Nieuw bij GeuzenMiddenmeer? Nieuw in voetballand?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw bij GeuzenMiddenmeer? Nieuw in voetballand?"

Transcriptie

1 Nieuw bij GeuzenMiddenmeer? Nieuw in voetballand? Ben jij een ouder met een kind dat dolgraag op voetbal wil, maar heb je zelf nooit gevoetbald, niet zo veel verstand van voetbal of zelfs helemaal niets met het spelletje? Dan vind je hier wat essentiële informatie die het je gemakkelijker maken om je weg te vinden binnen de sport, de club en om te kunnen meepraten met je kind. Ook nuttig voor ouders die wel het een en ander van voetbal weten, maar nieuw zijn bij GeuzenMiddenmeer. Inhoud van dit document: 1. De basics over jeugdvoetbal 2. Teamindeling 3. Alles over wedstrijden 4. Overige speelmogelijkheden 5. Typisch GeuzenMiddenmeer 1. De basics over jeugdvoetbal Jeugdvoetbal Voetbal voor kinderen is ingedeeld op leeftijd. Dit heeft de KNVB bepaald. Tot en met seizoen 2015/2016 was het zo: je geboortejaar bepaalt in welk letter-categorie je speelt. De F-jes zijn de kleinste, als je in de A speelt ben je bijna volwassen. Je kind speelt twee jaar in een letter, als eerstejaars en als tweedejaars. Vroeg in het jaar geboren zijn is dus gunstig. Je hebt dan een fysieke voorsprong op kinderen in dezelfde competitie die 10 maanden jonger zijn. Echter, per seizoen 16/17 verandert dit en verdwijnen de letters. Je kind speelt dan in een team dat heet Onder 8 of Onder 9, Onder 10, etc. En daarna een cijfer voor de teamaanduiding. Dus O10-1 of O9-3. Voor iedereen even wennen, maar wel iets eerlijker omdat je maar met kinderen uit één geboortejaar speelt en niet 2 geboortejaren zoals bij de letters.

2 J staat voor jeugd. De jongsten (onder 7) blijven mini s heten. Deze teams spelen nog geen echte wedstrijden. Teamgrootte en speelduur Bij elke leeftijd hoort een teamgrootte, een speelduur en een aantal regels. onder 8 (voorheen F) onder 9 (voorheen F) onder 10 (voorheen E) onder 11 (voorheen E) onder 12 (voorheen D) onder 13 (voorheen D) aantal spelers speelduur 2 x 20 2 x 20 2 x 25 2 x 25 2 x 30 2 x 30 Vanaf O12 krijgen spelers officiële spelerskaarten van de KNVB met pasfoto. Speelniveau en klassen Binnen een categorie heb je klassen. Klassen zijn niveau s waarop de teams in de competitie zijn ingedeeld. Je kind kan dus in het team O9-2 zitten en in de 4 e klasse spelen. Er zijn vele klassen bij de KNVB, 8e tot en met 1e (dit heet categorie B) en daarboven nog de hogere klassen en divisie tot en met de eredivisie.

3 2. Teamindeling Indeling van teams Een club heeft een technisch beleid, uitgevoerd door de technische commissie (TC). Dit gaat over voetbaltechniek, niet over de klussen in het clubhuis. Het technisch beleid bepaalt op welke niveau de teams spelen en maakt met input van coaches en trainers de teamindeling. De centrale uitgangspunten zijn elk speler kan zich ontwikkelen naar vermogen en lekker draaiende teams sociaal en sportief. We willen dat elke speler zich met plezier en naar vermogen kan ontwikkelen. In elke leeftijdscategorie, heeft de club een of twee selectieteams. De overige teams heten breedte-teams. Voor de selectieteams ligt het sportieve ambitieniveau hoger dan voor breedteteams. Bij selectieteams zoeken we spelers die de capaciteiten en de ambitie hebben om binnen de club op een zo hoog mogelijk niveau mee te draaien. Waarbij overigens de individuele ontwikkeling en team- en clubontwikkeling belangrijker blijven dan hoog in de competitie spelen. Van spelers in een selectieteam wordt verwacht dat ze twee keer per week komen trainen, een teamtraining en een techniektraining. De breedteteams krijgen ook twee trainingen, maar de tweede training is facultatief. Teamrollen Elk team bij GeuzenMiddenmeer heeft een aantal ouders nodig die er voor zorgen dat het team draait. Dit is een coach, een teamleider, een scheidsrechter. Dit zijn in principe vaste mensen. Daarnaast zijn er teamtaken die kunnen rouleren, zoals hulptrainer tijdens de trainingen, en op wedstrijddagen scheidsrechter, kantinedienst (af en toe) en bestuurskamerdienst (af en toe). Vanaf O12 is er ook een grensrechter nodig. De coach coacht bij de wedstrijden en is soms ook (hulp)trainer, de teamleider is de contactpersoon tussen club en ouders. Van de teamleider krijg je als ouder te horen waar de volgende wedstrijd is, welke taken er te verdelen zijn en voor welke toernooien het team is ingeschreven.

4 3. Alles over wedstrijden Wedstrijden Kinderen trainen door de weeks en spelen op zaterdagochtend wedstrijden. De ene week thuis op de club, de andere week uit. Meestal in Amsterdam, soms in de dorpen er om heen. Bij thuiswedstrijden zorgt het team zelf voor de scheidsrechter. De club organiseert scheidsrechter-cursussen voor ouders die graag willen leren fluiten. Clubkleding Al onze teams spelen in clubtenue. Deze kleding, bestaande uit een broek en een shirt en kousen krijgt elke speler, dankzij onze hoofdsponsor, gratis uitgereikt aan het begin van het seizoen. Tot vertrek bij de club mag je dit tenue houden. Als het te klein wordt, kan je het omruilen voor een groter tenue. Elke speler zorgt zelf voor scheenbeschermers en schoenen. Dit moeten voetbalschoenen zijn met noppen, geschikt voor kunstgras. Afgelastingen Velden kunnen van kunstgras of echt gras zijn. Soms is een veld te slecht of te gevaarlijk om te bespelen en wordt een wedstrijd afgelast. Deze wordt dan later in het seizoen ingehaald. Velden keuren doet de gemeente op zaterdagochtend. Het kan voorkomen dat het zaterdagochtend droog is, maar dat het in de dag ervoor en de nacht erg veel geregend heeft. Onweer is ook altijd een reden voor afgelasten en bevroren grond ook. Het competitieseizoen De competitie loopt van september tot mei en heeft twee helften. De eerste loopt van september tot januari en de tweede van maart tot en met mei. Tot O11 jaar duurt het seizoen een half jaar, er komt er dus een nieuwe indeling voor de 2e helft. Vanaf O12 jaar speelt je kind een competitie die een heel jaar duurt. Eventueel kan een team halverwege een klasse hoger of een klasse lager worden ingedeeld. Dit moet bij KNVB worden aangevraagd. Alle wedstrijden zijn op zaterdagochtend. Pauzelimo Bij elke club krijgen de kinderen in de rust limonade van de thuisclub. Bij thuiswedstrijden halen de ouders dit in de kantine.

5 Penalties Na elke wedstrijd bij F- en E-teams worden er penalties genomen. Dit is om elke speler nog een kans te geven te scoren, het telt niet mee voor de uitslag die doorgegeven worden aan de KNVB. Vanaf de D (Onder 12) vervallen deze penalties. Uitslagen en standen Na elke wedstrijd geeft de scheidsrechter de uitslag door aan het wedstrijdsecretariaat in de bestuurskamer die het doorgeven aan de KNVB. Vanaf O11 moet de scheidsrechter het zelf invoeren in de computer. Vanaf O11 wordt nl. alles serieuzer. Per seizoen wordt dus één team kampioen. De stand is in te zien op de site van de club en op voetbal.nl op te zoeken. Je ziet dan bijvoorbeeld onderstaande tabel: Toelichting bij een stand: In dit voorbeeld staat GeuzenMiddenmeer bovenaan. E7 heeft 10 wedstrijden gespeeld Gewonnen: 8 wedstrijden Gelijk gespeeld: 1 wedstrijd Verloren: 1 wedstrijd Punten: 25 (3 per gewonnen wedstrijd, 1 per gelijk gespeelde wedstrijd) Gemaakte doelpunten: 52 Doelpunten tegen: 19 Punten in mindering: 0 (dit krijg je als je niet op komt dagen bij een wedstrijd) Als één van onze teams kampioen wordt, wordt dit team gehuldigd tijdens de kampioenparade op het Sixentoernooi in juni. De app van voetbal.nl op je smartphone is heel handig voor het bekijken van het speelschema, standen, uitslagen etc. van je eigen (of andere) team.

