Kaarten installeren met de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kaarten installeren met de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK"

Transcriptie

1 Kaarten installeren met de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK Met behulp van de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK (Kaarthulp) kunt u uw kaarten bijwerken, nieuwe kaarten installeren of de applicatiesoftware op uw navigatiesysteem bijwerken. De meest recente applicatie wordt standaard samen met de kaart geïnstalleerd. Hierdoor kunt u nieuwe kaarten gebruiken die niet door oude applicaties worden ondersteund. Bovendien wordt standaard een back-up van uw navigatiesysteem gemaakt. Hoewel u deze stap kunt overslaan, raden we u ten zeerste aan een back-up te maken. Anders wordt uw navigatiesysteem mogelijk onbruikbaar als er een fout optreedt. Vereisten voor gebruik van de Kaarthulp Om gebruik te maken van de Kaarthulp hebt u het volgende nodig: Computer (pc) met USB-poort, inclusief de gebruikersrechten om applicatiebestanden te openen Windows XP- of Vista-besturingssysteem TomTom-navigatiesysteem Dockingstation of USB-kabel Een van TomTom WORK met het bestand certificates.zip en de downloadkoppeling naar het ZIP-bestand Updatearchief. Als u niet over deze informatie beschikt, neemt u contact op met TomTom WORK. De Kaarthulp instellen 1 Download het ZIP-bestand Updatearchief naar een map op uw pc via de koppeling in de die u hebt ontvangen van TomTom WORK. 2 Maak een tijdelijke nieuwe map, de updatemap, op een zelf gekozen locatie op uw pc. 3 Pak de inhoud uit van het ZIP-bestand Updatearchief dat u naar de updatemap hebt gedownload. 4 In de updatemap vindt u een map met de naam Cert. Kopieer het bestand certificates.zip vanuit de (die u van TomTom WORK hebt ontvangen) naar de map Cert. 5 Om de Kaarthulp te starten, gaat u naar de updatemap en voert u het bestand ttwmaps.exe uit. (dubbelklik erop).

2 Een bestaande kaart bijwerken of een nieuwe kaart installeren Opmerking - voor de modellen TomTom GO 510 of 710 verwijzen we u naar het onderdeel 'Een opstartbare geheugenkaart (SD-kaart) maken' voordat u verdergaat. 1 Sluit TomTom HOME volledig af (inclusief het HOME-programma in de taakbalk naast de klok). 2 Sluit uw TomTom-navigatiesysteem aan op uw pc door het in het dockingstation voor thuis te plaatsen of door de USB-kabel te gebruiken. Opmerking - voor de modellen 510, 710 en 910 geldt dat u moet controleren of de voedingsadapter is aangesloten op het dockingstation voor thuis. 3 Schakel uw navigatiesysteem in en antwoord bevestigend op de vraag of verbinding met de pc mag worden gemaakt. 4 Sluit alle geopende vensters of programma's die toegang hadden tot uw TomTom-navigatiesysteem nadat u dit op de pc hebt aangesloten. 5 Dubbelklik op ttwmaps.exe om de Kaarthulp te starten vanuit uw updatemap. Opmerking - als u een waarschuwing voor een onbekende uitgever te zien krijgt, klikt u op UITVOEREN. Het softwarevenster TomTom Kaartinstallatiehulp wordt nu weergegeven. 6 Selecteer het model van uw TomTom-navigatiesysteem in de vervolgkeuzelijst Apparaat in stap 1 van de Kaarthulp. In stap 2 van de Kaarthulp wordt de kaart automatisch geselecteerd. Het bestand certificates. zip dat u naar de map Cert hebt gekopieerd (zie het onderwerp 'Instellen van de Kaarthulp') wordt automatisch geselecteerd. In stap 3 van de Kaarthulp wordt de meest recente applicatie voor uw navigatiesysteem automatisch gekozen. Opmerking - we raden u ten zeerste aan de Kaarthulp een back-up van uw navigatiesysteemsoftware te laten maken voordat u de update uitvoert. De back-up wordt standaard in de submap Back-ups van uw updatemap geplaatst. In stap 4 van de Kaarthulp kunt u de backuplocatie wijzigen. Controleer ook of er voldoende vrije ruimte op uw pc is voor de back-up. 7 Klik op Start update om het updateproces te starten. Uw Nuttige Plaatsen blijven behouden en u kunt deze met uw nieuwe kaart blijven gebruiken. Na de geslaagde updateprocedure kunt u de back-up samen met de updatemap verwijderen. Belangrijk! - Koppel uw TomTom-navigatiesysteem tijdens de update niet los van de computer. De update neemt enkele minuten in beslag. Als u dit wel doet, wordt uw TomTom-navigatiesysteem mogelijk onbruikbaar.

3 Een nieuwe applicatie installeren U kunt de Kaarthulp ook gebruiken om alleen een nieuwe applicatie op uw navigatiesysteem te installeren, zonder een kaart bij te werken of te installeren. Hiervoor moet u controleren of de invoervelden Kaart en Kaartcertificaat in stap 2 van de Kaarthulp leeg zijn. 1 Sluit TomTom HOME volledig af (inclusief het HOME-programma in de taakbalk naast de klok). 2 Sluit uw TomTom-navigatiesysteem aan op uw pc door het in het dockingstation voor thuis te plaatsen of door de USB-kabel te gebruiken. Opmerking - voor de modellen 510, 710 en 910 geldt dat u moet controleren of de voedingsadapter is aangesloten op het dockingstation voor thuis. 3 Schakel uw navigatiesysteem in en antwoord bevestigend op de vraag of verbinding met de pc mag worden gemaakt. 4 Sluit alle geopende vensters of programma's die toegang hadden tot uw TomTom-navigatiesysteem nadat u dit op de pc hebt aangesloten. 5 Dubbelklik op ttwmaps.exe om de Kaarthulp te starten vanuit uw updatemap. Opmerking - als u een waarschuwing voor een onbekende uitgever te zien krijgt, klikt u op UITVOEREN. Het softwarevenster TomTom Kaartinstallatiehulp wordt nu weergegeven. 6 Selecteer het model van uw TomTom-navigatiesysteem in de vervolgkeuzelijst Apparaat (stap 1 van de Kaarthulp). Zorg ervoor dat de invoervelden Kaart en Kaartcertificaat in stap 2 van de Kaarthulp leeg zijn. In stap 3 van de Kaarthulp wordt de applicatie automatisch voorgeselecteerd vanuit het archief dat u hebt gedownload. Opmerking - we raden u ten zeerste aan de Kaarthulp een back-up van uw navigatiesysteemsoftware te laten maken voordat u de update uitvoert. De back-up wordt standaard in de submap Back-ups van uw updatemap geplaatst. In stap 4 van de Kaarthulp kunt u de backuplocatie wijzigen. Controleer ook of er voldoende vrije ruimte op uw pc is voor de back-up. 7 Klik op Start update om het updateproces te starten. Na de geslaagde updateprocedure kunt u de back-up samen met de updatemap verwijderen. Belangrijk! - Koppel uw TomTom-navigatiesysteem tijdens de update niet los van de computer, anders wordt uw navigatiesysteem mogelijk onbruikbaar. De update kan enige tijd in beslag nemen.

4 Een opstartbare geheugenkaart (SD-kaart) maken De navigatiesystemen TomTom GO 510/710 hebben geen intern geheugen en hebben een opstartbare geheugenkaart nodig voor gebruik. Als de originele opstartbare geheugenkaart niet voldoende ruimte bevat om een nieuwe kaart te installeren, moet de volledige inhoud van de bestaande geheugenkaart naar een grotere geheugenkaart worden gekopieerd. De nieuwe kaart kan vervolgens op de grotere geheugenkaart worden geïnstalleerd voor gebruik op het navigatiesysteem. Vereisten: Computer (pc) met USB-poort SD-geheugenkaartlezer Lege SD-geheugenkaart van 2 GB voor alle kaarten, behalve de kaart van West- en Midden- Europa (hiervoor is 4 GB vereist) Opmerking - niet alle SD-geheugenkaartformaten worden ondersteund voor gebruik met TomTomnavigatiesystemen. Voor meer informatie over de compatibiliteit van SD-geheugenkaarten gaat u naar Een opstartbare geheugenkaart (SD-kaart) maken: 1 Formatteer uw lege SD-geheugenkaart tot een FAT32-bestandssysteem. 2 Plaats uw originele opstartbare geheugenkaart die u voor uw TomTom-navigatiesysteem gebruikt in de SD-geheugenkaartlezer van uw pc. 3 Kopieer de volledige inhoud van uw originele opstartbare geheugenkaart naar een map op uw pc. Opmerking - deze stap kunt u overslaan als er twee geheugenkaartlezers op uw pc zijn aangesloten. 4 Plaats uw nieuwe, grotere geheugenkaart in de geheugenkaartlezer van uw pc. 5 Start de Kaarthulp door ttwmap.exe uit te voeren. 6 Selecteer de nieuwe, grotere geheugenkaart in de vervolgkeuzelijst Apparaat in stap 1 van de Kaarthulp. 7 Vink Ik wil een opstartbare geheugenkaart maken aan in stap 1 van de Kaarthulp. 8 Klik op Bladeren rechts van Bronafbeelding in stap 1 om de map te selecteren waarnaar u de gehele inhoud van uw originele opstartbare geheugenkaart hebt gekopieerd. Opmerking - als u twee kaartlezers hebt, selecteert u het station waarin de originele opstartbare geheugenkaart zich bevindt. 9 Selecteer uw kaart- en/of applicatie-updates (zie 'Een bestaande kaart bijwerken of een nieuwe kaart installeren' en 'Een nieuwe applicatie installeren'). 10 Klik op Start update om een opstartbare geheugenkaart te maken en de updates te installeren.

5 Een back-up terugzetten (als het update-/installatieproces mislukt) Als het update- of installatieproces is mislukt, moet u de back-up van uw TomTomnavigatiesysteem terugzetten. Als u een back-up van uw navigatiesysteem hebt gemaakt, moeten de back-upbestanden zich in de map bevinden die u in stap 4 hebt opgegeven. De back-up wordt standaard in de submap Back-ups van uw updatemap geplaatst. Zo zet u de back-up van uw navigatiesysteem terug: 1 Zoek in uw back-upmap een map met als naam het serienummer van uw TomTomnavigatiesysteem. Opmerking - u vindt het serienummer aan de onderkant van uw TomTom-navigatiesysteem, links boven het TomTom-logo. 2 Als de back-upmap overeenkomt met het serienummer, sluit u het TomTom-navigatiesysteem aan op uw pc en schakelt u het in. 3 Open Windows Verkenner en selecteer het TomTom-station. Als u zeker weet dat dit inderdaad het TomTom-station is, verwijdert u alle bestanden. Opmerking - u herkent het TomTom-station aan het TomTom-logo. 4 Kopieer de volledige inhoud van de back-upmap met als naam het serienummer van uw TomTomnavigatiesysteem naar het TomTom-station. 6 Schakel het TomTom-navigatiesysteem uit en koppel het los van de pc. Opmerking - als u een opstartbare geheugenkaart (SD-kaart) hebt gemaakt zoals beschreven in 'Een opstartbare geheugenkaart (SD-kaart) maken,' hoeft u geen back-up terug te zetten op uw computer. In dat geval herhaalt u het updateproces zoals beschreven in het onderdeel 'Een opstartbare geheugenkaart (SD-kaart) maken'.

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8 TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Verkorte handleiding Mobile Device Manager

Verkorte handleiding Mobile Device Manager Verkorte handleiding Mobile Device Manager Inhoud Wat is er nieuw 4 Wat is er nieuw?... 4 Info over de Mobile Device Manager 5 Info over de Mobile Device Manager... 5 Updateproces met Mobile Device Manager...

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler:

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Firmware-update voor GoGear SA4RGA Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with: MTxx13

Nadere informatie

Mobile Device Management Gebruikershandleiding

Mobile Device Management Gebruikershandleiding Mobile Device Management Gebruikershandleiding Inhoud Inleiding.......................................................... 3 Een gebruiker aanmaken met toegang tot PRO 83xx/82xx.............. 4 SD-kaartupdates

Nadere informatie

De kaart op uw Garmin navigatiesysteem updaten

De kaart op uw Garmin navigatiesysteem updaten Klik AUB op onderstaande link https://my.garmin.com Zorg ervoor dat uw toestel is aangesloten aan de computer met een USB-kabel voordat u de rest van deze handleiding volgt Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Verkorte handleiding Mobile Device Manager

Verkorte handleiding Mobile Device Manager Verkorte handleiding Mobile Device Manager Inhoud Wat is er nieuw 4 Wat is er nieuw?... 4 Info over de Mobile Device Manager 5 Info over de Mobile Device Manager... 5 Updateproces met Mobile Device Manager...

Nadere informatie

Firmware updaten voor geselecteerde camera s met locatiegegevensondersteuning

Firmware updaten voor geselecteerde camera s met locatiegegevensondersteuning Firmware updaten voor geselecteerde camera s met locatiegegevensondersteuning Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware kunt updaten voor de volgende camera

Nadere informatie

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 11 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone naar Android 4.0.4 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle

Nadere informatie

Apparaten met Device Manager

Apparaten met Device Manager Firmware-update voor GoGear SA4VBE Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with MTxx1339

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik Smartphone kunnen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u een upgrade van de vertekeningscorrectie van de

Nadere informatie

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE Deze instructies helpen je met het updaten van je SYNC 3 systeem naar de nieuwste softwareversie. Tijdens de update kan je gewoon blijven rijden. Het kan zijn dat het systeem

Nadere informatie

Van Navigeerenparkeer naar gps Handleiding voor Garmin

Van Navigeerenparkeer naar gps Handleiding voor Garmin Van Navigeerenparkeer naar gps Handleiding voor Garmin Korte handleiding met stap voor stap screenshots om de locatie van de voorbehouden parkeerplaatsen in te laden op een Garmin gps-toestel. De locaties

Nadere informatie

ROSA software voor de KINDEROPVANG

ROSA software voor de KINDEROPVANG Installeren van ROSA updates ROSA software voor de KINDEROPVANG Kenmerk: ROSA_install_updates_v12.doc 2004-2007 MULDATA Systeem : Installatie Handleiding ROSA pagina: 2 1. Installeren van ROSA updates

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE

INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE Deze instructies helpen je bij het uitvoeren van een SYNC 3 navigatie update. Tijdens de update kun je gewoon blijven rijden met je Ford. Sommige navigatiefuncties, zoals

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Updaten van de firmware voor systeemcamera s, NIKKOR Z-objectieven en compatibele accessoires

Updaten van de firmware voor systeemcamera s, NIKKOR Z-objectieven en compatibele accessoires Updaten van de firmware voor systeemcamera s, NIKKOR Z-objectieven en compatibele accessoires Hartelijk dank voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware updatet voor Nikon

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Philips Phone Manager

Philips Phone Manager 1 Philips Phone Manager Philips streeft ernaar de eigen producten voortdurend te verbeteren, voor de allerbeste gebruikerservaring. Om het telefoonboek, de beltonen en de achtergrond op uw telefoon te

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

BERNINA 700 en 770 Firmware Update

BERNINA 700 en 770 Firmware Update xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx BERNINA 700 en 770 Firmware Update Nota: De instructies leiden je stap-voor-stap doorheen de download en het overbrengen van de firmware

Nadere informatie

De firmware van de digitale SLR-camera updaten

De firmware van de digitale SLR-camera updaten De firmware van de digitale SLR-camera updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of

Nadere informatie

De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten

De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten Hartelijk dank voor het kiezen van een Nikon-product. In deze gids wordt beschreven

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u een upgrade van de vertekeningscorrectie van de

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 5 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe de firmware voor WR-1 en WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het Mac-hulpprogramma voor opnieuw formatteren gebruiken... 1 De software installeren... 4 Harde schijven veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Update procedure Navigatie Grundig M5

Update procedure Navigatie Grundig M5 Update procedure Navigatie Grundig M5 Voor uw navigatie bestaat de mogelijkheid tot updaten. Eenmaal per jaar komt er een nieuwe update beschikbaar. De procedure voor het updaten van uw navigatie vindt

Nadere informatie

Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2)

Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Download de laatste firmware en pak het bestand uit op uw pc met behulp van win zip. Met deze methode kan de reader worden gewist

Nadere informatie

VOOR 7 TOUCHSCREEN-TABLET

VOOR 7 TOUCHSCREEN-TABLET GEVARENWAARSCHUWINGEN CITROËN HANDLEIDING NAVIGATIESYSTEEM VOOR 7 TOUCHSCREEN-TABLET Dit document beschrijft de procedure voor het aankopen, downloaden en installeren van de kaartupdates en databases voor

Nadere informatie

De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten

De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de firmware voor UT-1 communicatie-eenheden moet updaten.

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR HET UPDATEN VAN HET NAVIGATIESYSTEEM

INSTRUCTIES VOOR HET UPDATEN VAN HET NAVIGATIESYSTEEM INSTRUCTIES VOOR HET UPDATEN VAN HET NAVIGATIESYSTEEM Dit document beschrijft de procedure voor het updaten van de software en kaarten via de Peugeot website: http://www.peugeot.be/nl/services-en-accessoires/geconnecteerde-services/update-van-gps-kaarten.html

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

De firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen updaten

De firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen updaten De firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

Nadere informatie

De firmware bijwerken voor de draadloze zender WT 7

De firmware bijwerken voor de draadloze zender WT 7 De firmware bijwerken voor de draadloze zender WT 7 Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware bijwerkt voor de draadloze zender WT 7. Als u niet zeker weet of

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2)

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Download de laatste firmware en pak het bestand uit op uw pc met behulp van win zip. Met deze methode wordt de reader

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Firmware flitser updaten

Firmware flitser updaten Firmware flitser updaten Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware voor Nikon-flitsers bijwerkt. Als u niet zeker bent hoe u de update succesvol kunt uitvoeren,

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u een upgrade van de vertekeningscorrectie van de

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord:

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

CycloAgent Handleiding

CycloAgent Handleiding CycloAgent Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...3 CycloAgent gebruiken...7 Uw apparaat registreren...8 Een back-up maken van

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR "MultiDiag for DiagBox"

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR MultiDiag for DiagBox INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR "MultiDiag for DiagBox" INHOUDSOPGAVE VOORBEREIDING - Voorbereiding van DiagBox - Updaten van de softwareversie van DiagBox - Activeren van Bluetooth (alleen X200/X201) - Bijwerken

Nadere informatie

Installeren driver M-1023Q voor firmware update.

Installeren driver M-1023Q voor firmware update. Installeren driver M-1023Q voor firmware update. 1. Zet vóór de firmware update de USB Foutopsporing mode in de Tablet aan. 2. Pak het update zip pakket uit in een aparte map en ga vanuit die map werken.

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

B IJLAGE F OTO S OVERZETTEN VAN CAMERA NAAR COMPUTER

B IJLAGE F OTO S OVERZETTEN VAN CAMERA NAAR COMPUTER B IJLAGE F OTO S OVERZETTEN VAN CAMERA NAAR COMPUTER Als je foto s wenst te bewerken in Adobe Photoshop Elements moet je deze foto s eerst overzetten van de camera naar de computer Soms wordt er een programma

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

AZO@Home installatie

AZO@Home installatie AZO@Home installatie OPGELET Deze nieuwe technologie kan enkel gebruikt worden op de door Microsoft courant ondersteunde versies van Windows. Momenteel is dit: Windows 7, Windows 8 en 8.1 0. Registratie

Nadere informatie

Updateprocedure in vogelvlucht... 2. Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3. Stap 2: Controle vooraf... 4

Updateprocedure in vogelvlucht... 2. Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3. Stap 2: Controle vooraf... 4 Updatehandleiding versie 2.14 Administratie- en leerlingvolgsysteem LVS2000 Inhoud van dit document: Updateprocedure in vogelvlucht... 2 Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3 Stap 2: Controle vooraf...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

0.0 Berekenen code. ID Berekenaar downloaden. ID Berekenaar kopiëren

0.0 Berekenen code. ID Berekenaar downloaden. ID Berekenaar kopiëren 0.0 Berekenen code ID Berekenaar downloaden Op http://www.sschaats.nl druk/klik op de "ID Berekenaar" om deze te downloaden. Op een android telefoon of tablet, komt het bestand "nl.sschaats.android.codecalculator.apk"

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

In deze handleiding wordt naar ipod touch 5e generatie en iphone 5 verwezen als iphone met Lightning-connector.

In deze handleiding wordt naar ipod touch 5e generatie en iphone 5 verwezen als iphone met Lightning-connector. In deze handleiding wordt naar ipod touch 5e generatie en iphone 5 verwezen als iphone met Lightning-connector. U dient eerst de volgende voorbereidende stappen te nemen om een iphone met Lightning-connector

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Downloaden van de projectbestanden

Downloaden van de projectbestanden 1 Downloaden van de projectbestanden In dit bestand wordt stap voor stap beschreven hoe je de projectbestanden vanaf de website bij dit boek kunt downloaden naar je pc. Als je werkt op een Windowscomputer

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner.

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Zippen Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. Geselecteerde bestanden of mappen kun

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Een route downloaden en kopiëren naar uw TomTom

Hoofdstuk 2 Een route downloaden en kopiëren naar uw TomTom Mocht u een ander type TomTom hebben dan mijn XL Live IQ, dan kan de beschrijving iets afwijken. Hoofdstuk 2 Een route downloaden en kopiëren naar uw TomTom 01. Ga naar een website waar u routes voor uw

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie