Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo"

Transcriptie

1 Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE WINTER 2013

2

3 Beste ouders en verzorgers, En toen was het al weer 2013! Wat gaat de tijd toch snel. Ik hoop dat u een heerlijke kerstvakantie heeft gehad en dat 2013 maar een mooi jaar mag worden! Op de speelzaal wordt momenteel gewerkt met het Puk en Ko thema Knuffels. Op het informatiebord bij de speelzaal kunt u hier meer over lezen. U ontvangt komende maand ook een aparte informatiebrief over Puk en Ko, wat het precies inhoudt en hoe hier binnen de gemeente Ermelo mee wordt omgegaan. De leidsters hebben afgelopen november hun laatste trainingsbijeenkomst gevolgd, en zijn nu allemaal gecertificeerd! Een felicitatie waard. Net als het 25 jarig jubileum van leidster Rudy Wijnia, werkzaam op t Paddestoeltje. Ook is er achter de schermen een aantal zaken opgepakt, welke vanuit het wettelijke kader moeten plaatsvinden. Zo is de inspecteur van onderwijs langs geweest, evenals de inspecteur van de GGD en zijn de wettelijk verplichte risico inventarisaties weer uitgevoerd. De rapportages van de GGD kunt u vinden op onze website. Uiteraard vloeien daar nog weer acties uit voort, welke wij met de Cliënt Medezeggenschap Raad (CMR) zullen bespreken. Een van deze acties is het werken met de nieuwe landelijke Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. De nieuwe meldcode is te vinden op de website, waarbij het nu om een algemene meldcode gaat, welke nog moet worden ingevuld voor de SBPE. In de rubriek Zeven vragen aan stelt Loes Brouwer, een nieuwe invalkracht, zichzelf voor. Verder weer de prietpraat deze keer van de Blokkendoos, een leuke winterknutsel van t Paddestoelje waar de vogels nu wel erg blij mee zullen zijn en Puk op Klavertje Vier. Al met al weer veel informatie. En mocht u nu vragen hebben over bepaalde zaken, dan horen we dat graag! Veel leesplezier. Evelien Kars Manager

4 PUK BIJ KLAVERTJE VIER - VAN OUD HOLLANDS KINDERLIEDJE TOT MEGAPEUTERHIT Bijna iedereen kent het liedje : Er zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen. Tijdens het thema reuzen en kabouters hebben wij de tekst iets veranderd. Uit een bruin vel papier hadden we een steen geknipt en 1 van de peuters kreeg een kaboutermuts en kraag. Deze peuter ging op de steen zitten. Dit was soms al heel lastig, want de steen gleed nog wel eens weg en je moet natuurlijk wel midden op de steen zitten. Daarna zongen we met z n allen: Er zit een klein kaboutertje huilend op een steen, Huilend, huilend, de hele dag alleen. Sta op kaboutertje en droog je traantjes af. Kies een kindje uit de kring, die met jou dansen mag. Elke dag werd dit liedje meerdere keren gezongen, want de peuters vonden het helemaal geweldig. Toen de Goedheiligman in het land was, werd het kaboutertje verandert in een Zwarte Pietje. En in de week dat er sneeuw lag, zat er natuurlijk een Witte Sneeuwpop op de steen. We denken dat u de komende maanden dit liedje nog in diverse varianten zult horen, want wat denkt u van de Paashaas, of gewoon een peutertje. De peuters en jufs van PSZ Klavertje Vier blijven dit liedje waarschijnlijk nog heel lang zingen.

5 WINTERWERKJE VAN T PADDESTOELTJE Vogels voeren In de winter zorgen we natuurlijk goed voor de vogels. De kinderen kunnen zelf iets leuks maken waardoor de vogels wat gemakkelijker aan voer kunnen komen in de winter. Materiaal: - Stammetje - IJzerdraad - Pindakaas - Bakjes - Speelgoedmesje/spater - Zaden - Kranten - Schaar Zoek buiten samen met uw peuter naar een mooi stammetje. Bind een ijzerdraadje om het stammetje en maak een ophanglus. Laat uw kind het stammetje rondom insmeren met pindakaas. Hierna het stammetje door de zaden laten rollen en hang dan het stammetje op in een boom of een struik. In plaats van pindakaas kan u ook smeerkaas gebruiken. En nu maar wachten of de vogels het lekker vinden!! TIPSHEETS POSITIEF OPVOEDEN Wist u dat de leidsters op zaal hele handige sheets hebben liggen over diverse opvoedonderwerpen zoals zindelijkheid, eten, driftbuien en slapen? Als u vragen heeft, vraag het gerust aan de leidsters!

6 DE ZEVEN VRAGEN AAN LOES BROUWER - INVALKRACHT Waar liggen je roots en hoe ben je hier terecht gekomen? Ik ben geboren en getogen in Nieuw Bergen, Noord-Limburg. Door het werk van mijn man zijn we 9 jaar geleden verhuisd naar Ermelo. Uit hoeveel personen bestaat je huishouding? Ik ben getrouwd met Jos en samen hebben we twee dochters: Linda van 16 en Wendy van 15 jaar. We hebben een lieve hond: Maestro en een schattig konijn: Pluto.. Met wie zou je een beschuitje willen eten? Dat zou ik graag eens doen met mijn vriendinnen uit Limburg want die zie ik niet zo vaak. Wat doe je in het dagelijks leven? Twee dagen per week werk ik als administratieve kracht bij een basisschool in Harderwijk en per 1 november ben ik gestart als invalkracht bij de stichting SBPE. Ik wandel graag met mijn hond in het bos of op de hei. Sporten, koken en tuinieren zijn mijn hobby s. Waarom heb je voor dit werk gekozen? Ik heb de opleiding pedagogisch medewerker afgerond. Werken met kinderen heeft me altijd aangesproken en ik ben blij dat ik dit nu ook in de praktijk mag brengen. Wat is er zo leuk aan peuters? Peuters zijn onbevooroordeeld en puur. Ze zijn heerlijk onbevangen en willen van alles leren. In het begeleidend spelen en leren mag ik hier en daar een stukje bijdragen aan hun ontwikkeling. Peuterspeelzaalwerk Ermelo, kost jou dat veel tijd? Afhankelijk van de vraag voor opvang hoop ik op alle zalen zo nu en dan eens in te vallen.

7 PEUTERPRIETPRAAT VAN DE BLOKKENDOOS In de kring tijdens het zingen van het liedje: De wielen van de bus..: De juf vraagt: Wat moet de buschauffeur doen als er iemand op de weg loopt? Peuter antwoordt: Nou, erover heen rijden!! Peuter: Juf vandaag komt mijn zusje ook op mijn verjaardag. Het haar van Noah is statisch, ze kijkt in de spiegel en zegt: Mama ik heb sprinkharen! Joep heeft pierballen in zijn politiepak. Denzel zwaait mama uit en zegt: Doei mama, lekker slapen he! Peuter: Juf ik heb ook lippenstift, ik ga vanmiddag nieuwe lippen kopen! OPZEGVERSJE PUK THEMA KNUFFEL Een knuffeltje hier en een knuffeltje daar. Op je wang, op je oor, in je nek, in je haar. Nee, wacht nog eens even, ik ben nog niet klaar. Ik vind je zo lief. op je neus ook een paar.

8 INKOMENSAFHANKELIJKE TARIEFSTELLING SBPE Om in aanmerking te komen voor een lager maandtarief, dient u gegevens over uw gezamenlijke toetsingsinkomen aan te leveren bij de SBPE. Het gaat hierbij om het toetsingsinkomen van het voorgaande jaar. Dus voor de tariefstelling van 2013 is uw toetsingsinkomen van 2012 bepalend. U dient per jaar uw gegevens aan te leveren om in aanmerking te blijven komen voor het lagere tarief. U kunt uw jaaropgave van 2012 toesturen naar Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo, ter attentie van mevrouw Dekker, postbus AD te Ermelo, met daarbij de gegevens van uw kind. HET AFMELDEN VAN UW PEUTER Minimaal 1 maand van tevoren dient u uw peuter af te melden. Vaak zal dat een maand voor de 4 e verjaardag zijn. Echter zijn er ook omstandigheden dat uw peuter de speelzaal eerder of juist later zal verlaten. Het is van belang om de maand opzegtermijn in acht te nemen, dit geeft ons tijd om weer nieuwe peuters te kunnen plaatsen. Bij niet tijdig afmelden zijn wij genoodzaakt om de ouderbijdrage door te berekenen. Het afmelden bij voorkeur via de mail: info@sbpe.nl. OPEN DAG 20 MAART Op woensdag 20 maart is er weer een open dag op de peuterspeelzalen voor nieuwe peuters. Wij hopen weer veel ouders met nieuwe peuters te mogen begroeten.

9 2013 UITGEROEPEN TOT HET JAAR VAN HET VOORLEZEN Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. De Prentenboek TopTien Voor meer informatie kijk op

10 TRAKTATIES Wilt u er op letten dat de traktaties peuterproof zijn? Wellicht denkt u dat een winegum, tumtummetje of ander zacht snoepje prima kan, echter op zaal met 16 peuters geeft dit verslikproblemen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven te vinden op internet, zoals een soepstengel met vingerpopje of een vismandarijntje! Maar ook een chipje, Dorakoekje of doosje rozijnen is leuk. Heeft u twijfel, vraag het gerust aan de leidsters! MEEDRAAIOCHTEND VANAF 4 FEBRUARI In de week van 4 februari en 11 februari zijn er weer meedraaiochtenden op de peuterspeelzaal. U kunt zich te zijner tijd opgeven via de intekenlijst op de peuterspeelzaal. Uiteraard is er dan ook tijd voor een peuterbabbel. PEUTERBABBEL U heeft als ouder misschien de behoefte om eens te praten met de leidster over uw peuter. Niet zozeer om de vorderingen te bespreken, maar meer om te horen hoe hij het heeft op de peuterspeelzaal. Met wie de peuter speelt. Hoe hij speelt. Wat zijn favoriete bezigheden zijn. Kortom: de peuterbabbel. Dit staat los van de dagelijkse gesprekken bij het brengen en halen en de zogenaamde tien-minutengesprekken rondom het peutervolgsysteem.

11 VAKANTIES Voorjaarsvakantie: 16 februari t/m 24 februari 2013 Pasen : 29 maart t/m 1 april 2013 Meivakantie: 27 april t/m 12 mei 2013 Pinksteren: 20 mei 2013 Zomervakantie: 20 juli t/m 1 september 2013 ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS Locaties: Bambino Amanietlaan Blokkendoos Raadhuisplein Klavertje Vier De Wetstraat Olleke Bolleke Zwaluwstraat t Paddestoeltje IJsbaanweg t Speuldertje Garderenseweg Algemeen/administratief: Yvonne Dekker info@sbpe.nl Website: Client Medezeggenschapsraad (CMR): Voorzitter: Mirjam Hofenk Reinders cmr@sbpe.nl Bambino: Samantha Pul Blokkendoos: Mirjam Hofenk Reinders Klavertje Vier: Vacature Olleke Bolleke: Diane Codfried t Paddestoeltje: Denise Bakker t Speuldertje: Vacature Bestuur: Claudia Luten: n.wal@chello.nl

12 Veel plezier in de winter!!!

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2013 Beste ouders en verzorgers, Heerlijk, de vakantie in het vooruitzicht! Tijd van zomerfeesten op de speelzalen, tijd van afscheid

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERFST 2012 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen dagen was het nog prachtig weer, met af en toe ook al weer een echte herfstdag! De

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE LENTE 2013 Beste ouders en verzorgers, De temperaturen zijn er nog niet echt naar, maar het is toch al wel lente! Pasen is al gevierd

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2012 Beste ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd snel: nog een week en dan hebben we al weer zomervakantie! Tijd van zomerfeesten

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERST 2009 1 Beste ouders en verzorgers, Het seizoen is al weer even begonnen en de herfstvakantie komt er aan! Een stormachtige tijd:

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE WINTER 2010 Beste ouders en verzorgers, Alweer december! Menig schoentje is al geschilderd, gezet en gevuld. Altijd weer een bijzondere

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERFTS 2010 GEWIJZIGD TELEFOONNUMMER ADMINISTRATIE 06 30 72 85 41 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen weekend was het nog erg lekker

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE VOORJAAR 2010 Beste ouders en verzorgers, Alweer bijna Pasen! De eerste heerlijke dagen van het voorjaar op het netvlies, met lammetjes

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2011 LET OP, nieuwe telefoonnummers diverse speelzalen!!! Beste ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd snel: nog een week en dan

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE KERST 2009 Beste ouders en verzorgers, Alweer december! De tijd van sinterklaasfeesten op de speelzalen, kerst in het vooruitzicht: kortom

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO VRIJWILLIGERS SBPE juli 2013 Vrijwilligers SBPE Pagina 2 Inhoud Inleiding... 4 50+ leest voor... 4 Stagiaires... 4 Gouden handen... 5 Werving... 5

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2009 Beste ouders en verzorgers, De zomer is officieel begonnen! En de vakantie staat voor de deur. Tijd van afscheid nemen van

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo INFORMATIEBOEKJE Versie december 2017 INHOUD INHOUD... 2 1. WELKOM BIJ DE PEUTERSPEELZALEN... 3 02. LEREN SPELEN, SPELEND LEREN... 4 3. PRAKTISCHE

Nadere informatie

Activiteitenplanning 2014 (Het jaar van de groene kinderopvang)

Activiteitenplanning 2014 (Het jaar van de groene kinderopvang) Thema s Maand Thema BSO Data Thema KDV (Uk en Puk / Puk en ko) 9 januari Inspiratie-uurtje samenspel en zorg 7 januari Inspiratie-uurtje ik en mijn familie Januari - februari Thema samenspel /zorgen voor

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO VRIJWILLIGERS SBPE juli 2014 Inhoud Inleiding... 3 50+ leest voor... 3 Stagiaires... 3 Gouden handen... 4 Werving... 4 Profiel... 5 Beëindiging activiteiten...

Nadere informatie

Activiteitenplanning 2015

Activiteitenplanning 2015 Thema s Maand Thema BSO Data Thema KDV (Uk en Puk / Puk en Ko) Januari - februari Thema: winterpret met een vleugje lente 5 januari t/m 13 februari Knuffels Maart April - mei Juni Juli - augustus September

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 11 28 januari 2013 Belangrijke data 01 februari groepen 1 t/m 4 vrij 05 t/m 07 februari Cito toets groep 8 07 februari vergadering OV 08 februari Carnaval op school 11 t/m 15 februari Voorjaarvakantie

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 23 februari voorjaarsvakantie

Nieuwsbrief. 23 februari voorjaarsvakantie Nieuwsbrief 23 februari voorjaarsvakantie Januari en februari waren weer gezellige maanden voor de peuters van Peuterstap! Een heerlijke start van het nieuwe jaar met veel verschillende activiteiten. Onder

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017

Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Kinderen onthouden het verhaal en de woorden beter als je ze na het voorlezen stimuleert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding Nieuwsbrief Balade Januari 2012. Inleiding Namens de redactie van regio Waalwijk aan iedereen een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst! De feestdagen zijn achter de rug en we starten fris het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bruintje Beer Sprang- Capelle Januari 2012

Nieuwsbrief Bruintje Beer Sprang- Capelle Januari 2012 Nieuwsbrief Bruintje Beer Sprang- Capelle Januari 2012 Start van 2012 Namens de redactie van regio Waalwijk aan iedereen een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst! De feestdagen zijn achter de rug en

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Inspectierapport Klavertje Vier (PSZ) De Wetstraat 8 10 3851 ZV ERMELO

Inspectierapport Klavertje Vier (PSZ) De Wetstraat 8 10 3851 ZV ERMELO Inspectierapport Klavertje Vier (PSZ) De Wetstraat 8 10 3851 ZV ERMELO Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: ERMELO Datum inspectie: 03-10-2014 Type onderzoek : Regulier

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Kind op maandag. Regel van de maand. In deze periode ( t/m )

Kind op maandag. Regel van de maand. In deze periode ( t/m ) Nr. 10 schooljaar 2017-2018 Regel van de maand Peuterspeelzaal op school Zondag 11 februari schoolkerkdienst Peutergym vrijdag 2 februari Alle leerlingen vrij op vrijdag 16 februari Onderbouwleerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-02 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Datum: 28-09-2017 Uw kind komt voortdurend andere mensen tegen. Weet u wie uw kind kent?

Nadere informatie

Juni 2017 Nieuwsbrief 29

Juni 2017 Nieuwsbrief 29 Juni 2017 Nieuwsbrief 29 VillaDriel wint Kinderopvang awards 2017 In de door Opiness georganiseerde verkiezing Kinderopvang awards 2017 hebben we 3 prijzen binnen gesleept. In de categorie beste kinderopvangorganisatie

Nadere informatie

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Week 5 Datum 27 t/m 31 januari 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ het gezicht van Puk. Spiegeltje in Puk zijn rugzak. Wat is dat nou? 09.20 uur - Voorleesboek: Kikker is

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Weeknieuws nr.20 8 februari 2019

Weeknieuws nr.20 8 februari 2019 Weeknieuws nr.20 8 februari 2019 AGENDA Datum Activiteit 12 februari Oudergesprekken 16 t/m 24 februari Voorjaarsvakantie 1 maart Afscheid juf Hielkje 15 maart Stakingsdag 20 maart Open dag 28 maart Teamscholing.

Nadere informatie

Nieuwsbrief peuterspeelzaal

Nieuwsbrief peuterspeelzaal Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de najaarsnieuwsbrief 2013 van Stichting Spelenderwijs met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters. Graag brengen we u op de hoogte van de laatste

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO REGLEMENT ALGEMENE ZAKEN SBPE februari 2019 Inhoud Algemeen... 3 Toelating en opzegging... 4 Ouderbijdrage SBPE... 4 Klachten... 6 Protocollen en andere

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst KDV De Telgenkamp Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en KDV De Telgenkamp. Welkom Pieter en Eden zij begin januari bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Villa Veldhof juni/juli

Nieuwsbrief Villa Veldhof juni/juli Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van Villa Veldhof, juni/juli 2018. In deze nieuwsbrief staat van elke groep een stukje, maar eerst een paar mededelingen: - Al een paar

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Nieuwsbrief van mei 2016

Nieuwsbrief van mei 2016 Nieuwsbrief van mei 2016 Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertje-spn.nl deringkantertjes@hotmail.com Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Welkom nieuwe peuters Maza (ma,vr), Quinty (ma,vr),

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen 2013 2014 OEF WAT IS HET WARM Ons laatste thema voor de vakantie is Oef wat is het warm. We gaan het hebben over warm en koud, wat voor kleren

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Thema Wat heb ik aan vandaag?

Nieuwsbrief Thema Wat heb ik aan vandaag? Nieuwsbrief Thema Wat heb ik aan vandaag? Terugblik Wat was het gezellig om al die knuffels in de klas te hebben! Sommige knuffels bleven op school slapen, maar de meeste knuffels gingen aan het einde

Nadere informatie

Inspectierapport 't Speuldertje (PSZ) Garderenseweg NH ERMELO

Inspectierapport 't Speuldertje (PSZ) Garderenseweg NH ERMELO Inspectierapport 't Speuldertje (PSZ) Garderenseweg 205 3852 NH ERMELO Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: ERMELO Datum inspectie: 19-12-2014 Type onderzoek : Nader onderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vrijbuitertjes November 2016

Nieuwsbrief De Vrijbuitertjes November 2016 Welkom We heten de volgende peuters en hun ouders van harte welkom: Abigail Meiling Dyvana Habraken Emma Koopman Jian Galama Kyara van Meer Lucas Schuit Robin van den Bosch Yvet van den Hazel Agenda De

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk Peuterspeelzaal De Paddestoel Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan 103-105 2285 GJ Rijswijk Vaste telefoon: 070 75333939 Jolanda Steinmetz: 06 29537781 Anita van Wolferen: 06

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom.

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom. Nieuwsbrief September 2015 Hallo lezers van de Lila nieuwsbrief, Als team Lila hopen wij dat jullie een fijne zomervakantie achter de rug hebben gehad. Wij staan helemaal startklaar om de kinderen weer

Nadere informatie

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel:

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel: Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst. In deze nieuwsbrief algemene informatie en wat leuke weetjes over de onze locatie. Contactgegevens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uit de groepen. Gelukkig nieuwjaar! 11 januari Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Uit de groepen. Gelukkig nieuwjaar! 11 januari Beste leerlingen, ouders en verzorgers, ] Nieuwsbrief 11 januari 2019 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Gelukkig nieuwjaar! Allereerst wensen wij alle leerlingen en ouders een heel gelukkig en leerzaam nieuwjaar. Wij hopen dat iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten.

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Groep 1b/2b Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Wat hebben we allemaal in de afgelopen maanden gedaan: In september zijn we begonnen

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Let op! Nieuwsbrief Kindcentrum Putten. Oktober Ouderavond. Hoe gezellig is het bij jou aan tafel? en Wat is nou gezonde voeding?

Let op! Nieuwsbrief Kindcentrum Putten. Oktober Ouderavond. Hoe gezellig is het bij jou aan tafel? en Wat is nou gezonde voeding? Ouderavond Woensdag 18 november organiseert de oudercommissie van Kindcentrum Putten weer de jaarlijkse ouderavond. Naast het informatieve gedeelte is er ook de gelegenheid om de oudercommissieleden en

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Voorbereiding/nodig. Het doel wat we deze week willen bereiken is:

Voorbereiding/nodig. Het doel wat we deze week willen bereiken is: Wat gaan we doen? In het thema Ik en mijn familie staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen en

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO INTERNE WERKWIJZE SBPE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING juli 2014 Inhoud MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING... 3 1. ALGEMEEN...

Nadere informatie

Miauw! Miauw!

Miauw!  Miauw! Onderbouw Thema: jaloezie Miauw! Een verhaal over een meisje dat jaloers is op haar babyzusje. Sinds Dian een zusje heeft moet ze de aandacht van moeder delen. Dat vindt Dian soms heel moeilijk. Miauw!

Nadere informatie

Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat. 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag.

Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat. 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag. 21 21 HOOFDSTUK 2 Te laat! WOORDEN 1 Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 2 Ron,! De bus komt bijna! 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag. 4 We komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer:

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer: Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-08 Datum: 8-2-2018 Agenda Voorjaarsvakantie Schoonmaakavond voor de ouders van de kinderen van de dinsdagmiddag-vrijdagmorgen groepen en dinsdagmorgen-donderdagmorgen groepen

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Jip en Janneke

Peuterspeelzaal Jip en Janneke Peuterspeelzaal Jip en Janneke Haarlemmerliede, 12-5-2012 Beste ouders, Deze maand zijn wij begonnen met het werkprogramma Puk en Ko. Wij willen aan het eind van ieder thema een verslagje maken zodat ook

Nadere informatie

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 31 januari 2013 Pagina 1 Sam is geboren

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke September 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking,

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Weeknieuws week 15. Locatie t Kwetternest 2 jarigen

Weeknieuws week 15. Locatie t Kwetternest 2 jarigen Weeknieuws week 15 Locatie t Kwetternest 2 jarigen Het thema Reuzen en Kabouters wordt ontzettend leuk ontvangen, we lezen en zingen mee met kabouter Bim en hebben een eigen kabouterhuis op de groep! Zingen

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk oost

Nieuwsbrief Waalwijk oost Nieuwsbrief Waalwijk oost Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld de mini- 80,

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief JULI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar SPELEN MET WATER! JULI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief JULI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar SPELEN MET WATER! JULI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief JULI 2015 SPELEN MET WATER! Water: het kost bijna niets, het is bijna overal en het is zo heerlijk verfrissend in de zomer! Kortom, een prima speelmateriaal

Nadere informatie

Waardebepaling Peuterspeelzalen

Waardebepaling Peuterspeelzalen Waardebepaling Peuterspeelzalen Status: Afgesloten Begindatum: 02-03-2016 Einddatum: 31-03-2016 Live: 30 dagen Vragen: 16 Talen: nl Panelgrootte: 339 Bounced: 28 (8,3%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Januari Deze maand nemen we afscheid van Cas de Rooij en Xaviennah vd Wal. We zullen ze erg missen!

Januari Deze maand nemen we afscheid van Cas de Rooij en Xaviennah vd Wal. We zullen ze erg missen! Nieuwsbrief Januari 2018 Beste ouders/verzorgers, Allereerst wensen wij iedereen een gezond en gelukkig 2018! Heeft u nog een leuke foto van de feestdagen voor op het mandje van uw kind?!! Nu het deze

Nadere informatie

Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe.

Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe. Nieuwsbrief Mei/Juni Nieuwe kinderen: Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe. De nieuwe ouders kunnen inloggen op het ouderportaal met deze link. https://portaal.novict.nl/haw8kasq3fs/

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes:

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes: Weeknieuws week 50 Peutercollege weetjes: - We hebben een nieuwe collega in onze invalpool. Haar naam is Albertina dos Santos en we zijn erg blij dat ze ons team komt versterken. - Heeft u al aan de leidster

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Ichthusnieuws. Belangrijke data

Ichthusnieuws. Belangrijke data Ichthusnieuws Jaargang 02 nummer 10 juni 2016 De nieuwsbrief wordt elke maand per mail verstuurd en is ook te lezen op de website Belangrijke data 12 juli 2016 Afscheidsfeestje groep 8 11 juli 2916 Afscheidsmusical

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. BSO de IJsvogel en peuterspeelzaal Pinguïn

Nieuwsbrief. BSO de IJsvogel en peuterspeelzaal Pinguïn Nieuwsbrief BSO de IJsvogel en peuterspeelzaal Pinguïn September 2013 Beste ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van september. Vanaf nu versturen we gezamenlijk een nieuwsbrief voor zowel

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 08 december 2016

Ouderinfo donderdag 08 december 2016 Ouderinfo donderdag 08 december 2016 Geplande evenementen www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 6 09-12-2016 Uitvoering in Carré -- Inhoudsopgave: 1. Kerst We rollen van

Nadere informatie

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos.

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos. Op pad met kabouter Wouter en kabouter Lilly. Dag kaboutertjes! Ik ben kabouter Wouter. Ik ben 250 jaar. Oud hé? Maar ik kan nog veel ouder worden! Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Hoera Haelen Datum: februari 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie en nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Roostervrije dagen Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. 2017 Maandag 29-05-2017 Maandag 03-07-2017 Pasen Op Goede Vrijdag 14 april en 2 e Paasdag maandag

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen!

Hele fijne feestdagen! De beste voorbereiding op de basisschool Winter 2014/2015 Neuweg 148 1214 HA Hilversum 035 623 52 86 dewipwap@hotmail.com www.peuterspeelzaal.net www.facebook.com/peuterspeelzaal.dewipwap.1 Hele fijne

Nadere informatie