Handleiding Leerkrachtassistent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Leerkrachtassistent"

Transcriptie

1 Handleiding Leerkrachtassistent versie augustus 2014

2 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal 2 Inhoud 1. Inleiding Starten met het programma Opbouw van het programma Het blok- en leskeuzemenu De werkbalk Les afgerond Het digimenu van een reguliere les Lesfases en digimenuknoppen De Boekmodule Mijn woordenblad Videomodule Meer informatie Systeemeisen Programma reageert niet Leerkracht van meerdere klassen? Colofon... 12

3 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal 3 1. Inleiding De Leerkrachtassistent Zie zo Taal (LKA) is een online programma dat de leerkracht assisteert bij de methode Zie zo Taal. Het is de spin in het web van heel de methode. Het helpt de leerkracht bij de lesvoorbereiding, de lesorganisatie, klasplannen, de lesinstructie op het digibord en de lesevaluatie. De LKA draait op vrijwel alle platformen zoals digibord, pc, ipad en andere tablets. De LKA beschikt over de digitale versie van vrijwel alle materialen van de methode waardoor het langdurig zoeken naar materialen tot het verleden behoort en je ze altijd en overal bij de hand hebt. De LKA kent daarnaast doelgerichte uitlegfilmpjes en ondersteunende instructietools (zoals een woordstrokenmaker, een woordenhulp, een pennentool, etc.). De LKA kent bij elk scherm een eigen schermuitleg. Je vindt die onder het vraagteken in de menubalk. Vandaar dat deze uitleg in deze handleiding slechts gedeeltelijk wordt herhaald. We geven hier vooral extra uitleg bij de relatie tussen de functionaliteiten van het programma om het programma beter te snappen en het optimaal te kunnen benutten. Wij wensen je veel plezier met de Leerkrachtassistent Zie zo Taal.

4 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal 4 2. Starten met het programma We gaan er hier vanuit dat degene op je school met de beheerdersrol voor de Zwijsen Leerkrachtmodule het volgende geregeld heeft: - Leerlingen en leerkrachten zijn ingevoerd in de Zwijsen Leerkrachtmodule. - Leerkrachten hebben inloggegevens; - De leerkracht is gekoppeld aan zijn klas(sen); - Het school-ip-adres is doorgegeven; Als de Leerkrachtassistent Zie zo Taal is gestart, dan kom je in het digimenu van het programma. 3. Opbouw van het programma De Leerkrachtassistent Zie zo Taal volgt de leerstofopbouw van de methode. Het lesverloop is geordend in het digimenu. Dit menu is je sturing bij het doorlopen van de lessen. Je start er de lesactiviteiten die de Leerkrachtassistent ondersteunt. Een digimenu van Zie zo Taal

5 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal Het blok- en leskeuzemenu Vanuit het digimenu navigeer je naar de les. De leerstof voor elke jaargroep van deze methode is verdeeld over acht blokken, elk bestaande uit 24 lessen. Je ziet die terug in de tabbladen. Blok- en leskeuze in het digimenu Nadere toelichting op de verschillende tabbladen vind je verderop. 3.2 De werkbalk Een vast element in de Leerkrachtassistent is de werkbalk. In de werkbalk vind je knoppen die overal of over verschillende modules heen van toepassing zijn. Belangrijke onderdelen van de werkbalk: Met deze knop kun je zelf beslissen of je de werkbalk boven of onder in het scherm toont. Via het menu Beeld kun je binnen verschillende modules de pennentool, de aantekeningen of de inzoomtool aan- of uitzetten. Met deze knop keer je terug naar het vorige scherm waar je vandaan kwam (zelfde werking als de terug-knop in de browser). Met de Home-knop keer je altijd terug in het digimenu van de les waar je vandaan komt. Het menu Wissen biedt opties om aantekeningen te verwijderen of terug te halen. Het menu onder deze knop kent hyperlinks naar relevante websites rond Zie zo Taal. De Instellingen-knop geeft de mogelijkheid om van klas te wisselen. Dit is alleen relevant als je aan meerdere klassen gekoppeld bent. De naam van de klas waar je thans binnen de Leerkrachtassistent aan gekoppeld bent zie je ook in de titelbalk achter jouw naam. Via de?-knop kun je uitleg opvragen over het scherm waarin je je bevindt. Daarnaast tref je een snelkoppeling naar deze handleiding en naar veel gestelde vragen van gebruikers (FAQ s). Via deze knop kun je kiezen voor de opties om de LKA te sluiten met of zonder uitloggen.

6 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal Les afgerond In elke les vind je rechtsonder het aanvinkvakje Les afgerond. Dit vinkje wordt alleen (lokaal) opgeslagen op de computer waarop je werkte toen je het vinkje zette. Dit heeft als voordeel dat wanneer je met een duo-leerkracht werkt, je duo-leerkracht dit vinkje ook te zien krijgt als zij inlogt op dezelfde computer en de LKA start.

7 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal 7 4 Het digimenu van een reguliere les Digimenu van een reguliere les 4.1 Lesfases en digimenuknoppen In het digimenu van een reguliere les zie je het leerdoel van de les en de lesfases: Op verkenning, Uitleg, Aan de slag en Terugkijken. Elke lesfase kent specifieke modules. Deze modules zitten onder de digimenuknoppen. De witte kolom in het digimenu Knoppen rechtsboven in het digimenu De witte kolom in het digimenu geeft de basisroute aan de hand waarvan je je les kunt geven. Op zich volstaat deze basisroute want daarmee beschik je ook over de materialen die je minimaal nodig hebt wanneer je alleen met de papieren methode werkt. De knoppen rechts van de witte kolom bieden je les extra verrijkingsmateriaal of gemakkelijke links naar relevante materialen/modules. Hierna volgt de toelichting op de verschillende modules. Met de knoppen taalboek, werkboek en handleiding, rechtsboven in het digimenu van een reguliere les krijg je de volledig uitgezoomde versie van de betreffende pagina. Zo n pagina wordt getoond middels de boekmodule (zie volgende paragraaf). Klik je in de witte kolom op een taalboek- of werkboekknop dan kom je in de dezelfde pagina maar dan direct ingezoomd op de betreffende oefening.

8 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal De Boekmodule De pagina s uit het taalboek en het werkboek worden digitaal weergegeven via de boekmodule. Schermvullende weergave van een les uit het taalboek in boekmodule Kenmerken van de boekmodule: - Je kunt in- en uitzoomen op de pagina; - Met de pennentool kun je aantekeningen maken - Tip Toelichting op hoe je de hier genoemde functies bedient, vind je als je op een boek -pagina bent in het?-menu onder schermuitleg. Doorlink knoppen Op elke boek -pagina kun je dit type knoppen tegenkomen: In het taalboek en werkboek kom je deze knop tegen. Klik je hierop dan verschijnt er een minimenu met daarin de beschikbare opties bij deze oefening. De knoppen linken je door naar een interactieve oefening, een filmpje of het uitlegbord. (Dezelfde opties staan ook in het digimenu achter het oefeningnummer.) De wb-knop vind je in het taalboek en linkt naar de bijbehorende werkboekpagina. De tb-knop vind je in het werkboek en linkt naar de bijbehorende taalboekpagina. Uitleg-knoppen staan in de kopieerbladen van de herhalingstaken. Ze linken naar de les waarin het onderwerp aan bod is gekomen. Bij werkboekpagina s verschijnt in de werkbalk de knop Antwoordboek. Klik je hierop dan worden de antwoordpagina s getoond van deze les. Bij taal- en werkboekpagina s staan in de werkbalk deze knopjes. Hiermee kun je van de ene ingezoomde oefening naar de volgende ingezoomde oefening springen. Hyperlinks in een pagina Woorden in de lopende tekst van een boek -pagina kunnen ook gehyperlinkt zijn. Je herkent ze aan de afwijkend kleur.

9 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal Mijn woordenblad Mijn woordenblad! bestaat uit drie onderdelen: Aandacht voor woorden (linker kolom): Hier staan de woorden opgelijst die voor de lessen woordenschat werden opgenomen in de rubriek Aandacht voor woorden. Je vindt deze rubriek ook terug in de handleiding. De leerlingen krijgen in de linker kolom dus een overzicht van de woorden waar specifiek aandacht aan besteed werd in de woordenschatlessen van het blok. Je kunt deze linker kolom laten aanvullen met woorden die jij als leerkracht belangrijk vindt of die leven in de klas naar aanleiding van de taal-, spelling- of andere lessen. Mijn mooie, leuke, grappige, moeilijke woorden (rechter kolom) De leerlingen krijgen hier de ruimte om woorden te schrijven waarvan ze om één of andere reden vinden dat ze op hun Mijn woordenblad! thuishoren. Ze kiezen hiervoor zelf woorden die ze mooi, leuk, grappig, moeilijk vinden. Deze woorden hoeven niet uit de lessen woordenschat te komen. Ze kunnen deze woorden in een andere les, op de speelplaats, thuis, bij de bakker gehoord/gelezen hebben. Mijn woordenblad! (middelste kolom) De leerlingen krijgen hier de ruimte om creatief aan de slag te gaan met de woorden uit zowel de linker als rechter kolom. Ze kunnen woorden tekenen, gedichten schrijven over een woord, een zin noteren met een woord, een woordenweb maken over een woord Ze mogen deze woorden opnieuw vrij kiezen. De linker en rechter kolom kunnen inspiratie bieden.

10 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal Videomodule Voor veel leerlingen is het aantrekkelijker te luisteren en te kijken naar instructie dan instructies te lezen. Vandaar dat je in de lesfase Uitleg bij veel lessen de knop filmpje tegenkomt. De uitlegfilmpjes zijn ook in te zetten als extra herhaling van de instructie Met deze knop start je de videomodule waarin de uitlegfilmpjes worden afgespeeld. Zo n filmpje geeft de instructie die in het taalboek staat op een audiovisuele wijze weer. Bij elke les vind je in het digimenu ook de module Uitlegbord. Daarmee kun je nog verder ingaan op het onderwerp van de les (zie volgende paragraaf).

11 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal Meer informatie 5.1 Systeemeisen Om met de Leerkrachtassistent Zie zo Taal te werken dien je minimaal te beschikken over: Browser: - Internet Explorer 9.0 en hoger, Google Chrome of Safari (ipad) - de browser ondersteunt javascript en HTML5 - de pop-up blokker staat niet aan - de browser accepteert cookies Schermresolutie: minimaal Plug-ins: Adobe Reader 5.0 en hoger 5.2 Programma reageert niet Als je de Leerkrachtassistent een tijdje ongebruikt open laat staan en hem vervolgens weer gaat gebruiken, kan het gebeuren dat het programma niet reageert. Druk in dat geval op functietoets F5 op je toetsenbord. Het programma wordt dan opnieuw geactiveerd en het scherm wordt ververst. 5.3 Leerkracht van meerdere klassen? Als je de Leerkrachtassistent start, kan het zijn dat je direct de vraag krijgt de klas te kiezen waarmee je op dit moment wilt werken. Je krijgt deze melding als je binnen de Zwijsen Leerkrachtmodule als leerkracht aan meerdere klassen gekoppeld bent.

