Opening van de dag door Anne Cor Groeneveld Speech CEO INCONTROL Louis Schijve Paradigmashift door simulatie software?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10.00 10.45 Opening van de dag door Anne Cor Groeneveld Speech CEO INCONTROL Louis Schijve Paradigmashift door simulatie software?"

Transcriptie

1 PROGRAMMA Subject: Programma Symposium Paradigmashift door simulatie software? Date: Location: PROGRAMMA Ontvangst gasten Technology informatiemarkt (eerste verdieping) Opening van de dag door Anne Cor Groeneveld Speech CEO INCONTROL Louis Schijve Paradigmashift door simulatie software? Efteling Welkom en project rondom Aquanura Feyenoord Veiligheid rondom De Rotterdamse Kuip Korte pauze ProRail Simulatie in Gaming omgevingen bij ProRail Amsterdam Arena Advisory Veiligheid en beveiliging binnen stadions wereldwijd Panel discussie Lunch DHL Simulatie als ondersteuning bij terughaalacties Zero Emissie Busvervoer Total cost of ownership simulatie Gemeente Amsterdam Bezoekerssimulatie rondom troonswisseling Korte pauze Politie Academie Innovatie bij de Politie; Professional Gaming Panel discussie Afsluiting van de dag door Anne Cor Groeneveld Borrel

2 PRESENTATIE EN SPREKERS Dagvoorzitter Anne Cor Groeneveld - >> Dutch Aviation Group << Anne Cor Groeneveld is sinds 2000 voorzitter van de Dutch Aviation Group en bekleedt daarnaast diverse bestuurlijke, toezichthoudende en adviserende functies. Met een kritische noot, een lach en een snelle interactie zal hij deze dag coördineren. Efteling ->> Ed van Luijpen, Beleidsmanager Veiligheid << Ed van Luijpen is Beleidsmanager Veiligheid bij de Efteling. In zijn presentatie zal hij vertellen over alle uitdagingen rondom de onlangs geopende attractie van de Efteling, Aquanura. Een spetterende watershow die aan het eind van de dag aan de bezoeker wordt getoond. Om alle bezoekersstromen rondom de attractie in goede (en veilige) banen te leiden heeft de Efteling samen met INCONTROL verschillende simulatiestudies uitgevoerd. Verschillende scenario s zijn vergeleken om uiteindelijk het veiligste scenario te kiezen en te gebruiken. Als klap op de vuurpijl, zal ook u de watershow bewonderen aan het eind van deze dag en kunt u met eigen ogen aanschouwen hoe de oplossingen van INCONTROL hebben geleid tot een betrouwbaar en veilig resultaat. Feyenoord - >> Bernard Gerritsma, Safety & Security Manager Feyenoord << Bernard Gerritsma is al 10 jaar Safety & Security Manager bij Feyenoord. In deze functie is hij continu bezig om de veiligheid bij nationale en Europese wedstrijden in de Kuip te garanderen en te verbeteren. In zijn presentatie zal de heer Gerritsma vertellen over een project dat onlangs is afgerond. Het project betrof de veiligheid op de Stadiontribune aan de noordzijde van de Kuip. In dit project, waar veel partijen bij betrokken waren, is simulatie software toegepast om de mate van veiligheid te kwantificeren. ProRail - >>Dick Middelkoop, Programmamanager Modelontwikkeling ProRail << Dick Middelkoop is sinds 1985 werkzaam in de spoorsector. Hij is actief geweest bij de ontwikkeling van infrastructuur, materieelpark en dienstregelingen. Daarna heeft hij gewerkt bij de Innovatie-afdeling voor het ontwikkelen van SIMONE, een netwerksimulator waarmee de dienstregeling op landelijke schaal kan worden doorgerekend. Momenteel is hij verantwoordelijk voor een programma modelontwikkeling. Het spoorwegnetwerk in Nederland behoort tot de drukst bereden netwerken van de wereld. De opgave is om de verwachte groei in reizigers en goederenstromen mogelijk te maken. Daarom moet er gezocht worden naar oplossingen waarin het spoor efficiënt benut wordt. In deze presentatie wordt een blik in deze gereedschapskist geboden.

3 Amsterdam ArenA Advisory - >> Reinout Huisman, Project manager << Reinout Huisman is gespecialiseerd in stadionontwikkeling, masterplanning, ontwerpanalyse en het bepalen van technische vereisten voor stadions op basis van hun verwachte, toekomstige gebruik. Bij Amsterdam ArenA heeft Reinout gewerkt aan verschillende projecten wereldwijd, waaronder het nieuwe Nationale Stadion in Casablanca, Arena Fonte Nova en Arena das Dunas (Brazilië) en de aanbesteding voor het ontwerp van het nieuwe nationale stadion in Tokio (Japan). Logistiek binnen stadions is dynamisch en complex. Tijdens voetbalwedstrijden loopt het aantal bezoekers in een stadion op ter grootte van een kleine stad. Veiligheid en beveiliging van de bezoekers is de nummer één prioriteit. Daarom maakt Amsterdam Arena tijdens de ontwerpfase van een nieuwe locatie en voorafgaand aan een groot evenement gebruikt van simulatie software. Reinout vertelt u in een vogelvlucht wat er allemaal komt kijken om veiligheid te garanderen binnen stadions. DHL - >> Peter Philippens, Project Manager gespecialiseerd in terughaalacties << DHL ->> Gerard van Dobben, Business Consultant gespecialiseerd in terughaalacties << Peter Philippens is een belangrijke deskundige in één van de grootste en meest complexe terughaalactie van de laatste 10 jaar. Op basis van zijn kennis en ervaring werd hij gevraagd door DHL om te helpen bij de ontwikkeling van de DHL Recall Solution, een klant oplossing waarin kennis, ervaring, organisatie, logistieke expertise en een state-of-the-art IT-oplossing worden gecombineerd. In 2009 was Gerard van Dobben als Senior Vice President Supply Operations verantwoordelijk voor de grootste (+/- 7 miljoen stuks) en meest complexe terughaalactie van een groot consumptiegoederen bedrijf. Deze terughaalactie verliep succesvol en werd door de Europese Commissie aangewezen als een toonbeeld van een goed georganiseerde terughaalactie. In dit project fungeerde DHL als logistiek partner. Later in 2010 werd Gerard door DHL gevraagd om gezamenlijk DHL Recall Solution te ontwikkelen, met een speciale focus op de klantenervaring. Terughaalacties zijn vaak grootschalige en logistiek complexe uitdagen. Om deze terughaalacties beter te beheersen heeft DHL een zogenaamd Recall Management System (RMS) geïmplementeerd. Het RMS stelt DHL in staat snel en adequaat de complete logistiek rondom een terughaalactie te managen. Als onderdeel van het RMS heeft INCONTROL een zogenaamde Solution Design Simulator ontwikkeld voor DHL. Met deze simulatieapplicatie is DHL in staat vooraf alle mogelijke terughaalscenario s door te rekenen en zo een optimale oplossing te ontwerpen. In deze presentatie vertelt DHL over de uitdagingen rondom terughaalacties en hoe het RMS en simulatie hen hierin ondersteunt.

4 Zero Emissie Busvervoer - >> Dirk Jan van Swaay, Managing Director ING << Dirk Jan van Swaay is managing Director bij ING Commercial Banking en verantwoordelijk voor klantrelaties en business development voor bedrijven die actief zijn in hernieuwbare energie. Elektrisch aangedreven voertuigen en aanverwante mogelijkheden dragen in belangrijke mate bij aan ING Renewable Energy Strategy om samen met klanten een reductie van de Green House Gas-uitstoot en de onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen te bewerkstelligen. Hij begon zijn bancaire carrière in Dirk Jan heeft in verschillende landen functies bekleedt in gebieden als structured finance, asset management en risk management. Gemeente Amsterdam - >> Daniël van Motman, Senior Advisor Traffic Management << Daniël van Motman is Senior Advisor Traffic Management bij de gemeente Amsterdam. Binnen deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de verkeersstromen en bezoekersstromen rondom de Troonswisseling op 30 April 2013 in Amsterdam. De complexiteit, tijdsdruk en politieke druk zorgden ervoor dat dit een zeer uitdagend project was. In zijn presentatie geeft hij inzicht in de aanpak en resultaten van zijn project. Bovendien geeft hij aan hoe simulatie software het projectteam heeft ondersteund bij belangrijke beslissingen ten aanzien van het crowd management. Politie Academie - >> Wim Broer, Programmadirecteur Professional Gaming << Wim Broer is commissaris van politie en heeft gedurende 30 jaar gewerkt in diverse korpsen in de Randstad. Vanaf 2000 is hij verbonden aan de Politieacademie waar hij in de rol van Directeur Kennisnetwerk aan de wieg heeft gestaan van het Politie Kennis Net en een aantal andere kennisdiensten op (inter)nationaal niveau. De afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op het programmamanagement van innovatieve concepten. Op dit moment betreft dat het programma Professional Gaming. Dit programma heeft twee sporen: het ontwikkelen van een multi-user netwerkgame voor de Basisteams van het nationale politiekorps en het opzetten van een backbone als conceptueel fundament voor een ecosysteem waarmee veiligheidsdiensten op een veelzijdige manier gebruik kunnen maken van games van verschillende partijen. Daarmee wordt duurzaamheid nagestreefd doordat bronnen en componenten kunnen worden hergebruikt met als ambitie dat er gaandeweg een alternate reality zal ontstaan waar kan worden geleerd en geëxperimenteerd. Wim Broer neemt u tijdens zijn presentatie mee in de interessante, innovatieve concepten waar de politieacademie mee werkt. Benieuwd hoe simulatie software in deze trainingsomgevingen is verwerkt? Mis de presentatie niet!

5 Technology Informatiemarkt De ontwikkelaars van onze eigen software zijn uiteraard aanwezig om u te informeren over de ontwikkelingen van onze producten. Enterprise Dynamics 9.0; What s new? ED9 is gereleased en onze ontwikkelaars vertellen u graag over de nieuwe mogelijkheden en features. Pedestrian Dynamics 2.0; Innovatie in bezoekersstroomsimulatie. Het simuleren van bezoekersstromen is niet nieuw maar heeft de laatste jaren aan terrein gewonnen. Veiligheid en beveiliging van bezoekers zijn belangrijke onderwerpen geworden tijdens grootschalige evenementen en complexe infrastructuren. Hoe speelt Pedestrian Dynamics hier op in? EDX; Een nieuw platform! Al jaren is INCONTROL bezig met innovatie rondom simulatie. EDX is een compleet nieuwe simulatieplatform dat geschikt zal zijn voor de nieuwe generatie software producten. Belangrijke eigenschappen zijn het Multiplatform, Multi- formalism en Multi-processor karakter van de software. Benieuwd? Bezoek onze ontwikkelaars. Universiteit Utrecht De Universiteit van Utrecht laat u graag zien wat de nieuwste technologie ten aanzien van voetgangerssimulatie is. De simulatie software die hiervoor wordt gebruikt, berekent iedere stap van tienduizenden mensen, waarbij een stap van de één ook de bewegingsruimte van de ander beïnvloedt. Hoe is dit mogelijk? Ga het gesprek aan met de Universiteit van Utrecht op de Technology Informatiemarkt.

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT 21 topmanagers coachen 21 nieuwe ondernemers Introductie voor de media en gasten Maandag 25 november 2013 Van 15.30-20.00 uur Duisenberg auditorium Rabobank te Utrecht

Nadere informatie

PROFIEL. Financial Talent Program Ahold Europe

PROFIEL. Financial Talent Program Ahold Europe PROFIEL Financial Talent Program Mei 2011 Page 2 of 5 Bedrijfsprofiel - Algemeen ONDERNEMING Ahold heeft zijn wortels in de Zaanstreek, waar nog steeds het hoofdkantoor is gevestigd van Albert Heijn, Etos,

Nadere informatie

VOORWOORD. Kortom: deel je data, leer van elkaar en innoveer! Ik wens u allen heel veel plezier toe deze dag!

VOORWOORD. Kortom: deel je data, leer van elkaar en innoveer! Ik wens u allen heel veel plezier toe deze dag! VOORWOORD Open Data is een veelbesproken onderwerp. Maar wat betekent Open Data? En vooral, wat kunnen we ermee? Open Data is een wereldwijde ontwikkeling, waarbij organisaties data publiceren voor externen.

Nadere informatie

Spookfiles A58 is één van de projecten binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Spookfiles A58 is één van de projecten binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Factsheet Algemene informatie Wat is het project Spookfiles A58? In de hele wereld wordt gewerkt aan manieren om het verkeer sneller, veiliger, comfortabeler en duurzamer maken. Nederland loopt voorop

Nadere informatie

ORDINA JAARVERSLAG 2011

ORDINA JAARVERSLAG 2011 ORDINA JAARVERSLAG 2011 Inhoud Bericht van de voorzitter 3 Over Ordina Wie zijn wij? 5 Wat doen wij? Ons businessmodel 6 Consulting 7 Professional Services & Projecten 8 Business Solutions 9 België/Luxemburg

Nadere informatie

Nieuwe telefoonvoorzieningen. Erasmus MC. Groningen eerste van 26 regiokorpsen in Nederland met beleid voor mobiel bellen

Nieuwe telefoonvoorzieningen. Erasmus MC. Groningen eerste van 26 regiokorpsen in Nederland met beleid voor mobiel bellen Nieuwe telefoonvoorzieningen voor Erasmus MC Groningen eerste van 26 regiokorpsen in Nederland met beleid voor mobiel bellen KLM: Portofooncommunicatie is voor ons van groot belang Strict magazine is een

Nadere informatie

ZORG OVERHEID FINANCE

ZORG OVERHEID FINANCE ZORG OVERHEID FINANCE Vertical Market Software 1 2 Total Specific Solutions Total Specific Solutions is het enige bedrijf in Europa dat specifieke software maakt voor meerdere specifieke markten. Door

Nadere informatie

ZORG OVERHEID FINANCE

ZORG OVERHEID FINANCE ZORG OVERHEID FINANCE 1 Total Specific Solutions is het enige bedrijf in Europa dat specifieke software maakt voor meerdere specifieke markten. Door meer markten onder één vlag te bedienen vindt een optimale

Nadere informatie

Visie PQR op de IT van Morgen

Visie PQR op de IT van Morgen Visie PQR op de IT van Morgen 3 Constant contact De vraag achter de vraag Verder in dit nummer: In gesprek met de klant Where do you want to go today? 3D naar de cloud Uw IT-strategie begint bij het PQR

Nadere informatie

PUrMo en WilliAM WilSon, een SterKe PArtnerSHiP

PUrMo en WilliAM WilSon, een SterKe PArtnerSHiP nummer 02 Mei 2013 T H E F A C E S B E H I N D T H E B R A N D PUrMo en WilliAM WilSon, een SterKe PArtnerSHiP Robin Mackinlay Deputy Managing Director William Wilson een nieuw HooFDStUK Hans Sohlström

Nadere informatie

Informatiepakket Actief Lidmaatschap 2015-2016

Informatiepakket Actief Lidmaatschap 2015-2016 Informatiepakket Actief Lidmaatschap 20152016 Welkom bij de MAA! Heb jij passie voor marketing? Wil jij je naast je studie ontwikkelen door bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan de organisatie van een

Nadere informatie

Bekijk de video van Dion met Layar. Informatica. Bachelor of Information Technology / voltijd

Bekijk de video van Dion met Layar. Informatica. Bachelor of Information Technology / voltijd Bekijk de video van Dion met Layar 2015 2016 Informatica Bachelor of Information Technology / voltijd Deze brochure is verrijkt met Alumnus Ravi Chotkan bij Studio Projectie in Leiden. Interactive Print

Nadere informatie

SPECIAL INNOVATIE. Periodiek voor geïnteresseerden in innovatieve informatie- en telecommunicatietechnologie. een groot succes

SPECIAL INNOVATIE. Periodiek voor geïnteresseerden in innovatieve informatie- en telecommunicatietechnologie. een groot succes Nummer 25 December 2013 Periodiek voor geïnteresseerden in innovatieve informatie- en telecommunicatietechnologie In deze editie o.a. 2 Innovatiedag 2013: een groot succes 4 doorbraakinnovatie FiberClick

Nadere informatie

Het CIP Cyber Security Platform: samenwerking in uitvoering

Het CIP Cyber Security Platform: samenwerking in uitvoering CIP-post Het CIP Cyber Security Platform: samenwerking in uitvoering Mei 2014 nummer 5 in deze uitgave o.a. Het CIP Cyber Security Platform (CSP) werd in augustus vorig jaar opgericht. Sinds de kick off

Nadere informatie

White paper Pink Agile Framework

White paper Pink Agile Framework Maak uw organisatie wendbaar, The Pink Way Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT-dienstverlening

Nadere informatie

Young Professional Program

Young Professional Program Young Professional Program Bekijk de video 2 Inhoud Netontwikkeling Visie 2050 p.4 Grensoverschrijdende projecten p.8 Oplossen capaciteitsknelpunten p.12 3 Werken met interconnectoren p.18 Noordwesteuropese

Nadere informatie

Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk

Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk Whitepaper Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk Wat zijn de digitale risico s die in uw organisatie om aandacht vragen? Fraude, hacken, lekken of manipuleren van informatie,

Nadere informatie

Werken bij VX Company

Werken bij VX Company Werken bij VX Company INHOUDSOPGAVE 1. Jij bent het belangrijkst 2. Werken bij VX: Chris de Kok 3. Werken bij VX: Frans van der Geer 4. Doen waar je goed in bent 5. Werken bij VX: Jeroen van den Belt 6.

Nadere informatie

Els van Haasen, manager Services Facilitaire Campus Organisatie VU Amsterdam. VU is verder kijken

Els van Haasen, manager Services Facilitaire Campus Organisatie VU Amsterdam. VU is verder kijken Els van Haasen, manager Services Facilitaire Campus Organisatie VU Amsterdam VU is verder kijken Uiteenlopende doelgroepen bedienen in een politieke en hiërarchische organisatie met lange beslistrajecten.

Nadere informatie

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com achieve ambitions Op basis van HSO the results company www.hso.com ambities waarmaken Een bedrijf succesvol runnen is topsport. Het betekent hard werken, volgens een strategisch plan. Met teams die een

Nadere informatie

Grenzeloze vernieuwing. Nederlandse deelnemers over Europese projecten

Grenzeloze vernieuwing. Nederlandse deelnemers over Europese projecten Grenzeloze vernieuwing Nederlandse deelnemers over Europese projecten Voorwoord Connekt is een onafhankelijk netwerk van bedrijven en overheden dat partijen verbindt om in vertrouwen te werken aan duurzame

Nadere informatie

Company review 2013. Progressing together. See what counts.

Company review 2013. Progressing together. See what counts. Progressing together See what counts. Zien wat er echt toe doet In 2014 hebben we onze merknaam veranderd van De Lage Landen naar DLL. Een belangrijke stap op onze weg naar wereldwijd succes. We zijn uitgegroeid

Nadere informatie

Dinsdag 10 maart en woensdag 11 maart 2009 - Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Dinsdag 10 maart en woensdag 11 maart 2009 - Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Seminar en workshop Het Nieuwe Werken We willen wel, maar hoe? Uniek seminar met o.a. Lodewijk de Waal en cases uit de praktijk van: Hewlett-Packard SNS Reaal IBM Microsoft Gratis voor u Het Nieuwe Werken

Nadere informatie

{Meer grip. Magazine. Strome. een rondje langs de velden Aanbesteding van telefonie

{Meer grip. Magazine. Strome. een rondje langs de velden Aanbesteding van telefonie TRICT. Magazine December 2014 een rondje langs de velden Aanbesteding van telefonie Waar moet het heen met mijn datacenter? Outsourcen, zelf doen, cloud...? {Meer grip op ICT met Strome Inhoud 5 Voorwoord

Nadere informatie

toegevoegde waarde Goed partnership is altijd gebaseerd op wederzijds Coverstory Met Skednet Online regel je de roosterplanning

toegevoegde waarde Goed partnership is altijd gebaseerd op wederzijds Coverstory Met Skednet Online regel je de roosterplanning September 2011 Jaargang 24 #2 Met Skednet Online regel je de roosterplanning met enkele muisklikken De nieuwe ERP-oplossing Vidaví is berekend op de toekomst van Pantein VCD beheerst het complete spectrum

Nadere informatie

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n d e v e l o p m e n t p r o f f e s i o n a l p h p t r a i n i n g e n Een eerste kennismaking... Ibuildings is in1999 opgericht met als doel zich te specialiseren in het ontwikkelen van websites en webapplicaties.

Nadere informatie

Speciale editie Portfolio Active Professionals

Speciale editie Portfolio Active Professionals M A G A Z I N E Speciale editie Portfolio Active Professionals AFVAL & MILIEU DETACHERING ICT CRM PERFORMANCE MANAGEMENT TEST CONSULTANCY V o o r w o o r d Active Professionals is sinds de oprichting in

Nadere informatie

De verwarring ontrafeld. vakkundige arbeidskrachten en het handhaven van onze innovatiekracht op het Europese speelveld.

De verwarring ontrafeld. vakkundige arbeidskrachten en het handhaven van onze innovatiekracht op het Europese speelveld. Wubbo Ockels Post Industrial Revolution, energiesector speelt een sleutelrol. Annette van Trigt Pittige gesprekken onder leiding van dagvoorzitter Annette van Trigt. George Parker Magistraal entertainment,

Nadere informatie

Voorwoord Melanie Schultz van Haegen & Aad Veenman... 3

Voorwoord Melanie Schultz van Haegen & Aad Veenman... 3 Inhoud Voorwoord Melanie Schultz van Haegen & Aad Veenman... 3 Integrale Waarde van Logistiek 2010: economische omvang van de logistieke activiteiten in Nederland... 4 Neutraal Logistiek Informatie Platform

Nadere informatie

Hoe u cybersecurity binnen uw organisatie de hoogste prioriteit geeft. Cyber Protection & Resilience Solutions van CGI

Hoe u cybersecurity binnen uw organisatie de hoogste prioriteit geeft. Cyber Protection & Resilience Solutions van CGI Hoe u cybersecurity binnen uw organisatie de hoogste prioriteit geeft. Cyber Protection & Resilience Solutions van CGI CGI Cyber Protection & Resilience Solutions Optimale risicobeheersing en bescherming

Nadere informatie