Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo"

Transcriptie

1 Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE LENTE 2013

2

3 Beste ouders en verzorgers, De temperaturen zijn er nog niet echt naar, maar het is toch al wel lente! Pasen is al gevierd met ontbijtjes op de speelzaal en nu is iedereen druk bezig met het thema Hatsjoe. De open dag heeft op 20 maart plaatsgevonden. Alle speelzalen hebben aanloop gehad, en de inschrijvingen stromen weer binnen. Dat is fijn, de speelzalen zitten zo mooi vol! Achter de schermen is er weer een actiepunt opgepakt voortvloeiend uit de GGD-rapportage: de inventarisatie gezondheid, inclusief een daarbij horend protocol. Deze wordt momenteel afgerond en zal binnen enkele weken op de website te vinden zijn. In dit peuterkrantje stelt de nieuwe voorzitter van de CMR, Mirjam Hofenk, zich aan de hand van de zeven vragen voor. Ook doet de CMR nog een oproep voor leden. Momenteel zijn niet alle speelzalen vertegenwoordigd, en dat is uiteraard jammer! In de folder over de CMR (te vinden op onze website) kunt u nog meer informatie vinden. Ook is er uiteraard aandacht voor het thema Regen, een leuk knutselwerkje en prietpraat. Met de meivakantie in het vooruitzicht, hoop ik dat de zon gauw meer gaat schijnen! Veel leesplezier! Evelien Kars Manager

4 THEMA REGEN OP DE BLOKKENDOOS De afgelopen periode hebben we gewerkt met het thema regen van de Pukmethode. We hebben de zaal versierd met leuke paraplu s, regenkleding van Puk en regenkleding van een peuter van onze zaal. We hebben met de kinderen regenwolken geplakt en deze ook op de zaal opgehangen In de kring hebben we verhalen verteld over de regen (niet moeilijk in ons land!) en ook regenliedjes met de kinderen gezongen. Het was leuk om onder de paraplu te lopen en met een plantenspuit op de paraplu te spuiten, het leek net echte regen en dat op de speelzaal!! Doordat we de fotograaf hadden en ook nog een open dag, hebben we nog niet alles kunnen doen van dit thema, maar volgende keer komen we er zeker wel aan toe. Met Pasen houden we nog een gezellig paasontbijt met de kinderen. Na de paasdagen gaan we beginnen met het volgende thema van ons vriendje Puk: Hatsjoe!

5 KNUTSEL VAN OLLEKE BOLLEKE - LAMMETJE PLAKKEN Materiaal: karton watten kleine eierdoos lijm houten knijpers. Neem de kop van het lammetje over op karton en knip hem uit. Beplak de eierdoos met watten. Maak de kop vast aan de eierdoos en knijp de knijpers vast zodat hij kan staan. Veel knutsel plezier!

6 DE ZEVEN VRAGEN AAN MIRJAM HOFENK-REINDERS VOORZITTER CMR Waar liggen je roots en hoe ben je hier terecht gekomen? Oorspronkelijk komen mijn man Jeroen en ik uit Almelo (Twente). Omdat we een schoenspeciaalzaak hadden in Amersfoort werd het tijd om richting het midden van het land te verhuizen. We wilden niet in een te grote stad wonen en bij Ermelo hadden we direct een goed gevoel. We wilden voor de kinderen een veilige en niet te grote omgeving. Uit hoeveel personen bestaat je huishouding? Deze bestaat uit 5. Mijn man Jeroen, dan ik. En mijn 3 kinderen. Frédérique van 5,5, Lodewijk van bijna 4 en Teun-Willem van 1,5 jaar. Dan hebben we nog twee Teckels en 1 konijn. Frédérique gaat naar de basisschool en Lodewijk speelt nog tot 1 mei bij peuterspeelzaal De Blokkendoos en na de zomervakantie zal Teun-Willem daar starten. Met wie zou je een beschuitje willen eten? Hmm..Ik kan van alles bedenken, maar omdat het hier het peuterkrantje betreft ga ik voor Piet Piraat. Deze man is weldenkend, grappig, doortastend maar vooral sociaal. Ik denk dat het een heel leuk ontbijt kan worden. Wat doe je in het dagelijks leven? In het dagelijks leven ben ik specialistisch pedicure bij een orthopedisch instrumentenmakerij in Amersfoort. Daarnaast ben ik daar ook consulent voor therapeutische elastische kousen. Mijn werkweek bestaat uit 3 dagen. Daarnaast ben ik betrokken bij de branchevereniging van de pedicures, ProVoet. hierin ben ik commissielid van de afdeling Vakbekwaamheid. Natuurlijk ben ik ook moeder en alles wat daarbij komt kijken.