12 Handleiding Leerkrachtassistent Zie zo Taal Colofon Leerkrachtassistent Zie zo Taal is een product van Uitgeverij Zwijsen BE, Antwerpen. Op het gebruik van Leerkrachtassistent Zie zo Taal zijn de Algemene voorwaarden digitale producten en online diensten van Uitgeverij Zwijsen BE. van toepassing. Productrealisatie Radarsoft Educatieve Software (programmering), Vormgeving Oscar Casander Projectteam Zwijsen BE Patrick Vandevelde (uitgever, Evi Triest (projectleider), Wim Van Eyck (ICT), Hyo Jung De Smet (hoofdredacteur), Ann Weyn (auteurscoördinator), Els Hoebrechts (redacteur), Jef Kenis (redacteur), Ellie Kloots (productiebegeleider), Laura De Kimpe (projectmedewerker), Melle Schoolaert (projectmedewerker). De inhoud van deze site is bestemd voor persoonlijk, niet-commercieel, gebruik. Voor elk ander gebruik is vooraf toestemming van Uitgeverij Zwijsen BE vereist. Aan het samenstellen van bovenstaande lijst is door de uitgever de uiterste zorg besteed. Zou desondanks blijken dat een rechthebbende over het hoofd is gezien, dan verzoeken wij deze contact op te nemen met Uitgeverij Zwijsen BE. Uitgeverij Zwijsen BE. Nassaustraat B-2000 Antwerpen Telefoon klantenservice: info@uitgeverijzwijsen.be

Toelichting Leerkrachtassistent

Toelichting Leerkrachtassistent estafette Nieuw Toelichting Leerkrachtassistent De Leerkrachtassistent Estafette geeft ondersteuning bij de lessen van Estafette Wanneer zet u de Leerkrachtassistent Estafette in? Technische uitgangspunten

Nadere informatie

Toelichting. Versie 1.0 augustus 2015

Toelichting. Versie 1.0 augustus 2015 Toelichting Versie 1.0 augustus 2015 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Starten met het programma via Basispoort... 3 3 Opbouw van het programma... 4 3.1 Zoek en kies werkbladen... 4 3.1.1 Gericht zoeken met een

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Taal actief

Handleiding Verwerkingssoftware Taal actief Handleiding Verwerkingssoftware Taal actief Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent Estafette geeft de leerkracht ondersteuning bij de basislessen van Estafette

De Leerkrachtassistent Estafette geeft de leerkracht ondersteuning bij de basislessen van Estafette De Leerkrachtassistent Estafette geeft de leerkracht ondersteuning bij de basislessen van Estafette Wanneer zet u de Leerkrachtassistent Estafette in? De Leerkrachtassistent Estafette volgt de handleiding

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen Inleiding Nieuwe zaken koppelt geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek aan actualiteit. Met aantrekkelijke en flexibel inzetbare lessen op basis van het laatste nieuws, brengt Nieuwe zaken wekelijks

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Argus Clou

Handleiding Verwerkingssoftware Argus Clou Handleiding Verwerkingssoftware Argus Clou Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software

Nadere informatie

Handleiding. Online Microsoft Office trainingen. Icttrainingen.nl Simon Stevinweg BS Arnhem T : E :

Handleiding. Online Microsoft Office trainingen. Icttrainingen.nl Simon Stevinweg BS Arnhem T : E : Handleiding Online Microsoft Office trainingen Icttrainingen.nl Simon Stevinweg 27 6827 BS Arnhem T : 026-8402941 E : support@icttrainingen.nl Inhoudsopgave 1. Globale werking van de cursus 1.1. Instaptoetsen

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Staal. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Staal. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Staal Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. software voor de kinderen bekijken

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Slimme en aantrekkelijke software voor taal en spelling

Slimme en aantrekkelijke software voor taal en spelling Slimme en aantrekkelijke software voor taal en spelling Met de software van en Spelling in beeld haalt u meer uit élke leerling! Leerkrachtassistent: digibordsoftware voor optimale voorbereiding en aantrekkelijke

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu. Gebruikershandleiding Leerkrachtassistent Wizwijs De Leerkrachtassistent Wizwijs is software voor het digitale schoolbord. Met dit programma kunt u uw rekenlessen efficiënt organiseren en aantrekkelijker

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Handleiding oefensoftware Taal actief. Handleiding Oefensoftware Taal actief

Handleiding oefensoftware Taal actief. Handleiding Oefensoftware Taal actief Handleiding oefensoftware Taal actief 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Snel starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort door de kinderen 2.2 De leerling-startpagina 2.3 De software voor de kinderen bekijken

Nadere informatie

Handleiding Toetssite

Handleiding Toetssite Handleiding Toetssite Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Toetssite 3 1.1 Praktische gebruiksinformatie 3 Inloggen 3 Opstarten 3 1.2 Methode kiezen 3 1.3 Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen 5 Groep

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Taal actief. Versie 1.1

Handleiding Toetssoftware Taal actief. Versie 1.1 Handleiding Toetssoftware Taal actief Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een toets starten 5 2.4.

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Leerlingomgeving Emma Klassiek

Gebruikershandleiding Leerlingomgeving Emma Klassiek Gebruikershandleiding Leerlingomgeving Emma Klassiek In deze instructie wordt het werken met de leeromgeving van Emma Klassieke Talen uitgelegd. De uitleg en voorbeelden zijn vooral gedaan op basis van

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

Handleiding Leerkrachtmodule

Handleiding Leerkrachtmodule Handleiding Leerkrachtmodule Inhoud Inleiding 3 1 Klaarmaken voor gebruik 3 1.1 Mijn gegevens 3 1.2 Mijn programma s 4 1.3 Klasbeheer 4 1.4 Overzicht leerlingen 5 2 Bediening Leerkrachtmodule 7 2.1 Opstarten

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Taal actief. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Taal actief. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Taal actief Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Brandweeracademie handleiding demo Manschap A juni korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER

Brandweeracademie handleiding demo Manschap A juni korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER 1 Inloggen Ga naar https://elo.brandweer.nl. Log in met de volgende gegevens: Inlognaam: deelnemerma01 (je kunt ook kiezen voor deelnemerma02,

Nadere informatie

Instructieboekje voor de docent. Versie: 20091119

Instructieboekje voor de docent. Versie: 20091119 Instructieboekje voor de docent Versie: 20091119 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 2 Hulp nodig?... 3 Het programma starten... 4 Inloggen... 5 Het hoofdscherm (Home)... 6 Instellingen... 8 Wachtwoord...

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas.

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas. Een e-boek is een digitale versie van het leerboek, werkboek of leerwerkboek voor leerlingen. Meestal bestaat een e-boek uit een combinatie van enkele digitale boeken die samen horen. In deze module gaan

Nadere informatie

Installatiehandleiding KIK-Lokaal

Installatiehandleiding KIK-Lokaal Installatiehandleiding KIK-Lokaal Vragen over KIK? KIK@KADASTER.NL (088) 183 55 00 WWW.KADASTER.NL/KIK In deze handleiding wordt beschreven aan welke systeemeisen uw PC dient te voldoen en welke handelingen

Nadere informatie

Handleiding digikundig.nl

Handleiding digikundig.nl Handleiding digikundig.nl titel Handleiding digikundig eerste druk Maart 2012 auteur zetwerk Fred Beumer Digitaal Leerplein website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Digibordsoftware Malmberg

Handleiding Digibordsoftware Malmberg Handleiding Digibordsoftware Malmberg 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Snel starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort 2.2 De digibordsoftware starten 2.3 Een les starten 3. De basiswerking 6 3.1 Het lesmenu

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan je gratis gebruik kunt maken als je Intramed

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Magister voor leerlingen.

Handleiding Magister voor leerlingen. Handleiding Magister. Magister is het nieuwe administratiesysteem van Pontes Pieter Zeeman. Iedereen, ouders, leerlingen, personeel en administratie kan gebruik maken van Magister. Ouders hebben voor Magister

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Station Zuid Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding Webviewer Radiologie

Handleiding Webviewer Radiologie Handleiding Webviewer Radiologie Versie 1.0 01/05/2013 Jan Yperman Ziekenhuis - Amaron bvba Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Aanmelden als arts met login... 3 Aanmelden als patiënt... 5 Functionaliteiten

Nadere informatie

DIGITALE CURSUSSEN HANDLEIDING VOOR LEERLINGEN

DIGITALE CURSUSSEN HANDLEIDING VOOR LEERLINGEN DIGITALE CURSUSSEN HANDLEIDING VOOR LEERLINGEN 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Systeemvereisten... 3 1.2 Je werk opslaan... 3 2 Hoe begin ik?... 4 2.1 Functionaliteiten... 5 2.1.1 Navigatie... 5

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1...1 1.1 Instellingen...1 1.2 Intramed mobiel gebruiken...6 III Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.2

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.2 Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen (GEWIJZIGD) 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een

Nadere informatie

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister HANDLEIDING MAGISTER Ga naar onze internetsite: http://www.varendonck.nl U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister Kies daarna om in te loggen in Magister. Er

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke maand de dag van de betaaldatum

Nadere informatie

Scroll naar beneden of kies een onderwerp waar je meer over wilt weten.

Scroll naar beneden of kies een onderwerp waar je meer over wilt weten. Laatst gewijzigd op 20 juli 2018 Dit is de cookieverklaring van BYMPM. Deze verklaring gaat over het plaatsen en uitlezen van cookies en vergelijkbare technieken zoals tracking pixels en Javascripts (hierna

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

In de Metabar staan de navigatiebalk, informatiepagina s en een balk met een zoek- en inlogde gebruikersmenu.

In de Metabar staan de navigatiebalk, informatiepagina s en een balk met een zoek- en inlogde gebruikersmenu. Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste knoppen uitgelegd. Meer uitleg

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis)

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis) Intelly B.V. Handleiding Aan de slag (basis) References Project : 17V12216 v1.0 Intelly B.V. Datum : 27 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V. Tel: +31(0)88

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Voor een correcte werking van Z-Online in de browser Internet Explorer dienen er een aantal instellingen gedaan te worden. Aangezien Z-Online ondersteund wordt

Nadere informatie

Pennenstreken - nieuws

Pennenstreken - nieuws groep 3 Pennenstreken - s Verde Leerkrachtassistent Pennenstreken groep 3 (januari 2012) Versie 2.0 van de Leerkrachtassistent Pennenstreken voor groep 3 kent een aantal veringen. De feedback van gebruikers

Nadere informatie

Snel aan de slag Web Financieel 1.3

Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Snel aan de slag Web Financieel 1.2

Snel aan de slag Web Financieel 1.2 Snel aan de slag Web Financieel 1.2 Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste

Nadere informatie

Cookieverklaring Green Tech Support B.V. KVK:

Cookieverklaring Green Tech Support B.V. KVK: Cookieverklaring Green Tech Support B.V. KVK: 69811245 Cookieverklaring Laatst gewijzigd op 28 augustus 2018 Dit is de cookieverklaring van Green Tech Support B.V. (Kamer van Koophandel-nummer 69811245).

Nadere informatie

Snelstartgids voor de digibordsoftware

Snelstartgids voor de digibordsoftware Snelstartgids voor de digibordsoftware Snelstartgids voor de digibordsoftware 1 Eerste keer naar het digibord 2 Eenvoudige navigatie 3 Hoe doorloop ik de digibordlessen? 4 Welke tools kan ik gebruiken?

Nadere informatie

Handleiding Beheer software. Versie 1.4

Handleiding Beheer software. Versie 1.4 Handleiding Beheer software Versie 1.4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uw schooladministratiepakket en Basispoort actueel 4 3 Het beheerdeel van de Malmberg software (nieuwe generatie) 5 3.1. Inloggen via

Nadere informatie

Handleiding nieuwe toetssoftware Pluspunt

Handleiding nieuwe toetssoftware Pluspunt Handleiding nieuwe toetssoftware Pluspunt Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Snel starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort door de kinderen 2.2 De leerling-startpagina 2.3 Een toets kiezen 2.4 Een toets maken

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM

HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM 1 Hoe inloggen op Smartschool? 1: Om in te loggen surf je naar https://piustien.smartschool.be. De gebruikersnaam (voornaam.achternaam van je zoon/dochter) en het

Nadere informatie

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene

Nadere informatie

Handleiding. Digitale leeromgeving. Schooljaar

Handleiding. Digitale leeromgeving. Schooljaar Handleiding Digitale leeromgeving Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding Digitale leeromgeving Kidsweek in de Klas is het educatieve lesprogramma van Kidsweek. Het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas is te

Nadere informatie

Cookieverklaring Laatst gewijzigd op 15 mei 2018

Cookieverklaring Laatst gewijzigd op 15 mei 2018 Cookieverklaring Laatst gewijzigd op 15 mei 2018 Dit is de cookieverklaring van Heems sinds 1822. Deze verklaring gaat over het plaatsen en uitlezen van cookies en vergelijkbare technieken zoals webbeacons

Nadere informatie

Online werken in de Leerlingomgeving

Online werken in de Leerlingomgeving Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Online werken in de Leerlingomgeving Korte handleiding voor het werken met EMMA (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl 088 2944880

Nadere informatie

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies Deze website maakt gebruik van cookies Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het

Nadere informatie

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat.

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat. LWEO Adapt/Learnbeat is een platform met vele mogelijkheden en functies. Hier vind je een korte omschrijving van deze functies en waar je deze functies kunt vinden. De menubalk: Via de menubalk links in

Nadere informatie

Aan de slag met internet

Aan de slag met internet Aan de slag met internet Titel Aan de slag met internet Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Internet is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERKportal.nl is een product van SBCM en

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders en leerlingen

Magister 6 voor ouders en leerlingen Magister 6 voor ouders en leerlingen Introductie Ouders en leerlingen kunnen gebruik maken van de nieuwe Magister 6. Deze versie van Magister is platform onafhankelijk en kan dus gebruikt worden op alle

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST Inhoudsopgave Inloggen... 3 Layout... 5 Interactie... 6 Benodigdheden... 8 Praktische tips... 8 Bijlage I : HELP... 9 2 Inloggen Om deel te nemen aan de webcast, moet

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR OUDERS Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie bekijken.

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Werken met de bordboeken van die Keure. 2 De eerste stap: materiaal registreren op Knooppunt.

Werken met de bordboeken van die Keure. 2 De eerste stap: materiaal registreren op Knooppunt. Werken met de bordboeken van die Keure 1 Wat is een bordboek? Een bordboek is de digitale en interactieve versie van je handboek. Je kunt het bordboek gebruiken in combinatie met een digitaal schoolbord

Nadere informatie

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies.

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Inhoudsopgave 1 Verwijderen wachtwoorden... 1 1.1 Internet

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

TextAid. Chrome-extensie. Handleiding voor het gebruik van de Chrome-extensie van TextAid.

TextAid. Chrome-extensie. Handleiding voor het gebruik van de Chrome-extensie van TextAid. TextAid Chrome-extensie Handleiding voor het gebruik van de Chrome-extensie van TextAid. TextAid Chrome-extensie Met de extensie voor Chrome kunt u webpagina s, Google Docs en Microsoft Word Online pagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Online Boeken. Noordhoff Uitgevers bv Hoger Onderwijs v2.0 december 2010

Gebruikershandleiding Online Boeken. Noordhoff Uitgevers bv Hoger Onderwijs v2.0 december 2010 Gebruikershandleiding Online Boeken Noordhoff Uitgevers bv Hoger Onderwijs v2.0 december 2010 Inhoud Inleiding 3 Toegang 4 Flexreader 5 Werkbalk 1 6 Selecteren 6 Notitie 6 Snapshot 6 Gesproken notitie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

Handleiding oefensoftware Lijn 3. Handleiding Oefensoftware Lijn 3

Handleiding oefensoftware Lijn 3. Handleiding Oefensoftware Lijn 3 Handleiding oefensoftware Lijn 3 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort door de kinderen 2.2 De leerling-startpagina 2.3 De software voor de kinderen bekijken door de leerkracht

Nadere informatie

OUTLOOK WEBACCESS (MAIL.MYLENDAV.EU)

OUTLOOK WEBACCESS (MAIL.MYLENDAV.EU) OUTLOOK WEBACCESS (MAIL.MYLENDAV.EU) INLEIDING In deze handleiding wordt beschreven hoe je jouw medewerkersmail kunt gebruiken door middel van Outlook Web App (OWA). Deze handleiding geeft uitleg over

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.1

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.1 Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een toets starten

Nadere informatie

Open Google Chrome en ga naar www.scoodle.be. Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account.

Open Google Chrome en ga naar www.scoodle.be. Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account. Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaal bij een Plantynmethode naar

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Handleiding Digibordsoftware. Versie 1.1

Handleiding Digibordsoftware. Versie 1.1 Handleiding Digibordsoftware Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Snel starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort 4 2.2. De digibordsoftware starten 4 2.3. Een les starten 5 3 De basiswerking 6 3.1. Het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Docentenomgeving Emma Klassiek

Gebruikershandleiding Docentenomgeving Emma Klassiek Gebruikershandleiding Docentenomgeving Emma Klassiek In deze instructie wordt het werken met de leeromgeving van Emma Klassieke Talen uitgelegd. De uitleg en voorbeelden zijn vooral gedaan op basis van

Nadere informatie

ICT = AAN met ZuluConnect

ICT = AAN met ZuluConnect ICT = AAN met ZuluConnect Onze school is gestart met ZuluConnect, een product van de Rolf groep dat onze ICT toegankelijker, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker gaat maken. ZuluConnect is een veelzijdig

Nadere informatie

FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS

FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS HANDLEIDING FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS 09-2014 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister, het leerlingvolgsysteem van het

Nadere informatie

Handleiding Leerkracht-startpagina. Versie 1.3

Handleiding Leerkracht-startpagina. Versie 1.3 Handleiding Leerkracht-startpagina Versie 1.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen via Basispoort 4 2.1. Inloggen via Basispoort 4 2.2. Uw groep selecteren 4 3 De leerkracht-startpagina 5 3.1. De onderdelen

Nadere informatie

Starten met DISK in NT2 SCHOOL. Handleiding voor docenten

Starten met DISK in NT2 SCHOOL. Handleiding voor docenten Starten met DISK in NT2 SCHOOL Handleiding voor docenten Inhoud 1. Welkom bij DISK 2. Technische voorwaarden 3. Inloggen in NT2 SCHOOL 4. DISK activeren in uw account 5. Mijn werkruimte in NT2 SCHOOL 6.

Nadere informatie

Via methodewebsite of de ELO van de school

Via methodewebsite   of de ELO van de school Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe toetssoftware Pluspunt. Versie 1.2

Handleiding Nieuwe toetssoftware Pluspunt. Versie 1.2 Handleiding Nieuwe toetssoftware Pluspunt Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Snel starte n 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen (GEWIJZIGD) 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een toets

Nadere informatie

OneDrive instellen op je PC

OneDrive instellen op je PC OneDrive instellen op je PC Stap 1. Zorg dat je OneDrive hebt geactiveerd (zie handleiding Office 365 instellen voor leerlingen). Stap 2. Start Internet Explorer en ga naar http://bit.ly/onedrivevoorbedrijven

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie