Dit is het verhaal van Umeshi, één van de 2 miljoen ex-leprapatiënten met een handicap. Vijf jaar geleden leerde de Leprastichting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit is het verhaal van Umeshi, één van de 2 miljoen ex-leprapatiënten met een handicap. Vijf jaar geleden leerde de Leprastichting"

Transcriptie

1 jaarverslag 2010 Dit is het verhaal van Umeshi, één van de 2 miljoen ex-leprapatiënten met een handicap. Vijf jaar geleden leerde de Leprastichting haar kennen als meisje met een grote lepravlek in haar gezicht. sindsdien is ze intensief behandeld en gaat het steeds beter met haar.

2 Ik zou graag eens voor al mijn vrienden koken, maar niet iedereen durft bij mij te eten inhoudsopgave in dit jaarverslag leest u over de status van lepra (pag. 4-5), over de projecten die de Leprastichting steunt (pag. 6-7), de partners waarmee de Leprastichting samenwerkt (pag. 8-9), hoe met de financiële middelen is omgegaan (pag ), wat de plannen zijn voor de toekomst (pag ) en zijn belangrijke feiten en cijfers op een rij gezet (pag ). Over de onderstreepte woorden vindt u meer informatie op

3 VOORWOORD 3 Het aantal nieuwe leprapatiënten is de afgelopen veertig jaar enorm gedaald. Maar nog steeds raken nieuwe patiënten gehandicapt door lepra. En dat vinden wij onnodig. De Leprastichting heeft een droom: de komende twintig jaar willen wij lepra als verminkende ziekte onder controle krijgen. Als we nu alles op alles zetten, kunnen we in twintig jaar écht een stap voorwaarts maken. Door training van nóg meer artsen en gezondheidswerkers en door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar betere opsporingstechnieken, zal de kans op handicaps bij leprapatiënten aanzienlijk dalen. Om deze stap te kunnen zetten hebben we hulp nodig. De extra inspanning om écht iets te bereiken kost uiteraard geld, maar levert zichtbaar veel op. Bedenkt u zich eens: als leprapatiënten niet meer verminkt raken door de ziekte, dan hebben ze ook geen last meer van het afschuwelijke stigma. Ze kunnen bij hun familie blijven wonen, raken hun baan niet kwijt, verliezen het contact met hun kinderen niet. De lichamelijke effecten van lepra kunnen verschrikkelijk zijn, maar het stigma waar veel gehandicapte ex-leprapatiënten mee te maken krijgen, is nog zoveel erger. Als leprapatiënten niet langer gehandicapt raken en geen last meer hebben van het stigma, dan is lepra een ziekte als veel andere ziektes: je gaat naar de dokter, krijgt je behandeling en gaat verder met je leven. Dit is wat we willen bereiken, voor alle leprapatiënten. Dat is ook wat we kúnnen bereiken. Samen! Max van den Berg, voorzitter Leprastichting Jan van Berkel, directeur Leprastichting

4 Vergroeid in een bescheiden huisje in nepal woont de 19-jarige Umeshi met haar man en twee kinderen. De vlek in haar gezicht is dankzij de behandelingen van de Leprastichting inmiddels helemaal verdwenen, haar vingers zijn nog vergroeid. Dat maakt sommige activiteiten in het dagelijks leven moeilijk.

5 STATUS 5 In 2010 zijn meer dan nieuwe leprapatiënten behandeld met steun van de Leprastichting In 1967, het jaar waarin de Leprastichting werd opgericht, waren er wél medicijnen, maar kon lepra nog terugkomen. Verminking kon toen moeilijk worden voorkomen. Dat is nu anders. In 2010 hield slechts een klein deel van alle nieuwe leprapatiënten blijvende handicaps over aan de ziekte. Bij zes procent gaat het om zichtbare handicaps, bij nog eens zes procent om beperkingen die niet zichtbaar zijn, zoals gevoelloze handen of voeten. Dankzij MDT, een succesvolle mix van antibiotica, is elke leprapatiënt binnen zes tot twaalf maanden genezen. Niet alleen nieuwe leprapatiënten hebben onze aandacht. Wereldwijd zijn ruim twee miljoen mensen gehandicapt door lepra. Deze mensen hebben te maken met het stigma rond de ziekte. Ook zij die genezen zijn en niet meer besmettelijk voor hun omgeving, krijgen te maken met uitsluiting en discriminatie, of plaatsen zichzelf buiten de samenleving. In 2010 werden in Indonesië 299 hersteloperaties uitgevoerd om zichtbare handicaps te herstellen. Aantal nieuwe leprapatiënten wereldwijd Lepra is een lastige ziekte met een zeer lange incubatietijd. Het duurt vaak jaren voordat een patiënt de eerste verschijnselen ervaart. Een vaccin bestaat niet en is op korte termijn ook niet te verwachten. We weten het aantal nieuwe patiënten flink terug te dringen, maar we moeten alert blijven. Als we ophouden lepra actief te bestrijden, zijn we binnen de kortste keren terug bij af.

6 Moeder in 2005 overleed de zus van Umeshi. sindsdien zorgt Umeshi voor haar nichtje Monica. Ook werd ze zelf moeder. haar zoon nikesh is inmiddels drie jaar oud. Beide kinderen doen zo veel mogelijk zelf. het dichtknopen van kleding en het maken van vlechten is voor Umeshi lastig.

7 PROJECTEN 7 We bieden meer dan fysiotherapie om kromgegroeide vingers weer soepel te krijgen Als de bestrijding van lepra aansluit bij de cultuur en gebruiken van een land kun je effectief zijn. Op het platteland van Nigeria - waar in 2010 in totaal nieuwe leprapatiënten zijn opgespoord - reizen we daarom met een toegankelijk en opvallend poppentheater langs de dorpen. De levensgrote poppen uit het theater zijn vermakelijk en hebben ondertussen een educatieve functie: angst wegnemen en het stigma verminderen. In Nigeria werpt dat zijn vruchten af. In Vietnam - waar 99 van 359 nieuwe leprapatiënten al zichtbare of onzichtbare handicaps hadden - concentreren we ons juist op revalidatie. Wanneer lepra wordt gediagnosticeerd, heeft twintig procent van de leprapatiënten daar al zichtbare handicaps. Niet alleen bieden we fysiotherapie om kromgegroeide vingers weer soepel te krijgen, ook worden er protheses en aangepast schoeisel gemaakt. Met de projecten die de Leprastichting steunt, wordt ruim driekwart van de gehandicapte leprapatiënten in dit land bereikt. Een hoog percentage, maar het kan en moet nog beter, vinden wij. Revalidatie is één van onze speerpunten de aankomende tijd, wereldwijd. De Leprastichting wil meer gehandicapte ex-leprapatiënten bereiken met revalidatie, om hen een zo normaal mogelijk leven te bieden. Door inzet van de Laurentiusschool uit Breda en de stichting Van Lennep-Bartels gaan in Indiase lepradorpen nu 446 kinderen van leprapatiënten naar school. Helaas zijn er in andere dorpen nog 558 kinderen voor wie dat niet mogelijk is, een uitdaging voor de toekomst. Ook scholieren zijn nog steeds erg belangrijk voor de Leprastichting. De Laurentiusschool in Breda heeft inmiddels 36 keer actie gevoerd voor de Leprastichting. In 2010 haalden de scholieren het recordbedrag van ,60 euro op. Sinds 2009 worden de bijdragen van de Laurentiusschool besteed in India, waar kinderen van ex-leprapatiënten de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan. Dit is belangrijk, omdat door het stigma kinderen en kleinkinderen van leprapatiënten vaak van school worden geweerd.

8 sociale controle naast een individueel traject met een arts van de Leprastichting, maakt Umeshi deel uit van een van de zestig zelfzorggroepen in nepal. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten controleren ze elkaars handen en voeten op wonden en infecties en stimuleren ze elkaar om deze goed te verzorgen.

9 PARTNERS 9 Sinds 2006 investeerde de Turing Foundation euro om lepra nóg effectiever te bestrijden Partners in de strijd tegen lepra zijn onmisbaar. Voor financiële steun, maar ook voor advies en samenwerking. Waardevolle hulp komt soms uit een onverwachte hoek. In 2006 werden we verrast door de Turing Foundation, met de boodschap dat ze een miljoen euro wilden investeren om lepra nóg effectiever te bestrijden. In 2008 stelden de Turing Foundation en de Leprastichting een overeenkomst op over wetenschappelijk onderzoek naar lepra. De Turing Foundation heeft een aantal onderzoeken geselecteerd die aansluiten bij haar doelstelling en financiert de helft van de kosten. Andere belangrijke partners vormen onze kringen van vrijwilligers. In 2010 hebben zij met collectes euro opgehaald. In Deventer is er de Leprawinkel, met tweedehands spullen. De vrijwilligers uit Deventer hebben in euro ingezameld voor onze projecten in Nigeria. Medici, projectleiders en wetenschappelijk onderzoekers spelen een belangrijke rol in de strijd tegen lepra. Maar zonder de vele donateurs zou de Leprastichting haar werk niet kunnen doen. De zeven miljoen euro die jaarlijks nodig is, wordt vrijwel geheel bijeengebracht door de donateurs. Daarnaast vormen de jongeren die de afgelopen jaren lepradorpen hebben bezocht belangrijke nieuwe ambassadeurs. Zij zetten zich belangeloos in om ons verhaal door te vertellen. Ook de Nationale Postcode Loterij is een onmisbare partner. Jaarlijks krijgt de Leprastichting euro, vrij te besteden aan lepraprojecten. Het Nederlandse Burgemeesters Elftal (NBE) tenslotte, heeft met sponsorbedragen in 22 jaar ruim euro opgehaald voor de Leprastichting.

10 Fijne motoriek Volgend jaar gaat nikesh naar school, pas dan kan Umeshi op zoek naar werk. Tot die tijd leeft het gezin van de inkomsten van haar man, drieduizend rupees (dertig euro) per maand. niet elke baan is voor Umeshi weggelegd, ze kan door lepra op dit moment moeilijk overweg met pen en schaar.

11 FINANCIËN 11 Er lijkt een eind te zijn gekomen aan de jarenlange teruggang in inkomsten uit donateurs 2010 was een bijzonder jaar. Zo ontving de Leprastichting dertien procent meer uit eigen fondsenwerving dan in De financiële voorspoed in 2010 kwam voor een deel voort uit de inkomsten uit het donateursblad De Klepper. Die lagen euro hoger dan in Hiermee lijkt een eind te zijn gekomen aan de jarenlange teruggang in donateursinkomsten. De bijdrage van de Nationale Postcode Loterij was euro. In november ontvingen wij het goede nieuws dat de Nationale Postcode Loterij ook de komende vijf jaar de Leprastichting wil blijven steunen. Dankzij een uitzonderlijk grote nalatenschap van 2 miljoen euro overtroffen de inkomsten uit nalatenschappen voor de eerste keer de inkomsten uit donaties. De totale inkomsten uit nalatenschappen bedroegen in ,3 miljoen euro. De Leprastichting is alle erflaters, klein en groot, zeer dankbaar voor hun bijdrage. nieuw ontwikkelde plastic voet - 4 medicijnen om aangetaste zenuwen mee te behandelen - 12 handgemaakte krukken - 15 aangepaste schoenen - 25 In 2010 werden in Vietnam orthopedische schoenen aangemeten en geproduceerd. Bijdragen voor speciale doeleinden kwamen uit verschillende hoeken. De Turing Foundation droeg euro bij aan wetenschappelijk onderzoek naar lepra. Van PSO ontvingen we ruim euro uit ontwikkelingsgelden van de Nederlandse regering. Dit bedrag werd grotendeels gebruikt voor versterking van lokale partnerorganisaties in Nigeria, Mozambique, India en Indonesië. In Nigeria bestrijden we naast lepra ook tuberculose. Hiervoor ontvingen we in euro van twee externe organisaties: USAID en GFATM (Global Fund To Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria). Van zusterorganisaties binnen de ILEP (de internationale federatie van leprabestrijding-organisaties) ontvingen we bijdragen voor verschillende projecten. De Peerke Donders Stichting in Tilburg leverde tenslotte een bijdrage van ruim euro voor leprabestrijding in Vietnam en Laos.

12 Onafhankelijk Umeshi droomt ervan haar eigen winkeltje te beginnen, zodat ze onafhankelijk in het leven kan staan. het heeft met eigenwaarde te maken, vertelt ze. Tot die tijd is Umeshi huisvrouw en moeder. Als ik mijn kinderen lachend buiten zie spelen, ben ik gelukkig.

13 TOEKOMST 13 Om onze droom te laten uitkomen, moeten we leprapatiënten nóg vroeger opsporen en behandelen Het percentage patiënten met zichtbare handicaps is de afgelopen 40 jaar met 70 procent afgenomen. Onze droom om lepra onder controle te krijgen, zodat niemand meer verminkt raakt door deze afschuwelijke ziekte, komt steeds dichterbij. Juist nu moeten we doorzetten. Ook als we de ziekte onder controle hebben, blijft er nog veel te doen voor gehandicapte ex-leprapatiënten. De Leprastichting revalideert al jaren ex-leprapatiënten en zal revalidatieprojecten voor mensen die door lepra gehandicapt zijn voortaan openstellen voor andere mensen met een handicap. In 2011 willen we nog meer voormalige leprapatiënten een plek in de samenleving teruggeven. In 2010 zijn 70 zelfzorggroepen actief in Nigeria en 110 in Indonesië. Ook in andere landen komen steeds meer groepen waarin exleprapatiënten elkaar regelmatig ontmoeten en elkaars handen, voeten en ogen controleren op verwondingen. Sommige groepen gaan verder en sparen samen zodat de leden financiering kunnen krijgen om te bouwen aan hun toekomst. Hun zelfrespect stijgt hierdoor en het stigma neemt af. Het aantal nieuwe leprapatiënten neemt jaarlijks af, maar nog steeds worden er duizenden leprapatiënten opgespoord. In India en Brazilië wonen de meeste leprapatiënten. In 2010 werden daar respectievelijk en nieuwe leprapatiënten opgespoord met hulp van de Leprastichting. Wereldwijd is de Leprastichting de grootste particuliere financier van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Door dit onderzoek weten we steeds meer over lepra, worden opsporingsmethodes verbeterd en het stigma steeds vaker succesvol bestreden. Dankzij de vele donaties, maar ook dankzij nalatenschappen die wij mogen ontvangen, kunnen wij ons werk blijven doen en onze droom uit laten komen.

14 Accountantsverklaring Deze Balans per 31 december 2010 en Staat van baten en lasten 2010 zijn opgesteld onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de Leprastichting. De Balans per 31 december 2010 en Staat van baten en lasten 2010 zijn ontleend aan de door PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. gecontroleerde jaarrekening 2010 van de Lepra stichting. Bij die jaarrekening heeft PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. op 17 juni 2011 een goedkeurende accountantsverklaring verstrekt. Het volledige financiële jaarverslag is te bekijken op: nieuwe gevallen VAn LeprA in 2010 BehAnDeLD OnDer BegeLeiDing VAn De LeprAsTichTing India Indonesië Brazilië Nigeria Nepal Vietnam 359 Mozambique 291 Totaal Aantal zelfzorgroepen in 2010 India 327 Indonesië 110 Brazilië 2 Nigeria 70 Nepal 60 Vietnam -- Mozambique 37 Totaal 606 wetenschappelijk OnDerZOek euro euro KIT diverse onderzoeken AMC (Amsterdam) LUMC (Leiden) Vrije Universiteit (Amsterdam) KIT/LUMC KIT/Erasmus Universiteit (R dam) KIT/FIOCRUZ VU Athena IDEAL Diversen Totaal wetenschappelijk onderzoek BALAns 31/12/ /12/2009 per 31 DeceMBer 2010 x x AcTiVA Materiële vaste activa Vorderingen en overlopende activa Effecten Liquide middelen Totaal BALAns 31/12/ /12/2009 per 31 DeceMBer 2010 x x passiva Reserves -Continuïteitsreserve Bestemmingsreserves Kortlopende schulden Totaal VeLDprOjecTen euro euro Angola Gambia Madagascar Mozambique Nigeria Zambia Zuid-Afrika Totaal Afrika Bolivia Brazilië Suriname Totaal Zuid-Amerika Cambodia China India Indonesië Laos Myanmar Nepal Sri Lanka Thailand Vietnam Totaal Azië Totaal veldprojecten

15 staat VAn BATen en werkelijk 2010 Begroting 2010 werkelijk 2009 LAsTen OVer 2010 x x x BATen: - Baten uit eigen fondsenwerving Baten uit acties van derden Subsidies van overheden Baten uit beleggingen (1.327) - Overige baten som der baten LAsTen: Besteed aan doelstelling: - Leprabestrijdingsprojecten Coördinatie en medische advisering Voorlichting werving baten: - Kosten eigen fondsenwerving Kosten van beleggingen kosten beheer en administratie som der lasten resultaat: (862) (1.508) (1.586)(1.031)(1.508) resultaatbestemming: Toevoeging/onttrekking aan: -Continuïteitsreserve Bestemmingsreserves (1.566) (2.054) (862) (1.586) FEITEN EN CIJFERS 15 Met extra dank aan al onze partners. specificatie en VerDeLing kosten 2010 naar BesTeMMing Bedragen in DOeLsTeLLing werving BATen Beheer TOTALen &ADMin. projecten coörd/ Voorlichting eigen Fw Beleggingen realisatie Begroot realisatie begel Subsidies en bijdragen Uitbesteed werk Publiciteit en communicatie Personeelskosten Huisvestingskosten Kantoor- en algemene kosten Afschrijving en rente Het percentage kosten fondsenwerving bedroeg in ,9 procent. Het gemiddelde kostenpercentage over de jaren is 15,5 procent. Dit is ruim binnen de norm van het CBF Keur (maximaal 25 procent). colofon concept & realisatie Scripta Media bv, Karin Willems, Marieke van Zalingen redactie Jan Bakker, Dorine Boon, Raymond van Haeften, Fiona Hoogveld, Rennie Vernooij Vormgeving Maya Timmer Fotografie Jan-Joseph Stok Lithografie Grafimedia bv productie & begeleiding Mailtraffic

16 Een foto kopen voor aan de muur? UMeshi in huis Om het goede werk van de afgelopen 44 jaar voort te kunnen zetten, is uw blijvende steun van groot belang. Bestel een van de unieke foto s van Umeshi s leven op en geef de Leprastichting daarmee een extra steuntje in de rug.

JAAROVERZICHT

JAAROVERZICHT JAAROVERZICHT 2011 Krishna (57) woont in Nepal. Hij verloor door lepra zijn onderbenen en zijn vingers en werd vrijwel helemaal blind. Ondanks zijn beperkte zicht verzorgt Krishna zelf zijn wonden. De

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag 2012

Verkort Jaarverslag 2012 Verkort Jaarverslag 2012 LEPRA EN HANDICAPS Onze programma s hebben 105.094 mensen bereikt CAPACITEITSOPBOUW 6.698 artsen en verpleegkundigen zijn getraind om lepra op te sporen en te behandelen Voorwoord

Nadere informatie

SAMENVATTING JAARREKENING 2014-2015

SAMENVATTING JAARREKENING 2014-2015 SAMENVATTING JAARREKENING 2014-2015 Oxfam Novib is een internationale organisatie met landenkantoren over de hele wereld. Ons jaarverslag en onze jaarrekening verschijnen daarom, net als in 2013-2014,

Nadere informatie

Peerke Donders Stichting

Peerke Donders Stichting Peerke Donders Jaarverslag 2013 Naam en vestigingsplaats De Peerke Donders voor Lepra Bestrijding is gezeteld in Wognum. De staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken

Nadere informatie

Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL

Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL Postbus 672 3900 AR VERKORTE JAARREKENING 2015 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste activa Gebouwen 88.638 94.266 Inventaris 22.348

Nadere informatie

Samenvatting jaarrekening 2013-2014

Samenvatting jaarrekening 2013-2014 Samenvatting jaarrekening 2013-2014 Oxfam Novib is een internationale organisatie met landenkantoren over de hele wereld. Ons jaarverslag en jaarrekening verschijnen daarom, net als in 2013, in het Engels.

Nadere informatie

Het uitgebreide Engelstalige jaarverslag en de volledige jaarrekening kunt u downloaden via

Het uitgebreide Engelstalige jaarverslag en de volledige jaarrekening kunt u downloaden via Samenvatting jaarrekening 2015-2016 Oxfam Novib is een internationale organisatie met landenkantoren over de hele wereld. Ons jaarverslag en jaarrekening verschijnen daarom, net als in 2014-2015, in het

Nadere informatie

Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL VERKORTE JAARREKENING 2014 16-04-2015-1

Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL VERKORTE JAARREKENING 2014 16-04-2015-1 Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL VERKORTE JAARREKENING 2014 16-04-2015-1 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa

Nadere informatie

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag Haiku Stichting Nederland Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 Voorwoord Statutaire naam, vestigingsplaats, rechtsvorm en juridische structuur Doelstellingen en visie Activiteiten Gevoerde

Nadere informatie

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag Haiku Stichting Nederland Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 Voorwoord Statutaire naam, vestigingsplaats, rechtsvorm en juridische structuur Doelstellingen en visie Activiteiten Beleid in

Nadere informatie

PEERKE DONDERS STICHTING VOOR LEPRA BESTRIJDING STEENWIJK FINANCIEEL VERSLAG 2014

PEERKE DONDERS STICHTING VOOR LEPRA BESTRIJDING STEENWIJK FINANCIEEL VERSLAG 2014 PEERKE DONDERS STICHTING VOOR LEPRA BESTRIJDING STEENWIJK FINANCIEEL VERSLAG 2014 INHOUD INLEIDING 1. Algemeen 2. Financiering 2 3 BESTUURSVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2014 Staat van baten

Nadere informatie

Nederlandse Stichting voor Psychotechniek Rijnkade HD Arnhem. Rapport inzake de verkorte jaarrekening 2017

Nederlandse Stichting voor Psychotechniek Rijnkade HD Arnhem. Rapport inzake de verkorte jaarrekening 2017 Rijnkade 88 6811 HD Arnhem Rapport inzake de verkorte jaarrekening 2017 te Arnhem Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) ACTIVA 31 dec. 2017 31 dec. 2016 Vaste activa Financiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Gevestigd te Maassluis Publicatierapport 2014 Inhoudsopgave Pagina 1 Algemeen 3 2 Jaarverslag 4 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Hospice De Patio

Stichting Vrienden van Hospice De Patio Stichting Vrienden van Hospice De Patio Dordrecht Jaarverslaggeving 2011 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2011 (na resultaatbestemming) 3 2. Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

ONS JAAR 2017 IN VOGELVLUCHT

ONS JAAR 2017 IN VOGELVLUCHT ONS JAAR 2017 IN VOGELVLUCHT ONZE DROOM KOMT STEEDS DICHTERBIJ WE WERKEN AAN EEN WERELD ZONDER LEPRA EN UITSLUITING ALS GEVOLG VAN EEN HANDICAP. Aantal nieuwe wereldwijd 550.224 529.376 296.499 217.968

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP OCHTEN

RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP OCHTEN RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP 1 INHOUD Pagina. ACCOUNTANTSRAPPORT 1. Opdracht 3. FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december; 4. 2. Staat van baten en lasten; 6. 3. Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2013 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag 2013

Verkort Jaarverslag 2013 Verkort Jaarverslag 2013 LEPRA EN HANDICAPS Onze programma s hebben 92.471 mensen bereikt CAPACITEITSOPBOUW 10.054 artsen en verpleegkundigen zijn getraind om lepra op te sporen en te behandelen Voorwoord

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

Grondslagen voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling

Grondslagen voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling Toelichting behorende bij concept jaarrekening 2015 Algemeen De jaarrekening is opgesteld conform de Richtlijn 650 Fondsenwervende Instellingen. Doel van deze richtlijn is inzicht te geven in de kosten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

R A P P O R T. over het boekjaar. Peerke Donders Stichting voor Lepra bestrijding Spinozastraat HE Amsterdam

R A P P O R T. over het boekjaar. Peerke Donders Stichting voor Lepra bestrijding Spinozastraat HE Amsterdam R A P P O R T over het boekjaar Peerke Donders Stichting voor Lepra bestrijding Spinozastraat 23 3 1018 HE Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Ontbreken van de verklaring 2 2 Resultaat

Nadere informatie

Aan het bestuur van St. De Samaritaan (SDS) Schoolpad 1b 3851 JE ERMELO. betreft Verkorte jaarrekening 2016/2017. datum 18 september 2017

Aan het bestuur van St. De Samaritaan (SDS) Schoolpad 1b 3851 JE ERMELO. betreft Verkorte jaarrekening 2016/2017. datum 18 september 2017 Aan het bestuur van St. De Samaritaan (SDS) Schoolpad 1b 3851 JE ERMELO betreft Verkorte jaarrekening 2016/2017 datum 18 september 2017 Dit rapport is verzorgd door de Jong & Laan, Oosteinde 31, 3842 DR,

Nadere informatie

2015 IN VOGELVLUCHT. De Leprastichting in 2015

2015 IN VOGELVLUCHT. De Leprastichting in 2015 2015 IN VOGELVLUCHT De Leprastichting in 2015 EENS GAAT HET LUKKEN Een wereld waarin lepra niet langer levens verwoest. En waarin ook mensen met een beperking, door lepra of andere oorzaken, volwaardig

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de samengestelde jaarrekening van de Stichting Female Cancer Foundation, betrekking hebbend op het jaar 2014.

Hierbij ontvangt u de samengestelde jaarrekening van de Stichting Female Cancer Foundation, betrekking hebbend op het jaar 2014. Aan het bestuur van de Stichting Female Cancer Foundation p/a Professor van Reeslaan 20 1261 CT BLARICUM Amstelveen, juni 2015 Geacht bestuur, Hierbij ontvangt u de samengestelde jaarrekening van de Stichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Children of Mexico te Amsterdam

Jaarrekening Stichting Children of Mexico te Amsterdam Jaarrekening 2015 Stichting Children of Mexico te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER (na verwerking van het resultaat) ACTIVA 31 december 2015 31 december 2014 Vlottende activa Liquide middelen (1) TRIODOS

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 14.369 8.975 Liquide middelen 322.956 342.758

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Oost Europa Boskoop

Stichting Oost Europa Boskoop JAARREKENING 2014 Bladzijde. Verslag van de penningmeester 1 Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de staat van baten en lasten 7 Specificatie eigen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Verslag bestuur 2. Balans per 31 december 2012 3. Staat van baten en lasten over 2012 4. Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 5. Controleverklaring 1 STICHTING VRIENDEN

Nadere informatie

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2016

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2016 RAPPORT Aan het bestuur van inzake de jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening 1 Balans per 31 december 201 2 Staat van inkomsten

Nadere informatie

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft sinds 2008 nieuwe richtlijnen vastgesteld voor jaarverslagen van fondsenwervende instellingen, de zogenaamde RJ650. Deze richtlijnen

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Toekomstparagraaf 8 Samenvatting beleidsplan 2015 Begroting 2015

Inhoudsopgave. 3. Toekomstparagraaf 8 Samenvatting beleidsplan 2015 Begroting 2015 1 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 Voorwoord Statutaire naam, vestigingsplaats, rechtsvorm en juridische structuur Doelstellingen en visie Activiteiten Beleid in 2014 Verantwoording Bestuur 2. Jaarrekening

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 8.976 17.440 Liquide middelen 342.758 303.086

Nadere informatie

Jaarrekening en financieel jaarverslag Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

Jaarrekening en financieel jaarverslag Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland Jaarrekening en financieel jaarverslag 2017 Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland Inhoud Voorwoord 3 1 Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland 3 2 Werving van baten 3 2.1 Uitgangspunten 3 2.2 Resultaten

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 NEDERLANDS KANKERFONDS VOOR DIEREN

JAARREKENING 2017 NEDERLANDS KANKERFONDS VOOR DIEREN JAARREKENING 2017 NEDERLANDS KANKERFONDS VOOR DIEREN Balans 31-12-2017 31-12-2016 ACTIVA Vorderingen Te ontvangen rente 92,34 245,17 Debiteuren 3.439,75 4.773,88 Te ontvangen donaties collectebussen 763,00

Nadere informatie

Stichting Oost Europa Boskoop

Stichting Oost Europa Boskoop JAARREKENING 2013 Bladzijde. Verslag van de penningmeester 1 Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de staat van baten en lasten 7 Specificatie eigen

Nadere informatie

Bijlage Accountantsverklaring 15.

Bijlage Accountantsverklaring 15. INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 4. Staat van baten en lasten 6. Toelichting Algemeen 7. Grondslagen van waardering en grondslagen van resultaatbepaling 7. CBF ratio s 8. Balans

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014 RAPPORT Aan het bestuur van inzake de jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van inkomsten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2014

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2014 Stichting Vrienden van het Sophia INHOUD RAPPORT BLZ. Verklaring 3 JAARREKENING Balans per 31 december 5 Staat van baten en lasten 6 Toelichting 7 BIJLAGE Toegekende bedragen 14 CONTROLEVERKLARING VAN

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Sophia Stichtingen

Financieel jaarverslag Sophia Stichtingen Financieel jaarverslag Sophia Stichtingen De cijfers Alle fondsenwervingsinspanningen leverden in 2018 een bedrag van bijna 2,7 miljoen op voor wetenschappelijke onderzoeks- en patiëntenzorgprojecten.

Nadere informatie

Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa. Jaarrekening 2012

Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa. Jaarrekening 2012 Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING Pagina 1. Balans per 31 december 2012 1 2. Staat van baten en lasten over 2012 2 3. Grondslagen voor

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 2 29 juni 2017 INHOUDSOPGAVE Blad ACCOUNTANTSRAPPORT Opdracht 4 Algemeen 4 JAARBERICHT

Nadere informatie

J A A R R E K E N I N G 2012. Stichting People's Trust Nederland

J A A R R E K E N I N G 2012. Stichting People's Trust Nederland J A A R R E K E N I N G 2012 Stichting People's Trust Nederland blad 2 Inhoudsopgave blad: I Jaarverslag bestuur 3 en 4 II Jaarrekening 1. Grondslagen van de financiële verslaggeving 5 en 6 2. Balans per

Nadere informatie

financieel- en personeelsmanagement

financieel- en personeelsmanagement i _._ Aan het bestuur ~e~n de Stichting ~ernaie Cancer Foundation Postbus 9600 2333 RC LEIDEN Amstelveen, 1 september 2016 Geacht bestuur, Hierbij ontvangt u de samengestelde jaarrekening van de Stichting

Nadere informatie

1. Activiteiten en bestedingen aan projecten voor leprabestrijding in 2010 5. 2. Fondsenwerving en voorlichting 15

1. Activiteiten en bestedingen aan projecten voor leprabestrijding in 2010 5. 2. Fondsenwerving en voorlichting 15 Leprastichting Bestuursverslag en Jaarrekening 2010 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Inleiding 4 1. Activiteiten en bestedingen aan projecten voor leprabestrijding in 2010 5 2. Fondsenwerving en

Nadere informatie

Stichting Help Afrika Financieel verslag 2017 Pagina 1

Stichting Help Afrika Financieel verslag 2017 Pagina 1 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING Grondslagen voor het opstellen van de jaarrekening. De jaarrekening is opgesteld conform Richtlijn 650 voor Fondsenwervende

Nadere informatie

JAARVERSLAG. STICHTING Unlimited Dreams Nootdorp. inzake de jaarrekening 2013

JAARVERSLAG. STICHTING Unlimited Dreams Nootdorp. inzake de jaarrekening 2013 JAARVERSLAG STICHTING Unlimited Dreams Nootdorp inzake de jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG BESTUUR 3 JAARREKENING 5 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 6

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Grondslagen voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling

Grondslagen voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling Toelichting behorende bij jaarrekening 2017 Algemeen De jaarrekening is opgesteld conform de Richtlijn 650 Fondsenwervende Instellingen. Doel van deze richtlijn is inzicht te geven in de kosten van de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2015

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van het Sophia INHOUDSOPGAVE BALANS PER 31 DECEMBER 3 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 4 TOELICHTING 5 1. ALGEMEEN 5 2. BALANS 6 3. STAAT VAN BATEN EN LASTEN 8 CONTROLEVERKLARING ACCOUNTANT

Nadere informatie

Per TOTAAL ACTIEF , ,83

Per TOTAAL ACTIEF , ,83 Per Balans 31 december 2017 2017 2016 MATERIËLE VASTE ACTIVA 2:020 Bedrijfsgebouwen en -terreinen 961.003,03 1.013.943,28 2:041 Inventaris 944,58 6.796,79 2:042 Vervoermiddelen 2.794,00 Totaal: 1:010 -

Nadere informatie

Verkort financieel jaarverslag 2017

Verkort financieel jaarverslag 2017 Verkort financieel jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Deventer en omgeving Harderwijkerstraat 21, 7418 BA Deventer KVK 08138701 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 2 Staat

Nadere informatie

Gunnen & Vertrouwen. JAARVERSLAG 2010 Stichting Pixels tegen Darmkanker

Gunnen & Vertrouwen. JAARVERSLAG 2010 Stichting Pixels tegen Darmkanker Gunnen & Vertrouwen JAARVERSLAG Stichting Pixels tegen Darmkanker Inhoudsopgave 3 Profiel 3 Management 4 Verslag van het bestuur 5 Jaarrekening 6 Balans 7 Staat van baten en lasten 7 Mutaties in de reserves

Nadere informatie

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Toelichting Staat van Baten en lasten 1. Inleiding Hieronder presenteert Sapope haar financiële verantwoording van de resultaten over

Nadere informatie

Contactgegevens. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie geneest 1 WIE ZIJN WIJ 1 WIE ZIJN WIJ 2 WAT DOEN WIJ

Contactgegevens. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie geneest 1 WIE ZIJN WIJ 1 WIE ZIJN WIJ 2 WAT DOEN WIJ 2 3 1 WIE ZIJN WIJ 1 WIE ZIJN WIJ 2 WAT DOEN WIJ 3 IN CIJFERS ORGANISATIE IN HET KORT BELGISCHE, NATIONALE NGO Damiaanactie OPRICHTING IN 1964 OP WERELDDAG MELAATSEN APOLITIEK EN Organisatie in het kort

Nadere informatie

Verslag Financiële administratie

Verslag Financiële administratie Financiële administratie OPDRACHT Ingevolge uw opdracht hebben wij het verslag 2014/2015 opgesteld van de Stichting Esther Vergeer Foundation. De genoemde bescheiden zijn verwerkt in een geautomatiseerde

Nadere informatie

Grondslagen voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling

Grondslagen voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling Toelichting behorende bij jaarrekening 2018 Algemeen De jaarrekening is opgesteld conform de Richtlijn 650 Fondsenwervende Instellingen. Doel van deze richtlijn is inzicht te geven in de kosten van de

Nadere informatie

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015 STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (NA RESULTAATBESTEMMING) ACTIVA 31 dec 15 31 dec 14 VASTE ACTIVA Immateriële vaste activa Software 15.361 6.357

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag Haiku Stichting Nederland Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 Voorwoord Statutaire naam, vestigingsplaats, rechtsvorm en juridische structuur Doelstellingen en visie Activiteiten Gevoerde

Nadere informatie

STICHTING DUTCH DENTAL CARE FOUNDATION

STICHTING DUTCH DENTAL CARE FOUNDATION CONCEPT VIII. JAARREKENING 2011 STICHTING DUTCH DENTAL CARE FOUNDATION Inhoudsopgave * Algemene Toelichting blz. 1 * Balans per 31-12-2011 blz. 2 * Staat van Baten en Lasten over 2011 blz. 3 * Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa 7.2 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Activa Vaste activa Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling 1.1 92.465 96.320 Financiële vaste activa 1.2 11 11 92.476 96.331 Vlottende

Nadere informatie

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 concept 30 mei 2014 Vermogensopstelling per 31 december 2013 ACTIVA 31 december 2013 31 december 2012 Vaste Activa Materiële vaste activa 2.320 2.246 Financiële vaste activa 300.969 299.675

Nadere informatie

JAARREKENING * Algemene Toelichting blz. 1. * Balans per blz. 2. * Staat van Baten en Lasten over 2013 blz. 3

JAARREKENING * Algemene Toelichting blz. 1. * Balans per blz. 2. * Staat van Baten en Lasten over 2013 blz. 3 STICHTING DUTCH DENTAL CARE FOUNDATION JAARREKENING 2013 * Algemene Toelichting blz. 1 * Balans per 31-12-2013 blz. 2 * Staat van Baten en Lasten over 2013 blz. 3 * Kasstroomoverzicht blz. 4 *Toelichting

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

In 2016 zijn de activiteiten van het Jane Goodall Instituut Nederland (JGI NL) onverminderd doorgegaan.

In 2016 zijn de activiteiten van het Jane Goodall Instituut Nederland (JGI NL) onverminderd doorgegaan. Activiteiten Jane Goodall Instituut Nederland 2016 In 2016 zijn de activiteiten van het Jane Goodall Instituut Nederland (JGI NL) onverminderd doorgegaan. JGI is een non-profit organisatie die zich focust

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2017

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Verslag bestuur 2. Balans per 31 december 2017 3. Staat van baten en lasten over 2017 4. Toelichting op de balans per 31 december 2017 en de staat van baten en lasten over 2017 5. Accountantsverklaring

Nadere informatie

Stichting Help Afrika Financieel verslag 2016 Pagina 1

Stichting Help Afrika Financieel verslag 2016 Pagina 1 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING Grondslagen voor het opstellen van de jaarrekening. De jaarrekening is opgesteld conform Richtlijn 650 voor Fondsenwervende

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2016 3 Exploitatierekening over 2016 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag Het bestuur

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Stichting Life Invest Foundation Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Geconsolideerd Jaarverslag 2014 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest

Nadere informatie

Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Jaarrekening 2015

Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 28 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (Na bestemming van het resultaat) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 263 528 Vlottende activa Vorderingen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2013

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2013 Stichting Vrienden van het Sophia INHOUD RAPPORT BLZ. Verklaring 1 JAARREKENING Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting 5 BIJLAGE Toegekende bedragen 12 CONTROLEVERKLARING VAN

Nadere informatie

Balans per 31 december 2014 (na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2014 (na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2014 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vlottende activa Toe- 31 december 2014 lichting Vorderingen 1 17.426 Liquide middelen 270.066 287.492 PASSIVA Eigen vermogen 2 Vrij besteedbaar

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave

Jaarrekening Inhoudsopgave Jaarrekening 29 Inhoudsopgave 1. Balans 2 2. Staat van baten en lasten 3 3. Kasstroomoverzicht 4 4. Lastenverdeelstaat 5 5. Toelichting balans 6 6. Toelichting baten en lasten 11 7. Begroting 17 8. Accountantsverklaring

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

Bestuursverslag Statutaire naam 2 Doelstelling 2 Samenstelling bestuur 2 Verslag Financiële vooruitblik Begroting

Bestuursverslag Statutaire naam 2 Doelstelling 2 Samenstelling bestuur 2 Verslag Financiële vooruitblik Begroting Stichting Haags Straatnieuws te Den Haag Rapport betreffende het Financieel Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel Jaarverslag 2016 Bestuursverslag Statutaire naam 2 Doelstelling 2 Samenstelling

Nadere informatie

STICHTING BLINDENHULP

STICHTING BLINDENHULP STICHTING BLINDENHULP JAARVERSLAG 2014 Doelstelling van de stichting De stichting stelt zich krachtens haar statuten ten doel: a. het verlenen van hulp aan visueel gehandicapten, ongeacht gezindte of leeftijd;

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN JAARREKENING 2014 Versie: openbaar Vastgesteld: april 2015 Balans per 31 december 2014 (na resultaatbestemming) Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële

Nadere informatie

Jaarverslag Gunt elk kind de ka om te schitteren

Jaarverslag Gunt elk kind de ka om te schitteren Jaarverslag 2015-2016 ns Gunt elk kind de ka om te schitteren 1 Algemene gegevens Statutaire naam: Statutaire vestingsplaats: Stichting ruud van nistelrooy foundation Amsterdam Bezoekadres: Marathonloop1,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2016

Stichting Vrienden van het Sophia. Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van het Sophia INHOUDSOPGAVE BALANS PER 31 DECEMBER 3 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 4 TOELICHTING 5 1. ALGEMEEN 5 2. BALANS 6 3. STAAT VAN BATEN EN LASTEN 8 CONTROLEVERKLARING ACCOUNTANT

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij

Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij Algemeen De stichting is opgericht op 24 januari 2005. Het bestuur bestaat uit vier mensen en de stichting is ingeschreven in het handelsregister op 31 januari

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc Beleidsplan Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc 2013 2015 Aanleiding Alzheimer is de epidemie van de toekomst: het aantal patiënten groeit razendsnel. De ziekte is dramatisch voor de patiënt én voor

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Tingietersgilde XP Houten The Netherlands Website: Jaarverslag Pas op de plaats

Tingietersgilde XP Houten The Netherlands Website:   Jaarverslag Pas op de plaats Tingietersgilde 18 3994 XP Houten The Netherlands Website: www.changinglives.nl Jaarverslag 2016 Pas op de plaats juni 2017 1 Inhoud Inhoud... 1 Voorwoord... 2 Activiteiten in ontwikkelingslanden... 3

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 van Stichting Fietsvrienden strijden tegen kanker

Financieel Jaarverslag 2015 van Stichting Fietsvrienden strijden tegen kanker Financieel Jaarverslag 2015 van Stichting Fietsvrienden strijden tegen kanker te Inhoudsopgave JAARVERSLAG Pagina Algemeen 3 Bestuursverslag 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 5 Staat van Baten

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Financieel Verslag

Financieel Verslag 1 JAARREKENING 2015 2 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK PAGINA Balans 2015 4 Staat van Baten en Lasten 2015 4 Waarderingsgrondslagen 5 Toelichting op de Balans 2015 6 Toelichting op de Staat van Baten en Lasten

Nadere informatie

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag

Haiku Stichting Nederland Jaarverslag Haiku Stichting Nederland Jaarverslag 2018 1 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 Voorwoord Statutaire naam, vestigingsplaats, rechtsvorm en juridische structuur Doelstellingen en visie Activiteiten Gevoerde

Nadere informatie

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 DES Centrum gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM Balans 31 dec 2014 STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2014 Balans 31 dec 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (NA RESULTAATBESTEMMING) ACTIVA 31 december 2014 31 december 2013 VASTE ACTIVA

Nadere informatie

Bijlage B Staat van baten en lasten. Begroot 2014 Begroot 2015

Bijlage B Staat van baten en lasten. Begroot 2014 Begroot 2015 Bijlage B Staat van baten en lasten Begroot 2014 Begroot 2015 Baten: Baten uit eigen fondsenwerving 356,067 449,994 Baten uit gezamenlijke acties 0 0 Baten uit acties van derden 0 0 Subsidies van overheden

Nadere informatie

Jaarrekening TRIODOS BankNL87TRIO PASSIVA 31 december december 2017

Jaarrekening TRIODOS BankNL87TRIO PASSIVA 31 december december 2017 Jaarrekening 2018 BALANS PER 31 DECEMBER (na verwerking van het resultaat) ACTIVA 31 december 2018 31 december 2017 Vlottende activa Liquide middelen (1) TRIODOS BankNL87TRIO0197802133 PASSIVA 31 december

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie