor verdere informatie kan men terecht bij onze sociale dienst, Magali Van Gampelaere op het nummer 09/ of via socialedienst@moervaartheem.zkj.be Het Nieuwsblad Emiel Tack Verblijfstaks moet gemeente euro opleveren De gemeente Wachtebeke voert op 1 januari een verblijfstaks in voor niet-wachtebekenaren van een 0,5 euro per overnachting per persoon. Dat maakte schepen van Financiën, Piet Penneman (Open VLD), bekend tijdens de jongste gemeenteraad. Wachtebeke hoopt zowat euro binnen te rijven voor de gemeentekas. De belasting zal dus vooral van toepassing zijn op grote evenementen en slaat voor een groot stuk op de overnachtingen die geboekt worden tijdens The Qontinent. Hospitalen, klinieken, rusthuizen, instellingen die een overnachting aan maximaal tien personen toestaan en kampeerders op het provinciaal domein die al een taks op tweede verblijven betalen, vallen niet onder deze taks, verduidelijkte Penneman. Met de opbrengst van de taks kunnen we ons deel in de kosten betalen die gemaakt worden om de ordediensten hun werk te laten doen tijdens grote festiviteiten. Zo kostte de jongste editie van The Qontinent een slordige euro aan inzet van orde- en hulpdiensten. Wachtebeke moet hiervan 14 procent ophoesten als lid van de politiezone. Oppositieraadslid Wim Van Hoecke (CD&V) toonde zich niet gelukkig dat de taks wel van toepassing was op een jeugdbeweging die toevallig eens een aantal mensen in hun lokalen zouden laten overnachten tijdens een of andere activiteit. Penneman stelde de man gerust en zei dat deze inkomsten niet beoogd worden. De taks werd goedgekeurd door de meerderheidspartijen en N-VA. CD&V stemde tegen.

6 TAFELTJE DEK: JE MAALTIJD OOK THUIS BEZORGD OP KERSTDAG Dorpsrestaurant en tafeltje dek in OCMW rusthuis De Mey. Boek nu uw middagmaal. IK word VRIJWILLIGER! De groei van het aantal personen dat gebruik maakt van het dorpsrestaurant gaat sneller dan verwacht. Dat vraagt extra vrijwilligers. Jij helpt toch ook? We willen deze beide diensten opzetten ter ondersteuning van ouderen en kwetsbare personen. Een gevarieerde en gezonde voeding is voor hen immers van vitaal belang. De maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht (vlees/vis, aardappelen/rijst, groenten) en dessert. De maaltijd wordt afgeleverd in een isolerende box zodat deze goed warm blijft. De maaltijden worden afgeleverd door een vrijwilliger uit Wachtebeke. Deze vrijwilligers hebben hierin een belangrijke functie, ze komen dagelijks langs, helpen eventueel om de sets te openen, of houden een klein praatje De maaltijd kost 8 en wordt maandelijks afgerekend. Er zijn twee mogelijkheden om te betalen, via overschrijving of automatisch via de bank. Als je een maaltijd wenst, kan je een aanvraag doen bij aan Z. Er komt een medewerker bij je langs om samen met jou te bekijken op welke dagen je Tafeltje Dekje wilt en of er bijzonderheden zijn i.v.m. diëten of aflevering. Heb je vragen, wil je je aanmelden voor het Dorpsrestaurant of Tafeltje Dekje, neem contact op met Drieke Henau, of info@aan- z.eu // z.eu Het Nieuwsblad Andre Mulders

7 Geen brol rond de bol IDM lanceert haar nieuwe sensibilisatiecampagne Geen brol rond de bol. Met deze actie, in samenwerking met Fost Plus, willen we de burger stimuleren om geen zwerfvuil achter te laten rond de glasbollen. De actieperiode zal een half jaar duren. De spandoeken op nadarhekkens verhuizen elke week naar een andere site in het IDM werkingsgebied. Alle gemeenten komen aan de beurt. De feestdagen komen er weer aan. Een periode waarin er traditioneel veel glas wordt aangeboden in de recyclageparken maar ook, en vooral aan onze glasbollen. Mensen hebben soms de neiging om de kartonnen doos (of ander afval), waarin ze hun leeggoed vervoeren, achter te laten aan de glasbol. Dat ontsiert niet alleen de omgeving, maar staat ook gelijk aan sluikstorten. En dat is strafbaar. De actie Geen brol rond de bol zal ook zichtbaar zijn op de infopanelen op de ophaalwagens. Glasbol vol? Neem je glas opnieuw mee naar huis! De glasbollen worden geledigd met een vaste frequentie. Tijdens de drukke eindejaarsperiode kan het al eens voorvallen dat de glasbol vol zit. Is dit het geval, meld dit dan via nummer IDM roept iedereen op om in dat geval geen lege flessen en bokalen achter te laten rond de bol. Neem het glas opnieuw mee naar huis, tot de glasbol geledigd is, of ga ermee naar een glasbol in de buurt. Zo helpt iedereen mee aan een propere omgeving.

8 Hinder langs de Tragel (tussen Kalvebrug en Overledebrug) tot 9 januari 2015 Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) voert herstellingswerken uit aan diverse betonstroken langs de Tragel. Deze werken vinden plaats tussen Kalvebrug en Overledebrug. De werfzone situeert zich tussen 150 m en 400 m stroomafwaarts (vanaf Kalvebrug in de richting van Overledebrug). Op 08/12/2014 zijn de werken van start gegaan. De aannemer zorgt voor de nodige signalisatie ter hoogte van Kalvebrug en Meersstraat. Doorgaand verkeer wordt verhinderd. De toegang naar de aanpalende landbouwpercelen blijft echter wel mogelijk, zolang deze niet gelegen zijn aan de te herstellen zones. Fietsers moeten ter hoogte van de werken afstappen en kunnen de werfzone passeren met de fiets aan de hand. Doorgang voor gemotoriseerd verkeer is opnieuw mogelijk vanaf 09/01/2015 (rekening houdend met de uithardingstermijn van beton). LAAT VUURWERK JE FEEST NIET VERKNALLEN VUURWERK VERBODEN BEHALVE OP AANVRAAG Nogal wat feestvierders willen op oudejaarsavond vuurwerk afsteken. In Wachtebeke mag dit enkel als je hiervoor toelating hebt van de gemeente. Wensballonnen zijn ABSOLUUT VERBODEN! Op kerstavond maar vooral op oudejaarsavond worden traditioneel heel wat knallers en vuurwerk afgestoken. Maar al deze knallers, wonderkaarsen, vuurpijlen en Romeinse kaarsen zijn geen speelgoed maar springstoffen. Ze kunnen zeer gevaarlijk zijn en nare gevolgen hebben zoals zware brandwonden aan de handen en in het gezicht of zelfs dodelijk.