7 Waarom heb je voor dit werk gekozen? Ik heb altijd iets met voeten gehad. Werken met voeten en de cliënt die daar aan vast zit is zo leuk! Het specialisme trekt mij erg. Ik richt me op de medische kant. Soms ben je bijna psycholoog en dat je dan ook nog voetklachten kunt verhelpen geeft mij heel veel voldoening. Via mijn werkgever ben ik de opleiding voor consulent therapeutische kousen gaan volgen. De kennis ligt erg in het verlengde van het pedicuren. Ik zie het absoluut als een meerwaarde dat ik ook steunkousen bij cliënten kan aanmeten. En ook dat doe ik met veel plezier 1 dag in de week. Wat is er zo leuk aan peuters? Peuters zijn eerlijk grappig en spontaan. Met name de humor die er vaak is vind ik erg leuk, zo had mijn zoontje Lodewijk laatst een heel serieus gesprek met Jeroen (mijn man). Lodewijk zei: papa je werkt veel te veel. Waarop Jeroen zei: Nou, Lodewijk als jij later groot bent moet je ook zoveel werken. Daarop zei Lodewijk: Nee, hoor echt niet! Ik ga later nooit werken. Heerlijk toch, die kijk op de wereld? Dat het leven alleen kan bestaan uit de mooie dingen. Kinderen bekijken alles nog van een hele andere kant. Die kijk op de wereld missen wij als volwassenen wel eens ;-). Peuterspeelzaalwerk Ermelo, kost jou dat veel tijd? Nou dat valt reuze mee hoor! Natuurlijk ben ik als voorzitter best betrokken bij alles wat de CMR aangaat. Maar doorgaans vergaderen wij 4 keer per jaar. Dus voor de vergadering ben ik druk met het voorbereiden en na de vergadering met de punten die voortkomen uit de vergadering. Daarna neemt de drukte af en merk ik dat het rond de volgende vergadering weer wat toeneemt. Het is erg leuk om anders betrokken te zijn bij de peuterspeelzalen. Je bent betrokken bij alle ins en outs op het managementgebied. Dat maakt het dat je veel hoort en je ouderlijke stem kunt laten horen bij beslissingen. Ik vind het erg belangrijk dat mijn kinderen een ouder hebben die weet wat er op de scholen gebeurt en waarom welke beslissingen genomen worden. En dat ik daar, waar nodig, mijn stem kan laten horen. Met name voor mijn kinderen.

8 PEUTERPRIETPRAAT VAN T SPEULDERTJE * Ik wil graag een emmer met een tillertje (peuter bedoelt emmer met hengsel). * Leidster leest uit het boek over vissen en laat een plaatje zien van een inktvis, aan een peuter vraagt zij: Welke vis is dit? Dat is een kietel kwal!. * Peuter noemt een slee: Een stoel om op te schaatsen. * Peuter zegt: Juf, ik krijg nu een echt mensen bed. * Peuter wil leidster helpen met de tafel dekken en vraagt: Juf waar is de kleed dekking? * Andere peuter vraagt: Mag ik de tafel aan dekken? * We hebben een nieuwe stagiaire en vragen de peuters hoe zij heet, dat is de conciërge zegt de peuter. INKOMENSAFHANKELIJKE TARIEFSTELLING SBPE Om in aanmerking te komen voor een lager maandtarief, dient u gegevens over uw gezamenlijke toetsingsinkomen aan te leveren bij de SBPE. Het gaat hierbij om het toetsingsinkomen van het voorgaande jaar. Dus voor de tariefstelling van 2013 is uw toetsingsinkomen van 2012 bepalend. U dient per jaar uw gegevens aan te leveren om in aanmerking te blijven komen voor het lagere tarief. U kunt uw jaaropgave van 2012 toesturen naar Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo, ter attentie van mevrouw Dekker, postbus AD te Ermelo, met daarbij de gegevens van uw kind.

9 DE CMR In dit peuterkrantje willen wij u graag op de hoogte brengen van de CMR (clientmedezeggenschapsraad). Het CMR vergadert ongeveer 4 keer per jaar en bestaat uit ouders waarvan het kind (de kinderen) naar een van de peuterspeelzalen van de SBPE gaan. In de CMR worden punten behandeld die ten goede komen aan het belang van het kind. Hierbij kunt u denken aan: veiligheid op de peuterspeelzalen, het bijstellen van een brief die aan alle ouders wordt verstrekt en de toekomstvisie van de peuterspeelzaal binnen Ermelo. Momenteel zijn wij bezig met een werving en selectieplan voor de CMR. In de toekomst willen we meer openbaar zijn naar en voor de ouders. Hier zijn we op het moment over aan het brainstormen. Het is al weer een tijd geleden dat wij een stukje geschreven hebben en de afgelopen tijd is er veel veranderd. Zo is er een grote wisseling geweest van oudervertegenwoordigers van de diverse peuterspeelzalen. We hebben afgelopen zomer afscheid genomen van onze secretaris Monique Bos. En sinds oktober vorig jaar is Angelique Ligtermoet gestopt met het voorzitterschap omdat haar dochter 4 geworden was. We willen beide dames bedanken voor hun inzet. Vanaf januari zijn we met een heel nieuw team van start gegaan: Voorzitter Mirjam Hofenk (Blokkendoos), secretaris Samantha Pul (Bambino), Wilma de Vries (Olleke Bolleke) en Denise Bakker ( t Paddestoeltje). Voor de locaties Klavertje 4 en het t Speuldertje zoeken wij nog ouders die zich willen inzetten voor de CMR. Daarnaast zouden wij graag met 2 ouders per locatie werken. Dus kunnen alle enthousiaste ouders zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u 1 van onze leden aanspreken, kijkt u op de site of stuur een mail naar cmr@sbpe.nl

10 HET AFMELDEN VAN UW PEUTER Minimaal 1 maand van tevoren dient u uw peuter af te melden. Vaak zal dat een maand voor de 4 e verjaardag zijn. Echter zijn er ook omstandigheden dat uw peuter de speelzaal eerder of juist later zal verlaten. Het is van belang om de maand opzegtermijn in acht te nemen, dit geeft ons tijd om weer nieuwe peuters te kunnen plaatsen. Bij niet tijdig afmelden zijn wij genoodzaakt om de ouderbijdrage door te berekenen. Het afmelden bij voorkeur via de mail: info@sbpe.nl. PUK LIEDJE THEMA HATSJOE! Au! Au! Mijn vinger doet zeer. Plak maar een pleister En ik voel hem niet meer. Au! Au! Mijn hoofd doet zo n au! Plak maar een pleister En doe het dan heel gauw. Au! Au! Mijn been doet zo n pijn. Plak maar een pleister En ik voel me weer fijn. Het wijsje kunt u vragen bij de leidsters!!!

11 VAKANTIES Meivakantie: 27 april t/m 12 mei 2013 Pinksteren: 20 mei 2013 Zomervakantie: 20 juli t/m 1 september 2013 ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS Locaties: Bambino Amanietlaan Blokkendoos Raadhuisplein Klavertje Vier De Wetstraat Olleke Bolleke Zwaluwstraat t Paddestoeltje IJsbaanweg t Speuldertje Garderenseweg Algemeen/administratief: Yvonne Dekker info@sbpe.nl Website: Client Medezeggenschapsraad (CMR): Voorzitter: Mirjam Hofenk Reinders cmr@sbpe.nl Bambino: Samantha Pul Blokkendoos: Mirjam Hofenk Reinders Klavertje Vier: Vacature Olleke Bolleke: Wilma de Vries Paddestoeltje: Denise Bakker t Speuldertje: Vacature Bestuur: Claudia Luten: n.wal@chello.nl

12 Nieuwe thema Puk: HATSJOE!

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2013 Beste ouders en verzorgers, Heerlijk, de vakantie in het vooruitzicht! Tijd van zomerfeesten op de speelzalen, tijd van afscheid

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERFST 2012 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen dagen was het nog prachtig weer, met af en toe ook al weer een echte herfstdag! De

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE WINTER 2013 Beste ouders en verzorgers, En toen was het al weer 2013! Wat gaat de tijd toch snel. Ik hoop dat u een heerlijke kerstvakantie

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2012 Beste ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd snel: nog een week en dan hebben we al weer zomervakantie! Tijd van zomerfeesten

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE VOORJAAR 2010 Beste ouders en verzorgers, Alweer bijna Pasen! De eerste heerlijke dagen van het voorjaar op het netvlies, met lammetjes

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO VRIJWILLIGERS SBPE juli 2014 Inhoud Inleiding... 3 50+ leest voor... 3 Stagiaires... 3 Gouden handen... 4 Werving... 4 Profiel... 5 Beëindiging activiteiten...

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERFTS 2010 GEWIJZIGD TELEFOONNUMMER ADMINISTRATIE 06 30 72 85 41 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen weekend was het nog erg lekker

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERST 2009 1 Beste ouders en verzorgers, Het seizoen is al weer even begonnen en de herfstvakantie komt er aan! Een stormachtige tijd:

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO VRIJWILLIGERS SBPE juli 2013 Vrijwilligers SBPE Pagina 2 Inhoud Inleiding... 4 50+ leest voor... 4 Stagiaires... 4 Gouden handen... 5 Werving... 5

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

De meeste jonge kinderen zijn dol op dieren en willen heel graag een eigen huisdier

De meeste jonge kinderen zijn dol op dieren en willen heel graag een eigen huisdier Marlies Huijzer verzorging wat wil jouw dier? De meeste jonge kinderen zijn dol op dieren en willen heel graag een eigen huisdier om te vertroetelen. Ze denken niet zo na over wat een dier zelf leuk vindt

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE KERST 2009 Beste ouders en verzorgers, Alweer december! De tijd van sinterklaasfeesten op de speelzalen, kerst in het vooruitzicht: kortom

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Ons eerste thema van het jaar is: Ik ben ziek. Het thema slaat goed aan omdat er in deze periode héél veel peuters ziek zijn. We beginnen met een boekje voorlezen:

Nadere informatie

ANALYSE ENQUETE 2016

ANALYSE ENQUETE 2016 ANALYSE ENQUETE 2016 Aantal ontvangen: Van de 120 zijn er 49 enquêtes terug gekomen. -Ceresstraat/ Het Talent: 14..C -Het 17 L -Ommel:0 -Ostade/ Horizon: 8 O - 10..H Onvoldoende wordt gegeven op de volgende

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO INTERNE WERKWIJZE SBPE KLACHTEN juli 2014 Inhoud KLACHTENREGELING... 3 INTERNE KLACHTENREGELING... 3 Doel van de klachtenregeling... 3 Procedure...

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Het einde van het schooljaar nadert, dus tijd voor ons laatste thema: water, wat doe je ermee. Onze themakast hebben we

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE WINTER 2010 Beste ouders en verzorgers, Alweer december! Menig schoentje is al geschilderd, gezet en gevuld. Altijd weer een bijzondere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis Les 10: Hoe zeg ik nee Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten het verschil tussen prettige en onprettige situaties en kunnen deze herkennen. Kinderen weten dat ze onprettige aanrakingen mogen weigeren.

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Willem van Oranje Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Tel. 06 21618656 Email: kindcentrum@wvobarneveld.nl.

Peuterspeelzaal Willem van Oranje Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Tel. 06 21618656 Email: kindcentrum@wvobarneveld.nl. December 2015 Eind. Er komt bijna een eind aan het jaar 2015. We kijken uit naar kerst. Dat we weer mogen gedenken dat de Heere Jezus voor ons naar de aarde is gekomen om onze Redder te zijn! Dat blijft

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? Samenvatting: Er bestaan verjaardagsfeestjes, dansfeestjes, eetfeestjes, pakjesfeestjes, nieuwjaarsfeestjes, geboortefeestjes maar ben jij al eens uitgenodigd voor een neuzenfeest? Een vrolijk boek voor

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?...

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo...... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014 Puk is jarig! Vieren jullie dit met ons mee? Klik hier voor de uitnodiging. Thema: Wat heb jij aan vandaag? Het thema wat heb jij

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief peuterspeelzaal

Nieuwsbrief peuterspeelzaal Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de najaarsnieuwsbrief 2013 van Stichting Spelenderwijs met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters. Graag brengen we u op de hoogte van de laatste

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Info nummer 1. Deze keer in de FreeKids krant: Nieuwe kinderen Moppen Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer!

Info nummer 1. Deze keer in de FreeKids krant: Nieuwe kinderen Moppen Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer! Info nummer 1 Deze keer in de FreeKids krant: Verjaardagen Maand van de Vrede Nieuwe kinderen Moppen Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer! Heel veel lees plezier met de eerste uitgave van de FreeKids

Nadere informatie

Mijn digitale leesrugzak

Mijn digitale leesrugzak Het hele schooljaar heb ik hard gewerkt op school. Een heerlijke lange zomervakantie heb ik zeker verdiend. Ik ben een lezer geworden en wil een lezer blijven. In mijn digitale leesrugzak zitten heel veel

Nadere informatie

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is. SAMENWONEN 1. EXT. ROND HET HUIS - DAG Rond het huis. Judith en Peter zijn aan het verhuizen, er staat een verhuiswagen voor het huis. Judith en Peter lopen vaak heen en weer met dozen. Ze lachen naar

Nadere informatie

Regen. ( 20 oktober 14 november)

Regen. ( 20 oktober 14 november) Regen ( 20 oktober 14 november) In Nederland regent het vaak. Kinderen komen dus van jongs af aan in aanraking met regen. In het thema leren de kinderen allerlei begrippen die met regen te maken hebben.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar.

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar. Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 42 Nieuwsbrief 2 juli 2015 Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

Hoe maak ik een werkstuk?

Hoe maak ik een werkstuk? Hoe maak ik een werkstuk? Stap 1: Onderwerp en vraag Voordat je kunt beginnen met het maken van een werkstuk, moet je natuurlijk een onderwerp kiezen. Als je een onderwerp hebt gekozen ga je bedenken wat

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014

Nieuwsbrief Oktober 2014 Nieuwsbrief Oktober 2014 De volgende editie krijgt u op vrijdag 28 november U kunt de nieuwsbrief per mail ontvangen door u zelf aan te melden op onze website, ook kunt u hem bekijken op de website onder

Nadere informatie

Gefeliciteerd, je hebt ADHD!

Gefeliciteerd, je hebt ADHD! Gefeliciteerd, je hebt ADHD! Eerste druk, augustus 2012 2012 Petra van der Burg-Jansen Illustrator: Roel van Gestel Kaft: Denise Kennedy van Dam & Roel van Gestel Voorwoord: Mw. E. Chatrou, kinder- en

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat

Nadere informatie

Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014. De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly

Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014. De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014 De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly Graag verwijzen we u naar onze site voor meer informatie betreffende

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Hier wonen wij! Bijlagen activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie José Hillen en Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Weekprogramma: 3+ Voorstellen aan puk (naam leeftijd, gezinssamenstelling)

Weekprogramma: 3+ Voorstellen aan puk (naam leeftijd, gezinssamenstelling) Welkom Puk! In dit thema maken de kinderen kennis met Puk. Sommige kinderen kennen Puk al, andere kinderen nog niet. Samen gaan we Puk wegwijs maken in de groep. Samen ontdekken we waar en waarmee we kunnen

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2011 LET OP, nieuwe telefoonnummers diverse speelzalen!!! Beste ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd snel: nog een week en dan

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort?

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort? amersfoort Folder voor ouders van 0-8 jarigen Bezoekadres Heiligenbergerweg 36, 3816 AK Amersfoort T 033 47 94 000, E info@cjgamersfoort.nl I www.cjgamersfoort.nl carta U kunt binnenlopen bij CJG Amersfoort.

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016 Hofbode 18 6 juli 2015 o.a. Schooljaar 2015-2016 Samen beter met ouders Oudergesprekken schooljaar 2015-2016 Zoals u al eerder in de Hofbode hebt kunnen lezen hebben we dit schooljaar met de werkgroep,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Week 5 Datum 27 t/m 31 januari 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ het gezicht van Puk. Spiegeltje in Puk zijn rugzak. Wat is dat nou? 09.20 uur - Voorleesboek: Kikker is

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters.

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie