HANDLEIDING VOOR DE ORGANISATIE/SPELLEIDING:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING VOOR DE ORGANISATIE/SPELLEIDING:"

Transcriptie

1 Sensatiejournalist Jean-Paul Van Damme wordt beschuldigd van moord op het voormalig topmodel Catherine Verdonck, in hun liefdesnestje. Hij heeft een dossier samengesteld met zijn verklaringen en die van zijn mede-verdachten. Zo wil hij niet alleen zijn onschuld bewijzen, maar ook de waarheid aan het licht te brengen en de eventuele schuldige ontmaskeren. Spreekt Jean-Paul de waarheid? Heeft Catherine zelfmoord gepleegd? Of werd zij vermoord door haar echtgenoot Frederick, die zij bedroog met Jean-Paul? Welke rol speelt Delphine, de zus van Catherine, in deze affaire? En hoe zit dat met Pierre Dubois, dealer van Catherine? Een moordspel van het MoordSpel Collectief, voor deze gelegenheid bestaande uit Patrick Bernauw & Nathalie Maes. Zie ook:

2 HANDLEIDING VOOR DE ORGANISATIE/SPELLEIDING: Speel dit moordspel met minimum 4 spelers of teams van advocaten/detectives die elk één van de 4 verdachten vertegenwoordigen. De organisatie/spelleiding kan het spel meespelen: dan vertegenwoordigt hij/zij Jean-Paul. De Oplossing krijgt hij/zij dan niet te zien. Men kan dit spel ook spelen op de ipad, met een ebook: bernauw - of met MP3: Eerste Ronde: Alle spelers of teams krijgen het Invulblad en de Fotoreportage van Jean-Paul overhandigd. De spelleiding of de vertegenwoordig(st)er(s) van Jean-Paul leest/lezen eerst de verklaring van Jean-Paul voor, zoals die op zijn steekkaart voorkomt. Daarna volgen de verklaringen van Frederick, Delphine en Pierre, door hun vertegenwoordig(st)er(s). Derde Ronde: Iedere speler/ieder team vult het invulblad in waarna de organisatie/spelleiding de Oplossing voorleest of Jean-Paul de gesloten omslag opent en de Oplossing voorleest.

3 Slachtoffer Catherine Verdonck: 33 jaar, ex-topmodel, topmodel, nu echt wel op haar retour. Catherine is verslaafd aan cocaïne, cocaïne en staat voor een grote som geld in het krijt bij: Pierre Dubois: 46 jaar, onderwereldfiguur, dealer van Catherine. Catherine is sinds vijf jaar gehuwd met: Frederick Van Hoey: 51 jaar, succesvol zakenman, die door haar werd bedrogen met: Jean-Paul Van Damme: 42 jaar, sensatiejournalist. Hij heeft iemand gebruikt om tot bij Catherine te geraken, namelijk: Delphine Verdonck: 37 jaar, oudere udere zus van Catherine, Catherine beetje neurotisch, beetje jaloers ook.

4 INVULBLAD Pleegde het gewezen topmodel Catherine Verdonck zelfmoord? Was het een ongeluk? Of werd ze vermoord? Door wie dan, en waarom? Schrijf hier uw versie van de feiten neer:

5 FOTOREPORTAGE VAN JEAN-PAUL VANDAMME: Deze foto van het liefdesnestje waar Jean-Paul en Catherine elkaar troffen ( / werd op de dag van Catherines dood bezorgd aan Jean-Paul. Dit was de reden waarom Jean-Paul zich naar de kamer spoedde die zo vaak het toneel was geweest van zijn geheime passionele ontmoetingen met Catherine:

6 Pierre Dubois,, de cocainecoc dealer van Catherine, schaduwde haar en nam foto s van haar en JeanJean Paul, om haar daarmee te chanteren. Een foto van Jean-Paul bijvoorbeeld, bij de garage in de buurt van hun liefdesnestje. liefdesnestje Als ze niet betaalde, zou hij die aan Frederick bezorgen: bezorgen Frederick Van Hoey Delphine Verdonck

7 JEAN-PAUL VANDAMME Dames en heren U hebt allemaal een deel van het dossiertje gekregen dat ik, Jean-Paul Vandamme, heb samengesteld rond de moord op Catherine Verdonck. Het is inderdaad mijn bedoeling op deze manier eindelijk de waarheid omtrent haar dood boven water te krijgen. Een auto met draaiende motor in een afgesloten garage: dat wijst op zelfmoord, of zelfs een ongeluk, want later bleek Catherine ook slaappillen genomen te hebben. En het was een publiek geheim dat Pierre ervoor had gezorgd dat ze verslaafd raakte aan cocaïne. Een dodelijke cocktail Best mogelijk dus dat ze in de auto in slaap is gevallen of het bewustzijn heeft verloren.

8 Ik leerde Catherine kennen via Delphine. Eerlijk gezegd, heb ik het met Delphine aangelegd om in de buurt van Catherine te komen. Ik wist dat Catherine problemen had met cocaïne, welk topmodel niet? Een prima verhaal voor in de boekskes, dacht ik. En omdat Catherine geen journalisten te woord wilde staan, dacht ik via haar zus Enfin. Zo is het begonnen. Maar toen ben ik ook echt verliefd op haar geworden Mijn dure zegelring met de grote platte steen, ik legde die altijd af om te gaan slapen. En bij het vrijen ook, want met die steen was dat niet zo handig. Ineens was hij weg. Maar de dag daarop stak die foto in mijn bus. Ik dacht dat Catherine mijn

9 ring gepikt had en me nu dat briefje stuurde ze hield nogal van dat soort spelletjes. Mijn ijn GSM was trouwens ook weg En dus ging ik naar ons liefdesnestje, en deed ik in de garage die verschrikkelijke ontdekking FREDERICK VAN HOEY Ik kan nog altijd niet geloven dat ik mijn vrouw heb moeten begraven Ze was nog zo jong, ze was zo mooi En God ja, ze heeft me bedrogen met dat rioolschrijvertje, maar aar dat moet een tijdelijk moment van zwakte geweest zijn, ik heb het haar al lang vergeven. Toen Pierre het mij vertelde, van Catherine en dat stukske journalist Hij toonde me de foto s en Ik ben en daar van geschrokken, ja Hoe zou jee zelf zijn? Maar ik heb haar niet vermoord, ik zou het niet gekund hebben. Ik wilde met haar praten, ik wilde het uitpraten. Want Catherine had problemen, problemen

10 ongetwijfeld. Met cocaïne, pillen, drank En ik heb haar niet genoeg gesteund. Ik heb haar verwaarloosd Ik denk niet dat ze zelfmoord gepleegd heeft, nee. Catherine leefde te graag. En ik geloof ook niet in een ongeluk. En wat mijn auto bij het liefdesnestje van mijn vrouw en haar vuilspuitende minnaar stond te doen? Ik zei al dat ik met haar wilde pràten. Over ons huwelijk, wat ik verkeerd had gedaan, hoe wij zo uit elkaar konden groeien, hoe het nu verder moest met ons Ik wilde mezelf confronteren met haar ontrouw en haar tegelijk ook voor de keuze stellen: mijn liefde, mijn hulp en mijn steun, op voorwaarde dat ze brak met haar JP. Ik stel voor dat u ook de verklaring van Pierre Dubois grondig bestudeert. Hij is het die mijn vrouw aan de drugs gebracht heeft, hij is het die mij de foto s bezorgd heeft van Catherine en haar JP. Hij is het ook die mij heeft laten weten waar ik hun liefdesnestje kon vinden, en dat ik daar die dag om 15 uur maar eens een kijkje moest gaan nemen. Ten slotte is hij het ook geweest die de politie de foto s heeft bezorgd van mijn auto, geparkeerd voor het liefdesnestje! Het zou mij niks verwonderen als deze Pierre Dubois onder één hoedje speelt met dat crapuleus journalistje. Het verhaal dat zijn ring gestolen werd, dat gelooft toch geen mens? Volgens mij is dit dan ook een complot: JP vermoordt Catherine, de foto s van Dubois pleiten hem vrij (want ze bewijzen dat hij de waarheid spreekt in verband met de diefstal van de ring) en tegelijk maken ze mij verdacht

11 Vroeg of laat zullen ze wel geld van mij vragen om mij vrij te pleiten, let op mijn woorden! En dan zijn we eindelijk beland waar het ze allemaal al van in het begin om te doen is geweest: geld, geld, geld!... Want als er iets is dat ik in overvloedige mate bezit, dan is het wel het slijk der aarde! FOTODOSSIER PIERRE DUBOIS

12 Ik heb de politie ook een foto bezorgd, uitvergroot, van de hand van JP, bij de garage waar het lijk van zijn minnares werd gevonden. Zoals we kunnen zien, draagt hij geen ring. Deze foto bevestigt zijn verhaal dat de ring werd gestolen en dat JP onschuldig is. En dan is er nog een reeksje foto s, waarvan ik er u maar één ga tonen, waarop niet al te veel te zien is: Ik maak nu eenmaal graag pikante fotootjes en hieruit mag blijken dat Delphine bij mij was, en dat wij samen aan artistieke naaktfotografie deden, op het tijdstip van de moord.

13 Wat betekent dat Delphine en ik de moord niet kunnen gepleegd hebben En als het ook JP niet was, tsja dan PIERRE DUBOIS Het klopt dat Catherine een klant van mij was, en dat ze voor dik bij mij in t krijt stond. Ik geef toe dat ik er haar regelmatig aan herinnerd heb dat koken geld kost, en coke ook. Het is waar, ik ben haar gangen nagegaan, en als je lang genoeg in de stront roert, komt er vroeg of laat altijd wel wat boven drijven En zie, laat het nu JP zijn die daar ineens dreef! (En zeggen dat hij tussen al dat gevoos met Catherine door ook nog iedere nacht bij Delphine sliep hé!...) Nu goed, ik heb wat foto s gemaakt omdat iemand met mijn business in de ogen van de flikken direct verdachte numero uno is, nietwaar. Maar waarom zou ik mijn kieken met de gouden eieren de nek omwringen, hé? Zeg me dat eens!

14 Ik had Catherine in mijn macht, vroeg of laat zou ze haar schulden betalen, met nog een flinke intrest er bovenop! Of anders bezorgde ik haar stinkend rijke ventje een stuk of wat pornofotootjes van JP en zijn teerbeminde Die twee hielden nogal van spelletjes, amai! Zo met een plastic zak, ge weet wel: als ge bijna stikt, hebt ge een beter orgasme Ze deden het ook graag met een blinddoek, en vastgebonden, in de auto, op spannende plekken. En jààà natuurlijk heb ik ook dààr foto s van! Maar die hou ik nog een tijdje achter slot en grendel voor alle zekerheid. Dat ze zo zwaar onder de pillen zat dat het een ongeluk was? Dat geloof ik niet. Ik denk ook niet dat ze zelfmoord gepleegd heeft. En voor de rest Spreken is zilver, en zwijgen is goud, zeg ik altijd Tenzij ze je betalen om te spreken, natuurlijk dan kan zilver ineens ook goud worden.

15 DELPHINE VERDONCK Ik heb het nooit verder geschopt dan schoonheidsspecialiste en Frederick beweert dat ik zóóó vreselijk jaloers was op mijn zus maar dat is niet waar! Ik bewónderde Catherine en toen ik dat telefoontje kreeg van de politie, was ik bij Pierre thuis en wij maakten daar artistieke foto s! Mijn arme zus Ze moest altijd in het middelpunt van de belangstelling staan en mannen om zich heen hebben, aan elke vinger minstens één. Toen ze een affaire begon met JP was dat wel efkes slikken nu ja, ze heeft altijd haar zin gekregen, al van toen we nog heel klein waren, en een groot geweten had ze niet. Is het mogelijk dat ze door die cocaïneverslaving op de rand van een depressie stond? Het zal wel. Maar dan is er nog dat verhaaltje van JP, over zijn ring Dat gelooft toch niemand? En dat hij geen reden had om haar te vermoorden?

16 Och, misschien is één van hun spelletjes uit de hand gelopen? De politie heeft sporenonderzoek gedaan, en een lijkschouwing en er is geen twijfel aan: Catherine werd bewusteloos geslagen en de persoon die dat deed, droeg de zegelring van JP. En daarna werd ze achter het stuur van haar auto gezet, die geparkeerd stond in de garage die JP huurde. Doodsoorzaak? Koolmonoxidevergiftiging. Eén ding is zeker: JP is door en door doortrapt! Hij heeft mij gebruikt om mijn zus te krijgen en s nachts sliep hij in mijn bed, om overdag af te spreken met Catherine op spannende plekken! Wel dan? Moet ik er nog een tekeningetje bij maken?

17 OPLOSSING / RECONSTRUCTIE

De Moord op het Model

De Moord op het Model De Moord op het Model 1 2 De Moord op het Model een moordspel van MoordSpel Collectief 3 ISBN: 9789461939210 2013 by Patrick Bernauw & Nathalie Maes (MoordSpel Collectief) Uitgegeven door vzw de Scriptomanen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Il visconte dimezzato door Italo Calvino

Boekverslag Nederlands Il visconte dimezzato door Italo Calvino Boekverslag Nederlands Il visconte dimezzato door Italo Calvino Boekverslag door een scholier 1809 woorden 14 april 2016 3,3 4 keer beoordeeld Auteur Italo Calvino Eerste uitgave 1952 Vak Nederlands Zakelijke

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Schuld Mel Wallis de Vries

Schuld Mel Wallis de Vries Schuld Mel Wallis de Vries Gemaakt door: Daniëlle Star Datum: 4 maart 2019 Het Boek schuld heeft de genre Jeugdthriller omdat er heel erg veel spanning in terugkomt en er woorden in het boek schuld moorden

Nadere informatie

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Bijbel voor Kinderen presenteert GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Urban Exploration. Alle info:

Urban Exploration.    Alle info: Urban Exploration www.moordspel.org www.teambuildings.eu www.detectivespel.be Alle info: info@inter-actief.be www.stores.lulu.com/moordspel Een moordspel om met maximum 6 individuele spelers te spelen,

Nadere informatie

filosofie vwo 2016-I Opgave 1 Twijfel in de rechtbank

filosofie vwo 2016-I Opgave 1 Twijfel in de rechtbank Opgave 1 Twijfel in de rechtbank tekst 1 De film 12 Angry Men uit 1957 wordt beschouwd als een ode aan het Amerikaanse rechtssysteem. Centraal staat een rechtszaak tegen een jongen van 18 jaar die met

Nadere informatie

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Bijbel voor Kinderen presenteert GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

SPORTCOMMUNITY TOOL ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN

SPORTCOMMUNITY TOOL ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN SPORTCOMMUNITY TOOL NEXT MOVE ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN SAMENVATTING Vandaag gaat het over liegen. Iets dat heel herkenbaar is en waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Ook Abram komt

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 Mt 16,21 7 8 9 10 Ze spraken met elkaar over alles wat er gebeurd was. 15 Terwijl ze zo liepen te praten, kwam er iemand bij hen lopen. Het was Jezus, 16 maar de leerlingen herkenden hem niet.

Nadere informatie

Een nagelaten bekentenis. Het bekende verhaal van Marcellus Emants, naverteld door Helene Bakker

Een nagelaten bekentenis. Het bekende verhaal van Marcellus Emants, naverteld door Helene Bakker Een nagelaten bekentenis Het bekende verhaal van Marcellus Emants, naverteld door Helene Bakker Moeilijke woorden zijn onderstreept. Ze worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 118. dit boek heeft

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Bijbelstudie Door het geloof I

Bijbelstudie Door het geloof I Bijbelstudie 1 Bijbelstudie Door het geloof I Kaïn en Abel Genesis 4:1-16 Wat voor werk deed Kaïn? Een welk beroep deed zijn broer Abel? Kain- landbouwer Abel- schaapherder a. Waarom niet, denk je? De

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

SPREEKRECHT VAN EEN MOEDER

SPREEKRECHT VAN EEN MOEDER SPREEKRECHT VAN EEN MOEDER Als eerste wil ik u bedanken voor de gelegenheid om spreekrecht te kunnen uitoefenen. Ik zou willen uitleggen wat de waarde daarvan is en hoeveel pijn het heeft gedaan dat ik

Nadere informatie

Ik wil je dan graag aanmoedigen. Begin gewoon. Begin opnieuw. Bid bijvoorbeeld deze zin: Ik wil graag bidden.

Ik wil je dan graag aanmoedigen. Begin gewoon. Begin opnieuw. Bid bijvoorbeeld deze zin: Ik wil graag bidden. INLEIDING Stil zijn. Geen woorden. Of een paar woorden. Een enkele zin misschien. Maar vooral: stil zijn, tot rust komen, contact maken met mijn eigen hart en met het hart van God. Als je mij op dit moment

Nadere informatie

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen.

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen. Antwoorden Bijbelstudie 1 1. d. Van Nazareth naar Jericho = 97,5 km Van Jericho naar Jeruzalem = 24 km Totaal: 97.5 + 24 = 121,5 km e. 4,05 dagreizen 2. Derde rondje. Benadruk bij het beantwoorden van

Nadere informatie

Als het licht weer aan gaat

Als het licht weer aan gaat Als het licht weer aan gaat Als het licht weer aan gaat Joyce de Groot Copyright Joyce de Groot Coverontwerp: Gerrit Hendriks ISBN: 978.94.021.5289.0 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 7 Het boek wordt geboren

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Vlinder en Neushoorn

Vlinder en Neushoorn Vlinder en Neushoorn Hoi, zei Vlinder. Hoi, zei Neushoorn, hoewel hij meestal niets zei. Maar hij was in een goede bui. Vlinder streek neer op de hoorn van Neushoorn en leek erg zenuwachtig. Hoi! zei Vlinder

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

JANA BAESKENS VERONICA. Dagboek van een moordenaar

JANA BAESKENS VERONICA. Dagboek van een moordenaar JANA BAESKENS VERONICA Dagboek van een moordenaar Proloog Ik ben Veronica. Dat is precies de zin waarmee ik mijn dagboek moet beginnen. Een eenvoudige zin waar niemand veel van verwacht. Een onschuldige

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

EUG zondag 12 oktober 2008 Cyclus: gelijkenissen van Lucas. Overweging bij Lucas 16,1-9

EUG zondag 12 oktober 2008 Cyclus: gelijkenissen van Lucas. Overweging bij Lucas 16,1-9 EUG zondag 12 oktober 2008 Cyclus: gelijkenissen van Lucas Overweging bij Lucas 16,1-9 Het is een harde noot om te kraken- deze gelijkenis. Van alle kanten hebben we deze harde noot bekeken En we denken

Nadere informatie

Hierbij hoort ook: een eigen plaats hebben om persoonlijke spullen te bewaren. Dit kan voor jongeren erg belangrijk zijn.

Hierbij hoort ook: een eigen plaats hebben om persoonlijke spullen te bewaren. Dit kan voor jongeren erg belangrijk zijn. Een eigen plek Hierbij hoort ook: een eigen plaats hebben om persoonlijke spullen te bewaren. Dit kan voor jongeren erg belangrijk zijn. Er is hier niets waar je je persoonlijke spullen kan insteken. Als

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Hé, man Goedemorgen. Ja, goedemorgen. Ik hoorde jullie praten, met al dat broeder en zuster gedoe. Hou op,

Hé, man Goedemorgen. Ja, goedemorgen. Ik hoorde jullie praten, met al dat broeder en zuster gedoe. Hou op, Het team Hé, broeder, Kan ik je even spreken? Ja, wacht even, oké, oké, ja, zeg het maar. Nou, ja, het zit eigenlijk zo: je hebt mij heel erg pijn gedaan. O? Ja. Ik heb één van je oude toespraken beluisterd.

Nadere informatie

Ik dacht even dat het weer een droom was. Maar dat is niet zo. Je bent me niet vergeten. Ondanks alles. Kom je nog een keertje langs?

Ik dacht even dat het weer een droom was. Maar dat is niet zo. Je bent me niet vergeten. Ondanks alles. Kom je nog een keertje langs? Brieven aan Nathalie Door: Margo Hoogenberk Wat was het fijn je weer te zien. Ik geloofde het niet toen ze zeiden dat er bezoek voor me was, ik ben dat niet gewend. Het was niet eens bezoekuur. Ik droom

Nadere informatie

Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd

Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd Liedje van ex bewoonster TOH, Werkconferentie (Migranten)jeugd georganiseerd door Time Out Huis Gelderland en Netwerk Cultuursensitief werken 13 april 2017 De scholen, politie, wijkteams, jeugdbescherming

Nadere informatie

De gebroeders Leeuwenhart

De gebroeders Leeuwenhart Astrid Lindgren De gebroeders Leeuwenhart vertaald door Rita Törnqvist-Verschuur met tekeningen van Ilon Wikland Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Hoofdstuk 1 Wat ik nu ga vertellen gaat over mijn broer. Over

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Elmo door Veronica Hazelhoff

Boekverslag Nederlands Elmo door Veronica Hazelhoff Boekverslag Nederlands Elmo door Veronica Hazelhoff Boekverslag door een scholier 2505 woorden 10 april 2001 6,4 93 keer beoordeeld Auteur Genre Veronica Hazelhoff Jeugdboek Eerste uitgave 1993 Vak Nederlands

Nadere informatie

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven?

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Menorah 11-02-2018 Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? A B C D E F Om Gods liefde voor de wereld te laten zien. Om mensen tot geloof in Jezus

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Zwarte engel door Joost Heyink

Boekverslag Nederlands Zwarte engel door Joost Heyink Boekverslag Nederlands Zwarte engel door Joost Heyink Boekverslag door een scholier 1954 woorden 19 juni 2007 6,3 15 keer beoordeeld Auteur Genre Joost Heyink Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands

Nadere informatie

Sessie 68. Meningen over Wat Tyler. Mening in 1381. Mening Nu. Niet waar of Valt niet te zeggen

Sessie 68. Meningen over Wat Tyler. Mening in 1381. Mening Nu. Niet waar of Valt niet te zeggen Sessie 68. Meningen over Wat Tyler Mening in 1381 Mening Nu Niet waar of Valt niet te zeggen Sessie 68. Uitspraken over Wat Tyler Mensen moeten niet als slaven hoeven werken alleen maar omdat ze arm zijn.

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Deze tekst is afkomstig van de online bibliotheek op

Deze tekst is afkomstig van de online bibliotheek op DE NIEUWE TONEELBIBLIOTHEEK Deze tekst is afkomstig van de online bibliotheek op www.denieuwetoneelbibliotheek.nl. De rechten, inclusief en met name de rechten voor uitvoering, liggen voor alle teksten

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Taboe. Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden.

Taboe. Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden. Taboe Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden. Sommigen hebben er angst-, dwangmatige of psychische stoornissen

Nadere informatie

Moeizaam staat Vincent op. Hij heeft veel pijn. Vloekend loopt hij door het huis. Er is niemand te vinden.

Moeizaam staat Vincent op. Hij heeft veel pijn. Vloekend loopt hij door het huis. Er is niemand te vinden. 1. Vincent opent zijn ogen. Hij ligt op zijn buik op de grond, en heeft geen idee waar hij is. Als hij wil opstaan, voelt hij een stekende pijn in zijn hoofd. Wat is er met hem? Is hij soms bewusteloos

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 10 Houd jezelf toch niet voor de gek! Mensen die met allerlei mannen of vrouwen naar bed gaan, of afgoden aanbidden, of niet trouw zijn aan hun eigen man of vrouw, of mannen

Nadere informatie

Opdracht Levensbeschouwing Doodstraf

Opdracht Levensbeschouwing Doodstraf Opdracht Levensbeschouwing Doodstraf Opdracht door een scholier 1930 woorden 14 maart 2003 6,2 18 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 0. Geef een korte argumentatie waarom jij tegen of voor de doodstraf

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Jona 2: God is barmhartig a. De koppige Jona wordt een biddend Jona > de Heere redt hem

Jona 2: God is barmhartig a. De koppige Jona wordt een biddend Jona > de Heere redt hem 0.1 Lezing uit de Bijbel: Jona 3 nr. 771 Voorafgaande aan de Schriftlezing: 1. Gods barmhartigheid = Zijn warmhartigheid Rode draad door boekje Jona (en feitelijk door de hele Bijbel). Jona 1: God is barmhartig

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018 Job 2

Zondag 10 juni 2018 Job 2 Zondag 10 juni 2018 Job 2 Vorige week zijn we begonnen met de lezingen uit Job. Job wordt getroffen door het grootst mogelijke ongeluk. Hij is een sprookjesachtig rijk man, maar verliest in één dag al

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie Preek Gemeente van Christus, Wie iets vindt, heeft niet goed gezocht. Dat zijn woorden waar je wel even over na moet denken. Je moet ook dichter zijn om iets zo te zeggen. Het zijn woorden van Rutger Kopland

Nadere informatie

Werkboek spreekwoorden Jaar 1

Werkboek spreekwoorden Jaar 1 Werkboek spreekwoorden Jaar 1 Mevr. Diehle Naam: Klas: Opdracht 1. Mocht je een gezegde niet kennen, zoek deze dan op in een spreekwoordenboek.. Zoek dan op het belangrijkste woord uit het spreekwoord

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1653 woorden 28 november 2001 7 232 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gegevens:

Nadere informatie

Gemeenten van de HEER Jezus Christus, gasten en luisteraars,

Gemeenten van de HEER Jezus Christus, gasten en luisteraars, Preek over Lucas 11:1-13 (biddag 2011) Gemeenten van de HEER Jezus Christus, gasten en luisteraars, Ik had beloofd om vanavond ook v/a 118 te bespreken [dia 1]. Eigenlijk is dat dezelfde vraag als die

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat Toen Jezus dorst kreeg Sabbat Doe Lees Johannes 4. 54 Had je ooit geen water meer om te drinken? Of heb je ooit hele erge dorst gehad? Dit verhaal gaat over hele erge dorst hebben. Water willen drinken.

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

2 Petrus 1. Begin van de brief

2 Petrus 1. Begin van de brief 2 Petrus 1 Begin van de brief Petrus groet alle christenen 1 Dit is een brief van Simon Petrus, een dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan alle mensen die zijn gaan geloven. Jullie geloof is net zo

Nadere informatie

De Bijbel Open (09-03)

De Bijbel Open (09-03) 1 De Bijbel Open 2013 10 (09-03) Vanmorgen openen we de bijbel bij een gedeelte waarin het gaat over de zonde van de lastering van de Heilige Geest. Daarover lezen we in Lukas 12. Daar staat van die lastering

Nadere informatie

Het nieuwe Mirjam en Michalied de Paasversie om opgewekt te zingen:

Het nieuwe Mirjam en Michalied de Paasversie om opgewekt te zingen: Het nieuwe Mirjam en Michalied de Paasversie om opgewekt te zingen: Brieflezing Hebreeën 13, 9 21 2 Evangelie Lucas 24, 13 35 Preek Onze hogepriesters en leiders hebben hem overgegeven om hem ter dood

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Alstublieft voor u: Een lichtpuntje!

Alstublieft voor u: Een lichtpuntje! Alstublieft voor u: Een lichtpuntje! Worstelt u met de gevolgen van een ernstige ziekte? Voelt u zich in de steek gelaten? Bent u intens verdrietig om het verlies van iemand waar u veel van heeft gehouden?

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Gespreksvoorbeeld rond uniek verloop of uitzondering

Gespreksvoorbeeld rond uniek verloop of uitzondering Gespreksvoorbeeld rond uniek verloop of uitzondering M = Michael White Melanie = therapeute waar Trudy & Peter al eerdere gesprekken mee gevoerd hebben; werkt in jeugdgevangenis waar Peter verblijft; Peter

Nadere informatie

Alleen een plastic tasje

Alleen een plastic tasje Alleen een plastic tasje Gaat u zitten, fijn dat u er bent. Wilt u thee? Met suiker? Zal ik beginnen bij het begin? Ik woon hier sinds 1970. Toen ik hier aankwam, had ik alleen een klein plastic tasje

Nadere informatie

Wat zijn loverboys? Een loverboy is een jongen (vaak van allochtone afkomst) die een meisje versiert. Hij doet dat door haar

Wat zijn loverboys? Een loverboy is een jongen (vaak van allochtone afkomst) die een meisje versiert. Hij doet dat door haar Werkstuk door een scholier 2961 woorden 18 januari 2007 6,9 505 keer beoordeeld Vak Nederlands Spreekbeurt/werkstuk loverboys. Inhoud: 1.Voorwoord 2.Wat zijn loverboys? 3.Hoe gaat een loverboy te werk?

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Boekverslag Latino King

Boekverslag Latino King Boekverslag Latino King Door Bob van der Grint 4D Inhoud 1.Voorpagina 2.Inleiding 3.Personages 4.Samenvatting 5.Verklaring van de Titel 6.Mening 2.inleiding Dit boek latino King gaat over een jongen genaamd

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door:

Nadere informatie

Lessings Ringparabel

Lessings Ringparabel Lessings Ringparabel [...] Er leefde in het oosten eens een man die uit dierbare hand een ring bezat van onschatbare waarde. De steen was een opaal die honderdkleurig fonkelde en de geheime kracht had

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Een gesprekje met God De kleine ziel en de zon

Een gesprekje met God De kleine ziel en de zon Een gesprekje met God De kleine ziel en de zon Parabel geschreven door Neale Donald Walsch Ergens in de tijd was er een Zieltje, dat tegen God zei: Ik weet wie ik ben! God zei: Dat is heel mooi. Wie ben

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf.

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf. stippenboekje Toen de Heere Jezus op de aarde was, kwam er op een dag een man naar Hem toe. Die man vond zichzelf heel goed. Dat wilde hij bewijzen en tegelijk Jezus iets verkeerds laten zeggen. Daarom

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging

Nadere informatie

Lees : Mattheüs 25:14-30

Lees : Mattheüs 25:14-30 De gelijkenis van de talenten Lees : Mattheüs 25:14-30 Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Voor een halve zak drop door Jan de Zanger

Boekverslag Nederlands Voor een halve zak drop door Jan de Zanger Boekverslag Nederlands Voor een halve zak drop door Jan de Zanger Boekverslag door een scholier 1416 woorden 30 januari 2002 7,1 65 keer beoordeeld Auteur Genre Jan de Zanger Jeugdboek Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach

Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach door Peter Vervloed Boekverslag door een scholier 1518 woorden 11 mei 2006 6,3 33 keer beoordeeld Auteur Genre Peter Vervloed Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

3 Jullie moeten jezelf niet beter vinden dan een ander, of opscheppen

3 Jullie moeten jezelf niet beter vinden dan een ander, of opscheppen 3 Jullie moeten jezelf niet beter vinden dan een ander, of opscheppen over jezelf. Nee, jullie moeten bescheiden zijn, en een ander belangrijker vinden dan jezelf. 4 Denk niet alleen aan jezelf, maar zorg

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Ananias & Saffira. Het leven van de eerste christengemeente, openbaarde en meewerkte, ja, daar kunnen wij naar verlangen.

Ananias & Saffira. Het leven van de eerste christengemeente, openbaarde en meewerkte, ja, daar kunnen wij naar verlangen. - 1 - Ananias & Saffira Het leven van de eerste christengemeente, zoals God zich daar openbaarde en meewerkte, ja, daar kunnen wij naar verlangen. Maar het waren niet enkel genezingen die onder hen plaats

Nadere informatie

accepteren De ander accepteren zoals hij of zij is. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet.

accepteren De ander accepteren zoals hij of zij is. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. accepteren De ander accepteren zoals hij of zij is. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Ja, in het begin van je relatie, als je elkaar net kent, dan is dat zo moeilijk niet. Je

Nadere informatie

Hansje en Grietje LANG, LANG GELEDEN woonden er aan de rand van een groot bos een houthakker en zijn twee kinderen, Hans en Grietje, en hun stiefmoeder. Ze waren zo arm dat ze altijd honger hadden. Op

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie