GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 5 februari Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 5 februari 2015. Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw"

Transcriptie

1 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 5 februari 2015 Foto Lisa Goethals :personeelsfeest gemeente-ocmw

2 OFFICIELE START VAN DE BIN WERKING WACHTEBEKE Op maandag 23 februari in het Cultuurhuis Safarken Wachtebeke te 19u Zorg dat je er bij bent. Dank u wel! We hebben meer dan verwacht inschrijvingen binnen gekregen voor actieve medewerking aan de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk (BIN) in Wachtebeke. Degelijk preventief en repressief optreden van de politie bij diefstal vereist medewerking van de inwoners. De gemeente Wachtebeke wil deze BIN werking effectief ondersteunen. Op maandag 23 februari te 19u is het dan zo ver. De expert terzake Ivan Buyle van BIN Lochristi zal ter plaatse zijn en politie-inspecteur Olivier Biesbroeck. Voorlopige agenda : - Verwelkoming door burgemeester - Voorbeeld van opstart procedure : door Ivan Buyle Coördinator Lochristi - Bekendmaking kandidaten voor de functie van coördinator Wachtebeke - Aanduiden stuurgroep en coördinator(en). - Eerst centrale Bin en later 5 wijk BINs?

3 - Welke ondersteuning geeft de gemeente? - Hoe communiceren we naar bevolking toe? - Vragen We won het beeldje van Frans Wuytack? Noord Zuid Wachtebeke verkocht op de nieuwjaarsreceptie cakejes voor het project dat ze in 2014 hebben gesteund in India. Alle cakejes waren snel verkocht, opbrengst integraal naar het goede doel. Het winnend nummer voor het beeldje van Frans Wuytack is Het reservegetal geldig vanaf 1/04/15 is Meldt je aan bij Christine Bax Merelstraat 70 Tel Wie is de gelukkige winnaar? Reservegetal , mocht het eerste niet uitkomen voor 1 APRIL 2015 WINNAARS EINDEJAARSACTIE MIDDENSTAND WACHTEBEKE Wonnen een waardebon van 25 euro bij de eindejaarsactie van de Wachtebeekse middenstand. De waardebonnen worden thuis bezorgd en kunnen gebruikt worden bij alle deelnemende zaken.

4

5 OCMW-Wachtebeke zoekt maatschappelijk werker Vacature: Naam Adres maatschappelijk werk(st)er OCMW Godshuisstraat 13, 9185 Wachtebeke Tel. 09/ Fax 09/ Contactpersoon Functie contactpersoon Dewaele Isabelle hoofd maatschappelijk werkster Vacaturegegevens Welk contract? bepaalde duur (26,6/38), mogelijks opgevolgd door een vervangingscontract (19/38) Gevraagde functie Aantal jobs 1 maatschappelijk werk(st)er Omschrijving functie Voorziene datum indiensttreding algemene maatschappelijke dienstverlening vanaf 1/06/2015 t/m 31/08/2015: 26,6/38 vanaf 1/09/2015: 19/38 Vacaturevereisten Studies Ervaring bachelor opleiding liefst ervaring Uurrooster maandag: / dinsdag van 8u tot 12u en van 13u tot 17u woensdag van 8u tot 12u en van 12u30 tot 13u48 donderdag van 8u tot 12u en van 13u tot 17u vrijdag van 8u tot 12u en van 12u30 tot 13u48 Plaats tewerkstelling of regio Godshuisstraat 13, 9185 Wachtebeke Sollicitatieprocedure telefonisch op het nummer schriftelijk met cv via te richten aan OCMW, t.a.v. mevr. Isabelle Dewaele,Godshuisstraat 13, 9185 Wachtebeke isabelle.dewaele@ocmw-wachtebeke.be

6 De resultaten werden bekendgemaakt van het humane-biomonitoringsonderzoek in de Gentse kanaalzone door het Steunpunt Milieu en Gezondheid. Hieronder vind u een beknopte samenvatting van de resultaten (de perstekst). Meer gedetailleerde resultaten kan u vinden op de website van het Steunpunt: De resultaten zullen worden toegelicht op twee infoavonden in de regio. De deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een consultatie bij een arts van het Steunpunt. 28 januari (20u tot 21u) Ter Gulden Celle, Doornzele Dries 57, Evergem 5 februari (20u tot 21u) Gemeentehuis Zelzate, Grote Markt 1 Warme oproep om daar aanwezig te zijn. MILIEUGEZONDHEID IN DE GENTSE KANAALZONE Voor de meeste vervuilende stoffen worden nu lagere gehaltes in het lichaam van jongeren uit de Gentse kanaalzone gemeten dan 10 jaar geleden. In vergelijking met Vlaamse leeftijdsgenoten zijn de gezondheidseffecten van fijn stof verhoogd bij jongeren uit de Gentse kanaalzone. Gehaltes van polygechloreerde biphenyls (PCB s) blijven een aandachtspunt. De andere meetwaarden zijn lager of vergelijkbaar. In 2013 en 2014 werden urine-, bloed- en ademstalen van jongeren uit de Gentse kanaalzone onderzocht op de aanwezigheid van vervuilende stoffen en de vroegtijdige gezondheidseffecten van deze stoffen in het lichaam. Dit soort onderzoek noemt men humane biomonitoring (HBM). De studie werd uitgevoerd door het Steunpunt Milieu en Gezondheid in opdracht van de Vlaamse overheid. Het onderzoek gebeurde naar aanleiding van bezorgdheden over de mogelijke gezondheidseffecten van het drukke verkeer en de industriële activiteiten in de regio. Vooral de fijnstofproblematiek wordt in dit verband veel genoemd. De meetwaarden die dit HBM-onderzoek bij jongeren opleverde werden vergeleken met de meetwaarden van hun Vlaamse leeftijdsgenoten en met de resultaten van een vergelijkbare studie die het Steunpunt Milieu en Gezondheid tien jaar geleden in de Gentse kanaalzone uitvoerde. Algemeen genomen stellen we vast dat de daling van vervuilende stoffen in de omgevingslucht ook wordt waargenomen in het menselijk lichaam. De meeste meetwaarden in de Gentse kanaalzone zijn vergelijkbaar met die van Vlaamse leeftijdsgenoten. Ondanks de daling in de tijd van PCB s in het milieu en in de mens, zijn er nog steeds aanwijzingen dat de PCB-gehaltes in bloed bij jongeren in de Gentse kanaalzone hoger liggen dan in Vlaanderen. De blootstelling aan fijn stof berekend op het thuisadres ligt bij jongeren in de Gentse Kanaalzone hoger dan bij de gemiddelde Vlaamse jongere. De gezondheidseffecten die werden gemeten, gaven over het algemeen goede resultaten aan voor jongeren uit de Gentse kanaalzone: DNA-schade scoort lager en ook de bloeddruk was lager. Aandachtspunten zijn echter het feit dat metingen in ademstalen op meer ontstekingen van de luchtwegen wijzen, dat er meer allergie voor verzorgingsproducten wordt vastgesteld en dat een nierfunctiemerker minder gunstig was.

7 In vergelijking met hun Vlaamse leeftijdsgenoten geven opvallend meer jongeren in de Gentse kanaalzone aan milieuhinder te ondervinden, en daardoor ongeruster te zijn over hun gezondheid. GEMEENTERAAD de antwoorden op de vragen Vraag raadslid Etienne Fermont: sluikstorten Ons werd gemeld dat in de Akkerstraat geregeld sluikstorten voorkomen. Heeft het gemeentebestuur weet daarvan? Wij weten dat er controle gedaan wordt in verband met het sluikstorten op onze gemeente. Wat is de evolutie : is er vermeerdering of vermindering van sluikstorten waar te nemen? Antwoord schepen Piet Penneman; Er is wel degelijk controle op het sluikstorten... maar van zodra de procedure bij de politionele diensten komt loopt het vaak mis, en gaat de dader vrijuit. Ook de GAS- boetes is deze materie geen succes, te complex en voor de gemeente ook duur. De dossierkost is groter dan de eventuele boete. Uit de evolutie van het aantal sluikstorten en het aantal meldingen van sluikstorten kunnen mijn insziens weinig conclusies getrokken worden. De laatste twee jaar is er wel een duidelijke stijging in het aantal meldingen, het opgehaalde tonnage vertoont echter geen positieve correlatie met het aantal meldingen. Om aan dit 'vervuilend' probleem het hoofd te bieden hebben we in Wachtebeke geopteerd om onbemande camera's te plaatsen. Uit de lijst van de meldingen is een 'top 10' gemaakt, onder andere de Akkerstraat, Gebroeders Naudtslaan/Walderdonk, de parallelwegen en de Verbeuldestraat zijn 'geselecteerd'. Voor deze locaties zal bij de privacy- commissie een dossier ingediend worden om een vergunning te verkrijgen. De doorlooptijd zou (helaas) één jaar bedragen.

8 Vraag raadslid Ronny Droesbeke: parkeerproblemen tijdens activiteiten in het CCW en schoolfeest in Sint- Laurens Naar aanleiding van het kerstfeest, georganiseerd door de Sint- Laurens school, hebben een groot aantal ouders van de leerlingen zich serieuze vragen gesteld bij het parkeerbeleid van het college. Bij activiteiten op en rond het cultuurhuis en de lagere school, blijken de voorziene parkeerplaatsen onvoldoende te zijn, met de nodige parkeerboetes tot gevolg. Kan het college hier een duidelijk standpunt innemen, en daar dan ook naar handelen? Mogelijke oplossingen: aangepaste borden en communicatie via de gekende kanalen, zoals digitale nieuwsbrief of website? Antwoord burgemeester Rudy Van Cronenburg: We hebben een duidelijk beleid inzake parkeren, afgesproken binnen de politiezone. Parkeren op het woonerf op het Persynplein is verboden, overal in Vlaanderen, België en verder. Sedert maanden werd er gevraagd via het digitaal nieuwsbericht om niet te parkeren op het woonerf op het Persynplein tijdens de markt en bij de beginuren van de school op het Persynplein. Het bedrag van de boete :165 euro werd telkens vermeld. Duidelijke communicatie dus met waarschuwingen. Ook omdat we veel klachten binnenkregen over dit gevaarlijke parkeergedrag aan bibliotheek en cultuurhuis en Sint Laurens school van ouders, buren en personeel. Een raadslid van de oppositie vroeg in december wanneer de politie eindelijk zouden optreden, omdat we voortdurend acties aankondigden maar er niets gebeurde. Hij had gelijk dat dit contraproductief is als er niet wordt opgetreden. Op het kerstfeest van de school op het Persynplein werd door de politie en directie van de school om het half uur een oproep gedaan aan de aanwezigen op het schoolfeest om hun voertuig te verplaatsen. De meerderheid van de mensen deed dit, na een paar uur werden uiteindelijk slechts 10 voertuigen geverbaliseerd. We willen in de eerste plaats mensen bewust maken dat op het Persynplein normaal voldoende plaats is om een voertuig te parkeren. Respect voor kinderen van ouders die op de parking worden afgezet is één van de vragen die we hebben aan mensen als het ware liefst het klaslokaal of de bibliotheek op het marktkraam zouden binnenrijden. We willen er echt iets aan doen Nieuwe maatregelen dringen zich op. Inzake verkeersveiligheid hebben we vorige week een uniek protocol afgesloten tussen de politie, gemeente, de provincie, de Lijn en de directies en oudercomités van de 5 scholen. De cijfers inzake ongevallen in onze gemeente inzake ongevallen met fietsers en voetgangers zijn duidelijk. Aantal ongevallen met fietsers 2014 : 13, waarvan 7 licht gewond, 1 zwaar gewond, 1 overleden 2013 : 10, waarvan 8 licht gewond 2012 : 7, waarvan 7 licht gewond 2011 : 18, waarvan 13 licht gewond, 1 zwaar gewond 2010 : 5, waarvan 3 licht gewond, 1 overleden Aantal ongevallen met voetgangers 2014 : : 3, allen licht gewond 2012 : 2, 1 lichtgewond, 1 zwaar gewond 2011 : : 1 Deze cijfers tonen aan dat we als overheid zowel preventief als repressief moeten optreden voor de veiligheid van de zwakke weggebruikers. Ik zal daarom als burgemeester de politie blijven vragen om op te treden tegen foutparkeerders op het woonerf op het Persynplein en in de omgeving van de

9 scholen. Het Nieuwsblad Emiel Tack Nieuwe dorpskern klaar tegen eind 2016 Zo moet het nieuwe centrum eruitzien. Foto: repro emt De tweede fase van de Wachtebeekse dorpskernvernieuwing komt steeds dichterbij. Eind dit jaar moeten de werken van start gaan. In de budgetten voor 2015 staat euro ingeschreven om de tweede fase van de dorpskernvernieuwing tot een goed einde te brengen. Die zou tegen eind 2016 afgewerkt moeten zijn. Het kruispunt Smishoek /Stationsstraat wordt ook aangepakt.

10 De eerste fase van de Wachtebeekse dorpskernvernieuwing om en rond het Jules Persynplein, is volledig afgerond. Het gemeentebestuur wekte de voorbije twaalf maanden voort om de gemeenten een ander en frisser uitzicht te geven. Met de medewerking van het ontwerpbureau Buur is het finaal plan voor de dorpskernvernieuwing eind vorig jaar goedgekeurd door de Administratie Wegen en Verkeer (AWV), zegt schepen van Openbare Werken Rudy Van Vlaender ( ANDERS). Het gaat om de integrale vernieuwing van het dorp tussen de kerk en het gemeentehuis, waarvan de werken, waarvan de werken eind 2015 zullen starten. In het voorontwerp van de herinrichting staat het verblijfskarakter van de centrumruimte voorop. We plannen een bundeling van de huidig gescheiden rijrichtingen, zodat een aaneengesloten centrumgebied ontstaat waar de voetganger absolute voorrang geniet. Ook ontstaat ruimte voor terrasjes. De kerk krijgt binnen dit geheel een bijzondere omkadering door het creëren van een kerkplein. Tegelijk met de voorbereidingen van de tweede fase wordt verder gewerkt aan het derde deel van de vernieuwingen. We praten dan over een deel van de Meersstraat, de Godshuisstraat, Lindestraat, Smishoek en een deel van het Dorp en Rechtstro. Binnen deze fase wordt het kruispunt van de Smishoek met de Stationsstraat grondig vernieuwd. Om de veiligheid zo snel mogelijk te verbeteren en de weggebruikers alvast te laten wennen aan de verkeersituatie op het nieuwe kruispunt, plannen we samen met AWV al in 2015 een tijdelijke herinrichting van het kruispunt. Op de drukste kruispunt Smishoek komen er Opgeblazen Fiets Opstel Stroken (OFOS). Dit is een vak voor fietsers die voor de auto s worden opgesteld. Een OFOS is vooral bedoeld om links afslaande fietsers een geode plek te geven op kruispunten met verkeerslichten. Zo voorkomen we dat fietsers zich moeten opstellen in de dode hoek van vrachtauto s. Daarvoor trekt Wachtebeke euro uit. Samenwerking Politiezone regio Puyenbroeck met het dierenasiel van Gent. Ook voor Wachtebeke Sinds 1 januari 2015 werken de vier gemeenten van politiezone regio Puyenbroeck samen met het dierenasiel van Gent. Alle inwoners van Lochristi, Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke kunnen tijdens de openingsuren rechtstreeks terecht bij het asiel te Gent. Treft u in één van de vier gemeenten een loslopend, gewond of overleden dier aan, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Dierenasiel Gent - P. Bergmansdreef 2 (Citadelpark) Gent.Tel: Zij komen het dier dan zo snel mogelijk bij u thuis afhalen. Het asiel biedt tevens een volledig uitgewerkt zwerfkattenbeleid aan. De vier gemeenten van de politiezone kunnen beroep doen op het asiel indien zij kampen met zwerfkattenproblematiek. De katten worden opgehaald door het asiel, gesteriliseerd en ter adoptie aangeboden.

11 Gifvrije maanden: van februari tot mei Kies voor tuinieren zonder pesticiden Neem eens een kijkje in je tuinhuis. Zonder het te beseffen, bewaar je vaak nog halfvolle flesjes met giftig product. De etiketten vervagen of vallen af en na enkele jaren weet je niet meer waarvoor het flesje diende. IDM raadt je aan deze flesjes giftig product zo snel mogelijk binnen te brengen bij het KGA-afval. Ook de lege verpakkingen horen thuis bij het KGA. Zo staan we in voor een veilige en milieuvriendelijke vernietiging van deze producten. Wie in de gemeente Lochristi, Lokeren, Zele of Zelzate tussen begin februari en eind mei z n oude bestrijdingsmiddelen binnenbrengt, ontvangt in ruil een gratis zakje zonnebloemzaad om extra van te genieten in de tuin! In Wachtebeke en Moerbeke gaat de actie door tijdens de wijkinzamelingen: in Wachtebeke op 7 maart en in Moerbeke op 28 maart. Kijk op je ophaalkalender op pagina 11 voor de uren en plaatsen. HET LAATSTE NIEUWS JORIS VERGAUWEN TIEN WASE OCMW'S WILLEN GROOTSTE SPELER IN ZORGSECTOR WORDEN Waas Zorgbedrijf op komst De OCMW's van de tien Wase gemeenten denken eraan hun krachten te bundelen in een Waas Zorgbedrijf, dat onder meer alle rusthuizen in de regio zou beheren.bij de OCMW's van de tien Wase wille ze tegen eind dit jaar een Waas Zorgbedrijf oprichten. Dat beheert alle rusthuizen, serviceflats, thuisdiensten en dienstencentra. Als grootste speler in de regionale sector moet het Waas Zorgbedrijf de OCMW's beter wapenen tegen de druk uit de private sector, die steeds meer brood in de vergrijzing ziet.

12 De Sint-Niklase OCMW-voorzitter Mike Nachtegael. Foto :Joris Vergauwen De gemeentebesturen en OCMW's van de tien betrokken Wase gemeenten - Sint-Niklaas, Lokeren, Beveren, Temse, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Waasmunster, Kruibeke, Moerbeke en Wachtebeke - willen de komende maanden intensief bekijken hoe ze een Waas Zorgbedrijf uit de grond kunnen stampen. Een voorbeeld moeten ze niet ver zoeken. Net over de Schelde biedt het Antwerps Zorgbedrijf een ruime waaier aan woon- en zorgdiensten aan Antwerpse senioren aan, met onder meer 42 dienstencentra, een heel gamma aan thuisdiensten, serviceflats en 17 rusthuizen verspreid over heel de stad. Daarmee is het de grootste speler in de Antwerpse zorgsector, met personeelsleden en elke dag klanten. Het beheert zelfs 7 centra voor jeugdzorg. In de tien Wase gemeenten rijpt nu ook het plan voor een eigen Waas Zorgbedrijf. De betrokken gemeenten geven zichzelf een jaar de tijd om alles uit te werken. "De Wase OCMW's komen al langer op regelmatige basis samen, vooral om gezamenlijk aankopen te doen. Het volume vergroten, drukt de prijzen. En in dat overleg wordt al langer nagedacht om die samenwerking uit te breiden en in een nieuwe, grotere structuur te gieten", bevestigt de Sint-Niklase OCMW-voorzitter Mike Nachtegael (sp.a). 'Big business' Een belangrijke reden is dat de private sector zich steeds meer richt op de zorgsector. De vergrijzing van de bevolking als 'big business', en dat blijkt soms ver te gaan. "Ik ben zelf twee weken geleden telefonisch benaderd door een private ondernemer. Die vroeg me letterlijk of een verkoop van de Sint-Niklase rusthuizen bespreekbaar is. Die deur heb ik snel toegesmeten. Dat is natuurlijk helemaal onbespreekbaar. Maar het is wel een teken aan de wand", stelt Nachtegael. En verscheidene OCMW's van Wase gemeenten zijn ook al aangesproken door het Antwerps Zorgbedrijf met de vraag om zich bij hen aan te sluiten. "Als we in het Waasland als openbare zorgsector zélf een grote speler worden, zijn daar heel wat voordelen aan verbonden. Een Waas Zorgbedrijf zou onder meer alle rusthuizen in één organisatie brengen. Dat betekent schaalvergroting en efficiëntewinst, onder meer door het samenbrengen van ondersteunende diensten. Nu heeft elk OCMW afzonderlijk zijn eigen personeels-, financiële en logistieke dienst. Daarnaast zou een Waas Zorgbedrijf als grote, openbare speler beter bestand zijn tegen de druk en overnames uit de private sector. Er is niks mis met privaat initiatief, maar alleen de openbare sector kan iederéén gelijke toegang tot de zorg garanderen. In de private sector niet, want daar is het eerste doel winst maken." Lokaal beleid Dat de OCMW's tegen 2019 opgaan in de stads- en gemeentebesturen maakt het voor de Wase gemeenten nóg zinvoller om deze oefening te maken. Bij een aantal gemeenten leeft wel nog de vrees dat ze hun eigen lokaal beleid hiermee minder zullen kunnen sturen. In de ene gemeente is er bijvoorbeeld wel een onderhoudsplicht, in de andere niet. Sommige gemeenten willen ook zeggenschap blijven houden over de ligdagprijzen in rusthuizen. Dat moet de komende maanden worden uitgeklaard, waarna de knoop zal worden doorgehakt om de overgang naar een Waas Zorgbedrijf te maken.

13 Gratis opleiding gemachtigde opzichter. Veilig naar school. Veel kinderen komen in onze gemeente te voet of met de fiets naar school. Toch kiezen ouders ook heel vaak voor de auto omdat ze de schoolomgeving verkeersonveilig vinden waardoor de schoolomgeving nog onveiliger wordt. Het gevolg is dat steeds meer kinderen met de wagen worden gebracht. Hoog tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Gemachtigde opzichters maken schoolomgeving veiliger. Gemachtigde opzichters zorgen er nu reeds voor dat de schoolomgeving veiliger wordt voor onze kinderen. Een gemachtigd opzichter heeft de bevoegdheid om het verkeer stil te leggen en om groepen voetgangers (kinderen, scholieren, bejaarden, personen met een handicap,...) veilig te laten oversteken. Kandidaat stellen. Wilt u zich ook vrijwillig inzetten voor een verkeersveilige schoolomgeving en ons team gemachtigde opzichters vervoegen? Bent u minstens achttien jaar oud? 1. Het gemeentebestuur biedt u, in samenwerking met het team verkeer van de politiezone en het wijkteam Wachtebeke, een gratis opleiding aan in het cultuurcentrum Safarken. 2. Na uw opleiding krijgt u een fluo hesje, een stopteken en een tricoloreband als uitrusting. 3. U kunt aan de slag zodra de burgemeester u de toestemming en de verantwoordelijkheid geeft om kinderen, personen met een handicap of senioren te laten oversteken. De gemeente verzekert u bovendien tegen burgerlijke aansprakelijkheid en tegen persoons- en zaakschade tijdens het uitvoeren van uw taak. Hierbij doet het gemeentebestuur een warme oproep aan de leden van ouderverenigingen, maar ook jong gepensioneerden en dynamische senioren worden aangemoedigd om zich in te schrijven voor deze opleidingssessie en hun steentje bij te dragen tot een verkeersveilig Wachtebeke. De opleiding wordt georganiseerd op woensdag 25/02/ 15 om 19.00u in het CCW Safarken, Dr.J.Persynplein 6. De sessie duurt ongeveer 2,5 u. (incl. een praktijkoefening). De opleiding is gratis, maar om praktische redenen dient wel vooraf ingeschreven te worden. Dit kan t.e.m. vrijdag 13 februari 15 in het gemeentehuis bij Mw. Vicky Goossens ( 09/ vicky.goossens@wachtebeke.be). Gezocht GEZOCHT : Helden in het verkeer, groene vingers of rechterhanden, mensen met passie, organisatietalenten, mensen met een hart op de juiste plaats, geboren docenten, babbelkousen, koffieschenkers, en nog veel, veel meer. om als vrijwilliger bij aan Z aan de slag te gaan. aan Z ondersteunt mensen om zo lang mogelijk kwaliteitsvol thuis te kunnen blijven wonen. Dit doen ze door een breed gamma van activiteiten en diensten aan te bieden. Zoals een vrijwillige vervoersdienst, een kleine klusjesdienst, ondersteuning bij het invullen van administratie, organiseren

14 van ontmoetingsmogelijkheden en zo verder Dit kan aan Z niet realiseren zonder de hulp van vrijwilligers. Als vrijwilliger kan je van ons een persoonlijke ondersteuning en begeleiding, uitdagende taken passende bij jouw competenties, een onkostenvergoeding, een sterke verzekering en vooral veel vriendschap en dankbaarheid verwachten. Wij vragen van jou een beetje van jouw tijd (zelfs als dit maar een paar uur per maand kan zijn!) en veel enthousiasme. Meer weten hierover? Drieke Henau d.henau@aan- z.eu z.eu aan- z, nieuwe organisatie, nieuw logo! Sinds 1 januari 15 is er een nieuw logo voor de welzijnsorganisatie aan- z. Dit komt doordat we in Nederland samen met 4 organisaties één organisatie vormen: aan- z. Inhoudelijk verandert er niets voor onze diensten in Kaprijke en de andere Belgische gemeenten waar we werkzaam zijn. We blijven de organisatie die preventief werkt voor ouderen en kwetsbare mensen in de thuissituatie. Ons nieuw logo ziet er vanaf nu zo uit: Onze contactgegeven blijven hetzelfde: info@aan- z.eu - z.eu Afgelopen januari was één van de natste ooit BELGA Foto: koen fasseur Tijdens de maand januari is in het meetstation in Ukkel 123,9 millimeter neerslag gemeten, een heel pak meer dan in een 'normale' januarimaand (76,1 mm). Dat meldt het meteorologisch instituut KMI zondag. Volgens weerman Frank Deboosere belandt de afgelopen maand in de top tien van natste januari s sinds het begin van de waarnemingen in 'De op 6 na natste, ex aequo met 1999', vult zijn collega David Dehenauw aan.

15 Het KMI beschrijft het neerslagtotaal van de voorbije maand als 'zeer abnormaal', wat betekent 'een fenomeen dat gemiddeld om de tien jaar voorkomt'. Het record dateert van januari 2004, toen er in Ukkel 153,8 mm neerslag viel. Daarom zijn we verheugd dat de voorlopige oplossing, het openleggen van grachten op Ramonshoek goed heeft gewerkt, en tot minder wateroverlast heeft geleid. De definitieve aanleg van riolering op Ramonshoek Noord is voorzien in 2016 en Nieuw zonereglement voor kostprijs interventies bij interventies van brandweer vanaf 1 januari 2015 Vanaf 1 januari zijn we onderverdeeld wat brandweer betreft bij de zone Centrum samen met 17 andere gemeenten. Vanaf die datum is een nieuw reglement van kracht, waarin wordt aangegeven welke diensten gratis zijn en welke betalend voor de brandweer. De wettelijke taken van de brandweer, zoals het blussen van brand of het bevrijden van een slachtoffer na een verkeersongeval, zijn nog altijd gratis. Voor andere interventies van de brandweer moet u wel betalen. Wilt u graag weten wat een tussenkomst van de brandweer zal kosten, dan kunt u in bijlage het tarief lezen. Zo wordt bijvoorbeeld het verwijderen van wespennesten nu aangerekend voor 40 euro. Alle tarieven vind je in bijlage. De komende weken zal de brandweer zelf voldoende communiceren naar de inwoners via folders, website en pers. Maar in bijlage vind je al veel informatie. Het gemeentebestuur zal in de volgende Staten Generaal van de verenigingen op dinsdag 10 maart voldoende info geven over wat dit betekent inzake kost voor het verenigingsleven, die beroep doen op de brandweer. Je kan ook actuele info vinden op de nieuwe website van de brandweer. / Het noodnummer blijft hetzelfde. Behalve de snellere hulpverlening, zal er in de praktijk voor de burger zelf niet zoveel veranderen. Het noodnummer blijft ongewijzigd. Voor dringende hulpverlening (je huis staat in brand of er is een zwaar ongeval gebeurd met slachtoffers) bel je nog steeds naar het nummer 100 of 112. TAFELTJE DEK: JE MAALTIJD THUIS BEZORGD

16 Dorpsrestaurant en tafeltje dek in OCMW rusthuis De Mey. Boek nu uw middagmaal. IK word VRIJWILLIGER! De groei van het aantal personen dat gebruik maakt van het dorpsrestaurant gaat sneller dan verwacht. Dat vraagt extra vrijwilligers. Jij helpt toch ook? We willen deze beide diensten opzetten ter ondersteuning van ouderen en kwetsbare personen. Een gevarieerde en gezonde voeding is voor hen immers van vitaal belang. De maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht (vlees/vis, aardappelen/rijst, groenten) en dessert. De maaltijd wordt afgeleverd in een isolerende box zodat deze goed warm blijft. De maaltijden worden afgeleverd door een vrijwilliger uit Wachtebeke. Deze vrijwilligers hebben hierin een belangrijke functie, ze komen dagelijks langs, helpen eventueel om de sets te openen, of houden een klein praatje De maaltijd kost 8 en wordt maandelijks afgerekend. Er zijn twee mogelijkheden om te betalen, via overschrijving of automatisch via de bank. Als je een maaltijd wenst, kan je een aanvraag doen bij aan Z. Er komt een medewerker bij je langs om samen met jou te bekijken op welke dagen je Tafeltje Dekje wilt en of er bijzonderheden zijn i.v.m. diëten of aflevering. Heb je vragen, wil je je aanmelden voor het Dorpsrestaurant of Tafeltje Dekje, neem contact op met Drieke Henau, of info@aan- z.eu // z.eu De gemeentelijke website Wachtebeke wacht op uw teksten en vragen De nieuwe website krijgt veel lof maar kan nog veel beter. Ook van de verenigingen en de zelfstandigen verwachten we inbreng. Indien je problemen ondervindt bij het inbrengen van de info, geef dan een seintje aan Rene De Pauw via info@wachtebeke.be. Stel je zaak voor op de website, stel je vereniging voor aan het grote publiek op onze gemeentelijke website. Kondig je activiteiten aan op de UIT kalender van de website. Voorlopig blijft de UIT kalender verspreid worden via , maar binnen een paar maanden zal die UIT kalender enkel nog op de website te vinden zijn. Zorg dat je voldoende reclame maakt voor je agenda van de vereniging via onze UIT kalender. Bekijk alles eens grondig, geef reacties en vragen. Bekijk het op: Vervolgcursus: Kennismaking met het internet In deze reeks leert je werken met internet. Je leert om te en, te surfen, informatie op te zoeken en te bewaren, je contactpersonen te bewaren,. Basiskennis van het werken met een computer is aangewezen (kunnen werken met muis en toetsenbord, en openen en opslaan van bestanden). Start: wekelijks op maandag, vanaf 26 januari van u (tot 8 juni) Waar: Cultuurhuis Safarken, Dr.J. Persynplein 6 Prijs: 95,- per module Extra info: voor deze cursus dien je een eigen laptop mee te brengen, enkel met Windows 7 of 8.

17 Aan de slag met je Android Tablet of smartphone In deze lessenreeks leer je jouw Android tablet of smartphone kennen. Met behulp van gratis applicaties zet je dit apparaat volledig naar je hand. Je zal je toestel leren gebruiken om te telefoneren, te mailen en te surfen, maar ook als gps, als manier om muziek te beluisteren, als agenda. Verder leer je ook je toestel te beveiligen, instellingen aan te passen, Start: wekelijks op vrijdag vanaf 23 januari van u (tot 5 juni) Waar: Cultuurhuis Safarken, Dr.J. Persynplein 6 Prijs: 95,- per module Extra info: voor deze cursus dien je een eigen tablet of smartphone mee te brengen, enkel met Android, géén Apple. InschrijvINGEN VOLZET: maar er is kans dat er een tweede sessie komt van deze cursus. - via de website - door middel van een telefoontje van maandag tot vrijdag tussen 9-12u op nummer Naast de computercursussen, bieden we ook nog taalcursussen, beweegcursussen, kookcursussen, Je kan ons uitgebreid aanbod vinden in het ZVA (Terneuzen) of Hét Reklameblad of op Meer informatie: Drieke Henau, info@aan-z.eu - Aanleg publieke ruimte in de omgeving van de aanleunflats in de Godshuisstraat. Op de betreffende locatie zullen riolerings- wegenis- en groenaanlegwerken gebeuren die 3 tot 4 maanden duren Aannemersbedrijf Audebo is gestart met de aanleg van de publieke ruimte tussen de nieuwe aanleunflats, de huisvesting van de buitenschoolse kinderopvang en de jeugdlokalen in de Godshuisstraat. Voor dit project is er een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Wachtebeke, de Vlaamse maatschappij voor sociale huisvesting (VMSH) en sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard. Op de betreffende locatie zullen riolerings- wegenis- en groen aanlegwerken gebeuren die 3 tot 4 maanden zullen duren. Deze werken zullen heel wat hinder veroorzaken voor de gebruikers en bezoekers van deze locatie. Er zal hinder zijn naar de toegang van het OCMW (achterzijde van het gebouw), de buitenschoolse kinderopvang en de jeugdlokalen. Voor de hulpdiensten en leveranciers van het OCMW wordt een aparte werfweg voorzien. De kinderopvang en jeugdlokalen kunnen enkel te voet bereikt worden (of met de fiets aan de hand) via een aparte toegangszone naast de elektriciteitscabine in de Godshuisstraat. Aan ouders wordt gevraagd hun auto op het Dr.J.Persynplein te parkeren en te voet hun kroost naar of van de opvang te begeleiden.

18 Het gemeentebestuur dankt iedereen voor jullie begrip en medewerking. OFF ON - campagne: samen minder elektriciteit verbruiken om afschakeling te vermijden Het OFF ON-platform om iedereen te sensibiliseren minder elektriciteit te verbruiken is in werking. Het risico op elektriciteitsschaarste is reëel voor deze winter. Een afschakeling blijft de ultieme maatregel. Om dit te vermijden, is het noodzakelijk het grote publiek aan te moedigen om minder elektriciteit te verbruiken. Daarom werd er een sensibiliseringscampagne ontwikkeld, die nu officieel gelanceerd is. De rode draad van deze participatieve campagne is: Minder elektriciteit verbruiken en, samen, afschakeling vermijden. Zie website gemeente Wachtebeke : Link naar website Link om campagnemateriaal te downloaden Voor meer informatie / Dorpsrestaurant en tafeltje dek in OCMW rusthuis De Mey. IK word VRIJWILLIGER!

19 De groei van het aantal personen dat gebruik maakt van het dorpsrestaurant gaat sneller dan verwacht. Dat vraagt extra vrijwilligers. Jij helpt toch ook? We willen deze beide diensten opzetten ter ondersteuning van ouderen en kwetsbare personen. Een gevarieerde en gezonde voeding is voor hen immers van vitaal belang. De maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht (vlees/vis, aardappelen/rijst, groenten) en dessert. De maaltijd wordt afgeleverd in een isolerende box zodat deze goed warm blijft. De maaltijden worden afgeleverd door een vrijwilliger uit Wachtebeke. Deze vrijwilligers hebben hierin een belangrijke functie, ze komen dagelijks langs, helpen eventueel om de sets te openen, of houden een klein praatje De maaltijd kost 8 en wordt maandelijks afgerekend. Er zijn twee mogelijkheden om te betalen, via overschrijving of automatisch via de bank. Als je een maaltijd wenst, kan je een aanvraag doen bij aan Z. Er komt een medewerker bij je langs om samen met jou te bekijken op welke dagen je Tafeltje Dekje wilt en of er bijzonderheden zijn i.v.m. diëten of aflevering. Heb je vragen, wil je je aanmelden voor het Dorpsrestaurant of Tafeltje Dekje, neem contact op met Drieke Henau, of info@aan-z.eu // Zitmomenten woonadviseur in gemeentehuis. Aarzel niet om contact op te nemen met Woonwijzer Meetjesland: telefonisch: per info@woonwijzermeetjesland.be op een zitmoment in Wachtebeke (gemeentehuis): Inwoners van Wachtebeke kunnen zonder afspraak terecht bij een woonadviseur in het gemeentehuis. Contact: Tineke Rollier Inwoners kunnen steeds terecht voor informatie bij het SOCIAAL HUIS gratis nummer: Bereikbaarheid Het Sociaal Huis is te bereiken via het gratis telefoonnummer en dit elke werkdag van 9u-12u. Deze gratis infolijn is een telefonische wegwijzer doorheen de (ocmw)dienstverlening en wijst u de weg naar andere administratieve of sociale organisaties in en rond Wachtebeke. De sociale dienst : - Informeert u op een correcte en heldere manier - Verwijst u door of maakt een afspraak met de dienst die u verder kan helpen - Biedt indien nodig ondersteuning bij het bekomen van bepaalde premies of sociale voordelen

20 - Biedt indien nodig administratieve hulp bij het invullen van allerlei documenten - Start indien nodig en in onderling overleg de gepaste dienstverlening op Wat is er te doen in Wachtebeke de komende weken? Onze beknopte agenda : Dit is een agenda voor deze maand en volgende maand, voor zo ver de activiteiten aan ons zijn medegedeeld. Meer info hierover in onderstaande berichten. - zaterdag 7 februari : JMA s Valentijntjes Vrij Podium van 18 tot 23u30 in cultuurhuis Safarken, gratis inkom. - zaterdag 7 februari: Fabriek A Brak en Kasseiken : MAAK JE EIGEN VIKING KUBB in jeugdhuis t Kasseiken van 14 tot 17u - zaterdag 7 februari : basisschool t Zwaluwnest om 19u30 Kaas en Wijnavond of vleesbuffet in de school, Zwaluwlaan 64 - zaterdag 7 februari : Sint Laurenschool Overslag om 18 uur /om uur Grenssouper in zaal Snoopy - zondag 8 februari sint Laurensschool Overslag om uur /om 13 uur Grenssouper in zaal Snoopy - Dinsdag 10 februari Femma : 19u 22u, cultuurhuis FEMMA Creasalon - woensdag 11 februari :KVLV Overslag 19u in zaal Snoopy, Naaicursus met de naaimachine: mama s en oma s naaien een hemdje of bloesje voor hun (klein)kindjes. Telkens op woensdag 11/02, op 25/02-11 en 25/03 en 08/04 - donderdag 12 februari : KVLV : om u. en u. in het Cultuurhuis Taarten zonder oven - vrijdag 13 februari te 19u30 in cultuurhuis Safarken :fotoclub Kunst Ligt :18de FOTOTENTOONSTELLING, Opening door de gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers te 19u30 - Zaterdag 21/2: Femma Kasseiken : 14u Persynplein tot 17u t Kasseiken: Kindercarnaval: stoet en prins-en prinsesverkiezing - zaterdag 21 februari: Chiro: Chirollywood, in tent achter Kasseiken, 21u - dinsdag 24 februari KVLV : u. in het Cultuurhuis Workshop bloemschikken: Helleborus in de kijker - maandag 23 februari: opstart BIN werking Wachtebeke. Te 19u in Cultuurhuis Safarken. Afspraken en taakverdeling. - dinsdag 24 februari: OCMW raad in polyvalente zaal RVT De Mey te 19u

21 -woensdag 25 februari : jeugdhuis Kasseiken en ACV Wachtebeke; Filmvoorstelling Persona Non Grata te 19u30 - woensdag 25 februari Gratis Opleiding gemachtigde opzichter om 19.00u in het CH Safarken, De sessie duurt ongeveer 2,5 u. - donderdag 26 februari: KVLV Overslag: zaal Snoopy bloemschikles Feesten tussen de bloemen gegeven door Marijke De Man -donderdag 26 februari: Gemeenteraad te 19u30 in cultuurhuis Safarken. Iedereen welkom. - zaterdag 28 februari: jeugdhuis Kasseiken ; te 21u 30+ avond - Zaterdag 28 februari 2015 om 20.30u: Cultuurhuis: Akoestisch kleinkunstoptreden van Stoomboot in de foyer van Cultuurhuis Safarken -zondag 1 maart 2015 Natuurpunt Heidebos: Galloway wandeling te 14.00u aan parking 1, kant Moerbeke-Waas, van het Heidebos - zaterdag 7 maart: KSA : Party Infection, Mendonkse Dreef 21u - zaterdag 7 maart tot 30 maart: tentoonstelling Vrij teken en schilder Atelier vanaf 9u in cultuurhuis Safarken - zondag 8 maart: Feestelijk Onthaal NIEUWE inwoners te 10u30 tot 12u30 in Cultuurhuis Safarken. -dinsdag 10 maart : Staten Generaal van alle Wachtebeekse verenigingen, feestcomités, scholen te 19u30 in cultuurhuis Safarken - donderdag 12 maart : GAOS: VRT journalist Peter Verlinden Ebola in Kringenhof, Kerkstraat, 19u30 vrijdag 20 maart : Curieus Wachtebeke: optreden cabaretier Najib Amhali in Capitole Gent te 20u - zondag 22 maart 2015 Natuurpunt Puyenbroeck :Op kraambezoek bij de reigers in provinciaal domein Puyenbroeck afspraak: om 14.00u ingang parking 2 (zwembad/sporthal) domein Puyenbroeck. BERICHT: komende activiteiten van lokale verenigingen worden in dit digitaal nieuwsbericht gepubliceerd. Van alle kleuren en overtuigingen. Maar ze moeten ons wel bezorgd worden.

22 Wie zich nog NIET heeft opgegeven voor dit wekelijkse digitale bericht en het wenst te ontvangen stuur gewoon een mailtje naar Indien je het niet meer wenst ontvangen, stuur ook gewoon een mailtje naar

NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders. 18 februari 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE

NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders. 18 februari 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 18 februari 2015 NIEUW Het Nieuwsblad Andre Mulders Gouverneur Briers opent tentoonstelling Vrijdagavond opende gouverneur Briers in het bijzijn

Nadere informatie

15 Januari 2015. Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari.

15 Januari 2015. Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari. GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 15 Januari 2015 Hinder door werken op Axelsvaardeken vanaf 15 januari. Aannemer Visser & Smit Hanab NV is reeds enkele weken gestart met werken in

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015 GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 25 maart 2015 CONCERT GROOTEN OORLOG VAN SAPUKAY in kerk Overslag Groepsaankoop LED verlichting van WAC, Nieuwe foto s op de website van de gemeente

Nadere informatie

GEMACHTIGDE OPZICHTER. PZ 5416 Regio Puyenbroeck

GEMACHTIGDE OPZICHTER. PZ 5416 Regio Puyenbroeck GEMACHTIGDE OPZICHTER Lespakket in 2 delen: DEEL 1 = theorie DEEL 2 = praktijkoefening Oorsprong MB van 25/03/1987 BS van 08/05/1987 Gemachtigd opzichter ter bescherming van kinderen en scholieren Actualisering

Nadere informatie

Breng een bezoek aan. het woonkantoor. in uw buurt. Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies

Breng een bezoek aan. het woonkantoor. in uw buurt. Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies Breng een bezoek aan het woonkantoor in uw buurt Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies 1 In het woonkantoor kunt u terecht met uw vragen over wonen in Antwerpen. Alle (toekomstige)

Nadere informatie

Open Bedrijven Dag. Uitblinkers gespot. GreenVille. 5 oktober 10 17u. Met medewerking van:

Open Bedrijven Dag. Uitblinkers gespot. GreenVille. 5 oktober 10 17u. Met medewerking van: Open Bedrijven Dag 5 oktober 10 17u Uitblinkers gespot GreenVille NAC Met medewerking van: Beste bezoeker, Na het succes van vorig jaar met maar liefst 3000 bezoekers, slaan GreenVille en de gemeente Houthalen-Helchteren

Nadere informatie

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE SCHOOLSTRAAT VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat 2 9120 Beveren VANAF MA 24 09 2018 CAUWENSTRAAT VRASENE AAN DE OUDERS VAN DE LEERLINGEN VAN GBS DE OOGAPPEL EN VB DE ZONNEPIT

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

11 december Sinterklaasfeest Cultuurhuis GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. Foto s Eddy de Smet

11 december Sinterklaasfeest Cultuurhuis GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. Foto s Eddy de Smet GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 11 december 2014 Sinterklaasfeest Cultuurhuis Foto s Eddy de Smet. Maandag 15 december zijn de gemeentediensten slechts beperkt toegankelijk voor

Nadere informatie

Organiseer een opfriscursus verkeer en mobiliteit voor uw inwoners of leden

Organiseer een opfriscursus verkeer en mobiliteit voor uw inwoners of leden Organiseer een opfriscursus verkeer en mobiliteit voor uw inwoners of leden Mobiplus organiseren in 8 stappen 1 Surf naar de website www.mobiplus.info/organisatie en klik boven- aan op inschrijven/dossierbeheer.

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee + ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015 JANUARI 2015 01/01/15- Cafetaria gesloten 04/01/15 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 14/01/15 Spelletjesnamiddag Uno, Rummikub,

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 31-08 Eerste schooldag Week 36 Hoofdluiscontrole Week 37 Nacontrole hoofdluis Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 07-09 Oudervereniging 20:00 uur Brabants VerkeersveiligheidsLabel

Nadere informatie

Vormingsaanbod. De digitale wereld voor senioren

Vormingsaanbod. De digitale wereld voor senioren Vormingsaanbod De digitale wereld voor senioren VORMINGSAANBOD VOOR SENIOREN DIE HUN EERSTE STAPPEN ZETTEN IN DE DIGITALE WERELD Digitalisering is een thema waar in Limburg reeds een vormingsaanbod rond

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht

Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht Guy Voets Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht Natuurpunt Antwerpen Stad

Nadere informatie

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet SeniorWeb januari t/m juni 2016 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de locaties Leidschendam, Rijswijk

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wichelen

Gemeentebestuur Wichelen Gemeentebestuur Wichelen Sociaal Huis Oud Dorp 2 9260 Wichelen - Tel. 052/43.24.22 Fax. 052/43.04.25 email : Ann.demeyer@wichelen.be Openinguren : van maandag tot vrijdag : van 8.00u tot 12.00u dinsdagavond

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Dossier Verkeersenquête 2012-2013

Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Motivatie dossier Zoals scholen in andere gemeenten in ons land, heeft ook onze school te maken met een sterk groeiend aantal leerlingen. Dit heeft als gevolg dat wij

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3 Thuisdiensten Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2 De Dinnerclub 3 Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Interesse? Als klant/gebruiker: Het OCMW Waasmunster biedt zelf geen poetsdienst

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Januari 2016 Tel: (056)64 44 01 Fax: (056)64 86

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg Persmap 23 september 2010 Kook Je Fit Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg OCMW Aalst Gasthuisstraat 40 9300 Aalst Tel. 053 77 24 24 e-mail: info@ocmwaalst.be website: www.ocmwaalst.be

Nadere informatie

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2016 gebeurden er in Genk 343 verkeersongevallen

Nadere informatie

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1 1. Registratie Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen Op de home page klik je onder Mijn Aalter op registreren. Opgelet! Het eigenlijke registeren bestaat uit twee stappen. Portaalsite

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 1. Vanaf wanneer kan ik een dossier bij het Rampenfonds indienen? U kan een dossier indienen vanaf de publicatie van de erkenning in het Belgisch

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging, Roosdaal en Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Tel. 053 64 55 17 wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 ILV Regionaal

Nadere informatie

HANDLEIDING I-SCHOOL VOOR OUDERS

HANDLEIDING I-SCHOOL VOOR OUDERS Buitenschoolse kinderopvang t Klim-Op-Ke HANDLEIDING I-SCHOOL VOOR OUDERS Wat is i-school? i-school is het nieuwe online registratie- en reservatiesysteem van de Buitenschoolse Kinderopvang t Klim-Op-Ke.

Nadere informatie

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014.

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014. De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de maand

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht

CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 26 november 2014 CONCERT THE YOUNG ONES van harmonie De Eendracht Dank voor de prachtige foto s aan Jacques Van den Berghe 2 de AED TOESTEL geplaatst

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012

Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012 Samen minder betalen voor onze energiefactuur 24 JANUARI 2012 Resultaten warmtescan door Mario Verhellen Toelichting door Bruno Tuybens, burgemeester Zwalm en federaal sp.a volksvertegenwoordiger Toelichting

Nadere informatie

DE MOBIBUS ALGEMENE VOORWAARDEN

DE MOBIBUS ALGEMENE VOORWAARDEN DE MOBIBUS ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOOLJAAR 2018-2019 De Mobibus IN ENKELE WOORDEN De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de tweede graad van het secundair onderwijs. Deelnemen

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE november - december 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Welkom. bij OCMW Antwerpen

Welkom. bij OCMW Antwerpen Welkom bij OCMW Antwerpen 1 Onthaalbrochure_klanten.indd 1 25/08/15 16:52 2 Onthaalbrochure_klanten.indd 2 25/08/15 16:52 Inhoud Wat is een OCMW? 4 Waar is het OCMW? 4 Wie kan hulp vragen? 4 Hoe vraag

Nadere informatie

De scholenovereenkomst. Gemeente en scholen engageren zich voor een duurzaam veilige schoolomgeving

De scholenovereenkomst. Gemeente en scholen engageren zich voor een duurzaam veilige schoolomgeving De scholenovereenkomst Gemeente en scholen engageren zich voor een duurzaam veilige schoolomgeving Mobiel 21 beweegt Projecten en campagnes - Autovrije zondag - Red de stoep - Fietsvriendinnen Educatieve

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Hallo (Nummer 12, 05-12-2014)

Hallo (Nummer 12, 05-12-2014) Hallo (Nummer 12, 05-12-2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u o.a. informatie over: Terugblik Sinterklaasfeest Kerst op de Biezenkamp NXP adopteert de Biezenkamp Kampioenen op school

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen.

ACTIVITEITENKALENDER. September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen. ACTIVITEITENKALENDER september - oktober november - december 2015 September 2015 02/09/15 Ontspanningsnamiddag: croque monsieur Wij serveren lekkere croque monsieur tegen democratische prijzen. Prijs:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST - LEERLING SuccesformulesVoorkant_Opmaak 1 06-10-14 10:08 Pagina 1 VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST 1 anigap 80:01 41-01-60 1 kaampo_tnakroovselumrofseccus

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

Parkeervergunningen in Haarlem

Parkeervergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 14 023 Gemeente Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De gemeente

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg A.van Beerendonk Van: Griffie Verzonden: woensdag 4 mei 2016 14:44 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg Digitale leeszaal Van: VKKL, Spirato, Knooppunt

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM april mei juni 2015 Maandelijks gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK - 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en Zondag

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen.

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. CURSUSSEN Windows 10 Basis incl. Intern&Email 9 lessen prijs 75 Cursussen najaar gestart. Nieuwe cursussen starten

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN

Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN Oefeningen V-test FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Algemene Directie Energie Koning Albert II-laan 16 1000 Brussel Inhoud I. Praktijk... 3 1. Geval 1: normale

Nadere informatie

't ZOHRA'tje. Een blik achter de schermen...

't ZOHRA'tje. Een blik achter de schermen... 't ZOHRA'tje Een blik achter de schermen... Avelgem telt heel wat oudere inwoners die liefst thuis willen blijven wonen zolang het kan. Om het thuis wonen zo aangenaam mogelijk te houden, is er heel wat

Nadere informatie

Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders

Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders Vormingsmoment voor kinderbegeleiders Kinderopvang is volop in beweging. Vanuit het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG en Diverscity willen we mee invulling geven

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND}

boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND} boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND} {ONTZETTEND TREFFEND} schooljaar 2015-2016 werking Met veel enthousiasme stellen we u de werking van het oudercomité van de Brugschool

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 14 Maart 2017 16u00 Aanwezig: Jonathan Van Melle, Estée Huyben, Quilliano Van Hoove, Lisa Hamerlinck,

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE januari - februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober,, december 2016 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Centrumleider LDC Den Dries Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens langs te komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 20 november Foto s

GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE. 20 november Foto s GEMEENTELIJK DIGITAAL NIEUWSBERICHT GEMEENTE WACHTEBEKE 20 november 2014 Foto s Gas en Elektriciteit: durf vergelijken! Maandag 24 november van 16u30 tot 18u30 Voor energie en meer bepaald voor gas en

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019

Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019 Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019 In februari 2019 starten we weer met een nieuwe reeks computerlessen in Merksplas. De lessen gaan door in het GC de MARc/kT, in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Appwijs - ontdek tientallen onmisbare apps voor je tablet en smartphone Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Maar zo zijn

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie