AGENDA. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op dinsdag 11 december 2012 om uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDA. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op dinsdag 11 december 2012 om 09.00 uur"

Transcriptie

1 AGENDA Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 11 december 2012 om uur Aanwezig: H.J. Mak burgemeester drs. J.P. Ragetlie ) ) ing. N.G.J. Lemlijn ) wethouders ) ing. H.P.A. Kerkers ) mr. G.J.C. Kusters secretaris Afwezig: --

2 A1 Besluitenlijst van 4 december 2012 Vaststellen van de besluitenlijst. Met inachtneming van onderstaande opmerking wordt de besluitenlijst vastgesteld: Besluitvorming A8 (Subsidiëring stg. Stille Armoede) wijzigen in Conform voorstel. A2 Uitnodigingenlijst Behandelen van uitnodigingenlijst. Gewijzigd akkoord; aantekeningen verwerken. A3 Doorloopoverzicht Behandelen van doorloopoverzicht. Gewijzigd akkoord; aantekeningen verwerken. A4 Straatnaamgeving Kulensvoort Voor de nieuwe woonstraat in de zuidhoek van het gebied Heiakker, nabij de Kulertseweg in Zeilberg, de straatnaam "Kulensvoort" vast te stellen, overeenkomstig concept straatnaambesluit en uw besluit op de gebruikelijke wijze bekend te maken. College is niet akkoord en bepaalt straatnaam op Peelrand. A5 Onderhoudsprogramma en onderhoudsoverzicht 2013 gemeenschapsaccommodaties 1. Het onderhoudsprogramma en onderhoudsoverzicht 2013 definitief vast te stellen 2. Het subsidieplafond voor de subsidies gemeenschapsaccommodaties vast te stellen op zijnde het begrotingsbedrag 2013 A6 Startdocument Stationsplein In te stemmen met: 1. het Startdocument Stationsplein en te besluiten dit onder voorbehoud van instemming door AM in uitvoering te brengen. 2. De raad via een Raadsinformatiebrief van het Startdocument in kennis stellen. College verzoekt de aanpak te beperken tot het hoogst noodzakelijke in relatie tot binnenhalen subsidie en contractnakoming AM. Besproken in bijzijn steller; inhoud discussie meenemen in het vervolg.

3 A7 Subsidieaanvraag 2013 JGZ 1a. De Zorgboog een subsidie beschikbaar stellen voor 2013 van ,- voor het uniform deel jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen 1b. Het bedrag ad ,- voor het basistakenpakket dekken middels de post centrum jeugd en gezin ( ). 1c. Het bedrag ad ,- voor het digitaal dossier dekken middels de post elektronisch kinddossier ( ). 2a. De Zorgboog voor het maatwerkdeel een subsidie beschikbaar stellen voor 2013 van 9.166,-. 2b. Deze dekken middels de post lokaal gezondheidsbeleid ( ). 3. De Zorgboog op de hoogte stellen middels bijgevoegde conceptbrief. A8 Uitvoeringskader omgevingsvergunningen Instemmen met het opstellen van een uitvoeringskader omgevingsvergunningen. Verzoek van het college om het uitvoeringskader zo licht mogelijk te houden. Uitgaan van eigen kracht burger. A9 Vestiging opstalrecht voor zendmast KPN aan Hoge Zijdeweg Voorgesteld wordt om: 1. in te stemmen met het vestigen van een opstalrecht voor de plaatsing van een zendmast van KPN % van de jaarlijkse retributie te betalen aan de voetbalclub SPV Vlierden. A10 A11 Afwijken van het bestemmingsplan voor de oprichting van acht appartementen aan de Zandbosweg. 1. in te stemmen met de ontwerpbesluiten "Zandbosweg ong. 11 Patiowoningen" en "Zandbosweg ong. 8 appartementen" onder de voorwaarde dat de anterieure overeenkomst met planschade voor de vaststelling van voornoemde besluiten wordt gesloten; 2. de ontwerpbesluiten "Zandbosweg ong. 11 patiowoningen" en "Zandbosweg ong. 8 appartementen" met ingang van 7 december 2012 ter visie te leggen. Gewijzigd akkoord; - RIB aanpassen; in inleiding RIB aandacht besteden aan de acht sociale huurappartementen; - Mandaat wethouder Kerkers voor vaststelling brief (overleg).

4 A12 Ontwikkeling VABbeleid A13 A14 Een algemene gehandicaptenparkeerplaats toewijzen in de parkeergarage Wolfsberg. A15 Maximumbedragen kwijtschelding en kwijtscheldingsbeleid A16 Verkoop bouwkavel Beukenstraat-Zuid / Wilgenhof 1. Kennis te nemen van de concept notitie in het kader van VAB beleid. 2. Voorstel deze notitie opiniërend te bespreken met de commissie omgeving. Een algemene gehandicaptenparkeerplaats realiseren in de parkeergarage Wolfsberg op verzoek van bewoners van de appartementen aan het plein Wolfsberg. Hierdoor de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het centrum Deurne en het appartementencomplex voor de minder valide bezoekers (en bewoners) verbeteren. De kwijtscheldingsregel gemeentelijke belastingen 2013 vast te stellen volgens de volgende keuzes: 1. Gehele kwijtschelding (is conform het huidige beleid van de gemeentes en het waterschap) 2. De kwijtscheldingsnorm van 100% te hanteren (is conform het huidige beleid van de gemeentes en het waterschap) 3. De vermogensnorm niet te verruimen (dit is wettelijk niet mogelijk, omdat de minister de uitvoeringsregeling niet heeft aangepast) 4. Geen kwijtschelding te verlenen aan kleine ondernemers (leidt tot hogere uitvoeringskosten) 5. Bij de kwijtscheldingsregeling rekening houden met de kosten voor kinderopvang 6. Kosten van bestaan voor 65 plussers baseren op de netto AOW-bedragen. 7. De maximumbedragen voor afvalstoffenheffing te verlagen naar het bedrag van vastrecht. Overeenkomstig bijgaand verzoek over te gaan tot verkoop van een bouwkavel, gelegen aan Beukenstraat 239 in plan Beukenstraat - Zuid / Wilgenhof te Deurne. Besproken in bijzijn steller; opmerkingen uit discussie meenemen in vervolg; paragraaf checken c.q. corrigeren in relatie tot verordening Ruimte. Hoewel binnen het college nog verschillen van inzicht bestaan, acht het college de notitie rijp voor opiniërend beraad. Gewijzigd akkoord; college scheldt niet vastrecht kwijt maar een vast bedrag van 100 (alleen 2013; blz. 7 van 9).

5 A17 Starten procedure voor de tweede wijziging van de welstandskaarten en van enkele criteria in categorie 11 Bedrijventerreinen en perifere detailhandel van de Welstandsnota gemeente Deurne voor het plangebied Bedrijventerreinen Deurne Zuid en West 1. In te stemmen met de "ontwerpwelstandskaarten gemeente Deurne, bladen Deurne, Deurne Kern en Kerkdorpen, tweede wijziging", en het "Ontwerp Categorie 11 Bedrijventerreinen en perifere detailhandel, Welstandsnota gemeente Deurne 2011 (tekstgedeelte), tweede wijziging"; 2. De "ontwerpwelstandskaarten gemeente Deurne, bladen Deurne, Deurne Kern en Kerkdorpen, tweede wijziging", het "Ontwerp Categorie 11 Bedrijventerreinen en perifere detailhandel, Welstandsnota gemeente Deurne 2011 (tekstgedeelte), tweede wijziging", met ingang van 4 januari 2013 gedurende 6 weken ter inzage te leggen. A18 Aanvullend advies nieuw lettertype A19 Verkoop 2 stroken grond Dorpsakkers Verdana 10 pnt te kiezen als standaard huisstijllettertype. Om overeenkomstig bijgaande verzoeken over te gaan tot verkoop van 2 stroken grond, gelegen achter Tabaksakker 3 en 5 in plan Dorpsakkers te Vlierden. A20 Bespreekdocument relatie Wet maatschappelijke ondersteuning en Deurne koerst op eigen kracht In te stemmen met: 1. De in het besprekdocument gekozen denkrichting 2. Een voorstel aan de raad voor te bereiden om een aanvullend subsidiebesluit 'Maatschappelijke inkoop' toe te voegen aan de bestaande verordening 3. Voor 2013 de door de raad beschikbaar gehouden stelpost Wmo-beleid hiervoor in te zetten Besproken in bijzijn steller; college stemt in met denkrichting; inhoud discussie meenemen in vervolg. A21 Uitspraak voorlopige voorziening Hazeldonkseweg 11 A22 A23 Tegemoetkoming kinderopvangtoeslag Deurne 2013 Kennis te nemen van de uitspraak van de voorlopige voorzieningenrechter 1. De bijgevoegde beleidsregel 'tegemoetkoming kinderopvangtoeslag Deurne 2013' vaststellen; 2. Instemmen met de concept bekendmaking van de beleidsregel 'tegemoetkoming kinderopvangtoeslag Deurne 2013'. Vervolgadvies aan college voorleggen zodra GS op bezwaar hebben beslist. (Wie is bevoegd gezag? Kunnen wij handhaving in gang zetten?)

6 A24 Beslissing op bezwaar Warande 2a (bouwen woning) A25 Afhandeling vooroverleg bouw woning aan de Korte Zeilkens te Neerkant Op 20 juli 2012 heeft u aan de heer J. van de Weijer omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woning aan de Warande 2a te Deurne (nr. HZ ). Deze omgevingsvergunning betreft de activiteiten 'het bouwen van een bouwwerk', 'een houtopstand te vellen of te doen vellen' en 'een uitweg te maken, te hebben of te veranderen of het gebruik daarvan te veranderen'. Naar aanleiding van de tegen dit besluit ingediende bezwaarschriften wordt voorgesteld om: 1. het door de heer M.J.E. Driessen van Driessen Advies & Beheer, namens de heer F.H.J. van Tilburg, Herenberg 2 te Deurne, de heer M.J.A. van den Berkmortel, Herenberg 4 te Deurne, en de heer F.L.M. Mulders, Herenberg 6 te Deurne, ingediende (pro forma) bezwaarschrift in haar geheel ongegrond te verklaren en het bestreden besluit te handhaven; 2. het door de heer H.A.H. Hofmans, Heikant 22 te Deurne, ingediende bezwaarschrift niet ontvankelijk te verklaren; conform bijgaande beslissingen op bezwaar. In verband met het vooroverleg voor het oprichten van een woning aan de Korte Zeilkens te Neerkant, wordt voorgesteld om in afwijking van het welstandsadvies positief te adviseren. A26 Dierenweide Deurne 1. Instemmen met de overdracht van de dierenweide aan Stichting de Parkboerderij en overgaan tot het tekenen van de bruikleenovereenkomst. 2. Instemmen met een incidentele eenmalige subsidie van 500,-. 3. Instemmen met een structurele subsidie van 900,- per jaar. In uitgaande brief ook ingaan op overige onderdelen van het verzoek; portefeuillehouder gemandateerd tot vaststelling. A27 Vaststellen samenwerkingsovereenkomst belastingsamenwerking BSOB Te besluiten tot het aangaan van de voorgelegde samenwerkingsovereenkomst Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) met bijlagen.

7 A28 Verantwoordingsverslag werk & inkomen 3e kwartaal Kennis te nemen van het verantwoordingsverslag werk & inkomen Deurne 3 e kwartaal 2012; 2. De raad middels bijgevoegde raadsinformatiebrief in kennis stellen van het verantwoordingsverslag werk & inkomen 3 e kwartaal Gewijzigd akkoord. RIB uitbreiden met hoofdboodschap en belangrijkste accenten uit het verslag. Mandaat portefeuillehouder.

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 10 mei 2016 om uur

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 10 mei 2016 om uur 00581133 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op 10 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. N.G.J. Lemlijn ) ) W.A. Verhees ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST met terugkoppeling

BESLUITENLIJST met terugkoppeling 00583941 BESLUITENLIJST met terugkoppeling Vergadering van burgemeester en wethouders op 17 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. N.G.J. Lemlijn ) ) ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur 00585654 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op 31 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. ) ) ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris Afwezig: -- A1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vergadering 28 mei 2013 Voorstelnummer Registratienummer Portefeuillehouder W. Hompe Afdeling BBO/Financiën Bijlage(n)

Raadsvoorstel Vergadering 28 mei 2013 Voorstelnummer Registratienummer Portefeuillehouder W. Hompe Afdeling BBO/Financiën Bijlage(n) Raadsvoorstel Vergadering : 28 mei 2013 Voorstelnummer : 05.13 Registratienummer : 13.004571 Portefeuillehouder : W. Hompe Afdeling : BBO/Financiën Bijlage(n) : 1 B&W-datum/nummer : 19 maart 2013, nummer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 6 december 2016 om uur

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 6 december 2016 om uur 00599722 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op 6 december 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester drs. M.H. Biemans ) ) W.A. Verhees ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris

Nadere informatie

Haiko van Erp 3519 Haiko.van.erp@valkenswaard.nl. 12raad00309. 1. Wijzigingen in artikel 28 van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990

Haiko van Erp 3519 Haiko.van.erp@valkenswaard.nl. 12raad00309. 1. Wijzigingen in artikel 28 van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Haiko van Erp 3519 Haiko.van.erp@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 12raad00309 Wijziging beleid kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: Onderwerp: Verordening kwijtschelding heffingen gemeente Moerdijk

Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: Onderwerp: Verordening kwijtschelding heffingen gemeente Moerdijk RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 372021 Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: 10.2 Onderwerp: Verordening kwijtschelding heffingen gemeente Moerdijk Verantwoordelijk portefeuillehouder: Drs.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Wijziging kwijtscheldingsbeleid gemeentelijke belastingen en heffingen

Wijziging kwijtscheldingsbeleid gemeentelijke belastingen en heffingen Aan de raad, Onderwerp: Wijziging kwijtscheldingsbeleid gemeentelijke belastingen en heffingen Voorstel: De verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen en heffingen 2012 vaststellen 1 SAMENVATTING

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 4 augustus Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 4 augustus Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 4 augustus 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 11 DECEMBER 2012. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 11 DECEMBER 2012. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 11 DECEMBER 2012 besluitenlijst Wethouders P.K. Linnartz, A. Selij en W.J.M. Spaanderman Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer:

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 6-11-2018 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen VOORSTEL AAN DE RAAD vergadering van: 30 januari 2014 volgnummer: 69527 onderwerp: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen voorstel van: College van Burgemeester en Wethouders portefeuillehouder: J.M.van

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 30 oktober 2014

Raadsbesluit Raadsvergadering: 30 oktober 2014 ONDERWERP Herijking en harmonisatie kwijtscheldingsbeleid gemeentelijke belastingen Heemstede 2015. SAMENVATTING Als een belastingplichtige niet in staat is een belastingaanslag te voldoen, kan hiervoor

Nadere informatie

Van 22 mei 2012 openbaar

Van 22 mei 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 15 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004658 2. Onderwerp Voortgangsrapportages en projectenoverzicht 2e kwartaal 2012 R Advies 1. De gewijzigde projectenclassificatie

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 5 januari Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 5 januari Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 5 januari 2016 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 16 december 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Ag nr.: 9 Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Status besluitvormend Voorstel De Kwijtscheldingsregeling 2012 vast te stellen. Inleiding Als een belastingplichtige

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 13-11-2018 Tijd 8:30-13:00 Locatie Voorzitter Toelichting Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis In verband met de Zeeland dinsdagmiddag

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010 Registratienummer : 2010/7667 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

3. J.L. van den Heuvel ADV Integraal huisvestingsplan onderwijs (IHP) en onderwijshuisvestingsverordening 2019

3. J.L. van den Heuvel ADV Integraal huisvestingsplan onderwijs (IHP) en onderwijshuisvestingsverordening 2019 Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 51 19 december 2018 Datum 19 december 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 12.00 uur C. van der Kamp burgemeester I.C.J. Nieuwenhuizen - wethouder

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00124 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 december 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A.

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 8-12-2015 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W OPENBARE BESLUITENLIJST B&W 21-03-2017 onderwerp ambtelijk advies besluit Vaststellen besluitenlijst b&w 14-03-2017 Vaststellen besluitenlijst b&w-vergadering 14-03-2017 Gebiedsvisie en programma De Groote

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 26 mei 2015.

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 26 mei 2015. Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 26 mei 2015. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R. Visser I.T.J.M. Wolsing

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015 Portefeuillehouder: Dhr. A.D. de Roon 1. 7867 Vaststellingsovereenkomst brede school Ruishornlaan * Stem in met de Vaststellingsovereenkomst inzake medegebruik van de Brede school Ruishornlaan * Stem in

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 februari nummer 7

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 februari nummer 7 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 februari 2009 nummer 7 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, loco burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN000722

Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN000722 Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014 Aanwezig: Nummer: 14IN000722 Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Willems, J.W.

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 7 november 2017, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 7 november 2017, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 14 november 2017 Week 46 Aanwezig: L. Bromet, G. Bekhuis,, J. Kes en N. van Ginkel No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

Openbare Agenda College vergadering van 01/07/2014. Nummer: 14IN003631

Openbare Agenda College vergadering van 01/07/2014. Nummer: 14IN003631 Openbare Agenda College vergadering van 01/07/2014 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H.

Nadere informatie

8 oktober Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019

8 oktober Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019 8 oktober 2018 Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019 Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019 De raad van de gemeente Montferland, Gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel 11 december 2012 AB12.01147 RV2012.116

Raadsvoorstel 11 december 2012 AB12.01147 RV2012.116 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 11 december 2012 AB12.01147 RV2012.116 Gemeente Bussum Vaststellen 'Kwijtscheldingsregeling 2013' Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Vaststellen van de Kwijtscheldingsregeling 2013 geldend voor door BSR geheven belastingen.

Voorgesteld besluit Vaststellen van de Kwijtscheldingsregeling 2013 geldend voor door BSR geheven belastingen. Raadsvergadering, 18 december 2012 Voorstel aan de Raad Nr: Agendapunt: Datum: 20121218 12RV 12 13 november 2012 Onderwerp: Kwijtscheldingsbeleid Onderdeel raadsprogramma: n.v.t. Portefeuillehouder: Jan

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; Besluit behorende bij het voorstel 7 De raad van de gemeente Mill en Sint Hubert; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; gehoord de commissie Samenlevingszaken

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 13 mei 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 13 mei 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 13 mei 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R.

Nadere informatie

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14 ergadering van burgemeester en wethouders Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 22 mei 2018 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers G.J.M. Mijnen, voorzitter, gemeentesecretaris

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie. Conform.

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie. Conform. BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van dinsdag 7 september 2010 Aanwezig : G.A.A.J. Janssen, voorzitter H.J. Flieringa, wethouder Ch.I. Korbijn-Schop, wethouder P.R. Riedijk,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Op 21 januari is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude de navolgende Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen vastgesteld: MID 14/003 Regeling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris drs. J.W.F. Compagne Wethouder A.C.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 16 december 2014 Weeknr. 51 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 16 december 2014 Weeknr. 51 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, Drs. W.S. Seuren de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Het college besluit de besluitenlijst van 14 november 2017 ongewijzigd vast te stellen.

Het college besluit de besluitenlijst van 14 november 2017 ongewijzigd vast te stellen. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Datum 21 november 2017 Aanwezig Hayo Apotheker (burgemeester), Maarten Offinga (wethouder), Stella van Gent (wethouder), Gea Akkerman (wethouder),

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

* *

* * *18.0000032* 18.0000032 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: M.A.J. Delhez MSc, A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke,

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 september 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 september 2014; Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen Behoort bij raadsbesluit De arij j)er van) Heemstede De raad van de gemeente Heemstede; VHri I I ^I^CaP gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 13.096955 No. 47 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskeuzes kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2013

Onderwerp: Beleidskeuzes kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2013 GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 22 april 2013 Nummer: 201301937 Afdeling: EDV Veendam, 12 februari 2013 Onderwerp: Beleidskeuzes kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2013 Voorstel 1. Overgaan tot het vaststellen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 25 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42.

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42. 2 5MAAST 2013 Besluitenlijst Gemeente -Susteren Datum: Tijd: Plaats: 19 maart 2013 10.00 C2.42 * 2 4 1 6 4 8 * Onderwerp Besluit Openbaar Publicatie O.R. Raad Besluitenlijst vergadering B&W van 12 maart

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 20 september nummer 39

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 20 september nummer 39 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 september 2005 nummer 39 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker,

Nadere informatie

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 juni 2019 om 9.00 uur Marcel Melissen afwezig. Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2012. Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBAAR. Van de vergadering van College van Burgemeester en Wethouders van 30/10/2018

BESLUITENLIJST OPENBAAR. Van de vergadering van College van Burgemeester en Wethouders van 30/10/2018 IPoststuk C ollege notulen dinsdag 30 oktober 2018 vastg esteld openbaar Openbaar di nsdag 30 oktober 2018 Ons kenmerk G.18.03323 *G.18.03323* BESLUITENLIJST OPENBAAR Van de vergadering van College van

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 37758 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 9 maart 203 Datum vergadering: dinsdag 9 april 203 Portefeuillehouder: Ragetlie, J. Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 *Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Besluitnummer Onderwerp Besluit Z.47161/D.2347 Overeenkomsten arbeidsontwikkeling en werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 23-04-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 16 april 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 6-2-2018 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder)

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 5-12-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H. (Wethouder) Severeijns,

Nadere informatie

REGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

REGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN MID 14/003 REGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Als een belastingplichtige niet in staat is een belastingaanslag te voldoen, kan hiervoor kwijtschelding

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Datum vergadering 21 september 2010

Datum vergadering 21 september 2010 Gemeente Langedijk Datum vergadering 21 september 2010 Nummer 39 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse, burgemeester R. van Schoorl, wethouder

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 47 Datum: 17 november 2015 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. De heer A. Totté De heer F. van Driessche Mevrouw D. van Week / / / Vaststellen besluitenlijst

Nadere informatie

B Het college verzoekt om de aanpassing van besluit nr. 9

B Het college verzoekt om de aanpassing van besluit nr. 9 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 27 november 2018 De besluitenlijst vaststellen B Het college verzoekt om de aanpassing van besluit nr. 9 33905021 erzoek aan Gedeputeerde Staten tot

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1055110 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1055109 Behandeling in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. 20 december 2012

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O (19-12-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer W.M.

Nadere informatie

1. Raadsbesluit 2. Subsidieverdeling op grond van nieuwe regeling

1. Raadsbesluit 2. Subsidieverdeling op grond van nieuwe regeling Aan de Raad Made, 23-10-2007 Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 21 november 2007 Agendapunt : 8 Raadsvergadering: 13 december 2007 Onderwerp: Subsidies voor volksfeesten en evenementen

Nadere informatie

Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland. Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp

Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland. Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp Zaaknummer: Z - 17032684 Documentnummer: INT - 1721104 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 OKTOBER Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland B&W 1.

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord 16ini03511 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster, Van de Wardt, Sluiter en Hengeveld Secretaris : De heer Jeltema (wnd) Afwezig : Datum: 20

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 22-3-2016 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 22-3-2016 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 22-3-2016 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 *88* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer

Nadere informatie

. B&W BESLUITENLIJST PERS

. B&W BESLUITENLIJST PERS . B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 6 juni 2017 No. 2017-22 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten en de wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 8 Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Mevrouw D. van Damme-Fassaert Week / / / Vaststellen

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 21 maart 2017 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig:

Openbaar. Notulen. 21 maart 2017 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: 21 maart 2017 nummer 1203288 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester, loco de secretaris de notulist Afwezig : de burgemeester mr. D. Vermaat L.P. van

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 29/3.03 BW11.0591 29/3.04 BW11.0431 29/3.05 BW11.0584 arverslag/arrekening 2010 Opon begroting 2011 Open Primair Onderwijs Noordenveld meerrenbegroting

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 24 juni 2014, week Ongewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 24 juni 2014, week Ongewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 1 juli 2014 Week 27 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon,,,, en T. van den Berg No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie