FAQ. Responsive Design. Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum Versie 1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ. Responsive Design. Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum 20-03-2014 Versie 1.0"

Transcriptie

1 FAQ Responsive Design Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum Versie 1.0

2 Inhoudsopgave Pagina 1. Wat is responsive design? 3 2. Wat is er toegevoegd aan onze mono werkomgeving? 4 3. Wat zijn de voorwaarden om responsive design toe te kunnen passen? 4 4. Is er een mogelijkheid om terug te keren naar de oude instelling? 4 5. Wat is een responsive template? 5 6. Hoe zie ik dat de optie responsive design geactiveerd is? 5 7. Wat zijn de directe veranderingen in de editor omgeving? 5 8. Worden bestaande live websites beïnvloed? 5 9. Hoe kan ik bestaande klanten upgraden naar responsive design? Kan ik de responsive design activeren op D3? Kan ik toegang krijgen tot zowel de afzonderlijke desktop en mobiele tabbladen en de samengevoegde tab voor responsive design? Kan ik in het responsive design nog onderscheid maken tussen content op mijn desktop site en mobiele site? Wordt bij het activeren van responsive design alles 1:1 overgenomen en weergegeven? Worden teksten ook responsive mee geschaald? Kunnen de desktop site en mobiele site nog afzonderlijk van elkaar worden gepubliceerd? Hebben de desktop site en mobiele site nog steeds een afzonderlijke laatst gepubliceerde datum? Kan ik na het activeren van responsive design nog terugkeren naar de afzonderlijke tabs voor desktop en mobiel? 9

3 pagina 3 van 9 1. Wat is responsive design? Responsive design is de benaming voor een webdesign dat, ongeacht het platform of browser, een optimale ervaring voor de bezoeker geeft. De website ziet er door het responsive design altijd goed uit, of dit nu een mobiel, tablet of desktop is. Voor het werken met Mono betekent dit dat er nog maar gewerkt wordt in 1 editor in plaats van 2.

4 pagina 4 van 9 2. Wat is er toegevoegd aan onze mono werkomgeving? De optie om responsive design in te schakelen. Volg de handleiding voor het activeren van responsive design. 3. Wat zijn de voorwaarden om responsive design toe te kunnen passen? Om gebruik te kunnen maken van de responsive functie is een D4 template vereist. Deze templates zijn te herkennen aan de toevoeging DTG COPY in de template titel. Daarnaast is het activeren van de responsive alleen mogelijk wanneer er zowel een subscription aangemaakt is voor een website_n en een mobile_n. Zie de handleiding voor toevoegen van de subscriptions. 4. Is er een mogelijkheid om terug te keren naar de oude instelling? De responsive optie is na inschakelen ook weer uit te schakelen. Zie hiervoor de handleiding. Let op: er dient dan wel een losse mobiele website gebouwd te worden. Wanneer dit niet het geval is zal er op een mobiel device een leeg of standaard template te zien zijn bij het bekijken van de website.

5 pagina 5 van 9 5. Wat is een responsive template? Alle D4 templates zijn geoptimaliseerd voor responsive design. Deze templates zijn te herkennen aan de toevoeging DTG COPY in de template titel. 6. Hoe zie ik dat de optie responsive design geactiveerd is? Als onder het kopje Responsive aangevinkt is, is responsive design actief. Dit kun je doen onder mijn account. Zie hiervoor de handleiding. Daarnaast kun je het responsive design ook herkennen aan de twee tabbladen voor mobile en desktop onder pagina structuur in de editor. 7. Wat zijn de directe veranderingen in de editor omgeving? Wanneer je een subscription hebt ingeladen voor zowel website_n als mobile_n zie je dit terug in de editor als twee losse tabbladen. Wanneer het responsive design is geactiveerd is er nog maar een tabblad zichtbaar en is het onderscheid gemaakt onder het kopje Pagina structuur. Vanaf nu worden de wijzigingen 1:1 doorgevoerd, ongeacht in welke omgeving (desktop/mobiel) je de aanpassing doet. 8. Worden bestaande live websites beïnvloed? Nee. Responsive design wordt niet automatisch geactiveerd.

6 pagina 6 van 9 9. Hoe kan ik bestaande klanten upgraden naar responsive design? Om bestaande websites te upgraden naar responsive is een mobile_n subscription vereist. Let erop dat deze ingeladen moet worden on dezelfde site ID als de websit_n subscription. (zie hiervoor de handleiding) Daarnaast moet er een D4 template ingeladen zijn. Wanneer er al een mobile subscription is ingeladen en er gebruik is gemaakt van een D4 template kan responsive direct geactiveerd worden. Let op: A: als er een losse mobiele website is gebouwd wordt de content overschreven met content van de desktop versie. De content wordt echter niet verwijderd, bij het deactiveren van het responsive design zal de oude mobiele site weer zichtbaar zijn. B: de mobiele versie zal na activeren van responsive dezelfde content bevatten als de desktop. 10. Kan ik de responsive design activeren op D3? Nee dit is niet mogelijk. Een D4 template is vereist. 11. Kan ik toegang krijgen tot zowel de afzonderlijke desktop en mobiele tabbladen en de samengevoegde tab voor responsive design? Nee. Wanneer responsive design geactiveerd is, is het niet mogelijk twee aparte tabs te zien voor een desktop en mobiele versie. Dit is dan samengevoegd onder de pagina structuur.

7 pagina 7 van Kan ik in het responsive design nog onderscheid maken tussen content op mijn desktop site en mobiele site? Ja. het is mogelijk om onderscheid te maken voor het tonen op mobiel en niet op de desktop site (en omgekeerd). Je kunt dit per pagina en per module instellen onder: pagina instelling > geavanceerde instellingen. Let op Wanneer je een pagina alleen toont op de desktop site verdwijnt deze uit het menu op de mobiele site maar blijft de pagina wel zichtbaar onder de pagina structuur in de editor. 13. Wordt bij het activeren van responsive design alles 1:1 overgenomen en weergegeven? Ja wanneer je hebt gekozen om responsive design aan te zetten zullen alle wijzigingen synchroon lopen. Dus als je een module in de desktop versie aanpast zal dit ook op de mobiele versie zichtbaar zijn (en omgekeerd). Let op! Er zijn een aantal uitzonderingen: 1. Footer Alleen de social icons en de eerste tekstkolom worden vanuit de desktop versie overgenomen in de mobiele versie. 2. Achtergrondafbeelding De achtergrondafbeelding wordt wel overgenomen maar schaalt niet mee op de mobiele versie. Als alternatief zou je een full width module kunnen gebruiken. 3. De flash module is niet toonbaar op een mobiele website. 4. De broodkruimel (breadcrumb) is alleen van toepassing op de desktop website. 5. De share icons werken alleen optimaal op de desktop website. 6. Teksten hebben een vaste grootte. Deze worden niet mee geschaald. Let dus ook op bij het gebruik van modules (Jumbotron) waarbij er tekst op de afbeelding staat. Zie 14.

8 pagina 8 van Worden teksten ook responsive mee geschaald? Nee de grootte van de tekst staat vast. Bij het gebruik van een groot lettertype is het dus aan te raden onderscheid te maken tussen de tekstgrootte op de desktop versie en de mobiele versie. Dit kan op de volgende manier: 1. Kopieer de module in de desktop versie van de website. 2. Selecteer eerste modules de optie: show module on desktop only 3. Selecteer in de tweede module de optie: show module on mobile only 4. Je kunt nu in de mobiele versie de grootte van het lettertype aanpassen. Dit zal alleen worden doorgevoerd op de mobiele website. Let erop dat je de website dus goed doorloopt op het mee schalen van de gebruikte modules.

9 pagina 9 van Kunnen de desktop site en mobiele site nog afzonderlijk van elkaar worden gepubliceerd? Nee. Dit is niet mogelijk zolang het responsive design actief is. 16. Hebben de desktop site en mobiele site nog steeds een afzonderlijke laatst gepubliceerde datum? Nee. Bij het activeren van responsive design is de desktop versie en mobiele versie 1 html bestand en wordt deze in een keer gepubliceerd. 17. Kan ik na het activeren van responsive design nog terugkeren naar de afzonderlijke tabs voor desktop en mobiel? Ja. Heb je eerder een mobiele website gebouwd en besluit je over te schakelen naar responsive design wordt de nieuwe mobiele website overschreven met de content vanuit de desktop website. Wanneer je besluit toch gebruik te maken van de losse mobiele website kun je het responsive design uitvinken. De oude mobiele website zal dan weer zichtbaar zijn.

Een korte handleiding voor het maken van een website met MS Publisher.

Een korte handleiding voor het maken van een website met MS Publisher. Een korte handleiding voor het maken van een website met MS Publisher. 1 Inhoudsopgave Inhoud Starten met de Wizard... 3 Hoe nu verder?... 6 Het invoegen van tekst en afbeeldingen... 9 Achtergrond toevoegen...

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Handleiding 17 juli 2014

Handleiding 17 juli 2014 Handleiding 17 juli 2014 Inhoudsopgave 1 DASHBOARD & HOOFDMENU... 5 2 ONTWERP AANPASSEN... 7 2.1 ONTWERP OPSLAAN EN TOEPASSEN... 8 2.2 ACHTERGRONDKLEUREN AANPASSEN... 9 2.3 ALGEMENE TEKSTKLEUR EN LETTERTYPE...

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder De sitebuilder bereik je vanaf nu via je eigen domeinnaam. Dus: www.jouwdomein.nl/beheer (jouwdomein.nl

Nadere informatie

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum.

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum. Instructiekaart: Sjablonen beheer- Standaard documenten. Kaartnummer: 06 Versie: 0106 Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Datum Ziedewij 3b Postbus 472 2990 AL Barendrecht T 088 3 444 777 E info@digisource.nl ABN AMRO Bank 56.32.60.858 IBAN NL69ABNA0563260858 BIC ABNANL2A K.v.K. Rotterdam

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011)

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) Drupal Handleiding voor medewerkers Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) * + INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1. Inloggen... 3 2. Menu opties... 3 3. Inhoud aanmaken... 4 3.1 Algemene instellingen voor nieuwe

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Inhoudsopgave Introductie Pagina 3 De voordelen van Admarkt Topadvertenties op een rij Pagina 4 Het gemak van een koppeling tussen

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Handleiding CMS - versie 2.0

Handleiding CMS - versie 2.0 Handleiding CMS - versie 2.0 Achtereenvolgend komt aan bod: Inleiding Inloggen Nieuwe pagina maken Pagina eigenschappen aanpassen Oude versies van pagina s terughalen Teksten aanpassen Links maken (en

Nadere informatie

Handboek voor het Drupal content systeem

Handboek voor het Drupal content systeem Handboek voor het Drupal content systeem Versie 007 Datum 19-11-2012 Auteur Tom A. Kooy Handboek voor het Drupal content systeem - Inhoudsopgave Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 OVER HET HANDBOEK

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010

Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010 Het is een product van ZO + internetspecialist [sinds 1993] is een modulair beheersysteem waarmee alle soorten websites gebouwd en onderhouden kunnen worden. Er zijn twee varianten beschikbaar, namelijk:

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 pagina 1 van 29 Inhoudsopgave 1 Introductie...3

Nadere informatie

Handleiding C3LO. Station to Station, Woerden

Handleiding C3LO. Station to Station, Woerden Handleiding C3LO Station to Station, Woerden sopgave Inleiding... 3 Personenbeheer... 4 Groepsbeheer... 14 Werkmappen... 31 Einde jaar... 34 Groepsbeheer... 35 Programmabeheer... 44 Netwerkbeleid... 65

Nadere informatie