11 december Sinterklaasfeest Cultuurhuis GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. Foto s Eddy de Smet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 december Sinterklaasfeest Cultuurhuis GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. Foto s Eddy de Smet"

Transcriptie

1 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 11 december 2014 Sinterklaasfeest Cultuurhuis Foto s Eddy de Smet. Maandag 15 december zijn de gemeentediensten slechts beperkt toegankelijk voor het publiek Als gevolg van de nationale staking zijn op maandag 15 december de gemeentediensten slechts beperkt toegankelijk. We willen onze inwoners daarover tijdig informeren. Het Cultuuhuis Safarken is de gehele maandag gesloten. Het gemeentehuis is toegankelijk voor het publiek in de voormiddag van 9 tot 11u45.

2 Maandagnamiddag is het gesloten voor het publiek. Het gemeentepersoneel van de technische dienst/ gemeentewerf draait op minimumbezetting. Iedere inwoner, personeelslid heeft het grondwettelijk recht al dan niet actie te voeren. Hinder langs de Tragel (tussen Kalvebrug en Overledebrug) vanaf 08/12/2014 Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) voert herstellingswerken uit aan diverse betonstroken langs de Tragel. Deze werken vinden plaats tussen Kalvebrug en Overledebrug. De werfzone situeert zich tussen 150 m en 400 m stroomafwaarts (vanaf Kalvebrug in de richting van Overledebrug). Op 08/12/2014 zijn de werken van start gegaan. De aannemer zorgt voor de nodige signalisatie ter hoogte van Kalvebrug en Meersstraat. Doorgaand verkeer wordt verhinderd. De toegang naar de aanpalende landbouwpercelen blijft echter wel mogelijk, zolang deze niet gelegen zijn aan de te herstellen zones. Fietsers moeten ter hoogte van de werken afstappen en kunnen de werfzone passeren met de fiets aan de hand. Doorgang voor gemotoriseerd verkeer is opnieuw mogelijk vanaf 09/01/2015 (rekening houdend met de uithardingstermijn van beton). Wachtebeke Ondertekent overeenkomst voor aansluiting bij sociaal verhuurkantoor Burgemeester Van Cronenburg en schepen van wonen Van Vlaender waren present voor de ondertekening van het contract Sociaal verhuurkantoor.

3 Het gemeentebestuur van Wachtebeke en Sociaal Verhuurkantoor Meetjesland vzw, gaven een persconferentie waarbij de samenwerking werd voorgesteld en ondertekend. De gemeenteraad van Wachtebeke besliste op 30/10/2014 unaniem om toe te treden tot de vzw SVK Meetjesland. Dit lidmaatschap past in het gemeentelijk lokaal sociaal woon- en zorgbeleid en werd mede mogelijk gemaakt door een provinciale subsidie binnen de intergemeentelijke samenwerking. Sociaal Verhuurkantoor Meetjesland, kortweg SVK, huurt woningen bij particuliere eigenaarverhuurders en verhuurt deze aan personen en gezinnen die zijn ingeschreven op de wachtlijst. Op die manier socialiseert het SVK de private huurmarkt. Je kan een toelichting krijgen over de nieuwe samenwerking en de dienstverlening van het sociaal verhuurkantoor voor de inwoners van Wachtebeke op de zitdagen van Woonwijzer op maandagen van 16u30 tot 18u30. (behalve op 15 december). Aansluitend werd de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend ( zie foto s). Vriendelijke groeten Aansluitend werd een infoavond Verhuur Wijs georganiseerd, waarbij onder andere de SVKdienstverlening aan de inwoners werd verduidelijkt. Tijdens een eerder georganiseerde infoavond Zorgeloos Verhuren in oktober werden 54 aanwezigen geteld. Ook op deze avond was er opnieuw een ruime belangstelling. De Lijn: nieuwe dienstregeling vanaf 14 december 2014 Op 14 december 2014 gaat het nieuwe vervoerplan van de NMBS in voege. Naar aanleiding hiervan past De Lijn ook haar dienstregeling aan. De wijzigingen op het grondgebied van Wachtebeke zijn beperkt gebleven tot verschuivingen in de uurtabellen. Alle informatie kan u terugvinden op de website van De Lijn De brochures met de uurtabellen zijn ook beschikbaar in het gemeentehuis van Wachtebeke. Zie ook onze link naar De Lijn op de website van Wachtebeke.

4 LAAT VUURWERK JE FEEST NIET VERKNALLEN VUURWERK VERBODEN BEHALVE OP AANVRAAG Nogal wat feestvierders willen op oudejaarsavond vuurwerk afsteken. In Wachtebeke mag dit enkel als je hiervoor toelating hebt van de gemeente. Wensballonnen zijn ABSOLUUT VERBODEN! Op kerstavond maar vooral op oudejaarsavond worden traditioneel heel wat knallers en vuurwerk afgestoken. Maar al deze knallers, wonderkaarsen, vuurpijlen en Romeinse kaarsen zijn geen speelgoed maar springstoffen. Ze kunnen zeer gevaarlijk zijn en nare gevolgen hebben zoals zware brandwonden aan de handen en in het gezicht of zelfs dodelijk. Feestvuurwerk afsteken zowel op openbaar als privaat domein - zonder toelating van het gemeentebestuur is daarom verboden. Je kan ervoor beboet worden met een GAS. Je vraagt schriftelijke toelating en liefst 1 maand vooraf. Je moet voldoende maatregelen nemen op het vlak van brandveiligheid. Om ongelukken te voorkomen is er een verhelderende brochure van de FOD Economie. Die bevat alle elementaire veiligheidsmaatregelen, nuttige adressen en praktische informatie en aanbevelingen. Je kan de brochure downloaden op de website van de FOD Economie - k/#.vg8xb7l0z-c Denk aan je (huis)dieren: Hou bij het afsteken van vuurwerk ook rekening met huisdieren. Veel dieren hebben schrik van vuurwerk. Ze worden vaak heel angstig en lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Vuurwerk: tips bij ernstige brandwonden: - bel onmiddellijk de hulpdiensten; - laat overvloedig zuiver en koud water over de verbrande zones lopen; - smeer geen zalf of andere middeltjes op de brandwonden. Stuur uw aanvraag aan het gemeentebestuur van Wachtebeke : info@wachtebeke.be of secretaris@wachtebeke.be

5 De gemeentelijke website Wachtebeke wacht op uw teksten en vragen De nieuwe website krijgt veel lof maar kan nog veel beter. Ook van de verenigingen en de zelfstandigen verwachten we inbreng. Indien je problemen ondervindt bij het inbrengen van de info, geef dan een seintje aan Rene De Pauw via Stel je zaak voor op de website, stel je vereniging voor aan het grote publiek op onze gemeentelijke website. Kondig je activiteiten aan op de UIT kalender van de website. Voorlopig blijft de UIT kalender verspreid worden via , maar binnen een paar maanden zal die UIT kalender enkel nog op de website te vinden zijn. Zorg dat je voldoende reclame maakt voor je agenda van de vereniging via onze UIT kalender. Bekijk alles eens grondig, geef reacties en vragen. Bekijk het op: NIEUW OP DE WEBSITE VAN WACHTEBEKE Extra nieuwe Foto s van activiteiten zoals BIN opstart, Sinterklaas in Cultuurhuis en Gezinsbond Gemeente Wachtebeke vanaf 1 januari onder brandweerzone Centrum Op 1 januari 2015 stapt onze brandweerdienst (Zelzate) over naar de nieuwe brandweerzone Centrum. Dit betekent dat onze brandweerdienst samen met de post Gavere, Deinze, Lochristi, Melle, Merelbeke, Gent, Assenede deel zal uitmaken van ZONE CENTRUM. Samen 19 gemeenten. De brandweerzorg wordt in onze beschermende gemeenten Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke - Waas verder grotendeels bediend door de post Zelzate. Door deel te nemen aan deze grotere familie van brandweerzorg zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze dienstverlening verder wordt ontwikkeld. Goed nieuws voor onze burgers waar we graag zorg voor dragen. Op 1 januari 2015 zal de info op definitief verdwijnen. Burgers kunnen vanaf dan hun informatie verkrijgen via Wat tarifering van de retributies betreft en andere informatie over deze overstap van Zelzate naar Gent houden we vanuit het gemeentebestuur jullie de komende weken verder op de hoogte. Gemeenteraad: de antwoorden op de vragen Vraag raadslid Ronny Droesbeke: De belijning in het Dorp De belijning aan de residentie Kloosterhof is naar onze mening niet helemaal correct aangebracht. De residentie heeft namelijk twee in- en uitritten en alleen de uitrit gelegen aan tandarts Van Der Aa is belijnd. De andere inrit ter hoogte van kinesist An De vilder echter niet. Wij vragen om dit toch nog te corrigeren. Antwoord gemeenteraadslid Patrick Gerard: De firma Trafiroad dient nog op een 3-tal plaatsen in Wachtebeke belijning af te werken. Het betreft naderingslijnen in 1 rijrichting op Overslagdijk en stroken van 5 meter onderbroken gele belijning op Molenhoek en in het Dorp, aan één van de uitritten van het Kloosterhof. Deze werken worden in december uitgevoerd.

6 Vraag Wim Van Hoecke: Wachtebeke stapt over naar een nieuwe brandweerzone Via de nieuwsbrief en de website van onze gemeente vernemen we dat onze brandweerdienst op 1 januari 2015 overstapt naar een nieuwe brandweerzone. Dit betekent dat onze brandweerdienst samen met de post Gavere, Deinze, Lochristi, Melle, Merelbeke, Gent, Assenede deel zal uitmaken van ZONE CENTRUM. De brandweerzorg wordt verder grotendeels bediend door de post Zelzate. Door deel te nemen aan deze grotere familie van brandweerzorg zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze dienstverlening verder wordt ontwikkeld. Hoe moeten we deze verdere ontwikkeling van dienstverlening zien? Welke financiële gevolgen heeft deze overstap voor onze gemeente? Antwoord burgemeester Rudy Van Cronenburg: Begin dit jaar is majoor Van Zele een toelichting komen geven aan deze gemeenteraad over de overstap naar de nieuwe grotere brandweerzone Centrum, voor onze gemeente. Hij heeft aan jullie uitgelegd wat dit te betekenen had. Er waren weinig vragen. Iedere maand zit ik samen met de 17 college burgemeesters van de zone Centrum om dit ambitieuze project van schaalvergroting concreet uit te werken, de burger zal weinig van de overgang werken. Verbetering zou er kunnen zijn inzake duidelijke tarifering voor de burger, voor de gemeente duidelijkheid over de kostenstructuur en inspraak. Zodra het overleg de komende weken rond is zullen we de bevolking ruim berichten over de tarifering en andere noodzakelijke informatie. We zijn in elk geval tevreden dat we als eerste nieuwe zone in België klaar zijn met het huiswerk dat binnenlandse zaken ons opgelegd heeft. Cijfers in het budget 2015 van de nieuwe brandweerzone vallen voorlopig erg mee. Het budget 2015 van de brandweer zone centrum vraagt de volgende dotatie aan de gemeente Wachtebeke : ,68 en voor investeringen: 3.729,27. Dit budget zal volgende maand aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Vorig jaar was in het budget voorzien Vraag raadslid Rudy Van de Velde : gebruik van de kerk van Overslag voor culturele manifestaties We hebben vernomen dat de brandweer culturele of andere manifestaties in de kerk van Overslag voor 100 of meer personen negatief heeft geadviseerd. Organisatoren van zo n manifestaties mogen hun organisatie nog laten doorgaan maar op eigen risico. Klopt dit? Wat betekent op eigen risico? Zal het gemeentebestuur initiatieven nemen om de kerk aan te passen en zo culturele en andere manifestaties voor een volle kerk (200 en meer personen) terug mogelijk te maken? Antwoord burgemeester Rudy Van Cronenburg: We hebben een afspraak vastgelegd met de brandweer, de kerkfabriek, onze noodplanningsambtenaar en mezelf om naar een

7 oplossing te zoeken; dit om de culturele manifestaties te laten doorgaan in de kerk met de mooiste akoestiek. Er is een verschil in aanpak wanneer de kerk voor erediensten wordt gebruikt en wanner ze gebruikt wordt voor culturele redenen. Voor gebruik van kerk voor erediensten grijpt men terug naar de wetgeving uit de tijd van Napoleon, voor het gebruik ervan door niet religieuze doeleinden refereert men naar de PTI (Publiek Toegankelijke Instellingen wetgeving). Veiligheid gaat voor alles, voor ALLE gebouwen in onze gemeente. Dus de nodige maatregelen moeten getroffen worden, om aan de wettelijke voorschriften te beantwoorden. Jaarlijks branden er 2 kerken af in Vlaanderen. We willen dat deze kerk verder en meer gebruikt voor culturele manifestaties. Dus zullen we samen een tijdstabel opstellen waarbinnen de noodzakelijke aanpassingen getroffen worden. Het kerstconcert van december zal dus wellicht kunnen doorgaan. We willen op zeer korte termijn duidelijkheid hebben. Vraag Rudy Van De Velde : Voetpaden in nieuwe verkavelingen : Kan U ons uitleggen waarom U recentelijk verkavelingsvergunningen hebt goedgekeurd (De Bergen) zonder voetpaden? Het mobiliteitsplan van Wachtebeke bevat nochtans de volgende zin: Het gemeentebestuur laat geen verkavelingen toe indien zij niet uitgerust zijn met voetpaden. Antwoord schepen van ruimtelijke ordening Rudy Van Vlaender: Raadsleden worden geacht te weten dat tijdens de gemeenteraad van 27/10/2014 het dossier van de wegenis van fase 2B van De Bergen éénparig werd goedgekeurd. Voor de inrichting van deze verkavelingsfase werd rekening gehouden met de bestaande inrichting van fase 1 en 2A, de twee aansluitende verkavelingsonderdelen. De verkavelingsvergunning voor de betreffende fase werd pas door het college van burgemeester en schepenen geadviseerd na de goedkeuring van het wegenisdossier door de gemeenteraad. BIN Wachtebeke succesvolle startvergadering De startvergadering van de BIN werking in Wachtebeke kende een ruime opkomst van geïnteresseerde inwoners uit de diverse wijken. Na een zeer degelijke uiteenzetting door Ivan Buyle, de BIN expert van Lochristi,werd overeengekomen begin volgend jaar een nieuwe vergadering te beleggen om onder elkaar af te spreken wie cöordinator(en) word(t)en voor onze gemeente. We willen starten met een centrale BIN, die later kan opgesplitst worden in meerdere wijk-bin s. Wil je ook meewerken? Geef je naam en tel of adres op aan de burgemeester ( info@wachtebeke.be ) of politie wijkinspecteur Olivier Biesbroeck, Het doel van een BIN of Buurt Informatie Netwerk is het verhogen van het veiligheidsgevoel en het meldingsgedrag van de burger, het bevorderen van een sociale buurt en het verspreiden van preventie en dit alles om woninginbraken, diefstallen en criminaliteit te voorkomen. Een buurtinformatienetwerk is een volledig wettelijk informatie-netwerk waarbij er onderling informatie uitgewisseld wordt door de politiediensten en de wijkbewoners. Als burger worden we gestimuleerd om onregelmatigheden op een efficiënte manier te melden aan de politie. Anderzijds ontvangen we bruikbare informatie van de diverse politiediensten.

8 In Lochristi zijn er momenteel 8 BIN s actief met in totaal meer dan 1700 deelnemende gezinnen en 1 BIN-Zelfstandigen) met 90 aangesloten winkeliers/bedrijven. Dank voor de foto s aan Eddy De Smet, meer foto s op onze gemeentelijke website.

9 Laatste gemeenteraad van 2014 op donderdag 18 december Te 19u30 wordt u verwacht. Belangrijke raad want de begroting voor 2015 staat op de agenda. Welke investeringen wil het gemeentebestuur uitvoeren volgend jaar? Slagen ze erin om de put te vullen? Je komt het daar te weten. De volledige agenda krijg je het volgend digitaal nieuwsbericht.

10 De openbare verlichting langs het fietspad (oude spoorwegbedding) is uitgevoerd Een romantische foto van onze fotograaf Marc Suy, toont aan dat de verlichting een meerwaarde is voor het fietspad op de oude spoorwegbedding. Het werd op en recordtijd uitgevoerd. Nu is het wachten op de uitvoering van de tweede fase van het fietspad naar Moerbeke in Van Axelsvaardeken tot de Lelielaan. Aanleg publieke ruimte in de omgeving van de aanleunflats in de Godshuisstraat. Op de betreffende locatie zullen riolerings- wegenis- en groenaanlegwerken gebeuren die 3 tot 4 maanden zullen duren. Als de weersomstandigheden het toelaten start aannemersbedrijf Audebo vanaf 5 januari 15 met de aanleg van de publieke ruimte tussen de nieuwe aanleunflats, de huisvesting van de buitenschoolse kinderopvang en de jeugdlokalen in de Godshuisstraat. Voor dit project is er een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Wachtebeke, de Vlaamse maatschappij voor sociale huisvesting (VMSH) en sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard. Op de betreffende locatie zullen riolerings- wegenis- en

11 groenaanlegwerken gebeuren die 3 tot 4 maanden zullen duren. Deze werken zullen heel wat hinder veroorzaken voor de gebruikers en bezoekers van deze locatie. Er zal hinder zijn naar de toegang van het OCMW (achterzijde van het gebouw), de buitenschoolse kinderopvang en de jeugdlokalen. Voor de hulpdiensten en leveranciers van het OCMW wordt een aparte werfweg voorzien. De kinderopvang en jeugdlokalen kunnen enkel te voet bereikt worden (of met de fiets aan de hand) via een aparte toegangszone naast de elektriciteitscabine in de Godshuisstraat. Aan ouders wordt gevraagd hun auto op het Dr.J.Persynplein te parkeren en te voet hun kroost naar of van de opvang te begeleiden. Het gemeentebestuur dankt iedereen voor jullie begrip en medewerking. Wachtnummer Wachtebeekse huisartsen wijzigt vanaf 1 jan 2015!!! Op de nieuwe Wachtebeekse website staan onder 'Wonen en leven' > 'Welzijn en gezondheid' > 'Wachtdiensten' > 'Dokters' alle namen, adressen en telefoonnummers van Wachtebeekse huisartsen vermeld. Ook de huisartsenwachtdienst voor Wachtebeke-St.-Kruis-Winkel staat vermeld als volgt: Huisartsenwachtdienst Wachtebeke - Sint-Kruis-Winkel: tel In de week: Geldig van maandag t.e.m. donderdag tussen 19:00-08:00u. In het weekend:

12 Vrijdag vanaf 19:00u tot maandag 8:00u. Het wachtnummer van de artsen wijzigt vanaf 1 januari 2015: tel (eerste helft van 2015 worden de telefoons van het 'oude' wachtnummer tel nog doorgeschakeld naar het nieuwe nummer) Wij vragen onze inwoners uitdrukkelijk deze wijziging te noteren in hun agenda of hun persoonlijk telefoonrepertorium! In noodgevallen valt er geen tijd te verliezen! ~ Start van de OFF ON -campagne: samen minder elektriciteit verbruiken om afschakeling te vermijden Het OFF ON-platform om iedereen te sensibiliseren minder elektriciteit te verbruiken is voorgesteld, in aanwezigheid van de federale en regionale ministers van Energie. Het risico op elektriciteitsschaarste is reëel voor deze winter. Een afschakeling blijft de ultieme maatregel. Om dit te vermijden, is het noodzakelijk het grote publiek aan te moedigen om minder elektriciteit te verbruiken. Daarom werd er een sensibiliseringscampagne ontwikkeld, die nu officieel gelanceerd is. De rode draad van deze participatieve campagne is: Minder elektriciteit verbruiken en, samen, afschakeling vermijden. Zie website gemeente Wachtebeke : Link naar website Link om campagnemateriaal te downloaden Voor meer informatie / Dorpsrestaurant en tafeltje dek in OCMW rusthuis De Mey. Boek nu uw middagmaal. De maaltijden kosten 8 euro. Er werd nog een nieuwe dienstverlening opgestart, namelijk maaltijdbedeling aan huis. We willen deze beide diensten opzetten ter ondersteuning van ouderen en kwetsbare personen. Een gevarieerde en gezonde voeding is voor hen immers van vitaal belang. De maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht (vlees/vis, aardappelen/rijst, groenten) en dessert. De maaltijd wordt afgeleverd in een isolerende box zodat deze goed warm blijft. De maaltijden worden afgeleverd door een vrijwilliger uit Wachtebeke. Deze vrijwilligers hebben hierin een belangrijke functie, ze komen dagelijks langs, helpen eventueel om de sets te openen, of houden

13 een klein praatje De maaltijd kost 8 en wordt maandelijks afgerekend. Er zijn twee mogelijkheden om te betalen, via overschrijving of automatisch via de bank. Als je een maaltijd wenst, kan je een aanvraag doen bij aan Z. Er komt een medewerker bij je langs om samen met jou te bekijken op welke dagen je Tafeltje Dekje wilt en of er bijzonderheden zijn i.v.m. diëten of aflevering. Heb je vragen, wil je je aanmelden voor het Dorpsrestaurant of Tafeltje Dekje, neem contact op met Drieke Henau, of info@aan-z.eu // Vanaf 1 januari 2015 starten wij binnen onze organisatie met een dagverzorgingscentrum De Brug. OPENING DAGVERZORGINGSCENTRUM DE BRUG MOERVAARTHEEM Voor informatie hieromtrent kan u terecht bij mevr. Van Gampelaere Magali of mevr. Cornelis Veerle via het telefoonnummer 09/ of via mail : socialedienst@moervaartheem.zkj.be. zitmomenten woonadviseur in gemeentehuis. Aarzel niet om contact op te nemen met Woonwijzer Meetjesland: telefonisch: per info@woonwijzermeetjesland.be op een zitmoment in Wachtebeke (gemeentehuis): Inwoners van Wachtebeke kunnen zonder afspraak terecht bij een woonadviseur in het gemeentehuis. Contact: Tineke Rollier

14 Inwoners kunnen steeds terecht voor informatie bij het SOCIAAL HUIS gratis nummer: Bereikbaarheid Het Sociaal Huis is te bereiken via het gratis telefoonnummer en dit elke werkdag van 9u-12u. Deze gratis infolijn is een telefonische wegwijzer doorheen de (ocmw)dienstverlening en wijst u de weg naar andere administratieve of sociale organisaties in en rond Wachtebeke. De sociale dienst : - Informeert u op een correcte en heldere manier - Verwijst u door of maakt een afspraak met de dienst die u verder kan helpen - Biedt indien nodig ondersteuning bij het bekomen van bepaalde premies of sociale voordelen - Biedt indien nodig administratieve hulp bij het invullen van allerlei documenten - Start indien nodig en in onderling overleg de gepaste dienstverlening op Wat is er te doen in Wachtebeke de komende weken? Onze beknopte agenda : Dit is een agenda voor deze maand en volgende maand, voor zo ver de activiteiten aan ons zijn medegedeeld. Meer info hierover in onderstaande berichten. - maandag 1 december tot 20 december : kunsttentoonstelling SIKU in Cultuurhuis Safarken tijdens openingsuren - zaterdag 13 december 11-17u WZC De Mey Kerstmarkt, Godshuisstraat -zaterdag 13 december : KERSTMARKT Wachtebeke, Persynplein vanaf 17u, organisatie cafés la Luna en Rembrandt -zondag 14 december KVLV om u. in het Kringenhof: Kerstfeest met Nele De Graeve, woordkunstenares. - zondag 14 december Ostarichi, 4 de Kerstwandeling OSTARICHI Vertrek 13 u tot 14 u aan café Rembrandt -donderdag 18 december: te 19u30 gemeenteraad in cultuurhuis Safarken -zaterdag 20 december : A Capella Samankoor in kerk Overslag te 20u: Kerstconcert -zaterdag 20 december : FALL has fallen Kerstmarkt voor het goede Doel : provinciaal domein Puyenbroeck van 14 tot 23u - zaterdag 20 december : liberale vrouwen: Kerstfeest 14u30 Cultuurhuis SQafarken

15 -zondag 21 december : JMA kerstaperitiefconcert van 10u tot 12u30 in cultuurhuis Safarken met optreden van Marleen ITERBEKE - maandag 29 december te 19u30 INFOAVOND over reis naar Rhodos op in zaal Rozenhof, Dorp 80 te 19u30 - vanaf 5 januari tot 21 maart : zwemmen in het provinciaal domein voor 1 EURO tussen 16 en 18u - zondag 25 januari : van 11u tot 13u NIEUWJAARSRECEPTIE gemeente Wachtebeke op Persynplein en Cultuurhuis BERICHT: komende activiteiten van lokale verenigingen worden in dit digitaal nieuwsbericht gepubliceerd. Van alle kleuren en overtuigingen. Maar ze moeten ons wel bezorgd worden. Wie zich nog NIET heeft opgegeven voor dit wekelijkse digitale bericht en het wenst te ontvangen stuur gewoon een mailtje naar info@wachtebeke.be Indien je het niet meer wenst ontvangen, stuur ook gewoon een mailtje naar info@wachtebeke.be

CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht

CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 26 november 2014 CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht Dank voor de prachtige foto s aan Jacques Van den Berghe 2 de AED TOESTEL geplaatst

Nadere informatie

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR.

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR. GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 26 december 2014 VANWEGE HET GEHELE GEMEENTEBESTUUR: Burgemeester, schepenen, raadsleden en gemeente en ocmwpersoneel PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 20 november Foto s

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 20 november Foto s GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 20 november 2014 Foto s Gas en Elektriciteit: durf vergelijken! Maandag 24 november van 16u30 tot 18u30 Voor energie en meer bepaald voor gas en

Nadere informatie

15 Januari 2015. Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari.

15 Januari 2015. Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari. GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 15 Januari 2015 Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari. Aannemer Visser & Smit Hanab NV is reeds enkele weken gestart met werken in

Nadere informatie

NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders. 18 februari 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE

NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders. 18 februari 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 februari 2015 NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders Gouverneur Briers opent tentoonstelling Vrijdagavond opende gouverneur Briers in het bijzijn

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wichelen

Gemeentebestuur Wichelen Gemeentebestuur Wichelen Sociaal Huis Oud Dorp 2 9260 Wichelen - Tel. 052/43.24.22 Fax. 052/43.04.25 email : Ann.demeyer@wichelen.be Openinguren : van maandag tot vrijdag : van 8.00u tot 12.00u dinsdagavond

Nadere informatie

BRANDVEILIGHEID IN PTI S

BRANDVEILIGHEID IN PTI S BRANDVEILIGHEID IN PTI S PTI = WAT? PUBIEK TOEGANKELIJKE INRICHTINGEN PTI = VOORBEELDEN? CAFÉS, FEESTZALEN, RESTAURANTS, JEUGDLOKALEN, KANTINES,. INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW 1 WETTELIJKE TAKEN

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 5 februari 2015. Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 5 februari 2015. Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 5 februari 2015 Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw OFFICIELE START VAN DE BIN WERKING WACHTEBEKE Op maandag 23 februari in het Cultuurhuis

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 15 april 2014 Nieuwe vorm van het digitale nieuws Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming

Nadere informatie

WEGENIS kruispunt Ramonshoek Axelsvaardeken - Stationsstraat. Infovergadering 13 februari 2018

WEGENIS kruispunt Ramonshoek Axelsvaardeken - Stationsstraat. Infovergadering 13 februari 2018 WEGENIS kruispunt Ramonshoek Axelsvaardeken - Stationsstraat Infovergadering 13 februari 2018 Waarom deze bewonersvergadering? Verkeerscommissie en gemeenteraad Communicatie met bewoners Zijn we goed bezig?

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Politieverordening preventie van brand en

Politieverordening preventie van brand en Politieverordening preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen In deze folder vind je alle nodige informatie over wettelijke verplichtingen op het vlak van brand- en ontploffingspreventie

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager)

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager) pagina 1/6 GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gedeelte in te vullen door het bestuur Datum: Behandelend ambtenaar: Dossiernr.: / Aanvraag voor: - inname van het openbaar domein - het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 26 DECEMBER 2018 NR 297 BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWE JAAR VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR. Wachtebeke - Leeft 1

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 26 DECEMBER 2018 NR 297 BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWE JAAR VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR. Wachtebeke - Leeft 1 NR 297 BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWE JAAR VANWEGE HET GEMEENTEBESTUUR Wachtebeke - Leeft 1 INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE EN VLAANDEREN WAREN WEERAL GEWELDIG!...3 WACHTEBEKE HAALDE (VOORLOPIG) 70722 OP VOOR

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

INTERNE KLACHTENPROCEDURE

INTERNE KLACHTENPROCEDURE INTERNE KLACHTENPROCEDURE WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT? Het SVK zoekt woningen op de privé-huurmarkt en verhuurt ze door aan kandidaat-huurders. We werken met een wachtlijst en een puntensysteem voor

Nadere informatie

PZ Regio Puyenbroeck Wijkteam Wachtebeke

PZ Regio Puyenbroeck Wijkteam Wachtebeke PZ5416 - Regio Puyenbroeck Wijkteam Wachtebeke Geert DE GRIEZE Wijkcoach Moerbeke/Wachtebeke +32/498885221 Dokter Jules Persynplein 3 9185 WACHTEBEKE Tel. : 09/345.01.08 Fax : 09/342.86.94 VOOR HET VERKEER

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4,00 euro/uur Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20,00 euro Minimumprestatie: voor een prestatie

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4 euro/uur 5 euro/ uur vanaf 1/1/19 Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20 euro 25 euro vanaf 1/1/19

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN. Standaardregime en eigen gemeentelijk toewijzingsreglement Standaardregime

TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN. Standaardregime en eigen gemeentelijk toewijzingsreglement Standaardregime GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Arrondissement GENT Tel. : 09/ 345.01.35 TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN SITUERING Wettelijk kader Artikel 4

Nadere informatie

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015 Infovergadering Wijnendalestraat 29 juni 2015 Agenda - Verwelkoming schepen Coppé - Herinrichting Wijnendalestraat uitleg bij ontwerp - Nutswerken - Riolerings- en wegeniswerken - Maatregelen handelaars

Nadere informatie

Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012

Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012 Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012 Resultaten warmtescan door Mario Verhellen Toelichting door Bruno Tuybens, burgemeester Zwalm en federaal sp.a volksvertegenwoordiger Toelichting

Nadere informatie

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK)

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) 1 Wettelijk kader Omzendbrief van 2010 met betrekking tot de BIN s Filosofie van de tekst : Adequate benadering van veiligheidsproblemen op basis van

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Informatievergadering 21/09/2016 1 Begrotingsopmaak 2017: timing Vr 19/08/2016 Do 23/08/2016 Wo 07/09/2016 Wo 21/09/2016 Vr 28/10/2016 Financieel adviescomité Bespreking begrotingscommissie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501376 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gemeentelijke Administratieve Sancties Rapportering

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

Reeds in 2013 werd een eerste keer een bouwaanvraag ingediend. Ook in 2014 diende de moskeevereniging een aanvraag in.

Reeds in 2013 werd een eerste keer een bouwaanvraag ingediend. Ook in 2014 diende de moskeevereniging een aanvraag in. Het Vlaams Belang is volop bezig met een campagne tegen de uitbreiding van de moskee gelegen op de Nijvelsesteenweg. De VZW MOSKEE ARRAHMAN HALLE vroeg in februari 2016 voor de derde keer (!) een vergunning

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Sint-Laureins Adres: Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel: 09/218 76.40 Fax: 09/379.07.77 E-mail: logistiek@sint-laureins.be Datum: Behandelend ambtenaar: Dossier nr:.. Aanvraag voor

Nadere informatie

GEMEENTE KNOKKE-HEIST

GEMEENTE KNOKKE-HEIST GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 30 JUNI 2009 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 juni 2009 Graaf L. Lippens: Burgemeester,

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

Het nieuwe logo van Wachtebeke wordt voorgesteld aan het publiek op donderdag 30 oktober

Het nieuwe logo van Wachtebeke wordt voorgesteld aan het publiek op donderdag 30 oktober GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 29 oktober 2014 Het nieuwe logo van Wachtebeke wordt voorgesteld aan het publiek op donderdag 30 oktober Te 19u30 bij aanvang van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015 CONCERT GROOTEN OORLOG VAN SAPUKAY in kerk Overslag Groepsaankoop LED verlichting van WAC, Nieuwe foto s op de website van de gemeente

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

T.a.v. Dhr. Eddy Heirwegh, voorzitter van de gemeenteraad Wachtebeke T.a.v. Mevr. Bénédicte Buylen, Algemeen Directeur

T.a.v. Dhr. Eddy Heirwegh, voorzitter van de gemeenteraad Wachtebeke T.a.v. Mevr. Bénédicte Buylen, Algemeen Directeur T.a.v. Dhr. Eddy Heirwegh, voorzitter van de gemeenteraad Wachtebeke T.a.v. Mevr. Bénédicte Buylen, Algemeen Directeur C.C. Dhr. Rudy Van Cronenburg, burgemeester C.C. Mevr. Nathalie De Vos, Financieel

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS COD24_BROCH BlauwOK2deV_NL 26-09-2005 14:33 Page 1 BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS OPSTART - PROCEDURE Preventie ter bevordering van veiligheidsgevoel en sociale betrokkenheid Stap mee

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman 29.07.2015 WONEN IN HET MEETJESLAND: DE CIJFERS Voor steeds meer gezinnen is het een moeilijke klus om een geschikte, degelijke

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants in Houthalen-Helchteren Beste inwoner van Houthalen-Helchteren Samen een gezonde maaltijd eten of de mogelijkheid hebben om een gezonde maaltijd aan huis te laten leveren,

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Wijziging van de wet op de buurtwegen

Wijziging van de wet op de buurtwegen Wijziging van de wet op de buurtwegen Vernieuwde procedure voor wijzigingen aan de Atlas van de Buurtwegen De wet op de buurtwegen De wet op de buurtwegen - 10 april 1841 - Doel: betere bescherming van

Nadere informatie

Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09. Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15

Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09. Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15 Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09 Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15 Kinderoppasdienst: kinderoppas.gezinsbond9050@gmail.com 0473 97 85 24 Gezinsspaarkaart:

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 maart 2015

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 maart 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 maart 2015 Foto s : Voordracht over Ebola door Peter Verlinden bij GAOS Nieuwe foto s op de website van de gemeente over: Tweedehandsbeurs Gezinsbond

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD In Dentergem wordt een gemeentelijke culturele raad opgericht in uitvoering van het dekreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg en de inspraak

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg Aanvrager Opdrachtgever veiligheidscoördinator Verantwoordelijke

Nadere informatie

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s),

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s), Mei 2013 NIEUWSBRIEF H UURDERSKRANT IN DIT NUMMER Beste huurder(s), Tevredenheidsenquête: De resultaten van het onderzoek bij de huurders van SVK Regio Roeselare VZW (p. 2-6) Een onthaalbrochure voor nieuwe

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,?

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? ONTHAALOUDERS Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? Lukt het je niet zo goed om voor je kindje te zorgen, heeft je gezin nood aan extra ondersteuning? Ben je van plan

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen

HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT? Het SVK bied je een woning aan. Ook de SVK s werken met een wachtlijst. SVK s geven voorrang

Nadere informatie

Omgevingsanalyse Lochristi

Omgevingsanalyse Lochristi PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE LOCHRISTI Omgevingsanalyse Lochristi in het kader van het lokaal sociaal beleid 1 Inhoud KWANTITATIEVE OMGEVINGSANALYSE 1. Demografische indicatoren 1.1. Aantal inwoners

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 Wegenis- en rioleringswerken Omgangstraat, Dompel, Verbindingsstraat, Kwaadstraat, Dorpsstraat

NIEUWSBRIEF 4 Wegenis- en rioleringswerken Omgangstraat, Dompel, Verbindingsstraat, Kwaadstraat, Dorpsstraat NIEUWSBRIEF 4 Wegenis- en rioleringswerken Omgangstraat, Dompel, Verbindingsstraat, Kwaadstraat, Dorpsstraat Geachte, Ondertussen zijn we al enkele weken bezig met het uitvoeren van de rioleringswerken

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis

Projectoproep Eco-bewoners uit Sint-Gillis Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis REGLEMENT ARTIKEL 1- ORGANISERENDE OVERHEID De gemeente Sint-Gillis, Van Meenenplein 39, 1060 Sint-Gillis vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Mijn adres verandert, wat nu?

Mijn adres verandert, wat nu? Mijn adres verandert, wat nu? Dit is de stand van zaken voor 03/10/2018 De verandering van de straatnamen heeft enkele gevolgen. De medewerkers van de gemeente Lievegem doen er alles aan om de hinder te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5de JAARGANG Nr 2

NIEUWSBRIEF 5de JAARGANG Nr 2 NIEUWSBRIEF 5de JAARGANG Nr 2 Voorzitter? Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Brigitte Malfait Bergbeemden 93. Sophie Brouwers Bergbeemden109 Secretaris Frans Van Otten. Bergbeemden 37. Tel: 014/

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

A. AGENDAPUNTEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE

A. AGENDAPUNTEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE WACHTEBEKE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9185 WACHTEBEKE Openbare zitting van 25 februari 2010 Tegenwoordig: M.M. De Vliegher, Voorzitter Penneman,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Aan de Raad van Bestuur en/of directies van de regionale organisaties of structuren in het Meetjesland

Aan de Raad van Bestuur en/of directies van de regionale organisaties of structuren in het Meetjesland Van: Verzonden: dinsdag 3 mei 2011 13:20 Aan: Marleen Van den Bussche (voorzitter@ocmwmaldegem.be); Luc Van Vynckt (luc.vanvynck@ocmw.evergem.be) Onderwerp: Uw GROEN licht voor SNM? Welzijnsband Meetjesland

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 14 Maart 2017 16u00 Aanwezig: Jonathan Van Melle, Estée Huyben, Quilliano Van Hoove, Lisa Hamerlinck,

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 20632A infoavond juni 2015 3 + folder contactpersoon tel. e-mail Rik Spanhove 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Sint-Kruis-Winkel:

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00682 Onderwerp: Vlaams Stedenfonds - Addendum bij de subsidieovereenkomst voor de uitvoering van het project Go-Between

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN GENOMEN IN ZITTING VAN 15 april 2019

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN GENOMEN IN ZITTING VAN 15 april 2019 BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN GENOMEN IN ZITTING VAN 15 april 2019 Conform artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 wordt de lijst van de besluiten van

Nadere informatie

Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. 14 uur

Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. 14 uur Staking 20 mei 2018 REGIO GENT Beste reiziger Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. De ritten van onderstaande lijnen worden allemaal gereden. 58

Nadere informatie

EEN WONING VINDEN OP DE HUURMARKT

EEN WONING VINDEN OP DE HUURMARKT EEN WONING VINDEN OP DE HUURMARKT 2 Voorwoord Beste (toekomstige) inwoner van Merelbeke, ben je op zoek naar een huurwoning en weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Dan ben je met deze brochure

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 13 juni 2019 Ruimte - Omgeving 25 2019_CBS_00632 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Avondfeest

Nadere informatie

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm 12/05/2015 - slibvorm 1 2 06/05/2015 - planning De planning (afhankelijk van het weer) kunnen we als volgt meedelen: Week van 4 mei: - Eandis voorziet de afbraak van de oude verlichtingspalen, het slopen

Nadere informatie

Gelieve volgende punten van de SVVO-fractie te willen toevoegen aan de agenda van de gemeenteraad van woensdag 31 augustus e.k.

Gelieve volgende punten van de SVVO-fractie te willen toevoegen aan de agenda van de gemeenteraad van woensdag 31 augustus e.k. Aan de heer Jean-Marie De Groote Voorzitter van de Gemeenteraad Marktplein 2 9860 Oosterzele Voorzitter.Oosterzele@telenet.be CC: Aan het College van Burgemeester en Schepenen Dorp 1 9860 Oosterzele secretariaat@oosterzele.be

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP Geef uw E-MAILADRES door aan onze secretaris. Frans.van.otten@telenet.be Ook uw adres en eventueel telefoon en/of gsm-nummer vermelden.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Provincie Antwerpen Gemeente Sint-Amands UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Peter Van Hoeymissen, Burgemeester Els De Smedt, Ben

Nadere informatie

HUURTIPS OP EEN RIJ EDITIE APRIL 2014

HUURTIPS OP EEN RIJ EDITIE APRIL 2014 HUURTIPS OP EEN RIJ EDITIE APRIL 2014 COLOFON Verantwoordelijke uitgever Youro Casier, Burgemeester St.-Maartensplein 16, 8940 Wervik Loket Wonen en Zorg Stad Wervik Steenakker 30, 8940 Wervik T 056 300

Nadere informatie

In het daarop volgende semester vond evenwel geen enkele rapportering plaats.

In het daarop volgende semester vond evenwel geen enkele rapportering plaats. Namens Kraainem-Unie Koningin Astridlaan 215 20 april 2016 De Heer Dominique Houtart Voorzitter van de Gemeenteraad Geachte voorzitter, Op de gemeenteraad van 23 juni 2015, naar aanleiding van een brief

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmetingen, schepen van mobiliteit In de maanden augustus / september 2013 werden verkeersmetingen uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels en

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 21 mei 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de komende

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans, burgemeester-voorzitter; de heer Jan Hendrickx, schepen; de heer Eddy

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Van Geirt Willy, De

Nadere informatie