6 Nacompetitie Teams kunnen promoveren naar een hogere klasse en degraderen naar een lagere klasse. Eindig je op de eerste plek dan ben je verzekerd van promotie. Eindig je op de 2e plek dan speel je in de na-competitie nog tegen de club die op de een-na-laatste plek eindigde in de klasse hoger. 4. Overige speelmogelijkheden De teams kunnen naast de competitiewedstrijden ook op andere dagen laten zien wat ze kunnen: Vriendschappelijke wedstrijden Je kunt een andere (buur)club vragen voor een vriendschappelijke wedstrijd, bijvoorbeeld op je trainingstijd. Toernooien Toernooien zijn evenementen die een club organiseert. Alle eigen teams van een bepaalde leeftijd doen altijd mee en spelen op die dag meerdere wedstrijden tegen bekende en onbekende gastteams. Sommige clubs organiseren er nog extra entertainment om heen, zoals voetbalspelletjes of een loterij om de clubklas te spekken. Er worden vaak mooie bekers en vaantjes uitgereikt, dat vinden de kinderen erg leuk. Elke club wil graag voldoende teams om hun toernooi een succes te laten zijn, onze teams doen meestal mee aan 2 a 3 toernooien, naast het eigen thuistoernooi. GeuzenMiddenmeer organiseert haar toernooien in mei en juni. Ze zijn altijd erg leuk en er zijn altijd handjes nodig in de voorbereiding en op de dag zelf. Bekertoernooi Aan het begin van het seizoen, zijn er nog geen wedstrijden. De selectieteams worden dan ingeschreven voor de bekercompetitie die al vroeg begint. Dit is een competitie, met de opzet van een toernooi, dat wil zeggen eerst wedstrijden in een poule en daarna de regel wie wint gaat door, wie verliest is klaar.

7 5. Typisch GeuzenMiddenmeer Kengetallen van GeuzenMiddenmeer: Aantal leden: 1000 Aantal jeugdteams: 40, waarvan 8 meisjesteams Aantal seniorenteams: 24, waarvan 3 damesteams Aantal veteranenteams: 6, waarvan 2 damesteams Aantal velden: 4 waarvan 2 kunstgras en 2 gewoon gras Aantal vrijwilligers: ca. 50 clubvrijwilligers en per team ca. 5 vrijwilligers In Amsterdam zijn wij één van de ca. 50 clubs en één van de grotere. Zoals elke vereniging heeft ook GeuzenMiddenmeer een bestuur, vele commissies en individuele vrijwilligerstaken. Daarnaast heeft onze club een aantal betaalde krachten, professionals dus. Dit zijn de hoofd jeugdopleiding, Rob Overkleeft en de pupillencoördinator, Carlos Alarcon Vidal. De belangrijkste rollen binnen de club: Bestuur: Om het geheel aan taken en werkzaamheden van de club te stroomlijnen heeft GeuzenMiddenmeer een bestuur van 7 personen. Elk bestuurslid beheert een portefeuille en is eindverantwoordelijk voor alle taken die daarbinnen vallen. Voorzitter (Algemene Zaken): Odie Strüwer Secretaris: Jan van der Pol Penningmeester: Paul Roosendaal Bestuurslid Communicatie: Roy Wismeijer Bestuurslid Jeugd: Maarten Delvaux Bestuurslid Senioren: Quirijn Reestman Bestuurslid Accommodatie: Dorothée Meyer Bestuurslid Voetbalzaken: vacature Overzicht taken en bestuursportefeuilles:

8 Trainers: korte beschrijving volgt Hulptrainers: korte beschrijving volgt Lettercoördinatoren: voor een (voormalige) Lettergroep (en vanaf 2016 dus voor twee Onder-... categorieën) fungeert de lettercoördinator als schakel tussen teams (meestal via de teamleider) en het jeugdbestuur, technische commissie, etc. Door het hele jaar zijn zij het eerste aanspreekpunt voor (teamleiders van) hun teams, maar de belangrijkste rol ligt in het samenstellen van de breedteteams voor het volgende seizoen voor hun twee Onder-... categorieën. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het informeren en op weg helpen binnen de club van (ouders van) nieuwe jeugdspelers. Teamleider: de teamleider regelt alle organisatorische zaken voor zijn/haar team. Daarbij gaat het om informeren van ouders en spelers over wedstrijden, zorgen voor voldoende spelers en eventuele invallers, teammaterialen, de spelerspassen. Kortom: alles wat te maken heeft met het team buiten het veld.

9 Coach: de coach is verantwoordelijk voor alles met betrekking tot het team binnen het veld. Dat betreft de opstelling, wisselen, aanwijzingen tijdens de wedstrijd en in de rust. Bij sommige teams is de coach ook degene die de trainingen van het team verzorgt. Scheidsrechters Uitgangspunt is dat de teams zelf een scheidsrechter leveren om de wedstrijd in goede banen te leiden. GeuzenMiddenmeer verzorgt trainingen en opleidingen om de vrijwilligers verder te helpen en de kwaliteit van de arbitrage te verbeteren. Om zoveel mogelijk gediplomeerde scheidsrechters te krijgen, worden bij voldoende animo cursussen georganiseerd voor : pupillenscheidsrechters en verenigingscheidsrechters. Naast één of meer avonden les in de kantine en op het veld, word je door beoordeeld door een ervaren scheidsrechter bij het fluiten van een paar wedstrijden. Als je alle onderdelen volgt, krijg je ook een officieel KNVB diploma. Ook organiseert GeuzenMiddenmeer regelmatig een avond voor assistent-scheidsrechters (grensrechters, die zijn verplicht bij spelen op groot veld vanaf de D (onder 12 of O-13)). Commissies Geen club kan zonder commissies, ook GeuzenMiddenmeer kent er vele, waaronder technische commissie, toernooicommissie, sponsorcommissie, participatiecommissie, communicatiecommissie, kantinecommissie, accomodatiecommissie, scheidsrechtercommissie en de redactie voor website en social media. Veel commissies kunnen nieuwe leden gebruiken. Een leuke manier om de club van je kind beter te leren kennen en de club te helpen goed te functioneren! Daarnaast zijn er twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld door het bestuur waarmee contact kan worden opgenomen in geval er vragen zijn of problemen rond grensoverschrijdend gedrag binnen de voetbalclub. Hier lees je meer over de commissies. <<Link toevoegen>> Club van 50 De club van 50 is een groep club-supporters die jaarlijks 50 betalen om de club te steunen. Dit kan ook je opa zijn! Op het erebord in de kantine staan alle leden vermeld. Het is dus geen geheime club waar maar 50 mensen lid van zijn ;-)

10 Sixentoernooi Het jaarlijkse toernooi voor alle niveau s bij GeuzenMiddenmeer heet het Sixentoernooi. De teams spelen dan 6 tegen 6. Het is een familie- en vriendentoernooi met vier categorieën: 1. Prestatie 2. Recreatie (vanaf 16 jaar) 3. Junioren (12 tot 16 jaar) 4. Pupillen voor mixteams met vaders, moeders, opa s, oma s, buurmannen en jeugdspelers Op deze feestelijke dag worden ook alle teams die kampioen zijn geworden geëerd in de kampioenenparade. Evenementen op de club Op GeuzenMiddenmeer worden regelmatig in schoolvakanties voetbaldagen georganiseerd samen met een evenementenbureau. Leuk voor leden en hun vriendjes en vriendinnetjes. De hele dag voetballen, spelletjes doen en techniek verbeteren. Kijk hier voor meer informatie over zulke evenementen: Verder lezen Meer info over spelregels Als je meer wilt weten van de officiële spelregels (die verschillen per leeftijdscategorie, groot- of klein speelveld en hoe je speelt in de competitie) dan kan je de regels vinden bij onder scheidsrechters, daarna spelregels. Daar vind je in begrijpelijk Nederlands een uitleg van de spelregels in begrijpelijk taal, een top 22 van spelsituaties en kan je zelf ook een voetbalspelregeltest doen! Wil de precieze spelregels weten, dan kan je ook de officiële spelregels downloaden. Overigens is er ook op de site van GeuzenMiddenmeer aandacht voor scheidsrechterszaken: Spelregelbewijs Vanaf het tweedejaars B-niveau (onder O-17) moeten spelers ook een spelregelbewijs halen, voordat ze mogen voetballen. De gedachte daarachter: een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in én begrip voor beslissingen van de scheidsrechter. Het

11 kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Tot slot, als je meer wilt lezen, dit zijn leuke boeken voor je kind of jezelf: Snelle Jelle: De effies: Moeders langs de lijn: sport/flypage/72-moeders-langs-de-lijn.html?sef=hcfp

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over de Teamindeling en het schema voor de start van het nieuwe seizoen

Alles wat u wilt weten over de Teamindeling en het schema voor de start van het nieuwe seizoen Alles wat u wilt weten over de Teamindeling 2014 2015 en het schema voor de start van het nieuwe seizoen Inleiding Het nu volgende document bevat een en ander over de teamindeling bij Geuzenmiddenmeer

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. de Meer. Augustus 2008

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. de Meer. Augustus 2008 Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. de Meer Augustus 2008 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Organisatie jeugdafdeling 4-6 Organigram S.V. De Meer 7 Communicatie 8-9 De teams 10 Informatie over trainingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jeugdleider bij vv Nieuw Roden

Inhoudsopgave. Jeugdleider bij vv Nieuw Roden Handleiding Jeugdleiders vv Nieuw Roden 2015/2016 Inhoudsopgave Jeugdleider bij vv Nieuw Roden 1. Voor aanvang van de competitie 1.1. Algemene informatie 1.2. Materialen en kleiding 1.3. Afspraken met

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 Beste sportvrienden, Dit jaar wordt voor de 31 e keer het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Hellendoorn georganiseerd. De organisatie

Nadere informatie

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur Henri Wolf, versie 1.0, 21-03-2015 Agenda 1. Introductie 2. Seizoen 2015-2016 voor F-pupillen 3. Voetballen in de

Nadere informatie

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. De Meer. Augustus 2009

Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. De Meer. Augustus 2009 Informatiebrochure Jeugdteams Voetbalclub S.V. De Meer Augustus 2009 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Organisatie jeugdafdeling 4-8 Contributie 8 Organigram S.V. De Meer 9 Communicatie 10-11 De teams 12 Informatie

Nadere informatie

Waar deze avond voor is bedoeld.

Waar deze avond voor is bedoeld. Welkom Waar deze avond voor is bedoeld. -Wij willen informeren -Wij willen enthousiasmeren -Wij willen feedback krijgen -Wij willen met een goed gevoel naar huis gaan Gezamenlijke jeugdafdeling Hoe ziet

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden...

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden... JEUGD INFOBOEKJE Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Wedstrijdprogramma... 3 3. Thuiswedstrijden... 3 4. Uitwedstrijden... 4 5. Afgelaste wedstrijden... 4 6. Afmelden... 5 7. Verjaardagen... 5 8. Speciale activiteiten...

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 van 2016

Nieuwsbrief nummer 4 van 2016 Nieuwsbrief nummer 4 van 2016 Het nieuwe seizoen gaat weer van start. We staan weer te popelen. Er zijn een hoop nieuwigheden en dingen die in de zomerstop gebeurd of besloten zijn. Via deze eerste nieuwsbrief

Nadere informatie

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleidersmap FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleider bij FC Blauw-Wit Amsterdam FC Blauw-Wit Amsterdam streeft naar het ontplooien van talenten en het verbinden van mensen uit Amsterdam die plezier hebben

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2016 2017 Versie 1.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Informatieboekje. Seizoen Informatie voor (nieuwe) jeugdleden en hun ouders. september 2015

Informatieboekje. Seizoen Informatie voor (nieuwe) jeugdleden en hun ouders. september 2015 Informatieboekje Seizoen 2015-2016 Informatie voor (nieuwe) jeugdleden en hun ouders september 2015 1 2 Inhoudsopgave Van de jeugdvoorzitter pag 4 Welkom bij vv ESTO pag 6 Indeling jeugd pag 8 Trainen,

Nadere informatie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Kick off V.O.C. jeugdvoetbal 2018-2019 3 September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Agenda Opening Seizoenen in cijfers Jeugdvoetbalorganisatie Jeugdvoetbal - organisatorisch Jeugdvoetbal - technisch

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2017 2018 Versie 2.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Programma 3 e editie van De Davelaar Sport Cup Donderdag 13 augustus en Zaterdag 15 augustus Georganiseerd door vv De Merino s

Programma 3 e editie van De Davelaar Sport Cup Donderdag 13 augustus en Zaterdag 15 augustus Georganiseerd door vv De Merino s Programma 3 e editie van De Davelaar Sport Cup Donderdag 13 augustus en Zaterdag 15 augustus Georganiseerd door vv De Merino s Sportpark De Groene Velden 1 1 Beste sportvrienden, De toernooicommissie heet

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 Beste meisjes en jongens, Het hele jaar door zijn er allerlei sportieve evenementen in onze gemeente. We zijn niet voor niets tot sportgemeente

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe leden

Informatiebrief nieuwe leden Informatiebrief nieuwe leden C.V. Wieringermeer opgericht 24 augustus 1956 Welkom bij C.V. Wieringermeer! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor C.V. Wieringermeer en hopen dat je je snel thuis voelt bij

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 s.v. A.W.C. Wijchen info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? s.v. A.W.C. Wijchen 280 pupillen (31 teams) 240 junioren (16 teams) 180

Nadere informatie

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs de Cup met de kleine oren De is in het seizoen 20122013 gewonnen door: Soccer Boys voor C junioren en D, E en F pupillen Sportvereniging T.O.G.B. Voetbalvereniging C.V.V. Berkel Sportpark Het Hoge Land

Nadere informatie

Handboek voor SV Orion Jeugdleiders

Handboek voor SV Orion Jeugdleiders Handboek voor SV Orion Jeugdleiders Versie: 6 september 2016 Door: Jeugdcommissie SV Orion Contactpersoon: Gerrit Spronk Op- en aanmerking graag aan Gerrit via mail naar c-coordinator@sv-orion.nl 1. Handboek

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop!

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop! Informatieavond vv Sweel Plezier en ontwikkeling voorop! Wat bespreken we vanavond: Organisatie jeugdvoetbal vv Sweel Clubregels voor jeugdspelers vv Sweel Clubregels voor ouders van jeugdspelers Introductie

Nadere informatie

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie:

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie: INFORMATIEBOEKJE 2015 Welkom! Bij deze heten we je van harte welkom bij GAVC. We hopen dat je binnen onze vereniging vindt wat je zoekt en dat je nog jaren met veel plezier lid bent van onze vereniging.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! 4 september 2019

Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey door de jaren heen

Nadere informatie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie Informatieboekje Voetbalvereniging Sporting Krommenie Sporting Krommenie, een Zaanse voetbalvereniging, opgericht op 28 mei 1999 (fusie GVO/KVV) Sportcomplex Provily Sportpark Tel. clubgebouw: 075 628

Nadere informatie

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Augustus 2014 Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Sport Combinatie Badhoevedorp (SCB) heeft in de afgelopen jaren bij het voetbal bij de jeugd een enorme groei en ontwikkeling

Nadere informatie

Regels en afspraken jeugd vv de Weide

Regels en afspraken jeugd vv de Weide Regels en afspraken jeugd vv de Weide 2018-2021 Inhoud Review... 2 Inleiding... 2 Regels en afspraken... 2 Teams... 2 Methode van indeling (selectie)teams... 2 Training/wedstrijden... 3 What s app... 3

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

Algemene informatie E en F categorie

Algemene informatie E en F categorie Algemene informatie E en F categorie 7-jarigen spelen in de F-categorie. Je speelt in een vast team van 8 meisjes of jongens. Er is 1 keer per week training (meestal op woensdag) en 1 keer per week een

Nadere informatie

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015 Welkom bij Olympia 22 augustus 2015 In#2013#ontwikkeld#door#Olympia# Ini6a6ef#werkgroep#spor6viteit#&#respect# Doel:#bevorderen#goede#start#seizoen#en#spor6ef#gedrag# # Hoe?# C Elkaar#leren#kennen#en#kunnen#vinden#

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Organisatie Jeugdafdeling

Organisatie Jeugdafdeling van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail jeugd@vvroden.nl versienummer 1.0 datum 9-9-2018 ons kenmerk Organisatie Jeugdafdeling 2018-2019 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Organisatie Jeugdafdeling

Nadere informatie

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig TAKEN TEAMLEIDER(S) Wat moet een team zonder een teamleider? Zeker bij de jeugd is een teamleider onontbeerlijk. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat ouders deze taak op

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe leden

Informatiefolder nieuwe leden Informatiefolder nieuwe leden Welkom bij V.V. Viola! Wat leuk dat je interesse hebt in V.V. Viola! In deze informatie folder staat alle informatie die je nodig hebt als je lid wilt worden bij Viola. Ook

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. jeugdleden SDV BARNEVELD

INFORMATIEBOEKJE. jeugdleden SDV BARNEVELD nformatieboekje INFORMATIEBOEKJE jeugdleden SDV BARNEVELD 1. Voetballen bij SDV Barneveld INHOUDSOPGAVE 1.1. Voorwoord 1. Voetballen bij SDV Barneveld 2 1.1. Voorwoord 2 Hartelijk welkom bij SDV Barneveld.

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Informatieavond teamleiders

Informatieavond teamleiders Agenda 14 december Informatieavond teamleiders 2017-2018 28 juni 2017 Jeugdcoordinatie Sigrid Verleun (voorzitter en JO8) Esther Tessemaker (JO9) Wouter Koopman (JO11) Serge Noordover (JO13) Jacqueline

Nadere informatie

INFORMATIE NIEUWE LEDEN

INFORMATIE NIEUWE LEDEN INFORMATIE NIEUWE LEDEN vv Volta Lelystad Datum : 23 november 2014 Versie : 1.0 Status : definitief Auteur(s) : Erik Rombout Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DE VERENIGING... 4 2.1 BESTUUR... 4 2.2 COMMISSIES...

Nadere informatie

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Welkom De vereniging DVG Organisatie DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van

Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van Almeerse Sport Club Waterwijk Sportpark Rie Mastenbroek Postbus 1130 1300 BC Almere Telefoon 036-5343678 Beste spelers, ouders en begeleiders,

Nadere informatie

SARTO Seizoen 2012/2013

SARTO Seizoen 2012/2013 SARTO Seizoen 2012/2013 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden 21 augustus 2012 Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie

Nadere informatie

Welkom bij Concordia. DSV Concordia. Informatie voor nieuwe leden

Welkom bij Concordia. DSV Concordia. Informatie voor nieuwe leden Welkom bij Concordia Uw kind is net lid geworden van Concordia of overweegt dat te doen. Dan is de vereniging (en misschien ook het voetbal) nieuw voor u. Met dit informatieboekje willen we u graag snel

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage

Beleidsplan Arbitrage 2014-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling van het plan 4 3. Organisatie en structuur 5 4. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6 5. Organisatie wedstrijddagen 7 6. Werving, selectie en

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE ZWEEF. Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken.

WELKOM BIJ DE ZWEEF. Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken. WELKOM BIJ DE ZWEEF Bij De Zweef gebeurt heel veel. Dit boekje geeft antwoord op vragen van ouders en info over regels en afspraken. Voorjaar 2019 1 Aanwezig Activiteiten Afmelden Alcohol Appgroep Begeleiding

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

OSB 3 Marketingplan. Naam: Juan Aarts Studentnummer: Klas: POLO School: Fontys Sporthogeschool Eindhoven

OSB 3 Marketingplan. Naam: Juan Aarts Studentnummer: Klas: POLO School: Fontys Sporthogeschool Eindhoven OSB 3 Marketingplan Naam: Juan Aarts Studentnummer: 2164265 Klas: POLO School: Fontys Sporthogeschool Eindhoven Inhoud 4. Marketingplan... 3 4.1 Inleiding en doelstelling... 3 4.2 Situatieanalyse... 3

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen WEDSTRIJDZAKEN AWC Seizoen 2017 2018 Wie doet wat? Gerhard Coenders: sportlinkbeheerder, KNVB contactpersoon, eindverantwoordelijk wedstrijdzaken. Jurgen van de Groes: wedstrijdzaken senioren, contactpersoon

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Sportclub Purmerland Beleidsplan voor de seizoenen

Sportclub Purmerland Beleidsplan voor de seizoenen Sportclub Purmerland Beleidsplan voor de seizoenen 2013 2018 Voetballen met plezier en ambitie Versie Datum Akkoord 3.0 voor publicatie 01 oktober 2013 30 juli 2013 1 1. Inhoud 2. Beleidsplan SC Purmerland

Nadere informatie

Kick-off dag 25 augustus 2018

Kick-off dag 25 augustus 2018 Kick-off dag 25 augustus 2018 Versie 1.8 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Reglement Toernooi... 4 Deelnemende teams en kleedkamers... 6 Keepershandschoenen... 8 Foto s... 9 Plattegrond JVC Cuijk... 11 Spelinstructies...

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Het BFC D&C toernooi. Zaterdag 23 mei 2015. Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648.

Het BFC D&C toernooi. Zaterdag 23 mei 2015. Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648. Het BFC D&C toernooi Zaterdag 23 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC D&C Toernooi, zaterdag 23 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden, Namens

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

Het BFC D&C toernooi. Zaterdag 16 mei 2015. Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648.

Het BFC D&C toernooi. Zaterdag 16 mei 2015. Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648. Het BFC D&C toernooi Zaterdag 16 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC D&C Toernooi, zaterdag 16 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden, Namens

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648 Het BFC toernooi Zaterdag 28 mei 2016 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648 Email: toernooienbfc@live.nl Bussum, mei 2016 Beste sportvrienden, Namens BFC van harte welkom op ons sportcomplex.

Nadere informatie

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden Informatie voor leden WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016 In dit boekje tref je, als nieuw lid van de voetbalvereniging Rhelico, de eerste algemene informatie aan om je een beetje wegwijs te maken. Het is

Nadere informatie

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal,

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal, Alle jeugdteams Agenda Opening Inloopspreekuur en informatie Papendal JC Voetbal + TC VOG beleid Jeugdscheidsrechters Beuningse Boys Website /Informatie Jeugdleiders en trainers Activiteiten Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Informatieboekje s.v. Hatto-Heim

Informatieboekje s.v. Hatto-Heim Informatieboekje s.v. Hatto-Heim Seizoen 2018 / 2019 Je bent in beeld als je bij Hatto Heim speelt Welkom bij s.v. Hatto-Heim! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor s.v. Hatto-Heim en hopen dat jij je

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Noordwijk Seizoen Informatieboekje voor ouders en spelers

Voetbal Vereniging Noordwijk Seizoen Informatieboekje voor ouders en spelers Voetbal Vereniging Noordwijk Seizoen 2018 2019 Informatieboekje voor ouders en spelers Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De Voetbal Vereniging Noordwijk... 4 1.1 Vv Noordwijk, een club met historie... 4

Nadere informatie

op sportpark in Oploo het officiële startschot plaats van de samenwerking.

op sportpark in Oploo het officiële startschot plaats van de samenwerking. Samen verder... Inleiding Vorig jaar juli hebben de besturen van Excellent, Westerbeekse Boys en SVS besloten tot een samenwerking van de jeugdafdelingen met ingang van het seizoen 2017/2018. In bijeenkomsten

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2013

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2013 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2013 Beste sportvrienden, Voor de 27e keer in haar bestaan organiseert de H.V.C. (Hellendoornse Voetbal Clubs) weer het schoolvoetbaltoernooi.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017

1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017 1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017 Donderdag 25 mei 2017 MO11 en MO13: 9:00-12:00 uur MO15 en MO17 13:30-17:15 uur Beste voetbalsters / sportvriendinnen, Meiden en vrouwen brengen spelplezier, harmonie

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie