Bijgewerkt op 06 april Vragen en opmerkingen van verenigingen mbt de NPC:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijgewerkt op 06 april Vragen en opmerkingen van verenigingen mbt de NPC:"

Transcriptie

1 Bijgewerkt op 06 april 2016 Vragen en opmerkingen van verenigingen mbt de NPC: Onderstaand treft u vragen en opmerkingen aan, welke tijdens de recent, reeds gehouden informatiesessies van de NJBB gesteld zijn door verenigingen. Eventuele andere vragen en opmerkingen uit komende sessies zullen steeds toegevoegd worden. Door op de onderstaande links te klikken komt u bij het onderwerp van uw keuze. Kosten van inschrijving Verschil tussen inschrijfgelden De kosten zijn hoger dan de kosten voor deelname aan afdelingscompetities. Voor de pilot zou een bedrag van 100 gelden, en dit zou "niet hoger" worden. De competitie Tijdens de NPC periode zijn vergelijkbare competities niet toegestaan; Wat zijn vergelijkbare competities? De inschrijving sluit voor een definitief reglement bekend is. Kunnen we niet naar zeven speeldagen op een centrale locatie? Kunnen we niet naar zeven speeldagen met steeds dubbele clubontmoetingen van slechts twee speelronden, volgens de EuroCup. Waarom niet standaard poules van zes teams? Wat houdt de richtspeeldag precies in? Waarom is de zaterdag als richtspeeldag gekozen? Wat gebeurt er als een team zich terugtrekt uit een lopende competitie? Gelden er financiële sankties bij niet op komen dagen van de tegenpartij? Het kan zijn dat een vereniging dan voor niets een accommodatie gehuurd heeft. Kan men op lager niveau invaller zijn? Wat is een combi team? Wat is een gemengd team? Ons was niet bekend dat er gedegradeerd kon worden in de pilot? Mogen clubs die degraderen uit de tweede divisie deelnemen aan de kwalificatie voor de derde divisie, voor promotie naar de tweede divisie Wij willen tijdens de kwalificatie spelers inzetten welke spelen in de pilot, mag dit? Wij willen tijdens de kwalificatie spelers inzetten die bij de start van de NPC in september hun wedstrijdlicentie bij onze vereniging hebben, maar op het moment van de kwalificatie hun wedstrijdlicentie nog bij een andere vereniging hebben, mag dit? Wat gebeurt er met de teamsamenstelling bij promotie derde- naar tweede divisie en vierde- naar derde divisie?

2 Accommodatie en speelterrein Bij het loslaten van de verplichting om binnen te spelen neemt animo voor de 3e divisie en lager bij oudere spelers af. Wie beoordeelt, dat het weer buiten goed genoeg is om te spelen? Binnen onze afdeling moet de binnentemperatuur minimaal 15 graden in een boulodrome zijn. De ervaring leert dat soms vanwege de kosten geweigerd wordt om de verwarming tijdens het spelen aan te doen voor slechts 12 spelers. Waarom is het gebruik van werpcirkels en scoreborden in de vierde divisie en lager niet verplicht? In het reglement voor de pilot is sprake van speelvakken 9x12m; Waarom? Komt er een richtlijn voor accommodatievergoedingen voor het gebruik door andere verenigingen als thuisbasis? De scheidsrechter en EHBO-er Aan welk niveau moet een scheidsrechter voldoen? Wie regelt de inzet van de scheidsrechter? Als de spelers flexibel zijn in het spelen van de wedstrijden, hoe zit dat dan met de scheidsrechter? Stel dat er een team in de ochtend speelt en een ander team in de middag. Moet de scheidsrechter dan beide keren aanwezig zijn? Is de scheidsrechter alleen verplicht aanwezig op de dag die de bond heeft aangegeven? De verplichte EHBO er legt een grote werkdruk op de functionarissen van de verenigingen Veranderingen in de NPC De indruk bestaat dat de werkgroep de voorstellen van verenigingen niet serieus neemt.. Hoe wordt de evaluatie van de pilot uitgevoerd en hoe gaat eventuele besluitvorming naar aanleiding van de evaluatie? Het evaluatieformulier blijkt binnen de deelnemende verenigingen op verschillende wijzen verwerkt te zijn. Waarom is daar geen eenheid in?

3 Kosten van inschrijving Waarom is er een verschil tussen de inschrijfgelden voor top- tweede- en derde divisie (160 EUR) enerzijds en lagere divisies (90 EUR) anderzijds? In de NPC worden ook de kosten voor Europese uitzending meegenomen, daar de kampioen van de topdivisie als landskampioen recht heeft op deelname aan de EuroCup. Het Bondsbestuur heeft gemeend deze kosten alleen te moeten verdelen over de spelers in de divisies die mogelijk een keer voor deze uitzending in aanmerking zullen kunnen komen. Daarbij is de grens tussen de derde- en vierde divisie getrokken. De kosten voor deelname aan de NPC zijn hoger dan de kosten voor deelname aan afdelings competities, door hogere inschrijfgelden, geen vergoeding voor gebruik accommodaties en het moeten inhuren van een scheidsrechter. Helaas was het ondoenlijk om de kosten voor de NPC te vergelijken met elke afdelingscompetitie in Nederland. Indien we echter een vergelijk maken met de oude NC is de nieuwe NPC stukken voordeliger per wedstrijddag en per speler! Inderdaad zullen er verenigingen zijn die de accommodatievergoeding mee laten tellen in de kosten voor deelname, echter dit vinden wij niet correct. Dat een competitie een opbrengst meebracht in de vorm van een verbruiksvergoeding is een extra en lang niet voor iedere vereniging weggelegd. Anderzijds kan een vereniging tijdens een NPC ontmoeting de accommodatie nu ook gebruiken voor niet competitiespelers. Als een vereniging niet over een eigen scheidsrechter beschikt, kan de vereniging proberen een scheidsrechter te lenen van een vereniging in de buurt. Afspraken over het vergoeden van mogelijke onkosten is aan de verenigingen onderling. Bij de introductie zou zijn gezegd dat voor de pilot een bedrag van 100 zou gaan gelden, en dat dit "niet hoger" zou worden. De leden van de werkgroep en de leden van het bondsbestuur hebben zich in alle informatiesessies nadrukkelijk onthouden van een toezegging over de inschrijfgelden, omdat iedereen wist dat het inschrijfgeld voor de pilot was bepaald zonder volledig inzicht in de kosten van de uitvoering van de NPC en een definitieve vaststelling van het inschrijfgeld pas in het eerste kwartaal van 2016 zou volgen.. terug naar index

4 De competitie Tijdens de NPC periode zijn vergelijkbare competities niet toegestaan; Wat zijn vergelijkbare competities? Een vergelijkbare competitie wordt gezien als een competitie waarbij de teams uit meerdere equipes bestaan. Bijvoorbeeld een clubteamcompetitie waarin met drie triplette-equipes of drie doublette-equipes wordt gespeeld. Daarnaast mogen er geen andere competities op de richtspeeldag georganiseerd worden gedurende de periode van de NPC. De inschrijving sluit voor een definitief reglement bekend is. Teams kunnen zich kosteloos terug trekken als er wijzigingen in het (definitieve) reglement zijn die dat rechtvaardigen bij inschrijving van een team voor de datum van de bondsvergadering in mei Kunnen we niet naar zeven speeldagen op een centrale locatie? Kunnen we niet naar zeven speeldagen met steeds dubbele clubontmoetingen van slechts twee speelronden, zodat de speelwijze meer overeenkomt met die van de EuroCup. De werkgroep heeft gekozen voor een complete competitie met thuis- en uitwedstrijden, juist om de competitie terug te brengen bij de verenigingen. Indien er op een centrale locatie gespeeld zou worden, wordt de competitie weer net zo onzichtbaar als destijds de NC was. Ook zou hierdoor niet alleen het draagvlak, maar ook de laagdrempeligheid voor lagere divisies verminderen. Vooropgesteld dat het uit- en thuisspelen één van de belangrijkste kenmerken is in deze opzet, brengt een dubbele clubontmoeting met twee speelronden het probleem met zich mee dat alleen een thuisspelend team een dubbele ontmoeting zou kunnen spelen. Om van de bezoekende teams te verwachten dat zij twee locaties bezoeken op één speeldag is niet reëel. Zij zouden dus slechts twee speelronden per uitdag spelen. Het EuroCup systeem is echter niet geheel losgelaten, er is echter een extra ronde aan toegevoegd, waardoor ook een gelijke eindstand kan ontstaan. NB. Het inzetten op uit- en thuisontmoetingen is vooral ook gedaan op aangeven van veel verenigingen tijdens de zonale informatie-sessies, voorafgaand aan het hele proces. Waarom niet standaard poules van zes teams? Het aantal van acht teams in een poule is gekozen om de continuïteit (en daarmee de stabiliteit en de mogelijkheid tot revanche) in een poule van jaar tot jaar niet al te veel te laten wijzigen: bij acht teams blijven er vijf en komen er drie nieuwe bij (verandering van ruim 25%); bij zes teams blijven er drie en komen er drie nieuwe bij (verandering van 50%). Als het aantal plekken in een divisie niet opgevuld is, kan worden besloten om te werken met poules van zes teams. Hierdoor kan de piramide wellicht in stand worden gehouden. Een poule van zes betekent automatisch minder speeldagen.

5 Wat houdt de richtspeeldag precies in? De richtspeeldag is zaterdag. Alleen in onderling overleg met de tegenstander kan van de richtspeeldag afgeweken worden. Dit dient wel gemeld te worden bij de competitieleider. Voorbeeld: Speeldag 1: zaterdag 5 oktober 20xx Speeldag 2: zaterdag 19 oktober 20xx Als twee teams onderling overeenstemming hebben bereikt om speeldag 2 op een andere dag dan 19 oktober te spelen, dan dient deze wedstrijd te worden gespeeld in de periode na speeldag 1 en vóór het indienen van de uitslagen van speeldag 2. In dit voorbeeld kunnen de teams de wedstrijd spelen vanaf zondag 6 oktober t/m zondag 20 oktober. De uitslag moet voor maandag 21 oktober 08:00 binnen zijn bij het Bondsbureau. Het is dus niet mogelijk om speeldag 2 in dit voorbeeld voor 5 oktober of na 20 oktober te spelen. In verband met reisafstanden is er voor gekozen om de ontmoetingen in top-, tweedeen derde divisie uitsluitend op de dagen in het weekeinde te laten spelen. Voor de vierde divisie en lager geldt geen restrictie en kan er ook op avonden gespeeld worden, zolang er maar onderling overeenstemming is. Waarom is de zaterdag als richtspeeldag gekozen? Er zijn verenigingen die om principiële redenen niet op de zondag spelen. Om te bevorderen dat elke NJBB-vereniging aan de NPC kan deelnemen is de zaterdag als richtspeeldag gekozen. Het is voorstelbaar dat een aantal teams straks liever op zondag uitkomen. Dit zal echter afhangen van het overeenstemming bereiken met de tegenstander, maar ook van de mogelijkheden binnen verenigingen zelf, met name met betrekking tot eigen openingsdagen, de bezetting van kantine etc. Ook de deelname van meerdere teams per vereniging zal wellicht tot een aanpassing van speelmogelijkheden leiden. Wat gebeurt er als een team zich terugtrekt uit een lopende competitie? Indien een team zich, na aanvang van de competitie, terugtrekt, wordt een boete van twee maal het inschrijfgeld aan de vereniging, welke het team heeft opgegeven, opgelegd. De uitslagen van de reeds gespeelde ontmoetingen van dat team komen te vervallen. Gelden er financiële sancties bij niet op komen dagen van de tegenpartij? Het kan zijn dat een vereniging dan voor niets een accommodatie gehuurd heeft. Een vereniging zal nooit een accommodatie voor niets huren: indien de tegenstander wel komt opdagen wordt er gespeeld, bij wegblijven van de tegenstander wint men met 8-0. Bij een herhaald niet op komen dagen kan een team als teruggetrokken beschouwd worden (met de daarbij horende financiële sanctie), dit ter beoordeling van de competitieleiding.

6 Kan men op lager niveau invaller zijn? Als een speler 3x of vaker daadwerkelijk heeft gespeeld in een team dan kan hij/zij niet meer in een ander team in dezelfde of een lagere divisie spelen. Let op: als een speler bij een bepaalde ontmoeting wel op de lijst met spelersnamen van dat team heeft gestaan maar niet heeft gespeeld, dan geldt dat niet als speelbeurt voor die speler. In tegenstelling tot wat er in de eerdere presentaties heeft gestaan, geldt deze regel ook zo voor jeugdspelers. Wat is een combi team? Een vereniging kan maximaal één combi team (teams met spelers uit twee verenigingen) samenstellen. Een combi team is altijd het laagst spelende team van de vereniging. combi teams zijn alleen toegestaan in de vierde divisie en lager. Wat is een gemengd team? Een gemengd team kent spelers van beide seksen. Een gemengd team is uitsluitend verplicht in de top- en tweede divisie. Ons was niet bekend dat er gedegradeerd kon worden in de pilot? In de presentaties, gehouden tijdens de afdelingsvergaderingen in het najaar 2015, is dit duidelijk gemeld. Mogen clubs die degraderen uit de tweede divisie deelnemen aan de kwalificatie voor de derde divisie, om zo toch voor een promotie naar de tweede divisie te kunnen spelen? Nee, gedegradeerd is gedegradeerd. Een vereniging welke gedegradeerd is uit de tweede divisie is automatisch geplaatst voor de derde divisie en speelt dus geen kwalificatie. Overigens, indien het wel toegestaan zou zijn om mee te doen aan de kwalificatie, om zo weer promotie naar de tweede divisie af te dwingen, zou ook de kans bestaan dat men in de kwalificatie verliest en daardoor ook niet in de derde divisie zou kunnen uitkomen. Wij willen tijdens de kwalificatie spelers inzetten welke spelen in de pilot, mag dit? De kwalificatie voor de derde divisie en de vier promotie/degradatieplekken in de tweede divisie is een onderdeel van de lopende competitie, om een rangschikking voor de volgende competitie te kunnen borgen. Meedoen in de kwalificatie is daarom alleen toegestaan voor spelers die minder dan drie maal aan de pilot hebben deelgenomen, want meedoen in de kwalificatie geldt als uitkomen in een team in een lagere divisie. Deze uitsluiting van pilotdeelnemers is gecommuniceerd in de presentatie tijdens de afdelingsvergaderingen in het najaar van 2015 (start pilot). Wij willen tijdens de kwalificatie spelers inzetten die bij de start van de NPC in september hun wedstrijdlicentie bij onze vereniging hebben, maar op het moment van de kwalificatie hun wedstrijdlicentie nog bij een andere vereniging hebben, mag dit?

7 Nee, een deelnemer aan de kwalificatie moet dan in januari 2016 reeds overgeschreven zijn naar de vereniging waarvoor hij/zij deelneemt in de kwalificatie. Wat gebeurt er met de teamsamenstelling bij promotie derde- naar tweede divisie en vierde- naar derde divisie? Bij promotie naar de tweede divisie zal een vereniging moeten zorgen dat een team uit spelers van beide seksen gaat bestaan. Bij promotie van vierde- naar derde divisie verandert er niets. Accommodatie en speelterrein Er wordt verwacht dat het loslaten van de verplichting om binnen te spelen voor de 3e divisie en lager de animo om te gaan spelen in de NPC vooral onder de wat oudere spelers zou doen afnemen. Het spelen in een overdekte accommodatie is een recht in de top- en tweede divisie, geen verplichting. Indien beide teamcaptains het daar over eens zijn kan er ook in de top- en tweede divisie prima buiten gespeeld worden. (voor de goede orde: de scheidsrechter heeft daarover geen beslissingsbevoegdheid!) Het recht op binnen kunnen spelen vervalt in de derde divisie en lager. Waarom? Simpel omdat anders half Nederland niet mee kan doen met de NPC bij gebrek aan voldoende hallen. Om nu te zorgen dat teams zoveel mogelijk toch overdekt zouden kunnen spelen is het raadzaam voor verenigingen zonder een eigen overdekte accommodatie om een ander thuisadres te kiezen in geval van koud/slecht weer, bijvoorbeeld bij een buurvereniging met een overdekte accommodatie. Hiernaast kan voor teams zonder uitwijkmogelijkheid aan de competitieleiding verzocht worden om de thuiswedstrijden vroeg en laat in het schema te plaatsen, zodat er maximaal van minder koud weer gebruik gemaakt kan worden. Moet de thuisspelende club voor het hele seizoen aangeven waar thuis wordt gespeeld, of per wedstrijd? Voor aanvang van de competitie geeft een vereniging per team op wat de buitenlocatie, en wat de binnenlocatie is. Indien deze qua adres van elkaar verschillen, geeft het thuisspelende team, in geval van gewenst gebruik van de buitenlocatie, dit maximaal 24 uur voor aanvang van de ontmoeting op aan de tegenstander (en de scheidsrechter!). Zonder mededeling geldt de binnenlocatie als speeladres. In het geval dat een team een andere accommodatie wil gebruiken (afwijkend van wat voor aanvang van de competitie is opgegeven) gaat dit in overleg met de competitieleiding en wordt minimaal veertien dagen voorafgaand aan de ontmoeting gemeld aan de tegenstander. terug naar index

8 Wie beoordeelt, dat het weer buiten goed genoeg is om te spelen? Binnen onze afdeling moet de binnentemperatuur minimaal 15 graden in een boulodrome zijn. Het thuisspelende team bepaalt of er binnen of buiten gespeeld wordt. Dit kan zelfs gewijzigd worden per speelronde! Dan geldt echter wel dat alle wedstrijden in die speelronde op dezelfde plek (binnen of buiten) gespeeld worden; Per ontmoeting bestaan dus drie beslismomenten. De regel dat het thuisspelende team bepaalt, geldt voor de derde divisie en lager. In de top- en tweede divisie bestaat immers het recht om binnen te kunnen spelen, dus zal het eventueel buiten spelen alleen na overleg tussen beide teams kunnen plaatsvinden. Er is bepaald (?) dat de temperatuur in een goedgekeurde overdekte accommodatie 17 C moet zijn. De ervaring leert dat soms vanwege de kosten geweigerd wordt om de verwarming tijdens het spelen aan te doen voor slechts 12 spelers. Het reglement voor de pilot kent geen vastgestelde minimum temperatuur, maar wel dat de accommodatie moet voldoen aan de door de competitieleiding gestelde eisen. De werkgroep heeft wel geadviseerd om uit te gaan van een minimum temperatuur van 16 graden Celsius in een binnenlocatie. De competitieleiding kan dit advies overnemen. Enerzijds mag verwacht worden dat een thuisspelend team dit (ook voor eigen comfort) kan regelen binnen een vereniging, anderzijds is de kans op meer gelijktijdig thuisspelende teams groter met de uitrol van de complete competitie, waardoor de bedoelde verenigingen zich ongetwijfeld meer gastvrij zullen opstellen. Overigens kunnen de juiste speelomstandigheden in een overdekte accommodatie door de competitieleiding afgedwongen worden. Waarom is het gebruik van werpcirkels en scoreborden in de derde divisie en lager niet verplicht? Uiteraard willen wij het gebruik van cirkels en scoreborden van harte aanbevelen, mede om de beleving van de spelers (en publiek) dat er een serieuze competitie wordt gespeeld te vergroten, maar om verenigingen niet meteen op extra kosten te jagen is er voor de derde divisie en lager geen verplichting ingesteld. Voor top-, en tweede divisie is het gebruik van werpcirkels en scoreborden wel verplicht. In het reglement voor de pilot is sprake van speelvakken 9x12m; Waarom? Voor een ontmoeting zijn drie speelterreinen van 3x12m nodig. Omdat andere activiteiten tijdens de NPC gewoon toegestaan zijn, is een vereiste dat er voor de NPC, per ontmoeting, een afgebakend gedeelte is voor deze drie speelterreinen. Dit mag aaneengesloten zijn, of met ruimte voor toeschouwers ertussen, zolang er maar geen andere boule-activiteiten tussen de NPC partijen komen. Een terrein van 9x12m hoeft overigens niet voorzien te zijn van verlieslijnen tussen de drie banen van 3x12m. Komt er een richtlijn voor accommodatievergoedingen voor het gebruik door andere verenigingen als thuisbasis? Het Bondsbestuur zal geen richtlijn opstellen. Deze afspraken worden tussen verenigingen onderling gemaakt en daar wil het Bondsbestuur geen partij in zijn. terug naar index

9 Scheidsrechter en EHBO-er Aan welk niveau moet een scheidsrechter voldoen? Voor de top divisie geldt niveau 3 als minimale eis voor de scheidsrechter. Voor de tweede divisie en lager volstaat niveau 2. Wie regelt de inzet van de scheidsrechter? De thuisspelende vereniging is verantwoordelijk voor het regelen van een scheidsrechter. Als de thuisspelende vereniging niet over een scheidsrechter beschikt kan de vereniging wellicht gebruik maken van een scheidsrechter van een collega-vereniging. Als dit niet mocht lukken, treedt de vereniging in overleg met de competitieleider. Als de spelers flexibel zijn in het spelen van de wedstrijden, hoe zit dat dan met de scheidsrechter? Stel dat er een team in de ochtend speelt en een ander team in de middag. Moet de scheidsrechter dan beide keren aanwezig zijn? De enige verplichting is dat er bij iedere ontmoeting tussen twee teams een scheidsrechter aanwezig is. Dat mag bij iedere ontmoeting een andere scheidsrechter zijn. Maar bij meerdere, gelijktijdige ontmoetingen op dezelfde locatie hoeft maar één scheidsrechter aanwezig te zijn. Is de scheidsrechter alleen verplicht aanwezig op de dag die de bond heeft aangegeven? Neen. Als een ontmoeting wordt verzet, vervalt de verplichting tot het aanwezig zijn van een scheidsrechter daardoor natuurlijk niet. De verplichte EHBO er legt een grote werkdruk op de functionarissen van de verenigingen In het voorstel voor wijziging van het Toernooireglement dat wordt besproken in de Bondsraad mei 2016, komt deze bepaling te vervallen. terug naar index

10 Veranderingen in de NPC De indruk bestaat dat de werkgroep de voorstellen van verenigingen niet serieus neemt.. Niets is minder waar! Elk voorstel of opmerking is in de afgelopen twee jaar meegenomen in de discussies binnen de werkgroep. Veel van de voorstellen zijn onderdeel geworden van de NPC, andere voorstellen niet. Uiteindelijk heeft de werkgroep haar eindvoorstel in februari 2016 aan het bondsbestuur aangeboden (na de bijeenkomst met diverse verenigingen, naar aanleiding van de brief van JBV Gouda). Veranderingen welke men nu nog voorstaat zullen dan ook onderdeel moeten zijn van een discussie met het bondsbestuur en/of de bondsraad. Het verslag van de bijeenkomst naar aanleiding van de brief van JBV Gouda treft u als separate bijlage aan. Overigens bepaalt de Bondsraad in mei 2016 definitief hoe de regels voor de NPC er uit zullen zien. Verenigingen hebben via de Bondsraad het laatste woord. Hoe wordt de evaluatie van de pilot uitgevoerd en hoe gaat eventuele besluitvorming naar aanleiding van de evaluatie? De evaluatie is een proces in handen van het bondsbestuur. De werkgroep bekijkt met groot interesse de evaluatie, maar zal slechts op verzoek van het bondsbestuur met eventuele aanpassingsvoorstellen komen. Het evaluatieformulier blijkt binnen de deelnemende verenigingen op verschillende wijzen verwerkt te zijn. Waarom is daar geen eenheid in? De enquête is halverwege de pilot verstuurd naar de secretaris van de deelnemende verenigingen en de teamcaptains met het verzoek om het door zoveel mogelijk spelers in te laten vullen. Dat dit klaarblijkelijk niet door alle deelnemende verenigingen is gedaan vinden wij jammer. Juist een maximale en breed gedragen respons geeft een zo helder mogelijk beeld. terug naar index

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018 BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018 INLEIDING Behoudens de in dit reglement opgenomen afwijkingen

Nadere informatie

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 20 mei 2017; Inwerking tredend op 1 juli 2017

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 20 mei 2017; Inwerking tredend op 1 juli 2017 BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 20 mei 2017; Inwerking tredend op 1 juli 2017 INLEIDING Behoudens de in dit reglement opgenomen afwijkingen

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC)

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; Inwerking tredend op 1 juli 2016 Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

petitie op nlpetanque m.n o l ced glo V

petitie op nlpetanque m.n o l ced glo V Tips & Tricks Volg de competitie op nlpetanque.nl INLEIDING Het NPC reglement biedt de mogelijkheid tot flexibiliteit. Om de verenigingen en de teamcaptains inzicht te geven in de flexibiliteit van het

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK MEI 2014 Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 mei 2014; inwerkingtredend op 1 juli 2014. Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Postbus GB Nieuwegein TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, concept BIJLAGE 13: NJBB MASTERS 2013

Postbus GB Nieuwegein  TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, concept BIJLAGE 13: NJBB MASTERS 2013 NJBB TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, concept BIJLAGE 13: NJBB MASTERS 2013 Maart 2013 Voor zover in deze bijlage niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het toernooireglement petanque en van het internationaal

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK Vastgesteld door de bondsvergadering van 25 november 2017; Inwerking tredend op 1 januari 2018 Voor zover in deze bijlage

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK JULI 2016 Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; inwerkingtredend op 1 juli 2016. Voor zover in deze bijlage

Nadere informatie

Handleiding formulieren NPC 3.0

Handleiding formulieren NPC 3.0 Handleiding formulieren NPC 3.0 Deze handleiding beschrijft stapsgewijs het gebruik van de formulieren voor de verwerking van de resultaten van de NPC. Het is raadzaam om alle formulieren (indien mogelijk)

Nadere informatie

Reglement Eredivisie Heren 2016

Reglement Eredivisie Heren 2016 Reglement Eredivisie Heren 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE LAWN TENNIS BOND REGLEMENT EREDIVISIE HEREN 2016 Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond Postbus 1617 3800 BP Amersfoort INHOUDSOPGAVE I. Algemene

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 november 2018; Inwerking tredend op 1 januari 2019 Voor zover in deze bijlage

Nadere informatie

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER Versie: 2.4.0 Status: Definitief Datum: 12 juli 2016 Bijlagen bij dit reglement Algemeen Reglement sectie Snooker HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN ARTIKEL 101 ALGEMEEN 1. Alle

Nadere informatie

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2 BONDSREGELS MAAS EN WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

Regelgeving districtscompetities

Regelgeving districtscompetities Regelgeving districtscompetities 1 Inleiding 1.1 De regelgeving voor de districtscompetities is voor een groot deel gebaseerd op het universeel model-reglement voor districtscompetities van de Nederlandse

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 Artikel 1 2013-11-3 Inleiding Afdeling 14 van de NJBB kent een winteravondcompetitie ( WAC ) en een zomeravondcompetitie ( ZAC ), waaraan

Nadere informatie

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 Artikel 1 Inleiding Afdeling 14 van de NJBB kent een winteravondcompetitie ( WAC ) en een zomeravondcompetitie ( ZAC ), waaraan slechts

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 07: PILOT NATIONAAL KAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE MET VOORRONDEN IN DE VORM VAN DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN Vastgesteld door het bondsbestuur op 12 oktober 2018; Inwerkingtredend

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde competitie in Ultimate van alle divisies en klassen. Het gestelde

Nadere informatie

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen Organen en verenigingen van de bond mogen teksten overnemen Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 40 e jaargang nr. 471 van het bondsbestuur DATA 2016 Bestuursvergaderingen 2016 12-3 04-04 10-05

Nadere informatie

Een nieuw competitie bouwwerk? voorstel vanuit werkgroep competitieleiders

Een nieuw competitie bouwwerk? voorstel vanuit werkgroep competitieleiders Een nieuw competitie bouwwerk? voorstel vanuit werkgroep competitieleiders Doelstelling van het plan Hervorming van de competitie: Loskoppelen van de competitie naar speelmoment Openstellen van zaterdagcompetitie

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 Doel Maascourt Daviscupcompetitie: Het blijft moeilijk voor spelers om in de winterperiode veel wedstrijden te spelen. Behoudens een korte periode in het

Nadere informatie

AANKONDIGINGSFORMULIER VANDEKOLK Cup 2019

AANKONDIGINGSFORMULIER VANDEKOLK Cup 2019 AANKONDIGINGSFORMULIER VANDEKOLK Cup 2019 In de maanden februari - mei 2019 wordt door de Landelijke Commissie Wedstrijdzaken de VANDEKOLK Cup 2019 georganiseerd. De kwartfinales, halve finales en finale

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2019

COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2019 COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE Voorjaarscompetitie 2019 Versie 1.0, 19 januari 2019 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de voorjaarscompetitie 2019. Hierin vindt u veel informatie

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement 2 Huishoudelijk Reglement 2.3.2.1 De Nevobo kent op nationaal niveau de volgende commissies: a. Commissie van Beroep; b. Strafcommissie; c. Financiële Commissie; d. Strafvervolgingcommissie; e. Reglementencommissie;

Nadere informatie

Nieuwe opzet trioleagues seizoen

Nieuwe opzet trioleagues seizoen Nieuwe opzet trioleagues seizoen 2013-2014 Naar aanleiding van de gehouden evaluaties en het nog steeds teruglopen van het aantal deelnemende teams aan de NDTL en NHTL heeft het NBF bestuur het volgende

Nadere informatie

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen Organen en verenigingen van de bond mogen teksten overnemen Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 40 e jaargang nr. 472 van het bondsbestuur DATA 2016 Bestuursvergaderingen 2016 04-04 10-05

Nadere informatie

SCHRIJF IN VOOR 1 JULI 2016

SCHRIJF IN VOOR 1 JULI 2016 INSCHRIJVING AFDELINGCOMPETITIE 2016-2017 AFDELING ZUID Begeleidend schrijven bij de inschrijven afdelingscompetitie 2016-2017 Via de volgende link kunt u alle informatie downloaden, inclusief het inschrijfformulier,

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

Hervorming competitie: plan

Hervorming competitie: plan Agendapunt 5 Hervorming competitie: plan 1. Inleiding Badminton Nederland organiseert een Bondcompetitie en in iedere regio een Regiocompetitie. Deze competities zijn in de afgelopen 15 jaar niet veranderd

Nadere informatie

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie Pool West4 Voorstel Teamcompetitie 12-7-2015 Versie: 1.0 Auteurs: Gino De Ruyter, Klarita Polak Seizoen: 2014/2015 Datum: 16 juni 2015 Pool West4 is onderdeel van KNBB Sectie Pool 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer- en Najaarstour 2016 INHOUDSOPGAVE pagina WAAROM DEZE ZOMER- EN NAJAARSTOUR...

Nadere informatie

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC)

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitieleiders NPB: Gerco Wicherson & Karin Overweg e-mailadres: competities@padelbond.nl Versie 20180627 1. Inleiding Dit document is een handvat voor

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Voorjaarscompetitie 2017 Versie 1.01, 21 januari 2017 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de voorjaarscompetitie 2017. Hierin vindt u veel informatie over

Nadere informatie

In principe wordt gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van Badminton Nederland met de onderstaande aanvullingen c.q. afwijkingen.

In principe wordt gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van Badminton Nederland met de onderstaande aanvullingen c.q. afwijkingen. REGELS VOOR DE HOEKSCHE WAARD COMPETITIE. In principe wordt gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van Badminton Nederland met de onderstaande aanvullingen c.q. afwijkingen. Junioren: 1. BN-competitiespelers(sters)

Nadere informatie

Wijzigingen regio West

Wijzigingen regio West en regio West Onderstaand vind u de belangrijkste wijzigingen voor de Regio West. Eerst is het huidige artikel omschreven (uitgaande van het nationale reglement), Daaronder het eventueel afwijkende reglement

Nadere informatie

Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

KNVB district West II

KNVB district West II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West II Bekerreglement 2017-2018 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

Artikel Oud Nieuw Motivatie

Artikel Oud Nieuw Motivatie 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybal Competitie 3.1.6.4 3.1.7.6 Een speler kan uiterlijk tot 1 maart worden teruggeschreven naar het naast lagere team dan waartoe hij reglementair behoort onder de

Nadere informatie

Officiële. NPB padelcompetitie. voorjaar 2017

Officiële. NPB padelcompetitie. voorjaar 2017 Nederlandse PadelBond Officiële NPB padelcompetitie voorjaar 2017 Inhoudsopgave: Nederlandse Padelbond Onderwerp: pagina 1. Inleiding 3 2. Competitieniveaus 4 3. Speeldata 4 4. Speeltijden 5 5. Aanmelding

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! Inschrijfvoorwaarden en aanvullende bepalingen

Nadere informatie

Nationale Clubteamcompetitie Petanque

Nationale Clubteamcompetitie Petanque NOORD - WEST NEDERLAND AFDELING 07 VAN DE NEDERLANDSE JEU DE BOULES BOND Nationale Clubteamcompetitie Petanque pilot Afdeling 07 Nationale Clubteamcompetitie Petanque pilot- Afdeling 07 Beste mensen, Door

Nadere informatie

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Versie 1.0 d.d.10-07-2019 Inhoud Het bekerprogramma 2019/ 20... 2 De bekergroepen... 2 De wijze van loting... 2 De planningsregels...

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

COMPETITIE/REGLEMENTSWIJZIGINGEN EN AANDACHTSPUNTEN VOORJAARSCOMPETITIE

COMPETITIE/REGLEMENTSWIJZIGINGEN EN AANDACHTSPUNTEN VOORJAARSCOMPETITIE ALGEMENE TOELICHTING VOORJAARSCOMPETITIE 2014 REGIO MIDDEN Teamrechten Op basis van de eindstanden 2013 en de reguliere en afwijkende promotie- en degradatieregelingen zijn de teamrechten voor 2014 bepaald,

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.)

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Competitiereglement (1/8) Wedstrijdreglement Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Artikel 1 Competitie en competitieseizoen De GBTB organiseert jaarlijks 1 of meer competities tussen teams van

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Najaarscompetitie 2016 Versie 1.2, 24 augustus 2016 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de najaarscompetitie 2016. Hierin vindt u veel informatie over de

Nadere informatie

Competitiebulletin 14. Seizoen 2015/ november 2015

Competitiebulletin 14. Seizoen 2015/ november 2015 Seizoen 2015/2016 24 november 2015 1 Werkgroep eredivisie Mededeling toevoegen speler De werkgroep eredivisie heeft een verzoek van Klimaatgroep Stars inzake toestemming Arnoud Meijer toe te voegen aan

Nadere informatie

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd.

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Nieuwegein, 20 mei 2014 Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Inleiding Geachte heer/mevrouw, In het seizoen 2014-2015 gaat

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document zijn de herindelingscriteria opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland van seizoen 2017 2018. Onder de districtscompetities

Nadere informatie

NIEUW: Alle teams in alle klassen spelen 6 reguliere speeldagen en 2 playoff speeldagen.

NIEUW: Alle teams in alle klassen spelen 6 reguliere speeldagen en 2 playoff speeldagen. Informatie over de Nationale Trioleagues seizoen 2019-2020 Aanmelding van een team voor de Nationale Trio League seizoen 2019-2020 is mogelijk middels het specifieke inschrijfformulier waarbij, inzake

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het (eerste of tweede) elftal

Nadere informatie

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 INHOUDSOPGAVE pagina 1. WAAROM DEZE NAJAARSCOMPETITIE... 2 2. DEELNAMECRITERIA: LEEFTIJD... 2 3. DEELNAMECRITERIA: HANDICAP... 2 4. DEELNAMECRITERIA: TEAM... 2 5. SPEELGERECHTIGD...

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

30 augustus In deze nieuwsbrief informatie over: De NGF competitie Met vriendelijke groet, Communicatiecommissie VGLB

30 augustus In deze nieuwsbrief informatie over: De NGF competitie Met vriendelijke groet, Communicatiecommissie VGLB 30 augustus 2017 In deze nieuwsbrief informatie over: De NGF competitie 2018. Met vriendelijke groet, Communicatiecommissie VGLB NGF competitie 2018 Wanneer je graag aan wedstrijden deelneemt en je wilt

Nadere informatie

Rapportage. Tevredenheidsonderzoek. Bondscompetitie 2011/2012

Rapportage. Tevredenheidsonderzoek. Bondscompetitie 2011/2012 Rapportage Tevredenheidsonderzoek Bondscompetitie 2011/2012 Uitgevoerd door: afdeling Wedstrijdzaken Periode onderzoek: april 2012 Contactpersoon: Joan Peeters Inhoudsopgave Pag H1 Inleiding 3 H2 Resultaten

Nadere informatie

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR)

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 1 van 11 DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT KNBB District Twente 2017 2018 (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 2 van 11 Het Districtscompetitie Reglement KNBB Twente zijn in de loop van de tijd gewijzigd.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014.

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. Technische commissie De voorzitter van de Technische Commissie (TC) is lid van het bestuur. De TC wordt gevormd

Nadere informatie

2. Speelgelegenheden Meesterklasse en Nationaal Denksportcentrum Den Hommel, Eerste Divisie Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht,

2. Speelgelegenheden Meesterklasse en Nationaal Denksportcentrum Den Hommel, Eerste Divisie Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht, Hieronder vind je alle informatie over de open bondsparencompetitie 2018-2019. a. Programma, speelgelegenheden, leiding b. Algemene bepalingen c. Toelating en aanmelding a. Programma 1. Speeldata De competitie

Nadere informatie

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 26 juli 2013 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

Vragenbank refereetoets

Vragenbank refereetoets Badminton Nederland Sectie Wedstrijd Functionarissen Vragenbank refereetoets CR vragen Versie: 1 januari 2017 MEERKEUZEVRAGEN 201. Uit welk(e) reglement(en) zijn definities en bepalingen van toepassing

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni)

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 Na het opstarten van Sportlink Club gaat u via WEDSTRIJDZAKEN

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST

COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST NAJAAR 2016 Competitieleiders senioren: Hoofdklasse t/m 3e klasse ACL: Bert van der Tol Hietweideweg 64 7391 XX Twello 06-13638398 acl@nttb-oost.nl

Nadere informatie

Ploegopgave/invallersregeling WATERPOLO COMPETITIE

Ploegopgave/invallersregeling WATERPOLO COMPETITIE Inhoud Ploegopgave / Invallersregeling 2018 2019 2 ategorieën 2 lgemeen 3 Vereisten 3 Het spelen voor meer dan één ploeg 4 Invallen in een hogere ploeg 4 ategorie I 4 Eredivisie Senioren 4 Eredivisie /-jeugd

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN 01082016 / Regl.PK ALGEMEEN REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN Het Bondsbestuur stelt de aangesloten verenigingen aan het begin van het seizoen en voor aanvang van de driebandencompetitie in staat

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde Ultimate competities van alle soorten en divisies. Het gestelde

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN VROUWEN CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN VROUWEN CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN VROUWEN CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19 Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 INHOUDSOPGAVE Promotie-/degradatieregeling Vrouwen seizoen 2018/'19

Nadere informatie

RoosterGenerator via BiljartPoint

RoosterGenerator via BiljartPoint via BiljartPoint [Beschrijving en toelichting, versie 15-07-2015] 1. Inleiding 2. Opzet 3. Wanneer optimaliseren en wanneer niet? 4. Wijzigingen t.o.v. de huidige werkwijze 5. Mogelijkheden en keuzes 6.

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Publicatie 3.2 Wedstrijdsysteem nationale competitie en nationale beker

Publicatie 3.2 Wedstrijdsysteem nationale competitie en nationale beker Publicatie 3.2 Wedstrijdsysteem nationale competitie en nationale beker WR artikel 3.1.7.2 (R) De teams ontmoeten elkaar in een reeks van wedstrijden die jaarlijks door de Organisator wordt vastgesteld

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

RESPONS ENQUÊTE JANUARI Richting voor de nabije toekomst. Jan Westerbeek / Pieter Augustijn

RESPONS ENQUÊTE JANUARI Richting voor de nabije toekomst. Jan Westerbeek / Pieter Augustijn RESPONS ENQUÊTE JANUARI 2019 Richting voor de nabije toekomst De resultaten van de enquête heeft als doel inzichtelijk te maken waar de leden van de KNBB District Zwolle en omstreken behoefte aan hebben

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie seizoen 2017-2018 Inleiding: invoering Promotieklasse met invang van seizoen 2018-2019 In de zomer van 2016 heeft het bondsbestuur van de KNHB na aankondiging

Nadere informatie

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Inleiding Tijdens seizoen 2015 is een leuke en

Nadere informatie