9 Feestvuurwerk afsteken zowel op openbaar als privaat domein - zonder toelating van het gemeentebestuur is daarom verboden. Je kan ervoor beboet worden met een GAS. Je vraagt schriftelijke toelating en liefst 1 maand vooraf. Je moet voldoende maatregelen nemen op het vlak van brandveiligheid. Om ongelukken te voorkomen is er een verhelderende brochure van de FOD Economie. Die bevat alle elementaire veiligheidsmaatregelen, nuttige adressen en praktische informatie en aanbevelingen. Je kan de brochure downloaden op de website van de FOD Economie - k/#.vg8xb7l0z-c Denk aan je (huis)dieren: Hou bij het afsteken van vuurwerk ook rekening met huisdieren. Veel dieren hebben schrik van vuurwerk. Ze worden vaak heel angstig en lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Vuurwerk: tips bij ernstige brandwonden: - bel onmiddellijk de hulpdiensten; - laat overvloedig zuiver en koud water over de verbrande zones lopen; - smeer geen zalf of andere middeltjes op de brandwonden. EINDEJAARSCAMPAGNE POLITIE SPEEL OP VELIIG, GEEF DIEVEN GEEN KANS! Politiezone Regio Puyenbroeck zal dit eindejaar extra waakzaam zijn tijdens de periode tussen 10 december 2014 en midden januari Er zal verhoogd gepatrouilleerd worden in de omgeving van handelszaken en warenhuizen. Dit project past volledig in de strategische en operationele

10 doelstellingen van het zonaal veiligheidsplan van de beide politiezones. Door de patrouilles zijn we zichtbaar en aanspreekbaar aanwezig waarbij we... diefstallen gewapenderhand trachten te voorkomen tijdens de sluitingsuren van handelszaken ontradend werken met betrekking tot.. het plegen van gauw- en winkeldiefstallen het plegen van diefstallen in en van voertuigen Via de wijkinspecteurs worden affiches verdeeld aan de handelszaken. Deze worden overhandigd met een extra woordje uitleg met betrekking tot onze campagne. Enerzijds willen we de handelaar wijzen op onze verhoogde aanwezigheid in de omgeving van handelszaken en warenhuizen. Anderzijds willen we de medewerking vragen om bij het opmerken van daders of verdachte(n) van diefstallen of bij het aantreffen van verdachte personen, voertuigen of handelingen onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen. Dit vermijdt kostbaar tijdverlies bij het aansturen van onze interventieploegen. Door deze samenwerking tussen twee naburige politiezones (acht gemeenten) hopen we dat deze campagne zijn effect niet zal missen. Brandweerzone start op 1 januari 2015 Brandweer werkt voortaan in zones Op 1 januari 2015 gaat Brandweerzone Centrum officieel van start. Deze hulpverleningszone komt er na een hervorming van acht jaar. De zone wordt gevormd door 8 korpsen. De vernieuwde structuur zal ervoor zorgen dat je nog sneller en beter kan rekenen op de brandweer.

11 Elke burger heeft recht op dezelfde hulp De brandweerhervorming is er gekomen na de grote gasramp te Gellingen in Daarbij kwamen 24 mensen om het leven. Bij die gasramp werd vooral duidelijk dat de werking van de hulpdiensten moest verbeterd worden om de veiligheid van de burgers en de hulpverleners te verhogen. Drie grote principes vormen de basis van deze kaderwet. Ten eerste dat de burger recht heeft op de snelste adequate hulp, ten tweede dat elke burger recht heeft op eenzelfde basisbescherming tegen eenzelfde prijs en ten derde dat schaalvergroting noodzakelijk is. Grotere organisatie, grotere slagkracht Brandweerzone Centrum groepeert de voormalige korpsen van Assenede, Deinze, Gavere, Gent, Lochristi, Melle, Merelbeke en Zelzate. Zij vormen vanaf 1 januari een netwerk van 11 posten. De hoofdkazerne zal in Gent liggen. Zo n kleine duizend brandweermannen en -vrouwen, waarvan de helft beroepsbrandweerlieden en de helft vrijwilligers, beschermen samen achttien gemeenten: Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Evergem, Gavere, Gent, Lochristi, Lovendegem, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Nazareth, Oosterzele, St.-Martens-Latem, Wachtebeke, Zelzate en Zulte. Dankzij de schaalvergroting kunnen de snelste en meest adequate middelen gestuurd worden bij een dringende interventie, zonder rekening te moeten houden met gemeentelijke grenzen. Dat betekent dat niet noodzakelijk het korps van je eigen gemeente langskomt, maar wel de ploeg die het snelst ter plaatse kan zijn. Dit was vroeger anders. Noodnummer blijft hetzelfde Behalve de snellere hulpverlening, zal er in de praktijk voor de burger zelf niet zoveel veranderen. Het noodnummer blijft ongewijzigd. Voor dringende hulpverlening (je huis staat in brand of er is een zwaar ongeval gebeurd met slachtoffers) bel je nog steeds naar het nummer 100 of 112. Wijziging tarieven betalende opdrachten De wettelijke opdrachten van de brandweer zijn kosteloos. Voor het blussen van een brand of het bevrijden van een slachtoffer uit een voertuig zal de brandweer geen kosten aanrekenen. Maar voor bepaalde opdrachten die de brandweer uitvoert, moet je wel betalen. De retributies voor die opdrachten zijn tot op heden verschillend in de 18 gemeenten van de zone. De verdelging van een wespennest kan vandaag in Wachtebeke 35 euro was, en de tarieven lopen ook uiteen. Op 1 januari 2015 zal er voor alle gemeenten een uniform retributiereglement gelden. Daarover zullen we de komende eken duidelijk communiceren naar onze inwoners. Nieuw logo op de wagens Een nieuwe organisatie vraagt om een nieuw logo. Het vertrouwde logo van je brandweerkorps zal stilaan uit het straatbeeld verdwijnen. Brandweerzone Centrum heeft een eigen logo dat op alle wagens en kledij van de brandweermannen en vrouwen zal komen. Het nieuwe logo toont een gestileerde brandweerhelm en vlam in combinatie met de naam van de nieuwe brandweerorganisatie. Op 1 januari 2015 verandert de organisatie van de brandweer, maar de essentie blijft dezelfde: 24 op 24 paraat staan om de burger te redden in nood. De gemeentelijke website Wachtebeke wacht op uw teksten en vragen

12 De nieuwe website krijgt veel lof maar kan nog veel beter. Ook van de verenigingen en de zelfstandigen verwachten we inbreng. Indien je problemen ondervindt bij het inbrengen van de info, geef dan een seintje aan Rene De Pauw via Stel je zaak voor op de website, stel je vereniging voor aan het grote publiek op onze gemeentelijke website. Kondig je activiteiten aan op de UIT kalender van de website. Voorlopig blijft de UIT kalender verspreid worden via , maar binnen een paar maanden zal die UIT kalender enkel nog op de website te vinden zijn. Zorg dat je voldoende reclame maakt voor je agenda van de vereniging via onze UIT kalender. Bekijk alles eens grondig, geef reacties en vragen. Bekijk het op: NIEUWE foto s OP DE WEBSITE VAN WACHTEBEKE Extra nieuwe Foto s van activiteiten zoals Amnesty schrijfactie, kerstmarkt ocmw, kerstmarkt Persynplein, kerstmarkt FallhasFallen, concert Samankoor, JMA kerstaperitiefconcert Dank zij onze fotografen Eddy De Smet, Marc Suy en Frans Dhoore Gemeenteraad: de antwoorden op de vragen Vraag gemeenteraadslid Rita de Block: Tijdelijke oplossing kruispunt Smishoek Vorig jaar hebt U aangekondigd dat U niet zou wachten tot de afwerking van fase 3 van de dorpskernvernieuwing voor de tijdelijke herinrichting van het kruispunt aan de Smishoek. Dit kruispunt is te gevaarlijk voor fietsers en bromfietsers. Er werd voor 2014 een budget van euro voorzien. Wat is de stand van zaken? In budget 2015 geplaatst, aan AWV om V plan op te stellen, lichten regelen aan kruispunt Smishoek om dit optimaal te laten verlopen. Antwoord schepen van mobiliteit Rudy Van Vlaender: Op vraag van het schepencollege heeft de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) in september het kruispunt opgemeten. De cel verkeer van AWV is nu aan het bekijken wat op het kruispunt haalbaar is. Daartoe worden verkeerstellingen uitgevoerd en een verkeersplan opgesteld. Op basis van deze gegevens worden groentijden toegekend aan de verschillende rijrichtingen van het verkeerslichten geregeld kruispunt. De verwachting is dat het verkeersplan in februari klaar is. Aansluitend wordt een overleg georganiseerd tussen AWV en het CBS waarbij afspraken worden gemaakt betreffende de tijdelijke heraanleg van het kruispunt. Zonder onverwachte obstakels kan deze herinrichting in de eerste helft van 2015 worden uitgevoerd.

13 Vraag van raadslid Rudy Van de Velde : Afwerking gemeentelijke website De nieuwe gemeentelijke website is live sinds een aantal weken maar bevat nog heel wat hiaten. Er zijn heel wat rubrieken die nog leeg zijn. Bij andere rubrieken is de informatie allesbehalve volledig. Enkele voorbeelden om dit te illustreren : Waar bevindt zich de info over de Wachtebeekse sportclubs? Bij de verenigingengids vinden we maar info over 8 verenigingen terug? In de handelsgids lezen we dat er maar één bakker in Wachtebeke is Buiten het Meykevertje is opvoeding en onderwijs een lege rubriek Ook openbaar vervoer, parkeren en snelheidszones zijn lege rubrieken Wat wordt er ondernomen om de website verder af te werken? Tegen wanneer? Worden de bezoekersaantallen van de website opgevolgd? Antwoord raadslid Vera De Loose: We zitten met onze website na slechts 2 maanden nog in een startfase, we krijgen langs alle kanten felicitaties over de look van de site en inhoud. Het is en blijft een groeiproces. Een aantal diensten van de gemeente moeten nog een inhaalmaneuver doen, dat zal gebeuren. Maar vooral moet de klemtoon gelegd worden op het feit dat de verenigingen zich zelf moeten promoten op de website. Ze willen allemaal meer leden en activiteiten, maar dan moet je jezelf in de kijker te plaatsen. Dit was vroeger ook al een moeilijke zaak toen er nog een brochure werd gemaakt van alle verenigingen. Toen was het ook slepen en trekken om de meeste verenigingen over de streep te trekken om teksten te bezorgen. Onze communicatiedienst en dienst vrije tijd wil hen helpen, maar de verenigingen moet zelf ook een inspanning doen om zich te promoten. De activiteitenkalender op de site kent alvast meer respons en wordt druk ingevuld. Het hoofdstuk Openbaar vervoer is al zeer uitgebreid op onze website met links en routeplanners naar De Lijn en NMBS. Handelszaken: reeds 55 bedrijven die zich zelf promoten, dat aantal groeit iedere week. Handelszaken weten dat ze best gratis reclame kunnen gebruiken. In mei komt er een gratis huis aan huis brochure uit met alle info over gemeentediensten en handelszaken. Er kan nooit genoeg informatie zijn.

14 BIN Wachtebeke De startvergadering van de BIN werking in Wachtebeke kende een ruime opkomst van geïnteresseerde inwoners uit de diverse wijken. Na een zeer degelijke uiteenzetting door Ivan Buyle, de BIN expert van Lochristi,werd overeengekomen begin volgend jaar een nieuwe vergadering te beleggen om onder elkaar af te spreken wie cöordinator(en) word(t)en voor onze gemeente. We willen starten met een centrale BIN, die later kan opgesplitst worden in meerdere wijk-bin s. Wil je ook meewerken? Geef je naam en tel of adres op aan de burgemeester ( info@wachtebeke.be ) of politie wijkinspecteur Olivier Biesbroeck, Het doel van een BIN of Buurt Informatie Netwerk is het verhogen van het veiligheidsgevoel en het meldingsgedrag van de burger, het bevorderen van een sociale buurt en het verspreiden van preventie en dit alles om woninginbraken, diefstallen en criminaliteit te voorkomen. Een buurtinformatienetwerk is een volledig wettelijk informatie-netwerk waarbij er onderling informatie uitgewisseld wordt door de politiediensten en de wijkbewoners. Als burger worden we gestimuleerd om onregelmatigheden op een efficiënte manier te melden aan de politie. Anderzijds ontvangen we bruikbare informatie van de diverse politiediensten. vervolgcursus: Kennismaking met het internet In deze reeks leert je werken met internet. Je leert om te en, te surfen, informatie op te zoeken en te bewaren, je contactpersonen te bewaren,.

15 Basiskennis van het werken met een computer is aangewezen (kunnen werken met muis en toetsenbord, en openen en opslaan van bestanden). Start: wekelijks op maandag, vanaf 26 januari van u (tot 8 juni) Waar: Cultuurhuis Safarken, Dr.J. Persynplein 6 Prijs: 95,- per module Extra info: voor deze cursus dien je een eigen laptop mee te brengen, enkel met Windows 7 of 8. Aan de slag met je Android Tablet of smartphone In deze lessenreeks leer je jouw Android tablet of smartphone kennen. Met behulp van gratis applicaties zet je dit apparaat volledig naar je hand. Je zal je toestel leren gebruiken om te telefoneren, te mailen en te surfen, maar ook als gps, als manier om muziek te beluisteren, als agenda. Verder leer je ook je toestel te beveiligen, instellingen aan te passen, Start: wekelijks op vrijdag vanaf 23 januari van u (tot 5 juni) Waar: Cultuurhuis Safarken, Dr.J. Persynplein 6 Prijs: 95,- per module Extra info: voor deze cursus dien je een eigen tablet of smartphone mee te brengen, enkel met Android, géén Apple. Inschrijven kan vanaf donderdag 4 december: - via de website - door middel van een telefoontje van maandag tot vrijdag tussen 9-12u op nummer Naast de computercursussen, bieden we ook nog taalcursussen, beweegcursussen, kookcursussen, Je kan ons uitgebreid aanbod vinden in het ZVA (Terneuzen) of Hét Reklameblad of op Meer informatie: Drieke Henau, info@aan-z.eu - Aanleg publieke ruimte in de omgeving van de aanleunflats in de Godshuisstraat. Op de betreffende locatie zullen riolerings- wegenis- en groenaanlegwerken gebeuren die 3 tot 4 maanden zullen duren. Als de weersomstandigheden het toelaten start aannemersbedrijf Audebo vanaf 5 januari 15 met de aanleg van de publieke ruimte tussen de nieuwe aanleunflats, de huisvesting van de buitenschoolse kinderopvang en de jeugdlokalen in de Godshuisstraat.

16 Voor dit project is er een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Wachtebeke, de Vlaamse maatschappij voor sociale huisvesting (VMSH) en sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard. Op de betreffende locatie zullen riolerings- wegenis- en groenaanlegwerken gebeuren die 3 tot 4 maanden zullen duren. Deze werken zullen heel wat hinder veroorzaken voor de gebruikers en bezoekers van deze locatie. Er zal hinder zijn naar de toegang van het OCMW (achterzijde van het gebouw), de buitenschoolse kinderopvang en de jeugdlokalen. Voor de hulpdiensten en leveranciers van het OCMW wordt een aparte werfweg voorzien. De kinderopvang en jeugdlokalen kunnen enkel te voet bereikt worden (of met de fiets aan de hand) via een aparte toegangszone naast de elektriciteitscabine in de Godshuisstraat. Aan ouders wordt gevraagd hun auto op het Dr.J.Persynplein te parkeren en te voet hun kroost naar of van de opvang te begeleiden. Het gemeentebestuur dankt iedereen voor jullie begrip en medewerking. Wachtnummer Wachtebeekse huisartsen wijzigt vanaf 1 jan 2015!!! Op de nieuwe Wachtebeekse website staan onder 'Wonen en leven' > 'Welzijn en gezondheid' > 'Wachtdiensten' > 'Dokters' alle namen, adressen en telefoonnummers van Wachtebeekse huisartsen vermeld. Ook de huisartsenwachtdienst voor Wachtebeke-St.-Kruis-Winkel staat vermeld als volgt: Huisartsenwachtdienst Wachtebeke - Sint-Kruis-Winkel: tel In de week: Geldig van maandag t.e.m. donderdag tussen 19:00-08:00u. In het weekend:

17 Vrijdag vanaf 19:00u tot maandag 8:00u. Het wachtnummer van de artsen wijzigt vanaf 1 januari 2015: tel (eerste helft van 2015 worden de telefoons van het 'oude' wachtnummer tel nog doorgeschakeld naar het nieuwe nummer) Wij vragen onze inwoners uitdrukkelijk deze wijziging te noteren in hun agenda of hun persoonlijk telefoonrepertorium! In noodgevallen valt er geen tijd te verliezen! ~ Start van de OFF ON - campagne: samen minder elektriciteit verbruiken om afschakeling te vermijden Het OFF ON-platform om iedereen te sensibiliseren minder elektriciteit te verbruiken is voorgesteld, in aanwezigheid van de federale en regionale ministers van Energie. Het risico op elektriciteitsschaarste is reëel voor deze winter. Een afschakeling blijft de ultieme maatregel. Om dit te vermijden, is het noodzakelijk het grote publiek aan te moedigen om minder elektriciteit te verbruiken. Daarom werd er een sensibiliseringscampagne ontwikkeld, die nu officieel gelanceerd is. De rode draad van deze participatieve campagne is: Minder elektriciteit verbruiken en, samen, afschakeling vermijden. Zie website gemeente Wachtebeke : Link naar website Link om campagnemateriaal te downloaden Voor meer informatie / Dorpsrestaurant en tafeltje dek in OCMW rusthuis De Mey. IK word VRIJWILLIGER! De groei van het aantal personen dat gebruik maakt van het dorpsrestaurant gaat sneller dan verwacht. Dat vraagt extra vrijwilligers. Jij helpt toch ook? We willen deze beide diensten opzetten ter ondersteuning van ouderen en kwetsbare personen. Een gevarieerde en gezonde voeding is voor hen immers van vitaal belang. De maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht (vlees/vis, aardappelen/rijst, groenten) en dessert. De maaltijd wordt afgeleverd in een isolerende box zodat deze goed warm blijft.

18 De maaltijden worden afgeleverd door een vrijwilliger uit Wachtebeke. Deze vrijwilligers hebben hierin een belangrijke functie, ze komen dagelijks langs, helpen eventueel om de sets te openen, of houden een klein praatje De maaltijd kost 8 en wordt maandelijks afgerekend. Er zijn twee mogelijkheden om te betalen, via overschrijving of automatisch via de bank. Als je een maaltijd wenst, kan je een aanvraag doen bij aan Z. Er komt een medewerker bij je langs om samen met jou te bekijken op welke dagen je Tafeltje Dekje wilt en of er bijzonderheden zijn i.v.m. diëten of aflevering. Heb je vragen, wil je je aanmelden voor het Dorpsrestaurant of Tafeltje Dekje, neem contact op met Drieke Henau, of info@aan-z.eu // Vanaf 1 januari 2015 starten wij binnen onze organisatie met een dagverzorgingscentrum De Brug. OPENING DAGVERZORGINGSCENTRUM DE BRUG MOERVAARTHEEM Voor informatie hieromtrent kan u terecht bij mevr. Van Gampelaere Magali of mevr. Cornelis Veerle via het telefoonnummer 09/ of via mail : socialedienst@moervaartheem.zkj.be. zitmomenten woonadviseur in gemeentehuis. Aarzel niet om contact op te nemen met Woonwijzer Meetjesland: telefonisch: per info@woonwijzermeetjesland.be op een zitmoment in Wachtebeke (gemeentehuis): Inwoners van Wachtebeke kunnen zonder afspraak terecht bij een woonadviseur in het gemeentehuis.

19 Contact: Tineke Rollier GEEN ZITDAG op maandag 29 december!!! Inwoners kunnen steeds terecht voor informatie bij het SOCIAAL HUIS gratis nummer: Bereikbaarheid Het Sociaal Huis is te bereiken via het gratis telefoonnummer en dit elke werkdag van 9u-12u. Deze gratis infolijn is een telefonische wegwijzer doorheen de (ocmw)dienstverlening en wijst u de weg naar andere administratieve of sociale organisaties in en rond Wachtebeke. De sociale dienst : - Informeert u op een correcte en heldere manier - Verwijst u door of maakt een afspraak met de dienst die u verder kan helpen - Biedt indien nodig ondersteuning bij het bekomen van bepaalde premies of sociale voordelen - Biedt indien nodig administratieve hulp bij het invullen van allerlei documenten - Start indien nodig en in onderling overleg de gepaste dienstverlening op Wat is er te doen in Wachtebeke de komende weken? Onze beknopte agenda : Dit is een agenda voor deze maand en volgende maand, voor zo ver de activiteiten aan ons zijn medegedeeld. Meer info hierover in onderstaande berichten. - vrijdag 26 december : Kasseiken : KERSTFEESTJE - zaterdag 27 december : Kasseiken van 14 tot 17u : Fabriek A Brak : Maak je eigen kerstcadeau - maandag 29 december te 19u30 INFOAVOND over reis naar Rhodos in mei 2015, in zaal Rozenhof, Dorp 80 - donderdag 1 januari: Kasseiken : 0u30 Old & New - zaterdag 3 januari : te 19u Nieuwjaarsreceptie voor inwoners Schooteveldstraat, Molenhoek, Kalve Locatie: achter Schooteveldstraat nr 12 - vanaf 5 januari tot 21 maart : zwemmen in het provinciaal domein voor 1 EURO tussen 16 en 18u - maandag 5 januari: NIEUW : van 20-22u. in cultuurhuis Safarken :Beeldend atelier -woensdag 7 januari 2015 sportdienst : inschrijven voor sportkampen vanaf 13uur. Enkel via het inschrijvingsformulier, terug te vinden op de website of aan te vragen bij de sportdienst of cultuurhuis Safarken. Aan de balie: vanaf maandag 12 januari 2015

20 -donderdag 22 januari BIBLIOTHEEK -Computeronderonsje Facebook (in samenwerking met OAR) van tot 15.30u - zondag 25 januari : van 11u tot 13u NIEUWJAARSRECEPTIE gemeente Wachtebeke op Persynplein en Cultuurhuis - Maandag 26 januari VORMING in Cultuurhuis Safarken i.s.m. volkshogeschool Gent-Eeklo VORMING PLUS van 19-22u.: Vegetarische winterseizoenskookles in de leskeuken van Cultuurhuis Safarken - zaterdag 31 januari: SK Wachtebeke WINTERBARBECUE te 19u in Sint Laurensschool, Persynplein BERICHT: komende activiteiten van lokale verenigingen worden in dit digitaal nieuwsbericht gepubliceerd. Van alle kleuren en overtuigingen. Maar ze moeten ons wel bezorgd worden. Wie zich nog NIET heeft opgegeven voor dit wekelijkse digitale bericht en het wenst te ontvangen stuur gewoon een mailtje naar info@wachtebeke.be Indien je het niet meer wenst ontvangen, stuur ook gewoon een mailtje naar info@wachtebeke.be

11 december Sinterklaasfeest Cultuurhuis GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. Foto s Eddy de Smet

11 december Sinterklaasfeest Cultuurhuis GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. Foto s Eddy de Smet GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 11 december 2014 Sinterklaasfeest Cultuurhuis Foto s Eddy de Smet. Maandag 15 december zijn de gemeentediensten slechts beperkt toegankelijk voor

Nadere informatie

15 Januari 2015. Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari.

15 Januari 2015. Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari. GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 15 Januari 2015 Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari. Aannemer Visser & Smit Hanab NV is reeds enkele weken gestart met werken in

Nadere informatie

CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht

CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 26 november 2014 CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht Dank voor de prachtige foto s aan Jacques Van den Berghe 2 de AED TOESTEL geplaatst

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 20 november Foto s

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 20 november Foto s GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 20 november 2014 Foto s Gas en Elektriciteit: durf vergelijken! Maandag 24 november van 16u30 tot 18u30 Voor energie en meer bepaald voor gas en

Nadere informatie

NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders. 18 februari 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE

NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders. 18 februari 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 februari 2015 NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders Gouverneur Briers opent tentoonstelling Vrijdagavond opende gouverneur Briers in het bijzijn

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015 CONCERT GROOTEN OORLOG VAN SAPUKAY in kerk Overslag Groepsaankoop LED verlichting van WAC, Nieuwe foto s op de website van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 5 februari 2015. Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 5 februari 2015. Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 5 februari 2015 Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw OFFICIELE START VAN DE BIN WERKING WACHTEBEKE Op maandag 23 februari in het Cultuurhuis

Nadere informatie

Politieverordening preventie van brand en

Politieverordening preventie van brand en Politieverordening preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen In deze folder vind je alle nodige informatie over wettelijke verplichtingen op het vlak van brand- en ontploffingspreventie

Nadere informatie

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Informatievergadering 21/09/2016 1 Begrotingsopmaak 2017: timing Vr 19/08/2016 Do 23/08/2016 Wo 07/09/2016 Wo 21/09/2016 Vr 28/10/2016 Financieel adviescomité Bespreking begrotingscommissie

Nadere informatie

BRANDWEERZONE CENTRUM. Welkom bij Zone Centrum

BRANDWEERZONE CENTRUM. Welkom bij Zone Centrum Programma Verwelkoming Voorstelling Brandweerzone Centrum De opleiding aan de brandweerschool De opleiding op de brandweerpost Vacature kort Het engagement als vrijwilliger Vragenronde BRANDWEERZONE CENTRUM

Nadere informatie

Sluikstorten vs zwerfvuil

Sluikstorten vs zwerfvuil ONTWIJKGEDRAG Sluikstorten vs zwerfvuil Zwerfvuil > klein afval dat vaak nonchalant of zonder dat men er bij stilstaat op straat gooien of achterlaten in een park of berm Sluikstorten > het doelbewust

Nadere informatie

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN ALGEMENE DIRECTIE CIVIELE VEILIGHEID FEDERAAL KENNISCENTRUM VOOR DE CIVIELE VEILIGHEID MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 11 DECEMBER 2009 BETREFFENDE DE INTERVENTIEVERSLAGEN

Nadere informatie

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK)

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) 1 Wettelijk kader Omzendbrief van 2010 met betrekking tot de BIN s Filosofie van de tekst : Adequate benadering van veiligheidsproblemen op basis van

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 14 Maart 2017 16u00 Aanwezig: Jonathan Van Melle, Estée Huyben, Quilliano Van Hoove, Lisa Hamerlinck,

Nadere informatie

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015 Infovergadering Wijnendalestraat 29 juni 2015 Agenda - Verwelkoming schepen Coppé - Herinrichting Wijnendalestraat uitleg bij ontwerp - Nutswerken - Riolerings- en wegeniswerken - Maatregelen handelaars

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4,00 euro/uur Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20,00 euro Minimumprestatie: voor een prestatie

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS COD24_BROCH BlauwOK2deV_NL 26-09-2005 14:33 Page 1 BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS OPSTART - PROCEDURE Preventie ter bevordering van veiligheidsgevoel en sociale betrokkenheid Stap mee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 7 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 7 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 7 Wegeniswerken te Zingem. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie kan helpen deze

Nadere informatie

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP Geef uw E-MAILADRES door aan onze secretaris. Frans.van.otten@telenet.be Ook uw adres en eventueel telefoon en/of gsm-nummer vermelden.

Nadere informatie

Aan : Betreffende : inbraken/weetjes/melding door bin-leden!!!

Aan : Betreffende : inbraken/weetjes/melding door bin-leden!!! POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 14/12/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 Dokter Eduard Moreauxlaan 1A CVO

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4 euro/uur 5 euro/ uur vanaf 1/1/19 Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20 euro 25 euro vanaf 1/1/19

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal!

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 13/12/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019

Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019 Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019 In februari 2019 starten we weer met een nieuwe reeks computerlessen in Merksplas. De lessen gaan door in het GC de MARc/kT, in het

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 15 april 2014 Nieuwe vorm van het digitale nieuws Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 maart 2015

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 maart 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 maart 2015 Foto s : Voordracht over Ebola door Peter Verlinden bij GAOS Nieuwe foto s op de website van de gemeente over: Tweedehandsbeurs Gezinsbond

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 OC De

Nadere informatie

DIENST WARME MAALTIJDEN

DIENST WARME MAALTIJDEN OCMW-Nijlen Kessel-Dorp 54 2560 KESSEL Tel: 03 491 84 10 Fax: 03 489 16 24 info@ocmwnijlen.be DIENST WARME MAALTIJDEN SOEP HOOFD GERECHT MENU MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

BRANDVEILIGHEID IN PTI S

BRANDVEILIGHEID IN PTI S BRANDVEILIGHEID IN PTI S PTI = WAT? PUBIEK TOEGANKELIJKE INRICHTINGEN PTI = VOORBEELDEN? CAFÉS, FEESTZALEN, RESTAURANTS, JEUGDLOKALEN, KANTINES,. INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW 1 WETTELIJKE TAKEN

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Wil je handiger

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BIN-Z CP Jos Lannoo HINP Filip Beyens Directie Operaties INLEIDING. Samenwerking tussen : verschillende bedrijven politiediensten (private bewakingsdienst) (cfr.

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!!

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 30/04/20014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017 Heraanleg N132 Beerse en Merksplas Informatievergadering 28 augustus 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar en waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN :

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN : POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 10/12/2015 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie Brandweerzone Centrum verenigt 8 brandweerkorpsen: het beroepskorps van Gent en 7 vrijwilligerskorpsen. Samen staan wij in voor de bescherming van 18 gemeenten in Oost- Vlaanderen: Assenede, De Pinte,

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Januari 2016 Tel: (056)64 44 01 Fax: (056)64 86

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan 3 b CVO DE AVONDSCHOOL Leopold

Nadere informatie

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN 2 Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Het is zover. U wilt een vrijwilligersbeurs opzetten.

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee Vrijwilligersvervoer Rij met ons mee Op weg naar zorg Naar het ziekenhuis, de dokter of kine? Medische zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij zijn echt met je gezondheid bezig,

Nadere informatie

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent 1 Verloop infoavond 1. Voorstelling sprekers 2. Presentatie Toelichting herinrichting

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 8 april 2015

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 8 april 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 8 april 2015 Foto s paaseierenzoektocht Puyenbroeck Marc Suy, meer foto s op de website van Wachtebeke. Nieuw: Werken N449 vernieuwen Puyenbrug vanaf

Nadere informatie

Blankenberge LDC De Bollaard K.Albert I-Laan Blankenberge

Blankenberge LDC De Bollaard K.Albert I-Laan Blankenberge Blankenberge LDC De Bollaard K.Albert I-Laan 112 8370 Blankenberge Digi-Ateljee is een organisatie van Seniorenraad Blankenberge, dienstencentrum De Bollaard, OCMW en stadsbestuur Blankenberge, gedragen

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Kennismaking met computer en internet (3 lessen van 3 uur) Je hebt nog nooit op de computer gewerkt en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem mei 2018.

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem mei 2018. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem mei 2018. De missie van Huis van het Kind Dilsen-Stokkem is om, op een deskundige manier, samen met onze partners, een aanbod uit te werken voor

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5de JAARGANG Nr 2

NIEUWSBRIEF 5de JAARGANG Nr 2 NIEUWSBRIEF 5de JAARGANG Nr 2 Voorzitter? Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Brigitte Malfait Bergbeemden 93. Sophie Brouwers Bergbeemden109 Secretaris Frans Van Otten. Bergbeemden 37. Tel: 014/

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: CVO DE AVONDSCHOOL Leopold III-laan 1 open-school Christinastraat 113 Sint-Niklaasstraat

Nadere informatie

Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke

Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke Brandweerlandschap in België: Voor 2015: Enkele grote en vele kleine kazernes 316 Willekeurige verspreiding Geleid door brandweercommandant Eindverantwoordelijke

Nadere informatie

1. Principebeslissing op voorstel van raadslid Ruben De Gusseme (Open Vld plus) tot volledige of gedeeltelijke samenwerking met VZW Dyzo

1. Principebeslissing op voorstel van raadslid Ruben De Gusseme (Open Vld plus) tot volledige of gedeeltelijke samenwerking met VZW Dyzo Bijkomende punten - gemeenteraad 20 juni 2018 1. Principebeslissing op voorstel van raadslid Ruben De Gusseme (Open Vld plus) tot volledige of gedeeltelijke samenwerking met VZW Dyzo TOELICHTING Recent

Nadere informatie

SPEELSTRAAT INFOBROCHURE VOOR PETERS EN METERS

SPEELSTRAAT INFOBROCHURE VOOR PETERS EN METERS SPEELSTRAAT INFOBROCHURE VOOR PETERS EN METERS Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. J. Persynplein 6 9185 Wachtebeke www.wachtebeke.be INHOUD pagina Voorwoord. 3 Wat is een speelstraat?...4 Waarom

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 20632A infoavond juni 2015 3 + folder contactpersoon tel. e-mail Rik Spanhove 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Sint-Kruis-Winkel:

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE 1 DOEL RICHTLIJNEN 2 FEESTEN IN ONZE (POLITIE) ZONE 3 FEESTEN IN ONZE ZONE 4 FEEST WORDT DRAMA

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Februari 2016 Tel: (056)64 44 01 Fax: (056)64

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013 Aan de bewoners/eigenaars van de woningen in de Keurvorst Karel Theodoorstraat, Fort Zevenbergen en omgeving 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

Volgsystemen. tegen diefstal van voertuigen. Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem

Volgsystemen. tegen diefstal van voertuigen. Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem Volgsystemen tegen diefstal van voertuigen Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem U hebt een auto of u staat op het punt er een te kopen en u wenst uw voertuig al dan niet op verzoek

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012

Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012 Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012 Resultaten warmtescan door Mario Verhellen Toelichting door Bruno Tuybens, burgemeester Zwalm en federaal sp.a volksvertegenwoordiger Toelichting

Nadere informatie

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART Fietsenzonderleeftijd.be MENSEN WARM MAKEN VOOR FIETSEN ZONDER LEEFTIJD Communiceren met de (toekomstige) betrokkenen kan vanaf je ervoor gaat om Fietsen

Nadere informatie

DIENST WARME MAALTIJDEN

DIENST WARME MAALTIJDEN DIENST WARME MAALTIJDEN SOEP HOOFD GERECHT MENU MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG DESSERT DIEET-MAALTIJDEN Doel De dienst warme maaltijden van het OCMW van Nijlen wil bejaarden

Nadere informatie

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Verloop 13u: Verwelkoming door Sofie Vandelannoote algemeen directeur Veneco 13u15: Het op Bl zijnde handhavingsdecreet door Piet VanhouGe afdelingshoofd inspecbe RWO

Nadere informatie

Heraanleg Schotensteenweg Brecht. Informatievergadering 24 januari 2017

Heraanleg Schotensteenweg Brecht. Informatievergadering 24 januari 2017 Heraanleg Schotensteenweg Brecht Informatievergadering 24 januari 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf Communicatie

Nadere informatie

Opnieuw op volgende locaties: Starten in januari februari maart april mei juni. Inschrijven vanaf 5 januari. Albertschool Ooststraat 29 (Centrum)

Opnieuw op volgende locaties: Starten in januari februari maart april mei juni. Inschrijven vanaf 5 januari. Albertschool Ooststraat 29 (Centrum) Albertschool Ooststraat 29 (Centrum) OC De Blomme Chrysantenstraat 30 (Stene/Konterdam) OC De Schelpe Elisabethlaan 32 (Mariakerke) t Viooltje Violierenlaan 3B (Mariakerke/Raversijde) De Spuikom Dokter

Nadere informatie

BuurtInformatieNetwerken (BIN)

BuurtInformatieNetwerken (BIN) BuurtInformatieNetwerken (BIN) OMSCHRIJVING cfr Ministeriële omzendbrief dd 10/12/2010 Gestructureerde samenwerking tussen burger politie lokale overheid (PARTICIPATIE) Gebaseerd op informatieuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van medische wacht- en hulpdiensten

Handleiding voor het gebruik van medische wacht- en hulpdiensten Handleiding voor het gebruik van medische wacht- en hulpdiensten Medische wacht- en hulpdiensten zijn er steeds voor mensen die medische zorgen nodig hebben. De realiteit leert echter dat men vaak niet

Nadere informatie

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants in Houthalen-Helchteren Beste inwoner van Houthalen-Helchteren Samen een gezonde maaltijd eten of de mogelijkheid hebben om een gezonde maaltijd aan huis te laten leveren,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

POLITIERAAD. LoWaZoNe. NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 7 februari 2018 te ZOMERGEM

POLITIERAAD. LoWaZoNe. NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 7 februari 2018 te ZOMERGEM POLITIERAAD LoWaZoNe Lovendegem Waarschoot Zomergem Nevele NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 7 februari 2018 te ZOMERGEM OPENBARE ZITTING Bij aanvang van de zitting vraagt de voorzitter, Chris De Wispelaere,

Nadere informatie

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/ POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 13/07/2016 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief

Obs t Montferland Nieuwsbrief Obs t Montferland Nieuwsbrief December 2017 Uitdagend onderwijs met een sterke basis AGENDA Maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 11 12 Staking leerkrachten 18 19 20 Kerst in het Barghse Huus 13 14

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg

Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg 2011 40 Gemeenschapswachten 2001 4 Stewards 2 Beste Koekelbergenaren, Veiligheid is een essentieel recht

Nadere informatie

29 oktober 2014. Buurt aan Zet. Wijkwerking Dendermonde. Buurtplannen 2014-2015 Boonwijk

29 oktober 2014. Buurt aan Zet. Wijkwerking Dendermonde. Buurtplannen 2014-2015 Boonwijk 29 oktober 2014 Buurt aan Zet Wijkwerking Dendermonde Buurtplannen 2014-2015 Boonwijk Programma 1. Inleiding door schepen Patrick Meulebroek 2. Voorstelling Buurtplan Boonwijk 2014 2015 3. Voorstellen/vragen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501376 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gemeentelijke Administratieve Sancties Rapportering

Nadere informatie

Persnota Stad Kortrijk

Persnota Stad Kortrijk Persnota Stad Kortrijk Persnota maandag 31 oktober 2016 Hondenbaasjes vormen Kortrijks veiligheidsteam Meer dan 100 deelnemers Horen, zien en melden, wordt een Kortrijks devies. ( ) We ondernemen actie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Najaar 2019

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Najaar 2019 Programmaboekje Najaar 2019 Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s 20.123 infoavond september 2015 2 contactpersoon tel. e-mail Gertjan Winten (Aquafin) +32 (0)3 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in

Nadere informatie

Smartschool berichtgeving brieven netiquette

Smartschool berichtgeving brieven netiquette Smartschool berichtgeving brieven netiquette Halle, 2018 09 14 Smartschool berichtgeving brieven netiquette Geachte ouders Beste Leerling Vanaf dit schooljaar zullen we nog intensiever gebruikmaken van

Nadere informatie

Vormingsaanbod. De digitale wereld voor senioren

Vormingsaanbod. De digitale wereld voor senioren Vormingsaanbod De digitale wereld voor senioren VORMINGSAANBOD VOOR SENIOREN DIE HUN EERSTE STAPPEN ZETTEN IN DE DIGITALE WERELD Digitalisering is een thema waar in Limburg reeds een vormingsaanbod rond

Nadere informatie

INTEGRALE VEILIGHEID VRIJWILLIGERS

INTEGRALE VEILIGHEID VRIJWILLIGERS INTEGRALE VEILIGHEID in samenwerking met VRIJWILLIGERS Politiezone Regio Rhode & Schelde Hoofdcommissaris Yves Asselman, korpschef Commissaris Geert Van Hoecke, directie communicatie en beleid Menu Proud

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie