HET SUMMUM IN BEVEILIGING ZONDER SLEUTELS. SYSTEEM 3060 DIGITALE SLUIT- EN TOEGANGSCONTROLE IN OPTIMA FORMA.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET SUMMUM IN BEVEILIGING ZONDER SLEUTELS. SYSTEEM 3060 DIGITALE SLUIT- EN TOEGANGSCONTROLE IN OPTIMA FORMA."

Transcriptie

1 HET SUMMUM IN BEVEILIGING ZONDER SLEUTELS. DIGITALE SLUIT- EN TOEGANGSCONTROLE IN OPTIMA FORMA.

2 2 INHOUD Met het digitale sluiten toegangscontrolesysteem 3060 van Simons- Voss. 04 ONDERNEMING 06 FILOSOFIE 08 HET MODULAIRE 10 IDENTIFICATIEMEDIUM 14 DIGITALE TOEGANGSCOMPONENTEN 16 CILINDERS 20 SMART HANDLE 22 SMART RELAIS 24 MULTINETWORKING 28 SOFTWARE 30 REFERENTIES 32 RENTABILITEIT 34 CONTACT

3 4 Onderneming DE NIEUWE DIMENSIE IN VEILIGHEID ZONDER SLEUTELS. Met zijn innovaties is SimonsVoss de pionier voor digitale toegangscontrole. Wij hebben het slot opnieuw uitgevonden. Bij Simons Voss streven wij ernaar, met ons systeem uw leven en uw werk veiliger, gemakkelijker en doelmatiger te maken. Daarvoor hebben wij de klassieke, mechanische sluitsystemen door middel van digitale techniek volledig getransformeerd en de functies voor toegangscontrole geïntegreerd. SimonsVoss stelt internationale normen. Ons idee van een digitale transponder in plaats van de gebruikelijke sleutel heeft wereldwijd navolging gevonden. Wij hebben deze visie met onze radiografische, draadloze sluit- en toegangscontrolesysteem succesvol en consequent in praktijk gebracht. En daarmee is SimonsVoss de onbetwiste technologische leider in de snel groeiende markt voor digitale sluit- en toegangscontrolesystemen op batterijen. Meer dan 1 miljoen verkochte cilinders over de hele wereld en meer dan geïnstalleerde systemen bewijzen, dat onze visie al realiteit is geworden. Uitgebreid vertegenwoordigd in talrijke landen. In Oostenrijk, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, BeNeLux, Singapore, in het Midden-Oosten en in Scandinavië en de VS wordt SimonsVoss inmiddels met succes ter plaatse vertegenwoordigd. In het hoofdkantoor in Unterföhring bij München,, zijn de directie, centrale afdelingen en ontwikkeling gevestigd. Productie en logistiek bevinden zich in Petersberg bij Jena,. Op dit moment bouwen wij een nieuw centrum in Osterfeld in Sachsen-Anhalt. Verantwoordelijk voor deze ontwikkeling en verdere toekomstgerichte veiligheidsoplossingen zijn Ludger Voss (CTO), Hans-Gernot Illig (CEO), en Bernd Quade (CFO).

4 6 Filosofie TECHNOLOGIE, DIE OVER DE HELE LINIE OVERTUIGT. SimonsVoss brengt voor uw veiligheid de beste ideeën in praktijk. Hierbij zijn betrouwbaarheid en snelheid doorslaggevend. Het digitale Systeem 3060 is meer dan slechts een product. De mensen staan altijd op de voorgrond. Medewerkers die digitale sluitsystemen gebruiken. Beleidsbepalers die voor hun organisatie meer veiligheid, comfort en efficiëntie willen. Experts die ons digitale systeem verder ontwikkelen, produceren en verkopen. Met andere woorden: iedereen met enthousiasme voor een wereld zonder sleutels. Geavanceerde technologieën met bekroond design. Wij werken voortdurend aan de verdere ontwikkeling van onze producten. Daarbij horen niet alleen de innerlijke waarden van onze innovaties, maar ook hun design. Want alleen in de combinatie daarvan voldoen wij aan de zware eisen die onze klanten aan een hoogwaardige oplossing stellen. Het resultaat is een eersteklas, comfortabele techniek in perfect design, dat zowel optimaal in een uiterst moderne als klassieke omgeving past. Ook internationale jury s erkennen de ideeën en visie van SimonsVoss: veel innovatie- en designprijzen, waaronder de red dot design award, bewijzen de pretenties en het succes van onze producten.

5 8 Systeem 3060 DIGITALE TOTAALOPLOSSING MET INGEBOUWDE MEERWAARDE. IDENTIFICATIE- MEDIUM SLUITINGEN CILINDERS SMART HANDLE SMART RELAIS Het probleem. Of het nu een middelgrote onderneming, een concern, laboratorium, instituut, ziekenhuis, bank of ministerie betreft veiligheid heeft overal hoge prioriteit. In de loop der tijd ontstaat er zo een verzameling van een groot aantal verschillende systemen: verschillende mechanische sluitsystemen, identificatiemedia, toegangscontrole- en tijdregistratiesystemen, garagebesturing en kantinebetalingen. Het behoud van controle is hier nauwelijks of alleen met hoge kosten mogelijk. Tegelijkertijd vereist het middelen, en verslindt tijd en geld. MULTI NETWORKING SOFTWARE De oplossing. Het digitale Systeem 3060 voegt een groot aantal intelligente componenten voor sluit- en toegangscontrole samen tot een zinnig geheel en biedt u op maat gesneden toegangs-, registratie-, verslaggevings-, besturings en bewakingsfuncties. Actief of passief activeren van een identificatiesignaal is genoeg om de gewenste deuren, poorten, liften, draairekjes en zelfs bureauladen open te maken. Het systeem dat draadloos in een netwerk geïntegreerd kan worden, registreert en protocolleert daarbij elke doorgang geheel automatisch. Het bewaakt alles in een overzichtelijke tool, waarmee u op elk moment snel op veranderingen kunt reageren. ALLE VOORDELEN IN ÉÉN OOGOPSLAG. Snelle draadloze implementatie: het draadloze systeem kan ook achteraf tegen lage kosten worden geïnstalleerd. Eenvoudig aan te passen: het Systeem 3060 is modulair opgebouwd en varieert van een eenvoudig digitaal sluitsysteem voor afzonderlijke deuren tot een pcgestuurd toegangscontrolesysteem in een netwerk. U kunt het op elk gewenst tijdstip wijzigen en uitbreiden. Wij realiseren nieuwe planningen tegen minimale kosten en met overzichtelijke documentatie. Volledige veiligheid: de radiografische gegevensoverdracht is conform de allerlaatste stand der techniek. De uitgekiende samenwerking van alle systeemcomponenten garandeert beveiliging tegen vandalisme. Kwijtgeraakte identificatiemedia worden direct door het systeem geblokkeerd en vormen geen beveiligingsrisico. Centrale aansturing: afhankelijk van de eisen bestuurt het systeem uw gebouwveiligheid ook online vanaf elke locatie ter wereld. Met een krachtige software voert u elke wijziging realtime door en beschermt indien nodig direct tegen onbevoegde toegang en verdere schade. Hoge rentabiliteit: dankzij de lage vervolgkosten, minimale beheer- en onderhoudskosten en een prettig lange gebruiksduur is uw investering in een digitaal sluitsysteem snel terugverdiend. U bespaart daarmee ook de kosten voor aanvullende toegangscontrolesysteem, want deze functie is al in het sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 geïntegreerd.

6 10 Systeem 3060 Identificatiemedium UNIVERSELE IDENTIFICATIEMEDIUM: VEELZIJDIG TE GEBRUIKEN. IDENTIFICATIEMEDIUM Een digitale sleutel voor alle systemen. Of het nu een actieve transponder of passieve SmartCard, MobileKey, PinCode-toetsenbord of biometrielezer voor op de muur is kies het optimale identificatiemedium voor uw sluitsysteem en elke taak. De vrij programmeerbare zenders activeren de sluitingen radiografisch en kunnen niet worden afgeluisterd. Toegang wordt alleen verleend met een geldige bevoegdheid. In het sluitsysteem kunt u met een muisklik snel en gemakkelijk kwijtgeraakte media blokkeren en toegangsbevoegdheid wijzigen. Met uw identificatiemedium kunt u niet alleen maximaal zeven van elkaar onafhankelijke sluitsystemen bedienen, maar ook uw werktijden registreren en bijv. afrekenen in de kantine. De transponder is beveiligd tegen sabotage en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. TRANSPONDER Blauw, rood of bruin, met verlijmde behuizing of doorlopende nummering. Als wachtwoord- of brandweertransponder, met explosiebeveiliging of extra chip de variatie is bijna onbegrensd. Beheer met uw transponder het onvoorstelbare aantal van sluitingen en open met een batterij met grote capaciteit tot 1 miljoen keer deuren en poorten. SMART CARD. Het passieve identificatiemedium SmartCard kunt u verkrijgen in de versies MIFARE Classic en MIFARE DESFire EV1. De programmering van de kaarten geschiedt via een programmeerapparaat, naar keuze stand-alone of met aansluiting op een pc/laptop via de USB-poort.

7 12 Systeem 3060 Identificatiemedium IDENTIFICATIEMEDIUM MOBILE KEY. Door een SimonsVoss App te downloaden, wordt een smartphone een digitale sleutel: Op die manier kunnen smartphones met Near Field Communication (NFC) rechtstreeks communiceren met de digitale sluitelementen in het Systeem 3060 en bijvoorbeeld deuren openmaken. De autorisaties die per App toegekend worden, kunnen individueel vastgelegd en op elk gewenst moment aangepast of gewist worden. PIN CODE Maak uw deuren open met een 4- tot 8-cijferige code. Het uiterst platte PinCode-toetsenbord kunt u draadloos monteren in het binnenen buitenbereik en zelf op glas. Bespaar tijd en kosten door bijvoorbeeld bij congressen of bijeenkomsten s avonds een speciale code aan de toegangsdeur te geven en deze aan maximaal 500 gebruikers te versturen. Nog meer veiligheid realiseert u met de PinCode-Terminal hierbij moet tijdens het invoeren van de cijfercombinatie ook nog een transponder geactiveerd worden. BIOMETRIELEZER Q3008. Heeft u uw transponder vergeten? Geen probleem, als u de biometrische wandlezer Q3008 gebruikt. Bescherm afzonderlijke veiligheidsrelevante vertrekken met maximaal 50 gebruikers ter aanvulling met de Q3008. Bij de montage van de op batterijen werkende Q3008 hoeft u geen enkele kabel aan te leggen! Daarmee kunt u hem ook op elk moment achteraf in een bestaand Systeem 3060 aanbrengen.

8 14 Systeem 3060 Digitale toegangscomponenten DIGITALE TOEGANGSCOMPONENTEN GEWOON INTEGREREN. Een eenvoudige toegangscontrole, voor elke gangbare sluitsituatie. De tegenhangers van uw identificatiemedium zijn de digitale cilinder, het deurbeslag en SmartRelais. Ze kunnen vrij worden geprogrammeerd en werken op batterijen. Permanent aanwezige en dure kabels worden overbodig. U kunt de producten snel en zonder hoge kosten achteraf aanpassen. Draadloos ontsluit u daarmee deuren, poorten, kasten en meer. Daarbij kunt u elke gebruiker registreren. Deze oplossing kan probleemloos in uw bestaande installatie en systemen van andere merken worden geïntegreerd en kan passief door middel van kaarten, of actief door middel van transponders worden gebruikt. Cilinders, deurbeslag en SmartRelais kunnen direct in een netwerk worden opgenomen. DIGITALE TOEGANGSCOMPONENTEN CILINDERS SMART HANDLE SMART RELAIS

9 16 Systeem 3060 Digitale toegangscomponenten DIGITALE TOEGANGSCOMPONENTEN CILINDERS SMART HANDLE SMART RELAIS DIGITALE CILINDER 3061 De digitale cilinder 3061 is een echt multitalent. Behalve openen en sluiten, biedt hij afhankelijk van de uitvoering een groot aantal intelligente functies zoals toegangscontrole met protocollering van max doorgangen, tijdzonesturing, event management en deurbewaking. De stroomverzorging voor max sluitingen wordt verzorgd door geïntegreerde knoopcellen. Geheel zonder bedrading zijn montage en vervanging (als eerste uitrusting of naderhand) in een oogwenk uit te voeren. De cilinder kan naar keuze offline, gedeeltelijk in een netwerk of online in het netwerk WaveNet worden bediend. Standaard communiceert de digitale cilinder 3061 met alle actieve identificatiemedia zoals transponders, PinCodes, MobileKeys of biometrische lezers. Uitgebreid met een RFID-knop opent hij ook voor gebruikers van SmartCards de hele wereld van SimonsVoss. Deze slimme alleskunner is in de meest verschillende varianten verkrijgbaar. Hij biedt u oplossingen voor alle gangbare deursituaties in uw onderneming. De hoge standaard van de digitale cilinder is door de certificeringen van de VdS (Verbond van Duitse schadeverzekeraars), de BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) en het SKG bevestigd. Varianten en versies (selectie): :: Europrofiel, British Oval, Swiss Round, Scandinavian Round :: Dubbele knop- en halve cilinders :: Actieve en passieve leestechniek :: Vrij draaiend, anti-paniek, toetsenbediening, DoorMonitoring :: Brandwerend, Multirast, weerbestendig, Network Inside :: RVS, messing :: Verschillende constructielengtes

10 18 Systeem 3060 Digitale toegangscomponenten Cilinders DIGITALE TOEGANGSCOMPONENTEN CILINDERS SMART HANDLE SMART RELAIS DIGITALE CILINDER 3061 DOOR MONITORING. In de DoorMonitoring-uitvoering zorgt de digitale cilinder 3061 voor een compleet nieuwe standaard wat betreft objectbeveiliging (VdSklasse CZ in voorbereiding) Behalve sluit- en toegangscontrole heeft hij ook een uitermate compacte deurbewaking te bieden die wat precisie betreft geen wens onbeantwoord laat. Kernstuk van de DoorMonitoringuitrusting zijn drie innovaties uit het huis SimonsVoss: de intelligente cilinder stift, de meenemer sensor en de bewakingslogica. Met de stift kan betrouwbaar gecontroleerd worden of de deur open of dicht is. De meenemer controle herkent of de vergrendeling compleet in- of uitgeklapt is. De DoorMonitoringcilinder zegt u zelfs of de deur werd opengebroken. Dat herkent de cilinder allemaal en meldt het via het SimonsVoss WaveNet aan een centraal meldpunt Hier kunt u de meldingen dankzij de uitgekiende weergavemogelijkheden van de SimonsVoss software in detail bekijken. De wereldwijd unieke functies breiden de digitale cilinder 3061 DoorMonitoring uit tot een volledige deurbewaking. U kunt hem binnen 20 minuten installeren en in bedrijf nemen. Zonder boren of gecompliceerd aanleggen van bedradingen. Daarmee is de futuristische high-tech cilinder waarschijnlijk de kleinste en best geïntegreerde deurbewaking ter wereld.

11 20 Systeem 3060 Digitale toegangscomponenten SmartHandle DIGITALE TOEGANGSCOMPONENTEN CILINDERS SMART HANDLE SMART RELAIS DIGITALE SMART HANDLE Het digitale deurbeslag regelt de toegang voor max gebruikers, exact onderscheiden naar rechten, locatie en tijd. De stroomverzorging voor max sluitingen geschiedt met behulp van geïntegreerde knoopcellen die ca. 10 jaar lang zeker functioneren garanderen. SmartHandles kunt u online in een netwerk opnemen of integreren in een G2-gebaseerd, virtueel SimonsVoss netwerk. De SC-uitvoering bevat een RFID-lezer die in het beslag geïntegreerd is, die SmartCards op basis van MIFARE Classic en MIFARE DESFire EV 1 kan activeren en uitlezen. Daardoor kunt u naast de bediening met behulp van actieve identificatiemedia ook passieve SmartCards als sleutel gebruiken. Hierbij garanderen ingebouwde knoopcellen max sluitingen. Voor zijn platte en tijdloos mooie ontwerp werd het beslag bekroond met de red dot design award. Met zijn uitgesproken grote aantal varianten past hij elegant in vrijwel elk soort deur en deurvorm. Europrofiel, Swiss Round, British Oval of Scandinavian Oval; in de uitvoering voor SnapIn-montage, conventionele aanbrenging of met Mechanical Override de SmartHandle is snel en draadloos te installeren en is altijd een perfecte verschijning. Varianten en versies (selectie): :: Europrofiel, British Oval, Swiss Round, Scandinavian Oval :: Actieve en passieve leestechniek :: SnapIn-montage, conventionele aanbrenging, Mechanical Override :: Druktoets in U- en L-vorm :: Voor deuren van 30 tot 100 mm dikte :: Toegangscontrole en protocollering, weerbestendig, boorbeveiliging

12 22 Systeem 3060 Digitale toegangscomponenten SmartRelais DIGITALE TOEGANGSCOMPONENTEN CILINDERS SMART HANDLE SMART RELAIS DIGITAAL SMART RELAIS Bij sluitelementen zonder cilinder neemt het digitale SmartRelais 3063 de functie van een toegangscontroleur of een sleutelschakelaar waar. Binnen het Systeem 3060 opent het elektrisch bediende deuren, poorten en slagbomen en schakelt licht, verwarming en apparatuur in of uit. Het overdraagt gegevens van identificatiemedia aan externe systemen zoals bijv. tijdregistratie, kantinekassa s of uw facility management. In combinatie met een CompactReader kunnen gegevens zowel van actieve identificatiemedia als van SmartCards op basis van MIFARE Classic en MIFARE DESFire EV1 uitgelezen worden. Zijn veelomvattende Gateway-functionaliteit is uniek. Draag geactualiseerde blokkadelijsten of nieuwe rechten over aan SmartRelais 3063; zodra zich de betreffende personen binnen reikwijdte van het relais bevinden, worden hun identificatiemedia automatisch anders geprogrammeerd. Desgewenst neemt het intelligente relais betrowbaar alle taken van een Gateway waar om een virtueel of rechtstreeks netwerk van uw complete sluitsysteem te maken. Inclusief topdesign. In zijn nieuwe behuizing oogt het beproefde SmartRelais elegant en integreert zich onopvallend in zijn omgeving. Voor het voortreffelijke design werd het bekroond met de red dot design award.

13 24 Systeem 3060 Multinetworking SLUITSYSTEMEN ONBEGRENSD FLEXIBEL IN NETWERKEN OPNEMEN. MULTINETWORKING SimonsVoss heeft de integratie van Systeem 3060 in netwerken de afgelopen jaren consequent steeds verder ontwikkeld. Offline. De eenvoudige, maar betrouwbare optie bij sluitsystemen die niet bijzonder complex zijn. Rechten en blokkadelijsten worden met de software voor het systeembeheer, de Locking System Management (LSM) van SimonsVoss, vastgelegd en overgedragen naar een programmeerapparaat. Het apparaat wordt in het gebouw direct verbonden met de sluitelementen. Na een geslaagde gegevensoverdracht wordt het programmeerapparaat weer aan het systeembeheer aangesloten en meldt het de bevestigingen van de geactualiseerde toegangscomponenten terug aan de LSM-software. Deels in het netwerk. Bij een gedeeltelijke integratie in een netwerk worden aanpassingen via de LSM-software gedefinieerd en over het netwerk aan de Gateways doorgegeven. Als een gebruiker zich binnen het bereik van een Gateway bevindt, worden de hier opgeslagen aanpassingen automatisch aan zijn identificatiemedium doorgegeven. Daarvandaan belanden de gegevens bij de eerstvolgende doorgang in de sluitelementen. Online. Het totale spectrum van het Systeem 3060 wordt door u volop benut als u alle componenten rechtstreeks in een netwerk inbindt, van de software voor systeembeheer en de Gateways tot en met de sluitelementen. Daarbij vindt de uitwisseling van gegevens met alle elementen in het netwerk in realtime plaats. Toepassingen als snel blokkeren van media, noodvrijschakeling, activering/deactivering via LSM-software, bewaking van sluitelementen op afstand en event management (SMS/ ) worden hiermee mogelijk.

14 26 Systeem 3060 Multinetworking MULTINETWORKING WAVE NET ROUTER BESCHERMINGSFUNCTIE. De allernieuwste routers van SimonsVoss bieden bij de deurbewaking unieke beveiligingsfuncties zoals bijv. Deuren vergrendelen in amok-situaties, Deuren vrijschakelen bij brand of automatische meldingen bij storingen en gevaar. Problematische situaties juist waarnemen en er adequaat op reageren, is een enorme uitdaging voor beveiligingssystemen van gebouwen. De nieuwe WaveNet-routers met beschermingsfunctie overtuigen met de volgende eigenschappen: :: Veilig vergrendelen van deuren bij een amok-alarm :: Blokkeren van afzonderlijke deuren met speciale transponders of kaarten om amok te melden :: Vrijschakelen van deuren bij een brandalarm :: Vrijschakelen van deuren bij noodsituaties (ambulance, panieksituatie) :: Activeren van systemen voor energiegebruik (licht, verwarming, etc.) :: Afgeven van meldingen bij storingen in het gebouw, zoals bijv. te hoge temperatuur, binnendringen van water, afwijkende vulniveaus van tanks. Desgewenst met gelijktijdig vrijschakelen / openen van deuren :: Ook te gebruiken als het communicatienet al onderbroken is :: Een router met beschermingsfunctie kan max. 250 deuren beheren

15 28 Systeem 3060 Software SOFTWARE EN PROGRAMMERING VOOR PERFECTIE OP MAAT. SOFTWARE Locking System Management de software voor uw sluitsysteem. Het digitale sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 bestaat uit een hele serie intelligente componenten. Locking System Management (LSM) is de krachtige software voor installatie, gebruik en beheer van het gehele systeem. Daartoe behoort het verstrekken en beheren van identificatiemedia, het programmeren van cilinders, Smart Handles en Relais, evenals het uitlezen of protocolleren van doorgangen. Ongecompliceerd systeembeheer door intelligente functies. Een LSM stelt u aan de hand van uw eisen samen uit edities en modules. De basis wordt gevormd door de LSM-Basic-Edition, waarmee u maximaal transponders en sluitingen en tot 100 tijdzonegroepen kunt beheren. Importeer al bestaande lijsten. Behoud het overzicht met de weergave van gebouw- en organisatiestructuren. Met aanvullende modules stelt u hiërarchie niveaus in en kunt zo zien, hoe u bevoegdheden eenvoudig kunt overdragen. U kunt uw LSM zowel geschikt maken voor een netwerk als voor meerdere gebruikers en mandanten. Met de protocollering van wijzingen zorgt u voor revisiebeveiliging. In toegangscontrolesystemen met verschillende locaties verlaagt het gebruik van een radiografisch WaveNet-netwerk de beheerwerkzaamheden en daarmee de kosten aanzienlijk. SMART CD. Gebruik het SmartCDprogrammeerapparaat voor aansluiting op een pc/laptop via USB-interface. Of verbind hem via Bluetooth met uw PDA of notebook. SLUITPLAN. Het LSM is een modulaire software voor installatie, gebruik en beheer van het toegangsmanagement en gebouwautomatisering. Het heeft gebouwstructuren en persoonshiërarchieën weer en stelt u in staat tot het toekennen van bevoegdheden. Met de uitgebreide zoek- en filterfuncties kan de sluitinstallatie gedifferentieerd worden ingedeeld. U ontvangt het LSM zowel als oplossing voor een enkel werkplek als voor meerdere gebruikers en mandanten.

16 30 Referenties REFERENTIES MET FUNCTIE EN NAAM. In het beste gezelschap. Meer dan twee miljoen identificatiemedia en meer dan één miljoen cilinders uit het huis SimonsVoss zijn wereldwijd in gebruik: robuust, flexibel, technisch perfect. En overal zorgt het digitale sluit- en toegangscontrolesysteem voor betrouwbare veiligheid en efficiënt toegangsbeheer en facility mana gement. Onze referenties van bedrijven, instituten en overheidsinstanties spreken voor zich. De Allianz Arena is een zeer modern gebouw dat hoge eisen aan veiligheid en flexibiliteit stelt. We hebben daarom al in een vroeg stadium voor het Systeem 3060 van SimonsVoss gekozen. De installatie bestaat uit meer dan 1800 digitale cilinders en 1300 transponders. (Alexander Pieper, voormalig hoofd Marketing en public relations, Allianz Arena München GmbH) REFERENTIES (UITTREKSEL). BANKEN :: Bank of Tokio, Duesseldorf, :: Banque de France Auvergne, Clermont Ferrand, Frankrijk :: Commerzbank, Francfort, :: DBS Bank, London, Groot-Brittannië :: DBS Bank, Singapore :: Deutsche Bank Berlin, Francfort een Stuttgart, :: Dubai Islamic Bank, VAE :: LBS Stuttgart een Karlsruhe, :: Sparkasse Ingolstadt, :: UniCredit Munich et Wurzburg, GEZONDHEIDSZORG :: Asklepios Hamburg een Bad Abbach, :: ASVZ Zorg en Dienstverlening, Sliedrecht, Nederland :: Helios Krefeld, :: Medisch Centrum Brielle, Nederland :: Militaire Ziekenhuis Legouest, Metz, Frankrijk :: S.H.A.P.E. Mons, Belgium :: Stichting Maatschappelijke Opvang, Breda, Nederland :: Torbay NHS Hospital, Torquay, Groot-Brittannië :: ULB Hospital Erasme Anderlecht, Brussels, Belgium :: Universitair Ziekenhuis Charité, Berlin, :: Universitair Ziekenhuis LMU, Munich, INDUSTRIE :: ABInBev Brauerei Beck s, Bremen, :: E.ON Avacon Helmstedt, Kraftwerk Datteln, Hanse Quickborn, :: EADS, Augsburg, :: Huisbrouwerij De Halve Maan, Brügge, België :: OMV Erdgas, Vienne, Oostenrijk :: Roche Diagnostics, Mannheim, :: Sanofi-Aventis, :: Siemens Power Generation, Duisburg, :: Vodafone, Dusseldorf, :: Volkswagen, Dresde, ONDERWIJS :: Bagarmossens Skola, Zweden :: CEA-INSTN International school in Nuclear Engineering, Saclay, Frankrijk :: Emmaus College, Rotterdam, Nederland :: Fachhochschule Stralsund, :: Max-Planck-Institut Munich, Seewiesen een Muehlheim, :: NUS National University of Singapore :: SCK-CEN Belgian Nuclear Research Centre, Mol, België :: Technische Universiteit Munich, :: Trinity Hall College, Cambridge, Groot-Brittannië :: Universiteit Leeds, Groot-Brittannië :: Universiteit LMU, Munich, :: VTI Brugge, Belgium :: VUB Brussels, Belgium :: Weymouth College, Groot-Brittannië OVERHEID :: Beierse Ministerie Onderwijs en Kultus, Munich, :: Brandweer Norderstedt, :: DGAC, Paris, Frankrijk :: Gaz de France, Paris, Frankrijk :: Hoofstad Munich KVR, :: Stad York Gemeenteraad, Groot-Brittannië OVERIGE :: Abe Lenstra stadion, Heereveen, Nederland :: Allianz Arena, Munich, :: CEPC, Groot-Brittannië :: CSB Group, Malta :: Luchthaven Köln-Bonn en Rhein- Ruhr, Düsseldorf, :: Luchthaven Leonardo Da Vinci, Rome, Italië :: Mercedes-Benz, divers Emplacement, :: Munsterhuis Sportscars, Hengelo, Nederland :: The Caribbean at Keppel Bay, Singapore

17 32 Doelmatigheid DE ESSENTIE VAN RENDEMENT. Individuele variabelen, berekenbare kosten. Elke onderneming heeft zijn eigen verhaal ten aanzien van veiligheid: een sluitinstallatie wordt met een toegangscontrole gecombineerd. Wettelijke voorschriften of voorwaarden van verzekeringen eisen de integratie van een deurbewaking. Er moeten meerdere gebouwen met verschillende sluitsystemen met elkaar worden verbonden. Uit afzonderlijke oplossingen moet een transparant systeem ontstaan. De hoofdsleutel voor een onderzoekslaboratorium of productlocatie gaat verloren, en het bedrijf kan geen zes weken op een nieuwe sluitsysteem wachten. Dit zijn nog maar een paar voorbeeldsituaties uit de praktijk, waarvoor een precies perfecte oplossing bestaat: het digitale sluit- en toegangscontrolesysteem Draadloos binnen zeer korte tijd geïnstalleerd. Ultramoderne software en de mogelijkheid om bijna onbeperkt uit te breiden maken uw investering klaar voor de toekomst. Met geïntegreerd toegangscontrolesysteem en interfaces. U kunt de kosten van conventionele sluitsystemen heel gemakkelijk berekenen: slijtage, dure voorraad reserveonderdelen, bijmaken van sleutels en reservecilinders. Daarbij komen nog de kosten voor planning, beheer en documentatie vaak parallel voor meerdere sluitsystemen, jaar na jaar. Met SimonsVoss valt die berekening in uw voordeel uit. Door lage vervolgkosten en de enorme tijdbesparing bij planning, beheer en documentatie loont de investering in uw digitale sluitsysteem van SimonsVoss enorm snel. De ervaring uit een groot aantal projecten toont aan, dat een digitale sluitsysteem zichzelf al na circa drie jaar terugbetaald kan hebben. Zeer budgetvriendelijk: door de modulaire opbouw groeit het systeem stap voor stap met uw nieuwe behoeften mee, waardoor er voor u een optimale investeringszekerheid wordt gegarandeerd.

18 34 Contact SIMONS VOSS WERELDWIJD. DUITSLAND HOOFDKANTOOR: SimonsVoss Technologies AG Feringastrasse Unterföhring Tel: Fax Copyright 2012, SimonsVoss Technologies AG, Unterföhring Alle rechten voorbehouden. Tekst, afbeeldingen en gra! sch materiaal zijn onderworpen aan het auteursrecht. De inhoud van deze brochure mag niet gekopieerd, verspreid of gewijzigd worden. Voor bindende technische gegevens verwijzen we u naar ons systeemhandboek. Technische wijzigingen voorbehouden. DUITSLAND PRODUCTIE: SimonsVoss Technologies AG Eichenweg Petersberg BENELUX SimonsVoss Technologies B.V. Evert van de Beekstraat CX Schiphol Nederland FRANKRIJK SimonsVoss Technologies SAS Immeuble «Les Portes de Paris» 1/3, Rue du Rempart Noisy le Grand GROOT-BRITTANNIË SimonsVoss Technologies Ltd Century Way Thorpe Park, Colton Leeds LS15 8ZA Tel: Fax Tel: Fax Tel: Fax ITALIË SimonsVoss Technologies AG Via Torino 2 Milaan Tel: Fax OOSTENRIJK SimonsVoss Technologies AG Kaerntner Ring Wenen Tel: Fax SCANDINAVISCHE LANDEN SimonsVoss Technologies AB Ostermalmstorg 1 Stockholm Zweden Tel: Fax SPANJE & PORTUGAL Erkoch Ibérica SL Avda. Lehendakari Aguirre Bilbao Spanje Tel: Fax ZWITSERLAND SimonsVoss Technologies AG Dreikoenigstrasse 31a 8002 Zuerich Tel: Fax AZIË SimonsVoss Security Technologies (Asia) Pte. Ltd. 151 Lorong Chuan New Tech Park #05-02 (Lobby B) Singapore Republic of Singapore Tel: Fax MIDDEN-OOSTEN SimonsVoss Technologies (Middle East) FZE P.O. Box Dubai UAE Tel: Fax NOORD-AMERIKA Accutech-Innovative Control Systems Inc South 52nd Street Franklin, WI USA Toll Free: (866)

19 36 NL SIMONS VOSS TECHNOLOGIES AG Feringastrasse Unterföhring Tel: Fax:

BEVEILIGINGSTECHNIEK IN DE TOEKOMST: TEGENWOORDIG

BEVEILIGINGSTECHNIEK IN DE TOEKOMST: TEGENWOORDIG BEVEILIGINGSTECHNIEK IN DE TOEKOMST: TEGENWOORDIG 1 2 Pak het thema beveiliging gewoon aan. Gewoon intelligent. Met het digitale sluiten toegangscontrolesysteem 3060 van SimonsVoss. 3 INHOUD 04 BEDRIJF

Nadere informatie

Perfect toegangsbeheer en weten hoe!

Perfect toegangsbeheer en weten hoe! Veiligheid in het onderwijs Perfect toegangsbeheer en weten hoe! SYSTEEM 3060: DIGITALE SLUIT- EN TOEGANGSCONTROLE VOOR SCHOLEN EN UNIVERSITEITEN. ONDERWIJSIN- STELLINGEN STELLEN HOGE EISEN, OOK AAN DE

Nadere informatie

t is de mentaliteit Bij SALTO geven we om het individu. Voor ons zijn er geen grenzen Jump! En stel jezelf open!

t is de mentaliteit Bij SALTO geven we om het individu. Voor ons zijn er geen grenzen Jump! En stel jezelf open! 2 t is de mentaliteit Bij SALTO geven we om het individu. Voor ons zijn er geen grenzen Jump! En stel jezelf open! Ontdek de SALTO hoogtepunten wereldwijd door deze QR Code met uw smartphone te scannen

Nadere informatie

Kaba exos 9300. Doeltreffende toegangscontrole

Kaba exos 9300. Doeltreffende toegangscontrole Kaba exos 9300 Doeltreffende toegangscontrole Totaal oplossing Kaba legt de basis voor een organisatie-brede oplossing Kaba - uw betrouwbare partner U zoekt een betrouwbare partner op het gebied van toegangsmanagement,

Nadere informatie

bluechip TimeLine Het toegangsbeheersysteem voor de toekomst. voor deuren

bluechip TimeLine Het toegangsbeheersysteem voor de toekomst. voor deuren bluechip TimeLine Het toegangsbeheersysteem voor de toekomst. voor deuren 02 Inleiding Winkhaus bluechip TimeLine Winkhaus bluechip TimeLine Inleiding 03 Elektronisch toegangsbeheer toekomsttechnologie

Nadere informatie

AirK Productcatalogus

AirK Productcatalogus AirKey Productcatalogus 2014 INHOUDSOPGAVE Dienstverlenende bedrijven 8 Bedrijven met meerdere vestigingen 10 MKB & Shared Office 12 Particuliere gebouwen 14 Onbegrensde vrijheid 18 Waterdichte beveiliging

Nadere informatie

Elektronisch sluitsysteem SALTO XS4

Elektronisch sluitsysteem SALTO XS4 Elektronisch sluitsysteem SALTO XS4 EVVA gecombineerde sluitsystemen in één EVVA beschikt over een groot aantal verschillende, gepatenteerde sluitsystemen. Elektronica heeft allang naast de mechanica een

Nadere informatie

CES OMEGA FLEX Meer dan openen en sluiten

CES OMEGA FLEX Meer dan openen en sluiten CEStronics CES OMEGA FLEX Meer dan openen en sluiten Individuele, elektronische sluitsystemen www.ces.eu/nl Een onderneming van de CESGRUPPE Dipl.-Ing. Richard Rackl, Algemeen Directeur, Alfredo Neumann,

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

Kaba exos 9300. Doeltreffende toegangscontrole

Kaba exos 9300. Doeltreffende toegangscontrole Kaba exos 9300 Doeltreffende toegangscontrole Kaba exos 9300 de doeltreffende oplossing voor beveiliging, organisatie en gebruiksgemak U zoekt een betrouwbare partner voor het vertalen van uw specifieke

Nadere informatie

P+E eaccess. wireless online access solutions. veilig, comfortabel en betrouwbaar EN1627-1630 RC4 / SKG *** / ES3. Swiss Made 9. Authorized partner:

P+E eaccess. wireless online access solutions. veilig, comfortabel en betrouwbaar EN1627-1630 RC4 / SKG *** / ES3. Swiss Made 9. Authorized partner: P+E eaccess Authorized partner: wireless online access solutions www.sv-e.nl De Rotterdam veilig, comfortabel en betrouwbaar EN1627-1630 RC4 / SKG *** / ES3 Swiss Made 9 P+E levert als producent en leverancier

Nadere informatie

ecliq Simply electronic: een krachtig sluitsysteem

ecliq Simply electronic: een krachtig sluitsysteem ecliq Simply electronic: een krachtig sluitsysteem De combinatie van duurzaamheid, stevigheid, veiligheid en flexibiliteit IKON Sinds 1926 dé specialist op het gebied van sluitsystemen! ASSA ABLOY, the

Nadere informatie

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Paxton De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Catalogus 2014 Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen 2 Inhoudsopgave 3 Introductie 5 PC gestuurde toegangscontrole 6 Bedrade

Nadere informatie

Paxton. Catalogus 2015. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw

Paxton. Catalogus 2015. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Paxton De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Catalogus 2015 Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen 2 Inhoudsopgave 3 Introductie 5 PC gestuurde toegangscontrole 6 Bedrade

Nadere informatie

Programma 2008 Elektronische Sluitsystemen elock

Programma 2008 Elektronische Sluitsystemen elock Programma 2008 Elektronische Sluitsystemen elock Bouwbeslag-Nieuwigheden 2007 kombineerbaar met elock elock Comfortsysteem De nieuwe geïntegreerde oplossing voor binnendeuren Deurkruk 162 Polyamide Deurkruk

Nadere informatie

Product catalogus 2015/16

Product catalogus 2015/16 Product catalogus 2015/16 Nederlands Productoverzicht 2015 Uitgave 04/2015 AG Böblinger Straße 76 71065 Sindelfingen Duitsland Wij hebben ons best gedaan om alleen bijgewerkte, volledige en juiste informatie

Nadere informatie

Discreet. Flexibel. Hemisferisch.

Discreet. Flexibel. Hemisferisch. NL 12/12 FlexMount camera S14 The HiRes Video Company Discreet. Flexibel. Hemisferisch. 2 HiRes-180 -panorama 6 MEGA dubbele Hemispheric-camera voor ononderbroken overzicht Discrete miniatuursensormodule

Nadere informatie

SSA 2011 editie. Hacousto. Protec. Protec Brandbeveiliging B.V. Communicatie - Video - Security Solutions

SSA 2011 editie. Hacousto. Protec. Protec Brandbeveiliging B.V. Communicatie - Video - Security Solutions SSA 2011 editie Hacousto Communicatie - Video - Security Solutions Hacousto Communicatie - Video - Security Solutions Protec Protec Brandbeveiliging B.V. Protec Protec Brandbeveiliging B.V. VIDEOTECHNIEK

Nadere informatie

MiVoice Office 400. Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie. Telefonie en nog meer

MiVoice Office 400. Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie. Telefonie en nog meer MiVoice Office 400 Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie Telefonie en nog meer Tientallen jaren ervaring op het gebied van bedrijfscommunicatie en een goed ontwikkeld gevoel voor trends hebben

Nadere informatie

product brochure 08 inspiredaccess

product brochure 08 inspiredaccess product brochure 08 inspiredaccess Inleiding Welkom in de wereld van intelligente sluitsystemen, voor veiligheid, flexibiliteit en controle. Welkome in de wereld van SALTO. In de snelle en constant veranderende

Nadere informatie

Aastra IntelliGate Vernieuwende communicatiesystemen

Aastra IntelliGate Vernieuwende communicatiesystemen Aastra IntelliGate Vernieuwende communicatiesystemen Systeemarchitectuur: Innovatie uw communicatiepartner Succes is afhankelijk van efficiëntie. Met name als het gaat om communicatie, dragen directe lijnen

Nadere informatie

Innovaties van HARTING. Stimulering van onderzoek als basis van productinnovatie. Mind wide open. Tempo maken

Innovaties van HARTING. Stimulering van onderzoek als basis van productinnovatie. Mind wide open. Tempo maken 18 H A R T I N G s T e c h n o l o g i e M a g a z i n e Gastbijdrage: Prof. Dr.-Ing. Markus Glück Stimulering van onderzoek als basis van productinnovatie Innovaties van HARTING Frank Quast Mind wide

Nadere informatie

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën VOORWOORD Al jaren behoort Mitsubishi Electric Living Environment Systems tot de marktleidende aanbieders op het gebied van klimatisatietechnologie. De

Nadere informatie

Het klantenmagazine van Phoenix Contact juni 2014

Het klantenmagazine van Phoenix Contact juni 2014 1 14 Het klantenmagazine van Phoenix Contact juni 2014 04 Titelthema: Oplossingen voor de energiewinning en -distributie Onder stroom 06 UPS met krachtige software Power to rely on 08 Invoedingsmanagement

Nadere informatie

tec News21 Smart Network Infrastructure SmartFactory - Op weg naar structuren HARTING's Technologie Magazine

tec News21 Smart Network Infrastructure SmartFactory - Op weg naar structuren HARTING's Technologie Magazine tec News21 HARTING's Technologie Magazine Gastbijdrage: Prof. Dr.-Ing. Detlef Zühlke SmartFactory - Op weg naar intelligente infrastructuren Andreas Huhmann Toekomstige structuren Dr. Michael Groß Smart

Nadere informatie

tec News25 Integrated Industry Hoe het product zijn eigen productieproces bestuurt Veiligheid in de industrie 4.0

tec News25 Integrated Industry Hoe het product zijn eigen productieproces bestuurt Veiligheid in de industrie 4.0 tec News25 HARTING's Technologie Magazine Gastbijdrage: Prof. Dr. Nils Aschenbruck Veiligheid in de industrie 4.0 Interview: Robert Harting Alles is hoofdzaak Gastbijdrage: Stefan Hoppe Interoperabiliteit:

Nadere informatie

Clay. by SALTO. 2 Clay by SALTO

Clay. by SALTO. 2 Clay by SALTO 2 Clay by SALTO Clay by SALTO Clay by SALTO is eenvoudig, veilig, cloud-gebaseerd én draadloos. Een sluitoplossing voor middelgrote en kleine bedrijven. Revolutionair in design, gebruik en beheer. Clay

Nadere informatie

... since 1990. Catalogus 2013/14

... since 1990. Catalogus 2013/14 ... since 1990 Catalogus 2013/14 ... since 1990 Vectron Systems AG Willy-Brandt-Weg 41 D-48155 Münster Tel. +49 (0)251 2856-100 Fax +49 (0)251 2856-560 vertrieb@vectron.de www.vectron.nl www.bonvito.net

Nadere informatie

Schneider Electric bewijst meerwaarde in bouwteam

Schneider Electric bewijst meerwaarde in bouwteam 47 Een uitgave van Schneider Electric B.V. voor alle relaties in de elektro- en besturingstechniek George PhENTUM van TEMACO: Schneider Electric bewijst meerwaarde in bouwteam SEPTEMBER 2007 Nieuwe micro

Nadere informatie

zomer 2015 Professionals Vakblad voor Industriële Automatiserings Professionals Nederland

zomer 2015 Professionals Vakblad voor Industriële Automatiserings Professionals Nederland IA Professionals Vakblad voor Industriële Automatiserings Professionals Nederland zomer 2015 In dit nummer:! Procesintensificatie en miniaturisering! Flowbewaking met thermodynamische sensoren! Systeemoplossingen,

Nadere informatie